Jogtudor

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1165 találatból.

Kábítószer-termesztés miatt emelt vádat az ügyészség Vas megyében

Jogtudor - 2017-01-16

Kábítószer-termesztés miatt emelt vádat a Kőszegi Járási Ügyészség egy soproni férfival szemben, aki az általa bérelt hétvégi ház közelében próbált meg marihuánát termeszteni - közölte a Vas Megyei Főügyészség vezetője hétfőn.

Simon József elmondta: a vádlott Ausztriából szerezte be a termesztéshez szükséges eszközöket. A magokat a hétvégi ház pincéjében csiráztatta ki, a palántákat pedig a közeli erdőben ültette el.

Nagyon fontos az elővigyázatosság, ha szabadulnánk az üdülési jogunktól!

Jogtudor - 2017-01-15

Megtévesztő szóbeli tájékoztatások, az átvett pénz után eltűnő cégek, nehezen értelmezett, mégis aláírt szerződéses konstrukciók – ezekről számolnak be a fogyasztók a Budapesti Békéltető Testülethez benyújtott kérelmeikben, amelyek az üdülési jog értékesítésével kapcsolatosak.

Az elmúlt év tapasztalataiból az látszik, hogy a panaszosok szeretnének megszabadulni a korábban akár 99 évre megvett üdülési joguktól és ennek reményében jelentős pénzösszegeket adnak át a vállalkozásoknak, amelyek szóban az üdülési jog eladását vállalják. Az ígérgetések ellenére csak később döbbennek rá, hogy az aláírt szerződés nem is szólt többre, mint például adminisztrációs, vagy fordítási feladatok ellátására.

Előzetes letartóztatásba kerültek a fogvatartottat bántalmazó börtönőrök

Jogtudor - 2017-01-12

Előzetes letartóztatásba került az a három börtönőr, akik a gyanú szerint 2016 novemberében bántalmaztak egy fogvatartottat, aki a sérülések következtében életét vesztette - közölte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön.

7 év fegyház szexuális erőszakért

Jogtudor - 2017-01-11

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2016 szeptemberében R. J. Z.vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak, kiskorú veszélyeztetése és folytatólagosan elkövetett testi sértés bűntette miatt 7 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott legkorábban büntetése 2/3 részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a védő enyhítésért fellebbezett.

Tizenkét év fegyházra ítéltek egy nevelt lányával erőszakoskodó férfit

Jogtudor - 2017-01-06

Első fokon tizenkét év fegyházra ítélt a Nyíregyházi Törvényszék pénteken egy férfit, aki 2013-ban és 2014-ben többször megerőszakolta tizennégy éves nevelt lányát, akinek emiatt gyereke is született. Bodnár Zsolt elsőfokú bírói tanácsa nevelése alatt álló, 18. életévét be nem töltött személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében találta bűnösnek.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2004 óta volt élettársa a bűncselekmény időpontjában tizennégy éves sértett anyjának. A férfi rendszeresen bántalmazta az általa ötéves kora óta nevelt lányt. Szexuálisan először 2013 karácsonyán az otthonukban erőszakoskodott vele, a következő év májusában pedig késsel kényszerítette aktusra a lányt, aki ezután teherbe esett - ismertette a bíró.

Hivatali vesztegetés miatt emelt vádat egy bűnszervezet ellen a pécsi ügyészség

Jogtudor - 2017-01-05

Hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség egy kilencfős - hamis magyar útlevelek kiállíttatásával foglalkozó - bűnszervezet ellen - közölte a vádhatóság csütörtökön.

A bűnözői csoport korábban honosítási eljárás során magyar állampolgárságot szerzett személyek okmányait, adatait használta. Azokat tőlük megvásárolták, illetve - más, illegális módon - megszerezték, meghamisították.

A vád szerint az elkövetők ezen okmányokkal igényeltek magyar útleveleket külföldiek részére kormányhivatalokban. A tisztviselők közreműködésével a külföldi állampolgárok más személyek adataival, de saját arcképükkel és ujjlenyomatukkal szereztek valótlan tartalmú útleveleket.

Életfogytiglanra ítéltek egy férfit emberölésért és szexuális erőszakért Debrecenben

Jogtudor - 2017-01-04

Jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetést szabott ki a Debreceni Ítélőtábla szerdán egy férfira, aki 2015 tavaszán összeszurkálta volt élettársát, előzőleg pedig megerőszakolta a nőt és kiskorú húgát. Az ítélőtábla Elek Balázs vezette tanácsa ezzel helybenhagyta az első fokon eljáró Debreceni Törvényszék ítéletét, amely a vádlottat emberölés, a személyi szabadság megsértése, szexuális erőszak, kiskorú veszélyeztetése, kapcsolati erőszak és zaklatás bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta. A vádlott legkorábban 35 év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. A törvényszék emellett megszüntette a vádlottnak négy kiskorú gyermeke feletti szülői felügyeleti jogát.

Változik a filmek art besorolásának folyamata

Jogtudor - 2017-01-02

Módosul a filmek art besorolásának folyamata, valamint változik a helyi és körzeti televíziók műsorszórási jogosultságának időtartama - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hétfőn.

Azt írták, az NMHH-hoz kerül a filmalkotások art besorolásának feladata, a filmtörvény szerint január 1-jétől egyszerűbbé és gyorsabbá válik az ügymenet. Az eddig az Emberi Erőforrások Minisztériuma által lefolytatott szakhatósági eljárás megszűnik, a filmalkotások art minősítésére az NMHH által működtetett új art bizottság közvetlenül tesz javaslatot az NMHH Nemzeti Filmirodájának eljárásában.

Változnak a béren kívüli és egyes meghatározott juttatásokra vonatkozó adószabályok

Jogtudor - 2016-12-28

A jövő évtől több ponton módosulnak a személyi jövedelemadó (szja) törvényben a béren kívüli és egyes meghatározott juttatások adókötelezettségére vonatkozó szabályok - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján közzétett tájékoztatóban.

A kifizetőt (munkáltatót) terhelő adó alapja 2017-től a juttatás értékének 1,18-szorosa. A béren kívüli juttatások után 15 százalék szja-t és 14 százalék egészségügyi hozzájárulást (eho), az egyes meghatározott juttatások után pedig 15 százalék szja-t és 22 százalék ehó-t kell fizetni. Az összes közteher mértéke így az előbbieknél 34,22, az utóbbiaknál pedig 43,66 százalék.

Kun-Mediátor - MNB: az ügyfelek kártalanítása megelőzi a jegybanki bírságot

Jogtudor - 2016-12-19

- Nem éri anyagi hátrány a Kun-Mediátor Kft. volt befektetőit követelésük érvényesítése során a jegybank által kiszabott piacfelügyeleti bírság miatt - hangsúlyozta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn.

Sajtóhírekre reagálva az MNB közleményében felidézte: már tavaly augusztusban felhívták a figyelmet arra, hogy a csődtörvény szerint a károsultak kifizetése a felszámolás során megelőzi a jegybank által kiszabott piacfelügyeleti bírság teljesítését.

Nőgyógyászokat ítéltek el csalás miatt Budapesten

Jogtudor - 2016-12-15

- Csalás miatt ítélte el a Nyírő Gyula Kórház Meddőségi Centrumának egykori vezetőjét és két társát jogerősen a Fővárosi Törvényszék csütörtökön Budapesten.

A másodfokú bíróság két vádlott esetében enyhítette a Pesti Központi Kerületi Bíróság ítéletét. Az elsőrendű vádlottat mentesítette a felfüggesztett börtönbüntetés alól, viszont fenntartotta az 1,8 millió forint pénzbüntetést. A másodrendű vádlott szülész-nőgyógyászt a törvényszék mentesítette a pénzbüntetés alól és három évre próbára bocsátotta. A harmadrendű vádlott védőnőt - az első fokú ítéletet helyben hagyva - szintén három év próbára bocsátották.

Kartellbírság - Kúria: a bankok kartelleztek, de a bírságot újra kell számolni

Jogtudor - 2016-12-14

- A Kúria megállapította, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által vizsgált pénzügyi intézmények kartelleztek, összehangolták stratégiáikat a deviza jelzáloghitelek végtörlesztésből eredő banki veszteségek csökkentése érdekében, a versenyhivatalnak azonban újra kell számolnia a bírságokat új eljárásban, a Kúria által megadott szempontok alapján, mivel a kiszabott közel 10 milliárd forintnyi bírság kiszámításakor a GVH komoly mérlegelési-számítási hibákat követett el nyolc bank esetében - derült ki a Kúria honlapján kedden közzétett tájékoztatásból.

Hollandiában fogtak el egy magyar rablót

Jogtudor - 2016-12-13

- Hollandiában fogtak el egy magyar férfit, akit többrendbeli, minősített rablás elkövetése miatt köröztek - közölte a rendőrség kedden honlapján. A 42 éves T. Tamás és társai rendőrnek adták ki magukat, és így jutottak be olyan emberek lakásába, akikről feltételezték, hogy otthonaikban nagyobb értékeket tartanak.

OGY - Szigorítottak a szélerőművek létesítésének szabályain

Jogtudor - 2016-12-12

Lényegében változtatás nélkül fogadta el az Országgyűlés a szélerőművek építését szigorító energetikai tárgyú törvénymódosítást, amelyet korábban Áder János államfő megfontolásra visszaküldött a parlamentnek.

A képviselők hétfőn 127 igen és 56 nem szavazattal szavazták meg a kormányzati előterjesztést, amellyel az Országgyűlés szigorította és kormányrendeleti körbe sorolta az ipari méretű szélerőművek és szélerőmű-parkok építésének, használatba vételének szabályozását.

Tizenhét év után vádat emeltek a kecskeméti cukrásznő feltételezett gyilkosa ellen

Jogtudor - 2016-12-09

- Vádat emeltek aljas indokból elkövetett emberölés miatt egy negyvenéves férfi ellen, aki a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerint 1999-ben megerőszakolt, majd megfojtott egy fiatal nőt Kecskeméten. A vádlottat tavaly ősszel, a DNS-mintája alapján azonosították.

A férfi 1999-ben Kecskemét és Kiskunfélegyháza térségében hajléktalan, csavargó életmódja során kisebb lopásokból élt - írta a vádhatóság. Rendszeresen ismerkedett nőkkel, igyekezett a bizalmukba férkőzni, rövid távú kapcsolatokat kialakítani velük, miközben álnéven mutatkozott be és életkörülményeiről is hazudott nekik.

Bíróság: nem kell felfednie információforrását az újságírónak

Jogtudor - 2016-12-08

Az elsőfokú bíróság ítélete szerint a Figyelő újságírójának nem kell felfednie az MKB Bankról szóló cikkében publikált adatok információforrását - tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya csütörtökön az MTI-t.

A Budai Központi Kerületi Bíróság novemberben meghozott nem jogerős végzésével elutasította azt az ügyészi indítványt, amely az üzleti titok megsértésének bűntette miatt indult ügyben arra kérte kötelezni a tanúként beidézett újságírót, hogy fedje fel az újságcikkének elkészítéséhez információt adó személy kilétét.

Felidézték: korábban a Budapesti V. kerületi Rendőrkapitányság üzleti titok megsértésének bűntette miatt nyomozást rendelt el a Magyar Nemzeti Bank (MNB) jogi igazgatójának feljelentése alapján.

Csaknem 100 ezer liter lejárt almalé forgalmazását tiltotta meg a Nébih

Jogtudor - 2016-12-07

Több mint 94 ezer liter lejárt minőségmegőrzési idejű almalé forgalmazását tiltották meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei egy Hajdú-Bibar megyei gyümölcslé üzemben.

A hatóság szerdai tájékoztatása szerint több hetes előzetes adatgyűjtés után tartottak ellenőrzést a gyümölcslé-előállító üzemben. A cég a termékeit országszerte értékesítette kereskedelmi egységekbe és áruházláncba.

3 év börtön egy ökölcsapásért

Jogtudor - 2016-12-06

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2013 áprilisában N. A. és unokatestvére N. P., valamint apja és barátnője részt vettek Egerben egy autóversenyen. A vádlott is jelen volt ismerőseivel a rallyn. A szünetben a sértettek illetve a vádlott és társasága is az autóikhoz indultak. Ekkor a vádlott útközben arra tett obszcén szavakkal célzást a sértett barátnőjének és rokonának, hogy szívesen létesítene velük szexuális kapcsolatot. A két lány azonban ezt nem hagyta szó nélkül és visszaszóltak.

Hamisítás miatt Magyarországon évente több mint 217 milliárd forint veszteség keletkezik

Jogtudor - 2016-12-05

Magyarország a vizsgált kilenc ágazatban zajló hamisítások miatt évente 217,329 milliárd forint veszteséget szenved el, ami az ágazatok értékesítési árbevételének 12,2 százalékát teszi ki - közölte az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) hétfőn.

Közvetlenül ennek tudható be ezekben az ágazatokban (kozmetikumok, testápolószerek, ruházat, lábbelik és kiegészítők, sportcikkek, játékok, ékszerek, órák, kézitáskák, zenei felvételek, szeszes italok, bor és gyógyszerek) 10 800 munkahely kiesése.

Több mint harminc kiló marihuánát találtak egy autóban Röszkén

Jogtudor - 2016-12-01

Harmincegy kilogramm marihuánát találtak egy átalakított személygépkocsiban elrejtve a pénzügyőrök Röszkén. Egy svájci nő vezette német rendszámú egyterű tételes vizsgálata során az ellenőrzést végző pénzügyőr egy nejlonnal borított, téglalap alakú csomagot talált.

Az autó teljes átvizsgálását követően a fenéklemeznél kialakított rejtekhelyről, valamint a pótkerék üregében elhelyezett hegesztett fémdobozból 56 csomagban, több mint 31 kilogramm kábítószergyanús anyag - a gyorsteszt szerint marihuána - került elő.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út 18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza.