Fontos

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 2621 találatból.

Harmincévi csúcson a brit infláció

Fontos - 2022-04-13

Három évtizede nem mért ütemre gyorsult márciusban az éves összevetésben számolt brit infláció.

Ukrajnai háború - Az Ericsson és a Nokia döntött oroszországi tevékenységéről

Fontos - 2022-04-12

A világ két vezető távközlési cége közül a svéd Ericsson felfüggesztette oroszországi tevékenységét, a finn Nokia pedig bejelentette, hogy végleg hátat fordít az orosz piacnak az Ukrajna elleni orosz háborúval összefüggésben.

Koronavírus - Olaszországban megkezdik az oltás nélküli ötven év felettiek szankcionálását

Fontos - 2022-04-08

Hatszázezer ötven év feletti személyt azonosított az olasz egészségügyi tárca, aki indoklás nélkül halasztotta el az oltás felvételét, és ezért pénzbírságra kötelezhető az érvényes járványintézkedések szerint. A bírságokat pénteken kezdik postázni.

- Borrell: az EU hamarosan jóvá hagyhatja ötödik szankciós csomagját Oroszországgal szemben

Fontos - 2022-04-07

- A Külügyek Tanácsa írásbeli eljárás útján akár már csütörtökön vagy pénteken, illetve a hétfői ülésén jóváhagyhatja az Európai Unió ötödik szankciós csomagját Oroszországgal szemben - közölte Josep Borrell, az Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője Brüsszelben, a NATO-tagországok külügyminisztereinek ülésére érkezve csütörtökön.

Josep Borrell újságíróknak nyilatkozva kijelentette: fontos, hogy "továbbra is nyomást gyakoroljunk Oroszországra, és támogassuk Ukrajnát".Szavai szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek erős a támogatottsága, Ukrajnának azonban több fegyverre van szüksége. Több erőforrásra, több katonai képességre az orosz agresszióval szembeni ellenálláshoz - húzta alá.

Koronavírus - 6,404 millió a beoltottak, 2880 az új fertőzöttek száma Magyarországon, elhunyt 36 beteg

Fontos - 2022-04-06

Magyarországon a beoltottak száma 6 403 532, közülük 6 188 620-an a második, 3 848 757-en a harmadik, 268 485-en már a negyedik oltást is megkapták.

NNK: megállt a koronavírus-koncentráció növekedése a szennyvízben

Fontos - 2022-04-05

Megállt a koronavírus-örökítőanyag koncentrációjának növekedése a szennyvízben - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden a honlapján.

Választás 2022 - Csak pecséttel érvényes a szavazólap

Fontos - 2022-04-03

- Nem érvényes az a szavazólap, amelyet a szavazatszámláló bizottság nem pecsétel le a választópolgár jelenlétében. A szavazólapot tilos előre lebélyegezni, azt csak a választópolgár jelenlétében pecsételheti le, azaz "érvényesítheti" a bizottság egyik tagja.

Koronavírus - Sanghajban megkezdődött a város lezárásának második szakasza

Fontos - 2022-04-01

- Sanghajban pénteken kezdetét vette a város szakaszos lezárásának második része, amelynek során a Huangpu-folyótól nyugatra található városrészeket helyezik vesztegzár alá a koronavírus-járvány újabb hullámának megfékezése érdekében.

Ma egyesül a Budapest Bank és az MKB Bank

Fontos - 2022-03-31

A terveknek megfelelően halad a Magyar Bankholding tagbankjainak egyesítése: március 31-én éjfélkor megvalósul a Magyar Bankholding két tagbankja, a Budapest Bank és az MKB Bank jogi egyesülése. Az egyesült pénzintézet átmenetileg MKB Bank Nyrt. néven működik tovább; és az április 2-3-i hétvégén az azonnali fizetési rendszert ütemezetten leállítják - közölte a pénzintézet csütörtökön.

NAV: 98 millió forint értékű hamis parfümöt találtak egy teherautóban

Fontos - 2022-03-30

Kilencvennyolcmillió forint értékű hamis parfümöt találtak az M1-es autópálya hegyeshalmi szakaszán egy cseh teherautóban.

Ukrajnai háború - FAO: 8-22 százalékkal emelheti a globális élelmiszerárakat az orosz invázió hatása

Fontos - 2022-03-28

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO szerint negatív következményekkel jár a globális élelmiszerpiacra az Ukrajna elleni orosz háború. Oroszország és Ukrajna a mezőgazdasági nyersanyagok és élelmiszerek jelentős termelői és exportőrei.

A FAO előrejelzése szerint "a két országból származó gabona- és napraforgómag-export hirtelen és meredek visszaesésének lehetséges hatásait a 2022/2023-as mezőgazdasági szezonban csak részben tudják majd ellensúlyozni az alternatív források". Számos más exportáló ország termelési és ellátási képességét korlátozhatják a magas termelési és ráfordítási költségek - áll a szervezet közleményében, amely szerint "az ebből eredő globális kínálati hiány az amúgy is emelkedő nemzetközi élelmiszer- és takarmányárakat 8-22 százalékkal növelheti".

Koronavírus - A fertőzöttek száma 480,1 millió, a halálos áldozatoké 6,121 millió a világon

Fontos - 2022-03-27

A világon 480 109 640 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 121 004 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint vasárnap reggeli adatai alapján.Egy nappal korábban a világon 479 000 756 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 6 114 171 volt.

A fertőzés 192 országban és régióban van jelen.

A hivatalos adatok szerint a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 betegségnek az Egyesült Államokban van a legtöbb fertőzöttje, 79 946 097. A halálos áldozatok száma 976 736.

Visszavonta Oroszország osztályzatait a Fitch Ratings

Fontos - 2022-03-26

Visszavonta Oroszország besorolásait szombat hajnalban a Fitch Ratings. A nemzetközi hitelminősítő Londonban bejelentette, hogy a döntést az ukrajnai háború miatt Oroszország ellen hozott szankciók alapján hozta.

A hatodik tömeges korallfehéredés zajlik az ausztráliai Nagy-korallzátonyon

Fontos - 2022-03-25

A Nagy-korallzátonyt felügyelő ausztrál tengeri park hatóság (GBRMPA) közleménye szerint a zátony mintegy 1200 kilométernyi hosszúságú területét érinti az újabb, már hatodik tömeges fehéredés, amit a globális felmelegedés okoz. A tudósok azonnali lépéseket sürgettek a klímaválság elhárítására.

Energiahivatal: tavaly 57 százalékkal több áramot töltöttek autóikba a nyilvános töltőállomásokon a magyarok

Fontos - 2022-03-24

Tavaly 57 százalékkal több, 10 907 Megawattóra (MWH) áramot töltöttek az autóinkba a magyarok a nyilvános töltőállomásokon, mint 2020-ban, az egyenáramú (DC) és a váltóáramú (AC) töltéseket is beleértve, és a töltési darabszámok is új csúcsot mutatnak.

NATO-csúcs - Stoltenberg: a NATO megerősíti a szövetség keleti vonalának védelmét

Fontos - 2022-03-23

A NATO új harccsoportokat telepít Bulgáriába, Magyarországra, Romániába és Szlovákiába, hogy megerősítse a szövetség keleti régiójának védelmét - közölte a NATO főtitkára Brüsszelben, a 30 államot tömörítő, brüsszeli székhelyű észak-atlanti szervezet csütörtökre tervezett rendkívüli csúcstalálkozóját megelőzően szerdán.

Jens Stoltenberg tájékoztatóján közölte, hogy a NATO a négy új harccsoport telepítése mellett megerősíti a Lengyelországban és a balti országokban már jelen lévő erőit, ezzel nyolcra emelkedik a nemzetközi harccsoportok száma a szövetség keleti régiójának teljes hosszán, a Balti régiótól a Fekete-tengerig.

Elmondta, hogy a szövetség keleti felének megerősítésére a biztonsági környezet megváltozása miatt van szükség. A szárazföldi, légi és tengeri harccsoportok telepítése Oroszország ukrajnai inváziójára adott azonnali válaszintézkedést jelent. Az intézkedés megerősíti, hogy a szövetség szavatolja minden tagországának védelmét és biztonságát bármilyen fenyegetéssel szemben - emelte ki.

GKI: a magyar cégek háromnegyede fenyegetésnek érzi a háborút

Fontos - 2022-03-22

A szomszédban kitört háború a válaszadó cégek jelentős többsége szerint egyértelműen negatív hatással van üzletmenetére.

Ukrajnai háború - Humanitárius tranzitpont nyílt a BOK csarnokban

Fontos - 2022-03-21

A budapesti BOK csarnokban nyitott humanitárius tranzitpontot hétfőtől a kormány a karitatív szervezetekkel együttműködve az ukrajnai menekültek számára - jelentette be a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára.

György István közölte, a Keleti és a Nyugati pályaudvaron ezt követőn csak információs pontok működnek, a háború elől menekülőket pedig buszokkal szállítják át a két pályaudvarról, illetve Kőbánya felső vasútállomásról a BOK csarnokba, ahol kulturált körülményeket alakítottak ki.

Derecskei győztes a Magyarország étele 2022. szakácsversenyen

Fontos - 2022-03-20

A derecskei Almavirág Team (Breitenbach Attila, Balogh Szabolcs) nyerte meg az ötödször megrendezett Magyarország étele 2022. szakácsversenyt.

A csapat a Hortobágy ízei (marhafartő borókával, slambuc, lecsó, zsályás vajmártás) fantázianevű étellel győzött a versenyen. A második helyezett a Lifestyle Hotel Mátra, a harmadik a Blöff Bisztró lett.

Az átadón Sölch Gellért az Emberi Erőforrások Minisztériumának stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta, hogy a koronavírus-járvány miatti nehéz hónapok után "a vendéglátásba is visszatért az élet", amit a legfrissebb adatok alátámasztanak. Elmondása szerint a vendéglátóhelyek forgalma az elmúlt hét hónapban jelentősen, 43,5 milliárd forinttal meghaladta a járványt megelőző hasonló időszak adatát, ami mintegy ötszázalékos bővülést, a járványos időszakhoz képest pedig másfélszeres bővülést jelent.


Az Ökológiai Kutatóközpont kutatói szerint a terepkísérletek jelentősen alulbecsülik az aszályok ökológiai következményeit

Fontos - 2022-03-17

Az ELKH Ökológiai Kutatóközpont (ÖK) kutatói a Nature Ecology & Evolution szaklapban megjelent legújabb tanulmányukban a szárazságok következményeit vizsgáló terepkísérletek eredményeit vetették össze a tényleges aszályok megfigyelésekor szerzett adatokkal egy globális szintézis keretében. A kutatók azt találták, hogy noha már a kísérletek is súlyos következményeket jeleznek előre, a megfigyelések adatai azokat lényegesen felülmúlják.

A rohamosan zajló klímaváltozás következményei emberi léptékben mérve viszonylag lassan jelennek meg, és a hatásokat gyakran elfedhetik más folyamatok, ezért az éghajlatváltozás ökológiai hatásainak vizsgálata bonyolult. A kutatók leggyakrabban két megközelítést alkalmaznak: megfigyelik a természetes jelenségeket, és igyekeznek például az élővilág változásait összekötni az éghajlat átalakulásával, vagy terepkísérleteket végeznek, amelyek során megpróbálják a klímaváltozás valamely összetevőjét reprodukálni - olvasható az ELKH csütörtöki közleményében.