Olvastuk

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1614 találatból.

Az Európai Unió országaiban erős ütemben drágultak a lakások.

Olvastuk - 2019-01-20

Az euróövezetben és az Európai Unió egészében is a tavalyi harmadik negyedévben az unió statisztikai hivatalának (Eurostat) jelentése szerint 4,3 százalékkal nőttek a lakásárak éves összehasonlításban a július-szeptemberi időszakban.

Pristinai hírportál: Koszovó nem vonja vissza a szerb és boszniai árukra kivetett védővámot

Olvastuk - 2019-01-18

- Az Egyesült Államok és az Európai Unió kérése ellenére sem szünteti meg a szerbiai és boszniai árukra kivetett százszázalékos vámot Koszovó - közölte értesülését a GazetaExpress című pristinai hírportál pénteken. Johannes Hahn uniós bővítési biztos csütörtökön Pristinában tárgyalt Ramush Haradinaj koszovói miniszterelnökkel az ország európai integrációjáról, illetve az integrációs folyamat felgyorsítása érdekében szükséges lépésekről.

Brexit - Káosztól tart a nemzetközi sajtó

Olvastuk - 2019-01-16

Jogi és politikai zűrzavartól tart a nemzetközi sajtó a Brexit-megállapodás londoni alsóházi elutasítása után - derül ki a szerdai lapkommentárokból.

A német lapok felháborodással és aggodalommal fogadták a brit EU-tagság megszüntetéséről az Európai Unióval kötött megállapodás elutasítását.

A legolvasottabb politikai hírportál, a független Spiegel Online Karambol a valósággal című kommentárjában kiemelte, hogy alig maradt idő a megállapodás nélküli, "káosz-Brexit" elhárítására. A kilépés március 29-re tervezett időpontját legfeljebb néhány héttel lehet elhalasztani, különben "időpontütközés fenyeget az európai parlamenti választással, amelynek részben bizarr, részben veszélyes következményei lennének az egész EU-ra nézve".

Elloptak egy feltételezett Michelangelo-festményt, mielőtt szakértő megvizsgálhatta volna

Olvastuk - 2019-01-15

- Elloptak egy feltételezett Michelangelo-festményt egy belga kisváros templomából pár nappal azelőtt, hogy egy szakértő megvizsgálta volna.

A Szent család című 16. századi kép, amely a zelei templom lelkésze, Jan Van Raemdonck szerint meghökkentő hasonlóságot mutat a reneszánsz mesternek egy brit gyűjteményben őrzött rajzával, péntek hajnalban tűnt el helyéről az oltár közelében

Már a keleti partvidéket is vastag hótakaró borítja az Egyesült Államokban

Olvastuk - 2019-01-14

A középnyugati államok után már az Egyesült Államok keleti partvidékét is vastag hótakaró borítja.A széles viharzóna, amely szombaton még Új-Mexikótól a Nagy-síkságig és a Sziklás-hegységig húzódott, az Egyesült Államok keleti partvidékén is havazást, helyenként hóviharokat hozott mintegy 2900 kilométer széles sávban.

Ferenc pápa június 1-jén tart Csíksomlyón szabadtéri szentmisét

Olvastuk - 2019-01-11

- Június 1-jén, szombaton tart szabadtéri szentmisét a csíksomlyói hegynyeregben Ferenc pápa - közölte Oláh Zoltán kanonok, a Gyulafehérvári Főegyházmegye pápalátogatás ügyében illetékes sajtóreferense.

Elmondta: a pápalátogatást a pünkösdi zarándoklat mintájára készítik elő, így a mise szabadtéren lesz a csíksomlyói hegynyeregben, ahol a pünkösdi búcsú szentmiséjét is szokták tartani.

Rámutatott: mivel a pünkösdi búcsú az idén egy héttel későbbre, június 8-ára esik, magánbeszélgetésekben felmerült a két esemény összevonásának lehetősége. Leszögezte: erről azonban még nem született döntés, amelynek meghozatalában Jakubinyi György érsek és a csíksomlyói ferencesek illetékesek.

Negyven élő védett madarat találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Olvastuk - 2019-01-09

Negyven élő védett madarat találtak a pénzügyőrök egy román kisbuszban. Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense közölte, a pénzügyőrök jövedéki ellenőrzésen állítottak meg egy román kisbuszt Nagylaknál.

Elhárította a román elnöki hivatal a terrorváddal elítélt székelyek szabadon bocsátását sürgető petíciót

Olvastuk - 2019-01-08

- Elhárította a román elnöki hivatal azt a több mint tízezer aláíró által támogatott petíciót, amelyben öt romániai magyar parlamenti képviselő kérte Klaus Iohannis államfő közbelépését a terrorizmus vádjával bebörtönzött Beke István és Szőcs Zoltán szabadon bocsátása érdekében - tudatta keddi számában az erdélyi Krónika című lap.

Vidékszerte tüntettek a "rabszolgatörvény" ellen

Olvastuk - 2019-01-04

Szegeden kezdődtek tegnap és az ország számos pontján folytatódnak ma és holnap a vidéki kormányellenes tüntetések és tiltakozások. Szombathely és Pápa mellett félpályás útlezárással jelezték az elégedetlenségüket a demonstrálók, este pedig Pécsen, Szombathelyen és Gödöllőn tartanak utcai felvonulásokat.

Tőzsde - Az amerikai-kínai tárgyalások híre javított a hangulaton Ázsiában

Olvastuk - 2019-01-04

- Jól fogadták a befektetők Ázsiában és a csendes-óceáni térségben pénteken Peking azon bejelentését, hogy újabb tárgyalási fordulót tartanak az amerikai-kínai kereskedelmi viták rendezéséről, miközben a recessziós félelmek hatására a piacok elkezdték beárazni egy amerikai kamatcsökkentés esélyeit.

Nemzetközi körözést adott ki a román rendőrség Olosz Gergely volt RMDSZ-szenátor ellen

Olvastuk - 2019-01-03

Nemzetközi körözést adott ki a román rendőrség Olosz Gergely, az RMDSZ volt szenátora ellen, akit három év letöltendő szabadságvesztésre ítéltek korrupcióért - közölte az Agerpres hírügynökséggel csütörtökön Nicoleta Tolvaj Marin, a Kovászna megyei rendőrfelügyelőség szóvivője.

A legfelsőbb bíróság december 20-án hozta meg ítéletét, Olosz Gergely azonban nem jelentkezett büntetése végrehajtására, és a rendőrségnek sem sikerült előállítania. Az óév utolsó napjaiban országos elfogató parancsot adtak ki a nevére, és személyi adatait elküldték Románia valamennyi határátkelőjére. Miután ez nem vezetett eredményre, most már nemzetközi körözést adtak ki ellene - magyarázta a szóvivő.

A Netflix kivette kínálatából egyik műsorának Rijád által kifogásolt epizódját

Olvastuk - 2019-01-02

Az amerikai Netflix tartalomszolgáltató Rijád követelésére kivette szaúd-arábiai kínálatából egy stand-up komédiájának egyik epizódját - jelentette az amerikai közszolgálati rádió (NPR).

Juncker: a kereszténydemokrata értékek nem egyeztethetők össze a Fidesz politikájával

Olvastuk - 2018-12-30

A kereszténydemokrata értékeket nem lehet összeegyeztetni a Fidesz politikájával - jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke egy vasárnap megjelent német lapinterjúban.

Külföldi sajtó Magyarországról - A Financial Times az EP-választásról

Olvastuk - 2018-12-27

A Financial Times című brit üzleti napilap a tavasszal esedékes európai parlamenti választásokkal foglalkozó cikkében azt írta csütörtökön, hogy Európa megosztottsága nemcsak a kelet-nyugat tengely mentén lesz tapasztalható, hanem a liberálisokat és a konzervatív nacionalistákat állítja majd egymással szemben az unióban maradó 27 tagállam mindegyikében.

A cikk írója, Tony Barber kiemelte, az európai integráció "bajnoka", Emmanuel Macron francia elnök nagyon eltérő politikai nézeteket vall, mint a "konzervatív nacionalista" Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

Fényszennyezés csökkentésével kapcsolatos kutatások is zajlanak az ELTE Savaria Egyetemi Központjában

Olvastuk - 2018-12-26

Csaknem egymilliárd forintos uniós támogatással olyan kutatások zajlanak az ELTE Savaria Egyetemi Központjában, amelyek eredményeit felhasználva energiatakarékos módon csökkenteni lehet a közvilágítás által okozott fényszennyezést - közölte az egyetemi központ.

Elgázoltak egy gyalogost a 471-es főúton Debrecen közelében

Olvastuk - 2018-12-21

Halálra gázolt egy gyalogost egy személyautó csütörtök éjszaka a 471-es főúton Debrecen és Hajdúsámson között - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján pénteken.

A halfogyasztás harmada az ünnepekhez köthető

Olvastuk - 2018-12-19

A magyar halfogyasztás egyharmada a karácsonyi ünnepekhez köthető, ugyanakkor fontos lenne, hogy a lakosság hétköznapi táplálkozásába, a kultúrába is beépüljön - mondta Nagy István agrárminiszter szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

A miniszter kiemelte, hogy a friss magyar hal egész évben rendelkezésre áll, azonban a lakosság halfogyasztása a legtöbbet fogyasztó országokhoz képest alacsony, tizedannyi hal fogy egy évben, az európai fogyasztás mintegy harmada. A szaktárca az ágazati szereplőkkel mindent megtesz a fogyasztás ösztönzése érdekében - tette hozzá.

Raktárnak álcázott "luxusüzletet" számolt fel a NAV Baranyában

Olvastuk - 2018-12-18

- Raktárnak álcázott, hamis divatruházati termékekkel kereskedő "luxusüzletet" számolt fel Baranyában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Már száz MOL-töltőállomáson érhetők el az ingyenes mikrochip-leolvasók

Olvastuk - 2018-12-17

Csaknem megduplázza, 54-ről 100-ra bővíti a MOL azon töltőállomásai számát, ahol ingyenes mikrochip-leolvasó lesz elérhető az elkóborolt kutyák azonosítása céljából.

Füstbe borult az Alkotmány utca - Ezrek tüntettek a kormány ellen

Olvastuk - 2018-12-16

Vasárnap délután a Hősök terén gyülekeztek a kormányellenes tüntetők, majd vonulni kezdtek. Az időközben több ezer fősre duzzadt tömeget ellenzéki női politikusok vezették a Kossuth térre, ahol beszédek hangzottak el. A szerda óta tartó tüntetések közül egyértelműen a vasárnapin voltak a legtöbben.

Délután 4 óra előtt indultak el a tüntetők. Egy hangszórókkal felszerelt platós kisteherautó volt elől, mögötte pedig molinót vittek „tiltakozunk a rabszolgatörvény ellen" felirattal. A szervezők egyébként többször is arra kérték a résztvevőket, hogy ne előzzék meg a molinót.A menetet Schmuck Erzsébet, Kunhalmi Ágnes, Szabó Tímea, Vadai Ágnes, Szél Bernadett, Varga-Damm Andrea, Bősz Anett, Demeter Márta és Bangóné Borbély Ildikó vezették, ők vitték a molinót.

A Kossuth téren Székely Tamás, a MASZSZ elnöke volt az első felszólaló. Szerinte a tüntetők nem Soros-bérencek, hanem dolgozók, szemben a túlóratörvényt megszavazó, urizáló képviselők.

Orbán szerinte tandíjmentesen végzett el egyetemet, Soros-pénzből tanult Oxfordban, majd az lett a rögeszméje, hogy megszabja, mi a jó a magyaroknak.A szekszervezeti vezetőt ellenzéki női politikusok követték, akik az összefogás fontosságát emelték ki.

Beer Miklós püspök üzent a tiltakozóknak. Szolidaritását fejezi ki velük. Üzenetét Lukácsi Katalin olvasta fel. Szerinte nemes törekvés vezeti a tiltakozókat, ám elítéli az erőszakot, a gyújtogatást és a rendőrök megtámadását. Van pásztorunk, lelki vezérünk - utal Karácsony közeledtével Jézus Krisztusra, és békés tiltakozást kér a tüntetőktől.