Cisco: megháromszorozódhat az adatforgalom néhány éven belül

Trend - 2017-07-05

- Háromszoros bővüléssel 3,3 zettabájtra, csaknem 3 ezer milliárd gigabájtra emelkedhet a Föld internetes adatforgalma 2021-re, a világhálónak pedig több mint 4,5 milliárd használója lehet, így az emberiség többsége néhány éven belül nethasználóvá válhat a Cisco előrejelzése szerint.


Az internetes hálózati berendezéseket gyártó cég különösen a videoforgalom terén számít jelentős növekedésre, az előrejelzés szerint az ötszörösére emelkedhet a mozgóképes tartalmak adatmennyisége. A Cisco szerint 2021-ig az IoT-technológiák (hálózatba kapcsolt okoseszközök) és az M2M kapcsolatok (gépek közötti internetes összeköttetés) lesznek meghatározók, emellett gyorsulnak majd a szélessávú hálózatok és tovább terjednek a mobileszközök is.

Kelet- és Közép-Európában az adatforgalom a globális növekedéshez hasonló ütemben fog növekedni, a mobileszközök adatforgalma hatszorosára bővül a Cisco szerint. Hozzátették, hogy a régióban 4 év múlva a hálózati eszközök majdnem felének lesz mobilkapcsolata, az adatforgalom többsége pedig már az okostelefonok között zajlik le.

Jelentősen nőhet a hálózatok gyorsasága is: a szélessávúak átlagosan másodpercenként 42 Mbit, a mobil kapcsolatok pedig 22 Mbit sebességre lesznek képesek - olvasható a közleményben.

Egy zettabájt ezer milliárd gigabájttal egyenlő, ennyi adat 250 milliárd DVD-re fér rá.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza