Jogtudor

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1983 találatból.

Fegyházbüntetésre ítélték az újpesti autókereskedő-gyilkosság vádlottjait

Jogtudor - 2023-02-01

- Ítéletet hirdettek annak a három férfinak az ügyében, akik a vád szerint 2019 májusában Szentendrére csaltak, majd megöltek egy újpesti autókereskedőt - közölte szerdán a Fővárosi Törvényszék .

Az ítélet nem jogerős. Mint írták, az elsőrendű vádlottat emberölés, a másodrendűt felbujtóként elkövetett emberölés, a harmadrendűt pedig bűnsegédként elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek kedden a Fővárosi Törvényszék, továbbá mindhármuk bűnösségét megállapította társtettesként, csoportosan elkövetett kifosztás bűntettében is.

Tizenhárom év fegyházbüntetést kapott egy férfi, aki éveken át követett el kiskorú fia ellen szexuális erőszakot

Jogtudor - 2023-01-30

Jogerősen tizenhárom év fegyházbüntetéssel sújtott a Pécsi Ítélőtábla egy férfit, amiért kiskorú fiúgyermekével szemben éveken keresztül szexuális erőszakot követett el.

Sajttal kereskedtek, ötmilliárd forint áfát csaltak

Jogtudor - 2023-01-27

Több mint 5 milliárd forint áfát csalt el egy sajtkereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet, a 15 emberből álló bandával és az azt segítő 14 emberrel szemben vádat emelt a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken a Facebook-oldalán

Baker McKenzie: hatékonyabban érvényesíthetik jogaikat a munkavállalók a Mt. módosításával

Jogtudor - 2023-01-26

Hatékonyabban érvényesíthetik jogaikat a munkavállalók a Munka törvénykönyvének (Mt.) január 1-jén hatályba lépett módosításával - hívta fel a figyelmet a Baker McKenzie ügyvédi iroda.

Három évre ítéltek egy férfit, aki megpróbálta meggyilkolni az édesapját

Jogtudor - 2023-01-25

Három év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék szerdán azt az apátfalvai férfit, aki 2020 telén megpróbálta megfojtani súlyos beteg, idős édesapját.

Josep Borrell: bírósági határozat nélkül az EU nem nyilváníthatja terrorista szervezetnek az iráni Forradalmi Gárdát

Jogtudor - 2023-01-23

- Az Európai Unió nem nyilváníthatja terroristacsoportnak az iráni Forradalmi Gárdát addig, amíg erről nem születik bírósági határozat az uniós tagországokban.

Ezt jelentette ki Josep Borrell kül-és biztonságpolitikáért felelős uniós biztos hétfőn Brüsszelben, az EU-tagállamok külügyminisztereinek tanácskozására érkezve.

"Bírósági határozat nélkül erről nem lehet dönteni. Nem tekinthetünk valakit terroristának csak azért, mert nem szeretjük" - mondta.

Befejezte az utóbbi évek egyik legnagyobb magyarországi számlagyára ügyében a nyomozást a NAV

Jogtudor - 2023-01-19

- Befejezte az utóbbi évek egyik legnagyobb magyarországi számlagyára ügyében a nyomozást a Nemzeti adó- és Vámhivatal (NAV); az elkövetők több, mint 1 milliárd 200 millió forintot csaltak el a költségvetésből - közölte a szervezet csütörtökön.

Azt írták, három éve fogták el a számlákra szakosodott bűnszervezet vezetőjét a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A pénzügyőrök több mint 170 helyszínen csaptak le a budapesti számlagyár tagjaira, és ékszereket, órákat, bankszámlákat és több luxusingatlant is zároltak, köztük a számlagyár vezetőjének csaknem kétszázmillió forintot érő házát is. A bűnszervezet tagjaitól több mint 1 milliárd forint vagyont vontak el.

Emberkereskedelem miatt emeltek vádat egy házaspár ellen Nógrádban

Jogtudor - 2023-01-18

Emberkereskedelem és kényszermunka miatt emelt vádat a Nógrád Vármegyei Főügyészség egy pásztói házaspár ellen.

Egy kiszolgáltatott helyzetű fiatal nőt kényszerítettek prostitúcióra; a keresett pénzzel a házaspár rendelkezett, másfél év alatt mintegy 15 millió forintra tettek szert, a pénzből a sértett csak néhány ezer forintot kapott.

Vádat emeltek egy szerencsejáték-adósságát kábítószer-szállítással törlesztő albán férfi ellen

Jogtudor - 2023-01-17

Vádat emelt a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség egy albán férfi ellen, aki 70 ezer eurós szerencsejáték-adósságát nagy mennyiségű kábítószer szállításából származó jövedelemből egyenlítette volna ki, de a tompai határon lebukott.

A lengyel szejm jóváhagyta az uniós helyreállítási terv feltételéül szabott törvénymódosítást -

Jogtudor - 2023-01-13

Jóváhagyta pénteken a lengyel parlamenti alsóház a legfelsőbb bíróságról szóló törvény módosítását, ami lehetővé teheti a Lengyelországnak szánt uniós helyreállítási források kifizetését.

Kun-Mediátor-ügy - A kiszabott büntetés súlyosítását indítványozza a fellebbviteli főügyészség

Jogtudor - 2023-01-10

A Kun-Mediátor-ügyben első fokon kiszabott büntetés súlyosítását, további vagyonelkobzást és a sértettek polgári jogi igényének elbírálását indítványozza a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség.

Felmentették a szerzői jogok megsértésének vádja alól egy televíziós sorozat készítőit

Jogtudor - 2023-01-06

Bűncselekmény hiányában felmentett három embert egy tévésorozat kapcsán a szerzői jogi jogsértés vádja alól pénteken, nem jogerősen a II. és III. kerületi bíróság - közölte a Fővárosi Törvényszék.

Az ügyészség szerint a vádlottak - K.T. és két társa - engedély nélkül átdolgozták a sértett által írt regényt, majd televíziós sorozatot készítettek belőle. A sértett szerint a vádlottak a megfilmesítéssel százmillió forintnál nagyobb vagyoni hátrányt okoztak neki.

Európa-szerte betöréseket elkövető román bűnbandát lepleztek le Zalaegerszegen

Jogtudor - 2023-01-05

Európa több országában is az áruházak falát megbontva nagy értékű műszaki cikkeket zsákmányolt az a négy román férfi, akit a zalai rendőrök lepleztek le nemzetközi együttműködésben.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság (ZVRFK) csütörtöki sajtótájékoztatóján Vincze Martin, a főkapitányság bűnügyi osztályának munkatársa felidézte, hogy 2021 októberében egy zalaegerszegi műszaki áruházból jeleztek betörést, amelynek során az épület hátsó falát megbontva jutottak be az elkövetők. Az üzletből és annak raktárából mobiltelefonokat, tableteket, okosórákat és fejhallgatókat vittek el mintegy 38 millió forint értékben, ezért jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt indítottak nyomozást.

DK: pert indítanak a DK fővárosi polgármesterei a rezsitámogatások miatt

Jogtudor - 2023-01-03

Pert indítanak a DK fővárosi polgármesterei arra hivatkozva, hogy Orbán Viktor miniszterelnök "politikai bosszúból megtagadta a kerületek rezsitámogatását".

Szaniszló Sándor, az ellenzéki párt fővárosi frakcióvezetője az MTI-hez eljuttatott keddi közleményében azt írta, a kormány Budapest lakosságának egyharmadától, összesen 620 ezer embertől tagadta meg a budapestiek adóiból is fizetett rezsitámogatást pusztán azért, mert ellenzéki vezetésű önkormányzatokat választottak. A fővárosnak szánt 8 milliárd forintos támogatásból nem részesül öt, DK-s polgármester által vezetett kerület, a III., a IV., a XI., a XV. és a XVIII. kerület, valamint Ferencváros sem.

Illegális bevándorlás - Vádat emeltek a hét ember halálában részes embercsempésszel szemben

Jogtudor - 2022-12-21

Vádat emeltek azzal a szerb férfival szemben, aki társával kilenc határsértőt akart Ausztriába csempészni múlt év decemberében.

Közjegyzői kamara: a fizetési meghagyás egyszerű módja a tartozás rendezésének

Jogtudor - 2022-12-17

Sokan még csak nem is hallottak a fizetési meghagyásos eljárásról, pedig ez a legegyszerűbb és leggyorsabb módja annak, hogy a pénzéhez jusson az, akinek tartoznak - közölte a Magyar Országos Közjegyzői Kamara több száz választ összesítő online felmérésének eredményeit.

A felmérést kitöltők egyharmada még sosem hallott a fizetési meghagyásos eljárásról. A fizetési meghagyásos eljárás a lejárt tartozások, például ki nem fizetett számlák, magánkölcsönök vagy károkozás esetén nyújt egyszerű, pereskedés nélküli lehetőséget - írták. Ezzel a jogi megoldással - szemben egy peres eljárással - már néhány héten belül a pénzéhez juthat az, akinek tartoznak.

Elrendelte a Dunaferr felszámolását a Fővárosi Törvényszék

Jogtudor - 2022-12-15

- A Fővárosi Törvényszék haladéktalanul, már a vonatkozó rendelet hatálybalépésének napján intézkedett a Székesfehérvári Törvényszék által szerdán az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt. mint adós ellen kezdeményezett felszámolási eljárásban - közölte a budapesti bíróság csütörtökön.

A közlemény szerint a törvényszék hivatalból rendelte el az adós gazdálkodó szervezet felszámolását, és döntött az ideiglenes vagyonfelügyelő kijelöléséről. Az ideiglenes vagyonfelügyelő kijelölése elektronikus, véletlenszerű kiválasztás alapján történt

Jogerősen három év börtönre ítélték a férfit, aki megharapott egy rendőrnőt Debrecenben

Jogtudor - 2022-12-14

- Jogerősen három év börtönbüntetésre ítélte a bíróság egy férfit, aki megharapott egy vele szemben intézkedő rendőrnőt.

Platós kisteherautóval lopott parkoló autókat egy férfi Budapesten

Jogtudor - 2022-12-12

- Vádat emelt a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség egy 31 éves férfi ellen, aki egy platós kisteherautóval több parkoló gépkocsit ellopott Budapesten - közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn.

Belgiumban vizsgálati fogságba helyezték az EP korrupcióval gyanúsított alelnökét és társait

Jogtudor - 2022-12-11

Belgiumban vizsgálati fogságba helyezték Eva Kaili görög szocialista európai parlamenti képviselőt és további három gyanúsítottat, akiket a minap vettek őrizetbe a hatóságok egy Katarral kapcsolatos korrupciós ügyben folytatott nyomozás során - közölték vasárnap belga ügyészségi források.

Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke úgy döntött, hogy azonnali hatállyal felfüggeszti Eva Kaili alelnöki hatáskörét. Tisztségéből való végleges eltávolításáról az uniós törvényhozó testület a jövő heti plenáris ülésen fog szavazni.