Fontos

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2121 találatból.

Ügyészi vádemelés indult Matteo Salvinivel szemben egy NGO-hajó feltartóztatása miatt

Fontos - 2019-11-19

Személyi szabadság korlátozása és hivatali kötelezettség elmulasztása címén a szicíliai Agrigento ügyészsége vádemelést kezdeményezett Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter, a Liga vezetője ellen az Open Arms civilhajó feltartóztatásáért, amely augusztusban 164 személlyel a fedélzetén 19 napig nem köthetett ki Olaszországban - jelentette az olasz sajtó kedden.

Gulyás: csak a közigazgatásra vonatkozik a kormány által elrendelt létszámstop

Fontos - 2019-11-14

- Csak a közigazgatásra vonatkozik a kormány által elrendelt, hatályban lévő létszámstop, a kórházakra, szociális intézményekre nem vonatkozik az intézkedés - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Önkormányzat 2019 - Lejár a határidő a plakátok eltávolítására

Fontos - 2019-11-12

- Kedd délután 16 órakor lejár annak határideje, hogy az önkormányzati választáson indult jelöltek és jelölőszervezetek eltávolítsák a kampány időszakában közterületeken elhelyezett plakátjaikat.

ITM: a gazdasági növekedés és a klímavédelem céljai nem ellentétesek

Fontos - 2019-11-07

A gazdasági növekedés és a klímavédelem céljai nem ellentétesek, inkább erősítik egymást; nyertese lesz a gazdasági fejlődésnek, aki megoldásokat kínál a világ talán legsúlyosabb problémájára - mondta Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten a Portfolio Energy Investment Forum 2019 elnevezésű konferencián.

A Tokaji is szerepel az EU Kínával kötött földrajzi árujelzők oltalmáról szóló megállapodásban

Fontos - 2019-11-06

A Tokaji megnevezés is szerepel az Európai Unió és Kína között létrejött, száz európai és száz kínai terméket tartalmazó földrajzi árujelző oltalom alá helyezéséről szóló kétoldalú megállapodásban, amelynek célja a listán szereplő áruk védelme az utánzatokkal és a visszaélésekkel szemben - közölte az Európai Bizottság szerdán.

Az EU kész erősíteni az együttműködést az Egyesült Államok kilépése után is a párizsi klímaegyezmény többi aláírójával

Fontos - 2019-11-05

- Az Európai Unió kész erősíteni az együttműködést a párizsi klímaegyezmény többi aláírójával, miután az Egyesült Államok hétfőn hivatalosan is megkezdte a kilépés folyamatát - hangsúlyozta kedden Miguel Arias Canete, az Európai Bizottság éghajlat- és energiapolitikáért felelős tagja.

Szijjártó: elfogadták a magyar javaslatot a NATO-Ukrajna nyilatkozathoz

Fontos - 2019-10-31

A NATO-tagállamok és Ukrajna az utolsó utáni pillanatban, a hivatalos határidő lejárta után elfogadták a magyar javaslatot a NATO-Ukrajna közös nyilatkozattal kapcsolatban. Vagyis a kárpátaljai magyarok melletti kiállás meghozta az eredményét - közölte a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön.

Európai Bizottság: jelentős előrelépések történtek a biztonság erősítése terén

Fontos - 2019-10-30

Jelentős előrehaladás történt az Európai Unió biztonságpolitikai dimenziójának megerősítése, például a terrorizmussal és a radikalizálódással szembeni küzdelem terén, ugyanakkor további erőfeszítésekre van szükség, különösképp a már elfogadott jogszabályok végrehajtásában - írta friss jelentésében az Európai Bizottság.

A szerdán közzétett értékelésben előrelépésekről számoltak be az internetes terrorista és szélsőséges tartalmak terjedésének megfékezésében, a tagállamok közötti információcsere javításában, a kibertámadásokkal szembeni ellenálló képesség erősítésében, a dezinformációk visszaszorításában, továbbá a biztonsági együttműködésben a Nyugat-Balkán országaival.

Brexit - Tusk: a huszonhetek jóváhagyták az újabb brit halasztási kérelmet

Fontos - 2019-10-28

Az Európai Unió 27 tagállama jóváhagyta a Brexittel kapcsolatos brit halasztási kérelmet hétfőn - jelentette be az Európai Tanács elnöke a Twitteren. Donald Tusk közölte: 2020. január 31-ig elhalasztják az Egyesült Királyság kiválását az Európai Unióból.


Lejár az adategyeztetés határideje csütörtökön

Fontos - 2019-10-27

Lejár az adategyeztetés végső határideje csütörtökön, addig minden olyan banki, biztosítós, önkéntes nyugdíjpénztári és önkéntes egészségpénztári tagnak egyeztetnie kell adatait a pénzintézetével, aki 2017 júniusa előtt nyitott számlát, és dokumentumait korábban nem másolták le, adatait nem egyeztették

.Az Országgyűlés június 25-én módosította a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló jogszabályt, négy hónappal, október 31-ig elhalasztva az adategyeztetés határidejét. A pénzügyi szolgáltatóknak a módosítás hatályba lépését követő három napon belül tájékoztatniuk kellett azon ügyfeleiket, akiknek az esetében addig az átvilágítás még egyáltalán nem, vagy nem teljes körűen történt meg.

A Pedagógusok Szakszervezete kilép a Szakképzési Innovációs Tanácsból

Fontos - 2019-10-25

- A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) kilép a Szakképzési Innovációs Tanácsból (SZIT), mert a SZIT nem véleményezhette az elmúlt egy évben megjelent jogszabálytervezeteket - jelentette be Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke és Gosztonyi Gábor alelnök az érdekvédelmi tömörülés pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Ilham Tohti ujgur kisebbségjogi aktivista kapja idén az Európai Parlament Szaharov-díját

Fontos - 2019-10-24

) - Ilham Tohti ujgur kisebbségjogi aktivistának ítélte oda csütörtökön az Európai Parlament (EP) a gondolat és véleménynyilvánítás szabadságáért folytatott küzdelem elismerésére létrehozott Szaharov-díjat.

Az egyetemi tanár a muszlim vallású kínai ujgur kisebbség jogait kívánta előmozdítani, társalapítója volt egy weboldalnak, amelynek célja az ujgurok és a kínaiak közötti megértés elősegítése. Állítólagos "lázító, felforgató tevékenysége" miatt életfogytig tartó börtönbüntetését tölti Kínában.

ITM: az októberi közúti ellenőrzésen 92 teherautónál és 24 busznál találtak szabálytalanságot

Fontos - 2019-10-24

A gépjármű alkalmasságát, a gépjárművezetői okmányokat és főként a menetíró készülékeket ellenőrizték a szakemberek a magyar autópályákon és főutakon október 15-17. között, a megvizsgált több mint 1200 járműből 92 teherautónál és 24 busznál találtak valamilyen szabálytalanságot - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) csütörtökön.

Az EP a méhek védelmére újabb javaslatot kér az Európai Bizottságtól

Fontos - 2019-10-23

Az Európai Parlament képviselői állásfoglalást fogadtak el szerdán, amelyben a méhek fokozott védelmét követelték, és újabb javaslattervezetet kértek az Európai Bizottságtól, miután a tagállamok szerintük fellazították a méhek védelmét célzó szabályozást - közölte az uniós parlament szerdán a plenáris ülésen történtekről beszámolva.

Az Európai Bizottság eredeti javaslattervezetének célja az volt, hogy az uniós jogszabályokba olvassza az Európai Élelmiszerbiztonsági Felügyelet (EFSA) 2013-as útmutatóját a méhekre veszélyes növényvédő szerek visszaszorításáról.

Japán kézben a legtöbb amerikai állampapír

Fontos - 2019-10-22

- Augusztusban már a harmadik egymást követő hónapban japán tulajdonban volt a legtöbb amerikai állampapír, amelyből hosszú szünet után Oroszország is vett.

Dietetikus: túl sok cukrot esznek a gyerekek

Fontos - 2019-10-19

Túl sok cukrot esznek a gyerekek; felmérések szerint a 2 és 18 év közötti fiatalok több cukrot fogyasztanak a WHO által javasolt, a teljes kalóriabevitel tíz százalékánál - közölte Antal Emese dietetikus szombaton az M1 aktuális csatornán.

Európai Tanács: Törökországnak fel kell hagynia mindenfajta katonai tevékenységgel Szíriában

Fontos - 2019-10-18

- Törökországnak fel kell hagynia mindenfajta katonai tevékenységgel Szíriában, amely további szenvedést okoz a civil lakosságnak és jelentősen veszélyezteti az Iszlám Állam legyőzése érdekében eddig elért eredményeket, a terrorszervezet ugyanis továbbra is veszélyt jelent Európa biztonságára.

Több tonna növényvédőszert foglalt le Szabolcs megyében a Nébih

Fontos - 2019-10-17

Több mint 2,2 tonna számos szempontból problémás növényvédőszert vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szalka-Agro Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. üzletében, a bírság akár több millió forint is lehet - közölte a Nébih csütörtökön.

A Nébih a növényvédőszereket is forgalmazó mátészalkai üzletet szeptemberben ellenőrizte, amely során 248 problémás tételt találtak, 2277 kilogramm mennyiségben

Nemzetközi autótolvaj-bandát számolt fel a Készenléti Rendőrség

Fontos - 2019-10-16

Tízfős nemzetközi autótolvaj-bandát számolt fel Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztálya - közölte az ORFK kommunikációs szolgálata szerda reggel.


Török offenzíva - Maas: a műveletek újabb humanitárius katasztrófával fenyegetnek

Fontos - 2019-10-14

Az Európai Uniónak hangsúlyoznia kell, hogy a civil lakosságot is súlyosan veszélyeztető észak-szíriai török katonai műveletek destabilizálják a régiót, és újabb komoly humanitárius katasztrófával fenyegetnek - jelentette ki Heiko Maas német külügyminiszter Luxembourgban, az uniós külügyminiszteri tanács ülésére érkezve hétfőn.

A miniszter kiemelte, már eddig is ezrek menekültek el otthonaikból.