Fontos

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 2021 találatból.

Tízezrek tiltakoztak Franciaországban az antiszemitizmus ellen

Fontos - 2019-02-20

Tízezrek tiltakoztak kedd este mintegy hetven francia városban az elmúlt hetekben elkövetett antiszemita támadások ellen. Párizsban mintegy 20 ezren gyűltek össze a République téren, miközben Emmanuel Macron államfő a Soá emlékhelyen koszorúzott a parlament két háza elnökének kíséretében.

Kalifornia és 15 tagállam pert indított a Trump-kormányzat ellen a rendkívüli állapot miatt

Fontos - 2019-02-19

Kalifornia és 15 másik amerikai tagállam hétfő este pert indított a Trump-kormányzat ellen a rendkívüli állapot kihirdetése miatt.

Ifo: az új amerikai importvámok felére csökkenthetik az autóexportot az Egyesült Államokban

Fontos - 2019-02-18

Az Egyesült Államokba irányuló német autóexport hosszabb távon a felére csökkenhet, ha a washingtoni kormány fenyegetéseit betartja és megemeli az importvámot.

A vámemelés összességében 7,7 százalékkal csökkentheti a német autókivitelt, ami mintegy 18,4 milliárd eurónak felel meg - vélte Gabriel Felbermayr, az ifo müncheni gazdaságkutató intézet külkereskedelemmel foglalkozó részlegének vezetője

Biztosítási alkuszok: a casco nem váltja ki a kátyúbiztosítást

Fontos - 2019-02-17

A kátyúk által a gépjárművekben okozott károkat az illetékes útkezelők csak a panaszok mintegy felében térítik meg, az évi néhány ezer forintos kátyúbiztosítás azonban alapvetően növeli a kártérítés esélyét - hívja fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).

Robert Mueller legalább 19 évi börtönt javasol kiszabni Manafortra, Trump volt kampányfőnökére

Fontos - 2019-02-16

- Robert Mueller, a különleges vizsgálóbizottság vezetője legalább 19 évig tartó börtönbüntetés kiszabását javasolja Paul Manafortra, Donald Trump amerikai elnök volt kampányfőnökére - adta hírül pénteken este több helyi médium a bizottság beadványára hivatkozva.

A fiatal felnőttek örülnek a csoknak, építkezni azonban nem akarnak egy felmérés szerint

Fontos - 2019-02-15

- A magyar fiatal felnőttek közel fele szerint a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) növeli az építési kedvet, azonban csupán a megkérdezettek 15 százaléka vágna bele az otthonteremtésbe a következő öt évben - derül ki a Berger Házak Zrt. és a Pulzus közvéleménykutató közös felméréséből.

A reprezentatív felmérést 25-45 éves magyar fiatalok körében, 1000 ember bevonásával végezték. A válaszadók a csok mellett az új lakások építéséhez adott másik állami ösztönzőt, az áfa-kedvezményt is pozitívumként értékelik - áll a közleményben.

NASA: utoljára próbálnak kapcsolatba lépni az Opportunity marsjáró robottal

Fontos - 2019-02-13

- Az amerikai űrhajózási hivatal (NASA) kedden bejelentette, hogy tesz még egy utolsó kísérletet a kapcsolatfelvételre az Opportunity marsjáróval, de kudarc esetén működésképtelennek nyilvánítja a robotot.Az utolsó tesztet helyi idő szerint kedd este végzik el, s az eredményről az űrhajózási hivatal ezt követően sajtótájékoztatót tart.

EP-választás - Tájékoztatta az uniós állampolgárokat az NVI, hogy magyar pártlistákra is szavazhatnak

Fontos - 2019-02-12

A májusi európai parlamenti (EP) választáson a Magyarországon élő európai uniós állampolgárok is szavazhatnak a magyar pártlistákra, az érintetteket a Nemzeti Választási Iroda (NVI) már tájékoztatta arról, hogy május 10-éig kérhetik magyarországi névjegyzékbe vételüket a lakcímük szerinti polgármesteri hivatalnál.

Fél kilogramm kokaint talált a rendőrség egy budapesti irodában

Fontos - 2019-02-09

Fél kilogramm kokaint és 320 gramm hasisgyantagyanús anyagot találtak a rendőrök egy irodában Budapest XIX. kerületében. Elfogtak négy férfit, lefoglaltak 4 millió forint készpénzt és egy nagy értékű luxusterepjárót is - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon szombat hajnalban.

Szexuális visszaélésekkel kapcsolatos belső vizsgálatokról kért felvilágosítást a katolikus egyháztól a spanyol kormány

Fontos - 2019-02-08

- A spanyol kormány szexuális visszaélésekkel kapcsolatos belső vizsgálatokról kért felvilágosítást a spanyol katolikus püspöki konferenciától (CEE) - írta az El País című napilap pénteken.

A Gazprom 1,25 milliárd dollárnyi kötvényt bocsátott ki

Fontos - 2019-02-07

A Gazprom orosz gázipari cég dollárban bocsátott ki kötvényeket jelentős túljegyzéssel.Az Interfax orosz hírügynökségnek a helyzetet jól ismerő források azt mondták, hogy a Gazprom 1,25 milliárd dollár értékben dobott piacra adósságpapírokat.

Trump bejelentette: február 27-28-án találkozik az észak-koreai vezetővel Vietnamban

Fontos - 2019-02-06

) - Vietnamban lesz február 27-28-án Donald Trump amerikai elnök és az észak-koreai vezető második csúcstalálkozója. A hírt Donald Trump amerikai elnök jelentette be a képviselőházban az Unió állapotáról kedd este elmondott évértékelő beszédében.

INF-szerződés - Fegyverzetfejlesztésekre adott utasítást az orosz védelmi miniszter

Fontos - 2019-02-05

- A tengeri állomásoztatású Kalibr manőverező robotrepülőgép szárazföldi változatának és szárazföldről indítható, megnövelt hatótávolságú hiperszonikus rakéta indítóállásainak kifejlesztésére adott utasítást Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter kedden.

Venezuelai válság - Spanyolország elismerte Juan Guaidó ideiglenes elnökségét

Fontos - 2019-02-04

Spanyolország elismeri Juan Guaidót Venezuela ideiglenes elnökeként - jelentette be Pedro Sánchez spanyol kormányfő rendkívüli sajtótájékoztatón Madridban hétfőn.

INF-szerződés - Putyin elrendelte a közepes hatótávolságú hiperszonikus fegyver kifejlesztését

Fontos - 2019-02-03

Vlagyimir Putyin orosz elnök vasárnap bejelentette, hogy Oroszország felfüggesztette részvételét a szárazföldön állomásoztatott közepes és rövid hatótávolságú nukleáris eszközök felszámolásáról szóló (INF) szerződésben, valamint elrendelte a Kalibr manőverező repülőgépek szárazföldi változatának és a szárazföldi indítású, közepes hatótávolságú hiperszonikus rakétának a kifejlesztését.

A Facebook és a Twitter bejelentette: Iránhoz, Oroszországhoz és Venezuelához köthető profilokat távolított el

Fontos - 2019-02-01

A Facebook és a Twitter helyi idő szerint csütörtökön bejelentette, hogy Iránhoz, Oroszországhoz és Venezuelához köthető, kampánycélokat szolgáló profilokat távolított el közösségi platformjáról.

Ismét nőtt a szálló por miatti légszennyezettség

Fontos - 2019-01-31

A levegő minősége kilenc településen kifogásolt, ezek: Budapest, Debrecen, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Putnok, Salgótarján, Szolnok, Vác

Jelentősen romlott a Wizz Air harmadik negyedéves pénzügyi eredménye

Fontos - 2019-01-30

Jelentősen romlott a magyar kötődésű Wizz Air diszkont légitársaság pénzügyi eredménye a december 31-ével végződött harmadik pénzügyi negyedévben az egy évvel korábbihoz képest.

MOGYE-ügy - Eredménytelenül végződtek az egyetem és a magyar tagozat vezetése közti tárgyalások

Fontos - 2019-01-29

Eredménytelenül végződtek a Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetem (MOGYTTE) vezetése és a magyar tagozat képviselői között folytatott hétfő esti tárgyalások. Az estébe nyúló négyórás megbeszélésen csak a tárgyalások folytatásáról tudtak megállapodni.

NAV: javítja a versenyfeltételeket a postai küldemények adómentességének eltörlése

Fontos - 2019-01-28

Jelentősen javíthatja a versenyfeltételeket, hogy 2021-től megszűnik az EU-n kívülről érkező, a 22 eurónál kisebb értékű postai küldemények adómentessége - mondta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Repülőtéri Igazgatóságának igazgatóhelyettese a növekedés.hu-nak.