Pro...

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 1446 találatból.

Donald Trump amerikai elnök tíz szövetségi bíró kinevezésére tett javaslatot

Pro... - 2017-05-09

Donald Trump amerikai elnök tíz szövetségi bíró kinevezésére tett javaslatot hétfő este. A bíróknak ugyan nem mindegyike, de elsöprő többségük konzervatív.

Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője közölte: a jelölt bírák között vannak olyanok, akikkel Donald Trump számolt az alkotmánybíróság szerepét ellátó szövetségi legfelsőbb bíróság tagjának jelölésekor is.

Az új szövetségi bírók jelölését a szenátusnak kell - meghallgatás után - jóváhagynia.

Francia elnökválasztás - Putyin: Moszkva kész a konstruktív együttműködésre Párizzsal

Pro... - 2017-05-08

Oroszország kész a konstruktív együttműködésre Franciaországgal az aktuális kétoldalú, regionális és globális kérdésekben, ami mindkét ország népének alapvető érdeke - írta Vlagyimir Putyin orosz államfő a francia elnökválasztáson győztes Emmanuel Macronhoz intézett üdvözlő táviratában.

Cseh kormányválság - Zeman szerint csak Sobotkának kellene távoznia a kormányból

Pro... - 2017-05-05

A jelenlegi hárompárti cseh koalíciós kormánynak az októberre kiírt képviselőházi választásokig hivatalában kellene maradnia. Az egyetlen, akinek távoznia kellene a kormányból, az Bohuslav Sobotka miniszterelnök - jelentette ki Milos Zeman cseh államfő abban az interjúban, amelyet csütörtökön késő este sugárzott a TV Barrandov nevű kereskedelmi csatorna.

Zeman szerint a régi-új kormányt ismét a Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD) politikusa vezethetné, az elnök konkrétan Lubomír Zaorálek külügyminiszter és Milan Chovanec belügyminiszter nevét említette

Ezrek tüntettek amerikai nagyvárosokban Trump elnök ellen és mellette

Pro... - 2017-05-02

- Tüntettek Donald Trump amerikai elnök ellen és mellette, az Egyesült Államok egyes nagyvárosaiban hétfőn ezrek vonultak az utcára, a protestálás néhol elfajult és összecsapásokba torkollott.

New Yorkban mintegy kétszáz ember vonult az utcára az elnök ellen, Chicagóban ellepték a tüntetők a belvárost, a washingtoni Fehér Ház előtt protestálók pedig azt skandálták: "Donald Trumpnak mennie kell".

Politico: Magyarország ellen 23 kötelezettségszegési eljárás van folyamatban

Pro... - 2017-04-27

A Politico című brüsszeli hírportál azt írta, hogy Orbán Viktornak belpolitikai szempontból még a kezére is játszhat, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított a felsőoktatási törvény vitatott módosítása miatt, amely a bírálók szerint bezárással fenyegeti a budapesti Közép-európai Egyetemet (CEU).

Francia elnökválasztás - A franciák kétharmada szerint a bal- és jobboldali törésvonal idejemúlt

Pro... - 2017-04-26

A franciák kétharmada meghaladottnak ítéli meg a jobb- és baloldali törésvonalat a francia elnökválasztás első fordulója után, amelyből a centrista Emmanuel Macron és a szuverenista Marine Le Pen jutott tovább a május 7-i második fordulóba - derül ki a Viavoice közvélemény-kutatóintézet felméréséből, amelyet szerdán tett közzé a Libération című napilap.

Osztrák külügyminiszter: az uniónak Európa-párti Franciaországra van szüksége

Pro... - 2017-04-24

Az Európai Uniónak EU-párti Franciaországra van szüksége, amely az uniót megváltoztatni és nem szétrombolni akarja - mondta a francia elnökválasztás első fordulójának eredményére reagálva Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter az Ö1 közszolgálati rádiónak nyilatkozva hétfőn.

Könyvfesztivál - Tizenöt újdonsággal jelentkezik a Scolar Kiadó

Pro... - 2017-04-23

Tizenöt újdonsággal jelentkezik a Scolar Kiadó a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, az új könyvek között van regény, vers, novella, ifjúsági regény, fantasy, valamint gyerekeknek szóló mű is.

A Scolar Kiadónak az idei könyvfesztiválra megjelenő újdonságai közül Babiczky Tibor szerkesztő kiemelte Tisza Kata Akik nem sírnak rendesen című kötetét, amelyet a szerző tíz év kihagyás után publikált. "Tisza Kata másfajta személyiségként tért vissza az irodalomba. Ez alatt az idő alatt gyerekei születtek és elvégezte a pszichológia szakot, jelenleg a doktori fokozatán dolgozik" - hangsúlyozta a szerkesztő.

Brit választások - Theresa May: az előrehozott parlamenti választás "nem új népszavazás"

Pro... - 2017-04-19

Theresa May szerint a június 8-ára kitűzött előrehozott parlamenti választás "nem új népszavazás lesz" a brit EU-tagságról.

A brit kormányfő a BBC rádió szerdai politikai magazinműsorának nyilatkozva kijelentette: azért döntött "hosszas vonakodás" után a választások kiírásáról, hogy a konzervatív párti brit kormány - ha újjáválasztják - az új választói felhatalmazás birtokában a lehető legerősebb tárgyalási pozícióból kezdhesse el a brit EU-tagság megszűnéséről folytatandó tárgyalássorozatot.

Török népszavazás - Németországban 440 ezer török szavazta meg az alkotmánymódosítást

Pro... - 2017-04-18

Németországban a 3-3,5 milliós török közösség 440 ezer tagja szavazott igennel a törökországi alkotmány módosításáról rendezett népszavazáson - írta kedden a Bild című lap hivatalos török adatokra hivatkozva.

A Németországban élő török kisebbség 1,4 millió tagja rendelkezik választójoggal Törökországban. A vasárnapi népszavazáson a részvételi arány 44 százalékos volt, ez növekedés a legutóbbi két szavazáson, a 2015 júniusában tartott, majd novemberben megismételt parlamenti választásokon regisztrált 32 százalékhoz, illetve 40 százalékhoz képest.

Szakértő: jól kitalált, célzott támadások történtek Egyiptomban

Pro... - 2017-04-10

Déri Balázs, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Vallástudományi Központjának vezetője szerint jól kitalált, célzott támadások történtek vasárnap Egyiptomban.Déri Balázs az M1 aktuális csatornán hétfőn felidézte, az első robbantás a Nílus deltájában fekvő Tanta városában történt, ahol öt nagy kopt templom van, ezek közül a legnagyobb, körülbelül kétezer férőhelyesben történt a merénylet. Ez egy olyan vidék egyébként, ahol nincs jelentős kopt többség, de már régóta élnek ott keresztények - jegyezte meg a szakértő.

Az adatvédelmi hatósághoz fordul az LMP a nemzeti konzultáció honlapja miatt

Pro... - 2017-04-09

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordul az LMP, amiért egy sajtóinformáció szerint orosz kód futott a nemzeti konzultáció internetes oldalán - jelentette be az ellenzéki párt országos elnökségének tagja vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Enyedi Ildikó filmjét egy hónap alatt 50 ezren látták a mozikban

Pro... - 2017-04-06

- Március eleje óta már 50 ezren látták a mozikban Enyedi Ildikó Testről és lélekről című Arany Medve-díjas filmjét. A Testről és lélekről a 67. Berlinalén nagy sikerrel mutatkozott be a nemzetközi közönség előtt. A rangos A-kategóriás filmfesztiválon Enyedi Ildikó rendezése elnyerte a legjobb filmnek járó Arany Medve-díjat. Az alkotást március 2. óta vetítik a magyar mozikban, azóta a film már az 50 ezres nézőszámnál tart.

Francia elnökválasztás - Európáról szólt az elnökjelöltek második tévévitája

Pro... - 2017-04-05

Az Európai Unió volt a fő téma a franciaországi elnökválasztás mind a 11 jelöltjének részvételével kedd este megtartott televíziós vitában. Ez volt az első olyan tévévita az idei elnökválasztási kampány alatt, amelyen a két és fél hét múlva megrendezendő első fordulóban induló mind a 11 jelölt részt vett.

A többségében euroszkeptikus jelöltek céltáblája a felmérések szerint favoritnak számító, függetlenként induló, Európa-barát Emmanuel Macron volt, aki korábban a szocialisták színeiben gazdasági miniszter volt.

A DK népszavazást kezdeményez, ha módosítják a felsőoktatási törvényt

Pro... - 2017-04-03

Ha a Fidesz elfogadja a felsőoktatási törvény "CEU-ellenes" módosítását, a DK népszavazást kezdeményez a kérdésben - jelentette be hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Oláh Lajos DK-s politikus, független országgyűlési képviselő. Közölte azt is, hogy pártjuk a keddi parlamenti szavazáson nem vesz részt.

Ha a kormány erővel akarja bezáratni a CEU-t, akkor erővel fogja szembetalálni magát - fogalmazott a független képviselő. Hozzátette, ismerve az ellenzéki pártok és a civil szervezetek hozzáállását, egy referendumon, együttes erővel, meg tudják akadályozni az egyetem bezárását.

Arra a felvetésre, hogy pontosan milyen népszavazási kérdést akarnak benyújtani, azt felelte, hogy a többi ellenzéki párttal közösen képesek lesznek megtalálni azt a kérdést, amelyik alkalmas erre.

A Fidesz a választásokig már nem kezdeményezi a választási törvények módosítását

Pro... - 2017-03-28

A Fidesz az országgyűlési választásokig már nem kezdeményezi a választási törvények módosítását - közölte a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője kedden Budapesten sajtótájékoztatón. Kósa Lajos indoklásként elmondta, nem sikerült kétharmados támogatást szerezniük a választási eljárási törvény módosításához, amely a többi között a "kamupártok" finanszírozásával volt kapcsolatos.

Portugál-magyar - Háromgólos vereség Lisszabonban, távol Oroszországtól

Pro... - 2017-03-26

A magyar labdarúgó-válogatott 3-0-ra kikapott az Európa-bajnok Portugália vendégeként világbajnoki selejtezőmérkőzésen.Bernd Storck szövetségi kapitány csapatának nagyon megcsappant a kijutási esélye a 2018-as, oroszországi vb-re, mert a pótselejtezőt érő második helyen álló riválisa ötpontos előnyre tett szert, míg a csoportelső Svájc öt fordulót követően továbbra is százszázalékos.

A magyarok a mostani kudarccal továbbra is nyeretlenek Portugália ellen, négy döntetlen mellett ez volt a nyolcadik vereségük, ráadásul sorozatban harmadszor kaptak ki 3-0-ra Portugáliában, ahol 1956 óta gólt sem szereztek.

A magyar válogatott legközelebb június 5-én Oroszországot fogadja barátságos mérkőzésen, majd négy nappal később Andorra vendége lesz vb-selejtezőn.

Az MNB 20 millió forintra bírságolta a Cofidist

Pro... - 2017-03-23

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 20 millió forint bírsággal sújtotta a Cofidis magyarországi fióktelepét, mert a cég egyes szerződéseinél megsértette a fogyasztók túlzott eladósodásának elkerülését célzó adósságfék-szabályokat.

A jegybank csütörtöki közleménye szerint ezen felül nyilvántartási és adatszolgáltatási problémákat is feltárt a Cofidisnél

Az LMP javaslatot nyújt be a védőnők bérrendezésére

Pro... - 2017-03-20

AZ LMP társelnök-frakcióvezetője szerint a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss kereseti adatai is mutatják, hogy hiába a kétszámjegyű béremelkedés, az átlagfizetések mögött óriási különbségek húzódnak meg, és a védőnőknél is súlyos bérfeszültség várható.

A pénzügyi-biztosítási és az infokommunikációs szektorban dolgozók átlagosan négyszer többet keresnek, mint a legalulfizetettebb szociális dolgozók - mutatott rá hétfői közleményében az ellenzéki párt társelnöke azt követően, hogy a KSH közölte: januárban 10 százalékkal nőttek a keresetek.

Ismeretlen eredetű nyúlhúst foglaltak le

Pro... - 2017-03-17

Több mint 60 kilogramm ismeretlen eredetű nyúlhúst foglalt le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih); az ügyben százezres nagyságrendű bírság várható - közölte a hivatal pénteken.

A Nébih nyúlhúst is forgalmazó húsboltokat ellenőrzött egy fővárosi vásárcsarnokban. A három vizsgált üzletben nem tudták igazolni az előhűtött nyúlhús eredetét. A közlemény szerint a termékek jelöletlenek voltak és a származást igazoló dokumentumokat sem tudták bemutatni, így a húsok fogyaszthatósági idejét sem lehetett megállapítani.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza