Olvastuk

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2395 találatból.

Internetes csalás miatt vádat emeltek egy fegyveres biztonsági őr ellen

Olvastuk - 2023-01-30

Az egyik budapesti rendőrkapitányságon dolgozott fegyveres biztonsági őrként az a férfi, aki ellen internetes csalás miatt emelt vádat az ügyészség - közölte a Somogy Vármegyei Főügyészség hétfőn.

Meta: Donald Trump vissztérhet a Facebookra és Instagramra

Olvastuk - 2023-01-26

- Visszaállítja Donald Trump fiókját a Facebook és Instagram közösségi médiumok anyavállalata - közölte a Meta.

A svájci óraexport növekedése 5,8 százalékra lassult decemberben

Olvastuk - 2023-01-25

A svájci órák exportja tavaly decemberben 5,8 százalékkal 2 milliárd 024 millió svájci frankra (1 frank=386,50 forint) nőtt, ami lassulás a novemberi 10,9 százalék bővüléshez képest - áll a svájci óraipari szövetség (FHS) jelentésében

Meteorológia: Európában kedvező időjárással kezdődött az év az őszi vetések számára

Olvastuk - 2023-01-24

- Kedvező időjárással kezdődött az év Európában az őszi vetések számára, a szokatlanul enyhe idő azonban problémákat okozhat a következő hónapokban - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden, nemzetközi agrometeorológiai elemzésében.

NAV: hamis adásvételi szerződésekkel akarta csökkenteni adóját egy autókereskedő cég

Olvastuk - 2023-01-24

Hamisított adásvételi szerződésekre bukkant egy használtautó-kereskedő cégnél az adóhatóság, amelynek revizorai a cég alacsony bevallott nyeresége miatt fogtak gyanút - áll a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) MTI-hez keddi közleményében.

Azt írták, hogy egy külföldről behozott használtautókkal kereskedő céget vizsgált az adóhatóság, amelynél látszólag minden rendben volt. Értékesítéseiről számlát állított ki, a bevallásokat benyújtotta, és a számlák szerinti adókötelezettségét is megfizette, de a minimális összegű bevallás, az alacsony nyereség és az ellenőrzésre bemutatott, külföldi magánszemélyekkel kötött adásvételi szerződések gyanúsak lettek az ellenőröknek.

Számlázási láncolat létrehozása miatt hat ember ellen emeltek vádat Somogyban

Olvastuk - 2023-01-23

Adófizetés elkerülésére szolgáló számlázási láncolat létrehozása miatt emelt vádat az ügyészség egy férfi és öt társa ellen. A Somogy Vármegyei Főügyészség hétfőn azt írta: a budapesti férfi korábban egy jól működő, autóversenyzéssel összefüggő reklámügynöki tevékenységet végző gazdasági társaság ügyvezetője volt.

Lendületes éve volt a Volkswagennek a magyarországi újautó-piacon tavaly

Olvastuk - 2023-01-21

- Lendületes éve volt a Volkswagen márkának tavaly a magyarországi újautó-piacon: a márkakereskedések 10 311 VW személyautót adtak el, 46 százalékkal többet, mint a megelőző évben.

Ezzel a wolfsburgi márka 9,2 százalékos piaci részesedéssel zárta 2022-t Magyarországon, amivel a 3. helyen áll a márkák erősorrendjében.

A Volkswagen 13 ország több mint 30 termelési helyszínén gyártja, és mintegy 150 piacán forgalmazza járműveit. Tavaly 4,56 millió autót szállított ki világszerte.

Vádat emeltek egy idősotthont illegálisan üzemeltető nő ellen

Olvastuk - 2023-01-19

A Kaposvári Járási Ügyészség több rendbeli, foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat egy kaposvári nővel szemben, aki hatósági engedély nélkül működtetett idősotthont - közölte a Somogy Vármegyei Főügyészség csütörtökön.

Várandós élettársát munkára kényszerítő férfi ellen emeltek vádat Pécsen

Olvastuk - 2023-01-18

Emberkereskedelem és kényszermunka miatt emeltek vádat egy fiatal férfi ellen.

A Baranya Vármegyei Főügyészség szerint a férfi várandós élettársát bántalmazással félelemben tartva mezőgazdasági munkára kényszerítette, bérét pedig elvette.

Svéd kormányfő: a legfontosabb, hogy az unió tiszteletben tartsa a jogállamiságot

Olvastuk - 2023-01-17

A legfontosabb az, hogy az unió tiszteletben tartsa a jogállamiságot, mint a politikai, a jogi és a gazdasági együttműködés alapját - jelentette ki az Európai Unió Tanácsának elnökségét betöltő Svédország miniszterelnöke Strasbourgban, az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén kedden.

Ulf Kristersson, a svéd tanácsi elnökség programját bemutató ülésen közölte, Svédország prioritása, hogy fenntartsa az Európai Unió közös alapvető értékeit, és megerősítse az unió egységét.
Hangsúlyozta, hogy a liberális demokrácia, a népszuverenitás és a jogok tiszteletben tartásának összessége különbözteti meg az Európai Uniót más nemzetközi együttműködésektől.
"Az európai állampolgárok jogainak uniós szintű védelme érdekében fenn kell tartani minden országban a jogállamiságot. Az Európai Unió nem tekintélyelvű, az Európai Uniónak a demokráciák klubjának kell maradnia" - fogalmazott.
Az európai értékek, nem pedig a korrupció, vagy a kapcsolatokat mozgató politika teszi vonzóvá az Európai Uniót - hangsúlyozta.

A szájban szétolvadó csokoládé titkát tárták fel egy brit egyetem kutatói

Olvastuk - 2023-01-13

Az ember szájában szétolvadó, tökéletes csokoládék titkát tárták fel a Leedsi Egyetem kutatói, akik azt állítják: felfedezésük elősegítheti egészségesebb, alacsony zsírtartalmú, de mégis az eredeti érzetet keltő csokoládék előállítását - számolt be róla pénteken a Guardian című lap.

Nincs semmi félreértés az Erasmus-ügyben – derül ki az Európai Bizottság válaszából

Olvastuk - 2023-01-11

Az Európai Bizottság a Szabad Európának megerősítette, hogy már korábban jelezte a magyar kormánynak: aggályos a fideszes vezetők részvétele az egyetemeket fenntartó alapítványokban. A korrekciós lépésre a kormány ígéretet tett, meg is lépte, de aztán mégis lehetővé tette a maradásukat. Ezért függesztette fel az Erasmus+- és a Horizont programot az Európai Tanács az érintett intézmények esetében. Márciusig kell rendezni a vitás kérdést, különben jövőre lecsúsznak az érintett hallgatók és kutatók az uniós támogatásokról.

UNICEF Magyarország: az ENSZ becslései szerint tavaly a világban 5 millió gyerek halt meg öt éves kora előtt

Olvastuk - 2023-01-10

Az ENSZ legfrissebb becslései szerint 2021-ben 5 millió gyermek halt meg öt éves kora előtt, valamint további 2,1 millió 5 és 24 év közötti korú vesztette életét - írta az UNICEF Magyarország kedden.

A jelentések pozitív eredményekről is beszámolnak: 2000 óta a halálozások mértéke az öt éves kor alattiak körében a felére, az idősebb gyerekek és fiatalkorúak esetében pedig 36 százalékkal csökkent. A halvaszületések száma is mérséklődött csaknem 35 százalékkal.

Századvég: az európaiak negyede fűtési nehézségekkel küzd

Olvastuk - 2023-01-06

Drasztikusan megemelkedett az energiaszegény háztartások aránya az Európai Unióban (EU).

A Századvég új kutatásának eredményei rámutatnak: átlagosan minden negyedik háztartás fűtési nehézséggel és közüzemi díjelmaradással küzd az EU-ban, míg a rezsicsökkentési programnak köszönhetően Magyarország érintettsége az előbbi problémában a második, az utóbbiban a harmadik legkisebb.

Az Egyesült Királyságban két százalékkal csökkent az eladott új autók száma tavaly

Olvastuk - 2023-01-05

Az Egyesült Királyságban az egy évvel korábbinál két százalékkal kevesebb, 1 millió 614 ezer 063 új autót adtak el tavaly - állt a brit autógyártók és autókereskedők szövetségének (SMMT) honlapjára csütörtökön felkerült jelentésben.

Pillanatokon belül "kiszagolja" a méhrákos sejteket egy új sebészkés

Olvastuk - 2023-01-04

Pillanatokon belül "kiszagolja" a méhrákos sejteket egy forradalmian új sebészkés - írta a The Guardian című brit napilap online kiadása kedden.

Az Imperial College London szakértői nemrég rájöttek, hogy a mellrák és az agydaganatok kezelésénél már hatékonyan használt iKnife sebészkés a méhrák felderítésében is segítséget jelenthet.

A Cancers című szaklapban megjelent tanulmányában a kutatócsoport azt írta: az iKnife másodpercek alatt 89 százalékos megbízhatósággal azonosította a méhből eltávolított rákos sejteket.Pillanatokon belül "kiszagolja" a méhrákos sejteket egy forradalmian új sebészkés - írta a The Guardian című brit napilap online kiadása kedden.

Az Imperial College London szakértői nemrég rájöttek, hogy a mellrák és az agydaganatok kezelésénél már hatékonyan használt iKnife sebészkés a méhrák felderítésében is segítséget jelenthet.

A Cancers című szaklapban megjelent tanulmányában a kutatócsoport azt írta: az iKnife másodpercek alatt 89 százalékos megbízhatósággal azonosította a méhből eltávolított rákos sejteket.

Megalakult az Egyesült Államok új Kongresszusa, megosztott többséggel az alsóház és felsőház között

Olvastuk - 2023-01-03

- Kedden megalakul az Egyesült Államok új Kongresszusa, az ország két házból álló törvényhozása, az alsóházban republikánus, a felsőházban demokrata többséggel.

A Kongresszus ünnepélyes ülése kedden délben kezdődik, majd a képviselőház a délutáni órákban tartja meg saját alakuló ülését. Az alsóház ülésének első napirendi pontja a házelnök megválasztása, amelyet egyenkénti, szóbeli szavazással bonyolítanak le, a sikeres választáshoz a szavazatok több mint felére van szüksége a jelöltnek.

LMP: felelősségáthárító show-műsort mutatott be Orbán Viktor

Olvastuk - 2022-12-21

- Az LMP szerint "rendkívüli felelősségáthárító show-műsort celebrált" Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, nemzetközi sajtótájékoztatóján.

Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese budapesti, a Facebook-oldalán is közvetített sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormányfő beszéde arról szólt, miként lehet áthárítani a kormányzás felelősségét különböző szereplőkre.

NAV: több mint 12 milliót érő hamis ruhát és táskát találtak egy román kisteherautóban

Olvastuk - 2022-12-15

- Több mint 12 millió forintot érő hamis ruhát és táskát találtak a pénzügyőrök egy román kisteherautóban az M1-es autópályán - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön.

Átvették a Szaharov-díjat Strasbourgban a díjazott ukrán nép képviselői

Olvastuk - 2022-12-14

- Átvették az Európai Parlamentnek (EP) a gondolat szabadságáért, az emberi jogok védelméért odaítélt Szaharov-díját az EP szerdai strasbourgi plenáris ülésén a díjazott ukrán nép képviselői.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki videokapcsolaton keresztül kapcsolódott az eseményhez, azt mondta: elképzelhetetlen a béke Európában Ukrajna szabadsága nélkül.