Vélemény

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 1861 találatból.

Német miniszter: Afrika gondjait nem lehet az Európába irányuló bevándorlással megoldani

Vélemény - 2018-08-28

- Afrika gondjait nem lehet a kontinens lakóinak Európába vándorlásával megoldani - jelentette ki egy keddi interjúban a német szövetségi kormány nemzetközi fejlesztési együttműködésért felelős minisztere.

Gerd Müller a Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádióban sugárzott interjúban kiemelte: "aki falakat és határokat akar építeni, és célja a bevándorlás korlátozása", annak sokkal nagyobb elkötelezettséggel kell küzdenie azért, hogy fejlődjenek a menekülteket kibocsátó országok.

Ebben az ügyben nemcsak Németország, hanem az egész Európai Unió túl keveset tett eddig - hangsúlyozta a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa.

Jobbik: a tűzoltóságnál is leszerelési hullámot indíthat a túlórapénzek megvonása

Vélemény - 2018-08-28

- A Jobbik szerint más egyenruhás szervezetekhez hasonlóan a tűzoltóságnál is leszerelési hullámot indíthat, ha a kormány megvonja a túlórapénzeket. Pintér Tamás, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője kedden Budapesten, sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a Fidesz ismét "rossz fát tett a tűzre", de most már nem lesz, aki eloltsa.

DK: tegyék munkaviszonnyá az otthoni ápolást!

Vélemény - 2018-08-27

A Demokratikus Koalíció újra arra szólította fel a kormányt, hogy tegye munkaviszonnyá az otthoni ápolást.

Varju Lászlót, az ellenzéki párt alelnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján kérdezték arról, hogy a menekülteket segítő Migration Aid nevű szervezet a bevándorlási különadó miatt párttá kíván alakulni Éjszakai Őrség néven.

Nagy István: a szövetkezeti együttműködés jobb piaci lehetőségekhez juttathatja a méhészeket

Vélemény - 2018-08-26

A szövetkezeti formában megvalósuló együttműködés előnyeit, lehetőségeit méltatta Nagy István agrárminiszter a Méhészeti Szövetkezet alakuló ülésén vasárnap, Domonyvölgyben.

Magyarországon 1 200 000 méhcsalád van és 20 000 méhész tevékenykedik, akik a szövetkezeti együttműködéssel nagyobb mennyiséggel tudnak megjelenni a piacon, és magasabb árat alkudhatnak ki - mondta Nagy István.

Szavai szerint Magyarország a mostanihoz hasonló összefogással piacbefolyásoló tényező is lehet a mézpiacon, hiszen az itteni méhészek állítják elő a világ akácméztermelésének 80 százalékát

Szakértő: Moszkva a dollár szerepének gyengítésére készülhet

Vélemény - 2018-08-25

- Átalakíthatja a világgazdaságot, hogy Moszkva a dollár szerepének gyengítésére készül, ám a háttérben az amerikai-orosz gazdasági kapcsolatok egyelőre még igen élénkek - mondta Daunerné Bernek Ágnes Oroszország-szakértő az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Az elemző megjegyezte, hogy az Egyesült Államok sok terméket - többek között rakétahajtóműveket vagy a hadiipar számára nélkülözhetetlen fémeket - csak Oroszországtól tud megvásárolni, így bizonyos mértékig Washington is függ Moszkvától.

Illegális bevándorlás - Tajani: a V4-ek Olaszország legádázabb ellenségei a migrációban

Vélemény - 2018-08-24

A Visegrádi Négyeket (V4) nevezte Olaszország "legádázabb ellenségeinek" a migrációt tekintve az Európai Parlament (EP) elnöke a SkyTg24 olasz hírtelevíziónak pénteken.

Antonio Tajani ezt azzal indokolta, hogy a V4-ek nem hajlandók egyetlen migránst sem befogadni. Hozzátette: annak ellenére, hogy a visegrádi országok mostanáig nem engedték a dublini szerződés módosítását, a római kormány tekintélyes tagjai őket tartják legjobb partnereiknek.

Az EP-elnöke úgy vélte, "ha a dublini reformot elfogadták volna, nem következett volna be, ami Cataniában történik".

Orosz külügy: Moszkva nem kapitulál Washington előtt

Vélemény - 2018-08-23

- A Szkripal-ügyre hivatkozó új szankciókkal kapcsolatban az Egyesült Államok szándékosan teljesíthetetlen követelményeket fogalmazott meg Oroszországgal szemben, Moszkva azonban nem tesz engedményeket és nem kapitulál Washington előtt - jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes a Mezsdunarodnaja Zsizny című magazin honlapján csütörtökön közölt interjújában.

Trump volt tanácsadója: Cohen vallomása az eddigi legrosszabb, amivel az elnök szembesül

Vélemény - 2018-08-22

Michael Cohen ügyvéd vallomása valószínűleg az eddigi legrosszabb dolog, amivel Donald Trumpnak szembesülnie kell elnökként - jelentette ki Michael Caputo, Trump korábbi tanácsadója a Politico című lapnak nyilatkozva.

Szakértő: az amerikai szankciók csak mélyítették a török gazdasági válságot

Vélemény - 2018-08-21

- Nem az Egyesült Államok által bevezetett szankciók okozták a török pénzügyi válságot, azok csupán mélyítették a folyamatot - jelentette ki a Turkinfo főszerkesztője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, kedden.

Amerika-szakértő: Trump intézkedései sérthetik az információszabadságot

Vélemény - 2018-08-17

Az amerikai közvélemény jelentős része az információszabadság alkonyaként éli meg Donald Trump egyes intézkedéseit - jelentette ki Frank Tibor Amerika-szakértő az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Brexit - Szakértő: negatívra fordultak az Egyesült Királyság gazdasági kilátásai

Vélemény - 2018-08-16

A Corvinus Egyetem docense szerint negatívra fordultak az Egyesült Királyság gazdasági kilátásai. Gálik Zoltán az M1 aktuális csatorna műsorában csütörtökön azt mondta, a kilépés megszavazása után negatív tendencia kezdődött a font árfolyamában, ennek jelenlegi felgyorsulása pedig az inflációra is negatív hatással van, mert drágul az import.

Úgy fogalmazott, az Egyesült Királyság kis túlzással 50 százalékban kereskedik az Európai Unió országaival, ha kiesik az európai integrációból, akkor nem tudja majd érvényesíteni az EU-tagsággal járó kiváltságokat, és minden országgal újra kell tárgyalnia a kereskedelmi feltételeket.

Ez negatívan befolyásolhatja kereskedelmi rendszerét is - tette hozzá.

Szakértő: nem volt jó stratégia az Iszlám Állam lerombolása

Vélemény - 2018-08-15

Nem volt jó stratégia az Iszlám Állam által Szíriában és Irakban létrehozott kalifátus lerombolása, mert a harcosok szétszóródtak a világban - jelentette ki Földi László titkosszolgálati szakértő az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

BL-selejtező - A Malmö edzője szerint gólt ajándékoztak a Vidinek

Vélemény - 2018-08-08

Uwe Rösler, a svéd Malmö vezetőedzője szerint gólt ajándékoztak a Vidinek kedden este a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának első felvonásán, amely 1-1-es döntetlennel ért véget.

Mike Pompeo: az Egyesült Államok érvényesíttetni fogja Irán elleni új szankcióit

Vélemény - 2018-08-06

Az Egyesült Államok teljes mértékben érvényesíttetni fogja az Irán elleni szankciókat - jelentette ki Mike Pompeo amerikai külügyminiszter vasárnap este az alaszkai Anchorage-ben - szingapúri útjáról visszatérőben az Egyesült Államokba - az őt kísérő újságíróknak.

Geológus: a globális felmelegedés okozza az egyre nagyobb hőséget

Vélemény - 2018-08-05

A globális felmelegedés okozza az egyre nagyobb hőséget - mondta Juhász Árpád geológus vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: a trend a magasabb hőmérsékleti értékek felé mutat.

Juhász Árpád szólt arról, hogy az egész világon ki kell alakítani az alkalmazkodást az egyre nagyobb meleghez, például a mezőgazdaságban az extrém hőséget elviselő növényeket kell termeszteni.

Koreai-félsziget - Szakértő: Washington és Phenjan egyaránt a másik lépésére vár

Vélemény - 2018-08-05

- Az Egyesült Államok és Észak-Korea egyaránt azt várja, hogy a másik fél lépjen a Koreai-félsziget békéjének megteremtéséhez vezető úton - mondta Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő vasárnap az M1 aktuális csatornán.

A szakértő hangsúlyozta: mindkét országnak megvan a saját célja, és módszereik is eltérőek. Észak-Korea atomprogramjának felszámolása hosszú folyamat, amelynek a végét még nem látni.

BMW-gyár - Otthontérkép: Debrecenben és térségében jelentős ingatlanfejlesztés várható

Vélemény - 2018-08-01

Debrecenben és térségében az új BMW-gyár létesítése jelentős ingatlanfejlesztést indíthat a lakáspiacon és az ipari, kiskereskedelmi ingatlanoknál - közölte az Otthontérkép csoport szerdán.

Az Otthontérkép számítása szerint akár 20-30 százalékkal is emelkedhetnek a lakásárak a következő két-három évben.

A 320 milliárd forintos beruházás kezdetben mintegy ezer munkahelyet teremt Debrecenben, ahova emberek özönlenek, és ott előbb-utóbb az ingatlanok is középpontba kerülnek.

Tusványos - DK: Orbán Viktor ezzel a beszéddel hadat üzent

Vélemény - 2018-07-28

- A Demokratikus Koalíció szóvivője szerint Orbán Viktor kormányfő tusnádfürdői beszédében "hadat üzent Európának, hadat üzent a magyar embereknek és hadat üzent a szabadságnak".

Rónai Sándor szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: Orbán Viktor totális európai politikai és kulturális konfliktusokkal, valamint nemzetállamok és régiók kulturális harcával terhelt Európa képét vetítette elénk.

Orbán: az Európai Bizottság napjai meg vannak számlálva

Vélemény - 2018-07-27

Az Európai Bizottság napjai meg vannak számlálva, mandátuma jövő év májusában lejár - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken, a brüsszeli testület jelenlegi döntéseivel kapcsolatban.

A kormányfő reagált a Magyarországgal szemben indított kötelezettségszegési eljárásra és arra is, hogy a testület javaslata szerint 6000 eurót adnának migránsonként a befogadó országoknak. Azt mondta: nem tulajdonít jelentőséget a bizottság mostani döntéseinek, hiszen minden, mostani kezdeményezés már kifutott az időből.

Orbán Viktor szerint azt a módszert kell megtalálni, "hogyan lavírozzunk, evickéljünk" el a jövő év májusáig.

Amerikai importvámok - Trump elégedett a Junckerrel folytatott tárgyalások eredményeivel

Vélemény - 2018-07-27

Donald Trump amerikai elnök csütörtökön Iowa és Illinois államokban népszerűsítette az Európai Bizottság elnökével, Jean-Claude Junckerrel folytatott szerdai tárgyalásain elért eredményeket, és az európai piac megnyitásáról beszélt.