Befektetés

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1688 találatból.

Humanoid robotokat használ a jövő évtől a Tesla

Befektetés - 2024-07-22

) - Saját gyártmányú humanoid robotokat használ majd a jövő évtől az üzemeiben a Tesla, kezdetben kis számban és belső célokra - jelentette be Elon Musk vezérigazgató hétfőn az X üzenetküldő szolgáltatáson.

Rekordszinten a csehországi személyautógyártás

Befektetés - 2024-07-18

Csehországban az idei első fél évben 774 310 személyautót gyártottak, ami éves szinten 4,9 százalékos növekedés, és az ország megalakulása óta a legmagasabb félévi szám - közölte a cseh autóipari szövetség csütörtökön Prágában.

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását

Befektetés - 2024-07-15

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft. hétfőn.

A fejlesztés az MVM Ultra projektben, az Európai Unió CINEA (Európai Éghajlat-politikai, Környezetvédelmi és Infrastrukturális Végrehajtó Ügynökség) által támogatott forrásból valósult meg. A projekt összköltsége 1,217 milliárd forint, amelyből a támogatás összege 1,5 millió euró (587 millió forint).

A programban összesen 10 helyszínen telepítenek olyan, 600 kilowatt összteljesítményt biztosító töltőállomásokat, amelyek legalább 150 kilowattos töltőfejekkel vannak ellátva, így az ügyfelek számára gyorsabb és kényelmesebb töltést tesznek lehetővé.

Ezek az infrastruktúra-fejlesztések jelentős mértékben hozzájárulnak a magyarországi környezetbarát közlekedés elterjesztéséhez, segítve ezzel a magyarországi és az európai uniós klíma- és környezetvédelmi célok elérését - emelték ki a közleményben.

Ferencvárosban épül meg a református egyetem új campusa

Befektetés - 2024-07-09

Ferencvárosban épül meg a Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) új campusa, eredményt hirdettek az épületegyüttesre kiírt tervpályázaton - közölte az intézmény kedden.

Többségi részesedést vásárol a Posta biztosítókban a Waberer's-csoport

Befektetés - 2024-07-08

Többségi tulajdont szerez leányvállalatán, a Gránit Biztosítón keresztül a Magyar Posta Életbiztosítóban és a Magyar Posta Biztosítóban a Waberer's-csoport - közölte a vállalat a tőzsde honlapján hétfőn.

A tranzakcióval a Gránit Biztosító csaknem 67 százalékos részesedést szerez a két biztosítóban. A terjeszkedéssel a több mint másfél évtizedes múltra visszatekintő Gránit Biztosító az eddiginél sokkal szélesebb kört érhet el az élet- és nem életbiztosítási szegmensben egyaránt, és a hazai biztosítási piac meghatározó szereplőjévé válik - írták. A tranzakció lezárása - a hatósági engedélyek megszerzése után - 2024 őszén várható. Hosszabb távon a tranzakció célja, hogy a Waberer's-csoport meghatározó részesedést szerezzen a teljes magyarországi biztosítási piacon - írták.

Fejlesztik a különleges gazdasági övezetet Mosonmagyaróváron

Befektetés - 2024-06-26

A Területi- és településfejlesztési operatív program plusz mintegy 350 millió forint vissza nem térítendő támogatásából fejlesztik a mosonmagyaróvári különleges gazdasági övezetet - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Önkormányzat.

A Doktor 24 alapítói kivásárolták a pénzügyi befektetőket

Befektetés - 2024-06-18

- A Doktor24 Medicina Zrt. magánegészségügyi szolgáltató cégcsoport az idén 16 milliárd forintos árbevételre számít a 2023-as 14,5 milliárddal szemben - közölte a társaság azt követően, hogy Kóka János és Lancz Róbert alapító-tulajdonosok kivásárolták a pénzügyi befektetőket és fejlesztésekről döntöttek.

Jelenleg mintegy 1100 munkavállalót és közreműködőt foglalkoztat, köztük 700 orvossal és szakdolgozóval, évente több mint félmillió orvos-beteg találkozót bonyolít. Országszerte 8 kórházban és klinikáján 11 műtőt, 70 kórházi ágyat és 120 járóbeteg ellátó és diagnosztikai szakrendelőt működtet - közölte a társaság.

Komplex fejlesztés zárult a SVG-Hungary Gépgyár Zrt.-nél Salgótarjánban

Befektetés - 2024-06-17

- A salgótarjáni SVG-Hungary Gépgyár Zrt. 206 millió forintos beruházással bővítette termelőkapacitását, és korszerűsítésekkel csökkentette az energiaköltségeket.

A fejlesztésekhez 144,2 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a cég a Széchenyi Terv Plusz programban.

Tízmilliárd forintos fejlesztésbe kezd a HungaroMet Zrt.

Befektetés - 2024-06-14

Tízmilliárd forintos fejlesztés kezdődik a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt.-nél, a projektben egy olyan klimatológiai adatgyűjtő rendszert és adatbázist építenek ki, amellyel segítik a klímaváltozás hatásaihoz való alkalmazkodást.

Átadták a Richter új központját Kőbányán

Befektetés - 2024-06-13

- Átadták a Richter Nyrt. új központját a főváros 10. kerületében csütörtökön, a 17 400 négyzetméteres, 450 dolgozónak helyet biztosító épület 20 milliárd forintos beruházásból készült el, amit a gyógyszeripari vállalat saját forrásból finanszírozott.

A megnyitón Lantos Csaba energiaügyi miniszter egyebek mellett kiemelte, hogy a vállalat az innováció mellett azt a kormány által kívánatosnak tartott vonulatot is reprezentálja, hogy "ki kell fektetni". Külföldi megjelenés nélkül nem lehet tartósan versenyképesnek maradni a világban - hangsúlyozta.

Orbán Gábor, a társaság vezérigazgatója a többi között elmondta: a Richter adja a magyar vállalati k+f ráfordítások harmadát, ami a vállalat saját szellemi tőkéjét gyarapítja, és a Magyarországon létrejövő szellemi vagyonelemeket külföldön tudják üzleti eredményekre váltani.

Lantos Csaba ünnepi beszédében a Richter történetét felidézve rámutatott, hogy a vállalat folytatja az innováción alapuló hagyományait, a kevés olyan gyógyszergyár között van, ahol folyik originális kutatás.

Cseh konzorcium vásárolta meg a Foxpost csomagküldő szolgálgatót

Befektetés - 2024-06-12

- A cseh Packeta csomagküldőt is tulajdonló pénzügyi befektetőkből álló konzorcium vásárolta meg a szektortárs Foxpostot magyar tulajdonosaitól.

A Wallis Csoport és a Trueway (korábban Finext) értékesítette a hazai csomagautomata-piacon elsőként megjelent szolgáltatót a CVC Capital Partners és az EMMA Capital Group által létrehozott konzorciumnak.

A tranzakció a versenyhatósági engedély megszerzését követően még idén lezárulhat - írták. A felek a tranzakció pénzügyi részleteiről nem adtak tájékoztatást.

A Foxpost 62 beltéri automatával startup vállalkozásként indult 2014-ben és ezzel az első csomagküldő volt a magyar piacon. Az elmúlt tíz évben növekedését a két befektető tulajdonos, a Wallis Csoport és a Trueway magántőkealap-kezelő finanszírozta.

Átadták a Vertikál Group korszerűsített dombóvári üzemét

Befektetés - 2024-06-06

- Átadták a Vertikál Group Nyrt. dombóvári üzemét, ahol 2,5 milliárd forintos fejlesztést valósítottak meg a Gazdasági és Innovációs Operatív Program Plusz 1,115 milliárd forintos támogatásával - közölte a műanyagiparral és környzetgazdálkodással foglalkozó cég.

Az orvostechnikai Control-X Medical komplex fejlesztést hajt végre Dunakeszin

Befektetés - 2024-06-03

- A Control-X Medical Zrt. orvostechnikai vállalat komplex fejlesztést hajt végre Dunakeszin az Európai Unió és a magyar állam 1,181 milliárd forint visszatérítendő támogatásának felhasználásával - közölte a társaság hétfőn.

Automata raktárral és kerékgyártó gépekkel bővült az esztergomi Neuzer Kerékpár Kft.

Befektetés - 2024-05-31

Az ország legnagyobb magyar tulajdonú, független kerékpárgyára, az esztergomi Neuzer Kft. 750 millió forintból automatizált raktárcsarnokot épített és új kerékgyártó gépeket állított üzembe - közölte a társaság tulajdonosa. Neuzer András tájékoztatása szerint a projekt közel 300 millió forintos, vissza nem térítendő támogatást nyert el a Magyar Multi Program keretében, 18 új munkahelyet teremtett.

Az AutoWallis csoport Renault és Dacia márkakereskedést nyit Budapesten

Befektetés - 2024-05-22

Közös vállalatot alapított 50-50 százalékos tulajdoni arányban az AutoWallis csoport portugál partnerével, a Salvador Caetano csoporttal, és várhatóan idén nyáron megnyitják első budapesti Renault és Dacia kereskedésüket.

Madrid térképet tett közzé a legális turisztikai apartmanokról

Befektetés - 2024-05-20

- Térképet tett közzé weboldalán a legálisan működő turisztikai apartmanokról a spanyol főváros hétfőn.

Az dokumentumból kiderült: Madridban 1008 ingatlan rendelkezik a szükséges engedélyekkel, miközben a piacon több mint 13 ezer apartman érhető el a városba látogató turisták számára.

A Magyar Telekom nyeresége jelentősen nőtt az első negyedévben

Befektetés - 2024-05-15

A Magyar Telekom eredménye éves szinten 197,4 százalékkal, 23,2 milliárd forinttal 35,0 milliárd forintra nőtt 2024 első negyedévében, a javulás az EBITDA erőteljes növekedésének köszönhető - közölte a társaság szerdán.

A Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerinti, nem auditált adatok alapján a bevétel 14,5 százalékkal nőtt, 224,2 milliárd forintra. Az EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 45,8 százalékkal 84,6 milliárd forintra emelkedett.

A közvetlen költségek éves összevetésben 8,5 százalékkal emelkedve elérték a 88,8 milliárd forintot, a közvetett költségek viszont 9,3 százalékkal 50,9 milliárd forintra csökkentek, elsősorban a közműadó megszüntetése miatt - ismertették.

A bevételeken belül a mobil bevételek 16,6 százalékkal 130,9 milliárd forintra nőttek, köszönhetően a mobil adatbevételek folyamatos emelkedésének és a magasabb volumenű készülékértékesítésnek. A vezetékes bevételek 15,0 százalékkal gyarapodtak, elérve a 72,6 milliárd forintot, elsősorban a vezetékes szélessávú és TV-bevételek ügyfélkör-bővülése, valamint a magyarországi előfizetési díjakra vonatkozó inflációkövető díjkorrekció kedvező hatása miatt. A rendszerintegrációs és informatikai bevételek 20,7 milliárd forinttal nagyjából változatlan szinten maradtak.

Több mint ötmilliárd forintos beruházást hajtott végre Szombathelyen a Schaeffler

Befektetés - 2024-05-13

Több mint 5 milliárd forintos beruházással 6200 négyterméter alapterületű logisztikai csarnokkal és 2200 négyzetméter alapterületű irodaépülettel fejlesztette telephelyét az autóipari alkatrészeket gyártó Schaeffler Savaria Kft. Szombathelyen.

Meghirdette részvény-visszavásárlási aukcióját a Magyar Telekom

Befektetés - 2024-05-09

A Magyar Telekom meghirdette részvény-visszavásárlási aukcióját, amelynek során legfeljebb 24,0 milliárd forint összértékben tervez részvényeket visszavásárolni a távközlési vállalat részvényeseitől - jelentette be a cég a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.

Átadták a Warema porfestőüzemét Pécsen

Befektetés - 2024-05-08

Átadták az elsősorban árnyékolók gyártásával foglalkozó Warema Sun Shading Systems Hungary Kft. mintegy 3 milliárd forintból épült porfestőüzemét Pécsett szerdán.

Illés Boglárka, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára az eseményen hangsúlyozta: a kormány továbbra is azon dolgozik, hogy a lehető legmegfelelőbben és leggyorsabban kezelje az olyan, a gazdasági életet is megnehezítő válságokat, mint amilyeneket a pandémia, vagy az orosz-ukrán háború, valamint az azzal összefüggő szankciós válaszok idéztek elő.

Ezért rendkívüli öröm, hogy Magyarországon a működőtőke beruházások értéke tavaly a 2022-es rekordévi duplája, több mint 13 milliárd euró volt, 200-at meghaladó projekt esetében hoztak pozitív döntést, az újonnan létrehozandó munkahelyek számában 30 százalékos növekedést könyvelhettek el - tette hozzá.