Olvastuk

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2491 találatból.

Illegális bevándorlás - Az EU 127 millió eurót folyósít Tunéziának

Olvastuk - 2023-09-22

- A stratégiai és átfogó partnerségről szóló egyetértési megállapodás végrehajtásának támogatására az Európai Bizottság 60 millió eurós költségvetési támogatást utal Tunézia számára.

A csodálatos mandarinnal indul a Duda Éva társulat új évada

Olvastuk - 2023-09-21

Fischer Iván felkérésére Bartók Béla emblematikus műve, A csodálatos mandarin színpadra állításával indítja 15. évadát a Duda Éva Társulat a Budapesti Fesztiválzenekarral közösen ősszel a Müpában, majd Rómában.

Az Európai Hidak fesztivál keretében Fischer Iván vezényletével a Budapesti Fesztiválzenekar rendhagyó együttműködésre készül a Duda Éva Társulattal a Müpában, majd a római Santa Cecilia Koncertteremben - áll a társulat közleményében.

A szorongásoldás eszközös terápiájának lehetőségeit vizsgálják a HCEMM kutatói

Olvastuk - 2023-09-18

- A szorongásoldás eszközös terápiájának lehetőségeit vizsgálják a Magyar Molekuláris Medicina Kiválósági Központ (Hungarian Cencter of Excellence for Molecular Medicine - HCEMM) kutatói.

Az idegsejtek elektromos jelek formájában kommunikálnak egymással, létrehozva ezáltal a központi idegrendszer bonyolult hálózatát, amelynek köszönhetően képessé válunk érezni, gondolkodni, emlékezni. Az emberi populáció 15-20 százalékát - nagyobb részben a nőket - érintik azok a betegségcsoportok, amelyek közvetlenül a központi idegrendszert támadják, legyen szó depresszióról, poszttraumás szindrómáról, epilepsziáról.

Meryl Streep szívesen visszatérne egy harmadik Mamma Mia! filmben

Olvastuk - 2023-09-14

Szívesen visszatérne egy harmadik Mamma Mia! filmben, akár újjászületett Donnaként is - mondta el Meryl Streep egy interjúban.

A Vogue a közelmúltban közölt egy visszaemlékezést, amelyben a Mamma Mia! musicalfilm egykori sztárjai, köztük Streep, Amanda Seyfried, Colin Firth, Pierce Brosnan, Dominic Cooper és Stellan Skarsgard meséltek az egykori produkcióról, és játszottak el egy harmadik film gondolatával - számolt be róla a The Hollywood Reporter.

Kényszerleszállást hajtott végre Szibériában egy utasszállító

Olvastuk - 2023-09-12

- Kényszerleszállást hajtott végre kedden egy búzamezőn az Uralszkije Avialinyii (Ural Airlines) Airbus A320-as repülőgépe a novoszibirszki Ubinszkojei járásban, a fedélzeten 159 utassal és hatfős személyzettel.

Az S&P felfüggesztette Fehéroroszország adósbesorolását

Olvastuk - 2023-09-11

- Az S&P Global Ratings nemzetközi hitelminősítő felfüggesztette Fehéroroszország szuverén besorolását, amit a szükséges információk hiányával indokolt.

Azt is jelezte, amennyiben ésszerű időn belül Fehéroroszország nem juttatja el a szükséges adatokat, az S&P visszavonja a minősítéseket.

Pártot alapít Vona Gábor

Olvastuk - 2023-09-07

Második Reformkor néven párttá alakul a Vona Gábor volt Jobbik-elnök által létrehozott alapítvány. A politikus erről a közösségi oldalára csütörtökön feltöltött videóban beszélt.

Vona Gábor felidézte, hogy a 2018-as választások után jegyeztette be a Második Reformkor Alapítványt, amely az elmúlt években kulturális és közéleti tevékenységet folytatott, és most Második Reformkor - rövidítve 2RK - néven párttá alakul.

Hónapokig zárva tarthat a Death Valley a rendkívüli eső után

Olvastuk - 2023-09-05

Akár három hónapig is zárva maradhat a világ legszárazabb és legforróbb térsége, a Nevada és Kalifornia állambeli Death Valley Nemzeti Park a látogatók előtt az augusztusi rendkívüli eső okozta károk miatt - közölték illetékesek hétfőn.

Az MNB 19 millió forintra büntette meg az NN Biztosítót

Olvastuk - 2023-09-04

- Az MNB 19 millió forintra bírságolta az NN Biztosító Zrt.-re az ügyféltájékoztatás, az informatikai biztonság, illetve egyes szerződési feltételek hiányosságai miatt.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn közölte, hogy a biztosítónak december végéig számot kell adnia a legtöbb kérdésben a jogsértések megszüntetéséről.

A jegybank megállapította, hogy a biztosító informatikai rendszerénél nem volt megfelelő a jogosultságellenőrzés, az üzletmenet-folytonossági tervek és a licenckezelés.

Négy magyar érem történelmi fegyverekkel

Olvastuk - 2023-09-02

- Négy magyar érem született az elöltöltő fegyveres hosszútávlövész világbajnokságon, amelynek a Veszprém melletti újmajori katonai lőtér adott otthont.

Rekordösszegű osztalékot fizettek a világon a második negyedévben

Olvastuk - 2023-08-30

Rekordszintű volt a kifizetett osztalék összege a második negyedévben a világon - áll a Janus Henderson brit alapkezelő jelentésében.

Az alapkezelő a világ mintegy 1200 legnagyobb, tőzsdén jegyzett cégének adatai alapján azt közölte a honlapján, hogy az idén a második negyedévben globálisan 568,1 milliárd dollár osztalékot fizettek ki, 4,9 százalékkal többet az egy évvel korábbinál

Szijjártó: modern akkumulátor-újrahasznosító üzemet épít egy szlovén vállalat Alsózsolcán

Olvastuk - 2023-08-29

A világ legmodernebb technológiájú akkumulátor-újrahasznosító üzemét építi meg a szlovén Andrada-csoport Alsózsolcán, tízmilliárd forintnyi értékével ez minden idők legnagyobb szlovén beruházása Magyaországon - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Szlovéniában.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető rámutatott: "ezzel biztosítani tudjuk azt, hogy az elektromos akkumulátorgyártás teljes egészében környezetterhelés nélkül megy végbe, és hogy az elektromos akkumulátorok újrahasznosítása is így már biztosított lesz".

Továbbá kitért arra is, hogy az Andrada-csoport a magyarországi környezetvédelmi szabályoknál négyszer szigorúbb előírásokat tart önmagára nézve kötelezőnek.

A Fülöp-szigeteken több százan menekültek el a Saola tájfun keltette áradások elől

Olvastuk - 2023-08-27

Több száz ember menekült el a Saola szupertájfun keltette áradások elől a Fülöp-szigetek északkeleti részén - jelentették a mentőszolgálatok vasárnap.

A trópusi ciklon szombat este óránkénti 185 kilométeres széllel csapott le.

"A szél nem volt túl erős, de tegnap este heves esőzések voltak" - mondta az AFP francia hírügynökségnek Ruelie Rapsing, Cagayan tartomány egyik mentőtisztje.

Rapsing szerint Cagayan négy városában összesen 388 embert evakuáltak az árvíz miatt, és két másik várost is fenyeget a vízszint emelkedése.

Bűnügyi nyilvántartásba vették Donald Trumpot

Olvastuk - 2023-08-25

Feladta magát Donald Trump csütörtökön Georgia állam atlantai börtönében, ahol a múlt heti bűnügyi vádemelés nyomán nyilvántartásba vették, majd óvadék ellenében szabadon távozhatott.

Donald Trump helyi idő szerint este érkezett a georgiai nagyvárosba, ahol a Fulton megyei börtönben formális letartóztatás történt, aminek részeként ujjlenyomatot vettek tőle, és elkészült a nyilvántartási fotó, az úgynevezett "mugshot".

A demokrácia napján készül tüntetésre és hídfoglalásra az Országos Közös Akarat

Olvastuk - 2023-08-23

Szeptember 15-én a Fridays for Future mozgalommal kiegészülve ismét nagyszabású tüntetésre készülnek a pedagógusok és a diákok.

"Harcra készülünk. Arra, hogy nem fogjuk elfogadni azt, hogy senkinek néz minket a hatalom. Arra, hogy egy békés, nyugodt és kiegyensúlyozott életünk lehessen, ahol megbecsülnek minket, és a minket körülvevő embereket is, a tanárainkat, az orvosainkat, a szociális dolgozóinkat, mindenkit. Egy demokráciára készülünk" - hangzott el az Országos Közös Akarat kedd délutáni sajtótájékoztatóján.

MNB: jelentős bírság az MBH Bank csoportvizsgálata nyomán

Olvastuk - 2023-08-21

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) átfogó vizsgálata nyomán 87 millió forint bírságot szabott ki az MBH Bankra.

Egyebek közt vállalatirányítási, kockázatkezelési, IT-biztonsági, tőkemegfelelési és értékvesztésképzési, illetve adatszolgáltatási hiányosságok miatt kapott bírságot a pénzintézet. A banknál feltárt problémák nem veszélyeztetik annak megbízható működését, ugyanakkor a jegybank előírta a jogsértések mielőbbi kiküszöbölését - jelentette be hétfőn a jegybank.

Az MNB - helyszíni ellenőrzést is magába foglaló - csoportszintű átfogó vizsgálatot folytatott az MBH Csoportnál, azaz az MBH Bank Nyrt.-nél (MBH Bank), az irányítása alatt álló MBH Jelzálogbank Nyrt.-nél (MBH Jelzálogbank), az MBH Befektetési Bank Zrt.-nél (MBH Befektetési Bank), a Budapest Lízing Zrt.-nél (Budapest Lízing), a Takarék Farktorház Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-nél (Takarék Faktor), az Euroleasing Ingatlan Zrt.-nél (Euroleasing Ingatlan), az Euroleasing Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-nél (Euroleasing), az MBH Bankba időközben beolvadt Takarékbank Zrt.-nél és a Takarék Ingatlan Zrt.-nél, valamint az Integrált Hitelintézetek Központi Szervezeténél.

Megindult Tel-Aviv első villamosa

Olvastuk - 2023-08-18

Több éves késéssel pénteken egynapos díjmentes utazással megindult Tel-Aviv első, "piros" villamosvonalán a közlekedés - jelentette a helyi média pénteken.

Rejtélyes erődöt találtak az Ohridi-tó mélyén

Olvastuk - 2023-08-17

Rejtélyes, víz alatti erődre leltek régészek és búvárok az Ohridi-tó albániai részén - közölte a Vesti.mk északmacedón hírportál csütörtökön.

A térség legrégibb és legmélyebb tavában a tudósok szerint vélhetőleg Európa egyik legkorábbi erődítményét fedezték fel.

Halálra késelte egy férfi egy békéscsabai hotel alkalmazottját

Olvastuk - 2023-08-16

- Halálra késelte egy békéscsabai hotel alkalmazottját egy vendég kedd este, a férfi elmenekült, de szerda reggel feladta magát - közölte a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A szentgotthárdi polgármester illegálisan leszedette a Momentum plakátjait

Olvastuk - 2023-08-15

A Momentum Donáth Anna üzeneteit bemutató vándorplakátjai hónapok óta járják az országot, amelyeken a – propagandával ellentétben – a valóságról értesülhetnek az érdeklődők az oktatással kapcsolatban.

Pleva Dániel, a Momentum Vas megyei elnöke most arról számolt be, hogy Szentgotthárdon a helyi polgármester annak ellenére kiszedette a plakátokat azok tartóiból, hogy azok minden előírásnak megfelelve kerültek kihelyezésre.