...kontra

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 1602 találatból.

Az amerikai szövetségi ügyész börtönbüntetést kér Michael Cohenra, Donald Trump volt ügyvédjére

...kontra - 2018-12-08

Az amerikai szövetségi ügyész börtönbüntetést kér Michael Cohenra, Donald Trump elnök volt ügyvédjére. A New York-i bírósághoz benyújtott beadványban a vádhatóság képviselője elismerte ugyan, hogy Michael Cohen együttműködött a Robert Mueller vezette különleges bizottsággal és - ahogyan a beadványban olvasható - "hasznos" információkkal segítette a vizsgálatokat az oroszok befolyásolási kísérleteiről a 2016-os amerikai elnökválasztás idején, de "kiadós" börtönbüntetést kért a volt ügyvédre.

CDU-tisztújítás - Annegret Kramp-Karrenbauer a német CDU új elnöke

...kontra - 2018-12-07

Annegret Kramp-Karrenbauert választották meg elnöknek a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) tisztújító kongresszusán pénteken Hamburgban, a párt eddigi főtitkára 517 szavazatot szerzett, ellenfelére, Friedrich Merz volt parlamenti (Bundestag) frakcióvezetőre 482 küldött voksolt.

Az elnökválasztáson a 1001 küldött közül 999 vett részt, valamennyien érvényesen szavaztak, egyikük sem tartózkodott.

A pártelnöki tiszségből több mint 18 év után távozó Angela Merkel utódjának megválasztásához két fordulóra volt szükség. Az első fordulóban Annegret Kramp-Karrenbauer 450 szavazatot, Friedrich Merz 392 szavazatot kapott, Jens Spahn egészségügyi miniszter pedig 157 voksot szerzett, és harmadik helyezettként nem jutott be a második, döntő választási fordulóba.

Francia zavargások - A rendőrség "példátlan méretű" erőszaktól tart szombaton Párizsban

...kontra - 2018-12-06

David Le Bars, a legjelentősebb francia rendőrségi szakszervezet, az SPCN főtitkára szerint a városi gerilla és egyéb erőszakos események "teljesen példátlan méreteket" ölthetnek szombaton Párizsban a sárgamellényes mozgalom újabb országos tiltakozónapján. A rendőri vezető elítélte azon "felelőtlen politikusokat", akik "lázadásra" buzdítják a tüntetőket.

Elemzők: egy ideig még tartós lehet a gazdaság dinamikus növekedése

...kontra - 2018-12-05

- A harmadik negyedévi részletes GDP-adatok ismeretében az MTI-nek nyilatkozó elemzők véleménye szerint a következő hónapokban még tartós lehet a gazdaság dinamikus növekedése, de már a közelgő lassulásra is figyelmeztetnek.

Macron válságértekezletet hívott össze vasárnapra a párizsi zavargások miatt

...kontra - 2018-12-02

Emmanuel Macron francia elnök válságértekezletet hívott össze vasárnapra az üzemanyagadó emelése ellen tüntető sárgamellényesek megmozdulásait kísérő, egyre erőszakosabb zavargások miatt.

Előtte délelőtt a G20 országcsoport Buenos Aires-i csúcstalálkozójáról hazaérve egyenesen a zavargások egyik központi színhelyére, a Diadalívhez ment, és fejet hajtott az Ismeretlen Katona sírjánál, amelyet meggyaláztak a rendbontók.

Kercsi incidens - Nemzetközi jogász: a tengerjog szerint közösen ellenőrzi az Azovi-tengert a két állam

...kontra - 2018-11-27

A multilaterális tengerjogi egyezmény és egy korábbi orosz-ukrán megállapodás szerint félig zárt tengernek minősül az Azovi-tenger, amelyet közösen ellenőriz a két ország - mondta Tóth Norbert nemzetközi jogász az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

A nemzetközi jog szerint ugyanakkor a Krím ukrán terület, amely a krimi lakosság önrendelkezési jogának hiányában nem szakadhatott volna el Ukrajnától - közölte.

Hozzátette: a határ megállapításáról szóló egyezmény hiányában kérdéses, hogy milyen felségvizeken történt az incidens.

Az amerikai Középnyugaton hóviharok dúlnak, Kansas államban rendkívüli állapotot hirdettek

...kontra - 2018-11-26

Az amerikai Középnyugaton hóviharok dúlnak, Kansas államban a kormányzó rendkívüli állapotot hirdetett. Az Egyesült Államok e behavazott középső tagállamaiban mintegy 14-15 millió ember él.

Meteorológiai szolgálat: sarkvidéki levegő közelít

...kontra - 2018-11-23

Ismét sarkvidéki levegő közelít a közép-európai térség felé - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

A jövő hét első napjaiban észak, északkelet felől több hullámban árasztja el Közép-Európát és a mediterrán térség középső és keleti részét a sarkvidéki eredetű fagyos levegő.

Szakértő: falanxokkal törhetnek át a közép-amerikai migránsok az Egyesült Államokba

...kontra - 2018-11-22

Az adatok szerint falanxokkal, vagyis nagyobb csoportokban kísérelhetik meg az áttörést az Egyesült Államokba a mexikói-amerikai határon feltorlódott közép-amerikai migránsok - közölte Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Macedónia-Magyarország-jog-diplomácia Gruevszki menekültstátusza - Macedónia kérte a kiadatást Magyarországtól

...kontra - 2018-11-21

Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök kiadatását kérte Szkopje Budapesttől - közölte a szkopjei sajtó szerdán. A macedón hírportálok beszámolója szerint a kormány kedd délután küldte el a kiadatási kérelmet Magyarországnak.

Kilencéves mélyponton a brit üzleti hangulatindex

...kontra - 2018-11-19

Az IHS Markit gazdaságkutató intézet hétfőn ismertetett jelentése szerint októberben a megkérdezett magáncégek 32 százaléka tervezte, hogy növeli üzleti aktivitását a következő 12 hónapban, ami 2009 óta a legalacsonyabb mérték. Az arány az előző, júniusi adatfelvételkor magasabb, 39 százalék volt.

Díjakat adtak át a főváros napján

...kontra - 2018-11-18

Budapest egyesítésének 145. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen az Újvárosháza dísztermében 2018. november 17-én Tarlós István és Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes átadta a főváros kitüntető díjait.

A főpolgármester elmondta: a Pro Urbe Budapest és a Budapestért díj kitüntetettjei az esélyegyenlőségért, a közbiztonságért és a kiváló sportteljesítményekért adott elismerések birtokosai. Ők mindannyian Budapest érdekében önként vállalták, hogy szorgalmukkal, tehetségükkel, morális mércéjükkel a főváros közösségét szolgálják, mintát adnak az új generációknak.

Melania Trump bírálata után menesztették az amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó helyettesét

...kontra - 2018-11-15

Menesztették a Fehér Házból Mira Ricardelt, a nemzetbiztonsági tanácsadó helyettesét, egy nappal azután, hogy a first lady, Melania Trump a nyilvánosság előtt szorgalmazta elbocsátását.

DK: ne adjanak menedékjogot Nikola Gruevszkinek!

...kontra - 2018-11-14

- A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel a kormányt, hogy semmiképpen ne adjon menedékjogot Nikola Gruevszkinek, a hazájában körözött volt macedón miniszterelnöknek.

Az amerikai elnök természeti katasztrófa sújtotta területté nyilvánította egész Kaliforniát

...kontra - 2018-11-13

- Természeti katasztrófa sújtotta területté nyilvánította egész Kaliforniát Donald Trump amerikai elnök hétfőn este Jerry Brown kormányzó kérésére.

Az elnöki döntés azt jelenti, hogy a tűzvészek áldozatai külön szövetségi pénzügyi segítséget igényelhetnek lakásépítéshez, munkanélküli támogatáshoz, vagy jogi tanácsadáshoz.

Brexit - Felmérés: a brit munkáltatók fele szerint EU-munkavállalóik bizonytalannak érzik állásukat

...kontra - 2018-11-12

- A brit munkaadók csaknem fele úgy érzékeli, hogy a náluk dolgozó külföldi EU-munkavállalók bizonytalannak tartják nagy-britanniai foglalkoztatási kilátásaikat a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) miatt.

Amerikai választások - Demokraták két államban is a voksok újraszámolását követelik

...kontra - 2018-11-09

A keddi voksoláson alulmaradt demokrata politikusok Floridában és Georgiában a szavazatok újraszámolását követelik, Florida már készen is áll a voksok kézi újraszámolására.

Amerikai választások – A republikánusok növelhetik többségüket a szenátusban

...kontra - 2018-11-07

Előrejelzések szerint a Republikánus Párt növelheti többségét a szenátusban a kedden tartott amerikai félidős választásokon.

Gálik Zoltán: valószínűleg Alexander Stubb lesz a Európai Bizottság elnöke

...kontra - 2018-11-06

Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem docense szerint valószínűleg Alexander Stubb lesz a Európai Bizottság elnöke.

A katasztrófavédelem finanszírozásával újrakezdte a hulladékszállítást a Zöld Híd

...kontra - 2018-10-31

A korábbiaknak megfelelően, a megszokott időpontokban végzi a hulladékszállítást valamennyi érintett Pest és Nógrád megyei településen a Zöld Híd Nonprofit Kft.; a hulladékszállítás a katasztrófavédelem finanszírozásával indult újra.