Jogtudor

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1147 találatból.

Hamisítás miatt Magyarországon évente több mint 217 milliárd forint veszteség keletkezik

Jogtudor - 2016-12-05

Magyarország a vizsgált kilenc ágazatban zajló hamisítások miatt évente 217,329 milliárd forint veszteséget szenved el, ami az ágazatok értékesítési árbevételének 12,2 százalékát teszi ki - közölte az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) hétfőn.

Közvetlenül ennek tudható be ezekben az ágazatokban (kozmetikumok, testápolószerek, ruházat, lábbelik és kiegészítők, sportcikkek, játékok, ékszerek, órák, kézitáskák, zenei felvételek, szeszes italok, bor és gyógyszerek) 10 800 munkahely kiesése.

Több mint harminc kiló marihuánát találtak egy autóban Röszkén

Jogtudor - 2016-12-01

Harmincegy kilogramm marihuánát találtak egy átalakított személygépkocsiban elrejtve a pénzügyőrök Röszkén. Egy svájci nő vezette német rendszámú egyterű tételes vizsgálata során az ellenőrzést végző pénzügyőr egy nejlonnal borított, téglalap alakú csomagot talált.

Az autó teljes átvizsgálását követően a fenéklemeznél kialakított rejtekhelyről, valamint a pótkerék üregében elhelyezett hegesztett fémdobozból 56 csomagban, több mint 31 kilogramm kábítószergyanús anyag - a gyorsteszt szerint marihuána - került elő.

Jogerősen öt év börtönre ítélték Szima Juditot, a TMRSZ főtitkárát

Jogtudor - 2016-11-29

Jogerősen öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Szima Juditot, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének (TMRSZ) főtitkárát, a sikkasztás miatt első fokon meghozott döntést súlyosbítva a Zalaegerszegi Törvényszék kedden.

A TMRSZ főtitkárárára tavaly nyáron első fokon három év börtönbüntetést szabott ki a Szekszárdi Járásbíróság.

A Zalaegerszegi Törvényszék kedden folytatólagosan, üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett csalás és sikkasztás, valamint más bűncselekmények miatt ítélte jogerősen öt év börtönre Szima Juditot. A másodfokú ítéletben kis mértékben súlyosbították a másod- és a harmadrendű vádlott ítéletét is, mindkettőjükre felfüggesztett szabadságvesztést szabtak ki.

Bőnyi rendőrgyilkosság - Három hónappal meghosszabbították Győrkös István előzetes letartóztatását

Jogtudor - 2016-11-28

Három hónappal meghosszabbította a Győri Járásbíróság a bőnyi rendőrgyilkosság gyanúsítottjának előzetes letartóztatását, mert továbbra is fennáll a gyanúsított részéről a tanúk befolyásolásának, valamint a szökésnek, elrejtőzésnek a "reális" veszélye.

Százmillió forintos pénzmosás Budapesten

Jogtudor - 2016-11-27

Előzetes letartóztatásba helyeztek egy budapesti férfit, aki ellen százmilliós pénzmosás miatt indított eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya - közölték a rendőrség honlapján szombaton.

A 43 éves férfi gazdasági társaságának bankszámláján augusztus 11. és november 9. között több alkalommal összesen több mint százmillió forintnak megfelelő valutát írtak jóvá, ami általában külföldi gazdasági társaságoktól érkezett.

Célirányosan ellenőriz a NAV az ünnepek előtt

Jogtudor - 2016-11-25

Célirányosan és a megszokottnál is többször ellenőriz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az ünnepek előtt, a webáruházak, a bevásárlóközpontok, a távol-keleti árukat kínáló üzletek és a piacok, a vásárcsarnokok forgalmát is vizsgálják.

A célkeresztben főleg az ünnepek előtt és a téli szezonban keresett árucikkek kereskedői állnak, elsősorban azok, akik a NAV információi szerint nagy eséllyel kísérletet tesznek bevételük eltitkolására.

Quaestor - Az MNB büntetőfeljelentést tesz Tarsoly Csaba ellen

Jogtudor - 2016-11-24

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) büntető feljelentést tesz Tarsoly Csaba, a Quaestor volt elnök-vezérigazgató ellen a jegybankkal, illetve annak tisztségviselőivel szemben napvilágot látott "a rágalmazás és becsületsértés tényállításait kimerítő valótlanságai miatt" - közölte a jegybank csütörtökön

Kábítószert áruló vendéglátósok ellen emeltek vádat Siófokon

Jogtudor - 2016-11-23

Kábítószert is árult az általa üzemeltetett siófoki szórakozóhelyen egy vendéglátós pár, emiatt a napokban vádat emelt ellene a Siófoki Járási Ügyészség

OGY - Új polgári perrendtartási törvényt fogadott el a Ház

Jogtudor - 2016-11-22

Többéves előkészület után új polgári perrendtartási (Pp.) törvényt fogadott el az Országgyűlés kedden.

A törvénykönyvet 130 igen, 31 nem szavazattal, 33 tartózkodás mellett szavazta meg a Ház.

Az új kódex elfogadását az indokolta, hogy a jelenlegi, az 1950-es években elfogadott és sokszor módosított polgári perjogi törvénykönyv helyett - amely napjainkban évente mintegy 230 ezer polgári per és több mint egymillió nem peres eljárás keretét adja - a megváltozott társadalmi és gazdasági viszonyokhoz igazodó jogszabály lépjen hatályba.

Az új jogszabály egyik kiemelt célja a jogviták ésszerű időn belüli lezárása.

Több mint hárommilliárd forintos csalás gyanújával nyomoz a NAV

Jogtudor - 2016-11-21

Több mint hárommilliárd forintos költségvetési csalással gyanúsít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-Dunántúli Bűnügyi Igazgatósága egy elkövetői kört, amelynek tagjai autóversenyekhez fiktív reklámszerződéseket kötöttek; hét ember előzetes letartóztatásban van.

A csoport szponzorációnak álcázott adócsalással 3,2 milliárd forint kárt okozott a központi költségvetésnek. Az ügyben több száz cég érintett, a zárolásoknak köszönhetően az okozott kár várhatóan teljes egészében megtérül - írták.

NAV: csaknem 300 millió forint adót csalt el egy vállalkozó

Jogtudor - 2016-11-18

Csaknem 300 millió forint áfát csalt el egy Komárom-Esztergom megyei vállalkozó, aki pizzériát nyitott az így megszerzett vagyonból - közölte a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) pénteken.

A férfi két cége képviseletében az unióból, elsősorban Szlovákiából szerzett be műszaki cikkeket és háztartási gépeket, amelyeket Magyarországon értékesített kiskereskedőknek. Áfa-bevallásaiban belföldi beszerzést vallott, mintha az árukat Magyarországon vette volna, és árbevételének jelentős részét is eltitkolta, így összesen 299 millió forint áfát csalt el.

Ekáer-ellenőrzésen bukott le egy áfacsaló cég

Jogtudor - 2016-11-17

Az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer) bejelentésekben és az áfa-bevallásában szereplő adataiban talált eltérések alapján egyebek között áfacsalás miatt indítottak eljárást egy műtrágya-kereskedelemmel foglalkozó cég ellen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai - közölte a hivatal csütörtökön.

A céget az ekáer-adatai alapján vizsgálták, az ügy még nem zárult le, a bírság megállapítása folyamatban van. A vizsgált társaság 2015-ben ekáer-bejelentést nem tett, azonban 2016-ban hirtelen több száz milliós forgalmat bonyolított le, és csak az első negyedévben 268 alkalommal szerepelt címzettként ekáer-bejelentésekben, európai közösségen belüli beszerzései miatt.

Megkezdődött a „lepke-per” büntetőügyének tárgyalása

Jogtudor - 2016-11-15

Nyilvános tárgyaláson, a vádirat ismertetésével kezdődött meg a Védett természeti terület jelentős károsodását okozó természetkárosítás bűntette és más bűncselekmény miatt indított büntetőügy tárgyalása a Debreceni Járásbíróságon.

A Debreceni Járási Ügyészség vádirata szerint Dr. G. Ernő 2012-ben nem kért meg minden szükséges engedélyt ahhoz, hogy fakitermelést végezhessen Kokadon, a Kék-Kálló völgyében lévő földterületein. Az érintett területek kiemelt jelentőségű természetmegőrzési területként a NATURA 2000 hálózathoz tartoznak.

Hatszázmilliós csalás miatt folyik eljárás egy balatonszárszói férfi ellen

Jogtudor - 2016-11-14

Fiktív számlázási rendszer fő irányítójaként több mint 620 millió forint költségvetési hiányt okozott a gyanú szerint egy balatonszárszói férfi 2014 és 2016 között. A Somogy Megyei Főügyészség szerint egy balatonszárszói székhelyű cég alvállalkozók bevonásával vagyonvédelmi tevékenységet végzett, de a tényleges vagyonőri munkát az alvállalkozói láncolat végén lévő cégekbe bejelentett vagyonőrök végezték el.

OBH: nem lesz új közigazgatási bírósági rendszer

Jogtudor - 2016-11-11

- A közigazgatási és munkaügyi bíráskodás szervezeti átalakítása lekerült a napirendről - olvasható az Országos Bírósági Hivatal (OBH) honlapján.

"Nem lesz új közigazgatási bírósági rendszer, azt azonban remélem, hogy lesz a közigazgatási pereknek egy önálló rendtartása. Ennek a bírói kar is az egyik kezdeményezője volt" - írta a testület honlapján, amely Handó Tündének, az OBH elnökének csütörtöki, az InfoRádióban elhangzott nyilatkozatát idézi.

Hatályon kívül helyezte a Rubik-kocka formáját ábrázoló EU-védjegy lajstromozását megerősítő határozatot az uniós bíróság

Jogtudor - 2016-11-10

Az Európai Unió Bírósága csütörtökön hatályon kívül helyezte elsőfokú Törvényszékének korábbi ítéletet, amely a Rubik-kocka formájának európai uniós védjegyként történő lajstromozását mondta ki, valamint az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának (EUIPO) ugyanerre vonatkozó határozatát.

A sportirányítás és az ágazat finanszírozásának átalakításáról döntött kedden az Országgyűlés.

Jogtudor - 2016-11-08

A sporttörvény módosítását - amelyet az elmúlt olimpiai ciklust áttekintő felülvizsgálattal indokoltak - 152 igen, 2 nem és 36 tartózkodó szavazattal hagyták jóvá a képviselők.

A jogszabályváltozás értelmében a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szakmai munkája - az olimpiai mozgalommal összefüggő alapfeladatainak és a törvényben meghatározott további sportszakmai feladatainak az ellátása mellett - alapvetően sportszakmai javaslattételre, szakmai koncepciók megalkotására, valamint az abban való közreműködésre irányul.

Honosítási eljárásokkal kapcsolatos vesztegetés ügyében emeltek vádat

Jogtudor - 2016-11-07

Honosítási eljárásokkal kapcsolatos vesztegetés ügyében vádat emelt az ügyészség három emberrel szemben. Ibolya Tibor fővárosi főügyész közölte: az ügy első- és másodrendű vádlottja, két nő a munkája révén ismerte meg egymást, majd baráti kapcsolat alakult ki közöttük.

Kiemelten ellenőrzik jövőre a munkavédelemre és a munkaügyre vonatkozó szabályok betartását

Jogtudor - 2016-11-06

Kiemelten ellenőrzik jövőre a munkavédelemre és a munkaügyre vonatkozó szabályok betartását - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 2017-es ellenőrzési tervéből. A munka.hu-n közzétett terv szerint az ellenőrzésekben jövőre a munkavédelemi szabályokat kiemelten vizsgálják az építőiparban, a kereskedelemben és a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásánál.

Csokoládéval, kávéval és energiaitallal üzletelő áfacsalókat fogtak el

Jogtudor - 2016-10-26

Főként csokoládéval, kávéval és energiaitallal üzletelő áfacsalókat fogtak el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai - közölte a NAV szerdán.

A Kecskemétről irányított bűnszervezet főként kávét, csokoládét, energiaitalt és pelenkát szerzett be Csehországból és Szlovákiából, a termékek után azonban nem fizette be az általános forgalmi adót (áfa), hanem valós tevékenységet nem végző magyar cégek nevében újra számlákat állítottak ki Csehországba és Szlovákiába.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út 18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza.