Vélemény

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2670 találatból.

Steiner Attila: a lehető legtöbb napelemet kell csatlakoztatni az országos hálózathoz

Vélemény - 2023-01-30

A lehető legtöbb napelemet kell csatlakoztatni az országos hálózathoz, a kormány ezért megelőlegezi az ehhez szükséges fejlesztések uniós támogatásait.

Navracsics Tibor: alapvető változások jönnek a területfejlesztési politikában

Vélemény - 2023-01-27

A következő években alapvető változások zajlanak Magyarországon a területfejlesztési politikában.

Szeretnék csökkenteni a Budapest-központúságot, és jobban bevonják a régiókat a döntések előkészítésébe és végrehajtásába - mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter pénteken a Nógrád vármegyei Alsópetényben, ahol kamarai vezetőkkel írt alá partnerségi megállapodást.

LMP: az akkumulátorgyárak veszélyeztethetik a komáromiak egészségét

Vélemény - 2023-01-26

A komáromi akkumulátorgyár több külön egységbe tartozik, azonban nem vizsgálták azok működésének együttes hatását, így veszélyeztethetik a komáromiak egészségét - mondta a csütörtöki városházi közmeghallgatás után tartott sajtótájékoztatóján az LMP szóvivője.

Fővárosi Közgyűlés - MSZP: a kormány csökkentse nulla százalékra az élelmiszerek áfáját!

Vélemény - 2023-01-25

A kormány csökkentse nulla százalékra az élelmiszerek jelenleg 27 százalékos áfáját! - szorgalmazta Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján.

- Német védelmi miniszter: Németország nem szigetelődött el Leopard harckocsik Ukrajnába küldésének ügyében

Vélemény - 2023-01-24

Németország nem szigetelődött el abban a kérdésben, hogy kell-e Leopard típusú német harckocsikkal támogatni az orosz támadás ellen védekező Ukrajnát - jelentette ki Boris Pistorius német védelmi miniszter kedden Berlinben.

A négy napja kinevezett miniszter Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral folytatott első hivatalos megbeszélése után, kettejük közös tájékoztatóján kifejtette: míg egyes országok "nagyon határozottan követelik", hogy Ukrajna támogatói a világ legerősebb és legmodernebb nyugati harckocsijának számító Leoparddal is segítsék a védekezést, mások "éppen olyan alaposan mérlegelni akarnak, mint a német kancellár".

Cseh elnökválasztás - Babis nem küldene katonákat Lengyelország és a balti országok megsegítésére külső támadás esetén

Vélemény - 2023-01-23

Andrej Babis cseh elnökjelölt nem küldene cseh katonákat a balti államok vagy Lengyelország megsegítésére, amennyiben támadás érné őket - ezt válaszolta a volt kormányfő a cseh közszolgálati televízió vasárnap esti vitaműsorában a műsorvezető kérdésre.

Főváros: a kormánynak nincs valódi szándéka Budapest fejlesztésére

Vélemény - 2023-01-21

A főpolgármester kabinetfőnöke szerint a Nyugati pályaudvar felújításának lefújásával "világossá vált, hogy a kormánynak nincs valódi szándéka Budapest fejlesztésére", még akkor sem, ha azzal az agglomerációból ingázó tíz- és százezrek életét könnyíthetnék meg.

Facebook-oldalán Balogh Samu úgy fogalmazott, hogy bár kezdetektől nyilvánvaló volt, hogy "a BFK fügefalevél a kormány önkormányzatokkal szembeni politikáján", sokakban kitartóan élt a hit, hogy a szakmailag egyébként sokszor kiváló projektek mögött valódi politikai szándék állt.

ÉVOSZ: visszaeshet az építőipari termelés 2023-ban

Vélemény - 2023-01-18

Az építőiparban a termelés visszaesését, a megrendelés-állomány csökkenését valószínűsíti az idén az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ).

Ezzeket a várakozásokat azonban a szövetség elnöke, Koji László szerint az idén is elérhető családi otthonteremtési kedvezmény (csok) mérsékelheti.

PwC: a vezérigazgatók 73 százaléka a gazdasági növekedés lassulására számít

Vélemény - 2023-01-17

A vezérigazgatók 73 százaléka szerint a gazdasági növekedés üteme világszerte csökkenni fog a következő tizenkét hónapban.

Ennek ellenére 60 százalékuk nem tervez létszámleépítést és 80 százalékuk a munkavállalók javadalmazását sem csökkentené - derül ki a nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó cég, a PwC davosi Világgazdasági fórumon bemutatott Globális vezérigazgató felméréséből, melyben 105 ország 4410 vezérigazgatója vett részt a múlt év utolsó hónapjaiban.

Brexit - Munkáspárti vezető: nincs visszaút az EU-ba

Vélemény - 2023-01-15

Nagy-Britannia számára nincs visszaút az Európai Unióba - mondta vasárnap a legnagyobb brit ellenzéki erő, a Munkáspárt vezetője.

Sir Keir Starmer - aki a Labour vezetői tisztségének betöltőjeként a párt miniszterelnök-jelöltje is - a BBC brit közszolgálati televízió vasárnapi politikai magazinműsorában nem adott egyöntetű választ arra a kérdésre, hogy hibának tartja-e Nagy-Britannia kilépését az EU-ból (Brexit).

Románia vizsgálatot kért az EU-ban három üdítőital esetében a termék összetételében tapasztalt eltérések miatt

Vélemény - 2023-01-13

Románia vizsgálatot kért az Európai Unióban háromféle Fanta üdítőital esetében a termék összetételét illető eltérések miatt, miután a román fogyasztóvédelem arra a következtetése jutott, hogy a narancslémennyiség országonként változik.

NATO-főtitkár: kudarcot vallottak Putyin kísérletei a nyugati szövetségesek megosztására

Vélemény - 2023-01-10

Vlagyimir Putyin orosz elnök kudarcot vallott a nyugati szövetségesek megosztására tett kísérleteivel az ukrajnai konfliktusban - jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Brüsszelben, a katonai szövetség és az Európai Unió közötti együttműködési megállapodás aláírását követően kedden.

LMP: a kormány bizonytalanságban tartja a településeket

Vélemény - 2023-01-06

- Az LMP arra szólítja fel a kormányt, hogy tudassa a településekkel, milyen támogatásra számíthatnak a jövőben az energiaszámláik kifizetéséhez, és ne tartsa bizonytalanságban a városokat, falvakat.

Hohn Krisztina, az ellenzéki párt népjóléti és családügyi szakszóvivője pénteki online sajtótájékoztatóján arra rámutatott: mivel a városok és falvak még nem kapták meg téli rezsiszámláikat, nem tudhatják, mire lesz elég az a "kis mankó", amelynek kifizetéséről nemrég döntött a kabinet.

Varga Mihály: Magyarország sikeresen bocsátott ki devizakötvényeket

Vélemény - 2023-01-05

Magyarország sikeresen bocsátott ki devizakötvényeket 4,25 milliárd dollár értékben. A befektetők érdeklődése háromszorosan haladta meg a kínált mennyiséget, több mint 12 milliárd dollárnyi ajánlatot tettek - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Hozzátette, a jelentős érdeklődés azt mutatja, hogy továbbra is erős a befektetői bizalom a magyar gazdaság iránt. Ehhez alapot ad, hogy tavaly a vártnál jobban csökkent az államadósság, a bruttó hazai termékhez viszonyított aránya 76,8 százalékról 73,5 százalékra javult

Az LMP zöld fordulatot sürget 2023-ban

Vélemény - 2023-01-04

Zöld fordulatot sürget az LMP, amely emellett azt várja a kormánytól, hogy vizsgálja felül a társadalom- és gazdaságpolitikáját a fenntarthatóság szempontjából - mondta Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt társelnöke szerdán sajtótájékoztatón.

Az LMP fellépést sürget a háztartási hulladék égetése ellen

Vélemény - 2023-01-03

Érdemi és azonnali fellépést vár a kormánytól az LMP a háztartási hulladék eltüzelése ellen.

Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségének tagja, Érd alpolgármestere keddi sajtótájékoztatóján elmondta: a levegőszennyezés évente mintegy tízezer ember korai halálához és csaknem százezer ember megbetegedéséhez vezet, de a háztartási hulladék eltüzelése az energiaválsággal egyre inkább terjed.

Megalázó és hazug a pedagógus-béremelésnek álcázott rendelkezés

Vélemény - 2022-12-17

Pintér Sándor belügyminiszter bejelentése még porhintésnek is kevés. A pedagógusok most sem bér- vagy illetményemelést kapnak, hanem szakmai pótlékot, de még annak a mértéke is méltatlanul megalázó.

A kormány az éjszaka kihirdetett rendeletével gyakorlatilag pedagógus-bércsökkentés csökkentést jelentett be, hiszen a bérük jövőre jóval kevesebbet ér majd, ha csak a pótlék növekszik, ráadásul így még kiszolgáltatottabbak lesznek.
Üdvös lenne, ha lassan szakember irányítaná a magyar oktatást, nem parancsuralmi keretek között szocializálódott rendészeti vezető, és a kormány is komolyan venné végre e mindannyiunk jövőjét meghatározó területet.

LMP: zsákutcába vezet az akkumulátor-nagyhatalommá válás

Vélemény - 2022-12-15

Az LMP azt követeli a kormánytól, hogy hagyjon fel az ország akkumulátor-nagyhatalommá tételének "őrült tervével", mivel szerintük ez zsákutcába vezeti a magyar gazdaságot, elszennyezi a környezetet, valamint hatalmas víz- és energiafelhasználással jár.

Borrell: az EU a napokban megállapodhat a kilencedik szankciós csomagról

Vélemény - 2022-12-12

- Az Európai Unió már hétfőn, vagy a következő napokban megállapodhat az Oroszországgal szembeni kilencedik szankciós csomagról, amely jelentősen fokozni fogja a Moszkvára nehezedő nyomást - jelentette ki az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője hétfőn.

Josep Borrell a tagországok külügyminisztereinek brüsszeli tanácskozását megelőzően közölte, a szankciós csomagnak még vannak tisztázandó pontjai, azonban legalább kétszáz személyt és szervezetet, három további orosz bankot céloznak meg, korlátozni fogják Oroszország hozzáférését a külföldi gyártású drónokhoz, exportkorlátozásokat vezetnek be a kettős felhasználású, azaz a polgári mellett a katonai célokra is használható termékekre, valamint az orosz energia- és bányászati szektort érintik.

Jobbik: ne veszélyeztesse a Fidesz a magyar polgároknak járó EU-s forrásokat!

Vélemény - 2022-12-11

- Ne veszélyeztesse a Fidesz a magyar polgároknak járó uniós forrásokat! - sürgette Brenner Koloman a Jobbik frakcióvezető-helyettese online sajtótájékoztatóján vasárnap.

Az ellenzéki politikus azt mondta: a fideszes parlamenti többség szerdán elfogadott egy olyan politikai nyilatkozatot, amely szélsőséges Európa-ellenességével veszélyezteti a magyaroknak járó uniós forrásokat.

A Jobbik elutasítja a szélőséges álláspontokat - tette hozzá, hangsúlyozva, sem az Európai Egyesült Államok, sem a Fidesz által képviselt szélsőségesen Európa-ellenes álláspont nem áll a magyar polgárok érdekében.