Befektetés

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 1271 találatból.

A Magyar Telekom közgyűlése részvényenként 25 forint osztalékot hagyott jóvá

Befektetés - 2019-04-09

A Magyar Telekom Nyrt. részvényenként 25 forint osztalékot fizet a 2018-as eredménye után, erről döntött a társaság éves közgyűlése kedden Budapesten.

A társaság a 26 milliárd 68 millió forint osztalékot az éves beszámoló szerinti 37,666 milliárd forint adózott eredményből fizeti ki, a nyereség 11,597 milliárd forintnyi részét pedig eredménytartalékba helyezi.

Kínai beruházásban újul meg a zalaegerszegi Hotel Balaton

Befektetés - 2019-04-05

- Kínai befektetők vásárolták meg és alakítják négycsillagos szállodává a zalaegerszegi egykori Hotel Balatont; az egymilliárd forintos beruházás várhatóan őszre készül el - közölte az építkezésen tartott bejáráson pénteken a város polgármestere.

A Szberbank középtávon megtartja tulajdonrészét az Agrokor jogutódjában

Befektetés - 2019-04-03

A Szberbank középtávon megtartja tulajdonrészét Horvátország legnagyobb magántulajdonú cégcsoportja, a súlyos pénzügyi gondokkal küzdött Agrokor jogutódjában, a Fortenova Csoportban - jelentette be szerdán Zágrábban Makszim Poletaev, az új konszern igazgatótanácsának elnöke.

Műtárgybefektetési indexet indított a BÁV

Befektetés - 2019-04-02

Műtárgybefektetési index néven trendkutatást indított a BÁV Aukciósház és Záloghitel Zrt., a mutató a magyar vásárlók műtárgybefektetési szándékának alakulását méri fel - közölte a BÁV kedden.

A GfK Hungária Piackutató Kft. a BÁV megbízásából 2018 decemberében reprezentatív online kutatás keretében mérte fel a hazai internetező lakosság műtárgybefektetési attitűdjeit.

Az OTP tulajdonába került az albán bank

Befektetés - 2019-04-01

Az OTP Bank száz százalékos tulajdonába került a Societe Generale Csoport albán leánybankja, a Banka Societe Generale Albania SH.A. (SGAL), miután március 29-én megtörtént a tranzakció pénzügyi zárása - tájékoztatta az OTP Bank Nyrt. a tőkepiaci szereplőket hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.Kiemelték: a SGAL csaknem 6 százalékos piaci részesedésével Albánia ötödik legnagyobb bankja, univerzális bankként a lakossági és vállalati szegmensben egyaránt aktív.

A Volkswagen haszonjárművek 1,8 milliárd eurót fordít fejlesztésre idén

Befektetés - 2019-03-30

A Volkswagen haszonjárművek több mint 1,8 milliárd eurót fordít fejlesztésre idén, ezzel elindítja átfogó átalakítási programját, hogy autógyártóból mobilitási szolgáltatóvá váljon

Megkezdték a tiszalöki vizlépcső és hajózsilip újjáépítését

Befektetés - 2019-03-29

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság (Émvizig) közös projektjének keretében megkezdődött a tiszalöki vízlépcső és hajózsilip rekonstrukciója - közölte a miskolci székhelyű Émvizig.

Növekvő befektetési hajlandóságot jelez a BÁV műtárgybefektetési indexe

Befektetés - 2019-03-28

- Bár a lakosság műtárgybefektetési szándéka egyelőre alacsony, és szűk réteg előtt ismert lehetőség, a BÁV frissen indított műtárgybefektetési indexe növekvő befektetési hajlandóságot jelez - közölte a BÁV Zrt. csütörtökön.

Átlagon felül bővítette jelzáloghitel-kihelyezését a Takarék csoport tavaly

Befektetés - 2019-03-27

A piaci átlagot meghaladó mértékben növelte lakossági jelzáloghitelezését a Takarék csoport 2018-ban. A takarékok tavaly 95 milliárd forintot folyósítottak, a 35 százalékos növekedés több mint 5 százalékponttal múlta felül a 29,6 százalékos piaci átlagot - közölte a bankcsoport hétfőn.

Szoftverfejlesztő központ épül Budapesten a Siemens-csoport vállalata számára

Befektetés - 2019-03-25

- Csaknem 20 ezer négyzetméteres szoftverfejlesztő központot épül Budapesten a Siemens-csoporthoz tartozó Evosoft Hungary Kft. számára.

Az épület hétfői alapkőletételén a beruházó Wing Zrt. elnök vezérigazgatója kiemelte, hogy a munkaerő-kereslet felértékeli a korszerű irodaházakat, hiszen a legjobb szakemberek megszerzéséhez és megtartásához a vonzó munkakörnyezet is hozzájárul.

A General Motors 1,8 milliárd dolláros beruházást hajt végre az Egyesült Államokban

Befektetés - 2019-03-24

- A General Motors (GM) pénteken bejelentette: 1,8 milliárd dolláros beruházást hajt végre és 700 új munkahelyet hoz létre az Egyesült Államokban

.A detroiti székhelyű autógyártó óriás az összeg egy részét az egyik michigani üzemének fejlesztésére fordítja: az Orion Township városkában lévő üzemben készül a Chevrolet új elektromos autója, itt 400 új munkahelyet teremtenek


Együttműködési megállapodás a magyar szeszesital-gyártás fejlesztése érdekében

Befektetés - 2019-03-20

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Szent István Egyetem (SZIE) és a Miskolci Likőrgyár Zrt. a magyar szeszesital-gyártás értéknövelő és fenntartható fejlesztése érdekében szerdán Budapesten.

Palkovics László, az egyetem rektora a megállapodás aláírásán kiemelte, hogy a Borsod megyei székhelyű vállalat fontos ásványvízforrással rendelkezik, amelynek kiaknázása gazdaságilag stratégiai jelentőségű, ehhez a SZIE szakmai, innovációs partnerséget kíván nyújtani. Az együttműködés során fontos cél és feladat egy újfajta ízesített ásványvíz és egy innovatív, biológiailag lebontható csomagolás, valamint újfajta likőrtermékek és új pálinkaérlelési módszer fejlesztése.

Opus: csaknem 26,5 milliárd forinttal növelte aktív szerződésállományát a Mészáros és Mészáros Kft.

Befektetés - 2019-03-19

- Az Opus Global Nyrt. közvetett tulajdonában és konszolidációs körében működő Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. aktív szerződésállományának értéke 14 százalékkal, csaknem 26,5 milliárd forinttal emelkedett a társaság PwC által a múlt év közepén készített vagyonértékelése óta - tette közzé az Opus a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden.

Jelentős nemzetközi befektetői igény a magyarországi lehetőségek iránt a MIPIM-en

Befektetés - 2019-03-13

- Sikerrel mutatkoztak be a magyar ingatlanfejlesztések az egyik legrangosabb nemzetközi ingatlanszakmai vásáron, a Cannes-i MIPIM-en, jelentős a nemzetközi befektetői igény a magyarországi lehetőségek iránt - közölte Budapest Főváros Önkormányzata, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) szerdán.

A közlemény szerint a kiállításnak és a jelentős számú potenciális befektetőnek köszönhetően idén is számos új beruházás előkészítése indult meg, amelyek alátámasztják a 2019-re prognosztizált 1,5 milliárd euró körüli befektetés elérését az ingatlanfejlesztési piacon.

Negyven szélestörzsű repülőgépet rendelt a Lufthansa 12 milliárd dollárért

Befektetés - 2019-03-13

- Negyven szélestörzsű repülőgépet rendelt a német Lufthansa, amelyek listaáron számolt piaci értéke 12 milliárd dollár - közölte a légitársaság a honlapján szerdán.

Elkezdődhet a debreceni BMW-gyár infrastruktúrájának kialakítása

Befektetés - 2019-03-12

Elkezdődhet a BMW-gyárnak is helyet adó debreceni észak-nyugati gazdasági övezet infrastruktúrájának kialakítása, miután eredményes volt az erre kiírt közbeszerzési eljárás - közölte az önkormányzat sajtóirodája.

A nyertes kivitelező Market Építő Zrt.-nek 2019 őszéig kell végeznie a beruházás első, majd 2020 áprilisáig a második ütemével.

Debrecen eddigi legnagyobb iparterületén két ütemben csaknem 400 ezer köbméter nyílt medrű árkot és 145 ezer méter hosszú zárt vízelvezető rendszert kell megépíteni. A 400 hektáros területről több mint 1 millió köbméter humuszt termelnek le és terítenek el, majd csaknem 600 ezer köbméter talajstabilizáló anyaggal kell tömöríteni területet. A kivitelezőnek el kell végeznie a 400 hektáros terület megfelelő szintezését is - olvasható a közleményben.

A Disney hamarosan a 21st Century Foxot is felvásárolja

Befektetés - 2019-03-08

A Disney hamarosan nyélbe üti a 21st Century Fox felvásárlását - mondta el csütörtökön Bob Iger Disney-főnök a hollywoodi filmvállalat részvényeseinek éves közgyűlésén, ahol arról is beszámolt, hogy nyáron megnyílik a Star Wars: Galaxy's Edge elnevezésű vidámpark a Disney két szórakoztató parkjában.

- Az Európai Beruházási Bank csoportja 891 millió euróval finanszírozta tavaly a magyarországi fejlesztéseket

Befektetés - 2019-03-07

- Az Európai Beruházási Bank csoportja (EBB - angol rövidítéssel EIB) 891 millió euróval finanszírozta tavaly a magyarországi fejlesztéseket - mondta Vazil Hudak, az EBB alelnöke, a pénzintézet sajtótájékoztatóján csütörtökön Budapesten.

Sorozatban az ötödik rekordévnek nevezte a tavalyit az EBA ( az EBB csoporthoz tartozó Európai Beruházási Alap) magyarországi tevékenységében, mivel az EBA által finanszírozott összeg a megelőző évhez képest kétszeresére, 144 millió euróra nőtt.

A Széchenyi Tőkealap-kezelő 2019-2022 között 70 milliárd forintot fektet be

Befektetés - 2019-03-06

A Széchenyi Tőkealap-kezelő a tervek szerint 2019-2022 között 70 milliárd forint kockázati tőkekihelyezést hajt végre a kis- és középvállalkozásoknál az általa kezel öt alapon keresztül - mondta Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

Uniós biztos: az EU több mint 200 millió euróval támogat két magyarországi fejlesztést

Befektetés - 2019-03-05

Az Európai Unió (EU) Kohéziós Alapja több mint 218 millió eurót (mintegy 69,7 milliárd forint) ad két magyarországi fejlesztéshez: az M8-as autópálya egy szakaszának építéséhez, valamint Budapest és Budaörs szennyvízrendszerének fejlesztéséhez - közölte Corina Cretu regionális politikáért felelős uniós biztos Brüsszelben kedden.