...kontra

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1569 találatból.

DK: ne adjanak menedékjogot Nikola Gruevszkinek!

...kontra - 2018-11-14

- A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel a kormányt, hogy semmiképpen ne adjon menedékjogot Nikola Gruevszkinek, a hazájában körözött volt macedón miniszterelnöknek.

Az amerikai elnök természeti katasztrófa sújtotta területté nyilvánította egész Kaliforniát

...kontra - 2018-11-13

- Természeti katasztrófa sújtotta területté nyilvánította egész Kaliforniát Donald Trump amerikai elnök hétfőn este Jerry Brown kormányzó kérésére.

Az elnöki döntés azt jelenti, hogy a tűzvészek áldozatai külön szövetségi pénzügyi segítséget igényelhetnek lakásépítéshez, munkanélküli támogatáshoz, vagy jogi tanácsadáshoz.

Brexit - Felmérés: a brit munkáltatók fele szerint EU-munkavállalóik bizonytalannak érzik állásukat

...kontra - 2018-11-12

- A brit munkaadók csaknem fele úgy érzékeli, hogy a náluk dolgozó külföldi EU-munkavállalók bizonytalannak tartják nagy-britanniai foglalkoztatási kilátásaikat a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) miatt.

Amerikai választások - Demokraták két államban is a voksok újraszámolását követelik

...kontra - 2018-11-09

A keddi voksoláson alulmaradt demokrata politikusok Floridában és Georgiában a szavazatok újraszámolását követelik, Florida már készen is áll a voksok kézi újraszámolására.

Amerikai választások – A republikánusok növelhetik többségüket a szenátusban

...kontra - 2018-11-07

Előrejelzések szerint a Republikánus Párt növelheti többségét a szenátusban a kedden tartott amerikai félidős választásokon.

Gálik Zoltán: valószínűleg Alexander Stubb lesz a Európai Bizottság elnöke

...kontra - 2018-11-06

Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem docense szerint valószínűleg Alexander Stubb lesz a Európai Bizottság elnöke.

A katasztrófavédelem finanszírozásával újrakezdte a hulladékszállítást a Zöld Híd

...kontra - 2018-10-31

A korábbiaknak megfelelően, a megszokott időpontokban végzi a hulladékszállítást valamennyi érintett Pest és Nógrád megyei településen a Zöld Híd Nonprofit Kft.; a hulladékszállítás a katasztrófavédelem finanszírozásával indult újra.

Szépművészeti Múzeum - Orbán: most kell megvédenünk kulturális mivoltunkat

...kontra - 2018-10-30

Az európai kultúrharc örvénylésében most kell megvédenünk kulturális mivoltunkat, identitásunkat és szuverenitásunkat - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a felújított Szépművészeti Múzeum átadásán, kedden Budapesten. Beszédében a kormányfő kiemelte: békében élünk saját kultúránkkal és történelmünkkel, és ez nagy ajándék a világban, "becsüljük meg". Ugyanakkor nem lehetünk restek megvédeni a kultúránkat - jelentette ki.

Brexit - Londoni polgármester: meg kell hosszabbítani a kilépési tárgyalásokat

...kontra - 2018-10-26

- London polgármestere szerint meg kell hosszabbítani a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló tárgyalásokra jelenleg rendelkezésre álló időt, mivel, ha a konzervatív párti brit kormánynak sikerülne is megállapodásra jutnia az Európai Unióval, a brit parlament leszavazhatja az egyezséget.

Donald Trump civilizáltabb hangnemet szorgalmaz a politikai életben

...kontra - 2018-10-25

Civilizáltabb hangnemet szorgalmazott az amerikai politikai élet szereplői körében Donald Trump elnök egy választási kampányrendezvényen szerdán este, miután a nap folyamán több demokrata párti politikus címére és a CNN hírtelevízió szerkesztőségébe küldtek robbanószerkezetet, vagy fehér port.

Októberben két éve a leglassabb ütemben nőtt az euróövezet gazdasági teljesítménye

...kontra - 2018-10-24

- A vártnál nagyobb mértékben, két éve a leglassabbra csökkent az euróövezeti gazdasági teljesítmény növekedési üteme októberben a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet előzetes adatokra támaszkodó szerdán közzétett elemzése szerint.

Hasogdzsi-ügy - A The Washington Post megjelentette az eltűnt újságíró utolsó cikkét

...kontra - 2018-10-18

A The Washington Post című amerikai lap csütörtöki számában közreadta Dzsamál Hasogdzsi utolsó cikkét, amelyet a szaúdi újságíró közvetlenül az eltűnése előtt küldött a lapnak. A cikk csütörtökre virradóra az újság online változatában is megjelent.

Hasogdzsi-ügy - The New York Times: a gyanúsítottak közül több a szaúdi koronaherceghez köthető

...kontra - 2018-10-17

A török hatóságok által Dzsamál Hasogdzsi újságíró eltűnése ügyében gyanúsított 15 szaúdi közül négyen Mohamed bin Szalmán koronaherceg közvetlen környezetéhez tartoznak - írta kedd este internetes oldalán a The New York Times, amely fotókat is mellékelt az egyik gyanúsítottról.

Jogerősen nyolc évre ítéltek egy szerb kábítószercsempészt Szegeden

...kontra - 2018-10-16

Jogerősen nyolc év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden egy szerb férfit, aki másfél kilogramm heroint és a drog hígításához használt adalékanyagot próbált Magyarországon keresztül Ausztriába csempészni tavaly ősszel.

Szijjártó: Magyarország a jószomszédi kapcsolatokban érdekelt Ukrajnával

...kontra - 2018-10-15

- Magyarország a jószomszédi kapcsolatokban érdekelt Ukrajnával, és azt kívánja, hogy keleti szomszédja erős és demokratikus ország legyen, amely tiszteletben tartja nemzetközi kötelességeit, és erőforrásként tekint a határain belül élő nemzeti kisebbségekre, köztük a magyar közösségre - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Luxembourgban.

Hitelességről a fűtési szezon kezdete kapcsán

...kontra - 2018-10-13

Azt írja a Magyar Távirati Iroda: az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjét annak kapcsán kérdezték az M1 reggeli műsorában, hogy október 15-én, hétfőn kezdődik a fűtési szezon.

A távhőtörvény szerint szeptember 15.-én. Ennyit az M1 szerkesztőinek szakmai munkájáról: utána lehetett volna keresni a google segítségével is.

A következő évtized végére több mint felével nőhet a külföldi turisták száma Hollandiában

...kontra - 2018-10-11

- A következő évtized végére a jelenlegi több mint másfélszeresére, körülbelül évi 29 millióra nőhet a külföldi turisták száma Hollandiában - olvasható egy csütörtökön közzétett szakértői jelentésben.

Tarlós: a közvetlen választás és a fejlesztési tanács létrehozása is szerepet játszott a főpolgármester-jelöltség vállalásában

...kontra - 2018-10-10

A harmadik ciklusára készülő főpolgármester erről az Orbán Viktor kormányfővel, a Fidesz elnökével tartott szerdai budapesti sajtótájékoztatón beszélt, ahol bejelentette: Orbán Viktor felkérésére elvállalja a jelölést és a 2019-es önkormányzati választáson való részvételt.

Tarlós István úgy fogalmazott: súlyos belső küzdelem után hozta meg döntését, jelentős megkötéseket fogalmazott meg a folytatáshoz. A jelöltség elvállalásában közrejátszott a közvetlen főpolgármester-választás, valamint a fővárosi fejlesztési tanács megalakítása - közölte.

Tarlós István elmondta, a megkötésekben nem volt semmi zsarolási szándék, egyszerűen tudta, hogy bizonyos dolgok hiányában képtelen lenne folytatni. Az életkora nem az egyetlen tényező, ami szerepet játszott - jegyezte meg, majd "az ellenzéki szimpatizánsokhoz" szólva úgy fogalmazott: "ha az általuk ajnározott 88 éves Soros György dédelgethet kéretlen nemzetközi terveket, akkor 70 évesen miért ne lehetnének valakinek progresszív tervei egy várossal saját hazájában".

Brexit - A szakértők a korábbiaknál derűlátóbbak, valamelyest nőtt a rendezett brit kiválás esélye

...kontra - 2018-10-09

- A szakemberek a korábbiaknál derűlátóbbak, valamelyest nőtt az utóbbi időben a brit kilépésről szóló megállapodás esélye az Egyesült Királyság és az Európai Unió között - jelentette a brüsszeli sajtó kedden.

Trump nagyszerűnek, demokrata pártiak szomorúnak nevezték Kavanaugh kinevezését

...kontra - 2018-10-07

Donald Trump amerikai elnök nagyszerűnek, demokrata párti vezető politikusok szomorúnak nevezték Brett Kavanaugh kinevezését az Egyesült Államok alkotmánybíróságaként is működő legfelsőbb bíróság tagjának.