Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2746 találatból.

Június 24-én rendezik meg a Múzeumok éjszakáját

Ajánljuk - 2023-05-28

Június 24-én, szombaton rendezik meg a Múzeumok éjszakáját, amelynek kiemelt helyszíne az idén Veszprém lesz.

Az ország legnagyobb kulturális rendezvényét, a Múzeumok éjszakáját minden évben a nyári napfordulóhoz legközelebb eső hétvégén, az idén június 24-én, szombaton rendezik meg.

A tavalyihoz hasonlóan idén is több száz helyszínen több ezer programmal készülnek a múzeumok és kiállítóterek. Koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal, valamint számos meglepetéssel várják az érdeklődőket

Régészeti leletek megtartása és értékesítése miatt vádat emeltek három férfi ellen

Ajánljuk - 2023-05-26

Vádat emeltek jelentős értékre, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett lopás és más bűncselekmények miatt három férfi ellen.

A sugárkezelés miatt kialakuló fáradtságérzet egyik okát fedezték fel magyar kutatók

Ajánljuk - 2023-05-25

Magyar kutatók részvételével fejtették meg a sugárkezelést követően gyakran kialakuló krónikus fáradtságérzet egy okát.

A Magyar Molekuláris Medicina Kiválósági Központ közleménye szerint a daganatos megbetegedésben szenvedő pácienseknél a sugárkezelést követően gyakran jelentkezik krónikus levertség, fáradtságérzet. A korábban elterjedt álláspont szerint ennek hátterében a nagyszámú sejtpusztulás miatt kialakuló gyulladásos állapot áll.

Több életműrekord is született a Kieselbach Galéria májusi árverésén

Ajánljuk - 2023-05-23

Többek között Vaszary János, Scheiber Hugó és Paál László művének leütési ára is életműrekordot döntött a Kieselbach Galéria hétfői, klasszikusokat és moderneket felvonultató árverésén Budapesten.

A Nemzeti Galéria nagy sikerű kiállítása után életműrekordot ért el Vaszary János 1928 körüli Strandon (Olasz tengerpart, Strand Portorose-ban) című festménye. A mester legjobb érett korszakából származó főmű 180 millió forintért kelt el - közölte a Kieselbach Galéria kedden

Általános sztrájk kezdődött a romániai közoktatásban

Ajánljuk - 2023-05-22

Általános sztrájkot hirdetett Romániában a három legnagyobb tanügyi szakszervezet hétfőn.

Nem tudtak megegyezni a kormánnyal a több mint 300 ezer embert foglalkoztató ágazat számára követelt béremelésekről. Az érdekképviseletek szerint mintegy 150 ezer pedagógus és az iskolai kisegítő személyzet 60-70 ezer tagja szüntette be meghatározatlan időre a munkát.

Varga Mihály: a kormány 2024-ben kivezeti az extra terheket

Ajánljuk - 2023-05-19

A kormány jövőre azzal számol, hogy kivezeti az extra terheket, ahogy azt korábban ígérték - jelentette ki a pénzügyminiszter a Magyar Bankszövetség 34. éves testületi ülésén pénteken Budapesten.

Kiemelte: a magyar bankrendszer a romló nemzetközi környezetben is képes jól teljesíteni.

Cannes - Kedden kezdődik a 76. cannes-i fesztivál

Ajánljuk - 2023-05-15

Hollywoodi sztárok és a korábbiaknál jelentősebb számú női rendezővel a versenyben megkezdődik kedden a 76. cannes-i nemzetközi filmfesztivál.

Eurovíziós Dalfesztivál - Svédország nyerte a liverpooli döntőt

Ajánljuk - 2023-05-14

- Svédország győzelmével végződött az idei Eurovíziós Dalfesztivál szombati liverpooli döntője.

A fesztivált tavaly az ukrán Kalush Orchestra nyerte meg a Stefania című dallal, de az orosz-ukrán háború miatt az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) átengedte a rendezés jogát a második helyezett Nagy-Britanniának.

Az OTP 194,7 milliárd forint adózás utáni eredményt könyvelt el az első negyedévben

Ajánljuk - 2023-05-10

Az OTP-csoport az első negyedévben a vártnál jobb, 194,7 milliárd forint konszolidált adózás utáni eredményt ért el.

Az előző negyedévi 115,1 milliárdos eredmény és az egy évvel korábbi 33,4 milliárdos veszteség – után a bankcsoport eredményének jelentős, negyedéves alapon 69 százalékos javulása a korrekciós tételek pozitív egyenlegével, a kockázati költségek alacsony összegével, valamint a szlovén NKBM konszolidációjával magyarázható.

A bankcsoport eredményének jelentős, negyedéves alapon 69 százalékos javulása a korrekciós tételek pozitív egyenlegével, a kockázati költségek alacsony összegével, valamint a szlovén NKBM konszolidációjával magyarázható.
Az elemzők arra számítottak, hogy a pénzintézet konszolidált adózás utáni eredménye 171,4 milliárd forint, a konszolidált korrigált adózás utáni eredmény pedig 167,9 milliárd lesz az év első negyedében.

Rekordszámú kiállító várja a vendégeket a Szegedi Borfesztiválon

Ajánljuk - 2023-05-07

160 borász várja idén a vendégeket a pénteken kezdődő Szegedi Borfesztiválon

Az e-számlázás gyors terjedését vetíti előre egy nemzetközi felmérés

Ajánljuk - 2023-05-04

- Bár a cégek jelentős része még mindig papíron bocsát ki számlát, többségük már használ vagy rövid időn belül alkalmazni fog elektronikus számviteli rendszert - közölte felmérése alapján a Grant Thornton nemzetközi üzleti és tanácsadó cég.

Érettségi - OH: pénteken kezdődnek a május-júniusi vizsgák

Ajánljuk - 2023-05-03

- Pénteken a nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival megkezdődik a 2022/2023-as tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka

-A következő hetekben 1163 helyszínen várhatóan több mint 111 100-an érettségiznek. A vizsgákat május 5. és június 30. között a középiskolák és a kormányhivatalok szervezik, azok lebonyolításában 3171 érettségi vizsgabizottság működik közre.

Oscar-díj - Változtak a közösségi médiával és a filmek promóciójával kapcsolatos szabályok

Ajánljuk - 2023-05-02

A legutóbbi díjszezonban felmerült kérdésekből okulva az amerikai filmakadémia változtatott a közösségi médiával és a filmek promóciójával kapcsolatos szabályain - számolt be róla kedden a The Guardian online kiadása kedden.

Gazdaság-ingatlan KSH-ingatlan.com: lassult az albérleti díjak emelkedése márciusban

Ajánljuk - 2023-04-28

- A lakásbérleti díjak országos átlagban 0,9, Budapesten 0,8 százalékkal nőttek márciusban havi összehasonlításban, ez lassulás a februári 1,8 és 1,4 százalékos ütemhez képest - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és az ingatlan.com lakbérindexéből.

Új bölcsődét adtak át Derecskén

Ajánljuk - 2023-04-27

Új bölcsődét adtak át csütörtökön a Hajdú-Bihar vármegyei Derecskén: a Mese-Vár Óvoda és Bölcsőde 28 férőhelyes új intézményegysége csaknem 300 millió forintból, 217 millió forint európai uniós és állami támogatás felhasználásával készült el.

Az EU és Ukrajna a jövőben elismeri és végrehajtja egymás bírósági határozatait

Ajánljuk - 2023-04-24

- Az Európai Unió tagországainak külügyminisztereit tömörítő tanács luxembourgi ülésén megállapodott arról, hogy a polgári és kereskedelmi ügyekben hozott unión kívüli határozatok elismeréséről és végrehajtásáról szóló hágai egyezmény keretében szerződéses kapcsolatokat létesít Ukrajnával.

Javult az üzleti hangulat Németországban áprilisban

Ajánljuk - 2023-04-24

- Áprilisban a vártnál kevésbé erősödött az ifo gazdaságkutató intézet német üzleti hangulatindexe.

Esővel indul a jövő hét

Ajánljuk - 2023-04-23

- Többfelé várható eső, zápor, zivatar a jövő hét első napjaiban, visszaesik a hőmérséklet, szerda és csütörtök hajnalban néhol fagy is lehet. A hét közepétől újra melegszik a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfőn erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés mellett általában erősen felhős vagy borult idő valószínű, rövid napos időszakokkal. Többfelé és több hullámban lehet eső, zápor, zivatar. Egyes helyeken élénk, erős széllökések várhatók, a zivatarokat átmeneti szélerősödés kísérheti. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 14 és 22 fok között valószínű, a tartósabban csapadékos északkeleti tájakon lehet a hűvösebb.

Kivonják a német Patriot ütegeket Lengyelországból és Szlovákiából

Ajánljuk - 2023-04-21

Hónapokon belül kivonják a NATO keleti szárnyának légvédelmét erősítő német Patriot ütegeket Lengyelországból és Szlovákiából - jelentették pénteken német hírportálok.

A védelmi minisztérium szóvivője elmondta, hogy az amerikai gyártmányú rakétarendszerek és kiszolgáló személyzetük - több száz német katona - kivonásáról tájékoztatták a lengyel és a szlovák partnert, és állandó, szoros kapcsolatban vannak, hogy a NATO megfelelően alkalmazkodhasson a változó körülményekhez.

Márciusban jelentősen nőtt az új autók száma az EU-ban

Ajánljuk - 2023-04-19

Márciusban jelentős növekedéssel egymillió fölé emelkedett a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapján szerdán publikált jelentés szerint.