Vélemény

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2874 találatból.

Női kézilabda olimpiai selejtezőtorna - Ilyés: a mutatott játék csodaszámba ment

Vélemény - 2024-04-15

Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke szerint az olimpiai kvótás női válogatott játéka csodaszámba ment a debreceni selejtezőtornán, amelyen három győzelemmel az első helyen végzett.

"Fantasztikus győzelem, tornagyőzelem, és nemcsak azért vagyok büszke rátok, mert kijutottatok az olimpiára, hanem azért is, mert a mutatott játék csodaszámba ment. Bízom benne, hogy a jövőben is ugyanígy fogtok teljesíteni" - mondta Ilyés a nemzeti csapat játékosainak és a szakmai stáb tagjainak vasárnap este 11 óta után a Főnix Arénában tartott banketten

Karácsony Gergely: Budapestnek is megérte az olcsóbb bérletek bevezetése

Vélemény - 2024-04-12

Nemcsak a budapestieknek, de Budapestnek is megérte az olcsóbb bérletek bevezetése - közölte a főpolgármester pénteki Facebook-bejegyzésében.

Az első adatok szerint a 20 éve várt tarifaközösség bevezetése után a budapestiek kiálltak és kitartottak a Budapest-bérlet mellett, és komoly az esély a bevételeink növekedésére is - közölte Karácsony Gergely.

- Izraeli külügyminiszter: ha Irán területéről éri támadás Izraelt, a megtorlás is oda fog érkezni

Vélemény - 2024-04-10

- Ha Irán területéről éri támadás Izraelt, akkor a válaszcsapás is oda fog érkezni - közlte szerdán Jiszrael Katz izraeli külügyminiszter az X-en.

Katz héberül és perzsául is közzétette bejegyzését, amellyel arra reagált, hogy Ali Hamenei ajatollah, Irán legfőbb politikai és vallási vezetője korábban azt mondta, hogy Izraelt meg kell büntetni a Szíriában neki tulajdonított légicsapásért, amely az iráni diplomáciai képviseletet érte.

LMP: Budapestnek nem luxusapartmanokra, hanem megfizethető bérlakásokra van szüksége

Vélemény - 2024-04-09

- Az LMP szerint Budapestnek nem luxusapartmanokra, hanem megfizethető bérlakásokra van szüksége.

Jens Stoltenberg: a NATO a történelem legsikeresebb szövetsége

Vélemény - 2024-04-04

A NATO a történelem legerősebb, legtartósabb és legsikeresebb szövetsége, az Egyesült Államok és Európa együtt erősebbek ennek kötelékében - jelentette ki az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (NATO) megalapításának 75. évfordulója alkalmából csütörtökön Brüsszelben Jens Stoltenberg főtitkár.

Ukrenerho: a támadások okozta károk ellenére Ukrajna energiahálózata messze van az összeomlástól

Vélemény - 2024-04-01

Az orosz légicsapások jelentős károkat okoztak ugyan Ukrajna energetikai infrastruktúrájában, de a teljes összeomlás valószínűtlen - jelentette ki hétfőn Volodimir Kudrickij, az az állami tulajdonú Ukrenerho áramszolgáltató vállalat igazgatótanácsának elnöke.

Március 22. óta az orosz erők célzottan, szinte napi rendszerességgel támadják az ukrán hő- és vízerőműveket, valamint az energetikai hálózatot. "Céljuk, hogy áramkimaradások legyenek egyes ukrán nagyvárosokban, a mi célunk pedig az, hogy elejét vegyük ennek" - mondta Kudrickij a Reuters hírügynökségnek adott interjújában.

Tisztíthatják az albérletpiacot az állami lakbértámogatási programok

Vélemény - 2024-03-27

A tavasszal induló állami lakbértámogatási programok hozzájárulhatnak az albérletpiac tisztulásához. Az államilag támogatott programok feltétele, hogy a bérbeadóknak adószámmal kell rendelkezniük, a bérleti díjról pedig névre szóló számlát kell kiállítaniuk.

A regisztrált álláskeresők március 18-tól igényelhetnek fél évre lakhatási támogatást, amennyiben az új munkahely a lakhelyüktől legalább 60 kilométerre fekszik. Ennek összege a minimálbér 70 százaléka, azaz havonta 186 760 forint lehet - ismertette szerdán Balogh László, az ingatlan.com gazdasági szakértője.

Kirill Komarov: az atomenergetika reneszánsza következik

Vélemény - 2024-03-26

- Nemzetközi előrejelzések is azt mutatják, hogy az atomenergetika reneszánsza következik.

Ebben a folyamatban a Roszatom fontos szerepet vállal, technológiájával biztosítja a bővülés feltételeit - mondta Kirill Komarov, a Roszatom vezérigazgatójának első helyettese, nemzetközi üzletfejlesztési igazgató kedden Szocsiban, az Atomexpo záró sajtótájékoztatóján.

Vízkészletünk megóvása közös nemzeti érdek

Vélemény - 2024-03-22

Hazánk vízkészlete nemzeti kincsünk, melynek megvédése mindannyiunk közös érdeke - hangsúlyozta pénteki közleményében V. Németh Zsolt, az Energiaügyi Minisztérium (EM) víziközmű-ágazatért felelős államtitkára a víz világnapja alkalmából.

Az államtitkár kiemelte, hogy az ivóvíz minden élet alapja. A kormány célja, hogy a minőségi vízszolgáltatás hosszú távon legyen a magyar családok számára. Ehhez elengedhetetlen a víziközmű ágazat fenntarthatóbb működésének kialakítása, ezért az ágazatért önálló államtitkárság felel az Energiaügyi Minisztériumban, amely az elmúlt egy évben sikeresen konszolidálta a területet.

Emlékeztetett, hogy 2010-ben több mint 400 szervezet nyújtott Magyarországon az ivóvíz-szolgáltatást, a szennyvíz-elvezetést és -tisztítást, mely mostanra 36 szolgáltatóra csökkent. Emellett az integrációs folyamatnak köszönhetően jelenleg már az ország területének felén az állami víziközmű-szolgáltatók látják el a vízközmű-üzemeltetési feladatokat. Ezeken a területeken folyamatos az ellátás és a szolgáltatások színvonalának egységes növekedése, valamint a feladatot ellátó szervezetek hosszú távú gazdasági stabilitása.

Ukrajnai háború - V4-külügyminiszterek: az Ukrajna elleni orosz támadás sérti a nemzetközi jogot

Vélemény - 2024-03-21

- A visegrádi csoportot alkotó négy ország külügyminisztere csütörtökön Prágában egyetértett abban, hogy Oroszország Ukrajna elleni háborúja a nemzetközi jog megsértését jelenti - közölte Jan Lipavsky cseh külügyminiszter a találkozó utáni sajtótájékoztatón.

Őszinte és nyílt megbeszélést folytattunk, s ma éppen erre van szükség. A cseh (V4-)elnökség úgy véli, hogy a visegrádi csoportban fontos a párbeszéd fenntartása, ez az egyik eszköze a kölcsönös kapcsolatoknak" - mondta a cseh diplomácia vezetője a tanácskozást jellemezve.

Jan Lipavsky szerint szükség van az Ukrajnának nyújtott segítség növelésére minden területen

Szerény gazdasági növekedést vár az idén Németországban az IAB kutatóintézet

Vélemény - 2024-03-20

- A gazdasági teljesítmény minimális, 0,1 százalékos növekedését jelzi előre Németországban az idén az IAB nürnbergi foglalkoztatáskutató intézet szerdán publikált tavaszi prognózisában.

DK: a Fidesz megpróbálja befeketíteni az ellenfeleit

Vélemény - 2024-03-14

- Ha közeledik a választás, akkor a Fidesz a "régi, megszokott fegyveréhez nyúl", megpróbálja befeketíteni az ellenfeleit - jelentette ki csütörtöki, online sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke.

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: a DK-s Varju László és a momentumos Fekete-Győr András ügye nem az első és nem az utolsó, "ahogy látom az elmúlt napok történéseit". A DK még meglévő rendőrségi forrásai azt mondják, "iszonyatos a nyomás rajtuk a kormány környezetéből, a kormányzó párt környezetéből, hogy ha kell, ha nem, indítsanak eljárásokat ellenzéki politikusok, kerület-, városvezetők ellen" - nyomatékosította szavait.

Az olaszországi iskolákat megosztja a muszlim tanulók étkeztetése ramadán idején

Vélemény - 2024-03-12

- Vitához vezetett Milánó egyik általános iskolájának döntése, miszerint a muszlim gyerekek nem kapnak menzaebédet a ramadán során előírt böjt idején, miközben máshol a muzulmán közösség helyhiány miatt az utcákon akarnak imádkozni.

Izer Norbert: eredményes a gazdaságfehérítés, hatékony az áfacsalások kiszűrése

Vélemény - 2024-03-07

Számos európai uniós tagállam tanulmányozta az utaztatásos áfacsalások kiszűrésére létrehozott magyar modellt, az ekáert.

Legutóbb Lengyelország érdeklődött a rendszer továbbfejlesztési lehetőségei iránt. A gazdaságfehérítésben Magyarországon sincs megállás, jövőre hazánk lehet az EU első tagállama, amely általánossá teheti az elektronikus nyugtát.

Lengyel és litván elnök: Oroszország folyamatos fenyegetést jelent a NATO számára

Vélemény - 2024-03-05

- Oroszország folyamatos fenyegetést jelent a NATO számára, ezért tovább kell növelni a védelmi képességeket a szövetség keleti szárnyán - hangsúlyozta Andrzej Duda lengyel és Gitanas Nauseda litván elnök kedden a Dragon-24 fedőnevű lengyelországi hadgyakorlaton.

Agrárminisztérium: idén is könnyebb lesz az öntözés

Vélemény - 2024-03-01

Teljes mértékben mentesíti a kormány a gazdálkodókat az állami tulajdonú vízilétesítményeken keresztül történő mezőgazdasági vízszolgáltatás díja alól az idei esztendőben is - jelentette be Nagy István agrárminiszter közösségi oldalán.

Ursula von der Leyen: fel kell készülni a háborús kockázatokra

Vélemény - 2024-02-28

A háború talán nincs a küszöbön az Európai Unióban, de fel kell készülni a kockázatokra, képesnek kell lenni megvédeni az európai érdekeket és értékeket a védelmi kapacitás megerősítése által - jelentette ki az Európai Bizottság elnöke Strasbourgban szerdán.

Ursula von der Leyen az Európai Parlament plenáris ülésének az "Európai biztonság és védelem megerősítéséről" tartott vitáján kijelentette: sürgősen újjá kell építeni, meg kell erősíteni és modernizálni kell az EU-tagállamok fegyveres erőit.

"Az elmúlt években sok európai illúzió szertefoszlott. Közöttük az az illúzió, hogy a béke állandó" - fogalmazott az uniós bizottság elnöke, majd hozzátette: nincs helye több illúziónak, a világ olyan veszélyes hellyé vált, amilyen nem volt generációk óta.

Az izraeli miniszterelnök bemutatta a háború utáni gázai rendezésről alkotott elképzeléseit

Vélemény - 2024-02-23

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök gázai rendezési terve a közigazgatásban jártas helyi emberekkel és szervezetekkel képzeli el a polgári rend helyreállítását a háború után a gázai övezetben a Jediót Ahronót hírportáljához, a ynethez eljuttatott dokumentum szerint.

Netanjahu a hadikabinet csütörtök esti ülésén bemutatta a háború utáni gázai rendezési tervének elveit, a jövőbeli rendezés alapszabályait. Netanjahu a többi között közölte, hogy elképzelései szerint "a Gázai övezetben a polgári közigazgatás és a közrendért viselt felelősség közigazgatási tapasztalattal rendelkező helyiekre fog épülni".

Dmitrij Medvegyev: Kijev és Odessza orosz városok

Vélemény - 2024-02-22

- Kijev és Odessza orosz városok, az elsőt az orosz erők elérhetik az Ukrajna elleni "különleges hadművelet" során, a másodiknak pedig ideje "hazatérnie" - jelentette ki Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács alelnöke csütörtökön, orosz médiumoknak nyilatkozva.

- Washington: a BT-határozat elfogadása veszélyeztette volna a tárgyalásokat a tüzszünetről

Vélemény - 2024-02-21

Az Egyesült Államok szerint az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) elé kedden került határozati javaslat elfogadása kockáztatta volna a túszok kiszabadításáról és tűzszünetről zajló tárgyalásokat - mondta a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője újságíróknak.

John Kirby arra reagált, hogy az Egyesült Államok kedden vétót emelt a Biztonsági Tanács elé került, Algéria által kezdeményezett, az ENSZ arab tagállamainak támogatását élvező határozati javaslattal szemben. A dokumentum egyebek mellett azonnali tűzszünetről szólt, elutasította a palesztinok erőszakos kitelepítését, valamint elítélte a "terrorizmus minden formáját".