Jogtudor

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 1404 találatból.

Az EU az adatok szabad áramlását segítő új szabályokat fogadott el

Jogtudor - 2018-11-09

Az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta azt az új szabályozást, amely felszámolja a nem személyes adatok unión belüli szabad áramlását gátló akadályokat - közölte az uniós tanács pénteken.


Ab: közügyek megvitatásakor szélesebb a sajtószabadság személyiségvédelmi határa

Jogtudor - 2018-11-06

- Közügyek megvitatásakor szélesebb a szólás- és sajtószabadság személyiségvédelmi határa - mondta ki egy közszereplő bírósági ügyével kapcsolatban közölt fotó ügyében az Alkotmánybíróság (Ab) kedden.

DNS-vizsgálatra kötelezte a bíróság a volt belga királyt az ellene indított apasági perben

Jogtudor - 2018-11-05

DNS-vizsgálat elvégzésére kötelezte a bíróság II. Albert volt belga királyt egy apasági perben, amelyet Delphine Boel indított ellene; a nő az egykori uralkodó házasságon kívül született gyerekének mondja magát.

NMHH: milliós bírságot kapott az RTL Klub a Való Világ 4 miatt

Jogtudor - 2018-10-31

A Fővárosi Törvényszék helybenhagyta azt az elsőfokú bírósági ítéletet, amely a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa javára döntött a Való Világ negyedik szériájának elmarasztalásában, és az RTL Klubnak csaknem 143 millió forint bírságot kell fizetnie.

Nyolc évre ítéltek egy apát, mert bántalmazta családtagjait

Jogtudor - 2018-10-30

Rendszeresen bántalmazta családtagjait egy Somogy megyei férfi, jogerősen nyolc év börtönre ítélte a Kaposvári Törvényszék. A negyvenöt éves apának az élettársától három gyermeke született.

Súlyosították az anyja gondozását elmulasztó hajdúsági férfi büntetését

Jogtudor - 2018-10-29

Az anyja gondozását elmulasztó hajdúsági férfi büntetését hatról nyolc évre súlyosította a debreceni Ítélőtábla hétfőn. Az ítélet jogerős - közölte a táblabíróság szóvivője.

OGY - Felfüggesztették Simonka György (Fidesz) mentelmi jogát

Jogtudor - 2018-10-29

Az Országgyűlés egyhangú döntéssel felfüggesztette Simonka György (Fidesz) országgyűlési képviselő mentelmi jogát hétfőn.

A kormánypárti politikus mentelmi jogának felfüggesztését Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte a Központi Nyomozó Főügyészség nyomozása miatt, a képviselőt ugyanis csak akkor tudják kihallgatni gyanúsítottként, ha nem védi a mentelmi jog.

A mentelmi bizottság - híven a közvádas ügyekben követett töretlen gyakorlatához - az országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését javasolta, egyhangúlag.

Munkaerő-kölcsönző bűnszervezetet számoltak fel a NAV nyomozói

Jogtudor - 2018-10-29

A vagyonvédelemben munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó bűnszervezetet számoltak fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-dunántúli nyomozói, a szervezet több mint egymilliárd forint kárt okozott a költségvetésnek - közölte a NAV Dél-Dunántúli Bűnügyi Igazgatósága hétfőn.

A szervezet irányítói olyan - főként Tolna és Pest megyében tevékenykedő - céghálózatot hoztak létre, amely alvállalkozói munkaerő-kölcsönző gazdasági társaságokból állt.

A láncolat tetején lévő négy cég fővállalkozóként vagyonvédelmi és őrzésbiztonsági munkát vállalt szabályos alvállalkozói szerződések alapján. A feladatok elvégzéséhez a láncolat további cégeitől kölcsönöztek munkaerőt, és a megbízást közvetítő cégeken keresztül átszámlázták nekik.

Szakértő: a bírósági közvetítés célja az érdekviták megoldása

Jogtudor - 2018-10-26

- A bírósági közvetítés elsősorban a felek jogvitája mögött meghúzódó érdekellentétek felszínre hozását és kiegyenlítését célozza - erről Hegedűs Ákos bíró, bírósági közvetítő beszélt az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Tiltott szerekkel kereskedő férfi ellen emeltek vádat

Jogtudor - 2018-10-25

Vádat emeltek egy lábatlani férfi ellen, mert öt éven át tiltott szerrel kereskedett, amivel közel 2,5 millió forint jövedelemre tett szert - közölte az ügyben eljáró Esztergomi Járási Ügyészség csütörtökön.

Elfogadta a román képviselőház a fekete-tengeri földgáz kitermelését lehetővé tevő törvényt

Jogtudor - 2018-10-24

Elfogadta a román képviselőház a fekete-tengeri földgáz kitermelését szabályozó törvényt szerdán, amelyet korábban Klaus Iohannis államelnök visszaküldött a törvényhozásnak.

A tervezet elfogadását 170 képviselő támogatta, hárman ellene szavaztak egy tartózkodás mellett.

Kúria: a munkáltató szabályzata nem korlátozhatja a kártérítési kötelezettségét

Jogtudor - 2018-10-21

Nem korlátozhatja a munkáltató belső szabályzata a kártérítés-fizetési kötelezettségét - erősítette meg a Kúria joggyakorlat-elemző munkacsoportja, amely a munkáltató egészségkárosodásért fennálló kártérítési felelősségével kapcsolatos pereket vizsgálta, az egységes ítélkezési gyakorlat érdekében.

A Kúria Közigazgatási-Munkaügyi Kollégiuma (KMK) az év elején már megvizsgálta a munkáltatók egészségkárosodásért fennálló kártérítési felelősségének általános szabályait, a mostani vizsgálat az összegszerűséggel kapcsolatos kérdéseket tekintette át. A bíróság azért vizsgálta a kérdést, mert a munkáltató kártérítési felelősségével összefüggő ügyek az összes munkaügyi per egyharmadát teszik ki, és az ezekben az ügyekben hozott bírói döntések nemcsak a munkavállalók, hanem családjuk egzisztenciájára is kihatnak.

Az Európai Bíróság elrendelte a lengyel legfelsőbb bírósági törvény végrehajtásának felfüggesztését

Jogtudor - 2018-10-19

Elrendelte a vitatott új lengyel legfelsőbb bírósági törvények végrehajtásának felfüggesztését pénteken az Európai Bíróság, illetve ideiglenes intézkedésként felszólított a kényszernyugdíjazott bírák visszahelyezésére.

Több száz milliós adócsalás miatt indult eljárás autókereskedők ellen Szegeden

Jogtudor - 2018-10-18

A gyanú szerint mintegy 600 millió forintnyi adó befizetését kerülte el két autókereskedő, az ügyészség indítványozta letartóztatásukat.

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön közölte, egy férfi és egy nő ellen társtettességben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt indult eljárás.

Indítványozta Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését a legfőbb ügyész

Jogtudor - 2018-10-17

Indítványozta Simonka György (Fidesz) országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését a legfőbb ügyész - közölte a Legfőbb Ügyészség szerdán. A mentelmi jog felfüggesztése esetén tudják kihallgatni gyanúsítottként a politikust.

A Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt nyomoz az ügyben. A gyanú szerint Simonka György másokkal összehangoltan jogtalan vagyoni haszonhoz jutott az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból, valamint a tagállami költségvetésből a termelői szervezetek beruházásaihoz, eszközbeszerzéseihez igénybe vehető, vissza nem térítendő támogatások jogellenes megszerzésével.

Elítéltek egy droggal kereskedő családot és társaikat Siklóson

Jogtudor - 2018-10-16

Bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt ítélt nem jogerősen több éves börtönbüntetésre egy négytagú családot a Siklósi Járásbíróság, két társukra pedig felfüggesztett szabadságvesztést szabtak ki - közölte kedden a Pécsi Törvényszék .

Párbeszéd: törvényellenes a hajléktalanok lefoglalt vagyontárgyainak megsemmisítése

Jogtudor - 2018-10-15

A Párbeszéd az Alkotmánybíróságon készül megtámadni a hajléktalanok közterület-használatát korlátozó jogszabályt. Az ellenzéki párt azt kifogásolja, hogy a hatóságok megsemmisíthetik a hajléktalanok lefoglalt vagyontárgyait.

Jogerősen hat és fél év börtönbüntetésre ítéltek egy montenegrói kábítószercsempészt

Jogtudor - 2018-10-10

Jogerősen hat és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék szerdán egy montenegrói állampolgárt, aki 22 kilogramm marihuánát próbált Magyarországon keresztül Ausztriába csempészni.

Megkezdődött az izraeli miniszterelnök csalással vádolt feleségének pere

Jogtudor - 2018-10-07

- Megkezdődött Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök csalással vádolt feleségének, Sara Netanjahunak a pere - jelentette a helyi média vasárnap.

Az Ab megsemmisítette egy versenypályákra vonatkozó zajvédelmi rendelet több részét

Jogtudor - 2018-10-04

Az Alkotmánybíróság (Ab) az egészséges környezethez való jog megsértése miatt megsemmisített egy autóverseny-pályákra vonatkozó, a zajterhelés aránytalan növelését megengedő szabályozást csütörtökön közzétett határozatával.