Nem nálunk történt

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 2170 találatból.

Az FBI egyidejűleg 850 nyomozást folytat amerikai belföldi terrorizmus ügyében

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) egyidejűleg 850 nyomozást folytat belföldi terrorizmus ügyében - jelentette ki Michael McGarrity, az FBI terrorelhárító részlegének helyettes igazgatója szerdán egy képviselőházi bizottság előtt.

Az amerikai pénzügyminisztérium nem adja ki Trump adóbevallásait a kongresszusnak

- A pénzügyminisztérium nem hajlandó kiadni Donald Trump amerikai elnök adóbevallásait a demokrata többségű képviselőháznak - közölte Steven Mnuchin pénzügyminiszter levélben Richard Neal képviselővel, a képviselőház költségvetési bizottságának elnökével.

Hajnalra visszatért a nyugalom a Gázai övezetben és környékén

- Hétfő hajnalra visszatért a nyugalom a Gázai övezetben és környékén a hét végi súlyos fegyveres konfliktus után, és az izraeli hadsereg reggel feloldotta a civilek gyülekezésére vonatkozó korlátozásokat - jelentette a katonai rádió.

Hat éve a legkevesebb okostelefon fogyott az idei első negyedévben Kínában

Kínában három százalékkal hat éves mélypontra zsugorodott az első negyedévben az okostelefonok értékesítése a Canalys piackutató vállalat kimutatása szerint.

The Washington Post: Mueller kifogásolta Barr igazságügyi miniszter összefoglalóját a jelentéséről

- Robert Mueller különleges vizsgálóbíró levelet írt William Barr amerikai igazságügyi miniszternek, amelyben kifogásolta a jelentéséről készült, annak közzététele előtt hetekkel korábban kiadott miniszteri összefoglalót - jelentette internetes oldalán kedd este a The Washington Post című lap.

Az amerikai elnök új bevándorlási szigorításokat rendelt el

A bevándorlókra vonatkozó új szigorításokat rendelt el Donald Trump amerikai elnök, aki hétfőn az illetékes minisztériumokat is arra utasította, hogy terjesszenek elő további szigorító intézkedéseket.

Los Angeles két egyetemén több mint 900 embert helyeztek karanténba kanyaró gyanúja miatt

- A héten több mint 900 embert helyeztek karanténba kanyarós megbetegedés gyanúja miatt Los Angeles két egyetemén.

A két egyetemen észlelt megbetegedések miatt a héten a hallgatók és az oktatók egy részét elkülönítették az egyetem területén, a többieket pedig hazaküldték azonnali orvosi vizsgálatot rendelve el. Péntek délután Los Angeles megye bejelentette: a több mint 900 érintett közül mintegy 200 ember alapos vizsgálatok után visszatérhet az intézményekbe, mert a kanyaró gyanúja nem igazolódott.

Egy szövetségi bíró Washingtonban felfüggesztette Trump abortusszal kapcsolatos rendeletét

Egy szövetségi bíró Washingtonban felfüggesztette Donald Trump elnöknek azt a rendeletét, amely megvonta volna az állami támogatást az abortuszt ajánló egészségügyi intézményektől.

Az Egyesült Államok 22 tagállamában terjed a kanyaró

- Az Egyesült Államok 22 tagállamában diagnosztizáltak kanyarós megbetegedéseket - jelentette be szerdán este Alex Azar egészségügyi miniszter Washingtonban.

Oscar-díj - Átnevezték a legjobb idegen nyelvű film kategóriáját

- Átnevezte a legjobb idegen nyelvű film kategóriáját az Oscar-díjakat odaítélő Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS), a külföldi filmeket ezentúl a legjobb nemzetközi egészestés filmek mezőnyében díjazzák.

Elhunyt János korábbi luxemburgi nagyherceg

Elhunyt János, Luxemburg korábbi nagyhercege - jelentette be fia, Henrik nagyherceg Luxembourgban kedden. A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt.

A helyi sajtó szerint János április közepén került kórházba tüdőbántalmakkal, hétvégén állapota jelentősen romlott. Kedd hajnalban családja körében érte a halál.

Brexit - Felmérés: a konzervatív helyhatósági tanácsnokok közül is sokan Farage pártjára szavaznának

A kormányzó brit Konzervatív Párt helyhatósági képviselőinek jelentős része saját pártja helyett Nigel Farage új Brexit Pártjára szavazna a májusi európai parlamenti választásokon, tiltakozásul az ellen, hogy Theresa May miniszterelnök a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) halasztásáról állapodott meg az Európai Unióval.

Amerikai orvosok, nővérek, patikusok ellen emeltek vádat opiát tartalmú gyógyszerek törvényellenes felírásáért

- Több mint félszáz orvos, nővér, patikus ellen emeltek vádat szerdán az Egyesült Államokban opiát tartalmú gyógyszerek törvényellenes felírásáért, valamint egészségbiztosítási csalásért.

Feltárták Kína legrégebbi sírját

- Csaknem 13 500 éves sírt tártak fel a dél-kínai Kuangtung tartományban, a sírban egy guggoló pózban elhelyezett női holttestre bukkantak a régészek.

A holttest egy 13 és 18 év közötti lányé, akinek azonban hiányzik a feje.

Ez a Kínában valaha talált legrégebbi sírhely, amelyben a halottat szándékosan egy bizonyos pozícióban helyezték örök nyugalomra - közölte Liu Szo-csiang, a Csingtang romok feltárását végző csoport vezető régésze.

Tovább emelkedett a Németországban élő külföldiek száma tavaly

Tovább emelkedett és megközelítette a 11 millió főt tavaly a Németországban élő külföldiek száma, a legnagyobb részük az Európai Unióból (EU) és EU-s tagjelölt országokból származik a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) hétfőn közölt adatai szerint.

Francia zavargások - Párizsban békés felvonulások, Toulouse-ban összetűzések voltak

- Párizsban két békés felvonuláson, a délnyugat-franciaországi Toulouse-ban viszont összetűzéseket provokálva vonultak ismét utcára szombaton a kormány- és elitellenes sárgamellényes tüntetők.

Nem vettek részt a román kormánykoalíció vezetői az államfő által meghirdetett népszavazásról szóló egyeztetésen

- Nem vettek részt a bukaresti szociálliberális kormánykoalíció vezetői azon az egyeztetésen, amelyre a május 26-ára meghirdetett népszavazás ügyében várta őket pénteken Klaus Iohannis államfő.

Egészségügyi szükségállapot New Yorkban, Brooklynban kötelező a kanyaró elleni oltás

- New York város illetékesei egészségügyi szükségállapotot rendeltek el a terjedő kanyarójárvány miatt, Brooklyn egyes részein pedig büntetés terhe mellett kötelezővé tették a kanyaró elleni oltást.

Erdősítéssel szorítják vissza az elsivatagodást Észak-Kínában

- Több mint 860 ezer hektárnyi erdőt telepítenek az észak-kínai Belső-Mongólia Autonóm Területen 2019-ben az elsivatagosodás visszaszorítására - közölték a helyi hatóságok kedden.

Az ötödszöri kormányzásra készülő Netanjahu

- Az ötödszöri kormányzásra készülő Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök számára különösen fontos a győzelem a keddi parlamenti választásokon, mert ezzel nagyobb esélyt teremthet magának a már elkészült vádiratok után a korrupciós ügyek számára sikeres kezeléséhez.

Raviv Drucker, a 13-as kereskedelmi tévécsatorna vezető politikai szakértője, a tengeralattjáró-vásárlások korrupt közbeszerzési ügyének feltárója szerint 80 százalékos valószínűséggel Benjámin Netanjahu alakíthat majd kormányt a keddi választások után.