Programajánló

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 497 találatból.

Uriah Heep-koncert lesz vasárnap a Hungexpón

Programajánló - 2022-12-08

Az 53 éve alakult Uriah Heep ad koncertet december 11-én vasárnap a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ Plenáris termében. A legendás brit hard rock zenekar két blokkból álló dupla műsort ad.


Deep Purple-koncert lesz jövő nyáron a Budapest Sportarénában

Programajánló - 2022-11-23

- A hard rock és a heavy metál legendája, az angol Deep Purple ad koncertet 2023. július 16-án a Papp László Budapest Sportarénában.

Csütörtöktől csaknem 140 étterem várja fix árú menüsorral a vendégeket

Programajánló - 2022-10-06

Csütörtöktől országszerte mintegy 140 étterem várja háromfogásos, fix árú menüsorral a vendégeket az Országos Étterem Hét elnevezésű program keretében október 16-ig.

A vendéglátóhelyek három árkategóriában kínálják a speciálisan erre az alkalomra összeállított, háromfogásos menüket a vendégeknek - közölte az eseményt szervező DiningCity.

Megkezdődött a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok

Programajánló - 2022-10-01

Elkezdődött Tokaj-Hegyalja egyik legnagyobb és legrégebbi fesztiválja, a szüreti napok, a háromnapos rendezvényre mintegy tízezer embert várnak a Tisza és a Bodrog találkozásánál fekvő kisvárosba.

A programsorozat szombat délutáni megnyitóján Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő elmondta: a szüret a különböző történelmi korokban mindig többet jelentett egyszerű munkánál, ünnepnek számított, hiszen egy évnyi munka gyümölcsét szüretelik le a termelők.

Négy kontinens 30 országából érkeznek kiállítók az Art Marketre

Programajánló - 2022-10-01

Négy kontinens mintegy 30 országából több mint 100 kiállító várja a közönséget az idei Art Market Budapest vásáron október 6. és 9. között a Bálna Budapest épületében.

Több mint 500 művész több ezer alkotásával találkozhat a közönség a Duna-parti épület négy emeletén, mintegy 8 ezer négyzetméteren.

Tárlat nyílt a magyar műemlékvédelem 150 évéről

Programajánló - 2022-09-13

Fotók, rajzok, installációk, vetítések és szöveges tartalmak segítségével elevenedik meg a 150 éves magyar műemlékvédelem a Pesti Vigadó épületében kedden nyílt időszaki kiállításon.

"A műemlékvédelem egészével foglalkozó kiállítást a rendszerváltás óta nem rendeztek Magyarországon. Ez a tárlat méltó az elmúlt 150 év gazdag történetéhez, több mint hatszáz négyzetméteren, hétszáz dokumentum és műtárgy felsorakoztatásával mutatjuk be a hazai műemlékvédelem ügyét" - mondta Almássy Kornél, a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ (MÉM MDK) igazgatója a keddi sajtóbejáráson.

Mesterségek Ünnepe 36. alkalommal a budai Várban

Programajánló - 2022-07-16

Immár 36. alkalommal rendezik meg a Mesterségek Ünnepét: az ország legnagyobb népművészeti fesztiválja augusztus 19-től 21-ig várja a látogatókat a budai Várban.

A Mesterségek Ünnepét idén mintegy ezer hazai és külföldi kézműves közreműködésével rendezik meg. A díszvendég Dél-Korea lesz, a fesztivál kiemelt témáját a faművességhez kapcsolódó mesterségek adják - közölték a szervezők .

Debrecen lesz a Tiszafüredi Halasnapok díszvendége

Programajánló - 2022-07-04

Debrecen lesz a július 7. és 10. között zajló Tiszafüredi Halasnapok díszvendége. A rendezvény programjai között koncertek, főzőverseny, strandfoci és kirakodóvásár is szerepel.

A szervezők közleménye idézi Széles Diánát, Debrecen alpolgármesterét, aki szerint a Debrecenből érkező turisták egyik kedvelt célpontja lett a Tisza-tó. Mint Lendvay Imre, a Tisza-VÍZ Víztermelő és Szolgáltató Kft. ügyvezetője, a szabadvízi strand üzemeltetője hozzátette: tavaly a Tiszafüredi Szabadstrand 150 ezer látogatója közül a legtöbben Debrecenből érkeztek.

Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere a közleményben kiemelte, Debrecen már többször is volt díszvendége Tiszafüred nagy kulturális rendezvényeinek.

Háromszáz kulturális programmal várják az érdeklődőket Hajdúszoboszlón

Programajánló - 2022-07-01

Hajdúszoboszló 60 napon át több mint 300 programot kínál a városba érkezőknek - közölte a fürdőváros kulturális alpolgármestere.Majoros Petronella szerint "Hajdúszoboszló önkormányzata elkötelezett abban, hogy a turisztikai élményeken túl bemutassa a vidék gazdag kulturális értékeit".

A nyáresti kulturális programok részeként a helyi civil csoportok műsorai mellett több környékbeli tájegység kultúráját mutatják be: a programsorozatban 15 település 60 közössége fog össze, amelyben a hajdúság, a sárrét és a hortobágyi térség kulturális csoportjai mintegy 300 produkcióval lépnek színre.

Múzeumok éjszakája - Tárlatvezetés, nyitott restaurátorműhelyek és fényjáték Zala megyében

Programajánló - 2022-06-22

Rendhagyó tárlatvezetéssel, nyitott műhelyekkel, kalandjátékokkal, koncertekkel, lovasprogramokkal és fényjátékkal várják a látogatókat Zala megyében a Múzeumok éjszakáján.

Október 7-től rendezik meg a Liszt Ünnepet Budapesten

Programajánló - 2022-06-13

Plácido Domingo, Víkingur Ólafsson, Ravi Coltrane, a Hiatus Kaiyote, valamint a Jörg Widmann operájával érkező Neue Oper Wien társulata is fellép az október 7-én kezdődő Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztiválon, Budapesten.

A Müpa szervezésében megvalósuló fesztivál fellépői között van a Janoska Ensemble, a Rajkó Zenekar, Michael Volle, a Studio 5 és Oláh Kálmán is - olvasható a szervezők közleményében.
Az őszi eseménysorozat premierekkel, izgalmas műfaji fúziókkal és jubiláló zenekarokkal, a hazai és nemzetközi művészeti élet meghatározó alkotóival várja a közönséget.
Az idei Liszt Ünnepen az évszázadokon át eleven spanyol zenés színház, a zarzuela legszebb dalaival áll színpadra Plácido Domingo október 9-én a Müpában, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben

Hortobágyi lovasnapok: hatszáz lovas áll a rajhoz júliusban

Programajánló - 2022-06-10

Két év kényszerpihenő után ismét megrendezik júliusban a hortobágyi lovasnapokat: a háromnapos rendezvényen hatszáz lovas - mintegy ezer lóval - versenyez majd a pusztán - közölték a szervezők pénteken sajtótájékoztatón az eseménynek otthont adó mátai lovaspályán.

– Egy hónap múlva kezdődnek a Nagyerdei Szabadtéri Játékok

Programajánló - 2022-05-09

A Nagyerdei Szabadtéri Játékok 2022. június 8-a és augusztus 23-a között sikeres színházi produkciókkal, országosan ismert színészekkel és zenészekkel szórakoztatja a debreceni közönséget.

Igazi nyári felüdülést kínáló vígjátékokkal és zenés darabokkal nyitja meg kapuit a Nagyerdei Szabadtéri Játékok június 8-án. Az észak-alföldi régió legnagyobb szabadtéri színházában a modern technikai showelemekkel elevenedik meg a nagy zseni, Tesla világa, szerelmi féltékenység tombol a színpadon, kiderül, milyen bonyodalmakat okoz, ha felfedjük telefonjaink titkait, vagy őszintén beszélünk a női barátságról.

Több mint 30 kortárs és klasszikus galéria az Art and Antique művészeti vásáron

Programajánló - 2022-02-21

Több mint 30 kortárs és klasszikus galéria, aukciósház és műtárgykereskedő kiállító várja az érdeklődőket az Art and Antique művészeti vásáron, amelyet március 3. és 6. között rendeznek a budapesti Bálnában.

Bosch, Matisse és El Greco a Szépművészeti idei kiállítási programjában

Programajánló - 2022-02-03

- A Szépművészeti Múzeum valaha volt legerősebb kiállítási programja az idei: a Szépművészetiben többek között Bosch-, Matisse- és El Greco-kiállítás, a Magyar Nemzeti Galériában (MNG) Vaszary- és Art deco-tárlat várja a látogatókat, és 2022-ben teljeskörűen befejeződik a Szépművészeti épületének felújítása is - mondta el az intézmény csütörtöki sajtótájékoztatóján a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója.

Két képzőművész kiállítása nyílik párhuzamosan a Virág Judit Galériában

Programajánló - 2022-02-02

- Két képzőművész, Dús László, az amerikai absztrakt expresszionizmus képviselője és a magyar geometrikus festészet jeles alkotója, Ottó László kiállítása nyílik pénteken Budapesten, a Virág Judit Galériában.

Több ezer programmal várja a látogatókat Újvidék - Európa Kulturális Fővárosa

Programajánló - 2022-01-13

A litvániai Kaunas és a luxemburgi Esch-sur-Alzette mellett csütörtöktől a szerbiai Újvidék is Európa Kulturális Fővárosa lett, és a vajdasági város ez alkalomból több mint háromezer programmal várja a látogatókat a 2022-es évben.

Mátraverebély-Szentkúton rendezik decemberben a Muzsikál az erdőt

Programajánló - 2021-12-05

Koncertekkel, meseelőadással és szakvezetéses túrával is várja az érdeklődőket a Muzsikál az erdő rendezvénysorozat december 12-én Mátraverebély-Szentkúton, a Nemzeti Kegyhelyen.

Az Advent a Muzsikál az erdővel című rendezvényen az egészséges életmód, a környezettudatosság jegyében több szakvezetéses túrát, valamint újdonságként a programsorozatban túraversenyt is hirdetnek - közölték a szervezők az MTI-vel.

Prakfalvi Péter geológus a Szent László-hasadékba vezet túrát, Szabó Lajos erdőmérnök, a Muzsikál az erdő főszervezője szakvezetéses erdei élménysétát indít, Babus Andrea tudáspróbákkal tűzdelt túraversenyre hívja a 4-6 fős csapatokat, családokat.

A Batyuszínház az Ezüsterdő lakói című ünnepváró mesét adja elő, emellett kézműves-foglalkozásokat tartanak, továbbá madáretető- és madárodú-készítés, adventi helyi termékek vására is szerepel a programban, amelynek része a Muzsikál az erdő idei fotópályázatának és gyermekrajzpályázatának kiállítása is.

Világmontázs - Négy új tárlatot kínál a Műcsarnok

Programajánló - 2021-10-21

Világmontázs címmel négy kiállításból álló tárlategyüttessel, Ujházi Péter, Matzon Ákos, Sváby Lajos és Kovács Péter munkáival várja októbertől a közönséget a budapesti Műcsarnok.

Kezdődik a Campus Fesztivál Debrecenben

Programajánló - 2021-07-21

- A debreceni Nagyerdőben szerda délután megnyitja kapuit a Campus Fesztivál, négy napon át várják a fesztiválozókat: a MOL Nagyszínpadot a PG Csoport és Pál István Szalonna bandájának közös produkciója nyitja meg, majd Szabó Balázs, Horváth Tamás és a Bagossy Brothers Company folytatja a sort.