Megyei jogú városok sporttalálkozója Debrecenben

wholesale inkjet paper inkjet paper manufacturers inkjet photo paper manufacturers cheap photo paper cheap inkjet photo paper wholesale inkjet photo paper best inkjet paper online

Debrecen ad otthont a megyei jogú városok idei sporttalálkozójának, miután tavaly a cívisváros köztisztviselő-sportolói nyerték meg a versenyeket - mondta Papp László, a vendéglátó város polgármestere a pénteki megnyitón.

Papp László, a Nagyerdei Stadion gyepén felsorakozott, a megyei jogú városokat képviselő mintegy négyszáz köztisztviselő előtt arról beszélt, hogy Debrecen az a város, amelyik talán a legnagyobb sport-infrastruktúrával rendelkezik. Ezek közül a Nagyerdei Stadion mellett a versenyeknek otthont adó Oláh Gábor utcai atlétikai stadiont, a városi sportuszodát, illetve a jégcsarnokot említette meg, amelyek ideális helyszínei a minőségi sportnak.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy az állam után a megyei jogú városok a sport legnagyobb támogatói. Kiemelte, ezek a települések 15 milliárd forinttal támogatják az élsportot, a diáksportot és a tömegsportot.

A megyei jogú városok 15. sporttalálkozójának mintegy 400 résztvevője a nap folyamán az Oláh Gábor utcai sportcentrumban futball, teke, streetball, öttusa, illetve kisvonathúzásban, a helyi sportuszodában pedig vízi ügyességi versenyeken méri össze erejét. A találkozót jövőre a Debrecenben legeredményesebbnek bizonyuló csapat városa rendezheti meg.