Vélemény

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 1994 találatból.

Iohannis az alkotmánybíróságon támadta meg az idei román állami költségvetést

Vélemény - 2019-02-22

- Klaus Iohannis román államelnök pénteken bejelentette, hogy az alkotmánybíróságon támadja meg az állami költségvetést, amelyet újfent élesen bírált.

Jobbik: három sebből vérzik az új családtámogatási csomag

Vélemény - 2019-02-21

Három sebből vérzik a miniszterelnök által bejelentett családtámogatási csomag családi otthonteremtési kedvezménnyel kapcsolatos része - hangsúlyozta csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

EP-szakbizottság: nyugtalanító a sajtószabadság helyzetére Magyarországon

Vélemény - 2019-02-20

- A Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (Kesma) létrehozása nyugtalanító, drámai hatással van a sajtószabadság magyarországi helyzetére, és a demokrácia alapjait is veszélyezteti - jelentette ki Petra Kammerevert európai parlamenti (EP-) képviselő, az EP kulturális bizottságának (CULT) elnöke Brüsszelben szerdán, az EP-testületnek az Európai Bizottsággal közösen tartott, a magyarországi média helyzetével foglalkozó vitáján.

MSZP: az EBRD-vel kötött paktum a bankoknak kedvez a devizahitelesek kárára

Vélemény - 2019-02-20

Az MSZP az Országgyűlés elé terjeszti a kormány Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD) 2015-ben kötött paktumának felbontására vonatkozó javaslatát, mert abban szerintük "Orbán Viktor a devizahitelesek kárára állapodott meg a bankokkal".

A Huawei alapítója szerint az Egyesült Államok nem tudja "eltiporni" a céget

Vélemény - 2019-02-19

Zsen Cseng-fej a BBC brit közszolgálati médiatársaság hírtelevíziójának nyilatkozva kijelentette: éppen a vállalat elleni folyamatos amerikai támadások kényszerítik a céget termékei és szolgáltatásai minőségének javítására.

Spanyolországban kormányalakítási patthelyzet alakulhat ki az áprilisi választások után

Vélemény - 2019-02-17

Spanyolországban kormányalakítási patthelyzet alakulhat ki az április 28-i előrehozott parlamenti választások után - derült ki a voksolás kiírását követően megjelent első közvélemény-kutatásból, amelyet a La Vanguardia című napilap közölt vasárnap.

MSZP-kongresszus - Timmermans: igazságos bérek kellenek az EU-ban

Vélemény - 2019-02-16

Az igazságos béreket, a nők és férfiak bére közötti különbség nullára csökkentését nevezte a legfontosabb céljainak az Európai Bizottság (EB) szocialista alelnöke, az Európai Szocialisták Pártjának csúcsjelöltje szombaton, az MSZP budapesti kongresszusán.

Frans Timmermans az MSZP EP-listájáról döntő rendezvényen rögzítette azt is: az Európai Bizottság elnökeként sohasem kötne megállapodást a szélsőjobboldallal.

A politikus szerint a szocialistáknak a fiatalok felé kell fordulniuk, melléjük kell állniuk, és olyan körülményeket kell teremteni Magyarországon, hogy a fiatalok ne távozzanak külföldre.

Az oroszok 42 százaléka szerint a Szovjetuniónak nem kellett volna bevonulnia Afganisztánba

Vélemény - 2019-02-15

Az oroszok 42 százaléka szerint a Szovjetuniónak nem kellett volna bevonulnia Afganisztánba, 31 százalék szerint viszont indokolt volt a csaknem 10 évig tartó háború - derült ki a VCIOM orosz állami közvélemény-kutató intézet pénteken nyilvánosságra hozott adataiból.

Lavrov a kétoldalú viszony további romlását jósolta Pompeónak újabb szankciók esetére

Vélemény - 2019-02-13

- Csak tovább rontják a két ország kapcsolatát az Oroszország ellen bevezetendő újabb amerikai szankciók - figyelmeztette Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kedden telefonon amerikai hivatali partnerét, Mike Pompeót.

Az Európa Tanács illetékes biztosa az emberi jogok védelmének magyarországi helyzetét bírálta

Vélemény - 2019-02-11

- Az emberi jogok védelmének romló magyarországi helyzetét bírálta hétfői sajtóközleményében Dunja Mijatovic, az Európa Tanács (ET) illetékes biztosa, mondván, "rendkívül szűk korlátok közé szorult" a kormánykritikus civil szervezetek, jogvédők és újságírók tevékenysége.

Nagy István: a magyar mangalicatermékek meghódították a világpiacot

Vélemény - 2019-02-09

- A magyar mangalicatermékek meghódították a világpiacot Szingapúrtól Kanadáig, jelen vannak többek között Japánban, az Egyesült Államokban, Brazíliában, de a mi életünkben is kedves szerepet töltenek be - mondta Nagy István agrárminiszter a 12. Budapesti Mangalicafesztivál hivatalos megnyitóján, szombaton.

Kiemelte, a magyar állattenyésztésnek nagy lehetősége a mangalica fajta, mutatva azt is, hogy mennyire fontos a magyar genetikai állomány megőrzése.

Nagy István hangsúlyozta, hogy az állatainkban rejlő genetikai kincsek pótolhatatlanok. Meg kell becsülni azokat a genetikai örökségeket, amelyekkel rendelkezünk - mutatott rá.

Venezuelai válság - Egy amerikai tengernagy szerint a venezuelai katonák haldoklanak az éhségtől

Vélemény - 2019-02-08

A venezuelai katonák "haldoklanak az éhségtől" és a hadsereg állapota "romlott", noha jelenleg a katonák még lojálisak Nicolás Maduro elnökhöz - jelentette ki Craig Faller tengernagy, az amerikai hadsereg Latin-Amerikáért felelős főparancsnoka egy szenátusi bizottsági ülésen csütörtökön.

Venezuelai válság - Bolton: Washington mentesítheti a büntetések alól a Guaidót támogató katonatiszteket

Vélemény - 2019-02-07

Washington mentesítheti a büntetések alól az Egyesült Államok által is ideiglenes venezuelai államfőként elismert Juan Guaidót támogató katonatiszteket - közölte Twitter-bejegyzésében John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó.

- A Helsinki Bizottság aggodalmát fejezi ki a magyar szabályozás miatt

Vélemény - 2019-02-06

A Magyar Helsinki Bizottság aggodalmát fejezte ki, az elmúlt évek során migrációval kapcsolatban elfogadott több magyar jogszabály negatív hatása miatt - derült ki a szervezet Hogyan ássák alá az uniós országok a szabadsághoz való jogot a menedékkérők fogva tartása által című tanulmányából.

Szakértő: Trump demonstrálni akarta, hogy stabil a politikai helyzete

Vélemény - 2019-02-06

- Varga Gergely, a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója szerint Donald Trump amerikai elnök évértékelőjében demonstrálni akarta, hogy politikai helyzete stabil, kézben tartja a dolgokat, az Egyesült Államok pedig jó irányba halad.

Iszapömlés - Devecseri polgármester: igazságtalan, méltánytalan az új elsőfokú ítélet

Vélemény - 2019-02-05

- Igazságtalannak, aránytalannak és méltánytalannak nevezte a vörösiszapper megismételt elsőfokú eljárásában a Győri Törvényszéken hozott hétfői ítéletet Devecser polgármestere.

Frans Timmermans: az Európai Néppárt szélsőjobboldali erőket juttathat a hatalomba az EP-választásokon

Vélemény - 2019-02-04

- A Manfred Weberre és pártjára, az Európai Néppártra (EPP) leadott szavazatok szélsőjobboldali erőket juttathatnak a hatalomba a májusi európai parlamenti választásokon - figyelmeztetett vasárnap Frans Timmermans, az Európai Bizottság (EB) alelnöke, az Európai Szocialisták Pártjának (PES) választási csúcsjelöltje az Olaszországban ellenzékben lévő, balközép Demokrata Párt (PD) római kongresszusán.

Szakértő: kettészakad a lakáspiac

Vélemény - 2019-02-03

- Kettészakad a lakáspiac az új és a már meglévő hitelek közötti kockázatot tekintve - mondta Trencsán Erika, a BankRácio.hu hitelszakértője az M1 aktuális csatornán szombaton.

Az újonnan felvett lakáshitelek több mint 70 százaléka évekre fix törlesztőrészletet biztosít, de 3-4 évvel ezelőtt nagyrészt változó kamatozású hiteleket vettek fel a magyarok - ismertette.

Gyurcsány: ez az ellenállás és a lázadás időszaka

Vélemény - 2019-02-01

Az ellenállás és a lázadás időszakának nevezte a jelenleg zajló korszakot a Demokratikus Koalíció (DK) köztársaság napi megemlékezésén Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke úgy fogalmazott: a hazafiaknak és demokratáknak, függetlenül attól, hogy honnan jöttek, közösen kell szembeszállniuk Orbán Viktor rendszerével.

A Bibó István fővárosi, Kossuth téri szobránál tartott pénteki eseményen a politikus azt mondta, hogy a magyar köztársaság halott, halott a teste és halott a lelke. Nincs köztársaság a polgárok kölcsönös tisztelete, egymás megbecsülése nélkül, de Magyarországon elenyészett a köztársaságot összetartó közös megbecsülés és tisztelet kultúrája - közölte.

Az élelmiszerek kettős minősége ellen egységes uniós jogi szabályozásra van szükség

Vélemény - 2019-01-31

Egységes európai uniós jogi szabályozást kell kialakítani az élelmiszerek kettős minőségének felszámolása érdekében - mondta Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában.