Jogtudor

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1804 találatból.

Franciaországban fogták el a magát rendőrnek kiadó férfit

Jogtudor - 2021-09-10

Börtönbüntetésre ítélte a Debreceni Járásbíróság azt a férfit, aki 12 évvel ezelőtt Debrecenben rendőrnek kiadva magát házkutatást színlelt, és így arany ékszereket tulajdonított el egy nő lakásából. A férfit Franciaországban fogták el.

Vádat emeltek az újfehértói halálos vadászbaleset gyanúsítottja ellen

Jogtudor - 2021-09-01

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja a Nyíregyházi Járási Ügyészség azt a férfit, aki tavaly májusban egy újfehértói vadászaton szabálytalanul tartott vadászpuskájából egy vétlen lövést leadva halálra sebzett egy helyi férfit - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vezetője szerdán.

Vádat emeltek egy Heves megyei csaló bűnszervezet tagjaival szemben

Jogtudor - 2021-08-26

Vádat emeltek egy csaló bűnszervezet tagjaival szemben, akik hatvan embert csaptak be és több tízmillió forint kárt okoztak - közölte a Heves megyei főügyész csütörtökön. A vádlottak megtévesztő internetes hirdetésekkel csapták be a főleg mezőgazdaságban és építőiparban dolgozó sértetteket. Álnéven munkagépeket kínáltak eladásra. A vásárlókkal olyan bankszámlákra utaltatták a pénzt, amelyek tulajdonosai nehéz anyagi körülmények között élő "strómanok" voltak - tudatta Szalóki Zoltán.

Vádat emeltek egy férfi ellen természetkárosítás bűntette miatt

Jogtudor - 2021-08-23

A Kalocsai Járási Ügyészség természetkárosítás bűntette miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2020 áprilisában a Duna-völgyi-főcsatorna közelében szándékosan tüzet gyújtott, s emiatt több mint 4,3 hektáron leégett a Natura 2000 minősítésű természetvédelmi terület - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség hétfőn

Az LMP huszonnegyedszerre is benyújtja aktanyilvánossági javaslatát

Jogtudor - 2021-08-22

- Az LMP 24. alkalommal is benyújtja az állambiztonsági múlt feltárására vonatkozó javaslatát a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapján, hétfőn - jelentette be Keresztes László Lóránt, a párt frakcióvezetője vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Tizennégy és fél év fegyházra ítélték a galgagutai rablógyilkost

Jogtudor - 2021-07-14

- Nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt a Balassagyarmati Törvényszék jogerősen 14 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte azt a 45 éves galgagutai férfit, aki megölte idős szomszédasszonyát, hogy megszerezze a pénzét - tájékoztatta a Nógrád Megyei Főügyészség vezetője szerdán az MTI-t.

Jogerősen tizenöt évre ítélték a barátja kisfiát molesztáló férfit

Jogtudor - 2021-07-08

- Jogerősen tizenöt év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei férfit, aki fenyegetéssel többször is szexuális cselekményre kényszerített egy kisfiút.

Nagyné Günther Ágnes a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője közölte: a vádlottat szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a táblabíróság.

Sikkasztás miatt börtönbüntetésre ítéltek két pénzintézeti alkalmazottat Debrecenben

Jogtudor - 2021-07-07

- Öt év, illetve 3 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélt a Debreceni Törvényszék két pénzintézeti alkalmazottat, akik a sajátjukként kezelve az ügyfelek pénzét több mint 400 millió forintot sikkasztottak el - tájékoztatta a bíróság szóvivője szerdán az MTI-t.

Dobó Dénes közleménye szerint a két nő az előkészítő ülésen beismerte a bűncselekmény elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

Álwebáruházak üzemeltetőire csapott le a rendőrség

Jogtudor - 2021-07-03

Elfogott a rendőrség 11 embert, akik álwebáruházakat üzemeltettek, és háromezernél is több sértettnek százötven millió forintot meghaladó kárt okoztak - jelentették be rendőrségi vezetők szombaton sajtótájékoztatón.

A sajtótájékoztató után kiadott közlemény szerint a vizna.hu, a larte.hu, a topbuy.hu, a balne.hu, gente.hu, valamint a buypoint.hu weboldalon keresztül vásárló és átvert áldozatok száma jelenleg 3572.

Pál Adrián, a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese elmondta: a BRFK XVI. kerületi kapitányságára tavaly november 30-án érkezett feljelentés, hogy egy vásárló nem kapta meg a webáruházból rendelt és előre kifizetett telefont, és az értékesítő nem utalta vissza a vételárat.

Az MNB felfüggesztette a Magyar Cetelem Bank fogyasztóbarát személyi kölcsön minősítését

Jogtudor - 2021-07-01

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) felfüggesztette a Magyar Cetelem Bank Zrt. személyi kölcsönének fogyasztóbarát minősítését, a bank ugyanis megsértette a Minősített fogyasztóbarát személyi hitel pályázati kiírás vonatkozó pontjait azzal, hogy július 1-jétől nem tette lehetővé a teljeskörű online hitelfelvétel lehetőségét - jelentette be csütörtökön a felügyeletet ellátó jegybank.

MNB: nem folytathatja működését a CREDIT HOUSE Magyarország Ingatlanfinanszírozási Zrt.

Jogtudor - 2021-06-30

- A Magyar Nemzeti Bank (MNB) visszavonta a CREDIT HOUSE Magyarország Ingatlanfinanszírozási Hitelezési Zrt. hitel- és pénzkölcsön nyújtására, illetve követelésvásárlásra vonatkozó engedélyét és elrendelte a pénzügyi vállalkozás végelszámolását - közölte a jegybank szerdán.

Az intézkedés oka, hogy a pénzügyi vállalkozás súlyosan jogsértő magatartásával folyamatosan megszegte a hitelintézeti törvény prudens működést meghatározó előírásait, nem tartotta be a vezető állású személy előzetes engedélyeztetésére és megválasztására vonatkozó jogszabályi előírásokat.

Vádat emeltek egy nő ellen, aki kikötözte és halálra szúrta volt szeretőjét

Jogtudor - 2021-06-24

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki volt szeretőjét kikötözte és egy késsel több mint ötvenszer megszúrta, megvágta Gödöllőn; a férfi belehalt a sérüléseibe.

A főügyészség közleményében azt írta, hogy az egyébként férjezett nő és a sértett között korábban szerelmi viszony volt. A nő házasságában született gyermekei apja is a sértett férfi volt.

Megújul a magyar csődjog, mentőövet kapnak a fizetésképtelenség határára sodródott cégek

Jogtudor - 2021-06-22

- 2022. július elsején lép hatályba az új szerkezetátalakítási törvény, amely megoldást nyújthat a fizetésképtelenség határára sodródott vállalkozások pénzügyi nehézségeinek korai kezelésére, fizetőképességük helyreállítására - hívta fel a figyelmet a DLA Piper nemzetközi jogi irodahálózat közleménye.

Felidézik: az új törvény elfogadásával a parlament átültette a magyar jogrendszerbe a megelőző szerkezetátalakítási keretekről szóló uniós irányelvet és bevezette a szerkezetátalakítási eljárást. Az irányelv fő gazdaságpolitikai célja a vállalkozások pénzügyi nehézségeinek korai kezelése, talpra állításuk ösztönzése, fizetőképességük helyreállítása. Azaz nem fizetésképtelenségi eljárásról van szó (mint a csőd vagy a felszámolás), hanem ez egy új, fizetésképtelenséget megelőző eljárás.

Több mint tíz év után emeltek vádat egy rablás elkövetője ellen Siklóson

Jogtudor - 2021-06-17

Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás miatt emelt vádat a Siklósi Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki társaival próbált kirabolni egy bosnyák pénzváltót még 2010-ben - közölte a Baranya megyei főügyész csütörtökön.

Hatmilliárd forintnyi adót csalt el egy alumíniummal kereskedő bűnszervezet

Jogtudor - 2021-06-14

Hatmilliárd forintos kárt okozott a költségvetésnek egy alumíniummal kereskedő bűnszervezet, amelynek tagjait nemrég fogták el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói.

A nagyszabású akcióban a nyomozók hazai és külföldi bankszámlákról 63 millió forintot, több mint 100 millió forint készpénzt, 117 millió forint összegben gépjárműveket és egyéb vagyontárgyakat foglaltak le, valamint 900 millió forintot meghaladó értékben ingatlanokat zároltak.

OGY - A bérleti idő hosszától függhet a megvehető bérlakások ára

Jogtudor - 2021-06-10

Attól függ egy megvásárolható bérlakás árkedvezményének mértéke, milyen hosszan bérelte azt a lakója. A többi között ezt is tartalmazza az a módosító csomag, amelyet az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága fogadott el csütörtökön az állami vagy önkormányzati tulajdonú bérlakások elidegenítéséről szóló előterjesztéshez.

Első fokon egy évre tiltották el Sidi Pétert

Jogtudor - 2021-06-09

A Magyar Sportlövő Szövetség (MSSZ) fegyelmi bizottsága első fokon egy évre eltiltotta Sidi Pétert, aki a márciusi indiai világkupán a vádak szerint jogosulatlanul bement Péni István szobájába. Amennyiben az ítélet jogerőre emelkedik, az olimpiai kvótás Sidi lemarad a tokiói játékokról.

Vádat emeltek egy napszemüvegbe épített kamerával meztelen fürdőzőket filmező férfi ellen

Jogtudor - 2021-06-08

A napszemüvegébe épített kamerával filmezett meztelen fürdőzőket egy férfi tavaly nyáron Balatonberényben az ügyészség szerint, ezért vádat emeltek ellene.

Vádat emeltek egy magát az ikertestvérének kiadó ittas vezető ellen

Jogtudor - 2021-06-07

Az ikertestvérének adta ki magát egy ittas vezetés miatt eljárás alá vont férfi márciusban Siófokon, ezért vádat emeltek ellene -közölte a Somogy Megyei Főügyészség hétfőn.

Életveszélyes sérülést okozó apát és fiát fogták el Hevesen

Jogtudor - 2021-06-06

- Elfogtak a rendőrök két férfit - apát és fiát -, aki lapáttal és szerszámnyéllel több embert bántalmazott a városban, egyiküknek életveszélyes sérülést okozva - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense vasárnap.