Jogtudor

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 1204 találatból.

Fedezetlen zálogjeggyel és hamis aranyfedezettel ügyeskedő csaló ellen emeltek vádat

Jogtudor - 2017-09-07
on the beach holidays argento sale yoox uk marks and spencer voucher new look voucher

- Különösen jelentős kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy férfi ellen, aki fedezetlen zálogjegyek benyújtásával és hamis aranyfedezettel vett fel több milliárd forint hitelt pénzintézetektől és magánszemélyektől - közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész csütörtökön.

Az EJEB másodfokon érvénytelenítette a Magyarországot a nyugdíjtörvény miatt elmarasztaló ítéletet

Jogtudor - 2017-09-05
best inkjet paper online inkjet paper cheap inkjet paper inkjet photo paper

Másodfokon érvénytelenítette az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) a Magyarországot a nyugdíjtörvény egyes rendelkezései miatt korábban elmarasztaló ítéletet, kimondva, hogy a vitatott szabályok nem jogsértőek - közölte a strasbourgi székhelyű törvényszék kedden.

Az ügy előzménye, hogy az öregségi nyugdíjban részesülő, de ezzel párhuzamosan a közszférában dolgozó Fábián Gyulának a törvény módosítása után, 2013. július 2-tól felfüggesztették a nyugdíja folyósítását.

10 év börtön emberölésért

Jogtudor - 2017-08-30
wholesale inkjet photo paper wholesale inkjet paper inkjet paper manufacturers cheap photo paper

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Balla Lajos vezette tanácsa a vádlott büntetését 10 évre súlyosította. Egyebekben helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését. Az ítélet jogerős.

LMBTQ sportegyesület: egymillió forintos bírságot szabtak ki a szervezetet elutasító uszodára

Jogtudor - 2017-08-29

- Egymillió forintos bírságot szabott ki az Egyenlő Bánásmód Hatóság a Hegyvidéki Sportcsarnok és Sportközpont Kft.-re, amiért az a tagok szexuális irányultsága, illetve nemi identitása miatt utasította el az Atlasz Leszbikus, Meleg, Biszexuális Transznemű és Queer (LMBTQ) Sportegyesület pályabérlését - közölte az egyesület kedden .

A MoM Sport Uszodát üzemeltető Hegyvidéki Sportcsarnok és Sportközpont Kft. addig nyitott volt az együttműködésre, amíg meg nem tudta, hogy egy LMBTQ sportszervezet bérelne nála úszósávot. Az elutasításkor az uszoda azt közölte, hogy a megnövekedett vendégszám, illetve a külső edző alkalmazásának tilalma miatt utasította el a sportegyesület megkeresését.

Ahmed H. pere - A legfőbb ügyész a Kúriához fordult jogorvoslatért

Jogtudor - 2017-08-25

- Jogorvoslatért a Kúriához fordult Polt Péter legfőbb ügyész, amiért a Szegedi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte a röszkei közúti átkelőnél 2015 őszén történt tömegzavargás ügyében első fokon terrorcselekmény bűntette miatt elmarasztalt Ahmed H. ítéletét - jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján a Legfőbb Ügyészség szóvivője.

Vádat emeltek a holokauszttagadó könyvet megjelentető kiadó vezetője ellen

Jogtudor - 2017-08-24

Nemzetiszocialista rendszer bűneinek nyilvános tagadása miatt vádat emelt az V. és XIII. kerületi ügyészség egy budapesti székhelyű könyvkiadó vezetője ellen, amiért a cég kiadta és értékesítette egy svéd író holokauszttagadó könyvét - közölte a fővárosi főügyész csütörtökön.

A román kormány kizárná az államfőt a főügyészek kinevezési eljárásából

Jogtudor - 2017-08-23

- A román kormány kizárná az államfőt a legfőbb ügyész és a főügyészek kinevezési eljárásából - derült ki a román igazságszolgáltatás működését szabályozó törvények módosítási javaslatából.

A törvénymódosítási csomagot Tudorel Toader román igazságügyi miniszter ismertette szerdán. Eddig az ügyészség vezetőit az államfő nevezte ki, a módosítás szerint az igazságügyi miniszter javaslatára Legfelsőbb Bírói Tanács (CSM) nevezné ki őket.

Vádat emeltek a Digi csoport több jelenlegi és volt vezetője ellen Romániában

Jogtudor - 2017-08-22

Vádat emeltek Romániában a Digi cégcsoport több jelenlegi és volt vezetője ellen egy korrupciós ügyben, amelyben a telekommunikációs vállalatot megvesztegetéssel gyanúsítják.

A Romániában, Magyarországon, Spanyolországban és Olaszországban távközlési és médiaszolgáltatásokat biztosító vállalat vezérigazgatója, Serghei Bulgac is a vádlottak között van - derült ki a román korrupcióellenes ügyészség keddi közleményéből.

Egy kilogramm heroint találtak a pénzügyőrök Röszkén

Jogtudor - 2017-08-21
inkjet photo paper inkjet photo paper online inkjet paper cheap inkjet paper inkjet photo paper manufacturers best inkjet photo paper cheap inkjet paper wholesale inkjet paper

- Egy kilogramm heroint és három kilogramm adalékanyagot találtak a pénzügyőrök egy autóbuszban Röszkén.Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense közölte, a pénzügyőrök egy Szerbiából Ausztriába tartó, szerb rendszámú autóbuszt és annak utasait ellenőrizték.

NAV: eltérő adójogszabályok vonatkoznak a hosszú és a rövid távú lakáskiadásra

Jogtudor - 2017-08-15

Eltérő adószabályok vonatkoznak a hosszú távú és a rövid távú lakáskiadásra - hívta fel a figyelmet Kiss Péter András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adószakmai szóvivője kedden az M1 aktuális csatornán.

A NAV szóvivője példaként megemlítette, hogy a rövid távon lakáskiadással foglalkozók szolgáltatást is nyújtanak, mossák az ágyneműt, ezzel szemben a hosszú távon kiadott lakások esetében csak átadják a kulcsot a bérlőnek.

Ombudsman: az emberi méltósához való jog a gyermeket is megilleti

Jogtudor - 2017-08-14

Az alapvető jogok biztosának vizsgálata szerint a veresegyházi Gyermekliget Általános Iskola vezetője egy gyermekbántalmazás kivizsgálása helyett, hatáskörét túllépve és azzal visszaélve nyomást gyakorolt az érintett szülőre, s ahelyett, hogy kivizsgálta volna a bántalmazást a kisdiákot tanácsolta el az intézményből.

Az alapjogi biztos segítségét egy édesanya kérte, akinek gyermekét állítása szerint bántalmazta az intézmény egyik tanára. Miután ezt az anya szülői értekezleten szóvá tette, az igazgató a gyermek tanulói jogviszonyának megszüntetését kezdeményezte: átadott a szülőnek egy, az iskolaváltoztatásról szóló, a gyermek adataival kitöltött nyomtatványt, egyben azt is közölte, hogy a gyermek az őszi szünet után már nem járhat abba az iskolába.

Ezzel kapcsolatban az ombudsman jelentésében hangsúlyozta, hogy az emberi méltósághoz való jog a köznevelés intézményeiben is mindenkit, tehát a gyermeket is megilleti. Tiltott a tanulók testi és lelki bántalmazása, megalázó büntetése. Az ügy nyomán készült jelentés feltárta, hogy az igazgató azért nem indított vizsgálatot, mert az anya a bántalmazásról nem nyújtott be külön beadványt, a panaszának csak a szülői értekezleten adott hangot.

Székely László emlékeztetett arra, hogy az intézmény vezetője felel az intézmény szakszerű és törvényes működéséért. Ennek alapján, függetlenül attól, hogy milyen formában jutott tudomására a testi fenyítés, kötelessége lett volna a körülmények tisztázása.

Magyar Utazási Irodák SzövetségE: át kell venni az utazási csomagokra vonatkozó uniós szabályt

Jogtudor - 2017-08-10

Magyarországon a jövő év elejéig meg kell születnie annak a jogszabálynak, amely átveszi az Európai Unió utazási csomagokra vonatkozó előírásait - mondta Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) alelnöke az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Kifejtette: a változás fontos eleme lesz, hogy egy esetleges csőd esetén a vagyoni biztosítéknak teljes körű fedezetet kell nyújtania az utazók által befizetett összegekre.

A Jobbik módosítaná a tiltott adatszerzés tényállását

Jogtudor - 2017-08-08

A Jobbik módosítaná a büntető törvénykönyvben a tiltott adatszerzés tényállását annak érdekében, hogy bármely helyiség lehallgatása, átkutatása illegális legyen a használó tudta nélkül - közölte Staudt Gábor, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus - aki benyújtotta javaslatát az Országgyűlésnek - azt mondta: vitatja a Kúria korábbi érvelését, miszerint csak magánlakásban lehet tiltott adatszerzést elkövetni.

A Párbeszéd törvénymódosítást nyújt be a színházak kedvezményes hirdetése érdekében

Jogtudor - 2017-08-07

A Párbeszéd törvénymódosítást nyújt be annak érdekében, hogy a színházak kerüljenek ki a plakáttörvény hatálya alól és továbbra is hirdethessék műsoraikat kedvezményes áron - közölte Barabás Richárd, az ellenzéki párt politikusa hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Bezáratott egy budapesti pékséget a Nébih

Jogtudor - 2017-08-03

Súlyos higiéniai problémák miatt azonnal bezáratott egy budapesti, 3. kerületi pékséget a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a helyszíni ellenőrzésen csaknem 60 kilogramm nem nyomon követhető élelmiszer alapanyagot vontak ki a forgalomból, az ügyben több százezer forintos bírság várható - közölte a Nébih csütörtökön.

A sütőüzem csak a hiányosságok felszámolása és az újabb hatósági ellenőrzés után folytathatja a tevékenységét.

Alkalmi rendezvényeken is kötelező a számla- és nyugtaadás

Jogtudor - 2017-08-02

- A nyári időszakban sok kereskedő és vendéglős kitelepül alkalmi rendezvényekre, sőt vannak, akik kifejezetten csak ilyen keretek között működnek, értékesítenek. A számla- vagy nyugtaadás az alkalmi rendezvényeken is kötelező, az pedig, hogy kell-e online pénztárgépet használni, a tevékenység statisztikai besorolásától függ - hívta fel a figyelmet az adóhatóság a honlapján.

Nébih: július 31-ig kell megfizetni az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat

Jogtudor - 2017-07-31

Lejár az élelmiszerlánc-felügyeleti díj befizetésének határideje július 31-én - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elnöke az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.


Újpesti címervita - Az UTE elindította a peres eljárást

Jogtudor - 2017-07-28

Az Újpesti Torna Egylet (UTE) címerének védelme érdekében elindította a peres eljárást az Újpest 1885 Futball Kft-vel szemben.

Uniós bíróság: jelen formájában nem köthető meg az EU és Kanada közötti utasnyilvántartási megállapodás

Jogtudor - 2017-07-26

- Az Európai Unió és Kanada között tervezett utasnyilvántartási rendszer (PNR) adatainak továbbításáról szóló megállapodás jelenlegi formájában nem köthető meg, mert több rendelkezése összeegyeztethetetlen az unió által elismert alapvető jogokkal - döntött szerdán az Európai Unió Bírósága szerdán.

Korrupciós cselekményekkel vádol az ügyészség egy volt rendőrfőkapitányt

Jogtudor - 2017-07-24

Korrupciós bűncselekmények miatt vádat emelt egy volt címzetes rendőr dandártábornok és társai ellen a Központi Nyomozó Főügyészség a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsánál - közölte Keresztes Imre főügyész hétfőn.

Keresztes Imre közleményében nem nevezte meg a volt vezető beosztású rendőrt, ugyanakkor a Magyar Idők szombaton írt arról, hogy a héten emel vádat a főügyészség Ármós Sándor volt Nógrád és Pest megyei rendőrfőkapitány ellen, akit tavaly több millió forint értékű valuta átvétele közben értek tetten.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza