Vélemény

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 2093 találatból.

ÁSZ-elnök: rendet kell tenni a kórházak gazdálkodásában

Vélemény - 2019-08-07

Alapvető elvárás, hogy szabályosan, átláthatóan és hatékonyan működjenek a hazai kórházak, ezért rendet kell tenni a gazdálkodásukban - értékelt az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke szerdán az M1 aktuális csatornán.

Domokos László hangsúlyozta, a számvevőszék nem a betegellátást, hanem a kórházak pénzügyeit vizsgálja.

Azt mondta, az ÁSZ - az Országgyűlés legfőbb pénzügyi, gazdasági ellenőrző szerveként - azt tapasztalja, hogy sem az irányítási, sem a vezetési területen nem tartják be a törvényeket a kórházakban.

Adótanácsadó: az áfarendszer semlegességét erősítheti a jövőre életbe lépő törvény

Vélemény - 2019-08-07

Az áfarendszer semlegességét erősítheti a jövőre életbe lépő törvény, amely alapján az eladónak már nem kell adóterhet viselnie a nem fizető vevő helyett; érdemes ugyanakkor körültekintően eljárni az ilyen esetekben, mert a visszafizetés nem automatikus - hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Crowe FST.

Szakértő: politikai akaratot jelez, hogy az El Pasó-i lövöldözést belső terrorizmusnak nyilvánították

Vélemény - 2019-08-06

A FBI bevonását célzó politikai akaratot jelez, hogy az államügyész belső terrorizmusnak nyilvánította a szombati El Pasó-i lövöldözést - mondta a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója kedden az M1 aktuális csatornán.

Szakértő: drasztikusan szigorítani kell a fegyvertartást az Egyesült Államokban

Vélemény - 2019-08-05

- Magyarics Tamás Amerika-szakértő szerint drasztikusan szigorítani kell a fegyvertartást az Amerikai Egyesült Államokban.

Szakértő: aggasztó a gyors jégolvadás

Vélemény - 2019-08-04

Az Országos Meteorológiai Szolgálat éghajlati szakértője aggasztónak tartja, hogy tíz nap alatt nyolcvanmilliárd tonna jég olvadt el Grönlandon.
Lakatos Mónika vasárnap az M1 aktuális csatornán azt mondta, a világtengerek szintje folyamatosan emelkedik, a század végére várhatóan fél-egy méterrel lesz magasabb a vízszintjük.
A Meteorológiai Világszervezet adatai szerint az idei július a valaha mért legmelegebb hónap volt. Sok nemzeti rekordot is rögzítettek, Norvégiában például volt olyan éjszaka, amikor nem ment 20 fok alá a hőmérséklet - ismertette

Medvegyev: a Kuril-szigetek orosz föld

Vélemény - 2019-08-02

A Kuril-szigetek Oroszországhoz tartoznak - jelentette ki Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök pénteken a Tokió által vitatott hovatartozású Iturup szigeten, válaszul a szigetcsoporton tett látogatása miatt bejelentett japán tiltakozásra.

Mint mondta, a japán fél protestálása "természetesen nem vált ki belőle nyugtalanságot".

"Ez a mi földünk, amely az Oroszországi Föderáció alanya, ezek a szigetek Szahalin megyéhez tartoznak. Mi okunk lehetne a nyugtalanságra?" - fogalmazott az orosz kormányfő.

Medvegyev rámutatott, hogy az orosz állami tisztségviselők anélkül keresik fel rendszeresen a Kuril-szigeteket és az Oroszországi Föderáció más területeit, hogy más államokkal egyeztetnének, még ha azokkal jó is a viszony, és fejleszteni kívánják velük a baráti kapcsolatokat. Hozzáfűzte, hogy minél több a tiltakozás, talán annál több az ok a szigetek felkeresésére.

Ukrán nyelvtörvény - EBESZ-főbiztos: az ukrán nyelvpolitika sérti a kisebbségi jogokat

Vélemény - 2019-07-29

Az ukrán nyelvpolitika sérti a kisebbségi jogokat, és beemeli diszkrimináció elemeit - jelentette ki Lamberto Zannier, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) kisebbségügyi főbiztosa az Izvesztyija című orosz napilapnak adott interjúban.

ITM: az aquaparkok, strandok döntő többsége biztonságos

Vélemény - 2019-07-24

Országszerte 168 helyszínen 853 vízi élményeszköz üzemeltetési körülményeit ellenőrizték strandokon, fürdőkben, aquaparkokban az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt vizsgálaton, ezek kevesebb, mint tizedének használatát kellett ideiglenesen megtiltani a hiányos dokumentáció miatt.

Iráni atomprogram - Brit külügyminiszter: még megmenthető a megállapodás

Vélemény - 2019-07-15

A brit külügyminiszter szerint még mindig van esély és idő az iráni nukleáris fejlesztési tevékenység korlátozásáról kötött többhatalmi megállapodás megmentésére.

Költségvetés - MSZP: ez a lemaradás büdzséje

Vélemény - 2019-07-12

A lemaradás büdzséjének nevezte a pénteken elfogadott jövő évi költségvetést az MSZP országgyűlési képviselője, Korózs Lajos, aki sajtótájékoztatóján kijelentette: az ország minden gazdasági mutatót tekintve elmarad a szomszédos országoktól.

Amerika-szakértő: talán soha nem volt ennyire polarizált az amerikai társadalom

Vélemény - 2019-07-10

Talán soha, de az elmúlt évtizedekben biztosan nem volt ennyire polarizált az amerikai társadalom, mint a 2020-as választásokhoz közeledve - mondta a XXI. Század Intézet külügyi igazgatója szerdán az M1 aktuális csatornán.

Szakértő: nagy változást hozhat Görögországban a választás

Vélemény - 2019-07-07

Nagy változást hozhat Görögországban a vasárnapi előrehozott parlamenti választás - mondta Pócza István, az Alapjogokért Központ munkatársa az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Alekszisz Ciprasz miniszterelnök május végén jelentette be, hogy előrehozott választást tartanak, miután pártja, a Radikális Baloldal Koalíciója (Sziriza) az európai parlamenti választásokon és a helyhatósági választásokon is alulmaradt az ellenzéki, konzervatív Új Demokrácia (ND) párttal szemben, melyet Kiriákosz Micotákisz vezet.

Dunai hajóbaleset - Ügyvéd: súlyos felelősség terheli a Viking kapitányát

Vélemény - 2019-07-05

Súlyos felelősség terheli a Viking Sigyn kapitányát a balesetért - jelentette ki Sógor Zsolt, a Panoráma Deck Kft. jogi képviselője az M1 aktuális csatorna péntek délelőtti műsorában.

Rétvári: a visszaélések elleni fellépés érdekében módosítják a köznevelési törvényt

Vélemény - 2019-07-01

Fel kell lépni a köznevelési törvény módosítása által az ellen, hogy a tanulási vagy magatartási nehézségekkel küzdő diákokat kiszorítsák a közoktatásból - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Szakértő: sem az Egyesült Államoknak, sem Kínának nem érdeke a kereskedelmi háború

Vélemény - 2019-06-30

Sem az Egyesült Államoknak, sem Kínának nem érdeke a kereskedelmi háború kiélezése - mondta Magyarics Tamás egyetemi tanár, Amerika-szakértő az M1 aktuális csatornán.

A szakértőt annak kapcsán kérdezték, hogy az Egyesült Államok és Kína megegyezett a kereskedelmi tárgyalások újraindításáról.

Elmondta, az Egyesült Államok azt szeretné, ha Kína jobban megnyitná a belföldi piacát a külföldi áruk és szolgáltatások előtt, illetve ha leépítené az állami vállalatoknak nyújtott támogatásokat. Ez utóbbi az amerikaiak szerint torzítja a versenyt - magyarázta.

Áder: Magyarország a 2030-ra elhatározott klímavállalásait teljesíteni fogja

Vélemény - 2019-06-28

- Magyarország teljesíteni fogja a klímavédelem ügyében 2030-ra vállalt kötelezettségeit - jelentette ki a köztársasági elnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, a klímapolitikáról adott interjúban.

Áder János idézte az uniós környezetvédelmi ügynökség adatait, amelyek szerint az 1990-2017 közötti szén-dioxid-kibocsátás - több uniós tagállammal ellentétben - Magyarországon csökkent, 31,9 százalékkal, ugyanannyival, mint az emberek fejében "a klímabajnokként" élő Dániában.

Az államfő kiemelte továbbá, hogy a kibocsátáscsökkentés mellett Magyarországon nő a szén-dioxid elnyelésében segítő erdők területének nagysága, és az erdősítési program folytatódni fog.

Ifj. Lomnici Zoltán: mélyponton vannak a német-francia kapcsolatok

Vélemény - 2019-06-26

- A verbalitás szintjén rég nem voltak ilyen mélyponton a német-francia kapcsolatok - mondta ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Hozzátette: a német uniópártok európai parlamenti küldöttségének vezetője németellenesnek nevezte a francia elnököt és azt mondta, hogy Emmanuel Macron szétveri az európai demokráciát, ezért nem látja semmi értelmét a francia-német tengely további erősítésének az unióban.

Amerikai hírszerzési vezető: Észak-Korea nem áll készen az atomfegyver-mentesítésre

Vélemény - 2019-06-25

Észak-Korea vezetője, Kim Dzsong Un nem áll készen országa atomfegyver-mentesítésére - állította Robert Ashley altábornagy, az Egyesült Államok katonai hírszerzésének vezetője a Fox televíziónak adott interjújában hétfőn.

Német államfő: nem szabad alábecsülni a szélsőjobboldali terror veszélyét

Vélemény - 2019-06-23

Soha többé nem szabad alábecsülni Németországban a szélsőjobboldali terrorizmus veszélyét - figyelmeztetett Frank-Walter Steinmeier német államfő vasárnap Kasselben, ahol a hónap elején meggyilkoltak egy magas beosztású helyi politikai tisztségviselőt, a hatóságok szerint szélsőjobboldali indíttatásból.

A szövetségi elnök a német hadisírokat - világszerte 46 országban mintegy 800 temetőt - gondozó Volksbund megalapításának 100.évfordulójára rendezett ünnepségen elmondott beszédében kiemelte, hogy a szervezet munkája sokkal több a sírápolásnál.

EU-csúcs - Merkel: jobb néhány napot várni, mintsem elhamarkodott döntést hozni

Vélemény - 2019-06-21

Noha nem született döntés az európai uniós intézmények elnöki tisztségeinek betöltéséről a tagországok vezetőinek csütörtökön kezdődött brüsszeli csúcsértekezletén, jobb még néhány napot várni, és folytatni a tárgyalásokat, mintsem elhamarkodott döntéseket hozni - jelentette ki a német kancellár a brüsszeli EU-csúcstalálkozó első munkanapját követően péntek hajnalban.

Angela Merkel sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy egyetlen jelöltnek sincs többsége az Európai Bizottság következő elnöki tisztségéhez, ezért az uniós vezetők jövő vasárnap újra asztalhoz ülnek, hogy az uniós parlament július 2-án kezdődő alakuló ülése előtt megegyezzenek az uniós intézmények vezetőiről.