Fontos

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 2785 találatból.

Koronavírus - 6 millió 422 ezer a beoltott, 528 az új fertőzött és elhunyt 10 beteg

Fontos - 2023-04-19

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 422 221, közülük 6 210 305-en a második, 3 905 275-en a harmadik, 425 531-en pedig már a negyedik oltásukat is megkapták - közölte a Koronavírus Sajtóközpont a múlt heti összesített adatokat ismertetve szerdán.

Felszámolták egy számlagyárat is üzemeltető zöldséges céghálózatot

Fontos - 2023-04-18

Csaknem kétmilliárd forintnyi áfát nem fizetett be az a zöldség- és gyümölcskereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet, amelyet a napokban számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - közölte a NAV Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága kedden.

A számlagyárat is üzemeltető szervezet vezetőit letartóztatták, a lefoglalt, gyorsan romló árukészletet elárverezték.

A bűnszervezet "fő profilja" az volt, hogy a Budapesti Nagybani Piac egyes zöldség- és gyümölcskereskedőinek állított ki fiktív belföldi beszerzési számlákat, miközben a cégek az árut a valóságban a Közösség területéről közvetlenül szerezték be

Nobel-díjas asztrofizikus tart előadást az Akadémián szerdán

Fontos - 2023-04-17

Adam Riess asztrofizikus, a 2011-es fizikai Nobel-díj egyik kitüntetettje Az Univerzum tágulásának meglepő története címmel tart ismeretterjesztő előadást április 19-én, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) dísztermében.

Az ELKH Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) közleménye szerint Adam Riess magyarországi látogatásának apropóját az a Konkoly Thege Miklós Csillagászati Kutatóintézet által szervezett nemzetközi tudományos szimpózium adja, amelyre április 17-21. között kerül sor mintegy 160 kutató részvételével.

Színházi olimpia - Első alkalommal rendezik meg a Budapesti Nemzetközi Kortárs Bábfesztivált

Fontos - 2023-04-15

- Abstract címmel rendezi meg az első Budapesti Nemzetközi Kortárs Bábfesztivált május 6. és 19. között a Budapest Bábszínház a 10. Nemzetközi Színházi Olimpia keretei között. A színház közleménye szerint az esemény a szakmának és a nézőknek egyaránt betekintést kíván nyújtani a nemzetközi kortárs bábművészet élvonalába.

Agrometeorológia: az elmúlt napokban előfordult fagyoknál nagyobb hideg már nem valószínű

Fontos - 2023-04-07

- Lassan melegszik az idő, a számítások szerint az elmúlt napokban előfordult fagyoknál nagyobb hideg már nem valószínű - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat agrometeorológiai elemzésében, a honlapján.

Coface: megugrott a fizetésképtelenségi eljárások száma Magyarországon

Fontos - 2023-04-05

Majdnem kétszer annyi felszámolási eljárás indult magyarországi székhelyű vállalatokkal szemben 2022-ben, mint egy évvel korábban.

Ez derül ki a Coface nemzetközi hitelbiztosító elemzéséből. Továbbra is az építőipar számít a legrizikósabb szektornak, a legstabilabb pedig az agrárium - összegezték.

Donald Trumpot vád alá helyezték, de ártatlannak vallotta magát

Fontos - 2023-04-05

Ártatlannak mondta magát az ellene felhozott vádakban Donald Trump.

Az Amerikai Egyesült Államok volt elnökét kedden hivatalosan is vád alá helyezték az ügyész kezdeményezésére.A Donald Trump elleni 16 oldalas vádirat 34 vádpontból áll, amelyek mindegyike üzleti adatok meghamisítását tartalmazza. A volt elnök hétfőn utazott New Yorkba, majd kedden szállították át a manhattani Trump-toronyházból a bíróságra, miután nyomozók hivatalosan letartóztatták.

A volt elnököt nem bilincselték meg, és az előzetes várakozásokkal ellentétben nem készült róla, az ilyen esetben megszokott, gyanúsítotti fotó sem.

A párizsiak többsége a bérelhető elektromos rollerek betiltására szavazott a helyi népszavazáson

Fontos - 2023-04-03

- A bérelhető elektromos rollerek használatáról a hétvégén Párizsban tartott népszavazáson a szavazók csaknem 90 százaléka a betiltás mellett voksolt - tudatta a francia főváros polgármesteri hivatal.

Illegális bevándorlás - Brit belügyminiszter: biztonságosan áttelepíthetők Ruandába az illegális bevándorlók

Fontos - 2023-04-02

Suella Braverman brit belügyminiszter szerint biztonságban lesznek azok az illegális bevándorlók, akiket a brit kormány Ruandába tervez áttelepíteni.

MNB: több mint százmilliós bírságot kapott a SET GROUP

Fontos - 2023-03-31

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 105 millió forint bírságot szabott ki a SET GROUP Nyrt.-re a rendkívüli tájékoztatási kötelezettségre, illetve a piaci manipuláció tilalmára vonatkozó jogszabályi rendelkezések megsértése miatt - közölte a jegybank pénteken.

A robogók majdnem fele kötelező biztosítás nélkül közlekedik

Fontos - 2023-03-29

A magyar utakon közlekedő 650 ezer robogó kevesebb, mint felére kötnek kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást.

Az átlagosan 7-8 ezer forintos éves díj kifizetésével a tulajdonosok elkerülhetik a közúti bírságot és baleset esetén a több százezer forintot elérő átlagos kártérítést - hívja fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).

Szabálytalankodó autósokat bírságoltak civil járműből ellenőrző rendőrök Budapesten

Fontos - 2023-03-27

"Civil jellegű" kamerás gépkocsit vezetve szűrtek ki a forgalomból másokra veszélyt jelentő, illetve kirívó szabálysértéseket elkövető autósokat a fővárosban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

A harmadik legmelegebb és tizenhetedik legszárazabb év volt a tavalyi

Fontos - 2023-03-23

A harmadik legmelegebb és a tizenhetedik legszárazabb év volt a tavalyi - írta a 2022-es év éghajlati értékeléséről az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.

Az elemzésben azt írták, Magyarországon a 2022-es évi középhőmérséklet országos átlagban 11,83 Celsius-fok volt, ez 1,1 fokkal volt melegebb az 1991-2020-as éghajlati normál értéknél. A tavalyi év a 2019-es és 2018-as évek után a harmadik legmelegebb volt az elmúlt 122 évben

Josep Borrell: megállapodás született a Szerbia és Koszovó közötti kapcsolat rendezésének megvalósításáról

Fontos - 2023-03-19

Megegyezés született a Szerbia és Koszovó közötti kapcsolat rendezését célzó uniós javaslat gyakorlati megvalósításának módjairól.

Ezt közölte Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője szombat késő este, miután az észak-macedóniai Ohridban találkozott Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnökkel és Albin Kurti koszovói miniszterelnökkel, hogy a két ország közötti kapcsolat rendezéséről tárgyaljon.Az uniós diplomata emlékeztetett: az ohridi találkozó célja nem az volt, hogy új megállapodást kössenek, hanem hogy a február végén Brüsszelben született megegyezés megvalósításáról egyeztessenek

MNB: az Aegon és az OTP alapkezelők elkülönítik orosz részvényalapjaik befagyott és likvid eszközeit

Fontos - 2023-03-17

- Az Aegon Alapkezelő Zrt. és az OTP Alapkezelő Zrt. elkülönítik orosz részvénybefektetési alapjaikon belül a befagyott, illetve a likvid eszközállományt.

A befektetési jegysorozatok megosztása nem változtatja meg a befektetők vagyonát, pusztán annak megosztásáról van szó; a hazai orosz kitettségű befektetési alapok állománya minimális a befektetési alapok piacán belül - közölte a Magyar Nemzeti Bank pénteken. Az Aegon Alapkezelő Zrt. és az OTP Alapkezelő Zrt. arról tájékoztatta az MNB-t, hogy orosz részvényalapjaikon belül elkülönítik az ukrajnai háború miatt tartósan illikviddé vált eszközeiket - jellemzően orosz értékpapírokat.

Izraelben a parlament első olvasatban megszavazta az igazságszolgáltatás átalakításának kulcstörvényeit

Fontos - 2023-03-15

Az izraeli parlament, a kneszet megszavazta az igazságszolgáltatási rendszer átalakításának kulcstörvényeit első olvasatban, jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet.

Joe Biden engedélyezte az észak-alaszkai kőolaj kitermelését

Fontos - 2023-03-15

- Az amerikai kormány hosszas megfontolás után, a környezetvédők tiltakozása ellenére engedélyt adott egy újabb alaszkai kőolajmező kiaknázására - jelentették be Washingtonban.

Joe Biden elnök jóváhagyása alapján elindulhat az észak-alaszkai Willow-projekt megvalósítása, aminek keretében akár 199 új fúrótornyot is létesíthetnek a kőolajmezőn három kitermelési helyen. A bányászati jog tulajdonosa, a ConocoPhillips texasi székhelyű olajipari vállalat a Willow-projekt jóváhagyásával egy időben lemondott két másik alaszkai helyszínről, amelyre jogokkal rendelkezik.

A francia szenátus elfogadta a vitatott nyugdíjreformot, a parlament csütörtökön szavazhat

Fontos - 2023-03-12

- A francia szenátus elfogadta vasárnapra virradóan a vitatott nyugdíjreformot.

Az ellenzéki, jobboldali többségű felsőházban 195 szenátor szavazott igennel 112 nem ellenében. Néhány órával korábban már hetedik alkalommal tiltakoztak országszerte százezrek a nyugdíjkorhatár 62-ről 64 évre emelése ellen.

A felsőházi szavazás parlamenti legitimációt adott a reformjavaslatnak, és megnyitotta az utat a végleges elfogadás előtt, amely csütörtökön várható.

Koronavírus - 6,422 millió a beoltottak, 878 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 11 beteg

Fontos - 2023-03-08

- A koronavírus ellen beoltottak száma 6 421 986, közülük 6 209 406-an a második, 3 905 026-an a harmadik, 424 655-en pedig már a negyedik oltásukat is megkapták.

Eztközölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a Koronavírus Sajtóközpont. Az előző héten 878 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 196 804-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

KSH: 4,5 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi üzletek forgalma

Fontos - 2023-03-06

2023. januárban a kiskereskedelem forgalma naptárhatástól megtisztítva 4,5 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakihoz képest - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Januárban az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene 4,8 százalékkal csökkent. Az élelmiszer-kiskereskedelem 76 százalékát adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 6,7 százalékkal kisebb lett, míg az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 0,3 százalékkal emelkedett.A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának volumene összességében 1,5 százalékkal csökkent. Az eladások volumene a textil-, ruházati és lábbeliüzletekben 13, a könyv-, számítástechnika-, egyébiparcikk-üzletekben 5,6 százalékkal nőtt, a használtcikk-üzletekben lényegében nem változott, míg az iparcikk jellegű vegyes üzletekben 1,9, a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszerüzletekben 2,7, a bútor-, műszakicikk-üzletekben 6,5 százalékkal mérséklődött.