Olvastuk

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1826 találatból.

Nyolc év börtönt kapott a hajléktalan társát baltával megölő férfi

Olvastuk - 2020-01-16

Jogerősen nyolc év börtönt kapott a hajléktalan társát baltával megölő férfi, a Debreceni Ítélőtábla csütörtöki határozatával helybenhagyta az első fokon eljáró Miskolci Törvényszék tavaly októberben kihirdetett ítéletét.

Új utasmóló nyílt a diszkont légitársaságok utasainak a Liszt Ferenc-repülőtéren

Olvastuk - 2020-01-15

- Átadták a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér új utasmólóját szerdán, ahol a diszkont légitársaságok utasai kényelmesen várakozhatnak, amíg beszállhatnak repülőgépeikbe; ezzel egy időben az eddigi, kényelmetlen "bádogvárost" pedig elkezdi lebontani a repülőtér üzemeltetője.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a helyszínen azt hangsúlyozta, hogy a diszkont utasok kiszolgálásának eddigi minősége az "emberi méltóságot sértette", ennél többet érdemelt Budapest, amely Európa légiközlekedésében fontos ponttá vált. Megjegyezte, hogy a repülőtér üzemeltetőjével komoly csatákat vívtak, de ennek most meglett a "gyümölcse".

Madárinfluenza - Nébih: Hajdú-Bihar megyében is megjelent a madárinfluenza

Olvastuk - 2020-01-15

A Hajdú-Bihar megyei Létavértes településen egy nagy létszámú, mintegy 115 000-es állományú kacsatartó telepen is azonosította a madárinfluenza vírusát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma - közölte a hivatal szerdán.

A vizsgálatok ezúttal is a betegség H5N8 altípusát mutatták ki, amely a baromfifélékre veszélyes.

A hatóság a szükséges intézkedéseket megtette, így többek között már elkezdték a fertőzött állomány leölését, valamint kijelölték a gazdaság körül a 3 kilométer sugarú védőkörzetet és a 10 kilométer sugarú megfigyelési körzetet.

Ukrán repülő - Ukrajna fontos adatokat kapott az Egyesült Államoktól a légi katasztrófáról

Olvastuk - 2020-01-10

- Fontos adatokat kapott Ukrajna az Egyesült Államoktól a teheráni légi katasztrófáról - számolt be pénteken az UNIAN ukrán hírügynökség az ukrán diplomácia vezetőjének Twitter-üzenetére hivatkozva.

Ukrán repülő - Az ukrán szakértők orosz gyártmányú rakéta maradványai után is fognak kutatni a becsapódás helyszínén

Olvastuk - 2020-01-09

- Az ukrán szakértők egy Tor típusú orosz gyártmányú légvédelmi rakéta maradványai után is fognak kutatni azon a helyen, ahol földbe csapódott szerdán a MAU ukrán légitársaság utasszállító repülőgépe - közölte csütörtökön Olekszij Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára.

Iráni-amerikai viszály - A Wizz Air járatai biztonsági okokból nem érintik az iraki és az iráni légteret

Olvastuk - 2020-01-08

A Wizz Air repülőgépei biztonsági okokból nem érintik az iraki és az iráni légteret, a Dubajba közlekedő járatok Szaúd-Arábia felől közelítik meg az úti célt - közölte a légitársaság szerdán.

Leomlott Puerto Rico híres tengeri "sziklaablaka" az erős földrengésben

Olvastuk - 2020-01-07

- Leomlott a hétfői erős földrengésben Puerto Rico híres tengeri "sziklaablaka", a Punta Ventana. Az 5,8-as erősségű földmozgás a karibi sziget déli partjainál pusztított helyi idő szerint hétfő hajnalban, áramkimaradást okozott, az épületekben súlyos károk keletkeztek. Szökőár miatt nem adtak ki riasztást - írta a BBC hírportálja kedden.

Venezuelai válság - Az EU továbbra is Juan Guaidót ismeri el a venezuelai nemzetgyűlés elnökének

Olvastuk - 2020-01-06

- Az Európai Unió továbbra is Juan Guaidót ismeri el a venezuelai nemzetgyűlés elnökének. Az EU külügyi szolgálatának hétfői közleménye szerint az ellenzéki többségű törvényhozás új elnökének megválasztását súlyos szabálytalanságok és a demokratikus alkotmányt sértő cselekmények jellemezték.

Trump csapássorozattal fenyegeti Iránt, ha Szulejmáni meggyilkolása miatt támadásokat indítana

Olvastuk - 2020-01-05

Donald Trump amerikai elnök csapássorozattal fenyegette meg Iránt vasárnap a Twitteren, ha Kászim Szulejmáni tábornok, az iráni Forradalmi Gárda al-Kudsz különleges alakulatának meggyilkolásáért bosszúból támadásokat indítana amerikaiak vagy amerikai érdekeltségek ellen.

Lemondott az észak-macedón miniszterelnök

Olvastuk - 2020-01-03

Lemondott Zoran Zaev észak-macedón kormányfő pénteken, hogy lehetővé váljon a tavaszi előrehozott választás kiírása.A lemondás után szakértői kormány irányítja a nyugat-balkáni országot áprilisig.

A tavalyi volt a legmelegebb év Ausztráliában

Olvastuk - 2020-01-02

2019 volt a legmelegebb év Ausztráliában a feljegyzések kezdete óta, az átlaghőmérséklet 1,52 Celsius-fokkal volt magasabb az 1960-1990 közötti átlaghőmérsékletnél - közölte az ausztrál meteorológiai intézet.

Ukrajna megkezdte az orosz gáz új szerződés szerinti szállítását Európába

Olvastuk - 2020-01-01

Ukrajna szerdától már az európai szabályok szerint, az orosz féllel megkötött új tranzitmegállapodás alapján szállította a gázt Európába, a rendszer zavartalanul működik - közölte az ukrán gázszállító rendszert üzemeltető, újonnan létrehozott vállalat, az OHTSZU sajtószolgálata.

Ösztöndíj szerb-magyar kettős állampolgárok részére

Olvastuk - 2019-12-27

Az Európai Polgár Közhasznú Alapítvány "A szerb-magyar baráti kapcsolatok, az együttműködés és a demokrácia segítése, erősítése" címmel ösztöndíj pályázatot hirdet nagykorú szerb-magyar kettős állampolgárok számára.

Horvát sajtó: Milanovic pszichológiai, Grabar-Kitarovic matematikai előnnyel indul a második fordulóban

Olvastuk - 2019-12-23

Kiélezett küzdelem várható a két nagy horvátországi párt között az elnökválasztás második fordulójában, amelyen Zoran Milanovic volt kormányfő, ellenzéki politikus, a Szociáldemokrata Párt (SDP) jelöltje pszichológiai, Kolinda Grabar-Kitarovic jelenlegi államfő, a jobboldali Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) jelöltje pedig matematikai előnnyel indul - írta a Jutarnji List című horvát napilap hétfőn.

NMHH: bírságot szabott ki a médiatanács két rádióra

Olvastuk - 2019-12-20

Bírságot szabott a médiatanács két rádió szolgáltatójára a szerződéses vállalások megsértése miatt - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága pénteken.

Brit választások - A Brexit-folyamat végigvitele áll a brit kormányprogram élén

Olvastuk - 2019-12-19

A konzervatív párti brit kormány elsődleges feladatának tekinti az Egyesült Királyság kiléptetését az Európai Unióból a távozás jelenleg érvényes január 31-i határnapján - áll a Boris Johnson miniszterelnök vezette kormány csütörtökön bemutatott új törvényalkotási és cselekvési programjában.

Robotépítő és -programozó eszközöket kaptak a debreceni nemzetközi iskola diákjai

Olvastuk - 2019-12-18

Robotépítő és -programozó eszközöket adományozott a debreceni nemzetközi iskola tanulóinak a National Instruments (NI) Hungary Kft., a mérnöki munka népszerűsítésére a cégnél oktatási célra kifejlesztett legmodernebb készleteket Ábrahám László NI-igazgató szerdán adta át az iskolában.

Brexit - London kizárná az átmeneti időszak meghosszabbításának lehetőségét

Olvastuk - 2019-12-17

- Egybehangzó keddi brit sajtóértesülések szerint London ki akarja zárni a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után tervezett átmeneti időszak meghosszabbításának lehetőségét.

Átült Salvini pártjába a kormányon lévő Öt Csillag Mozgalom néhány szenátora

Olvastuk - 2019-12-13

- A Matteo Salvini vezette Liga frakciójába ült át pénteken az Öt Csillag Mozgalom (M5S) három felsőházi tagja, tovább gyengítve a belső válsággal küzdő kormánypártot. Luigi Di Maio, az M5S vezetője árulásnak nevezte átülésüket, míg Salvini úgy reagált, a kormány helyett az ellenzéket választó szenátorok előtt nyitva a Liga kapuja.

The Wall Street Journal: a Vatikán a péterfilléreket a költségvetési hiánya betömésére használja fel

Olvastuk - 2019-12-12

A Vatikán az elesettek megsegítésére felajánlott adományok, az úgynevezett péterfillérek legnagyobb részét költségvetési hiánya betömésére használja fel - írta exkluzív tudósításában szerdán éjjel internetes oldalán a The Wall Street Journal című amerikai lap.

Vatikáni keltezésű tudósításában a lap úgy fogalmaz: az évente több mint 50 millió euró értékű adományokat a Vatikán a saját adminisztratív költségeire fordítja, és a felajánlásoknak csak alig 10 százaléka jut el a rászorulókhoz.

Még a Szentszék falain belül is nagyon kevesen tudnak arról, hogy hová kerülnek a péterfillérek - írta az amerikai lap, hozzátéve, hogy csupán néhány tisztségviselő van részletesen tisztában ezzel. A lap mindazonáltal úgy tudja: a katolikus egyház vezetői közül egyre többen aggódnak amiatt, hogy félrevezetik a híveket az adományaik ügyében. "Ez tovább rombolhatja a Vatikán megítélését a pénzügyek terén Ferenc pápa irányítása alatt" - állapította meg a The Wall Street Journal.