A Fox News visszavonta a SethRich-ről szóló riportját

Ajánljuk - 2017-05-24

Az amerikai Fox News amerikai hírtelevízió kedden közleményben jelentette be, hogy nem volt igaz az egyik riportja, amelyben azt állította a Demokrata Párt gyilkosság áldozatává vált munkatársáról, hogy Hillary Clintonhoz közelállók gyilkolták meg bosszúból.

A televízió vezetősége bocsánatot ugyan nem kért, de a riport szövegét törölte honlapjáról. A május 16-án megjelent történetet "nem vetettük alá a szokásosan szigorú szerkesztői ellenőrzésnek, amelyet egyébként valamennyi riportunknál megkövetelünk" -olvasható a republikánusokhoz közelálló televízió vezetőségének közleményében.

A kommüniké mindazonáltal megjegyzi, hogy a meggyilkolt Seth Rich ügyében a televízió tovább folytatja az oknyomozó riporteri munkát.

Seth Rich a Demokrata Országos Bizottság (DNC) alkalmazottja volt, akit tavaly nyáron Washingtonban az utcán agyonlőttek. A Fox-televízió a halálát összefüggésbe hozta a WikiLeaks portál által a demokrata párt vezető személyiségeiről és kampányának részleteiről történt kiszivárogtatásokkal. Soha nem igazolódott be, hogy Rich szivárogtatott volna a WikiLeaksnek, s a rendőrség szerint a 27 éves férfi fegyveres rablás áldozata lett.

Meggyilkolása után több jobboldali hírportál azonnal azt sugallta, hogy a gyilkosság Hillary Clinton, volt demokrata párti elnökjelölthöz közelállók bosszúja volt, mert Rich a demokratáknak kínos információkat adott ki. Az összeesküvés-elméletek azóta is gyakran bukkantak fel az amerikai média egy részében. A Fox washingtoni szerkesztősége május közepén sugárzott erről riportot, hivatkozva RodWheeler magánnyomozóra, akit a Rich-család a gyilkosság részleteinek, esetleges hátterének felderítésével bízott meg. Wheeler azt közölte a riportban, hogy bizonyítékai vannak rá, miszerint Seth Rich a meggyilkolása előtt kapcsolatban állt a WikiLeaks portállal.

A Rich-család közleményben határolódott el a magánnyomozótól és hangsúlyozta: "bárki, aki a továbbiakban is ezt a hamis történetet erőlteti, láthatóan politikai célokból teszi, vagy azért, mert szociopata".

Kedd esti közleményében a Fox televízió elismerte, hogy RodWheelernek nem voltak bizonyítékai állítására, maga Wheeler pedig a CNN hírtelevíziónak azt mondta, hogy információi a Fox egyik újságírójától származnak. A Rich-család megköszönte a Foxnak a történet visszavonását.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza