Jogtudor

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 1307 találatból.

Zaklatási ügyek - Csődeljárást kezdeményez Harvey Weinstein filmvállalata

Jogtudor - 2018-02-26

Nem sikerült megállapodniuk a befektetőkkel, ezért kénytelen csődeljárást kezdeményezni maga ellen a New York-i székhelyű filmvállalat, amelyet Harvey Weinstein és fivére, Robert Weinstein alapított - számolt be az esetről hétfőn a BBC News.

A befektetőcsoport két hete azt követően szakította meg a tárgyalásokat a Weinstein Co.-val, hogy a New York-i főügyészség vádat emelt a vállalat ellen. A cég vezetősége ezek után már csak a csődeljárást tartja járható útnak.

Kilenc évre ítélték a volt barátnőjét lúggal leöntő orvost

Jogtudor - 2018-02-22

Kilenc év szabadságvesztésre ítélte és végleg eltiltotta orvosi hivatásától a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön, nem jogerősen azt a férfit, aki 2013-ban elkábította volt barátnőjét és altestére lúgot öntött, maradandó, életveszélyes sérüléseket okozva ezzel.

Miután az ügyben az elsőfokú ítélethez képest újonnan felmerült bűncselekmények, például magánlaksértés és személyi szabadság megsértése miatt is bűnösnek mondták ki másodfokon az orvost, lehetőség nyílt a fellebbezésre.

Öt év fegyházra ítéltek emberölésért egy beteg fiát elhanyagoló férfit

Jogtudor - 2018-02-21

Öt év fegyházbüntetésre ítélt a Debreceni Törvényszék szerdán, nem jogerősen egy férfit, aki nem gondoskodott megfelelően krónikus betegségben szenvedő fiáról, emiatt a balmazújvárosi fiatalember 27 éves korában meghalt.

A bíróság védekezésre képtelen személy ellen, mulasztással elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit.

ET: Romániának javítania kell a nemzeti kisebbségek jogainak védelmét

Jogtudor - 2018-02-21

- Romániának fokoznia kell a romákkal szembeni megkülönböztetés leküzdésére, valamint a területén élő valamennyi nemzeti kisebbség jogainak védelmének javítására irányuló erőfeszítéseit - közölte az Európa Tanács nemzeti kisebbségek védelméről szóló keretegyezmény tanácsadó bizottsága (FCNM) szerdán.

OGY - Megkönnyítik a kiserőművek létesítését

Jogtudor - 2018-02-20

A megújuló energiaforrással gazdálkodó, nem engedélyköteles kiserőművek létesítésének megkönnyítése érdekében módosította a villamos energiáról szóló törvényt kedden az Országgyűlés. A Lázár János által jegyzett változtatást 132 igen szavazattal, 15 tartózkodás mellett fogadták el a képviselők kivételes eljárásban.

Bulinegyed - Az Ab visszautasította a népszavazást kifogásoló alkotmányjogi panaszt

Jogtudor - 2018-02-14

Az Alkotmánybíróság (Ab) visszautasította az erzsébetvárosi vigalmi negyed nyitvatartásával kapcsolatos helyi népszavazási kezdeményezés ellen benyújtott alkotmányjogi panaszt szerdán közzétett döntésében.

A helyi választási bizottság hitelesítette, majd a Fővárosi Törvényszék is helybenhagyta a főváros VII. kerületének önkormányzati képviselői által kezdeményezett helyi népszavazási kezdeményezés kérdését, amelynek lényege, hogy a vigalmi negyedben a vendéglátó helyek nyitva tarthatnak-e éjféltől reggel hatig.

Jogerősen is kártérítést kell fizetniük a Zsolnay felmondott dolgozóinak

Jogtudor - 2018-02-13

Jogellenes volt felmondásuk, ezért együttesen több mint 20 millió forint perköltséget és távolléti díjat kell megfizetnie annak a 117 dolgozónak, aki 2016 júniusában rendkívüli felmondással távozott a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.-től - erről kedden jogerősen döntött a Zalaegerszegi Törvényszék.

Baltával megölte, majd felgyújtotta feleségét

Jogtudor - 2018-02-11

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2016 januárjában baltával megölte, majd felgyújtotta feleségét Debrecenben.A vádlott nehezen tolerálta felesége enyhe szellemi fogyatékosságát. Kezdetben – mondvacsinált indokokkal – csak a sértettet bántalmazta, később kisfiát is. A megfélemlített, visszahúzódó asszony feljelentést soha nem tett. A két gyermeküket végül a nagyszülők és a nagynéni nevelték. Lányuk csak 2015-ben vette fel anyjával a kapcsolatot, titokban mobiltelefont vett neki és együtt próbáltak kiutat találni a testi-lelki terrorból.

Bíróságon végződik a fenyegetés

Jogtudor - 2018-02-11

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Elek Balázs vezette 2018.02.12-én 13 órától a következő ügyet tárgyalja

Az első fokon eljárt Debreceni Járásbíróság 2017 áprilisában P. Lajos Zoltán vádlottat kényszerítés bűntettének kísérlete miatt 900.000.-Ft pénzbüntetésre ítélte. A másodfokon eljárt Debreceni Törvényszék 2017 szeptemberében a vádlottal szemben kényszerítés bűntettének kísérlete miatt indult büntetőeljárást megszüntette.

Az ítélet ellen a pótmagánvádló fellebbezett.

Kábítószeres ügy a Debreceni Ítélőtábla előtt

Jogtudor - 2018-02-11

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2017 szeptemberében R. János vádlottat kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 5 év 6 hónap fegyházbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra és 71.000.-Ft vagyonelkobzásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért a vádlott és védője eltérő minősítésért és enyhítésért fellebbezett.

Csaknem száz idős embert fosztott ki a szlovák szerencsejátékos Magyarországon

Jogtudor - 2018-02-08

Három év és tíz hónap börtönbüntetésre ítélte a Debreceni Járásbíróság csütörtökön azt a szlovák állampolgárt, aki 94 idős embert fosztott ki Debrecenben és az ország számos más városában, hogy pénzt szerezzen játékszenvedélyéhez - közölte a Debreceni Törvényszék.

J. Balazt a bíróság 5 évre kiutasította Magyarország területéről, 4 millió forint vagyonelkobzásra kötelezte, és a sértettek kártérítése mellett meg kell fizetnie 2,3 millió forint bűnügyi költséget is. A vádlottat a bíróság 89 rendbeli kifosztás bűntettében mondta ki bűnösnek, amelyek többségét védekezésre képtelen, illetve a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére követett el.

Elítéltek a lépcsőházban ittasan lövöldöző rendőrt

Jogtudor - 2018-02-06

Öt és fél évre ítéltek egy budapesti lépcsőházban ittasan lövöldöző, azóta már leszerelt rendőrt első fokon.

Tavaly novemberben a pihenésében megzavart vádlott egy fővárosi társasház pincéjében agresszív hangnemben, rendőri mivoltát hangoztatva megfenyegetett két munkást. Olyanokat mondott nekik, hogy ha nem fejezik be a fúrást, elvágja egyikük nyakát, felmegy egy bárdért meg a pisztolyáért, és lelövi őket.

Decemberben ittasan és gyógyszerektől bódult állapotban, szolgálatra alkalmatlanul a társasház tűzlépcsőházában egy társasházkezelő cég alkalmazottjára "Rendőrség, jöjjön ki!" felszólítással rákiabált, habár nem volt indokolt az intézkedés.

Az Emberi Jogok Európai Bírósága kártérítést ítélt meg egy őrizetbe vett orosz tüntető ügyében

Jogtudor - 2018-02-06

Kártérítés megfizetésére kötelezte Oroszországot kedden az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB), amiért a helyi hatóságok jogsértően jártak el egy férfival szemben, akit 2012-ben tartóztattak le a Vlagyimir Putyin elnök újraválasztása elleni tiltakozások után.

A felperest 2012 júniusában vették őrizetbe az orosz hatóságok, mert korábban részt vett egy ellenzéki demonstráción Moszkvában, és azzal vádolták meg, hogy ő is benne volt a rendőrökkel vívott összecsapásokban. Vlagyimir Akimenkov csak másfél évvel később, 2013 decemberében szabadult egy amnesztiarendelet keretében.

Teréz körúti robbantás - Meghallgatták az életveszélyesen megsérült rendőröket

Jogtudor - 2018-02-05

A másfél évvel ezelőtti Teréz körúti robbantásban életveszélyesen megsérült két rendőrjárőrt és egy könnyebben megsérült civilt hallgatott meg tanúként a Fővárosi Törvényszék hétfői tárgyalásán.

Az egyik rendőr, egy fiatal férfi elmondta: a robbantás napján a Blaha Lujza tér és a Nyugati pályaudvar között szokásos járőrszolgálatot láttak el, a robbantás előtt semmi különösre nem figyeltek fel. A Teréz körút 2-4. szám alatt elhelyezett, táskába rejtett bomba azért nem szúrt nekik szemet, mert éppen azon a helyen szokott aludni egy hajléktalan, aki gyakran őrizetlenül hagyta ott a csomagjait is.

Ombudsman: sérti az egyenlő bánásmód követelményét a posta egyik gyakorlata

Jogtudor - 2018-02-02

Székely László ombudsman szerint sérti az egyenlő bánásmód követelményét a Magyar Posta azon gyakorlata, amely szerint minden esetben és automatikusan csak nagykorú tanú jelenlétében engedi átadni a postai könyvelt küldeményt a vak és gyengénlátó címzett számára.

Több mint négyszáz kiló marihuána miatt ítéltek el két holland férfit Szegeden

Jogtudor - 2018-01-30

- Jogerősen tíz év börtönnel, illetve tizenkét év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden két holland férfit, akik több mint négyszáz kilogramm marihuánát próbáltak 2015-ben Albániából Magyarországon keresztül a hazájukba szállítani.

A táblabíróság, amely kábítószer különösen jelentős mennyiségre elkövetett birtoklásának bűntettében találta bűnösnek a két férfit, döntésével súlyosította az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék által kiszabott nyolc év, illetve hét év börtönbüntetést.

Négy év fegyházra ítélték a rendőrök elől terepjáróval menekülő férfit

Jogtudor - 2018-01-29

Négy év fegyházra ítélte a Debreceni Törvényszék hétfőn azt a férfit, aki terepjárón menekülve csaknem elsodorta az őt megállítani akaró intézkedő rendőrt - közölte a törvényszék sajtótitkára.

Veszprémyné Szajkó Márta hozzátette: a Debreceni Törvényszék jogerős ítéletében fegyház fokozatra változtatta az első fokon kiszabott négy év börtönbüntetést, és Cs. Norbert vádlottat emellett - a korábban kiszabott két év helyett - négy évre eltiltotta a közúti járművezetéstől

Felfüggesztett fogházbüntetést kapott a kisfiút elgázoló busz sofőrje

Jogtudor - 2018-01-22

Bűnösnek mondta ki halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségében a Debreceni Járásbíróság azt a buszsofőrt, aki tavaly áprilisban elgázolt egy 10 éves kisfiút Hajdúsámsonban. A gyermek egy jármű takarásából rohant ki az útra, a sofőr pedig a megengedettnél gyorsabban haladt. A bíróság B. Imrét 10 hónap fogházbüntetésre ítélte – egy év próbaidőre felfüggesztve -, egy évre eltiltotta a közúti járművezetéstől, valamint kötelezte 408 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére.

Pert nyert egy hajléktalan nő érdekében indított kártérítési ügyben az ügyészség

Jogtudor - 2018-01-19

Első fokon pert nyert a Pest Megyei Főügyészség egy hajléktalan nő érdekében indított kártérítési ügyben, a nő csalás áldozata lett, amikor eladta az ingatlanát - tudatta a megyei főügyész pénteken.

Álrendőrök ellen emeltek vádat Budapesten

Jogtudor - 2018-01-17

Időseket kirabló álrendőrök ellen emelt vádat az ügyészség Budapesten.

A Fővárosi Főügyészség közleményében azt írta: a két férfi magát rendőrnek kiadva jelent meg 2016. november 14-én reggel egy XIII. kerületi lakásnál, ahová házkutatást színlelve jutottak be. Bent egy fegyvernek látszó tárggyal rátámadtak az ott tartózkodó 77 éves és 84 éves férfira, és megkötözték őket.