Ingatlan

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 238 találatból.

Duna House: erősen indította az évet az ingatlanpiac

Ingatlan - 2024-02-01

Erősen indult az idei év az ingatlanpiacon; januárban országosan 8354 lakóingatlan cserélt tulajdonost, ami havi szinten 6 százalékos, éves összehasonlításban 43 százalékos bővülés - közölte csütörtökön a Duna House.

Az ingatlanközvetítő értékelése szerint az aktív évkezdet oka, hogy az új, bővülő otthonteremtési kedvezmények miatt sok adásvételt tavaly év végén elhalasztottak és sok tranzakciót tudatosan januárra készítettek elő. A másik magyarázat az alacsony bázis, összesítésük szerint 2023-ban január volt a leggyengébb hónap az ingatlanpiacon.

Drágulás tapasztalható januárban a fővárosi albérletpiacon

Ingatlan - 2024-01-25

Decemberben havi összevetésben csökkentek az országos és a budapesti átlagos albérletárak a KSH-ingatlan.com lakbérindexe szerint, ám a január első két hetében Budapesten drágulás látható a kínálati piacon - közölte csütörtökön az ingatlan.com.

A közlemény a Központi Statisztikai Hivatal(KSH) lakbérindex adataira hivatkozik: országosan 0,2, Budapesten viszont 0,7 százalékkal csökkentek az albérletárak decemberben. Kiemelték: januárban a fővárosi albérletpiacon az átlagos bérleti díj 250 ezer forintra emelkedett, az előző hónapokban látott 240 ezer forintról. Ez részben magyarázható azzal, hogy a reálbérek idén pozitív tartományba kerülnek - közölték.

A vármegyeszékhelyeken havi szinten stagnáltak a bérleti díjak, éves szinten azonban Debrecenben 43 százalékkal 200 ezer forintra, Győrben 27 százalékkal 190 ezer forintra nőttek a bérleti díjak tavaly januárhoz képest. Szegeden csak 8 százalékos volt az éves bérletidíj-emelkedés, ám a következő időszakban az elektromosautó-gyár városba költözése jelentősebb felértékelődést hozhat - tették hozzá.

Duna House: jó évet zárt az ingatlan- és hitelpiac

Ingatlan - 2024-01-02

Tavaly decemberben országosan 7813 lakóingatlan cserélt tulajdonost, 21 százalékkal több 2022 decemberénél, így éves szinten elérte a szakértők által várt 90-110 ezres sávot - közölte a Duna House-cégcsoport kedden.

A közlemény szerint a 2024-es évre aktívabb ingatlanpiacon 110-130 ezer adásvételt vár az ingatlanközvetítő vállalat.

A Duna House által becsült 7813 tranzakcióval december a harmadik legerősebb hónap volt 2023-ban, miközben általában a leggyengébbek közé tartozik az év utolsó hónapjának forgalma.

Éves szinten a Duna House által becsült 91 ezer tranzakció a pontos számok beérkezése után még növekedni fog - írták.

Duna House: mintegy negyedével kevesebb ingatlan cserél gazdát 2023-ban

Ingatlan - 2023-12-20

Duna House (DH) becslése szerint a növekvő érdeklődés ellenére mintegy negyedével kevesebb tranzakciószámmal zárja azévet a hazai ingatlanpiac, az országos adásvételek száma a 2022 január-novemberi 118 ezerről2023 január-novemberben 83 ezerre csökkent.

A vevők a 2022-es összegnél 4 százalékkal többet, 40,1 millió forintot áldoznak otthonteremtésre 2023-ban országosan.A legkeresettebb ingatlantípus 45 százalékkal a családi ház, az átlagos ingatlanméret 78 négyzetméter volt.

A vármegyék és vármegyeszékhelyek átlagairól készült elemzésükben kiemelték, hogy az idén négyzetméterárak tekintetében a főváros után a Veszprém vármegyében letelepedők számára volt a legköltségesebb az otthonteremtés, itt az országos átlagot jelentősen meghaladó, mintegy 660 ezer forintos áron keltek el az ingatlanok négyzetméterenként. A második legdrágább vármegye Hajdú-Bihar volt, ahol szintén az országos átlag felett, 542 ezer forint négyzetméterenkénti árért lehetett ingatlant vásárolni 2023-ban.

Duna House: a fővárosban idén 24 százalékkal kevesebb lakást adtak el

Ingatlan - 2023-12-05

Idén az egy évvel korábbinál 24 százalékkal kevesebb lakást adtak el Budapesten, ahol 2023-ban az új és a használt lakásokat egyaránt tekintve az átlagos négyzetméterár 885 ezer forint körül alakult, ingatlanvásárlásra pedig az összes fővárosi eladás adatai alapján átlagosan 57 milliót költöttek az ügyfelek - közölte saját adatai alapján a Duna House kedden.

ingatlan.com: októberben ismét csökkentek a budapesti lakásárak

Ingatlan - 2023-11-09

- Az ingatlan.com októberi lakásárindexe szerint nem változtak országos szinten az eladó lakások és házak árai szeptemberhez képest. Budapesten a nyári hónapok után októberben ismét csökkentek a lakásárak, 0,7 százalékkal, míg a nyugat-dunántúli régióban közel 2 százalékos drágulást mértek egy hónap alatt - derül ki az ingatlan.com októberi lakásárindexéből.

KSH: folytatódó visszaesés a lakásépítésben

Ingatlan - 2023-11-06

Az idei első három negyedévben 10 808 új lakás épült, 21 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál. A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 14 894 volt, 43 százalékkal kisebb, mint 2022 azonos időszakában - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Budapesten 29 százalékos visszaesés történt, 3234 lakás épült. A vármegyeszékhelyeken 37, a többi városban 8,6, a községekben 8,1 százalékkal csökkent az épített lakások száma a múlt év január-szeptemberéhez képest.

A vállalkozások által épített lakások száma 22, a természetes személyek által építtetetteké 16 százalékkal esett vissza 2022 első kilenc hónapjához mérten.

Ingatlan.com: élénkült a lakáspiac októberben

Ingatlan - 2023-11-02

Egyre élénkebb a belföldi lakáspiac az októberi adatok alapján, elsősorban a kereslet erősödik - közölte az ingatlan.com csütörtökön.Az előző hónap adatai szerint a kereslet országos szinten 17 százalékkal, Budapesten 22 százalékkal nőtt.

Vidéken Fejér, Hajdú-Bihar, Győr-Moson-Sopron és Vas vármegyék vezetnek 24 és 30 százalék közötti emelkedéssel.

Otthon Centrum: vidéken már csökkennek az albérletárak

Ingatlan - 2023-10-06

Vidéken már csökkennek az albérletárak, és a fővárosban is lassul a drágulás üteme - közölte a pénteken az Otthon Centrum.

Az elmúlt három hónapban Budapesten a téglaépítésű lakások átlagos havi bérleti díja elérte a 242 ezer forintot, de ez csupán 3 százalékkal magasabb, mint amekkora az első fél évben volt. A százezer főnél népesebb vidéki városokban 168 ezer forint az átlag, az első fél évhez képest 1,7 százalékkal alacsonyabb.

Ingatlan.com: a második negyedévben 2,9 százalékkal csökkent a használt lakások átlagos ára az országban

Ingatlan - 2023-10-04

- Magyarországon a használt lakások átlagosan ára idén a második negyedévben 2,9 százalékkal csökkent az előző negyedévhez képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) előzetesen adatai alapján az ingatlan.com szerdán.

Enyhülő kereslet és folyamatosan bővülő vevői igények jellemzik a fővárosi újépítésű lakáspiacot

Ingatlan - 2023-09-22

Enyhülő kereslet mellett folyamatosan bővülő vevői igények jellemzik az újépítésű ingatlanok piacát Budapesten. A Duna House pénteki közleményben kiemelték: a fővárosi újépítésűek átlagos négyzetméterára a harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest 10 százalékkal 1,37 millió forintra emelkedett, ugyanakkor az előző negyedévhez képest az árak nem változtak.

Egy átlagos újépítésű ingatlan Budapesten több mint 90 millió forintba került, ami egy év alatt 10 millió forintos növekedést jelent.

Otthon Centrum: a városi lakosság csökkenése miatt egyre több az életvitelszerűen nem lakott ingatlan

Ingatlan - 2023-08-09

Nőtt az életvitelszerűen nem lakott ingatlanok száma Budapesten és vidéken egyaránt; az Otthon Centrum (OC) összesítése szerint a városi lakosság csökkenése, a fogyatkozó népesség és a turizmus együttes hatása vezetett oda, hogy száz lakott lakásra 2022-ben már csupán 237 fő jutott, míg 10 éve ez a szám 248 volt.

Nyolc-kilenc százalékkal többe kerülnek azok a házak, amelyek medencések

Ingatlan - 2023-07-23

- Fokozódik a kereslet a medencés kerttel rendelkező házak iránt, emiatt a hasonló adottságú ingatlanok között nyolc-kilenc százalékkal többe kerülnek azok, amelyekhez medence is tartozik - áll a money.hu és az ingatlan.com közös elemzésében.

A közleményben jelezték: ma már nem feltétlenül jelent luxuskiadást egy medence telepítése, hiszen rendkívül széles spektrumon mozognak a lehetőségek és az árak is.

Hozzátették: mivel növelik az ingatlan értékét, ezért egy medence-, terasz- vagy pergolaberuházás hitelből történő finanszírozása sem biztos, hogy rossz ötlet.

Hangsúlyozták: ma már vannak előre gyártott elemekből összeállítható medencék, amelyek a kert teljes átalakítása nélkül, részben a földbe süllyesztve telepíthetők.

Több mint egy évtizede nem mért ütemben csökkennek a brit lakóingatlanárak

Ingatlan - 2023-07-07

Több mint egy évtizede nem mért ütemben csökkennek a brit lakóingatlanárak a pénteken ismertetett legfrissebb adatok szerint. A folyamat elsődleges oka a jelzáloghitelek kamatainak jelentős emelkedése.

Duna House: rég nem látott lendület jellemezte az ingatlanpiacot májusban

Ingatlan - 2023-06-12

Rég nem látott lendületet tapasztaltak májusban az ingatlanpiacon, ahol a fővárosban a befektetés, vidéken a nagyobb ingatlanba költözés motiválta főként a vevőket, országosan a kereslet középpontjában a jó állapotú lakások álltak - közölte saját adatai alapján a Duna House hétfőn.

Az ingatlanközvetítő cég saját adatain alapuló becslése szerint a múlt hónapban országosan 10 187 adásvétel történt. A májusi lendület az idei legerősebb hónaphoz, márciushoz képest 31 százalékkal, a szokásosan gyengébb áprilishoz hasonlítva pedig 50 százalékkal jobb teljesítmény.

Duna House: visszaesést hozott az április az ingatlanpiacon

Ingatlan - 2023-05-03

- Átmeneti visszaesést okozott a húsvéti és tavaszi szünet időszaka a hazai ingatlanpiacon, áprilisban országosan 6787 lakóingatlan cserélt tulajdonost, ami ezerrel kevesebb az előző hónaphoz képest - közölte szerdán a Duna House-cégcsoport.

Ingatlan.com: megindult a használt lakások árának csökkenése

Ingatlan - 2023-04-27

- Tavaly az év utolsó negyedévében megindult a használt lakások árának csökkenése, a folyamat várhatóan idén is folytatódik - közölte az ingatlan.com csütörtökön.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint a múlt év utolsó három hónapjában 2,6 százalékkal csökkent a használt lakások ára - ismertette elemzésében az ingatlanhirdetési portál.

A közlemény idézte Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértőjét, aki elmondta a várakozásoknak megfelelőek a friss adatok.A kínálati piacon már tavaly ősszel látni lehetett, hogy a múlt év utolsó negyedévében a használtlakás-árak szerény mértékben csökkenhetnek.

Ugyanakkor jelezte, a KSH által mért negyedéves szintű árcsökkenés ellenére éves összevetésben még csaknem 17 százalékos drágulásról volt szó 2022 végén. Fontos az is, hogy a hosszú távú adatok alapján, vagyis 2015-höz képest két és félszeresére nőtt a használt lakások ára.

KSH: enyhén növekvő lakásépítés, a fővárosban koncentrálódó építési engedélyek 2022-ben

Ingatlan - 2023-02-22

Tavaly 20 540 új lakás épült, 3,2 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 35 002 volt, 17 százalékkal több, mint 2021-ben - jelentette szerdán a Központi Statisztikai hivatal (KSH).

Budapesten 6610 lakást vettek használatba, 6,1 százalékkal kevesebbet, mint 2021-ben. Az új lakások száma a megyei jogú városokban enyhén növekedett (11 százalék), a többi városban csökkent (-3,9 százalék), a községekben pedig közel negyedével nőtt (24 százalék) az előző évhez képest.

Pest régióban a fővároshoz hasonló mértékben lett kevesebb a használatba vett lakások száma: a 3800 új lakás 7,8 százalékos csökkenést jelent

Tovább emelkedtek a lakásárak az EU-ban a tavalyi harmadik negyedévben

Ingatlan - 2023-01-10

- Az euróövezetben és az EU-ban folytatódott a lakásárak emelkedése éves bázison tavaly a harmadik negyedévben, de az előző negyedéveknél kissé mérsékeltebb ütemben - jelentette az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat kedden.

Duna House: jelentős volt a befektetési céllal vásárlók aktivitása 2022-ben a fővárosi ingatlanpiacon

Ingatlan - 2023-01-04

A fővárosi ingatlanpiacon 2022-ben jelentős volt a befektetési céllal vásárlók aktivitása - közölte a Duna House saját adatai alapján szerdán. Június kivételével minden hónapban a vevők több mint 40 százalékát tették ki a befektetési céllal vásárlók, októberben a januári és decemberi 54 százalékos csúcsot is felülmúlták: 55 százalékos abszolút többségben voltak a budapesti ingatlanpiacon. A közleményben kitértek arra, hogy a vidéki ingatlanpiaci befektetők súlya nem annyira jelentős, átlagosan 25-33 százalék között mozgott 2022-ben.