Befektetés

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1664 találatból.

Hamarosan elkészül a Debrecen és környéke biztonságos ivóvízellátását segítő beruházás

Befektetés - 2024-04-16

Tovább növeli Debrecen és környéke ivóvízellátásának biztonságát a Keleti főcsatorna balmazújvárosi felszíni ivóvíztisztító művét a debreceni 1. számú vízművel összekötő távvezetékek korszerűsítése; a kilencven százalékban elkészült beruházás 17 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós és hazai forrásból valósul meg - ismertették kedden a helyszínen tartott projektrendezvényen.

Jelentősen nőtt a Tesco nyeresége az elmúlt üzleti évben

Befektetés - 2024-04-10

- Jelentősen nőtt a legnagyobb brit kiskereskedelmi hálózat, a Tesco nyeresége a cég 2023-2024-es pénzügyi évében.

A Londoni Értéktőzsdén szerdán közzétett előzetes beszámoló szerint a vállalat adózás előtti eredménye az előző pénzügyi évben elért 882 millió fontról 2,289 milliárd fontra (1040 milliárd forintra) emelkedett.

Tízmilliárd forintot nyert el a HungaroMet Zrt. meteorológiai-klimatológiai portál létrehozására

Befektetés - 2024-04-09

Tízmilliárd forintot nyert el a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. a klímaváltozás hatásaihoz való alkalmazkodást segítő, könnyű adathozzáférést biztosító, nyilvános meteorológiai-klimatológiai portál létrehozására a Digitális megújulás operatív program Pluszban.

Oroszországban 18 hónapja felmagasabb szinten a feldolgozóipari aktivitás márciusban

Befektetés - 2024-04-01

- Oroszországban 18 hónapja legmagasabb szintre emelkedett a feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) márciusban részben annak a hatására, hogy öt hónap után először nőttek az új exportrendelések.

Az MBH Bank lett a Fundamenta többségi tulajdonosa

Befektetés - 2024-03-27

A szükséges engedélyek megszerzése után lezárult a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. 76,35 százalékos tulajdonrészének megvásárlására vonatkozó részvényadásvételi folyamat, amelynek értelmében az MBH Bank vált a társaság többségi tulajdonosává

A BYD már 7 millió új energiával hajtott autót gyártott

Befektetés - 2024-03-26

- Dinamikusan bővíti termelését a BYD az új energiákkal hajtott járművek területén: a kínai autógyártó a héten elérte a hétmilliós darabszámot - közölte a BYD PR Hungary az MTI-vel kedden.

A közleményben emlékeztetnek: a rekorderedményt az tette lehetővé, hogy a vállalat termelési rendszere felöleli a teljes ellátási láncot, és nagysorozatú termelése hatékonyan, gazdaságosan működik.

Az 2003-ban alapított BYD Auto az egymilliós darabszámot 2021 májusában érte el, ezt mindössze 18 hónap alatt sikerült megháromszorozni, az ötmilliós érték eléréséhez további kilenc hónap, a hétmillióhoz pedig már csupán újabb hét hónap kellett - ismertették. Az ünnepi példány, egy DENZA N7-es március 25-én gördült le a szerelősorról a cég jinani üzemében.

Szijjártó Péter: a Schedl 40 milliárd forintos beruházása nyomán 160 új munkahely jön létre Debrecenben és Kecskeméten

Befektetés - 2024-03-22

- A Schedl német autóipari vállalat 40 milliárd forintos beruházása nyomán 160 új munkahely jön létre Debrecenben és Kecskeméten - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető azt közölte, hogy a cég zöldmezős beruházást hajt végre két helyszínen, Debrecenben és Kecskeméten is, és az újonnan létesített egységeiben kerékösszeszerelő és -szekventáló tevékenységet fog folytatni a BMW, illetve a Mercedes-Benz Magyarországon gyártott autói számára 2025-től.

A projekt értéke 40 milliárd forint, ehhez az állam kétmilliárd forintos támogatást nyújt, így segítve elő 160 új munkahely létrejöttét a két városban - tájékoztatott.

Arra is kitért, hogy az éles versenyben elnyert új beruházás tovább erősíti a német beruházói közösség vezető szerepét Magyarországon, ahol a külföldi működőtőke mintegy húsz százaléka német cégekhez köthető, az általuk foglalkoztatott emberek száma pedig meghaladja a 300 ezret.

Rekordévet zárt a Waberer's tavaly

Befektetés - 2024-03-22

Újabb rekordévet zárt a Waberer's International Nyrt. tavaly, árbevétele 4,6 százalékkal 711 millió euróra nőtt.

Nettó eredménye 53,6 százalékkal 29,7 millió euróra emelkedett - ismertette Tóth Szabolcs gazdasági és stratégiai vezérigazgató-helyettes, a nemzetközi fuvarozó, logisztikai szolgáltató vállalat sajtótájékoztatóján pénteken Budapesten.

Megújult a Danubius Hotels több szállodája

Befektetés - 2024-03-08

Megújult a Danubius Hotels több szállodája, a szállodaüzemeltető a 2024-es évben is folytatja eltervezett fejlesztéseit és korszerűsítéseit - közölte a vállalat.

Bővítette gyártókapacitását a Metmark Kft.

Befektetés - 2024-03-07

- Csaknem 300 millió forintos beruházással bővítette gyártókapacitását a fémáru-kereskedelemmel és -gyártással foglalkozó, szekszárdi Metmark Kft. - közölte a cég.

Az AutoWallis új részvényeit bevezették a BÉT-re

Befektetés - 2024-03-05

Az AutoWallis január 26.-i tőkeemelésének zárásaként 46 416 938 darab, egyenként 12,50 forint névértékű, 580 211 725 forint össznévértékű dematerializált, névre szóló törzsrészvényét bevezették a tőzsdei kereskedelembe kedden - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Ingatlan.com: februárban a lakáspiac keresleti és kínálati oldala is élénkült

Befektetés - 2024-03-01

- Februárban bővült a kínálat az eladó lakóingatlanok piacán havi és éves összevetésben, miközben a kereslet is jelentősen nőtt - közölte saját adatai alapján az ingatlan.com pénteken.

Szolnokon építi meg az ország legnagyobb energiatárolóját a Forest-Vill Kft.

Befektetés - 2024-02-26

Magyarország legnagyobb energiatárolóját építi meg Szolnokon a MAVIR Zrt. megbízásából a Forest-Vill Kft. - közölte a villamosenergetikai cég hétfőn.

Kiemelték, hogy a 8,5 milliárd forint értékű projektben egy 20 megawatt teljesítményű, 60 megawattóra kapacitású energiatároló tervezési és teljeskörű kivitelezési munkálatait végzi el a budaörsi székhelyű társaság.

Felidézték, hogy a Forest-Vill Kft. 2023 végén nyerte el a MAVIR Zrt. közbeszerzési pályázatát Magyarország eddigi legnagyobb villamosenergia-tároló rendszer tervezésére és kivitelezésére Szolnokon. Idén februárban írták alá a szerződést, ezt követően a vállalat meg is kezdte a munkálatok előkészítését. A beruházás átadása 2025 első felére várható.

Energetikai korszerűsítés kezdődött a MATE szarvasi telephelyén

Befektetés - 2024-02-23

- Energetikai korszerűsítési munkálatok kezdődtek a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) szarvasi Anna-ligetben található könyvtár- és konferenciaépületében 134,2 millió forintos uniós támogatással.

Újabb 5 évig az AutoWallis csoport lesz az Opel importőre Magyarországon és három további országban

Befektetés - 2024-02-22

- Újabb 5 évig, legalább 2028 végéig az AutoWallis csoport leányvállalata, az AutoWallis Distribution lesz az Opel márka nagykereskedelmi forgalmazója Magyarországon, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban és Szlovéniában - közölte az AutoWallis csoport csütörtökön.

Mintegy 2,5 milliárd euró értékű magyarországi ingatlanfejlesztést mutatnak be a MIPIM-en

Befektetés - 2024-02-21

Mintegy 2,5 milliárd euró értékű magyarországi fejlesztést mutatnak be a világ legjelentősebb ingatlanszakmai kiállításán, a MIPIM-en március 12-15. között Cannes-ban - közölte az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Takács Ernő elmondta: az ingatlanbefektetések és a magánberuházók szempontjából a legfontosabb nemzetközi szakmai rendezvényen tavaly 22 500 látogató vett részt, köztük 6500 ingatlanbefektető, amelyek több ezermilliárd eurónyi befektetési vagyon felett rendelkeznek. Az idei MIPIM-en várhatóan a látogatószám és a szakmai részvétel is tovább emelkedik - tette hozzá.

Januárban nőtt az eladott új autók száma az Európai Unióban

Befektetés - 2024-02-20

Nőtt a forgalomba helyezett új autók száma januárban éves szinten az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára kedden fölkerült adatok szerint.

Januárban az egy évvel korábbihoz képest 12,1 százalékkal, 851 ezer 690-re emelkedett a forgalomba helyezett új személygépkocsik száma. Decemberben 3,3 százalékos csökkenést jegyeztek fel, ez volt az első visszaesés 16 hónap folyamatos növekedés után.

Mol: a vártnál jobban csökkent a vállalatcsoport adózás előtti eredménye tavaly

Befektetés - 2024-02-16

A geopolitikai feszültségek, a hektikus iparági és makrokörnyezet, illetve a kiszámíthatatlan adópolitika és kormányzati elvonások miatt a Mol-csoport adózás előtti eredménye 1,936 milliárd dollár (691,4 milliárd forint) lett 2023-ban.

Ez 37 százalékos csökkenést jelent az előző évi eredményhez képest - tette közzé a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.

Steiner Attila: egy éve kezdődött a kitermelés a békési gázmezőn

Befektetés - 2024-02-13

Egy éve, 2023. február 13-án kezdődött meg a kitermelés a békési gázmezőből; mostanáig a négy kútból 50 millió köbméter földgázt és 64 ezer köbméter könnyűolajat termeltek ki - mondta az Energiaügyi Minisztérium energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkára a tárca Facebook-oldalára feltöltött videónyilatkozatban kedden.

Steiner Attila közölte, a Békés vármegyei gázmezőn újabb két kút lefúrása és termelésbe állítása van előkészületben. Tervezik a működő kutak termelésének fokozását, valamint a felszíni infrastruktúra kapacitásának és hatékonyságának növelését is.

A Stellantis csoport elektromobilitási stratégiájának kulcselemét helyezi Magyarországra

Befektetés - 2024-02-12

A világ egyik legnagyobb autógyártó konszernjének számító Stellantis csoport Magyarországra helyezi elektromobilitási stratégiájának kulcselemét, a 45 milliárd forintos beruházás nyomán biztossá válik a szentgotthárdi Opel-gyár jövője - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető arról számolt be, hogy a tizenhat márkát, köztük az Alfa Romeót, a Fiatot, a Citroent, az Opelt és a Peugeot-t tömörítő konszern új beruházásának nyomán tovább erősödik hazánk szerepe az elektromos autóipari átállásban..