Fontos

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2976 találatból.

Az Európai Unió 10 millió euró katonai és védelmi támogatást nyújt Örményországnak

Fontos - 2024-07-22

- Az Európai Tanács hétfőn jóváhagyta az örmény fegyveres erőknek az Európai Békekeret (EPF) égisze alatt nyújtandó, 10 millió euró (3,9 milliárd forint) értékű támogatást - derül ki a testület hétfői közleményéből.

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik

Fontos - 2024-07-19

- Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak - hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében, amelyben tűzszünetet kezdeményezett a július 26. és augusztus 11. közötti sportesemény idejére.

A katolikus egyházfő reményét fejezte ki, hogy a párizsi olimpia alkalmat ad a világ minden részéből érkezők számára "egymás kölcsönös felfedezésére és elismerésére az előítéletek megdöntésével, a megbecsülés előmozdításával ott, ahol lenézés és bizalmatlanság van; a barátság erősítésével ott, ahol gyűlölet van".

"Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről szólnak, nem a háborúról" - írta a francia egyház vezetőjéhez intézett üdvözletében a pápa.

Emlékeztetett, hogy ennek a szellemiségnek a jegyében az ókoriak bölcsességgel a háborúk leállítását rendelték el az olimpiai játékok idejére, és a modern korban is igyekeznek újraéleszteni ezt az örvendetes hagyományt.

Duna House: tovább drágulnak az albérletek Budapesten

Fontos - 2024-07-18

Az első fél évben 10-15 százalékkal nőttek az árak a fővárosi albérleti piacon és a főszezonban, a kereslet megugrásával további drágulásra lehet számítani - hívta fel a figyelmet csütörtöki elemzésében a Duna House ingatlanforgalmazó.

A budapesti átlagos bérleti díj 260 ezer forint fölé nőtt, a lakások fajlagos négyzetméterára 5 ezer forint. Az egyszobás lakást keresők 160-260 ezer forint közötti díjakra készülhetnek havonta a Duna House kínálati adatai szerint.

Izraeli-palesztin - Az EU izraeli telepeseket sújtott szankciókkal

Fontos - 2024-07-15

) - Az Európai Unió globális emberi jogi szankciórendszere keretében korlátozó intézkedéseket vezetett be öt izraeli telepessel és három izraeli csoporttal szemben, akik és amelyek felelősek Ciszjordániában élő palesztinokkal szemben elkövetett súlyos és rendszeres emberi jogi visszaélésekért - tudatta az Európai Unió Tanácsa hétfőn.

Voks 24 - Lejárt a határidő a plakátok eltávolítására

Fontos - 2024-07-09

- Kedd délután 16 órakor lejárt annak a határideje, hogy az önkormányzati és európai parlamenti választáson indult jelöltek és jelölőszervezetek eltávolítsák a kampány időszakában elhelyezett plakátjaikat.

Nébih: Budapesten és Pest vármegyében is elrendelték a tűzgyújtási tilalmat

Fontos - 2024-07-08

Az elmúlt napok magas átlaghőmérséklete miatt jelentősen megnőtt az erdőtüzek kockázata.

Ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának egyetértésével hétfőtől Budapesten és Pest vármegyében is elrendeli a tűzgyújtási tilalmat - közölte a Nébih hétfőn.

Josep Borrell: Magyarország nem kapott felhatalmazást a Türk Államok Szervezetével való kapcsolatok előmozdítására

Fontos - 2024-07-07

- Magyarország nem kapott felhatalmazást az Európai Unió Tanácsától a Türk Államok Szervezetével való kapcsolatok előmozdítására - közölte az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője vasárnap azzal összefüggésben, hogy Orbán Viktor kormányfő Azerbajdzsánban részt vett a Türk Államok Szervezetének (TÁSZ) informális csúcstalálkozóján.

Josep Borrell közleményében leszögezte: az, hogy Magyarország jelenleg uniós tagállamként december 31-ig tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét, nem vonja maga után az unió külügyi képviseletét, amely állam-, illetve kormányfői szinten az Európai Tanács elnökének, miniszteri szinten pedig az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjének feladata.

A videójátékokról tett közzé elemzést az NMHH

Fontos - 2024-06-26

A videójátékokra ma már nem csupán szórakoztató vagy történetmesélő szoftverekként tekintenek.

Egyre népszerűbb közösségépítő funkciót is jelentenek, így bizonyos szempontból sokkal inkább hasonlítanak a közösségi médiafelületekre - állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss tanulmánya, amely annak is utánajárt, hogy milyen veszélyekkel és kihívásokkal kell szembenézniük a játékosoknak, valamint, hogy milyen szabályozási környezetben kell eligazodniuk a gaming-ipar egyes szereplőinek.

A holland hatóságok banánszállítmányba rejtett rekordmennyiségű kokaint foglaltak le

Fontos - 2024-06-20

Több mint 3,5 tonna, banánszállítmányba rejtett kokaint foglaltak le a holland hatóságok, az ügyészség szerint ez volt legnagyobb kokainfogás idén az országban.

A holland hatóság csütörtöki közlése szerint a mintegy 250 millió euró értékű kábítószer-szállítmányra a Zeeland tartománybéli vlissingeni kikötőben bukkantak rutinellenőrzés során. A rakomány Ecuadorból Németországba tartott.

Már termel az első gázmező Berettyóújfaluban

Fontos - 2024-06-18

Az MVM Csoport a tavalyi év végén indított új földgázkutatási és -termelési beruházást a Hajdú-Bihar vármegyei Berettyóújfalu térségében. A tervezett ütemezésnek megfelelően a nyár elején, hétfőn üzembe helyezték az első kutat - jelentette be keddi közleményében az Energiaügyi Minisztérium (EM).

Párizs 2024 - Legalább négyezer doppingtesztet végeznek az olimpia alatt

Fontos - 2024-06-17

- A Nemzetközi Tesztelő Ügynökség (ITA) szakemberei eddig mintegy négyezer sportolót ellenőriztek a nyári olimpiát megelőző kontrollidőszak hónapjaiban, és a párizsi ötkarikás játékok alatt hasonló mennyiségű teszt elvégzését tervezi a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által 2018-ban életre hívott és működtetett szervezet.

Az insidethegames.biz portál beszámolója szerint az ITA Párizsban is intenzív doppingellenes programot valósít meg, emberei július 18-tól, a játékok kezdete előtt egy héttel foglalják el helyüket az olimpiai faluban.

Az ITA munkáját a nemzetközi sportági szövetségekkel és a nemzeti doppingellenes ügynökségekkel együttműködésben, velük összehangoltan végzi, időközönként koordinálva a célzott vizsgálatokat. Utóbbiak kiterjednek a "gyanús" sportolók akár többszöri ellenőrzésére.

Mától országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség

Fontos - 2024-06-17

- Mától egy hétig országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség, hogy kiszűrjék az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülőket - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon.

A jogszabályok szigorítását jelentette be a szerb oktatási miniszter a tanárverések miatt

Fontos - 2024-06-14

) - A büntető törvénykönyv vonatkozó részeinek szigorítását jelentette be Slavica Djukic Dejanovic szerb oktatási miniszter pénteken azt követően, hogy egy nappal korábban két belgrádi általános iskolában is szülők vertek meg tanárokat.

Az Egyesült Államok és Ukrajna a G7-találkozó keretében köti meg a kétoldalú biztonsági megállapodást

Fontos - 2024-06-13

Az Egyesült Államok és Ukrajna egyeztetései lezárultak, és a két ország elnöke aláírja a kétoldalú biztonsági megállapodást a G7-ek olaszországi csúcstalálkozójának keretében - erősítette meg a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója szerdán újságíróknak.

Az EU-ban a GDP 12,9 százalékát költötték nyugdíjra 2021-ben

Fontos - 2024-06-12

- Csaknem 1882 milliárd eurót költöttek nyugdíjkifizetésre az Európai Unióban 2021-ben, az összeg elérte az akkori hazai össztermék (GDP) 12,9 százalékát - áll az EU statisztikai hivatalának honlapján.

Agrometeorológia: hetekkel hamarabb kezdődött a Medárd napjához kötődő csapadékos nyár eleji időszak

Fontos - 2024-06-06

- Idén a Medárd napjához kötődő csapadékos nyár eleji időszak hetekkel hamarabb kezdődött a szokásosnál.

Az elmúlt három hét záporos, zivataros időjárása országszerte jelentősen csökkentette a tavasszal felhalmozódott csapadékhiányt, sokfelé jóval több esett az átlagosnál - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.

Azt írták, az elmúlt tíz napban nagy területen 30-60 milliméter közötti eső esett, kisebb foltokban valamint az Alföld déli és keleti részén esett ennél jóval kevesebb.

Elindult a Föld felé a kínai Csang'o-6 holdszonda

Fontos - 2024-06-04

A Csang'o-6 kínai Hold-szonda felszállt és megkezdte útját vissza a Föld felé, miután sikeresen begyűjtötte a kőzetmintákat a Hold túlsó oldaláról - közölte kedden a kínai űrügynökség.

A szonda helyi idő szerint reggel 7 óra 38 perckor indult vissza a Föld felé, miután múlt vasárnap reggel szállt le a Hold távolabbi oldalán.

Voks 24 - Josep Borrell: védeni kell a választásokat a külföldi beavatkozástól

Fontos - 2024-06-03

Meg kell védeni a demokratikus választási folyamatot és tágabb értelemben az európai nyilvános vitát a külföldi beavatkozástól, az információmanipulációtól és a rosszindulatú külföldi szereplőktől, akik Európa bukását akarják - jelentette ki az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője hétfőn.

Josep Borrell közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy az ukrajnai háború megindítása után "rosszindulatú külföldi szereplők, különösen Putyin Oroszországa", tovább növelték az információ manipulálását célzó műveleteiket hibrid és kibertámadások formájában Európában és másutt a világban.

ENSZ-nagykövet lesz Ujhelyi István

Fontos - 2024-06-01

- Az ENSZ szakosított turisztikai világszervezete (UN Tourism) nagykövetének nevezték ki június elsejével Ujhelyi István távozó szociáldemokrata európai parlamenti (EP-) képviselőt - közölte a képviselő brüsszeli irodája szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint a nagykövet feladata az uniós intézményekkel való kapcsolattartás, valamint a szervezet állandó brüsszeli képviseletének működtetése lesz.

A közleményben felidézték, Ujhelyi István elsődleges szakpolitikai területe a turizmus volt az Európai Parlamentben, az ő kezdeményezésére jött létre a több mint hetven szakmai szervezetet tömörítő "Tourism Manifesto" nevet viselő szakmai kerekasztal

Voks 24 - Nem szavazhatnak kétszer a lakcímet létesítő levélben szavazók

Fontos - 2024-05-31

Hiába létesít magyarországi lakcímet a külhoni szavazó, nem szavazhat személyesen és levélben is az európai parlamenti (EP-) választáson.

A június 9-ei EP-választáson a Magyarországon és más európai uniós országban lakcímmel nem rendelkező választópolgárok levélben szavazhatnak, ehhez május 15-ig kellett kérniük felvételüket a névjegyzékbe.

A Nemzeti Választási Iroda 127 ezer külhoni magyart vett fel a névjegyzékbe. Az NVI 102 386 ezer levélcsomagot küldött ki postán, 24 619 ezer választópolgár személyes átvételt kért