Vélemény

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 2040 találatból.

Szakértő: Észak-Koreának elsősorban élelmiszerre van szüksége

Vélemény - 2019-04-24

Az észak-koreai gazdaság nehéz helyzetét mutatja, hogy az országnak elsősorban élelmiszerre van szüksége, amit Oroszországtól meg is kaphat - mondta Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

A KMKSZ üdvözli Volidimir Zelenszkij győzelmét az ukrán választáson

Vélemény - 2019-04-23

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) kedden Ungváron kiadott nyilatkozatában üdvözölte Volodimir Zelenszkij győzelmét a vasárnap befejeződött ukrán elnökválasztáson, egyben annak a reményének adott hangot, hogy az új államfő megválasztása után Kijev felhagy a magyarellenes politikával.

Ukrán elnökválasztás - Elemző: az új elnöknek tárgyalnia kell Oroszországgal

Vélemény - 2019-04-22

- A leendő új ukrán elnöknek, Volodimir Zelenszkijnek tárgyalnia kell Oroszországgal, hiszen nem folytatható tovább a bűnbakkeresés és az ellenségeskedés politikája - mondta Fedinec Csilla, az MTA Társadalomtudományi Kutatóintézetének munkatársa az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Londoni elemzők: kiugró kiskereskedelmi forgalmat hozhat a nyárias brit húsvét

Vélemény - 2019-04-20

- Londoni pénzügyi elemzők várakozása szerint kiugró forgalomra számíthat a brit kiskereskedelem a nyáriasnak ígérkező hosszú húsvéti hétvégén és az utána következő héten. A hosszú távú előrejelzések azonban - főleg a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) folyamatában kialakult patthelyzet miatt - továbbra is borúlátók.

Lett kormányfő: Európa külső határait meg kell erősíteni

Vélemény - 2019-04-17

Nem a belső határellenőrzést kell visszaállítani, hanem Európa külső határait kell megerősíteni az illegális bevándorlás megállítása érdekében - jelentette ki Krisjanis Karins lett kormányfő szerdán Strasbourgban.

Mogherini: csak egy polgári vezetésű átmeneti kormány válaszolhat a szudániak követeléseire

Vélemény - 2019-04-16

A Szudánban múlt héten létrejött katonai tanács nem képes választ adni a nép követeléseire - jelentette ki Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője Strasbourgban kedden.

A főképviselő az Európai Parlament plenáris ülésének uniós külpolitikai kérdésekkel foglalkozó vitáján elmondott beszédében hangsúlyozta: valódi átmenet nélkül a szudáni válság mélyülése folytatódik.

Orbán: Szerbia mielőbbi uniós tagsága minden EU-tagország érdeke

Vélemény - 2019-04-15

Szerbia mielőbbi európai uniós csatlakozása mellett állt ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Szabadkán, a magyar és a szerb kormány ötödik együttes ülése után, Ana Brnabic szerb kormányfő társaságában tartott sajtótájékoztatón.

Szakértő: valószínűleg a szociáldemokraták nyerik a finnországi választásokat

Vélemény - 2019-04-13

- Valószínűleg a Szociáldemokrata Párt nyeri meg a vasárnapi parlamenti választást Finnországban - mondta Kis-Benedek József szakértő az M1 aktuális csatornán szombaton.

Nyitott kérdésnek nevezte, hogy kivel kötnek majd koalíciót a szociáldemokraták.

Ukrán elnökválasztás - Szakértő: Volodimir Zelenszkij uralja a politikai diskurzust

Vélemény - 2019-04-12

Folyamatosan nő a támogatottsága és a politikai diskurzust is egyre inkább uralja Volodimir Zelenszkij humorista, míg Petro Porosenko hivatalban lévő ukrán elnök népszerűsége 28 százalékon stagnál - mondta Fedinec Csilla, az MTA Társadalomtudományi Kutatóintézetének munkatársa az M1 aktuális csatornán pénteken

Profession.hu: az országon belül erősödik a költözési hajlandóság

Vélemény - 2019-04-10

Az országon belül erősödik a mobilitási hajlandóság, ezt támasztja alá, hogy Nógrád, Pest, Tolna, illetve Heves és Békés megyében élők több mint 50 százaléka más régiókban működő társaságokhoz adták be állás pályázataikat.

Mogherini: humanitárius fegyverszünetre van szükség Líbiában

Vélemény - 2019-04-08

Humanitárius fegyverszünetre van szükség Líbiában ahhoz, hogy a sebesülteknek és a rászorulóknak el tudják juttatni a segítséget - jelentette ki Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője Luxembourgban hétfőn.

Az uniós külügyi tanács egynapos ülésére érkezve - a miniszteri találkozó előtt nyilatkozva - a főképviselő aláhúzta, hogy meg kell akadályozni a rivális csoportok közötti katonai viszálykodás további fokozódását, és vissza kell térni a politikai természetű tárgyalásokhoz

Valószínű, hogy krátert robbantott a Hajabusza-2 a Ryugu kisbolygón

Vélemény - 2019-04-05

Valószínű, hogy krátert robbantott a Hajabusza-2 (vándorsólyom) japán űrszonda a Ryugu aszteroida felszínén pénteken - írta a BCC hírportálja.

Az űrszondának az volt a feladata, hogy mesterséges krátert hozzon létre a Ryugún.

Neumann társaság: a világ tíz legjobbja között van a magyarországi ECDL-képzés

Vélemény - 2019-04-04

Továbbra is a világ tíz legjobbja között szerepel a digitális írástudást igazoló magyarországi ECDL-képzés - közölte a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság csütörtökön.

DK: az adatvédelmi hatóság politikai érdekeket szolgál

Vélemény - 2019-04-03

- A Demokratikus Koalíció kifogásolja, hogy míg a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) egy hackertámadás miatt megbüntette a pártot, nem indított eljárást más - például a Belügyminisztériumot érintő - adatvédelmi ügyekben.

Szakértő: elkezdődött a nyírfa virágzása

Vélemény - 2019-04-03

Elkezdődött a nyírfa virágzása, a parlagfű után ennek pollenjére érzékenyek a legtöbben Magyarországon - közölte az Országos Közegészségügyi Intézet szaktanácsadója szerdán az M1 aktuális csatornán.

Energiaügyi biztos: alapvető fontosságú a fekete-tengeri földgáz szállítására alkalmas gázvezeték megépítése

Vélemény - 2019-04-02

Az Európai Bizottság számára alapvető fontosságú a fekete-tengeri földgáz szállítására alkalmas gázvezeték megépítése, függetlenül attól, hogy a benne szállított gáz melyik nyomvonalon jut el majd Ausztriába - jelentette ki Miguel Arias Canete energiaügyi európai biztos Bukarestben.

EP-választás - Juncker: az idegenellenesség jobban zavar, mint az ellenem folyó kampány

Vélemény - 2019-04-01

Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét nem érdekli, ha Orbán Viktor kormányfő kampányt folytat ellene, sokkal jobban zavarja az "idegengyűlölet". A politikus erről vasárnap este beszélt az olasz köztelevízióban.

Jean-Claude Juncker az európai parlamenti választásra vonatkozó kérdésre azt mondta: nem érdekli az ellene folytatott kampány, sokkal jobban aggasztja, hogy a magyar miniszterelnök "a túlzott nacionalizmus lejtőjén halad, másokkal szemben politizál, elutasít másokat, nem enged be szerencsétleneket, mivel a menekültek mindenekelőtt szerencsétlenek, (...) és én az idegengyűlölet minden formáját ellenzem".

MSZP-Párbeszéd: kárpótolni kell az ellátástól jogtalanul megfosztott rokkantnyugdíjasokat!

Vélemény - 2019-04-01

Az MSZP-Párbeszéd arra szólítja fel a kormányt, hogy kárpótolja azokat a rokkantnyugdíjasokat, akiktől törvényellenesen vették el a korábbi jogosultságaikat.A két párt közös, hétfői sajtótájékoztatóján Tordai Bence (Párbeszéd) emlékeztetett: 2016-ban és 2017-ben több európai bírósági határozat is arra kötelezte a magyar államot, hogy változtassa meg azt a korábbi törvényt, ami sok rokkantnyugdíjastól megvonta az addigi járandóságait. Egy tavaly novemberi döntésében az Alkotmánybíróság is a kárvallottaknak adott igazat és arra utasította az Országgyűlést, hogy március 31-ig rendezze a helyzetet.

Meteogyógyász: 7-10 napig is tarthat az óraátállítás hatása a szervezetre

Vélemény - 2019-03-30

Az óraátállítás hatása 7-10 napig is tarthat azoknál, akik erre érzékenyek - mondta Pintér Ferenc meteogyógyász szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Brexit - Barnier: a londoni parlament elé kerülő megállapodás a legjobb kompromisszum

Vélemény - 2019-03-29

Az EU és London számára is a legjobb kompromisszumot jelenti a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzítő, pénteken a brit alsóházban szavazásra kerülő megállapodás - jelentette ki Michel Barnier uniós Brexit-ügyi főtárgyaló Varsóban, a lengyel kormányfővel közös sajtóértekezleten.