...kontra

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1716 találatból.

Ötezer doboz cigarettát találtak egy német rendszámú teherautóban Vas megyében

...kontra - 2019-09-17

Ötezer doboz cigarettát találtak egy német rendszámú teherautó alvázában a NAV munkatársai, egy a 86-os főút Vas megyei szakaszán tartott ellenőrzés során - közölte kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Vas Megyei Adó és Vámigazgatóságának sajtóreferense.

Az első hét hónapban 26 százalékkal nőtt a román építőipari termelés

...kontra - 2019-09-16

Az idei első hét hónapban 26 százalékkal nőtt a román építőipari termelés a tavalyi év azonos időszakához mérten - közölte hétfőn a román országos statisztikai intézet.

Izrael sorsdöntő választásokra készül

...kontra - 2019-09-15

- Izrael kedden sorsdöntő választásokra készül, amelyek eldöntik Benjámin Netanjahu miniszterelnök újabb kormányalakítási esélyeit.

A voksolás előtt nyilvánosságra hozható utolsó, pénteki közvélemény-kutatási adatok szerint fej fej mellett halad a Likud és a Kék-fehér nevű centrista párt, de a jobboldali tömb az erősebb, és egyre valószínűbbnek látszik, hogy sikeres választási hajrával Netanjahu megszerzi a jobboldali és vallásos pártokból Avigdor Liberman Izrael a Hazánk nevű pártja nélkül is a 61 mandátumot az izraeli parlament, a kneszet százhúsz képviselői helyéből. Ekkor bizonyosan őt kéri fel Reuven Rivlin államelnök a kormányalakításra, és nagy valószínűséggel sikerrel is jár.

Ha azonban kevesebb mandátumhoz jut ez a jobboldali, vallásos tábor, akkor ismét patthelyzet állhat elő, Liberman lesz a mérleg nyelve, s talán újabb előrehozott választások következhetnek, noha ezt egyik párt sem szeretné.

Brexit - Több mint 1,5 millió EU-állampolgár kért tartós brit letelepedési engedélyt

...kontra - 2019-09-12

A brit belügyminisztérium csütörtökön ismertetett friss adatai szerint meghaladta az 1,5 milliót azoknak a külföldi EU-állampolgároknak a száma, akik letelepedett státusért folyamodtak a brit hatóságokhoz. A magyarok közül eddig csaknem 40 ezren kértek tartós letelepedési engedélyt.

A Kommerszant megnevezte az Amerikába szöktetett orosz CIA-ügynököt

...kontra - 2019-09-10

Oleg Szmolenkov, az orosz elnöki hivatal volt munkatársa lehetett az az informátor, akit az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) kimenekített Oroszországból - közölte kedden a Kommerszant című orosz napilap, amerikai állami szervektől származó értesülésekre hivatkozva.

Brexit - Brit külügyminiszter: a kormány "a tűréshatárig teszteli" a rendezetlen Brexitet tiltó törvényt

...kontra - 2019-09-08

Dominic Raab brit külügyminiszter szerint a kormány tartja magát ahhoz a törvényhez, amely megtiltja, hogy az Egyesült Királyság október végén megállapodás nélkül lépjen ki az Európai Unióból, de "a tűréshatárig fogja tesztelni" és a maga módján értelmezi majd a jogszabályt.

Brexit - Nem akadályozza a felsőház a megállapodás nélküli kiválást tiltó törvényt

...kontra - 2019-09-05

A konzervatív politikusok a brit parlament felső kamarájában, a Lordok Házában nem fogják megakadályozni annak a törvénynek az életbe léptetését, amely elvben lehetetlenné teszi, hogy az Egyesült Királyság október végén megállapodás nélkül váljon ki az Európai Unióból - erősítette meg a konzervatív kormányfő hivatala csütörtök délelőtt.

A legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt által kezdeményezett, Boris Johnson miniszterelnök által hevesen ellenzett indítványt szerda éjjel hagyta jóvá 327-299 arányban az alsóház, és a jogszabály azonnal a Lordok Háza elé került további vitára.

Brexit - Johnson megerősítette, hogy október közepén választások lehetnek

...kontra - 2019-09-04

Boris Johnson brit miniszterelnök megerősítette szerdán, hogy kormánya kész október közepén előrehozott parlamenti választásokat tartani, ha az ellenzék törvényt alkot a brit EU-tagság megállapodás nélküli megszűnésének tilalmáról.

Hármas erősségűre csökkent a Dorian, de nem mozdul a Bahamákról

...kontra - 2019-09-03

Hármas fokozatúra csökkent a karibi térségen végighaladó Dorian hurrikán ereje helyi idő szerint keddre virradóra, de a vihar szinte nem mozdul a Bahamákról. A CNN hírtelevízió közlése szerint a hurrikánt jelenleg óránkénti 200 kilométeres széllökések kísérik, míg egy nappal ezelőtt, amikor a legmagasabb, 5-ös fokozatú volt a vihar, óránként 285-300 kilométeres sebességű volt a szél.

A miami székhelyű Országos Hurrikán Központ legfrissebb tájékoztatása szerint a hurrikán pillanatnyilag "mozdulatlanul áll" az eddig a legsúlyosabb károkat elszenvedő Grand Bahama szigetétől északra. A vihar középpontja nagyjából 50 kilométerre lehet a Grand Bahama központi városától, Freeporttól.

Már négyes fokozatúra erősödött a Florida felé közelítő Dorian hurrikán

...kontra - 2019-08-31

A miami Országos Hurrikán Központ adatai szerint a még a Bahamák felé tartó hurrikán az Atlanti-óceán fölött tovább erősödhet, és az elmúlt 30 év legerősebb vihara lehet.

Rendkívüli állapotot vezettek be az orosz távol-keleti Tengermelléki területen a súlyos esőzések miatt

...kontra - 2019-08-29

Rendkívüli állapotot vezettek be csütörtökön az egész távol-keleti Tengermelléki területen az áradásokat okozó súlyos esőzések miatt.

A terület kormányzója, Oleg Kozsemjako által kiadott közlemény szerint az intézkedés 15 városra terjed ki. Az ár 29 településen 895 lakóépületet és mintegy 6 ezer magántelket öntött el.

Az ítéletidő Vlagyivosztokban, ahol szerdán vezettek be rendkívüli állapotot, Oleg Gumenyuk polgármester szerint 100 millió rubelnyi (450 millió forint) kárt okozott az infrastruktúrában.

Moszkva: ellen-tiltólistán vannak az amerikai szenátorok, akiktől megtagadták az orosz vízumot

...kontra - 2019-08-28

- Ellen-tiltólistán vannak azok az amerikai szenátorok, akiktől megtagadták az orosz vízumot - közölte Konsztantyin Koszacsov, az orosz parlamenti felsőház külügyi bizottságának elnöke szerdán egy Facebook-bejegyzésben.

Donald Trump lemondta dániai látogatását

...kontra - 2019-08-21

Donald Trump amerikai elnök kedden éjjel Twitteren bejelentette, hogy lemondja dániai látogatását.

Brexit - Az északírek többsége támogatná az országrészre vonatkozó tartalékmegoldást

...kontra - 2019-08-18

Az Észak-Írországban élők többsége támogatná a brit európai uniós tagság megszűnéséről szóló vitában az ír-északír határellenőrzés elkerülését célzó tartalékmegoldásnak azt a változatát, amely az Ír-tengerre helyezné a vámhatárt az EU-val - derült ki egy vasárnap ismertetett felmérésből.

Peking "terrorizmust", a kínai sajtó "színes forradalmat" emleget a hongkongi tüntetések kapcsán

...kontra - 2019-08-14

- A kínai kormány szerdán ismét a "terrorizmus" szót használta a Hongkongban zajló tüntetések során történt erőszakos cselekmények kapcsán, és a tettesek mielőbbi felelősségre vonását szorgalmazta, miközben a kínai sajtóban a "színes forradalom" kifejezéssel írták le a tiltakozáshullámot.

Katasztrófa lenne a kínai beavatkozás Hongkongban a terület utolsó brit kormányzója szerint

...kontra - 2019-08-13

- Katasztrófa lenne a kínai beavatkozás a politikai válság sújtotta Hongkongban a különleges közigazgatási terület utolsó brit kormányzója szerint. Chris Patten úgy véli, Hszi Csin-ping kínai államfőnek az emberek egyesítésére kellene törekednie.

A konzervatív párti brit politikus a BBC rádiójában úgy fogalmazott, kontraproduktív volt kínai részről "más eszközök" bevetésével fenyegetőzni arra az esetre, ha nem csillapodnak a tüntetések. "Ez katasztrófa lenne Kínára és természetesen Hongkongra nézve is" - mondta Chris Patten, hozzátéve, hogy "Hszi Csin-ping hivatalba lépése óta mindenhol üldözik az eltérő véleményeket és a másként gondolkodókat", és a kommunista párt ellenőriz mindent.

A korábban brit gyarmat Hongkong 1997-ben tért vissza Kína uralma alá, az egy ország, két rendszer elve alapján viszont a terület nagyfokú önállóságot kapott, független az igazságszolgáltatása, továbbá olyan szabadságjogokat élvez, amelyek Kína szárazföldi részén nincsenek.

Az Amnesty International az Egyesült Államokba utazás veszélyeire figyelmeztet

...kontra - 2019-08-08

Az Egyesült Államokba utazás veszélyeire figyelmeztetett szerdán este kiadott közleményében az Amnesty International (AI) nemzetközi emberi jogi szervezet amerikai központja.

Magyar sikerek születtek a nemzetközi földrajz versenyen

...kontra - 2019-08-06

Két ezüstérmet nyertek magyar középiskolások az elmúlt napokban rendezett Földrajzi Olimpián (International Geography Olympiad) Hongkongban.

Donald Trump a tömeggyilkosságokról: az Egyesült Államokban nincs helye a gyűlöletnek

...kontra - 2019-08-05

Donald Trump amerikai elnök a minapi tömeggyilkosságokkal kapcsolatban újságíróknak nyilatkozva kijelentette vasárnap, hogy az Egyesült Államokban "nincs helye a gyűlöletnek".


Kína ellenlépéseket ígért az újabb amerikai pótvámok bevezetése esetén

...kontra - 2019-08-02

- Kína kénytelen lesz ellenlépéseket tenni abban az esetben, ha az Egyesült Államok ragaszkodik az újabb pótvámok bevezetéséhez - közölte Hua Csun-jing kínai külügyi szóvivő pénteki sajtótájékoztatóján.