...kontra

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 1864 találatból.

Gyújtogattak a Fehér Ház környékén, könnygázzal oszlattak az amerikai fővárosban

...kontra - 2020-06-01

Gyújtogattak a Fehér Ház környékén, könnygázzal oszlatták a tömeget az amerikai fővárosban hétfőre virradóra. Washingtonban éjjel tüzet gyújtottak a Fehér Ház melletti, ikonikus Szent János templom alagsorában is, a tűzoltók azonban hamar megfékezték a lángokat.

Az Opus Global 2,704 milliárd forintos adózott eredményt ért el az első negyedévben

...kontra - 2020-05-31

Az Opus Global Nyrt. az első negyedévben 2,704 milliárd forintos adózott eredményt ért el, szemben az előző év azonos időszakának 16,606 milliárd forintos veszteségével - olvasható a társaság konszolidált nemzetközi pénzügyi szabványok (IFRS) szerinti első negyedéves jelentésében, amit szombaton tettek közzé a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Az Egyesült Államokban már több mint százezer halottja van a járványnak

...kontra - 2020-05-28

- Az Egyesült Államokban szerdán éjjel már meghaladta a százezret a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma.

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem helyi idő szerinti szerda esti adatai szerint az Egyesült Államokban immár 100 ezer 411 ember halt meg az új típusú koronavírus okozta Covid-19 nevű betegségben.

Hongkong elveszítheti nemzetközi pénzügyi szerepét

...kontra - 2020-05-27

Hongkong elveszítheti nemzetközi pénzügyi szerepét - figyelmeztette Kayleigh McEnany, a Fehér Ház szóvivője Kínát a kedden tartott sajtókonferenciáján.

- Olasz külügyminiszter: június 15-én Európa egyszerre nyissa meg határait

...kontra - 2020-05-26

Luigi Di Maio olasz külügyminiszter azt javasolja, hogy az Európai Unió tagállamai egyidejűleg nyissák meg határaikat annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány miatti korlátozások után az idegenforgalom egyszerre indulhasson újra.

Szerbiában újabb nap telt el halálos áldozat nélkül, Montenegróban három hete nincs új fertőzött

...kontra - 2020-05-25

- Szerbiában másodszor fordult elő, hogy 24 óra alatt nem volt halálos áldozata a Covid-19 betegségnek, ami a szakértők szerint azt jelenti, hogy gyengül a járvány az országban, Montenegróban pedig majdnem három hete nem jelentettek új esetet, ha ez még egy hétig így marad, hivatalosan is bejelentik a járvány végét.

La Liga - Messi és öt csapattársa "eladhatatlan"

...kontra - 2020-05-24

Az FC Barcelona vezetése semmiképpen sem adja el Lionel Messit és a spanyol bajnoki címvédő együttes további öt labdarúgóját a Marca értesülése szerint.

Nem jelölt ki gazdasági növekedési célt Kína az idei évre

...kontra - 2020-05-22

Nem jelölt ki gazdasági növekedési célt Kína 2020-ra - derült ki Li Ko-csiang kínai miniszterelnök jelentéséből, amelyet a kínai parlamenti ülésszak megnyitó napján ismertetett a törvényhozás előtt.

ITM: júliustól emelkedik a szakképzésben oktatók bére

...kontra - 2020-05-21

A gazdaságvédelmi intézkedések részeként és a fiatalok foglalkoztatásának további bővítése érdekében a diákokat a következő tanévtől egy megerősített, rugalmasabb, gyakorlatiasabb szakképzési rendszer várja. Júliustól emelkedik az oktatók bére, az erről szóló ajánlatot május végéig minden érintett megkapja - közölte csütörtökön az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Marco Rubio vezeti átmenetileg az amerikai szenátus hírszerzési bizottságát

...kontra - 2020-05-19

Marco Rubio floridai republikánus politikus vezeti átmeneti ideig az amerikai szenátus hírszerzési bizottságát - jelentette be hétfőn délután Mitch McConnell, a szenátus többségben lévő republikánus frakciójának vezetője.

Olaszországban újraindult a mindennapi élet és a gazdaság

...kontra - 2020-05-18

Az adriai Rimini lakosai tengerparti sétával köszöntötték hétfőn a koronavírus-járvány miatt több mint két hónapja elrendelt korlátozások utáni újraindulást Olaszországban, Milánóban tömegek rohamozták meg a trolibuszokat, a vatikáni Szent Péter-bazilikánál reggel héttől sorban álltak az első belépők.

Jóval száz alatt a napi fertőzések száma Csehországban

...kontra - 2020-05-16

Csehországban már több mint két hete jóval száz alatt van a napi igazolt koronavírus-fertőzések száma és csökken a halottaké is. A fertőzöttek több mint kétharmada pedig már felgyógyult betegségéből - derült ki a cseh egészségügyi minisztérium honlapján szombaton délelőtt megjelent közleményből.

Romániában veszélyhelyzet váltotta fel a rendkívüli állapotot

...kontra - 2020-05-15

- Romániában péntektől veszélyhelyzet váltotta fel a koronavírus-járvány miatt két hónapja meghirdetett rendkívüli állapotot, de az iskolákat és a határokat egyelőre nem nyitják meg.

Az országos vészhelyzeti operatív törzs erről hozott határozata pénteken jelent meg a hivatalos közlönyben.

- A világban csökkent a fertőzés terjedésének üteme, áthelyeződtek a gócpontok

...kontra - 2020-05-14

Világszerte 4 347 018-an fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 297 197, a gyógyultaké pedig 1 548 547 volt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint csütörtök reggel.

A legtöbb halálos áldozata a SARS-CoV-2-vírus okozta Covid-19 nevű betegségnek az Egyesült Államokban van, ahol 1 390 406 az igazolt fertőzöttek, 84 119 a halálos áldozatok és 243 430 a gyógyultak száma.

Tovább lazítják a korlátozásokat Németországban, a vírus a terjedés és a visszaszorulás határán mozog

...kontra - 2020-05-11

Tovább enyhítették a koronavírus-járvány lassítását szolgáló korlátozásokat hétfőn több német tartományban, a vírus azonban ismét a terjedés és a visszaszorulás határán mozog.

Oroszországban nyolcadik napja 10 ezer feletti a napi új igazolt esetek száma

...kontra - 2020-05-10

- Oroszországban az elmúlt egy nap alatt 11 012-vel 209 688-ra nőtt az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma a vasárnap közzétett hivatalos adatok szerint; a napi emelkedés immár nyolcadik napja meghaladja a 10 ezret.

Oroszország második a világon a fertőzöttek számának növekedésében

...kontra - 2020-05-08

Oroszországban az elmúlt nap alatt 10 699-cel 187 859-re nőtt az igazolt Covid-19-fertőzöttek száma a pénteken nyilvánosságra hozott hivatalos adatok szerint, ami a napi növekmény nagysága tekintetében a második helyet jelenti a világon az Egyesült Államok mögött.

Bank of England: rekordmélységű recesszió várható a brit gazdaságban

...kontra - 2020-05-07

Rekordmélységű idei recessziót valószínűsítenek a brit gazdaságban a Bank of England csütörtökön ismertetett friss előrejelzési forgatókönyvei az új koronavírus átszűrődő hatásai miatt.

Koronavírus - Ausztriában 10 százalékos GDP-csökkenést vár az idén a Bank Austria

...kontra - 2020-05-05

- Az idén 10 százalékos GDP-csökkenésre számít Ausztriában a koronavírus-járvány gazdasági következményei miatt az UniCredit Bank Austria pénzintézet prognózisában.

Izraelben újabb könnyítéseket jelentettek be, fokozatosan megnyitják az iskolákat

...kontra - 2020-05-04

- Izraelben a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások újabb enyhítését jelentették be, fokozatosan megnyitják az iskolákat - jelentette a helyi média hétfőn.