Pro...

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 1641 találatból.

Csaknem teljesen sikerült megfékezni a Kaliforniában pusztító tűzvészt

Pro... - 2018-11-25

Csaknem teljesen sikerült megfékezni a Kaliforniában pusztító tűzvészt péntekre.

A kaliforniai tűzoltóság jelentése szerint a San Franciscótól északra fekvő és teljesen porig égett Paradise városka környékén pusztító lángok 95 százalékát eloltották, a Los Angeles környéki lángokat pedig teljesen megfékezték.

Migránskaraván - Donald Trump új intézkedéseket tervez a migránsok belépésének megakadályozására

Pro... - 2018-11-22

- Donald Trump amerikai elnök és kormányzata várhatóan új intézkedéseket hoz az illegális migránsok belépésének megakadályozására a The Washington Post című lap szerdai értesülései szerint.

A lap úgy tudja, az amerikai belbiztonsági minisztérium pénteken lépteti életbe a Maradj Mexikóban című intézkedéscsomagot. Ennek értelmében a migránsoknak a határ mexikói oldalán kell megvárniuk kérelmük elbírálását.

Gruevszki menekültstátusza - Őrizetbe vették a macedón kémelhárítás egykori vezetőjét, nehogy megszökjön az országból

Pro... - 2018-11-21

- A macedón rendőrség őrizetbe vette Szaso Mijalkovot, az ország titkosszolgálatának az egykori vezetőjét, mert a hatóságok szerint fennállt annak a veszélye, hogy unokatestvéréhez, Nikola Gruevszki volt kormányfőhöz hasonlóan megszökhet az országból.

- Brexit - Uniós miniszterek: nem nyithatók újra a tárgyalások a brit kiválási megállapodás tervezetéről

Pro... - 2018-11-19

- Nem nyithatók újra a tárgyalások a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről szóló megállapodás tervezetéről, annál jobb kompromisszumot ugyanis nem lehet elérni - jelentette ki több bennmaradó európai uniós tagállam szakminisztere is hétfőn Brüsszelben.

"A jelenleginél nem lehet jobb egyezséget kötni" - szögezte le Michael Roth német Európa-ügyi államminiszter.

Hasonló véleményének adott hangot többek között a belga és a holland külügyminiszter is.

Orbán Viktor és Tarlós István aláírta a kormány és a főváros közötti megállapodást

Pro... - 2018-11-18

Tarlós István a főváros napján, Budapest egyesítésének 145. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen a kormányfő jelenlétében jelentette be, hogy a rendezvény előtt aláírták a "tekintélyes horderejű és széleskörű" megállapodást, amelynek eredményeképpen "a főváros forrásbiztosítási lehetőségei előremozdulnak".

A főpolgármester Budapest egyesítésének egykori folyamatáról szólva elmondta, hogy 145 évvel ezelőtt a fővárosi tanács nemcsak megalakult, hanem az ügyek vitelét tényleg át is vette, és ezt a jeles dátumot tekintjük az egységes Budapest megalakulásának.

A városrendezéssel kapcsolatos teendők ellátására elrendelte a törvény az egészen 1948-ig működő Fővárosi Közmunkák Tanácsának felállítását, amelynek fő feladata a fővárosra vagy városrészekre kiterjedő szabályozási tervek készítése, a fejlesztési munkák előkészítése volt - idézte fel. Tarlós István kitért arra is, hogy míg 1870-ben Pest-Buda még a tizenhetedik, addig 1900-ban az egyesített Budapest már a nyolcadik volt az európai nagyvárosok sorrendjében

Támogatja Trump az amerikai büntető igazságszolgáltatási reform kétpárti törvénytervezetét

Pro... - 2018-11-15

Támogatja a büntető igazságszolgáltatási reform kétpárti egyetértéssel megszületett törvénytervezetét Donald Trump amerikai elnök, aki ezt a Fehér Házban szerdán jelentette be.

Macedón belügyminiszter: Gruevszki illegálisan távozott az országból

Pro... - 2018-11-14

Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök bizonyosan nem repülővel távozott az országból, hanem illegálisan, a határátkelőhelyek elkerülésével hagyta el Macedóniát - közölte Oliver Szpaszovszki belügyminiszter a Kanal 5 televíziós csatornával.

Amerikai választások - Arizonában a demokrata szenátorjelölt győzött

Pro... - 2018-11-13

Arizonában a demokrata párti Kyrsten Sinema szenátorjelölt győzött, vetélytársa, a republikánus Martha McSally kedden éjjel elismerte vereségét és gratulált az újdonsült szenátornak.

Brexit - EU-főtárgyaló: néhány nyitott kérdés miatt továbbra sincs megegyezés Nagy-Britanniával

Pro... - 2018-11-12

A kemény munka ellenére továbbra sincs megegyezés a Nagy-Britannia európai uniós tagságának megszűnéséről (Brexit) folytatott tárgyalásokon, néhány nyitott kérdést, például az ír határellenőrzést ugyanis még nem sikerült megnyugtatóan rendezni - közölte Michel Barnier, az EU Brexit-ügyi főtárgyalója hétfőn Brüsszelben.

Kalifornia északi vidékein sebesen terjedő tűzvészek pusztítanak

Pro... - 2018-11-09

Az amerikai televíziók helyszíni tudósításai szerint percenként mintegy 80 focipálya nagyságú terület esik a lángok martalékává. Az első tüzek csütörtökön reggel lobbantak lángra, a kaliforniai fővárostól, Sacramentótól északra.

Amerikai választások - Előrejelzések szerint a demokraták megszerzik a többséget a képviselőházban

Pro... - 2018-11-07

Előrejelzések szerint a Demokrata Párt megszerzi a többséget a képviselőházban a Republikánus Párttól a kedden tartott amerikai félidős választásokon.

Politológus: pozitív fejlemény lenne Közép-Európának Weber megválasztása

Pro... - 2018-11-06

Deák Dániel politológus szerint pozitív fejleményt jelentene Közép-Európának, ha Manfred Webert választanák az Európai Bizottság elnökének.

A kormány 26,4 milliárd forintot ad a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásra

Pro... - 2018-10-31

- A kormány a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási feladatok ellátásához az idén szükséges kiadások fedezetére 26,4 milliárd forint támogatást ad. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny keddi számában jelent meg.

Baán: a felújított Szépművészeti Múzeum a művészetnek szentelt katedrális

Pro... - 2018-10-30

A felújított Szépművészeti Múzeum a művészetnek szentelt katedrális - hangsúlyozta Baán László, a múzeum főigazgatója kedden Budapesten, a rekonstruált épület ünnepi megnyitóján. Baán László, a múzeum főigazgatója beszédében, amelyben megköszönte a három évig tartó teljes körű rekonstrukció résztvevőinek munkáját, kiemelte: a művészet az egyik módja megszabadulni az emberi élet rövidségének, végességének fenyegetésétól.

A művészet a végtelenre nyíló tér, folyamatosan épülő roppant katedrális maga is, amelyben feloldódnak a lineáris idő korlátai, ahol az ember szabadon kommunikálhat arról, mi is létezésünk értelme - fogalmazott a főigazgató.

Kiemelte azt is: a Szépművészeti Múzeum Magyarország első állandó, 1906-ban megnyitott képzőművészeti múzeuma.

Brit ellenzéki pártok azt kérik, hogy az EU készüljön egy újabb népszavazásra

Pro... - 2018-10-26

Brit ellenzéki pártok vezetői azt kérték az Európai Uniótól, hogy kezdje meg a felkészülést egy újabb nagy-britanniai EU-népszavazásra.

Donald Trump kétpárti támogatottságú törvényt írt alá az opiátfüggőség megfékezéséről

Pro... - 2018-10-25

Donald Trump amerikai elnök kétpárti támogatottsággal elfogadott törvényt írt alá szerdán az opiátfüggőség terjedésének megfékezéséről.

Októberben lassult a német gazdasági teljesítmény növekedési üteme

Pro... - 2018-10-24

- A vártnál nagyobb mértékben, három és fél éve a legkisebbre lassult a német gazdasági teljesítmény növekedési üteme októberben a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet előzetes adatokra támaszkodó, szerdán közzétett elemzése szerint.

Hasogdzsi-ügy - Szaúd-Arábia 100 millió dollárt utalt át Washingtonnak Pompeo rijádi látogatása idején

Pro... - 2018-10-18

Amerikai lapértesülések szerint Szaúd-Arábia kedden, Mike Pompeo amerikai külügyminiszter rijádi látogatása idején 100 millió dollárt utalt át Washingtonnak az északkelet-szíriai helyzet stabilizálásához való hozzájárulásként.

Hasogdzsi-ügy - Trump bírálja a Szaúd-Arábiával szemben megfogalmazott, szerinte elsietett vádakat

Pro... - 2018-10-17

- Donald Trump amerikai elnök bírálta azokat a szerinte elsietett vádakat, amelyek világszerte megfogalmazódtak Szaúd-Arábiával szemben Dzsamál Hasogdzsi szaúdi újságíró eltűnése és feltételezett meggyilkolása ügyében, és azokat a Brett Kavanaugh amerikai főbíró jelölése kapcsán megfogalmazódott vádakhoz hasonlította.

Húsz kilogramm marihuánát próbált Magyarországra csempészni egy szerb férfi

Pro... - 2018-10-16

- Húsz kilogramm marihuánát próbált Magyarországra csempészni egy szerb férfi, a bíróság - ügyészi indítványra - elrendelte a letartóztatását.