Olvastuk

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 1682 találatból.

Izraeli állatkertbe költöznek a Nyíregyházi Állatpark fehéroroszlán-ikrei

Olvastuk - 2019-01-30

Egy izraeli állatkertnek ajándékozta 2017-ben született fehér oroszlán (Panthera leo krugeri) hármas ikreit a Nyíregyházi Állatpark. A három nagymacskát szerda reggel szállították el a sóstógyógyfürdői látványosságból.

A kétéves állatokat indulás előtt elbódították, a fehér oroszlánokat az őket fogadó beer-sevai állatkert munkatársai kísérik el a közel húsz óráig tartó útjukon.

Influenza - Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Olvastuk - 2019-01-30

- Országos járványnak nyilvánította az influenzát Romániában az egészségügyi miniszter szerdán, miután a fertőzések száma immár harmadik hete járványszerű növekedést mutatott.

Szénmonoxid-szivárgás Angyalföldön, 38 embert kórházba szállítottak

Olvastuk - 2019-01-29

Szénmonoxid-szivárgás volt egy angyalföldi irodaépületben, 38 embert megfigyelés, kivizsgálás céljából kórházba vittek kedden - közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Egy XIII. kerületi, Szekszárdi utcai irodaházból rosszullét miatt riasztották a tűzoltókat. A szakemberek szén-monoxid jelenlétét mutatták ki, a katasztrófavédelem doktorszolgálata és a mentőszolgálat munkatársai ötven embert megvizsgáltak, közülük harmincnyolcat szállítottak kórházba - mondta a szóvivő.

Tizenkét év fegyházra ítéltek drogkereskedelem kísérlete miatt egy holland férfit

Olvastuk - 2019-01-28

Tizenkét év fegyházra ítélt egy holland férfit forgalmazással elkövetett kábítószer-kereskedelem kísérlete és kábítószer birtoklásának előkészülete miatt hétfőn a Pécsi Törvényszék.

Letartóztattak egy szerb polgármestert, mert felgyújtatta egy újságíró házát

Olvastuk - 2019-01-26

Letartóztatták Belgrád egyik külvárosának polgármesterét, mert a gyanú szerint parancsot adott egy helyi újságíró zaklatására és házának felgyújtására - közölte a Vecernje Novosti című belgrádi napilap szombaton.

A hírt Aleksandar Vucic köztársasági elnök jelentette be péntek késő este. Mint mondta, Milan Jovanovic ellenzéki újságíró háza a múlt hónapban leégett, amikor az azóta elfogott gyanúsítottak Molotov-koktélokkal dobálták meg a házhoz épített garázst. Személyi sérülés nem történt. Milan Jovanovic az eset után úgy nyilatkozott, azért vált célponttá, mert a városrészében tapasztalt korrupcióról írt.

Elhunyt Baránszki Tibor, aki ezrek életét mentette meg a második világháború idején

Olvastuk - 2019-01-24

- Kilencvenhat éves korában elhunyt Baránszki Tibor, aki a második világháború idején Magyarországon ezrek életét mentette meg - közölte szerdán az elhunyt fia, Forgács Péter szemészprofesszor.

Trump: nem lesznek többé rendszeres sajtótájékoztatók a Fehér Házban

Olvastuk - 2019-01-23

Nem lesznek többé rendszeres sajtótájékoztatók a Fehér Házban - jelezte Twitter-fiókján Donald Trump amerikai elnök.

Trump a napi sajtótájékoztatók várható elmaradását azzal indokolta, hogy az újságírók szerinte méltatlanul és tisztességtelenül viselkednek Sarah Huckabee Sanders szóvivőnővel.

Orbán Viktor: Magyarország egy teljes évig finanszírozza három szíriai kórház működését

Olvastuk - 2019-01-22

- Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a Karmelita kolostorban fogadta Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nunciust, akinek átadta a magyar kormány szíriai humanitárius segítségnyújtásáról szóló okiratot - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedd délután.

Az Európai Unió országaiban erős ütemben drágultak a lakások.

Olvastuk - 2019-01-20

Az euróövezetben és az Európai Unió egészében is a tavalyi harmadik negyedévben az unió statisztikai hivatalának (Eurostat) jelentése szerint 4,3 százalékkal nőttek a lakásárak éves összehasonlításban a július-szeptemberi időszakban.

Pristinai hírportál: Koszovó nem vonja vissza a szerb és boszniai árukra kivetett védővámot

Olvastuk - 2019-01-18

- Az Egyesült Államok és az Európai Unió kérése ellenére sem szünteti meg a szerbiai és boszniai árukra kivetett százszázalékos vámot Koszovó - közölte értesülését a GazetaExpress című pristinai hírportál pénteken. Johannes Hahn uniós bővítési biztos csütörtökön Pristinában tárgyalt Ramush Haradinaj koszovói miniszterelnökkel az ország európai integrációjáról, illetve az integrációs folyamat felgyorsítása érdekében szükséges lépésekről.

Brexit - Káosztól tart a nemzetközi sajtó

Olvastuk - 2019-01-16

Jogi és politikai zűrzavartól tart a nemzetközi sajtó a Brexit-megállapodás londoni alsóházi elutasítása után - derül ki a szerdai lapkommentárokból.

A német lapok felháborodással és aggodalommal fogadták a brit EU-tagság megszüntetéséről az Európai Unióval kötött megállapodás elutasítását.

A legolvasottabb politikai hírportál, a független Spiegel Online Karambol a valósággal című kommentárjában kiemelte, hogy alig maradt idő a megállapodás nélküli, "káosz-Brexit" elhárítására. A kilépés március 29-re tervezett időpontját legfeljebb néhány héttel lehet elhalasztani, különben "időpontütközés fenyeget az európai parlamenti választással, amelynek részben bizarr, részben veszélyes következményei lennének az egész EU-ra nézve".

Elloptak egy feltételezett Michelangelo-festményt, mielőtt szakértő megvizsgálhatta volna

Olvastuk - 2019-01-15

- Elloptak egy feltételezett Michelangelo-festményt egy belga kisváros templomából pár nappal azelőtt, hogy egy szakértő megvizsgálta volna.

A Szent család című 16. századi kép, amely a zelei templom lelkésze, Jan Van Raemdonck szerint meghökkentő hasonlóságot mutat a reneszánsz mesternek egy brit gyűjteményben őrzött rajzával, péntek hajnalban tűnt el helyéről az oltár közelében

Már a keleti partvidéket is vastag hótakaró borítja az Egyesült Államokban

Olvastuk - 2019-01-14

A középnyugati államok után már az Egyesült Államok keleti partvidékét is vastag hótakaró borítja.A széles viharzóna, amely szombaton még Új-Mexikótól a Nagy-síkságig és a Sziklás-hegységig húzódott, az Egyesült Államok keleti partvidékén is havazást, helyenként hóviharokat hozott mintegy 2900 kilométer széles sávban.

Ferenc pápa június 1-jén tart Csíksomlyón szabadtéri szentmisét

Olvastuk - 2019-01-11

- Június 1-jén, szombaton tart szabadtéri szentmisét a csíksomlyói hegynyeregben Ferenc pápa - közölte Oláh Zoltán kanonok, a Gyulafehérvári Főegyházmegye pápalátogatás ügyében illetékes sajtóreferense.

Elmondta: a pápalátogatást a pünkösdi zarándoklat mintájára készítik elő, így a mise szabadtéren lesz a csíksomlyói hegynyeregben, ahol a pünkösdi búcsú szentmiséjét is szokták tartani.

Rámutatott: mivel a pünkösdi búcsú az idén egy héttel későbbre, június 8-ára esik, magánbeszélgetésekben felmerült a két esemény összevonásának lehetősége. Leszögezte: erről azonban még nem született döntés, amelynek meghozatalában Jakubinyi György érsek és a csíksomlyói ferencesek illetékesek.

Negyven élő védett madarat találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Olvastuk - 2019-01-09

Negyven élő védett madarat találtak a pénzügyőrök egy román kisbuszban. Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense közölte, a pénzügyőrök jövedéki ellenőrzésen állítottak meg egy román kisbuszt Nagylaknál.

Elhárította a román elnöki hivatal a terrorváddal elítélt székelyek szabadon bocsátását sürgető petíciót

Olvastuk - 2019-01-08

- Elhárította a román elnöki hivatal azt a több mint tízezer aláíró által támogatott petíciót, amelyben öt romániai magyar parlamenti képviselő kérte Klaus Iohannis államfő közbelépését a terrorizmus vádjával bebörtönzött Beke István és Szőcs Zoltán szabadon bocsátása érdekében - tudatta keddi számában az erdélyi Krónika című lap.

Vidékszerte tüntettek a "rabszolgatörvény" ellen

Olvastuk - 2019-01-04

Szegeden kezdődtek tegnap és az ország számos pontján folytatódnak ma és holnap a vidéki kormányellenes tüntetések és tiltakozások. Szombathely és Pápa mellett félpályás útlezárással jelezték az elégedetlenségüket a demonstrálók, este pedig Pécsen, Szombathelyen és Gödöllőn tartanak utcai felvonulásokat.

Tőzsde - Az amerikai-kínai tárgyalások híre javított a hangulaton Ázsiában

Olvastuk - 2019-01-04

- Jól fogadták a befektetők Ázsiában és a csendes-óceáni térségben pénteken Peking azon bejelentését, hogy újabb tárgyalási fordulót tartanak az amerikai-kínai kereskedelmi viták rendezéséről, miközben a recessziós félelmek hatására a piacok elkezdték beárazni egy amerikai kamatcsökkentés esélyeit.

Nemzetközi körözést adott ki a román rendőrség Olosz Gergely volt RMDSZ-szenátor ellen

Olvastuk - 2019-01-03

Nemzetközi körözést adott ki a román rendőrség Olosz Gergely, az RMDSZ volt szenátora ellen, akit három év letöltendő szabadságvesztésre ítéltek korrupcióért - közölte az Agerpres hírügynökséggel csütörtökön Nicoleta Tolvaj Marin, a Kovászna megyei rendőrfelügyelőség szóvivője.

A legfelsőbb bíróság december 20-án hozta meg ítéletét, Olosz Gergely azonban nem jelentkezett büntetése végrehajtására, és a rendőrségnek sem sikerült előállítania. Az óév utolsó napjaiban országos elfogató parancsot adtak ki a nevére, és személyi adatait elküldték Románia valamennyi határátkelőjére. Miután ez nem vezetett eredményre, most már nemzetközi körözést adtak ki ellene - magyarázta a szóvivő.

A Netflix kivette kínálatából egyik műsorának Rijád által kifogásolt epizódját

Olvastuk - 2019-01-02

Az amerikai Netflix tartalomszolgáltató Rijád követelésére kivette szaúd-arábiai kínálatából egy stand-up komédiájának egyik epizódját - jelentette az amerikai közszolgálati rádió (NPR).