Befektetés

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1511 találatból.

Négymilliárd forintnyi kapacitásbővítő beruházást valósított meg a Hungerit Zrt.

Befektetés - 2022-09-28

Mintegy négymilliárd forint költséggel bővítette termelési kapacitását az elmúlt bő egy évben a Hungerit Zrt.

Az új panírüzem tavaly októberi beindításával évi 11 ezer tonnára növelték az előállított termékmennyiséget, és ezzel a legnagyobb hazai gyártókká léptek elő ebben a szegmensben. Hasonló volumenbővítést értek el a szentesi kacsasütő beruházás megvalósításával: a kétmillió darabos termelést további egymillióval emelték. A Hungerit kacsavágó kapacitása jelenleg az egyik legnagyobb egész Európában, és a csirkefeldolgozásban is meghatározó szereplők, ezt az elmúlt időszakban a munkafolyamatok piaci igényekre hangolt átalakításával tették még hatékonyabbá. Évente már 20 millió csirke feldolgozását végzik el az üzemben, ahonnan a cég jelenleg több mint húsz országba szállítja termékeit. Ezek közül a legfontosabbak az angol, a német, a román, az osztrák és cseh piacok.

A csaknem kétezer dolgozót foglalkoztató Hungerit Zrt. jelenleg újabb beruházásokat készít elő, a csirke-, mind a kacsaágazatukban terveznek telepátalakításokat és -fejlesztéseket, valamint telepvásárlásokat, míg a következő időszak legjelentősebb beruházása egy új csirkevágóhíd létrehozása lesz. A kivitelezés a tervek szerint jövőre indulhat el. Az új üzem évente 40 millió csirke vágására lesz képes, a legmodernebb technológiai megoldások alkalmazása mellett.

- Lengyelországban felavatták a norvég gázt szállító Baltic Pipe vezetéket

Befektetés - 2022-09-27

Felavatták kedden a norvég gázt Dánián keresztül Lengyelországba szállító, évi 10 milliárd köbméter kapacitású Baltic Pipe vezetéket a Szczecin mellett fekvő északnyugat-lengyelországi Goleniówban.

Az 1,6 milliárd eurós beruházást jelképesen Andrzej Duda lengyel elnök, Mateusz Morawiecki lengyel, valamint Mette Frederiksen dán kormányfő avatta fel a goleniówi gázkompresszor-állomáson rendezett ünnepségen.

A MagNet bank ügyfeleinek a befektetéseit az SPB kezeli

Befektetés - 2022-09-23

Befektetési tanácsadási és portfóliókezelési szolgáltatásokat nyújt a MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt. (MagNet) ügyfeleinek az SPB Befektetési Zrt. (SPB); a cégek megosztják a közös ügyfeleken elért bevételeket

Az online értékesítés és Ausztria felé nyit az AutoWallis

Befektetés - 2022-09-21

- Az online értékesítés és a nyugati régió felé nyit az AutoWallis csoport, az autós vállalat megszerezheti a JóAutók.hu és Autó-Licit.hu portálokat üzemeltető céget.

A SsangYong gépjárművek nagykereskedelmi tevékenységével a cégbelép Ausztria piacára is - közölte az AutoWallis csoport vezérigazgatója szerdán egy háttérbeszélgetésen Budapesten.

Tovább bővít Olaszországban a WizzAir

Befektetés - 2022-09-23

Bővítést jelentett be olaszországi bázisain a Wizz Air, a légitársaság 12 új útvonalat indít, valamint sűríti járatait Róma-Fiumicino és Milánó-Malpensa repülőteréről - közölte a vállalat pénteken.

Az utasok ezentúl Róma-Fiumicinóból hét új úti célra repülhetnek, Barcelonába, Göteborgba, Malagába, Párizs-Orlyba, Portóba, Sevillába és Valenciába, Milánó-Malpensából pedig öt városba, Cardiffba, Dzsiddába, Marsa Alamba, Rijádba és Jerevánba.

Közép-európai kereskedelmi ingatlanokat vásárol az Immofinanz többségi tulajdonosától

Befektetés - 2022-09-20

Az osztrák Immofinanz ingatlanbefektetési társaság 53 kiskereskedelmi ingatlant vásárol a Cseh Köztársaságban, Lengyelországban, Szlovákiában és Magyarországon a többségi tulajdonosától, a CPI Property Grouptól (CPIPG) 324,2 millió euróért - közölte a társaság kedden.

A Wizz Air 75 új Airbus A321neo repülőgéppel bővíti flottáját

Befektetés - 2022-09-19

A Wizz Air 75 darab új A321neo repülőgép megvásárlásáról tárgyalt az Airbus-szal, a gépek többsége várhatóan 2028-29-ben kerül a légitársaság birtokába - közölte a társaság hétfőn.

A 75 új A321neo beszerzése újabb lépés annak eléréséhez, hogy a Wizz Air -a korábban bejelentett terveknek megfelelően -, az évtized végére megháromszorozza flottájának méretét, és 500 repülőgépet üzemeltessen.

TIM: két hét alatt egymilliárd forint felett igényeltek forrást a vállalkozások regionális munkaerő támogatási keretéből

Befektetés - 2022-08-31

Az augusztus közepén megnyílt lehetőséggel élve eddig csaknem 1300 vidéki álláskereső elhelyezkedéséhez igényelték a havonta akár 150 ezer forint bérköltség támogatást a munkaadók.

Romániában csaknem 44 százalékkal nőttek a külföldi közvetlen tőkeberuházások az első hét hónapban

Befektetés - 2022-09-13

Romániában csaknem 44 százalékkal nőttek a külföldi közvetlen tőkeberuházások az idén az első hét hónapban a tavalyi év azonos időszakához képest - közölte kedden a Román Nemzeti Bank.

Budapest Airport: már csaknem 80 milliárd forintnál tartanak a repülőtéri fejlesztések

Befektetés - 2022-09-09

A Budapest Airport több mint 5,3 milliárd forintot fordított különböző infrastrukturális és fenntarthatósági projektekre a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az év első felében, az elmúlt három és fél év fejlesztéseinek összértéke ezzel együtt már csaknem 80 milliárd forint - közölte a repülőteret üzemeltető társaság pénteken az MTI-vel.

Profession.hu: az ingatlan bérbeadása a legismertebb passzív jövedelmet jelentő forrás

Befektetés - 2022-07-27

A magyar lakosság körében a legismertebb passzív jövedelemforrás a lakásbérbeadás - állapította meg a Profession.hu állásportál .

Gyógyhellyé minősítették a szentesi gyógyfürdőt

Befektetés - 2022-07-19

- Gyógyhellyé minősítette a szentesi gyógyfürdőt és környékét az országos hatáskörrel bíró fővárosi kormányhivatal - adta hírül a turizmus.com portál.

BKM: többmilliárdos fejlesztés indul a főváros távhőrendszereiben

Befektetés - 2022-07-04

- Mintegy négymilliárd forintból fejlesztik a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. távhőrendszereit - közölte a társaság hétfőn.

Közös társaság létrehozását tervezi a Magyar Posta és a Waberer's csoport

Befektetés - 2022-06-24

A Magyar Posta Zrt. és a Waberer's csoport közös tulajdonú cég létrehozásának lehetőségét vizsgálja, amely az e-kereskedelemhez kapcsolódó teljes raktárlogisztikai folyamat kezelésével támogatná a webáruház-tulajdonosokat .

Biológiai vizsgáló laboratóriumot adtak át a TEVA debreceni gyárában

Befektetés - 2022-06-22

- Az utóbbi évek legnagyobb kutatás-fejlesztési beruházása készült el a Teva Gyógyszergyár Zrt. debreceni telepén: a közel 800 millió forintos fejlesztés eredményeként kialakított csúcstechnológiás laboratóriumnak köszönhetően megduplázható a helyben végzett biológiai vizsgálatok száma- közölte Radovan Toman, a telephely vezetője a szerdai átadó ünnepségen.

Újabb logisztikai beruházásokat kezd a Magyar Posta

Befektetés - 2022-06-20

- Központi csomagfeldolgozót épít és jelentősen bővíti a csomagautomata-hálózatát a Magyar Posta - közölte a társaság hétfőn.

Az automatizált, 38 ezer négyzetméteres csomagfeldolgozót még ebben hónapban elkezdik építeni Maglódon, és a tervek szerint 2023 októberében fejezik be. Az új postai csomagautomatákat a közlemény szerint ugyancsak rövid időn belül, még a nyáron elkezdik telepíteni, és őszig be is üzemelik.

Többségük a fővárosba és Pest megyébe, valamint a vidéki nagyvárosokba kerül, olyan helyeken, ahol könnyen elérhetőek lesznek.

Szijjártó: az idei év eddigi legnagyobb beruházását hajtja végre egy dél-koreai vállalat Nyíregyházán

Befektetés - 2022-06-17

Mintegy 290 milliárd forint értékben az idei év eddigi legnagyobb beruházását hajtja végre egy dél-koreai vállalat Nyíregyházán, ahol elektromos autók akkumulátorához használt szeparátorfóliát fognak gyártani - jelentette be pénteken Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten.

K&H-kutatás: évekbe telhet, amíg helyreáll a gazdaság a katonai konfliktus után

Befektetés - 2022-06-10

Bár a magyarországi vállalatok többsége szerint már idén véget érhet az orosz-ukrán konfliktus, a világgazdaság csak több mint két év múlva érheti el a február előtti teljesítményt - derül ki a K&H nagyvállalatok körében végzett felméréséből.

Csaknem 10 milliárd euró értékben valósít meg zöld és fenntartható befektetéseket a Generali csoport

Befektetés - 2022-05-23

A Generali csoport 2021 és 2025 között 8,5-9,5 milliárd euró értékben valósít meg új zöld és fenntartható befektetéseket - közölte a cégcsoport hétfőn

Elfogadta a román parlament a fekete-tengeri földgáz kitermeléséhez szükséges törvényt

Befektetés - 2022-05-18

Nagy szavazattöbbséggel elfogadta a román képviselőház szerdán a befektetők által sürgetett törvényt, amely utat nyithat a fekete-tengeri földgáz offshore kitermelése előtt.