Jogtudor

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1728 találatból.

MOKK: újra ki lehet tűzni hagyatéki tárgyalásokat

Jogtudor - 2020-06-26

Újra kitűzhetnek hagyatéki tárgyalásokat a közjegyzők a veszélyhelyzet megszűnése után, így sok ezer eljárás zárulhat le a következő hónapokban - közölte a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) pénteken.

Kun-Mediátor-ügy - Az ügyészség "Bróker Marcsi" bűnügyi felügyeletének fenntartását javasolja

Jogtudor - 2020-06-26

A bűnügyi felügyelet fenntartását javasolja a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a Kun-Mediátor-ügy "Bróker Marcsiként" elhíresült vádlottjával szemben. A szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélyének kiküszöböléséért javasolják a bűnügyi felügyelet fenntartását. A kényszerintézkedés felülvizsgálatáról a Szegedi Ítélőtábla dönt.

Uniós főtanácsnok: a magyar menekültügyi szabályozás jelentős része sérti az uniós jogot

Jogtudor - 2020-06-25

A magyarországi tranzitzónák működését, valamint a magyar menekültügyi és idegenrendészeti eljárásokat érintő magyar jogszabály jelentős része sérti az uniós jogot - közölte az ügyben vizsgálódó, úgynevezett főtanácsnok álláspontját a luxembourgi székhelyű EU-bíróság csütörtökön.

Az Európai Bíróságon az Európai Bizottság indított kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen a menedékjog iránti kérelmek benyújtására a magyar-szerb határon létrehozott tranzitzónák működésével, valamint a magyar menekültügyi és idegenrendészeti eljárásokkal összefüggésben

Jelentős költségvetési csalás miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Ügyészség

Jogtudor - 2020-06-24

- A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás, rossz minőségű termék forgalomba hozatala és orgazdaság bűntette miatt vádat emelt egy bűnözői csoporttal szemben.

Hatszázmilliós csalás miatt emeltek vádat egy pécsi buszbeszerzési ügyben

Jogtudor - 2020-06-23

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó gazdasági csalás miatt emelt vádat a Baranya Megyei Főügyészség egy 2015-ös pécsi buszbeszerzési ügyben, amelyben több mint 600 millió forintos kára keletkezett az önkormányzati tulajdonú közösségi közlekedési vállalatnak.

A Varga-Koritár György főügyész által jegyzett, az MTI-hez kedden eljuttatott közlemény szerint a vádlottak - köztük elsőrendű vádlottként a vállalat vezető tisztségviselője - a pécsi önkormányzat tulajdonában lévő, közösségi közlekedési feladatokat ellátó társaság 2015-ös, több mint száz járművet érintő buszbeszerzése során követték el a bűncselekményt.


Autóversenyző bűnszervezet tagjai ellen indult büntetőper Pécsen

Jogtudor - 2020-06-22

Előkészítő tárgyalással kezdődött meg hétfőn a Pécsi Törvényszéken az a büntetőper, amely 69 ember ellen indult - többek között - üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett sikkasztás, költségvetési csalás, hamis magánokirat felhasználása és számvitel rendjének megsértése miatt.

Az olasz bíróság nem jogerősen 12 évre ítélte a veronai buszbaleset sofőrjét

Jogtudor - 2020-06-19

Verona város bírósága tizenkét év szabadságvesztésre ítélte V. Jánost a 2017. január 20-án történt autóbusz-baleset sofőrjét pénteken. A férfit anyagi kártérítésre is kötelezték - jelentette az olasz hírügynökségek.

Ab: nem alkotmányellenesek a rémhírterjesztésre vonatkozó szabályok

Jogtudor - 2020-06-17

Nem alkotmányellenesek a rémhírterjesztésre járvány idején vonatkozó szabályok, ugyanakkor csak olyan tény közlését fenyegetik büntetéssel, amelynek hamisságáról az elkövetőnek már az elkövetéskor tudnia kellett - mondta ki az Alkotmánybíróság (Ab) szerdán közzétett határozatában.

Az Országgyűlés a koronavírus-járvány kezdetekor fogadta el a büntető törvénykönyvnek (Btk.) azt a március 31-étől hatályos módosítását, amely szerint a nagy nyilvánosság előtt elkövetett rémhírterjesztés különleges jogrend, így például járványhelyzet idején szigorúbb szankcióval sújtható.

Csaknem kilenc év börtönre ítélték az élettársát megfojtó pécsi férfit

Jogtudor - 2020-06-16

Nyolc év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte jogerősen a Pécsi Törvényszék az élettársát tavaly megfojtó pécsi férfit.

A veszélyhelyzet megszüntetéséről szavaznak a képviselők

Jogtudor - 2020-06-14

Két napot ülésezik az Országgyűlés a jövő héten. A képviselők hétfőn azonnali kérdéseket tehetnek fel a kormány tagjainak, míg kedden a koronavírus-járvány miatt hirdetett veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényjavaslatról szavazhatnak.

A hétfői ülés 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. A házelnök napirendi javaslata alapján az interpellációkra egy óra, az azonnali kérdésekre két óra, míg a kérdésekre 30 perc áll rendelkezésre.

Koronavírus - Jogi eljárást kezdeményez a brit karantén ellen a BA, a Ryanair és az easyJet

Jogtudor - 2020-06-12

Közös jogi eljárást kezdeményezett pénteken a brit piacon tevékenykedő három legnagyobb légitársaság, a British Airways, az easyjet és a Ryanair a brit kormány által e héten bevezetett karanténelőírás ellen.

OGY - Felmentés adható a hatósági házi karantén alól a jövőben

Jogtudor - 2020-06-11

- Felmentést adhat a hatósági házi karantén alól a járványügyi hatóság különös méltánylást érdemlő esetekben - ilyen tartalmú módosítást fogadott el az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága csütörtökön a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és az egészségügyi készenlétről szóló törvényjavaslathoz.

A főváros megtámadja a kormányhivatal határozatát a hajléktalanszállóról

Jogtudor - 2020-06-10

A főváros megtámadja a budapesti kormányhivatal határozatát, amelynek értelmében nem nyílhat hajléktalanszálló a Városháza épületében - írta Karácsony Gergely főpolgármester szerdán Facebook-oldalán.

Uniós Bíróság: semmisek az Európai Bizottság magyar adók felfüggesztését elrendelő intézkedései

Jogtudor - 2020-06-04

Az Európai Unió Bírósága csütörtökön kihirdetett ítéletében megsemmisítette az Európai Bizottságnak a Magyarország által bevezetett dohányipari vállalkozásokat terhelő egészségügyi hozzájárulás és az élelmiszeripari vállalkozások bizonyos tevékenységeihez kapcsolódó élelmiszerlánc-felügyeleti díj alkalmazásának felfüggesztését elrendelő intézkedéseit.

NAK: meghosszabbították az illegális kutak bírságmentes fennmaradásának határidejét

Jogtudor - 2020-06-02

A kormány 2023 végéig meghosszabbította az illegális kutak bírságmentes fennmaradásának 2020. december 31-én lejáró határidejét - közölte az agrárkamara kedden.

A veszélyhelyzet megszüntetéséről tárgyal a Ház

Jogtudor - 2020-06-01

Háromnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés ezen a héten. A képviselők kedden ismét a kormány tagjait kérdezhetik, szerdán a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet megszüntetéséről kezdenek tárgyalni, míg csütörtökön a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulója alkalmából tartanak emlékülést.

Félmilliárdos áfacsalás gyanúsítottjait tartóztatták le Pécsen

Jogtudor - 2020-05-28

Három férfit tartóztattak le Pécsen, mert az általuk irányított cégláncolat áfa megfizetése nélkül kereskedett szójával, s okozott ezzel mintegy félmilliárd forintos kárt a költségvetésnek - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense csütörtökön.

Életfogytiglant kért az ügyészség egy férfira, aki megölte alkalmi ismerősét

Jogtudor - 2020-05-26

- Tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozva minősített emberölés bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy férfi ellen, aki kegyetlen módon megölte beszélgetőtársát tavaly áprilisban Budapesten.

Egy hónapra letartóztatták a Deák téri kettős gyilkosság gyanúsítottjait

Jogtudor - 2020-05-24

A bíróság egy hónapra letartóztatásba helyezte azt a három férfit, akik a megalapozott gyanú szerint péntek hajnalban részt vettek a Deák téri verekedésben, és egyikük két embert halálra késelt.

Felfüggesztettett kapott egy közterület-felügyelő, mert megütött egy embert

Jogtudor - 2020-05-21

Egy év, három évre felfüggesztett börtönre ítélt a bíróság egy közterület-felügyelőt, aki megütötte egy pártaktivista hozzátartozóját.