Fontos

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 1987 találatból.

Fogyasztók megtévesztése miatt indult eljárás a KiwiSun szolárium üzemeltetőjével szemben

Fontos - 2019-02-25

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a KiwiSun szolárium franchise hálózatot üzemeltető Fox Consulting Kft.-vel szemben, mert úgy véli, hogy a vállalkozás "zöld bioszoláriumot" népszerűsítő kereskedelmi kommunikációival megsérthette a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmát.

Fogynak az óceánokban a fitoplanktonok

Fontos - 2019-02-24

Egyre kevesebb az óceánokban a fitoplankton, ezzel a földi élet egyik alapja gyengül - erről beszélt Juhász Árpád geológus az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

A fitoplanktonok, az óceánok felső rétegeiben napfényből élő növényi jellegű algák. A világtengerek melegedése és a vízszint emelkedése negatívan hat ezekre az élőlényekre, amelyek a tápláléklánc alapját alkotják - figyelmeztetett a szakember.

A püspökök a visszaélést elkövető papok kitaszítását szorgalmazzák az egyházból

Fontos - 2019-02-22

A szexuális erőszakért elítélt papoknak a papi rendből való kizárását szorgalmazta több püspök is a gyermekek védelméről a Vatikánban zajló tanácskozás második napján pénteken az áldozatoknak nyújtott segítség erősítésével.

Brexit - Deloitte: az online vásárlókat is meglepetések érhetik

Fontos - 2019-02-22

- Komoly meglepetéseket hozhat a Brexit azok számára, akik az Egyesült Királyságból rendelnek terméket az interneten keresztül, mivel jelentősen nőhetnek a költségek és az adminisztratív tennivalók is - hívja fel a figyelmet a Deloitte. Jelenleg, ha egy brit webshopból vásárol valaki, legtöbbször az ottani, 20 százalékos áfára kell számítania a vételárban. Ha ezt kifizette, és megérkezett Magyarországra az áru, nincs más dolga.

A Fehér Ház a klímaváltozás nemzetbiztonsági kockázatait vizsgáló bizottságot hoz létre

Fontos - 2019-02-21

- A Fehér Ház a klímaváltozás nemzetbiztonsági kockázatait vizsgáló bizottságot hoz létre - értesült a The New York Times című lap csütörtökön. A lap egy február 14-i keltezésű, a Fehér Házban készült feljegyzésre hivatkozva azt írta, hogy Donald Trump elnök munkatársai már elkészítették annak az elnöki rendeletnek a vázlatát, amellyel létrehozzák a klímabizottságot.

Ukrajnában változatlanul működik a magyar útlevél-biznisz a Magyarországon elindított büntetőeljárások ellenére

Fontos - 2019-02-20

Ukrajnában változatlanul működnek közvetítőcégek, amelyek bizonyos összegért akár a magyar nyelvet nem beszélő ukrán állampolgároknak is szereznek magyar útlevelet, annak ellenére, hogy Magyarországon a nemrég napvilágra került információk szerint büntetőeljárások indultak jogtalanul megszerzett magyar állampolgárságok ügyében - írta az UNIAN hírügynökség két újságírója szerdán megjelent cikkében.

Az írás szerzői kitértek arra, hogy Polt Péter magyar főügyész a napokban közölte: ukrán állampolgárok honosítása, illetve magyarországi letelepedése ügyében 370 esetben indítottak nyomozást. A bíróságok 108 ügyben hoztak ítéletet, amelyek közül kettő még nem jogerős. Hozzáfűzték, hogy az ellenőrzések főként a nyugdíjasokra irányultak.

Az újságírók szerint a helyzetben az a "legviccesebb", hogy Budapest eddig maga osztogatta bőkezűen a magyar útleveleket az ukránoknak, nem törődve az ukrán törvények megsértésével, majd a kialakult helyzetet Ukrajna ellen használta fel, például az oktatási törvény körül kialakult vitában, amelyben a magyar kisebbség jogainak csorbításával vádolta Kijevet

Tízezrek tiltakoztak Franciaországban az antiszemitizmus ellen

Fontos - 2019-02-20

Tízezrek tiltakoztak kedd este mintegy hetven francia városban az elmúlt hetekben elkövetett antiszemita támadások ellen. Párizsban mintegy 20 ezren gyűltek össze a République téren, miközben Emmanuel Macron államfő a Soá emlékhelyen koszorúzott a parlament két háza elnökének kíséretében.

Kalifornia és 15 tagállam pert indított a Trump-kormányzat ellen a rendkívüli állapot miatt

Fontos - 2019-02-19

Kalifornia és 15 másik amerikai tagállam hétfő este pert indított a Trump-kormányzat ellen a rendkívüli állapot kihirdetése miatt.

Ifo: az új amerikai importvámok felére csökkenthetik az autóexportot az Egyesült Államokban

Fontos - 2019-02-18

Az Egyesült Államokba irányuló német autóexport hosszabb távon a felére csökkenhet, ha a washingtoni kormány fenyegetéseit betartja és megemeli az importvámot.

A vámemelés összességében 7,7 százalékkal csökkentheti a német autókivitelt, ami mintegy 18,4 milliárd eurónak felel meg - vélte Gabriel Felbermayr, az ifo müncheni gazdaságkutató intézet külkereskedelemmel foglalkozó részlegének vezetője

Biztosítási alkuszok: a casco nem váltja ki a kátyúbiztosítást

Fontos - 2019-02-17

A kátyúk által a gépjárművekben okozott károkat az illetékes útkezelők csak a panaszok mintegy felében térítik meg, az évi néhány ezer forintos kátyúbiztosítás azonban alapvetően növeli a kártérítés esélyét - hívja fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).

Robert Mueller legalább 19 évi börtönt javasol kiszabni Manafortra, Trump volt kampányfőnökére

Fontos - 2019-02-16

- Robert Mueller, a különleges vizsgálóbizottság vezetője legalább 19 évig tartó börtönbüntetés kiszabását javasolja Paul Manafortra, Donald Trump amerikai elnök volt kampányfőnökére - adta hírül pénteken este több helyi médium a bizottság beadványára hivatkozva.

A fiatal felnőttek örülnek a csoknak, építkezni azonban nem akarnak egy felmérés szerint

Fontos - 2019-02-15

- A magyar fiatal felnőttek közel fele szerint a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) növeli az építési kedvet, azonban csupán a megkérdezettek 15 százaléka vágna bele az otthonteremtésbe a következő öt évben - derül ki a Berger Házak Zrt. és a Pulzus közvéleménykutató közös felméréséből.

A reprezentatív felmérést 25-45 éves magyar fiatalok körében, 1000 ember bevonásával végezték. A válaszadók a csok mellett az új lakások építéséhez adott másik állami ösztönzőt, az áfa-kedvezményt is pozitívumként értékelik - áll a közleményben.

NASA: utoljára próbálnak kapcsolatba lépni az Opportunity marsjáró robottal

Fontos - 2019-02-13

- Az amerikai űrhajózási hivatal (NASA) kedden bejelentette, hogy tesz még egy utolsó kísérletet a kapcsolatfelvételre az Opportunity marsjáróval, de kudarc esetén működésképtelennek nyilvánítja a robotot.Az utolsó tesztet helyi idő szerint kedd este végzik el, s az eredményről az űrhajózási hivatal ezt követően sajtótájékoztatót tart.

EP-választás - Tájékoztatta az uniós állampolgárokat az NVI, hogy magyar pártlistákra is szavazhatnak

Fontos - 2019-02-12

A májusi európai parlamenti (EP) választáson a Magyarországon élő európai uniós állampolgárok is szavazhatnak a magyar pártlistákra, az érintetteket a Nemzeti Választási Iroda (NVI) már tájékoztatta arról, hogy május 10-éig kérhetik magyarországi névjegyzékbe vételüket a lakcímük szerinti polgármesteri hivatalnál.

Fél kilogramm kokaint talált a rendőrség egy budapesti irodában

Fontos - 2019-02-09

Fél kilogramm kokaint és 320 gramm hasisgyantagyanús anyagot találtak a rendőrök egy irodában Budapest XIX. kerületében. Elfogtak négy férfit, lefoglaltak 4 millió forint készpénzt és egy nagy értékű luxusterepjárót is - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon szombat hajnalban.

Szexuális visszaélésekkel kapcsolatos belső vizsgálatokról kért felvilágosítást a katolikus egyháztól a spanyol kormány

Fontos - 2019-02-08

- A spanyol kormány szexuális visszaélésekkel kapcsolatos belső vizsgálatokról kért felvilágosítást a spanyol katolikus püspöki konferenciától (CEE) - írta az El País című napilap pénteken.

A Gazprom 1,25 milliárd dollárnyi kötvényt bocsátott ki

Fontos - 2019-02-07

A Gazprom orosz gázipari cég dollárban bocsátott ki kötvényeket jelentős túljegyzéssel.Az Interfax orosz hírügynökségnek a helyzetet jól ismerő források azt mondták, hogy a Gazprom 1,25 milliárd dollár értékben dobott piacra adósságpapírokat.

Trump bejelentette: február 27-28-án találkozik az észak-koreai vezetővel Vietnamban

Fontos - 2019-02-06

) - Vietnamban lesz február 27-28-án Donald Trump amerikai elnök és az észak-koreai vezető második csúcstalálkozója. A hírt Donald Trump amerikai elnök jelentette be a képviselőházban az Unió állapotáról kedd este elmondott évértékelő beszédében.

INF-szerződés - Fegyverzetfejlesztésekre adott utasítást az orosz védelmi miniszter

Fontos - 2019-02-05

- A tengeri állomásoztatású Kalibr manőverező robotrepülőgép szárazföldi változatának és szárazföldről indítható, megnövelt hatótávolságú hiperszonikus rakéta indítóállásainak kifejlesztésére adott utasítást Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter kedden.

Venezuelai válság - Spanyolország elismerte Juan Guaidó ideiglenes elnökségét

Fontos - 2019-02-04

Spanyolország elismeri Juan Guaidót Venezuela ideiglenes elnökeként - jelentette be Pedro Sánchez spanyol kormányfő rendkívüli sajtótájékoztatón Madridban hétfőn.