Vélemény

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2081 találatból.

Brexit - Szakértő: tovább bonyolítaná a helyzetet a brit előrehozott választás

Vélemény - 2019-08-22

A XXI. Század Intézet külügyi igazgatója az esetleges brit előrehozott választásról azt gondolja, hogy tovább bonyolítaná a helyzetet, mert felforgatná a brit politikát.

Szakértő: szinte minden kontinensen megdőltek a melegrekordok

Vélemény - 2019-08-21

Az idei nyár a hőségről szólt Európában, de a világ szinte minden kontinenség megdőltek a melegrekordok - mondta Lakatos Mónika, az Országos Meteorológiai Szolgálat éghajlati szakértője szerda reggel az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió közös műsorában.

Szakértő: új fegyverkezési hullám kezdődik

Vélemény - 2019-08-18

Új fegyverkezési hullám kezdődik, a hadászati támadóeszközök fejlesztése mellett a légvédelmi rendszereket is modernizálni kell - mondta Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Önkormányzat 2019 - Karácsony: meg kell tiltani a helyi vezetőknek, hogy önkormányzati lakásokban éljenek

Vélemény - 2019-08-16

- Törvénnyel kell megakadályozni, hogy az önkormányzati vezetők a kerület által birtokolt bérlakásokban lakjanak - mondta Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt pénteken Budapesten.

A politikus sajtótájékoztatóján közölte: Budapest I. kerülete szimbólumává vált az egész országban uralkodó politikának, amely szerint a választott vezetők nem szolgálni, hanem uralkodni szeretnének; az önkormányzati lakásokat politikusok lakják, miközben mások nélkülöznek.

Olaszország-szakértő: ellentmondásosak a hírek az államválságról

Vélemény - 2019-08-14

- Ellentmondásosak a hírek az olasz államválságról. Kedd reggel még tagadták, estére már lehetőségként nyilatkoztak arról, hogy átmeneti kormányt alakítana a nagyobbik kormánypárt, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és az ellenzéki Demokrata Párt (PD) - mondta Szomráky Béla Olaszország-szakértő szerdán az M1 aktuális csatornán.

Szakértő: a légútinál gyorsabban nő a táplálkozási allergiák előfordulása

Vélemény - 2019-08-13

- Gyorsabban nő a táplálkozási allergiákban érintett emberek száma, mint a légúti allergiákkal érintetteké - közölte a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke kedden az M1 aktuális csatornán.

Szakértő: a mekkai zarándoklat a hitről, nem a politikáról szól

Vélemény - 2019-08-09

A mekkai zarándoklat a hitről és nem a politikai ellentétekről szól, ezért a szaúdi hatóságok kérik is, hogy a hívek utóbbiakat hagyják hátra - közölte Sógor Dániel arabista az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában. Augusztus 9-én kezdődik meg a háddzs, vagyis az iszlám híveinek öt-hat napon át tartó mekkai zarándoklata.


Amerika-szakértő: már késő a fegyvervásárlás előtti ellenőrzést szigorítani

Vélemény - 2019-08-08

Kései lépés a fegyvervásárlás előtti kötelező háttérellenőrzés - nem részletezett - szigorítása, amelyet Donald Trump amerikai elnök a hétvégi ohiói és el-pasói lövöldözések nyomán helyezett kilátásba - mondta Frank Tibor Amerika-szakértő csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

ÁSZ-elnök: rendet kell tenni a kórházak gazdálkodásában

Vélemény - 2019-08-07

Alapvető elvárás, hogy szabályosan, átláthatóan és hatékonyan működjenek a hazai kórházak, ezért rendet kell tenni a gazdálkodásukban - értékelt az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke szerdán az M1 aktuális csatornán.

Domokos László hangsúlyozta, a számvevőszék nem a betegellátást, hanem a kórházak pénzügyeit vizsgálja.

Azt mondta, az ÁSZ - az Országgyűlés legfőbb pénzügyi, gazdasági ellenőrző szerveként - azt tapasztalja, hogy sem az irányítási, sem a vezetési területen nem tartják be a törvényeket a kórházakban.

Adótanácsadó: az áfarendszer semlegességét erősítheti a jövőre életbe lépő törvény

Vélemény - 2019-08-07

Az áfarendszer semlegességét erősítheti a jövőre életbe lépő törvény, amely alapján az eladónak már nem kell adóterhet viselnie a nem fizető vevő helyett; érdemes ugyanakkor körültekintően eljárni az ilyen esetekben, mert a visszafizetés nem automatikus - hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Crowe FST.

Szakértő: politikai akaratot jelez, hogy az El Pasó-i lövöldözést belső terrorizmusnak nyilvánították

Vélemény - 2019-08-06

A FBI bevonását célzó politikai akaratot jelez, hogy az államügyész belső terrorizmusnak nyilvánította a szombati El Pasó-i lövöldözést - mondta a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója kedden az M1 aktuális csatornán.

Szakértő: drasztikusan szigorítani kell a fegyvertartást az Egyesült Államokban

Vélemény - 2019-08-05

- Magyarics Tamás Amerika-szakértő szerint drasztikusan szigorítani kell a fegyvertartást az Amerikai Egyesült Államokban.

Szakértő: aggasztó a gyors jégolvadás

Vélemény - 2019-08-04

Az Országos Meteorológiai Szolgálat éghajlati szakértője aggasztónak tartja, hogy tíz nap alatt nyolcvanmilliárd tonna jég olvadt el Grönlandon.
Lakatos Mónika vasárnap az M1 aktuális csatornán azt mondta, a világtengerek szintje folyamatosan emelkedik, a század végére várhatóan fél-egy méterrel lesz magasabb a vízszintjük.
A Meteorológiai Világszervezet adatai szerint az idei július a valaha mért legmelegebb hónap volt. Sok nemzeti rekordot is rögzítettek, Norvégiában például volt olyan éjszaka, amikor nem ment 20 fok alá a hőmérséklet - ismertette

Medvegyev: a Kuril-szigetek orosz föld

Vélemény - 2019-08-02

A Kuril-szigetek Oroszországhoz tartoznak - jelentette ki Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök pénteken a Tokió által vitatott hovatartozású Iturup szigeten, válaszul a szigetcsoporton tett látogatása miatt bejelentett japán tiltakozásra.

Mint mondta, a japán fél protestálása "természetesen nem vált ki belőle nyugtalanságot".

"Ez a mi földünk, amely az Oroszországi Föderáció alanya, ezek a szigetek Szahalin megyéhez tartoznak. Mi okunk lehetne a nyugtalanságra?" - fogalmazott az orosz kormányfő.

Medvegyev rámutatott, hogy az orosz állami tisztségviselők anélkül keresik fel rendszeresen a Kuril-szigeteket és az Oroszországi Föderáció más területeit, hogy más államokkal egyeztetnének, még ha azokkal jó is a viszony, és fejleszteni kívánják velük a baráti kapcsolatokat. Hozzáfűzte, hogy minél több a tiltakozás, talán annál több az ok a szigetek felkeresésére.

Ukrán nyelvtörvény - EBESZ-főbiztos: az ukrán nyelvpolitika sérti a kisebbségi jogokat

Vélemény - 2019-07-29

Az ukrán nyelvpolitika sérti a kisebbségi jogokat, és beemeli diszkrimináció elemeit - jelentette ki Lamberto Zannier, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) kisebbségügyi főbiztosa az Izvesztyija című orosz napilapnak adott interjúban.

ITM: az aquaparkok, strandok döntő többsége biztonságos

Vélemény - 2019-07-24

Országszerte 168 helyszínen 853 vízi élményeszköz üzemeltetési körülményeit ellenőrizték strandokon, fürdőkben, aquaparkokban az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt vizsgálaton, ezek kevesebb, mint tizedének használatát kellett ideiglenesen megtiltani a hiányos dokumentáció miatt.

Iráni atomprogram - Brit külügyminiszter: még megmenthető a megállapodás

Vélemény - 2019-07-15

A brit külügyminiszter szerint még mindig van esély és idő az iráni nukleáris fejlesztési tevékenység korlátozásáról kötött többhatalmi megállapodás megmentésére.

Költségvetés - MSZP: ez a lemaradás büdzséje

Vélemény - 2019-07-12

A lemaradás büdzséjének nevezte a pénteken elfogadott jövő évi költségvetést az MSZP országgyűlési képviselője, Korózs Lajos, aki sajtótájékoztatóján kijelentette: az ország minden gazdasági mutatót tekintve elmarad a szomszédos országoktól.

Amerika-szakértő: talán soha nem volt ennyire polarizált az amerikai társadalom

Vélemény - 2019-07-10

Talán soha, de az elmúlt évtizedekben biztosan nem volt ennyire polarizált az amerikai társadalom, mint a 2020-as választásokhoz közeledve - mondta a XXI. Század Intézet külügyi igazgatója szerdán az M1 aktuális csatornán.

Szakértő: nagy változást hozhat Görögországban a választás

Vélemény - 2019-07-07

Nagy változást hozhat Görögországban a vasárnapi előrehozott parlamenti választás - mondta Pócza István, az Alapjogokért Központ munkatársa az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Alekszisz Ciprasz miniszterelnök május végén jelentette be, hogy előrehozott választást tartanak, miután pártja, a Radikális Baloldal Koalíciója (Sziriza) az európai parlamenti választásokon és a helyhatósági választásokon is alulmaradt az ellenzéki, konzervatív Új Demokrácia (ND) párttal szemben, melyet Kiriákosz Micotákisz vezet.