...kontra

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 1636 találatból.

Milliárdos költségvetési csalás miatt emeltek vádat egy bűnszervezet ellen Kecskeméten

...kontra - 2019-02-12

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt emeltek vádat 14 emberrel, köztük egy bűnszervezet 7 tagjával szemben, akik az áfa megfizetése nélkül szereztek be külföldről műanyagipari alapanyagokat.

Brexit - A rendezetlen brit kiválás az EU-ból 100 ezer német munkahely megszűnését okozhatja

...kontra - 2019-02-11

- Akár százezer német munkahelybe kerülhet, ha a brit EU-tagság a kilépés feltételrendszeréről szóló megállapodás elfogadása nélkül szűnne meg.

A hallei IWH kutatóintézet és a halle-wittenbergi Luther Márton tudományegyetem tanulmánya szerint egy rendezetlen brit kiválás elsősorban Németországot sújtaná, a második legnagyobb vesztes pedig Franciaország lenne, mintegy 50 ezer állás megszűnésével.

Liberálisok: Orbán elől külföldre menekülnek a fiatalok

...kontra - 2019-02-10

Orbán Viktor alapvető tévedésben van: Magyarország problémája továbbra sem a bevándorlás, hanem a történelmi léptékű kivándorlás. Orbán Viktor kormányzásának eredményeként több mint 230 ezer ember hagyta el hazánkat az elmúlt két ciklusban. Többségük családalapítás előtt álló fiatal, magasan képzett szakember, értelmiségi vagy diplomás.

Webshopos csalókat fogtak az angyalföldi rendőrök

...kontra - 2019-02-08

- Webshopos csalókat fogtak el az angyalföldi rendőrök; a pár elektronikai cikkeket kínálva csaknem 25 millió forintot csalt ki 150-nél több vásárlótól - közölte a rendőrség pénteken a honlapján.

Demokrata válasz az amerikai elnök évértékelőjére: a részleges kormányzati leállás Trump "mutatványa" volt

...kontra - 2019-02-06

A részleges kormányzati leállás Donald Trump "mutatványa" volt - mondta az amerikai elnök évértékelőjére reagálva a Demokrata Párt nevében Stacey Abrams georgiai politikus.

Többféle védelem kell a biztonságos e-mail forgalomhoz a szakértők szerint

...kontra - 2019-02-05

Az e-mailek védelméhez nem elég az erős jelszó, több biztonsági elemre is szükség van ahhoz, hogy az elektronikus levelek ne kerüljenek illetéktelen kezekbe, ilyen például az a végponttól végpontig terjedő megoldás, amikor az üzenetet titkosítják a küldőnél még mielőtt az eljutna a hálózatra, majd a fogadó gépe dekódolja - hívta fel a figyelmet a keddi nemzetközi biztonságos internet nap (Safer Internet Day - SID) alkalmából az ESET IT-biztonsági vállalat.

A cég felidézi: bár a közelmúltban felderített adatlopási esetben 773 millió e-mailcím és 21 millió jelszó került a bűnözőkhöz, mégis kevesen vannak tudatában annak, hogy az elküldött e-mail ugyanolyan nyitott lehet, mint egy postai képeslap.

Hatkilónyi marihuánát találtak a pénzügyőrök Röszkén

...kontra - 2019-02-01

Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád megyei igazgatóságának sajtóreferense közölte: egy szerb férfi autójának háttámláiból öt csomagban összesen 5850 gramm növényi törmelék, a gyorsteszt szerint marihuána került elő.

Venezuelai válság - Guaidó a The New York Timesban: "találkozóink vannak a hadsereg képviselőivel"

...kontra - 2019-01-31

- Juan Guaidó venezuelai ellenzéki vezető, a nemzetgyűlés elnöke, akit több ország ideiglenes államfőnek tekint, a The New York Times című amerikai lapban írt véleménycikkében bejelentette, hogy tárgyalásban állnak a hadsereg és a biztonsági szolgálatok képviselőivel.

Kizárták a kínai Huaweit egy cseh állami pályázatból

...kontra - 2019-01-30

Kizárták a kínai Huawei távközlési céget egy csehországi állami pályázaton való részvételből - közölte a Mladá Fronta Dnes című cseh napilap szerdai kiadásában.A lap értesülése szerint az Országos Pénzügyi Igazgatóság több mint félmilliárd korona (6,3 milliárd forint) értékű Moje dane (Az én adóm) elnevezésű tenderéről van szó

A Huawei visszautasítja és csalódott az amerikai igazságügyi tárca vádemelési javaslata miatt

...kontra - 2019-01-29

A Huawei csalódottságának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy az amerikai igazságügyi tárca kedden vádemelési javaslatot tett a cég egyik vezetője ellen, a társaság visszautasította a vádakat.

Venezuelai válság - Németország, Franciaország és Spanyolország kész elismerni Guaidót -

...kontra - 2019-01-26

A német, a francia és a spanyol kormány bejelentette szombaton, hogy kész elismerni Juan Guadiót, az ellenzéki többségű venezuelai parlament elnökét ideiglenes államfőként a hivatalban lévő elnök, Nicolás Maduro helyett, ha nyolc napon belül nem írnak ki választásokat a dél-amerikai országban. Később csatlakozott hozzájuk a brit kormány, majd a portugál is, csakúgy, mint az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője.

Venezuelai válság - A Kreml Madurót tekinti törvényes elnöknek

...kontra - 2019-01-24

- Oroszország Nicolás Madurót tekinti Venezuela törvényes elnökének és óva int minden országot attól, hogy beavatkozzanak a dél-amerikai köztársaság belügyeibe - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak csütörtökön Moszkvában.

"A legfelső hatalom elbitorlásának kísérletét Venezuelában úgy ítéljük meg, mint ami ellenkezik a nemzetközi jog alapjaival és rombolja azokat" - hangoztatta.

Brexit - Theresa May: a kilépés halasztása nem oldana meg semmit

...kontra - 2019-01-23

Theresa May brit miniszterelnök szerint a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) elhalasztása semmit nem oldana meg.

A konzervatív párti kormányfő a képviselői kérdések és azonnali miniszterelnöki válaszok szokásos szerda délutáni alsóházi félórájában - az ellenzéki Munkáspárt vezetője, Jeremy Corbyn kérdésére, hogy garantálja-e a megállapodás nélküli Brexit elkerülését - kijelentette: az utóbbi időben benyújtott képviselői módosítások célja olyan helyzet előállítása, amelyben Nagy-Britannia nem lépne ki az EU-ból a törvényben is meghatározott március 29-i határnapon.

May szerint azonban ez nem oldaná meg a felmerült problémákat, valamikor mindenképpen eljön a döntés pillanata, és a döntési lehetőségek mindig ugyanazok lesznek: megállapodás nélküli Brexit, megállapodásos Brexit, vagy a Brexit elmaradása.

Brexit - Szakértő: a nagypénteki egyezmény módosítása biztonsági problémákhoz vezetne

...kontra - 2019-01-22

Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense szerint a brit sajtószivárogtatások alapján kilátásba helyezett, a nyitott északír határt garantáló nagypénteki egyezmény módosítása biztonsági problémák kiújulásához vezetne, így valószínűleg nem ez lesz a brit kormány következő lépése.

Brexit - Felmérés: a brit vállalatvezetők elvetik a megállapodás nélküli kilépést

...kontra - 2019-01-20

- A legfrissebb üzleti felmérés szerint a brit vállalati szektor vezetőinek több mint a háromnegyede kedvezőtlennek tartaná, ha a brit EU-tagság a kilépés (Brexit) feltételrendszeréről szóló megállapodás nélkül szűnne meg, és ennek elkerülése végett sok cégvezető akár az újabb népszavazás kiírását is pártolná.

Brexit - Január utolsó hetében szavaz az alsóház a kormány új Brexit-tervéről

...kontra - 2019-01-17

Január utolsó hetében szavaz a londoni alsóház arról a javaslattervről, amelyet a brit kormány állít össze a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) további menetéről.

Az alsóház a héten a modern brit parlamentarizmus történetében példátlan, 230 fős többséggel elutasította a Brexit feltételrendszeréről az Európai Unióval novemberben elért, 585 oldalas megállapodást.

Brexit - Merkel: a brit félnek kell javaslatot tennie a következő lépésekre

...kontra - 2019-01-16

A brit félnek kell javaslatot tennie az EU-tagság megszűnéséről (Brexit) kötött megállapodás törvényhozási elutasítása utáni lépésekre - jelentette ki Angela Merkel német kancellár szerdán Berlinben.

Rasszista kijelentései miatt kizárták a kongresszusi bizottságokból Steve King képviselőt

...kontra - 2019-01-15

Rasszista jellegű kijelentései miatt kizárták valamennyi kongresszusi megbízatás lehetőségéből Steve King iowai republikánus képviselőt - jelentette be helyi idő szerint hétfőn este Kevin McCarthy, az amerikai képviselőház republikánus frakciójának vezetője.

Ankara a stratégiai partnerségre emlékeztette a török gazdaság tönkretételével fenyegetőző amerikai elnököt

...kontra - 2019-01-14

A török-amerikai stratégiai partnerség figyelembe vételére vonatkozó várakozásainak adott hangot hétfőn Ibrahim Kalin török elnöki szóvivő, miután Donald Trump amerikai elnök a gazdaság tönkretételével fenyegette meg Ankarát arra az esetre, ha a török hadsereg a kurdokra támadna Szíriában az amerikai katonák kivonása közben.

Megkezdi a meghallgatásokat a koszovói háborús bűnöket vizsgáló különleges bíróság

...kontra - 2019-01-13

- Megkezdi a tanúk és a gyanúsítottak meghallgatását a koszovói háborús bűnöket vizsgáló különleges bíróság a jövő héten, a beidézett egykori katonák között több máig aktív politikus is található. Ennek a nemzetközi bíróságnak is Hágában van a székhelye.

A háborús ügyekkel történő szembenézés a remények szerint enyhíthet a Szerbia és Koszovó közötti feszültségen, de az is lehetséges, hogy a húsz évvel ezelőtti események felelevenítése inkább tovább ront az amúgy is robbanásveszélyes viszonyon.