Jogtudor

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1487 találatból.

Uniós bíróság: egy EU-tagország kilépési szándékának bejelentése nem mentesít a menekültkérelmek elbírálása alól

Jogtudor - 2019-01-23

- Az úgynevezett Dublin III. rendelet értelmében felelős marad a menekültkérelmek elbírálásáért az Európai Uniónak az a tagállama, amely bejelenti szándékát uniós tagságának megszüntetésére, ugyanakkor a tagállamok maguk határozhatnak arról, hogy megvizsgálják-e a nemzetközi védelem iránti olyan kérelmeket, amelyekért közvetlenül nem felelősek - közölte döntését az Európai Unió Bírósága szerdán.

Jogerősen hat évre ítéltek egy albán kábítószercsempészt Szegeden

Jogtudor - 2019-01-22

- Jogerősen hat év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden egy albán férfit, aki csaknem tíz kilogramm heroint próbált Magyarországon keresztül Olaszországba csempészni 2017-ben.

NAV: változtak az ingatlan, vagyoni értékű jog átruházásából származó jövedelemre vonatkozó szabályok

Jogtudor - 2019-01-20

Az év elejétől változtak az ingatlan, vagyoni értékű jog átruházásából származó jövedelemre vonatkozó szabályok - hívja fel a figyelmet az adóhatóság a honlapján.

Több mint 13 millió forintot lopott egy férfi két irodából

Jogtudor - 2019-01-18

Elfogtak egy férfit, aki több mint 13 millió forintot lopott két fővárosi irodából - közölte a rendőrség pénteken a honlapján. A 35 éves debreceni férfi az első - az V. kerületben lévő - irodába még tavaly december végén tört be, onnan egy laptopot és egy pénzkazettát lopott el.

Jogerősen nyolc év börtönre ítéltek egy szerb kábítószercsempészt Szegeden

Jogtudor - 2019-01-16

Jogerősen nyolc év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy szerb férfit, aki több mint 37 kilogramm marihuánát próbált Magyarországra csempészni 2017-ben.

Jogerős ítélet az értékes védett lepkékre vadászókkal szemben

Jogtudor - 2019-01-15

A Berettyóújfalui Járásbíróság 2019. január 15-én ítéletet hirdetett annak a négy cseh állampolgárnak az ügyében, akik 2017 szeptemberében fokozottan védett szikibagoly lepkékre vadásztak a Biharsági Tájvédelmi Körzetben.

Az elsőfokú bíróság a vádlottakat bűnösnek mondta ki természetkárosítás bűntettében. Ezért mind a négy vádlottat 1 év 2 hónap börtönbüntetésre, 2 év próbaidőre felfüggesztve ítélte. A bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközöket a bíróság elkobozta.

Ahmed H. pere - A szír férfi feltételesen szabadlábra kerül és kiutasítják az országból

Jogtudor - 2019-01-11

A szír Ahmed H. január 19-én feltételesen szabadlábra kerül a bíróság pénteki, jogerős ítélete szerint. A 2015 szeptemberi röszkei tömegzavargás résztvevőjeként terrorcselekmény miatt elítélt férfit kitoloncolják az országból.

Sörös László, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: a bíróság pénteki határozatát minden érintett tudomásul vette. A férfit a Szegedi ítélőtábla ítéletének végrehajtása érdekében idegenrendészeti őrizetbe veszik, és kiutasítják Magyarország területéről - tette hozzá.

Ahmed H. a tiszalöki börtönből szabadul majd.

Jogerősen többéves börtön egy 770 milliós csalás ügyében

Jogtudor - 2019-01-08

Jogerősen többéves szabadságvesztést szabott ki egy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) feljelentése nyomán indult ügyben a Fővárosi Ítélőtábla - közölte a Fővárosi Főügyészség kedden.

Tábornokok vesztegetési pere - Befejeződtek a védőbeszédek a Debreceni Törvényszéken

Jogtudor - 2019-01-07

Befejeződtek a védőbeszédek az úgynevezett tábornokper megismételt elsőfokú eljárásában hétfőn a Debreceni Törvényszéken.

Az ügyészség tizenhét ember ellen emelt vádat az ügyben költségvetési szerv önálló intézkedésre jogosult dolgozója által bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények miatt

. A vádlottak között van Fapál László volt honvédelmi államtitkár, három tábornok, hat ezredes, két alezredes és több polgári alkalmazott. A vádirat szerint a vádlottak - honvédségi intézmények vezetői és alkalmazottai - 2002 és 2010 között több mint 200 millió forintot kértek, illetve kaptak a tárcának beszállító vagy arra pályázó cégektől.

Több mint 22 millió forint értékű cigarettát foglaltak le Záhonyban

Jogtudor - 2019-01-04

- Több mint 22 millió forint értékű cigarettát foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy ukrán férfitól Záhonyban - közölte a hivatal sajtóreferense pénteken.

NAV: 250 millió forint adót próbált eltitkolni egy szójaimportőr

Jogtudor - 2019-01-02

Egymilliárd forint értékben hozott be szóját az országba egy közép-magyarországi vállalkozás, ám az importált áru után nem fizetett adót, ezért a NAV 250 tonna szóját lefoglalt, zárolta a vállalkozás bankszámláját, egyidejűleg büntetőeljárás is indult az ügyben. A vállalkozás több mint 250 millió forint adót nem fizetett be.

A NAV munkatársai felfigyeltek egy főtevékenységként számítógépes programozással foglalkozó cégre, mert a vállalkozás forgalma kiemelkedően megnőtt. Csak az Európai Unió területéről fél év alatt, több mint 940 millió forint értékben szerzett be árut. Az ekáer (elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer) adatok alapján a vállalkozás 266 alkalommal hozott be ömlesztett szójadarát. Az unión belüli élénk gazdasági tevékenysége bevallásaiban nem jelentek meg, ami ellentmondott az ekáer adatoknak.

Elítélte a Békéscsabai Járásbíróság a szlovák bűnbandát

Jogtudor - 2018-12-28

Összesen 84 rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és 273 rendbeli lopás vétsége miatt emelt vádat egy öttagú szlovák bűnbanda tagjai ellen a Békéscsabai Járási Ügyészség, a Békéscsabai Járásbíróság több év börtönbüntetésre ítélte őket - olvasható a Békés Megyei Főügyészség közleményében.

Jogellenes földszerzés miatt 68 milliót kell kifizetnie egy német férfinek

Jogtudor - 2018-12-21

- Jogellenes földszerzés miatt 68 millió forintot kell kifizetnie egy német férfinek a magyar állam részére egy polgári perben született elsőfokú ítélet szerint - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség pénteken közleményben.

Sikkasztás miatt indult eljárás egy szegedi ügyvéd ellen

Jogtudor - 2018-12-19

- Sikkasztás miatt indult eljárás egy szegedi ügyvéd ellen, mert a gyanú szerint saját céljaira használta fel az ügyfelei által rábízott csaknem 70 millió forintot, az ügyészség indítványozta előzetes letartóztatását.

Vádat emeltek egy földárveréseket vesztegetéssel befolyásoló társaság ellen

Jogtudor - 2018-12-18

- Hatósági eljárásban elfogadott vesztegetés miatt vádat emeltek egy 48 éves orosházi férfi és 11 társa ellen, akik földárveréseket próbáltak befolyásolni - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség kedden.

Az Európai Bíróság megerősítette a lengyel legfelsőbb bírósági törvény végrehajtásának felfüggesztését

Jogtudor - 2018-12-17

- Az Európai Bíróság hétfőn megerősítette korábbi döntését, amellyel elrendelte a vitatott lengyel legfelsőbb bírósági törvény aggályos rendelkezéseinek felfüggesztését és ideiglenes intézkedésként felszólított a kényszernyugdíjazott bírák visszahelyezésére.

MVM: tízmilliós bírságot kockáztatnak az energiapazarló nagyvállalatok

Jogtudor - 2018-12-16

Tízmillió forintos bírsággal is számolhatnak a kötelező átfogó energetikai átvilágítást elmulasztó nagyvállalatok, miközben az audit akár komolyabb beruházás nélkül is 5-10 százalékkal csökkentheti az energetikai költségeket - hívta fel a figyelmet az MVM Partner Zrt.

Áder János a jövő héten vizsgálja meg a közigazgatási bíróságokról szóló törvényt

Jogtudor - 2018-12-14

A közigazgatási bíróságokról szóló törvény alkotmányossági vizsgálatát a jövő héten végzi el a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH), tekintettel arra, hogy az Országgyűlés a szerdán elfogadott jogszabályt még nem küldte meg az államfőnek

Ab: a bíróságoknak minden esetben vizsgálniuk kell a jogszabályok célját

Jogtudor - 2018-12-13

- A bíróságoknak minden esetben vizsgálniuk kell a jogszabályok célját - mondta ki az Alkotmánybíróság (Ab) csütörtökön közzétett határozatában. Az ügyben az Ab a Magyar Nemzeti Bank (MNB) indítványára vizsgálta és semmisítette meg a Kúria egyik döntését.

Elutasította az Ab a plakáttörvényt támadó indítványt

Jogtudor - 2018-12-12

- Az Alkotmánybíróság (Ab) elutasította a településkép védelméről szóló úgynevezett plakáttörvény ellen 55 országgyűlési képviselő által benyújtott indítványt - tudatta a testület szerdán a honlapján.