Befektetés

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 1348 találatból.

Öt film megvalósítását támogatja a filmalap

Befektetés - 2019-10-16

A Filmszakmai Döntőbizottság filmgyártási támogatást szavazott meg az Átjáróház és a Kék Pelikan című alkotásoknak, míg gyártás előkészítési támogatásban részesült az Utas és holdvilág, a Sömmi és a Nagykarácsony című filmterv - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap szerdán

A Madarász István rendezésében készülő Átjáróház című film 480 millió, az Inkubátor Programban létrejövő, Csáki László rendezésben megvalósuló Kék Pelikan című első magyar egészestés animációs dokumentumfilm 87 millió forint gyártási támogatásban részesült.

Tíz százalékos éves hozam is elérhető kiadásra szánt ingatlanbefektetéssel

Befektetés - 2019-10-14

A mostani piaci feltételek mellett 10 százalékot meghaladó éves hozam is elérhető befektetési célú, hosszú távú kiadásra szánt ingatlan vásárlásával - derül ki a Takarék Index kutatásából.

Magyar startup jutott 2,5 millió euró befektetéshez

Befektetés - 2019-10-07

Az intelligens szövegelemzéssel és médiafigyeléssel foglalkozó Neticle Labs 2,5 millió euró kockázati tőkebefektetés befogadásáról írt alá megállapodást.

A magyar tulajdonú startup hétfői közleménye szerint a befektetést a Lead Ventures, valamint az MFB-csoporthoz tartozó Hiventures Alapkezelő adja. Az összeg a piaci pozíciók megerősítése mellett termékfejlesztést fedez - írták. A cég ügyvezetője közölte, hogy elsősorban a szöveges válaszok elemzésére épülő szoftverüket bővítik a befektetésből, a fogyasztói visszajelzésekhez igazodva.

.

Ötmilliárd forintos városi tőkealapot indít az MFB csoport Székesfehérváron

Befektetés - 2019-10-07

Ötmilliárd forintos keretösszeggel indít városi tőkealapot az MFB csoporthoz tartozó MFB Invest Zrt. Székesfehérváron - tájékoztattak a cégcsoport vezetői a város polgármesterével közösen tartott székesfehérvári hétfői sajtótájékoztatón.

Felminősítette Csehországot a Moody's

Befektetés - 2019-10-06

Felminősítette Csehország eddig is elsőrendű államadós-osztályzatát a Moody's Investors Service, mindenekelőtt a folyamatosan javuló költségvetési teljesítménnyel indokolva a lépést .A nemzetközi hitelminősítő péntek éjjel Londonban bejelentette, hogy az eddigi "A1"-ről egy fokozattal "Aa3"-ra javította a hosszú futamidejű cseh államadósság-kötelezettségek besorolását.

Az új osztályzat kilátása stabil.

Az "Aa3" minősítés már csak három fokozattal marad el az "Aaa" szinttől, amely a Moody's osztályzati módszertanában a lehetséges legjobb besorolás.

Egymilliárd forintos turisztikai fejlesztés valósul meg Hollókőn

Befektetés - 2019-10-02

Egymilliárd forintos turisztikai fejlesztés valósul meg a világörökségi Hollókőn, gasztronómiai élményközponttal gazdagodik az ófalu, a középkori várban pedig új kiállítások és élmények várják majd a látogatókat - a részleteket szerdán ismertették a Nógrád megyei településen

A Tungsram felvásárolta az ArchiFM létesítménykezelő szoftvert fejlesztő céget

Befektetés - 2019-09-30

A Tungsram csoport fejleszteni akarja az innovatív okostermékekre és -szolgáltatásokra épülő üzletágát, ennek első lépéseként 61 százalékos többségi tulajdonrészt szerzett az ArchiFM létesítménykezelő szoftvert fejlesztő vintoCON Kft.-ben. A felvásárolt vállalatot 5 magánszemély alapította, közülük az egyikük kisebbségi tulajdonos maradt.

Tűzoltók képzésére alkalmas repülőgép-szimulátort adtak át Debrecenben

Befektetés - 2019-09-27

Tűzoltási gyakorlatokra alkalmas repülőgép-szimulátort adtak át gyakorlati bemutató keretében pénteken a debreceni repülőtéren.

ÉVOSZ: beruházásokra van szükség a termelési szint fenntartásához

Befektetés - 2019-09-26

Beruházásokra, technológiai fejlesztésekre van szükség az építőipar termelési szintjének fenntartásához, növeléséhez - közölte az Építőipari Vállalkozások Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke csütörtökön az M1 aktuális csatornán. Koji László emlékeztetett, a kormány egy három éves támogatási program keretében összesen 31 milliárd forinttal járul hozzá, hogy az építőipar hatékonyabb legyen és több kapacitással rendelkezzen.

Ennek részeként folytatódik az építőipar technológiai korszerűsítését és hatékonyságának növelését segítő támogatási program, amelynek keretében a 10 és 249 fő közötti állományt foglalkoztató cégek 3 milliárd forintos keretösszegre pályázhatnak. A tervezőirodák esetében a legalább öt főt foglalkoztató vállalatok is jelentkezhetnek - ismertette a részleteket.

Az OTP lezárta szerbiai bankvásárlását

Befektetés - 2019-09-25

Az OTP pénzügyileg is lezárta szerbiai bankvásárlását, amelyben Societe Generale Csoport szerb leánybankja és leányvállalatai az OTP Bank százszázalékos tulajdonába kerültek - közölte az OTP a Budapesti Értéktőzsde honlapján szerdán.

Árverésre viszi Banksy legnagyobb, egyik leghíresebb festményét a Sotheby's

Befektetés - 2019-09-16

- Október elején elárverezi Banksy legnagyobb és egyik leghíresebb Devolved Parliament (Elfajzott parlament) című festményét a Sotheby's Londonban.

Kínában jelentősen nőtt a felhőszolgáltatásokból származó bevétel

Befektetés - 2019-09-15

Kínában jelentősen bővült a felhőszolgáltatásokat nyújtó piac, amelynek a bevétele a második negyedévben - éves összevetésben - 58 százalékkal, 2,3 milliárd dollárra nőtt.

A Canalys piackutató vállalat adatai szerint Kínában az Alibaba ebből származó bevétele 47 százalékkal nőtt a második negyedévben, az ágazat teljes bevételének a 43 százaléka jutott a cégre és ezzel továbbra is listavezető.

Az Alibaba Cloud bevétele nagyobb, mint a következő három, ugyancsak kínai székhelyű cégé együttesen.

A Citigroup rekordmagas aranyárral számol két éven belül

Befektetés - 2019-09-11

Két éven belül rekordszintre, 2000 dollár fölé emelkedhet az arany ára unciánként - vélik a Citigroup elemzői.

Brüsszelbe, Harkovba és Lvivbe indít új járatokat Budapestről a Wizz Air

Befektetés - 2019-09-10

Brüsszel Nemzetközi Repülőtérre, Harkovba és Lvivbe indít új járatokat Budapestről a magyar kötődésű Wizz Air diszkont légitársaság jövőre - jelentette be Stephen Jones, a cég budapesti vezetője kedden sajtótájékoztatón.

Elindította szállodai üzletágát a WING

Befektetés - 2019-09-06

- Elindította szállodai üzletágát a WING Zrt. Már folyamatban van az engedélyezése a MÜPA szomszédságában tervezett, 179 szobás, dunai panorámás szállodának, valamint a Liszt Ferenc repülőtérről csupán néhány perces távolságra elhelyezkedő, 187 szobás hotelnek, és előkészítés alatt áll egy kiváló lokációjú, több mint 300 szobaegységes hotelépület is.

Belép az európai piacra a kínai CRRC, a világ legnagyobb vasúti járműgyártója

Befektetés - 2019-08-27

Egy német vállalat mozdonygyártó ágazatának felvásárlásával belép az Európai Unió piacára a kínai CRRC (China Railway Rolling Stock Corporation), a vasúti járműgyártás piacának világszerte legnagyobb szereplője - írta kedden a Die Welt című német lap.

A kínai állami vállalat a vasúti infrastruktúra területén tevékenykedő Vossloh mozdonygyártó részlegét vásárolja meg, várhatóan nagyjából 10 millió euróért (3,3 milliárd forint). Az ügylet véglegesítéséhez az uniós és a kínai hatóságok hozzájárulása is szükséges - közölte a Vossloh.

Jelentősen csökkent a Geely kínai autógyártó profitja az első fél évben

Befektetés - 2019-08-21

Jelentősen csökkent a Geely kínai autógyártó bevétele és adózott eredménye az idei első fél évben.A hongkongi tőzsdén jegyzett Geely Automobile Holdings - a honlapján szerdán közzétett beszámolója szerint - 651 ezer 680 autót adott el az év első hat hónapjában, ami 15 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál.

Az osztrák AMS felvásárolná az Osram világítástechnikai céget

Befektetés - 2019-08-12

Az osztrák AMS félvezető ipari vállalatnak az Osram Lich AG teljes kivásárlására tett ajánlata tíz százalékkal emelte meg hétfőn a világítástechnikai cég részvényének árfolyamát.

Richter-vezérigazgató: a vártnál sokkal jobban nőhet idén az árbevétel

Befektetés - 2019-08-06

A korábban várt 3 százaléknál erősebb, 5-6 százalék közötti, euróban mért csoportszintű árbevétel-emelkedésre számít a Richter Gedeon Nyrt. az idén - mondta Orbán Gábor, a gyógyszeripari vállalat vezérigazgatója a cég második negyedévét értékelő sajtóbeszélgetésen kedden, Budapesten..

Tovább bővült a Szallas.hu portfóliója

Befektetés - 2019-08-01

A Szallas.hu felvásárolta a kedvezményes utazásokat kínáló Maiutazás.hu csoportot és a külföldi utazásokban erős Utazok.hu Kft.-t, a tranzakciónak köszönhetően a külföldi utazási tevékenység bővítése mellett élménycsomagok értékesítésével is kiegészül a szállásfoglaló portál kínálata - közölte a Szallas.hu csütörtökön.

Az akvizíciót már a Gazdasági Versenyhivatal is engedélyezte, a tranzakció augusztus 1-jén zárult. A teljes integráció 2020 végére várható.

A mostani felvásárlást a tulajdonosok (OTP Digitális Magántőkealap és PortfoLion Regionális Magántőke Alap) tőkeemeléséből és saját forrásból finanszírozta a Szallas.hu cégcsoport.