Fontos

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 2345 találatból.

Fehérorosz válság - Lukasenka letette a hivatali esküt

Fontos - 2020-09-23

- Letette a hivatali esküt szerdán Minszkben a vitatott körülmények között újraválasztott Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök - közölte a BelTA fehérorosz hírügynökség.

Ismert szerb járványügyi szakértő szerint nem fenntartható az online oktatás

Fontos - 2020-09-22

Nem jó megoldás, mert hosszú távon nem tartható fenn az internetes oktatás az iskolákban, a koronavírus ugyanis nemcsak egy-két hétig vagy hónapig lesz velünk, hanem évekig, és a védőoltás kifejlesztése sem jelent azonnali megoldást - jelentette ki Predrag Kon, Szerbia legismertebb járványügyi szakértője.

Az Apró mesék és a Valan is díjat nyert a pármai filmzenei fesztiválon

Fontos - 2020-09-21

A legjobb filmnek és a legjobb filmzenének járó díjat is elnyerte Szász Attila Apró mesék című mozifilmje a pármai filmfesztiválon. A seregszemlén Bagota Béla Valan című alkotása kapta a legjobb forgatókönyv díját.

Koronavírus - MÁV-Start, Volánbusz: hétfőtől tovább szigorítják a maszkhasználatot

Fontos - 2020-09-20

- A MÁV-Start és a Volánbusz a napokban megjelent kormányrendelet értelmében hétfőtől tovább szigorítja a maszkhasználatot: azt már nem csak a közösségi közlekedési eszközökön, hanem azon állomási és megállóhelyi helyiségekben is kötelező lesz hordani, ahol az utas a felszállás előtt vagy után tartózkodik - közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága vasárnap.

Csütörtökön kerül a mozikba Horvát Lili hipnotikus szerelmesfilmje

Fontos - 2020-09-20

Horvát Lili új, hipnotikus filmjében egy szerelmes nő fantáziavilága keveredik a valósággal; a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre szeptember 24-én kerül országszerte a mozikba.

Fegyveres rablás gyanúja miatt több embert elfogott a rendőrség és a TEK Győr-Moson-Sopronban

Fontos - 2020-09-17

Fegyveres rablás gyanúja miatt több embert elfogott a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ (TEK) szeptember 12-én és 15-én Sopronban és Győrben, közülük négyen köthetők a szeptember 6-án Sopron belvárosában történt fegyveres rabláshoz - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon csütörtök reggel.

- Befektetői felmérés: sok piaci szereplő elhúzódó stagnálástól tart

Fontos - 2020-09-16

) - Javult a globális intézményi befektetői közösségen belül a középtávú világgazdasági kilátások megítélése, de a legfrissebb felmérés alapján sokan attól tartanak, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság után elhúzódó stagnálás következik.

Hitelminősítés - Leminősítette Törökországot a Moody's

Fontos - 2020-09-12

Leminősítette Törökország eddig sem befektetési ajánlású államadós-osztályzatát a Moody's Investors Service, mindenekelőtt a belső és külső finanszírozási mutatók romlásával indokolva a döntést. A nemzetközi hitelminősítő péntek éjjel Londonban bejelentette, hogy az eddigi "B1"-ről egy fokozattal "B2"-re rontotta a török szuverén adósságkötelezettségek besorolását, és az új osztályzaton is további leminősítés lehetőségére utaló negatív kilátást hagyott érvényben.

A "B2" államadós-osztályzat hat fokozattal marad el a "Baa3" besorolástól, amely a Moody's minősítési módszertanában a befektetési ajánlású kategória alapszintje.

Navalnij - Német lap: megerősítették Berlinben az orosz ellenzéki politikus védelmét

Fontos - 2020-09-10

- Megerősítették a német hatóságok Alekszej Navalnij védelmét, mert attól tartanak, hogy merénylők ismét a Berlinben ápolt orosz ellenzéki politikus életére törnek - jelentette csütörtökön a Der Spiegel a hírportálján.

Matolcsyék továbbra is az emberek szemébe hazudnak - Történelmi mélypontok a gazdaságban

Fontos - 2020-09-09

Sorra látnak napvilágot gyengébbnél gyengébb gazdasági adatok Magyarországon. A legfrissebb előrejelzések szerint idén már hét százalékos gazdasági visszaeséssel kell számolni, az államháztartás hiánya pedig 7-9 százalék lehet – mindkét adat történelmi mélypont. Matolcsy György és a jegybank ezzel szemben állítja, míg a világon mindenhol válság van, nálunk növekszik a gazdasági teljesítmény, 0,3-2 százalék közötti mértékben.

A Demokratikus Koalíció szerint döbbenetes, hogy a Magyar Nemzeti Bank vezetője ennyire ostobának nézi a magyarokat, akik egyébként pontosan érzik a gazdasági válság hatásait.

Koronavírus - Emmi: látogatási tilalmat rendeltek el a szociális intézményekben

Fontos - 2020-09-08

Látogatási és intézményelhagyási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos az ország minden szociális intézményében - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a hétfőtől elrendelt látogatási tilalom alól csak abban az esetben adható felmentés, ha valaki végstádiumú hozzátartozójától szeretne elbúcsúzni. Az intézményelhagyási tilalom nem vonatkozik az éjjeli menedékhelyekre és a hajléktalanok átmeneti szállására - tették hozzá.

KSH: 42,3 százalékkal csökkent a vendégéjszakák száma júliusban

Fontos - 2020-09-08

Júliusban a kereskedelmi szálláshelyeken a belföldi vendégek által eltöltött vendégéjszakák száma 18,1 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest, a külföldi vendégek által eltöltött éjszakáké 74,9 százalékkal esett vissza a koronavírus-járvány hatására. Az eltöltött összes vendégéjszaka 42,3 százalékkal kevesebb volt, mint tavaly júliusban - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A korlátozások május végi feloldását követően a belföldivendég-forgalom júniusban kezdődött dinamikus növekedése júliusban is folytatódott, a vendégéjszakák száma a háromszorosára nőtt az előző hónaphoz viszonyítva, 672 ezerről 2,108 millióra, ami tavaly augusztus óta a legmagasabb szám. Az összes vendégéjszaka 82 százalékát a belföldi vendégek töltötték el.

Német kutatóintézet: az autóipar már nem húzóágazat Németországban

Fontos - 2020-09-07

- A koronavírus-világjárvány és a szerkezetváltás nehézségei miatt már nem húzóágazat az autógyártás a német gazdaságban - állapította meg egy hétfőn ismertetett kutatóintézeti elemzés.

Az egyik legtekintélyesebb német gazdaságkutató intézet, a kölni IW (Institut der Deutschen Wirtschaft) elemzése szerint a 2008-2018-as időszak a német autóipar "aranykora" volt. Az autógyártó társaságok mindig egyre újabb értékesítési rekordot állítottak fel, főleg a kínai piac lendületes fejlődése révén, amelyet a német gyártók és beszállítók sokkal jobban ki tudtak használni, mint európai versenytársaik.

Tizenötmillió forint értékű kábítószert foglaltak le Óbudán

Fontos - 2020-09-06

Több mint 15 millió forint értékű kábítószert foglaltak le egy 38 éves budapesti férfi III. kerületi lakásában. A kerületi nyomozók csütörtök este fogták el a férfit, akinek a lakásában 3,7 kilogramm marihuánát, 140 gramm növényi maradványt, két ecstasytablettát és egy LSD-bélyeget foglaltak le. A házban a drog porciózásához, csomagolásához szükséges eszközöket és kábítószergyanús anyagmaradvánnyal szennyezett digitális mérlegeket is találtak.

Az évek óta semmilyen legális jövedelemmel nem rendelkező férfitől több mint 500 ezer forintot is lefoglaltak.

Allergológus: a lakosság húsz százaléka allergiás

Fontos - 2020-09-04

A magyar lakosság legalább 20 százalékát érinti a pollenallergia, a parlagfű pollenkoncentrációja ezekben a napokban csúcson van - mondta Nékám Kristóf allergológus az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

A szakember kitért arra, hogy az allergiás nátha asztma kialakulásához is vezethet, ezért fontos az allergia gyógyszerekkel történő tüneti kezelése.

Nékám Kristóf kiemelte, aki asztmás, nagyobb valószínűséggel könnyebben lesz koronavírus-fertőzött, az allergia által kiváltott felsőlégúti gyulladás miatt a szervezet vírussal szembeni védekezése gyengébb.

ENSZ: a járvány több millió menekült gyermek jövőjét fenyegeti

Fontos - 2020-09-03

A koronavírus-világjárvány több millió menekült gyermek jövőjét fenyegeti - hívta fel a figyelmet csütörtökön közzétett jelentésében az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR).

A jelentés hangsúlyozta: miközben a pandémia előtt a menekült gyerekek kétszer gyakrabban nem jártak iskolába, mint hasonló korú társaik, ez a tendencia tovább romolhat. Sokan képtelenek lesznek folytatni tanulmányaikat az iskolák bezárása, a tanulmányi kiadások fedezésének képtelensége, illetve a megfelelő technológiákhoz való hozzáférés hiánya miatt. Mások dolgozni kényszerülhetnek, hogy támogassák nélkülöző családjukat - állt a beszámolóban.

Az Egyesült Államok átmeneti időre részlegesen feloldja a Ciprus elleni fegyverembargót

Fontos - 2020-09-02

- Az Egyesült Államok a jövő évben átmeneti időre részlegesen feloldja a Ciprus elleni fegyverembargót - jelentette be kedden az amerikai külügyminiszter.

OVSZ: megfelelő szintre emelkedett az országos vérkészlet

Fontos - 2020-09-01

- Megfelelő szintre emelkedett az országos vérkészlet köszönhetően a véradóknak, akik gyorsan reagáltak az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) augusztus 24-i felhívására - közölte a szolgálat kedden.

KSH: 9,9 százalékkal csökkentek a beruházások a második negyedévben

Fontos - 2020-08-31

- A második negyedévben 9,9 százalékkal, az első fél évben 6,3 százalékkal maradt el a beruházások volumene a múlt év azonos időszakától - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Koronavírus - Egyre több nyugat-balkáni országban halasztják el a tanév kezdetét

Fontos - 2020-08-28

A rossz járványügyi mutatók miatt Koszovóban két héttel elhalasztották az iskolakezdést. Korábban már Montenegró és Észak-Macedónia is októberre halasztotta a diákok iskolába indulását a tanulók egészségének megvédése érdekében.