Befektetés

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 1194 találatból.

A Richter szellemi jogokat vásárol

Befektetés - 2018-07-10

A Richter Gedeon Nyrt. 5 millió svájci frankért megvásárolja a svájci Fertility Biotech AG-től a Bemfola/Afolia nevű készítmény szellemi tulajdonjogait az Egyesült Államokban - közölte a Richter kedden . A női termékenységre ható Bemfola 2014 májusában kapott piacrahozatali engedélyt az Európai Unió területén és jelenleg több mint 20 országban értékesítik - áll a közleményben.

Emlékeztetnek rá, hogy a Richter 2016. június 30-án vásárolta fel a Finox Holdingot, egy magántulajdonban lévő svájci biotechnológiai vállalatot, amely az Egyesült Államok kivételével megszerezte a globális jogokat a Bemfolára vonatkozóan. Az egyesült államokbeli jogok voltak a Fertility Biotech cégnél.

Ingatlan.com: jelentősen drágultak a garázsok is

Befektetés - 2018-07-10

A lakásárak emelkedésével párhuzamosan a garázsok is drágultak az elmúlt években, vannak, amelyek majdnem annyiba kerülnek, mint 2013-ban egy garzonlakás - derül ki az ingatlan.com elemzéséből.

Idén július elején Budapesten a teremgarázsban található parkolókat átlagosan 3 millió forintért kínálták, 20 százalékkal többért, mint egy éve. Az egyedi garázsok ára jelentősebben, 40 százalékkal 4,2 millió forintra emelkedett egy év alatt. A garázsbérleti díjak is több mint 10 százalékkal emelkedtek: az átlagos bérleti díj 20-25 ezer forint, attól függően, hogy egyedi garázs vagy teremgarázs-beálló

A japán állami nyugdíjalap 91 milliárd dollárt nyert befektetésein egy év alatt

Befektetés - 2018-07-09

A japán állami nyugdíjalap (GPIF) három éve legnagyobb, 91 milliárd dollár nyereséget ért el a március végével záródott pénzügyi évben. A világ legnagyobb összeggel gazdálkodó nyugdíjalapjának a nyeresége 6,9 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit..

Ingatlanszakértő: az átadandó új lakások leszoríthatják a magas albérletárakat

Befektetés - 2018-07-08

A közeljövőben elkészülő több tízezer új lakás leszoríthatja a jelenlegi magas albérletárakat - mondta az Ingatlan.com vezető gazdasági elemzője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Balogh László kifejtette, az albérletárak magasak, ám országrészenként jelentős különbségek vannak a hasonló állapotú kiadó lakások árában: míg a fővárosban egy garzon átlagos havi bérleti díja 110 ezer forint, Debrecenben 80 ezer, míg Miskolcon 50-55 ezer forintért adnak ki egy garzonlakást.

A Suzuki közel 552 millió jent forgat vissza a jármű-újrafeldolgozási üzletágba Japánban

Befektetés - 2018-07-06

- A Suzuki Motor Corporation Japánban a 2017-es pénzügyi évben (2017. április-2018. március) a jármű-újrafeldolgozási bevételéből nettó 551,92 millió jent (1,3 milliárd forint) forgatott vissza az üzletágba - közölte a társaság pénteken.

Komposztálható műanyagtermékeket gyártó üzem épül Faddon

Befektetés - 2018-07-05

Komposztálható műanyagtermékeket gyártó üzemet épít 226 millió forintos ráfordítással a Pet-Maison Kft. a Tolna megyei Faddon. A kisvállalkozás a beruházást a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 50 százalékos támogatásával valósítja meg.

A cég az őszig épít egy több mint ezer négyzetméteres üzemcsarnokot, ide telepíti a PLA (polylactid acid - politejsav) termékek előállításához szükséges, jelenleg próbaüzem alatt lévő, automatizált gyártósort - mondta Kovács József projektvezető

Takarék Jelzálogbank: tovább drágulhatnak a lakások

Befektetés - 2018-07-04

Mérséklődött a lakások drágulása 2017-ben, de a növekvő jövedelmek miatt további áremelkedésre lehet számítani a Takarék Jelzálogbank Nyrt. vezérigazgatója szerint. Nagy Gyula szerdán a pénzintézet negyedéves lakáspiaci sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a magyarországi lakásárak régiós összehasonlításban most sem tekinthetők magasnak, az eddigi drágulás is inkább csak a jelentős lemaradás korrigálása volt.

Közölte, a drágulás mértéke már mérséklődik, hiszen a tavalyi első három negyedévben mért 10,3 százalékos áremelkedés már csak az 5. volt az EU-n belül, míg az előző év azonos időszakában több mint 17 százalékkal Magyarország még az élen állt az uniós tagállamok között.

Duna House: folytatódott az élénkülés a lakáspiacon

Befektetés - 2018-07-02

Folytatódott az élénkülés a magyar ingatlanpiacon, az ingatlanok négyzetméterára és az adásvételek száma is emelkedett az első fél évben a Duna House elemzése szerint. Saját adataik azt mutatják, hogy az első félévben több mint 77 ezer adásvétel történt, ami közel 4 százalékos bővülés az előző év azonos időszakához képest.

Úgy látják, hogy a következő félévben az újépítésű projektek folyamatos átadása tarthatja lendületben az ingatlanpiacot. A Duna House idén a tavalyinál több, mintegy 160-180 ezer ingatlanpiaci tranzakcióra számít.

A féléves adatok alapján az árak emelkedésének üteme várhatóan az év végéig nem változik, így idén a tavalyi évhez képest 10-12 százalékos emelkedésre számítanak.

Jóváhagyta a brit parlament Heathrow harmadik pályájának megépítését

Befektetés - 2018-06-26

Nagy többséggel jóváhagyta a londoni alsóház a súlyos kapacitásgondokkal küszködő londoni Heathrow repülőtér harmadik kifutópályájának megépítését. A tervezetet Chris Grayling közlekedési miniszter terjesztette elő június 5-én, és az alsóházi képviselők éjszakába nyúló, sokszor szenvedélyes vita után, 415-119 arányban hétfőn megszavazták a beterjesztést.

Heathrow, a világ legnagyobb forgalmú két kifutópályás repülőtere jelenleg 99 százalékos kapacitáskihasználtsággal működik, vagyis gyakorlatilag megtelt.

Lezárult a Tigáz-tranzakció

Befektetés - 2018-06-25

A MET Csoport tulajdonába került a Tigáz Zrt., miután június 21-én, a szükséges zárási feltételek teljesülése után - többek között a Gazdasági Versenyhivatal és a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal jóváhagyásával - hivatalosan is lezárult a tranzakció - közölte a MET hétfőn

96 millió forintért cserélt gazdát Kádár Béla Zenészek című festménye

Befektetés - 2018-05-15

Kilencvenhat millió forintért vásárolták meg Kádár Béla Zenészek című festményét a Virág Judit Galéria tavaszi aukcióján.

Kádár Béla festménye 40 millió forintos kikiáltási árról indult az aukción. A kép korábban a milliárdos olajmágnás J. Paul Getty családjának a tulajdonában volt. Az egyik legjelentősebb Kádár-mű - amit 1928-ban festett New Yorkban - több mint 90 év után került vissza Magyarországra. A vevő hatalmas érdeklődés által kísért éles licitharcban, 80 millió forintért - plusz 20 százalék jutalékért - jutott a kivételes alkotáshoz - olvasható a galéria közleményében.

Vodafone: a cég Európa legnagyobb vezetékes szolgáltatója lesz a Liberty-tranzakcióval

Befektetés - 2018-05-09

- A Vodafone Európa legnagyobb vezetékes szolgáltatója lesz a Liberty Global akvizícióval, a megállapodással a Vodafone Magyarország országos szinten a második olyan szolgáltatóvá válik, amely képes teljeskörű - mobil, vezetékes internet, televízió és telefon - szolgáltatások nyújtására - mondta Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója szerdán sajtóbeszélgetésen Budapesten.

A vártnál kevésbé csökkent a Richter nyeresége az első negyedévben

Befektetés - 2018-05-08

Növekvő árbevételről és az elemzői várakozásokhoz képest kevésbé csökkenő adózott eredményről számolt be a Richter Gedeon Nyrt. a kedden közzétett első negyedéves tőzsdei gyorsjelentésében.

A gyógyszeripari csoport 14,5 milliárd forint konszolidált adózott nyereséget ért el az idei év első három hónapjában, ami 29,8 százalékos csökkenés a múlt év azonos időszakához képest.

Az Altera felvásárlásával lépnek tőzsdére a Wallis autóipari cégei

Befektetés - 2018-04-26

Tőzsdére lép a Wallis Csoport gépjármű kereskedelmi és szolgáltatói tevékenységét ellátó vállalatcsoportja a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) jegyzett Altera Vagyonkezelő Nyrt.-ben nyilvános vételi ajánlat és tőkeemelés útján történő befolyásszerzéssel - közölte az Altera Nyrt. a tőzsde honlapján csütörtökön.

A cég közölte: az Altera igazgatóságának döntése értelmében a jövőben a dinamikusan növekvő magyar és kelet-közép-európai gépjármű kereskedelmi és szolgáltatói szektorban fektetnek be. A stratégia alapján a csütörtökön induló tranzakciósorozat befejező lépéseként a Wallis Csoport négy vállalata a BÉT standard kategóriájában jegyzett Altera tulajdonába kerül. Ez az első olyan tranzakció, amellyel a magyar gazdaság egyik húzóágazata, az autóipar megjelenik a magyar tőzsdén - írták.

Prutkay Zoltán, az Altera Nyrt. elnök-vezérigazgatója a közleményben elmondta: az átalakulást követően a jelenlegi, 900 forint közeli részvényárfolyammal számolva a maga 30 milliárd forint körüli kapitalizációjával és közel 70 milliárd forintos árbevételével az Altera a BÉT-en jegyzett vállalatok meghatározó tagja lesz, és célja, hogy részvényei bekerüljenek a BÉT Prémium kategóriájába és a BUX indexbe

Ismét magyar tulajdonban az Extreme Digital

Befektetés - 2018-04-25

A magyar résztulajdonosok visszavásárolták az Extreme Digital többségi tulajdonrészét áprilisban a dél-afrikai székhelyű Steinhoff International kereskedelmi csoporttól, amely tavaly decemberben könyvelési szabálytalanságok miatt botrányba keveredett - közölte Várkonyi Balázs, az Extreme Digital ügyvezetője szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Több mint 550 tétel a 72. BÁV-aukción

Befektetés - 2018-04-24

Több mint 550 tételt árvereznek el a BÁV 72. Művészeti aukcióján, amelyet május 15-én és 16-án tartanak Budapesten, a MOM Kulturális Központban.

A műtárgypiac valamennyi szegmensét felvonultató aukció első napján többek között nagyértékű brill-, gyöngy- és drágakő ékszerekre, valamint ezüstökre, a második napon pedig festményekre, porcelánokra és egyéb műtárgyakra lehet licitálni.

A fővárosban a lakások átlagos havi bérleti díja több mint 122 ezer forint

Befektetés - 2018-04-22

Idén az első három hónapban a fővárosban a lakások átlagos havi bérleti díja valamivel több mint 122 ezer forint, a négyzetméterre vetített átlagos havi bérleti díj 2824 forint volt - derül ki a Rentingo.com lakás- és lakótárskereső online portál legfrissebb elemzéséből.

A nagyobb vagy kedvezőtlen beosztású lakásoknál előfordul, hogy a négyzetméterre vetített bérleti díj a 2000 forintot sem éri el, míg a kis méretű, 40 négyzetméter alatti, galériázott garzonoknál az átlagos bérleti díj négyzetméterenként többnyire 4000-4500 forint közelében mozog. Ráadásul a rezsi és a közös költségek a Rentingo.com számításai szerint átlagosan négyzetméterenként további közel 700 forintos kiadást jelentenek havonta.

Több mint a negyedével javult a Tesco éves eredménye, jól teljesített Közép-Európa

Befektetés - 2018-04-11

Több mint a negyedével javult a legnagyobb brit kiskereskedelmi hálózat, a Tesco eredménye a 2017-2018-as pénzügyi évben. A cég közép-európai részlege különösen jól teljesített: a térségi Tesco-hálózat eredménye több mint a kétszeresére nőtt.

A Magyar Telekom részvényenként 25 forint osztalékot fizet a tavalyi eredmény után

Befektetés - 2018-04-10

A Magyar Telekom Nyrt. részvényenként 25 forint osztalékot fizet a 2017-es eredménye után, erről döntött a társaság éves közgyűlése kedden Budapesten.

A társaság a 26 milliárd 68 millió 563 ezer 575 forint osztalékot az egyedi éves beszámoló szerinti 41,857 milliárd forint adózott eredményből fizeti ki, a nyereség 15,789 milliárd forintnyi részét pedig eredménytartalékba helyezi.

Tavaly is növelte forgalmát és nyereségét a Huawei

Befektetés - 2018-04-04

Jelentősen növelte forgalmát és nyereségét tavaly a kínai Huawei Technologies informatikai, mobil távközlési berendezésgyártó és szolgáltató konszern. A cég az elkövetkező egy évtizedben az előzőhöz képes negyven százalékkal tervezi növelni kutatási-fejlesztési kiadásait