Vélemény

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 2314 találatból.

Hitelbiztosító: Magyarország 2022-re érheti el a járvány előtti gazdasági teljesítményt

Vélemény - 2020-09-16

- Magyarország 2022-re érheti el a járvány előtti gazdasági teljesítményt, addig kemény két év vár a magyar vállalatokra - hívja fel a figyelmet az Euler Hermes hitelbiztosító legfrissebb előrejelzésében.


Fehérorosz válság - Szakértő: kivárási stratégiát folytat Aljakszandr Lukasenka

Vélemény - 2020-09-12

Bendarzsevszkij Anton a posztszovjet térséggel foglalkozó szakértő szerint kivárási stratégiát folytat Aljakszandr Lukasenka, Fehéroroszország elnöke, mert azt reméli, hogy az idő előrehaladtával csökken a tüntetések lendülete.

Palkovics: további támogatásokra számíthatnak az elektromos járművek vásárlói

Vélemény - 2020-09-10

Rövid idő alatt kimerült az elektromos járművek vásárlásának támogatására szánt ötmilliárd forintos keret, ezért a tervek szerint folytatódik a támogatási program - közölte az innovációs és technológiai miniszter csütörtökön Zalaegerszegen.

Navalnij - Pompeo: a mérgezést "magas szintű orosz vezetők" irányíthatták

Vélemény - 2020-09-10

- Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus megmérgezését valószínűleg "magas szintű orosz vezetők" irányították - jelentette ki Mike Pompeo amerikai külügyminiszter a Ben Shapiro újságírónak adott interjújában szerdán este.

Lehet Más a Politika párt (LMP):Ne a nyugdíjasok hitelezzenek az államnak! -

Vélemény - 2020-09-09

A KSH által a mai napon publikált adatok alapján egyértelműen látható, hogy a nyugdíjasoknak azonnali segítségre van szükségük. A friss adatok szerint a nyugdíjasokat érintő fogyasztói árak az inflációs adatot is lényegesen meghaladva, augusztusban az egy évvel korábbihoz képest 4,3 százalékkal emelkedtek – miközben az idei évre a nyugdíjasok mindössze 2,8 százalékos nyugdíjemelést kaptak.

Brexit - Brit főtárgyaló: még mindig van idő a megállapodásra

Vélemény - 2020-09-08

Még mindig van idő arra, hogy Nagy-Britannia és az Európai Unió megállapodásra jusson a jövőbeni kétoldalú kapcsolatrendszer feltételeiről, de ehhez az szükséges, hogy az EU "reálisabban" álljon hozzá a tárgyalásokhoz - közölte a kedden kezdődő újabb tárgyalási forduló előtt a brit tárgyalóküldöttség vezetője.

A brit kormány mindenekelőtt átfogó szabadkereskedelmi megállapodást kíván elérni az EU-val, ám az erről tartott eddigi hét tárgyalási fordulón nem történt érdemi előrelépés.

DK: ingázók ezrei kerülnek bajba a Budapest-Hatvan vasútvonalon

Vélemény - 2020-09-06

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint ingázók ezreinek lehetetlenül majd el a munkába, iskolába járása a Budapest-Hatvan vasútvonalon, a magát vasútbarátnak nevező kormány járatmegszüntetései miatt - mondta a párt szóvivője vasárnap, a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatóján.

Brexit - Főtárgyaló: Nagy-Britannia kész a megállapodás nélküli kereskedelemre az EU-val

Vélemény - 2020-09-06

Nagy-Britannia készen áll a kereskedelmi kapcsolatok fenntartására az Európai Unióval akkor is, ha e kapcsolatrendszer feltételeiről nem születik megállapodás - mondta vasárnap megjelent nyilatkozatában David Frost, a brit tárgyalóküldöttség vezetője.

Koronavírus - Orbán: állig felfegyverkezve várjuk a vírus második hullámát

Vélemény - 2020-09-04

- Állig felfegyverkezve várjuk a koronavírus-járvány második hullámát - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.

Navalnij ügy - Vezető német politikus: le kell állítani az Északi Áramlat-2 építését

Vélemény - 2020-09-03

Az Európai Uniónak (EU) az Északi Áramlat-2 gázvezeték építésének leállításával kell válaszolnia Moszkvának Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus megmérgezésére - mondta Norbert Röttgen, a német szövetségi parlament (Bundestag) külügyi bizottságának elnöke egy csütörtöki interjúban.

Matolcsy: csak átmenetileg lehet elengedni a hiányt ás az államadósságot

Vélemény - 2020-08-31

- Átmenetileg el lehet engedni a költségvetési hiányt és az államadósságot, de 2022 után kötelező lesz visszafordulni az egyensúly és növekedés bevált receptjéhez - hangsúlyozta a jegybankelnök hétfőn megjelent írásában.

Ujhelyi: hozzák nyilvánosságra az egészségügy átalakítási koncepcióját!

Vélemény - 2020-08-27

Hozza nyilvánosságra a kormány a magyarországi egészségügy átalakításáról 352 millió forintért készíttetett tanulmányt! - szólított fel csütörtöki online sajtótájékoztatóján Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője, és jelezte: pert indít, ha ez nem történik meg.

Felidézte: a párttársa, Bangóné Borbély Ildikó írásbeli kérdésére adott válaszból derült ki, hogy a Belügyminisztérium nem hajlandó választ adni, mire fizették ki ezt az összeget egy jó nevű nemzetközi tanácsadó cégnek.

Hozzátette: ő már 15 napja betekintést kért az anyagba a Belügyminisztériumtól, de adatigénylésére mindeddig nem kapott választ.

Szlávik: alacsony az új fertőzöttek száma Magyarországon

Vélemény - 2020-08-26

Alacsonynak számít az új koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, az esetszámok ugyanis tízes nagyságrendben mozognak, míg más országokban százával, ezrével betegednek meg - közölte a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa szerdán az M1 aktuális csatornán.

Szlávik János azt mondta, hogy az esetszámok emelkedhetnek az iskolakezdés és a hideg időjárás miatt; akkor intézkedéseket kell majd hozni, de nem biztos, hogy ez bekövetkezik.


Koronavírus - Párbeszéd: az Emmi kudarcot vallott az iskolák felkészítésében

Vélemény - 2020-08-25

A Párbeszéd szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) látványosan kudarcot vallott az iskolák, óvodák koronavírus-járvány elleni felkészítésében - mondta az ellenzéki párt szóvivője kedden Budapesten tartott, a Facebookon online is közvetített sajtótájékoztatón.

Kutató: generációs konfliktust okozhat a járvány

Vélemény - 2020-08-24

) - Generációs konfliktust okozhat, hogy mára a fiatalok váltak a koronavírus legfőbb terjesztőivé - közölte a generációkutató az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

MSZP: a hatalom mindenhol rá akarja tenni a kezét a szabad partszakaszokra

Vélemény - 2020-08-12

Az MSZP szerint a hatalom az ország minden területén rá akarja tenni a kezét a szabad partszakaszokra, hogy beépítsék azokat - mondta az MSZP fővárosi elnöke szerdán, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.

Molnár Zsolt példaként említette erre a Balaton és a Velencei-tó körüli beruházásokat, de szerinte a jövőben a Tisza-tavon és máshol is megfigyelhetők lesznek hasonló folyamatok. Kiemelte, az MSZP már 100 ezer aláírást gyűjtött össze annak érdekében, hogy legyenek ingyenesek a természetes vizek strandjai. A párt emellett továbbra is várja a döntést arról a népszavazási kezdeményezéséről, amellyel megállítanák a vízpartok beépítését és privatizációját - tette hozzá a parlamenti képviselő.

Bejrúti robbanás - Szakértő: már a szerencsétlenség előtt nagy gondok voltak Libanonban

Vélemény - 2020-08-10

A jelzések szerint már tavaly is nagy gondok voltak Libanonban: jelentősen nőtt a megélhetés költsége, elszállt az infláció és a munkanélküliség mértéke is - mondta Kordos Szabolcs, az UNICEF Magyarország kommunikációs szakértője hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

A szakértő elmondta, Libanonban tavaly 169 százalékkal emelkedtek a megélhetés költségei, vagyis az alapélelmiszerek és a lakhatás ára. Ezzel párhuzamosan 33 százalék körül alakult a munkanélküliség, miközben állandó áramkimaradások voltak.

Ezt a helyzetet csak súlyosbította a koronavírus-járvány és a keddi robbanás, amelyben több mint 2700 tonna, a kikötőben évek óta tárolt ammónium-nitrát röpült a levegőbe - mondta.

Szakértő: Budapest turizmusa szenvedi meg leginkább a külföldi turisták elmaradását

Vélemény - 2020-08-09

Budapest szenvedi meg leginkább a koronavírus-járvány miatti visszaesést a turizmusban, a Balaton mellett és más vidéki üdülőközpontokban a külföldi vendégek elmaradását némileg ellensúlyozza a belföldi kereslet - mondta Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

A szakértő úgy fogalmazott: Budapest szenvedi meg leginkább idén a külföldi turisták hiányát, ezt mutatja az is, hogy jelentősen csökkentek a fővárosi szállodai árak is.

Koronavírus - Orbán: köhögve és lázasan senki ne menjen emberek közé!

Vélemény - 2020-08-07

A miniszterelnök a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében azt kérte, hogy betegen - köhögve, vagy lázasan - senki ne menjen emberek közé. A kormányfő pénteken, a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, hogy önkéntes részvétel nélkül semmilyen védekezés nem lehet sikeres.

Bejrúti robbanás - Szakértő: a gyenge libanoni állam is felelős a robbanásért

Vélemény - 2020-08-06

- A gyenge libanoni állam, illetve annak intézményei nem voltak képesek kezelni a helyzetet, ezért is következhetett be a keddi bejrúti robbanás - mondta Szalai Máté, a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója csütörtökön az M1 aktuális csatornán.