Pro...

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 2293 találatból.

Az EU meghosszabbította az Iszlám Állam és az al-Kaida terrorszervezetekre vonatkozó szankcióit

Pro... - 2022-10-17

- A terrorizmus elleni küzdelem jegyében az Európai Unió Külügyi Tanácsa luxembourgi ülésén további egy évvel, 2023. október 31-ig meghosszabbította az Iszlám Állam és az al-Kaida terrorszervezetekkel kapcsolatban álló természetes vagy jogi személyekre, szervezetekre és vállalkozásokra vonatkozó szankcióit.

A tanács hétfői tájékoztatása szerint az EU azért hosszabbította meg a büntetőintézkedéseket, mert a felsorolt terrorszervezetekkel összeköttetésben álló emberek vagy szervezetek továbbra is fenyegetést jelentenek.

Kétszázezer forintos rezsiutalványt javasol a rászorulóknak a Párbeszéd

Pro... - 2022-10-15

- A Párbeszéd kétszázezer forint értékű rezsiutalványt javasol minden olyan háztartásnak, amelyben az egy főre jutó jövedelem nem éri el az átlagbért.

A támogatást négy hónap alatt fizetnék ki, havi ötvenezer forintos részletekben - ismertette az elképzelést egy szombati, online sajtótájékoztató a párt frakcióvezetője.

Szabó Tímea arról beszélt, hogy Magyarország az elmúlt harminc év legnagyobb válságát éli át. A politikus hangsúlyozta, más európai államok kabinetjei azonnal léptek; van, ahol a gáz áfáját törölték el, van, ahol a rendszerhasználati díjat vállalta át az állam, és a legtöbb országban azonnali, több száz eurós támogatást nyújtottak a lakosságnak.

MNB: 950 bázisponttal emelte az egynapos fedezett hitel kamatát a monetáris tanács

Pro... - 2022-10-14

Budapest, 2022. október 14., péntek (MTI) - A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa pénteken 8 óra 45 perctől 950 bázisponttal 25 százalékra emelte a kamatfolyosó felső szélét, az egynapos fedezett hitel kamatát, az eddigi 15,5 százalékról. Az 1 hetes fedezett hiteleszközét pedig felfüggesztette a jegybank - közölte a monetáris tanács pénteken.

Ukrajnai háború - Az EU elítélte az Ukrajna elleni orosz rakétatámadásokat

Pro... - 2022-10-10

Az Európai Bizottság külügyi szóvivője, Peter Stano a testület hétfői sajtótájékoztatóján elítélte az ukrán városokra mért orosz rakétatámadásokat.

"Az orosz rakétatámadások háborús bűncselekménynek minősülnek. Az orosz erők civileket vettek célba gyáva és förtelmes rakétazáporral, ez a háborús feszültségek fokozását jelenti Oroszország részéről" - jelentette ki a szóvivő.

Josep Borrell, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője Twitter-üzenetében azt írta, mélységesen megdöbbentették az orosz támadások a civilek ellen Kijevben és más ukrajnai városokban.

Augusztusban a vártnál nagyobb mértékben emelkedtek az importárak Németországban

Pro... - 2022-10-07

Augusztusban az energiahordozók drágulása miatt a vártnál nagyobb mértékben emelkedtek az importárak Németországban a szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteki jelentése alapján.

EU-csúcs - Borrell: a prágai csúcstalálkozó jelzés Oroszországnak

Pro... - 2022-10-06

Európa a prágai találkozóval jelzést kíván küldeni Oroszországnak - jelentette ki Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője csütörtökön Prágában, ahol délután megkezdődik az Európai Politikai Közösség első találkozója, pénteken pedig az Európai Unió 27 tagállamának állam- és kormányfői tartanak informális tanácskozást.

Josep Borrell szerint a cél Moszkva további elszigetelése Ukrajna megtámadása miatt, amihez az EU szerdán bejelentett, nyolcadik szankciós csomagja is hozzájárul. Nyilvánvaló, hogy a korlátozások hatása nem egyik napról a másikra fog megmutatkozni - jegyezte meg az uniós diplomácia irányítója.

Koronavírus - 6,418 millió a beoltottak, 13 765 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 73 beteg

Pro... - 2022-10-05

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 418 352, közülük 6 204 725-en a második, 3 897 614-en a harmadik, 348 934-en pedig már a negyedik oltásukat is megkapták - közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a koronavirus.gov.hu.

Ukrajnai háború - Népszavazás kezdődött négy ukrajnai régió Oroszországhoz csatlakozásáról

Pro... - 2022-09-23

- Öt napig tartó népszavazás kezdődött pénteken az ukrajnai szakadár Donyecki és Luhanszki Népköztársaság, valamint Herszon és Zaporizzsja megyék orosz ellenőrzés alá került területeinek Oroszországhoz való csatlakozásáról.

Koronavírus - A fertőzöttek száma 614 millió, a halálos áldozatoké 6,53 millió

Pro... - 2022-09-23

Világszerte 614 075 100 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 533 882 - derül ki a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint péntek reggeli adataiból.

Koronavírus - A fertőzöttek száma 612,9 millió, a halálos áldozatoké 6,53 millió

Pro... - 2022-09-21

Világszerte 612 943 981 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 529 562 - derül ki a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szerda reggeli adataiból.

Nobel-díj - Viola Bence: Svante Pääbo DNS-kulcsot adott a bennünk élő neandervölgyihez

Pro... - 2022-10-03

Svante Pääbo munkássága és a paleogenomika tudománya nélkül nem derült volna fény arra, hogy minden mai ember DNS-ben kimutatható a neandervölgyi örökség .

Ezt mondta Viola Bence, a Torontói Egyetem antropológia tanszékének professzora az MTI-nek annak kapcsán, hogy az evolúciós genetika területén elért eredményeiért a svéd genetikus kapta az idei orvosi-élettani Nobel-díjat.

A magyar paleoantropológus, aki közeli kapcsolatban áll Svante Pääbóval, elmondta, hogy a svéd kutató azzal alapozta meg a paleogenomika tudományterületét, hogy ősi maradványokból ki tudta vonni a genetikai anyagot. Felidézte, hogy a 67 éves svéd tudós harminc éven át dolgozott a neandervölgyi ember genomjának szekvenálásán. Először múmiából vont ki DNS-t a nyolcvanas években, majd elsőként sikerült egy fosszíliából szekvenálnia a neandervölgyi ember DNS-ét.

A magyar szakember, aki a Max Planck Evolúciós Antropológiai Intézetben együtt dolgozott Svante Pääbóval, elmondta, hogy a vizsgálatok elején még csak nagyon kis mennyiségű mitokondriális DNS-t sikerült kivonni a csontokból, ez a mennyiség a módszer fejlődésével egyre nőtt és manapság már sok neandervölgyinek a komplett genomját ismerik.

Kábítószer-kereskedő hálózatot számoltak fel Pest megyében

Pro... - 2022-09-13

- Elfogták egy kábítószer-kereskedő bűnszervezet tagjait Szigetszentmiklós környékén - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon. Azt írták, hogy szeptember 9-én hajnalban 16 helyszínen, összehangolt akcióban ütöttek rajta a bűnszervezeten. A rendőrök 12 embert - köztük hét fogyasztót - elfogtak és előállítottak, négyüket kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsítják és egy nőt bűnpártolás miatt hallgattak ki.

Húsz évre ítélték a várandós feleségét halálra késelő szegedi férfit

Pro... - 2022-09-12

- Húsz év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék első fokon hétfőn azt a szerb-magyar kettős állampolgárságú férfit, aki 2020 őszén brutálisan meggyilkolta várandós feleségét.

A 41 éves férfit különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság. A törvényszék döntött arról, hogy a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra.

Koronavírus - A fertőzöttek száma 607 millió, a halálos áldozatoké 6,5 millió

Pro... - 2022-09-09

- Világszerte 607 441 530 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 510 556 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint péntek reggeli adatai alapján.

DK: mennyit keres a magyar családokon Mészáros Lőrinc most és a gázáremelés után?

Pro... - 2022-08-19

A Demokratikus Koalíció (DK) választ vár a kormánytól arra, hogy "mennyit keres a családok rezsijén" Mészáros Lőrinc most és mennyit fog a gázáremelés után - mondta pénteki online sajtótájékoztatóján Barkóczi Balázs, az ellenzéki párt szóvivője.

Ukrajnai háború - Kreml: az új területeket érő csapásokat agressziónak fogják tekinteni

Pro... - 2022-09-30

Oroszország agressziónak fogja tekinteni az "új területeire" mért ukrán katonai csapásokat - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő pénteken újságíróknak nyilatkozva.

"Sehogy másként nem is lehet" - mondta a Kreml szóvivője arra a kérdésre válaszolva, hogy az Ukrajnától újonnan elcsatolt területek elleni ukrán támadásokat Oroszország maga ellen irányuló agresszióként fogja-e értelmezni.

Ukrajnai háború - Erdogan: az oroszok által elfoglalt területeknek vissza kell kerülniük Ukrajnához

Pro... - 2022-09-20

- Csak akkor lesz béke, ha az oroszok által elfoglalt területek visszakerülnek Ukrajna fennhatósága alá - hangsúlyozta Recep Tayyip Erdogan török elnök egy, a PBS NewsHour című amerikai esti televíziós hírműsorban helyi idő szerint hétfő este megjelent interjúban.Erdogan elmondta: Üzbegisztánban, a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) szamarkandi csúcstalálkozóján tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

"Az volt a benyomásom, hogy kész mihamarabb véget vetni ennek az egésznek" - jegyezte meg a török elnök, aláhúzva, hogy semmi sem igazolhatja az inváziót.

Koronavírus - A fertőzöttek száma 609,6 millió, a halálos áldozatoké 6,517 millió

Pro... - 2022-09-14

Világszerte 609 644 782 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 517 831 - közölte a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szerda reggel.

Egy nappal korábban 609 111 182 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma pedig 6 515 912 volt. A fertőzés 193 országban és régióban van jelen.

Iskolai magyar osztályok költöztetési kísérlete keltett feszültségeket Nagyváradon

Pro... - 2022-09-03

Egy vegyes iskola magyar osztályainak sikertelen elköltöztetési kísérlete keltett indulatokat pár nappal a tanévkezdés előtt Nagyváradon - közölte pénteken az Ebihoreanul.ro portál.

A portál beszámolója szerint a román és magyar tagozattal működő Nicolae Balcescu iskolában minden bizonnyal két váltásban indul jövő héten a tanítás, mert meghiúsult az iskola magyar tagozatának az elköltöztetési kísérlete. A tagozat számára a Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK) ajánlott fel díjmentes használatra egy frissen felújított épületet, a költözéshez azonban nem járult hozzá a minisztérium.

Koronavírus - A fertőzöttek száma 602,2 millió, a halálos áldozatoké 6,490 millió fölött

Pro... - 2022-08-31

Világszerte 602 256 881 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 490 754 a Baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szerda kora reggeli adatai alapján.