...kontra

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1780 találatból.

A szélvihar miatt több tízezer háztartás maradt áram nélkül Lengyelországban

...kontra - 2020-02-24

- Hetvenhatezer háztartás maradt áram nélkül Lengyelországban a hétfőre virradóra átvonuló szélvihar miatt, öt ember megsérült - közölte a lengyel közszolgálati televízió.

Rövid határidőn belül döntést hoz a Kúria a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos ügyében

...kontra - 2020-02-18

A Kúria Büntető Kollégiuma alaposan tanulmányozza a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos büntetőügyével kapcsolatos, az Alkotmánybíróság (Ab) honlapján kedden közzétett határozatot, és az abban foglaltaknak megfelelően rövid határidőn belül dönt a szükséges lépésekről - közölte a Kúria.

Koronavírus - Infektológus: nyárra várhatóan vége lesz a járványnak

...kontra - 2020-02-13

- Nyárra várhatóan vége lesz a koronavírus járványnak, de addig a százezret is elérheti a fertőzöttek száma - közölte a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Salvini kész bíróság elé állni, mert álláspontja szerint az embercsempészek ellen lépett fel

...kontra - 2020-02-12

- Bírósági üggyel akarja ellehetetleníteni politikai ellenfelét Olaszországban a baloldali kormánytöbbség Matteo Salvini volt belügyminiszter, az ellenzéki Liga vezetője szerint, aki a felsőházban nyilatkozott szerdán a mentelmi joga megvonásáról tartott szavazás előtt.

Vihar - Továbbra is mintegy 50 ezer háztartás van áram nélkül Csehországban

...kontra - 2020-02-11

Csehországban kedden reggel továbbra is mintegy 50 ezer háztartás volt áram nélkül az országon átvonuló heves és kiadós esővel kísért szélviharok következtében - jelentette a cseh közszolgálati rádió.

Hétfőn délután az áram nélküli háztartások száma meghaladta a 280 ezret.

Vihar - A Ciara miatt több mint 55 ezer lengyel háztartás maradt áram nélkül

...kontra - 2020-02-10

- A Lengyelország felett is tomboló Ciara vihar miatt több mint 55 ezer háztartás maradt áram nélkül, az erős szél épületeket rongált meg, és közlekedési fennakadásokat okozott - közölte hétfőn reggel a lengyel kormány biztonsági központja (RCB). A lengyel köztévé szerint két halálos áldozata is van a viharos szélnek.

Ukrán nyelvtörvény - Szijjártó Péter: a jó viszony továbbra sem a magyar kormányon múlik

...kontra - 2020-02-08

Továbbra sem a magyar kormányon múlik, hogy visszatérjenek a jó magyar-ukrán viszonyhoz - írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton Facebook-oldalán az ukrán nyelvtörvény ügyében.

Csaknem százmillió forint értékű amfetamint foglaltak le a rendőrök Dunakeszin

...kontra - 2020-02-07

- Csaknem százmillió forint értékű amfetamint foglaltak le a rendőrök egy dunakeszi családi háznál, ahol a gyanú szerint két férfi állította elő a kábítószert - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrségi honlapon.

Brexit - Brit nagykövet: a kilépés után szuverénebb lesz az Egyesült Királyság

...kontra - 2020-01-31

Az Európai Unióból való kilépéssel szuverénebb lesz az Egyesült Királyság, mert függetlenebb politikát folytathatnak, és visszanyerik az irányítást a gazdaság és a migráció területén is - közölte az Egyesült Királyság budapesti nagykövete pénteken az M1 aktuális csatornán.

Iain Lindsay úgy fogalmazott, hogy különleges nap a pénteki, mert az Egyesült Királyság több mint negyven év tagság után lép ki az EU-ból. Szombattól elkezdődik az átmeneti időszak, amely alatt a jövőbeli kapcsolatokról folytatnak tárgyalásokat az EU-val.

Koronavírus - Oroszországban kivizsgálják az összes Kínából hazatérő turistát

...kontra - 2020-01-29

- A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében megkezdte a Kínából hazatérő összes orosz turista kivizsgálását a repülőtereken az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) - közölte szerdán az Interfax hírügynökség.

A kedden beindított szűrés keretében mindenkit kötelezően elkülönítenek, akinél a heveny légúti fertőzés tüneteit észlelik a repülőtéren vagy a visszatérést követő 14 nap alatt. A Roszpotrebnadzor regionális szerveit diagnosztikai tesztrendszerekkel látták el, és minden határátkelőhelyen hődetektoros dupla ellenőrzésnek vetik alá a veszélyeztetett területekről érkezőket.

Heveny légúti fertőzés szimptómáival az elmúlt napok során 139 embert vizsgáltak ki Oroszországban, de koronavírust eddig senkinél sem mutattak ki. Az utolsó orosz turistacsoportok a várakozások szerint február 4-én térnek majd vissza Kínából. Az orosz egészségügyi minisztérium szerdán közölte, hogy a Kínától kapott klinikai információk alapján elkészítette és a régiókkal ismertette az új koronavírus gyógyítására vonatkozó ideiglenes módszertani ajánlásait.

Koronavírus - A gyógyászati eszközök hiánya nehézséget jelent a járvány elleni küzdelemben Közép-Kínában

...kontra - 2020-01-28

A gyógyászati eszközök hiánya nehezíti az új koronavírus-járvány elleni küzdelmet a járvány gócpontjának számító közép-kínai Hupej tartományban - közölte pekingi sajtótájékoztatóján kedden a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság, miközben az Egészségügyi Világszervezet Pekingben tartózkodó vezetője szerint Kína képes kézben tartani a járvány terjedését.

Lemondott Marjan Sarec szlovén miniszterelnök

...kontra - 2020-01-27

Marjan Sarec szlovén miniszterelnök hétfőn rendkívüli sajtótájékoztatón bejelentette lemondását, és új választások kiírását kezdeményezte - közölte a helyi sajtó.

Impeachment - Donald Trump ügyvédjei szerint az eljárás beavatkozás a választási folyamatba

...kontra - 2020-01-25

A Donald Trump elleni alkotmányos felelősségre vonási eljárással (impeachment) a demokraták az amerikai történelem legnagyobb beavatkozását követik el a választási folyamatba - hangoztatták az eljárás szenátusi tárgyalásán az elnök védői szombaton.

Impeachment - Republikánusok szerint a demokraták maguk ássák alá a saját ügyüket

...kontra - 2020-01-23

Több republikánus személyiség szerint a demokraták maguk ássák alá a saját ügyüket. Közben a republikánus szenátorok a Donald Trump amerikai elnök ellen folyó alkotmányos felelősségre vonási eljárás (impeachment) szenátusi tárgyalásának második napján is kitartottak amellett, hogy nincs szükség tanúk beidézésére.

Tíz évre ítéltek egy macedón kábítószercsempészt

...kontra - 2020-01-21

Jogerősen tíz év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden egy macedón férfit, aki 15 kilogramm marihuánát próbált Magyarországon keresztül Nyugat-Európába csempészni 2017-ben, néhány héttel azután, hogy hazájában szabadult a börtönből.

ÉVOSZ: idén a lakásépítési ágazatot kell helyzetbe hozni

...kontra - 2020-01-20

Idén a lakásépítési ágazatot kell helyzetbe hozni, amelyhez segítséget nyújthat az állam, akár azzal, hogy a 2020-ra tervezett, építőipari cégek modernizációjához nyújtott költségvetési támogatást a lakásépítési kapacitások bővítésére fordítja - mondta az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke hétfőn Budapesten.

Koji László a szakszövetség médiatagozata által szervezett háttérbeszélgetésen ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy Magyarországon a lakásgazdálkodásnak piaci alapon kell működnie, ami annyit jelent, hogy a magántőkére is szüksége van az ágazatnak, hiszen a támogatási rendszer önmagában nem oldja meg a jelenlegi lakásgazdálkodási helyzetet.

Orosz lapok: a Putyin által kezdeményezett alkotmányreform a hatalmi átmenet kezdete

...kontra - 2020-01-16

A Vlagyimir Putyin elnök által javasolt alkotmánymódosítást az orosz lapok és elemzők egybehangzóan a legfelső szintű hatalmi átmenettel, a 2024-es oroszországi elnökválasztással hozták összefüggésbe, amelyen maga a hivatalban lévő vezető az alaptörvény szerint már nem vehet részt.

Amerikai demokrata elnökjelölt-aspiránsok az előválasztások előtti utolsó országos vitájukat tartották

...kontra - 2020-01-15

- Az előválasztások előtti utolsó országos vitájukat tartotta az amerikai demokraták hat elnökjelölt-aspiránsa kedden este az iowai Des Moines-ban.

Donald Trump felvetette a NATO kibővítését közel-keleti országokkal

...kontra - 2020-01-10

Az amerikai elnök felvetette a NATO főtitkárának a szervezet közel-keleti kibővítésének tervét. Ezt maga Donald Trump elnök közölte csütörtökön újságírókkal, hozzátéve, hogy új nevet is javasolt a katonai szövetségnek.

Iráni-amerikai viszály - Szakértő: az iráni vezetés folytatja, amit Szulejmáni elkezdett

...kontra - 2020-01-09

Az iráni vezetés folytatja, amit Kászim Szulejmáni, az Egyesült Államok által likvidált iráni tábornok elkezdett, ennek alapján Amerika nem közvetlenül Irántól, hanem a közel-keleti ország által háttérből mozgatott milíciáktól várhatja a válaszcsapást - mondta Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet docense csütörtökön az M1 aktuális csatornán.