...kontra

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1764 találatból.

Orosz lapok: a Putyin által kezdeményezett alkotmányreform a hatalmi átmenet kezdete

...kontra - 2020-01-16

A Vlagyimir Putyin elnök által javasolt alkotmánymódosítást az orosz lapok és elemzők egybehangzóan a legfelső szintű hatalmi átmenettel, a 2024-es oroszországi elnökválasztással hozták összefüggésbe, amelyen maga a hivatalban lévő vezető az alaptörvény szerint már nem vehet részt.

Amerikai demokrata elnökjelölt-aspiránsok az előválasztások előtti utolsó országos vitájukat tartották

...kontra - 2020-01-15

- Az előválasztások előtti utolsó országos vitájukat tartotta az amerikai demokraták hat elnökjelölt-aspiránsa kedden este az iowai Des Moines-ban.

Donald Trump felvetette a NATO kibővítését közel-keleti országokkal

...kontra - 2020-01-10

Az amerikai elnök felvetette a NATO főtitkárának a szervezet közel-keleti kibővítésének tervét. Ezt maga Donald Trump elnök közölte csütörtökön újságírókkal, hozzátéve, hogy új nevet is javasolt a katonai szövetségnek.

Iráni-amerikai viszály - Szakértő: az iráni vezetés folytatja, amit Szulejmáni elkezdett

...kontra - 2020-01-09

Az iráni vezetés folytatja, amit Kászim Szulejmáni, az Egyesült Államok által likvidált iráni tábornok elkezdett, ennek alapján Amerika nem közvetlenül Irántól, hanem a közel-keleti ország által háttérből mozgatott milíciáktól várhatja a válaszcsapást - mondta Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet docense csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Ukrán repülő - Az előzetes információk szerint hajtóműhiba okozta a katasztrófát

...kontra - 2020-01-08

- Az előzetes információk szerint hajtóműhiba okozta a Teherán mellett szerda reggel lezuhant ukrán utasszállító gép katasztrófáját - közölte Ukrajna teheráni nagykövetsége, amely szerint jelenleg kizárható az, hogy terrorcselekmény vagy rakétatámadás okozta a tragédiát.

Hatéves mélypontra süllyedt a forgalomba helyezett új autók száma Nagy-Britanniában tavaly

...kontra - 2020-01-06

Hatéves mélypontra süllyedt a forgalomba helyezett új autók száma tavaly Nagy-Britanniában, a fogyasztók visszafogták vásárlásaikat a Nagy-Britannia európai uniós tagságának megszűnését (Brexit) övező gazdasági bizonytalanságok, valamint a dízelüzemű járműveket sújtó szigorítások közepette.

Hongkongi tüntetések - A kínai kereskedők ellen tüntettek Hongkong határmenti részén

...kontra - 2020-01-05

Több mint ezer ember vonult utcára vasárnap Hongkongnak a szárazföldi Kína határvonalához közel eső Sheung Shui körzetében, hogy tiltakozzanak a kínai kereskedők ellen, akik a demonstrálók szerint megkeserítik az ott lakók életét - olvasható a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap internetes oldalán.

The Wall Street Journal: az amerikai kormány megkezdte az arizonai határnál lévő migránsok áttoloncolását Mexikóba

...kontra - 2020-01-03

Az amerikai kormány megkezdte az arizonai határnál lévő migránsok áttoloncolását Mexikóba - jelentette csütörtök este internetes oldalán a The Wall Street Journal című amerikai lap.

A lap értesülései szerint a határvédelmi szervek a határ mexikói oldalán fekvő Nogales városkába toloncolják az Arizonában lévő migránsokat, hogy ott várják meg, amíg sor kerül a menedékkérelmük elbírálásához szükséges bírósági meghallgatásra. Ahhoz azonban már a saját költségükön és legálisan kell ismét belépniük az Egyesült Államokba, a jóval távolabbi El Pasónál lévő határátkelőnél

OKF: több mint ötven tüzet okoztak a tűzijátékok

...kontra - 2020-01-01

- Több mint ötven tüzet okoztak a szilveszteri tűzijátékok - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője szerda délelőtt.

Mukics Dániel azt írta: 27 helyszínen az avar, a száraz fű, vagy tuják és bokrok égtek, 11 helyen kukák, konténerek gyulladtak ki. Hét esetben a hátrahagyott tűzijáték maradékát kellet a tűzoltóknak eloltaniuk. Volt ahol garázs, tető, vagy erkély égett, összesen 10 épületben és 2 autóban keletkezett kár tűzijáték okozta tűz miatt.

Szilveszter napján összesen 177 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási központjaiba. A tűzoltóknak 81 tűzesetnél kellett beavatkozniuk, és 50 műszaki mentést hajtottak végre.

Kijev tiltakozott Putyin krími látogatása miatt

...kontra - 2019-12-23

- Tiltakozott az ukrán elnök krími képviselete hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnöknek az Oroszország által Ukrajnától önkényesen elcsatolt félszigeten tett látogatása miatt.

Az amerikai külügyminiszter helyettese lett az eddigi észak-koreai különmegbízott

...kontra - 2019-12-20

- Mike Pompeo amerikai külügyminiszter helyettese lett Stephen Biegun, a tárca eddig észak-koreai ügyekkel foglalkozó különmegbízottja - jelentette be az amerikai külügyi tárca csütörtökön délután, miután a szenátus megszavazta Biegun jelöltségét.

Impeachment -Trump arra hívta fel támogatóit, hogy jövőre "szavazással küldjék a pokolba" Pelosit

...kontra - 2019-12-19

A jövő évi választásokon "szavazással küldjék a pokolba" Nancy Pelosi házelnököt - szólította fel támogatóit Donald Trump amerikai elnök szerda éjjel egy michigani kisvárosban tartott választási nagygyűlésen, miután a képviselőház megszavazta az elmozdítását célzó alkotmányos vádemelési eljárás megindítását.

Nem sikerült a román kormánypártnak a parlament napirendjére tűzni a kétfordulós polgármester-választás törvénytervezetét

...kontra - 2019-12-18

Nem sikerült a Romániában kormányon lévő jobbközép Nemzeti Liberális Pártnak (PNL) a képviselőház napirendjére tűznie szerdán a kétfordulós polgármester-választás bevezetéséről szóló, az ellenzéki szociáldemokraták és az RMDSZ által kifogásolt törvénytervezetet.

Trump szerint Boris Johnson győzelme előrevetíti a 2020-as amerikai választás eredményét is

...kontra - 2019-12-14

- Boris Johnson és a brit konzervatívok győzelme az Egyesült Királyságban előrevetíti a 2020-as amerikai választások eredményét is - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök újságíróknak pénteken a Fehér Házban, amikor fogadta Mario Abdo Benitez paraguayi elnököt.

A német kormány helytelennek és indokolatlannak tartja két diplomatája kiutasítását Oroszországból

...kontra - 2019-12-12

) - A német szövetségi kormány szerint helytelen és indokolatlan lépés volt az orosz külügyminisztériumtól két Moszkvában dolgozó német diplomata nemkívánatos személlyé nyilvánítása - közölte csütörtökön a német külügyminisztérium.

Csehországnak 675 milliárd koronájába fog kerülni a karbonsemlegesség

...kontra - 2019-12-11

- Csehországnak 675 milliárd koronájába (8775 milliárd forint) fog kerülni a karbonsemlegesség elérése. Ezzel a pénzzel az Európai Uniónak számolnia kellene a következő költségvetési időszakban - közölte Andrej Babis cseh kormányfő szerdán a Twitteren megjelent bejegyzésében.

Illegális bevándorlás - Bosznia újabb migránstábort zár be

...kontra - 2019-12-06

- Bosznia-Hercegovina bezárja a horvát határ közelében fekvő vucjaki migránstábort - közölte Dragan Mektic védelmi miniszter pénteken.

Kína tiltakozik a Hszincsianggal kapcsolatos amerikai törvénytervezet ellen

...kontra - 2019-12-04

Kína tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy az amerikai képviselőház helyi idő szerint kedden megszavazta a nyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen élő ujgur nemzetiség emberi jogaival kapcsolatos törvénytervezetet.

Kilónyi kokaint találtak egy csepeli műhelyben

...kontra - 2019-12-02

Több mint 1,3 kilogrammnyi, 26 millió forint értékű kokaint találtak a rendőrök egy csepeli műhelyben - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn a rendőrség honlapján.

Robbantásos merényletek e létrehozásának terve miatt volt börtönben a londoni támadó

...kontra - 2019-11-30

- Robbantásos merényletek előkészülete és dzsihadista kiképzőtábor létrehozásának terve miatt volt börtönben a Londonban elkövetett pénteki késeléses támadás gyanúsítottja, akit tavaly helyeztek feltételesen szabadlábra.