Pro...

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 1788 találatból.

Tíz éves csúcsra emelkedett tavaly a forgalomba helyezett autók száma Németországban

Pro... - 2020-01-06

- Tíz éve nem látott magas szintre emelkedett tavaly a Németországban forgalomba helyezett új személygépkocsik száma, miközben csökkent a német autóipar termelése és exportja is a járműipari vállalatok szakmai képviselete, a Verband der Automobilindustrie (VDA) hétfőn publikált jelentése alapján.

Könnyebben léphetnek a kínai piacra a külföldi hitelezők

Pro... - 2020-01-05

- A külföldi hitelezők könnyebben léphetnek a kínai piacra a banki és biztosítási szektort szabályozó bizottság újonnan bevezetett szabályainak köszönhetően.

Washington légicsapásokat hajtott végre Bagdadban Iránhoz köthető célpontok ellen

Pro... - 2020-01-03

Washington légicsapásokat hajtott végre az iraki fővárosban, Bagdadban Iránhoz köthető célpontok ellen - jelentette helyi idő szerint csütörtök este az amerikai média meg nem nevezett amerikai kormányzati forrásokra hivatkozva.

A Fox televízió - utalva az iraki állami televízió jelentésére - közölte: a légicsapásokban, amelyek egyike a bagdadi nemzetközi repülőteret célozta meg, életét vesztette Kászim Szulejmáni iráni tábornok, az iráni Forradalmi Gárda al-Kudsz nevű különleges egységének parancsnoka és Abu Mahdi al-Muhandisz, a Népi Mozgósítási Erők nevű, iráni támogatást élvező milicistákat tömörítő ernyőszervezet vezetője.

Idén is több baleset történt pirotechnikai eszközök miatt

Pro... - 2020-01-01

Idén is több baleset történt pirotechnikai eszközök miatt - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerda reggel.Győrfi Pál közleménye szerint országszerte 14 ilyen esethez riasztották a mentőket, jellemzően kéz és arcsérülések miatt.

Putyin felavatta a Krími híd vasúti részét

Pro... - 2019-12-23

- Felavatta Vlagyimir Putyin a Krími híd vasúti részét: hétfőn áthaladt egy sínbuszszerelvény, vonatvezetői kabinjában az orosz elnökkel a Krím félszigetet a Kercsi-szoroson át az orosz szárazfölddel összekötő 19 kilométeres híd vasúti részén, megnyitva ezzel az objektumot a vasúti közlekedés előtt is.

Az amerikai képviselőház megszavazta az új észak-amerikai szabadkereskedelmi egyezményt

Pro... - 2019-12-20

- Az amerikai képviselőház elsöprő kétpárti támogatással csütörtökön megszavazta az új észak-amerikai szabadkereskedelmi egyezményt (USMCA).

Impeachment - Nancy Pelosi: szomorú és egyben nagyszerű az eljárás megindítása

Pro... - 2019-12-19

- Az Egyesült Államok számára nagyon szomorúnak, de az alkotmányosság szempontjából nagyszerűnek nevezte Nancy Pelosi demokrata párti házelnök azt, hogy a képviselőház megszavazta a Donald Trump elnök elleni alkotmányos felelősségre vonási eljárás megindítását.

Román miniszterelnök: Románia a kisebbségi jogok védelmének az egyik legelismertebb modellországává vált

Pro... - 2019-12-18

- Ludovic Orban román miniszterelnök szerint Románia a kisebbségi jogok védelmének az egyik legelismertebb modellországává vált. A kormányfő a nemzeti kisebbségek napja alkalmából kiadott szerdai üzenetében dicsérte a román kisebbségvédelmi modellt.

Brit választások - Különböző hangsúllyal értékelték a külföldi vezetők a brit választások eredményét

Pro... - 2019-12-13

Különböző hangsúllyal értékelték pénteken az előző napi előrehozott brit parlamenti választások eredményét az Európai Unió vezetői és a külföldi kormányok.

Oroszország kiutasított két német diplomatát

Pro... - 2019-12-12

Nemkívánatos személynek nyilvánította a moszkvai német nagykövetség két munkatársát csütörtökön az orosz külügyminisztérium.

A tárca bekérette a német nagykövetet, és közölte vele, hogy a döntés a kölcsönösség elvén alapul. A két német diplomatának hét napon belül kell elhagynia Oroszországot.

Von der Leyen: a Bizottság 100 milliárd euróval segíti az EU gazdaságainak környezetbarátabbá válását

Pro... - 2019-12-11

Az Európai Bizottság 100 milliárd euró értékű beruházást kíván mozgósítani, hogy segítse az unió gazdaságainak környezetbarátabbá válását az éghajlatváltozás elleni fellépésének jegyében - mondta Ursula von der Leyen, a bizottság elnöke szerdán Brüsszelben.

Illegális bevándorlás - Európa Tanács: a vucjaki befogadótábort haladéktalanul be kell zárni

Pro... - 2019-12-06

- A Bosznia-Hercegovinában, Bihac közelében lévő vucjaki befogadótábor haladéktalan bezárására szólított fel, és konkrét, országos szintű intézkedéseket követelt a migránsokkal való bánásmód javítása érdekében Dunja Mijatovic, a strasbourgi székhelyű Európa Tanács emberi jogi biztosa Szarajevóban - közölte pénteken Mijatovic hivatala.

A képviselőház Kína elleni szankciókra szólítja fel Trumpot a muszlim kisebbségek elnyomása miatt

Pro... - 2019-12-04

Az amerikai képviselőház elsöprő többséggel elfogadta kedd este azt a törvényjavaslatot, amely Kína elleni szankciók életbe léptetésére szólítja fel Donald Trump elnököt a Kínában élő muszlim vallású ujgur kisebbség elnyomása miatt.

Kannabiszt termesztő apa és fia ellen emeltek vádat Kecskeméten

Pro... - 2019-12-02

- Különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása miatt emeltek vádat két kalocsai férfi ellen, az apa és fia őstermelőként kukorica között termesztett kannabiszt - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség hétfőn.

A kertész végzettségű 57 éves apa és a 29 éves fia a kannabiszt az otthonuk közvetlen közelében lévő mezőgazdasági területeken termesztette. A két férfi a 2018. október elején leszüretelt kendert kalocsai otthonukban szárította.

Terrorcselekményért börtönbüntetését töltő elítélt követett el előző nap London belvárosában késeléses merényletet.

Pro... - 2019-11-30

Egybehangzó szombati brit médiaértesülések szerint terrorcselekményért börtönbüntetését töltő elítélt követett el előző nap London belvárosában késeléses merényletet, amelyben ketten meghaltak.

A BBC televízió és több brit lap egyaránt úgy tudja, hogy az elkövetőt - akit a péntek délutáni támadás után a rendőrök agyonlőttek - próbaidőre helyezték szabadlábra, és elektronikus azonosítót is viselt magán.

Ursula von der Leyen: nem szabad megalkudni a jogállamiság kérdésében

Pro... - 2019-11-27

Nem szabad megalkudni a jogállamiság ügyében, annak érvényesülnie kell az Európai Unió minden egyes tagországában - szögezte le az Európai Bizottság megválasztott elnöke szerdán Strasbourgban.

Donald Trump harmadik negyedévi fizetését az opiát tartalmú szerek elleni harcra adományozta

Pro... - 2019-11-27

- Donald Trump amerikai elnök harmadik negyedévi elnöki fizetését az opiát tartalmú szerek elleni küzdelemre adományozta - közölte újságírókkal kedden este a Fehér Ház egyik tisztségviselője.

A román lapok a szociáldemokraták megbüntetését látják Iohannis fölényes győzelmében

Pro... - 2019-11-25

A bukaresti lapok szerint nem a Nemzeti Liberális Párt (PNL) jelöltjeként újabb mandátumot szerző Klaus Iohannis jobboldali államfő győzött, hanem az utóbbi három évben kormányon lévő Szociáldemokrata Párt (PSD) populista politikája szenvedett megsemmisítő vereséget a romániai elnökválasztáson.

Az amerikai szenátus egyhangúlag megszavazta a hongkongi tiltakozókat támogató törvényjavaslatot

Pro... - 2019-11-20

Az amerikai szenátus helyi idő szerint kedden este egyhangúlag megszavazta a hongkongi tiltakozókat támogató és egyben Kínát az erőszak veszélyeire figyelmeztető törvényjavaslatot.

Az elfogadott jogszabály értelmében az Egyesült Államoknak évente felül kellene vizsgálnia a Hongkongnak nyújtott támogatását. Ennek érdekében a külügyminiszternek évente igazolnia kellene, hogy Hongkong kellő mértékben független Pekingtől, és ezzel mintegy kezességet vállal az 1997-ben Kínához visszacsatolt, 263 szigetből álló városállam különleges státusának megőrzéséért.

Pénzmosás miatt vádat emeltek két zalai férfi ellen

Pro... - 2019-11-19

Pénzmosás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat két zalai férfi ellen, aki vállalta, hogy német cégektől csalással megszerzett összegeket vesz fel magyar bankokban - közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden.