Nem nálunk történt

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2725 találatból.

Illegális bevándorlás - Csehország ellenőrizni fogja a szlovák határátkelőket

Rendőrségi ellenőrzéseket vezet be Csehország a Szlovákiával közös 27 volt határátkelőhelyen, hogy korlátozzák az illegális bevándorlást - jelentette be Vít Rakusan belügyminiszter kedden reggel a Twitteren.

Az intézkedés egyelőre tíz napig tart, 17 közúti, hét vasúti, valamint három folyami átkelőt érint, és szerda éjfélkor lép érvénybe. Az államhatár átlépése más helyeken nem lesz lehetséges, s a hatóságok ellenőrizni fogják az úgynevezett zöld határt is - olvasható a közleményben.

Adócsökkentéseket jelentett be a brit pénzügyminiszter

- Komoly mértékű adócsökkentéseket jelentett be pénteken Kwasi Kwarteng brit pénzügyminiszter a gazdasági aktivitás élénkítése és a megélhetési költségek csökkentése végett.

Többen élnek Izraelben, és ismét választásokra készülnek a zsidó új évben

- Izrael megnövekedett, 9,5 millióra nőtt lakossággal készül a zsidó időszámítás szerinti 5783-as új évre s az újabb parlamenti választásokra - jelentette a helyi média az ünnep előtt.

Jichák Herzog államelnök vasárnap reggel közzétett zsidó újévi, vagyis ros hasanai üdvözletében arra szólította fel Izrael népét, hogy a belső vitákat méltóságteljes módon kezeljék még a választási időszakban is. Az országban ugyanis november elsejére írták ki a 3,5 éven belül ötödik parlamenti választást.

"Még az egységünkre kihívást jelentő választási időszakban is meg kell tanulnunk elfogadni, tiszteletteljes közbeszéddel kezelni nézeteltéréseinket,anélkül, hogy Isten őrizz elvetnénk azt a bennünk élő mély és örök igazságot, hogy testvérek vagyunk" - kérte Hercog

Több mint kétszáz cet vetődött partra Ausztráliában

- Mintegy 230 cet vetődött partra az ausztráliai Tasmania nyugati partjainál található Macquarie közelében, néhány nappal azután, hogy több nagy ámbráscet tetemére bukkantak rá az állam délkeleti részén.

Sértetlen 3300 éves temetkezési barlangot fedeztek fel Izraelben

- Sértetlen, több mint 3300 éves temetkezési barlangot fedeztek fel Izrael földközi-tengeri partjának déli részén - jelentette a Haarec című újság honlapja.

A Palmachim nevű kibuc új parkjának építése közben, szeptember 13-án egy sziklának ütköző munkagép tárta föl a II. Ramszesz idejéből származó, és azóta emberkéz nem bolygatta temetkezési barlangot, amelyről vasárnap számolt be az Izraeli Régészeti Hatóság (IAA).

Az EJEB elítélte Franciaországot szíriai dzsihadisták családjainak hazatelepítésére vonatkozó kérelmek elutasítása miatt

- Az Emberi Jogok Európai Bírósága szerdai határozatában elítélte Franciaországot a szíriai dzsihadisták családtagjainak hazatelepítésére vonatkozó kérelmek elutasítása miatt.

Viharok, árvizek és közelgő hőhullám az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államok középnyugati és déli államaiban összesen három halálos áldozatot követeltek és súlyos károkat okoztak a viharok.

Olaszországban tovább emelkednek az energia- és élelmiszerárak

Száz százalékos rezsiköltség-emelkedés várja a nyaralásból hazatérő olaszokat, és tovább emelkedik az élelmiszerek, a tömegközlekedés és a tankönyvek ára is - jelentette a La Repubblica című napilap vasárnap.

Horvátország több területén is árvízveszélyt hirdettek

Az özönvízszerű esőzések miatt Horvátország több területén is árvízveszélyt hirdettek - közölte a horvát közszolgálati televízió (HRT) vasárnap. A közép-horvátországi Károlyvárosban (Karlovac) reggel nyolc órakor a Kupa folyó vízszintje elérte a 796 centimétert, ami lényegesen magasabb a vártnál - mondta Damir Mandic polgármester.

A folyó kilépett medréből, a külvárosban több házat, udvart, pincét öntött el, és utakat árasztott el - tette hozzá.

Károlyvárosnál négy folyó, a Kupa, a Mreznica, a Korana és a Dobra folyik össze.

Moszkvában visszavonták a Novaja Gazeta online változatának működési engedélyét

Megfosztotta működési engedélyétől az orosz legfelsőbb bíróság csütörtökön a Novaja Gazeta című független lap online változatát.

A bíróság az orosz médiafelügyelet, a Roszkomnadzor adminisztratív keresete alapján hozta meg ítéletét, amely kifogásolta, hogy két nem kormányzati szervezet - a Grazsdanszkoje Szogyejsztvie (Polgári Segítségnyújtás) és a Gumanyitarnoje Gyejsztvije (Humanitárius Cselekvés) - esetében a hírportál nem tüntette fel, hogy külföldi ügynöknek minősítették őket.

Svéd választások: szerdára várható végleges eredmény, a konzervatívok állnak az élen

- A svéd választási hatóság szerint szerdára várható a hét végén tartott parlamenti választások végleges eredménye. A hétfőn közölt előzetes eredmények a svéd konzervatív pártok győzelmét jelzik a Magdalena Andersson kormányfő vezette baloldali pártszövetség felett.

A végeredményt eredetileg vasárnap a késői órákban akarták bejelenteni, de a választási hatóság hétfői közleménye szerint a szoros szavazati arányok miatt szerdáig várni kell, amikorra az összes szavazatot, köztük a külföldön leadott voksokat is megszámolják.

II. Erzsébet halála - Nemzeti gyász kezdődött az Egyesült Királyságban

Nemzeti gyász kezdődött pénteken az Egyesült Királyságban az előző nap elhunyt néhai uralkodó, II. Erzsébet királynő emlékére. A brit kormány ajánlásokban fogalmazta meg, hogy a gyász milyen formáit tartja megfelelőnek.

II. Erzsébet királynőt csütörtök este, életének 97., uralkodásának 71. esztendejében érte a halál nyári rezidenciáján, a skóciai Balmoral kastélyában.

Halálának pillanatától elsőszülött fia, a 73 esztendős eddigi trónörökös, Károly a brit uralkodó, aki III. Károly néven lépett trónra.

III. Károly király péntek délután Balmoralból repülőgéppel Londonba indult, és este a Buckingham-palotában audiencián fogadja Liz Truss miniszterelnököt.

A londoni alsóház péntek délelőttre tervezett vitáját törölték, és a képviselők délután késő estig tartó - várhatóan tízórás - ülést kezdtek, megemlékező felszólalásokkal adózva II. Erzsébet királynő emlékének.

A bíróság a Trump-házkutatás újabb iratának nyilvánossága mellett döntött

- A nyilvánosságra tartozik a Donald Trumpnál tartott házkutatás után eskü alatt tett hatósági nyilatkozat tartalma, de az igazságügyi tárca annak bizonyos részeit kitakarhatja - döntött csütörtökön a bíróság, miközben a republikánusok teljes hozzáférést követelnek.

Nyolcan megsebesültek egy lövöldözésben Jeruzsálem óvárosánál

Nyolcan megsebesültek egy lövöldözésben Jeruzsálem óvárosánál vasárnap hajnalban, a támadót elfogták - jelentette az izraeli katonai rádió.

Koronavírus - A fertőzöttek száma több mint 574,8 millió, a halálos áldozatoké 6,395 millió

Világszerte 574 818 625 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 395 451 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint péntek reggeli adatai alapján.

Ukrajnai háború - Lengyel jelentés: több mint másfél millió ukrán orosz "szűrőtáborokba" került

Az Ukrajna elleni orosz háború kezdete óta több mint másfél millió ukránt, köztük több ezer gyermeket vittek el orosz börtönökbe és úgynevezett szűrőtáborokba - közölte szerdai közleményében Stanislaw Zaryn, a lengyel titkosszolgálatok felügyeletéért felelős miniszter szóvivője.

Szükségállapotot hirdettek ki Szocsiban az ítéletidő miatt

Szükségállapotot hirdetett ki vasárnap Szocsi polgármestere, Alekszej Kopajgorodszkij a várost három napon át sújtó viharok miatt.

A tengerparti üdülőváros elöljárója Telegram-bejegyzésben közölte, hogy a szükségállapot eszközt jelent a viharkárok helyreállításán dolgozó erők növeléséhez és a károsultak támogatásához. Kopajgorodszkij nagyon súlyosnak nevezte a helyzetet, és rámutatott, hogy az ítéletidő a legnagyobb károkat a városközpontban okozta.

A polgármester szerint a sürgősségi és helyreállítási munkálatok már megkezdődtek, az utak és a strandok megtisztításán, a katasztrófa következményeinek elhárításán több mint négyszáz ember dolgozik. Az elektromos művek szakemberei erőfeszítéseket tesznek az áramellátás helyreállításán

ivóvízkorlátozás van Románia 214 településén, és még 345-ben száradtak ki kutak

- A víztartalékok apadása miatt Románia 214 településén vezettek be korlátozásokat az ivóvízhasználatban - közölte kedden a Román Vizek Országos Hatósága (ANAR), amely egyben felelős vízhasználatra szólította fel a lakosságot.

A hatóság megállapította, hogy az aszály és a megnövekedett vízhasználat miatt az ország víztartalékai apadnak, de egyben meg is nyugtatta a lakosságot, hogy elég víz van mindenki számára, aki közüzemi hálózatból kapja az ivóvizet.

Időjárási veszélyhelyzetet hirdettek Angliában a jövő hétre várható rendkívüli hőség miatt

A legmagasabb szintű időjárási veszélyhelyzetet hirdette ki pénteken a brit meteorológiai intézet Anglia déli és középső térségeire a jövő hét első felében várható rendkívüli hőség miatt.

A horvát kormány meghosszabbította az üzemanyagár-stopot

- A horvát kormány további két héttel meghosszabbított az üzemanyagár-stopot - közölte a kabinet hétfőn.

A rendelet továbbra is csak az autópályákon kívüli benzinkutakra vonatkozik. Így az eurosuper 95 ára marad 13,50 kuna (717 forint), az eurodízelé pedig 13,08 kuna (694 forint). A prémium üzemanyagok szabadárasak mindenhol.