Vélemény

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 1685 találatból.

Európai Bizottság: Ankara politikája lehetetlenné teszi Törökország uniós csatlakozását

Vélemény - 2017-09-04

Az ankarai kormány politikája lehetetlenné teszi, hogy Törökország csatlakozzon az Európai Unióhoz - közölte hétfőn Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság (EB) vezető szóvivője.

Szkínász az EB szokásos napi sajtóértekezletén a brüsszeli testületet vezető Jean-Claude Juncker előző heti szavait idézte, amelyek szerint Törökország "hatalmas lépésekkel" távolodik Európától.

Észak-koreai válság: új szintre lépett az atomfegyverkezés

Vélemény - 2017-09-03

Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő szerint "sikeresnek" mondható Észak-Korea vasárnapi robbantási kísérlete, és ez minőségileg egy új szintet jelent az atomfegyverkezés területén.

A szakértőt annak kapcsán kérdezték, hogy Észak-Korea föld alatti nukleáris robbantást hajtott végre, immár a hatodikat, amely két erős földrengést váltott ki - közölte vasárnap a dél-koreai hadsereg és több földrengéstani intézet. Később Észak-Korea hivatalosan is közölte, hogy sikeresen tesztelt vasárnap egy hidrogénbombát.

Kis-Benedek József felidézte: ez a hatodik nukleáris robbantás volt, amellyel lehet bizonyítani, hogy Észak-Korea rendelkezik atomfegyverrel. A mostani teszt lényege az volt, hogy föld alatti robbantás során próbálják megállapítani, miként lehet az atomfejet rátenni a rakétára.

A szakértő szerint, ha a kísérlet során sikerült összeilleszteniük a rakéta fejet és testet és azzal együtt robbantani, a következő lépésben nyilván a lőtávolság növelése lesz a cél.

Német kormányszóvivő: Berlin üdvözli, hogy a magyar kormány elismeri a szolidaritás elvét

Vélemény - 2017-09-01

Berlin üdvözli, hogy a magyar kormány fontos európai elvként ismeri el az uniós tagállamok közötti szolidaritást a migrációs válság ügyében - mondta a német kormány szóvivője pénteken Berlinben.

Steffen Seibert tájékoztatóján kérdésre válaszolva kiemelte, hogy az Európai Bizottságnak kell értékelnie a tagállamoktól érkező támogatási kérelmeket, és a brüsszeli testület már nyilatkozott is a határvédelmi költségekre vonatkozó magyar kéréssel kapcsolatban.

Hozzátette, hogy a magyar kormány az európai szolidaritásra hivatkozik, ami a német szövetségi kormány számára az Európai Unióban folytatott együttműködés "nagyon központi eleme", különösen a "menekülés és migráció révén jelentkező kihívásokkal összefüggésben".

Ezért "üdvözöljük, hogy Magyarország szolidaritást követel, és ezzel fontos európai elvként ismeri el a szolidaritást" - mondta a szóvivő.

Észak-koreai válság - Szakértő: a Koreai-félsziget megosztottsága mindenkinek kényelmes

Vélemény - 2017-08-31

A Koreai-félsziget megosztottsága mindenkinek kényelmes, a konfliktus eszkalálódása viszont senkinek - mondta Szenes Zoltán, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Donald Trump amerikai elnöknek a kampányidőszakban nem volt stratégiája a térséggel kapcsolatban, de az az igazság, hogy elődje, Obama "húzd meg, ereszd meg!" stratégiája sem volt igazán sikeres - mondta a szakember.

Amerikai egyetemi tanárok "a közvélemény zsarnoksága" elleni fellépésre biztatják a diákokat

Vélemény - 2017-08-30
wholesale inkjet photo paper wholesale inkjet paper inkjet paper manufacturers cheap photo paper

Amerikai egyetemi tanárok "a közvélemény zsarnoksága" elleni fellépésre biztatják a diákokat nyílt levelükben, amelyet 15 egyetemi professzor írt alá - számolt be kedden a The Wall Street Journal.

A professzorok, akik a tekintélyes Yale, Harvard és Princeton egyetemek oktatói, arra sürgetik az egyetemi hallgatókat, hogy legyenek függetlenek, ne engedjenek "a konformizmus bűnének" és "gondolkodjanak önállóan".

Történész: a gázszerződés meghosszabbítása miatt fontos Putyin látogatása

Vélemény - 2017-08-28
wholesale inkjet paper inkjet paper manufacturers inkjet photo paper manufacturers cheap photo paper cheap inkjet photo paper wholesale inkjet photo paper best inkjet paper online

A hosszú távú gázszerződés meghosszabbítása miatt rendkívül fontos Vlagyimir Putyin orosz elnök magyarországi látogatása - jelentette ki Kun Miklós történész az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Az Oroszország-szakértő közlése szerint az orosz államfő ugyan a cselgáncs világbajnokság apropóján, a sportági szövetség tiszteletbeli elnökeként érkezik Magyarországra, de a tervek szerint megbeszélést folytat Orbán Viktor miniszterelnökkel is.

Ennek a megbeszélésnek energetikai kérdések lehetnek a legfőbb témái - tette hozzá.

Szakértő: az amerikai katonai jelenléttől függ az afgán kormány léte

Vélemény - 2017-08-23

Az amerikai katonai jelenléttől függ az afgán kormány léte, ezért növeli az Egyesült Államok csapatainak a létszámát az ázsiai országban - jelentette ki Frank Tibor Amerika-szakértő az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Az amerikai jelenlét annál is inkább fontos, mert a csapatok kivonulása esetén egy ellenőrizhetetlen terrorista fészek alakulna ki Afganisztánban, ami szétterjedne a térségben - mondta a kutató.

Vásáry Tamás: emigránsként döbbentem rá, milyen nehéz magyarnak lenni

Vélemény - 2017-08-22

Emigránsként döbbentem rá, milyen nehéz magyarnak lenni - mondta Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész-karmester, aki augusztus 20-án vehette át a Szent István Rendet, a legmagasabb magyar állami kitüntetést.

Vásáry Tamás a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedden arról beszélt: soha nem akarta elhagyni Magyarországot.

Brexit - Brit főtárgyaló: az új kereskedelmi egyezmények biztonságosabbá teszik majd a világot

Vélemény - 2017-08-21
inkjet photo paper inkjet photo paper online inkjet paper cheap inkjet paper inkjet photo paper manufacturers best inkjet photo paper cheap inkjet paper wholesale inkjet paper

- Az Egyesült Királyság európai uniós tagságának megszűnése után életbe lépő kereskedelmi egyezmények biztonságosabbá teszik majd a világot az új brit kereskedelmi főtárgyaló szerint, mert szövetségeket építenek a szigetország és partnerei között.

Közgazdász: a lakosság állampapír vásárlásai megkönnyítik az államadósság finanszírozását

Vélemény - 2017-08-18

A lakosság állampapír befektetései egy stabilabb finanszírozási forrásnak tekinthetők, és megkönnyítik az államadósság fenntartható finanszírozását - mondta Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. közgazdásza pénteken az M1 aktuális csatornán.

Trump: mindkét oldal hibáztatható az erőszakért Charlottesville-ben

Vélemény - 2017-08-16

Donald Trump amerikai elnök a kedd délutáni nyilatkozatában a bal és a jobboldali csoportokat egyaránt hibáztatta a Charlottesville-ben történt atrocitásokért.

"Addig nem tehettem nyilatkozatot, amíg nem ismertem valamennyi tényt" - fogalmazott Trump a szombati Charlottesville-i történésekre utalva.

Az elnök a New York-i Trump-toronyban tett nyilatkozatot. Eredetileg az amerikai infrastrukturális fejlesztésekről éppen aláírt elnöki rendeletét jelentette be, de újságírói kérdésekre válaszolva visszatért a Charlottesville-ben történtekre, ugyanis az amerikai híradásokat ez a téma uralta.

Mattis és Tillerson: az Egyesült Államoknak nem áll szándékában rendszerváltozást előidézni Észak-Koreában

Vélemény - 2017-08-15

Az Egyesült Államoknak nem áll szándékában rendszerváltozást előidézni Észak-Koreában - állította közös véleménycikkében James Mattis amerikai védelmi miniszter és Rex Tillerson, az amerikai diplomácia vezetője.

James Mattis és Rex Tillerson álláspontját a The Wall Street Journal című napilap jelentette meg hétfőn.

Elemző: az Eximbank államháztartásba sorolása rontana az államadósság rátán

Vélemény - 2017-08-14

Az Eximbank beépítése az államháztartásba azt jelentené, hogy a bank adóssága beletartozna a teljes magyar államadósságba, a 74 százalék magyar államadósság ráta 76 százalék körüli lehetne - mondta Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Felidézte, vita van arról, hogy az Eximbank adóssága beletartozik-e az államadósságba.

Szakértő: nem nagyobb a háború esélye Észak-Koreával

Vélemény - 2017-08-13

Matura Tamás külpolitikai szakértő szerint a korábbinál most sem nagyobb a háború esélye Észak-Koreával, Kim Dzsong Unnak pedig a minél további hatalmon maradás a célja.

A szakértő az M1 esti Híradójában azt mondta, a helyzet komolyságát erősíti, hogy sok szomszédos állam szerződésben áll egymással, és megvédik a partnert, ha azt támadás érné. Kínának is van egy ilyen szerződése Észak-Koreával, de Kína már kinyilatkozta, hogy ha Észak-Korea kezdeményezi a háborút, akkor semleges marad a konfliktusban.

Szakértő: nő a feszültség Észak-Korea és az Egyesült Államok között

Vélemény - 2017-08-08

Frank Tibor Amerika-szakértő szerint növekszik a feszültség Észak-Korea és az Egyesült Államok között.A szakértő az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában azt mondta, hogy kontrollálhatatlanná vált Észak-Korea, és ezért növekvő feszültség van az Egyesült Államok és a szövetségesei, valamint Észak-Korea között. Ez pedig most már komoly katonai előkészületeket is generál - tette hozzá.

Az amerikai és a dél-koreai elnök szerint Phenjan fenyegető veszélyt jelent

Vélemény - 2017-08-07

Az Egyesült Államok és Dél-Korea számára Észak-Korea "fenyegető veszélyt" jelent - áll a Fehér Ház vasárnap esti közleményében, amelyet Donald Trump amerikai és Mun Dzse In dél-koreai elnök telefonos megbeszélése után adtak ki.

A közlemény szerint a két elnök megállapította: az Észak-Korea jelentette közvetlen veszély "komoly és növekvő mértékű" nemcsak az Egyesült Államokra és Dél-Koreára, hanem Japánra és az egész világra nézve is.

Trump és Mun a megbeszélésen ígéretet tett arra, hogy alkalmazza az Észak-Korea ellen hozott valamennyi határozatot, egyúttal felszólította a nemzetközi közösséget ugyanerre.

Balog: a magyar baptisták fontosak Magyarországnak

Vélemény - 2017-08-06

A magyar baptisták fontosak Magyarországnak, a magyar nemzetnek - mondta az emberi erőforrások minisztere a magyar baptisták 4. világtalálkozójának záró istentiszteletén vasárnap Debrecenben. Balog Zoltán a Főnix csarnokban több ezer részvevő előtt kijelentette: Magyarország, Európa, a világ jövője elképzelhetetlen az élő keresztény közösségek nélkül, akiket nem csak a hagyomány köt össze, hanem a krisztusi szeretet, a krisztusi küldetés.

A DK aláírást gyűjt a Feneketlen-tó mellé tervezett lakópark ellen

Vélemény - 2017-08-03

Újbudán a Diószegi utcában, a Feneketlen-tónál luxus lakóparkot akarnak építeni. Ha ez megtörténik, ismét bebizonyosodik, hogy a főváros XI, kerületének fideszes vezetése nem ura a helyzetnek, tőlük a fideszes üzlet körök bármit megtehetnek.

Lesz toronyház a Kopaszi-gátnál, értékes ásványvíz-bázis területeit felsértve, oda, ahol út sincs, luxuskórházat lehet tervezni, most pedig itt az újabb őrület: 350 lakásos lakópark a Feneketlen-tó mellé.

Gyurcsány: a DK megkezdte 106 egyéni jelöltje képzését

Vélemény - 2017-08-02

A Demokratikus Koalíció (DK) elkészítette programját és megkezdte 106 egyéni jelöltjének képzését - közölte Gyurcsány Ferenc pártelnök szerdán. A volt miniszterelnök Facebook-bejegyzésében megerősítette: a DK azt tartaná helyesnek, ha teljes demokratikus ellenzéki együttműködés lenne. "Mert a lényegben egyetértünk: Orbán leváltásával újra egy normális európai polgári demokráciát kellene létrehoznunk" - fogalmazott.

Hozzátette, a DK-nak ezen túlmenően nincsenek előfeltételei. "Sokan ezt nem így gondolják. Kár" - jegyezte meg Gyurcsány Ferenc, hangsúlyozva: pártja az utolsó pillanatig kész megállapodni.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza