Archívum

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 59708 találatból.

Leállítja a termelést nyíregyházi hűtőszekrénygyárában a svéd Electrolux

Gazdaság - 2023-02-01

Az Electrolux a megváltozott üzleti környezetre és alacsony keresletre hivatkozva 2024. januártól nem folytatja tovább a szabadonálló hűtőszekrények gyártását a 650 dolgozót foglalkoztató nyíregyházi gyárában - közölte a társaság szerdán.

Közleményükben ismertetik: a döntést megelőzően a svéd tulajdonú háztartásigép-gyártó óriásvállalat 2022 utolsó negyedévében hatástanulmányban vizsgálta a nyíregyházi telephely versenyképességét, amelynek legfontosabb szempontjai a kapacitás kihasználtsága, valamint a hűtőszekrény termékkategóriákban készített jövőbeli mennyiségi előrejelzések voltak.

Ismét tömeges sztrájkok kezdődtek Nagy-Britanniában

Ajánljuk - 2023-02-01

Az utóbbi évtized legnagyobb közalkalmazotti sztrájkja kezdődött szerdán Angliában és Walesben a meredeken emelkedő megélhetési költségek miatt.

A legnagyobb számban ezúttal a tanárok sztrájkolnak, de a szerda délutáni adatok alapján rajtuk kívül 124 állami fenntartású vagy kormányzati intézmény 100 ezer munkavállalója csatlakozott az akcióhoz.

Ismét sztrájkolnak a brit határrendészeti hatóság (UK Border Force) alkalmazottai. Az ő munkabeszüntetésük érinti a külföldről érkezők útlevélellenőrzését, bár a legnagyobb brit repülőtér, a London nyugati határában működő Heathrow szerdán arról számolt be, hogy ezúttal minimális mértékű a fennakadás.

Pártok-LMP LMP: a kormány nem tud válaszolni az emberek kérdéseire az akkumulátorgyárakról

) - Az LMP szerint a kormány nem képes válaszolni a lakosság akkumulátorgyárakkal kapcsolatos kérdéseire.

Szlovákiában megkezdte az áramtermelést a mohi atomerőmű harmadik blokkja

Fontos - 2023-02-01

Megkezdte az áramtermelést a mohi atomerőmű harmadik blokkja nem sokkal kedden éjfél előtt, az előírt tesztek befejezése után.

Az atomerőmű harmadik blokkjának jelenlegi áramtermelése nominális teljesítményének 20 százalékát éri el, a következő hónapokban - újabb teljesítményteszteléseket követően - a termelés elérheti a száz százalékot, 471 megawattot.

Fegyházbüntetésre ítélték az újpesti autókereskedő-gyilkosság vádlottjait

Jogtudor - 2023-02-01

- Ítéletet hirdettek annak a három férfinak az ügyében, akik a vád szerint 2019 májusában Szentendrére csaltak, majd megöltek egy újpesti autókereskedőt - közölte szerdán a Fővárosi Törvényszék .

Az ítélet nem jogerős. Mint írták, az elsőrendű vádlottat emberölés, a másodrendűt felbujtóként elkövetett emberölés, a harmadrendűt pedig bűnsegédként elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek kedden a Fővárosi Törvényszék, továbbá mindhármuk bűnösségét megállapította társtettesként, csoportosan elkövetett kifosztás bűntettében is.

Koronavírus - NNK: stagnál a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

...kontra - 2023-02-01

Stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján.

Azt írták: a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja az országos átlagot tekintve a 4. héten számottevően nem változott.

A vizsgált városok háromnegyedét stagnáló tendencia jellemzi. Csökkenés figyelhető meg a budapesti agglomerációs települések közös mintájában, Pécsen, Szekszárdon és Szolnokon, emelkedő tendencia Egerben és Kaposváron tapasztalható - írták.

Több mint egy kilogramm heroint találtak egy házaspárnál Újpesten

Fontos - 2023-02-01

Több mint egy kilogramm heroint és más kábítószereket találtak egy házaspár újpesti lakásában és egy üzemben.

Koronavírus - 6,421 millió a beoltottak, 620 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 19 beteg

Pro... - 2023-02-01

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 421 498, közülük 6 208 088-an a második, 3 904 558-an a harmadik, 422 103-an pedig már a negyedik oltását is megkapták - közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a Koronavírus Sajtóközpont.

A Boeing elbúcsúzott a legendás 747-estől, legyártották az utolsó Jumbo Jetet

Kigördült a gyárból kedden a Boeing utolsó 747-ese, ismert nevén Jumbo Jet, a cég 54 év után állította le a repülőgépmodell gyártását.

A megrendelőnek kedden átadott szállítórepülő sorrendben az 1574. volt, amely a Boeing Washington állambeli gyárában elkészült. A Jumbo Jet a repüléstörténet része lett, megjelenésével olyan távoli városok közvetlen összeköttetése valósult meg légi úton, ami korábban nem volt lehetséges. Különlegességei közé tartozik, hogy kétszintes, és csaknem 500 utas elszállítására képes. Használják áruszállításra, valamint az elnöki repülő, az Air Force One szintén Jumbo Jet, és ezt a modellt használták a NASA űrsiklójának szállítására is.

Annyira nem akarja kiadni Tompos Mártonnak a külügy a lélegeztetőgép-biznisz dokumentumait, hogy a Kúriánál fellebbeznek

Tompos Márton, a Momentum szóvivője és frakcióvezető-helyettese, a Facebookon számolt be róla, hogy a másfél éves huzavona és két elvesztett per után sem hajlandó a Külügy kiadni a lélegeztetőgépekkel kapcsolatos nyilvános adatokat, hanem inkább a Kúriához fordulnak fellebbezéssel.

Megöltek egy 54 éves férfit a hajdú-bihari Furtán

Kékhírek - 2023-01-30

- Megöltek egy 54 éves férfit a hajdú-bihari Furtán, a gyilkossággal gyanúsított négytagú társaságot 24 órán belül elfogták a rendőrök - közölte a vármegyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálata hétfőn.

Az eMAG üzemeltetői 50 millió forintos bírságot kaptak a Gazdasági Versenyhivataltól

Fogyasztóvédelem - 2023-01-30

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 50 millió forintos bírságot szabott ki az eMAG webáruház üzemeltetőire (Dante International S.A., Extreme Digital- eMAG Kt.).

Megszegték a korábbi jóvátételi vállalásaikat - közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hétfőn az MTI-vel. Az eMAG tudomásul vette a hatóság döntését, bár azzal nem ért maradéktalanul egyet - közölte a cég.


Az internetes szólás- és sajtószabadság fontosságát vizsgálta az NMHH

Belföld - 2023-01-30

Lassan, de biztosan növekszik a médiatudatosság, a fogyasztókban életszerű és erőteljes igények mutatkoznak a médiatudatosság használatában és társadalmi fejlesztésében - derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közelmúltban végzett kutatásából, amelyről az NMHH Kommunikációs Igazgatósága hétfőn közleményben tájékoztatta az MTI-t.

Tizenhárom év fegyházbüntetést kapott egy férfi, aki éveken át követett el kiskorú fia ellen szexuális erőszakot

Jogtudor - 2023-01-30

Jogerősen tizenhárom év fegyházbüntetéssel sújtott a Pécsi Ítélőtábla egy férfit, amiért kiskorú fiúgyermekével szemben éveken keresztül szexuális erőszakot követett el.

Nagy az érdeklődés az első működő romániai offshore földgázkitermelés iránt

Befektetés - 2023-01-30

- Nagy az érdeklődés romániai Midia-térségben működő fekete-tengeri földgázkitermelésben 70 százalékos részesedéssel rendelkező Black Sea Oil and Gas (BSOG) iránt. A cégre 800 millió euróért keres vevőt az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) és az amerikai Carlyle magántőke-befektető csoport - írta hétfőn a Profit.ro gazdasági portál.

A cég dokumentációs csomagjához 11 érdeklődő, köztük a Romgaz román állami földgáztársaság és az osztrák OMV-Petrom kért hozzáférést, amelyek a - Midia-térségnél ígéretesebb, de csak jelentős beruházások után kitermelhető - mélytengeri Neptun-térségben rendelkeznek 50-50 százalékos részesedéssel. A lap szerint a környező országok (Magyarország, Bulgária és Ukrajna) állami energiavállalatai és kisebb helyi vállalatok is az érdeklődők között lehetnek.

A Profit.ro némiképp meglepőnek tartja a Romgaz vásárlási szándékát, tekintettel arra, hogy a román állami vállalat frissen fizetett 1 milliárd eurót a Neptun Deep földgázmező 50 százalékáért, ahol még kétszer ennyit kell befektetnie a termelés megkezdése érdekében. A Romgaznak ráadásul jövőre mintegy 900 millió lej (72 milliárd forint) extraprofitadót is kell fizetnie, míg az OMV-Petrom a napokban jelezte, hogy értékelése szerint nem tartozik azok közé az energiacégek közé, amelyeknek be kéne fizetniük a "szolidaritási alapba" többletnyereségük 60 százalékát.

MTÜ: minden várakozást felülmúlt a magyar turizmus teljesítménye 2022-ben

Gazdaság - 2023-01-30

Minden várakozást felülmúlt 2022-ben a magyar turizmus teljesítménye; az ágazat továbbra is emelkedő pályán mozog, így a szektor teljesítménye idén meghaladhatja a 2019-es rekordévben elért eredményeket - mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) igazgatóságának elnöke hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Közölte, tavaly 14,2 millió vendég csaknem 40 millió vendégéjszakát töltött el Magyarországon, ez csaknem 40 százalékos bővülés 2021-hez képest és csupán 5 százalékkal marad el a 2019-es szinttől.

A fővárosba csaknem 4 millióan, vidékre több mint 10 millióan látogattak el. A szállodák kapacitáskihasználtsága országos átlagban körülbelül 47 százalékos volt. A vidéki turizmust 73 százalékban a belföldi turisták adták, míg Budapestre 82 százalékban külföldiek érkeztek.

A magyarok nyáron főként a Balatont keresték fel, itt csaknem 8,8 millió vendégéjszakát töltöttek el, a második helyen 2,6 millió vendégéjszakával a Mátra-Bükk térsége áll.

A legtöbb turistát fogadó települések listáját Budapest vezeti, amit Hajdúszoboszló, Siófok, Hévíz, Balatonfüred és Zalakaros követett.

A világbajnok Carlsennek elege lett a klasszikus sakkból

Sport - 2023-01-30

- Ráunt a klasszikus sakkra és versenyszünetet akar tartani Magnus Carlsen, a norvégok regnáló világbajnoka.

A játékos az után beszélt erről, hogy másodikként végzett a hagyományos hollandiai nemzetközi tornán, Wijk aan Zee-ben. A viadalt követő hétfői nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy most pihenni szándékozik.

Törökország jóváhagyhatja Finnország NATO-csatlakozását

Fontos - 2023-01-30

- Recep Tayyip Erdogan török elnök jelezte, hogy országa engedélyezheti Finnország NATO-csatlakozását, ellenben Svédországéval, amit Ankara provokációkra hivatkozva nem támogat - írta hétfőn a Yeni Safak török kormánypárti napilap.

A BGE bekerült az ENSZ által támogatott fenntarthatósági kezdeményezés legújabb programjába

Oktatás - 2023-01-30

- A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) Magyarországról egyedüliként bekerült az ENSZ által támogatott fenntarthatósági kezdeményezés, a PRME (Principles for Responsible Management Education) legújabb programjába, egyben elnyerte a PRME Champion címet - közölte az intézmény hétfőn.

Az EU ajánlást fogadott el a minimáljövedelem bevezetésére

Ajánljuk - 2023-01-30

A szegénység és a társadalmi kirekesztés csökkentése érdekében az Európai Unió Tanácsa ajánlást fogadott el a megfelelő minimumjövedelem tagállami bevezetésére - tájékoztatott az uniós tanács hétfőn.

A tanácsi közlemény szerint az ajánlás célja a szegénység és a társadalmi kirekesztődés elleni küzdelem mellett a magas foglalkoztatottság elérése azáltal, hogy a minimáljövedelem bevezetése elő kívánja mozdítani az elegendő anyagi forrással nem rendelkezők számára az alapvető szolgáltatásokhoz való hozzáférést, valamint a munkaképes lakosság munkaerőpiaci integrációját.

A tanács azt ajánlja, hogy a tagállamok határozzák meg a minimumjövedelem szintjét, figyelembe véve az összes jövedelemforrást, a háztartások sajátos szükségleteit és hátrányos helyzetét, az alacsony keresetűek vagy minimálbért keresők jövedelmét, az életszínvonalat, a vásárlóerőt, valamint az árszinteket és azok alakulását. A tanács javasolja továbbá, hogy a nemek közötti egyenlőségnek, a jövedelembiztonságnak és a gazdasági függetlenségnek a nők, a fiatal felnőttek és a fogyatékossággal élők esetében kérelmezni lehessen azt, hogy a minimumjövedelmet a háztartás egyes tagjainak nyújtsák.