Pro...

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 1817 találatból.

Koronavírus - Csehországban már 26-ra emelkedett a betegek száma

Pro... - 2020-03-08

- Csehországban már 26-ra emelkedett az új koronavírussal fertőzött személyek száma. A betegség eddig minden esetben enyhe lefolyású - közölte vasárnap reggel az egészségügyi tárca.A vírus egy hete jelent meg, és eddig összesen 787 személynél készítettek laboratóriumi teszteket, ennek negyede a hét végén készült - írta Adam Vojtech egészségügyi miniszter a Twitteren.

Koronavírus - Infektológus: enyhe tünetei vannak az iráni diákoknak

Pro... - 2020-03-05

Enyhe tünetei vannak annak a Magyarországon tanuló két iráni diáknak, akinél kimutatták a koronavírust. Lázuk nincs, kivizsgálásuk zajlik - mondta Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Azonnali hatálllyal leállítják a tanítást egész Olaszországban

Pro... - 2020-03-04

Azonnali hatállyal leállítják a tanítást egész Olaszországban a koronavírus-járvány miatt. Az intézmények március 15-ig zárva lesznek - értesült az olasz sajtó szerdán.

Lucia Azzolina oktatásügyi miniszter arra kérte az olaszokat, várják meg a hivatalos bejelentést.

A Trump-kormányzat korlátozza az Egyesült Államokban működő kínai központi média újságíróinak létszámát

Pro... - 2020-03-03

Donald Trump amerikai elnök kormányzata hétfőn elrendelte az Egyesült Államokban a központi kínai médiának dolgozó kínai újságírók létszámának korlátozását - tudatta közleményében az amerikai külügyminiszter.

Koronavírus - Egy hónapja nem látott szintre mérséklődött a napi új fertőzöttek száma Kínában

Pro... - 2020-03-02

Egy hónapja nem látott szintre mérséklődött az új típusú koronavírus napi új fertőzöttjeinek száma Kínában a hétfőn jelentett hivatalos adatok alapján.

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság hétfőn közölt adatai szerint vasárnap éjfélig 202 új beteget diagnosztizáltak Kína szárazföldi részén, ahol az összes eddig jelentett fertőzött száma ezzel meghaladta a 80 ezret. Közülük immár több mint 44 ezren gyógyultak meg, és közel 33 ezren állnak még mindig kezelés alatt.

Szlovák választás - Bejelentette lemondását Bugár Béla, a Most-Híd elnöke

Pro... - 2020-03-01

Bejelentette lemondását Bugár Béla, a Most-Híd elnöke vasárnap, a szlovák-magyar vegyes párt gyenge választási eredményére reagálva. A Most-Híd a parlamenti választáson nagyon gyengén szerepelt, a nem hivatalos végeredmények szerint a 13. helyen végzett a voksok 2,05 százalékát megszerezve. Ez kevesebb, mint egyharmada a négy évvel korábbi eredményüknek.

"Az eredmény nagyon rossz, sokkal jobbat vártunk" - mondta Bugár. Bejelentette: lemond a pártelnöki posztról, de nem távozik teljesen a politikából, mint mondta, továbbra is segíteni akarja pártját.

Koronavírus - Romániában is megjelent a fertőzés

Pro... - 2020-02-27

Romániában is megjelent a koronavírus: az ország déli részén, egy Gorj megyei férfinál mutatták ki a fertőzést - közölték szerda este az egészségügyi minisztérium illetékesei.

Koronavírus - Tovább csökkent a napi új fertőzöttek száma Kínában

Pro... - 2020-02-26

Tovább csökkent a napi új fertőzöttek száma Kínában, ahol az új típusú koronavírus-járvány már túlnyomórészt a közép-kínai Vuhanra korlátozódik.

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság szerdán közölt adatai szerint Kína szárazföldi részén újabb 406 fertőzöttet diagnosztizáltak kedd éjfélig, ezzel a napi esetek száma csökkent a kedden jelentett 508-hoz képest. A járvány összes fertőzöttjeinek száma a szárazföldi Kínában elérte a 78 064-et, miközben újabb 52 halálozással a kór immár 2715 életet követelt.

Heves szélvihar vonult át Csehországon, több tízezer háztartás maradt áram nélkül

Pro... - 2020-02-24

Mintegy 40 ezer háztartás maradt áram nélkül Csehországban a hétfőre virradóra átvonuló, kiadós esővel kísért rendkívül heves szélvihar következtében - jelentette a cseh közszolgálati hírtelevízió (CT24).

- Újra a Kúriára kerül a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos ügye

Pro... - 2020-02-18

Az Alkotmánybíróság (Ab) döntése alapján újra a Kúria elé kerül a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos büntetőügye. Az Ab kedden kiadott közleménye szerint alaptörvény-ellenes a büntetőeljárási törvény (be.) egyik átmeneti rendelkezése, ezért azt a testület megsemmisítette.

Koronavírus - Rendkívüli nehézségeket jelent a vuhani kórházaknak és dolgozóiknak a járvány

Pro... - 2020-02-13

A súlyos tüdőgyulladást okozó koronavírus-járvány elleni küzdelem rendkívüli nehézségeket jelent a járvány kiindulópontjának számító, közép-kínai Vuhanban működő kórházaknak és dolgozóiknak - derül ki a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap internetes oldalán csütörtökön megjelent cikkből.

Salvini mentelmi joga elveszítését kockáztatja a migránsok feltartóztatása miatt

Pro... - 2020-02-12

- A római felsőház szerdán határoz arról, megvonja-e Matteo Salvini volt belügyminiszter, a Liga és a jobbközép koalíció vezetőjének mentelmi jogát, miután az ügyészség eljárást indított ellene a Gregoretti olasz katonai hajóval tavaly nyáron érkezett migránscsoport feltartóztatása miatt.

Ítéletidő, özönvízszerű esőzés, áradások az Egyesült Államok déli tagállamaiban

Pro... - 2020-02-11

- Ítéletidő tombol, az özönvízszerű esőzések miatt áradnak a folyók és patakok az Egyesült Államok déli tagállamaiban - jelentette hétfőn este az amerikai országos meteorológiai szolgálat.

Az ítéletidő Texas keleti megyéiben, Mississippiben, Alabamában és Tennessee államban tombol. Az esőzések és az áradások miatt utak váltak járhatatlanná, sok helyütt iskolák és állami hivatalok maradtak zárva.

Vihar - Közlekedési fennakadásokat és károkat okozott a szélvihar Németországban

Pro... - 2020-02-10

Közlekedési fennakadásokat és károkat okozott Németországban egy viharfront, amely orkánerejű széllökésekkel vonul át az ország felett. A front hétfő reggel érkezett Bajorország tartomány térségébe, ahol több tízezer háztartás áram nélkül maradt és sokhelyütt megbénult a közlekedés.

Ukrán miniszter: nem kivitelezhetők Szijjártó javaslatai a magyar nyelvű oktatásról

Pro... - 2020-02-08

- Hanna Novoszad oktatási miniszter egyik javaslatot sem tartja kivitelezhetőnek azok közül, amelyeket Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteki kijevi tárgyalásukon ismertetett vele az ukrajnai magyar nyelvű oktatási helyzet megoldására - áll az ukrán politikus sajtóközleményében, amelyből a Prjamij ukrán hírtelevízió idézett péntek este a honlapján.

Kábítószerkereskedőket fogtak el egy nagyszabású rendőrségi akció keretében

Pro... - 2020-02-07

- Új pszichoaktív szerekkel kereskedő embereket fogtak el egy nagyszabású rendőrségi akció keretében Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyében, 17 embert előállítottak, a gyanúsítottak száma jelenleg 14 - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján.

Az egy időben, két megyét érintően, húsz helyszínen végrehajtott akcióban megközelítőleg 200 rendőr, 50 szolgálati autóval, talajradarokkal, kábítószerkereső kutyákkal, fémkereső készülékekkel, kábítószer azonosító digitális spektrométerekkel felszerelkezve vett részt. Az elfogásokat a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei hajtották végre - olvasható a police.hu oldalon.

Alapjogokért Központ: nem kedvező Magyarországnak a britek kilépése

Pro... - 2020-01-31

Az Alapjogokért Központ elemzője nem tartja kedvezőnek Magyarország szempontjából, hogy az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból.

Koronavírus - Törökország kezdeményezte Vuhanban rekedt állampolgárai hazaszállítását

Pro... - 2020-01-29

Törökország kezdeményezte a kínai hatóságoknál annak a 32 török állampolgárnak és családjuknak a hazaszállítását, aki az új koronavírus-járvány megfékezése érdekében lezárt, kelet-kínai Vuhan városában él - nyilatkozott szerdán Emin Önen, Törökország pekingi nagykövete az NTV török hírtelevíziónak.

Koronavírus - További húsz amerikai repülőtérre terjesztették ki a Kínából érkezők vizsgálatát

Pro... - 2020-01-28

Kiterjesztették további húsz amerikai repülőtérre a Kínából érkező utasok egészségügyi vizsgálatát - jelentette be hétfőn este az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC).

A jobbközép győzött Calabriában, a baloldal maradt Emilia Romagnában

Pro... - 2020-01-27

A majdnem végleges eredmények szerint a baloldal által a tartományi elnöki tisztségre jelölt Stefano Bonaccini a voksok több mint 51 százalékát szerezte meg az észak-olaszországi Emilia Romagna tartományban a vasárnap rendezett regionális választásokon.