...kontra

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2304 találatból.

Koronavírus - NNK: stagnál a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

...kontra - 2023-02-01

Stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján.

Azt írták: a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja az országos átlagot tekintve a 4. héten számottevően nem változott.

A vizsgált városok háromnegyedét stagnáló tendencia jellemzi. Csökkenés figyelhető meg a budapesti agglomerációs települések közös mintájában, Pécsen, Szekszárdon és Szolnokon, emelkedő tendencia Egerben és Kaposváron tapasztalható - írták.

Vádat emeltek fiatal lányok futtatói ellen

...kontra - 2023-01-30

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy 29 éves férfival és 26 éves élettársával szemben, akik egy éven át prostituáltként dolgoztattak egy fiatal lányt. A férfi később több lányt is futtatott egyszerre, akiktől a megkeresett pénzt teljes egészében elvette - közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn.

Mint írták, az élettársakat kizsákmányolás céljából - a férfi esetében erőszakkal és fenyegetéssel, több ember sérelmére - elkövetett emberkereskedelem bűntettével vádolják. Mindkettejükkel szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozzák.

Lopott aranygranulátumot olvasztottak aranytömbökké, vádat emeltek ellenük

...kontra - 2023-01-27

- Vádat emeltek egy háromtagú társaság ellen, amely tavaly márciusban aranygranulátumot lopott el egy fővárosi cég telephelyéről, amelyet egyikük aranytömbökké olvasztott - közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken.

Kevesebb személyautót gyártott a Skoda Auto tavaly, mint egy évvel korábban

...kontra - 2023-01-25

- Tavaly 780 000 személykocsit gyártott a legnagyobb cseh autógyár, a Skoda Auto, 22 ezerrel kevesebbet, mint 2021-ben- jelentette be a cég közleményben.

Felfüggesztett börtönt kapott a férfi, aki azzal fenyegetett egy rendőrt, hogy megöli

...kontra - 2023-01-24

- Felfüggesztett börtönre ítélte - hivatalos személy elleni erőszak miatt - a bíróság azt a férfit, aki azzal fenyegetett meg egy rendőrt, hogy megöli - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség kedden.

Ukrajnai háború - Német külügyminiszter: az EU-nak mindent meg kell tennie azért, hogy Ukrajna nyerje meg a háborút

...kontra - 2023-01-23

Az európai uniós tagállamoknak és nemzetközi partnereiknek együttesen meg kell próbálniuk mindent megtenni annak érdekében, hogy Ukrajna megnyerje az Oroszország elleni háborút .

Ezt jelentette ki Annalena Baerbock német külügyminiszter hétfőn Brüsszelben, az EU-tagállamok külügyminisztereinek tanácskozására érkezve.Hangsúlyozta: "fontos, hogy nemzetközi közösségként mindent megtegyünk annak érdekében, hogy Ukrajna győzzön, és az ukrán népnek újra legyen joga ahhoz, hogy szabadságban és békében éljen".

"Az orosz rezsim egész Ukrajnát támadja, (Vlagyimir) Putyin orosz elnök még 11 hónap után sem mondott le az ország elpusztítására irányuló gyilkos tervéről" - jelentette ki.

Annalena Baerbock nem válaszolt arra az újságírói kérdésre, miszerint Berlin valóban készen áll-e arra, hogy engedélyezze a világ legerősebb harckocsijának számító Leopard típus Ukrajnába szállítását. A külügyminiszter vasárnap esti nyilatkozatában arról beszélt, hogy nem érkezett még kérés a szövetségi kormányhoz a külföldön értékesített Leopard harckocsik Ukrajnába szállításáról, de ha érkezne, akkor nem állnának a kezdeményezés útjába.

Bozótvágóval fenyegetett kiskorúakat egy férfi

...kontra - 2023-01-19

- A személyi szabadság megsértése miatt 5 év 8 hónap szabadságvesztésre ítélt a Kazincbarcikai Járásbíróság nem jogerősen egy férfit.

Elfogtak egy férfit, aki ellen tíz körözés volt kiadva

...kontra - 2023-01-18

A körözésben garázdaság, kábítószer birtoklása és testi sértés miatt keresték- közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon szerdán.

Az Országgyűlés európai ügyek bizottságának összehívását kezdeményezi a DK az Erasmus-ügy miatt

...kontra - 2023-01-17

A Demokratikus Koalíció (DK) kezdeményezi, hogy az Erasmus-ügy miatt hívják össze az Országgyűlés európai ügyek bizottságát.

Emberölés miatt tartóztattak le egy próbaidős klinikai ápolót Pécsen

...kontra - 2023-01-13

Emberölés miatt elrendelte a Pécsi Járásbíróság egy férfi letartóztatását, aki a gyanú szerint próbaidős klinikai ápolóként egy idős, magatehetetlen beteg halálát okozta tavaly decemberben

Az LMP önfeladása

...kontra - 2023-01-10

Nem értek egyet azzal, ahogyan egyes politikából élő pártaktivisták önkritika nélkül osztják az észt.

Január 9.-én Debrecenben, a CATL akkumulátorgyár építéséről tartott katasztrófavédelmi közmeghallgatáson, illetve önkormányzati lakossági fórumon többször elhangzott, hogy a helyiek véleményének meghallgatása nélkül döntöttek a gyár létesítéséről.

Még mielőtt ennek a ténynek a részleteit elemeznénk: az eseményen elhangzott, hogy a debreceni választási bizottság illetékesei korábban hitelesítettek egy helyi népszavazási kezdeményezést, amit épp a gyár megépítése ellen nyújtottak be egy párt aktivistái.

Sajnálatos módon a hitelesített kérdőíveket a párt aktivistái el sem vitték az önkormányzat irodájából…..

Az izraeli kormány visszavonta a palesztin külügyminiszter izraeli beutazási engedélyét

...kontra - 2023-01-08

Az izraeli kormány visszavonta Rijád al-Malki palesztin külügyminisztertől izraeli beutazási és a szabad mozgást biztosító engedélyét.

A Háárec című újság hírportálja szerint ez amiatt történt, hogy a Palesztin Hatóság a hágai székhelyű Nemzetközi Bírósághoz (ICJ) fordult Ciszjordánia státusával kapcsolatban.Rijád al-Malki minisztert vasárnap délelőtt tájékoztatták arról, hogy az izraeli kormány hétvégi döntése értelmében már nem érvényes a Palesztin Hatóság (PH) területén és Izraelben számára szabad mozgást biztosító utazási engedélye.

Koronavírus - 6,421 millió a beoltottak, 2921 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 51 beteg

...kontra - 2023-01-05

- A koronavírus ellen beoltottak száma 6 420 824, közülük 6 207 270-en a második, 3 903 721-en a harmadik, 413 792-en pedig már a negyedik oltásukat is megkapták - közölte a múlt heti összesített adatokat csütörtökön a Koronavírus Sajtóközpont az MTI-vel.

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki ittasan menekült a rendőrök elől

...kontra - 2023-01-04

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat az Ózdi Járásbíróságon egy 51 éves férfi ellen, aki autójával megpróbált elmenekülni a rendőrök elől - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán.

Koronavírus - 6,421 millió a beoltottak, 5170 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 59 beteg

...kontra - 2022-12-21

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 420 700, közülük 6 207 033-an a második, 3 903 453-an a harmadik, 410 699-en pedig már a negyedik oltásukat is megkapták - közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a koronavirus.gov.hu.

A kormányzati portálon azt írták: az előző héten 5170 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 181 419-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

Meghalt a múlt héten 59, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 439-re emelkedett. A gyógyultak száma 2 118 911, az aktív fertőzötteké 14 069.

Közel 95 millió euró értékű kokaint találtak egy hajó banánrakománya közé rejtve Hollandiában

...kontra - 2022-12-15

Közel 1,3 tonna, legalább 95 millió euró értékű kokaint foglaltak le a hollandiai Vlissingen kikötőjében, a drogszállítmányt egy Ecuadorból érkezett hajó banánrakománya közé rejtve találták - közölte a Dutch News című angol nyelvű holland hírportál csütörtökön.

A beszámoló szerint egy rutinellenőrzés vezetett a banánokkal teli konténerekbe rejtett kábítószer megtalálásához.

Koronavírus - 6,421 millió a beoltottak, 5193 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 43 beteg

...kontra - 2022-12-14

- A koronavírus ellen beoltottak száma 6 420 546, közülük 6 206 878-an a második, 3 902 986-an a harmadik, 404 962-en pedig már a negyedik oltásukat is megkapták - közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a koronavirus.gov.hu.

Az LMP klímabérlet bevezetését javasolja az ünnepekre

...kontra - 2022-12-11

Klímabérlet bevezetését javasolja a karácsonyi és az újévi ünnepek idejére az LMP.

Gál József, a párt szóvivője vasárnapi online sajtótájékoztatóján azt mondta, pártja havi ötezer forintba kerülő, minden magyarországi tömegközlekedési eszközre érvényes klímabérlet bevezetését javasolja.

Hozzátette, a közelgő ünnepek remek alkalmat kínálnának ennek bevezetésére, hiszen például idén augusztus 20-án egységáras retúrjeggyel lehetett utazni, ami a cégeknek 25 millió forint pluszbevételt jelentett.

Porsche Hungaria: 2024-re állhat helyre a magyarországi újautó-piac

...kontra - 2022-12-08

A magyarországi újautó-piac 2024-re állhat helyre, amikor a megrendelt autókat a kereskedők már tervezhetően tudják átadni a vevőknek, és megszűnhet a bizonytalan várakozási idő - mondta Németh Balázs, a Porsche Hungaria (PH) ügyvezető igazgatója csütörtökön .

Jobbik: a Fidesz alkalmatlan a válság kezelésére

...kontra - 2022-12-05

Alkalmatlannak nevezte a Fideszt a válság kezelésére hétfői online sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője.

Szerinte e feladat teljesítéséhez "egy olyan konzervatív megközelítésű, a családokat valóban védő csomagra" van szükség, amely támogatja a vállalkozókat és azokat a fiatal, aktív magyar munkavállalókat is, "akik ezt a nemzetgazdaságot a hátukon húzzák".