Olvastuk

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 1714 találatból.

Egy New York-i ügyész mintegy 155 ezer szexuális zaklatási ügy vizsgálatára ajánlott fel nagy összeget

Olvastuk - 2019-03-13

Cyrus R. Vance New York-i ügyész mintegy 155 ezer, eddig feltáratlan szexuális zaklatási ügy bizonyítékainak vizsgálatára ajánlott fel 38 millió dollárt.

Tizenöt kilogramm marihuánát találtak a pénzügyőrök Röszkén

Olvastuk - 2019-03-12

Tizenöt kilogramm marihuánát találtak a pénzügyőrök egy koszovói férfi autójában Röszkén.

NMHH: 2018-ban 110,1 milliárd forintból készültek filmek Magyarországon

Olvastuk - 2019-03-11

Immár harmadik éve, 2018-ban is 100 milliárd forint fölött költöttek filmgyártásra Magyarországon, az összeg 84 százaléka külföldről érkezett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) adatai szerint.

Az összesített nézőszámok alapján tavaly a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba című filmre váltottak a legtöbb jegyet a mozinézők. Az utolsó negyedévben az artmozikban a tizenkét legnézettebb filmből hét volt magyar - közölte az NMHH hétfőn.

Az összegzés felidézi, hogy míg tavalyi 110,1 milliárd forintot költöttek nálunk filmgyártásra, addig ez az összeg 2016-ban 125,4 milliárd, 2017-ben pedig 108,2 milliárd forint volt.

Új tagok a Filmszakmai Döntőbizottságban

Olvastuk - 2019-03-08

Hétfőtől változik a Filmalap Filmszakmai Döntőbizottságának összetétele - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap pénteken.

Az amerikai elnök pénteken a tornádó sújtotta Alabamába utazik

Olvastuk - 2019-03-06

Donald Trump amerikai elnök pénteken Alabamába, a tornádó sújtotta vidékekre utazik - jelentette be kedden a Fehér Házban maga az elnök.

Párbeszéd: mennyibe kerülnek a miniszterelnök lakosságnak kiküldött levelei?

Olvastuk - 2019-03-05

A Párbeszéd írásbeli kérdést intéz a kormányhoz és közérdekű adatigénylést a Magyar Postához, hogy megtudják, mennyibe kerültek a miniszterelnök legutóbbi, a lakosságnak kiküldött tájékoztató levelei, illetve azok kézbesítésére hány munkaórát kellett fordítani.

Az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia tagja lett Szécsi Gábor filozófus

Olvastuk - 2019-03-04

Az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia (EASA) tagja lett Szécsi Gábor filozófus és kommunikációkutató, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánja.

EP-választás - A DK magyarázatot vár a családi pótlék utalásának elmaradása miatt

Olvastuk - 2019-03-02

A Demokratikus Koalíció (DK) magyarázatot és a felelősök megnevezését várja a kormánytól az esedékes családi pótlék késedelmes utalása ügyében. Rónai Sándor, a párt szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, családok százezrei nem kapták meg március 1-jén a családi pótlékot. Ez a késedelem nem maradhat következmények nélkül - jelentette

UNICEF: aggasztó mértékét öltött a kanyarós megbetegedések száma a világban

Olvastuk - 2019-03-01

Aggasztó mértékét öltött a kanyarós megbetegedések száma a világban, a növekedés több mint 74 százaléka tíz országban mutatható ki, és több olyan országban jelent meg újra a járvány, amelyet korábban kanyarómentesnek nyilvánítottak - figyelmeztet legutóbbi jelentésében az UNICEF.

Külföldi cégektől csalt ki pénzt három férfi

Olvastuk - 2019-02-28

Több mint hétszázmillió forintot csalt ki három férfi gazdasági társaságoktól és egy magánszemélytől úgy, hogy feltörte az egymással üzleti kapcsolatban álló külföldi cégek levelezését 2015-ben - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön a honlapján.

MTA-felmérés: a többség büntetné a hálapénz utólagos elfogadását is

Olvastuk - 2019-02-26

- A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) egyik kutatócsoportja által végzett felmérés szerint a többség, ha rajta múlna, még a hálapénz utólagos elfogadását is büntetné, ugyanakkor azt csak kevesen tudják, hogy a hálapénz műtét előtti elfogadása ma már bűncselekmény.

Volt amerikai kormánytisztviselők a rendkívüli állapot ellen foglaltak állást

Olvastuk - 2019-02-25

Volt miniszterek és nemzetbiztonsági szakemberek közös közleményben utasították el a Donald Trump által meghirdetett rendkívüli állapotot - hozta nyilvánosságra a kommünikét a The Washington Post amerikai lap internetes felülete helyi idő szerint vasárnap. A közös közleményt 58 volt kormányzati tisztségviselő írta alá.

A pápa szerint eszközök a sátán kezében azok a papok, akik gyerekeket molesztálnak

Olvastuk - 2019-02-24

Ferenc pápa a papság szexuális bűnözéséről szóló csúcstalálkozó utolsó napján tartott beszédében elmondta: akik a reverenda és a templom védelmét kihasználva molesztálnak másokat, azok a sátán eszközei.

- A világszerte előforduló probléma brutalitása egyre nagyobb botrányt kavar a templomokban, mert összeegyeztethetetlen az egyház moráljaival. Itt felszentelt emberek, akiket Isten kiválasztott, hogy vezesse hozzá a lelkeket, hagyják, hogy eluralkodjon rajtuk a gyengeség vagy a perverzió, és így a sátán eszközévé válnak - mondta a pápa a 190 keresztény vezető előtt tartott beszédében.

Ferenc pápa párhuzamot vont az emberáldozatokat bemutató barbár népek és a gyerekek lelkét megrontó papok között, kifejtve, hogy szerinte a tett pontosan ugyanaz, csak a társadalmi kontextus változott.

Politico: ismét felerősödtek a Fidesz kizárását követelő hangok az EPP-ben

Olvastuk - 2019-02-22

Az újabb magyar kormányzati kampány miatt ismét felerősödtek a Fidesz kizárását követelő hangok az Európai Néppártban (EPP), de egyesek szerint Orbán Viktor miniszterelnök éppen ezt szeretné elérni - írta a Politico pénteken. A brüsszeli hírportál bennfentes források alapján arról számolt be, hogy noha a konzervatív pártcsalád még nem hozott döntést, az ügy napirenden lesz a jövő heti frakcióülésen és a márciusi csúcstalálkozón is.

Rámutattak, a német Kereszténydemokrata Uniónak (CDU) "elege lett", és ennek most először nyilvánosan hangot is adott, a Fidesz tagságának régebbi ellenzői pedig megpróbálják kihasználni a lehetőséget.

"A rakéta kilövőállásban van" - mondta egy névtelenséget kérő forrás

Több kilogramm kábítószert foglaltak le a rendőrök több településen

Olvastuk - 2019-02-22

Több kilogramm drogot foglaltak le a rendőrök egy kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított bűnbandánál - közölte a rendőrség pénteken honlapján.

Repülőhollandi-vb - Majthényiéké az Ezüst Sombrero-díj is

Olvastuk - 2019-02-21

- Világbajnoki címe mellé megszerezte az abszolút legjobb egységnek járó Ezüst Sombrero-díjat is a Majthényi Szabolcs, Domokos András duó az új-zélandi Nelsonban, a vitorlázó Repülőhollandi-világbajnokságon - írta a Spartacus Vitorlás Egylet honlapja csütörtökön.

Csalók éltek vissza a Nemzeti Közművek nevével

Olvastuk - 2019-02-20

Több visszaélés történt a Nemzeti Közművek (NKM) földgázszolgáltatójára hivatkozva az utóbbi időszakban: a csalók szükségtelen műszaki beavatkozások elvégzésére kötnek szerződést az NKM ügyfeleivel, majd nem teljesítik a megbízást - közölte a társaság szerdán.

Uniós tanács: az EU további lépéseket tesz a Száhel-övezet és a régió biztonságának fokozására

Olvastuk - 2019-02-18

Az Európai Unió (EU) támogatja a Száhel-övezet úgynevezett G5-országainak - Burkina Faso, Csád, Mali, Mauritánia és Niger - erőfeszítéseit a terrorizmus, a szervezett bűnözés, valamint a biztonságot és a békét fenyegető egyéb veszélyek elleni küzdelemben - szögezték az uniós tagállamok külügyminiszterei Brüsszelben hétfőn kiadott közös közleményükben.

Szexuális visszaélései miatt kitaszították a papi rendből Theodore McCarrick volt washingtoni érseket

Olvastuk - 2019-02-17

Szexuális visszaélései miatt egy vatikáni fegyelmi bizottság kitaszította a papi rendből Theodore McCarrick volt washingtoni érseket, az amerikai katolikus egyház egyik volt vezetőjét, akit még tavaly is a legbefolyásosabbak között tartottak számon – közölték hivatalosan a Szentszéknél.

A hit és erkölcs védelmére hivatott Hittani Kongregáció szerint bebizonyosodott, hogy McCarrick bűnös a hatalommal és a gyónás szentségével való visszaélésben, illetve a 6. parancsolat megsértésében (szexuális kapcsolatot kezdeményezett több kis- és több felnőtt korúval). Ezeket a bűncselekményeket még New York-i papként az 1970-es években követte el.

Az ítéletet először január 11-én hozta meg a bizottság, majd McCarrick fellebbezése után február 13-án megerősítette azt, és pénteken közölték a volt érsekkel. Az ítélet végleges, Ferenc pápa is jóváhagyta.

Felméri a munkavállalók sztrájkkészségét az Országos Közszolgálati Sztrájkbizottság

Olvastuk - 2019-02-15

A követelések megfogalmazása után megkezdte a munkavállalók sztrájkkészségének felmérését a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) keretén belül megalakult Országos Közszolgálati Sztrájkbizottság - jelentette be a SZEF elnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Földiák András elmondta: a januárban nyolc szakszervezet részvételével megalakított sztrájkbizottság megfogalmazta követeléseit, amelyekben a bérre és bérpótlékokra koncentráltak, mert ez a legégetőbb probléma.