Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2626 találatból.

Borrell: az EU erőteljes választ fog adni energiastruktúrája szándékos megzavarására

Ajánljuk - 2022-09-28

Az Északi Áramlat 1. és 2. csővezetéken keletkezett kár nem véletlen, az európai energiainfrastruktúra bármilyen szándékos megzavarása teljességgel elfogadhatatlan, amire az Európai Unió határozott és egységes választ fog adni - jelentette ki Josep Borrell uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő szerdán.

Borrell az unió nevében közzétett nyilatkozatában kiemelte: az Európai Uniót mély aggodalommal tölti el, hogy minden rendelkezésre álló információ alapján a gázszivárgás szándékos cselekmény következménye.

Közjegyzői kamara: sokan nincsenek tisztában az élettársak vagyonjogi viszonyaival

Ajánljuk - 2022-09-27

Még mindig sokan nincsenek tisztában az élettársak vagyonjogi viszonyaival, az emberek harmada ismeri csak az élettársakra vonatkozó öröklési szabályokat - derült ki a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) felkérésére készített közvélemény-kutatásból. A felmérésből kitűnik, a korábbinál némileg többen ismerik az élettársak vagyonjogi viszonyaira vonatkozó szabályokat, de még mindig nagyon sok a tévhit. Miközben csaknem egymillióan élnek élettársi kapcsolatban, az embereknek csak körülbelül fele tudja, hogy az élettársakra a házastársaktól eltérő vagyonjogi szabályok vonatkoznak

LMP: a magyar energiapolitikán radikálisan változtatni kell

Ajánljuk - 2022-09-25

Az LMP szerint a magyar energiapolitikán radikálisan változtatni kell, ezért az ellenzéki párt azt kéri a kormánytól, fogadja el az LMP ezt célzó javaslatait.

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke vasárnapi, online is közvetített sajtótájékoztatóján azt mondta, a legnagyobb kihívás a világon az éghajlatváltozás gyorsulása, ezért minden erőt ennek lassítására kell koncentrálni.

Az MNB 89 millió forintra bírságolta az OTP csoportot

Ajánljuk - 2022-09-23

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) átfogó vizsgálatát követően 89 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki az OTP bankcsoporttal szemben egyebek közt az IT-biztonságra, a hitelkockázatra, a tőkemegfelelésre, a vállalatirányításra, a felügyeleti adatszolgáltatásra és a betétbiztosításra vonatkozó hiányosságok miatt.

A szennyvíziszap hasznosításának lehetőségeit vizsgálták szegedi kutatók

Ajánljuk - 2022-09-21

A szennyvíziszap és a biogázüzemekben keletkező fermentációs maradék hasznosításának lehetőségeit vizsgálták egy uniós projekt keretében a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói, a debreceni TÁRS-95 Kft.-vel együttműködve olyan reaktor prototípusát készítették el, amelyben ilyen alapanyagokból energiahordozók állíthatók elő

ÉVOSZ: az építésgazdaságban tapasztalható áremelkedés több mint duplája a fogyasztási ár növekedésének

Ajánljuk - 2022-09-14

Az építésgazdaságban tapasztalható áremelkedés több mint duplája a fogyasztási ár növekedésének idén az első félévben.

Ez a drasztikus áremelkedés az új építéseket és a felújításokat egyaránt érinti - közölte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) szerdán.

A szakszövetség elemzésében a Központi Statisztikai Hivatal adatait vette alapul és megállapította, hogy míg a fogyasztói árak az éve első hat hónapjában éves összevetésben 9,4 százalékkal emelkedtek, addig ugyanebben az időszakban az építőalapanyag-iparban 20,4 százalékos, az építőipari termelőiáraknál pedig 22,8 százalékos áremelkedés történt.

Több elbocsátást valószínűsít egy munkaerőközvetítő

Ajánljuk - 2022-09-13

Az idei utolsó negyedévben a Magyarországon működő vállalatok 26 százaléka tervez elbocsátást - közölte a ManpowerGroup kedden az MTI-vel.

A munkaerőközvetítő felmérése szerint a belföldi cégek fele nem tervez változást, de munkaerő-felvételt csak az ötödük tervez az év végéig, tehát nagyobb mértékű lehet a leépítés, mint a létszámbővítés. Ilyenre a járvány óta nem volt példa.

Pénteken kezdődik a Kerekdomb Fesztivál

Ajánljuk - 2022-09-12

Több mint száz kulturális és gasztronómiai programmal várják a látogatókat a hetedik Kerekdomb Fesztiválon szeptember 16-tól 18-ig Tállyán.A háromnapos fesztivál programjai között filmvetítések, színházi előadások, könnyű- és komolyzenei koncertek, valamint borkóstolók is szerepelnek.A Kerekdomb Fesztiválon fellép a Margaret Island, a Blahalouisiana, a Honeybeast és a Budapest Bár, Caramel akusztikus koncerttel készül, de színpadra lép még mások mellett Apey, Palya Bea és zenekara, a Sorbonne Sexual, a Hét Hat Club, Saya Noé, a Kertekalatt, a Platon Karataev duo, a The Anahit akusztik duó és a Szilárd Piano Projekt.

Nikotinmérgezést okozhat az Elf Bar az OGYÉI vizsgálata szerint

Ajánljuk - 2022-09-09

Nikotinmérgezést okozhat az Elf Bar: a legkisebb, 800 szívásra elegendő töltésű termék nikotintartalma is 3-4 doboz hagyományos cigarettának felel meg.

Ezért a használata könnyen nikotintúladagoláshoz vezethet - közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) pénteken.Az OGYÉI közleménye szerint a vizsgálat eredményét a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NKK) is megerősíti.

Izraelben egyezség született a pedagógusok béremeléséről egy nappal az iskolakezdés előtt

Ajánljuk - 2022-08-31

- Izraelben egyezségre jutottak béremelésükről a korábban sztrájkkal fenyegetőző pedagógusok a pénzügyminisztériummal egy nappal az iskolakezdés előtt - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet szerdán.

Érkeznek az új rezsiszabályoknak megfelelő számlák az MVM-től

Ajánljuk - 2022-08-22

Az MVM csoport lakossági ügyfelei augusztus 23-a után kapják meg az augusztus 1-jétől érvényben lévő szabályok szerint készült számlákat - közölte az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. hétfőn.

A kormány döntése szerint a magyarországi felhasználók továbbra is rezsicsökkentett áron vásárolhatnak villamos energiát és földgázt a kormány rendeletében meghatározott mennyiségig. Az ügyfeleknek a kedvezményes sávhatár felett sem a valós piaci árat kell fizetniük, hanem az annál jóval kedvezőbb, lakossági piaci árat.

Augusztus 20. - Mától látogatható a Mesterségek Ünnepe és a Magyar Ízek Utcája

Ajánljuk - 2022-08-19

Mától várja az érdeklődőket a Mesterségek Ünnepe a budai Várban és a Magyar Ízek Utcája a Budai alsó rakpart Várkert Bazár előtti részén. A vasárnapig tartó rendezvények ingyenesen látogathatók.

MKT: Szegeden rendezik meg a 60. Közgazdász-vándorgyűlést szeptemberben

Ajánljuk - 2022-08-14

Szegeden szervezi meg a 60. Közgazdász-vándorgyűlést a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) szeptember 22-23-án - közölte az MKT.

Magyar Nagydíj - Meteorológiai szolgálat: az időjárás tekintetében ismét izgalmasnak ígérkezik a verseny

Ajánljuk - 2022-07-29

- A hagyományokhoz híven ismét izgalmasnak ígérkezik az időjárás tekintetében a hétvégi mogyoródi Forma-1-es Magyar Nagydíj - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

GKI: a cégek ötöde törekszik az újrahasznosításra

Ajánljuk - 2022-07-27

A vállalkozások 21 százaléka teljes mértékben törekedett arra, hogy újrahasznosítható alapanyagokból állítsa elő termékeit.

36 százalékuk esetenként, 43 százalékuk pedig egyáltalán nem törekedett erre - ez derült ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb, reprezentatív kutatásából. Az elemzés szerint a legnagyobb arányban a 11-nél kevesebb (26 százalék) és a 151-250 közötti (23 százalék) létszámú cégek törekedtek az újrahasznosítható alapanyagok felhasználására. A nagyvállalatok jellemzően eseti jelleggel használnak újrahasznosított anyagokat. A legelkötelezettebbek a 151-250 közötti létszámú vállalatok, ezeknek a háromnegyede törekszik az újrahasznosításra. Legalább eseti jelleggel újrahasznosít a feldolgozóipari cégek 61 százaléka, az építőipariak 43 százaléka, a kereskedelem-javításban és üzleti szektorban pedig 57-62 százaléka.

Legfelsőbb bíróság: Izraelben egyenjogúak a biológiai és a törvényes szülők

Ajánljuk - 2022-07-24

Az izraeli legfelsőbb bíróság döntése szerint nem lehet megfosztani a bírósági határozattal megerősített szülői státusztól egy pár szakítása után a nem biológiai szülőt - jelentette a Háárec című izraeli újság vasárnap.

A lap szerint az alkotmánybíróságként is működő grémium döntése a meleg párok szülői jogait biztosító győzelemnek számít a helyi LMBTQ-közösség körében.

A határozat szerint ritka kivételektől eltekintve a szülői státuszt kapott nem biológiai szülőt nem lehet megfosztani szülői státuszától akkor sem, ha a szülői pár különválik. A bírók megállapították, hogy a nem biológiai szülő státusza megegyezik a biológiai szülői státusszal.

Hőség - OVF: a következő napokban egyre nagyobb területen fokozódhat az aszály

Ajánljuk - 2022-07-23

Az ország egyre nagyobb területén válhat súlyosabbá az aszályhelyzet - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.

Siklós Gabriella kiemelte: az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) előrejelzései szerint a következő napokban már nemcsak az ország keleti területein, hanem nyugatabbra is fokozódhat a vízhiány.

Koronavírus - NNK: tovább emelkedik a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

Ajánljuk - 2022-07-20

- Tovább emelkedik a szennyvízben a koronavírus koncentrációja országos átlagban - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján.

A 28. héten a vizsgált mintavételi helyek többségében - 22 mintavételi helyből 17-ben - emelkedés figyelhető meg.

Új információs hírportált indított a Magyar Turisztikai Ügynökség

Ajánljuk - 2022-07-19

- Új információs hírportált indított a Magyar Turisztikai Ügynökség, az igyutazunk.hu oldalon folyamatosan frissülő cikkek, elemzések jelennek meg a belföldi turizmusról - mondta Jakab Zsófia, a szervezet vezérigazgató-helyettese az M1 aktuális csatornán kedden.

Júniusban 15,4 százalékkal esett az új autók fogalomba helyezése az EU-ban

Ajánljuk - 2022-07-15

Az Európai Unióban 15,4 százalékkal esett az új autók eladása júliusban 2021 azonos időszakához képest.

Ezzel tizenkettedik hónapja tart a csökkenés elsősorban a beszállítói láncok fennakadása és a kereslet visszaesése miatt - közölte az európai autógyártók szakmai képviseleti szerve, az ACEA pénteken.

Májusban 10,3 százalékkal csökkent az eladás ugyancsak éves összevetésben.

A brüsszeli székhelyű szervezet számításai szerint a júniusban regisztrált autók száma az EU-ban 886 ezer 510 volt, ami a leggyengébb júniusnak számít az adat kezelése, 1996 óta