Fontos

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 1938 találatból.

Adótanácsadó: jövő évtől újra innovációs járulékot fizethet számos cég

Fontos - 2018-10-17

Négy év járulékmentes időszak után jövő évtől újra innovációs járulékot fizethet a vállalkozások jelentős része - hívja fel a figyelmet a Niveus Consulting Group.

Illegális bevándorlás - Frontex: harmadával csökkent az Európába érkezők száma a tavalyi évhez képest

Fontos - 2018-10-16

- Körülbelül harmadával csökkent idén az illegálisan Európába érkező bevándorlók száma a tavalyi adatokhoz képest: az év első kilenc hónapjában összesen 100 ezer embert regisztráltak a főbb migrációs útvonalakon - írta friss jelentésében az EU part- és határvédelmi ügynöksége (Frontex). A szervezet adatai szerint szeptemberben nagyjából 12 900-an érkeztek a négy fő migrációs útvonalon keresztül az EU-ba, ami 21 százalékos csökkenést jelent az egy évvel korábbihoz képest.

Hasogdzsi-ügy - Török televízió: kedden ismét átvizsgálják Szaúd-Arábia isztambuli főkonzulátusát

Fontos - 2018-10-16

- Kedden ismét átvizsgálják Szaúd-Arábia isztambuli főkonzulátusát, miután hétfő éjszaka egy szaúdi és egy török nyomozócsoport egyszer már átvizsgálta az épületet az október 2-án eltűnt, Rijáddal szemben kritikus szaúdi újságíró, Dzsamál Hasogdzsi nyomai után kutatva - jelentette az NTV török hírtelevízió.

Vitályos: 24 milliárd forint jut a kulturális területre az EFOP forrásaiból

Fontos - 2018-10-15

- Közvetlenül 24 milliárd forint jut a kulturális területre az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programból (EFOP) a 2014 és 2020 közötti időszakban - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára hétfőn Debrecenben.

Politico: Trump Magyarország-politikája miatt aggódnak amerikai törvényhozók

Fontos - 2018-10-11

Huszonkét demokrata párti amerikai törvényhozó egy levélben aggályainak adott hangot Donald Trump elnök Magyarország-politikája miatt - írta honlapján a Politico című amerikai folyóirat európai kiadása.

Az agrárkamara kezdeményezte az illegális kutak bírságmentes engedélyeztetési időszakának meghosszabbítását

Fontos - 2018-10-10

- A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kezdeményezte az illegálisan kialakított kutak bírságmentes engedélyeztetési időszakának meghosszabbítását 2020 végéig, a kapcsolódó törvénymódosításról a napokban tárgyal a kormány - közölte a NAK szerdán.

Rontotta világgazdasági növekedési előrejelzését az IMF

Fontos - 2018-10-09

A tavaszi prognózisa óta erőteljesebben jelentkező kockázatok miatt lefelé korrigálta idei és jövő évi világgazdasági növekedési előrejelzését a Nemzetközi Valutaalap (IMF) kedden publikált őszi jelentésében, amelyben összehangolt makro- és mikroszintű intézkedéseket javasol a gazdaságok belső ellenálló képességének megerősítésére.

Az idei és a jövő évi globális GDP-növekedés a tavalyival megegyező 3,7 százalék lehet, mindkét évben 0,2 százalékponttal rontották az áprilisban közzétett előrejelzést.

A valutaalap elemzői rámutattak: a világgazdaság 2016 közepe óta stabil növekedési ütemet mutat. Az idei és a jövő évi növekedés is várhatóan eléri a 2017-es szintet, bár kevésbé kiegyensúlyozottan, mint az utóbbi években, és egyes fejlett gazdaságok esetében már tetőzni is fog a bővülés.

Szerb elnök: Belgrád katonailag semleges marad, de együttműködik a NATO-val

Fontos - 2018-10-08

Szerbia a jövőben is megtartja katonai semlegességét, de javítani szeretne az együttműködésén NATO-val, és meg kívánja őrizni jó kapcsolatát Oroszországgal és Kínával - hangsúlyozta Aleksandar Vucic szerb elnök hétfőn a Belgrádhoz közeli Mladenovacon, ahol Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral közösen nyitotta meg a Szerbia 2018 elnevezésű, civileknek szervezett nemzetközi terepgyakorlatot.

- Az EU határvédelmi megállapodást kötött Albániával

Fontos - 2018-10-05

Operatív együttműködésről kötött megállapodást Albániával az Európai Unió Határ- és Partvédelmi Ügynöksége (Frontex) - jelentette be Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs politikáért és uniós belügyekért, valamint az uniós polgárságért felelős tagja pénteken.

A Hamász vezetője nem akar több háborút Izraellel

Fontos - 2018-10-04

Nem akar több háborút Izraellel Jahíje Szinuár, a Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamász szervezet vezetője.

Klimkin: Ukrajnán belül kell megoldani a kettős állampolgársággal kapcsolatos jogi ellentmondásokat

Fontos - 2018-10-03

Ukrajnán belüli társadalmi vita keretében "okosan" kell megoldani a kettős állampolgársággal kapcsolatos jogi és biztonsági ellentmondásokat, mert a probléma messze túlmutat az ukrán-magyar viszonyon - írta Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter a Jevropejszka Pravda ukrán portálon szerdán közölt cikkében.

Januártól ellenőrzik az ország biztonsági érdekét sértő külföldi befektetéseket

Fontos - 2018-10-02

Januártól be kell jelenteni, ha Magyarország biztonsága szempontjából fontos iparágakban külföldi befektető szerezne tulajdont - döntött az Országgyűlés kedden a kormány kezdeményezésére.

MLSZ - Csányi Sándor fellebbezett a Puskás-Vidi fegyelmi döntése ellen

Fontos - 2018-10-02

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke megfellebbezte a független fegyelmi bizottság (FEB) első fokú döntését, melyet a testület az OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában lejátszott Puskás Akadémia-Mol Vidi FC mérkőzés után történt rendbontás ügyében múlt kedden hozott.

A Florence trópusi vihar után óriási moszkitók lepték el Észak-Karolinát

Fontos - 2018-10-01

Amerikai sajtójelentések szerint a Florence trópusi vihar után óriási méretű moszkitók lepték el Észak-Karolinát, ahol egyes megyékben közegészségügyi válsághelyzet alakult ki.

A világ jelenleg ismert legnagyobb vérszívó moszkitóinak milliói rajzanak a déli tagállam vihar sújtotta vidékein.

Az óriásszúnyogok árvizes területeken, nedves földben helyezik el tojásaikat, a lárvák hat napon belül óriási, a normálisnál háromszor nagyobb szúnyogokká fejlődnek.

Fokozott ellenőrzést rendelt el az ország több megyéjében az országos rendőrfőkapitány

Fontos - 2018-09-30

Fokozott ellenőrzést rendelt el az ország nyolc megyéjében az országos rendőrfőkapitány október elsejétől 2019. március 6-ig - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján vasárnap.

Magyarország is a műanyag zacskók betiltását tervezi

Fontos - 2018-09-30

Szeptember végén hozták nyilvánosságra azt a jogszabálytervezetet, amelytől a forgalmazott műanyag zacskók jelentős csökkenését várja az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM); a szaktárca hosszú távon a műanyag zacskók forgalmazásának teljes tiltását tervezi. Jelentős szigorítást terveznek 2019-től a műanyag zacskók és az egyszer használatos műanyag eszközök kiszorítása érdekében.

Magyarországon évente több mint 80 darab műanyag zacskót használnak el fejenként, amelyek jelentős része egy használat után azonnal hulladékká válik. A műanyaghulladékok jelentős része hasznosítás helyett lerakóba kerül, még rosszabb esetben a környezetet szennyezi. A természetbe kikerülő műanyag nem csak az állatfajok elpusztulása miatt jelent óriási kárt, de a műanyagok bekerülnek a táplálékláncba, végső soron az élelmiszerekbe és az ivóvízbe is.

Kiberbűnözéssel foglalkozó bírói hálózat alakult az OBH-ban

Fontos - 2018-09-27

Kiberbűnözéssel foglalkozó bírói hálózat alakult az Országos Bírói Hivatalban (OBH) - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.Somogyi Zoltán, az OBH szakmai vezetője elmondta: a leggyakoribb eset - ami ráadásul bárkivel előfordulhat - az a becsületsértés, rágalmazás.Téli vadgyérítést kezdeményez a Balatoni Szövetség

Fontos - 2018-09-26

- A Balaton térségében több helyen is tarthatatlan helyzet alakult ki a vadak elszaporodása miatt, ezért a Balatoni Szövetség (BSZ) kezdeményezi, hogy a belterületi vadgazdálkodás jogi hátterének megteremtéséig az önkormányzatok, a térség vadásztársaságai és a rendőrség összehangolt munkával végezzenek vadgyérítést télen az üdülőrégió belterületein.

Colliers: 35 százalékkal nőtt a budapesti Airbnb szállásokon eltöltött vendégéjszakák száma

Fontos - 2018-09-26

- Tavaly a budapesti Airbnb szállásokon eltöltött vendégéjszakák száma megközelítette az 1,5 milliót, 35 százalékkal meghaladva az egy évvel korábbit - közölte a Colliers International szerdán.

A Colliers International és a Hotelschool The Hague friss, Budapestre vonatkozó elemzése alapján az V., VI., VII. kerületben történik a budapesti foglalások 69 százaléka.

Európai Bíróság: az EP jogosan tagadta meg a képviselők napidíjára vonatkozó adatok közzétételét

Fontos - 2018-09-25

Jogosan tagadta meg az Európai Parlament (EP) a képviselők napidíjára, valamint utazási és más költségeik megtérítésére vonatkozó adatok hozzáférhetővé tételét - döntött kedden az Európai Bíróság törvényszéke.