Befektetés

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1444 találatból.

Megkétszerezi kapacitásait a Kometa 99 Zrt.

Befektetés - 2021-09-10

Öt éven belül több mint megkétszerezi kapacitásait a kaposvári húsfeldolgozó Kometa 99 Zrt. - jelentette be a cég ügyvezető igazgatója pénteken Kaposváron. A kormány támogatja a fejlesztést.

Az Erste Befektetési Zrt. megvette a Random Capital-t

Befektetés - 2021-09-01

Az Erste Befektetési Zrt. tulajdonába került a befektetési szolgáltató Random Capital Zrt., a tranzakcióval az Erste a magyar tőzsde legnagyobb forgalmú brókercége lesz - jelentette be Cselovszki Róbert, az Erste befektetési Zrt. elnök-vezérigazgatója szerdán, Budapesten

Szijjártó: újabb beruházást jelentett be Debrecenben a Vitesco Technologies

Befektetés - 2021-08-24

Sikerült megállapodni a Vitesco Technologies (VT) német autóipari céggel, hogy egy zöldmezős beruházás keretében Debrecenben új gyárat építsenek fel, amelyben csúcstechnológiájú autóelektronikai alkatrészeket fognak gyártani - jelentette be kedden Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tárca közleménye szerint a miniszter arról számolt be, hogy a 47 milliárd forintos beruházáshoz a magyar állam 10,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt, a nagyjából 7000 négyzetméteres üzem felépítésével ugyanis 450 új munkahely jön létre.

Hozzátette, a projekt értékét növeli, hogy elektromobilitási eszközök gyártására vonatkozik, márpedig "aki megnyeri az autóipar új korszakát megalapozó beruházásokat, az hosszú távon tudja garantálni a nemzeti gazdaságának folyamatos növekedését".

Lejegyezték a Masterplast Nyrt. 9 milliárd forint értékű Nkp-kötvényeit

Befektetés - 2021-08-23

A Masterplast Nyrt. 9 milliárd forint névértékű kötvényt bocsátott ki, a teljes mennyiséget lejegyezték a kötvények hétfői aukcióján - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn.

Az építőanyag-gyártó vállalat közleménye szerint az aukción kialakult átlaghozam 2,86 százalék, a cég 180 darab, egyenként 50 millió forint névértékű kötvényt bocsátott ki.

A társaság korábban már közölte, hogy kötvénykibocsátást tervez a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési kötvényprogramja keretében. A kötvényeket az MNB elvárásaival összhangban a kibocsátást követő 180 napon belül bevezetik a BÉT által működtetett kötvénypiacra.

Több mint egymilliárd forintos fejlesztéssel növelte kapacitását a Pek-Snack Kft.

Befektetés - 2021-08-19

- Több mint 1,1 milliárd forintos fejlesztéssel, 40 százalékkal növelte a Somogy megyei Igalban működő sütőipari üzemének kapacitását a fagyasztott péksüteményeket készítő Pek-Snack Kft. - tájékoztatta a cég az MTI-t.

Közleményükben azt írták: Magyarország és Közép-Európa meghatározó látványpékség-hálózata új, automatizált gyártósort és kelesztő-sokkoló egységet állított üzembe a Külgazdasági és Külügyminisztérium versenyképességnövelő pályázatán elnyert 287 millió forint támogatás felhasználásával.

A Hyatt felvásárolja az Apple Leisure Groupot

Befektetés - 2021-08-18

A Hyatt Hotels Corporation bejelentette, hogy végleges megállapodást kötött egy vezető luxusüdülő-kezelési, utazási és vendéglátási szolgáltatásokat nyújtó vállalatcsoport, az Apple Leisure Group (ALG) készpénzben történő felvásárlásáról 2,7 milliárd dollárért.

Háromszáz hektárral bővülhet a fényeslitkei ipari park

Befektetés - 2021-08-06

- Három ütemben, akár további háromszáz hektárral is bővülhet a jelenleg 145 hektáros fényeslitkei ipari park, erre mintegy húszmilliárd forintot fordít a beruházó East-West Intermodális Logisztikai Zrt. - közölte a társaság vezérigazgatója pénteken a felső-szabolcsi községben.

Hatmilliárd forintnyi zöldkötvényt bocsáthat ki az AutoWallis

Befektetés - 2021-07-19

Hatmilliárd forint összegben bocsáthat ki zöldkötvényeket az AutoWallis az MNB Növekedési kötvényprogramja (Nkp) keretében, miután a Scope Ratings megerősítette a társaság B+ hitelminősítői besorolását - közölte a társaság az MTI-vel hétfőn.

A kutatók által létrehozott céghez került át a magyar stroke hatóanyag licensze

Befektetés - 2021-07-14

A stroke utóhatásaként jelentkező izomgörcsöket kezelő MPH molekulacsalád szabadalmának felhasználási és fejlesztési joga az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) kutatói által alapított Motorpharmához került át - közölte a gyógyszerfejlesztő cég az MTI-vel.

A hatóanyagot nemzetközi szabadalom védi a világ több mint 40 országában. A licenszszerződést július 13-án írta alá a Motorpharma Kft. gyógyszerfejlesztő startup cég, és a szabadalom két tulajdonosa, a Printnet Kft. és az ELTE.

A gyógyszert az ELTE Motor Farmakológia Kutatócsoportja fejlesztette ki Málnási-Csizmadia András vezetésével.

A Robertson Hungary megvásárolja a BNP Paribas Real Estate Magyarországot

Befektetés - 2021-07-13

- Az irodai, kiskereskedelmi, hotel, ipari és logisztikai ingatlanok bérbeadásával, eladásával, illetve értékbecslésével foglalkozó magyar cég, a Robertson Hungary Kft. megvásárolta a BNP Paribas Real Estate Magyarország Tanácsadó és Ingatlankezelő Zrt.-t, amely az ingatlankezelés, projekt- és pénzügyi menedzsment területén nyújtott szolgáltatásokat ügyfeleinek - közölte a Robertson Hungary.

Megnyílt a 150. Aldi áruház Magyarországon

Befektetés - 2021-07-08

- Megnyílt a 150. Aldi áruház Magyarországon, a Pécsett csütörtökön átadott üzlet a negyedik a baranyai megyeszékhelyen - közölte az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt.

Törökországban megkezdődött a Márvány-tengert és a Fekete-tengert összekötő Isztambul-csatorna építése

Befektetés - 2021-06-27

Törökországban megkezdődött az Isztambul-csatorna építése, amely a tervek szerint a Boszporusztól nyugatra, Isztambul európai oldalának külterületén húzódva köti majd össze a Márvány-tengert és a Fekete-tengert - számoltak be róla vasárnap a török napilapok.

A munkálatok a csatorna felett átívelő egyik híd alapkőletételével vették kezdetüket.

Recep Tayyip Erdogan török elnök, aki először 2011-ben helyezte kilátásba az Isztambul-csatorna megépítését, a szombati ceremónián felszólalva azt mondta, hogy új fejezetet nyitnak Törökország fejlődéstörténetében. "Isztambul jövőjének megmentőjeként tekintünk a projektre" - hangsúlyozta az államfő, kiemelve egyúttal, hogy teljes mértékben "nemzeti forrásokból" finanszírozzák az építkezést.

EY: a járvány utóhatása felgyorsítja a vállalati üzletrész-eladásokat

Befektetés - 2021-06-24

A döntéshozók többsége (76 százalék) arra számít, hogy a koronavírus-járvány utóhatása időben felgyorsítja a vállalati üzletrész-eladásokat - derül ki az EY legfrissebb felméréséből.

Négycsillagos szálloda épül Debrecenben

Befektetés - 2021-06-17

Négycsillagos, 155 szobás üzleti szálloda épül Debrecen belvárosában, a 8,2 milliárd forint értékű beruházás alapkövét csütörtökön tették le a cívisvárosban.

Egy nap alatt elfogyott az első keret, ezért a teljes összegre megnyitják a pályázatot az elektromos autó vásárlásához

Befektetés - 2021-06-15

A nagy érdeklődés miatt már a pályázat megjelenésének napján, hétfőn kimerült az elektromos autók vásárlásához kapható első, egymilliárd forintos keret, ezért az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. honlapján kedden megjelent tájékoztató szerint elérhetővé válik a teljes 3 milliárd forintos keretösszeg.

Az IFKA oldalán közzétett tájékoztatás szerint az elektromos autók vásárlását segítő pályázati konstrukcióban benyújtott pályázatok támogatási igénye elérte az első szakaszra tervezett 1 milliárdos keretösszeget, így a pályázatok beadását átmenetileg szüneteltették.

A kormány 6 milliárd forinttal támogatja az Agrosprint fejlesztéseit

Befektetés - 2021-06-10

A vállalat Nyírlugoson és Karcagon hajt végre fejlesztéseket, amelyek következtében Magyarország legnagyobb fagyasztott zöldség- és gyümölcsfeldolgozó kapacitása jön létre, ami európai összevetésben a legnagyobb a gyorsfagyasztott csemegekukorica feldolgozást jelenti.

Megvásárolja a Mol-csoport az OMV 120 töltőállomásból álló kiskereskedelmi hálózatát Szlovéniában

Befektetés - 2021-06-08

- A Mol-csoport megvásárolja az OMV 120 töltőállomásból álló kiskereskedelmi hálózatát Szlovéniában, a vételár 301 millió euró, a tranzakció versenyhatósági engedélyhez kötött - közölte az olajtársaság kedden.

Újabb bankot vásárolt Szlovéniában az OTP

Befektetés - 2021-05-31

- Aláírta az OTP Bank az adásvételi megállapodást a szlovéniai Nova KBM 100 százalékos részesedésének megvásárlásáról - közölte a pénzintézet az MTI-vel hétfőn.

Tovább bővítették a Volkswagen első teljesen elektromos modellcsaládjának gyárát

Befektetés - 2021-05-14

Tovább bővítették az első teljesen elektromos Volkswagen személyautó modellcsalád, az ID gyártására szolgáló üzemet a németországi Zwickauban, a több tízmillió eurós fejlesztés révén a kocsik karosszériája is helyben készül - közölte pénteken a német vállalat.

Csökkent az arany ára az amerikai állampapírhozamok emelkedésére

Befektetés - 2021-05-13

- Egyheti mélypontra csökkent az arany ára csütörtökön az amerikai állampapírhozamok emelkedésének és a dollár erősödésének hatására, miután az amerikai fogyasztói árak megugrásáról tanúskodó áprilisi adatok láttán felerősödtek azok a várakozások, hogy az eddig vártnál korábban emelhet kamatot a jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed).