Fontos

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 2055 találatból.

Diszkótragédia - Az EJEB elutasította a West-Balkán egyik tulajdonosának beadványát

Fontos - 2019-04-04

- Elutasította a West-Balkán nevű, mára bezárt budapesti szórakozóhely egyik volt tulajdonosának beadványát a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) csütörtökön, mondván, nem sérültek a panaszos jogai a 2011-es diszkótragédia miatti büntetőeljárás során.

Étkezési búzaliszttel kevert tönkölybúza liszteket vont ki a forgalomból a Nébih

Fontos - 2019-04-03

- Közérdekű bejelentés alapján vizsgált 100 százalékos tönkölybúza liszteket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a hatósági ellenőrzés során bebizonyosodott, hogy nagy mennyiségben közönséges étkezési búzalisztet tartalmaznak.

Húsüzemek működését függesztette fel Békés megyében a Nébih

Fontos - 2019-04-02

- Élelmiszerbiztonsági és higiéniai jogsértések miatt két Békés megyei húsüzem működését függesztette fel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az eljárások folyamatban vannak, a vállalkozások több százezer forintos, akár milliós nagyságrendű bírságra számíthatnak - közölte a hivatal kedden.

Az MNB 25,5 millió forintra bírságolta a Concorde Értékpapír Zrt.-t

Fontos - 2019-04-01

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 25,5 millió forintra bírságolta a Concorde Értékpapír Zrt.-t a működését érintő prudenciális és pénzmosás-megelőzési jogsértések miatt, és kötelezte a jogszabályoknak való megfelelésre.

EP-választás - A választók megtilthatják, hogy nevüket és lakcímüket kiadják a pártoknak

Fontos - 2019-03-31

Azok a választópolgárok, aki nem szeretnék, hogy a májusi európai parlamenti (EP-) választás kampányában a pártok megkeressék, kérhetik a választási irodától, hogy ne adja ki nevüket, lakcímüket.

A pártok azokon a telefonszámokon is megkereshetik a polgárokat, amelyek a nyilvános telefonkönyvben szerepelnek, és amelyek marketing- és tájékoztatási célú felhasználását az érintettek nem tiltották meg. Emellett a korábban a pártok rendelkezésére bocsátott elérhetőségeken is megkereshetik a választópolgárokat.

Kétszázezer nőt érinthet a meddőséget okozó endometriózis Magyarországon

Fontos - 2019-03-29

- Mintegy 200 ezer fogamzóképes nőt érinthet az endometriózis Magyarországon - mondta Bokor Attila, a Semmelweis Egyetem Endometriózis Centrumának vezetője péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Áfacsaló bűnszervezeteket leplezett le a NAV

Fontos - 2019-03-28

Az áfacsalással erősen fertőzött szójakereskedelemmel foglalkozó három bűnszervezetet fogott el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai országos akcióban a közelmúltban - közölte az NAV csütörtökön.

Kultúra-gasztronómia Michelin-csillagot kapott két újabb budapesti étterem

Fontos - 2019-03-27

Újabb két budapesti étterem, a Stand és Babel is bekerült a Michelin-csillagos magyar éttermek sorába. Megőrizte csillagát a Borkonyha, a Costes és a Costes Downtown, továbbra is két csillaggal büszkélkedhet az Onyx.

Ukrán elnökválasztás - Zelenszkij jelentős fölénnyel az élen, Porosenko, ha veszít is, a politikában marad

Fontos - 2019-03-25

- Egy héttel a vasárnap esedékes ukrajnai elnökválasztás előtt még tovább erősítette pozícióját az első helyen Volodimir Zelenszkij humorista, akit a biztos választók 32,1 százaléka támogat a Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet (KMISZ) hétfőn közzétett felmérése szerint.

Boeing-vizsgálat - A cég üzembe helyezte az automatika új szoftverjét

Fontos - 2019-03-21

- A Boeing repülőgépgyár üzembe helyezte a közelmúltban kétszer is katasztrófát szenvedő 737 MAX típusú gépek automatikájának új szoftverét, és dolgozik a kezeléséhez szükséges kézikönyvön - jelentette be szerda este az amerikai szövetségi légügyi hatóság (FAA).

Újabb amerikai bíróság állapította meg a német Bayer cég gyomirtójának rákkeltő hatását

Fontos - 2019-03-20

Újabb amerikai bíróság állapította meg kedden, hogy rákkeltő a német Bayer vegyipari óriás által forgalmazott Roundup nevű gyomirtó. A döntés ezúttal is San Franciscóban született.

Varga Mihály: újabb 5 milliárd forint támogatás a kis- és középvállalkozások munkahelyteremtésére

Fontos - 2019-03-19

Ötmilliárd forintból ismét pályázatot hirdet a Pénzügyminisztérium a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására - jelentette be Varga Mihály.

Negyven kilogramm műanyag zacskót találtak egy bálna gyomrában

Fontos - 2019-03-18

Negyven kilogramm műanyag zacskót találtak egy bálna gyomrában, melynek tetemét a Fülöp-szigeteken mosta partra a tenger - számolt be róla a The Guardian online kiadása hétfőn.

Napi.hu: új igazgatóság és felügyelőbizottság a nemzeti hulladékgazdálkodónál

Fontos - 2019-03-15

Új igazgatóságot és felügyelőbizottságot nevezett ki Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-nél február 8-ától - írta a napi.hu a cégadatbázisokban március 6-án megjelent bejegyzések alapján.

Az új igazgatósági elnök Pankucsi Zoltán lett, aki a Deloitte Magyarország egyik igazgatója volt 2016 szeptemberétől 2018 decemberig.

- Brexit - A brit import zöme vámmentes lesz megállapodás nélküli Brexit esetén is

Fontos - 2019-03-13

- A brit kormány szerdai bejelentése szerint vámmentes lesz a brit import zöme akkor is, ha Nagy-Britannia megállapodás nélkül lép ki az Európai Unióból. A külkereskedelmi minisztérium által nyilvánosságra hozott intézkedési terv 12 hónapra szól, és célja az esetleges megállapodás nélküli Brexit üzleti és fogyasztói költséghatásainak minimalizálása.

Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték a brüsszeli zsidó múzeum merénylőjét

Fontos - 2019-03-12

Életfogytig tartó börtönbüntetést kapott a Belgiumi Zsidó Múzeum előterében 2014 márciusában végrehajtott, négy áldozatot követelő támadás elkövetője, Mehdi Nemmouche - közölte a brüsszeli központi bíróság kedd hajnalban.

Az ítélet szerint Nacer Bendrert, aki a támadáshoz használt fegyverek, egy Kalasnyikov típusú gépkarabély, valamint egy Llama márkájú revolver beszerzésében segédkezett, 15 év letöltendő szabadságvesztéssel büntették.

Páratlan felvételeket tartalmazó dokumentumfilm mutatja be az Apolló-11 misszióját

Fontos - 2019-03-11

Páratlan, korábban nem látott eredeti felvételeket tartalmazó új dokumentumfilm mutatja be az ember első holdra szállását az Apolló-11 misszióval.

Női kézilabda NB I - Rendőrségi vizsgálat indult négy debreceni szurkoló bántalmazása miatt

Fontos - 2019-03-10

A Debrecen női kézilabdacsapatának négy szurkolóját bántalmazták Kisvárdán, a két együttes pénteki bajnokiját követően, ezért a rendőrség vizsgálatot indított. A 23-17-es vendéggyőzelemmel zárult találkozó után a DVSC honlapjának beszámolója szerint "négy debreceni drukker orvosi ellátásra szorult, őket mentő vitte el a csarnokból. Rendőri intézkedés a helyszínen tartózkodó biztosítás vezetője szerint nem történt."

Brexit - Theresa May: megállapodás nélkül hónapokat késhet, akár el is maradhat a Brexit

Fontos - 2019-03-08

Theresa May szerint ha a londoni alsóház a jövő héten sem fogadja el a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeit tartalmazó megállapodást, akkor hónapokat késhet, sőt el is maradhat a Brexit.

Ombudsman: a koraszülött intenzív osztályon lévő gyermek joga a szülő állandó jelenléte

Fontos - 2019-03-07

Az alapvető jogok biztosa szerint a koraszülött intenzív osztályon (PIC) lévő gyermek joga és legjobb érdeke a szülő állandó jelenléte, ezért visszásságot okoz, hogy az egészségügyi-ellátó rendszer nem tudja ezt minden PIC osztályon megoldani.

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala eljuttatott közleményében azt írta, Székely László a vizsgálatot egy panaszlevél alapján indította, amelyben egy édesanya a PIC osztályok eltérő ellátási gyakorlatára hívta fel a figyelmet.