Helyi

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2311 találatból.

A határon túl is keresi a tehetséges fiatal labdarúgókat a DVSC

Helyi - 2020-09-17

- A DVSC és a Debreceni Labdarúgó Akadémia (DLA) a határon túl élő magyar fiatalok között is keresi az utánpótlást - közölte Papp László, a cívisváros polgármestere csütörtökön sajtótájékoztatón, a Nagyerdei Stadionban.

Elkészült a német Deufol debreceni gyára

Helyi - 2020-09-16

- Elkészült a német Deufol hétmilliárd forintos beruházással megvalósult debreceni gyára, a logisztikai központot és csomagolóüzemet Elek Gergő regionális operatív igazgató mutatta be a sajtónak szerdán.

A jelenlegi járványügyi helyzetben a logisztikai park hivatalos nyitóünnepségét az eredetileg tervezett szeptemberi időpontban nem tudták megrendezni, azonban amint a körülmények lehetővé teszik, megtartják az eseményt - jelezte.

Szociális államtitkár: bővül az egyházi szociális ellátórendszer

Helyi - 2020-09-16

- A kormány kétmilliárd forint hazai forrással támogatja az egyházi szociális ellátórendszer bővítését - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára szerdán Debrecenben.

Átadták a debreceni Szent Efrém sportcsarnokát

Helyi - 2020-09-12

Átadták a Debreceni Szent Efrém Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola sportcsarnokát szombaton.

A görögkatolikus egyház fenntartásában működő intézmény Kossuth utcai épületének felújítása, valamint a sportcsarnok megépítésének alkalmából tartott ünnepségen Szabó Tünde sportért felelős államtitkár utalt az ókori mondásra - ép testben, ép lélek -, ami Debrecenben megvalósul, hiszen majdnem minden gyerek sportol.

Kijelentette továbbá, hogy nemcsak nagy nemzetközi versenyek helyszíne a megyeközpont, hanem a kisebb létesítmények is fontosak a városnak, így a versenyzőkön kívül a fiatalok sportolására is odafigyelnek. Az 1800 négyzetméter alapterületű sportcsarnok legalább olyan fontos, mint a Duna Aréna vagy a Puskás Akadémia - fogalmazott.

A továbbiakban emlékeztetett arra, hogy a kormány minden támogatást megad a 2014-ben bevezetett mindennapos testneveléshez. Az pedig, hogy az egyház és a civil társadalom egymásra talált itt, a legjobb példája az egészség megőrzésének.

Római katolikus óvoda alapkövét helyezték el Debrecen-Józsán

Helyi - 2020-09-10

A debrecen-nyíregyházi római katolikus egyházmegye fenntartásában működő Szent József általános iskola, gimnázium, szakgimnázium és kollégium új óvodával bővül, az intézmény alapkövét csütörtökön helyezték el Debrecen józsai városrészében.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere fiatalos, gyarapodó közösségnek nevezte a városrészben élőket, amit az is bizonyít, hogy az óvodák százszázalékosan telítettek.

Azt mondta, az egyházi szervezetek nagy intézményfenntartók a városban, számos óvodát és iskolát működtetnek, amivel az államtól és az önkormányzattól vállalnak át feladatokat. Ugyanakkor a város is kiemelt gondot fordít a gyerekekre, a Debrecen 2030 fejlesztési programban több mint tízmilliárd forintot költenek bölcsődék és óvodák felújítására, illetve építésére, csupán ebben az évben 1,3 milliárdot fordítanak ilyen beruházásokra - ismertette.

Papp László bejelentette, hogy az önkormányzat egy hagyományos és egy konténeres bölcsőde építését is tervezi egy-két éven belül a józsai városrészben.

Debrecenben megkezdődött a Zöld busz program demonstrációs szakasza

Helyi - 2020-09-03

. Mercedes-Benz e-Citaro típusú elektromos autóbusz közlekedik Debrecenben, a Tisza István körúton 2020. szeptember 3-án.

Kötelező a maszkviselés Debrecen kulturális intézményeiben

Helyi - 2020-09-02

Debrecen élelmiszerpiacai után a város kulturális intézményeiben is kötelezővé tették a szájmaszk viselését - jelentette be a cívisváros polgármestere szerdán sajtótájékoztatón.

Mesterségek ünnepe Debrecenben

Helyi - 2020-09-01

A felújított Tímárház átadásával, három megye kézműveseinek bemutatkozásával és vásárával rendezik meg a Mesterségek ünnepét szombaton Debrecenben - jelentették be a szervezők kedden sajtótájékoztatón a helyi művelődési központban.

Puskás István (Fidesz-KDNP), Debrecen kulturális alpolgármestere azt mondta, hogy a város kulturális életének építésében nem csak a nagy intézmények fontosak, mint például a színházak, hanem a kisebb közösségi terek fejlesztése is. Utóbbiakra példaként említette a közelmúltban felújított Borsos-villát és a most megújult Tímárház-kézművesek házát.

A Tímárház különleges hely, amely őrzi és bemutatja a város kézműves hagyományait, miközben maga az épület Debrecen egyetlen eredeti helyen megőrzött ipartörténeti épülete - jelezte az alpolgármester:

Puskás István utalt rá, hogy a járványhelyzet miatt elmaradt budapesti mesterségek ünnepe helyett több vidéki helyszín, köztük Debrecen ad otthont idén kisebb, hasonló programoknak.

Zöld Busz mintaprojekt Debrecenben

Helyi - 2020-08-31

A Zöld Busz mintaprojekt teljesen elektromos hajtású autóbuszát elsőként a debreceniek próbálhatják ki. Az autóbusz a közösségi közlekedés részeként, mentrendszerinti járatként fog közlekedni egész szeptemberben, melyet ingyenesen használhat a nagyközönség.

Szeptemberben indul az Zöld Busz Program első demonstrációs mintaprojektje Debrecenben - közölte Kaderják Péter energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár a demonstrációs célú elektromos busz ünnepélyes debreceni átadóján.

A Zöld Busz Programmal a kormány 36 milliárd forintot fordít arra, hogy környezetbarát járművek közlekedjenek a nagyvárosokban. A cél, hogy a településeken nulla vagy alacsony károsanyag kibocsátású buszok szállítsák az utasokat. A közlekedés zöldítés elengedhetetlen eleme annak, hogy Magyarország teljesítse a 2050-ig vállalt, az Európai Unió által kijelölt klímasemlegességet – hangsúlyozta az államtitkár.

Hálaadó istentisztelet, alapkőletétel Debrecenben

Helyi - 2020-08-30

- A Debrecen-nagytemplomi református egyházközség fenntartásában működő Immánuel otthon és iskola új épületének alapkőletétele alkalmából ünnepi hálaadó istentiszteletet tartottak vasárnap a debreceni Nagytemplomban.

Koronavírus - Öt fertőzöttet azonosítottak a debreceni önkormányzati idősotthonban

Helyi - 2020-08-26

Újabb négy koronavírus-fertőzöttet azonosítottak a debreceni Pallagi úti idősotthonban, ezzel ötre emelkedett a fertőzöttek száma - közölte a város polgármestere szerdán sajtótájékoztatón.

Papp László (Fidesz-KDNP) az idősotthon épülete előtt emlékeztetett arra, hogy augusztus 14-én megelőző intézkedésként intézményelhagyási és látogatási tilalmat vezettek be. Öt nappal később egy hasi fájdalomra panaszkodó lakót vittek a mentők kivizsgálásra, akinek aztán pozitív lett a PCR-tesztje.

Folytatni kell a közúthálózat fejlesztését

Helyi - 2020-08-25

- Annak érdekében, hogy növekedjen Magyarország vonzereje, folytatni kell a közúthálózat fejlesztését - mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden, amikor átadta a 471. számú főút Debrecen-Hajdúsámson közötti, négysávos szakaszát.

Szijjártó Péter elmondta: 2010 óta félezer kilométer autópálya, illetve gyorsforgalmi út készült el az országban, és hatezer kilométer főbb utat korszerűsítettek.

Idén 214 útfelújítási projekt 642 kilométer úrszakaszt érint, 2024-ig pedig ötezermilliárd forintot költenek közúti és vasúti fejlesztésekre - sorolta a tárcavezető.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy Magyarország központi fekvése is indokolja a közlekedési infrastruktúra fejlesztését, és példaként említette: amikor a koronavírus-járvány miatt lezárták az ország határait, a feltorlódott forgalomból gyorsan kiderült milyen fontos közlekedési folyosó Magyarország Nyugat- és Kelet-Európa között.

Farmer Expo - Agrárminiszter: ütésálló a magyar mezőgazdaság

Helyi - 2020-08-19

Ütésállónak nevezte a magyar mezőgazdaságot az agrárminiszter kedden Debrecenben, a 29. Farmer Expo megnyitóján.

A magyar mezőgazdaság ütésálló, az agrártermékek ütőképesek a piacokért folytatott, kiélezett gazdasági küzdelemben - jelentette ki Nagy István.

Közölte: a koronavírus-járvány volt a magyar mezőgazdaság terheléspróbája, és az agrárium, a hazai élelmiszeripar kiállta a próbát, a magyar gazdák és élelmiszertermelők a pandémia idején is helytálltak.

Az agrártermékek aránya a teljes nemzetgazdaság külkereskedelmi többletéből 43,6 százalék volt az év első három hónapjában. Az agrárgazdaság közel 809 millió euróval járult hozzá a nemzetgazdaság több mint 1855 millió eurós többletéhez - mondta a miniszter.

Megkezdődnek a Latinovits Színház befejezési munkálatai

Helyi - 2020-08-19

A Csapó utca 30-32. szám alatt lévő épületkomplexumban elhelyezett színház, teljes egészében önkormányzati forrásból épült meg és 2009. április 29-én végleges használatbavételi engedélyt kapott, azzal a feltétellel, hogy a tényleges működésének megkezdése előtt a működési engedélyhez szükséges befejezési munkákat elvégzik.

Második alkalommal: Bringafeszt, a kerékpárosok szezonindító eseménye Debrecenben!

Helyi - 2020-08-19

A virágkarneváli héten, augusztus 22.-én reggel a Pallagi úton, az új strand előtti sétányon startol el a 2. Debreceni Bringafeszt!A Bringafeszt több száz bringást megmozgató eleme a 9:00-tól induló hagyományos kerékpárút-bebiciklizés, amelyen egy egészen rövid,3 km-es távon, Debrecenen belül, teljes rendőri fedezet mellett tekerhetnek a bringások, végig tekerve az újonnan megépült kerékpárutat.

„Lehunyja sok szemét a ház”

Helyi - 2020-08-11

„Lehunyja sok szemét a ház” címmel több mint kéthetes programsorozattal búcsúzik a Csokonai Színház társulata és közönsége a felújítás előtt álló történelmi épülettől. Kulisszajárásokkal, színházi kvízözönnel, zenés erkélykoncertekkel, nyílt próbákkal, fáklyás felvonulással várják közönségüket, sőt élőlánc költözteti majd át egy-egy előadás ikonikus kellékét és jelmezét a Csokonai Színházból a Víg Kamaraszínházba.

Az eseménysorozat augusztus 18-án a Lighthouse: ON fénytárlattal kezdődik és a Bánk bán szeptember 5-i premierjével zárul. A társulat ezúttal is olyan innovatív programokkal várja vendégeit, amelyek új oldalairól jelenítik meg a Kossuth utcai épületet.

Az ON térspecifikus csoportos kiállítás a Lighthouse fényművészeti szövetség alkotóinak kompozícióit mutatja be alkalmi kiállítótérré avatva a Csokonai Színház különleges atmoszférájú környezetét. Az állandó változást és a változó állandóságot szimbolizáló alkotások a fény különböző közegeinek személyes megtapasztalására invitálnak.

Bejrúti robbanás - Elindult a debreceni különleges orvos- és mentőcsoport

Helyi - 2020-08-07

A mentési munkálatok segítésére pénteken elindult Bejrútba a Debreceni Egyetem (DE) különleges orvos- és mentőcsoportja (DEKOM) - közölte a szervezet sajtószolgálata.

Milliárdos vállalkozót vettek őrizetbe a NAV nyomozói

Helyi - 2020-08-07

Közismert kelet-magyarországi élelmiszerlánc- és szállodatulajdonost vettek őrizetbe a napokban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói Debrecenben.

A vállalkozó egy év alatt 3,6 milliárd forint osztalékot vett fel vállalkozásaiból, ami után nem fizetett adót. A milliárdos üzletember letartóztatásban van, ügyvédje is gyanúsított - közölte.

Kelet-Magyarország egyik meghatározó élelmiszerláncának tulajdonosa 2017-ben több gazdasági társaságtól 3,6 milliárd forint osztalékot vett fel. Az ügyvédje segítségével az Egyesült Arab Emírségekben szerzett letelepedési jogot, arab fedővállalkozást és hivatalos lakcímet, hogy ezekkel a hamis adatokkal elkerülje több mint 540 millió forint személyi jövedelemadó befizetését Magyarországon.

Kigyulladt egy faipari épület Hajdúböszörményben

Helyi - 2020-08-07

Kigyulladt egy épület egy faipari telephelyen péntek reggel Hajdúböszörményben, a Kórház téren, a lángokkal jelenleg is nagy erőkkel küzdenek a tűzoltók - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője késő délelőtt.

Papp-Kunkli Nóra hozzátette: a füst beáramlott a környező utcákba, ezért a füstszennyezés mérésére a helyszínre érkezett a hajdú-bihari katasztrófavédelem mobil laboratóriuma. A környéken lakó mintegy negyven embert arra kérték, hogy a beavatkozás idejére maradjon otthon.

Papp-Kunkli Nóra tájékoztatása szerint az épület teljes terjedelmében ég, benne a faanyagok mellett a targoncák is kigyulladtak. A tűzoltóknak több gázpalackot sikerült épségben kivinniük az épületből.

A helyszínre további tűzoltókat vezényeltek, így már 45 tűzoltó küzd a lángokkal - tette hozzá.

Campus Fesztivál helyett stadionkoncertek lesznek Debrecenben

Helyi - 2020-08-06

A koronavírus-járvány miatt az idén a Campus Fesztivált nem tudták megtartani, a szervezők azonban stadionkoncertekkel igyekeznek fesztiválhangulatot biztosítani a közönségnek a debreceni Nagyerdőben.

A szervezők csütörtöki közleménye szerint augusztus 19-én, 20-án, 21-én és 22-én, azaz négy estén át nyolc kiemelt koncert várja majd a Nagyerdei Stadionba látogató közönséget, amely szabadtéren, ültetett formában, a járványügyi szabályoknak megfelelően szórakozhat. A koncertekre névre szólóan, szektorokba lehet jegyet vásárolni - írták.

A négy augusztusi estén Majka&Curtis, Kowalsky meg a Vega, Rúzsa Magdi, a Bagossy Brothers Company, Szabó Balázs Bandája, Horváth Tamás, a Follow the Flow és a Punnany Massif lép fel.