Olvastuk

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 1320 találatból.

Francia sajtó: Hamon és Valls, a francia baloldal két összeegyeztethetetlen irányzata

Olvastuk - 2017-01-23

- A francia baloldali előválasztás második fordulójába a széttöredezett Szocialista Párt (PS) két egymással összeegyeztethetetlen irányzatának képviselője jutott be, s az összecsapásból az új baloldalt megtestesítő Benoit Hamon kerülhet ki győztesen - vélték a hétfői francia lapok.

A baloldal államfőjelölt-állító szavazásának vasárnapi első fordulóját a volt oktatási miniszter nyerte meg 36 százalékkal, maga mögé utasítva a favoritnak számító Manuel Valls volt miniszterelnököt, aki a szavazatok 31 százalékát szerezte meg. Ők ketten mérkőzhetnek meg egymással a jövő vasárnapi második fordulóban.

Több száz kelet-jeruzsálemi lakás felépítését hagyták jóvá Izraelben

Olvastuk - 2017-01-22

- A jeruzsálemi városháza jóváhagyta több száz új lakás felépítését az 1967-ben elfoglalt Kelet-Jeruzsálemben, - jelentette az izraeli közszolgálati rádió vasárnap.

A jeruzsálemi hatóságok két nappal Donald Trump amerikai elnök beiktatása után döntöttek az új lakásépítésekről Kelet-Jeruzsálemben, az egykor Jordániával érvényes tűzszüneti vonalakon, a "zöld vonalon" túl, az 1948 és 1967 között Jordániához tartozó, s 1967-ben elfoglalt területeken.

A bizottságot vezető Meír Turdzseman azt nyilatkozta a közszolgálati rádió munkatársának, hogy ezeknek a lakásoknak a felépítését az utóbbi hónapokban Barack Obama amerikai elnök miatt késleltették.

Times: nincs kizárva a siker, ha Trump az ösztönei helyett a tanácsadókra hallgat

Olvastuk - 2017-01-20

Az eddigiektől radikálisan különböző formájú elnöki időszak kezdődik az Egyesült Államokban péntektől, és bár jelentősek a kockázatok, de a komoly siker sincs kizárva, ha Donald Trump legalább annyira hallgat tanácsadóira, mint saját ösztöneire - írta pénteki kommentárjában a londoni The Times.

A tekintélyes konzervatív brit napilap szerkesztőségi írása szerint Trump kormányzati módszereit egyelőre igen sok bizonytalanság övezi, de éppen ez kínál számára történelmi lehetőséget arra, hogy rácáfoljon a vele szemben kételyeket megfogalmazókra, és igazi reformernek bizonyuljon.

Olasz földrengés - Halálos áldozatai is van a földrengésnek, elsősorban a lavina miatt betemetett szállodánál

Olvastuk - 2017-01-19

Egy idős férfira ráomlott a saját istállója és megölte a szerdai közép-olaszországi földrengésben, amelynek több más halálos áldozata és eltűntje is van, elsősorban a Pescara közelében lavinától betemetett szállodában - jelentette az olasz sajtó csütörtökön.

Az 1200 méteres magasságban található Rigopiano nevű hegyi szállót, az abruzzói Pescara közeli Farindola kistelepülésen, a sítalpon érkezett mentőegységek csak csütörtök hajnalban tudták elérni. Két férfira élve találtak rá, a szálloda előtt leparkolt autóban vészelték át az éjszakát.

Külföldi sajtó Magyarországról - Olasz lap: a Brexit negatív hatással lesz a magyar gazdaságra

Olvastuk - 2017-01-18

Nagy-Britannia EU-ból történő távozásának (Brexit) várható negatív hatásait elemezte a kelet-európai, kiemelten a lengyel és magyar gazdaságban az Il Sole 24 Ore című olasz újság.

A gazdasági napilap szerint, miközben Jarosław Kaczynski, a lengyel jobboldali kormányzó Jog és Igazságosság párt elnöke és Orbán Viktor magyar miniszterelnök az Egyesült Királyság kilépését lehetőségnek tartja egy új Európa megteremtésére, a Brexit majdnem 1-1 százalékponttal csökkentheti Lengyelország és Magyarország gazdasági növekedését.

A Debreceni Egyetem őrzi Tisza István egykori bútorait

Olvastuk - 2017-01-16

A Debreceni Egyetemen (DE) őrzik és használják gróf Tisza István egykori miniszterelnök bútorait, amelyek mintául szolgálhatnak Orbán Viktor miniszterelnök leendő várbeli dolgozószobájának berendezéséhez .

Tuzson Bence, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár január 6-án jelezte, hogy Orbán Viktor dolgozószobáját Tisza István korábbi miniszterelnök "közismerten puritán berendezésű", ma Debrecenben található dolgozószobai bútorainak másolataival alakítják ki.

Liberálisok: Budapest semmit nem kezdett a "hiéna taxisokkal" okozta problémával

Olvastuk - 2017-01-15

A Liberálisok szerint Budapest vezetése nem tartotta be ígéretét és semmit nem kezdett az Uber "elüldözése" után a "hiéna taxisokkal" és ennek az utasok látják kárát.

Szabadai Viktor, a párt budapesti választmányának elnöke szombati sajtótájékoztatóját követően az MTI-nek elmondta, az elmúlt évben egyetlen érdemi dolog történt a budapesti közlekedésben, kitiltották az Ubert, és semmilyen fejlesztés nem történt. Az új taxisrendelet emellett a budapestiek kárára hozott változást, még a 80-as években is nagyobb verseny volt a cégek között, mint most.

A Hold öregebb lehet az eddig véltnél, 4,51 milliárd éves az új becslések alapján

Olvastuk - 2017-01-12

A Hold öregebb lehet az eddig véltnél, 4,51 milliárd éves az új becslések alapján, melyeket amerikai tudósok végeztek az Apollo 1971-es Holdra szállásakor gyűjtött kőzet- és talajmintákból.

A kutatócsoport szerint a Föld kísérője a Naprendszer születése utáni 60 millió éven belül született, a Naprendszer mintegy 4,6 milliárd évvel ezelőtt alakult ki.

Dízelbotrány - Megállapodott a bírságról a Volkswagen az amerikai hatóságokkal

Olvastuk - 2017-01-11

Konkrét egyezségi tervezetben állapodott meg a Volkswagen AG az illetékes amerikai hatóságokkal az emissziós botrány büntetőjogi és polgári jogi bírságáról.

A megállapodás értelmében a Volkswagen 4,3 milliárd dollár bírságot fizet az ügy rendezésére. A tervezet a megfelelőségi és kontrolling rendszerek további erősítését is előirányozza egy független felügyelő kinevezésével a következő három évre.A megállapodás leszögezi, hogy a Volkswagen vétkesnek vallja magát az Amerikai Egyesült Államok vonatkozó büntetőjogi törvényeinek megsértésében, elismeri a tényállást és megfizeti az ennek alapján kiróható bírságot.

Az egyezség megkötéséhez még a Volkswagen AG igazgatótanácsának és felügyelőbizottságának, valamint a konszern további érintett érdekeltségeinél az illetékes testületek hozzájárulása is szükséges. Az érintett testületek rövid időn belül napirendre tűzik az ügyet.

Külföldi sajtó Magyarországról - Der Spiegel, Süddeutsche Zeitung

Olvastuk - 2017-01-09

A Der Spiegel című német liberális hetilap a magyar belpolitikai helyzetről, a Süddeutsche Zeitung című müncheni liberális napilap a magyar sajtó helyzetéről írt hétfőn. Orbán Viktor hatalma biztosítása érdekében korrupt oligarchikus rendszert épít Magyarországon, melynek a barátok és családtagok is részét képezik - írta a Der Spiegel, Függőségek hálója című cikkében.

A hetilap említést tesz az 1812 lakosú Felcsútról, ahol a futballrajongó miniszterelnök házától 50 méterre 3800 ember befogadására képes stadion áll, valamint a kisvasútról, mely részben uniós pénzből épült, s melyen naponta százaknak kellene utazniuk, hogy megtérüljön a beruházás, de többnyire kong az ürességtől.

Ferenc pápa huszonnyolc kisgyereket keresztelt meg

Olvastuk - 2017-01-08

A keresztség fény az emberek életében - mondta Ferenc pápa, aki tizenöt kisfiút és tizenhárom kislányt részesített a keresztség szentségében vasárnap a Sixtus-kápolnában.

A huszonnyolc olasz és külföldi gyerek többségben a Vatikán dolgozóinak az utóbbi hónapokban született gyereke volt. A Tamás, Gergely, Elza és Cecília mellett volt Hilary és Rodrigo névre keresztelt gyerek is.

II. János Pál pápa vezette be azt az egyházi hagyományt, hogy a pápa minden évben a január 6-án ünnepelt Vízkereszt utáni első vasárnap gyerekeket keresztel meg a Sixtus-kápolnában.

Orosz-amerikai viszály - Kerry: Washington figyelmeztette Moszkvát az elnökválasztás előtt

Olvastuk - 2017-01-06

- Barack Obama amerikai elnök és külügyminisztere, John Kerry közvetlenül Oroszországhoz fordult az amerikai elnökválasztás előtt, arra figyelmeztetve Moszkvát, hogy ne avatkozzék be a választási folyamatba. Erről az amerikai diplomácia vezetője beszélt csütörtökön tartott sajtóértekezletén.


Emelkedett az üzemanyagok ára

Olvastuk - 2017-01-04

Emelte bruttó 3-3 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.Az emeléssel a benzin átlagára 370 forint, a gázolajé 382 forint lett.

Legutóbb múlt hétfőn változott a 95-ös benzin ára, bruttó 3 forinttal nőtt, a gázolaj ára akkor változatlan maradt.

Elhunyt John Berger Booker-díjas angol író, kritikus, festőművész

Olvastuk - 2017-01-03

Életének 90. évében elhunyt John Berger, a Szokatlan című Booker-díjas regény szerzője, a Mindennapi képeink című úttörő szemléletű művészettörténeti esszégyűjtemény írója, amelyből Bafta-díjas tévésorozat is készült.

Berger, aki már egy éve betegeskedett, hétfőn párizsi otthonában hunyt el - tudósított a BBC hírportálja.

"Megmutatta nekünk, hogy művészet gazdagabbá teheti az életünket" - mondta Bergerre emlékezve életrajzírója és szerkesztője, Tom Overton.

Carrie Fisher váratlan halála miatt óriási biztosítási összeget könyvelhet el a Disney

Olvastuk - 2017-01-02

Minden idők egyik legnagyobb biztosítási összegét, 41 millió dollárt (12 milliárd forintot) könyvelhet el a Star Wars-filmeket gyártó Disney filmstúdió, amely bebiztosította magát arra az esetre, ha a Leia hercegnőt alakító Carrie Fisher nem tudná eljátszani szerződésben vállalt szerepét.

Az Insurance Insider üzleti magazin beszámolója szerint a Disney a londoni Lloydsnál kötötte a biztosítást, amely kárpótolja a veszteségért a stúdiót, ha Fisher nem szerepel az új Star Wars-trilógia mindhárom epizódjában.

Példátlan biztonsági intézkedések közepette köszöntötte az újévet Nagy-Britannia

Olvastuk - 2017-01-01

- Példátlan biztonsági intézkedések közepette köszöntötték az újévet Nagy-Britanniában. Az időeltolódás miatt a kontinenstől egy órával lemaradva tartott nagyszabású szabadtéri rendezvényeket csak Londonban háromezer rendőr biztosította, és vasárnaptól a brit közlekedési rendőrség rendszeres fegyveres járőrözést kezdett a londoni metróhálózaton.

Theresa May brit miniszterelnök vasárnap hajnalban közzétett újévi üzenetében elismerte, hogy a brit EU-tagságról tavaly júniusban tartott népszavazás - amelyen a többség a kilépésre voksolt - megosztotta az országot, de kijelentette, hogy a Brexit, vagyis Nagy-Britannia távozása az Európai Unióból új lehetőségeket is teremt, és ez reményei szerint egységbe tereli az országot.

Nyolc kiló marihuánát találtak egy autóban Röszkén

Olvastuk - 2016-12-27

Nyolc kilogramm marihuánát találtak a pénzügyőrök egy koszovói férfi autójában elrejtve Röszkén. pénzügyőröknek feltűnt a német rendszámú autójával belépésre jelentkező férfi zavart viselkedése, ezért tételes vizsgálatra félreállították.

A szigorított ellenőrzés során a jármű hátsó üléseinél lévő oldalkárpitok mögül több téglatest formájú, ezüst színű csomagból több mint 8 kilogramm marihuánagyanús anyag került elő.

A metilalkohol mellett egy beazonosítatlan szer is okozott halált az irkutszki tömeges alkoholmérgezésben

Olvastuk - 2016-12-22

A metilalkohol mellett egy eddig azonosítatlan szer is okozott halált az irkutszki tömeges alkoholmérgezés során, amelynek eddig 72 áldozata van - közölték csütörtökön kórházi források a TASZSZ orosz hírügynökség jelentése szerint.

A TASZSZ értesülése szerint az ismeretlen anyag 37 ember halálát okozta. A korábbi jelentések szerint a mérgezést egy Bojarisnyik (galagonya) elnevezésű, 93 százalékban szeszalapú fürdő-testápoló elfogyasztása okozta, amelyet az illegális gyártás során etilalkohol helyett metilalkoholból készítettek.

NAV: kokainnal a gyomrában érkezett egy nő a ferihegyi reptérre

Olvastuk - 2016-12-19

- Mintegy 13 millió forint értékű kokainnal a gyomrában próbált meg bejutni az országba egy venezuelai nő, akit a NAV pénzügyőrei feltartóztattak a Liszt Ferenc-repülőtéren - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn.

Elhunyt Megyesi Gusztáv, az Élet és Irodalom újságírója

Olvastuk - 2016-12-18

Hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Megyesi Gusztáv, az Élet és Irodalom újságírója - közölte a lap vasárnap Facebook-oldalán.

Tájékoztatásuk szerint Megyesi Gusztáv egy év megszakítással harmincegy évig volt a lap munkatársa különböző beosztásokban, 1992 és 1993 között főszerkesztőként dolgozott.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út 18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza.