Jogtudor

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1459 találatból.

Ötvenkét ember ellen emeltek vádat termékbemutatós csalássorozat miatt

Jogtudor - 2018-12-03

Ötvenkét ember ellen emelt vádat az ügyészség idősek sérelmére elkövetett csalássorozat miatt Szombathelyen. Simon József, a Vas Megyei Főügyészség vezetője közölte: egy bűnszervezet tagjai 345 idős embert csaptak be.

Újabb gyanúsítottat hallgattak ki az időskorúakat érintő ingatlancsalási ügyben

Jogtudor - 2018-12-01

- Újabb gyanúsítottat hallgatott ki a Budapesti Nyomozó Ügyészség az időskorúak sérelmére elkövetett ingatlancsalási ügyben - közölte a fővárosi főügyész helyettese szombaton.

Vádat emeltek egy nyolc évig bujkáló drogkereskedő ellen

Jogtudor - 2018-11-29

– A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt egy külföldi férfi ellen, aki 2010-ben mintegy 15 kilogramm heroint hozott be Magyarországra, majd elmenekült.

Vádat emeltek a borsodnádasdi emberölés elkövetője ellen

Jogtudor - 2018-11-28

Vádat emelt védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt a Borsod Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség az ellen a 21 éves férfi ellen, aki brutálisan megverte, majd egy vízgyűjtő aknába dobta 17 éves barátnőjét Borsodnádasdnál két évvel ezelőtt - közölte a vádhatóság szerdán.

Több körözött embert fogtak el a "bulinegyedben" tartott újabb ellenőrzés során

Jogtudor - 2018-11-27

Több körözött embert fogtak el és többek ellen indítottak eljárást a hatóságok az újabb, az úgynevezett bulinegyedben tartott ellenőrzések nyomán - közölte a rendőrség kedden a honlapján.

Mosonmagyaróvári drogkereskedő-hálózat ellen emeltek vádat

Jogtudor - 2018-11-26

- Mosonmagyaróvári kábítószer-kereskedő hálózat öt tagja ellen emeltek vádat, mert egy kollégiumban egymásnak adták, majd értékesítették a kábítószert.

Kábítószerkereskedőket fogtak el a rendőrök Szegeden

Jogtudor - 2018-11-25

Kábítószerkeresekedelem és más bűncselekmények miatt őrizetbe vett két szegedi férfit a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) - ismertette a rendőrség honlapján vasárnap.

Gruevszki menekültstátusza - Macedónia kérni fogja Magyarországtól, hogy vonja vissza a menedékjogról szóló döntését

Jogtudor - 2018-11-22

Macedónia azt fogja kérni Magyarországtól, hogy vonja vissza a Nikola Gruevszki volt miniszterelnöknek megadott menekültstátuszt, Szkopje ugyanis továbbra sem áll el a kiadatási kérelemtől - jelentette be Renata Deszkoszka macedón igazságügyi miniszter a Vesti.mk szkopjei hírportál csütörtöki beszámolója szerint.

Varsó módosítaná a legfelsőbb bíróság tagjainak nyugdíjazására vonatkozó törvényt

Jogtudor - 2018-11-21

- Benyújtotta szerdán a legfelsőbb bíróság tagjainak nyugdíjazására vonatkozó, az Európai Bizottság (EB) által bírált előírásokon módosító törvényjavaslatot Lengyelországban a kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS).

Trócsányi: felülvizsgálhatják a közjegyzői törvényt

Jogtudor - 2018-11-16

- Megtörténhet a közjegyzői törvény átfogó felülvizsgálata - jelentette ki az igazságügyi miniszter pénteken Szegeden.

Trócsányi László a 30. Közép-európai Közjegyzői Kollokvium megnyitóján kifejtette, a közjegyzői törvény, amely 2021-ben lesz harmincéves, státuszjogszabály, abban kizárólag a hivatásrendi működésre vonatkozó szabályoknak van helyük.

Uniós bíróság: jogszerűek a devizahitel-szerződések tisztességtelen feltételeinek eltávolítását célzó magyar szabályok

Jogtudor - 2018-11-15

- Összhangban vannak az uniós joggal azok a magyar jogszabályi rendelkezések, amelyek módosítják a devizahitel-szerződések tartalmát az azokban foglalt egyes tisztességtelen szerződési feltételek eltávolítása érdekében - ismertette az uniós főtanácsnok indítványát az Európai Unió bírósága csütörtökön.

A luxembourgi székhelyű uniós törvényszék tájékoztatása szerint Nils Wahl főtanácsnok indítványában kiemelte, az uniós irányelv célja a fogyasztó és a kereskedő közötti szerződéses egyensúly helyreállítása a tisztességtelen szerződési feltételek semmisségének előírásával.

Az Emberi Jogok Európai Bírósága elmarasztalta Oroszországot Alekszej Navalnij többszöri jogszerűtlen letartóztatása miatt

Jogtudor - 2018-11-15

- Elmarasztalta Oroszországot csütörtökön a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB), amiért az orosz hatóságok 2012 és 2014 között hétszer is jogsértő módon vették őrizetbe és ítélték el Alekszej Navalnij ellenzéki politikust. Az EJEB tavaly februárban első fokon már kimondta, hogy a hatóságok több ponton is megsértették Navalnij jogait, az ítélet ellen azonban mindkét fél fellebbezett, az ügyet így a másodfokú fórumként működő nagykamara elé utalták.

A fellebbviteli testület csütörtöki jogerős ítéletében egyhangúlag megállapította, hogy a "politikailag motivált" oroszországi eljárás során megsérült az Emberi Jogok Európai Egyezményének a szabadsághoz és biztonsághoz való jogról, a tisztességes tárgyalás jogáról, a gyülekezési szabadságról és a jogkorlátozás alkalmaz

EU-büdzsé - Az EP elfogadta az uniós költségvetésről szóló tárgyalási álláspontját

Jogtudor - 2018-11-14

- Az Európai Parlament (EP) elfogadta az unió 2020 utáni, következő hosszú távú költségvetésére vonatkozó, az egyes programokra szánt konkrét összegeket is tartalmazó tárgyalási álláspontját - közölte az uniós parlament szerdán.

Kolumbiai drogmilliárdok tisztára mosása miatt indult per Budapesten

Jogtudor - 2018-11-12

Kolumbiai drogok nyugat-európai terjesztéséből befolyó milliárdos összegeket mosott tisztára az ügyészség szerint az a több tucatnyi vádlott, akinek a büntetőpere hétfőn kezdődött el a Fővárosi Törvényszéken.

Az első előkészítő ülésen ismertetett vádirat szerint a 2010-es évek első felében Nyugat-Európából Magyarországra szállították a drogeladásból származó készpénzt, majd innen különböző számlákra utalták el. Egy kolumbiai drogkartellel együttműködő vietnami férfi megbízásából az elsőrendű vádlott, egy itt élő egyiptomi férfi és néhány társa szervezte meg a pénz rendszeres összegyűjtését, ide hozatalát, majd magyarországi és szlovákiai bankokból kínai, hongkongi bankszámlákra utalását.

Elutasították a Dózsa György úti baleset gyanúsítottjának óvadékindítványát

Jogtudor - 2018-11-10

A törvényszék október 16-án közölte, hogy a Budai Központi Kerületi Bíróság enyhébb bűnügyi felügyeletet és 7,5 millió forintos óvadékot állapított meg a Dózsa György úti baleset gyanúsítottjának ügyében

Az EU az adatok szabad áramlását segítő új szabályokat fogadott el

Jogtudor - 2018-11-09

Az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta azt az új szabályozást, amely felszámolja a nem személyes adatok unión belüli szabad áramlását gátló akadályokat - közölte az uniós tanács pénteken.


Ab: közügyek megvitatásakor szélesebb a sajtószabadság személyiségvédelmi határa

Jogtudor - 2018-11-06

- Közügyek megvitatásakor szélesebb a szólás- és sajtószabadság személyiségvédelmi határa - mondta ki egy közszereplő bírósági ügyével kapcsolatban közölt fotó ügyében az Alkotmánybíróság (Ab) kedden.

DNS-vizsgálatra kötelezte a bíróság a volt belga királyt az ellene indított apasági perben

Jogtudor - 2018-11-05

DNS-vizsgálat elvégzésére kötelezte a bíróság II. Albert volt belga királyt egy apasági perben, amelyet Delphine Boel indított ellene; a nő az egykori uralkodó házasságon kívül született gyerekének mondja magát.

NMHH: milliós bírságot kapott az RTL Klub a Való Világ 4 miatt

Jogtudor - 2018-10-31

A Fővárosi Törvényszék helybenhagyta azt az elsőfokú bírósági ítéletet, amely a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa javára döntött a Való Világ negyedik szériájának elmarasztalásában, és az RTL Klubnak csaknem 143 millió forint bírságot kell fizetnie.

Nyolc évre ítéltek egy apát, mert bántalmazta családtagjait

Jogtudor - 2018-10-30

Rendszeresen bántalmazta családtagjait egy Somogy megyei férfi, jogerősen nyolc év börtönre ítélte a Kaposvári Törvényszék. A negyvenöt éves apának az élettársától három gyermeke született.