Olvastuk

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 1918 találatból.

Koronavírus - Szakmai válaszokat vár az MSZP az oktatásirányítástól

Olvastuk - 2020-03-08

Szakmai válaszokat vár az MSZP az oktatásirányítástól a koronavírussal kapcsolatban - mondta az MSZP választmányának alelnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Megkezdődött a Szent István 2025 programsorozat

Olvastuk - 2020-03-06

Kiállításokon, tudományos konferenciákon, operaelőadásokon és számos egyéb programon keresztül fogja felidézni az államalapító király emlékét a következő öt évben az egész Kárpát-medencében a pénteken megkezdődött Szent István 2025 programsorozat.

Ungár Péter: a legfontosabb az EU-török megállapodás visszaállítása

Olvastuk - 2020-03-04

A legfontosabb az Európai Unió és Törökország közötti megállapodás visszaállítása, hogy Törökország ott tartsa a migránsokat - értékelt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának LMP-s tagja a testület szerdai zárt ülése után újságíróknak.

Kegyetlenül kiosztotta a DK Takaró Mihályt

Olvastuk - 2020-03-03

Nyílt levélben reagált a Demokratikus Koalíció Takaró Mihály Magyar Nemzetnek adott interjújára, amelyben az irodalomtörténész azt mondta: "az iskola nem a gyermekek igényeit kielégítő intézmény". A párt köszönetet mondott azért, hogy Takaró "nem középiskolás fokon, hanem annál alacsonyabb színvonalon próbál meg tanítani".

Koronavírus - A szejm gyorsított eljárásban elfogadta a járvány kezeléséről szóló törvényt

Olvastuk - 2020-03-03

- A lengyel szejm rendkívüli ülésén, gyorsított eljárásban elfogadták hétfő éjjel azt a törvényt, amely az új koronavírus és más fertőzések okozta járvány megelőzéséről és kezeléséről szól.

Német tudósok megfejtették, hogy miért olyan büdös a durián

Olvastuk - 2020-03-02

A gyümölcsben lévő ritka aminosav, az etionin okozza az ázsiaiak körében közkedvelt durián igen büdös szagát - derítették ki a Müncheni Műszaki Egyetem kutatói.

A duriánt egész Délkelet-Ázsiában fogyasztják. A gyümölcs húsának igen magas a tápértéke, puha, krémes az állaga és íze kellemesen édes. Nemcsak népszerűségéről, hanem jellegzetes, romlott húsra, rothadó hagymára emlékeztető szagáról is híres, ezért számos ázsiai országban táblák jelzik, hogy fogyasztása tilos a közlekedési járműveken, a liftekben és a szállodákban, és a repülőgépekről is kitiltották.

Jellemzően borús, esős idő várható az első tavaszi héten

Olvastuk - 2020-03-01

Jellemzően borús, esős időre lehet számítani az első tavaszi héten. A hét elején helyenként akár 18 Celsius-fok is lehet, a hét második felében inkább 10 fok körül alakulnak a maximumok, a leghidegebb órákban pedig még lehetnek mínuszok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Régészeti leletek kerültek elő a türjei templomban

Olvastuk - 2020-02-28

Régészeti leletek kerültek elő a Zala megyei Türjén, az Árpád-kori templom felújítását megelőző régészeti ásatások során, többek között egy középkori sírkamra, amelyben nők, papok és egy gyerek földi maradványai feküdtek.

A Csornai Premontrei Prépostsághoz tartozó türjei Gyümölcsoltó Boldogasszony plébániatemplomban pénteken tartott régészeti bemutatón Orha Zoltán, a Göcseji Múzeum régésze elmondta: az Árpád-kori templom középkori padlószintjének feltárása során került elő a váratlan sírlelet. Nem volt írásos említés arról, hogy a templom főhajójának közepén, a padozat alatt egy boltíves sírkamra található, ahol a 18. század közepéről származó koporsók fekszenek.

Négy megyére kiterjedő kábítószer-razziát tartottak a rendőrök

Olvastuk - 2020-02-27

Jelentős mennyiségű kábítószert és ahhoz szükséges alapanyagot foglaltak le, több tucatnyi gyanúsítottat hallgattak ki, valamint több száz gépkocsit és embert ellenőriztek a rendőrök Zala, Vas, Veszprém és Somogy megyében egy összehangolt kábítószer-ellenes akció során - közölte a rendőrség a honlapján csütörtökön.

Távozik a Disney éléről Bob Iger

Olvastuk - 2020-02-26

Távozik a Diseny elnöki posztjáról Bob Iger, aki 2005 óta vezette a médiacéget, sokak szerint Hollywood legnagyobb hatalmú embere - írta a BBC hírportálja Iger keddi közleményére hivatkozva.

Iger azt írta, a "legjobb időben" lép visza ahhoz, hogy el lehessen kezdeni az irányítás átadását egy új vezetőnek.

Jogerős az Országos Roma Önkormányzat elnökét vesztegetés miatt elmarasztaló ítélet

Olvastuk - 2020-02-25

- Helybenhagyta a Balogh Jánosra, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökére első fokon vesztegetés miatt kiszabott felfüggesztett börtönbüntetést a Debreceni Ítélőtábla.

Amerikai előválasztás - Sanders megerősítette vezető szerepét a demokrata elnökjelölt-aspiránsok körében

Olvastuk - 2020-02-23

- Bernie Sanders vermonti szenátor megerősítette vezető szerepét a demokrata elnökjelölt-aspiránsok körében, az első részeredményekből ugyanis az derült ki, hogy több mint 40 százalékos támogatottsággal ő a várható győztese a szombaton Nevadában megtartott demokrata párti jelölőgyűléseknek (caucusoknak).

Külföldön prostituáltakat futtató bandát számoltak fel Nagykanizsán

Olvastuk - 2020-02-19

Svájcban és Németországban futtatott prostituáltakat egy magyar bűnszervezet. A banda három tagját hétfőn Nagykanizsán elfogták - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon szerda reggel.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bűnszervezetben elkövetett emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt nyomoz H. Imre és társai ellen

Az autógyártói kereslet miatt másfél hónap alatt duplájára nőtt a ródium ára

Olvastuk - 2020-02-18

- Az autógyártói kereslet növekedése miatt február közepén már csaknem 12 ezer dollárba került egy uncia (31,1035 gramm) ródium, míg az év elején még mintegy 6 ezer dollárba; a fém nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a robbanómotoros autók kipufogógázát a mérgező nitrogén-oxidoktól megtisztítsák - hívta fel a figyelmet a befektetési nemesfémekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. kedden.

Századvég: a többség szerint a legnagyobb szennyezőknek kellene vállalniuk a klímavédelem költségeit

Olvastuk - 2020-02-17

- A klímavédelem terheit azoknak kellene viselniük, akik a problémáért a leginkább felelősek: a legnagyobb szennyező országoknak és vállalatoknak - állapította meg a Századvég Gazdaságkutató Zrt. megbízásából készült közvélemény-kutatás.

Az 1000 fős kutatás szerint - amelynek eredményeit hétfőn közölték az MTI-vel - a magyar emberek több mint háromnegyede (77 százaléka) olyan elosztási rendszerrel értene egyet az Európai Unióban, amely a terhek többségét "a valódi szennyezőkre hárítja".

Ukrajna amerikai és izraeli nagyvállalatokat von be a kiberfenyegetések elleni küzdelembe

Olvastuk - 2020-02-14

- Az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) hivatala a legnagyobbak közé tarozó amerikai és izraeli magánvállalatokkal kezd együttműködést a kiberfenyegetések elleni küzdelemben - közölte Olekszij Danyilov, a testület vezetője.

Izrael megszakítja a kapcsolatot az ENSZ emberi jogi főbiztosával

Olvastuk - 2020-02-13

Az izraeli külügyminisztérium megerősítette csütörtökön, hogy Izrael beszünteti az együttműködést az ENSZ emberi jogi főbiztosával, Michelle Bachelettel, miután annak hivatala (ONHCR) előző nap nyilvánosságra hozott egy listát a ciszjordániai zsidó telepeken üzleti tevékenységet folytató vállalatokról.

Harminc éve indult újra a diplomáciai kapcsolat Magyarország és a Szentszék között

Olvastuk - 2020-02-11

- A Magyarország és az Apostoli Szentszék közötti párbeszéd a hidegháború éveiben sem szakadt meg, ez könnyítette meg a diplomáciai kapcsolatok újraindítását 1990 februárjában Habsburg-Lotharingiai Eduard szentszéki nagykövet szerint.

Bocuse d'Or - Kelemen Roland, a Hotel Aqua-Sol szakácsa vehet részt a ljubljanai European Food Summiton tavasszal

Olvastuk - 2020-02-07

- Kelemen Roland, a hajdúszoboszlói Hunguest Hotel Aqua-Sol szakácsa 2. helyezést ért el a magyarországi Bocuse d'Or budapesti döntőjében, valamint két különdíjat is kapott, így ő vehet részt a ljubljanai European Food Summiton tavasszal.

Szerb cigarettacsempészeket fogtak el az M1-esen

Olvastuk - 2020-02-06

Közel húszezer doboz cigarettát próbált Ausztriába csempészni a hét elején az M1-es autópályán két férfi, a bíróság első fokon mindkét elkövetőt két év és két hónap börtönbüntetésre ítélte, és öt évre kiutasította az országból - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség csütörtökön.