Jogtudor

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1893 találatból.

Billie Jean King Kupa - A CAS 12 millió dolláros büntetést szabott ki az elmaradt budapesti döntő miatt

Jogtudor - 2022-05-25

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) 12 millió dollár megfizetésére kötelezte a Magyar Tenisz Szövetséget (MTSZ) és a Nemzeti Sport Ügynökséget (NSÜ) a tavaly Budapesten elmaradt Billie Jean King Kupa-döntő miatt.

Az MTSZ szerdai tájékoztatása szerint a CAS az ITF Licensing Limited (ITFL) cég által kért 52 millió dollár helyett 12 millió dollár megfizetésére kötelezte a két magyar szervezetet, figyelembe véve, hogy a magyar fél 2019-ben a rendezési szerződés alapján már 8 millió dollárt megfizetett.

NAV: körözés alatt álló személyi okmányokat is találtak egy bolgár furgonban

Jogtudor - 2022-05-23

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy bolgár furgonban nagy mennyiségű ismeretlen eredetű alkoholt, valamint személyi okmányokat találtak elrejtve, amelyek közül több is körözés alatt áll.

Százötvenmillió forintos drogfogás Budapesten

Jogtudor - 2022-05-18

Százötvenmillió forint értékű kábítószert foglaltak le hétfőn egy budapesti házaspárnál és a dílerüknél - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szerdán a police.hu oldalon.

Illegális bevándorlás - Több mint két év börtönre ítéltek egy litván embercsempészt Kiskunhalason

Jogtudor - 2022-05-16

- Gyorsított eljárásban jogerősen 2 év 2 hónap börtönre ítélt és 4 év 4 hónapra kiutasított Magyarországról a Kiskunhalasi Járásbíróság egy litván embercsempészt, aki 13 illegális bevándorlót akart Ausztriába juttatni.

Svájcban népszavazást tartanak egyebek között a szervadományozásról

Jogtudor - 2022-05-15

A svájciak vasárnap szavaznak egyebek között arról a javaslatról, amely a szervfelajánlás növelését célozza.

A referendumon voksolnak még a Frontex finanszírozásáról és a filmtörvényről (lex Netflix) is.

Pénzmosoda-hálózatot számolt fel a BRFK

Jogtudor - 2022-05-11

Pénzmosoda-hálózatot számolt fel a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), az ügynek eddig 27 gyanúsítottja van és a bűncselekményekkel okozott kár megközelíti a 60 millió forintot - közölte a rendőrség honlapján a BRFK szerdán.

Fiatalok után nyomoz a rendőrség, akik egy mosonmagyaróvári vasúti rendezőben balesetveszélyes helyzetet idéztek elő

Jogtudor - 2022-05-09

Vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett gyanúja miatt indított nyomozást a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság ismeretlen fiatalokkal szemben, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy vasúti rendezőben balesetveszélyes helyzetet idéztek elő - közölte a police.hu oldalon a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn.

Az MNB 18,1 millió forintra bírságolta a Concorde-ot

Jogtudor - 2022-05-06

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 18,1 millió forint bírságot szabott ki a Concorde Értékpapír Zrt.-re, elsősorban a piaci visszaélések szűrésére alkalmazott gyakorlat, továbbá javadalmazási és informatikai hiányosságok miatt, a jegybanki intézkedések nem érintik a Concorde biztonságos működését.

Gyerekeket tartott félelemben és zsarolt egy jánoshalmai férfi

Jogtudor - 2022-05-03

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki ismeretlen összetételű, kábító hatású anyagot árult Jánoshalmán, majd a vételár-hátralékot sokkolóval és bicskával kényszerítette ki kiskorú adósaitól .

Unokázós csalók ellen emelt vádat az ügyészség Nógrád megyében

Jogtudor - 2022-05-02

- A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 és egy 28 éves férfival szemben, akik "unokázós" módszerrel becsapott idős sértettektől vettek át több millió forintot - közölte a Nógrád Megyei Főügyészség hétfőn.

Tizenkét embert fogtak el a rendőrök drogkereskedelem és -fogyasztás miatt

Jogtudor - 2022-05-01

- Kilenc helyszínen 12 embert fogtak el a rendőrök, közülük négyet kábítószer-kereskedelem, hatot -fogyasztás miatt vettek őrizetbe a héten - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a police.hu oldalon.

Hamis orvosi igazolásokat állított ki egy orvosnő pénzért, őrizetbe vették

Jogtudor - 2022-04-28

Őrizetbe vettek egy orvost, aki pénzért hamis orvosi igazolásokat állított ki éveken keresztül - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.

Vádat emeltek egy hajléktalanokra támadó férfi ellen

Jogtudor - 2022-04-26

Vádat emeltek egy 41 éves férfi ellen, aki 2019 szeptemberében életveszélyesen megsebesített egy hajléktalan férfit, pár hónappal később pedig megölt egy hajléktalan nőt.

Hét év börtönre ítélték a Krisztina körúti szexuális erőszak elkövetőjét

Jogtudor - 2022-04-25

- Hét év börtönre ítélte a Budai Központi Kerületi Bíróság nem jogerősen azt a külföldi férfit, aki tavaly nyáron bántalmazott és megerőszakolt egy nőt a budapesti Krisztina körúton - közölte a Fővárosi Törvényszék hétfőn.

Milliókat csalt ki nőktől egy férfi, vádat emeltek ellene

Jogtudor - 2022-04-22

- Vádat emeltek egy férfi ellen, aki csaknem 28 millió forintot csalt ki három nőtől 2015 szeptembere és 2018 augusztusa között - közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken.

A Központi Nyomozó Főügyészség tizennyolc embert hallgatott ki a pályázatokkal kapcsolatos korrupciós ügyben

Jogtudor - 2022-04-21

A Központi Nyomozó Főügyészség tizennyolc embert hallgatott ki a hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt indult büntetőügyben; a gyanú szerint az elkövetők vesztegetéssel részben az állami költségvetésből, részben európai uniós forrásból finanszírozott pályázatokkal kapcsolatban követtek el korrupciós bűncselekményeket - közölte a főügyészség csütörtökön.

Hét és fél év börtönbüntetésre ítéltek kábítószer-birtoklás miatt egy férfit Pécsen

Jogtudor - 2022-04-20

Hét és fél év börtönbüntetést kapott első fokon az a férfi, aki tavaly szeptemberben kokaint és amfetamint szállított külföldről Magyarországra - közölte a Pécsi Törvényszék szerdán .

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy vesztegetéssel vádolt pszichiátert

Jogtudor - 2022-04-19

Nem jogerősen 2 év - 4 évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélt a Fővárosi Törvényszék kedden egy pszichiátert, akit azzal vádolnak, hogy vesztegetésért cserébe valótlan orvosi igazolást állított volna ki - közölte a bíróság.

Kábítószer-kereskedő csoport tagjait fogták el Csongrád-Csanád megyében

Jogtudor - 2022-04-14

- A rendőrök elfogták egy kábítószer-kereskedő csoport öt tagját, akik hónapok óta kereskedtek a tiltott szerekkel Szegeden - közölte a rendőrség honlapján csütörtökön.

Több száz milliós pénzmosás miatt emeltek vádat egy nő ellen Szegeden

Jogtudor - 2022-04-12

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt egy nővel szemben, aki 2018 januárja és júliusa között céges bankszámlákra külföldről átutalt pénzösszegek tisztára mosására bírt rá két férfit, akiktől később 167,5 millió forint, bűncselekményből származó pénzt vett át.