Jogtudor

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1820 találatból.

Korrupciós bűncselekmény miatt letartóztattak egy bv-őrmestert és társát

Jogtudor - 2021-11-29

Korrupciós bűncselekmény miatt letartóztattak egy büntetés-végrehajtási őrmestert és egyik rokonát - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

Tizenkét évet kapott egy férfi, aki gyermekük szeme láttára ölte meg volt élettársát

Jogtudor - 2021-11-24

Jogerősen tizenkét év börtönre ítélt a Győri Ítélőtábla egy férfit, aki 2019-ben tízhónapos közös gyermekük szeme láttára ölte meg volt élettársát.

Csalásért öt éve körözött férfit fogtak el Lipótvárosban

Jogtudor - 2021-11-23

Csalás miatt öt éve körözött, mintegy 30 millió forint kárt okozó férfit fogtak el a rendőrök egy lipótvárosi társasházban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.

A 32 éves férfival szemben a nyomozó hatóság még 2016-ban bocsátott ki elfogatóparancsot 145 rendbeli csalás gyanúja miatt.

Vádat emeltek egy csaló ellen, aki sportorvosi engedélyeket hamisított

Jogtudor - 2021-11-19

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség kuruzslás, közokirat-hamisítás és csalás miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki "nagyüzemben" hamisított sportorvosi engedélyeket, és egy társával még sportorvosi vizsgálatokat is színlelt - közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken.

Kilenc és fél év fegyházra ítéltek egy nyakláncrablót

Jogtudor - 2021-11-15

Kilenc és fél év fegyházbüntetést szabott ki első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy többszörösen büntetett férfire, aki tavaly augusztusban az V. kerületben megtámadott egy 75 éves nőt és kitépte a nyakából az arany láncát.

Vádat emeltek két egykori rendőr ellen korrupció miatt

Jogtudor - 2021-11-11

- A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat három férfi, köztük két egykori rendőr ellen a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsánál.

Románia elvesztette a pert, melyet a nemzeti régiók ügyében az Európai Bizottság ellen indított

Jogtudor - 2021-11-10

- Románia elvesztette azt a pert, melyet az Európai Bizottság (EB) ellen indított, és amelyben a nemzeti régiókról indított európai polgári kezdeményezés nyilvántartásba vételét kifogásolta.

Az útdíjfizetés kijátszásával milliárdos kárt okozó csalók ellen emeltek vádat

Jogtudor - 2021-11-04

Több mint négymilliárd forintnyi kárt okozott egy bűnszervezet a költségvetésnek úgy, hogy nem fizette meg az útdíjakat, a bírságokat, valamint az adókat és a járulékokat.

Rendőrök ellen emeltek vádat, mert súlyosan bántalmaztak egy férfit

Jogtudor - 2021-11-02

- Hivatalos eljárásban, csoportosan elkövetett bántalmazás és más bűncselekmények miatt vádat emeltek hét rendőr ellen. A Központi Nyomozó Főügyészség keddi közleménye szerint június 3-án este Budapesten a rendőrök garázdaság miatt intézkedtek egy férfi ellen, akit aztán ellenszegülő és támadó magatartása miatt előállítottak egy kerületi kapitányságra. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség vádirata szerint a férfit a rendőrök az intézkedés helyszínén, majd a kapitányságon is többször bántalmazták, emiatt többszörös bordatörést és a felsőtestén zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Veronai buszbaleset - A velencei bíróság hat évre csökkentette a veronai busztragédiát okozó sofőr, V. János börtönbüntetését

Jogtudor - 2021-10-26

Az illetékes velencei fellebbviteli bíróság kedden tizenkét évről hat évre csökkentette a 17 halálos áldozatot követelő veronai busztragédiát okozó sofőr, V. János börtönbüntetését.

Az ítéletet Alberto Pallotti, az olaszországi közúti balesetek áldozatait és családtagjait képviselő non profit szövetség (Aifvs) elnöke megerősítette.

Mol-INA-ügy - A horvát legfelsőbb bíróság megerősítette Ivo Sanader és Hernádi Zsolt elmarasztaló ítéletét

Jogtudor - 2021-10-25

- A horvát legfelsőbb bíróság megerősítette a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét Ivo Sanader volt horvát kormányfő és Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója egyesített perében - közölte a Jutarnji List című horvát napilap hétfőn.

Életfogytiglanra ítélték az élettársát és kétéves gyermekét meggyilkoló férfit

Jogtudor - 2021-10-21

- Életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla csütörtökön azt a férfit, aki 2018 őszén megölte élettársát és annak kétéves gyermekét. A férfi feltételesen sem bocsátható szabadságra.

A vádlottat több ember, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt ítélték el; a táblabíróság a jogerős döntéssel helybenhagyta az első fokon eljáró Veszprémi Törvényszék határozatát.

Könnyebb lesz a vállalati korrupció bejelentése egy uniós előírás alapján

Jogtudor - 2021-10-19

Hamarosan minden hazai közép- és nagyvállalatnál lehetővé kell tenni, hogy egy névtelenséget biztosító etikai forródróton keresztül jelenthessék a dolgozók a szabálysértéseket, az Európai Unió idén december 17-ig adott erre időt a több mint 249 főt alkalmazó szervezeteknek - hívta fel a figyelmet az EY tanácsadó közleményében.

Az érintett cégeknek lehetővé kell tenniük, hogy a dolgozók és egyéb érintettek tájékoztathassák a vezetőséget, ha vállalati visszaélést, például az emberi jogok megsértését, csalást vagy akár kartellgyanút tapasztalnak.

Jogerősen tizenegy év büntetést kapott egy férfi, aki éveken át bántalmazta, majd megpróbálta megölni feleségét

Jogtudor - 2021-10-01

Emberölés kísérlete és súlyos testi sértés kísérlete miatt, halmazati büntetésül 11 év börtönbüntetésre ítélte a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla azt a férfit, aki éveken át bántalmazta, majd megpróbálta megölni feleségét - tudatta a Győri Fellebbviteli Főügyészség pénteken.

A Mészáros Tamás fellebbviteli főügyész által jegyzett közlemény szerint a táblabíróság a jogerős döntéssel helybenhagyta az első fokon eljáró Veszprémi Törvényszék határozatát.

A férfit mellékbüntetésként tíz évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott a feleségét házasságuk alatt ittas állapotban többször bántalmazta, de a nő egyszer sem tett feljelentést és orvoshoz sem fordult. Férjének mindig megbocsátott.

2017 nyarán a férfi étkezés közben minden előzmény nélkül megszúrta a feleségét a jobb combja térdhajlatán, egy évvel később ittas állapotban pedig az ágyon fekvő nő arcára párnát szorított és mintegy tíz másodpercig fojtogatta. A nő el tudta lökni magától a férfit, aki azonban egy zsebkéssel hátba szúrta. A vádlott ezután közölte, hogy elege van az életből, majd többször mellkason szúrta magát.

Börtönbe vonult a zaklatásért elítélt ismert izraeli színész-rendező

Jogtudor - 2021-09-29

- Börtönbe vonult szerdán Móse Ivgi, Izrael egyik legismertebb színész-rendezője, akit nők zaklatása miatt ítéltek tizenegy hónapos szabadságvesztésre - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet szerdán.

Háromszázmilliót csalt ki, nyolc évet kapott egy férfi Mohácson

Jogtudor - 2021-09-17

Különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás miatt első fokon nyolc év börtönbüntetésre ítélt a Mohácsi Járásbíróság egy férfit, aki 2008 és 2010 között huszonkét sértettől csaknem 300 millió forintot csalt ki. Az ítélet nem jogerős.

Franciaországban fogták el a magát rendőrnek kiadó férfit

Jogtudor - 2021-09-10

Börtönbüntetésre ítélte a Debreceni Járásbíróság azt a férfit, aki 12 évvel ezelőtt Debrecenben rendőrnek kiadva magát házkutatást színlelt, és így arany ékszereket tulajdonított el egy nő lakásából. A férfit Franciaországban fogták el.

Vádat emeltek az újfehértói halálos vadászbaleset gyanúsítottja ellen

Jogtudor - 2021-09-01

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja a Nyíregyházi Járási Ügyészség azt a férfit, aki tavaly májusban egy újfehértói vadászaton szabálytalanul tartott vadászpuskájából egy vétlen lövést leadva halálra sebzett egy helyi férfit - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vezetője szerdán.

Vádat emeltek egy Heves megyei csaló bűnszervezet tagjaival szemben

Jogtudor - 2021-08-26

Vádat emeltek egy csaló bűnszervezet tagjaival szemben, akik hatvan embert csaptak be és több tízmillió forint kárt okoztak - közölte a Heves megyei főügyész csütörtökön. A vádlottak megtévesztő internetes hirdetésekkel csapták be a főleg mezőgazdaságban és építőiparban dolgozó sértetteket. Álnéven munkagépeket kínáltak eladásra. A vásárlókkal olyan bankszámlákra utaltatták a pénzt, amelyek tulajdonosai nehéz anyagi körülmények között élő "strómanok" voltak - tudatta Szalóki Zoltán.

Vádat emeltek egy férfi ellen természetkárosítás bűntette miatt

Jogtudor - 2021-08-23

A Kalocsai Járási Ügyészség természetkárosítás bűntette miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2020 áprilisában a Duna-völgyi-főcsatorna közelében szándékosan tüzet gyújtott, s emiatt több mint 4,3 hektáron leégett a Natura 2000 minősítésű természetvédelmi terület - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség hétfőn