Olvastuk

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 1614 találatból.

Több mint félmillió dollárért kelt el egy üveg Romanée-Conti vörösbor

Olvastuk - 2018-10-14

Rekordáron, 558 ezer dollárért (151 millió forint) kelt el egy palack ritka, 1945-ös évjáratú Romanée-Conti vörösbor a Sotheby's szombati New York-i árverésén.

Borért soha ekkora összeget nem fizettek árverésen - közölte az aukciósház.

Vádat emeltek egy kínai férfi ellen gazdasági hírszerzés gyanújával az Egyesült Államokban

Olvastuk - 2018-10-11

John Demers, a nemzetbiztonságért felelős amerikai igazságügyi miniszterhelyettes újságíróknak elmondta: a férfi az amerikai repülőgépiparra és űrhajózásra vonatkozó ipari és kereskedelmi kémkedést végzett, és a feltételezések szerint a kínai állambiztonsági minisztérium munkatársa.

Először adtak engedélyt Creutzfeldt-Jakob-kóros beteg úttörő antitestes kezelésére

Olvastuk - 2018-10-10

Először adott engedélyt a brit gondnoksági bíróság egy Creutzfeldt-Jakob-szindrómás (CJD) beteg úttörő antitestes kezelésére - számolt be róla a BBC hírportálja.

Opten: gyorsan nő a török cégek száma Magyarországon

Olvastuk - 2018-10-09

Gyorsan nő a török tulajdonosi hátterű cégek száma Magyarországon, a 298 vállalat harmada az utóbbi másfél évben jött létre az Opten Informatikai Kft. összesítése szerint.

Cseh sajtó: keserű győzelmet aratott az ANO mozgalom a helyi önkormányzati választáson

Olvastuk - 2018-10-08

Az Andrej Babis miniszterelnök vezette ANO mozgalom megnyerte a cseh régiókat, de elveszítette Prágát - állítja egybehangzóan a hétfői cseh sajtó a hétvégi helyi önkormányzati választás eredményeit értékelve.

Az ukrán külügyminiszter-helyettes azt sejteti, hogy Kijevnek nem felel meg az új kijevi magyar nagykövetjelölt személye

Olvastuk - 2018-10-07

Abból az okból is húzódhat az új ukrajnai magyar nagykövet fogadó nyilatkozatának Kijev általi megadása, mert személye elfogadhatatlan Kijev számára - ezt sejtette Vaszil Bodnar ukrán külügyminiszter-helyettes a hétvégén a Twitteren írt bejegyzésében.

- A Mladá Fronta Dnes és a Právo az ukrán-magyar vitáról

Olvastuk - 2018-10-05

- Kárpátaljára pontosan nyolcvan év múltán újra rávetült a magyarok lakta területekről folytatott egykori vita árnyéka - írta Lubos Palata, a Mladá Fronta Dnes című liberális cseh napilapban pénteken megjelent jegyzetében.

Elfogták a csalókat, akik szerb termékként adtak el uniós gyümölcsöt Oroszországnak

Olvastuk - 2018-10-04

A szerbiai rendőrség 36 embert fogott el, akik a gyanú szerint az Európai Unióból importált gyümölcsöt szállítottak Oroszországba szerb termékként csomagolva - közölte a belügyminisztérium csütörtökön.

Az MKB Bank bezárja 15 bankfiókját

Olvastuk - 2018-10-02

Az MKB Bank két ütemben, 15 bankfiókot szüntet meg Budapesten és vidéki városokban a következő időszakban - közölte a bank kedden. A pénzintézet költséghatékonyságának javítása, valamint a fenntartható nyereséges működésének érdekében alakítja át fiókhálózatát.

Amerikai sajtó: Washington és Ottawa megállapodott a NAFTA megújításában

Olvastuk - 2018-10-01

- Washington és Ottawa megállapodott az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Egyezmény (NAFTA) megújításában - jelentették vasárnap éjjel amerikai lapok.

Eloltották a hortobágyi gyeptüzet

Olvastuk - 2018-09-30

- Eloltották az ősgyeptüzet Hortobágy-Kónya térségében, amely 15 hektáron lángolt - közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője vasárnap.

Német pilóták is csatlakoznak a Ryanair-dolgozók pénteki részleges munkabeszüntetéséhez

Olvastuk - 2018-09-27

- Német pilóták is csatlakoznak a Ryanair ír diszkont légitársaság dolgozóinak több országra is kiterjedő pénteki részleges munkabeszüntetéséhez, amely miatt 150 járatot töröltek Európa-szerte - jelentette be a Vereinigung Cockpit (VC) szakszervezet pénteken.

Csaknem 400 ezer dollárért cserélt gazdát egy működő Apple I számítógép

Olvastuk - 2018-09-26

Közvetítői díjjal együtt 375 ezer dollárért (103 millió forint) cserélt gazdát egy 1976-os, működő, elsőgenerációs Apple-számítógép a bostoni székhelyű RR Auctions keddi árverésén.

Franciaország október elsején adja át Spanyolországnak az ETA lefoglalt fegyvereit, iratait

Olvastuk - 2018-09-25

Több mint 300, eddig felderítetlen, a Baszk Haza és Szabadság (ETA) terrorszervezethez köthető gyilkosság megoldását remélik azoktól a nyomozati anyagoktól, amelyeket Franciaország ad át Spanyolországnak egy ünnepélyes ceremónián október elsején - mondta a madridi francia nagykövet kedden újságíróknak.

Jobbik-törvényjavaslat az "államilag szponzorált álhírek rendszere" ellen

Olvastuk - 2018-09-24

Az "államilag szponzorált álhírek rendszere" elleni fellépést előíró törvényjavaslatot nyújtott be hétfőn Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője és szóvivője.

Az ellenzéki politikus sajtótájékoztatóján elmondta: az indítvány lényege, hogy azon orgánum, amelyről egy adott évben legalább három jogerős bírósági ítélet mondja ki, hogy hazudott vagy hazugságot terjesztett, az a következő esztendőben se közvetett, se közvetlen formában ne juthasson állami forráshoz.

Szavai szerint a fideszes médiumok végighazudták az utolsó másfél évet, hozzátéve, a kormányzó párt erre építette a kampányát, annak a véleménynek adva hangot, hogy ezzel végeredményben az állam hitelessége is csorbát szenved.

Arany minősítést és különdíjat is nyert Veszprém az Európai Virágos Városok és Falvak versenyében

Olvastuk - 2018-09-23

Az arany minősítést és a városi közterület-megújításáért járó különdíjat is elnyerte Veszprém az Európai Virágos Városok és Falvak versenyében - közölte a közösségi oldalán Porga Gyula, a város polgármestere szombat este.

Lassabban követik egymást a Star Wars-filmek

Olvastuk - 2018-09-21

"Némi lassulásra" számíthatnak a Star Wars-filmek rajongói a széria következő részeinek és a Csillagok Háborúja-univerzumhoz tartozó különálló filmek megjelenésében is - mondta el a Bob Iger, a Disney vezetője a The Hollywood Reporter című filmes portálnak.

Afrikai sertéspestis - Tizenegy ország függesztette fel Belgiumból húsbehozatalát

Olvastuk - 2018-09-19

Az afrikai sertéspesti miatt tizenegy Európai Unión kívüli ország függesztette fel a sertéshús importját Belgiumból - közölte a Le Soir című belga napilap szerdán.

Fokozott biztonsági intézkedésekkel készül Izrael jóm-kipúr ünnepére

Olvastuk - 2018-09-18

- Fokozott biztonsági intézkedésekkel, a palesztin területek lezárásával készül Izrael jóm-kipúr ünnepére - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.

Sajtóértesülés: Merkel leváltaná a német alkotmányvédelmi hivatal vezetőjét

Olvastuk - 2018-09-17

- Angela Merkel német kancellár szerint távoznia kell a szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) vezetőjének, mert beleártotta magát a napi pártpolitikai küzdelmekbe - jelentette hétfőn a Die Welt című német lap.