Olvastuk

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2292 találatból.

A pedagógusok sztrájkbizottsága előzetes normakontroll eljárásra kéri az államfőt

Olvastuk - 2022-05-25

A pedagógusok sztrájkbizottsága arra kéri Novák Katalin köztársasági elnököt, hogy küldje előzetes normakontrollra a sztrájkot korlátozó törvényt - közölte a sztrájkbizottságot alkotó két nagy pedagógus szakszervezet szerdán.

A Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete azt kéri, hogy az államfő ne írja alá az Országgyűlés által kedden elfogadott, a Nemzeti köznevelésről szóló törvény módosítását, hanem azt küldje meg az Alkotmánybírósághoz előzetes normakontroll eljárásra.

MEKH: 25 százalék felett a földgáztárolók töltöttsége

Olvastuk - 2022-05-23

Április közepéhez képest 383 millió köbméterrel nőtt a betárolt földgázkészlet, így a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) adatai szerint május közepén 1,599 milliárd köbméter földgáz volt a hazai földalatti gáztárolókban, ami 25,27 százalékos töltöttséget jelent .

WSJ: szándékosan okozhatták a márciusi, dél-kínai repülőszerencsétlenséget

Olvastuk - 2022-05-18

Szándékosan okozhatták a China Eastern kínai légitársaság belföldi járatának márciusban történt katasztrófáját, amely 132 ember halálát okozta - jelentette a The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai lap bennfentes forrásra hivatkozva.

Rekordmértékben emelkedtek áprilisban a nagykereskedelmi árak Németországban

Olvastuk - 2022-05-16

A nyilvántartások 1962-es kezdete óta a legnagyobb mértékben emelkedtek éves bázison áprilisban a nagykereskedelmi árak Németországban a szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis hétfői jelentése alapján.

DK: Vagy működhessenek magánintézményekként, vagy vegye át az állam a maradék két meddőségi centrumot!

Olvastuk - 2022-05-11

A kormány előbb törvényben tiltotta meg a meddőségi centrumoknak, hogy magánintézményként működjenek, majd ígéretet tett arra, hogy az állam minden intézményt át fog venni.

Ez azonban nem történt meg, két olyan meddőségi centrum is van az országban, amelyek már nem működhetnek magánintézményként sem, de nem veszi át őket az állam sem, így június 30-cal megszűnik a működési engedélyük. A család- és gyermekvállalás-ellenes intézkedést egy olyan helyzetben követte el a kormány, amikor egyébként is 1,5-2 évet kell várniuk a meddő pároknak az első konzultációra.

Szardínián több mint 3000 éves óriás szobrokat találtak

Olvastuk - 2022-05-09

Ökölvívókat és harcosokat ábrázoló, több méter magas szobrok darabjai kerültek elő a szardíniai Mont'e Prama ásatási területén, amelyet régészek a szigetet a vaskorban lakó civilizáció leletei kincsesbányájának tartanak.

Ukrajnai háború - Putyin megtiltotta az üzletkötést az orosz szankciók által sújtott szervezetekkel

Olvastuk - 2022-05-03

Megtiltotta az orosz szankciókkal sújtott külföldi személyekkel és szervezetekkel való üzletkötést és a velük szemben fennálló kötelezettségek teljesítését kedden kiadott rendeletében Vlagyimir Putyin orosz elnök, válaszul az Oroszország ellen bevezetett korlátozásokra.

Koronavírus - Pekingben tovább folytatódik a lakosság tesztelése

Olvastuk - 2022-05-02

- Pekingben tovább folytatódik a lakosság koronavírus-tesztelése, miután a város lakóinak zömét a múlt héten három körben tesztelték.

Az alacsony esetszám ellenére a kínai fővárosban a munka ünnepéhez kapcsolódó, április 30-tól május 4-ig tartó munkaszünet idején a város nagy részén további két körben tesztelik a lakosságot.

DK: Bősz Anett lesz a Demokratikus Koalíció főpolgármester-helyettese

Olvastuk - 2022-05-01

Bősz Anett lesz a Demokratikus Koalíció (DK) főpolgármester-helyettese, miután Gy. Németh Erzsébet, a párt eddigi fővárosi képviselője, fővárosi frakcióvezetője és főpolgármester-helyettese országgyűlési mandátumot szerzett a választáson, ezzel pedig összeférhetetlenné vált korábbi pozícióival - közölte a DK szombaton.

Két és fél év börtönre ítélte Boris Beckert egy londoni bíróság a csődtörvény megsértése miatt

Olvastuk - 2022-04-29

Két és fél év szabadságvesztésre ítélte egy londoni bíróság pénteken Boris Becker egykori teniszcsillagot azon a címen, hogy a hatszoros német Grand Slam-győztes szándékos fedezetelrejtéssel igyekezett megakadályozni adósságkötelezettségeinek behajtását, és ezzel megsértette a brit csődeljárási törvényt.

Izraelben két percre megállt az élet a holokauszt-emléknapon

Olvastuk - 2022-04-28

Izraelben két percre szirénaszó mellett megállt az élet, egész nap megemlékezéseket tartanak csütörtökön a jóm hasoán, a holokauszt izraeli emléknapján.

Délelőtt tízkor országszerte megszólaltak a szirénák, megállt a forgalom az utakon, leálltak a vonatok, az emberek kiszálltak járművükből, felálltak munkahelyükön és otthonukban, és két percig lehajtott fővel emlékeztek a második világháború hatmillió zsidó áldozatára.

Használtautó.hu: drágulnak az öregedők használtautók is

Olvastuk - 2022-04-26

- Az új autók piaca a gyártói kapacitások miatt csökken, az árak viszont nemcsak az új, hanem a használt autók körében is fokozottan emelkednek, beleértve a folyamatosan öregedő példányokat - közölte a Használtautó.hu kedden.

Látványos égi jelenség: négy bolygó és a Hold együttállása figyelhető meg a tavaszi égbolton

Olvastuk - 2022-04-25

A négy legfényesebb bolygó, a Jupiter, a Vénusz, a Mars és a Szaturnusz, valamint a Hold egymás után, egy vonalban látható a hajnali égbolton a következő napokban.

A Svábhegyi Csillagvizsgáló honlapján olvasható közlemény szerint a jelenséget napkelte előtt (4 óra 45 perc - 5 óra között) lehet a legjobban megfigyelni, amikor még a Nap nem ragyogja be egészen az égboltot, de már eléggé magasra emelkedtek a bolygók. A fénypettyek a keleti-délkeleti láthatár felett 5-10 fokkal sorakoznak majd a hajnali égbolton.

A legfényesebb a Hold lesz, majd a Vénusz és a Jupiter, halványabbak a Mars és a Szaturnusz.

A kilakoltatási moratórium meghosszabbítását sürgeti a Mi Hazánk

Olvastuk - 2022-04-25

- A banki szerződések miatt indult kilakoltatások leállítását és a moratórium meghosszabbítását követeli a Mi Hazánk Mozgalom, mivel szerintük e nélkül több ezer adós veszítheti el az otthonát.

Koronavírus - Az eddigi leghosszabb koronavírus-fertőzést dokumentálhatták brit orvosok

Olvastuk - 2022-04-22

Az eddigi leghosszabb Covid-fertőzést dokumentálhatták brit orvosok: egy beteg szervezetében több mint 16 hónapon, 505 napon át volt kimutatható a koronavírus. A brit páciensnek más betegségei is voltak, és 2021-ben kórházban hunyt el.

Londoni orvosai szerint ritka az ilyen makacs, hosszú ideig tartó fertőzés. A legtöbb ember szervezete magától megszabadul a vírustól, de a szóban forgó, meg nem nevezett páciensnek nagyon súlyosan legyengült az immunrendszere.

A szakemberek kiemelték, hogy az ilyen krónikus fertőzések tanulmányozása elősegítheti az új típusú koronavírus okozta Covid-19 és kockázatainak jobb megértését - írta a BBC hírportálja.

Sikkasztás miatt börtönbüntetésre ítéltek egy komlói közös képviselőt

Olvastuk - 2022-04-21

Első fokon három év tíz hónap börtönbüntetést szabott ki a Komlói Járásbíróság egy helyi nőre, aki társasházak közös képviselőjeként több mint 200 millió forintos kárt okozott 59 társasháznak öt év alatt.

A Pécsi Törvényszék csütörtöki közleményében azt írták, hogy a nő 2012 januárjától 2017 áprilisáig látta el az érintett komlói társasházak vagyonkezelői kötelezettségeit, rendelkezett a bankszámlák és házipénztárak felett.A társasházak számláiról rendszeresen saját céljaira vett fel készpénzt, de előfordult, hogy jogosulatlan utalásokat teljesített saját lakossági folyószámlájára. Az összegeket részben ismeretlen célra, részben az általa képviselt más társasházak részére fizette be az okozott hiány leplezése érdekében. Emellett a társasházak házipénztárában található összegeket is eltulajdonította.

Koronavírus - Csökken a napi esetszám Sanghajban, enyhítik a korlátozásokat

Olvastuk - 2022-04-20

Az elmúlt három nap során folyamatosan csökkent az újonnan azonosított koronavírus-fertőzöttek napi száma Sanghajban, ahol fokozatosan oldják fel a hetek óta tartó vesztegzárat.

Megbírságolta az MNB a Patika egészségpénztárt

Olvastuk - 2022-04-19

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 8,35 millió forint felügyeleti és 800 ezer forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a Patika Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Egészség- és Önsegélyező Pénztárra (Patika egészségpénztár) - közölte az MNB kedden.

Koronavírus - Először jelentettek halálozásokat Sanghajból a város lezárása óta

Olvastuk - 2022-04-18

- Először jelentettek koronavírus-fertőzéssel összefüggő halálozásokat Sanghajból hétfőn azóta, hogy a városban a múlt hónapban lezárásokat kezdtek alkalmazni a legújabb járványhullám megfékezésére.

Ukrajnai háború - Cseh miniszter: magyar útlevéllel ukrán állampolgárok nem számíthatnak segítségre Csehországban

Olvastuk - 2022-04-14

Ukrán-magyar kettős állampolgársággal rendelkező, de magukat magyar útlevéllel igazoló ukrán menekültek nem számíthatnak semmiféle hatósági segítségre Csehországban - hívta fel a figyelmet Vít Rakusan cseh belügyminiszter.