...kontra

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1408 találatból.

- A török hírszerzés fokozott aktivitására figyelmeztet a német elhárítás vezetője

...kontra - 2017-07-21

A török hírszerzés fokozott németországi aktivitására figyelmeztetett a német szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) vezetője egy pénteki lapinterjúban.Hans-Georg Maassen a Neue Osnabrücker Zeitung című lapnak elmondta, hogy a török hírszerzés nem tartja be a szabályokat Németországban. Az alkotmányvédelem többször megállapította, hogy "a török titkosszolgálat a német jog keretein kívül tevékenykedett és hírszerzési információkat gyűjtött emberekről".

Nincs többsége a szenátusban a republikánusok egészségbiztosítási törvényének

...kontra - 2017-07-18

Ismét kútba esett a republikánusok egészségbiztosítási törvényjavaslatának elfogadása. Mitch McConnell, a szenátus republikánus többségének vezetője hétfőn későn este közleményben tudatta: "sajnálatos módon immár nyilvánvaló, hogy a kudarcot vallott az Obamacare visszavonása, és azonnali pótlása nem jár majd sikerrel".

Héfő este ugyanis először két republikánus politikus - Mike Lee, Utah állam és Jerry Moran, Kansas szenátora jelentette be, hogy a másodszori korrekció után sem szavazza meg a törvényjavaslatot, majd csatlakozott hozzájuk Maine állam szenátora, Susan Collins és a kentuckyi Rand Paul is. Ezzel egyértelművé vált, hogy a 100 tagú szenátusban - a demokraták egyhangú elutasítása mellett - a republikánusoknak nincs elegendő voksuk a törvényjavaslat elfogadásához. Ehhez 52 republikánus szenátor közül 50-nek az igenlő szavazatára volna szükség.

cheap photo paper cheap photo paper online inkjet paper for photos best inkjet paper for photos inkjet photo paper inkjet photo paper online inkjet paper cheap inkjet paper

Elemzők: nem meglepő, inkább kockázatokat rejt az építőipar dinamikus növekedése

...kontra - 2017-07-14

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken kiadott jelentése szerint májusban az építőipari termelés volumene 35,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbi alacsony bázist az áprilisi 22,1 százalék után. Az előző hónaphoz képest az építőipar szezonálisan és munkanaphatással kiigazított termelése 7,5 százalékkal emelkedett.

Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője nem lepődött meg az építőipari termelés dinamikus májusi növekedésén, amelyet az uniós és kormányzati projekteknek javára írt. Figyelmeztetett viszont arra, hogy az ágazat idei teljesítménye csak arra lesz elég, hogy utolérje magát az ágazat, ráadásul kockázatokkal is számolni kell a szektorban.

cheap photo paper cheap photo paper online inkjet paper for photos best inkjet paper for photos inkjet photo paper inkjet photo paper online inkjet paper cheap inkjet paper

A Kaspersky tételesen cáfolta az ellene felhozott amerikai vádakat

...kontra - 2017-07-12

Az orosz Kaspersky Lab kiberbiztonsági cég tételesen cáfolta azokat a vádakat, amelyeket a Bloomberg hírügynökség cikke hozott fel ellene az amerikai kormányzati beszerzéseket bonyolító GSA egyes Kaspersky termékekre elrendelt tilalmának indoklásaként.

Trump fia e-mailekkel bizonyítja az orosz ügyvédnő Hillary Clintonra vonatkozó ígéreteit

...kontra - 2017-07-11

Ifjabb Donald Trump, az amerikai elnök legidősebb fia kedden elektronikus levelek sorát hozta nyilvánosságra, amelyek azt bizonyítják, hogy Natalja Veszelnyickaja orosz ügyvédnő valóban ígért a tavalyi elnökválasztási kampányban Hillary Clinton demokrata elnökjelöltről terhelő dokumentumokat, amelyeket az orosz főállamügyész bocsátott volna rendelkezésére.

Hőség - Tombol a hőség Horvátországban

...kontra - 2017-07-10

Tombol a hőség Horvátországban. A meteorológiai szolgálat (DZMH) hétfőn az ország nagy részére narancssárga figyelmeztetést adott ki, míg a középső részeken egyelőre sárga jelzés van érvényben.

A veszélyességi fokozatok skáláján a sárga a legalacsonyabb szint, ezután következik a narancs, míg a vörös jelenti a legveszélyesebb szintet.

A szárazföldi részeken tikkasztó a hőség, 33-34 fokot mértek, a hőmérséklet elérheti a 37-38 fokot is. A tengerparton is nagy a forróság. A hőmérséklet az éjszakai órákban sem csökken, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32-38 fok körül alakul. Az Adrián a legmelegebbet a dalmáciai Brac szigetén mérték, 38,3 fokot árnyékban.

Green Holidays - Szerdára minden utas hazaérkezik

...kontra - 2017-07-04

- Kedden délután a Turkish Airlines járatával 194 utas érkezik haza Magyarországra a vasárnap csődöt jelentett Green Holidays Kft. törökországi Antalyában rekedt utasai közül, szerdán pedig három további charterjárattal mindenki hazatérhet - közölte Vereczki András, az Uniqa Biztosító Zrt. lakossági és kárrendezési területért felelős vezetője kedden.

Green Holidays - Mabisz: 500 millió forintos vagyoni biztosítéka van a Green Holidaysnek

...kontra - 2017-07-03

A Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) információi szerint 500 millió forintos vagyoni biztosítékkal rendelkezett a fizetésképtelenné vált Green Holidays utazási iroda, de azt még nem lehet tudni, hogy ez a pénz elég lesz-e a kártalanításra - mondta Horváth Péter, a szövetség utasbiztosítási tagozatának elnöke az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Nincs a Fidesszel együttműködés, az MSZP-ben eljárás indul Móricz Eszter kizárására

...kontra - 2017-06-29

A Fidesszel nincs semmilyen együttműködés semmilyen szinten és semmilyen módon – ez az MSZP politikájának egyik legfontosabb alapvetése. Az MSZP ezért elhatárolódik XV. kerületi képviselője, Móricz Eszter eljárásától, és felszólítja, hogy vonja vissza a Fidesszel közös akcióját.

A Fehér Ház szóvivőjének ismét vitája volt a tudósítókkal

...kontra - 2017-06-27

A washingtoni Fehér Ház szóvivője, Sean Spicer hétfőn ismét vitába keveredett több fehér házi tudósítóval.A szokásos napi sajtótájékoztatón a CNN hírtelevízió munkatársa, Jim Acosta félbeszakította a szóvivőt, és azt kérdezte tőle: miért nem engedik be a terembe a televíziós kamerákat. Egy múlt heti döntés szerint ugyanis a Fehér Házból kitiltották a kamerákat, s a televíziók napok óta csak hangban és állóképekkel közvetítettek a konferenciáról.

Bécs a szociális juttatások csökkentése helyett munkaerőpiaci integrációval segít a rászorulókon

...kontra - 2017-06-21

Bécs vezetése a legtöbb osztrák tartomány intézkedésétől eltérően nem a szociális támogatás csökkentésével, hanem munkaerőpiaci és iskoláztatási lehetőségekkel ösztönözné munkavállalásra a rászorulókat és tehermentesítené a szociális ellátórendszert - közölték szerdai osztrák lapok.

Hőség tombol az Egyesült Államok déli és délnyugati államaiban

...kontra - 2017-06-20

Hőség tombol az Egyesült Államok déli és délnyugati államaiban, Kalifornia egyes vidékein 53 Celsius-fokot mérnek.

A leginkább Új-Mexikóban, Arizonában, Nevadában, Kaliforniában szenvednek a hőhullámtól.

Az arizonai Phoenixben 50 Celsius-fokot, a nevadai Las Vegasban 45 fokot mérnek. A kaliforniai Halál Völgye nemzeti parkban 52 fok van. Az American Airlines légitársaság a hőség miatt mintegy negyven járatot törölt a phoenixi repülőtéren, ahol hétfő estére megbénult a forgalom.

Scotland Yard: terrortámadás történt

...kontra - 2017-06-19

A Scotland Yard terrorcselekményként kezeli az észak-londoni muszlim közösség elleni hétfő hajnali támadást - jelentette be hétfő délelőtt Neil Basu, a londoni rendőrség főparancsnok-helyettese, aki a Scotland Yard országos terrorelhárítási tevékenységének összehangolását irányítja.

Basu aláhúzta: a nyomozóhatóságok egyelőre nyitott kérdésnek tekintik a gázolásos támadás elkövetőjének indítékait, ettől függetlenül azonban terrortámadásnak tartják a történteket, és a vizsgálatot a Scotland Yard terrorellenes parancsnoksága vezeti.

A zene, az irodalom és a sport sztárjai, a terror elleni küzdelem hősei a brit uralkodó születésnapi kitüntetési listáján

...kontra - 2017-06-18

A zene, az irodalom és a sport brit világsztárjai, valamint a terror elleni küzdelem hősei szerepelnek a brit uralkodó születésnapi kitüntetési listájának élén.

A 91 esztendős II. Erzsébet királynő születésnapja április 21-én van, de a jeles ünnepet az évszázados hagyománynak megfelelően mindig júniusban, színpompás katonai tiszteletadással ünneplik meg hivatalosan az Egyesült Királyság és a Nemzetközösség népei.

Az LMP örül annak, hogy nem fogadták el a plakátörvényt

...kontra - 2017-06-14
  • Az LMP örül annak, hogy nem kapott kétharmados támogatást a parlamentben a plakáttörvény.Hadházy Ákos, az LMP társelnöke az átlátható párt- és kampányfinanszírozással kapcsolatos törvénymódosítás szerdai határozathozatala utáni sajtótájékoztatóján azt mondta: a javaslatnak nem volt köze a párt eredeti indítványához, amely megtiltotta volna a kormánypropagandát. Szerinte a plakátörvény a trafiktörvényhez hasonlóan ugyan magasztos célokat fogalmazott meg például a pártok közötti egyenlőség és az átláthatóság növeléséről, azonban valójában arról szólt, hogy a plakátpiacot "beszántsák", és megakadályozzák, hogy az ellenzéki pártok óriásplakátokon hirdethessenek.

Brit választások - Mélyponton az üzleti bizalom, a hitelminősítők költségvetési kockázatoktól tartanak

...kontra - 2017-06-12

- Drámai mértékben zuhant a brit üzleti szektor bizalmi indexe a múlt heti nagy-britanniai választások után, a hitelminősítők szerint a kisebbségi kormányzásból eredő bizonytalanságok költségvetési kockázatokkal járhatnak.

A legnagyobb brit vállalatvezetői szövetség, az Institute of Directors (IoD) hétfőn ismertetett felmérése szerint rendkívüli aggodalmat kelt a brit üzleti vállalkozások körében az abból eredő politikai és gazdaságpolitikai bizonytalanság, hogy a választások eredményeként a kormányzó Konzervatív Párt kisebbségi kormányzásra kényszerül.

Brit választások - Uniós főtárgyaló: a brit kilépési tárgyalások akkor kezdődnek, ha London készen áll rá

...kontra - 2017-06-09

Az Európai Unióból történő brit kilépésről (Brexit) tervezett tárgyalások csak akkor kezdődhetnek meg, ha London készen áll rá - közölte Michel Barnier, az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója Twitter-üzenetében pénteken.

Barnier hangsúlyozta, hogy a kilépési tárgyalások menetrendje és az Európai Unió álláspontja a kérdésben világos.

Az amerikai hírszerzés vezetői nem válaszoltak a szenátoroknak az esetleges orosz beavatkozásról Trumppal folytatott megbeszéléseikről

...kontra - 2017-06-08

- Az amerikai hírszerzés vezetői szerdai kongresszusi meghallgatásukon elhárítottak minden kérdést, amely a Donald Trump amerikai elnökkel folytatott beszélgetéseiket feszegette, beleértve a tavalyi elnökválasztási kampányba történt esetleges orosz beavatkozás témáját is.

A korábbinál is "kíváncsibbak" lesznek az amerikai vízumkérő űrlapok

...kontra - 2017-06-01

- Az Egyesült Államok új vízumkérő lapjai nagyon részletes adatokat kérnek az országba beutazni kívánóktól a biztonság érdekében, egyebek közt öt évre visszamenő "internetmúltjukról" is beszámoltatják az igénylőket.

Az amerikai külügyminisztérium szerdán jelentette be, hogy a világ valamennyi országára érvényes új vízumkérő lapokat vezetnek be, amelyeknek kitöltése után nagyon szigorú ellenőrzésnek vetik alá a beutazni kívánókat. A külügyminisztérium nemzetbiztonsági okokkal indokolta a szigorítást.

Manchesteri robbantás - Juncker: együtt harcolunk azok ellen, akik el akarják pusztítani európai életstílusukat

...kontra - 2017-05-23

Ma együtt gyászolunk, holnap pedig együtt harcolunk azok ellen, akik el akarják pusztítani európai életstílusunkat - jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke kedden, reagálva a 22 halálos áldozatot követelő előző napi manchesteri robbantásra.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út 18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza.