Vélemény

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 2396 találatból.

Lengyel ombudsman: "Kínzásra ítéli a nőket" az alkotmánybíróság döntése az abortusztörvényről

Vélemény - 2021-01-28

A lengyel emberi jogi biztos elítélte csütörtökön az abortusztörvénnyel kapcsolatban hozott alkotmánybírósági döntést és a hozzáfűzött indoklást, kijelentve, hogy az súlyosan korlátozza a nők jogait, és gyakorlatilag "kínzásra ítéli őket".

Navalnij - A lengyel elnök szerint az EU-nak erősítenie kell az Oroszország elleni szankciókat

Vélemény - 2021-01-25

- A lengyel államfő szerint az Európai Uniónak erősebb - akár a Gazprom orosz gázipari óriáscég európai tevékenységére is kiterjedő - szankciókat kellene bevezetnie Oroszországgal szemben az Alekszej Navalnij ellenzéki politikussal szembeni bánásmód miatt.

Koronavírus - MSZP: a kormány vegyen példát az osztrák válságkezelésről!

Vélemény - 2021-01-24

Az MSZP felszólítja a kormányt, vegyen példát arról, miként segíti Ausztria, illetve a többi visegrádi ország a munkavállalóit a koronavírus-járvány okozta válságban - mondta a szocialisták elnökhelyettese vasárnap a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Merkel: újabb járványhullámmal fenyeget a "brit" vírusváltozat

Vélemény - 2021-01-21

Újabb, és az eddigieknél sokkal pusztítóbb járványhullámmal fenyeget az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) B.1.1.7 jelzésű, "brit" változata Németországban - mondta Angela Merkel német kancellár csütörtökön Berlinben.

Biden beiktatása - Elemző: Joe Bidennel visszatér a hagyományos amerikai politika

Vélemény - 2021-01-21

- Koskovics Zoltán, az Alapjogokért Központ elemzője szerint Donald Trump elnöksége pozitív változásokat hozott, Joe Biden új amerikai elnökkel viszont visszafordulnak ezek, és visszatér a hagyományos amerikai politika.

Michel: új szövetségre van szükség Európa és az Egyesült Államok között

Vélemény - 2021-01-20

- Az éghajlatváltozást, a koronavírus-járványt, a gazdaság újraindítása és a biztonság területét érintő új szövetségre van szükség Európa és az Egyesült Államok között egy erősebb Európa, egy erősebb Amerika és egy jobb világ megteremtésért - jelentette ki az Európai Tanács elnöke az Euróai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülésén szerdán, Joe Biden megválasztott amerikai elnök beiktatásának napján.

Karácsony: egy nép nem lehet felelőse a nevében elkövetett bűnöknek

Vélemény - 2021-01-19

- A második világháború borzalmaiból a lehető legrosszabb levonható tanulság volt egy népet felelőssé tenni valamiért, amit a nevében követtek el - írta Karácsony Gergely főpolgármester kedden az Facebook-oldalán, arra emlékezve, hogy hetvenöt évvel ezelőtt ezen a napon kezdődött meg a Magyarországon élő németek kitelepítése.

MSZP: a kormány a multinacionális cégeket támogatja a munkahelyek védelme helyett

Vélemény - 2021-01-17

Az MSZP szerint a kormány a multinacionális cégeknek "szórt ingyenpénzt" a koronavírus-járvány miatt fenyegetett munkahelyek védelme helyett - mondta a szocialisták elnökhelyettese vasárnap, a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatón.

Elemzők: a korlátozások megszűnése után gyorsan élénkülhet a turizmus

Vélemény - 2021-01-15

A járványügyi korlátozások megszűntetése után gyorsan élénkülhet a turizmus belföldön makrogazdasági elemzők szerint, akik a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatairól kiemelték: számítani lehetett a vendégéjszakák számának ilyen mértékű visszaesésére.

LMP: a kormány tanácstalan és nem elég felkészült az oltással kapcsolatban

Vélemény - 2021-01-14

Az LMP frakcióvezető-helyettese szerint a kormány tanácstalan és nem kellően felkészült a társadalom koronavírus elleni beoltásával kapcsolatban.

A kabinet nem tud vagy nem akar az oltási tervvel kapcsolatos kérdésekre válaszolni - kifogásolta Csárdi Antal csütörtöki online sajtótájékoztatóján, amelyet azt követően tartott, hogy írásbeli kérdésére választ kapott az emberi erőforrások miniszterétől.

Ebben Kásler Miklós ugyan pontosította a megrendelt vakcinák számát, arra azonban már nem válaszolt, hogy mely gyártótól mennyi oltóanyagot rendeltek - közölte az LMP képviselője. Arra sem érkezett válasz: mi alapján döntik el, hogy az egyes társadalmi csoportok milyen vakcinát kapjanak - sérelmezte az ellenzéki politikus.

HungaroControl: három év múlva érheti csal el a légi közlekedés a 2019-es szintet

Vélemény - 2021-01-13

Legkorábban három év múlva érheti el a magyar légi közlekedés a 2019-es szintet, miután a járvány korábban sosem látott visszaesést okozott az iparágban: tavaly csaknem 60 százalékkal esett vissza a légtérben átrepülő, valamint Budapestre érkező és onnan induló járatok száma - közölte szerdán a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat.

Csődhullám várható az év második felében Ausztriában

Vélemény - 2021-01-11

Csökkent tavaly a vállalati csődök száma Ausztriában a válság következményeinek kivédésére nyújtott állami támogatásoknak köszönhetően, az idén azonban legkésőbb az év második felében már csődhullám jelentkezésére számít az AKV (Alpenländische Kreditorenverband), a hitelező pénzintézetek szakmai képviseleti szervezete.

Máltaiak: a kijárási tilalom idején is figyeljünk a hajléktalanokra!

Vélemény - 2021-01-10

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat arra kéri a kijárási tilalom idején este nyolc óra után közlekedőket, munkából hazatérőket, vagy kutyát sétáltatókat, hogy figyeljenek oda a hajléktalanokra.

A karitatív szervezet vasárnapi közleményében azt kérte, ha bárki földön fekvő, átázott ruhájú embert lát, hívja a diszpécserszolgálatot; Budapesten a +36 1/338-4186-os számot - vagy a 112-es segélyhívót.

Arra hívták fel a figyelmet, hogy lehűlés és tartós fagy várható, és a hajléktalanok egy része a kijárási tilalom idején is a szabadban tölti az éjszakát annak ellenére, hogy a szeretetszolgálat utcai gondozói és a krízisautó szociális munkásai mindenkit igyekeznek arra rávenni, hogy menjenek fűtött intézménybe

Koronavírus - Orbán: kiemelkedően jó évet kell csinálni 2021-ből

Vélemény - 2021-01-08

- Február 1-jéig meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedéseket, a középiskolákban is marad az online oktatás - jelentette be Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az operatív törzs döntését. A miniszterelnök hangsúlyozta: nem egyszerűen el akarja hárítani a válságot, hanem azt akarja, hogy 2021 egy kiemelkedően jó éve legyen a magyaroknak.

A kormányfő ismertette: eddig 42 549 egészségügyi dolgozót oltottak be, és bár kezdetben a fenntartás nagyobb volt, ez most változni látszik. Megkezdték az idősotthonok lakóinak oltását is, és a hétvégén minden olyan intézményben oltanak, amelyben 150-nél több idős él. Hozzátette: a jelenlegi adatok szerint az idősotthonok lakóinak mintegy 80 százaléka, a dolgozóknak viszont csak 50 százaléka vállalja az oltást.

Koronavírus - MSZP: lehessen átcsoportosítani a SZÉP-kártyán lévő összegeket!

Vélemény - 2021-01-06

Az MSZP azt javasolja, hogy lehessen ételrendelésre felhasználni a SZÉP-kártya szálláshely és rekreáció alszámláján a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos korlátozások miatt bennragadt összegeket.

DK: minden ezredik magyar meghal a kormány kudarca miatt

Vélemény - 2021-01-05

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint az Orbán-kormány kudarca miatt "minden ezredik magyar" meghal a koronavírus-járványban - mondta a párt szóvivője kedden, a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatón.

György István: a hétvégi gyorsteszteken az óvodai és iskolai dolgozók 1 százaléka volt pozitív

Vélemény - 2021-01-04

A hétvégi gyorsteszteken 20 ezer 744 óvodai és iskolai dolgozó vett részt, egy százalékuk, 209 ember koronavírustesztje lett pozitív - mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára hétfőn.

Varga Judit: az otthonteremtést segíti a közjegyzői díjak csökkentése

Vélemény - 2021-01-03

Az otthonteremtést segíti a közjegyzői díjak csökkentése - hangsúlyozta az igazságügyi miniszter Facebook-oldalán.

Londoni elemzők: Kína valószínűleg a vártnál sokkal előbb megelőzi az amerikai gazdaságot

Vélemény - 2020-12-27

- Londoni pénzügyi elemzők szerint a koronavírus-járvány globális gazdasági hatásai miatt Kína az eddig vártnál öt évvel előbb veheti át az első helyet Amerikától a világ legnagyobb gazdaságainak ranglistáján, de a helycsere így is csak a jelenlegi évtized végére valószínűsíthető.

Az egyik legtekintélyesebb londoni gazdasági-üzleti elemzőcég, a Centre for Economics and Business Research (CEBR) minden év végén összeállítja a következő másfél évtizedre szóló prognózisát a világ vezető gazdasági erőcentrumainak sorrendjéről a dollárban, folyó áron számolt nominális hazai össztermék (GDP) alapján.

Szombaton ismertetett éves elemzésükben (CEBR World Economic League Table, WELT 2021) a ház szakértői közölték: számításaik szerint a világgazdasági szintű hazai össztermék az idén 4,4 százalékkal zuhant.

Brexit - Von der Leyen: a megállapodás tisztességes, kiegyensúlyozott és igazságos

Vélemény - 2020-12-25

Az Európai Unió és az Egyesült Királyság jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről született megállapodás tisztességes, kiegyensúlyozott és igazságos - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben

Ursula Von der Leyen Michel Barnier-vel, az EU főtárgyalójával közösen tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, a nehéz, hónapokon át tartó tárgyalások után létrejött megállapodás biztosítani fogja, hogy az unióból kilépett Egyesült Királyság a jövőben is szoros partnere marad a huszonhét tagországból álló Európai Uniónak.