...kontra

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 1518 találatból.

Kijavította közleményét a Fehér Ház)

...kontra - 2018-05-01

- Washington régóta tud az iráni atomprogramról - közölte helyi idő szerint hétfőn este kiadott kommünikéjében a Fehér Ház Washingtonban. Sarah Huckabee Sanders később javított a közleményen.

.

Meredeken lassult a brit gazdaság növekedése az első negyedévben

...kontra - 2018-04-27

Meredeken lassult a brit gazdaság növekedési üteme az idei első negyedévben. Londoni pénzügyi elemzők szerint a váratlanul rossz növekedési adat nyomán nagy valószínűséggel legalább a nyár végéig lekerült a napirendről a Bank of England következő kamatemelése, amelyet az elemzői közösség és a piaci szereplők többsége eddig májusra várt.

Csaknem 105 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból a hatóságok az elmúlt hónapokban

...kontra - 2018-04-26

Csaknem 105 tonna hamis vagy ismeretlen eredetű élelmiszert és 7 ezer liter alkoholtartalmú folyadékot vontak ki a magyar hatóságok az élelmiszerhamisítás elleni OPSON VII. nemzetközi művelet során - mondta Leopold Róbert, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivője csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Gyulladást okozhat a parfüm és arcszesz a napozóknak

...kontra - 2018-04-24

Gyulladást és maradandó barna foltokat okozhat a parfüm és arcszesz használata a napozóknak - hívta fel a figyelmet a jelenségre Nagy Éva bőrgyógyász az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

.

Lavrov: az orosz és az amerikai elnök nem engedi meg a katonai szembenállást a két ország között

...kontra - 2018-04-20

Biztos, hogy sem az orosz, sem az amerikai elnök, illetve a két ország katonai vezetői sem engedik meg, hogy katonai szembenállás alakuljon ki a két ország között - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Ria Novosztyi hírügynökségnek adott, pénteken megjelent interjújában.

Vádat emeltek egy 82 millió forint adóhiányt okozó ügyvéd ellen

...kontra - 2018-04-17

Egy ügyvéd ellen emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség, mert nem fizetett be 82 millió forint adót a jövedelme után. A vádlott 2011-2015 között baleseti károsultak peres képviseletét látta el biztosító társaságokkal szemben, melyek több mint 1,1 milliárd forint kártérítést fizettek ki az ügyfeleknek. Az ügyvéd a letéti számlájára érkezett kártérítési összegből levonta a munkadíját, a fennmaradó részt ügyfeleinek utalta.

A Mazsihisz sajnálattal veszi tudomásul Frölich Róbert országos főrabbi lemondását

...kontra - 2018-04-11

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) világi vezetése sajnálattal vette kézhez Frölich Róbert országos főrabbi lemondását, amellyel szerintük "a sokszínű zsidóságot éri veszteség" - közölte a szervezet szerdán.

Robert Mueller: Donald Trump nem bűnvádi célpontja az Oroszországgal kapcsolatos vizsgálatnak

...kontra - 2018-04-05

- Robert Mueller, a 2016-os amerikai elnökválasztási folyamatba történt állítólagos orosz beavatkozást vizsgáló különleges bizottság vezetője közölte Donald Trump elnök ügyvédjeivel, hogy Trump az alanya, nem pedig a bűnvádi célpontja a vizsgálatnak.

Választás 2018 - Karácsony: mindenki számára elérhető iskolarendszer kell

...kontra - 2018-04-04

Az MSZP-Párbeszéd mindenkinek elérhető és minden gyermeknek a felemelkedéshez esélyt jelentő iskolarendszert hozna létre április 8-a után - közölte a két párt közös miniszterelnök-jelöltje szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Karácsony Gergely - miután szakszervezeti vezetőkkel, oktatáskutatókkal és a Tanítanék mozgalom képviselőivel egyeztetett - azt mondta, olyan oktatási reformot hajtanak végre, amely a gyerekeknek, a szülőknek és a pedagógusoknak is jó lesz.

Mindenki Magyarországát szeretnénk létrehozni - fogalmazott, hozzátéve, ezért a mindenkinek elérhető iskolarendszer az egyik legfontosabb céljuk.

Papp László: Varga Zoltán bajban van

...kontra - 2018-04-03

.Varga Zoltán 2006 óta tagja a városi közgyűlésnek, és kijelenthetjük, hogy ő az a képviselő, aki az elmúlt több mint egy évtizedben semmit nem tett Debrecenért. Még akkor sem, amikor pártja kormányon volt, tehát semmilyen emlékezetes dolog nem fűződik a nevéhez az alufóliasisakon kívül. Most arra vágyik, hogy Debrecen országgyűlési képviselője legyen, de nincs semmi, amit a város jövőjével kapcsolatban képes lenne elmondani, ezért politikai ellenfeleit támadja. Nem a várossal, hanem személyekkel foglalkozik. Erről szólt a mai sajtótájékoztatója is.

Valamennyi mérvadó amerikai közvélemény-kutatónál növekszik Donald Trump népszerűsége

...kontra - 2018-04-02

Valamennyi mérvadó amerikai közvélemény-kutató intézet szerint növekszik Donald Trump elnök népszerűsége.

A chicagói székhelyű RealClearPolitics portál, amely közvélemény-kutatási adatokat és elemzéseket közöl, összevetette a 15 legfontosabb amerikai intézet felméréseit. Ezekből az derül ki, hogy Donald Trump elnök elfogadottsága lassan, de folyamatosan erősödik.

Választás 2018 - Gyurcsány: a választás tétje, hogy normális ország lesz-e Magyarország

...kontra - 2018-03-29

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerint a választás tétje, hogy Magyarország korrupció nélküli, normális ország lesz-e.

Az ellenzéki pártvezető csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában azt mondta, a többség változást akar, aki pedig változást akar, annak annyi a dolga, hogy nem a Fideszre, hanem a demokratikus ellenzékre szavaz, illetve a DK listájára. És akkor könnyebb lesz az élet április 9-én - tette hozzá.

Megkezdődött a nagy létszámú otthonok felszámolásának második üteme

...kontra - 2018-03-28

A nagy létszámú otthonok felszámolása második ütemének elindulásával 2500 fogyatékkal élő költözhet az uniformizált ellátást nyújtó intézményekből kis létszámú lakóotthonokba - közölte a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerdán Esztergomban, egy 12 férőhelyes létesítmény alapkőletételén.

Szkripal-ügy - Varsó négy orosz diplomatát minősített nemkívánatos személynek

...kontra - 2018-03-26

)Varsó négy orosz diplomatát nyilvánított nemkívánatos személynek hétfőn, a döntést Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszter az Egyesült Királysággal vállalt szolidaritással indokolta.

Hétfő délutáni sajtóértekezletén Czaputowicz elmondta: a "külföldi partnerekkel" egyeztetett, "szélesebb nemzetközi akció" keretében hozott döntést aznap a varsói orosz nagykövettel közölték.

Heves viharok, tornádók, sűrű hóesések az Egyesült Államok déli és keleti vidékein

...kontra - 2018-03-21

Heves viharok, tornádók, sűrű hóesések voltak kedden az Egyesült Államok déli és keleti vidékein.

A déli szövetségi államokban milliókat fenyegetnek a viharok, Alabamában, Mississippiben és Georgiában a kormányzók riasztást adtak ki. Kay Ivey, alabamai kormányzó arra kérte honfitársait, hogy ne az utcára, hanem biztonságos helyre menjenek.

The Washington Post: Putyin újraválasztásával erősödő feszültség várható Oroszország és a Nyugat között

...kontra - 2018-03-19

The Washington Post szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök újraválasztásával erősödő feszültség várható Oroszország és a Nyugat között. A napilap oroszországi tudósítói irodájának vezetője orosz elemzőket idézve jutott erre a megállapításra.

Gleb Pavlovszkij, aki korábban a Kreml tanácsadója volt, mára azonban Vlagyimir Putyin éles bírálója lett, azt nyilatkozta az amerikai lap tudósítójának, Anton Troianovskinak, hogy Putyin "szétrombolta a kormányzati rendszert" és ezért Moszkva "külföldön lesz aktívabb".

Szkripal-ügy - Moszkva továbbra is kész együttműködni Londonnal a merénylet felderítésében

...kontra - 2018-03-15

Oroszország továbbra is kész együttműködni Nagy-Britanniával a Szergej Szkripal volt kettős ügynök ellen Angliában elkövetett vegyi támadás felderítésében, ám London ezt elutasítja - jelentette ki Marija Zaharova az orosz külügyminisztérium szóvivője csütörtöki moszkvai sajtótájékoztatóján

Ahmed H. ügye - Hét évre ítélte a bíróság a vádlottat

...kontra - 2018-03-14

Hét év fegyházbüntetéssel sújtotta Ahmed H.-t a Szegedi Törvényszék az ellene folyó megismételt elsőfokú eljárásban szerdán. A bíróság határzár tiltott, tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett átlépése és társtettesként elkövetett terrorcselekmény bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit.

A szabadságvesztés mellett a bíróság a vádlottat tíz évre kiutasította Magyarország területéről. A férfi legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

Szkripal-ügy - Theresa May: katonai célokra Oroszországban kifejlesztett idegméreg a hatóanyag

...kontra - 2018-03-12

Theresa May szerint fegyverekben is használható, Oroszországban kifejlesztett idegméreggel követték el a délnyugat-angliai Salisbury városában múlt héten történt gyilkossági kísérletet Szergej Szkripal, a brit külső hírszerzés (MI6) volt orosz ügynöke, az orosz katonai hírszerzés egykori ezredese és lánya, Julija Szkripal ellen.

Nemzeti Színház - Vidnyánszky Attila: folytatjuk a már megkezdett utat

...kontra - 2018-02-28

- Az eddigi művészi út folytatását, a kialakított működési forma és színházi nyelv további erősítését tűzte ki céljául Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház újabb öt évre kinevezett igazgatója.

A rendező, aki a Magyar Teátrumi Társaság elnöke is, az MTI-nek elmondta: mintegy 100 oldalas, A nemzet színháza címet viselő pályázatát a Nemzeti Színház honlapján szerdán közzétette.