Pro...

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2402 találatból.

Duna House: egyre keresettebbek a luxuslakások

Pro... - 2023-09-27

Változatlan érdeklődés övezi az ingatlanpiaci kínálat legdrágább otthonait.

Egyre nő a valódi luxus iránti igény, amelyet a fővárosi újépítésű, prémium minőségű házak és lakások, penthouse-ok terén egyre nehezebben szolgál ki a piac - állapította meg szerdán közölt felmérésében a Duna House.

Zömében 200 millió forint feletti kiadást jelent ma egy korszerű, magas minőséget képviselő ingatlan, a felső határ azonban a csillagos ég. Jó hír, hogy elvétve még akadnak prémium ajánlatok 100-150 millió forint körül is a Duna House cégcsoport exkluzív ingatlanokkal foglalkozó üzletága, a DH Prime kínálatában.

Az előző évekhez képest mind a használt, mind az újépítésű ingatlanok iránt enyhült az érdeklődés, ami miatt a keresleti piac ismét kínálativá vált.

Illegális bevándorlás - Mateusz Morawiecki: a migránsok áthelyezése nem oldja meg a lampedusai helyzetet

Pro... - 2023-09-18

A migránsok áthelyezése Lampedusa szigetéről nem jelentené a helyzet megoldását, Lengyelország ellenzi, hogy Európába beengedjék az illegálisan érkező bevándorlókat - hangsúlyozta Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő a közösségi médiában.

Tunézia megtiltotta a beutazást az EP küldöttségének

Pro... - 2023-09-14

- Tunézia megtiltotta az Európai Parlament (EP) külügyi bizottsága (AFET) küldöttségének, hogy belépjen az országba - tájékoztatott az uniós parlament csütörtökön.

Vlagyimir Putyin: hiba volt tankokat küldeni Budapestre és Prágába

Pro... - 2023-09-12

Hibás politika volt tankokat küldeni 1956-ban Magyarországra és 1968-ban Csehszlovákiába - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden Vlagyivosztokban, a Keleti Gazdasági Fórum plenáris ülésén.

"Régóta elismertük, hogy a Szovjetunió politikájának ez a része helytelen volt, és csak feszültséghez vezetett. A külpolitikában nem szabad semmi olyat tenni, ami egyértelműen ellentétes más nemzetek érdekeivel. De éppen ez az a gereblye, ezek azok a gereblyék, amelyekre a vezető nyugati országok, elsősorban az Egyesült Államok ma rálépnek" - hangoztatta Putyin.

Az EU milliós humanitárius segélyt nyújt a földrengés sújtotta Marokkónak

Pro... - 2023-09-11

- Egymillió eurós kezdeti humanitárius segélyt bocsát az Európai Unió Marokkó számára a szeptember 8-i, 6,8-as erősségű földrengésre válaszul - tájékoztatott az Európai Bizottság hétfőn.

A brüsszeli közlemény szerint a sürgősségi finanszírozás célja, hogy támogassa a Marokkóban tevékenykedő humanitárius partnerek által az országban kifejtett segélyezési erőfeszítéseket.

Szudáni válság - Az Egyesült Államok 163 millió dollár újabb humanitárius segítséget folyósít a válság kezelésére

Pro... - 2023-09-07

Az Egyesült Államok 163 millió dollár (mintegy 65 milliárd forintnyi) humanitárius segélyt jelentett be szerdán a belpolitikai válsággal, és fegyveres konfliktussal sújtott Szudánnak, valamint az országból elmenekült embereket befogadó környező államoknak.

Kocsis Máté a napelemesek éves szaldóelszámolásának visszaállítását kéri a kormánytól

Pro... - 2023-09-05

- A Fidesz frakcióvezetője arra kéri Lantos Csaba energiaügyi minisztert, hogy a brüsszeli döntést felülírva a már megvalósult családi napelem-beruházásoknál ne vonjanak el szerzett jogokat.

Azt is kéri, hogy akormány döntsön az éves szaldóelszámolás visszaállításáról legalább azoknak a családoknál, amelyeket ez a korábbi szerződéseik alapján is megilletett.

Szóvivő: Kína a Vatikánnal fenntartott kapcsolatok javítására törekszik

Pro... - 2023-09-04

Kína pozitívan áll a Vatikánnal való kapcsolatok javításához - közölte hétfőn a kínai külügyminisztérium, válaszul Ferenc pápa Kínával kapcsolatos üzenetére.

Kína fenntartja a kommunikációt a Vatikánnal - mondta Mao Ning minisztériumi szóvivő a hétfői sajtótájékoztatón válaszolva a nemrég Mongóliába látogató pápával kapcsolatos kérdésre.

G20-csúcs - A kínai elnök nem utazik Indiába

Pro... - 2023-09-04

Nem vesz részt a világ legfejlettebb és legnagyobb feltörekvő gazdaságait tömörítő G20-csoport indiai csúcstalálkozóján Hszi Csin-ping kínai elnök, helyette Li Csiang miniszterelnök vezeti a kínai delegációt - közölte hétfőn a kínai külügyminisztérium.

Érje meg napelemet tenni minden tetőre! -

Pro... - 2023-09-02

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja országgyűlési határozati javaslatot nyújtott be a napelemstop kivezetésére és egy új elszámolási rendszer bevezetésére.

A javaslat szerint megszűnne a háztartási napelemes rendszerek hálózati visszatáplálási tilalma azokon a területeken, ahol a villamosenergia-hálózat alkalmas a napelemek által termelt villamos energia fogadására.

Eltűntként keresett gyerekeket szállító embercsempészek ellen emeltek vádat Makón

Pro... - 2023-08-30

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a három emberrel szemben, aki idén januárban a román - magyar határon csempészett át két eltűntként keresett gyereket.

A vádirat szerint a rendőrjárőrök január 26-án állították meg és igazoltatták Csanádpalotán, a határ közelében a két gyermekkel sétáló vádlottat, aki sem a saját, sem a gyermekek személyazonosságát nem tudta hitelt érdemlően igazolni.

NAV: több mint kétezer doboz zárjegy nélküli cigarettát találtak egy angol furgonban a z M1-es autópályán

Pro... - 2023-08-30

A pénzügyőrök 2169 doboz, 4,6 millió forintnyi magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak egy angol kisteherautóban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom vármegyei szakaszán - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán

Kirúgták mint tanár, és lejáratókampányt indítottak a Momentum csepeli polgármesterjelöltjével szemben

Pro... - 2023-08-29

Dukán András Ferencet, a Momentum oktatáspolitikusát, középiskolai tanárt Marosi Beatrix tankerületi vezető sunyi módon, levélben kirúgta.

A párt csepeli polgármesterjelöltje korábban azzal került be a hírekbe, hogy december elseje óta nem tartja meg az óráit, így tiltakozva az ellen, hogy igazságtalanul bocsájtották el a kollégáit.

Másfél mázsa marihuánát találtak egy kamionban a letenyei határátkelőhelyen

Pro... - 2023-08-25

- Százötven kilogrammnyi marihuánát találtak egy kávéőrleményt szállító kamionban a letenyei határátkelőhelyen - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) pénteken a police.hu oldalon.

A közlemény szerint még hétfőn találták meg a félmilliárd forint értékű drogot, ami Magyarország egyik legnagyobb kábítószerfogása.

Az MSZP törvénymódosítást javasol a közlekedési balesetek visszaszorításáért

Pro... - 2023-08-23

Az illegális gyorsulási versenyek résztvevői és az ittas járművezetők elleni hatékonyabb fellépésért, valamint a közlekedési balesetek visszaszorításáért a büntető törvénykönyv (Btk.) módosítását kezdeményezte Molnár Zsolt.

LMP: a győri városvezetés tegyen az ipari park szennyezése ellen

Pro... - 2023-08-21

Komoly szennyeződést találtak a civilek kezdeményezte mérések Győr ipari parki területénél a talajvízben. A városvezetés azonban a hírre "sunnyog, hazudik és vádaskodik" - mondta az LMP győri elnöke hétfői, online is követhető sajtótájékoztatóján.

Mi Hazánk: a kormánynak nem sokat számít a magyar dolgozók testi épsége

Pro... - 2023-08-18

Miközben "gőzerővel folyik a vendégmunkások betelepítése Magyarországra", úgy tűnik, hogy a kormánynak nem sokat számít a magyar dolgozók testi épsége, élete - erről a Mi Hazánk munkaügyi kabinetjének elnöke beszélt pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Csalás miatt elfogtak egy szír férfit Szigetszentmiklóson

Pro... - 2023-08-17

Magyar vállalkozókat európai uniós támogatások ígéretével csapott be egy szír férfi, akit Szigetszentmiklóson fogtak el - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön a rendőrség honlapján.

KSH: a második negyedévben a gazdaság teljesítménye 2,4 százalékkal elmaradt a 2022. második negyedévitől

Pro... - 2023-08-16

Magyarország bruttó hazai terméke 2023 második negyedévében a nyers adatok szerint 2,4 százalékkal, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 2,3 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva közölte első becslése alapján szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az előző negyedévhez képest - a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint - a gazdaság teljesítménye 0,3 százalékkal csökkent.

A gazdasági teljesítmény csökkenéséhez a legnagyobb mértékben az ipar, a piaci szolgáltatások, ezen belül főként a szállítás, raktározás és a kereskedelem járul hozzá.

Több embert dohánylopáson értek Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében a pénzügyőrök

Pro... - 2023-08-15

- A dohánytermés betakarítását ellenőrizték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai, amikor több embert is lopáson kaptak Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, a több száz kilogramm dohányt lefoglalták, az elkövetőkkel szemben eljárás indult,.