Nem nálunk történt

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 3011 találatból.

Stagnált a brit gazdaság áprilisban

Áprilisban stagnált, az áprilissal zárult három hónapban viszont élénk ütemben nőtt a brit gazdaság teljesítménye.

A brit statisztikai hivatal (ONS) szerdán ismertetett adatai szerint az idei második negyedév első hónapjában nem volt mérhető havi összevetésű változás - sem növekedés, sem visszaesés - a hazai össztermék (GDP) értékében. Ez megfelel az előzetes elemzői és piaci várakozásoknak.

Tűzharcba torkollott egy bérgyilkosság Moszkvában

- Tűzharcba keveredett a rendőrséggel és életveszélyesen megsebesült Moszkvában egy férfi, aki korábban - feltehetően megbízásból -, meggyilkolta Konsztantyin Balisanszkij ismert gördeszkást - közölte csütörtökön az orosz Nyomozó Bizottság (SZK).

Csehországban emelkedtek a reálbérek

Csehországban az első negyedévben 43 941 koronára (703 056 forint) emelkedett, 4,8 százalékkal nőtt a bruttó havi átlagbér inflációtól megtisztított értéke éves összehasonlításban - közölte a Cseh Statisztikai Hivatal kedden Prágában.

Legutóbb kilenc negyedévvel ezelőtt, 2021 harmadik negyedében nőtt hasonló mértékben a csehországi bruttó bérek reálértéke - mutattak rá a statisztikusok

Majdnem mindenhol a Szerb Haladó Párt győzött a szerbiai önkormányzati választásokon, három települést vezetnek továbbra is magyarok

Négy települést kivéve mindenhol a Szerb Haladó Párt nyerte meg a vasárnap tartott önkormányzati választásokat Szerbiában.

Három helyen - Topolyán, Magyarkanizsán és Zentán -a Vajdasági Magyar Szövetség szerezte meg a legtöbb szavazatot, míg a délnyugat-szerbiai Tutinban egy bosnyák párt győzött.

Leminősítette a balti köztársaságokat az S&P

Leminősítette mindhárom balti köztársaságot az S&P Global Ratings, elsősorban arra a véleményére hivatkozva, hogy a geopolitikai kockázatok megterhelik a három EU-gazdaság növekedési kilátásait.

A nemzetközi hitelminősítő péntek éjjel Londonban közölte, hogy Észtország rövid és hosszú futamú külső és hazai államadósság-kötelezettségeinek besorolását "AA mínusz/A-1 plusz"-ról egy fokozattal "A plusz/A-1"-re minősítette vissza

Minden vádpontban bűnösnek mondta ki Donald Trumpot az esküdtszék a New York-ban indult büntetőperben

Az esküdtszék mind a 34 vádpontban bűnösnek mondta ki csütörtökön Donald Trump volt amerikai elnököt az ellene üzleti iratok meghamisítása miatt, hallgatási pénz kifizetése nyomán indult büntetőeljárásban.

A New York-i bíróságon ismertetett esküdtszéki döntés hathetes tárgyalási sorozatot zárt le.A védelemnek lehetősége van fellebbezésre.

A 12 tagú esküdtszék mintegy 11 órán át tartó vita után jutott egyhangú döntésre.

Juan Merchan bíró, a büntetés mértékének közzétételét július 11-re tűzte ki, ami négy nappal előzi meg a Republikánus Párt elnökjelölő konvenciójának kezdetét, amelyen hivatalossá kell tenni a párt elnökjelöltjét.

A Biden-kormányzat pert indított Oklahoma állam ellen a bevándorlókra vonatkozó törvény miatt

- Az amerikai kormányzat beperelte kedden Oklahoma államot, amivel a szövetségi állam által az illegális bevándorlók ellen hozott törvényt támadta meg.

A KLM júliustól legalább két hónapra leállítja tel-avivi járatait

- A KLM holland légitársaság júliustól ismét leállítja az tel-avivi járatait biztonsági kockázatokra hivatkozva - közölte az NL Times című angol nyelvű holland hírportál hétfőn.

A KLM tájékoztatása szerint az ideiglenes intézkedés legalább augusztus végéig marad érvényben, mivel a légitársaság jelenleg nem tartja teljes mértékben biztonságosnak az izraeli város légikikötőjét "a folyamatban lévő konfliktus miatt".

"Külföldi ügynök" nem viselhet többé választott tisztséget Oroszországban

- Jóváhagyta Vlagyimir Putyin orosz elnök azokat a törvényi változásokat, amelyek értelmében külföldi ügynöknek minősített személy többé semmilyen szintű választásokon nem lehet jelölt, a jelölt személyes meghatalmazottja, vagy megfigyelő.

Áprilisban 2,9 százalékra gyorsult az éves infláció Csehországban

Áprilisban 2,9 százalékra gyorsult az éves infláció Csehországban a márciusi 2 százalékról - közölte a Cseh Statisztikai Hivatal hétfőn Prágában.

Az infláció elemzők által várt növekedését elsősorban az élelmiszerek, az alkoholos italok és az üzemanyagok árának emelkedése befolyásolta.

Több ezer látogató vett részt a washingtoni magyar nagykövetség nyílt napjának kulturális programjain

Több ezer látogató vett részt a magyar nagykövetség nyílt napján Washingtonban szombaton, amikor megnyíltak az európai uniós külképviseletek az amerikai látogatók előtt.

Az eseményen kulturális programokat és gasztronómiai bemutatót tartottak, valamint Magyarországról szóló információk, turisztikai ajánlatok is elérhetők voltak, miközben a gyerekek számára mesefilmvetítést és kézműves foglalkozást szerveztek.

Schmitt Pál Péter ideiglenes ügyvivő elmondta, hogy a magyar nemzeti identitás megerősítése jegyében szervezett eseménynek az évben kiemelt láthatóságot biztosít, hogy Magyarország rövidesen átveszi az EU Tanácsának soros elnökségét.

A vártnál gyorsabban növekedett a brit gazdaság az első negyedévben, véget ért a recesszió

- A vártnál jóval gyorsabban növekedett a brit gazdaság az idei első negyedévben. A friss adatok hivatalosan megerősítik azt is, hogy Nagy-Britanniában véget ért a tavalyi év második felében kialakult technikai recesszió.

Államfők: közös jövőt épít Kína és Szerbia

Az átfogó stratégiai partnerség elmélyítéséről és megerősítéséről, valamint Szerbia és Kína közös jövőjének építéséről írt alá közös nyilatkozatot szerdán Belgrádban Aleksandar Vucic szerb és Hszi Csin-ping kínai elnök.

Lehallgatókészüléket talált a lengyel titkosszolgálat a keddi kormányülés termében

- Lehallgatásra alkalmas készüléket talált a lengyel államvédelmi szolgálat (SOP) és a belbiztonsági ügynökség (ABW) Katowicében abban a teremben, ahol a kormány keddi kihelyezett ülését tartja - közölte Jacek Dobrzynski, a titkosszolgálatokat felügyelő miniszter szóvivője.

Izrael megkezdte a palesztin civilek evakuálását Rafahból

Az izraeli hadsereg (IDF) hétfő hajnalban megkezdte a palesztin civilek evakuálását a Gázai övezet legdélibb, még el nem foglalt városából, Rafahból.

Többen meghaltak az Egyesült Államok középső részén kialakult újabb

- Az Egyesült Államok Oklahoma államában négyen meghaltak és legkevesebb 100 ember sérült meg tornádók miatt - közölték a helyi hatóságok vasárnap, miután pénteken Nebraska és Iowa államban okoztak rendkívüli károkat szélviharok.

Többeket őrizetbe vettek a rendőrök Texasban az Izrael-ellenes egyetemi tüntetés felszámolásakor-

A Texasi Egyetemen a rendőrség határozottan fellépett a tüntetőkkel szemben Austinban. Az Izrael ellen tüntető csoport élőláncot formálva próbálta megakadályozni a hatóságot az egyetem területén nem engedélyezett gyülekezés feloszlatásában, amelyben lovas rendőrök is részt vettek.

Az orosz elnök elrendelte az árvízi kártérítés növelését

Utasítást adott az árvízkárosultak kárpótlásának növelésére Vlagyimir Putyin orosz elnök egy, az orenburgi, a kurgani és a tyumenyi régiókban pusztító katasztrófa következményeinek felszámolásáról szerdán tartott tanácskozáson.

Illegális bevándorlás - Elfogadta a brit parlament a ruandai áttelepítési terv végrehajtásához szükséges tervezetet

Hónapokig tartó vita után elfogadta kedden a brit parlament a Nagy-Britanniába illegálisan belépő menedékkérők ruandai áttelepítéséről szóló terv végrehajtásához szükséges törvénytervezetet.

Izraeli-palesztin - Lemondott az izraeli katonai hírszerzés vezetője

Benyújtotta lemondását hétfőn Aharon Haliva, az izraeli katonai hírszerzés vezetője, mert nem tudta megakadályozni a Hamász palesztin terrorszervezet támadását 2023. október 7-én.