Nem nálunk történt

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2793 találatból.

A Boeing elbúcsúzott a legendás 747-estől, legyártották az utolsó Jumbo Jetet

Kigördült a gyárból kedden a Boeing utolsó 747-ese, ismert nevén Jumbo Jet, a cég 54 év után állította le a repülőgépmodell gyártását.

A megrendelőnek kedden átadott szállítórepülő sorrendben az 1574. volt, amely a Boeing Washington állambeli gyárában elkészült. A Jumbo Jet a repüléstörténet része lett, megjelenésével olyan távoli városok közvetlen összeköttetése valósult meg légi úton, ami korábban nem volt lehetséges. Különlegességei közé tartozik, hogy kétszintes, és csaknem 500 utas elszállítására képes. Használják áruszállításra, valamint az elnöki repülő, az Air Force One szintén Jumbo Jet, és ezt a modellt használták a NASA űrsiklójának szállítására is.

Ukrajnai háború - Az EU meghosszabbítja az Oroszország elleni gazdasági szankciókat

Az uniós tagországok kormányait tömörítő tanács fél évvel, 2023. július 31-ig meghosszabbítja az Oroszország egyes gazdasági ágazataira vonatkozó korlátozó intézkedéseket - közölte a testület pénteken.

A szankciókat az EU az ukrajnai helyzetet destabilizáló orosz intézkedésekre válaszul vezette be 2014-ben, majd 2022 februárjában kibővítette, válaszul Oroszország Ukrajnával szembeni katonai agressziójára.

Átadták Németországban a Debrecenben is beruházni szándékozó CATL első európai gyárát

Átadták csütörtökön anémetországi Arnstadtban a CATL kínai akkumulátorgyártó társaság első európai üzemét.

A volt NDK területén fekvő Türingia tartományban 1,8 milliárd eurós beruházással épített gyár éves termelési kapacitása 14 gigawatt, ami nagyjából 350 ezer elektromos meghajtású személyautónak elegendő akkumulátort jelent.

Bodo Ramelow tartományi miniszterelnök utalt arra: a CATL arnstadti gyárát úgy építették meg, hogy "nem történhet vegyi szennyeződés" a környezetében.

Olaszországban megkezdődött a benzinkutasok sztrájkja

Az olaszországi üzemanyag-állomások egy része huszonnégy, mások negyvennyolc órán át tartanak zárva a kedd este megkezdődött sztrájk miatt.

Franciaország ismét gyerekeket és anyákat szállított haza szíriai dzsihadista fogolytáborokból

Franciaország ismét hazaszállított Szíriából a korábban az Iszlám Állam dzsihadista szervezethez csatlakozó 15 francia nőt és 32 gyereket, akik a terrorszervezet 2019-es bukása óta kurdok által ellenőrzött dzsihadista fogolytáborokban voltak.

Horvátországban és Szlovéniában is komoly közlekedési fennakadásokat okozott a hóesés

- Horvátországban és Szlovéniában vasárnap és hétfőn is komoly közlekedési fennakadásokat okozott a hóesés, országszerte több baleset történt a szélsőséges időjárási viszonyok miatt.

Horvátországban a meteorológiai szolgálat a legmagasabb fokú, vörös riasztást adta ki Isztriára és a tengermellék északi részére. Dél-Dalmáciában és Károlyváros (Karlovac) környékén ennél enyhébb, narancssárga, Észak-Horvátországban pedig sárga riasztás van érvényben.

Szlovákiában népszavazást tartanak az alkotmány módosításáról

A referendum során arról nyilváníthatnak véleményt a választók, akarják-e, hogy az alaptörvény úgy módosuljon, hogy a jövőben a parlament megbízatási időszaka népszavazással vagy a törvényhozás határozata által is lerövidíthető legyen.

Történelmi csúcsra emelkedett Németország lakossága

Történelmi csúcsra, 84 millió fölé emelkedett Németország lakossága 2022-ben a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) csütörtökön közölt adatai szerint.

Ukrajnai háború - Izraeli raktárakból szállítanak Ukrajnába lőszert az amerikaiak

Izraeli stratégiai fegyverraktárakból szállítanak Ukrajnába lőszert az amerikaiak - jelentette az izraeli média szerdán.

Az Egyesült Államok Izraelben őrzött tüzérségi lőszerkészleteket használ fel Ukrajna fegyverellátására. Noha Izrael következetesen elutasítja Ukrajna kérését fegyverek szállítására, és mindeddig megtagadta a Vaskupola légvédelmi rendszer átadását az Ukrajnának, az országból érkezik amerikai katonai támogatás Ukrajnába az orosz agresszióval szembeni védekezéshez.

A román kormányhoz fordult segítségért Hargita megye mentőszolgálata

A bukaresti egészségügyi minisztériumhoz és a megyei hatóságokhoz fordult segítségért a romániai Hargita megye mentőszolgálata, ahol szakemberhiány miatt februártól veszélybe kerülhet az ügyelet ellátása - írta az Agerpres román hírügynökség.

A székelyföldi megye mentőszolgálatánál uralkodó állapotokat a megyei önkormányzat hétfő délutáni ülésén ismertette Péter Szilárd, a mentőszolgálat vezetője. A hírügynökség szerint elmondta, hogy az intézmény szakemberhiánnyal küzd, Csíkszeredában csupán két, Gyergyószentmiklóson egyetlen mentőorvos van.

Több tízezren tüntettek Tel-Avivban a tervezett izraeli jogi változtatások ellen

A rendőrség szerint nyolcvanezren tüntettek Tel-Avivban szombat este a tervezett izraeli jogi változtatások ellen - jelentette a helyi média.

"A jobboldali táborra szavazók milliói tudtak az igazságszolgáltatás átfogó reformjának szándékáról" - mondta Benjámin Netanjahu miniszterelnök vasárnap reggel, a kormány tervei elleni szombat esti tüntetésekre reagálva.

Szombat este Tel-Avivban a Habima, a helyi nemzeti színház előtti téren a szakadó eső ellenére a rendőrség szerint nyolcvanezer ember tüntetett a Jarív Levin igazságügyi miniszter által bejelentett tervek ellen, amelyek célja szerintük az igazságszolgáltatási rendszer gyengítése, s a kormány hatalmának növelése.

Tel-Aviv mellett Jeruzsálemben is tömegek demonstráltak Jichák Hercog államelnöki rezidenciájánál, és Haifán is ezrek gyűltek össze, hogy tiltakozzanak a változtatások ellen.

Ukrajnai háború - Nagy-Britannia harckocsikat és önjáró lövegeket szállít Ukrajnának

- Nagy-Britannia néhány héten belül harckocsikat és önjáró lövegeket szállít az ukrán fegyveres erőknek - közölte vasárnap a londoni miniszterelnöki hivatal.

A Downing Street már előző este - akkor még számszerű részletek nélkül - beszámolt arról, hogy Rishi Sunak brit miniszterelnök telefonon tárgyalt Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, akinek elmondta, hogy a brit kormány az eddigieknél intenzívebb támogatást kíván nyújtani Ukrajnának, és ennek jegyében Challenger 2 típusú harckocsikkal és további tüzérségi rendszerekkel látja el az ukrán hadsereget.

Jelentősen lassult a brit gazdaság növekedése novemberben

- Az előző havinál sokkal lassabban, 0,1 százalékkal emelkedett a brit hazai össztermék (GDP) értéke tavaly novemberben - közölte pénteken a brit statisztikai hivatal (ONS). Októberben 0,5 százalékos növekedést mértek a brit gazdaságban havi összevetésben.

Meghibásodás miatt nem sikerült az első, brit területről indított műholdak pályára állítása

- Az űrkorszak kezdete óta első ízben próbáltak műholdakat földkörüli pályára állítani Nagy-Britannia területéről, a manőver azonban egyelőre nem részletezett meghibásodás miatt nem sikerült.

Ukrajnai háború - Életbe lépett a Moszkva által az ortodox karácsonyra meghirdetett fegyvernyugvás

- Életbe lépett moszkvai idő szerint pénteken délben az ukrajnai fronton az orosz fél által az ortodox karácsony alkalmából egyoldalúan meghirdetett tűzszünet - jelentette a Vesztyi FM orosz állami hírrádió.

A 36 órásra tervezett fegyvernyugvást Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön rendelte el, január 6-án déltől január 7-én éjfélig. Ezt azt követően tette meg, hogy Kirill, Moszkva és egész Oroszország pátriárkája karácsonyi tűzszünetre szólított fel annak érdekében, hogy a hívők részt vehessenek a templomi liturgiákon.

Kisebb földrengés rázta meg Északkelet-Horvátországot

Egy 3,4-es erősségű földrengés rázta meg Északkelet-Horvátországot csütörtökön kora reggel - közölte a horvát szeizmológiai intézet.

Idahoi egyetemista-gyilkosságok: a gyanúsított önként visszatér Idaho államba, hogy bíróság elé álljon

Lemondott a kiadatási eljárásról kedden az idahoi négyes egyetemistagyilkosság gyanúsítottja, így átszállítják Idaho államban, ahol a tavaly novemberi bűncselekmény elkövetésével vádolják.

Bryan Kohbergert Pennsylvania államban fogták el, ahol kedden első bírósági meghallgatásán beleegyezett abba, hogy Idaho állam bírósága elé álljon négy rendbeli gyilkosság és betörés vádjával. A 28 éves férfit azzal vádolják, hogy a tavaly novemberben késsel álmában meggyilkolt négy egyetemistát az Idaho állambeli Moszkva egyetemi kisvárosban.

Hitelekkel való visszaélés miatt óriásbüntetést kapott egy vezető amerikai bank

Ügyfeleinek megkárosítása miatt 3,7 milliárd dollár (mintegy 14 500 milliárd forint) büntetést és kártérítést kell fizetnie az Amerikai Egyesült Államok egyik legnagyobb kereskedelmi bankjának, a Wells Fargónak.

Megjelent a Twitter-iratok újabb része

Pénteken megjelent az úgynevezett Twitter-iratok hatodik része, amely arról mutat be jórészt a cég korábbi vezetése idejéből származó elektronikus leveleket, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) bizonyos bejegyzések felülvizsgálatára kéri a médium tartalomfelügyeleti részlegét.

EU-csúcs - Macron: gyorsabb fellépésre van szükség a tervezett amerikai klímavédelmi támogatások jelentette veszélyek elhárítására

Az Európai Uniónak gyorsabban kell lépnie, hogy elhárítsa az európai ipart fenyegető, az amerikai klímavédelmi intézkedések keretében bevezetni tervezett állami támogatások jelentette veszélyeket - jelentette ki Emmanuel Macron francia elnök Brüsszelben, a tagállami vezetők egynaposra tervezett csúcstalálkozójára érkezve csütörtökön.

Emmanuel Macron hangsúlyozta, a tisztességes verseny fenntartása érdekében Európának egyszerűsítenie kell saját támogatási szabályait.

"Választ kell adnunk, hogy fenntartsuk a tisztességes versenyt, és megvédjük a nagy, különösen a zöld technológiákkal kapcsolatos európai projekteket Európában" - fogalmazott.