Helyi

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1925 találatból.

Kedvező kormánydöntés a nagyerdei strand ügyében

Helyi - 2018-03-19

A Modern Városok Program egyik fontos pontja a Nagyerdő fejlesztése, amelyre a kormány Orbán Viktor miniszterelnök és Papp László polgármester 2015. május 18-i megállapodásának megfelelően 4 milliárd forintot fordít a kormányzat.

A kormány – ígéretének megfelelően – három részletben átutalta a debreceni önkormányzat számára a 4 milliárd forintot.

2015 nyarán a Debreceni Gyógyfürdő Kft ötletpályázatot hirdetett a nagyerdei strand felújítására, amelynek győztese Bordás Péter pályaműve lett. A kiírt tervezési közbeszerzési eljárás eredményeként a kiviteli tervek elkészítésére is a Bord Építész Stúdió kapott megbízást.

A kiviteli tervek véglegesítése jelenleg is zajlik. A műszaki költségbecslések és az építőipari árak emelkedése alapján a korábban meghatározott 4 milliárd forint nem elegendő a strand megújítására.

Hóvihar - Több mint 6000 háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás Hajdú-Biharban

Helyi - 2018-03-18

A rossz időjárás miatt több mint hatezer háztartásban szünetel az áramszolgáltatás Hajdú-Bihar megyében - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vasárnapra virradóra.

Hajdú-Bihar megyei Báránd, Sárrétudvari, Biharnagybajom és Földes településeken összesen 6164 fogyasztási helyen nem volt áram.

A jövő európai városa Debrecen

Helyi - 2018-03-13

Ünnepélyes keretek között vehette át a Financial Times fDIStrategy magazinjának legjobb tőkevonzási stratégiáért járó díját a smallcitieskategóriában 2018. március 13-án a franciaországi Cannes-ban Papp László polgármester. Az elismerés feljogosítja Debrecent, hogy 2018-2019-ben viselje A jövő európai városa címet.

- Négy évvel ezelőtt, 2014-ben indítottuk el azt a befektetési stratégiát, amellyel rendkívüli sikereket értünk. Debrecen tőkevonzó képessége ma sokkal jobb, mint néhány évvel ezelőtt. Az utóbbi 4 évben 23 vállalat döntött debreceni fejlesztés mellett, létrehozva ezáltal több, mint 4700 új munkahelyet.

Több mint 200 éves dokumentumot adott át Kósa Lajos a debreceni Déri Múzeumban

Helyi - 2018-03-12

Több mint 200 éves, helytörténeti értékű dokumentumot adott át Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter sajtótájékoztató keretében hétfőn a debreceni Déri Múzeumban.

A dokumentum egykori debreceniektől származó üzenet a mai debrecenieknek: nem városi vagy egyházi vezetőktől származik, hanem "a közösség egyszerű tagjai" rögzítették az eklézsia állapotát, a város dolgait, mindazt, amit a környezetükről fontosnak tartottak eljuttatni az utókornak - mondta a miniszter.

Győri Zsófia igazgatónő kapta idén a Dizseri Tamás szeretetszolgálati díjat

Helyi - 2018-03-09

Győri Zsófia, a Debrecen Nagytemplomi Református Egyházközség halmozottan sérült gyermekeket gondozó Immánuel Otthona és Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskolája igazgatónője kapta idén a Dizseri Tamás szeretetszolgálati díjat.

Az elismerés pénteki budapesti átadásán Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere úgy fogalmazott, a fogyatékos emberek nem jótékonyságunk tárgyai, hanem egyenrangú társak a cselekvésben. Az őket segítők feladata megteremteni azon feltételeket, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy hozzátegyék a közösség erejéhez, amit tudnak. Ezt tanítja Győri Zsófia is - jelentette ki.

Balog Zoltán beszélt a kontakttáncról. A műfaj lényege maga az érintés, az egymás iránti figyelem. Olyan intenzív kommunikációról van szó, amelyben a test és a lélek párbeszédre kelnek.

Szavai szerint egy Győri Zsófiához köthető művészeti produkcióban megláthatták a törékenység végtelen horizontját. A kontakttáncot az igazgatónő Kulcsár Tamással, az otthon egyik gondozottjával adta elő.

Ketten meghaltak egy sárándi balesetben

Helyi - 2018-03-08

- Ketten meghaltak egy Sárándon, a 47-es főút 14-es kilométerénél történt balesetben csütörtök reggel - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a honlapján. Két személyautó és egy kamion ütközött össze.

Ketten az egyik kocsiba szorultak, a debreceni hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett feszítővágóval kezdték meg a kiszabadításukat.

A kamionban és az egyik autóban csak a vezetők utaztak, míg a másik autóban hárman ültek. Közülük ketten meghaltak, a harmadik utast újraélesztik a mentők.

Huszonöt kortárs dráma a debreceni Deszka fesztiválon

Helyi - 2018-03-07

Huszonöt kortárs magyar drámát láthat a közönség a 12. Deszka fesztiválon, amelyet április 6. és 14. között rendez meg a debreceni Csokonai Nemzeti Színház - közölte a színház igazgatója szerdán, a fesztivál beharangozó sajtótájékoztatóján.

Ráckevei Anna elmondta: a három válogató szakember a Kárpát-medencében az idei évadban bemutatott 200 előadás közül választotta ki a 25 kortárs magyar drámát, amelyek között három romániai, egy-egy szlovák és szerb, illetve egy idegen nyelvű előadást is bemutatnak Debrecenben.

Ellenszavazat nélkül fogadták el a képviselők Debrecen költségvetését

Helyi - 2018-02-22

- Elfogadta idei költségvetését Debrecen önkormányzata. A 87 milliárd 480 millió forint mérlegfőösszegű büdzsét ellenszavazat nélkül, 23 igen szavazattal és 5 tartózkodással szavazta meg csütörtökön a megyei jogú város közgyűlése.

Papp László polgármester a szavazás után hangsúlyozta: nem volt még példa arra, hogy a képviselők ellenszavazat nélkül mondjanak igent a város büdzséjére, amit "stabil, de gazdaságos" költségvetésnek nevezett

Debreceni gazdasága iránt jelentős a német érdeklődés

Helyi - 2018-02-22

Debrecen gazdasága iránt jelentős a német vállalatok érdeklődése - jelezte a város polgármestere csütörtökön, a Continental új helyi beruházásáról rendezett sajtótájékoztatón.Papp László annak kapcsán mondta ezt, hogy újabb német globális vállalat, a Continental épít elektronikai összeszerelő üzemet Debrecen déli ipari övezetében.

A 100 millió eurós beruházással 450 új munkahelyet teremtenek - tette hozzá a polgármester megjegyezve, hogy a város 2014-ben meghirdetett gazdaságfejlesztési politikájának eredményeként betelepülő cégek hozzájárulnak ahhoz, hogy Debrecen a határon átnyúló régió legerősebb gazdasági központja legyen .Papp László "a legek beruházásának" nevezte a Continental fejlesztését, egyrészt mert a leghosszabb ideig tartó tárgyalás-sorozat és előkészítő munka előzte meg a döntést, másrészt ez a legnagyobb értékű beruházás az utóbbi években.

Hozzátette: 2014 és 2018 között, a Continental beruházásával együtt, 23 hazai és külföldi vállalat döntött debreceni beruházás, fejlesztés mellett. Ez azt jelenti, hogy 4 év alatt 200 milliárd forint értékű működőtőke áramlott a debreceni gazdaságba, 4700 új munkahelyet létrehozva - ismertette Papp László.

A legek beruházása Debrecenben: gyárat épít a Continental a Déli Ipari Parkban

Helyi - 2018-02-21

A magyar gazdaság jövője azon múlik, hogy az új korszakába lépő autóipar az új ipari forradalom vezető ágazataként továbbra is hozzájárul-e a belföldi növekedéshez - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, a Continental új debreceni beruházását bejelentő sajtótájékoztatón.

A tárcavezető ismertette, hogy a világ egyik legnagyobb autóipari beszállítója zöldmezős beruházással 7 ezer négyzetméteres járműelektronikai alkatrészeket gyártó üzemet hoz létre a hajdú-bihari megyeszékhelyen.

Közölte, a 100 millió euró értékű és 450 új munkahelyet teremtő beruházást - magas hozzáadott értékére tekintettel - a kormány 10,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással segíti.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy az elmúlt években kormányzati segítséggel megvalósuló beruházásoknak köszönhetően Debrecen már nem csupán lélekszámával, hanem gazdasági erejével is a régió egyik jelentős ipari központjának számít.

José Avila, a Continental igazgatótanácsi tagja közölte, hogy a beruházáshoz a kiváló infrastruktúra és a jól képzett munkaerő miatt választották Debrecent. Az építkezés az év második felében kezdődik, az új üzemben mechatronikai termékek, szenzorok, váltóművezérlő egységek készülnek majd - tette hozzá

Kiemelkedő nemzetközi díjat kapott Debrecen

Helyi - 2018-02-16

A világszerte meghatározó, nemzetközi, gazdasággal és pénzügyekkel foglalkozó napilap, a Financial Times nemzetközi tőkeáramlásokkal és befektetésekkel foglalkozó egysége, az fDi Intelligence szerint a kategóriájában a legkiemelkedőbb tőkevonzási stratégiával Debrecen rendelkezik, ezért 2018-2019-ben A jövő európai városa címet viselheti.

A működőtőke-vonzási stratégiája alapján Debrecen végzett az első helyen kategóriájában, brit, bolgár, cseh, szerb és finn városokat megelőzve. Ezzel olyan városok klubjába lépett be, melyek valóban Európa legnagyobb gazdasági potenciáljával rendelkeznek.

Debrecen továbbjutott az Európa Kulturális Fővárosa pályázat második körébe

Helyi - 2018-02-15

2018. február 13-án és 14-én tartották Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeumban az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázat meghallgatását. A nemzetközi zsűri előtt minden pályázó magyar város bemutatta elképzeléseit.

A meghallgatás után 2018. február 15-én, csütörtökön kihirdették az eredményt: Debrecen továbbjutott a pályázati eljárás második körébe.

Papp László, Debrecen polgármestere a döntés után úgy fogalmazott: hatalmas elismerés, hogy Debrecen az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázat második körébe jutott.

Debreceni polgármester: a rekordok költségvetése az idei

Helyi - 2018-02-12

A rekordok költségvetésének nevezte a debreceni önkormányzat idei büdzséjének tervezetét a megyei jogú város polgármestere hétfőn. Papp László a városházán tartott sajtótájékoztatón azt mondta, ekkora mérlegfőösszeggel még nem terveztek költségvetést, és soha ekkora beruházási főösszeg nem állt még rendelkezésükre.

Debrecen 2018-as költségvetési mérlegfőösszege a tervezet szerint 87,48 milliárd forint, ami 13 milliárddal nagyobb az egy évvel korábbinál, a beruházási főösszeg - 36,8 milliárd forint - pedig 9,3 milliárddal haladja meg a tavalyit - ismertette Papp László megjegyezve, hogy idén 2,5 milliárd forint hitelt is felvesz az önkormányzat.


Erős évkezdet a debreceni repülőtéren

Helyi - 2018-02-12

- Magyarország második legforgalmasabb repülőterét, a Debrecen Airportot januárban több mint 24 ezren vették igénybe, ami 26 százalékos utasszám-növekedést jelent a tavalyi évkezdethez képest - közölte a repülőtér járatfejlesztési igazgatója hétfőn, megjegyezve, hogy ez minden idők legerősebb januári utasforgalma volt a magyarországi regionális repülőterek történelmében.


Tovább nőtt a belvízzel elöntött területek nagysága a Tiszántúlon

Helyi - 2018-02-09

Az utóbbi két napban lehullott csapadék következtében, a folyamatos szivattyúzások ellenére nőtt a belvízzel elöntött területek nagysága a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (Tivizig) működési területén, ahol már csaknem 4,5 ezer hektárt borít belvíz - közölte az igazgatóság védelemvezetője pénteken.

Dalidó után télűző maskarádé lesz Debrecenben

Helyi - 2018-02-01

A farsangváró dalidó után télűző maskarádéra készülnek Debrecenben - jelentették be a szervezők sajtótájékoztatón csütörtökön a helyi Vojtina bábszínházban.

Komolay Szabolcs, Debrecen kulturális alpolgármestere felidézte: a farsangnyitó Dalidó hagyománya arra a debreceni szokásra vezethető vissza, amikor a vízkereszt utáni első hétvégén ünnepi mulatságot tartottak a városban.

Szennyezett szeszt foglaltak le a pénzügyi nyomozók Polgáron

Helyi - 2018-01-30

Akár 75 hektoliter alkoholos ital is piacra kerülhetett volna abból a pancsolt alapanyagból, amit Polgáron találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói. A tömény szeszt egy garázsban fejtették tartályokba ketten a rajtaütéskor - közölte a NAV észak-magyarországi sajtóreferense kedden.

Kovács Dorina tájékoztatása szerint minden bizonnyal az Észak-magyarországi régió egyik legnagyobb illegális szeszforgalmazóját iktatták ki a NAV pénzügyi nyomozói.

A 12 helyszínt érintő nyomozás és a házkutatások eredményeként kiderült, hogy az elkövetők házilag pancsolt szesszel kereskednek több megyében is. A nyomozással egy időben a NAV pénzügyőrei jövedéki ellenőrzéseket is végeztek.

Tűzzománcképes panelházak Debrecenben

Helyi - 2018-01-30

Tűzzománckép és -házszámtábla egy panelház bejáratánál Debrecenben, az Újkert városrészben 2018. január 30. Az 1970-es években épült lakótelep házait Cs. Uhrin Tibor képzőművész alkotásaival díszítették.

Európa Kulturális Fővárosa - Debrecen és Tokaj együttműködik cím elnyerése érdekében

Helyi - 2018-01-26

Együttműködik Debrecen és Tokaj a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa (EKF) cím elnyerése érdekében - közölte Posta György, Tokaj polgármestere pénteken.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város polgármestere hozzátette: Papp Lászlóval, Debrecen polgármesterével egyeztetett arról, hogy amennyiben a hajdú-bihari megyeszékhely nyerné el a magyar pályázók közül az Európa Kulturális Fővárosa címet, Tokaj is szívesen részese lenne a programnak. A megbeszélés pozitív eredménnyel zárult, a részleteket később dolgozzák ki - jelentette ki Posta György.

Emlékeztetett arra: 2016 elején jelentették be, hogy Tokaj is ringbe száll a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címért. Időközben azonban kiderült, hogy a négyezer lakosú kisváros erejét meghaladta a pályázat előkészítésének és elkészítésének több százmillió forintra becsült költsége, ezért a 2017. december 20-i határidőig nem nyújtottak be önálló pályázatot. Ennek ellenére amennyiben a debreceni pályázat nyer, Tokaj - ha csak részben is - mégiscsak lehet Európa Kulturális Fővárosa - mondta a tokaji polgármester.

Elutasítja a "Soros-tervet" és a kötelező betelepítést a debreceni közgyűlés

Helyi - 2018-01-25

Elutasítja a "Soros-tervet" és az illegális bevándorlók korlátok nélküli, kötelező, kvóták alapján történő betelepítését a debreceni önkormányzat. A közgyűlés csütörtöki ülésén - mintegy kétórás heves vita után - a fideszes és a jobbikos képviselők szavazták meg a polgármester előterjesztését, az ellenzék nem szavazott, illetve nem vett részt a szavazáson.

Papp László (Fidesz-KDNP) előterjesztésében azt írta, hogy Debrecen az egyik legnagyobb menekülttábornak korábban helyet adó városként a mindennapokból ismeri az illegális migrációval járó társadalmi kockázatokat. A menekülttábor bezárása "visszaadta a város nyugalmát, segített abban, hogy az egyik legbiztonságosabb megyeszékhelyként a város és a helyi gazdaság fejlesztésére fordítsuk energiánkat" - érvelt.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza