...kontra

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1741 találatból.

Peking tiltakozik a hongkongi tüntetőket támogató amerikai törvényjavaslat ellen

...kontra - 2019-11-20

A kínai vezetés szerdán közleményben tiltakozott az ellen, hogy az amerikai szenátus elfogadta a hongkongi tüntetőket támogató és egyben Kínát az erőszak veszélyeire figyelmeztető törvényjavaslatot.

A Kínai Politikai Tanácsadói Konferencia Nemzeti Bizottságának külügyi testülete szerdán kiadott közleményében "súlyos felháborodását és határozott tiltakozását" fejezte ki a törvényjavaslat megszavazását illetően. A közlemény szerint az amerikai szenátus döntésével figyelmen kívül hagyta a kínai fél ismételt állásfoglalását az ügyben, és jelentős mértékben beavatkozott Kína, valamint Hongkong belügyeibe.

Brókerbotrány - A bíróság első fokon megállapította Tarsoly Csaba felelősségét

...kontra - 2019-11-19

Első fokon 11,2 milliárd forint megfizetésére kötelezte Tarsoly Csabát, a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. egykori cégvezetőjét a Fővárosi Törvényszék - közölte a felszámolás alatt álló Quaestor Zrt. kedden.

Havazás - Áramkimaradást okozott a havazás Ausztria több tartományában

...kontra - 2019-11-13

Áramkimaradást okozott a havazás Ausztria több részében, így Karintiában, Tirol keleti részében, valamint Salzburg tartományban. Az üzemzavarokat a havazás miatt elektromos vezetékekre dőlt fák okozták.Karintiában négyezer, Kelet-Tirolban tíz településen 2500, míg a Salzburgi Lungauban nyolcszáz háztartásban szűnt meg az áramellátás.

Az Európai Unió a feszültség csillapítására szólított fel az izraeli-palesztin konfliktusban

...kontra - 2019-11-12

A feszültség mihamarabbi csillapítására van szükség a kiújult izraeli-palesztin konfliktusban a civilek biztonságának megőrzése érdekében - figyelmeztetett kedden az Európai Unió külügyi szolgálatának szóvivője.

A spanyol pártvezetők tömeges választási részvételre buzdítottak

...kontra - 2019-11-10

- Tömeges részvételre buzdították a szavazókat a parlamenti választásokon a legnagyobb spanyol pártok vezetői az után, hogy leadták voksaikat, délután két óráig azonban kevesebben mentek el szavazni mint fél évvel ezelőtt, amikor legutóbb választást rendeztek Spanyolországban.

Amerikai lapértesülések: Michael Bloomberg mégis indulna a jövő évi elnökválasztáson

...kontra - 2019-11-08

- Michael Bloomberg milliárdos, New York volt polgármestere mégis indulna a jövő évi elnökválasztáson - írta több amerikai lap is csütörtökön este Bloomberg szóvivőjére hivatkozva.

Cigarettacsempész bűnbandát számoltak fel Szabolcsban

...kontra - 2019-11-07

- Mintegy 25 millió forint értékű csempészett cigarettát, technikai eszközöket és járműveket foglalt le egy rajtaütésben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)

Az idén eddig négy amerikai bank ment csődbe

...kontra - 2019-11-06

- Az idén eddig négy bank ment csődbe az Egyesült Államokban, miután tavaly egy sem.

Az amerikai állami betétbiztosítási alap (FDIC) honlapján az szerepel, hogy idén eddig májusban egynek, októberben kettőnek, november eddig eltelt időszakában pedig egy banknak kellett lehúznia a rolót.

Fővárosi Közgyűlés - Megválasztották a főpolgármester-helyetteseket

...kontra - 2019-11-05

Főpolgármester-helyettesé választották Gy. Németh Erzsébetet, Tüttő Katát, Dorosz Dávidot, Kiss Ambrust és Kerpel-Fronius Gábort.

Karácsony Gergely főpolgármester első helyetteseként mutatta be Gy. Németh Erzsébetet (DK), aki a humán- és kulturális területek igazgatója lesz. A főpolgármester arra kérte helyettesét, mindig figyelmeztessen, hogy a közgyűlés döntéseinek középpotnjában az emberek állnak, és tegyen meg mindent azért, hogy Budapest Közép-Kelet-Európa kulturális központjává váljon.

MSZP: egész Magyarországra nézve szégyen, hogy Polt Péter továbbra is hivatalban maradhat

...kontra - 2019-10-29

Polt Péter legfőbb ügyész újrajelölése egész Magyarországra nézve szégyen, mert "továbbra is segíthet megúszni a börtönt a korrupt fideszeseknek" - írta közleményében az MSZP.

A párt úgy fogalmazott, "Áder János megüzente az összes korrupt fideszes politikusnak és oligarchának, hogy nyugodtan folytathatják a lopást, mert továbbra is lesz, aki megvédi őket a börtöntől, ráadásul ugyanaz a személy, Polt Péter, akinek az elmúlt 9 évben is csak ez volt az egyetlen dolga".

Moszkva kételkedik az Iszlám Állam vezérének megölésében

...kontra - 2019-10-27

- Nincs hitelt érdemlő információja az orosz védelmi minisztériumnak arról, hogy az Egyesült Államok különleges művelettel megölte Abu Bakr al-Bagdadit, az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet vezetőjét - közölte Igor Konasenkov, a tárca szóvivője.

AI: Törökország illegális módon háborús övezetbe telepített vissza szíriai menekülteket

...kontra - 2019-10-25

Törökország jogellenes módon háborús környezetbe telepített vissza szíriai menekülteket, miközben az Északkelet-Szíriába tervezett biztonsági övezet még nem jött létre - írta pénteki közleményében az Amnesty International (AI) nemzetközi jogvédő szervezet.

Hongkongi tüntetések - Peking tagadja, hogy le akarná váltani a hongkongi kormányzót

...kontra - 2019-10-23

A kínai külügyminisztérium szerdán tagadta a Financial Times című brit lapban megjelent értesülést, miszerint le akarná váltani Carrie Lam hongkongi kormányzót.

Brexit - Az EU a következő lépésekre vonatkozó tervei ismertetésére szólította fel Londont

...kontra - 2019-10-20

- Következő lépéseinek mihamarabbi ismertetésére szólította fel a brit kormányt szombaton az Európai Bizottság, miután a londoni parlament indítványt fogadott el a Brexit-megállapodás jóváhagyásának halasztása érdekében.

Mina Andreeva, a brüsszeli testület szóvivője arról számolt be a Twitteren, hogy minél előbb tájékoztatást várnak a brit kormánytól az Egyesült Királyság európai uniós kiválási folyamatának következő lépéseiről.

- Bekiabálások miatt videoüzenetben nyitotta meg a hongkongi kormányzó a parlament új ülésszakát

...kontra - 2019-10-16

Lemondta élőben tartandó beszédét az ellenzéki képviselők folyamatos bekiabálásai miatt Carrie Lam hongkongi kormányzó az új parlamenti ülésszak megnyitásakor szerdán, és helyette előre rögzített videoüzenetben szólt a képviselő-testülethez.

A török hadsereg ellenőrzése alá vonta a műveleti tervében kijelölt célpontokat Északkelet-Szíriában

...kontra - 2019-10-10

A török hadsereg ellenőrzése alá vonta a kijelölt célpontokat Északkelet-Szíriában a szerdán megindított, Béke Forrása fedőnevű hadművelet keretében - közölte csütörtökön a török védelmi minisztérium a Twitteren.

A tárca hozzátette, hogy a katonai beavatkozás légi és szárazföldi műveletei az éjszaka során is sikeresen, a tervnek megfelelően zajlottak.

A szóban forgó célpontokról azonban a minisztérium nem árult el részleteket.

Amfetaminlabort működtető vádlottakat ítéltek el Szegeden

...kontra - 2019-10-08

Jogerősen hét, illetve kilenc év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden két férfit, akik egy nagykőrösi tanyán 2015-ben hónapokon át amfetaminlabort működtettek.


Brexit - Az Európai Bizottság tárgyilagosan elemezni fogja a brit megoldási javaslatot

...kontra - 2019-10-02

Amint beérkezik, az Európai Bizottság meg fogja kezdeni a tárgyilagos elemzését annak a brit javaslatnak, amelyet az Egyesült Királysággal megkötött, de nem ratifikált kiválási szerződéssel szembeni alternatívának szánnak - közölte a brüsszeli testület szóvivője szerdán.

McConnell: ha a képviselőház megszavazza Trump felmentési eljárását, a szenátus is tárgyalni fog róla

...kontra - 2019-10-01

Ha a szövetségi képviselőház megszavazza Donald Trump amerikai elnök alkotmányos felmentési eljárásának megindítását, a szenátus folytatni fogja az eljárást - jelentette ki Mitch McConnell, a szenátus többségi republikánus frakciójának vezetője hétfőn a CNBC televíziónak adott interjújában.

"Nem lesz más választásom, mint folytatni" - fogalmazott a befolyásos kentuckyi politikus. "A szentátusnak az impeachmentre vonatkozó szabályai teljesen egyértelműek" - tette hozzá.

McConnel ezzel rövidre zárta azoknak a spekulációkat, amelyek szerint pozíciójával élve kisiklathatja a demokrata többségű képviselőháznak az alkotmányos felmentési eljárás (impeachment) lefolytatására irányuló erőfeszítéseit.

Önkormányzat 2019 - Hangfelvétel - Ujhelyi: pártállamra jellemző a Karácsony Gergelyt érintő lejárató kampány

...kontra - 2019-09-26

- Pártállami eszközöket használó lejárató kampányt emlegetett a Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelöltről nyilvánosságra került hangfelvétellel kapcsolatban Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti (EP-) képviselő egy más témában tartott csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.