Befektetés

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1548 találatból.

Az AutoWallishoz került a Nelson flottakezelési üzletága

Befektetés - 2023-01-27

A versenyhivatal jóváhagyását követően az AutoWallishoz került a Nelson csoport flottakezelési üzletága - közölte az AutoWallis pénteken.

Az E.ON Hungária 74 milliárd forintos hálózatfejlesztést indít

Befektetés - 2023-01-26

- Az E.ON Hungária csoport 74 milliárd forintos hálózatfejlesztést indít, ennek felét saját forrásból finanszírozza,

A másik felét pedig az uniós Helyreállítási és ellenállóképességi eszköz programból (RRF) származó támogatásból fedezik, amelyet a magyar kormány előfinanszíroz - jelentette be az E.ON Hungária csoport hálózatokért felelős vezérigazgató-helyettese a vállalat csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Katona Ádám elmondta: 2026-ig az E.ON Hungária ellátási területén, a Dunántúlon és Pest vármegye nagyobb részén több mint 15 ezer kisebb-nagyobb hálózatfejlesztési projektet hajtanak végre, ennek eredményeként 726 megawattnyi többletkapacitást tudnak csatlakoztatni az elektromos hálózathoz.

A BDPST Group két osztrák síszállodát értékesített

Befektetés - 2023-01-24

A BDPST Zrt. értékesítette Ausztriában két síszállodát tulajdonló és üzemeltető vállalatát - közölte a BDPST Group kedden.

A muraui sírégióban található 43 szobás Hotel Alpenblicket és a 91 szobás Relax Resort Hotel Kreischberget a Peter's Consulting Kft. vásárolta meg, amely február 1-jével veszi át a szállodák üzemeltetését.

Dollármilliókért kelhet el egy pajtában talált Anthony van Dyck-kép

Befektetés - 2023-01-23

- Akár hárommillió dollárért (egymilliárd forintért) is elkelhet Anthony van Dyck 17. századi flamand mester egy olajfestménye, amely egy New York állambeli farm pajtájából került elő, és amelyet 600 dollárért vett meg egy műgyűjtő.

A Szent Jeromosról készült tanulmányképet a businessinsider.com beszámolója szerint a Sotheby's bocsátja árverésre csütörtökön New Yorkban.


Törökországi járatokkal bővül a Wizz Air kínálata

Befektetés - 2023-01-19

A Wizz Air törökországi járatokkal bővíti a magyarországi kínálatát a következő hónapokban - közölte a légitársaság csütörtökön.

Egymilliárdos beruházást fejezett be a napkori Gémtech Kft.

Befektetés - 2023-01-18

Több mint egymilliárd forintot fordított a darukban használható hajtóműcsalád kifejlesztésére a napkori székhelyű, fémszerkezetek gyártásával foglalkozó Gémtech Gépészeti Mérnöki Technológiai Tervező és Gyártó Kft. - közölte a társaság.

Levegősterilizáló rendszert fejlesztett a GET Kft.

Befektetés - 2023-01-17

Közhasználatú épületekhez fejlesztett levegősterilizáló, csíraszám csökkentő rendszert, és megteremtette gyártásának infrastrukturális feltételeit a GET Gyártó és Szolgáltató Kft. a közelmúltban.

Átadták a második németországi LNG-terminált

Befektetés - 2023-01-15

Átadták Németországban a második tengeri terminált, amely cseppfolyósított földgáz (LNG) fogadására szolgál.

A Nestlé 140 milliárd forintos beruházással 250 új munkahelyet hoz létre Bükön

Befektetés - 2023-01-13

A Nestlé Hungária Kft. 140 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházással 250 új munkahelyet hoz létre büki telephelyén - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken.

A tárcavezető arról számolt be, hogy a svájci tulajdonosi hátterű vállalat állateledel-gyártásának kelet-közép-európai központja Magyarországon van, ahol a fejlesztés nyomán 30 százalékkal fog bővülni a termelés, a jelenlegi 90 százalékos exportarány pedig 95 százalék fölé nő a várakozások szerint.

Tavaly csaknem felére csökkentek az izraeli startup cégekbe történt befektetések

Befektetés - 2023-01-10

Tavaly az előző évinek mintegy a felére, 15,5 milliárd dollárra zuhantak az izraeli technológiai startup (induló) vállalkozásokhoz érkező befektetések - jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű hírportál kedden.

Európai uniós támogatásból fejleszt a debreceni AR-Robotics Kft.

Befektetés - 2023-01-05

Mintegy 677 millió forint európai uniós támogatással fejleszti technológiáit, kompetenciáit és szolgáltatási minőségét a Debrecen nyugati ipari parkjában található AR-Robotics Kft.

Értékesítik az Alteót, a Mol az egyik vevő

Befektetés - 2022-12-17

Részesedést szerezhet a Mol-csoport az Alteo energetikai szolgáltató és kereskedő vállalatban - derül ki a Mol által a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szombaton közzétett közleményből.

Az OTP Bank megvásárolja az üzbég Ipoteka Bankot

Befektetés - 2022-12-12

- Az OTP Bank megvásárolja az üzbég Ipoteka Bankot, az erről szóló szerződést hétfőn írta alá Csányi Sándor elnök-vezérigazgató és Wolf László vezérigazgató-helyettes.

Az Üzbég Köztársaság Pénzügyminisztériuma képviseletében Timur Ishmetov pénzügyminiszter, illetve az Üzbég Köztársaság nevében Jamshid Khodjaev miniszterelnök-helyettes, befektetési és külkereskedelmi miniszter írt alá Taskentben.

A holland kormány két új atomerőmű megépítését határozta el

Befektetés - 2022-12-11

A holland kormány két új atomerőmű megépítését határozta el.

Az új erőműveknek 2035-ben kell üzembe állniuk, és Hollandia teljes villamosenergia-szükségletének legalább 13 százalékát kell előállítaniuk - írta vasárnap a Dutchnews hírportál.

A Veolia 10 milliárd forintot ruház be az oroszlányi erőműben

Befektetés - 2022-11-30

A Veolia csoporthoz tartozó CHP-Invest Kft. és az Újpalotai Energia Kft. 10 milliárd forint értékű szerződést kötött a finn Valmet céggel a Vértesi Erőmű kazánjainak felújítására - közölte az erőművet fejlesztő társaság, a Veolia.

KAVOSZ: a Széchenyi Kártya az egyik legsikeresebb gazdaságfejlesztési eszköz

Befektetés - 2022-11-29

- A Széchenyi Kártya húsz éves története bebizonyította, hogy az egyik legsikeresebb gazdaságfejlesztési eszköz, jelentős szerepet tölt be a kis- és középvállalkozó (kkv) szektor finanszírozásában - hangsúlyozták a Széchenyi Kártya Program fennállásának 20 éves évfordulójára rendezett ünnepségen felszólalók kedden, Budapesten.

Krisán László, a Széchenyi Kártya Programot koordináló KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója úgy fogalmazott, a Demján Sándor nagyvállalkozó kezdeményezte Széchenyi Kártya a gazdaság és a politika sikeres együttműködését mutatja, a termék nehéz időkben bizonyította válság- és időállóságát.

A KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója kiemelte, a kártya a vidék hitelezőjévé is vált, a kibocsátott Széchenyi Kártyák 75 százaléka vidéki vállalkozásokhoz került.

A Mol jövőre 40 milliárd forintot költ belföldön kőolaj- és földgázkutatásra

Befektetés - 2022-11-28

A Mol jövőre 40 milliárd forintot költ kőolaj- és földgázkutatásokra Magyarországon - mondta Homonnay Ádám, a Mol kutatási és termelési igazgatója Vecsésen, a társaság Vecsés-2 olajkútjánál, ahol november 11-én kezdődött a próbatermelés.

A Mol egy hete jelentette be, hogy jelentős mennyiségű kőolajat talált Vecsés határában, 2100 méter mélyen, miután a júliusban elkezdett kutatóforrások sikerrel zárultak.

A vecsési kutat november 11-én állították működésbe, a 2 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően mára naponta 100 köbméternyi (csaknem 600 hordónyi) olaj kitermelése zajlik, amelyet naponta tartálykocsikkal, a várost elkerülve szállítanak a százhalombattai Dunai Finomítóba.

Rákapcsolják az áramhálózatra az épülő debreceni BMW-gyárat

Befektetés - 2022-11-24

Befejezte a Debrecenben épülő BMW-gyár villamosenergia-ellátásához szükséges alapinfrastruktúra-fejlesztés kivitelezési munkálatait a Forest-Vill Kft. - közölte a cég csütörtökön.

A közlemény szerint nyolc hónap alatt készült el az ország egyik legnagyobb ipari beruházásának, a BMW Debrecen határában épülő gyárának villamosenergia-ellátását szolgáló infrastruktúra fejlesztése.

Bővíti kapacitását a prémium csomagolóeszköket gyártó Sz. Variáns Kft.

Befektetés - 2022-11-15

- A prémium csomagolóeszközöket gyártó debreceni Sz.Variáns 738 millió forint összértékben több kapacitásbővítő beruházást indított az elmúlt időszakban - közölte a cég.

Lezárult a Szallas Group felvásárlása

Befektetés - 2022-11-14

Lezárult az elmúlt évek egyik legjelentősebb közép-európai digitális akvizíciója a turisztikai szektorban: a lengyel tőzsdén jegyzett Wirtualna Polska tulajdonába került a Szallas.hu-t is üzemeltető Szallas Group - közölte a felvásárolt társaság.