Pro...

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2357 találatból.

Török választások - Ma tartják az elnökválasztás második fordulóját

Pro... - 2023-05-28

a köztársaságielnök-választás második fordulójában Recep Tayyip Erdogan hivatalban lévő államfő és a fő ellenzéki jelölt, Kemal Kilicdaroglu mérkőzik meg egymással.

Második forduló azért szükséges, mert a május 14-i első fordulóban egyik indulónak sem sikerült abszolút többséget szereznie. Ma már csak a legjobban szereplő két jelölt méretteti meg magát.

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki a II. kerületben megerőszakolt egy fiatal lányt

Pro... - 2023-05-26

Vádat emelt az ügyészség egy 40 éves férfival szemben, aki 2013-ban, Budapest II. kerületében megtámadott és megerőszakolt egy hazafelé sétáló 17 éves lányt - közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken.

A vádirat szerint a férfi 2013. július 29-én éjjel felfigyelt a buszról leszálló, hazafelé tartó lányra, és követni kezdte. Amikor utolérte, kitépte a kezéből a telefonját, lefogta a karjait és befogta a száját, ezután a vállára emelte, és egy közeli bokros területre vitte, majd megerőszakolta. Kivette a táskájából a lakcímkártyáját, megnézte, hol lakik, és figyelmeztette, hogy ne jelentse fel.

Párbeszéd: elég a Balaton beépítéséből

Pro... - 2023-05-25

Elég a Balaton beépítéséből, fontos a turizmus, de annak olyannak kell lennie, ami nem jelenti további vízfelületek és partszakaszok beépítését - jelentette ki csütörtöki, online sajtótájékoztatóján a Párbeszéd társelnöke.

Alvó férjét próbálta megölni egy szegedi nő

Pro... - 2023-05-23

A megalapozott gyanú szerint álmában próbálta megölni férjét egy szegedi nő, aki éjszaka felgyújtotta lakhelyüket

Saághy Flóra, a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője kedden közölte, a nőt emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítják.

MNB: az adásvételek száma és a hitelezés is visszaesett az ingatlanpiacon

Pro... - 2023-05-22

- Az ingatlanpiacon idén az első negyedévben visszaesett mind az adásvételek száma, mind a hitelezés volumene, ez az alacsony piaci aktivitás pedig kihat a lakáspiac kínálati oldalára is - mondta a Magyar Nemzeti Bank osztályvezetője hétfőn online sajtótájékoztatón.

Az LMP szerint a városnéző buszok helyett a közösségi közlekedést kellene támogatni

Pro... - 2023-05-14

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja nem ért egyet azzal a napokban megjelent kormányrendelettel, amely szerint a városnéző turistabuszok áfája 5 százalékra csökken - jelentette ki Bakos Bernadett, a párt országgyűlési képviselője videóbejelentkezésében vasárnap.

Bakos Bernadett azt mondta, hogy az LMP - Magyarország Zöld Pártja rendkívül szürreálisnak tartja ezt az intézkedést. Rámutatott: "a turizmus az egyik legszennyezőbb vállalkozási forma", és ennek részei a városnéző buszok, amelyekkel sok probléma van. Ráparkolnak a buszsávokra, nem tisztelik a zöld területeket, sem a lakókat, és a BKK megállóit is úgy használják, mintha a 7-es buszcsaládba tartoznának - sorolta.

Emlékeztetett: a főpolgármester nemrég hozta nyilvánosságra, hogy a főváros 10 milliárdos áfát fizet be a jegy- és bérletbevételek után. "Ennek fényében is érthetetlen, miért nem a közösségi közlekedést támogatja a kormány" - mondta.

A Párbeszéd az ombudsmanhoz fordul a nemzeti parkok miatt

Pro... - 2023-05-07

A Párbeszéd az ombudsmanhoz fordul, mert a párt szerint a védelem elért szintje és a visszalépés tilalma is sérülne, ha dolgozókat bocsátanának el a nemzeti parkoktó.

Lemondta párizsi útját az olasz külügyminiszter, miután a migráció ismét feszültséget okozott Róma és Párizs között

Pro... - 2023-05-04

Antonio Tajani olasz külügyminiszter az utolsó pillanatban lemondta a Párizsba csütörtökre tervezett hivatalos látogatását, mivel "elfogadhatatlan sértésként" értékelte a párizsi belügyminiszter, Gerald Darmanin kijelentéseit azzal kapcsolatban, hogy Róma képtelen kezelni a migrációt

Milliárdos kárt okozó számlagyár működtetői ellen emeltek vádat

Pro... - 2023-05-03

Vádat emeltek egy budapesti bűnszervezet tagjai ellen, akik számlagyárat működtettek és 1,2 milliárd forintnyi kárt okoztak az állami költségvetésnek - közölte a Fővárosi Főügyészség szerdán.

A vádirat szerint a bűnszervezetet irányító két férfi 2013 júniusától egy strómanok vezette cégből álló számlagyárat működtetett, amely jutalék fejében rendszeresen állított ki fiktív számlákat olyan cégvezetők számára, akik így akarták csökkenteni az áfafizetési kötelezettségüket.

Bejelentette 2023/24-es évadának bérletes bemutatóit a Vígszínház

Pro... - 2023-05-02

Bejelentette 2023/24-es évadának bérletes bemutatóit a Vígszínház. Az üvegcipő című vígjáték Mohácsi János, a Pinokkió zenés változata Keresztes Tamás, az Ármány és szerelem David Doiasvili rendezésében látható a Vígszínházban a jövő évadban.

A PannErgy közgyűlése saját részvény vásárlására hatalmazta fel az igazgatótanácsot

Pro... - 2023-04-28

A PannErgy Nyrt. közgyűlése felhatalmazta az igazgatótanácsot legfeljebb 900 millió forint értékben saját részvény vásárlására részvényenként legalább 1 forintos és legfeljebb 1670 forintos árfolyamon - tájékoztatta a geotermikus energiát termelő vállalat a befektetőket a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

MNB: jelentősen nőnek a bankszámlák díjai

Pro... - 2023-04-24

- Május 1-jéig tíz bank emeli meg a tavalyi infláció miatt a lakossági számlák díjait, ezáltal akár több ezer forinttal is nőhetnek a fogyasztók éves terhei - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn.

Megjegyezték, hogy a különböző számlák közt akár egy bankon belül is lehetnek érdemi díjkülönbségek. Ezért az ügyfeleknek érdemes áttekinteni a számla tavalyi költségét, amihez segítséget nyújt a pénzintézetek által idén január végéig megküldött díjkimutatás.

Időseket kifosztó álrendőrök ellen emeltek vádat

Pro... - 2023-04-21

Vádat emelt a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség egy 34 éves férfi ellen, aki egy társával, rendőrnek kiadva magát, idős embereket fosztott ki - közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken.

Vádat emeltek halált okozó veszélyeztetés miatt két férfi ellen

Pro... - 2023-04-17

- Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt vádat emelt a Kaposvári Járási Ügyészség két férfival szemben, akiknek erdőgyérítés közbeni mulasztásai munkatársuk halálához vezettek - közölte a Somogy Vármegyei Főügyészség hétfőn.

Kanász-Nagy Máté: az LMP zöldebb, fenntarthatóbb és élhetőbb fővárost szeretne

Pro... - 2023-04-15

- Az LMP zöldebb, fenntarthatóbb és élhetőbb fővárost szeretne - jelentette ki az LMP frakcióvezető-helyettese szombaton, a budapesti Kálvin téren tartott, online is közvetített sajtótájékoztatóján.

Vádat emeltek egy díler ellen, aki 35 kilogramm marihuánát szállított

Pro... - 2023-04-05

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy 31 éves férfi ellen, aki kábítószert terjesztett Budapesten.

Elfogásakor mintegy 35 kilogramm marihuánát találtak az autójában - közölte a vádhatóság szerdán.

Letartóztattak egy férfit, aki majdnem elütött egy rendőrt menekülés közben

Pro... - 2023-04-03

A bíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki múlt pénteken menekülés közben majdnem elgázolt egy rendőrt - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn.

Elítélték azt a kazinbarcikai férfit, aki egy kiskorú lánytól kért intim felvételeket

Pro... - 2023-03-31

- A Kazincbarcikai Járásbíróság elítélte azt a helyi férfit, aki 2017 márciusában intim fotók küldésére vett rá egy kiskorú lányt - tájékoztatott a Miskolci Törvényszék pénteken.

A közlemény szerint a férfi egy fiktív névvel létrehozott profillal lépett kapcsolatba a sértettel, akivel egy éven keresztül váltott rendszeresen üzenetet. A vádlott a beszélgetések alatt csaknem 150 intim felvételt kapott a lánytól, aki már az első képek, illetve videók elküldése után tiltakozott.

Fővárosi Közgyűlés - Ellenzéki képviselők: elfogadhatatlan a járóbeteg-ellátás államosítása

Pro... - 2023-03-29

Elfogadhatatlannak tartják a kormány javaslatát a járóbeteg-ellátás államosítására a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s és DK-s képviselői.

A közgyűlés szerdai ülése előtt Horváth Csaba, a fővárosi MSZP frakcióvezetője sajtótájékoztatón emlékeztetett arra: tíz évvel ezelőtt döntött a kormány a fővárosi kórházak államosításáról, azóta "kilométer hosszú várólista, amortizálódó épületek és komoly szakemberhiány" alakult ki. Komoly kockázatot jelent kórházba kerülni, de nem az orvosok vagy az ápolók miatt - értékelt.

Négy év fegyházra ítéltek egy román férfit, aki meg akart erőszakolni egy fiatal lányt Újbudán

Pro... - 2023-03-27

Első fokon négy év fegyházbüntetésre ítélt a bíróság egy román állampolgárságú férfit, aki egy újbudai lakásban meg akart erőszakolni egy 15 éves lányt.