Olvastuk

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 2093 találatból.

Ukrajnában csaknem tízezer új beteget regisztráltak

Olvastuk - 2020-11-30

- Valamelyest mérséklődött a hétvégén a koronavírus-fertőzés terjedése Ukrajnában, hétfőre kevesebb mint tízezer új beteget jegyeztek fel egy nap alatt, az egészségügyi miniszter szerint azonban a helyzet még mindig "feszült".

Több mint háromezer éves bronzkori sírokat találtak a tiszadobi Andrássy-kastély udvarán

Olvastuk - 2020-11-29

- Körülbelül 3000-3500 éves, a bronzkorból származó sírokat tártak fel a Jósa András Múzeum régészei a tiszadobi Andrássy-kastély udvarán - közölte a kastélyt fenntartó Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési (NÖF) Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Újra csökkent az igazolt fertőzöttek napi száma Csehországban

Olvastuk - 2020-11-27

- Csehországban csütörtökön 4048 új igazolt koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, ami mintegy 2400-zal kevesebb, mint egy hete. Tovább csökkent a kórházban kezelt betegek és a súlyos esetek száma is - derült ki az egészségügyi minisztérium honlapján pénteken reggel nyilvánosságra hozott kimutatásokból.

- Ukrajnában meghaladta a 15 ezret az igazolt új fertőzöttek száma

Olvastuk - 2020-11-26

- Változatlanul gyors ütemben terjed a koronavírus-járvány Ukrajnában, csütörtökre újabb csúcsot döntve, több mint 15 ezer új fertőzöttet jegyeztek fel egy nap alatt, és csaknem kétezer beteg került kórházba.

Magyar Posta: csütörtöktől a postákon a nyitásnál elsőbbség a 65 év felettieknek

Olvastuk - 2020-11-25

Csütörtöktől az ország összes postáján a nyitást követő egy órában elsőbbségük lesz a kiszolgálásban a 65 év felettieknek, ezért az idősek számára javasolják, hogy közvetlenül nyitás után érkezzenek, többi ügyfelüktől pedig türelmet kérnek - közölte a Magyar Posta szerdán.

Koronavírus - Az EP jóváhagyta a tagországok katasztrófa- és a járványkárainak enyhítésére javasolt 823 millió eurós támogatást

Olvastuk - 2020-11-24

Az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén jóváhagyta a horvátországi földrengés és a lengyelországi áradások okozta károk miatti helyreállításra, továbbá hét ország, köztük Magyarország számára a koronavírus okozta károk enyhítésére szánt 823 millió eurós (mintegy 288 milliárd forintos) európai uniós segítséget - közölte az uniós parlament kedden.

Koronavírus - Szerbiában egy hónap alatt megtízszereződött a fertőzöttek száma

Olvastuk - 2020-11-23

Szerbiában megtízszereződött az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma az utóbbi egy hónapban, míg október 22-én csupán 416 fertőzöttet vettek nyilvántartásba, egy hónappal később már 4995-öt.

Tovább javul a járványhelyzet Csehországban

Olvastuk - 2020-11-22

Tovább javul a járványhelyzet Csehországban. A laboratóriumi tesztek szombaton 3187 új igazolt koronavírus-fertőzést mutattak ki, ami ezerrel kevesebb, mint egy hete. Az aktív fertőzöttek száma 88 825-re csökkent - derült ki az egészségügyi minisztérium honlapján vasárnap reggel nyilvánosságra hozott legfrissebb adatokból.

Már mintegy egymillió embert oltottak be a Sinopharm vakcinájával Kínában

Olvastuk - 2020-11-20

Már mintegy egymillió embert oltottak be a kínai Sinopharm által kifejlesztett kísérleti vakcinával Kína sürgősségi programjának keretében - számolt be a CGTN kínai nemzetközi hírcsatorna pénteken a vállalat közlésére hivatkozva.

Koronavírus - Oroszországban meghaladta a kétmilliót az igazolt fertőzések száma

Olvastuk - 2020-11-19

Meghaladta a kétmilliót csütörtökön az Oroszországban a Covid-19 járvány kezdete óta diagnosztizált fertőzések száma, az egy nap alatt kimutatott új esetek száma pedig, rekordot döntve, meghaladta a 23 ezret.

Elhunyt Benkő László, az Omega alapítója, billentyűse

Olvastuk - 2020-11-18

Elhunyt Benkő László. A Kossuth- és Liszt-díjas Omega együttes egyik alapítóját, billentyűsét, zeneszerzőjét az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) saját halottjának tekinti - közölte a tárca sajtó- és kommunikációs főosztálya.

OGY - Az adóhatóság készítheti a vállalkozások áfabevellás-tervezetét

Olvastuk - 2020-11-17

- Az Országgyűlés kedden számos adóváltoztatásról döntött a kormány javaslatára. Egyebek között lehetővé tette, hogy a jövőben az adóhatóság készítse el a vállalkozások áfabevallás-tervezetét a hozzá beérkező számlaadatok birtokában.

Koronavírus - Az Egyesült Államokban 11 millióhoz közelít a diagnosztizált fertőzöttek száma

Olvastuk - 2020-11-14

- Az Egyesült Államokban 11 millióhoz közelít az igazoltan koronavírusos fertőzöttek száma a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház péntek esti adatai szerint.

Egyedül pénteken több mint 170 ezer új fertőzöttet regisztráltak az országban.

Magyar-izlandi - Rossi: megcsináltuk!

Olvastuk - 2020-11-13

Megcsináltuk, megcsináltuk, megcsináltuk!!!" - ezt írta ki Facebook-oldalára (angolul) Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki koronavírusos fertőzése miatt nem lehetett ott a kispadon a csütörtöki, Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn, amelyen a csapat 2-1-es sikerével kiharcolta a részvételt a kontinensviadalon.

Lassul a járvány terjedése Csehországban

Olvastuk - 2020-11-12
Lassult a koronavírus-járvány terjedése Csehországban, az egészségügyi minisztérium honlapján csütörtök reggel közölt kimutatások szerint az elmúlt 24 órában 8925 újabb koronavírus-fertőzöttet mutattak ki a laboratóriumi vizsgálatok, ami nagyjából azonos a keddi adattal, de hétezerrel kevesebb, mint egy hete volt, amikor az új fertőződések száma rekordmagasra emelkedett.

Magyar-izlandi - Szoboszlaival, de nézők nélkül az Eb-részvételért

Olvastuk - 2020-11-11

A magyar labdarúgó-válogatott mégis számíthat egyik legjobb játékosára, Szoboszlai Dominikre, ugyanakkor szurkolók nélkül kénytelen megküzdeni az izlandi csapattal az elmúlt négy év legfontosabb mérkőzésén, a márciusról elhalasztott Európa-bajnoki pótselejtező csütörtöki fináléjában, amelyen az Eb-részvétel a tét.

Húszmilliós cigarettaszállítmányt rejtegetett egy nő Esztergomban

Olvastuk - 2020-11-09

Az Esztergomi Járási Ügyészség jelentős értékre elkövetett orgazdaság miatt emelt vádat egy nő ellen, aki lakásában húszmillió forint értékű, csempészett cigarettát rejtett el anyagi ellenszolgáltatásért - közölte a Komárom-Esztergom megyei főügyész hétfőn.

Az amerikai gazdasági élet szereplői békés hatalomátadást sürgetnek

Olvastuk - 2020-11-08

Az amerikai gazdasági élet szereplői békés hatalomátadást sürgetnek a hét végén közzétett nyilatkozataikban.

Eljött az idő, hogy összefogjunk" - idézte Jamie Dimont a JPMorgan Chase bankház vezetőjét az amerikai közszolgálati rádió (NPR).

Dimon hangsúlyozta: "Muszáj tiszteletben tartanunk az amerikai elnökválasztás eredményeit, és mint azt minden választásnál tesszük, elismerni a választók döntését, és támogatni a békés hatalomátadást" - fogalmazott az Egyesült Államok egyik legnagyobb bankjának vezérigazgatója.Jay Timmons, a Termelők Országos Szövetségének vezetője, szintén az NPR kérdésére leszögezte: az amerikai nép hallatta hangját, és olyan vezetőt választott, aki a kampányában a gyógyulásról és a kétpárti együttműködésről beszélt.

Hitelminősítés - Negatívra rontotta Szlovákia adósosztályzatának kilátását a Fitch Ratings

Olvastuk - 2020-11-07

Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta az eddigi stabilról Szlovákia "A" szintű - elsőrendű befektetői kategóriás - államadós-besorolásának kilátását a Fitch Ratings.

Szójakereskedőket gyanúsítanak hétszázmillió forintos adócsalással

Olvastuk - 2020-11-06

Bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt nyomozás indult egy dunántúli szójakereskedő társaság ellen, amely a gyanú szerint többszintű céghálón keresztül 700 millió forintnyi adó megfizetését kerülte el.

Tóth Gergő, a NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense közölte: az egymást váltó, adócsalásra létrehozott cégekből kiépített háromszintű hálózattal a Szlovéniából és Horvátországból importált szójadarát belföldön áfa nélkül értékesítették. Az adócsalás mellett jelentős árelőnyhöz jutottak a piac tisztességes szereplőivel szemben.