Vélemény

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 2477 találatból.

LMP: sokan kimaradnak az állami bérrendezésből

Vélemény - 2021-06-27

Az LMP üdvözli, hogy 15 százalékos béremelést ad több állami vállalat, ugyanakkor szomorúnak tartja, hogy ebből a bérrendezésből kimaradnak például a szociális és a rendvédelmi dolgozók, valamint a pedagógusok.

Merkel: az EU-nak meg kell tanulnia a védekezést Oroszország hibrid támadásaival szemben

Vélemény - 2021-06-24

- Az Európai Uniónak meg kell tanulnia a védekezést Oroszország hibrid támadásaival szemben - jelentette ki Angela Merkel német kancellár csütörtökön Berlinben a szövetségi parlamentben (Bundestag).

A kormányfő a csütörtökön kezdődő kétnapos EU-csúcstalálkozón képviselendő német álláspontot ismertető beszédében kiemelte: "az utóbbi hónapok eseményei megmutatták, hogy nem elég, ha a sok orosz provokációra összehangolatlanul válaszolunk".

Német külügyi államminiszter: az LMBT közösséget érintő új magyar törvény ellentmond az uniós értékeknek

Vélemény - 2021-06-22

- A nemrégiben elfogadott magyar törvény, amely tiltja a 18 éven aluliak körében a homoszexualitás megjelenítését és népszerűsítését, egyértelműen sérti az Európai Unió értékeit - jelentette ki a német külügyminisztérium európai ügyekért felelős államminisztere kedden Luxembourgban, az általános ügyekért felelős miniszterek egynapos találkozójára érkezve.

LMP: az önkormányzatoknak tudniuk kell, kinek szűnt meg a tb-jogosultsága

Vélemény - 2021-06-18

Akár a sürgős egészségügyi ellátástól is eleshet az a 76 ezer ember, akinek idén érvénytelenítette a társadalombiztosítását az állam - mondta Hohn Krisztina, az LMP frakciójának tagja. A politikus szerint az érintettek adatait át kellene adni az önkormányzatoknak, hogy azok segíteni tudjanak.

DK: a kormány az egyházaknak játssza át az állami vagyont

Vélemény - 2021-06-17

- Az Orbán-kormány az egyházaknak játssza át az állami, szociális vagyont - jelentette ki Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció (DK) frakcióvezető-helyettese csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Borrell: a Szerbia és Koszovó közötti párbeszéd az európai jövőhöz vezető út záloga

Vélemény - 2021-06-15

A párbeszéd Belgrád és Pristina között az európai jövőhöz vezető út záloga mindkét fél számára, az erőfeszítések már eddig fontos eredményeket hoztak állampolgáraiknak - jelentette ki az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője kedden Brüsszelben.

Josep Borrell a Szerbia és Koszovó kapcsolatának helyreállítását célzó párbeszéd soron következő fordulójára érkezve hangsúlyozta, az Európai Unió a gyors előrehaladásban érdekelt.

"Célunk, hogy elhagyhassuk a múltat, és átfogó, jogilag kötelező érvényű megállapodást kössünk a Koszovó és Szerbia közötti kapcsolatok normalizálásáról. Ez a záloga annak, hogy az európai jövő valósággá váljon" - fogalmazot

Amerikai pénzügyminiszter: a legszegényebb országoknak nyújtott segítségből Kína profitálhat

Vélemény - 2021-06-11

A legszegényebb országoknak nyújtott segítségből kínai hitelezők húzhatnak hasznot - jelentette ki Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter csütörtökön a képviselőház egyik bizottsága előtt. A tárcavezető szavait az amerikai közszolgálati rádió (NPR) idézte.

Aggodalmát hangoztatva Yellen úgy fogalmazott: "nagyon nyugtalanok lennénk, ha azt kellene tapasztalnunk, hogy a nagyon szegény országok a nekik nyújtott forrásokat arra használnák fel, hogy az adósságállományukat törlesszék belőle Kínának". A miniszter hangsúlyozta, hogy ez a gyakorlat szembemenne az amerikai segélyprogramok célkitűzéseivel.

LMP: Orbán Viktor azonnal állítsa le a Fertő tavi beruházást!

Vélemény - 2021-06-10

Az LMP és civil szervezetek arra szólítják fel Orbán Viktor miniszterelnököt, azonnal állítsa le a szerintük súlyosan természetkárosító Fertő tavi szállodaberuházást.

Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt társelnöke csütörtöki, a tónál tartott, online is követhető sajtótájékoztatóján kijelentette: még egy kétharmados többséggel rendelkező kormány sem engedheti meg, hogy kisemmizi az embereket és a jövő nemzedéket, megfosztva őket attól, hogy megmaradjon számukra a tavak természetes környezete.

MSZP: bicskanyitogató, ahogy az Orbán-kormány az egészségügyet kezeli

Vélemény - 2021-06-10

- Bicskanyitogatónak nevezte az egészségügy kormányzati kezelését csütörtöki online sajtótájékoztatóján Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője, az EP közegészségügyi bizottságának tagja.

Párbeszéd: a kormány vonja vissza a Fudan Egyetemről szóló törvényjavaslatot!

Vélemény - 2021-06-09

A Párbeszéd csütörtökön javaslatot nyújt be, amelyben indítványozza, hogy a kormány vonja vissza a Fudan Egyetemről szóló törvényjavaslatot.

Szabó Tímea, a párt társelnöke, frakcióvezetője egy szerdai, online sajtótájékoztatón emlékeztetett, hogy az egyetem elleni hétvégi tüntetés után Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy 2023-ban akár budapesti népszavazást is lehet tartani az ügyben, és a Fudan Egyetem ügye még nem áll készen egy közéleti vitára.

Meteorológus: egyre gyakoribbak és pusztítóbbak az óceáni hőhullámok

Vélemény - 2021-06-08

A globális klímaváltozás miatt nemcsak a szárazföldeken gyarapodnak a rekord magas hőmérsékletek és szokatlanul meleg időszakok, de ugyanez megfigyelhető az óceánokban is.

A nagy intenzitású tengeri hőhullámok gyakorisága 20-szorosára nőtt az iparosodás előtti időkhöz képest, amihez az ember okozta éghajlatváltozás jelentős mértékben hozzájárult - összegezte Lehoczky Annamária, meteorológus, éghajlatkutató a Másfélfok - Éghajlatváltozás közérthetően oldalon kedden közzétett cikkében.

Német külügyminiszter: meg kell szüntetni a vétó lehetőségét az EU-s külpolitikai döntéshozatalban

Vélemény - 2021-06-07

Meg kell szüntetni a tagállami vétó lehetőségét az Európai Unió külpolitikai döntéshozatalában - mondta a német külügyminiszter hétfőn Berlinben.

Merkely: ahol magas az átoltottság, ott nem lesz negyedik hullám

Vélemény - 2021-06-06

Ott, ahol ilyen magas a koronavírus elleni átoltottság, mint Magyarországon, nem fog bekövetkezni negyedik hullám - mondta a Semmelweis Egyetem rektora a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Dobrev Klára: 2022 után egy állami vezető és családtagja sem juthat állami támogatáshoz

Vélemény - 2021-06-04

A G7 gyűjtötte össze, hogy az Orbán család hogyan söpört be csak az elmúlt 7 évben 15 milliárd forint közpénzt. Az a miniszterelnök, aki bérből és fizetésből élőnek nevezte magát egy hete, milliárdossá tette az egész családját a kormányzása alatt. 2010 előtt összeférhetetlenségi törvény írta elő, hogy a miniszterelnök, a miniszterek, állami vezetők és családtagjaik nem indulhatnak közbeszerzéseken, ezt azonban az Orbán-kormány eltörölte, így lettek az Orbán család tagjai milliárdosok.

DK: a kormányváltás után nagytakarítást kell tartani

Vélemény - 2021-06-01

Ha 2022-ben bekövetkezik a kormányváltás, akkor az európai magyarok feladata lesz, hogy egy olyan nagytakarítást tartsanak, amellyel számon lehet kérni az "ellopott, elcsalt milliárdokat és az évek óta tartó uszító hazudozást" - mondta a Demokratikus Koalíció egyik elnökségi tagja.

Kálmán Olga keddi online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy amire a kormány és a baráti köre ráteszi a kezét, abból "pénzt fognak kifacsarni".

Fehérorosz válság - Manfred Weber: Moszkva is felelős lehet a leszállásra kényszerített Ryanair-járat ügyében

Vélemény - 2021-05-26

- A fehérorosz mellett az orosz vezetés is a felelősök közé tartozhat a Minszkben leszállásra kényszerített Ryanair-járat ügyében az Európai Parlament (EP) legnagyobb frakciójának vezetője, Mafred Weber szerint.

EU-csúcs - Michel: az EU nem tűri az "orosz rulettet" ártatlan polgárok életével

Vélemény - 2021-05-25

Az Európai Unió nem tűri, hogy "orosz rulettet játszanak" ártatlan polgárok életével, ezért az uniós tagállamok vezetői újabb büntetőintézkedések meghozatalát sürgetik Fehéroroszországgal szemben - jelentette ki Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben kedden hajnalban.

Koronavírus - Horvátországban a hétvége előtt enyhíthetnek a korlátozásokon

Vélemény - 2021-05-24

- Még a hétvége előtt enyhíthet Horvátország a koronavírus-járvány megfékezésére hozott korlátozásokon, engedélyezik száz főig a rendezvényeket és kinyithatnak az éttermek belső helyiségei - mondta Davor Bozinovic horvát belügyminiszter hétfőn, a válságstáb és a szűkebb kormány együttes ülését követően.

Orbán: Magyarország az alapszerződés szerint járt el, amikor vétózott

Vélemény - 2021-05-21

Magyarország az alapszerződés szerint járt el, amikor megvétózta az Európai Unió többségi álláspontját az Izrael elleni rakétatámadások ügyében - írta Szamizdat 8. című, magyarul és angolul is a miniszterelnöki honlapján megjelent írásában Orbán Viktor.

A kormányfő pénteki írása előtt, szerdán Berlinben a legnagyobb német politikai erő, a jobbközép CDU/CSU kancellárjelöltje azzal kapcsolatban, hogy a tagországi külügyminisztereket összefogó tanácsban az utóbbi hetekben Magyarország ellenállása miatt nem sikerült közös álláspontot kialakítani Hongkong és az izraeli-palesztin konfliktus ügyében, azt mondta: el kell mozdulni a többségi döntéshozatal felé az Európai Unió külpolitikájában. Armin Laschet a pártjához, a Kereszténydemokrata Unióhoz (CDU) közel álló Konrad Adenauer Alapítvány (KAS) külpolitikai fórumán arra a kérdésre válaszolva, hogy miként lehet Magyarországot rábírni a "blokádmentalitás" feladására, közölte: az EU-s külpolitika egyik központi problémája, hogy vétójogával élve bármely tagállam megfoszthatja az EU-t a "cselekvőképességtől".

Koronavírus - DK: Magyarországon sújtja a legtöbb embert a vizsgálatok és a műtétek elhalasztása

Vélemény - 2021-05-14

Magyarországon sújtja a legtöbb embert, hogy a koronavírus-járvány miatt orvosi vizsgálatokat és műtéteket halasztottak el - mondta az Eurofound kutatására hivatkozva a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője pénteken online sajtótájékoztatón.

Varga Zoltán közölte, bár az egészségügy újraindítását már bejelentették, az elmúlt egy évben öt-tízszeresére nőtt a várólisták hossza, és vannak olyan beavatkozások, amelyekre akár két évet is várni kellhet.