Vélemény

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 1896 találatból.

Századvég: minden második bajor választó bizonytalan

Vélemény - 2018-10-14

Bajorországban minden második választó bizonytalan, a héten készített egyik közvélemény-kutatás szerint a bizonytalanok vagy nem tudják, hogy kire szavazzanak, vagy nem biztos, hogy elmennek szavazni - mondta a Századvég Alapítvány vezető kutatója az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Orbán: vállalni kell a sikereinket!

Vélemény - 2018-10-11

Vállalni kell a sikereinket is, nem csak a kudarcainkat, különben sosem lesz belőlünk nagy nemzet - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Pécsett.

A kormányfő részt vett a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia átadási ünnepségén.

Beszédében kiemelte: a magyar közéletben és sportvezetésben "egyfajta kötelező álszerénység" van, és "amikor siker van, van egy elvárás, hogy úgy kell csinálni, mintha kisebbek lennénk". Ez baj, ha van mire és kire büszkének lenni, igenis legyünk büszkék - jelentette ki.

Orbán Viktor szerint kevés igazi minőségi akadémia van minden sportágban, de a kosárlabdában nem indokolatlan a Nemzeti Kosárlabda Akadémia névválasztása, mert ehhez foghatót sehol az országban nem talál az ember.

Szakértő: nagy a tétje a félidős választásnak az Egyesült Államokban

Vélemény - 2018-10-10

Nagy a tétje a novemberi félidős választásnak az Egyesült Államok politikai jövője szempontjából, mivel ha a kongresszus mindkét házában marad a republikánus többség, akkor az elnöknek nagyobb esélye van az újraválasztásra 2020-ban - mondta Frank Tibor Amerika-szakértő az M1 aktuális csatornán szerdán.

Abe: Japán "tárt karokkal várná" Nagy-Britanniát a csendes-óceáni szabadkereskedelmi partnerségben

Vélemény - 2018-10-08

- A japán miniszterelnök szerint Tokió "tárt karokkal várná" Nagy-Britanniát a Csendes-óceáni Partnerség (TPP) néven alakult szabadkereskedelmi egyezményben a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után.Abe Sindzó a Financial Times című londoni gazdasági napilap hétfői kiadásában megjelent nyilatkozatában kijelentette: a Brexit után Nagy-Britannia elveszíti ugyan az "Európa kapujaként" jelenleg betöltött szerepét, de továbbra is globális kihatású erőcentrum marad.

Romániai népszavazás - Szakértő: az ortodox egyház vizsgázik

Vélemény - 2018-10-07

- A Külügyi- és Külgazdasági Intézet külső szakértője szerint az ortodox egyház vizsgázik a családról szóló hétvégi romániai népszavazáson.

Pászkán Zsolt az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában rámutatott, az elmúlt három évtizedben úgy vélekedtek Romániában, hogy különösen a pártoknak nem jó szembe menniük az ortodox egyházzal, és ez szinte államegyházi szerepbe hozta ezt az egyházat.

Ha azonban a népszavazáson kiderül, hogy nem tudják mozgósítani az embereket, akkor e téren változás jöhet.

Brexit - Londoni elemzők: alacsonyabb képesítésű ipari munkások milliói járnának rosszul a megállapodás nélküli Brexittel

Vélemény - 2018-10-05

- Londoni pénzügyi elemzők szerint több millió alacsonyabb képesítésű ipari munkás járhat meglehetősen rosszul, ha a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után vámok terhelnék Nagy-Britannia és az Európai Unió kétoldalú kereskedelmét.

DK: teljesen megszűnt a migrációs nyomás

Vélemény - 2018-10-04

- A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a Fidesz "fantomveszedelemmel riogatja" a magyarokat, ugyanis mára már teljesen megszűnt a korábbi migrációs nyomás.

- Timmermans: az Európai Bizottság növekvő aggodalommal követi a romániai fejleményeket

Vélemény - 2018-10-03

Egyre növekvő aggodalommal követi az Európai Bizottság a romániai fejleményeket, visszalépés figyelhető meg a reformfolyamatban - jelentette ki a brüsszeli testület első alelnöke az Európai Parlament (EP) szerdai strasbourgi plenáris ülésén.

DK: a kormány adja vissza a szemétszállítást az önkormányzatoknak!

Vélemény - 2018-10-02

- A Demokratikus Koalíció (DK) követeli, hogy a kormány számolja fel a "nemzeti kukaholdingot" és adja vissza a szemétszállítás szolgáltatás végzését az önkormányzatoknak - jelentette ki a párt fővárosi képviselője kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

Nagy István: 36 erdei iskolát üzemeltetnek az erdészeti társaságok

Vélemény - 2018-10-01

Az állami erdészeti társaságok 36 erdei iskolát üzemeltetnek több mint 1600 fős befogadóképességgel, évente 12 ezer erdőpedagógiai foglalkozás keretében majdnem 80 ezer gyermeknek nyújtanak tanulási és kikapcsolódási lehetőséget - mondta az agrárminiszter hétfőn Visegrádon a XXII. Erdők hete megnyitó ünnepségén.

DK: a nyugdíjasoknak inflációkövető nyugdíjemelés járna

Vélemény - 2018-09-28

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a nyugdíjasoknak inflációkövető nyugdíjemelés járna a kormányfő által bejelentett prémium mellett.

Rónai Sándor, az ellenzéki párt szóvivője pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a kormány trükközik a nyugdíjemeléssel, ugyanis a jövő évi költségvetésben is hamis inflációs adatot szerepeltet, így a nyugdíjak reálértéke tovább csökken majd. Erre utal szerinte, hogy a büdzsé 2019-ben 2,7 százalékos inflációval számol, míg a "szintén optimista, fideszes jegybank" szerint is legalább 3,1 százalékos lesz a pénzromlás.

Orbán: a sport Közép-Európa közös nyelve

Vélemény - 2018-09-27

- Közép-Európa közös nyelvének nevezte a sportot, különösen is a labdarúgást Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a vajdasági Topolyán, a TSC Labdarúgó Akadémia átadóján.

A kormányfő szerint természetes, hogy a sport összeköti a közép-európai népeket, például a szerbeket és a magyarokat. Bár "nehéz történelem van mögöttünk", ma már olyan szelek fújnak, amelyek az együttműködők vitorláját dagasztják - fogalmazott.

Szakértő: évtizedes konfliktusra lehet számítani Kína és Amerika között

Vélemény - 2018-09-26

Évtizedes konfliktusra lehet számítani Kína és Amerika között, mert a kínai gazdaság felnőtt az amerikaihoz és politikai befolyásban is kezd felzárkózni - vélekedett Salát Gergely Kína-szakértő az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

DK: állítsák vissza a baloldali kormányok alatt használt nyugdíjemelési rendszert!

Vélemény - 2018-09-25

- A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli, hogy a kormány állítsa vissza a baloldali kabinetek idején használt nyugdíjemelési rendszert, ami az inflációt és a reálbérek növekedését is figyelembe vette.

Párizs szerint felelőtlenség nem felgyorsítani az eurózóna reformját

Vélemény - 2018-09-24

Bruno Le Maire francia gazdasági miniszter hétfőn arra figyelmeztette európai kollégáit, hogy "felelőtlen és veszélyes" nem felgyorsítani az eurózóna sürgős reformját "egy jövőbeni gazdasági válság" kivédésére.

Jobbik: Magyarország csatlakozzon az európai ügyészséghez!

Vélemény - 2018-09-23

- Az Jobbik országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezi Magyarország csatlakozását az európai ügyészséghez, mivel szerintük az Orbán-kormány korrupciója veszélyezteti az uniós forrásokat.

Áder: csak annyi vizet szabad öntözésre használni, amennyit a természet vissza tud pótolni

Vélemény - 2018-09-21

Elkerülhetetlennek tartja Áder János államfő az öntözött mezőgazdasági területek nagyságának növelését, a tiszta vizet azonban csak olyan mértékben szabad kiemelni, amennyit a természet pótolni tud.

EU-csúcs - Orbán: semmi szükség arra, hogy a Frontex védje helyettünk a határt

Vélemény - 2018-09-20

Semmi szükség arra, hogy a Frontex védje helyettünk a magyar határt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Salzburgban.

A kormányfő az osztrák városban az uniós állam- és kormányfők csúcstalálkozójára érkezve újságíróknak kifejtette: van egy javaslat az Európai Bizottság részéről, és ez azt mondja, hogy "ha baj van, akkor a nemzeti hatásköröket vegyék el a tagállamoktól, és a határvédelmet az unió menedzselje".

Orbán Moszkvában - Párbeszéd: szomorú látvány volt a találkozó

Vélemény - 2018-09-19

A Párbeszéd szerint Orbán Viktor miniszterelnök keddi moszkvai látogatása szomorú látványt nyújtott minden magyarnak.

Jávor Benedek, az ellenzéki párt európai parlamenti (EP-) képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján úgy értékelt: ahelyett, hogy egy erős, autonóm kormányfő tárgyalt volna egy másik állam vezetőjével, sokkal inkább úgy nézett ki a találkozó, mint hogyha egy vidéki helytartót rendeltek volna be a központba eligazítás végett

Korkedvezményt javasol a rászorulóknak a Jobbik

Vélemény - 2018-09-19

A férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulását lehetővé tevő és a korkedvezményes nyugdíjat a rendszerbe visszavezető javaslatot terjeszt az Országgyűlés elé a Jobbik - jelentette be szerdai budapesti sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt egyik parlamenti képviselője.