Olvastuk

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 1573 találatból.

BMW-gyár - Román média: figyelmeztető jel Romániának

Olvastuk - 2018-08-01

Figyelmeztető jel kell legyen a román döntéshozók számára, hogy újabb nagyberuházást vesztett Románia, miután a BMW német járműgyártó úgy döntött, Debrecenben épít gyárat egymilliárd eurós beruházással - írta szerdán a román média.

A Ziarul Financiar című gazdasági-pénzügyi napilap szerint a német beruházó rövid listáján Románia is szerepelt, az újság úgy tudja, Déva és Krassó-Szörény megye is szóba jött helyszínként, de a beruházó végül Magyarországot választotta.

Tovább nőtt Kínában a polgári légi utasforgalom

Olvastuk - 2018-07-30

- Az idei első fél évben a tavalyihoz képest 12,4 százalékkal 297 millióra nőtt a polgári légi utazások száma Kínában a polgári légügyi hivatal, a CAAC hétfőn közzétett jelentése szerint. A légi utasforgalom részaránya 31 százalék volt az év első felében az ország teljes utasforgalmában, két százalékponttal magasabb a 2017 első félévinél.

Kaliforniában ezrek menekülnek a bozóttüzek elől, valószínűleg gyújtogatás is történt

Olvastuk - 2018-07-27

Kaliforniában ezrek menekülnek a bozóttüzek elől, valószínűleg szándékos gyújtogatás is történt. A Los Angeles Times című lap információi szerint letartóztattak egy 32 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy szándékosan gyújtott tüzet Los Angelestől keletre, ahol egyszerre öt helyen pusztítanak a lángok.

Lángokban áll a San Jacinto-hegység egy része és égnek San Bernardino erdői. A környékről több mint tízezer embert evakuáltak, hatszáz ház már teljesen kiégett, és további kitelepítések várhatók. A gyermekeknek el kellett hagyniuk a nyári táborokat. A háromezer-kétszáz lelket számláló Idyllwild települést kiürítették.

Juncker és Trump szerdán elásta a kereskedelmi háború csatabárdját.

Olvastuk - 2018-07-26

A Libre Belgique című belga napilap cikkében kijelentette, Juncker és Trump szerdán elásta a kereskedelmi háború csatabárdját.

A napilap szerint nagy volt a tét, ugyanis az Egyesült Államok az európai acélárukra és alumíniumtermékekre kivetett amerikai vámok mellett komoly vámok bevezetését ígérte az autók behozatala esetében is.

Iszlám Állam - James Mattis: Washington és Moszkva csakis a dzsihadisták elleni hadműveleteik összeütközésének elkerüléséről egyeztetnek

Olvastuk - 2018-07-25

Washington és Moszkva egyelőre csakis az Iszlám Állam elleni szíriai hadműveleteik összeütközésének elkerüléséről egyeztetnek - közölte James Mattis amerikai védelmi miniszter az ausztrál védelmi tárca vezetőjével tartott washingtoni sajtótájékoztatóján.

Évente három-négyezer embert mentenek ki a magyarországi vizekből

Olvastuk - 2018-07-23

Évente három-négyezer embert kell kimenteniük a vízimentőknek Magyarországon - mondta Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata szóvivője az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Csak szombaton a Balatonból 18, a Velencei tóból 5 embert mentettek ki

Handelsblatt: bukás az elektromos autók német támogatási rendszere

Olvastuk - 2018-07-19

Nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket az elektromos autók elterjesztésére kitalált állami támogatási rendszer Németországban - állapítja meg csütörtöki számában a Handelsblatt című német gazdasági napilap.

Donald Trump a Fox tévében: "nem vagyok oroszbarát"

Olvastuk - 2018-07-18

"Nem vagyok oroszbarát, csak azt akarom, hogy az országunk biztonságban legyen" - szögezte le Donald Trump amerikai elnök kedden este a Fox televízióban sugárzott interjújában.

Az elnök interjúját még hétfőn, Helsinkiben, a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tartott közös sajtótájékoztatója után rögzítették, és Donald Trump elsősorban a csúcstalálkozó tényét és a sajtókonferencián elhangzottakat érintő kritikákra reagált.

MTA: a székelység a magyar nemzet része, nem nemzeti kisebbség

Olvastuk - 2018-07-17

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Kisebbségkutató Intézetének állásfoglalása szerint a székelység nem nemzeti kisebbség, hanem a magyar nemzet szerves része - jelentette ki az intézet tudományos munkatársa az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Dobos Balázs hangsúlyozta: az állásfoglalás azután született, hogy egy magánszemély kezdeményezte a székelység nemzetiségkénti elismerését

Skóciában lesz az első brit űrrepülőtér

Olvastuk - 2018-07-16

- Skócia északi partjainál, Sutherland megyében épülhet meg az első brit űrrepülőtér - írta a BBC hírportálja. A műholdakat szállító rakéták függőleges irányú fellövésére a legalkalmasabbnak az A'Mhoine-félszigetet találták - olvasható a brit űrkutatási hivatal (UK Space Agency) vasárnapi közleményében.

Hőség - Megérkezett a nyári kánikula Olaszországba

Olvastuk - 2018-07-13

Negyvenfokos hőség várható a következő napoktól Olaszországban, ahol idén ez lesz az első igazi hőhullám. A katasztrófavédelem közepes fokozatú riasztást rendelt el.

MNB: a cél, hogy Magyarország is a legfejlettebb országok közé tartozzon

Olvastuk - 2018-07-12

Az ország versenyképességének javítását szolgáló legújabb, 180 pontos csomagját azzal a szándékkal állította össze a Magyar Nemzeti Bank (MNB), hogy Magyarország is felzárkózzon a világ legfejlettebb államai közé - mondta Baksay Gergely, az MNB költségvetési és versenyképességi elemzések igazgatóságának vezetője csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Az Egyesült Államok újabb kínai árukra tervez védővámot kivetni

Olvastuk - 2018-07-11

- Az Egyesült Államok további 200 milliárd dollár értékű kínai termékre tervez védővámot kivetni - derül ki abból a listából, amelyet az Egyesült Államok kereskedelmi főtárgyalójának hivatala tett közzé helyi idő szerint kedden este Washingtonban.

Az MNB 180 pontos javaslatot dolgozott ki a versenyképesség javítására

Olvastuk - 2018-07-10

A Magyar Nemzeti Bank újabb javaslatokat dolgozott ki az ország versenyképességének javítására, a 180 pontos csomagot átadta a Nemzeti Versenyképességi Tanácsnak kedden - közölte a jegybank.

A 180 pontos javaslatcsomag szerint a versenyképességi reformokkal 4-4,5 százalékos gazdasági növekedés, bérfelzárkózás, csökkenő importfüggőség érhető el, és az ország a reformpályán eléri Ausztria fejlettségének 80 százalékát, magas termelékenységgel. A 2030-ra elérhető eredmények közé sorolták, hogy a GDP átlagos növekedése 4,4 százalék, a nettó reálbérek kumulált emelkedése 87 százalékos lehet, a folyó fizetési mérleg egyenlege tartósan többletes marad, a GDP-arányos nettó külső adósság pedig csökken. Az infláció 2030-ra 3 százalékos, az államadósság pedig 38 százalék lehet a javaslat szerint.

Erdogan letette az államfői esküt, Törökországban elnöki rendszer lépett életbe

Olvastuk - 2018-07-09

A június 24-én újraválasztott török elnök, Recep Tayyip Erdogan hétfőn letette az államfői esküt a török parlamentben. Ezzel Törökországban hivatalosan is végrehajtó elnöki rendszer lépett életbe az eddigi parlamentáris berendezkedés helyett.

- Felmérés: az uniópártok gyengültek, az AfD erősödött a menekültvita idején

Olvastuk - 2018-07-08

- A német kormánykoalíciót vezető konzervatív uniópártok támogatottsága egy százalékponttal gyengült, a tőlük jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD) pedig ugyanekkora mértékben erősödött a menedékkérők visszafordításáról szóló koalíciós vita idején - derül ki abból a felmérésből, melynek eredményét szombat éjjel tette közzé az n-tv német hírtelevízió.

Svájci kábítószer-kereskedőt fogtak el Magyarországon

Olvastuk - 2018-07-06

Egy Svájcban működő kábítószer-kereskedő hálózat vezetőjét fogták el Magyarországon - közölte a rendőrség honlapján pénteken. A svájci hatóságok adatai szerint egy életvitelszerűen Magyarországon lakó svájci-francia kettős állampolgár legalább két bűntársával együttműködve, futárokkal alkalmanként több kilogrammnyi kokaint csempészett Svájcba, amit az általa vezetett forgalmazó-hálózat Zürichben értékesített.

A jégkorszakot bemutató látványosság épül a Nyíregyházi Állatparkban

Olvastuk - 2018-07-05

Kihirdették a Nyíregyházi Állatpark új látványosságának, a jégkorszakot megelevenítő állatbemutató nyertes tervpályázatait. A hárommilliárd forintból megvalósuló fejlesztés várhatóan 2020-ban készül el.

Gajdos László, az állatpark igazgatója a pályázatokról tartott csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hogy a felhívásra tizenkét pályamű érkezett. A szakmai zsűri által kiválasztott két első helyezett tervből az önkormányzat választja ki a megfelelőt, ennek alapján fog megépülni az új látványosság.

Pénzhamisító műhelyt lepleztek le a dél-olaszországi olajfaültetvények között

Olvastuk - 2018-07-05

Nyolcmillió euró értékben foglaltak le kiváló minőségben hamisított 50 eurós bankjegyeket az olasz hatóságok egy a dél-olaszországi Taranto település olajfaültetvényein kialakított műhelyben - közölte csütörtökön az olasz pénzügyőrség.

Az olasz pénzügyőrség különleges egységei "munka közben" csaptak le a pénzhamisító műhelyt üzemeltető három olasz férfira.

Ferenc pápa kinevezte Michael A. Blume-ot Magyarország apostoli nunciusává

Olvastuk - 2018-07-04

Ferenc pápa kinevezte Michael A. Blume, alessanói címzetes érseket Magyarország apostoli nunciusává - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkársága szerdán.

Az amerikai származású verbita szerzetes ezt megelőzően Ugandában volt vatikáni nagykövet.