Befektetés

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1124 találatból.

96 millió forintért cserélt gazdát Kádár Béla Zenészek című festménye

Befektetés - 2018-05-15

Kilencvenhat millió forintért vásárolták meg Kádár Béla Zenészek című festményét a Virág Judit Galéria tavaszi aukcióján.

Kádár Béla festménye 40 millió forintos kikiáltási árról indult az aukción. A kép korábban a milliárdos olajmágnás J. Paul Getty családjának a tulajdonában volt. Az egyik legjelentősebb Kádár-mű - amit 1928-ban festett New Yorkban - több mint 90 év után került vissza Magyarországra. A vevő hatalmas érdeklődés által kísért éles licitharcban, 80 millió forintért - plusz 20 százalék jutalékért - jutott a kivételes alkotáshoz - olvasható a galéria közleményében.

Vodafone: a cég Európa legnagyobb vezetékes szolgáltatója lesz a Liberty-tranzakcióval

Befektetés - 2018-05-09

- A Vodafone Európa legnagyobb vezetékes szolgáltatója lesz a Liberty Global akvizícióval, a megállapodással a Vodafone Magyarország országos szinten a második olyan szolgáltatóvá válik, amely képes teljeskörű - mobil, vezetékes internet, televízió és telefon - szolgáltatások nyújtására - mondta Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója szerdán sajtóbeszélgetésen Budapesten.

A vártnál kevésbé csökkent a Richter nyeresége az első negyedévben

Befektetés - 2018-05-08

Növekvő árbevételről és az elemzői várakozásokhoz képest kevésbé csökkenő adózott eredményről számolt be a Richter Gedeon Nyrt. a kedden közzétett első negyedéves tőzsdei gyorsjelentésében.

A gyógyszeripari csoport 14,5 milliárd forint konszolidált adózott nyereséget ért el az idei év első három hónapjában, ami 29,8 százalékos csökkenés a múlt év azonos időszakához képest.

Az Altera felvásárlásával lépnek tőzsdére a Wallis autóipari cégei

Befektetés - 2018-04-26

Tőzsdére lép a Wallis Csoport gépjármű kereskedelmi és szolgáltatói tevékenységét ellátó vállalatcsoportja a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) jegyzett Altera Vagyonkezelő Nyrt.-ben nyilvános vételi ajánlat és tőkeemelés útján történő befolyásszerzéssel - közölte az Altera Nyrt. a tőzsde honlapján csütörtökön.

A cég közölte: az Altera igazgatóságának döntése értelmében a jövőben a dinamikusan növekvő magyar és kelet-közép-európai gépjármű kereskedelmi és szolgáltatói szektorban fektetnek be. A stratégia alapján a csütörtökön induló tranzakciósorozat befejező lépéseként a Wallis Csoport négy vállalata a BÉT standard kategóriájában jegyzett Altera tulajdonába kerül. Ez az első olyan tranzakció, amellyel a magyar gazdaság egyik húzóágazata, az autóipar megjelenik a magyar tőzsdén - írták.

Prutkay Zoltán, az Altera Nyrt. elnök-vezérigazgatója a közleményben elmondta: az átalakulást követően a jelenlegi, 900 forint közeli részvényárfolyammal számolva a maga 30 milliárd forint körüli kapitalizációjával és közel 70 milliárd forintos árbevételével az Altera a BÉT-en jegyzett vállalatok meghatározó tagja lesz, és célja, hogy részvényei bekerüljenek a BÉT Prémium kategóriájába és a BUX indexbe

Ismét magyar tulajdonban az Extreme Digital

Befektetés - 2018-04-25

A magyar résztulajdonosok visszavásárolták az Extreme Digital többségi tulajdonrészét áprilisban a dél-afrikai székhelyű Steinhoff International kereskedelmi csoporttól, amely tavaly decemberben könyvelési szabálytalanságok miatt botrányba keveredett - közölte Várkonyi Balázs, az Extreme Digital ügyvezetője szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Több mint 550 tétel a 72. BÁV-aukción

Befektetés - 2018-04-24

Több mint 550 tételt árvereznek el a BÁV 72. Művészeti aukcióján, amelyet május 15-én és 16-án tartanak Budapesten, a MOM Kulturális Központban.

A műtárgypiac valamennyi szegmensét felvonultató aukció első napján többek között nagyértékű brill-, gyöngy- és drágakő ékszerekre, valamint ezüstökre, a második napon pedig festményekre, porcelánokra és egyéb műtárgyakra lehet licitálni.

A fővárosban a lakások átlagos havi bérleti díja több mint 122 ezer forint

Befektetés - 2018-04-22

Idén az első három hónapban a fővárosban a lakások átlagos havi bérleti díja valamivel több mint 122 ezer forint, a négyzetméterre vetített átlagos havi bérleti díj 2824 forint volt - derül ki a Rentingo.com lakás- és lakótárskereső online portál legfrissebb elemzéséből.

A nagyobb vagy kedvezőtlen beosztású lakásoknál előfordul, hogy a négyzetméterre vetített bérleti díj a 2000 forintot sem éri el, míg a kis méretű, 40 négyzetméter alatti, galériázott garzonoknál az átlagos bérleti díj négyzetméterenként többnyire 4000-4500 forint közelében mozog. Ráadásul a rezsi és a közös költségek a Rentingo.com számításai szerint átlagosan négyzetméterenként további közel 700 forintos kiadást jelentenek havonta.

Több mint a negyedével javult a Tesco éves eredménye, jól teljesített Közép-Európa

Befektetés - 2018-04-11

Több mint a negyedével javult a legnagyobb brit kiskereskedelmi hálózat, a Tesco eredménye a 2017-2018-as pénzügyi évben. A cég közép-európai részlege különösen jól teljesített: a térségi Tesco-hálózat eredménye több mint a kétszeresére nőtt.

A Magyar Telekom részvényenként 25 forint osztalékot fizet a tavalyi eredmény után

Befektetés - 2018-04-10

A Magyar Telekom Nyrt. részvényenként 25 forint osztalékot fizet a 2017-es eredménye után, erről döntött a társaság éves közgyűlése kedden Budapesten.

A társaság a 26 milliárd 68 millió 563 ezer 575 forint osztalékot az egyedi éves beszámoló szerinti 41,857 milliárd forint adózott eredményből fizeti ki, a nyereség 15,789 milliárd forintnyi részét pedig eredménytartalékba helyezi.

Tavaly is növelte forgalmát és nyereségét a Huawei

Befektetés - 2018-04-04

Jelentősen növelte forgalmát és nyereségét tavaly a kínai Huawei Technologies informatikai, mobil távközlési berendezésgyártó és szolgáltató konszern. A cég az elkövetkező egy évtizedben az előzőhöz képes negyven százalékkal tervezi növelni kutatási-fejlesztési kiadásait

Közel kétmilliárd forintból fejlesztette termelését a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt.

Befektetés - 2018-04-03

- Közel kétmilliárd forintból fejlesztette termelését a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt., a cég az IKEA egyik lámpacsaládjának kizárólagos gyártójává válik a projekt révén.

Az Opus Globalnál csaknem 6 milliárd forint adózott nyereség

Befektetés - 2018-03-29

Az Opus Global Nyrt. 46,445 milliárd forint működési bevétel mellett majdnem 6 milliárd forint adózott eredménnyel zárta 2017-et a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) szerint készült konszolidált, nem auditált jelentés szerint - közölte a társaság szerdán.

Az Opus Global a közlemény szerint 28 érdekeltségét vonta be a konszolidációs körbe, a médiatevékenység, az energia- és nehézipar, az agrár- és feldolgozóipar, az építőipar, valamint az ingatlankezelés tartozott a tevékenységi körébe.

Megkezdődött a tatai Esterházy-kastély felújítása

Befektetés - 2018-03-29

Megkezdődött a tatai Esterházy-kastély főépületének felújítása 2,3 milliárd forintos beruházással - jelentette be a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram végrehajtásáért felelős miniszteri biztos csütörtökön a kastély udvarán.

Virág Zsolt kiemelte, hogy a kastélyba tervezett kiállítás súlyponti eleme a főúri életforma megidézése. A főépület három, egymástól jól elkülönülő részén a gyermekek, a nők és a férfiak életkörülményeit idézik majd meg.

A nagyszalonban az uralkodói látogatások emlékeit mutatják be. Az itt aláírt schönbrunni béke kapcsán megjelenítik az Esterházy család diplomataként tevékenykedő családtagjait is. A grófi lakosztály írószobájával, biliárdtermével és gardróbjával a földszinten kap helyet. A látogatók itt ismerkedhetnek meg az egykori udvari zenekarral és a kastélyszínházzal, valamint a zeneszerző Esterházy Ferenc gróf szabadtéri színházának muzsikájával.

Teljes egészében az Opus tulajdonába kerül a Mátrai Erőmű

Befektetés - 2018-03-26

Teljes mértékben magyar tulajdonba kerül a Mátrai Erőmű Zrt., miután az Opus-csoport két lépésben kivásárolja a prágai központú Energeticky a Prumyslovy Holding (EPH) tulajdonrészét.

Egymilliárd forintot fektet műtárgyakba a BÁV

Befektetés - 2018-03-26

Megújítja műtárgykereskedelmi stratégiáját a BÁV Aukciósház 2018-ban, ennek keretében egymilliárd forintot különített el kiemelkedő műtárgyak vásárlására - közölte a BÁV Zrt. hétfőn. A hazai megtakarítási és befektetési piacot jellemző alacsony kamatkörnyezet miatt Magyarországon is egyre többen fordulnak a műtárgypiac felé. Ezt igazolja a BÁV tavalyi aukciós eredménye is, a cég 18 százalékkal növelte az árveréseiből származó forgalmát 2016-hoz képest.

A Telenor 2,8 milliárd euróért adja el közép-kelet-európai leányvállalatait a PPF-csoportnak

Befektetés - 2018-03-21

- A Telenor 2,8 milliárd euróért eladja közép-kelet-európai leányvállalatait, köztük a Telenor Magyarország vállalatot a cseh PPF-csoportnak, amely a közép-kelet-európai térség legnagyobb magántőke-befektetője.

A Telenor közleménye szerint a tranzakció magában foglalja a Telenor kizárólagos tulajdonában álló magyarországi, bulgáriai, montenegrói és szerbiai mobilszolgáltatóit, valamint a Telenor Common Operation technológiai szolgáltatót. Az ügylet lezárásához a szabályozó hatóság jóváhagyása szükséges, ami 2018 harmadik negyedévében várható.

Gumigyárat avattak a Mol érdekeltségű tiszaújvárosi vegyigyárban

Befektetés - 2018-03-19

Átadták a Mol csoporthoz tartozó tiszaújvárosi Mol Petrokémia Zrt., korábbi nevén Tiszai Vegyi Kombinát szintetikus gumigyárát hétfőn, az avatáson ott volt Orbán Viktor miniszterelnök is.

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója avatóbeszédében azt mondta: japán csúcstechnológia érkezett Tiszaújvárosba, a Mol-csoport ezzel a beruházással tovább gyarapította petrolkémiai hálózatát, így a cég a világ egyik leginnovatívabb termékével bővült.

A Mol és a japán ISR Corporation 2013-ban állapodott meg a tiszaújvárosi beruházásról, a szintetikus gumigyár építése 2015-ben kezdődött meg.

ÁKK: Magyarország japán jenben bocsátott ki devizakötvényt

Befektetés - 2018-03-14

Tíz év elteltével Magyarország újra japán jenben bocsátott ki devizakötvényt, a 30 milliárd jen összegű 3 éves futamidejű kötvény kamata 0,37 százalék - közölte az Államadóság Kezelő Központ (ÁKK) szerdán.

Az euróra átváltás (devizaswap) után 0,6 százalék alatti hozamot sikerült elérni, ami Magyarország eddigi legalacsonyabb kamatozású devizakötvény kibocsátása - hangsúlyozták.

Tavaly 5 százalék volt a önkéntes nyugdíjpénztárak reálhozama

Befektetés - 2018-03-14

Érdemben meghaladta az önkéntes nyugdíjpénztárak teljesítménye tavaly az inflációt, a reálhozam megközelítette az 5 százalékot, az elmúlt másfél évtizedben pedig átlagosan 3,5 százalék volt, szintén meghaladva az árdrágulás mértékét

Hetven új útvonalat indít a nyárig a Wizz Air

Befektetés - 2018-03-13

Huszonegy új Airbus A320-as családba tartozó repülőgépet vesz át idén a magyar hátterű Wizz Air diszkont légitársaság, amely négy új célállomást és hetven új útvonalat vesz fel járathálózatába.

A légitársaság szerint júliusig Athén, Tallinn, Harkov és Bécs is elérhetővé válik a Wizz Air hálózatában, az osztrák főváros repülőtere nyártól bázisként üzemel majd. A bővülés több mint kétmilliárd dolláros befektetést jelent 11 bázison Magyarországon, az Egyesült Királyságban, Ausztriában, Lengyelországban, Ukrajnában, Romániában és Grúziában.