...kontra

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2344 találatból.

Helyhatósági választásokat tartanak Spanyolországban

...kontra - 2023-05-28

- Helyhatósági választásokat tartanak ma Spanyolországban, ahol több mint nyolcezer település, továbbá tizenkét tartomány vezetéséről dönt mintegy 35,5 millió szavazásra jogosult.

A szavazóhelyiségek reggel kilenc órakor nyitnak, a választók este nyolc óráig adhatják le voksaikat.

Választási felmérést utoljára hétfőn hozhattak nyilvánosságra, ennek alapján szoros eredményekre lehet számítani az országot koalícióban kormányzó Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) és a legnagyobb ellenzéki erőnek számító konzervatív Néppárt (PP) között.

A mostani szavazásban érintett 12 tartomány közül tízben jelenleg a PSOE, kettőben a PP kormányoz. A közvélemény-kutatások szinte biztosra veszik, hogy a PP megtartja Murcia és Madrid régiókat, de akár további négy-hat tartományban is fordíthat. Az abszolút többség, és így az önálló kormányzás megszerzését viszont nem valószínűsítik a felmérések függetlenül attól, hogy végül ki győz egy-egy térségben.

Tizenegy év fegyházra ítélték a debreceni autós ámokfutót

...kontra - 2023-05-26

Tizenegy év fegyházbüntetésre ítélte a debreceni autós ámokfutót a bíróság - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken.

A férfi ellen az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntette, valamint ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat - írták.

MSZP: meg kell segíteni a kisboltokat

...kontra - 2023-05-25

A kisboltok megsegítését sürgette az MSZP elnökhelyettese csütörtökön.

Varga László az MSZP Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatón ismertette pártja ötpontos mentőcsomagját a háztartásoknak, ennek része, hogy a kormány kompenzálja a kisboltok ársapkás termékek miatti veszteségeit.

Drónnal megfigyelt házba törtek be Nagykanizsán

...kontra - 2023-05-23

Lopás és pénzmosás miatt emeltek vádat két zalai férfi ellen, akik drónnal megfigyeltek egy házat, majd oda betörtek.

Jánky Judit a Zala Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője közlése szerint a 45 és 40 éves zalaegerszegi férfiak egy Nagykanizsa környékén élő, köztudottan jómódú férfi házának megfigyelésére 2019 novemberében egy drónt vásároltak. Néhány héttel később, amikor egy délelőtt a tulajdonos távozott a lakóházból, a vádlottak betörtek, és egy fiókot felfeszítve több mint 76 millió forintot loptak el, de műszaki cikkeket is magukkal vittek.

Duna House: az ingatlanvásárlások mintegy negyede befektetési céllal valósul meg

...kontra - 2023-05-22

A Duna House adatai alapján az ingatlanok vásárlásánál a vevő motivációja 27 százalékban a befektetési szándék volt tavaly országosan, vidéken ez az arány 23,5 százalék volt - írta a Duna House ingatlanközvetítő .

Benedikt Károly, a Duna House PR és elemzési vezetője a közlemény szerint elmondta, hogy a nyugati országrészben, Kaposvár esetében 40 százalék feletti, Zalaegerszegen, Tatabányán és Szombathelyen 30 százalékot meghaladó, Győrben pedig 29 százalék volt a befektetési célú ingatlanvásárlás aránya.

A keleti országrészben a befektetők Debrecent részesítették előnyben, ahol a 2022-es adásvételek 46 százaléka nem saját célú vásárlás volt. Pécsen, Szegeden, Kecskeméten és Békéscsabán szintén kiemelkedő, 30 százalék feletti arányban szerződtek a vevők befektetési céllal. A keleti régió egyetemvárosai közül Miskolcon és Nyíregyházán az éves, országos átlaggal megegyező, 27 százalékos befektetői arány volt megfigyelhető.

A befektetői szándékú vásárlások aránya azokban a városokban kiugró, ahol nagyobb beruházások vannak, illetve felsőoktatási intézmények működnek - összegezte a szakértő.

A Paks II. projekthez kapcsolódó biztosítási szerződések nyilvánosságát követeli a Párbeszéd - Zöldek

...kontra - 2023-05-14

A Paks II. beruházás megvalósulásának alapvető feltétele a szükséges biztosítások megléte, ezért a Párbeszéd - Zöldek követeli valamennyi Pakshoz kapcsolódó szerződés nyilvánosságát, a biztosítási szerződésekét is - jelentette ki Jávor Benedek, a párt európai parlamenti listavezetője vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

"Nem lehet a Pakssal kapcsolatos információkat folyamatosan titokban tartani! A magyar nyilvánosságnak, a magyar embereknek joguk van tudni arról, hogy az ő pénzükön épülő paksi projekttel mi történik" - hangoztatta az ellenzéki politikus. Jelezte: ezért pártja írásbeli kérdést nyújtott be a Parlamentben, hogy megtudják, a biztosítási alkuszi szolgáltatásra még 2020-ban kiírt közbeszerzést elnyert Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. teljesítette-e az eljárásban vállalt feladatát.

Az LMP ármaximumot vezetne be egyes magánegészségügyi vizsgálatokra

...kontra - 2023-05-07

Az LMP ármaximumot vezetne be egyes magánegészségügyi vizsgálatokra, köztük a diagnosztikai és szűrővizsgálatokra, valamint a szülészeti-nőgyógyászati ellátásokra - közölte az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese vasárnap Budapesten.

Illegális bevándorlás - Távol-keleti migránsokat Európába hozó embercsempész-hálózatot számoltak fel Romániában

...kontra - 2023-05-04

- Távol-keleti migránsok számára romániai munkavállalói vízumot szerző, és őket Nyugat-Európa felé útnak indító embercsempész-hálózatot számoltak fel Romániában - tudatta csütörtökön a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT).

Több mint 4,5 milliárd forint áfát elcsaló bűnszervezetet számolt fel a NAV

...kontra - 2023-05-03

- Több mint négy és fél milliárd forint adót csalt el egy biztonsági őröket foglalkoztató, számlagyárat működtető bűnszervezet a Nyugat-Dunántúlon.

Ősbemutatóval zárja idei premierjeinek sorát a Radnóti Színház

...kontra - 2023-05-02

Ősbemutatóval zárja idei premierjeinek sorát a Radnóti Színház. A Legközelebbi ember című darabot a szerző, Hajdu Szabolcs rendezi, aki színészként is közreműködik a társulat négy fiatal művészével készített produkcióban.

Az OTP 84 milliárd forint osztalékot fizet a tavalyi gazdálkodása után

...kontra - 2023-04-28

Az OTP Bank Nyrt. részvényenként 300 forint osztalékot fizet a 2022-es év után a bank pénteki budapesti közgyűlésének döntése alapján, az osztalék kifizetése június 5-én indul.

A társaság 663 millió forint általános tartalékot képez, a tárgyévi eredményből 5,969 milliárd forint, az eredménytartalékból pedig 78,03 milliárd forint, összességében 84 milliárd forint osztalékot fizet ki a 2022-es eredmény után.

A közgyűlés elfogadta az OTP-csoport 2022. évi eredménybeszámolóját. A bankcsoport konszolidált adózás utáni eredménye - korrekciós tételek nélkül - 2022-ben 24 százalékkal, 347,1 milliárd forintra csökkent. Az adózott eredményt 245 milliárd forintnyi korrekciós tétel terhelte, ebből a bankadó és az extraprofit adó 91,4 milliárd forintot tett ki

NMHH: jelentős változások történtek a mobilszolgáltatók díjcsomagkínálatában

...kontra - 2023-04-24

A három legnagyobb mobilszolgáltató nyilvánosan elérhető lakossági számlás (post-paid) díjcsomagkínálatában jelentős változások történtek 2023 első negyedévében - tudatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága hétfőn.

A közlemény szerint egyrészt két szolgáltató (a Vodafone és a Yettel) a vizsgált időszakban új díjcsomagokat vezetett be a piacra, másrészt e két cég, valamint a Magyar Telekom díjkorrekciót hajtott végre.

Több mint ötszáz vásárlót csaptak be egy online csalássorozattal

...kontra - 2023-04-21

Elfogtak a rendőrök három férfit, akik társaikkal több mint ötszáz vásárlót károsítottak meg nem létező áruk hirdetésével, és ígyl több mint ötvenmillió forinthoz jutottak - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken a rendőrség honlapján.

Az olasz hatóságok két tonna kokaint találtak Szicília közelében

...kontra - 2023-04-17

Vízhatlan csomagolásban két tonna kokain úszott a tengeren Szicília keleti partjainál, melyre a hatóságok találtak rá - közölte Catania pénzügyőrsége hétfőn.

A kábítószert tartalmazó, mintegy hetven, nagyobb méretű csomagot háló fogta össze: a szállítmányt vízhatlan réteg borította, és bóják biztosították, hogy ne süllyedjen el.

Gyöngyösi Márton: a nemzeti érdekeket szolgálja, hogy Orbán Viktor kiléptette Magyarországot az "orosz kémbankból"

...kontra - 2023-04-15

- A magyar nemzeti érdekeket szolgálja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök 24 óra alatt kiléptette Magyarországot az "orosz kémbankból" - jelentette ki a Jobbik - Konzervatívok elnöke szombaton Budapesten sajtótájékoztatón, értékelve a kormány csütörtökön bejelentett döntését, miszerint Magyarország kilép a budapesti székhelyű Nemzetközi Beruházási Bankból.

Vádat emeltek a kisvárdai várat felgyújtó férfi ellen

...kontra - 2023-04-05

- A Kisvárdai Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a 25 éves férfi ellen, aki tavaly nyáron felgyújtotta a felújítás alatt álló, műemléknek minősülő kisvárdai várat.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség szerdai közleménye szerint a vádlott tavaly július közepén a vár tornyában olajos-benzines folyadékot locsolt szét, amit később meggyújtott. A tüzet hígító szétlocsolásával is fokozta. Ezután az épület pincéjébe ment, ahol további hat különálló helyiségben is tüzet gyújtott, majd távozott a helyszínről.

Miskolcon fogták el a csornai gyilkosság gyanúsítottját

...kontra - 2023-04-03

Miskolcon fogták el hétfőn azt a 21 éves debreceni férfit, aki a gyanú szerint vasárnap megölt egy 39 éves férfit Csornán - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Pedofil képeket és videókat terjesztő férfi ellen emelt vádat az ügyészség

...kontra - 2023-03-31

Az ügyészség vádat emelt egy 28 éves férfival szemben, aki 2021 júniusától, kiskorúakról készült, a gyermekeket súlyosan és durván szeméremsértő módon ábrázoló pornográf felvételeket gyűjtött, illetve osztott meg másokkal - tájékoztatott a Fővárosi Főügyészség pénteken

A felvételek között voltak olyan videók is, amelyeken 12 évesnél fiatalabb gyermekek sanyargatása, illetve erőszak alkalmazása szerepelt - tartalmazza a közlemény.

Fővárosi Közgyűlés - A képviselők nem támogatták a szakrendelők átadását

...kontra - 2023-03-29

A Fővárosi Közgyűlés 15 igen szavazattal, 1 nem ellenében és 9 tartózkodással úgy döntött szerdai ülésén, hogy nem támogatja a főváros két járóbeteg-szakellátásának állami kézbe adását.

A képviselők döntöttek arról is, hogy fél évre kitilthatók lesznek a budai Várból a közlekedési szabályszegést elkövető taxisok.

Tizennégy évre ítélték az alvó ismerőseit megölni próbáló férfit

...kontra - 2023-03-27

Tizennégy év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék hétfőn azt a férfit, aki alvó ismerősei - korábbi élettársa rokonai, köztük egy gyermek - életére tört 2021 elején a Csongrád-Csanád vármegyei Apátfalván. Az ítélet nem jogerős.