Hőség - Nagyobb felületen locsolnak Debrecenben, sok a fürdőző Hajdúszoboszlón

A harmadfokú hőségriadó idejére a megszokottnál lényegesen nagyobb felületen hűtik locsolással az utakat Debrecenben Kánikulában általában mintegy 170 ezer négyzetméter útfelületet locsolnak a városban, most azonban 280 ezer négyzetméteren hűtik az utakat napi két alkalommal.

Megnyitották a légkondicionált önkormányzati épületek közösségi tereit is a hűsölni vágyók előtt, a város több pontján - a belvárosban, játszótereken és a Nagyerdei Stadion környékén - ivókutakat üzemeltetnek folyamatosan, a Nagytemplom előtt párakapu működik, hasonló felállítását tervezik a nagyerdei Békás-tónál is.

Czeglédi Gyula, az Európa legnagyobb fürdőkomplexumát működtető hajdúszoboszlói Hungarospa vezérigazgatója rekordforgalomról tájékoztatta az MTI-t. Míg tavaly eddig az időpontig 545 ezer fürdővendégük volt, idén már több mint 600 ezren keresték fel a fürdőhelyet.

Ennél is nagyobb volt a növekedés - 21 százalék - az aquaparkban: a tavalyi 66 ezer látogatóval szemben az idén már több mint 80 ezren szórakoztak - tette hozzá megjegyezve, hogy a strand területén is állítottak fel párakaput, a nyitvatartási időt pedig egy órával, este nyolcig meghosszabbították.

A debreceni állatkert lakói a megszokottnál 30 százalékkal több vizet isznak naponta a forróságban - mondta el Nagy Sándor Tibor gyűjteményvezető. Az állatok lédús takarmányokat kapnak, augusztus 5-étől pedig egy órával tovább, 19 óráig lesz látogatható az állatkert.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza