Ingatlan

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 191 találatból.

GKI-Masterplast: egy évig még biztosan fennmarad a pozitív trend a lakáspiacon

Ingatlan - 2022-01-06

A lakáspiac az élénkülés jeleit mutatja és ennek folytatódása várható a közeljövőben is, az országos és a fővárosi lakáspiaci index értéke egyaránt két és féléves csúcsára emelkedett; a használt lakások árai a következő 12 hónapban 3-6 százalékkal, az új lakásokéi 7 százalékkal emelkedhetnek - derül ki a GKI és a Masterplast közös 2021. decemberi kutatásából.

A GKI negyedévente végez felmérést az ingatlannal foglalkozó cégek kilátásainak feltérképezésére. A mostani kutatásban, amelyben 108 cég vett részt, a lakosság körében 1000 ember megkérdezésével készített reprezentatív véleménykutatás eredményeit is felhasználták. A felmérés 2020. januártól a Masterplast Nyrt. támogatásával készül.

Erőteljes volt az élénkülés a magyar ingatlanbefektetési piacon idén

Ingatlan - 2021-12-20

Erőteljesen élénkült a magyar ingatlanbefektetési piac 2021-ben, a befektetések volumene eléri az 1,23 milliárd eurót, ami 21 százalékos növekedés az előző évhez képest - közölte legfrissebb kutatása alapján a CBRE hétfőn.

Ingatlan.com: a zöld hitelre alkalmas lakások a fővárosban 1 millió forintos átlagos négyzetméteráron vásárolhatók meg

Ingatlan - 2021-12-14

A zöldlakáshitel-kompatibilis fővárosi lakások átlagos négyzetméterára decemberben elérte az 1 millió forintot, az I. és II. kerületben 1,5-1,6 millió forintos, a XVIII. és a XX. kerületben viszont a 700 ezer forint alatti fajlagos árak jellemezték az érintett új lakásokat - közölte saját adatai alapján az Ingatlan.com kedden.

Emlékeztettek, hogy a zöld otthon programban 2,5 százalékos fix kamat mellett lehet maximum 70 millió forintos, legfeljebb 25 éves futamidejű lakáshitelt igényelni energiatakarékos, legalább BB besorolású, ezen belül négyzetméterenként legfeljebb évi 90 kilowattóra (kWh) energiaigényű vagy annál jobb kategóriába tartozó lakóingatlan vásárlására, építésére.

Karikó Katalin és két kutatótársa kapja a svájci Jeantet-Collen-díjat

Ingatlan - 2021-11-30

Karikó Katalin és két kutatótársa kapja Európa legjobban dotált kitüntetését, a transzlációs orvoslás 2022-es Jeantet-Collen-díját; az elismeréssel járó támogatásból Karikó Katalin, a BioNTech vezető alelnöke, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatóprofesszora a SZTE-n induló kutatását finanszírozza.

Duna House: Magyarországon a lakosság 91,3 százaléka saját tulajdonú ingatlanban él

Ingatlan - 2021-11-23

- Az Európai Unió lakosságának 69,8 százaléka él saját tulajdonú ingatlanban, míg Magyarországon ez az arány 91,3 százalék; ennél magasabb aránnyal csak két ország előzi meg hazánkat az unióban, Románia 96,1 százalékkal és Szlovákia 92,3 százalékkal - közölte a Duna House kedden az Európai Unió statisztikai hivatalának (Eurostat) legfrissebb adatai alapján.

A saját tulajdonú ingatlanok arányát tekintve Magyarország az uniós rangsorban Horvátországgal osztozik a 3. helyen, mindkét országban mindössze 8,7 százalékos a bérlemények hányada.

Ingatlanfejlesztők: 2021. a kilábalás éve az ingatlanbefektetési piacon

Ingatlan - 2021-11-19

A kilábalás éve lesz 2021. a magyar ingatlanfejlesztési piacon, jövőre pedig a koronavírus-járvány előtti szintet közelíthetik az ingatlanbefektetési volumenek- közölte a legnagyobb magyarországi ingatlanfejlesztőket tömörítő Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) pénteken a november 20-ai IX. Ingatlanfejlesztés Napja alkalmából készített összegzésében.

Otthon Centrum: az ügyfelek átlagosan 17 millió forint hitelt vesznek fel ingatlanvásárláshoz

Ingatlan - 2021-11-10

Az Otthon Centrum ingatlanközvetítő cég több ezer fős minta alapján készített elemzése szerint ügyfeleik 39,4 százaléka vett fel átlagosan 17 millió forint hitelt ingatlanvásárláshoz ebben az évben.

Elemzők: az átadott új építésű lakások száma elérheti a 25 ezret idén

Ingatlan - 2021-11-04

Az átadott új építésű lakások száma 20-25 ezer között lehet idén az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint, akik a továbbiakbanlendületes növekedésre számítanak az új lakóingatlanok piacán, részben a kormányzati támogatások, részben pedig a Magyar Nemzeti Bank zöld otthonteremtési programjának eredményeként.

Takarék Index: a magyarországi ingatlanoknak csak 2,6 százaléka közelít a nulla energiaigényhez

Ingatlan - 2021-11-02

- A lakó- és szállásjellegű ingatlanok mindössze 2,6 százaléka kapott 2016 és 2020 között legalább BB (a közel nulla energiaigényre vonatkozó követelményeknek megfelelő) vagy annál jobb minősítést, amely 2022. június 30. után az új lakásoknál már a minimálisan elvárt szintet jelenti - derült ki a Takarék Index elemzőinek vizsgálatából.

Energiatanúsítványt minden új ingatlan használatbavételéhez, valamint minden használt lakás adásvételéhez készíttetni kell; a legjobb minősítés az AA++, a legrosszabb pedig a JJ. Magyarországon az elmúlt öt évben CC energiaosztályú (korszerű) tanúsítványt adtak ki a legtöbbet, 21 százalékot, miközben a gyenge, rossz és kiemelkedően rossz energetikai osztályba (HH-JJ) minősítették a vizsgált ingatlanok majdnem 30 százalékát.

Otthon Centrum: a legtöbben az agglomerációba és a Balaton környékére költöztek tavaly

Ingatlan - 2021-10-21

- A legtöbben az agglomerációba és a Balaton környékére költöztek tavaly, a koronavírus-járvány alatt; a legnagyobb vesztes Budapest volt - olvasható az Otthon Centrum csütörtöki közleményében.

Pest megye 18 járásából 17-ben volt pozitív vándorlási mérleg, egyedül a nagykőrösi járásban volt elvándorlás, amely a megye legdélkeletibb része.

Duna House: a fenntarthatóság jegyében épülő lakásokat 5-15 százalékkal drágábban lehet eladni

Ingatlan - 2021-09-30

A Duna House elemzése szerint az ingatlantranzakciók esetében még mindig van fontosabb szempont a környezetvédelemnél, de egyre magasabb azon tudatos vevők aránya, akik a fenntarthatósági szempontokat is figyelembe veszik a lakásvásárlásnál.

Benedikt Károly, a cég elemzési vezetője szerint, bár egyre több a tudatos vevő, ez a szempont nem mindig érvényesül, mert a potenciális vevőknek nincs elég pénzük ahhoz, hogy ilyen ingatlant vásároljanak.

GKI: ismét emelkedett a lakásfelújítási kedv

Ingatlan - 2021-09-14

- A harmadik negyedévben ismét emelkedett az Otthonfelújítási program támogatási lehetőségei iránti érdeklődés, igaz, a lelkesedés mértéke nem tért vissza az év eleji szintre - derül ki a GKI és a Masterplast közös augusztusi reprezentatív felméréséből.

2022 végéig az összes háztartás bő 5 százaléka biztosan, 13 százaléka pedig valószínűleg élne a program nyújtotta lehetőségekkel. A két legnépszerűbb cél a belső terek, illetve a fürdőszobák felújítása, de a külső nyílászárók cseréjét és a hőszigetelési munkálatokat is nagyon sokan szeretnék elvégeztetni.

Otthontérkép: kevesebb az albérlet, nőnek a díjak az egyetemi városokban

Ingatlan - 2021-08-25

- Egyre kevesebb a kiadó lakás, ugyanakkor a bérleti díjak növekedésnek indultak a vidéki egyetemi városokban az Ingatlantájoló.hu szakportálon található hirdetések szerint - közölte a portált üzemeltető Otthontérkép szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a három legnagyobb egyetemi városban - Debrecen, Szeged és Pécs - a hirdetéseket 2021 februártól júliusig vizsgálták. A hirdetett kiadó lakások száma ezen időszak alatt folyamatosan csökkent mindhárom városban.A lakások bérleti díja Debrecenben volt a legmagasabb, júliusban már átlagosan közel 154 ezer forintot kellett fizetni egy kiadó lakásért, a lakások átlagos bérleti díja négyzetméterre vetítve 2479 forint volt.


Ingatlan.com: emelkedtek az albérleti díjak

Ingatlan - 2021-08-23

A nyári albérletszezon élénkülést hozott az országos és a fővárosi albérletpiacon - derül ki az ingatlan.com hétfőn kiadott összefoglalójából, amely a KSH-ingatlan.com lakbérindexének júliusi eredményei mellett ismerteti a kínálati piacra augusztus közepén jellemző árakat.

A KSH-ingatlan.com lakbérindex szerint a múlt hónapban országosan 2,7 százalékkal nőttek a bérleti díjak a kínálati piacon a júniusi szinthez képest, a fővárosban 2,4 százalékos volt a növekedés. Az idén januári mélyponthoz képest több mint 8 százalékkal nőttek az átlagos bérleti díjak júliusra.

Budapesten augusztus közepén a kiadásra kínált lakások és házak átlagos bérleti díja 145 ezer forint volt, ami 5 ezer forintos csökkenést jelent tavaly augusztushoz és 20 ezer forintos visszaesést 2019 azonos időszakához képest

Duna House: kevesebb örökölt ingatlant adnak el a tulajdonosok

Ingatlan - 2021-08-22

Másfél évig is eltarthat egy örökölt ingatlan eladása, a Duna House Barométer adatai szerint, a júliusi statisztika alapján nagyságrendileg azonos, 17-18 százalékos arányban keltek el örökölt ingatlanok Budapesten és vidéken, ami 3, illetve 8 százalékpontos csökkenés a tavalyi év azonos időszakához képest.

Az eladók motivációját tekintve, az idei első félévben még nagyobb volt a különbség a két földrajzi terület között: a vidéki eladók 25 százaléka bocsátotta áruba örökségét, Budapesten nagyobb volt a szórás - 13-26 százalék -, de itt kevesebben váltak meg örökölt ingatlanjuktól, mint vidéken. Ennek legfőbb oka az, hogy a fővárosi lakások értéke jóval magasabb, így ideális hosszútávú befektetési lehetőséget kínálnak.

Duna House: júniusban is aktív volt az ingatlanpiac

Ingatlan - 2021-07-01

Továbbra is aktív volt az ingatlanpiac júniusban: a Duna House saját adatain alapuló becslése szerint a múlt hónapban 13 615 darab adásvétel történt, a jelzáloghitel piac becsült volumene pedig meghaladta a 115 milliárd forintot - közölte a Duna House.

Mint írták, az előző hónaphoz képest minimális csökkenéssel, ugyanakkor még mindig aktív piaccal indul a nyár a lakóingatlanpiacon.

újHÁZ Centrum: a magyar lakosság 49 százaléka tervez lakás- vagy házfelújítást

Ingatlan - 2021-06-23

Magyarországon a lakosság 49 százaléka tervez lakás- vagy házfelújítást egy éven belül - közölte az újHÁZ Centrum építőanyag-kereskedelmi hálózat szerdán féléves Trendriportja alapján.

Az újHÁZ Centrum megbízásából készült kutatás adatfelvétele 2021. május 14. és május 19. között zajlott.

A reprezentatív kutatás szerint a felújítók több mint fele festést vagy tapétázást tervez, mintegy harmada burkolat- vagy nyílászárócserébe, valamint szigetelési munkálatokba is belevágna.

A renoválni vágyók átlagosan 2,4 millió forintos beruházással kalkulálnak, harmaduk pedig a finanszírozásához igénybe veszi majd az állami Otthonfelújítási Támogatást is. A megkérdezettek 58 százaléka teljesen önerőből állja a munkálatok költségeit, 42 százalék nem rendelkezik a tervezett összeg 100 százalékával.

OTP Ingatlanpont: csaknem 20 százalékos forgalomcsökkenés mellett 9,1 százalékkal drágultak az ingatlanok tavaly

Ingatlan - 2021-06-10

A magyarországi lakáspiacon tavaly 19 százalékkal esett vissza a forgalom, az ingatlanok azonban átlagosan 9,1 százalékkal drágultak, és az árak idén tovább emelkedhetnek - derül ki az OTP Lakóingatlan Értéktérkép elemzéséből.

Otthon Centrum: továbbra is a fővárosi agglomeráció a legkedveltebb ingatlanpiaci célpont

Ingatlan - 2021-06-04

Továbbra is a fővárosi agglomeráció, ezen belül a Szigetszentmiklósi járás a legkedveltebb ingatlanpiaci célpont - közölte az Otthon Centrum.

Az ingatlanközvetítő hálózat a legfrissebb tanulmányában az ország különböző településeinek vándorlási többletét, az oda- és az onnan elköltözők arányát elemezte.

Duna House: májusban csaknem 70 százalékkal nőtt az ingatlan adásvételek száma

Ingatlan - 2021-06-01

Májusban 14 193 ingatlan adásvétel történt, ez 2019 hasonló időszakához képest 5 százalékos, a koronavírus-járvány első hullámában, 2020-ban mért gyenge májusi adathoz viszonyítva viszont csaknem 70 százalékos növekedés a Duna House (DH) saját adatain alapuló becslése szerint - közölte a társaság kedden.