Helyi

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1813 találatból.

Múzeumok éjszakája - Debrecenbe érkezett Bocskai István fejedelmi botja

Helyi - 2017-06-21

Megérkezett Debrecenbe Bocskai István fejedelmi botja szerda délután, a jogart a Déri Múzeum kupolatermében helyezték el, ahol a Múzeumok éjszakájának kiemelt műtárgyaként láthatja a közönség.

"Történelmi pillanat, hogy újra Magyarországon látható a Bocskai-jogar" - mondta a helyszínen Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere.

A Déri Múzeum fejedelmi jelképet szállító kisbusza fegyveres rendőri kísérettel szerda kora reggel indult Bukarestből.

Hortobágyi lovasnapok: Debrecen is a szervezők között

Helyi - 2017-06-20

Települési együttműködésekkel fejlesztik a Debrecen központú turisztikai desztinációt a jövőben, aminek első próbája lesz az idei hortobágyi lovasnapok programsorozata - közölte Debrecen turisztikáért is felelős alpolgármestere kedden sajtótájékoztatón a Hortobágy-mátai lovaspályán, ahol ebből az alkalomból meghajtották a híres nóniusz kancaménest.

Széles Diána (Fidesz-KDNP) emlékeztetett rá, hogy a puszta évszázadokon keresztül Debrecenhez tartozott, s ott legelt a város ménese. Mérföldkőnek nevezte, hogy Debrecen most bekapcsolódott a Hortobágy legnagyobb nyári rendezvényének a szervezésébe, amely nem csak a puszta, hanem a környékbeli települések látogatottságához is hozzájárulhat.

Széles Diána fontos célnak nevezte, hogy a környék ne csupán egynapos turisztikai célpont legyen, hanem legalább egyhetes, látványos programot kínáljanak az érkezőknek.

Kihirdették az Akikre nem volt méltó e világ című drámapályázat eredményét Debrecenben

Helyi - 2017-06-19

Győri L. János és Győri Katalin Menekülők című drámája nyerte el a debreceni Csokonai Színház, a Tiszántúli Református Egyházkerület és a városi önkormányzat Akikre nem volt méltó e világ című drámapályázatának fődíját - jelentette be Ráckevei Anna színházigazgató, a pályamunkákat elbíráló zsűri tagja hétfőn sajtótájékoztatón.


A Vojtina bábszínház a debreceni Nagyerdőben zárja az évadot

Helyi - 2017-06-15

- A debreceni Vojtina bábszínház "kapuzáró nappal" fejezi be vasárnap az idei évadot a nagyerdei szabadtéri színpadon - jelentette be a bábszínház igazgatója, művészeti vezetője csütörtökön, az évadzáró társulati ülésen.

Asbóth Anikó elmondta: a Szerencsés János, avagy az ördög három aranyhajszála című vásári bábjátékot, illetve a Só című zenés mesejátékot mutatják be a Nagyerdőben, de láthatja majd a közönség a nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput társulatának az Égig érő fa című produkcióját is.

Debrecenben ünnepel az idén 30 éves diákolimpiai mozgalom

Helyi - 2017-06-15

Négynapos fesztivállal Debrecenben ünnepli fennállásának 30. évfordulóját a diákolimpiai mozgalom - jelentette be a Magyar Diáksport Szövetség elnöke az esemény csütörtöki debreceni sajtótájékoztatóján.

Balogh Gábor elmondta: Magyarországon a legtöbb fiatal a diákolimpiai mozgalom keretében sportol, a különböző versenyeknek köszönhetően évente mintegy 270 ezer gyermek rendszeres mozgása biztosított.

Hozzátette: a diákolimpiákon dobogósok 10 plusz pontot kapnak a felvételin. A június 21. és 24. közötti jubileumi négynapos fesztiválon hat sportágban (úszás, atlétika, labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, röplabda) mintegy 1500 diák méri össze a tudását. A fesztivál helyszínének kiválasztásakor azért esett a választás Debrecenre, mert a városban minden feltétel adott ahhoz, hogy méltóképpen ünnepeljük meg a mozgalom jubileumi évfordulóját - hangsúlyozta Balogh Gábor, jelezve, hogy az eseményen mutatják majd be a diákolimpia új himnuszát.

Próbára bocsátotta a bíróság a debreceni Nagytemplomra horogkeresztet rajzoló fiatalokat

Helyi - 2017-06-13

ogerősen is két-két év próbára bocsátotta kedden zárt ülésen a Debreceni Törvényszék azt a két fiatalkorút, aki tavaly áprilisban horogkeresztet festett a debreceni Református Nagytemplom talapzatára. A két fiatalkorú a próbára bocsátás idején pártfogó felügyelet alatt áll.


Ráckevei Anna: erős évadot zárt a debreceni Csokonai Színház

Helyi - 2017-06-12

Erős évadot zárt a debreceni Csokonai Színház: 357 előadáson több mint 80 ezer nézője és 13 ezret meghaladó bérletese volt, a nézettség pedig csaknem elérte a 90 százalékot - mondta Ráckevei Anna igazgató a társulat hétfői évadzáró ülésén.

Évadértékelőjében Ráckevei Anna elismeréssel szólt az idei színházi munkáról, és a sikerek megélésére biztatta színésztársait. Jelentős szakmai sikerként említette a nemzetközi kitekintést is nyújtó, nagy népszerűségnek örvendő Deszka Fesztivált, amelynek az előadásait mintegy négyezren látták kiemelkedő, 93 százalékos nézettséggel. A Csokonai idén először csatlakozott a Színházak éjszakája programsorozathoz is - tette hozzá.

Több mint 200 millió forint értékű kábítószert foglaltak le a rendőrök Debrecenben

Helyi - 2017-06-09

Hatvanezer adag, 200 millió forint értékű kábítószert foglaltak le a rendőrök Debrecenben. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya, a budapesti rendőrök, valamint a Terrorelhárítási Központ és a Cívis Közterületi Támogató Alosztály összehangolt akciójával négy férfit és egy házaspárt fogtak el otthonaikban június 7-én.

A gyanú szerint a 26 éves debreceni T. István rendszeresen vásárolt kábítószert budapesti ismerőseitől továbbértékesítési szándékkal. A hajdú-bihari rendőrök rajta keresztül beazonosították azt a négy - budapesti és dunakeszi - férfit és a házaspárt, akik az ország egész területén árusították a kábítószert.

Reformáció 500 - Bemutatták Debrecenben az Immánuel Otthon Vedd és olvasd! című kiadványát

Helyi - 2017-06-08

Vedd és olvasd! című, könnyen érthető bibliai üzeneteket tartalmazó kiadványt készítettek a debreceni Immánuel Otthon és Iskola hitoktatói és lelkészei a reformáció 500. évfordulója alkalmából.

Győri Zsófia, a halmozottan fogyatékos gyerekekkel foglalkozó otthon igazgatója a csütörtökön az intézményben tartott bemutatón elmondta: olyan bibliai kiadványt készítettek, amely azok számára is érthető, akiknek az olvasás, az írás, valamint a szövegértés nehézséget jelent.

Könyvhét - Debrecenben tartották a könyvünnep vidéki megnyitóját

Helyi - 2017-06-08

A könyv örök érték: informál, szórakoztat, értékeket közvetít - mondta a 88. könyvhét országos vidéki megnyitóján csütörtökön Debrecenben a város kulturális alpolgármestere.

Komolay Szabolcs utalt arra, hogy Debrecen neve történelme során összeforrt a könyvekkel: 1561 óta folyamatosan működik a városban az Alföldi Nyomda, ott van a Református Kollégium nagykönyvtára, az országos gyűjtőkörű egyetemi könyvtár és a Méliusz Juhász Péter megyei könyvtár.

Debreceni csapat nyerte az országos grundfoci bajnokságot

Helyi - 2017-05-29

A debreceni Football Rangers nyerte a Neymar Jr's Five elnevezésű grundfocibajnokság országos döntőjét.

A BME Sporttelepen rendezett hétvégi eseményen 16 csapat - Pécsről, Szegedről, Debrecenből és Budapestről egyaránt négy-négy - találkozott egymással. A fináléban a gól nélkül tízperces játékidőt követően aranygól döntött, időkorlát nélküli, egy-egy elleni meccsen szállt szembe egymással két futballista. Végül Rózsa Tamás Norbert góljával a debreceniek diadalmaskodtak.

Kedden kezdődik a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál Debrecenben

Helyi - 2017-05-25

Kedden kezdődik a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál, amelyet a reformáció 500. és a magyar reformátusság alapításának 450. évfordulójának tiszteletére idén Debrecenben rendeznek, de a június 5-én záruló esemény keretében lesznek koncertek Nyíregyházán, Budapesten, Pécsett és Békéscsabán is - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Debrecen gazdálkodását érintő döntéseket hozott a város közgyűlése

Helyi - 2017-05-25

Debrecen gazdálkodását érintő határozatokat fogadott el csütörtökön a város önkormányzati közgyűlése, a döntések egy részével költséget takarítanak meg, másik részével fejlesztéseket támogatnak.

Papp László polgármester előterjesztésére először a szociális intézmények átszervezéséről határoztak. Ennek megfelelően augusztus 1-jével a jelenleg külön gazdálkodó idősház beolvad a városi szociális szolgálatba, ami a szakmai előnyök mellett 2018-ban húszmillió forint megtakarítást eredményez, az egyik felszabaduló ingatlan értékesítéséből pedig további 20 milliót remélnek.

A képviselők döntöttek arról is, hogy 46 önkormányzati intézmény pénzügyi, gazdálkodási feladatait augusztus 31-i határidővel átadják a Debreceni Intézményműködtető Központnak. Ezzel a döntéssel ugyan álláshelyeket nem szüntet meg az önkormányzat, de hatékonyabbá és költségtakarékosabbá válik a gazdasági irányítás - hangzott el az ülésen.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében igényelt 1,4 milliárd forint forrásból inkubátorházat építenek a Régi Városháza szomszédságában. Az ilyen célú fejlesztésekkel ösztönözni kívánják az induló, valamint innovatív start-up vállalkozások, továbbá a már működő, de bizonytalan lábakon álló, tőkeszegény vállalkozások növekedését, piaci stabilitását - magyarázta Papp László.

Újabb felújítás indul a debreceni idősek házában

Helyi - 2017-05-24

Újabb, 50 millió forint értékű felújítás kezdődik Debrecen legnagyobb szociális intézményében, a Pallagi úti idősek házában - mondta a város polgármestere a helyszínen sajtótájékoztatón szerdán.Papp Lászl elmondta: a bentlakásos otthonok fejlesztését az Európai Unió nem támogatja, így pályázati források híján az önkormányzatnak évről évre saját forrást kell biztosítania a 325 ellátottat gondozó idősotthon korszerűsítésére.

Bakator bor- és gasztrofesztivál: hungarikum lehet a bakator

Helyi - 2017-05-23

A debreceni és a bihardiószegi önkormányzat borászokkal összefogva kezdeményezi a bakator szőlőfajta és a bakator bor hungarikumként történő elismerését - közölte Bihardiószeg polgármestere kedden Debrecenben, a cívisváros polgármesterével közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Mados Attila hozzátette: az a céljuk, hogy borvidékük újra ismert és elismert legyen, ebben komoly szerepet szánnak a térség egykori jelképes bora, a bakator újratelepítésének és termesztésének.

AZ EP elfogadta az online tartalmak külföldi elérését biztosító jogszabályt

Helyi - 2017-05-18

Az Európai Parlament (EP) megszavazta csütörtökön, strasbourgi plenáris ülésén az online tartalomszolgáltatások határokon átnyúló elérhetőségét szavatoló új szabályokat.

Az uniós parlament sajtószolgálatának tájékoztatása szerint az 586 szavazattal 34 ellenében elfogadott új szabályok értelmében a jövőben más uniós országban is elérhetővé válnak a szolgáltatók által jelenleg korlátozott hozzáférésű online filmek, zenék, játékok, tévéadások, amelyekre lakóhely szerint előfizettek.

Handó Tünde: feddhetetlen bíróságok, sérthetetlen bírák

Helyi - 2017-05-16

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke szerint nagy figyelmet fordítanak arra, hogy "tiszta, feddhetetlen, érinthetetlen legyen a bíróság, és sérthetetlen legyen a bíró".

Handó Tünde a Debreceni Törvényszék és a Debreceni Ítélőtábla összbírói értekezleteit megelőző sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy "nehéz bírónak lenni", nagy felelősség, ugyanakkor nagy szabadság is, és ezeknek együtt kell érvényesülniük, helyes arányban.Hozzátette: a közelmúltban harmadszor indították el azt az "integritási kérdőívet", amelyek segítségével felmérik, hogy maguk a bírák hogy ítélik meg a helyzetüket, a pozíciójukat és az esetleges befolyásolási tényezőket.

Az eddigi felmérésekben felvetődött, hogy a sajtómegjelenés a tárgyalótermekben miként befolyásolhatja az ítélkezést, amit természetesen a bírónak kezelnie kell, "az ítélkezést nem érinthetik meg" a különféle befolyásolási próbálkozások - jelezte Handó Tünde

Építőipari nívódíjról szóló táblákat avattak Debrecenben

Helyi - 2017-05-15

Építőipari nívódíjról szóló táblákat avattak hétfőn Debrecenben: a rangos elismerést a Hunép Universal Építőipari Zrt. kivitelezésében felépült járásbírósági épületen, valamint a cég kivitelezésében felújított Református Kollégium falán helyezték el.

Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke avatóbeszédében kiemelte, hogy egy bírósági épületnek a méltóságot, a távolságtartást és az igazság hatalmát is meg kell jelenítenie. Az OBH elnöke köszönetet mondott a kormánynak és az Országgyűlésnek, hogy 2013-tól 70 milliárd forintról 90 milliárdra növelték a hivatal éves költségvetését, ami lehetővé tette új bírósági épületek építését és az elavultak korszerűsítését.

Elkezdődik az Árpád téri közlekedési csomópont átépítése

Helyi - 2017-05-14

A kivitelező az időjárástól függően hétfőn, a reggeli csúcsforgalmat követően helyezi ki a forgalomkorlátozó eszközöket. Eső esetén csúszhat az útépítési munka megkezdése. Sávlezárásra, útszűkületre kell számítani a közlekedőnek. A kivitelező teljesítési határideje 2017. augusztus 1.

Az Új Főnix Terv közlekedési koncepciójában 52 debreceni csomópont átalakítása történik meg annak érdekében, hogy gyorsabbá és biztonságosabbá váljon városi közlekedés. A program első üteme az Árpád teret és a Nyíl utcát érinti.

Rugó- és stabilizátorgyártó üzemet épít Debrecenben a thyssenkrupp

Helyi - 2017-05-12

- Rugó- és stabilizátorgyártó üzemet épít Debrecenben a thyssenkrupp, a 11 milliárd forintos, 14 hónap alatt elkészülő zöldmezős beruházás helyszínén pénteken jelképesen megtették az első kapavágást a cég képviselői.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára példaértékűnek nevezte a Debrecenben folyó gazdasági fejlesztéseket. "Ahol ilyen mértékű a fejlődés, ott megérdemlik a figyelmet és a támogatást" - mondta.

Beszélt az ország gazdasági fejlődéséről is, megemlítve, hogy jövőre is 4 százalék felett lehet a GDP-bővülés üteme. Úgy fogalmazott: "Magyarország sikere, hogy minket választott ismét a thyssenkrupp", és méltatta a német céget, mely 200 éves múltja alatt a világ legnagyobb acélipari vállalata is volt.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út 18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza.