Vélemény

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 1948 találatból.

- Orbán: senki nem alkalmazhat erőszakot

Vélemény - 2018-12-21

Senki nem alkalmazhat erőszakot, nem vandálkodhat, a politikai véleménynyilvánítást és a vandalizmust el kell választani egymástól - jelentette ki a miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a kormányellenes tüntetésekre utalva.

Ombudsman: az azonos fejlettségű országokéhoz hasonlóak a magyarországi panaszok

Vélemény - 2018-12-19

Az ombudsmani hivatalhoz érkező panaszok száma és összetétele nagyjából olyan, mint az a Magyarországhoz hasonló fejlettségű országokban tapasztalható - mondta az alapvető jogok biztosa a Népszava szerdai számában megjelent interjújában.

Uniós szóvivő: a szólásszabadsághoz és a tüntetéshez való jogot csakis békésen lehet gyakorolni

Vélemény - 2018-12-18

Mindenkinek jogában áll gyakorolni a szólásszabadsághoz és a tüntetéshez való jogát - jelentette ki az Európai Bizottság egyik szóvivője kedden Brüsszelben, hozzátéve, hogy a testület általános álláspontja szerint ezt csakis békésen lehet megtenni.

Mina Andreeva a napokban zajló budapesti tüntetésekkel kapcsolatos újságírói kérdésre válaszolva megjegyezte, hogy az Európai Bizottság nem kommentálja az egyes tagországokban zajló aktuális politikai eseményeket, megismételte viszont a testület általános álláspontját, hogy az erőszak sosem lehet megoldás vagy eszköz az ilyen esetekben.

Brexit - Theresa May: helyrehozhatatlan politikai kárt okozna egy újabb népszavazás

Vélemény - 2018-12-17

A brit miniszterelnök szerint helyrehozhatatlan politikai kárt okozna egy esetleges újabb népszavazás a brit EU-tagságról. May szerint egy újabb referendum valószínűleg nem vinné előbbre az országot, mint a legutóbbi, viszont még mélyebb megosztottságot teremtene, éppen egy olyan időszakban, amikor az ország egyesítésén kellene dolgozni.

HM: modernebbek a most vásárolt helikopterek

Vélemény - 2018-12-16

A most vásárolt, 16 honvédségi helikopter jobb, fejlettebb, modernebb a meglévőknél - mondta Szénási Jenő, a Honvédelmi Minisztérium (HM) osztályvezetője az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Brexit - Brit nagyvállalkozó: csődközeli helyzetbe sodorná Nagy-Britanniát a kemény Brexit

Vélemény - 2018-12-14

Az egyik legismertebb brit nagyvállalkozó szerint csődhöz közeli helyzetbe sodorhatná Nagy-Britanniát a kemény Brexit, vagyis az, ha a brit EU-tagság megállapodás nélkül, szabályozatlan körülmények közepette szűnne meg.

EU-csúcs - Brexit - Merkel: az unió meg fogja védeni érdekeit

Vélemény - 2018-12-13

- Lehet arról beszélni, hogy az Európai Unió további biztosítékot adjon Londonnak az Egyesült Királyság EU-tagságának megszűnését (Brexit) követő, korábban 2020 végéig tervezett átmeneti időszakra vonatkozóan, de az unióban maradó 27-ek meg fogják védeni érdekeiket és alapelveiket - jelentette ki Angela Merkel német kancellár Brüsszelben, az uniós tagállamok állam és kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozójára érkezve csütörtökön.

Merkel aláhúzta, nagyon jó dokumentumnak tartja brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről szóló, már elfogadott megállapodást, és nem lát esélyt arra, hogy az 27 tagállam újratárgyalja és megváltoztassa azt.

Szakszervezeti vezető: nagyon jó bérmegállapodást sikerült kötni a kecskeméti Mercedes-gyár vezetésével

Vélemény - 2018-12-13

A szakszervezet szerint nagyon jó bérmegállapodást tudtak kötni a kecskeméti Mercedes-gyár vezetésével. Buzásné Putz Erzsébet, a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete (MTSzSz) elnöke az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában elmondta, a megállapodás megkötésekor figyelembe vették a régiós munkaerő-problémákat és úgy vélik, a megállapodás nagyban segíti a fluktuáció csökkentését, a munkaerő megőrzését.

Visszafogott növekedés várható jövőre a légiközlekedésben

Vélemény - 2018-12-12

Visszafogott, az előző évektől elmaradó mértékű fejlődésre számít a légiközlekedési iparág pénzügyi helyzetében a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA).

Brian Pierce, a több mint kétszáz légitársaságot tömörítő kereskedelmi szervezet vezető közgazdásza Genfben azt mondta, az utasforgalom 5,7 százalékkal 4,59 milliárdra emelkedhet, a légitársaságok árbevétele 7,8 százalékkal 885 milliárd dollárra javulhat.

Az előrejelzések szerint a kerozin ára az idei 80 dollár körüli csúcsról 60-65 dollár körüli értéken stabilizálódhat, ez viszont nem fog jelentősen segíteni a cégeknek, mert a jövő évi üzemanyagigényüket opciós ügyleteken keresztül nagyobb részt már lekötötték.

Hiányos a szabadtéri fesztiválok hanghatásainak szabályozása a jövő nemzedékek szószólója szerint

Vélemény - 2018-12-11

Több hiányosságot is megállapított a szabadtéri fesztiválok zajterhelésének átfogó vizsgálatában Bándi Gyula, a jövő nemzedékek szószólója.

A jogi szabályozás hiányosságait, a zajterhelési határértékek problémáit, a helyi zajvédelmi szabályok elégtelenségét, egy esetben pedig a hatósági eljárás ellentmondását állapította meg a Balaton és a Velencei-tó mellett, a óbudai Hajógyári-szigeten, valamint a debreceni Nagyerdőben tartott fesztiválok átfogó vizsgálatában Bándi Gyula.

Brit külügyminiszter: "lényegtelen" az Európai Bíróság hétfői ítélete

Vélemény - 2018-12-10

Lényegtelen az Európai Bíróság friss ítélete, miszerint az Egyesült Királyságnak jogában állna egyoldalúan leállítani az európai uniós kiválás folyamatát, a londoni kormánynak ugyanis ez nem áll szándékában - jelentette ki Jeremy Hunt brit külügyminiszter hétfőn Brüsszelben.

A Brexit leállítása vagy elhalasztása elfogadhatatlan lenne a lakosság azon 52 százaléka számára, aki a kilépésre voksolt a 2016-os referendumon - emelte ki Hunt az uniós külügyminiszterek tanácsülésének megkezdése előtt.Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy "valódi kockázatokhoz" vezetne, ha a parlament alsóháza kedden elutasítaná a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzítő megállapodást, ami pedig szakértők szerint több mint valószínű.

Rámutatott, hogy az egyezség nem tökéletes, de ez a lehető legjobb és egyben az egyetlen lehetséges megállapodás, ráadásul a bennmaradó tagországok nyilvánvalóvá tették, hogy nem hajlandóak a tárgyalások újranyitására.

A Párbeszéd tiltakozik a kormány hajléktalanokat sújtó intézkedése ellen

Vélemény - 2018-12-09

A Párbeszéd továbbra is tiltakozik az Orbán-kormány hajléktalanokat sújtó intézkedése ellen - mondta a párt társelnöke a Párbeszéd ételosztási akcióját beharangozó vasárnapi sajtótájékoztatón.

Szabó Tímea emlékeztetett arra, hogy hétfőn tartják világszerte az emberi jogok világnapját, szerinte azonban Magyarországon nincs ok az ünneplésre.

Francia zavargások - Szakértő: a francia középosztály elégedetlen

Vélemény - 2018-12-09

A francia középosztály elégedetlen, a politikai vezetés elleni tüntetésre politikai válasz szükséges - mondta Soós Eszter Petronella Franciaország-szakértő vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Szakértő: Ukrajna minden kisebbsége a túlélésért küzd

Vélemény - 2018-12-08

- A túlélésért küzdenek Ukrajnában a kisebbségek az oktatási törvény miatt - mondta Pászkán Zsolt, a Külügyi és Külgazdasági Intézet szakértője szombat reggel az M1 aktuális csatornán. A szakértő felidézte, az ukrán parlament napirendjére tűzte az új oktatási törvény átmeneti időszakának meghosszabbításáról szóló szavazást.

Német kamara: a bérek emelkedése nem veti vissza a külföldi cégek beruházásait

Vélemény - 2018-12-06

Jövőre az ideihez hasonló, 6-8 százalékos béremelésre számítanak Magyarországon a külföldi cégvezetők, a mérték egyelőre nem befolyásolja a megkérdezettek beruházási terveit.

Német szakértő: Nem várható jelentős irányváltás a CDU-ban

Vélemény - 2018-12-06

- Nem számít jelentős irányváltásra német Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikájában az új pártelnök megválasztása után Georg Paul Hefty német újságíró és politológus.

Olasz költségvetés - Szakértő: Olaszország nem enged a tervezett jóléti intézkedésekből

Vélemény - 2018-12-05

Molnár Anna Olaszország-szakértő szerint az olasz kormánypártok nem engednek a nyugdíjreform visszafordításáról, valamint az állampolgársághoz kötődő alapjövedelem bevezetéséről szóló választási ígéreteikből még a költségvetés-tervezetben szereplő hiánycél csökkentése érdekében sem.

Politológus: a Jobbik új arculatába nem férnek bele az antiszemita gondolatok

Vélemény - 2018-12-04

A Jobbiknak már nem fér az új identitásába, az új arculatába az, hogy vezető politikusai közül bárki antiszemita gondolatokat fogalmazzon meg - mondta Farkas Örs politológus az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában Szávay István jobbikos parlamenti képviselő nyilvánosságra került hangfelvétele kapcsán.

Farkas Örs arról beszélt, hogy a Jobbik szempontjából ez azért nehéz ügy, mert az a néppártosodási irány, amelyen 2015-ben elindult, éppen arra fókuszál, hogy a korábbi Jobbik arcát, a 2003-as alapelveket és az antiszemitizmus vádját, amelyet "bizonyos időkben még büszkén viselt magán", minél messzebb lökje magától.

Szakértő: Franciaországban a középosztály elégedetlensége okozza a tüntetéseket

Vélemény - 2018-12-03

Franciaországban a középosztály egyre rosszabbul él, elégedetlen, csalódott a politikusokban, ez az oka a demonstrációknak - mondta Szűcs Anita, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Kercsi incidens - Szakértő: a biztonság a legfontosabb

Vélemény - 2018-12-01

Az orosz-ukrán ellentét kiéleződése kapcsán a biztonság a legfontosabb uniós és az Oroszország-NATO viszonylatban is - mondta Fedinecz Csilla, az Akadémia társadalomtudományi kutatóközpontjának munkatársa az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.