Archívum

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 51011 találatból.

Az ország területének több mint 21 százalékát borítja erdő

Vélemény - 2020-02-12

Az ország területének több mint 21 százalékát borítja erdő - mondta Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium (AM) erdőkért felelős helyettes államtitkára szerda reggel az M1 aktuális csatornán. Ez az arány a jogilag is meghatározott erdőre vonatkozik, a fás területekkel együtt valószínűleg jóval nagyobbat boríthat növényzet. Az a cél, hogy az ország területének legalább 27 százalékán erdő legyen - hangsúlyozta.

Szentpéteri Sándor elmondta, tavasszal indul egy újabb - több mint 500 millió forintos - fásítási program iskolák, önkormányzatok, közösségek számára.

Emlékeztetett, az AM tavaly elindított egy fásítási programot, aminek köszönhetően ma kedvezőbb feltételekkel lehet fát ültetni. A programra jelentkezők eddig 11 ezer hektárnyi területre igényeltek támogatást.

Élénk kereslettel és enyhébb forgalommal indult a lakáspiac a Duna House adatai szerint

Ingatlan - 2020-02-12

Élénk kereslettel indult az idén az ingatlanpiac, bár a Duna House adatai szerint ez még nem mutatkozott meg a konkrét vásárlásokban, mutatja ezt az is, hogy januárban 9917 adás-vétel történt a lakáspiacon, amely az előző év első hónapjához képest 8 százalékkal kevesebb.

A társaság szerint általában felfutó érdeklődés jellemző az év eleji piacra, mivel az adott évben lakást vásárolni szándékozók már januárban elkezdik keresni leendő otthonaikat, és egyre aktívabban figyelik a kínálat és az árak alakulását.

Az ingatlanárakat nézve a Duna House szerint folytatódott az előző éves tendencia, amely az eddig megszokottnál változatosabb képet mutat. Éves összehasonlításban még szinte minden ingatlantípus átlagára emelkedett, egyedül a pesti paneleknél volt minimális visszaesés.

A közlemény idézi Benedikt Károlyt, a társaság elemzési vezetőjét, aki elmondta: a januári piaci adatok alapján a vevők 8-10 százalékos irányár-változást és alkut is elérhetnek az elsőként meghirdetett árhoz képest, és ebből következően az erősödő kínálatnak elsősorban ők örülhetnek. Hozzátette, a fővárosban kifejezetten a nagyon jó állapotú ingatlanokat keresik az érdeklődök, a vevők 75 százaléka a jó vagy a nagyon jó állapotú lakásokat nézi meg elsősorban, a felújítással továbbra sem szeretnének bajlódni.

Ügyészség: drogot és fegyvert találtak egy külföldi férfinál Fóton

Belföld - 2020-02-12

- A Pest Megyei Főügyészség indítványozta egy külföldi állampolgárságú férfi letartóztatását, akinek fóti otthonában jelentős mennyiségű kábítószert és lőfegyvert foglaltak le.

Angliai piacra dolgozó cigarettacsempészeket fogtak el

Kékhírek - 2020-02-12

- Illegálisan gyártott cigarettát Angliába csempésző bűnszervezetet számoltak fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói, a banda nyolc tagját már le is tartóztatták - közölte a NAV Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense szerdán.

Nébih: bezártak egy tofugyártó-üzemet Budapesten

Fogyasztóvédelem - 2020-02-12

- Súlyos higiéniai, nyomonkövetési hiányosságokat és rágcsálóürüléket találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei egy, elsősorban külföldi piacra értékesítő budapesti tofu-előállító üzem ellenőrzésekor, ezért a hatóság azonnali hatállyal felfüggesztette az üzem tevékenységét.

Drogkereskedőt fogtak el a rendőrök Óbudán

Jogtudor - 2020-02-12

Majdnem kétkilónyi kábítószergyanús anyagot találtak a rendőrök egy drogkereskedőnél Óbudán - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu honlapon.

Salvini kész bíróság elé állni, mert álláspontja szerint az embercsempészek ellen lépett fel

...kontra - 2020-02-12

- Bírósági üggyel akarja ellehetetleníteni politikai ellenfelét Olaszországban a baloldali kormánytöbbség Matteo Salvini volt belügyminiszter, az ellenzéki Liga vezetője szerint, aki a felsőházban nyilatkozott szerdán a mentelmi joga megvonásáról tartott szavazás előtt.

Amerikai előválasztás - Bernie Sanders nyert New Hampshire-ben

Ajánljuk - 2020-02-12

- Bernie Sanders vermonti szenátor nyerte meg a demokraták előválasztását az északkeleti New Hampshire államban kedden. A választók 26,1 százaléka voksolt a vermonti politikusra, míg a második helyen Pete Buttigieg, az indianai South Bend városka volt polgármestere végzett 24,2 százalékos szavazati aránnyal.

Koronavírus - Csökken az új fertőzöttek száma Kínában

Fontos - 2020-02-12

- Folyamatosan csökken az újonnan diagnosztizált, koronavírussal fertőzött betegek száma Kínában - derül ki a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság szerdán közzétett adataiból.

Salvini mentelmi joga elveszítését kockáztatja a migránsok feltartóztatása miatt

Pro... - 2020-02-12

- A római felsőház szerdán határoz arról, megvonja-e Matteo Salvini volt belügyminiszter, a Liga és a jobbközép koalíció vezetőjének mentelmi jogát, miután az ügyészség eljárást indított ellene a Gregoretti olasz katonai hajóval tavaly nyáron érkezett migránscsoport feltartóztatása miatt.

Demokrata törvényhozók vizsgálatot követelnek a Roger Stone-ra kért büntetés ügyében

Demokrata törvényhozók kedden, politikai befolyást sejtve, vizsgálatot követeltek a Donald Trump amerikai elnök egykori tanácsadójára, Roger Stone-ra kért ügyészségi büntetés miatt, miután mind a négy ügyész visszaadta az ügyet.

EU-EPP-jog Weber: az Európai Tanácsnak mihamarabb napirendjére kell vennie a hetes cikk szerinti eljárások ügyét

EU - 2020-02-11

Az Európai Unió tagországainak állam-, illetve kormányfőit tömörítő Európai Tanácsnak napirendjére kell vennie a 7-es cikk szerinti eljárások ügyét, és úgy a magyar, mint a lengyel esetben közös megoldást kell találnia a közös uniós értékek védelme érdekében - jelentette ki Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője Strasbourgban kedden

Kutatásfejlesztési megállapodást kötött a debreceni Atommagkutató Intézet és a Vitesco Technologies

Tudomány - 2020-02-11

- Kutatásfejlesztési megállapodást kötött kedden a debreceni MTA Atommagkutató Intézet (Atomki) és a városban gyárat létesítő Vitesco Technologies.

Radu Sterp, a Vitesco debreceni zöldmezős beruházásának gyáregységvezetője elmondta: az autóiparban érdekelt cég beszállítóként piacvezető szerepre törekszik. Ehhez számítanak az Atomki szakembereinek tudására is, amely alapja lehet a vállalat növekedésének.

Továbbra is több mint 3500 hajléktalan éjszakázik az utcán Párizsban

Külföld - 2020-02-11

Több mint 3500, az utcán éjszakázó hajléktalant számolt össze Párizsban a helyi önkormányzat, ami stabilizálódást jelent az előző évhez képest - közölte kedden a francia főváros polgármesteri hivatala.

Fenyő-gyilkosság - Gyárfás Tamás tagadta bűnösségét a büntetőper első tárgyalásán

Kékhírek - 2020-02-11

Tagadta bűnösségét Gyárfás Tamás médiavállalkozó, sportvezető a Fenyő-gyilkosság büntetőperének első tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken kedden.

A Fülöp-szigetek felmondott egy fontos katonai szerződést az Egyesült Államokkal

Külföld - 2020-02-11

A Fülöp-szigeteki kormány kedden felmondott egy, az Egyesült Államokkal 1998-ban kötött katonai szerződést, amely az amerikai csapatok látogatását szabályozta a délkelet-ázsiai országban.

A festészet és az üvegművészet új metszéspontjait bemutató kiállítás nyílik Szentendrén

Kiállítások - 2020-02-11

A festészet és az üvegművészet új metszéspontjait mutatja be az Üveg-tér-kép címmel a szentendrei MANK Galériában szerdán nyíló kiállítás.

A tárlat az üvegművészek fiatal generációjának innovatív technikai sokszínűségét, friss látásmódját mutatja be, miközben rávilágít arra a jelenségre is, amit a fények és rétegek megjelenítésének módja jelent a különféle képzőművészeti ágakban

A töltőhálózattól és a kedvezményektől függ az elektromos autók jövője a LeasePlan szerint

Befektetés - 2020-02-11

Az elektromos autózás terjedése Európa-szerte a töltőhálózat fejlődésének és az állami támogatásoknak köszönhető, és a továbbiakban is ezeket kell bővíteni - közölte a LeasePlan kedden.

VOSZ: időszerű változtatni az iparűzési adó szabályain

Vélemény - 2020-02-11

- Nagyon időszerű változtatni a helyi iparűzési adó jelenlegi szabályozásán, főleg a magyar mikro- és középvállalkozások érdekében - mondta Perlusz László, a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára kedd reggel az M1 aktuális csatornán annak kapcsán, hogy az adó gazdasági növekedést ösztönző átalakítását javasolja a Nemzeti Versenyképességi Tanács a kormánynak.

Brexit - Von der Leyen: "egyedülálló kereskedelmi egyezményt ajánlunk" a briteknek

Gazdaság - 2020-02-11

- Az Európai Unió egyedülálló kereskedelmi egyezményt ajánl a briteknek - mondta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kedden az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén.