Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2366 találatból.

Olaszországban a szállítmányok késése ellenére megkezdték a második dózis beadását

Ajánljuk - 2021-01-17

A római járványkórházban adták be elsőként a vakcinák második dózisát vasárnap, az oltások folytatását azonban nehezíti a Pfizer-BioNTech szállítmányok késése. A halottak száma meghaladta a 82 ezret.

Embercsempészet miatt körözött román férfit adtak át Magyarországnak

Ajánljuk - 2021-01-15

Európai elfogatóparancs alapján, embercsempészet miatt körözték azt a férfit, akit szerdán adtak át a román hatóságok a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársainak Ártánd határátkelőnél - közölte a rendőrség pénteken a honlapján.

Kábítószer-kereskedő bandát irányító, embereket is csempésző nőt fogtak el

Ajánljuk - 2021-01-14

Elfogtak a rendőrök egy kábítószer-kereskedő bandát irányító 25 éves nőt, aki társával hat illegális bevándorlót szállított Kunszentmártonnál - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön.

Szerbiában hétfő óta több mint százezren regisztráltak a koronavírus elleni oltásra

Ajánljuk - 2021-01-13

Szerbiában hétfő óta több mint százezren regisztráltak online felületen a koronavírus elleni oltásra, harminc százalékuk viszont nem választott vakcinát - jelentette az RTS szerb közszolgálati televízió szerdán.

Ismét növekedtek a fogyasztói árak Kínában decemberben

Ajánljuk - 2021-01-11

Ismét növekedtek a fogyasztói árak Kínában decemberben, miután a megelőző hónapban több mint egy évtizede először árcsökkenést regisztráltak - derül ki a kínai statisztikai hivatal hétfőn közzétett adataiból.

Ingyenessé vált az állami ügyintézés

Ajánljuk - 2021-01-10

Január 1-től évi másfél millió államigazgatási ügy intézése vált ingyenessé, idéntől ugyanis illetékmentesek az elsőfokú közigazgatási eljárások - közölte Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.Ez az újabb adócsökkentés évi ötmilliárd forintot hagy az ügyintéző magyar állampolgároknál és vállalkozásoknál - hangsúlyozta.Az egyik legrégebbi múltra visszatekintő állami bevétel a közigazgatási hatósági eljárási illeték, amelyről éppen a koronavírus-válság idején mondott le a kormány - jelentette ki Izer Norbert.

A százéves Keleti Ágnesről nevezik el a szertorna-bajnokságot Izraelben

Ajánljuk - 2021-01-08

- Minden idők legsikeresebb zsidó atlétájáról, a szombaton százéves Keleti Ágnesről nevezik el a szertorna-bajnokságot ettől az évtől Izraelben - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet pénteken.

Koronavírus - Kormányszóvivő: Lengyelországban havonta három-négymillió embert olthatnának be, de kevés a vakcina

Ajánljuk - 2021-01-07

Lengyelország logisztikailag kész arra, hogy havonta három-négymillió embert oltsanak be a koronavírus ellen, de kevés a vakcina, a kormány ezért az oltóanyagbeszerzés növelésére törekszik, még az első negyedévben - közölte csütörtökön a lengyel kormányszóvivő.

Amerikai elnökválasztás - Izraeli politikusok elítélték a Washingtonban történt zavargásokat

Ajánljuk - 2021-01-07

Az izraeli politikusok döbbenetüket fejezték ki annak nyomán, hogy Donald Trump leköszönő amerikai elnök híveinek egy csoportja szerdán megrohamozta a szövetségi törvényhozás épületét Washingtonban, és elítélték a történteket.

Orosz vakcina érkezik a boszniai Szerb Köztársaságba

Ajánljuk - 2021-01-06

Február végéig megérkezik az első szállítmány a Szputnyik V orosz vakcinából a boszniai Szerb Köztársaságba - jelentette be sajtótájékoztatóján Branislav Zeljkovic, az országrész közegészségügyi intézetének igazgatója a Mondo boszniai hírportál szerdai közlése szerint.

Olaszország folyamatos zárással, majd azok részleges oldásával küzd a járvány ellen

Ajánljuk - 2021-01-05

Szigorú korlátozások és azok részleges oldása ismétlődik továbbra is Olaszországban, ahol keddtől ismét zárlatot rendeltek el, a tartományok határai január közepéig zárva maradnak. Ezzel egy időben már 140 ezer egészségügyi dolgozót oltottak be.

Ronaldo lehagyta Pelét a gólszerzők örökrangsorában

Ajánljuk - 2021-01-04

Az Udinese elleni vasárnapi duplájával már 758 gólnál jár pályafutása során Cristiano Ronaldo, a Juventus ötszörös aranylabdás futballistája.

A The Sun beszámolója szerint a 35 éves portugál klasszis ezzel megelőzte Pelét, a brazilok legendáját, a futballtörténelem egyetlen háromszoros világbajnokát, aki klubcsapataiban, illetve a válogatottban a hivatalos adatok alapján 757-szer volt eredményes.

A Nyugat-Balkánon már oltanak, de Boszniában még nem tudják, hogy mikor érkezik a vakcina

Ajánljuk - 2021-01-03

Míg a legtöbb nyugat-balkáni országban megkezdődött a koronavírus elleni védőoltások beadása, a bosznia-hercegovinai kormány még nem tudja, mikor érkezik meg az első vakcinaszállítmány az országba - közölte a helyi sajtó szombaton.

Denis Zvizdic volt kormányfő, a többségében bosnyákok és horvátok lakta országrész, a Bosznia-hercegovinai Föderáció képviselőházának elnöke közösségi oldalán szólította fel a polgárügyi minisztériumot, hogy kezdjen azonnali, közvetlen tárgyalásokba az oltóanyag beszerzéséről a veszélyeztetett területek számára.

Brexit - Véget ért az átmeneti időszak, új szabályok az Egyesült Királyság és az EU kapcsolatrendszerében

Ajánljuk - 2021-01-01

- Új szabályok léptek életbe pénteken az Egyesült Királyság és az Európai Unió kapcsolatrendszerében, miután véget ért a brit EU-tagság tavaly januári megszűnése (Brexit) óta érvényben volt átmeneti időszak.

Az egyik legfontosabb változás az, hogy megszűnt a négy uniós szabadságjog, az emberek, az áruk, a tőke és a szolgáltatások akadálytalan áramlásának automatikus érvényesítése a kétoldalú forgalomban, és a brit kormány új, az EU-országokból újonnan érkezőkre is vonatkozó bevándorlási szabályozást léptetett életbe.

Brexit - Johnson: Nagy-Britannia lesz az EU legjobb barátja

Ajánljuk - 2020-12-30

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint Nagy-Britannia lesz az Európai Unió legjobb barátja a jövőbeni kétoldalú kapcsolatrendszer feltételeit rögzítő megállapodás elfogadása után.

Elindult a mesterséges intelligencia kihívás, létrejött az MI Nemzeti Laboratórium

Ajánljuk - 2020-12-27

- Mesterséges intelligencia (MI) kihívás elnevezéssel kampányt indított az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és az MI Koalíció azzal a céllal, hogy 2021 végére egymillió ember nyerjen átfogó áttekintést az MI technológiában rejlő lehetőségekről, illetve közülük legalább százezren online alapozó formájában ismerjék meg az MI-vel kapcsolatos legalapvetőbb tudnivalókat - közölte Jakab Roland, az MI Koalíció novemberben újraválasztott elnöke.

Két hullámban népesítette be az ember a karibi térséget

Ajánljuk - 2020-12-25

- Két különböző hullámban népesítette be az ember a karibi térséget az eddigi legátfogóbb, ősi DNS-elemzésen alapuló kutatás szerint.

Magyar kutatók írását az év 10 legérdekesebb cikke közé választotta a Science

Ajánljuk - 2020-12-23

Az év legérdekesebb 10 tudományos közleménye közé sorolta Domokos Gábor, a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) Építészmérnöki Kar egyetemi tanára és szerzőtársai írását a Science, a tudományos élet egyik legnevesebb szaklapja.

Rekordütemben nőtt a brit gazdaság teljesítménye a harmadik negyedévben

Ajánljuk - 2020-12-22

A legfrissebb, felülvizsgált adatok szerint rekordütemben nőtt a brit gazdaság teljesítménye az idei harmadik negyedévben, de még mindig jelentősen elmarad a koronavírus-járvány elhatalmasodása előtti szinttől. Hat évtizede nem mért rekordra emelkedett ugyanakkor a brit államadósság-ráta is.

Tizennégy kiló marihuánát találtak Röszkén

Ajánljuk - 2020-12-21

Tizennégy kilogramm marihuánát találtak a pénzügyőrök egy bolgár sofőr autójában Röszkén - írta honlapján hétfőn a rendőrség.

A harmincéves bolgár férfi péntek délelőtt gépkocsival jelentkezett belépésre a röszkei autópálya-határátkelőhelyen.