Vélemény

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2171 találatból.

OGY - Németh Zsolt: megdöbbentő és sajnálatos a Kaleta-ügy

Vélemény - 2020-02-17

Megdöbbentőnek és sajnálatosnak nevezte a sajtóinformációk szerint gyermekpornográfiával vádolt volt perui nagykövet, Kaleta Gábor ügyét az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke hétfőn, miután a testület zárt ülésen tárgyalta az esetet. Németh Zsolt felvetette a nemzetbiztonsági átvilágítás korszerűsítésének szükségességét.

Párbeszéd: át kell térni a skandináv gazdasági modellre

Vélemény - 2020-02-14

A Párbeszéd azt szorgalmazza, hogy Magyarország térjen át a skandináv gazdasági modellre. Tordai Bence, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján az ózdi ABB-gyár bezárása kapcsán azt mondta, hogy a kormány és a helyi polgármester is tudta, hogy a működtető cég be akarja zárni a gyárat, mégsem született olyan terv, ami megoldaná a problémát.

Az ország területének több mint 21 százalékát borítja erdő

Vélemény - 2020-02-12

Az ország területének több mint 21 százalékát borítja erdő - mondta Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium (AM) erdőkért felelős helyettes államtitkára szerda reggel az M1 aktuális csatornán. Ez az arány a jogilag is meghatározott erdőre vonatkozik, a fás területekkel együtt valószínűleg jóval nagyobbat boríthat növényzet. Az a cél, hogy az ország területének legalább 27 százalékán erdő legyen - hangsúlyozta.

Szentpéteri Sándor elmondta, tavasszal indul egy újabb - több mint 500 millió forintos - fásítási program iskolák, önkormányzatok, közösségek számára.

Emlékeztetett, az AM tavaly elindított egy fásítási programot, aminek köszönhetően ma kedvezőbb feltételekkel lehet fát ültetni. A programra jelentkezők eddig 11 ezer hektárnyi területre igényeltek támogatást.

VOSZ: időszerű változtatni az iparűzési adó szabályain

Vélemény - 2020-02-11

- Nagyon időszerű változtatni a helyi iparűzési adó jelenlegi szabályozásán, főleg a magyar mikro- és középvállalkozások érdekében - mondta Perlusz László, a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára kedd reggel az M1 aktuális csatornán annak kapcsán, hogy az adó gazdasági növekedést ösztönző átalakítását javasolja a Nemzeti Versenyképességi Tanács a kormánynak.

Szakértő: nagy belpolitikai vihart okozna, ha az ukrán kormány visszalépne a nyelvtörvény ügyében

Vélemény - 2020-02-08

- Nem akar engedni Ukrajna a oktatási és a nyelvtörvény ügyében, ennek egyik oka, hogy ez a lépés nagy belpolitikai vihart okozna - mondta Fedinec Csilla, a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpontja tudományos főmunkatársa az M1 aktuális csatornán szombaton.

Török külügyminiszter: Ankara mindent megtesz azért, hogy megakadályozzon egy humanitárius katasztrófát Idlíbben

Vélemény - 2020-02-07

Törökország minden szükséges intézkedést megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza egy humanitárius katasztrófa kialakulását az északnyugat-szíriai Idlíb tartományban - jelentette ki Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter pénteken Ankarában szlovák hivatali kollégájával, Miroslav Lajcákkal tartott sajtótájékoztatóján arra utalva, hogy a damaszkuszi kormányerők offenzívája az ellenzéki fegyveresek ellen a polgári lakosságot is veszélyezteti.

Donald Trump: Amerika ismét tiszteletnek örvendő nemzet lett

Vélemény - 2020-02-05

Amerika ismét tiszteletnek örvendő nemzet lett - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a kongresszus két háza előtt kedden az Unió állapotáról elmondott évértékelő beszédében.

Az elnököt viharos taps fogadta, amikor helyi idő szerint este kilenckor belépett a kongresszusi terembe. Nancy Pelosi demokrata párti házelnök - akivel az elnök tavaly október óta nem váltott szót - a kezét nyújtotta neki, ám az elnök nem reagált a kinyújtott kézre, mintha észre sem vette volna Pelosit.

Pelosi később, az elnök beszédének végén, amikor Trump éppen azt mondta: Isten áldja meg Amerikát, felállt, és látványosan, széles mozdulatokkal széttépte Trump beszédének szövegét.

Márky Jenő: a teniszszövetség főtitkára menekül a felelősség elől

Vélemény - 2020-02-02

- Márky Jenő szerint Richter Attila, a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) főtitkára a felelős azért, hogy meghiúsult a február közepére tervezett magyarországi női torna megrendezése.

A Római Teniszakadémia (RTA) vezetője és a júniusi - 2014 óta Bukarestben zajló - salakpályás verseny jogtulajdonosa vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében cáfolta az MTSZ főtitkárának szombati állásfoglalását. Eszerint tavaly tavasszal Márky Jenő megvezette a kormányt, mert úgy tett vállalást a versenyének Budapestre hozataláról, hogy arra semmilyen előzetes jóváhagyása nem volt a döntéshozó WTA-tól.

A Párbeszéd a légszennyezettség csökkentésére tesz javaslatot

Vélemény - 2020-02-02

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője határozati javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek a budapesti és az országos légszennyezettség csökkentése érdekében - közölte a párt szóvivője vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján.

Barabás Richárd szerint kritikusak a légszennyezettségi adatok Magyarországon, különösen Budapesten és a Sajó völgyében. Azt mondta: Magyarország a harmadik legszennyezettebb levegőjű ország az Európai Unióban, és az ötödik legszennyezettebb levegőjű "a fejlett világban".

A kormányzat tehetetlensége hosszú távon 5,5 hónapot vesz el az emberek életéből - fogalmazott. Hozzátette: döbbenettel értesültek arról, hogy miközben a kormány egy jó tervet készített szakemberek bevonásával, a legutolsó pillanatban kihátrált mögüle.

Brexit - Szakértő: Boris Johnson politikailag sokat nyert

Vélemény - 2020-01-31

- Politikailag nagyon sokat keres a Brexiten Boris Johnson brit miniszterelnök, akiről hat évvel ezelőtt kevesen gondolták volna, hogy Nagy-Britannia első embere lesz - mondta Gálik Zoltán egyetemi docens pénteken az M1 aktuális csatornán.

Szakértő: kiemelt szerepet kap a rákkutatás az új uniós programban

Vélemény - 2020-01-30

Kiemelt szerepet kap a rákkutatás a jövőre induló, Európai horizont elnevezésű, új uniós kutatási és innovációs keretprogramban - közölte az Országos Onkológiai Intézet tudományos igazgatója csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Nagy Péter azt mondta, hogy a keretprogram onkológiai missziójában várhatóan nagy hangsúlyt fektetnek a ritka onkológiai betegségekre és a gyermekonkológiára, de az összes daganatos megbetegedés fókuszban lesz.

IT-szakértő: már arcképes igazolványra is utaznak az adathalászok

Vélemény - 2020-01-28

Rengeteg az adathalászatos csalás, de tavalyhoz képest újdonság, hogy fotót és arcképes igazolványt is kérnek az egyik legnagyobb bankkártyás fizetőoldal, a PayPal nevében terjedő csalásban - mondta Bársony Péter, IT biztonsági szakértő kedden, az adatvédelem nemzetközi napján az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: ez az új típusú adathalászat számos veszélyt hordoz a mesterséges intelligencia alapú videomanipuláció rendszerek elterjedésével.

Brexit - Szakértő: nem lehet megjósolni miként alakulnak a magyar-brit kapcsolatok

Vélemény - 2020-01-27

Egyelőre nem lehet megjósolni miként alakulnak a magyar-brit kapcsolatok a Brexit után - mondta Gálik Zoltán egyetemi docens hétfő reggel az M1 aktuális csatornán A műsorban elhangzott, hogy az Egyesült Királyság pénteken, közép-európai idő szerint éjfélkor, 47 évnyi és egy hónapnyi tagság után lép ki az Európai U.nióból. A kilépést egy átmeneti időszak követi december 31-éig.

Szakértő: Calabriában jobboldali győzelmet jósolnak, Emilia Romagnában fej-fej mellett a bal és jobboldal

Vélemény - 2020-01-26

- Választásokat tartanak vasárnap két olasz tartományban; a déli Calabriában jobboldali győzelmet jósolnak a közvélemény-kutatók, az északkelet-olaszországi Emilia Romagnában fej-fej mellett áll a bal és jobboldal - mondta Molnár Anna Olaszország szakértő az M1 aktuális csatornán.

Az európai püspökök elítélik az antiszemitizmust és az igazság manipulálását Auschwitz felszabadításának évfordulóján

Vélemény - 2020-01-25

Európa katolikus püspökei az auschwitzi haláltábor felszabadításának 75. évfordulója alkalmából közleményt adtak ki szombaton Varsóban, amelyben elítélik az antiszemitizmust és az igazság manipulálását politikai célból.

Az évforduló hétfőn lesz. A lengyelországi megemlékezések fő vendégei a túlélők lesznek, és részt vesz rajtuk több mint harminc állam- és kormányfő, illetve királyi családok tagjai.

Az AP hírügynökség szerint a püspökök levelét különösen aktuálissá teszi, hogy a nacionalizmus terjedésével párhuzamosan a holokauszttagadás és a történelemhamisítás más formái is terjedőben vannak.

Brexit - Johnson: "átléptük a célvonalat"

Vélemény - 2020-01-23

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint az Egyesült Királyság átlépte "a Brexit célvonalát", miután a parlament elfogadta a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzítő megállapodás törvénytervezetét.

Szakértő: először kapnak részletes kimutatást a banki költségekről a magyar ügyfelek

Vélemény - 2020-01-22

- Először kaphatnak részletes kimutatást a bankolási költségeikről a magyar ügyfelek - mondta Trencsán Erika, a money.hu vezető pénzügyi szakértője szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Brexit - Szakértő: Boris Johnson joggal tart az újabb skóciai népszavazástól

Vélemény - 2020-01-20

Boris Johnson brit miniszterelnök joggal tart az újabb skóciai függetlenségi népszavazástól, hiszen az bizonytalanná teheti a brit államszövetség sorsát - mondta Frank Tibor külpolitikai elemző hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Merkel: az EU Németország életbiztosítása

Vélemény - 2020-01-16

Angela Merkel német kancellár szerint az Európai Unió "Németország életbiztosítása".

Merkel a Financial Timesnak adott, a londoni üzleti napilap csütörtöki kiadásában megjelent interjúban leszögezte azt is, hogy az Egyesült Királyság távozása az EU-ból figyelmeztetés az uniónak, és a megfelelő válasz az, ha az EU vonzóvá, innovatívvá, kreatívvá válik, olyan hellyé, amely jó a kutatás és az oktatás számára.

A kancellár közölte: azért tekinti az Európai Uniót életbiztosításnak Németország számára, mert Németország egyedül sokkal kisebb annál, semhogy önállóan geopolitikai léptékű befolyást tudjon gyakorolni, és ezért kell kihasználnia az unió egységes belső piacának minden előnyét.

Hangsúlyozta: ezért is szükséges az EU reformjának folytatása, a digitális egységes piac kiteljesítése, a haladás a bankunió - vagyis az európai bankrendszerek központosított felügyeleti és válságkezelési rendszerének megteremtése - felé, valamint a jelenleg széttöredezett európai érték- és adósságpiacok integrációját létrehozó tőkepiaci unió előmozdítása.

A mesterséges intelligencia a vállalatvezetést is átalakítja a DXC Technology szerint

Vélemény - 2020-01-12

- A mesterséges intelligencia alkalmazása új feladatot jelent vezetőknek, mivel ki kell alakítaniuk az AI asszisztensek és az emberek közötti ideális kommunikációt. A DXC Technology szerint az AI és a gépi tanulás széleskörű üzleti alkalmazása, valamint a csapatok közötti együttműködés a technológiailag magasan képzett üzleti vezetők irányításával jelentősen növelheti a termelékenységet.

A világ vezető, független informatikai szolgáltató vállalata szerint a jó kommunikáció és a közösségi technológiák, szemben például az e-mailezéssel, 20-25 százalékkal is növelhetik a szellemi munkát végzők teljesítményét. Hozzátették, az elkötelezett munkavállaló 44 százalékkal, az inspirált munkaerő pedig közel 125 százalékkal termelékenyebb, mint egy szimplán elégedett dolgozó.