Pro...

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1788 találatból.

- Újra a Kúriára kerül a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos ügye

Pro... - 2020-02-18

Az Alkotmánybíróság (Ab) döntése alapján újra a Kúria elé kerül a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos büntetőügye. Az Ab kedden kiadott közleménye szerint alaptörvény-ellenes a büntetőeljárási törvény (be.) egyik átmeneti rendelkezése, ezért azt a testület megsemmisítette.

Koronavírus - Rendkívüli nehézségeket jelent a vuhani kórházaknak és dolgozóiknak a járvány

Pro... - 2020-02-13

A súlyos tüdőgyulladást okozó koronavírus-járvány elleni küzdelem rendkívüli nehézségeket jelent a járvány kiindulópontjának számító, közép-kínai Vuhanban működő kórházaknak és dolgozóiknak - derül ki a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap internetes oldalán csütörtökön megjelent cikkből.

Salvini mentelmi joga elveszítését kockáztatja a migránsok feltartóztatása miatt

Pro... - 2020-02-12

- A római felsőház szerdán határoz arról, megvonja-e Matteo Salvini volt belügyminiszter, a Liga és a jobbközép koalíció vezetőjének mentelmi jogát, miután az ügyészség eljárást indított ellene a Gregoretti olasz katonai hajóval tavaly nyáron érkezett migránscsoport feltartóztatása miatt.

Ítéletidő, özönvízszerű esőzés, áradások az Egyesült Államok déli tagállamaiban

Pro... - 2020-02-11

- Ítéletidő tombol, az özönvízszerű esőzések miatt áradnak a folyók és patakok az Egyesült Államok déli tagállamaiban - jelentette hétfőn este az amerikai országos meteorológiai szolgálat.

Az ítéletidő Texas keleti megyéiben, Mississippiben, Alabamában és Tennessee államban tombol. Az esőzések és az áradások miatt utak váltak járhatatlanná, sok helyütt iskolák és állami hivatalok maradtak zárva.

Vihar - Közlekedési fennakadásokat és károkat okozott a szélvihar Németországban

Pro... - 2020-02-10

Közlekedési fennakadásokat és károkat okozott Németországban egy viharfront, amely orkánerejű széllökésekkel vonul át az ország felett. A front hétfő reggel érkezett Bajorország tartomány térségébe, ahol több tízezer háztartás áram nélkül maradt és sokhelyütt megbénult a közlekedés.

Ukrán miniszter: nem kivitelezhetők Szijjártó javaslatai a magyar nyelvű oktatásról

Pro... - 2020-02-08

- Hanna Novoszad oktatási miniszter egyik javaslatot sem tartja kivitelezhetőnek azok közül, amelyeket Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteki kijevi tárgyalásukon ismertetett vele az ukrajnai magyar nyelvű oktatási helyzet megoldására - áll az ukrán politikus sajtóközleményében, amelyből a Prjamij ukrán hírtelevízió idézett péntek este a honlapján.

Kábítószerkereskedőket fogtak el egy nagyszabású rendőrségi akció keretében

Pro... - 2020-02-07

- Új pszichoaktív szerekkel kereskedő embereket fogtak el egy nagyszabású rendőrségi akció keretében Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyében, 17 embert előállítottak, a gyanúsítottak száma jelenleg 14 - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján.

Az egy időben, két megyét érintően, húsz helyszínen végrehajtott akcióban megközelítőleg 200 rendőr, 50 szolgálati autóval, talajradarokkal, kábítószerkereső kutyákkal, fémkereső készülékekkel, kábítószer azonosító digitális spektrométerekkel felszerelkezve vett részt. Az elfogásokat a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei hajtották végre - olvasható a police.hu oldalon.

Alapjogokért Központ: nem kedvező Magyarországnak a britek kilépése

Pro... - 2020-01-31

Az Alapjogokért Központ elemzője nem tartja kedvezőnek Magyarország szempontjából, hogy az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból.

Koronavírus - Törökország kezdeményezte Vuhanban rekedt állampolgárai hazaszállítását

Pro... - 2020-01-29

Törökország kezdeményezte a kínai hatóságoknál annak a 32 török állampolgárnak és családjuknak a hazaszállítását, aki az új koronavírus-járvány megfékezése érdekében lezárt, kelet-kínai Vuhan városában él - nyilatkozott szerdán Emin Önen, Törökország pekingi nagykövete az NTV török hírtelevíziónak.

Koronavírus - További húsz amerikai repülőtérre terjesztették ki a Kínából érkezők vizsgálatát

Pro... - 2020-01-28

Kiterjesztették további húsz amerikai repülőtérre a Kínából érkező utasok egészségügyi vizsgálatát - jelentette be hétfőn este az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC).

A jobbközép győzött Calabriában, a baloldal maradt Emilia Romagnában

Pro... - 2020-01-27

A majdnem végleges eredmények szerint a baloldal által a tartományi elnöki tisztségre jelölt Stefano Bonaccini a voksok több mint 51 százalékát szerezte meg az észak-olaszországi Emilia Romagna tartományban a vasárnap rendezett regionális választásokon.

Impeachment - A demokraták szerint Donald Trump "közvetlen veszély" a demokráciára

Pro... - 2020-01-25

- Donald Trump amerikai elnök a demokrata párti törvényhozók álláspontja szerint "közvetlen veszélyt" jelent a demokráciára - jelentette ki Adam Schiff, a képviselőház hírszerzési bizottságának demokrata párti elnöke a szenátusi tárgyalás harmadik napján.

Impeachment - Megkezdődött a demokraták érveinek előterjesztése

Pro... - 2020-01-23

- Szerdán, helyi idő szerint kora délután megkezdődött a Donald Trump amerikai elnök elleni alkotmányos felelősségre vonási eljárás (impeachment) szenátusi tárgyalásának érdemi része.

A folyamatot Adam Schiff, a képviselőház hírszerzési bizottságának elnöke és a házelnök által kinevezett impeachment-menedzserek csoportjának vezetője nyitotta meg beszédével.

A demokraták három napon keresztül érvelhetnek a Donald Trump elnök elleni vádjaik mellett.

Jogerősen hat évre ítéltek egy szegedi kábítószer-kereskedőt

Pro... - 2020-01-21

Jogerősen hat év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden egy helybéli férfit, aki 2017-ben és 2018-ban Hollandiából behozott kábítószert értékesített Békéscsabán.

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmének bűntettében mondta ki bűnösnek a harmincéves férfit, helybenhagyva az első fokon eljáró Gyulai Törvényszék ítéletét.

Párbeszéd: mesterségesen tartja 4-5 százalékon a növekedést a kormány

Pro... - 2020-01-20

Mesterségesen tartja 4-5 százalékon a gazdasági növekedést a kormány - vélekedett hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Mellár Tamás (Párbeszéd) országgyűlési képviselő.

Az ellenzéki politikus populistának nevezte a kormánynak a gazdasági növekedést élénkítő politikáját. A 2021-es és 2022-es költségvetési keretszámokra hivatkozva rámutatott: a kabinet a kormányzati beruházások csaknem háromszorosára növelésével kívánja élénkíteni a gazdaságot. Így jöhet létre 4-5 százalékos növekedést, amely azonban Mellár Tamás szerint túlfűtött, mesterséges konjunktúrát jelent, és torz gazdaságot eredményez.

Úgy fogalmazott, a sérülékeny "buborékgazdaságot" a kormány az építőiparra alapozza, vagyis "vasba, acélba és betonba önti a pénzt", nem pedig technológiai fejlesztésekbe, amelyek növelnék az exportteljesítményt.

Megszavazta Misusztyin miniszterelnöki kinevezését az orosz parlament alsóháza

Pro... - 2020-01-16

Megszavazta Mihail Misusztyin miniszterelnöki kinevezését csütörtökön az orosz parlament alsóháza, amit Vlagyimir Putyin elnök ezt követően rendeletben véglegesített.

A jelöltet 383 képviselő támogatta, 41 pedig tartózkodott. Nemmel senki sem szavazott, a 450 képviselő közül több az alkotmányozó munkatanács tagjaként maradt távol a szavazással egy időben megtartott tanácskozás miatt, amelyen részt vett Putyin is.

A négy parlamenti frakció közül a kormányzó Egységes Oroszország és a magát szociáldemokratának pozícionáló Igazságos Oroszország egyhangúlag, a nacionalista Liberális Demokrata Párt pedig többségében támogatta. A kommunisták előre jelezték, hogy tartózkodni fognak.

Az állami dumának (az alsóháznak) a hatályos alkotmány értelmében jelenleg véleményezési joga van, kinevezési ügyekben döntési joga várhatóan csak a Putyin által szerdán kezdeményezett alaptörvény-reform után lesz

Michael Flynn visszavonja korábbi vallomását, amelyben beismerte a bűnösségét

Pro... - 2020-01-15

Michael Flynn, Donald Trump amerikai elnök első nemzetbiztonsági tanácsadója helyi idő szerint kedden este benyújtotta a bírósághoz azt a dokumentumot, amelyben visszavonja korábbi, bűnösségét beismerő vallomását.

Az amerikai képviselőház megtiltotta Trumpnak, hogy engedélye nélkül katonai erőt vessen be Irán ellen

Pro... - 2020-01-10

Az amerikai képviselőház határozati javaslatban megtiltotta Donald Trump elnöknek csütörtök este, hogy engedélye nélkül katonai erőt alkalmazzon Irán ellen.

A demokrata többségű képviselőház 224:194 arányban, nagyjából párthovatartozás szerint szavazta meg a határozati javaslatot. Nyolc demokrata párti képviselő ellene voksolt, míg három republikánus a demokratákkal együtt támogatta.

Iráni-amerikai viszály - Republikánus szenátorok is elégedetlenek a Trump-kormányzat tájékoztatásával

Pro... - 2020-01-09

Az amerikai szenátus republikánus tagjai is elégedetlenségüket fejezték ki szerdán, miután a Trump-kormányzat zárt ajtók mögött tájékoztatta a törvényhozókat az utóbbi időben kiéleződött iráni-amerikai konfliktusról, amelyben a teheráni vezetés előző nap az amerikai erők iraki bázisaira mért rakétacsapással vágott vissza.

Ukrán repülő - Az Európai Bizottság több tagja is részvétét fejezte ki

Pro... - 2020-01-08

Részvétét fejezte ki szerda reggel a Twitteren Várhelyi Olivér, az Európai Bizottság bővítési és szomszédságpolitikai biztosa, valamint Valdis Dombrovskis, a testület gazdasági ügyekért felelős alelnöke a Teherán melletti repülőgépszerencsétlenségben meghalt áldozatok családtagjainak és szeretteinek.