Pro...

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2528 találatból.

Europol: tavaly az EU-ban naponta több millió áldozata volt a kiberbűnözésnek

Pro... - 2024-07-22

Naponta több millió áldozata volt a kiberbűnözésnek 2023-ban az EU-ban - közölte az Europol hétfőn.

A legfenyegetőbb internetes bűncselekmény a gyermekek szexuális kizsákmányolása és a pénzügyi csalás - írták a kockázatértértékelési jelentésben.A bűnözők egyre inkább a kis- és középvállalkozásokat veszik célba, mivel azok digitális védelme elégtelen. Sokan esnek áldozatul adathalász-támadásoknak, úgynevezett romantikus, társkereső csalásoknak, online piaci átveréseknek és zsarolóprogramoknak is - közölte az Europol.

A szervezet felhívta a figyelmet a mesterséges intelligencia (MI) segítségével elkövetett kiberbűnözés fokozódó térnyerésére is.

"A mesterséges intelligencia egyre inkább a bűnözők által használt eszközzé válik" - áll a jelentésben. A mesterséges intelligenciával támogatott, gyermekek szexuális zaklatását bemutató anyagok aggasztó fenyegetést jelentenek, amit szoros figyelemmel kell kísérni. Az MI által módosított és teljesen mesterséges tartalmak egyre nagyobb kihívást jelentenek a bűnüldöző hatóságoknak, különös tekintettel az elkövetők személyazonosságának azonosítására - olvasható a jelentésben.

Kábítószert értékesítő bűnszövetség tagjai ellen indult eljárás Bács-Kiskunban

Pro... - 2024-07-19

Kábítószert értékesítő bűnszövetség tagjai, három jánoshalmi férfi ellen indult eljárás Bács-Kiskunban - közölte Dabis Krisztina, a vármegyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken.

Vádat emeltek egy diákját megkörnyékező tanár ellen

Pro... - 2024-07-18

Vádat emeltek egy tanár ellen, aki tavaly kikezdett az egyik diákjával és kitartóan próbálta őt rávenni arra, hogy szexuális kapcsolatot létesítsen vele.

Zalában elfogott kínai embercsempészek ellen emeltek vádat

Pro... - 2024-07-15

Horvátországon keresztül csempészett tovább Olaszországba okmányok nélküli külföldieket az a két kínai férfi, aki ellen a Lenti Járási Ügyészség emelt vádat - tájékoztatta a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Elfogtak két nőt, akik prostituáltak finnországi munkáját szervezték

Pro... - 2024-07-09

- Elfogtak két nőt, akik mintegy harminc magyar nő finnországi prostitúciós munkájának megszervezésében, előkészítésében és koordinálásában vettek részt - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kedden a police.hu oldalon.

Vádat emeltek két kínai férfival szemben, akik postai csomagokba rejtették a kábítószert

Pro... - 2024-07-08

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt és fegyházbüntetést indítványoz két kínai férfival szemben, akik postai csomagokba rejtették a kábítószert.

A Fővárosi Főügyészség azt közölte hétfőn, hogy egy 42 éves kínai férfi 2022 augusztusában bűntársai megbízásából Spanyolországból Magyarországra utazott azért, hogy egy nemzetközi kábítószer-kereskedő hálózat részeként tevékenykedjen.

Francia választások - Megkezdődött a második forduló

Pro... - 2024-07-07

- Megkezdődött vasárnap reggel Franciaországban a nemzetgyűlési választások második fordulója, amelynek tétje, hogy fennállása óta először a Marine Le Pen által fémjelzett Nemzeti Tömörülés kormányzati szerephez juthat-e.

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki égő benzines palackot dobott fia házára Borsodban

Pro... - 2024-06-26

- Minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség egy borsodi férfi ellen, aki élőben közvetítette, ahogy égő benzines palackot dob fia házára - közölte a főügyészség helyettes sajtószóvivője szerdán.

Illegális bevándorlás - Vádat emeltek a félszáz határsértőt egy furgonba zsúfoló embercsempészek ellen

Pro... - 2024-06-20

Vádat emeltek három embercsempésszel szemben, akik tavaly nyáron 47 határsértőt zsúfoltak egy furgon rakterébe.

Uniós bíróság: egy EU-tagállam nem köteles automatikusan elismerni a más tagországban biztosított menekültstátuszt

Pro... - 2024-06-18

) - Egy európai uniós tagállam nem köteles automatikusan elismerni a más tagországban biztosított menekültjogállást - olvasható az Európai Unió Bíróságának kedden Luxembourgban közzétett határozatában.

Felmérés: a Hollandiában élő külföldieknek komoly problémát jelent a diszkrimináció

Pro... - 2024-06-17

- A Hollandiában élő külföldiek számára komoly problémát jelent a diszkrimináció függetlenül attól, hogy hány éve élnek az országban, illetve hogy beszélnek-e hollandul vagy sem - írta hétfőn a Dutch News hírportál saját kezdeményezésű felmérésére hivatkozva.

Uniós ügynökség: tovább emelkedett, meghaladta az 1,1 milliót az EU-ban benyújtott menedékkérelmek száma tavaly

Pro... - 2024-06-17

- Amíg 2022-ben egymillió alatt volt az Európai Unió tagországaiban menedékjog iránt benyújtott kérelmek száma, addig tavaly ez az adat meghaladta az 1,1 milliót, ami a legtöbb beadott kérelmet jelenti 2016 óta - közölte éves összegző jelentésében az Európai Unió Menekültügyi Ügynöksége (EUAA) hétfőn.

A máltai központú uniós ügynökség mindenekelőtt kiemelte, hogy 2023-ban a menedékjog iránti kérelmek száma a 2015-2016-os menekültügyi válságra emlékeztető szintre emelkedett. A valóságban azonban a tagországok sokkal több ember számára biztosítottak védelmet, mivel az ukrajnai háború kezdete óta több mint 4,3 millió ideiglenes védelemben részesülő menekültet regisztráltak, a 2023-ban érkezett több mint 1,1 millió menedékkérő mellett.

Manfred Weber az Euronewsnak: "Nyitva áll az ajtó" Magyar Péterék előtt a Néppártban

Pro... - 2024-06-14

Budapesten találkozott Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke és frakcióvezetője Magyar Péterrel, hogy a Tisza Párt hét megválasztott európai parlamenti képviselőjének csatlakozásáról egyeztessenek. Manfred Weber és Magyar Péter is nyilatkozott az Euronewsnak.

A budavári Hilton szállóban létrejött találkozó és sajtótájékoztató után Manfred Weber és Magyar Péter is külön nyilatkozott az Euronews helyszíni tudósítójának.

Brit választások - Felmérés: a nézők kétharmada szerint a Munkáspárt vezetője volt jobb a második tévévitában

Pro... - 2024-06-13

- A nézők csaknem kétharmada szerint Sir Keir Starmer, a legnagyobb brit ellenzéki erő, a Munkáspárt vezetője teljesített jobban a brit választási kampány második miniszterelnök-jelölti televíziós vitájában.

A Sky News kereskedelmi hírtelevízió által szerda késő este rendezett másfél órás műsorban Starmer és a jelenlegi konzervatív párti kormányfő, Rishi Sunak vett részt.

Ukrajnai háború - Orbán Viktor: se pénzt, se embert nem küldünk a háborúba

Pro... - 2024-06-12

- Magyarország az orosz-ukrán háború kapcsán garanciát kapott arra, hogy az ország területén kívül nem kell részt vennie katonai akcióban.

Nem kell se pénzt, se embert adnia a háborúhoz, továbbá Magyarország területét nem lehet felhasználni a háborúba történő bekapcsolódás céljából - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral tartott szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Orbán Viktor elmondta: Magyarország lojális és elkötelezett tagja a NATO-nak, és emlékeztetett arra, hogy 1300 magyar katona vesz részt a NATO műveleteiben.

Hozzátette, Magyarország azon nem túl nagy számú országok közé tartozik, amelyek teljesítik összes vállalt kötelezettségüket: védelmi kiadásai meghaladják a nemzeti össztermék két százalékát és a 20 százalékos képességfejlesztési célt is bőven eléri az ország.

Jogerősen öt év börtönre ítélték a József körúti gázolót

Pro... - 2024-06-06

A korábbi ítéletet helybenhagyva, a Fővárosi Törvényszék jogerősen öt év börtönre ítélte azt a férfit, aki 2023. február 19-én hajnalban a József körúton ittas állapotban elgázolt egy nőt, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítéltek egy férfit, aki nőket molesztált a fővárosban

Pro... - 2024-06-03

- Jogerősen felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt a Budai Központi Kerületi Bíróság egy férfit, aki több nőt is molesztált május végén a fővárosban - közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn.

Spanyolország is elismeri az önálló palesztin államot

Pro... - 2024-05-22

A spanyol kormány május 28-án önálló államként fogja elismerni Palesztinát - jelentette be Pedro Sánchez miniszterelnök a spanyol parlamentben szerdán Madridban.

Andrzej Duda a szmolenszki légi katasztrófát idézte fel az iráni elnöki helikopter balesetét követő részvétnyilvánításban

Pro... - 2024-05-20

Az Ebrahim Raiszi iráni államfőt szállító helikopter katasztrófája kapcsán Andrzej Duda lengyel elnök hétfőn részvétét nyilvánította az iráni népnek, és felidézte a lengyel állami küldöttség halálával végződő 2010-es szmolenszki légikatasztrófát.

Az iráni hatóságok hétfő reggel megerősítették, hogy a vasárnap délutáni balesetben Raiszi és a helikopter nyolc másik utasa - köztük Hoszein Amirabdollahián külügyminiszter - életét vesztette.

Vádat emeltek egy díler ellen, aki a próbaidő alatt is drogot árult

Pro... - 2024-05-15

Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 34 éves fővárosi kábítószerkereskedő ellen, akivel szemben fegyház- és pénzbüntetés kiszabását indítványozza; a férfi a korábbi büntetése próbaideje alatt is drogot árult.