Jogtudor

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 1765 találatból.

Benes-dekrétumok - Az európai bíróság szerint a cseh államé marad az opocnói vadászkastély

Jogtudor - 2021-02-23

A cseh állam tulajdonában marad a híres kelet-csehországi, opocnói vadászkastély, amelyet a második világháború után a Benes-dekrétumok alapján koboztak el a csehszlovák hatóságok egy szudétanémet családtól.

ITM: új eszközt vethet be márciustól a hatóság a bejelentés nélkül foglalkoztatókkal szemben

Jogtudor - 2021-02-22

A március elsejétől hatályos törvénymódosítás felszámolhatja a jogkövető vállalkozások versenyhátrányát, csökkentheti a munkavállalók kiszolgáltatottságát.

Nyolc év börtönre ítélte a bíróság azt a férfit, aki halálra kínozta élettársát

Jogtudor - 2021-02-19

Nyolc év börtönbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék pénteken nem jogerősen azt a férfit, aki rendszeresen és durván, puszta kézzel bántalmazta az élettársát; a nő végül belehalt a sérüléseibe - közölte a törvényszék szóvivője.

Hét év fegyházbüntetést kapott az idős nő kirablója

Jogtudor - 2021-02-17

- A Debreceni Törvényszék különös visszaesőként 7 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte jogerősen azt a férfit, aki tavaly kirabolt egy 81 éves asszonyt.

A külföldről hazatérőknek továbbra is karanténba kell vonulniuk

Jogtudor - 2021-02-16

A külföldről hazatérőknek továbbra is karanténba kell vonulniuk - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a keddi online sajtótájékoztatón.

Jogerősen 9 év fegyházbüntetést kapott egy férfi, aki egy élelmiszerboltot akart kirabolni Debrecenben

Jogtudor - 2021-02-12

- Jogerősen 9 év fegyházbüntetésre ítélt a másodfokon eljáró Debreceni Törvényszék egy férfit, aki késsel akart kirabolni egy élelmiszerboltot Debrecenben - közölte a törvényszék szóvivője pénteken.

Europol: SIM-kártyacserés csalásokat elkövető hackercsoport tagjait tartóztattak le

Jogtudor - 2021-02-10

- SIM-kártyacserés csalásokat elkövető, 10 tagú hackercsoport tagjait tartóztattak le több európai országban és az Egyesült Államokban. A bűnözök több mint 100 millió dollár értékű kriptovalutát tulajdonítottak el adathalászati módszerrel, többek között különböző hírességektől - közölte szerdán az az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezete (Europol).

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés tárgyalása kezdődött Zalaegerszegen

Jogtudor - 2021-02-09

Az előkészítő ülésen mindkét vádlott tagadott, nem fogadta el az ügyész felajánlotta büntetést sem azon a zalaegerszegi tárgyaláson, amelyen egy férfit és a párját szállásadójuk különös kegyetlenséggel elkövetett meggyilkolásával vádolnak.

NMHH: a Kúria szerint is jogszerű volt a Digi kizárása az 5G-s frekvenciák értékesítési eljárásából

Jogtudor - 2021-02-05

Megerősítette a Kúria, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) jogszerűen járt el, amikor kizárta a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. anyacégét, a DIGI Communications N.V.-t az ötödik generációs (5G) mobiltechnológia bevezetésének támogatására és a vezeték nélküli szélessávú szolgáltatásokra alkalmas frekvenciák értékesítéséért indult árverési eljárásból.

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kér az ügyészség a tiszakécskei munkásszállót felgyújtó férfira

Jogtudor - 2021-02-03

Vádat emelt a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki felgyújtott egy tiszakécskei munkásszállót 2019-ben, hogy megölje a szálló tulajdonosát. A főügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását kéri.

Román bíróság: jogos volt megbírságolni Klaus Iohannist a magyarellenes gyűlöletbeszéde miatt

Jogtudor - 2021-01-30

A bukaresti ítélőtábla pénteken megalapozatlannak találta és elutasította Klaus Iohannis államfő óvását, és helyben hagyta azt a bírságot, amelyet a romániai Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) rótt ki az államfőre tavaly áprilisi magyarellenes gyűlöletbeszéde miatt.

A pénteken kimondott első fokú ítélet kivonatát a romániai bíróságok portálján tették közzé. Az ítélet nem jogerős, a hivatalos kihirdetést követő 15 napban fellebbezést lehet benyújtani ellene.

Klaus Iohannis tavaly április 29-i televíziós beszédében magyar nyelvű "Jó napot kívánok, PSD!", illetve "Jó napot, Ciolacu!" köszöntésekkel gúnyolódva azzal vádolta az akkor legnagyobb parlamenti frakcióval rendelkező ellenzéki Szociáldemokrata Pártot (PSD), hogy odaadná Erdélyt a magyaroknak, a PSD-elnöknek pedig feltette a szónoki kérdést: "Vajon mit ígért Orbán Viktor magyar miniszterelnök cserébe a megegyezésért?".

Vádat emeltek a magyar kriminalisztika legnagyobb kábítószerfogása ügyében

Jogtudor - 2021-01-28

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség a magyar kriminalisztika történetének eddigi legnagyobb kábítószerfogása ügyében.

Súlyosította a "hálapénzt" kérő budapesti nőgyógyász büntetését a Fővárosi Ítélőtábla

Jogtudor - 2021-01-27

- A szabadságvesztés tartamát, felfüggesztésének próbaidejét és a pénzbüntetést tekintve is súlyosította a "hálapénzt" kérő budapesti nőgyógyász büntetését a Fővárosi Ítélőtábla szerdán, a bíróság a nőgyógyászt három évre eltiltotta az orvosi foglalkozás gyakorlásától - közölte a másodfokon eljáró hatóság a törvényszéki honlapon.

Kábítószerrel kereskedtek, vádat emelt ellenük az ügyészség

Jogtudor - 2021-01-25

Hat férfival szemben emelt vádat a Fővárosi Főügyészség, börtönt, illetve fegyházbüntetést indítványozva kábítószer-kereskedelem, valamint -birtoklás miatt.

Régészeti leletekkel bukott le egy szerb férfi, vádemelést javasol a rendőrség

Jogtudor - 2021-01-24

Orgazdaság miatt vádemelést javasol a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság egy szerb férfi ellen, aki a gyanú szerint mintegy nyolc és fél millió forint értékű régészeti leletet akart Magyarországon keresztül Nyugat-Európába vinni - közölte a rendőrség vasárnap a police.hu-n.

Csaknem huszonöt évi fegyházbüntetést kapott a nyolc társát meggyilkoló orosz sorkatona

Jogtudor - 2021-01-21

Huszonnégy és fél év fegyházbüntetésre ítélte csütörtökön egy orosz hadbíróság azt a sorkatonát, aki 2019 októberében megölte nyolc katonatársát a Bajkálontúli terület egyik laktanyájában - idézte több orosz internetes hírportál az elítélt ügyvédjét, Lev Aszaulenkót.

Rendőr bántalmazása miatt börtönre ítéltek egy férfit Debrecenben

Jogtudor - 2021-01-20

Három év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélt a Debreceni Járásbíróság egy férfit, aki rátámadt egy rendőrre tavaly nyáron - közölte szerdán a Központi Nyomozó Főügyészség, amely súlyosbításért fellebbezett az ügyben.

Uniós biztos: a tagállamok nem kezdeményezhetnek egyéni oltóanyag-beszerzést

Jogtudor - 2021-01-13

- Az Európai Unió tagállamai kötelezettséget vállaltak arra, hogy nem indítanak saját eljárásokat a koronavírus elleni oltóanyagok beszerzésére - emlékeztett Sztella Kiriakídisz, az egészségügyért és élelmiszer-biztonságért felelős biztos az uniós tagállamok egészségügyi minisztereinek informális videókonferenciáját követően, szerdán.

Adathalász csalókra figyelmeztet a Jófogás.hu

Jogtudor - 2021-01-11

A Jófogás internetes kereskedelmi portál egyes felhasználóitól adathalász kísérlettel próbálták kicsalni a bankkártya adataikat. A portál figyelmeztet: szállításnál senkitől nem kérik előre a bankkártya-adatokat.

Vádat emeltek egy férfiakat megtévesztő és megkárosító nő ellen

Jogtudor - 2021-01-07

Vádat emeltek egy középkorú nővel szemben, aki több mint három éven át csaknem kilencven férfit tévesztett és károsított meg hamis társkereső profilok mögé bújva.Saághy Flóra a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője közölte, a 2014 júniusa és 2017 novembere között munkahellyel nem rendelkező, magát a sértettektől szerzett pénzből fenntartó nőt 86 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalással vádolják.