Befektetés

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1337 találatból.

ITM: a fogyasztói kör szélesítését is szolgálja az elektromos járművek vásárlására kiírt pályázat

Befektetés - 2020-05-25

A fogyasztói kör szélesítését is szolgálja az elektromos autók és robogók vásárlására kiírt ötmilliárd forintos pályázat - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Részvényenként 63 forint osztalékot fizet a Richter

Befektetés - 2020-05-14

- Részvényenként 63 forint osztalékot fizet a Richter Gedeon Nyrt. az igazgatósági határozat alapján - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett tájékoztatóban.

Jóval a várakozások felett nőtt a Richter árbevétele és nyeresége

Befektetés - 2020-05-08

Jóval az elemzői várakozásokat meghaladóan nőtt a Richter Gedeon Nyrt. árbevétele és nyeresége idén az első negyedévben, a gyógyszeripari vállalat konszolidáltan 29,1 milliárd forint adózott nyereséget ért el, ami 34,6 százalékkal nagyobb az előző év azonos időszakához képest, árbevétele pedig 16,3 százalékos emelkedéssel 141,4 milliárd forint lett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken közölt gyorsjelentés szerint.

A Mol-csoport nettó veszteséget könyvelt el az első negyedévben

Befektetés - 2020-05-07

A Mol-csoport 48,4 milliárd forint (152 millió dollár) nettó veszteséget könyvelt el az idei első negyedévben az előző év azonos időszakában elért 48,6 milliárd forint (173,8 millió dollár) nettó profit után.

A Microsoft egymilliárd dollárt fektet be lengyelországi digitális fejlesztésekbe

Befektetés - 2020-05-05

A Microsoft amerikai elektronikai óriásvállalat egymilliárd dollárt fektet be lengyelországi digitális fejlesztésekbe, többek között felhőszolgáltatásokat nyújt új adatfeldolgozó központ keretében - közölte kedden a lengyel sajtó.

A kedden kötött szerződés aláírói szerint a Lengyelország történetében az eddigi legnagyobb technológiai beruházás terve az innovációs és digitális transzformáció felgyorsítását célozza.

A fejlesztés keretében a Microsoft a globális adatfelhőjéhez kapcsolódó első lengyelországi és közép-európai adatfeldolgozó központot létesít, és mintegy 150 ezer lengyel vállalkozónak, munkavállalónak és diáknak a felhő felhasználását elősegítő, képességfejlesztő programokat biztosít.

7,4 milliárd euró gyűlt össze a vírus elleni küzdelemre

Befektetés - 2020-05-04

Adományozók 7,4 milliárd eurót (mintegy 2612 ezer milliárd forint) gyűjtöttek össze a koronavírus-járvány elleni küzdelemre, mindenekelőtt oltóanyag, továbbá egyéb gyógyszerek kifejlesztésére, valamint a tesztelésre - jelentette be Ursula Von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hétfőn az Európai Unió és az Egészségügyi Világszervezet online nemzetközi donorkonferenciáját követően.

Az uniós bizottság elnöke aláhúzta, az összetartozás és az emberiesség jegyében tett felajánlások a koronavírus elleni globális együttműködés azonnali megkezdéséhez járulnak hozzá a közjó érdekében.

Újra kinyitnak az Ikea-áruházak

Befektetés - 2020-04-29

- A szigorú óvintézkedéseket betartva 47 napos zárva tartást követően újra megnyitják az Ikea magyarországi áruházait május 5-én - közölte az áruházlánc szerdán.

Továbbra is bíznak a befektetők a magyar műtárgyakban

Befektetés - 2020-04-23

A jelenlegi helyzetben is bíznak a befektetők a magyar műtárgyakban: a megkérdezettek 54 százaléka a festmények iránt érdeklődik leginkább, de jelentős emelkedéssel felzárkózott az ékszerbefektetés is - derült ki a BÁV Zrt. műtárgybefektetési kutatásából.

Az összegzés szerint a magyar vásárlók műtárgybefektetési szándékának alakulását vizsgáló kutatás már az új koronavírus miatt veszélyhelyzet elrendelése után, március második felében készült el, az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. végezte 200 fő megkérdezésével. A minta a legalább 300 ezer forint havi háztartás jövedelemmel rendelkező, 18-69 év közötti, online elérhető magyar lakosságra reprezentatívnak tekinthető nem, kor, iskolai végzettség és lakóhely szerint - olvasható a tájékoztatóban.

A Műtárgybefektetési Index a várható befektetési szándék, különböző dimenzióit egyesíti egyetlen értékben. A kutatás szerint a műtárgybefektetési index értéke minimálisan csökkent: a tavalyi 39-hez képest idén márciusban 37 volt. Érdemi visszaesést egyetlen alindex mutatott: az anyagi kilátások romlottak jelentősen a bő egy évvel ezelőtti értékekhez képest.


Ingatlan.com: a rozsdaövezetekben épülő lakások kiegyensúlyozottabbá tehetik a budapesti ingatlanpiacot

Befektetés - 2020-04-17

- Hosszabb távon és megfelelő lakásszám esetén a rozsdaövezetekben megépülő lakások kiegyensúlyozottabbá tehetik a budapesti ingatlanpiacot, mert a növekvő kínálat a versenyhelyzetet fokozhatja az új lakások piacán - közölte az ingatlan.com pénteken.

A Volkswagen április 20-tól fokozatosan újraindítja a termelést

Befektetés - 2020-04-16

Április 20-tól fokozatosan újraindítják a koronavírus-világjárvány miatt felfüggesztett termelést a Volkswagen német autógyártó társaság európai üzemeiben.

A Volkswagen Csoport (Volkswagen Group - VW) névadó márkájánál a németországi üzemek közül elsőként Zwickauban indul újra a termelés, ahol tavaly év végén elkezdték az első teljesen elektromos Volkswagen személyautó, az ID.3 sorozatgyártását.

Ugyancsak április 20-tól felveszik a munkát a szlovákiai, pozsonyi üzemben.

2,7 milliárd euróval támogatja az uniós költségvetésből az EU az egészségügyi ágazatot

Befektetés - 2020-04-14

- Az Európai Unió Tanácsa 2,7 milliárd eurót hagyott jóvá a tagállami egészségügyi ágazatok támogatására az uniós költségvetésből a koronavírus-járvány ideje alatt - olvasható az Európai Bizottság keddi sajtóközleményében.

Az AutoWallis kötvényt bocsát ki

Befektetés - 2020-04-02

Az AutoWallis Nyrt. kötvényt bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank növekedési kötvényprogramjának (nkp) keretében - közölte a társaság csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A kínai jegybank jelentősen csökkentette a fordított repokamatot és újabb pénzt pumpált a gazdaságba

Befektetés - 2020-03-30

A kínai jegybank jelentősen csökkentette a fordított repokamatot és újabb összeget áramoltatott a bankrendszerbe a vírusjárvány okozta gazdasági károk enyhítésére.

A Lánchíd Palota lesz a Nemzetközi Beruházási Bank székhelye

Befektetés - 2020-03-25

A Lánchíd Palota műemlék épületét veszi meg székhelyének a Nemzetközi Beruházási Bank (NBB), ahova a tervek szerint még az idei év végéig átköltözik - közölte az NBB szerdán.

Koronavírus - Fizetésképtelenséget jelentett a Vapiano étteremlánc

Befektetés - 2020-03-20

- Fizetésképtelenséget jelentett pénteken a Vapiano étteremlánc. A német társaság a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozására indított kormányzati programoktól reméli a csőd elkerülését.

Koronavírus - Az amerikai pénzügyminiszter ezermilliárd dolláros újabb csomaggal élénkítené a gazdaságot

Befektetés - 2020-03-18

Ezermilliárd dolláros újabb pénzügyi csomaggal élénkítené a koronavírus-járvány miatt gondokkal küszködő amerikai gazdaságot az amerikai szövetségi kormány - jelentette be Steve Mnuchin amerikai pénzügyminiszter kedd este újságíróknak, miután a törvényhozókkal tanácskozott a kongresszusban.

Az Egyesült Arab Emírségekben alapított légitársaságot a Wizz Air

Befektetés - 2020-03-02

A Wizz Air az Abu Dhabi Developmental Holding Company PJSC-vel (ADDH) közösen Wizz Air Abu Dhabi néven légitársaságot alapított az Egyesült Arab Emírségekben - közölte a Wizz Air hétfőn.

Az új diszkont légitársaság 2020 őszén kezdi meg működését az ország fővárosában, Abu-Dzabi nemzetközi repülőterén. A Wizz Air a következő hónapokban pedig megkezdi a munkatársak felvételét - tették hozzá. Váradi József vezérigazgató a közlemény szerint hangsúlyozta, hogy az új légitársaság Abu-Dzabi légi iparát környezetvédelmileg is fenntartható, hatékony üzleti modell meghonosításával támogatja.

Felújítják a debreceni Főnix Csarnokot

Befektetés - 2020-02-24

- A 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságra felújítják a debreceni Főnix Csarnokot. Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester a helyszínen tartott hétfői sajtótájékoztatón emlékeztetett: a létesítmény a 2002-es torna-világbajnokságra épült, és az elmúlt tizenhét év alatt számos nemzetközi versenynek, legutóbb januárban a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságnak adott otthont.

Az NKM Energia lesz a legnagyobb hazai energia-kiskereskedelmi társaság

Befektetés - 2020-02-18

Jóváhagyta a cégbíróság, hogy 2020. március 31-ével az MVM Partner Zrt.-ből az NKM Energia Zrt.-be kerüljön át a versenypiaci kiskereskedelmi üzletág, az ügyfeleknek nincs teendőjük - közölte az NKM kedden.

A töltőhálózattól és a kedvezményektől függ az elektromos autók jövője a LeasePlan szerint

Befektetés - 2020-02-11

Az elektromos autózás terjedése Európa-szerte a töltőhálózat fejlődésének és az állami támogatásoknak köszönhető, és a továbbiakban is ezeket kell bővíteni - közölte a LeasePlan kedden.