...kontra

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 1666 találatból.

Líbia - Mike Pompeo a Haftár vezette erők offenzívájának azonnali leállítását követeli

...kontra - 2019-04-08

- A Halifa Haftár tábornok vezette erők Tripoli elleni offenzívájának azonnali leállítását követelte vasárnap este kiadott közleményében Mike Pompeo amerikai külügyminiszter.

Nemzetközi hívásokkal tízmilliós kárt okozó brit csaló ellen emeltek vádat Szegeden

...kontra - 2019-04-05

Vádat emeltek azzal a harmincöt éves brit férfival szemben, aki társaival hat éve Szegeden nemzetközi hívásokat bonyolított megtévesztett magánszemélyek telefonjairól, több millió forintos kárt okozva.

Ukrán elnökválasztás - A kiesett jelöltek Porosenkót nem támogatják, Zelenszkijt illetően többen kivárnak

...kontra - 2019-04-04

Az ukrán elnökválasztás több kiesett jelöltje nyilatkozott úgy, hogy Petro Porosenko hivatalban lévő államfőt biztosan nem támogatja majd a második fordulóban, Volodimir Zelenszkij esetében viszont nem mondták ezt határozottan.

Brexit - Barnier: egyre valószínűbb a megállapodás nélküli kiválás

...kontra - 2019-04-02

Egyre valószínűbbé vált az elmúlt napokban az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója szerint, hogy megállapodás nélkül szűnik meg a brit európai uniós tagság. Michel Barnier ugyanakkor azt is mondta kedden Brüsszelben, hogy még mindig van remény ennek elkerülésére.

Úgy vélekedett, nem valószínű, hogy a következő napokban vagy a jövő héten Londonban elfogadják a rendezett kiválást biztosító egyezményt. Michel Barnier az után nyilatkozott, hogy a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét tartalmazó megállapodás egyetlen alternatívája sem kapott többséget a londoni alsóházban hétfő éjjel.

Százmillió forint értékű heroint foglaltak le Siófokon

...kontra - 2019-04-01

Százmillió forint értékű heroint foglaltak le Siófokon a rendőrök, öt embert pedig őrizetbe vettek szombat reggel - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu-n.

A gyanú szerint egy budapesti és egy siófoki lakos három szerb társával rendszeresen csempészett heroint Magyarországra. A kábítószer beszerzése és szállítása a szerbek feladata volt, míg az eladást a budapesti férfi végezte.

A szerb férfiak egy kisbusz hátsó kerekei mögött kialakított tárolókban rejtették el a kábítószert. A rendőrök a kerék leszerelésekor ütettek rajta a szerb dílereken, siófoki társuk otthonában. A nyomozók megtalálták az elrejtett, több mint öt kilógramm nagy tisztaságú heroint.

Brexit - Uniós szóvivő: a megállapodás elfogadása elegendő a rendezett kiváláshoz

...kontra - 2019-03-29

Az Európai Unió számára elegendő lenne, ha a brit parlament megszavazná a Nagy-Britannia uniós tagságának megszűnése (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodást annak biztosításához, hogy a szigetország rendezett módon hagyja el a közösséget - közölte Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság vezető szóvivője pénteki brüsszeli sajtótájékoztatóján.

Brexit - Szakértő: Theresa May lemondásának felajánlásával átrendezte az erőviszonyokat

...kontra - 2019-03-28

Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense szerint Theresa May brit miniszterelnök lemondásának felajánlásával átrendezte a politikai erőviszonyokat, ezzel esélyessé téve a Brexit-megállapodás elfogadását.

A miniszterelnök bejelentése után az Európai Unióval történő megállapodást ellenző konzervatív párt euroszkeptikus szárnyának kulcsfigurái azt mondták, hogy támogatnák a megállapodást - tette hozzá a docens.

Fővárosi Közgyűlés - Eladják a Bálnát az államnak

...kontra - 2019-03-27

- Eladja a Bálna Budapest Kereskedelmi és Kulturális Központot az államnak a fővárosi önkormányzat.A Fővárosi Közgyűlés szerdán 18 igennel, 9 nem ellenében támogatta a Bálna eladását.

Székkel zúzta be zárkatársa koponyáját egy rab, vádat emeltek ellene

...kontra - 2019-03-26

- Vádat emeltek egy rab ellen, aki betörte egy székkel zárkatársa koponyáját a Budapesti Fegyház és Börtönben, a X. kerületi Kozma utcában - közölte a Fővárosi Főügyészség kedden.

Brexit - Az EU felkészült az április 12-én esetlegesen megállapodás nélkül bekövetkező brit kilépésre

...kontra - 2019-03-25

- Mivel egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy az Egyesült Királyság április 12-én megállapodás nélkül lép ki az Európai Unióból (Brexit), az Európai Bizottság elvégezte a megállapodás nélküli Brexittel kapcsolatos felkészülést - közölte az uniós bizottság hétfőn.

EU-csúcs - Merkel: lehetnek különböző formái a szolidaritásnak a menekültügyben

...kontra - 2019-03-21

- Létezhetnek különböző formái a tagállamok közötti szolidaritásnak a menekültügyben - jelentette ki Angela Merkel német kancellár csütörtökön a szövetségi parlamentben (Bundestag) a délután kezdődő brüsszeli európai uniós (EU-) csúcson képviselendő német álláspontot ismertető beszédében.

Brexit - Theresa May hivatalosan kérte a Brexit halasztását június 30-áig

...kontra - 2019-03-20

- Theresa May brit miniszterelnök szerdán hivatalosan kezdeményezte az Európai Uniónál a brit EU-tagság jövő pénteken esedékes megszűnésének (Brexit) elhalasztását június 30-áig.

Brexit - Merkel: az utolsó percig harcolni kell a rendezett Brexitért

...kontra - 2019-03-19

Az utolsó percig harcolni kell azért, hogy megegyezésen alapuló, rendezett formában szűnjön meg a brit európai uniós tagság (Brexit) - jelentette ki kedden Berlinben Angela Merkel német kancellár.

Brexit - A német külügyminiszter felelőtlenséggel vádolja a Brexit-megállapodás ellen szavazó brit képviselőket

...kontra - 2019-03-13

- A német külügyminiszter szerint felelőtlenül jártak el mindazok, akik a londoni alsóházban ismét a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét tartalmazó megállapodás ellen szavaztak.

Brexit - May: a brit kormány egyoldalú nyilatkozatot is elfogad az ír pótmegoldás kapcsán

...kontra - 2019-03-12

- A jogi biztosítékok mellett egyoldalú nyilatkozatot fog elfogadni a brit kormány, kimondva, hogy az Egyesült Királyság adott esetben deaktiválhatja az úgynevezett ír-északír pótmegoldást, amennyiben nincs esély annak kiváltására egy új szerződéssel - jelentette be Theresa May brit miniszterelnök hétfő éjjel Strasbourgban.

Lengyelországban közel négyszázezer háztartás maradt áram nélkül a hét végi viharok után

...kontra - 2019-03-11

- Közel négyszázezer háztartás maradt áram nélkül a hét végi viharok után Lengyelországban, az erős szél okozta károk miatt a tűzoltókat mintegy 5600 alkalommal riasztották, öt ember megsérült - közölték hétfő reggel a lengyel hatóságok.

A lengyel kormány biztonsági központjának (RCB) honlapján közölt adatok szerint az ítéletidő a dél-lengyelországi vajdaságokban okozta a legtöbb kárt.

A tűzoltóság tájékoztatása szerint csak vasárnap több mint 18 ezer tűzoltó vett részt a mentésben.

Az amerikai elnök volt kampánymenedzserét 47 hónapi börtönre ítélték banki és adócsalásért

...kontra - 2019-03-08

Donald Trump amerikai elnök volt kampánymenedzserét, Paul Manafortot 47 hónapi börtönbüntetésre ítélték banki- és adócsalásért.Az ügyész 19-től 25 évig terjedő börtönbüntetést kért a 69 éves tanácsadóra, de a szövetségi bíró az ítélethirdetéskor hangsúlyozta: ez aránytalanul túlzó büntetés lenne. Hozzáfűzte, hogy Manafort korábban kifogástalan életet élt, és adakozó volt másokkal.

A börtönbüntetés mellett 25 millió dollár megtérítésére és további 50 ezer dollár büntetés megfizetésére kötelezte a bíróság a volt kampánymenedzsert.

Székely Nemzeti Tanács: Óriási siker az uniós bíróság döntése a nemzeti régiókról szóló kezdeményezésről

...kontra - 2019-03-07

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) óriási sikerként értékelte, hogy az Európai Unió Bírósága csütörtökön kihirdetett ítéletében másodfokon megsemmisítette az Európai Bizottságnak azt a 2013 júliusában hozott határozatát, amelyben elutasította a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés nyilvántartásba vételét.

Az amerikai nemzetbiztonsági főtanácsadó szankciókra figyelmezteti Észak-Koreát

...kontra - 2019-03-06

John Bolton amerikai nemzetbiztonsági főtanácsadó szankciókra figyelmeztette Észak-Koreát a Fox televíziónak kedd este adott interjújában.

Tovább nőtt az olaszok között a kormányon lévő Liga párt támogatottsága

...kontra - 2019-03-02

- A Matteo Salvini olasz belügyminiszter vezette Liga párt további erősödését mutatják a szombaton közölt olaszországi felmérések, amelyek ugyanakkor a Ligával együtt kormányzó Öt Csillag Mozgalom (M5S) eddigi legrosszabb eredményét mutatják egy évvel a tavalyi olasz parlamenti választások után.