Pro...

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 1607 találatból.

Szópárbaj Donald Trump és volt külügyminisztere, Rex Tillerson között

Pro... - 2018-12-08

Szópárbaj tört ki Donald Trump amerikai elnök és korábbi külügyminisztere, Rex Tillerson között. Donald Trump "kőbutának" nevezte Rex Tillersont, miután a volt tárcavezető egy rendezvényen azt mondta, hogy az elnök gyakran olyan politikai döntésekre akarta rábírni őt, amelyek törvényt vagy szerződéseket sértettek volna.

- CDU-tisztújítás - Összefogásra szólította fel a CDU-t Angela Merkel pártelnöki búcsúbeszédében

Pro... - 2018-12-07

- Egységre és összefogásra szólította fel a német Kereszténydemokrata Uniót (CDU) utolsó pártelnöki beszédében Angela Merkel pénteken Hamburgban a CDU tisztújító kongresszusán.

Hangsúlyozta, hogy a CDU a vezetésével megváltozott, már nem az a párt, amelynek irányítását több mint 18 éve átvette, "és ez így van jól".

Macron: nem emelkedik 2019-ben az üzemanyagadó

Pro... - 2018-12-06

Eltörli az üzemanyagadó jövőre tervezett emelését a francia kormány és életszínvonal-megőrző intézkedésekkel helyettesíti - tette egyértelművé szerdán késő este a francia elnöki hivatal.

PM: nagyrészt a bérnövekedésnek köszönhető a gazdasági növekedés

Pro... - 2018-12-05

- A szolgáltatások teljesítménye alapján nagyrészt a bérnövekedéssel magyarázható, hogy kiemelkedő mértékben nő a magyar gazdaság - reagált a Pénzügyminisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára a harmadik negyedéves GDP-adatokra szerdán az M1 aktuális csatornán.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerda reggel közölte, hogy a harmadik negyedévben 4,9 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék (GDP) a tavalyi azonos időszakhoz képest, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított, kiegyensúlyozott adatok szerint pedig 5,2 százalékkal. Korábban a KSH a nyers adatok alapján 4,8 százalékos, a kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 5,0 százalékos növekedést jelzett.

A francia rendőrség rendkívüli állapot kihirdetését kérte a párizsi zavargások miatt

Pro... - 2018-12-02

Rendkívüli állapot kihirdetését kérte szombat este több francia rendőrségi szakszervezet az üzemanyagadó emelése ellen tüntető sárgamellényesek megmozdulásait kísérő egyre erőszakosabb zavargások miatt. Christophe Castaner belügyminiszter jelezte: kész minden lehetőséget megvizsgálni.

Felborított és kiégett autók tucatjai, felgyújtott épületek, betört és kifosztott kirakatok, megrongált buszmegállók, utcakövekből épített barikádok - csatatérre emlékeztetett szombat késő este Párizs belvárosának legelegánsabb része a sárgamellényesek harmadik tiltakozónapja után. A Diadalívnél és a környező utcákban és tereken egész nap folytatódtak az összecsapások a szélsőségesek és a könnygázzal oszlató rendőrök között.

Kercsi incidens - Merkel telefonon beszélt Putyinnal, akit "aggaszt a helyzet"

Pro... - 2018-11-27

Angela Merkel német kancellár telefonon beszélt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, aki azt mondta neki: nagy aggodalommal tölti el, hogy Ukrajna hadiállapotot vezetett be. Putyin arra kérte a kancellárt, figyelmeztesse Kijevet, hogy óvakodjon a "meggondolatlan" lépésektől - adta hírül kedden a Kreml közleményben.

Kaliforniában mindenütt sikerült megfékezni a tűzvészt

Pro... - 2018-11-26

Kaliforniában mindenütt sikerült megfékezni a több mint két hét óta pusztító tűzvészt.A Kalifornia történetének legpusztítóbb tűzvészeként emlegetett katasztrófa 88 halálos áldozatot követelt és még mindig 249 az eltűntek száma - jelentette be vasárnap a kaliforniai erdészeti és tűzvédelmi hivatal.

Csaknem teljesen sikerült megfékezni a Kaliforniában pusztító tűzvészt

Pro... - 2018-11-25

Csaknem teljesen sikerült megfékezni a Kaliforniában pusztító tűzvészt péntekre.

A kaliforniai tűzoltóság jelentése szerint a San Franciscótól északra fekvő és teljesen porig égett Paradise városka környékén pusztító lángok 95 százalékát eloltották, a Los Angeles környéki lángokat pedig teljesen megfékezték.

Migránskaraván - Donald Trump új intézkedéseket tervez a migránsok belépésének megakadályozására

Pro... - 2018-11-22

- Donald Trump amerikai elnök és kormányzata várhatóan új intézkedéseket hoz az illegális migránsok belépésének megakadályozására a The Washington Post című lap szerdai értesülései szerint.

A lap úgy tudja, az amerikai belbiztonsági minisztérium pénteken lépteti életbe a Maradj Mexikóban című intézkedéscsomagot. Ennek értelmében a migránsoknak a határ mexikói oldalán kell megvárniuk kérelmük elbírálását.

Gruevszki menekültstátusza - Őrizetbe vették a macedón kémelhárítás egykori vezetőjét, nehogy megszökjön az országból

Pro... - 2018-11-21

- A macedón rendőrség őrizetbe vette Szaso Mijalkovot, az ország titkosszolgálatának az egykori vezetőjét, mert a hatóságok szerint fennállt annak a veszélye, hogy unokatestvéréhez, Nikola Gruevszki volt kormányfőhöz hasonlóan megszökhet az országból.

- Brexit - Uniós miniszterek: nem nyithatók újra a tárgyalások a brit kiválási megállapodás tervezetéről

Pro... - 2018-11-19

- Nem nyithatók újra a tárgyalások a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről szóló megállapodás tervezetéről, annál jobb kompromisszumot ugyanis nem lehet elérni - jelentette ki több bennmaradó európai uniós tagállam szakminisztere is hétfőn Brüsszelben.

"A jelenleginél nem lehet jobb egyezséget kötni" - szögezte le Michael Roth német Európa-ügyi államminiszter.

Hasonló véleményének adott hangot többek között a belga és a holland külügyminiszter is.

Orbán Viktor és Tarlós István aláírta a kormány és a főváros közötti megállapodást

Pro... - 2018-11-18

Tarlós István a főváros napján, Budapest egyesítésének 145. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen a kormányfő jelenlétében jelentette be, hogy a rendezvény előtt aláírták a "tekintélyes horderejű és széleskörű" megállapodást, amelynek eredményeképpen "a főváros forrásbiztosítási lehetőségei előremozdulnak".

A főpolgármester Budapest egyesítésének egykori folyamatáról szólva elmondta, hogy 145 évvel ezelőtt a fővárosi tanács nemcsak megalakult, hanem az ügyek vitelét tényleg át is vette, és ezt a jeles dátumot tekintjük az egységes Budapest megalakulásának.

A városrendezéssel kapcsolatos teendők ellátására elrendelte a törvény az egészen 1948-ig működő Fővárosi Közmunkák Tanácsának felállítását, amelynek fő feladata a fővárosra vagy városrészekre kiterjedő szabályozási tervek készítése, a fejlesztési munkák előkészítése volt - idézte fel. Tarlós István kitért arra is, hogy míg 1870-ben Pest-Buda még a tizenhetedik, addig 1900-ban az egyesített Budapest már a nyolcadik volt az európai nagyvárosok sorrendjében

Támogatja Trump az amerikai büntető igazságszolgáltatási reform kétpárti törvénytervezetét

Pro... - 2018-11-15

Támogatja a büntető igazságszolgáltatási reform kétpárti egyetértéssel megszületett törvénytervezetét Donald Trump amerikai elnök, aki ezt a Fehér Házban szerdán jelentette be.

Macedón belügyminiszter: Gruevszki illegálisan távozott az országból

Pro... - 2018-11-14

Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök bizonyosan nem repülővel távozott az országból, hanem illegálisan, a határátkelőhelyek elkerülésével hagyta el Macedóniát - közölte Oliver Szpaszovszki belügyminiszter a Kanal 5 televíziós csatornával.

Amerikai választások - Arizonában a demokrata szenátorjelölt győzött

Pro... - 2018-11-13

Arizonában a demokrata párti Kyrsten Sinema szenátorjelölt győzött, vetélytársa, a republikánus Martha McSally kedden éjjel elismerte vereségét és gratulált az újdonsült szenátornak.

Brexit - EU-főtárgyaló: néhány nyitott kérdés miatt továbbra sincs megegyezés Nagy-Britanniával

Pro... - 2018-11-12

A kemény munka ellenére továbbra sincs megegyezés a Nagy-Britannia európai uniós tagságának megszűnéséről (Brexit) folytatott tárgyalásokon, néhány nyitott kérdést, például az ír határellenőrzést ugyanis még nem sikerült megnyugtatóan rendezni - közölte Michel Barnier, az EU Brexit-ügyi főtárgyalója hétfőn Brüsszelben.

Kalifornia északi vidékein sebesen terjedő tűzvészek pusztítanak

Pro... - 2018-11-09

Az amerikai televíziók helyszíni tudósításai szerint percenként mintegy 80 focipálya nagyságú terület esik a lángok martalékává. Az első tüzek csütörtökön reggel lobbantak lángra, a kaliforniai fővárostól, Sacramentótól északra.

Amerikai választások - Előrejelzések szerint a demokraták megszerzik a többséget a képviselőházban

Pro... - 2018-11-07

Előrejelzések szerint a Demokrata Párt megszerzi a többséget a képviselőházban a Republikánus Párttól a kedden tartott amerikai félidős választásokon.

Politológus: pozitív fejlemény lenne Közép-Európának Weber megválasztása

Pro... - 2018-11-06

Deák Dániel politológus szerint pozitív fejleményt jelentene Közép-Európának, ha Manfred Webert választanák az Európai Bizottság elnökének.

A kormány 26,4 milliárd forintot ad a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásra

Pro... - 2018-10-31

- A kormány a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási feladatok ellátásához az idén szükséges kiadások fedezetére 26,4 milliárd forint támogatást ad. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny keddi számában jelent meg.