Pro...

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 1699 találatból.

Szexuális zaklatás miatt egy harmadik feljelentést is tettek a pápai nuncius ellen Párizsban

Pro... - 2019-03-14

Egy harmadik férfi is szexuális zaklatás gyanújával tett panaszt Luigi Ventura apostoli nuncius, a Vatikán franciaországi nagykövete ellen Párizsban - erősítette meg a párizsi ügyészég az Europe1 rádió értesülését.

Brexit - Szakértő: két fontos szavazás előtt áll a brit parlament

Pro... - 2019-03-13

Két fontos szavazás előtt áll a brit parlament, az első a megállapodás nélküli kilépésről, a második az EU-ból történő kilépés elhalasztásáról szól - mondta Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem tanára az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Brexit - Brit kabinetminiszter: jogilag kötelező erejű módosításokat sikerült elérni

Pro... - 2019-03-12

A brit miniszterelnöknek és a Brexit-ügyi miniszternek az Európai Unióval tartott tárgyalásokon olyan jogilag kötelező erejű módosításokat sikerült elérnie, amelyek "megerősítik és feljavítják" a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét tartalmazó megállapodást - jelentette be hétfő éjjel David Lidington, a brit kormány kabinetirodáját vezető miniszter a londoni alsóházban.

Több tízezer háztartás maradt áram nélkül Csehországban

Pro... - 2019-03-11

Több tízezer háztartás maradt áram nélkül Csehországban a vasárnap késő éjjel az országon átvonuló rendkívüli erejű szélvihar következtében. A legnagyobb áramszolgáltató, a Cseh Energetikai Művek (CEZ) az ország 14 régiója közül tízben energetikai vészhelyzetet hirdetett. Sona Holingerová, a CEZ szóvivője szerint éjfél körül mintegy 320 ezer fogyasztónál nem volt áramszolgáltatás.

Antiszemitizmust és gyűlöletet elítélő határozatot fogadott el az amerikai képviselőház

Pro... - 2019-03-08

Elsöprő többséggel, 407:23 arányban fogadott el antiszemitizmust és gyűlöletet elítélő határozatot csütörtökön az amerikai képviselőház.

A határozat egy, a tavaly őszi választásokon a kongresszus alsóházába beválasztott minnesotai demokrata párti képviselőnő kijelentéseire adott válaszként született, noha a határozat szövegében a nevét nem említik.

Az uniós bíróság hatályon kívül helyezte a nemzeti régiókról szóló kezdeményezés elutasítását

Pro... - 2019-03-07

Az Európai Bíróság hatályon kívül helyezte a nemzeti kisebbségi régiókról szóló polgári kezdeményezés elutasítását. Csütörtökön ismertetett döntése szerint a luxembourgi székhelyű bíróság arra hivatkozva érvénytelenítette az Európai Unió Törvényszéke elsőfokú ítéletét és az Európai Bizottság (EB) határozatát, hogy tévesen alkalmazták a közösségi jogot, amikor megtagadták a nemzeti kisebbségi régiók helyzetének javítására irányuló kezdeményezés nyilvántartásba vételét.

Washington óva inti Ankarát az orosz fegyvervásárlásoktól

Pro... - 2019-03-06

- Washington figyelmeztette Ankarát a tervezett orosz fegyvervásárlások miatt - közölte keddi sajtótájékoztatóján Robert Palladino amerikai külügyi szóvivő.

A rasszizmus ellen tüntettek Milánóban

Pro... - 2019-03-02

Bevándorlók és olasz civilszervezetek is részt vettek a szombat délután Milánóban tartott, rasszizmus- és diszkrimináció-ellenes tüntetésen, amelyen több mint kétszázezres tömeg vonult fel.

EP-választás - Kitűzte az EP-választás időpontját az államfő

Pro... - 2019-03-01

Kitűzte május 26-ára az Európai Parlament magyar képviselőinek választását Áder János köztársasági elnök - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal a honlapján pénteken.

Illegális bevándorlás - Ab: nem alkotmányellenes a jogellenes bevándorlás elősegítését büntető tényállás

Pro... - 2019-02-28

- Nem alaptörvény-ellenes a büntető törvénykönyvnek (Btk.) a jogellenes bevándorlás elősegítését büntető új tényállása, de csak az Alkotmánybíróság (Ab) által meghatározott alkotmányos követelmények betartásával alkalmazható - mondta ki az Ab csütörtökön közzétett határozatában.

Az amerikai képviselőház semmisnek mondta ki a rendkívüli állapot kihirdetését

Pro... - 2019-02-27

- Semmisnek mondta ki a rendkívüli állapot Donald Trump amerikai elnök általi kihirdetését az amerikai képviselőház.

A képviselőház 245:182 arányban utasította el Trump deklarációját kedden.

- A német CDU egyértelmű kiállást vár Orbán Viktortól az Európai Néppárt értékei mellett

Pro... - 2019-02-25

Egyértelműen el kell köteleződnie az Európai Néppárt (EPP) értékei mellett Orbán Viktor magyar kormányfőnek és az EPP-hez tartozó pártjának, a Fidesznek - mondta hétfőn Berlinben a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) főtitkára.Paul Ziemiak a CDU elnökségi ülése után tartott tájékoztatóján a migrációval foglalkozó magyar kormányzati kampánnyal kapcsolatban elmondta, hogy az elnökség "elítéli" a kampányt és "elhatárolódik" tőle.

Amerikai sajtó: az Egyesült Államok kanadai nagykövete a legesélyesebb az ENSZ-nagyköveti posztra

Pro... - 2019-02-22

Amerikai sajtójelentések szerint Kelly Craft, Kanadában akkreditált amerikai nagykövet a legesélyesebb arra, hogy az Egyesült Államok következő ENSZ-nagykövete legyen.

Fővárosi Közgyűlés - Jobbik: a főváros feléli vagyonát

Pro... - 2019-02-20

- A Jobbik szerint a fővárosiaknak idén sem lehet sok örömük a budapesti költségvetésben, mivel a város "feléli, amije van".

Kétséges Lengyelország részvétele a jeruzsálemi V4-csúcson az ügyvezető izraeli külügyminiszter kijelentése miatt

Pro... - 2019-02-18

Kétségessé vált Lengyelország részvétele a visegrádi négyek (V4) és Izrael jeruzsálemi csúcsértekezletén, miután Jiszráel Kac ügyvezető izraeli külügyminiszter - idézve Jichák Samír néhai miniszterelnököt - kijelentette, hogy a "lengyelek az anyatejjel szívták magukba az antiszemitizmust".

Több mint 15 millió forint értékű kábítószert találtak egy gödöllői dílernél

Pro... - 2019-02-16

Több mint 15 millió forint értékű kábítószert találtak egy gödöllői férfinél, aki otthonában és cégének fővárosi telephelyén árulta a drogot - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata szombaton a rendőrség honlapján.

A DK át akarja vizsgáltatni a parlamenti szavazógépeket

Pro... - 2019-02-15

- A Demokratikus Koalíció (DK) arra kéri Kövér László házelnököt, adjon engedélyt az ellenzéki pártoknak a parlament elektronikus szavazógépeinek és az azokat működtető rendszernek az átvizsgáltatására.

Repülőjáratok ezreit törölték az Egyesült Államok északi és nyugati vidékeit sújtó hóviharok miatt

Pro... - 2019-02-13

- Repülőjáratok ezreit törölték kedden, és áramkimaradások vannak az Egyesült Államok északi és nyugati vidékein a térséget sújtó téli viharok miatt.Az észak-nyugati Seattle városától a keleti parti Bostonig összefüggő viharzóna tombol az Egyesült Államokban: folyamatosan havazik, az utak jegesek, Chicagót, Detroitot és Bostont is hó borítja.

- Hatévi mélyponton a brit gazdaság növekedési üteme

Pro... - 2019-02-11

A hétfőn közzétett legfrissebb becslés szerint hat éve nem mért mélypontra lassult tavaly a brit gazdaság növekedési üteme, ráadásul decemberben csökkent is a hazai össztermék (GDP) az előző hónappal összehasonlítva.

- Az elmúlt évtized legnagyobb hatású évértékelője volt a mai

Pro... - 2019-02-10

Az elmúlt évtized legnagyobb hatású évértékelője volt a mai. A magyar kormány a családok támogatásáról szóló döntéseivel egész Európa számára is világossá tette, hogy a bevándorlással szemben a gyermekvállalást helyezi előtérbe.