Nem nálunk történt

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2966 találatból.

Az euróövezetben és az EU-ban is nőtt az építőipari termelés decemberben

Havi és éves összevetésben egyaránt nőtt az euróövezet és az Európai Unió építőipari termelése decemberben - közölte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat kedden.

Több száz traktorral Prága belvárosába vonultak a tiltakozó cseh gazdák

- Fennakadásokat okozott a prágai közlekedésben hétfő reggel több száz traktor és más mezőgazdasági gép, amelyekkel a cseh gazdák a mezőgazdasági minisztérium épületéhez vonultak, hogy felhívják a figyelmet az agrárium problémáira.

- Tovább folynak a harcok a Gázai övezetben és a libanoni határnál

- Tovább folynak a harcok a Gázai övezetben és a libanoni határnál az Hamász palesztin terrorszervezet ellen meghirdetett háború 133. napján, pénteken.

Tüntetők vörös port szórtak az Egyesült Államok alkotmányát tartalmazó tárlóra

- Vörös port szórtak az Egyesült Államok alkotmányát tartalmazó tárlóra klímaaktivisták szerdán Washingtonban a szövetségi levéltár kupolacsarnokában.

Az első beszámolók szerint az Egyesült Államok jogrendjének 1787-ben elfogadott legfontosabb dokumentuma nem sérült meg, csupán az üveggel fedett tárlót szennyezte be a vörös anyag.

Kiengedték a kórházból és képes feladatát ellátni az Egyesült Államok védelmi minisztere

- Kiengedték a kórházból és folytatja hivatali feladatai ellátását Lloyd Austin, az Egyesült Államok védelmi minisztere - közölte a Pentagon helyettes-szóvivője kedden.

Az amerikai szenátus 95 milliárd dolláros támogatási csomagot fogadott el Ukrajna, Izrael, a palesztinok és Tajvan számára

Megszavazta az amerikai szenátus kedden az ukrajnai támogatásról szóló törvényjavaslatot, amely Izrael és Tajvan számára is tartalmaz biztonsági célú segítségnyújtást. A jogszabály még a képviselőház elé kerül.

Ismét kórházba vitték Lloyd Austin amerikai védelmi minisztert

- Ismét kórházban ápolják Lloyd Austin, amerikai védelmi minisztert - jelentette be a Pentagon szóvivője vasárnap.

Pat Ryder közlése szerint a minisztert sürgősséggel vitték a Washington melletti Bethesdában működő Walter Reed Katonai Egészségügyi Központba. A miniszter hivatali feladatait az újabb kórházi kezelés idején ellátja, az ehhez szükséges minősített kommunikációs rendszereket magánál tartja - tájékoztatott a szóvivő, hozzátéve, hogy a miniszter-helyettes készen áll arra, hogy szükség esetén átvegye a védelmi miniszteri funkcióval járó feladatokat.

XL bully kutyák öltek meg egy nőt Angliában

Pénteki rendőrségi tájékoztatás szerint XL bully kutyák öltek meg egy nőt Angliában.Az eset múlt szombaton történt a kelet-angliai Jaywick tengerparti községben.

Eurostat: az EU-ban 513 kilogramm hulladék keletkezett személyenként 2022-ben

- Az Európai Unióban az egy főre jutó települési hulladék mennyisége 513 kilogramm volt 2022-ben, 19 kilogrammal, azaz 4 százalékkal kevesebb, mint 2021-ben (532 kg); Magyarországon a vizsgált évben 406 kilogramm hulladékot termeltek személyenként - közölte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtökön.

Megkezdődött a Lufthansa földi személyzetének sztrájkja

A korábbi bejelentéseknek megfelelően, szerdán kora reggel megkezdődött a Lufthansa légitársaság földi személyzetének munkabeszüntetése.

A szerda reggel 4 órától csütörtök reggel 7:10 óráig tartó figyelmeztető sztrájk miatt járatokat töröltek, ami többek között Budapestet is érinti. A Lufthansa becslése szerint a munkabeszüntetés miatt szerdai járatainak 80-90 százalékát törölheti, ami mintegy 100 ezer utast érinthet.

Januárban 19 százalékkal nőtt a személykocsieladás Csehországban

Januárban 20 361 új személyautót adtak el Csehországban, 18,8 százalékkal többet, mint egy éve - közölte a cseh autóipari szövetség kedden Prágában.

Kaliforniában több százezer háztartás maradt áram nélkül az erős széllel érkező viharzóna miatt

Kalifornia óceáni partvidékén csaknem 370 ezer háztartás maradt áram nélkül a térséget elért, jelentős széllel és súlyos esőzéssel járó viharzóna miatt vasárnap.

Gazdák akadályozzák a belga-holland határátkelők forgalmát

- Belga és hozzájuk csatlakozott holland gazdák traktorokkal akadályozzák az országaik közötti határátkelők forgalmát.

A termelők újra elérhetetlenné tették a belgiumi Zeebrugge kikötőjét - tájékoztatott a La Libre Belgique című belga napilap pénteken a rendőrségre hivatkozva. Alexander De Croo belga miniszterelnök a blokádok felszámolását sürgette.

Aszály miatt vízkorlátozást vezettek be több mint 200 katalán településen

- Aszály miatt vészhelyzetet hirdetett és vízkorlátozást vezetett be több mint 200 katalán településen a tartomány autonóm kormánya csütörtökön.

Szlovák elnökválasztás - Lezárult a jelöltállítás, tizenegyen készülnek a megmérettetésre

- Lezárult kedden éjfélkor a márciusi szlovákiai elnökválasztás jelöltállítási folyamata.

A megszabott határidőig tizenegyen adták le az induláshoz szükséges támogató aláírásokat - közölte a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a pozsonyi parlament irodájára hivatkozva szerdán.

A Romániában dolgozó vendégmunkások száma 75 ezerre nőtt

Tavaly év végén 75 ezer Európai Unión kívüli vendégmunkás dolgozott Romániában - írja az economica.net a Bevándorlásügyi Felügyelőség (IGI) adatai alapján.

2022 decemberében 52 ezer vendégmunkás dolgozott Romániában, egy év alatt tehát 23 ezerrel nőtt a számuk.

A kínai Haval 32 ezer autót hív vissza elektromos problémák miatt Oroszországban

A kínai Great Wall Motors (GWM) oroszországi autógyára 32 ezer 156 Haval márkájú autót hív vissza elektromos problémák miatt.

A visszahívás a 2022 decembere és 2023 decembere között gyártott autókra vonatkozik.

Végrehajtották az első kivégzést nitrogéngázzal az Egyesült Államokban

Az Alabama államban található atmore-i börtönben csütörtökön végrehajtották az első kivégzést nitrogéngázzal az Egyesült Államokban.

Az ítéletet azt követően hajtották végre, hogy az elítélt, az 58 éves Kenneth Eugene Smith utolsó fellebbezését szerdán az Egyesült Államok legfelsőbb bírósága elutasította. Smith arra hivatkozott, hogy alkotmányellenes a halálos ítélet végrehajtásának újbóli megkísérlése, tekintve, hogy 2022-ben már egyszer megpróbálták kivégezni, de nem találtak vénát a testén, ahova be lehetett volna kötni a méreginjekciót, ezért a kivégzés meghiúsult.

Az EBRD rekordösszegű finanszírozást nyújtott tavaly Ukrajnának

Minden korábbinál nagyobb összegű finanszírozást nyújtott tavaly Ukrajnának az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD).

A közép- és kelet-európai gazdaságok, valamint az egykori szovjet térség átalakulásának támogatására 1991-ben életre hívott londoni pénzintézet csütörtöki beszámolójában közölte, hogy 2023-ban 2,1 milliárd eurót folyósított ukrajnai reálgazdasági programokra..

Az EBRD - Ukrajna legnagyobb intézményi befektetője - a orosz invázió kezdete után nem sokkal legalább 3 milliárd eurós finanszírozási programot hirdetett meg Ukrajna számára a 2022-2023-as időszakra.

Januárban is zsugorodott az euróövezet gazdasági teljesítménye

Januárban kissé kevésbé lassult az euróövezetben a gazdasági aktivitás, mint az előző hónapokban a londoni S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet és a Hamburg Commercial Bank AG közös beszerzésimenedzser-indexének tanúsága szerint.