Befektetés

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 1033 találatból.

Kifizette a vevő a nettó 1,134 milliárd forintos vételárat a Pápai Hús csoportért

Befektetés - 2016-12-02

Kifizette a nettó 1,134 milliárd forintos vételárat a Pápai Hús csoportért a hongkongi magánbefektetők tulajdonában álló Tano Commerce Kft. - közölte a társaság.

A Tano Commerce Kft., a Chi Fu Investment Group leányvállalata csütörtökön vette át a vállalat eszközeit a felszámolótól, és a cégcsoporttal együtt a Pápai Hús márkanevet is megvásárolta - írták a közleményben. Hozzátették: a márkanév megvásárlásához Pápa város önkormányzata is jóváhagyását adta.

Kifizette a vevő a nettó 1,134 milliárd forintos vételárat a Pápai Hús csoportért

Befektetés - 2016-12-02

Kifizette a nettó 1,134 milliárd forintos vételárat a Pápai Hús csoportért a hongkongi magánbefektetők tulajdonában álló Tano Commerce Kft. - közölte a társaság.

A Tano Commerce Kft., a Chi Fu Investment Group leányvállalata csütörtökön vette át a vállalat eszközeit a felszámolótól, és a cégcsoporttal együtt a Pápai Hús márkanevet is megvásárolta - írták a közleményben. Hozzátették: a márkanév megvásárlásához Pápa város önkormányzata is jóváhagyását adta.

Csökkent a 12 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama

Befektetés - 2016-12-01

Hozamcsökkenéssel értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján.

Az ÁKK 20 milliárd forintért hirdetett meg jegyzésre diszkont kincstárjegyet. Az elsődleges forgalmazók 82,90 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot, amelyből az ÁKK 20 milliárd forintot fogadott el.

Az aukciós átlaghozam 0,38 százalék volt, 9 bázisponttal alacsonyabb a legutóbbi aukción kialakult hozamnál, és 7 bázisponttal alacsonyabb a szerdai másodpiaci referenciahozamnál.

Német tulajdonba került a váci Ipress Center nyomda

Befektetés - 2016-11-28

Versenyhivatali jóváhagyás után a német Euro-Druckservice AG (EDS) magyar leányvállalata, a Zrínyi Nyomda Zrt. vásárolta meg a váci Ipress Center Central Europe Zrt-t - közölték a vállalatok hétfőn.

A közlemény szerint a Zrínyi Nyomda leányvállalatán, a Fastrock Kft-n keresztül vásárolta meg a váci cég 100 százalékos tulajdonrészét. A felek a felvásárlás összegét nem hozták nyilvánosságra.

Több mint félmilliárd euróért kelt el a romániai Profi üzletlánc

Befektetés - 2016-11-24

Több mint félmilliárd euróért vásárolja meg a romániai Profi áruházláncot üzemeltető Profi Rom Food száz százalékos részvénycsomagját a Mid Europa Partners szakmai befektetőcsoport - tudatta a bukaresti szaksajtó csütörtökön.

A csomagot az Enterprise Investors által kezelt Polish Enterprise Fund VI adja el.

Az 533 millió euróról szóló, a román hatósági engedélyek megszerzésének függvényében hatályba lépő szerződést szerdán írták alá.

Mol: megindult a kitermelés a Scolty & Crathes mezőn az Északi-tengeren

Befektetés - 2016-11-21

Megindult a kitermelés az északi-tengeri Scolty & Crathes mezőn hétfőn - közölte a Mol a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A mezőn a kitermelés egy évvel azután kezdődött, hogy a fejlesztési tervet 2015-ben elfogadták, és a projekt megvalósítását jóváhagyták. A kivitelezés a tervezettnél korábban és az előirányzottnál olcsóbban valósult meg.

A fajlagos kitermelési költség várhatóan hordónként 15 dollár alatt alakul majd a csúcshozamú termelést adó kezdeti években.

Rekordárat fizettek ki egy Tintin képregényoldalért

Befektetés - 2016-11-20

Rekordáron, 1,55 millió euróért (479 millió forintért) kelt el egy párizsi árverésen a híres riporterfiú, Tintin kalandjainak egy képregényoldala - számolt be róla a hétvégén a BBC News.

Az eredeti kép, amelyet a belga szerző, Georges Remi, művésznevén Herge rajzolt kínai tintával, a Felfedezők a Holdon című képregényből származik. A rajzokon Tintin, kis fehér kutyája és Haddock kapitány látható, amint űrruhában sétálnak a Holdon és a Földet nézik.

Bamosz: kissé csökkent a befektetési alapok vagyona októberben

Befektetés - 2016-11-18

A befektetési alapok összvagyona 10,3 milliárd forinttal, 0,18 százalékkal csökkent októberben - közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) pénteken.

A hónap végén a Bamosz-tagok 5666 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban.

MNB: lelassult a háztartások megtakarításainak emelkedése a harmadik negyedévben

Befektetés - 2016-11-17

Az utóbbi negyedévekben folyamatosan mérséklődött a háztartások pénzügyi megtakarítása: a harmadik negyedévben 201 milliárd forintot, a negyedéves GDP 2,2 százalékát tette ki, az előző negyedévi 468 milliárd (5,4 százalék), illetve az első negyedévi 442 milliárd (5,7 százalék) után - ez derült ki a Magyar Nemzeti Banknak (MNB) a pénzügy számlák előzetes adatai alapján összeállított csütörtökön közzétett jelentéséből.

Erste: továbbra is magas megtakarítási szándék és biztonságra törekvés jellemzi a magyarokat

Befektetés - 2016-11-13

Az Erste Csoport felmérése alapján a megtakarítók körében Magyarországon nőtt a legjobban a havi megtakarítások összege: a tavalyi 14 900 forint helyett 2016-ban 16 148 forintot tudnak havonta félretenni, ami 9 százalékkal magasabb, mint 2015-ben - derült ki az Erste öngondoskodási felméréséből.

OTP: 69,79 milliárd forint adózott nyereség a harmadik negyedévben

Befektetés - 2016-11-11

Az OTP Bankcsoport az elemzői várakozásokat meghaladó, 69,79 milliárd forintos konszolidált adózott nyereséget ért el a harmadik negyedévben, 3 százalékkal kevesebbet az előző negyedévinél, miközben egy éve 3,7 milliárd forint veszteséget könyvelt el - derül ki a bankcsoport által a Budapesti Értéktőzsde honlapján pénteken, a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerint közölt jelentéséből.

Tőzsde - Megrázta a világpiacokat Trump várható győzelme

Befektetés - 2016-11-09

- A júniusi brit népszavazásra emlékeztető módon megrázta a világpiacokat, hogy Donald Trump győzött olyan kulcsfontosságú szövetségi államokban, mint Florida és Ohio, így megnyílt előtte a Fehér Házba vezető út.

BÉT - Elemző: a befektetők kivárnak az amerikai elnökválasztás előtt

Befektetés - 2016-11-08

Az elemző szerint a befektetők kivárnak az amerikai elnökválasztás előtt kedden a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT).

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemezője írásos kommentárjában azt írta, a Magyar Telekom szerdai, az OTP pénteki gyorsjelentése tovább támogathatja a budapesti tőzsdén megindult erősödési trendet.

Megkezdődött a kereskedés az Alteo Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsdén

Befektetés - 2016-11-07

Megkezdődött a kereskedés az Alteo Nyrt. részvényeivel hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), a magyar energiaszolgáltató vállalat részvényének jegyzése 5150 forintról indult.A bevezetés napján ifj. Chikán Attila, az Alteo Nyrt. vezérigazgatója nyitotta meg a kereskedést.

Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója ünnepi beszédében bejelentette, hogy az Alteo Nyrt. részvényeinek tőzsdei bevezetése mellett a céget átsorolták a standard kategóriába.

Vegyesen változott a 3, az 5 és a 10 éves államkötvények aukciós átlaghozama

Befektetés - 2016-10-27

- A meghirdetett mennyiségnél 7 milliárd forinttal nagyobb összegben, 50 milliárd forintért értékesített 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvényeket az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján.

Az ÁKK 18 milliárd forintért vitt piacra 3 éves, 15 milliárd forintért 5 éves és 10 milliárd forintért 10 éves lejáratú államkötvényt.

A T-Systems Magyarország Zrt. felvásárolja a ServerInfo-Ingatlan Kft-t

Befektetés - 2016-10-20

A T-Systems Magyarország Zrt. megállapodást kötött a WING Csoporttal a ServerInfo-Ingatlan Kft. 100 százalékos megvásárlásáról, a tranzakció végeredményeként a Magyar Telekom csoport megszerzi annak az ingatlannak a tulajdonjogát, ahol a nagyon biztonságos, legmodernebb infrastruktúrával rendelkező adatközpontja található - közölte az anyavállalat Magyar Telekom Nyrt. a tőzsde honlapján csütörtökön.

MNB-lakásárindex: több mint 50 százalékkal emelkedtek a lakásárak Budapesten két év alatt

Befektetés - 2016-10-19

Több mint 50 százalékkal emelkedtek a lakásárak Budapesten az elmúlt két évben, míg országos átlagban mintegy 28 százalékos volt a növekedés a Magyar Nemzeti Bank (MNB) új, az ingatlanpiaci folyamatok szorosabb nyomon követésére kifejlesztett lakásárindexének adatai szerint, amelyet Fábián Gergely, a jegybank igazgatója ismertetett szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Október 17-én kezdődik a Duna House részvényeinek értékesítése

Befektetés - 2016-10-14

Október 17-én kezdődik a Duna House Holding Nyrt. részvényeinek értékesítése nyilvános és zártkörű eladásban - közölte a társaság pénteken sajtótájékoztatón.

A minimum ár 3900, a maximum ár 5250 forint, a végleges részvényárat a zártkörű jegyzésben kialakuló ár határozza meg. A nyilvános részvényjegyzésben 75 ezer papírt kedvezményesen lehet megvásárolni.

Terjeszkedik a Praktiker

Befektetés - 2016-10-06

Megnyitotta huszadik, egyben legnagyobb magyarországi áruházát a Praktiker, a társaság a közeljövőben további új üzletek nyitását tervezi.

Karl-Heinz Keth, a Praktiker Kft. ügyvezető igazgatója a budapesti, Váci úti áruház csütörtöki átadásán az expanziót azzal indokolta, hogy az ingatlanpiac fellendülésével egyre többet vásárol a lakosság. Az Újpesten, egy korábbi barkácsáruház helyén átadott egység 12 ezer négyzetméteres és csaknem 80 embernek ad munkát. A Praktiker az ingatlan tulajdonosával hosszú távú bérleti szerződést kötött - hangsúlyozta az ügyvezető.

Újabb hitelintézetekkel egyesült a Pannon Takarék Bank

Befektetés - 2016-10-04

Egyesült a Pannon Takarék Bank Zrt.-vel a Lébény-Kunsziget Takarékszövetkezet és a Bakonyvidéke Takarékszövetkezet október 1-jén, a Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében, valamint a fővárosban működő Pannon Takarék így több mint 90 milliárd forintnyi portfóliót kezel, fiókjainak száma pedig 52-re bővült - közölte a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) kedden.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út 18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza.