Jogtudor

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1765 találatból.

Illegális dohánykereskedelemmel foglalkozó bűnbandát számolt fel a NAV

Jogtudor - 2021-04-14

- Több mint háromszázmillió forintnyi kárt okozott egy illegális dohánykereskedelemmel foglalkozó bűnszövetség, amelyet a napokban számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Az EJEB súlyosan elmarasztalta Törökországot egy ismert ellenzéki újságíró fogva tartása miatt

Jogtudor - 2021-04-13

Súlyosan elmarasztalta Törökországot kedden nyilvánosságra hozott ítéletében az Emberi Jogok Európai Bírósága egy ismert kormánykritikus újságíró törvénytelen fogva tartása miatt.

Illegális cigarettagyárat számoltak fel Budapesten

Jogtudor - 2021-04-12

Több mint 25 millió forint forint kárt okozó illegális budapesti cigarettagyárat számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A NAV nyomozóit a rendőrség értesítette arról, hogy egy budapesti ingatlanban illegális cigarettagyárra bukkantak.

Jogerősen tizennégy évre ítélték a kislányát molesztáló jászárokszállási férfit

Jogtudor - 2021-04-07

Az ügyészi indítvánnyal egyezően, jogerősen tizennégy év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt a jászárokszállási férfit, aki hónapokon keresztül szexuálisan molesztálta a leánygyermekét

Nagyné Günther Ágnes a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője közölte, a táblabíróság szexuális erőszak, szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, és a szabadságvesztés mellett megszüntette a vádlott szülői felügyeleti jogát.

Betörésekkel több mint százmillió forintnyi értékhez jutott egy férfi

Jogtudor - 2021-04-06

Sorozatos betörésekkel 109,5 millió forint értékben lopott el főként készpénzt, ékszereket és elektronikai eszközöket egy férfi Budapesten és az ország 14 megyéjében 2017 és 2020 között.

A rendőrség lezárta színészgyilkosság nyomozását és átadja az iratokat az ügyészségnek

Jogtudor - 2021-04-01

- A Budapesti Rendőr-főkapitányság lezárta a Szilágyi István megölése miatt folytatott nyomozást és az iratokat átadja az ügyészségnek.

Ujhelyi István eljárást kezdeményez a járványkezelés adatigénylése miatt

Jogtudor - 2021-03-31

- Ujhelyi István szocialista európai parlamenti (EP-) képviselő hatósági eljárást kezdeményez a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (NAIH) a járványkezelés adatigénylésével összefüggésben - tájékoztatta az EP-képviselő az MTI-t szerdán közleményben.

Ujhelyi István az eljárás indítását azzal indokolta, hogy "sokadik törvényes megkeresésére" sem válaszoltak érdemben a kormány illetékesei a járványkezelés, illetve a vakcinabeszerzések részleteivel kapcsolatban.

Megsemmisítette egy biztosító tisztességtelen szerződési feltételeit a bíróság

Jogtudor - 2021-03-30

- Az ügyészség kezdeményezésére egy biztosító általános szerződési feltételeinek egy részét tisztességtelenség miatt semmissé nyilvánította a bíróság - tudatta a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség közleményben kedden.

Hétfőtől pénzbírság fenyegeti az Angliából nyomós indok nélkül külföldre utazókat

Jogtudor - 2021-03-23

A brit kormány kedden ismertetett tervezete szerint jövő hétfőtől komoly pénzbírsággal sújthatók mindazok, akik nyomós indok nélkül próbálnak Angliából külföldre utazni.

A nagy-britanniai koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozások között már jó ideje szerepel, hogy Angliából - nagyon kevés számú indok kivételével - nem szabad külföldre utazni.

Korrupció gyanújával őrizetbe vették a NAV egyik felsővezetőjét

Jogtudor - 2021-03-18

- Korrupciós bűncselekmény gyanúja miatt őrizetbe vették a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egyik felsővezetőjét - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője csütörtökön.

Börtönre ítéltek egy százmilliós kárt okozó békési bűnbandát

Jogtudor - 2021-03-12

Börtön-, illetve pénzbüntetésre ítélt a Gyulai Törvényszék egy bűnbandát, amely közel másfél év alatt több mint százmillió forint kárt okozott több gazdasági társaságnak és vállalkozónak.

A Békés Megyei Főügyészség pénteken közleményében azt írta, a csalások zömét egy 36 éves, többszörösen büntetett előéletű csanádpalotai és egy 42 éves, visszaeső békéscsabai férfi követte el, aki hét bűnsegédet is beszervezett maguk mellé. Megjegyzik: a bűncselekményekben további, ismeretlenül maradt személyek is részt vettek

Uniós bíróság: Magyarország és Lengyelország keresetet nyújtott be a jogállamisági mechanizmussal összefüggésben

Jogtudor - 2021-03-11

agyarország és Lengyelország keresetet nyújtott be az Európai Unió Bíróságához az uniós költségvetés védelmét szolgáló általános, a jogállamisági feltételrendszerről szóló, az Európai Parlament és a Tanács által elfogadott rendelettel összefüggésben - tájékoztatott a luxemburgi székhelyű uniós bíróság közleményében csütörtökön.

Az Európai Unió tagországainak állam-, illetve kormányfőit tömörítő Európai Tanács decemberben erősítette meg a júliusi EU-csúcstalálkozón elfogadott megállapodást az Európai Unió következő hétéves költségvetéséről és a koronavírus-járvány utáni helyreállítási alapról. A rendelethez záradékot csatoltak, amely szerint az uniós pénzek felügyeletét szolgáló jogállamisági mechanizmus csak akkor lesz elindítható, ha egy tagállam intézkedései az Európai Unió pénzügyi érdekeit sértik. Ez azt jelenti, hogy a mechanizmust nem lehet politikai célokra használni.

Korrupt közterület-felügyelőkre kért letöltendő börtönt az ügyészség

Jogtudor - 2021-03-10

Pár tízezer forintos kenőpénzért hunytak szemet szabálytalan területhasználat felett filmforgatásokon, éttermek, dohányboltok előtt azok a közterület-felügyelők, akik ellen vesztegetés miatt emelt vádat a Fővárosi Nyomozó Ügyészség és letöltendő börtönt indítványozott - tudatta a Fővárosi Főügyészség közleményben szerdán.

Operatív törzs: megváltoznak az Ausztriába történő be- és átutazás szabályai

Jogtudor - 2021-03-09

Megváltoznak az Ausztriába történő beutazás, illetve az átutazás szabályai - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a keddi online sajtótájékoztatón.

Tényleges életfogytiglant kapott egy többszörös visszaeső gyilkos

Jogtudor - 2021-03-05

- Élettársának különös kegyetlenséggel végrehajtott megöléséért - mint többszörös visszaesőt - tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a Pécsi Ítélőtábla pénteken jogerősen egy zalaegerszegi férfit, aki 1997-ben kettős emberölésért életfogytig tartó szabadságvesztést kapott, de ebből 20 év után feltételesen szabadulhatott.

EU-bíróság: uniós jogot sérthet a legfelsőbb bírósági tisztségek betöltését érintő lengyel törvénymódosítás

Jogtudor - 2021-03-02

- Sérthetik az uniós jogot a lengyel igazságszolgáltatási tanácsról szóló törvény módosításai, amelyek a legfelsőbb bírósági tisztségekre pályázók kinevezését érintik - foglalt állást kedden közzétett ítéletében az Európai Unió luxemburgi székhelyű bírósága, de hozzátette, hogy a jogsértés tényleges fennállásáról a lengyel bíróságoknak kell dönteniük.

A téma azt követően került az uniós testület elé, hogy a lengyel nemzeti igazságszolgáltatási tanács - a Lengyelországban 2018-ban és 2019-ben elfogadott jogszabályi módosítások alapján - 2019 novemberében hozott ítéletben úgy döntött, hogy öt büntető és polgári ügyszakos bíró esetében nem terjeszt a Lengyel Köztársaság elnöke elé a legfelsőbb bíróság bírói álláshelyeire irányuló kinevezést érintő javaslatot, hanem az álláshelyekre más pályázókat javasol.

Börtönbüntetésre ítélték Nicolas Sarkozyt korrupció miatt

Jogtudor - 2021-03-01

- Egy év letöltendő és két év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte befolyással való üzérkedés és korrupció miatt Nicolas Sarkozy volt francia államfőt hétfőn a párizsi büntetőbíróság.

Letartóztatta a bíróság a csepeli késes támadót

Jogtudor - 2021-02-27

- Letartóztatásba helyezte a nyomozási bíró - nem végleges végzésében - azt a férfit, aki késsel arcon szúrt egy nőt egy csepeli autóbuszon - közölte a Fővárosi Főügyészség szombaton.

Tizenhét év fegyházra ítélték a feleségét megölő tatai férfit

Jogtudor - 2021-02-26

A Tatabányai Törvényszék első fokon 17 év fegyházbüntetésre ítélt egy tatai férfit, aki késsel és baltával megölte a feleségét - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség pénteken.

Fogházbüntetést kapott az a nő, aki elgázolt és cserbenhagyott egy anyát a gyermekével

Jogtudor - 2021-02-24

- Egy év letöltendő fogházbüntetésre ítélte jogerősen a Zalaegerszegi Törvényszék azt a nőt, aki 2018-ban autójával - benne két kiskorú gyermekével - a zebrán gázolt el Nagykanizsán egy anyát és négyéves fiát, de a baleset helyszínéről segítségnyújtás nélkül távozott.