Pro...

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 1607 találatból.

EU-csúcs - Theresa May váratlan és megalázó vereségéről ír a brit sajtó

Pro... - 2018-09-21

Pénteki brit sajtóvélemények szerint Theresa May miniszterelnök váratlan és megalázó vereséggel volt kénytelen hazatérni az előző napi informális salzburgi EU-csúcsról.

Az amerikai igazságügyi tárca elrendelte két kínai állami médiavállalat bejegyzését idegen ügynökként

Pro... - 2018-09-19

- Az amerikai igazságügyi minisztérium elrendelte, hogy az Egyesült Államokban is dolgozó két vezető kínai állami médium külföldi ügynökként regisztráltassa magát - jelentette kedd este internetes honlapján a The Wall Street Journal.

Mike Pompeo: az Egyesült Államok jövőre maximum 30 ezer menekültet fogad be

Pro... - 2018-09-18

- Az Egyesült Államok jövőre az ideinél kevesebb, maximum 30 ezer menekültet fogad be - jelentette be Mike Pompeo amerikai külügyminiszter hétfőn.

Szkripal-ügy - Oknyomozó portál: 2009 előttről nincs adat az egyik gyanúsítottról

Pro... - 2018-09-16

A Szkripal-ügyben meggyanúsított, magát egyszerű turistának mondó egyik férfiről, Alekszandr Petrovról 2009 előttről semmilyen adat nincs az orosz központi nyilvántartásban, és az útlevele is arra utaló bejegyzéseket tartalmaz, hogy köze lehet a titkosszolgálatokhoz - jelentette a Bellingcat oknyomozó portál.

Az EU meghosszabbította az Oroszország ellen bevezetett szankciókat

Pro... - 2018-09-13

Az Európai Unió hat hónappal, március 15-ig meghosszabbította az Ukrajna területi integritásának megsértése és függetlenségét aláásó vagy fenyegető intézkedések miatt Oroszország ellen bevezetett korlátozó intézkedéseket - közölte az Európai Unió Tanácsa csütörtökön.

Szkripal-ügy - Putyin: Moszkva azonosította a merényletkísérlet két gyanúsítottját

Pro... - 2018-09-12

- Oroszország azonosította azt a két férfit, aki a brit hatóságok gyanúja szerint Angliában megmérgezte Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettős ügynököt és lányát - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán Vlagyivosztokban.

A Trump-kormány egy állítólagos munkatársának névtelen cikkét közölte a The New York Times

Pro... - 2018-09-06

- Egy magát a Trump-kormány munkatársának mondó, névtelen szerző cikkét jelentette meg internetes oldalán a The New York Times című lap szerdán.

A lap véleményoldalán Része vagyok a Trump-kormányzaton belüli ellenállásnak címmel megjelent írás szerzője kiemelte, hogy az elnöknek dolgozik, de ő és hozzá hasonlóan gondolkodói kollégái fogadalmat tettek, hogy meghiúsítják Trump "elképzeléseinek egy részét és legrosszabb hajlamait".

PSZ: nyugdíjasokkal enyhíthető a pedagógushiány

Pro... - 2018-09-03

- A pályakezdők béremelése mellett a nyugdíjasok továbbfoglalkoztatásának automatizmusával, illetve a végzős hallgatók bevonásával lehetne enyhíteni a pedagógushiányt - jelentette ki a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke az érdekképviselet hétfői budapesti tanévnyitó sajtótájékoztatóján.

Romániai törvénymódosítás: az elemi osztályokban is román tanároknak kell oktatniuk a román nyelvet

Pro... - 2018-08-31

A román kormány rendelettel módosította a tanügyi törvényt: a kisebbségek nyelvén oktató elemi iskolákban is szakképzett román nyelv és irodalom tanároknak kell tanítaniuk a román nyelvet.

Minden eddiginél nagyobb hadgyakorlatára készül az orosz hadsereg

Pro... - 2018-08-28

Minden eddiginél nagyobb hadgyakorlatára készül Oroszország szeptemberben, Vosztok-2018 fedőnévvel - közölte Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter kedden Abakánban.

Macron: Európának meg kell szerveznie a saját védelmét az Egyesült Államok nélkül

Pro... - 2018-08-27

- Emmanuel Macron francia államfő hétfőn bejelentette, hogy Franciaország a következő hónapokban programot készít elő az európai biztonság és védelem megerősítésére, amely a jövőben nem épülhet kizárólag az Egyesült Államokra."Európa nem helyezheti többé a biztonságát kizárólag az Egyesült Államok kezébe. Nekünk maguknak kell vállalni a felelősséget és szavatolni a biztonságot, azaz az európai szuverenitást" - mondta a francia köztársasági elnök a nagykövetek hagyományos éves értekezletét megnyitó beszédében, hétfőn Párizsban

Donald Trump volt ügyvédje elismerte, hogy megsértette a kampányfinanszírozási törvényt

Pro... - 2018-08-22

Donald Trump volt ügyvédje, Michael Cohen vádalkut kötött és bíróság előtt beismerte kedden, hogy megsértette a kampányfinanszírozási törvényt; az amerikai média szerint ez kedvezőtlen helyzetbe hozhatja az amerikai elnököt is.

Amerikai jogvédők szerint a kormányzat csapdát állít a migránsoknak

Pro... - 2018-08-15

- Szövetségi intézményeket perel az ACLU (Amerikai Polgári Szabadságjogok Uniója) jogvédő szervezet, mert szerinte "csapdát állítanak" az illegális bevándorlóknak, hogy kitoloncolhassák őket.

A szervezet azt nehezményezi, hogy szövetségi bevándorlási hivatalok összehangolt kampányt indítottak a névházasságok révén amerikai állampolgárságot szerezni akaró illegális bevándorlók letartóztatására és kitoloncolására.

Berlin megállapodott Madriddal a Spanyolországban regisztrált menedékkérők visszaküldéséről

Pro... - 2018-08-08

Megállapodást kötött a német szövetségi kormány a spanyol kabinettel a Spanyolországban regisztrált, majd a német határon feltartóztatott menedékkérők visszaküldéséről - jelentették be szerdán Berlinben.

Donald Trump ismét amerikai médiumokat támadott

Pro... - 2018-08-03

- Donald Trump amerikai elnök csütörtökön ismét amerikai médiumokat támadott, Twitter-bejegyzésében ezúttal az MSNBC televízió reggeli magazinját és a CNN hírtelevíziót vette célkeresztjébe.

Miközben a republikánusokhoz közelálló és magát az elnököt alig-alig bíráló Fox televíziót dicsérte, Trump azt állította: az MSNBC Morning Joe című reggeli magazinját alig nézik, a CNN pedig - amelyet a hamis hírek CNN-jének nevezett - szerinte "nagyon gyöngén" teljesít. "Túl sok benne a gyűlölet és a pontatlan történet" - fogalmazott.

Amerikai importvámok - Lighthizer megerősítette, hogy Washington 25 százalékra emeli a kínai importcikkekre kivetendő vámot

Pro... - 2018-08-02

Robert Lighthizer, az Egyesült Államok kereskedelmi főképviselője megerősítette, hogy az amerikai kormány 10-ről 25 százalékra emeli a 200 milliárd dollár értékű kínai importcikkre kivetendő védővámot.

Lighthizer szerdán nyilatkozatot adott ki, amelyben tudatta: Donald Trump elnök a héten arra kérte, vegye fontolóra a védővámok emelését. E közlésével a kereskedelmi főképviselő megerősítette a kedden a Reuters brit hírügynökség, majd több amerikai lap által is megszellőztetett információt a vámtarifák várható emeléséről.

Amerikai importvámok - Trump 10-ről 25 százalékra növelné a kínai importárukra kivetendő védővámot

Pro... - 2018-08-01

- Sajtóértesülések szerint Donald Trump amerikai elnök fontolgatja, hogy 10-ről 25 százalékra emeli a 200 milliárd dollár értékű kínai importárura kivetendő védővámot.

Pompeo: Washingtonnak vannak feltételei az Iránnal folytatandó tárgyalásokhoz

Pro... - 2018-07-31

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter ellentmondott Donald Trump elnöknek hétfőn, leszögezve, hogy Washingtonnak az elnök állításával szemben vannak feltételei az Iránnal folytatandó tárgyaláshoz. Az amerikai diplomácia vezetője a CNBC televíziónak adott hétfő délutáni interjújában leszögezte: támogatja Donald Trump találkozóját az iráni elnökkel, de a találkozónak és minden tárgyalásnak vannak előfeltételei.

Tusványos - Jobbik: Orbán Viktornak az európai politikai ambíciói fontosabbak az ország sorsánál

Pro... - 2018-07-28

A Jobbik szerint Orbán Viktor tusványosi beszéde arra utal, hogy a kormányfőnek Magyarország sorsánál fontosabbak európai politikai ambíciói. Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője szombaton az MTI-nek azt mondta: a kormányfő beszédében többször utalást tett arra, hogy magát európai vezetőként is el tudná képzelni.

Megjegyezte, a kormányfőnek "nem másokat kellene legyőznie, hanem saját démonait".

Megfelelő alázattal kellene vezetnie az országot, és tudomásul venni, hogy a választók fele nem a Fidesz-KDNP politikájára szavazott - közölte.

Schäuble: a német labdarúgó szövetség hibázott Özil ügyében

Pro... - 2018-07-27

A Mesut Özil korábbi német válogatott labdarúgó körül kialakult közéleti vitában leginkább a német labdarúgó szövetséget (DFB) terheli a felelősség - foglalt állást a kérdésben Wolfgang Schäuble, a parlament alsóházának (Bundestag) elnöke a Madsack médiacsoport lapjaiban pénteken megjelent interjúban."A mai napig nem értem, hogy a DFB-nél miért hagyták, hogy egy ilyen szerencsétlen fényképezkedésből ekkora politikai ügy legyen. Ez kínos" - fogalmaz a Redaktionsnetzwerk Deutschlandnak nyilatkozva a Bundestag elnöke