Helyi

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2205 találatból.

Farsangnyitó Dalidó lesz Debrecenben

Helyi - 2020-01-09

Farsangnyitó Dalidót rendeznek a hétvégén Debrecenben, a több évszázados cívis hagyományt 2013-ban élesztették újra, s azóta minden év elején megtartják - közölték a szervezők csütörtökön sajtótájékoztatón a helyi Kölcsey központban.

NMHH: tovább szólhat a debreceni Campus Rádió

Helyi - 2020-01-09

Öt évvel meghosszabbította a debreceni FM90 Campus Rádió szolgáltatójának jogosultságát és nyertest hirdetett egy pécsi frekvencia pályázatán a Médiatanács - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága csütörtökön .

Jelentős fejlesztési program kezdődik a debreceni reptéren

Helyi - 2019-12-30

Jelentős fejlesztési program kezdődik a debreceni reptéren - mondta a város polgármestere a légi kikötő idei hatszázezredik utasának köszöntését követő hétfői sajtótájékoztatóján.

Papp László (Fidesz-KDNP) hangsúlyozta: a debreceni repülőtér forgalma a menetrendszerinti járatok elindítása óta, 2012-től folyamatosan nő. Tavaly már 380 ezer utas vette igénybe a reptér szolgáltatásait, 2019 pedig példátlan növekedést hozott a légikikötő életében. Hozzátette: a debreceni az ország második legforgalmasabb reptere lett, a régióban pedig 2019-ben megszerezte az első helyet.

A polgármester szerint az elmúlt évek folyamatos utasforgalom-növekedése azt bizonyítja, hogy helyes döntés volt a 2010-es évek elején érdemi lépéseket tenni a menetrendszerinti járatok elindítására.

Felszentelték a debreceni Szent Háromság ortodox templomot

Helyi - 2019-12-28

Felszentelték a debreceni Szent Háromság ortodox templomot szombaton, a liturgiát Márk metropolita, az Orosz Ortodox Egyház Magyar Egyházmegyéjének kormányzó főpásztora mutatta be.

A háromórás szertartás után Márk metropolita, aki oroszul méltatta az eseményt, a megjelent hívek előtt elmondta, több éven át voltak liturgiák, istentiszteletek a Késmárk utcai templomban, amely azonban eddig nem volt megszentelve, most felajánlották "ajándékként Istennek".

A metropolita arra kérte a jelenlévőket, a jövőben jöjjenek minél többen a templomba, hiszen annak ajtaja mindenki előtt nyitva áll.

Beszéde végén köszönetet mondott mindazoknak, akik felépítették, berendezték a hagymakupolás épületet.

Debrecen támogatja a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezését

Helyi - 2019-12-12

Debrecen támogatja a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezését, miszerint a Székelyföldön, Kalotaszegen, a Partiumban és a Felvidéken élő magyarság iránti szolidaritást kifejezve elősegíti, hogy minél többen aláírhassák a Kohéziós politika a régiók egyenlőségéért elnevezésű európai polgári kezdeményezést. Az erről szóló előterjesztést ellenszavazat nélkül fogadta el csütörtökön a városi közgyűlés.

Stratégiai megállapodást kötött az NI Hungary a szakképzési centrummal Debrecenben

Helyi - 2019-12-09

A versenyképes szaktudás érdekében stratégiai együttműködési megállapodást kötött a National Instruments (NI) Hungary Kft. és a Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) - a dokumentumot hétfőn sajtótájékoztató keretében írták alá a két szervezet vezetői.

Barcsa Lajos (Fidesz-KDNP), Debrecen gazdasági alpolgármestere kiemelten fontos ügynek nevezte az oktatás, azon belül is a műszaki képzés fejlesztését.

Emlékeztetett rá, hogy a kormány 35 milliárd forinttal támogatja a debreceni oktatásfejlesztést, amelynek részeként a DSZC három műszaki középiskolájában, szakgimnáziumokban, illetve szakközépiskolákban - hajtanak vége jelentős kollégium-, tanterem-, valamint eszközfejlesztéseket.

Megkezdődik a 35 milliárd forintos debreceni oktatásfejlesztés

Helyi - 2019-12-06

A kormány 35 milliárd forinttal támogatja a munkahelyteremtő beruházásokkal összefüggő oktatásfejlesztést Debrecenben, az előkészítést lehetővé tevő kormányhatározat pénteken megjelent a Magyar Közlönyben. A döntés értelmében szakképző intézmények, egyetemi létesítmények újulnak meg, a megyeszékhelyen létrejön egy német nyelvű általános iskola és gimnázium is - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken.

Téli lehalászás a Hortobágyi Halgazdaságban

Helyi - 2019-12-06

Végéhez közeledik a téli lehalászás a Hortobágyi Halgazdaság tavaiban, a halak nagy része már a telelő medencékben van - jelezte a cég vezérigazgatója a pénteken, a gazdaság látvány-lehalászással egybekötött Mikulás-napi ünnepségén Hortobágy-Elepen.

Simon Károly elmondta: a 2800 hektár vízfelületű gazdaság Magyarország legnagyobb, Európa egyik legnagyobb pontytermelő halászata. Az évi 1500 tonna hal 8 százaléka ponty, 10-15 százaléka busa és amur, 5 százalék pedig ragadozó: harcsa, csuka és süllő - tette hozzá.

A mádi bor egészségre gyakorolt hatását kutatja a Debreceni Egyetem

Helyi - 2019-12-05

A mádi bor egészségre gyakorolt hatását kutatják a Debreceni Egyetem mádi kutatóhelyének új laboratóriumában. A laboratórium szerdai megnyitóján Győri Zoltán, az egyetem táplálkozástudományi intézetének tanára azt mondta, hogy a kutatók a mádi laborban cukortartalom-mérést, mikrobiológiai vizsgálatokat is végeznek majd, hogy megismerjék a borhibákat

Advent - Idén is lesz óriáskerék a debreceni karácsonyi vásárban

Helyi - 2019-11-22

Óriáskerékkel, színes programokkal, változatos gasztronómiai kínálattal várják a debreceni adventi vásár látogatóit - írja az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében a vásárt szervező Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft..

Debreceni ökumenikus napok: napirenden az eucharisztia

Helyi - 2019-11-14

- "Mert egy a kenyér..." - Az eucharisztia ökumenikus perspektívában címmel rendeztek konferenciát a debreceni ökumenikus napok keretében csütörtökön a helyi református Kollégiumban.

Szijjártó: Debrecen az első számú beruházási célpont Közép-Európában

Helyi - 2019-11-14

Debrecen az átgondolt stratégiai építkezés eredményeként ma már az első számú beruházási célpont nemcsak Magyarországon, hanem Közép-Európában is - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön az elektronikai National Instruments (NI) debreceni szolgáltató központja új épületének átadásán.

A miniszter elmondta: az NI Hungary mintegy 5,5 milliárd forint értékű beruházásához, amellyel 216 új munkahelyet teremtettek, a kormány 2,5 milliárd forint vissza nem térítendő készpénztámogatást nyújtott.

Az idén 1481 milliárd forint beruházás érkezett az országba - összegezte Szijjártó Péter, megjegyezve, hogy "az idén beruházási és export rekordot ünnepelhetünk".

Lépéshatár címmel idézték fel Debrecenben a határnyitás 30 évvel ezelőtti eseményeit

Helyi - 2019-11-08

Lépéshatár címmel kiállítással és kerekasztal-beszélgetéssel emlékeztek meg pénteken Debrecenben a harminc évvel ezelőtt Sopron térségében rendezett páneurópai piknikről, az azt követő határnyitásról és a berlini fal lebontásáról.

Debrecen befogadná az innováció házát, megrendezné az atlétikai vb-t

Helyi - 2019-11-07

Ha Budapesten nem épül meg, Debrecen befogadná a Magyar Innováció Házát, és megrendezné a 2023. évi atlétikai világbajnokságot is - erről szóló szándéknyilatkozatot fogadott el csütörtökön a város közgyűlése.


Tisza Istvánra emlékeztek Debrecenben

Helyi - 2019-10-31

- Az 1918. október 31-én meggyilkolt egykori miniszterelnökre, gróf Tisza Istvánra emlékeztek csütörtökön Debrecenben, az egyetem központi épülete előtt álló szobránál.

Elindította Szeretetdoboz elnevezésű adventi gyűjtését a református szeretetszolgálat

Helyi - 2019-10-29

- Elindította idei, Szeretetdoboz elnevezésű országos adventi gyűjtését a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) - jelentették be a legnagyobb hazai református közösség, a tiszántúli egyházkerület központjában, Debrecenben kedden sajtótájékoztatón.

Jól vannak a debreceni négyes ikrek

Helyi - 2019-10-28

- Jól vannak, szépen fejlődnek a debreceni női klinikán csütörtök este született négyes ikrek - számoltak be az orvosok és a szülők hétfőn a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

A szülőknek a négyes ikrek az első gyermekeik. A három lány és a kisfiú - Panna, Anita, Anna és Richárd - 1230 és 1750 gramm közötti súllyal született, valamennyien egészségesek.

Szálló por - Debrecenben elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát

Helyi - 2019-10-27

Debrecen polgármestere vasárnap elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát. A hajdú-bihari megyeszékhelyen a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke két egymást követő napon meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket.

Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester közleményben kérte a lakosságot, hogy a légszennyezettség további romlását megakadályozandó, kerüljék a személygépjárművek - főként a dízelüzeműek - használatát, lehetőség szerint utazzanak tömegközlekedéssel, kerékpárral, vagy menjenek gyalog. A fűtésnél, amennyiben lehetőségük van rá, a szilárd tüzelés helyett a gáztüzelést részesítsék előnyben.

Önkormányzat 2019 - Magalakult a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés

Helyi - 2019-10-24

- Megalakult csütörtökön Debrecenben a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés. A testület újraválasztotta Pajna Zoltán (Fidesz-KDNP) korábbi elnököt.

Az alakuló ülésen felszólaló Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő hangsúlyozta: Hajdú-Bihar a keleti országrész legfontosabb megyéje, amelynek népessége az országos tendenciával szemben az utóbbi években nőtt.

Debrecen és a megye politikusainak meg kell találniuk az együttműködésnek azt a módját, amellyel még jobb eredményeket érhet el Hajdú-Bihar - hangsúlyozta. Ehhez egy olyan agglomerációs modell kidolgozására tett javaslatot, amelyre még nincs önkormányzati gyakorlat az országban.

Debrecen: elismerések október 23. alkalmából

Helyi - 2019-10-23

Október 23., az 1956-os forradalom és szabadságharc kezdetének 63., valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának 30. évfordulója tiszteletére Debrecen önkormányzata ünnepséget rendezett 2019. október 23-án a Kölcsey Központban. Ünnepi beszédét követően Papp László polgármester adta át a város idei Csokonai-, Hatvani-, Hajós Alfréd- és Boncz László-díjait.

A hagyományok szerint a város október 23-án azon polgárait köszönti, akik kimagasló értékeket hoztak létre a tudomány, a művészet, a környezetvédelem és idegenforgalom, az egészségügy, a szociális tevékenység, a sport vagy az építészet, valamint a gyermekvédelem, gyermekjólét, családsegítés, idősgondozás és a fogyatékos személyek ellátása, valamint az egészségügyi alap- és szakellátás, az egészségmegőrzés területén.