Archívum

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 45793 találatból.

Brexit - Felmérés: a brit munkáltatók fele szerint EU-munkavállalóik bizonytalannak érzik állásukat

...kontra - 2018-11-12

- A brit munkaadók csaknem fele úgy érzékeli, hogy a náluk dolgozó külföldi EU-munkavállalók bizonytalannak tartják nagy-britanniai foglalkoztatási kilátásaikat a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) miatt.

Brexit - EU-főtárgyaló: néhány nyitott kérdés miatt továbbra sincs megegyezés Nagy-Britanniával

Pro... - 2018-11-12

A kemény munka ellenére továbbra sincs megegyezés a Nagy-Britannia európai uniós tagságának megszűnéséről (Brexit) folytatott tárgyalásokon, néhány nyitott kérdést, például az ír határellenőrzést ugyanis még nem sikerült megnyugtatóan rendezni - közölte Michel Barnier, az EU Brexit-ügyi főtárgyalója hétfőn Brüsszelben.

A súly- és magasságnövekedés miatt több élelmiszerre lesz szükség

Vélemény - 2018-11-12

Nehezebb lesz élelmiszerrel ellátni a Föld 2050-re 9 milliárdra becsült lakosságát, mivel napjainkhoz képest egy átlagembernek több élelemre lesz szüksége a magasság és a testtömeg növekedése, valamint a demográfiai átmenet miatt - vélik norvég kutatók.

A közösségi média használata növelheti a depresszió és a magányosság érzését

Egészségügy - 2018-11-12

A különböző közösségi platformokon töltött idő növelheti a depresszió és a magányosság érzését az emberben - derült ki a Facebook, a Snapchat és az Instagram használatát vizsgáló első kísérleti tanulmányból, amelyet a Journal of Social and Clinical Psychology című folyóirat közölt.

Ötperces ultrahangvizsgálattal kideríthető a demenciakockázat

Fontos - 2018-11-12

- Ötperces ultrahangvizsgálattal kideríthető a demenciakockázat még az előtt, hogy a kognitív hanyatlás tünetei jelentkeztek volna - ismertette egy új kutatás eredményét hétfőn a BBC News.

Monet tavirózsás képe volt a Christie's New York-i impresszionista aukciójának fénypontja

Ajánljuk - 2018-11-12

Monet Le bassin aux nymphaés (Tavirózsás medence) című képe 31,8 millió dollárért (9 milliárd forintért) kelt el a Christie's impresszionista és modern festészeti aukcióján vasárnap New Yorkban - számolt be róla az artnewspaper.com művészeti portál.

Több mint százezer dollárt gyűjtöttek a melbourne-i merénylővel szembeszálló hajléktalannak

- Alig két nap leforgása alatt több mint százezer dollár gyűlt össze Ausztráliában közadakozásból annak a hajléktalan férfinak a megsegítésére, aki példás bátorságról téve tanúbizonyságot, a rendőrök segítségére sietett, amikor pénteken megpróbálták ártalmatlanítani a melbourne-i késes terrortámadás elkövetőjét - közölték hétfőn ausztrál lapok internetes oldalaikon.

Az építőipar idén 22 százalékkal bővülhet

Gazdaság - 2018-11-12

- Az építőipar az év egészét tekintve 22 százalékkal bővülhet, jövőre pedig a jelenlegi kilátások alapján további 15 százalékos növekedést érhet el - kommentálták piaci elemzők az építőipar szeptemberi teljesítményéről hétfőn megjelent KSH-jelentést.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfői közlése szerint szeptemberben az építőipari termelés 25,8 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, az előző havi 25,7 százalékos felülvizsgált adattal szinte megegyezően.

Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke az MTI-nek elmondta, hogy az építőipar szeptemberben érte el eddigi legmagasabb (375,3 milliárd forint) teljesítési értékét az idén, miközben az ágazat továbbra is hónapról-hónapra folyó áron számolva egyre többet teljesít. Emiatt a szakszövetség felfelé módosította idei prognózisát, így a korábban várt 18 százalékos termelés növekedés helyett már az építőipar 20-22 százalékos növekedésével számolnak, ami értékét tekintve meghaladhatja a 3000 milliárd forintot.

Az ÉVOSZ úgy véli, hogy az építőipar lendülete 2020-ig fenn marad, ezért még 2019-ben is kétszámjegyű termelési növekedésre számítanak.

Labdarúgó NB I - A Debrecen legyőzésével zárta le rossz sorozatát a Diósgyőr

Sport - 2018-11-10

A Diósgyőri VTK egygólos győzelmet aratott a vendég Debreceni VSC felett a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának szombati játéknapján.

A miskolciak nyolc nyeretlen mérkőzés és sorozatban elszenvedett hat vereség után gyűjtötték be ismét a három pontot, míg a hajdúságiak öt veretlen bajnoki találkozó után kaptak ki.

OTP Bank Liga, 14. forduló:

Diósgyőri VTK-Debreceni VSC 1-0 (1-0)

Tizenkét kortárs művész és dizájner alkotásaiból nyílt kiállítás a debreceni Modemben

Kultúra - 2018-11-10

Dizájnrezisztencia címmel tizenkét kortárs művész és dizájner legújabb alkotásaiból nyílt kiállítás szombaton a debreceni Modem Modern és Kortárs Művészeti Központban.

Süli-Zakar Szabolcs, a Debreceni Nemzetközi Művésztelep (DNM) szakmai vezetője a megnyitón elmondta: a DNM egyik kiemelt célja, hogy debreceni, debreceni származású művészeket hívjon meg országos és nemzetközi kvalitású művészekkel egy közösségi térbe. A tárlat az újraszerveződött DNM harmadik kiállítása, a kiállított munkák egy része pedig a Modem gyűjteményébe kerül - tette hozzá.

Az MSZP-Párbeszéd közös listát állít a 2019-es EP-választásra

Belföld - 2018-11-10

Az MSZP és a Párbeszéd közös listát állít az 2019. májusi európai parlamenti (EP-) választásra. Az Európa-párti erők szövetségéhez várják további pártok, civil szervezetek, szakszervezetek csatlakozását.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezetője szombaton Budapesten az MSZP választmányi ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a magyar választópolgárok döntő többsége támogatója Magyarország európai uniós tagságának.Hozzátette: azért küzdenek, hogy azok az erők, amelyek az EU szétverésén dolgoznak, minél kisebb arányban tudják befolyásolni az uniós döntéseket.

Arra szövetkeznek, hogy az Európa-pártiak legyenek többségben az EP-választáson a fideszesekkel szemben - hangsúlyozta.

Brexit - Jo Johnson: a demokrácia megcsúfolása lenne, ha a kormány nem írna ki új népszavazást

Külföld - 2018-11-10

A brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) formálódó feltételrendszere olyan radikálisan különbözik a népszavazás idején elhangzott ígéretektől, hogy a brit kormány a demokráciából űzne csúfot, ha nem írna ki újabb referendumot - mondta szombaton Jo Johnson volt brit közlekedési államtitkár, Boris Johnson egykori külügyminiszter öccse.

DK: az OLAF vizsgálja ki az uniós támogatást, amit Kósa Lajos édesanyjának cége nyert!

A Demokratikus Koalíció (DK) az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálatát kéri annak az uniós támogatásnak az ügyében, amit a fideszes Kósa Lajos édesanyjának résztulajdonában álló cég nyert el.

Már kétszáz kamionyi adománnyal segített egy holland alapítvány rászorulókon

Helyi - 2018-11-10

Hálaadó gyermeknapot tartottak szombaton Debrecenben abból az alkalomból, hogy megérkezett a városba a holland Stichting Kinderen in Nood (Gyermekek Szükségben Alapítvány) kétszázadik kamionja.

Képviselői csoportot alakított a Mi Hazánk

Olvastuk - 2018-11-10

Képviselői csoportot alakított az Országgyűlésben a Mi Hazánk Mozgalom - jelentette be szombati budapesti sajtótájékoztatóján Dúró Dóra elnökhelyettes.

Elkészült az új tócóskerti piac Debrecenben

Helyi - 2018-11-10

Befejeződött az Új Főnix Terv Élhető város programjának egyik legfontosabb idei fejlesztése, az új tócóskerti piac építése. Mostantól méltó környezetben, 68 elárusítóhellyel és négy üzlethelyiséggel várják a tócóskertieket a Holló László sétányon.

Egy évvel ezelőtt a felújított Dobozi kispiacot adtuk át, most pedig az tócóskerti piac épületében állunk – fogalmazott az átadón Papp László, Debrecen polgármestere. – Fejlesztéseinkben azt a célt tartjuk szem előtt, hogy az egyes városrészekben alakuljanak ki olyan központok, ahol a környéken élők találkozhatnak. Ez a piac a tócóskertiek számára ilyen hely – mondta Papp László.

A Holló László sétány mellett zöldmezős beruházásként épült meg a Tócóskerti piac. Az épület 800 m2 hasznos alapterületű, melyből az árusítótér területe 562 m2, ahol 68 árusítóhelyet alakítottak ki. Az István út felőli oldalon 4 üzlethelyiség létesült, melyekben hús-, hentesáru, tejtermékek, pékáru és sütemények árusítására kaptak lehetőséget a bérlők. Az árusítás a piactér felé kialakított átadóablakokon keresztül történik.

Elutasították a Dózsa György úti baleset gyanúsítottjának óvadékindítványát

Jogtudor - 2018-11-10

A törvényszék október 16-án közölte, hogy a Budai Központi Kerületi Bíróság enyhébb bűnügyi felügyeletet és 7,5 millió forintos óvadékot állapított meg a Dózsa György úti baleset gyanúsítottjának ügyében

Olasz poggyászfosztogatókat buktatott le a magyar rendőrség

A közelmúltban a sajtóban több helyen megjelent, hogy a Róma-Budapest között közlekedő repülőkön is történt poggyászfosztogatás. A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) nyomozói csütörtökön Rómában az érintett járatra feladtak egy bőröndöt, amelyben készpénzt helyeztek el, feljegyezve a bankjegyek sorozatszámát. Budapesten a rendőrök azt tapasztalták, hogy a pénzt valaki ellopta, de a repülő lepakolását végző munkásoknál nem találtak bűncselekményből származó értékeket.

Közben a járat három utasa feljelentést tett, mert a feladott bőröndjeiket felforgatva, illetve nyitva kapták meg. A rendőrök megállapították, hogy valakik kilenc csomagot is felnyitottak, és felmerült a gyanú, hogy a bűncselekmény nem a járat érkezésekor, hanem korábban történt.

Az RRI haladéktalanul felvette a kapcsolatot az olasz hatósággal, amelynek tagjai a budapesti járat olasz rakodóit és megtalálták náluk a magyar rendőrök által a bőröndbe helyezett készpénzt, valamint egyéb értéktárgyakat.

Stroke társaság: a stroke tüneteinek felismerésétől 4,5-6 órán belül kórházba kell kerülni

Fontos - 2018-11-10

A stroke tüneteinek felismerésétől 4,5-6 órán belül kórházba kell kerülni - hívta fel a figyelmet Folyovich András, a Magyar Stroke Társaság neurológus főorvosa az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.

Világháborús centenárium - Franciaország a multilaterális világrendet ünnepli több mint hetven államfő részvételével

Ajánljuk - 2018-11-10

- Csaknem száz ország, köztük 72 állam- és kormányfői szinten képviselteti magát a hétvégén Párizsban az első világháborút lezáró fegyverszünet 1918. november 11-i aláírásának 100. évfordulóján rendezendő ünnepségsorozaton, amelyen Emmanuel Macron francia államfő a multilaterális világrend megőrzésért fog szót emelni.