Pro...

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 1574 találatból.

Bűncselekmény-rablás Turisták fegyveres kirablása miatt fogtak el három férfit

Pro... - 2018-10-05

Elfogott a rendőrség három férfit, akik fegyverrel megfenyegettek és kiraboltak két külföldit nyáron Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken a honlapján.

Kettős állampolgársági vita - Az ukrán külügyminisztérium nemkívánatos személlyé nyilvánította a beregszászi magyar konzult

Pro... - 2018-10-04

Az ukrán külügyminisztérium nemkívánatos személlyé nyilvánította a beregszászi magyar konzult, akinek 72 órán belül el kell hagynia az ország területét - tájékoztatott csütörtökön a kijevi tárca a honapján megjelent közleményében.

A tájékoztatás szerint a tárca a Keskeny Ernő kijevi magyar nagykövetnek átadott jegyzékben közölte, hogy a beregszászi diplomata a tisztségével összeegyeztethetetlen tevékenységet folytatott, ezért a konzuli kapcsolatokról szóló 1963-as bécsi egyezménnyel összhangban távoznia kell az országból.

A The New York Times szerint Trump segített a szüleinek adót csalni; az elnök tagad

Pro... - 2018-10-03

- Donald Trump amerikai elnök évtizedekkel ezelőtt segített a szüleinek, hogy dollármilliókat titkoljanak el az adóhivatal elől - írta kedden este internetes oldalán a The New York Times. Trump ügyvédje hamisnak minősítette a cikkben foglaltakat.

Brexit - Theresa May: az EU nem ugyanaz, mint a Szovjetunió

Pro... - 2018-10-02

A brit miniszterelnök szerint az Európai Unió nem hasonlítható össze az egykori Szovjetunióval. Theresa May a BBC televíziónak nyilatkozva kedden alig burkoltan visszautasította saját külügyminisztere, Jeremy Hunt erre vonatkozó minapi kijelentését.

Nyolc évre ítéltek egy brit állampolgárságú kábítószercsempészt Szegeden

Pro... - 2018-10-01

- Nyolc év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék hétfőn egy iraki származású brit állampolgárt, aki hétkilónyi ópiumszármazékot próbált Magyarországon keresztül Angliába csempészni.

MOGYE-ügy - Felfüggesztik a vezető tisztségek betöltését a magyar tagozat képviselői

Pro... - 2018-09-27

Felfüggesztik vezető tisztségeik betöltését a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) választott és kinevezett magyar tisztségviselői amiatti tiltakozásuk jeléül, hogy a kormány már a most kezdődő a tanévtől egyesítette a MOGYE-t és a Petru Maior Egyetemet, és létrehozta a Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológai Egyetemet (MOGYTTE).

MTA: Ukrajnában tiltott a többes állampolgárság, de a szankcióra nincs precedens

Pro... - 2018-09-24

Akár az állását is elveszítheti, aki több állampolgársággal rendelkezik Ukrajnában, ugyanakkor ezzel még senkit nem büntetek - mondta Fedinec Csilla, a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpontjának tudományos főmunkatársa hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

EU-csúcs - Theresa May váratlan és megalázó vereségéről ír a brit sajtó

Pro... - 2018-09-21

Pénteki brit sajtóvélemények szerint Theresa May miniszterelnök váratlan és megalázó vereséggel volt kénytelen hazatérni az előző napi informális salzburgi EU-csúcsról.

Az amerikai igazságügyi tárca elrendelte két kínai állami médiavállalat bejegyzését idegen ügynökként

Pro... - 2018-09-19

- Az amerikai igazságügyi minisztérium elrendelte, hogy az Egyesült Államokban is dolgozó két vezető kínai állami médium külföldi ügynökként regisztráltassa magát - jelentette kedd este internetes honlapján a The Wall Street Journal.

Mike Pompeo: az Egyesült Államok jövőre maximum 30 ezer menekültet fogad be

Pro... - 2018-09-18

- Az Egyesült Államok jövőre az ideinél kevesebb, maximum 30 ezer menekültet fogad be - jelentette be Mike Pompeo amerikai külügyminiszter hétfőn.

Szkripal-ügy - Oknyomozó portál: 2009 előttről nincs adat az egyik gyanúsítottról

Pro... - 2018-09-16

A Szkripal-ügyben meggyanúsított, magát egyszerű turistának mondó egyik férfiről, Alekszandr Petrovról 2009 előttről semmilyen adat nincs az orosz központi nyilvántartásban, és az útlevele is arra utaló bejegyzéseket tartalmaz, hogy köze lehet a titkosszolgálatokhoz - jelentette a Bellingcat oknyomozó portál.

Az EU meghosszabbította az Oroszország ellen bevezetett szankciókat

Pro... - 2018-09-13

Az Európai Unió hat hónappal, március 15-ig meghosszabbította az Ukrajna területi integritásának megsértése és függetlenségét aláásó vagy fenyegető intézkedések miatt Oroszország ellen bevezetett korlátozó intézkedéseket - közölte az Európai Unió Tanácsa csütörtökön.

Szkripal-ügy - Putyin: Moszkva azonosította a merényletkísérlet két gyanúsítottját

Pro... - 2018-09-12

- Oroszország azonosította azt a két férfit, aki a brit hatóságok gyanúja szerint Angliában megmérgezte Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettős ügynököt és lányát - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán Vlagyivosztokban.

A Trump-kormány egy állítólagos munkatársának névtelen cikkét közölte a The New York Times

Pro... - 2018-09-06

- Egy magát a Trump-kormány munkatársának mondó, névtelen szerző cikkét jelentette meg internetes oldalán a The New York Times című lap szerdán.

A lap véleményoldalán Része vagyok a Trump-kormányzaton belüli ellenállásnak címmel megjelent írás szerzője kiemelte, hogy az elnöknek dolgozik, de ő és hozzá hasonlóan gondolkodói kollégái fogadalmat tettek, hogy meghiúsítják Trump "elképzeléseinek egy részét és legrosszabb hajlamait".

PSZ: nyugdíjasokkal enyhíthető a pedagógushiány

Pro... - 2018-09-03

- A pályakezdők béremelése mellett a nyugdíjasok továbbfoglalkoztatásának automatizmusával, illetve a végzős hallgatók bevonásával lehetne enyhíteni a pedagógushiányt - jelentette ki a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke az érdekképviselet hétfői budapesti tanévnyitó sajtótájékoztatóján.

Romániai törvénymódosítás: az elemi osztályokban is román tanároknak kell oktatniuk a román nyelvet

Pro... - 2018-08-31

A román kormány rendelettel módosította a tanügyi törvényt: a kisebbségek nyelvén oktató elemi iskolákban is szakképzett román nyelv és irodalom tanároknak kell tanítaniuk a román nyelvet.

Minden eddiginél nagyobb hadgyakorlatára készül az orosz hadsereg

Pro... - 2018-08-28

Minden eddiginél nagyobb hadgyakorlatára készül Oroszország szeptemberben, Vosztok-2018 fedőnévvel - közölte Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter kedden Abakánban.

Macron: Európának meg kell szerveznie a saját védelmét az Egyesült Államok nélkül

Pro... - 2018-08-27

- Emmanuel Macron francia államfő hétfőn bejelentette, hogy Franciaország a következő hónapokban programot készít elő az európai biztonság és védelem megerősítésére, amely a jövőben nem épülhet kizárólag az Egyesült Államokra."Európa nem helyezheti többé a biztonságát kizárólag az Egyesült Államok kezébe. Nekünk maguknak kell vállalni a felelősséget és szavatolni a biztonságot, azaz az európai szuverenitást" - mondta a francia köztársasági elnök a nagykövetek hagyományos éves értekezletét megnyitó beszédében, hétfőn Párizsban

Donald Trump volt ügyvédje elismerte, hogy megsértette a kampányfinanszírozási törvényt

Pro... - 2018-08-22

Donald Trump volt ügyvédje, Michael Cohen vádalkut kötött és bíróság előtt beismerte kedden, hogy megsértette a kampányfinanszírozási törvényt; az amerikai média szerint ez kedvezőtlen helyzetbe hozhatja az amerikai elnököt is.

Amerikai jogvédők szerint a kormányzat csapdát állít a migránsoknak

Pro... - 2018-08-15

- Szövetségi intézményeket perel az ACLU (Amerikai Polgári Szabadságjogok Uniója) jogvédő szervezet, mert szerinte "csapdát állítanak" az illegális bevándorlóknak, hogy kitoloncolhassák őket.

A szervezet azt nehezményezi, hogy szövetségi bevándorlási hivatalok összehangolt kampányt indítottak a névházasságok révén amerikai állampolgárságot szerezni akaró illegális bevándorlók letartóztatására és kitoloncolására.