Pro...

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 1817 találatból.

Illegális bevándorlás - Európa Tanács: a vucjaki befogadótábort haladéktalanul be kell zárni

Pro... - 2019-12-06

- A Bosznia-Hercegovinában, Bihac közelében lévő vucjaki befogadótábor haladéktalan bezárására szólított fel, és konkrét, országos szintű intézkedéseket követelt a migránsokkal való bánásmód javítása érdekében Dunja Mijatovic, a strasbourgi székhelyű Európa Tanács emberi jogi biztosa Szarajevóban - közölte pénteken Mijatovic hivatala.

A képviselőház Kína elleni szankciókra szólítja fel Trumpot a muszlim kisebbségek elnyomása miatt

Pro... - 2019-12-04

Az amerikai képviselőház elsöprő többséggel elfogadta kedd este azt a törvényjavaslatot, amely Kína elleni szankciók életbe léptetésére szólítja fel Donald Trump elnököt a Kínában élő muszlim vallású ujgur kisebbség elnyomása miatt.

Kannabiszt termesztő apa és fia ellen emeltek vádat Kecskeméten

Pro... - 2019-12-02

- Különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása miatt emeltek vádat két kalocsai férfi ellen, az apa és fia őstermelőként kukorica között termesztett kannabiszt - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség hétfőn.

A kertész végzettségű 57 éves apa és a 29 éves fia a kannabiszt az otthonuk közvetlen közelében lévő mezőgazdasági területeken termesztette. A két férfi a 2018. október elején leszüretelt kendert kalocsai otthonukban szárította.

Terrorcselekményért börtönbüntetését töltő elítélt követett el előző nap London belvárosában késeléses merényletet.

Pro... - 2019-11-30

Egybehangzó szombati brit médiaértesülések szerint terrorcselekményért börtönbüntetését töltő elítélt követett el előző nap London belvárosában késeléses merényletet, amelyben ketten meghaltak.

A BBC televízió és több brit lap egyaránt úgy tudja, hogy az elkövetőt - akit a péntek délutáni támadás után a rendőrök agyonlőttek - próbaidőre helyezték szabadlábra, és elektronikus azonosítót is viselt magán.

Ursula von der Leyen: nem szabad megalkudni a jogállamiság kérdésében

Pro... - 2019-11-27

Nem szabad megalkudni a jogállamiság ügyében, annak érvényesülnie kell az Európai Unió minden egyes tagországában - szögezte le az Európai Bizottság megválasztott elnöke szerdán Strasbourgban.

Donald Trump harmadik negyedévi fizetését az opiát tartalmú szerek elleni harcra adományozta

Pro... - 2019-11-27

- Donald Trump amerikai elnök harmadik negyedévi elnöki fizetését az opiát tartalmú szerek elleni küzdelemre adományozta - közölte újságírókkal kedden este a Fehér Ház egyik tisztségviselője.

A román lapok a szociáldemokraták megbüntetését látják Iohannis fölényes győzelmében

Pro... - 2019-11-25

A bukaresti lapok szerint nem a Nemzeti Liberális Párt (PNL) jelöltjeként újabb mandátumot szerző Klaus Iohannis jobboldali államfő győzött, hanem az utóbbi három évben kormányon lévő Szociáldemokrata Párt (PSD) populista politikája szenvedett megsemmisítő vereséget a romániai elnökválasztáson.

Az amerikai szenátus egyhangúlag megszavazta a hongkongi tiltakozókat támogató törvényjavaslatot

Pro... - 2019-11-20

Az amerikai szenátus helyi idő szerint kedden este egyhangúlag megszavazta a hongkongi tiltakozókat támogató és egyben Kínát az erőszak veszélyeire figyelmeztető törvényjavaslatot.

Az elfogadott jogszabály értelmében az Egyesült Államoknak évente felül kellene vizsgálnia a Hongkongnak nyújtott támogatását. Ennek érdekében a külügyminiszternek évente igazolnia kellene, hogy Hongkong kellő mértékben független Pekingtől, és ezzel mintegy kezességet vállal az 1997-ben Kínához visszacsatolt, 263 szigetből álló városállam különleges státusának megőrzéséért.

Pénzmosás miatt vádat emeltek két zalai férfi ellen

Pro... - 2019-11-19

Pénzmosás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat két zalai férfi ellen, aki vállalta, hogy német cégektől csalással megszerzett összegeket vesz fel magyar bankokban - közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden.

Két halálos áldozata van az árvíznek Velencében

Pro... - 2019-11-13

Két idős ember életét vesztette az olaszországi Velence városában, amelyet szerdára virradó éjszaka rekord magasságú tengervíz öntött el a heves esőzések nyomán.

Izraelben háborús készültséget rendeltek el az ország déli és középső részén

Pro... - 2019-11-12

Háborús készültséget rendeltek el kedden Izrael déli és középső részén, a rádióban arra szólították fel az embereket, csak akkor utazzanak Tel-Avivba és környékére, ha feltétlenül szükséges.

Megnyíltak a szavazóhelyiségek Spanyolországban

Pro... - 2019-11-10

Megnyíltak a szavazóhelyiségek reggel kilenc órakor és megkezdődött a voksolás a parlamenti választáson vasárnap Spanyolországban. A választók 22 800 helyszínen adhatják le szavazatukat az ország 8131 településén este nyolc óráig.

Az előzetes eredmények ismertetését este fél tizenegy utánra jelezte a választás lebonyolításáért felelős belügyminisztérium, amely a nap folyamán kétszer tesz közzé részvételi adatokat.

Donald Trump kétmillió dollár büntetést fizet, mert az alapítványát magáncélokra használta

Pro... - 2019-11-08

Donald Trump amerikai elnök peren kívüli egyezség keretében kétmillió dolláros büntetés megfizetésében állapodott meg a New York-i ügyészséggel, mert az alapítványát 2016-ban magáncélokra használta.

Kétmilliárdos kárt okozó tatabányai bűnszervezetet ellen emeltek vádat

Pro... - 2019-11-07

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség bűnszervezetben, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette emelt vádat egy 12 tagú társaság ellen, amely kétmilliárd forint áfát csalt el.

A demokraták győztek a virginiai kongresszusi választáson, és a kentuckyi kormányzó posztját is elhódíthatják

Pro... - 2019-11-06

Nagy győzelmet arattak az amerikai demokraták kedden a virginiai kongresszusi választáson, és várhatóan Kentucky állam új kormányzója is demokrata politikus lesz. Mississippi államban ugyanakkor republikánus győzelmet jeleznek a kormányzóválasztás első eredményei.

Fővárosi Közgyűlés - Több ponton módosult a fővárosi önkormányzat szmsz-e

Pro... - 2019-11-05

- Több ponton módosította Karácsony Gergely főpolgármester javaslatára a fővárosi önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát (szmsz) a Fővárosi Közgyűlés kedden, alakuló ülésén.

OGY - Ismét Polt Pétert javasolja legfőbb ügyésznek az államfő

Pro... - 2019-10-29

Polt Péter jelenlegi legfőbb ügyészt javasolja ismét a posztra Áder János köztársasági elnök.Az államfő erről a parlamenti honlapra kedden felkerült - október 18-án kelt - levélben tájékoztatta Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét.

Donald Trump hivatalosan bejelentette Abu Bakr al-Bagdadinak, az Iszlám Állam terrorszervezet vezetőjének a megölését

Pro... - 2019-10-27

- Donald Trump amerikai elnök vasárnap reggel a Fehér Házból közvetített beszédében hivatalosan is bejelentette Abu Bakr al-Bagdadinak, az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vezetőjének a megölését, az akciót Szíria északnyugati részén hajtották végre az amerikai erők vasárnapra virradóra.

Török offenzíva - Csapaterősítés érkezett az orosz katonai rendészekhez Szíriába

Pro... - 2019-10-25

Mintegy 300 újabb orosz katonai rendész és kéttucatnyi Tyigr és Tajfun-U típusú páncélozott jármű érkezett Csecsenföldről Szíriába - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

Hongkongi tüntetések - Kiszabadult a börtönből az a férfi, aki miatt a kiadatási törvény módosítását javasolták

Pro... - 2019-10-23

Kiszabadult a börtönből Hongkongban az a gyilkossággal vádolt férfi szerdán, akinek ügye miatt a kormányzat a kiadatási törvény módosítását javasolta, ami elindította az öt hónapja tartó tüntetéshullámot - írta internetes oldalán a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap.