Befektetés

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 1405 találatból.

Varga Mihály: Ötvenmilliárd forintból épülhetnek oktatási intézmények

Befektetés - 2020-06-16

Ötvenmilliárd forintból épülhetnek köznevelési intézmények és iskolai sportlétesítmények Magyarországon a következő években - jelentette be Varga Mihály a közösségi oldalára feltöltött videóban, miután aláírta az erről szóló hitelszerződést az Európa Tanács Fejlesztési Bankkal (CEB).

Varga: több mint 4400 milliárd forintért vásárolt a lakosság a Magyar Állampapír Pluszból egy év alatt

Befektetés - 2020-06-11

- Egy év alatt 4407 milliárd forintért vásárolt a lakosság a Magyar Állampapír Pluszból (MÁP Plusz), ebben benne van a 151 milliárd forintos postai értékesítés is - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az állampapír első évét értékelő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Mol-INA-ügy - Bemutatták a Mol Nyrt. kivásárlására készült mélyelemzést az INA horvát olajipari vállalatból

Befektetés - 2020-06-10

A horvát kormány által felkért Lazard befektetési tanácsadó bank szerdán bemutatta a Mol Nyrt. kivásárlására készült előzetes jelentését az INA horvát olajipari vállalatról - mondta Tomislav Coric ügyvezető környezetvédelmi és energetikai miniszter a prezentációt követően újságíróknak.

Kiemelte: a pénzügyi jelentés egy hónap múlva készül el.

"A következő lépés az intenzív kommunikáció a másik oldallal, és ebben az összefüggésben a hónap végére várjuk az első találkozót a magyar Mollal" - húzta alá.

Tomislav Coric elégedettségének adott hangot a tanácsadó cég munkáját illetően. Ugyanakkor nem bocsátkozott részletekbe, amit azzal magyarázott, hogy az INA tőzsdén jegyzett cég, és ez "szűkíti a kormány mozgásterét".

A 300 méteres "vízszintes felhőkarcoló" Kína legújabb látványossága

Befektetés - 2020-06-09

Egy 300 méter hosszú, felhőkarcolók tetején vízszintesen húzódó üveghíd Kína legújabb látványossága. A 250 méter magasban megépült "vízszintes felhőkarcoló" egy többfunkciós folyóparti épületegyüttes része Csungkingban - számolt be róla a CNN.com.

Gazdaság-légiközlekedés-Wizzair A Wizz Air új bázist nyit Lárnakában és Milánóban

Befektetés - 2020-05-29

Lárnakán és Milánóban nyit új bázist a Wizz Air, a diszkont légitársaság pénteki közleménye szerint júliustól hét repülőgéppel 15 országba indít majd járatokat 28. és 29. bázisáról. A légitársaság közölte, hogy Salzburgban és Tiranában is új központokat nyit.

Koronavírus - Több ezer embert bocsát el a Boeing, és újraindítja a 737 MAX gyártását

Befektetés - 2020-05-28

Több mint 6 ezer embert bocsát el a Boeing a koronavírus-járvány miatt kialakult keresletcsökkenés miatt, és a társaság újraindítja két halálos balesetben is érintett típusa, a 737 MAX gyártását Rentonban.

Kétmilliárdos inkubátorház-fejlesztés Debrecenben

Befektetés - 2020-05-27

Mérföldkőhöz érkezett a XANGA csoport 2 milliárd forint volumenű befektetésével megvalósuló Termelő és Logisztikai Inkubátor a Debreceni Regionális és Innovációs Tudományos Technológiai Parkban. Barcsa Lajos, Debrecen Megyei Jogú Város alpolgármestere Herdon Istvánnal, a XANGA csoport vezérigazgatójával közösen helyezte el a bokrétát az épület legmagasabb pontjára 2020. május 27-én.

A fejlesztést megvalósító XIMPLE Kft. a XANGA csoport és az MFB csoporthoz tartozó MFB Invest Zrt. által 2019. év második felében éltere hívott – a XANGA Ventures Magántőkealap-kezelő Zrt. által menedzselt – Debreceni Iparfejlesztési Alap portfóliójába tartozó projektvállalkozás.

ITM: a fogyasztói kör szélesítését is szolgálja az elektromos járművek vásárlására kiírt pályázat

Befektetés - 2020-05-25

A fogyasztói kör szélesítését is szolgálja az elektromos autók és robogók vásárlására kiírt ötmilliárd forintos pályázat - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Részvényenként 63 forint osztalékot fizet a Richter

Befektetés - 2020-05-14

- Részvényenként 63 forint osztalékot fizet a Richter Gedeon Nyrt. az igazgatósági határozat alapján - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett tájékoztatóban.

Jóval a várakozások felett nőtt a Richter árbevétele és nyeresége

Befektetés - 2020-05-08

Jóval az elemzői várakozásokat meghaladóan nőtt a Richter Gedeon Nyrt. árbevétele és nyeresége idén az első negyedévben, a gyógyszeripari vállalat konszolidáltan 29,1 milliárd forint adózott nyereséget ért el, ami 34,6 százalékkal nagyobb az előző év azonos időszakához képest, árbevétele pedig 16,3 százalékos emelkedéssel 141,4 milliárd forint lett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken közölt gyorsjelentés szerint.

A Mol-csoport nettó veszteséget könyvelt el az első negyedévben

Befektetés - 2020-05-07

A Mol-csoport 48,4 milliárd forint (152 millió dollár) nettó veszteséget könyvelt el az idei első negyedévben az előző év azonos időszakában elért 48,6 milliárd forint (173,8 millió dollár) nettó profit után.

A Microsoft egymilliárd dollárt fektet be lengyelországi digitális fejlesztésekbe

Befektetés - 2020-05-05

A Microsoft amerikai elektronikai óriásvállalat egymilliárd dollárt fektet be lengyelországi digitális fejlesztésekbe, többek között felhőszolgáltatásokat nyújt új adatfeldolgozó központ keretében - közölte kedden a lengyel sajtó.

A kedden kötött szerződés aláírói szerint a Lengyelország történetében az eddigi legnagyobb technológiai beruházás terve az innovációs és digitális transzformáció felgyorsítását célozza.

A fejlesztés keretében a Microsoft a globális adatfelhőjéhez kapcsolódó első lengyelországi és közép-európai adatfeldolgozó központot létesít, és mintegy 150 ezer lengyel vállalkozónak, munkavállalónak és diáknak a felhő felhasználását elősegítő, képességfejlesztő programokat biztosít.

7,4 milliárd euró gyűlt össze a vírus elleni küzdelemre

Befektetés - 2020-05-04

Adományozók 7,4 milliárd eurót (mintegy 2612 ezer milliárd forint) gyűjtöttek össze a koronavírus-járvány elleni küzdelemre, mindenekelőtt oltóanyag, továbbá egyéb gyógyszerek kifejlesztésére, valamint a tesztelésre - jelentette be Ursula Von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hétfőn az Európai Unió és az Egészségügyi Világszervezet online nemzetközi donorkonferenciáját követően.

Az uniós bizottság elnöke aláhúzta, az összetartozás és az emberiesség jegyében tett felajánlások a koronavírus elleni globális együttműködés azonnali megkezdéséhez járulnak hozzá a közjó érdekében.

Újra kinyitnak az Ikea-áruházak

Befektetés - 2020-04-29

- A szigorú óvintézkedéseket betartva 47 napos zárva tartást követően újra megnyitják az Ikea magyarországi áruházait május 5-én - közölte az áruházlánc szerdán.

Továbbra is bíznak a befektetők a magyar műtárgyakban

Befektetés - 2020-04-23

A jelenlegi helyzetben is bíznak a befektetők a magyar műtárgyakban: a megkérdezettek 54 százaléka a festmények iránt érdeklődik leginkább, de jelentős emelkedéssel felzárkózott az ékszerbefektetés is - derült ki a BÁV Zrt. műtárgybefektetési kutatásából.

Az összegzés szerint a magyar vásárlók műtárgybefektetési szándékának alakulását vizsgáló kutatás már az új koronavírus miatt veszélyhelyzet elrendelése után, március második felében készült el, az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. végezte 200 fő megkérdezésével. A minta a legalább 300 ezer forint havi háztartás jövedelemmel rendelkező, 18-69 év közötti, online elérhető magyar lakosságra reprezentatívnak tekinthető nem, kor, iskolai végzettség és lakóhely szerint - olvasható a tájékoztatóban.

A Műtárgybefektetési Index a várható befektetési szándék, különböző dimenzióit egyesíti egyetlen értékben. A kutatás szerint a műtárgybefektetési index értéke minimálisan csökkent: a tavalyi 39-hez képest idén márciusban 37 volt. Érdemi visszaesést egyetlen alindex mutatott: az anyagi kilátások romlottak jelentősen a bő egy évvel ezelőtti értékekhez képest.


Ingatlan.com: a rozsdaövezetekben épülő lakások kiegyensúlyozottabbá tehetik a budapesti ingatlanpiacot

Befektetés - 2020-04-17

- Hosszabb távon és megfelelő lakásszám esetén a rozsdaövezetekben megépülő lakások kiegyensúlyozottabbá tehetik a budapesti ingatlanpiacot, mert a növekvő kínálat a versenyhelyzetet fokozhatja az új lakások piacán - közölte az ingatlan.com pénteken.

A Volkswagen április 20-tól fokozatosan újraindítja a termelést

Befektetés - 2020-04-16

Április 20-tól fokozatosan újraindítják a koronavírus-világjárvány miatt felfüggesztett termelést a Volkswagen német autógyártó társaság európai üzemeiben.

A Volkswagen Csoport (Volkswagen Group - VW) névadó márkájánál a németországi üzemek közül elsőként Zwickauban indul újra a termelés, ahol tavaly év végén elkezdték az első teljesen elektromos Volkswagen személyautó, az ID.3 sorozatgyártását.

Ugyancsak április 20-tól felveszik a munkát a szlovákiai, pozsonyi üzemben.

2,7 milliárd euróval támogatja az uniós költségvetésből az EU az egészségügyi ágazatot

Befektetés - 2020-04-14

- Az Európai Unió Tanácsa 2,7 milliárd eurót hagyott jóvá a tagállami egészségügyi ágazatok támogatására az uniós költségvetésből a koronavírus-járvány ideje alatt - olvasható az Európai Bizottság keddi sajtóközleményében.

Az AutoWallis kötvényt bocsát ki

Befektetés - 2020-04-02

Az AutoWallis Nyrt. kötvényt bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank növekedési kötvényprogramjának (nkp) keretében - közölte a társaság csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A kínai jegybank jelentősen csökkentette a fordított repokamatot és újabb pénzt pumpált a gazdaságba

Befektetés - 2020-03-30

A kínai jegybank jelentősen csökkentette a fordított repokamatot és újabb összeget áramoltatott a bankrendszerbe a vírusjárvány okozta gazdasági károk enyhítésére.