Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2829 találatból.

Leváltották Romániában a határrendőrség vezetőit a korrupcióért elítélt nagybányai polgármester szökése miatt

Ajánljuk - 2023-11-27

- Leváltották Romániában Victor Stefan Ivascu rendőrfőbiztost, a határrendőrség parancsnokát.

Három helyettese közül kettőt is leváltottak, amiért menedzseri tevékenységük "felületessége" lehetővé tette a korrupcióért elítélt Catalin Chereches nagybányai polgármester külföldre szökését, súlyosan károsítva ezáltal a jogegyenlőség elvét és az intézmény hitelét.

Öt magyar cég került a Deloitte legdinamikusabb technológiai vállalkozások listájára

Ajánljuk - 2023-11-24

- A legdinamikusabb technológiai cégeket díjazó Deloitte Central Europe 2023-as Technology Fast 50 programjára 16 közép-európai országból több mint 400 pályázat érkezett.

A program részeként a feltörekvő fiatal cégeket rangsoroló és a kiemelkedő társadalmi hatást gyakorló cégek listájára 5 magyar cég került be, közölte a könyvvizsgáló és adótanácsadó pénteken.

Nemzetközi kutatási konzorcium vette át a szegedi lézeres kutatóközpont üzemeltetését

Ajánljuk - 2023-11-23

Nemzetközi kutatási konzorcium, az ELI ERIC (Exterme Light Infrastructure European Researh Infrastructure Consortium) vette át a szegedi lézeres kutatóközpont üzemeltetését, az erről szóló megállapodást csütörtökön írták alá.

Allen Weeks, az ELI ERIC főigazgatója elmondta, a megállapodás révén a konzorcium többségi üzletrészt szerez az ELI HU Nonprofit Kft.-ben, és ezzel átveszi az intézmény üzemeltetésének és finanszírozásának felelősségét. A megállapodással tízéves terv valósult meg, egységes szervezetben működhet az Exterme Light Infrastructure keretében létrehozott szegedi és prágai intézet.

Dzsabálíját kezdték megtisztítani a Hamásztól az izraeli erők

Ajánljuk - 2023-11-21

- A Gázai övezet északi részében fekvő Dzsabálíja várost és menekülttábort kezdték megtisztítani az izraeli erők a Hamász iszlamista terrorszervezet egységeitől és infrastruktúrájától - tudatta az izraeli katonai szóvivő kedden.

A hadsereg tájékoztatása szerint hétfő este az izraeli hadsereg (IDF) befejezte Dzsabálíja város bekerítését, a tüzérségi erők és a repülőgépek előkészítették a területet a szárazföldi behatolásra, s a szárazföldi erők megkezdték a terrorista célpontok elleni támadásokat vadászgépek és drónok fedezete alatt.

Százmillió forint értékű régészeti leletet foglalt le a rendőrség

Ajánljuk - 2023-11-20

Szakértői vélemények alapján százmillió forintot is meghaladó értékű régészeti leletet foglalt le a rendőrség, három ember ellen eljárás indult.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n hétfőn azt közölte: a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda és a Nemzeti Védelmi Szolgálat múlt csütörtökön 28 helyen tartott összehangolt akciót 91 rendőr részvételével, szaktanácsadók bevonásával

GVH: eredményes volt a versenyhivatali eljárás, teljesítette vállalásait az IBUSZ

Ajánljuk - 2023-11-17

Teljesítette vállalásait az IBUSZ, így elérte célját a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) korábbi eljárása, amelynek során az utazási iroda megtévesztő árfeltüntetési gyakorlatát vizsgálták - közölte a versenyhatóság pénteken, utóvizsgálatának eredménye alapján.

Megfogalmazta első ajánlásait az Energia21 kezdeményezés

Ajánljuk - 2023-11-17

- A frissen megalakult Energia21 kezdeményezés megfogalmazta első ajánlásait a kormány számára a zöldenergiára való áttéréshez, az első ajánlások a zöldenergia tárolása témakörében születtek - közölte az Energia21 pénteken.

Az Európai Bizottság tíz évvel meghosszabbítja a glifozát engedélyét

Ajánljuk - 2023-11-16

Az Európai Bizottság tíz évvel meghosszabbítja a glifozát tartalmú növényvédő szerek Európai Unión belüli használati engedélyét bizonyos új feltételek és korlátozások mellett.

A nyári szezonban 33 millióan repültek a Wizz Air járatain

Ajánljuk - 2023-11-14

A Wizz Air a 2023. április és szeptember közötti nyári szezonban rekordmennyiségű, 33 millió utast szállított járatain, az eredmény a tavalyi év azonos időszakához képest 24 százalékos utasforgalom-növekedést jelent - közölte a légitársaság kedden.

Jobb lett az OTP harmadik negyedévi eredménye a várakozásoknál

Ajánljuk - 2023-11-10

Ez az eredmény az előző negyedévit 8 százalékkal, az egy évvel korábbit 63 százalékkal meghaladja. Az elemzői konszenzus 238,733 milliárd forintos negyedéves konszolidált korrigált adózás utáni eredménnyel számolt, ami éves összevetésben 27 százalékos növekedést feltételezett.

Az EU kiskorúak védelmével kapcsolatos információkérést küldött a TikToknak és a YouTube-nak

Ajánljuk - 2023-11-09

Az Európai Bizottság csütörtökön információkérésre vonatkozó megkeresését küldött az TikToknak és a YouTube-nak.

Felkérték a vállalatokat, hogy adjanak tájékoztatást milyen intézkedéseket hoztak a kiskorúak védelme érdekében, különös tekintettel az mentális és fizikai egészséget érintő kockázatokra.A videómegosztó platformoknak november 30-ig kell a kért információkat a bizottság rendelkezésére bocsátaniuk.

A digitális szolgáltatásokról szóló törvény értelmében a bizottság bírságot szabhat ki a kérelemre adott téves, hiányos vagy félrevezető tájékoztatásért.

Közvélemény-kutatás: a pártfüggetlen szavazók dönthetik el az amerikai választásokat jövő novemberben

Ajánljuk - 2023-11-07

A párthoz nem tartozó, független szavazók csoportja döntheti el a 2024-es választásokat az Egyesült Államokban - hangzott el a Bullfinch Group közvélemény-kutató és a Freedom Works politikai elemzőközpont friss felmérését bemutató tájékoztatón hétfőn.

Brett Loyd, a Bullfinch Group elnök-vezérigazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy az úgynevezett függetlenek az amerikai választók csaknem felét teszik ki, voksaik döntők lehetnek, ahogy meghatározóak voltak már 2016-ban és 2020-ban is.

Káel Csaba: Különleges magyar dns-t kínálunk Hollywoodnak

Ajánljuk - 2023-11-06

- Különleges dns-t kínálunk Hollywoodnak: a magyar filmcsinálás történetének 123 évét, ami a lelkünkben van - jelentette ki Káel Csaba Los Angelesben.

A filmügyi kormánybiztos a magyar filmiparról rendezett panelbeszélgetésen vett részt az American Film Marketen. Az eseményen elhangzottakról a variety.com számolt be, a rendezvényen Steven Gaydos, a Variety alelnöke is jelen volt.

Kína az ország gazdaságának további nyitását ígérte

Ajánljuk - 2023-11-05

Kína tovább fogja bővíteni a piacra jutást és növelni fogja az importot - mondta Li Csiang kínai miniszterelnök vasárnap Sanghajban.

Li Csiang az évente megrendezésre kerülő, idén a hatodik Kínai Nemzetközi Import Expo (CIIE) és a Hongcsiao Nemzetközi Gazdasági Fórum megnyitóján tartott beszédében elmondta, hogy Kína elkötelezett a gazdaság további nyitása mellett, és hogy az áruk és szolgáltatások importja a következő öt évben eléri a 17 billió dollárt.

Korábban be nem mutatott Monet-festményt bocsátanak árverésre New Yorkban

Ajánljuk - 2023-10-31

Claude Monet impresszionista festőművész korábban kiállításon nem szereplő alkotását bocsátják árverésre novemberben New Yorkban - jelentette be a Christie's aukciósház.

Az árverési ház becslése szerint a Le bassin aux nymphéas (Tavirózsás tó) című kép több mint 65 millió dollárért (23 milliárd forintért) kelhet el. A két méter széles alkotás Monet híres, tavirózsákat ábrázoló sorozatába tartozik. 1917 és 1919 között készült, a művész kései munkái közé tartozik. Monet hasonló, tavirózsás festményei a világ nagy múzeumaiban láthatók.

Breuer Marcell-emlékkiállítás nyílik Pécsen

Ajánljuk - 2023-10-30

A pécsi születésű Breuer Marcell építész munkásságát bemutató emlékkiállítás nyílik november 9-én a pécsi Zsolnay negyed m21 Galériájában - közölte a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

A Hiány és emlékezet című, november 14-ig látható tárlaton Breuer legismertebb épületeinek makettjei, tervrajzai és fotódokumentumai mellett az Iparművészeti Múzeum, a Janus Pannonius Múzeum, a Smithsonian American Art Museum archívumából, a Syracuse University Breuer-archívumából, illetve magángyűjteményekből kölcsönzött műtárgyak, dokumentumok és bútordarabok is láthatók lesznek - írták.

Josep Borrell: holtpontra jutott a Koszovó és Szerbia közötti normalizálási folyamat

Ajánljuk - 2023-10-27

Aggodalomra ad okot, hogy holtpontra jutott a Koszovó és Szerbia közötti normalizálási folyamat.

Ezt mondta az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője Brüsszelben, a két ország kapcsolatának rendezését célzó úgynevezett Belgrád-Pristina párbeszéd péntek hajnalban befejeződött ülését követően.

Kínai elnök: Peking kész együttműködni az Egyesült Államokkal a nézeteltérések rendezése érdekében

Ajánljuk - 2023-10-25

Hszi Csin-ping kínai elnök megerősítette, hogy Kína kész együttműködni az Egyesült Államokkal a nézeteltérések kezelésének és a globális kihívások megválaszolásának érdekében.

"Az, hogy az Egyesült Államok és Kína meg tudja-e teremteni a helyes módját annak, hogy együtt tudjanak működni, döntő fontosságú lenne a világ számára" - húzta alá Hszi az amerikai-kínai kapcsolatokkal foglalkozó közös testület New York-i éves vacsorájára küldött levelében, amelyet a kínai állami média idézett szerdán.

Izland miniszterelnök asszonya sztrájkot hirdetett a nemek közötti bérszakadék miatt

Ajánljuk - 2023-10-24

Katrín Jakobsdóttir izlandi miniszterelnök nők tízezreit szólította föl országában, hogy kedden tagadják meg a munkát a nők egyenjogúságának nevében - számolt be a BBC a kormányfőt idézve.

A kvennafrít, azaz a nők szabadnapját a nemek közötti bérszakadék és a nemi alapú erőszak, illetve diszkrimináció elleni tiltakozásként hirdették meg az izlandi nők körében. A miniszterelnök szerint különösen érintettek azok a szakmai területek, ahol a legtöbb munkavállaló nő, mint például az egészségügy és az oktatás.

"E napon nem fogok dolgozni, és azt várom, hogy a kabinetben lévő többi nő is tegyen hasonlóan" - mondta Jakobsdóttir.

Ukrán légierő: a légvédelem orosz drónokat és egy rakétát semmisített meg Ukrajna fölött

Ajánljuk - 2023-10-23

- Oroszország 13 Sahid típusú önmegsemmisítő drónnal, egy irányított H-59 rakétával és egy azonosítatlan drónnal támadta meg Ukrajnát hétfőre virradó éjjel, a légvédelem valamennyit a levegőben megsemmisítette - közölte az ukrán légierő a Telegramon.