Olvastuk

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 1382 találatból.

EU-csúcs - Merkel: az EU halad előre és ismét derűlátóbban tekint a jövőbe

Olvastuk - 2017-06-29

Az Európai Unió halad előre a fontos ügyek megoldásában és ismét derűlátóbban tekint a jövőbe, egysége pedig jóval erősebb annál, amit a gyakran heves viták jeleznek – mondta Angela Merkel kancellár csütörtökön a német szövetségi parlamentben (Bundestag) az előző heti uniós csúcs eredményeit értékelve.

Az állam-, illetve kormányfők és az uniós intézmények vezetőinek találkozója megmutatta, hogy az EU-t "tetterő és bizakodás" jellemzi, a csúcs sikere pedig az intenzív német-francia előkészítő munka mellett "az összetartás és az együttműködés új szellemének" is köszönhető, amely valamennyi résztvevőnél érezhető volt, és a brit uniós tagság megszüntetéséről (Brexit) tartott népszavazás óta jelent meg.

Brexit - Sturgeon: a skót kormány egyelőre nem tervez új függetlenségi népszavazást

Olvastuk - 2017-06-27

A skót kormány egyelőre nem terjeszt be törvényjavaslatot az újabb függetlenségi népszavazás kiírásáról, hanem megvárja, amíg tisztázódnak a Brexit, vagyis a brit EU-tagság megszűnésének feltételei - mondta kedden Nicola Sturgeon skót miniszterelnök.

Sturgeon az edinburghi parlamentben felszólalva kijelentette: a június 8-án tartott nagy-britanniai parlamenti választások kampányának heteiben számtalan skót választópolgárral találkozott, és azt tapasztalta, hogy a többség szerint túl korai lenne egy újabb függetlenségi referendum a Brexit-tárgyalásokat övező jelenlegi bizonytalanság közepette.

Izrael új kerítést épít északi határán Libanonnál

Olvastuk - 2017-06-26

Izrael új, magasabb és erősebb kerítés építésébe kezd a jövő hónapban északi, libanoni határán - jelentette hétfőn a Háárec című izraeli napilap.

Az izraeli hadsereg bejelentette, hogy a kerítés vonala nem fog eltérni az ENSZ által elismert nemzetközi határtól, amelyet Izrael dél-libanoni kivonulása után, 2000-ben határoztak meg.

A védelmi minisztérium műszaki egységei végzik a munkálatokat, amelyekre eddig százhuszonhárom millió sékelt különítettek el (csaknem 10 milliárd forint). Az építkezés várhatóan jövőre fejeződik be.

Hosszú Katinka összefogásra hívja az úszókat a FINA ellen

Olvastuk - 2017-06-21

Hosszú Katinka nyílt levélben kérte az úszókat, hogy közösen lépjenek fel a nemzetközi szövetségben (FINA) szerinte uralkodó káosz ellen.

A háromszoros olimpiai bajnok sportoló a közösségi oldalán tette közé szerda reggel írását, amelyben elsősorban azt nehezményezi, hogy a FINA úgy dönt szabályváltozásokról, hogy nem kérdezi meg előtte a versenyzőket, sőt olyan újításokat vezet be, amelyekkel korlátozza legjobbjait. Hosszú szerint a világkupákat érintő módosítások hosszú távon megfojtják azt a versenysorozatot, amely néhány év alatt a sportág legfontosabb szériája lehetne.

Francia választások - Liberálisok: Macron megkezdheti a reformok végrehajtását

Olvastuk - 2017-06-19

A Magyar Liberális Párt üdvözölte, hogy Emmanuel Macron centrista pártja jelentős többséget szerzett a francia törvényhozási választások második fordulójában és a francia elnök ezzel megkezdheti beígért reformjainak végrehajtását.


Tízmillió forint értékű kábítószert foglaltak le Budapesten

Olvastuk - 2017-06-18

Drogterjesztőket fogtak el Budapesten: a négy férfi a rendőrség adatai szerint szervezetten árult tiltott drogokat a fővárosban, a tőlük lefoglalt kábítószer értéke tízmillió forint - olvasható a police.hu oldalon.

A rendőrség szombati közleménye szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást K. Gábor 30 éves, B. Gábor 31 éves, S. Roland 43 éves és Zs. Tamás 55 éves budapesti lakosok ellen.

A Hortobágyon élő vadlovakról forgat természetfilmet Török Zoltán

Olvastuk - 2017-06-14

A kiemelkedő sikerű Vad Magyarország - A vizek birodalma után a Hortobágyon élő vadlovakról forgat nagyszabású egész estés természetfilmet Török Zoltán rendező-producer a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával.

A Vad Magyarország 2 - A vadlovak földjén négyévszakos forgatása szeptemberben kezdődhet el a Hortobágyi Nemzeti Parkban. A mozifilmnek 110 millió forintos gyártási támogatást szavazott meg a Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága.

Sajtóértesülés: Trump az Iszlám Államtól Izrael által megszerzett titkos információt árulhatta el az oroszoknak

Olvastuk - 2017-06-12

Donald Trump amerikai elnök azt az információt adhatta át az oroszoknak májusban, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet szakemberei laptop-akkumulátornak álcázott és a repülőtereken nem kiszűrhető bombát készítenek; az információt Izrael szerezte meg kiberkémkedéssel, és eddig titokban tartották - jelentette a Jediót Ahronót című izraeli újság honlapja, a ynet a New York Times című amerikai lap hétfői értesülése alapján.

A melegek házasságáról szóló vita alakult ki az osztrák kormánykoalícióban

Olvastuk - 2017-06-09

A melegek házasságáról szóló vita alakult ki az osztrák kormánykoalícióban - a kisebbik koalíciós fél az Osztrák Néppárt (ÖVP) határozottan elveti, míg a nagyobbik partner, az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) lehetővé tenné, hogy az azonos nemű párok is élhessenek házasságban

Illegális bevándorlás - Osztrák lap: nőtt a menekültek elfogadottsága Bécsben

Olvastuk - 2017-06-08

Nőtt a menekültek elfogadottsága Bécsben - közölte egy tanulmányra hivatkozva csütörtökön a Der Standard című osztrák lap, amely arról is beszámolt, hogy bár csökken az országba érkező menekültek száma, a rájuk fordított kiadások jövőre az ideinél várhatóan nagyobb mértékben terhelik meg a költségvetést.

A Google a világ legértékesebb márkája

Olvastuk - 2017-06-06

- Tavalyhoz hasonlóan a Google volt idén is a világ legértékesebb márkája - derült ki a Kantar Millward Brown médiapiaci kutatóvállalat "Brandz Top 100" felméréséből.

A második legértékesebb márka az Apple, amelyet a Microsoft követ. A három cég sorrendjében nem volt változás tavalyhoz képest. A lista negyedik helyére az Amazon került, amely tavaly még hátrébb volt, a hetedik helyen állt. Az ötödik helyen továbbra is a Facebook található.

A Google márka értéke 7 százalékkal 245,6 milliárd dollárra, az Apple értéke 3 százalékkal 234,7 milliárd dollárra, a Microsofté 18 százalékkal 143,2 milliárd dollárra, az Amazoné 41 százalékkal 139,3 milliárd dollárra, a Facebooké pedig 27 százalékkal 129,8 milliárd dollárra nőtt

Százmilliós pénzmosás miatt indult eljárás Szegeden

Olvastuk - 2017-06-01

Több mint százmillió forint tisztára mosásában vett részt a gyanú szerint két férfi és egy nő, akik ellen eljárás indult Szegeden, a bíróság ügyészi indítványra elrendelte az előzetes letartóztatásukat. Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője közölte, a terhelteket üzletszerűen, különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntettével gyanúsítják.

Hévízi fogorvost károsított meg egy külföldi pár

Olvastuk - 2017-05-24

Csalás miatt vádat emeltek Keszthelyen egy német férfi és egy svájci nő ellen, akik csaknem két és fél millió forint kárt okoztak egy hévízi fogorvosnak azzal, hogy nem fizették ki a fogászati kezelésüket.

A német férfi és svájci nőismerőse még 2015 januárjában érkezett Hévízre fogászati kezelésre, amelynek idejére egy panzióban szálltak meg. A fogászati beavatkozás másnap megkezdődött, két nappal később pedig az orvos a kontrollvizsgálatot is elvégezte.

Rekordnyereséget ért el a CIG Pannónia az első negyedévben

Olvastuk - 2017-05-23

A CIG Pannónia csoport a nemzetközi számviteli szabványok (IFRS) szerint 6,025 milliárd forintos díjbevételt ért el az első negyedévben, 48 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában, a vállalatcsoport 2,515 milliárd forintos adózott eredménye messze fölül múlja az egy évvel korábbi 41 millió forintot, és ezzel történetének legjobb negyedévét zárta a cég - tette közzé a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden.

Spanyol lap: Katalónia kinyilvánítja elszakadását Spanyolországtól, ha Madrid megakadályozza a népszavazást

Olvastuk - 2017-05-22

Katalónia azonnal kinyilvánítaná elszakadását Spanyolországtól, ha a spanyol kormány megakadályozza a függetlenségről szóló népszavazás megtartását - közölte hétfőn az El País című baloldali spanyol napilap, hivatkozva egy birtokába került jogszabálytervezetre, amelynek tartalmát azonban cáfolta a katalán kormánypárt.

Az El País összefoglaló cikke szerint az általuk megszerzett, titkos dokumentum rendelkezik egyebek mellett a katalán köztársaság létrehozásáról, ahol egyetlen hivatalos nyelvként a katalánt ismernék el, valamint kitér arra, hogy kik hogyan lehetnek katalán állampolgárok, mi lesz a spanyol állami vagyonnal és az állami tisztviselőkkel, illetve mely spanyol törvények maradnának hatályban.

ÁSZ: a magasabb támogatások ellenére is stagnál Magyarország innovációs teljesítménye

Olvastuk - 2017-05-18

- Magyarország 2008 óta GDP-jének egyre nagyobb arányát fordította kutatás-fejlesztési és innovációs (k+f+i) tevékenységekre, ugyanakkor európai összehasonlításban a k+f+i folyamatok eredményessége a költések ellenére is stagnál - derült ki az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elemzéséből.

Uniós bíróság: a tagállamoknak is ratifikálniuk kell az EU-Szingapúr szabadkereskedelmi egyezményt

Olvastuk - 2017-05-16

- Nem léphet érvénybe az Európai Unió és Szingapúr közötti szabadkereskedelmi megállapodás az uniós tagországok ratifikációja nélkül, mivel az egyezmény bizonyos rendelkezései nem az EU kizárólagos hatáskörébe tartoznak - mondta ki kedden az unió luxembourgi székhelyű bírósága.

Cannes - Fokozott biztonsági intézkedések mellett kezdődik a fesztivál

Olvastuk - 2017-05-16

A továbbra is fokozott terrorfenyegetettség miatt megerősített és láthatóbb biztonsági intézkedések mellett kezdődik meg szerdán a 70. cannes-i filmfesztivál, amelynek hivatalos versenyprogramjában négy amerikai alkotás mellett főleg európai filmek versenyezhetnek és amelyben idén kiemelkedő a magyar részvétel.

Német sajtó: a választók megbüntették a szociáldemokratákat Észak-Rajna-Vesztfáliában

Olvastuk - 2017-05-15

- A választók megbüntették a Német Szociáldemokrata Pártot (SPD) Észak-Rajna-Vesztfáliában - értékelte a német sajtó hétfőn egybehangzóan az előző napi tartományi törvényhozási (Landtag-) választást, amelyen a Martin Schulz vezette SPD története leggyengébb eredményét érte el, és az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) mögé szorult.

Alain Delon Juliette Binoche-sal forgatja utolsó filmjét

Olvastuk - 2017-05-08

Alain Delon utolsó filmjére készül, amelyben Juliette Binoche-sal játszik együtt. A 81 éves filmsztár a hétvégén beszélt terveiről a Liege-ben megrendezett nemzetközi bűnügyi filmfesztiválon.

Delont (Rocco és fivérei, A szamuráj, Zsaru) életműdíjjal tüntették ki a belga filmfesztiválon. A színész ez alkalomból számolt be arról, hogy ősszel kezdi forgatni pályafutása utolsó filmjét, amit Patrice Leconte rendez.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza