Vélemény

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 1816 találatból.

Telekom-vezérigazgató: stabil és megbízható a Magyar Telekom növekedése

Vélemény - 2018-05-09

A Magyar Telekom Nyrt. növekedése stabil és megbízható, a cég erős piaci és pénzügyi pozícióban van - mondta Christopher Mattheisen vezérigazgató a vállalat első negyedéves eredményeit ismertető sajtóbeszélgetésen szerdán Budapesten

Szabó János gazdasági vezérigazgató-helyettes kiemelte: látható, hogy az elmúlt időszakban a Telekom hozza a várt számokat, a jelentős piaci változások között is. Utóbbira példaként említette a Telenor tulajdonosváltását.

Gulyás: a kormány nem tervez olyan változtatásokat, amelyek érintenék a független igazságszolgáltatást

Vélemény - 2018-05-08

Az új kormány nem tervez olyan változtatást, amely érintené az igazságszolgáltatás függetlenségét - jelentette ki a Reuters hírügynökségnek hétfő este adott interjúban Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszteri poszt várományosa.

Orbán: egy centet sem kellene adni a migránsoknak az uniós költségvetésből

Vélemény - 2018-05-04

Orbán Viktor miniszterelnök nem támogat olyan európai uniós költségvetést, amelyben elveszik a pénzt a gazdáktól, a kutatás-fejlesztéstől, valamint a regionális fejlesztésektől, és odaadják azoknak az országoknak, amelyek beengedték a migránsokat.

A kormányfő erről pénteken beszélt a Kossuth rádióban. A következő EU-s költségvetésre vonatkozó tervekről szólva azt mondta: a legfontosabb tanács az, hogy "csigavér", hosszú lesz ugyanis a vita. Kiemelte: a hét évre szóló közös költségvetést egyhangúlag kell megalkotni.

EU-prognózis - Uniós biztos: a fellendülés az új kockázatok ellenére is folytatódik

Vélemény - 2018-05-03

Az Európai Unióban (EU) és az euróövezetben a gazdasági növekedés üteme 2017-ben felülmúlta a várakozásokat, 2,4 százalékkal tízéves csúcsot ért el. A fellendülés az új kockázatok ellenére is folytatódik, 2018-ban várhatóan erős, 2,3 százalékos marad - közölte Pierre Moscovici, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi biztosa Brüsszelben, az uniós bizottság csütörtökön közzétett tavaszi gazdasági előrejelzésének ismertetésekor.

Észak-koreai válság - Szakértő: békét hozhat a koreai csúcstalálkozó

Vélemény - 2018-04-27

A békéről és az atomfegyvermentes Koreai-félszigetről szóló általános dokumentum elfogadásával zárulhat a két koreai vezető jelenleg is zajló csúcstalálkozója - mondta Csoma Mózes Korea-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

A tárgyalások idővel elvezethetnek a csúcstalálkozó intézményesüléséhez, rendszeressé válásához, illetve közös információs központ létrehozásához, ami később alapja lehet a két fővárosban létrejövő képviseleteknek - tette hozzá.

Sargentini-jelentés - A tervezet szerint Magyarországon fennáll az uniós értékek súlyos megsértésének kockázata

Vélemény - 2018-04-26

Magyarországon egyértelműen fennáll az uniós értékek súlyos megsértésének kockázata, így indokolt az alapszerződés hetes cikke szerinti jogállamisági eljárás megindítása - áll az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságában (LIBE) készülő magyar különjelentés csütörtökön Brüsszelben bemutatott tervezetében. Szijjártó Péter a dokumentumot "minősített hazugságok gyűjteményének" nevezte.

Tarantino szerint új filmje a Ponyvaregénnyel vetekszik

Vélemény - 2018-04-25

Tarantino szerint új filmje a Ponyvaregénnyel vetekszik majd, a DiCaprio-Brad Pitt páros pedig a filmvilág következő legendás duója lesz - számolt be róla a The Hollywood Reporter.

Az Oscar-díjas amerikai rendező a Las Vegas-i CinemaCon eseményen beszélt új produkciójáról, az 1960-as években játszódó, a Manson-szekta gyilkosságairól szóló Once Upon a Time in Hollywoodról.

Szakértő: egy folyamat része az ukrán állampolgársági törvény tervezett módosítása

Vélemény - 2018-04-24

Egy folyamat része az az ukrajnai törvénytervezet, amelynek elfogadása esetén megfoszthatnák állampolgárságuktól azokat, akik részt vesznek más állam választásán vagy külföldi útlevelet használnak - mondta Fedinec Csilla, a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpont tudományos főmunkatársa a Kossuth rádió 180 perc című műsorában kedden.

PDSZ: legyen önálló oktatási minisztérium!

Vélemény - 2018-04-20

Önálló oktatási tárca létrehozását követeli az új kormánystruktúrában a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ).

Szűcs Tamás, aki ügyvezető elnökként irányítja a szakszervezetet, miután Mendrey László korábbi elnököt visszahívták tisztségéből, pénteki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: levélben fordulnak Orbán Viktor miniszterelnökhöz, kérve, hogy a kormányalakításkor szüntessék meg az Emberi Erőforrások Minisztériumát (Emmi).

"A korábbi hagyományoknak megfelelően" minden jelentős ágazatnak - így az oktatásnak is - legyen önálló minisztériuma, az ágazatot minél nagyobb szakértelemmel irányító minisztere. Erre most itt a lehetőség - mutatott rá.

Donald Trump: "Ha nem gyümölcsözőek a tárgyalások Kim Dzsong Unnal, akkor otthagyom"

Vélemény - 2018-04-19

"Ha nem gyümölcsözőek a tárgyalások Kim Dzsong Unnal, akkor otthagyom" - fogalmazott Donald Trump amerikai elnök az észak-koreai vezetővel esedékes tárgyalásairól szerda este Abe Sindzú japán kormányfővel tartott sajtótájékoztatóján Floridában.

Szíria - Lavrov: nem volt komoly kockázata az orosz-amerikai fegyveres összetűzésnek, de fogytán a bizalom

Vélemény - 2018-04-17

Az orosz külügyminiszter szerint a folyamatos kétoldalú katonai kapcsolattartás miatt nem volt nagy a kockázata annak, hogy az orosz és az amerikai fegyveres erők közvetlen összetűzésbe keveredjenek a Szíriában szombaton végrehajtott nyugati légitámadás során, de a bizalom Oroszország és a Nyugat között most már végképp fogytán van.

Szíria - Mogherini: újra kell indítani az ENSZ közvetítésével zajló béketárgyalásokat

Vélemény - 2018-04-16

Mielőbb újra kellene indítani az ENSZ égisze alatt zajló szíriai béketárgyalásokat, Oroszországnak és Iránnak nyomást kell gyakorolnia a damaszkuszi rezsimre ennek érdekében - emelte ki az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője hétfőn a tagországok külügyminisztereinek luxembourgi tanácskozását megelőzően.

A Magyar Sí Szövetség elnöke szerint jogellenes a vasárnapi közgyűlés

Vélemény - 2018-04-13

Bajai András elnök szerint jogellenesen hívták össze a Magyar Sí Szövetség közgyűlését vasárnapra.

Bajai András pénteki sajtóközleménye szerint az esemény többek között azért lesz jogellenes, mert nem hívták össze az elnökséget, amely elrendelte a közgyűlés megtartását, majd meg nem engedett írásbeli döntések születtek, például a jelölő- és mandátumvizsgáló bizottságról, illetve a helyszínváltozásról.

Választás 2018 - MSZP-Párbeszéd: újra a listázások korszakát éli Magyarország

Vélemény - 2018-04-12

Az MSZP-Párbeszéd szerint ma újra a listázások korszakát éli Magyarország, a választásokat pedig rendszerszinten befolyásolta a Fidesz.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón arra reagált, hogy a Figyelő olyan emberek nevét sorolta fel, akik a hetilap szerint Soros Györgynek, illetve az általa finanszírozott szervezeteknek dolgoznak.

Egy belga EP-képviselő a Fidesz kizárását fogja kezdeményezni az Európai Néppártból

Vélemény - 2018-04-11

A Fidesz kizárását fogja kezdeményezni az Európai Néppártból (EPP) a belgiumi német ajkú közösség Keresztényszociális Pártjának (CSP) elnöke, mondván, hogy Orbán Viktor kormányfő számos alkalommal túllépte a határt, ugyanakkor elismerve, hogy az indítványa valószínűleg nem kap majd elegendő támogatást a pártcsaládon belül.

Választás 2018 - LMP: nehezen kerülhető el az összes szavazat újraszámolása

Vélemény - 2018-04-10

Özönlenek az LMP-hez a választási jogsértésre utaló panaszok, amelyek hátterét a párt feltárná - mondta keddi sajtótájékoztatóján Szél Bernadett társelnök. A társelnökségről már lemondott Hadházy Ákos szerint ezek miatt nehezen kerülhető el az összes szavazat újraszámlálása.

Szél Bernadett kijelentette: jogászaik folyamatosan próbálják feltárni a vitatott eseteket, amelyek közül a saját környezetében, Pest megye 2-es választókörében tapasztaltakat hozta példaként, ahol vizsgálni kell a listás és az egyéni szavazataik közötti jelentős eltérés okát.

Szijjártó: Magyarország Európa legversenyképesebb beruházási övezete

Vélemény - 2018-04-05

Magyarország Európa legversenyképesebb beruházási övezete - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Biharkeresztesen, a Viastein Kft. ünnepségén, amelyen felavatták a cég térkőgyárát és elhelyezték az új térkőnemesítő üzemcsarnok alapkövét.

A Viastein Kft. 8,9 milliárd forintból építi meg az új gyárrészleget, amelyben 180 új munkahelyet hoz létre. A magyar kormány 2,18 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a beruházáshoz

Szkripal-ügy - Szakértő: hidegháborús helyzetet idéz az ügy

Vélemény - 2018-04-04

Hidegháborús helyzetet idéz a Szkripal-ügy, annak ellenére, hogy teljes bizonyossággal nem állítható, hogy Oroszország a felelős az egykori orosz kettősügynök és lánya megmérgezéséért - mondta Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Választás 2018 - Fodor: nő az emberek politikai aktivitása

Vélemény - 2018-04-03

A kampányrendezvények általános tapasztalata, hogy az emberek aktívak, sokat dilemmáznak, de a végén bölcsek lesznek - vélekedett Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt (MLP) elnöke az M1 aktuális csatornán kedden.

Húsvét - Kozma Imre: a húsvét az új, feltámadott életet jeleníti meg

Vélemény - 2018-04-02

- A húsvét az új, feltámadott életet jeleníti meg - mondta Kozma Imre, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Jézus Krisztusban Isten legyőzhetetlen ereje jelenik meg. Amikor az ember találkozik az evangéliummal, és arra hittel válaszol, akkor feltámad benne Krisztus, és éli a feltámadott ember életét. Ezt próbáljuk megközelíteni húsvétkor - mondta Kozma Imre.