Pro...

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 1454 találatból.

OGY - Elítélte a parlament az ukrán oktatási törvényt

Pro... - 2017-09-19

- Egyhangú szavazással fogadta el az Országgyűlés kedden azt az ötpárti határozati javaslatot, amely "a jogtipró ukrán oktatási törvény elítéléséről és az ellene való fellépésről" szól.

A képviselők ebben felhívják Ukrajna felelős vezetőit arra, hogy tartsák tiszteletben a demokrácia és a jogállamiság közös európai értékeit, amelyeket valamennyi nyilatkozatukban mindeddig maguk is hangoztattak, és tartózkodjanak a jogszabály hatályba léptetésétől.

Ukrán oktatási törvény - Szili: Ukrajna saját alkotmányát is megsérti

Pro... - 2017-09-12

Ukrajna az oktatási törvény módosításával megsérti saját alkotmányát és az Európai Unióval kötött társulási megállapodást is - jelentette ki Szili Katalin a miniszterelnöki megbízott az M1 aktuális csatorna műsorában kedden.

Az ukrán alkotmány kimondja, hogy biztosítani kell a kisebbségek számára az anyanyelvi oktatás jogát - közölte.

A katalán elnök kiírta a függetlenségi népszavazást

Pro... - 2017-09-07
on the beach holidays argento sale yoox uk marks and spencer voucher new look voucher

Kiírta október 1-jére a Spanyolországtól való elszakadásról szóló katalán függetlenségi népszavazást Carles Puigdemont katalán elnök szerdán késő este Barcelonában.A helyi parlament épületében tartott eseményen részt vett a katalán autonóm kormány összes tagja, és mindnyájan aláírták a népszavazás kiírásáról szóló dokumentumot.

"Ez a nagy remény pillanata" - fogalmazott az aláírást követő sajtótájékoztatón Carles Puigdemont.

Észak-koreai válság - Moszkva segítségét kérte Phenjan megfékezéséhez a dél-koreai elnök

Pro... - 2017-09-06
wholesale inkjet photo paper cheap inkjet paper cheap inkjet photo paper wholesale inkjet paper

Segítséget kért a nukleáris és rakétakísérletekkel "provokáló" Phenjan megfékezéséhez Vlagyimir Putyin orosz elnöktől Mun Dzse In dél-koreai államfő szerdán Vlagyivosztokban.

A két vezető a 3. Keleti Gazdasági Fórum alkalmából találkozott a távol-keleti orosz kikötővárosban.

Miniszteri rendelettel tették lehetővé Romániában a veszélyesnek minősülő medvék és farkasok kilövését

Pro... - 2017-09-05

A román környezetvédelmi tárca vezetője 140 medve és 97 farkas kilövéséről vagy áthelyezéséről adott ki miniszteri rendeletet, amelyet élesen bíráltak az állatvédők. A hivatalos közlöny hétfői számában megjelent jogszabály szerint azokban az esetekben tekintenek el a - medvét és farkast szigorúan védett fajként oltalmazó - törvények előírásaitól, amikor nem lehet más "elfogadható" módon megakadályozni, hogy a nagyragadozók jelentős károkat okozzanak, vagy az emberek biztonságát veszélyeztessék.

Trump: az Egyesült Államok kész minden eszközzel megvédeni önmagát és szövetségeseit

Pro... - 2017-09-04

Az Egyesült Államok kész megvédeni önmagát és szövetségeseit minden rendelkezésére álló eszközzel, akár nukleáris erővel is - közölte Donald Trump amerikai elnök Abe Sindzo japán kormányfővel telefonbeszélgetésükkor, amelyet hírügynökségek idéztek fehér házi forrásokra hivatkozva.

Az amerikai kormány négy céget választott ki a mexikói határfal prototípusai elkészítésére

Pro... - 2017-09-01
cheap inkjet paper cheap inkjet photo paper wholesale inkjet photo paper best inkjet photo paper inkjet photo paper online

Az amerikai kormány négy vállalatot választott ki csütörtökön a mexikói határfal prototípusainak elkészítésére. A döntést a belbiztonsági minisztériumhoz tartozó, határőrizeti szervekért felelős főigazgató-helyettes jelentette be. Ronald Vitiello elmondta: egy alabamai, egy arizonai, egy texasi és egy Mississippi államban lévő vállalkozás készítheti a prototípusokat, amelyeket az amerikai-mexikói határ San Diego melletti szakaszán kell felépíteniük. A szövetségi kormányzat ezek elkészülte után hozza meg a végleges döntést a megbízásról.

Texas állam 62 megyéjét nyilvánították katasztrófa sújtotta területnek

Pro... - 2017-08-28
wholesale inkjet paper inkjet paper manufacturers inkjet photo paper manufacturers cheap photo paper cheap inkjet photo paper wholesale inkjet photo paper best inkjet paper online

Texas állam 62 megyéje katasztrófa sújtotta területté vált vasárnap estére a trópusi viharrá szelídült Harvey hurrikán pusztításai nyomán.

Texasban vasárnap éjjel nem hogy apadt volna, hanem egyenesen erősödött az esőzés, több mint ezer embert mentettek ki az otthonából, többek között Houstonban is. Meteorológusok előrejelzései szerint az esőzések várhatóan még erősödnek is és a viharzóna egészen szerdáig tombol Texasban. Szombaton és vasárnap mintegy 75-80 centiméternyi csapadék hullott, elsősorban Houstonra. Az amerikai meteorológiai szolgálat szerint "példa nélküli" a természeti katasztrófa.

Nébih: megkezdődött a parlagfűvel fertőzött területek légi felderítése

Pro... - 2017-08-24

Megkezdődött az idén is a megyei kormányhivatalok növény- és talajvédelmi szakembereinek részvételével és a készenléti rendőrség helikoptereinek közreműködésével a parlagfűvel fertőzött területek légi felderítése, amelynek során több százezer hektárnyi területet tekintenek át a magasból - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

Szerbiában szeptembertől 700 migráns gyerek indul iskolába

Pro... - 2017-08-23

Szerbiában szeptembertől - szerb társaikkal együtt - csaknem 700 migránsgyerek indul iskolába, a legtöbben a Belgrádhoz közeli Palilula és horvát határhoz közeli Sid községekben - jelentette ki Vladimir Cucic szerb menekültügyi és migrációs biztos szerdán.

Cucic a szerbiai közszolgálati televíziónak (RTS) adott interjújában elmondta: annak ellenére, hogy a gyerekek egy része el fogja hagyja az országot, el kell kezdeniük a tanévet.

Donald Trump nem jelentett be konkrét csapatnövelést Afganisztánban

Pro... - 2017-08-22

Az elnök az arlingtoni Fort Myer támaszponton hangsúlyozta: az új afganisztáni stratégia lényege, hogy nem időpontot jelöl meg, hanem a feltételek teljesülését tartja fontosnak a sikerhez. Hozzátette: emiatt nem akar az Afganisztánban állomásozó csapatok létszámáról vagy további konkrét katonai hadműveletekről a nyilvánosság előtt beszélni. Mint mondta, "nem kell, hogy az ellenségeink tudjanak minderről".

Szakértő: a charlottesville-i demonstrációk a kezdetet jelentik

Pro... - 2017-08-21
inkjet photo paper inkjet photo paper online inkjet paper cheap inkjet paper inkjet photo paper manufacturers best inkjet photo paper cheap inkjet paper wholesale inkjet paper

- Frank Tibor Amerika-szakértő szerint az egyesült államokbeli charlottesville-i demonstrációk nem önálló epizódot jelentenek, hanem a radikalizálódás kezdetét jelezhetik.

A szakértő az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában felidézte, hogy a hétvégén például Bostonban is volt egy tüntetés. Ez ugyan kevésbé volt erőszakos, de a több száz jobboldali tüntető körül több ezer baloldali tüntető jelent meg - tette hozzá.

Barcelonai gázolás - Kövér László részvétét fejezte ki a szenátus és a képviselőház elnökének

Pro... - 2017-08-18

- Részvétét fejezte ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a csütörtöki barcelonai terrortámadás kapcsán a spanyol képviselőház, illetve a szenátus elnökének.

Az Ana Pastor képviselőházi és Pío García-Escudero szenátusi elnöknek címzett részvétnyilvánító levélben Kövér László azt írta, mély megdöbbenéssel értesült a terrorista merényletről, amely számos ember életét követelte és sokakat megsebesített.

Brexit - A brit kormány átmeneti időre szóló vámuniót javasol az EU-nak

Pro... - 2017-08-15

Átmeneti időre szóló vámuniót javasol az Európai Bizottságnak a brit kormány az Egyesült Királyság európai uniós tagságának 2019-ben várható megszűnése utáni időszakra.

A kedden ismertté vált javaslatban az áll, hogy a brit kormány a "lehető legszabadabb és legzökkenőmentesebb" kereskedelemre törekszik az Egyesült Királyság és az Európai Unió között. Az átmeneti időre szóló megállapodás pedig nemcsak a szigetország gazdaságának érdekeit szolgálná, hanem az Európai Unióét is - közölte a brit kormány Brexit-tárgyalásokért felelős minisztere a BBC hírtelevíziójában.

A Waberer's növelte árbevételét az első félévben

Pro... - 2017-08-14

A Waberer's International Nyrt. árbevétele az első félévben 313 millió euróra növekedett, 13,3 százalékkal meghaladta az előző év első félévi árbevételét - közölte a társaság hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Az egy részvényre jutó eredmény (EPS) 0,37 euróról 0,48 euróra, 29,2 százalékkal emelkedett.

A bruttó fedezet éves szinten 14 százalékkal, 68 millió euróra nőtt 2017 első felében.

Ezrek vettek részt a prágai melegfelvonuláson

Pro... - 2017-08-13

Mintegy 15 ezren vettek részt szombat délután Prágában a melegek felvonulásán, amely a cseh fővárosban most záruló szexuális kisebbségek hete, a Prague Pride 2017 csúcspontja.

A Prague Pride fesztivált immár hetedik alkalommal tartották meg a cseh fővárosban. Katerina Sarapová, a rendezvény igazgatója szerint a fesztivál programjaira a hét folyamán több tízezren látogattak el. A színes menet élén Adriana Krnácová, Prága főpolgármestre haladt, aki a korábbi évekhez hasonlóan hivatalos védnökséget vállalt a rendezvény felett. A prágai polgármesteri hivatal épületén egész héten ki volt tűzve a szivárványos zászló. Szolidaritása jeléül a menetben több cseh politikus is megjelent.

FM: a nyári termékeknél is tetten érhető a kettős minőség

Pro... - 2017-08-08

A nyári termékeknél is tetten érhető a kettős minőség a Földművelésügyi Minisztérium szerint, ezt igazolta a most lezárult, a jellegzetes nyári termékek összehasonlító vizsgálata, amelyet Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter rendelt el azért, hogy kiderítse: a magyar és a nyugat-európai piacokon azonos márkanév alatt eltérő minőségű élelmiszerlánc-termékeket forgalmaznak-e.

Brexit - Szakértő: hosszabb távon felmerülhet az Ír-sziget egyesítése is

Pro... - 2017-08-07

Hosszabb távon a Brexit következménye lehet, hogy Észak-Írország egyesül Írországgal - vélekedett Gálik Zoltán egyetemi docens az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Észak-Írország - a sziget egyesítését pártoló - katolikus lakosságának alacsonya aránya miatt borítékolható, hogy ezt most nem szavaznák meg egy referendumon. A demográfiai viszonyok változása azonban növelheti a kiválás esélyét, ráadásul Nagy-Britannia kilépése az unióból e téren is új helyzetet teremt - mondta a szakértő.

Az amerikai külügy sürgeti az amerikai állampolgárokat, hogy minél előbb hagyják el Észak-

Pro... - 2017-08-03

Az amerikai külügyminisztérium szerda este kiadott közleményében sürgette az amerikai állampolgárokat, hogy minél előbb hagyják el Észak-Koreát.

A figyelmeztetést egy hónappal a teljes beutazási tilalom életbe lépése előtt adta ki a külügyi tárca.Washington a múlt hónapban - az Észak-Koreában letartóztatott és kényszermunkára ítélt, majd kómában hazaszállított egyetemista, Otto Warmbier halála után - jelentette be, hogy megtiltja állampolgárai észak-koreai utazását. A tilalom szeptember elsején lép életbe.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza