Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2693 találatból.

Ismét tömeges sztrájkok kezdődtek Nagy-Britanniában

Ajánljuk - 2023-02-01

Az utóbbi évtized legnagyobb közalkalmazotti sztrájkja kezdődött szerdán Angliában és Walesben a meredeken emelkedő megélhetési költségek miatt.

A legnagyobb számban ezúttal a tanárok sztrájkolnak, de a szerda délutáni adatok alapján rajtuk kívül 124 állami fenntartású vagy kormányzati intézmény 100 ezer munkavállalója csatlakozott az akcióhoz.

Ismét sztrájkolnak a brit határrendészeti hatóság (UK Border Force) alkalmazottai. Az ő munkabeszüntetésük érinti a külföldről érkezők útlevélellenőrzését, bár a legnagyobb brit repülőtér, a London nyugati határában működő Heathrow szerdán arról számolt be, hogy ezúttal minimális mértékű a fennakadás.

Az EU ajánlást fogadott el a minimáljövedelem bevezetésére

Ajánljuk - 2023-01-30

A szegénység és a társadalmi kirekesztés csökkentése érdekében az Európai Unió Tanácsa ajánlást fogadott el a megfelelő minimumjövedelem tagállami bevezetésére - tájékoztatott az uniós tanács hétfőn.

A tanácsi közlemény szerint az ajánlás célja a szegénység és a társadalmi kirekesztődés elleni küzdelem mellett a magas foglalkoztatottság elérése azáltal, hogy a minimáljövedelem bevezetése elő kívánja mozdítani az elegendő anyagi forrással nem rendelkezők számára az alapvető szolgáltatásokhoz való hozzáférést, valamint a munkaképes lakosság munkaerőpiaci integrációját.

A tanács azt ajánlja, hogy a tagállamok határozzák meg a minimumjövedelem szintjét, figyelembe véve az összes jövedelemforrást, a háztartások sajátos szükségleteit és hátrányos helyzetét, az alacsony keresetűek vagy minimálbért keresők jövedelmét, az életszínvonalat, a vásárlóerőt, valamint az árszinteket és azok alakulását. A tanács javasolja továbbá, hogy a nemek közötti egyenlőségnek, a jövedelembiztonságnak és a gazdasági függetlenségnek a nők, a fiatal felnőttek és a fogyatékossággal élők esetében kérelmezni lehessen azt, hogy a minimumjövedelmet a háztartás egyes tagjainak nyújtsák.

Koronavírus - Post covid rehabilitációs program kezdődött a debreceni gyógytornaközpontban

Ajánljuk - 2023-01-27

Post covid rehabilitációs programot indítottak januárban a debreceni gyógytornaközpontban - jelentette be a központ vezetője sajtótájékoztatón pénteken, Debrecenben.

Helyi népszavazást kezdeményezett a Momentum a debreceni akkumulátorgyár ügyében

Ajánljuk - 2023-01-25

Helyi népszavazást kezdeményezett Debrecen momentumos önkormányzati képviselője a városba tervezett kínai akkumulátorgyár ügyében.

Az MSZP 205 ezer forintos 13. havi nyugdíjat javasol minden nyugdíjasnak

Ajánljuk - 2023-01-24

Minden nyugdíjasnak az átlagnyugdíjnak megfelelő összeget, 205 ezer forintot javasol 13. havi ellátásként az MSZP frakcióvezetője.

Tóth Bertalan a szocialista párt Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón kedden azt mondta, a mindenkinek egyenlően járó 13. havi juttatással a nyugdíjasok csaknem kétharmada több pénzt kapna. Ez egy jelentős lépés lenne az igazságosabb nyugdíjrendszer felé is - jegyezte meg.

Hozzátette: már benyújtotta az Országgyűlésnek azt a határozati javaslatot, amivel már három hét múlva, a 13. havi nyugdíj kifizetésekor javítani lehetne a kisnyugdíjasok élethelyzetén.

A Marilyn Monroe-ról szóló Szöszi kapta a legtöbb Arany Málna-jelölést

Ajánljuk - 2023-01-23

A Marilyn Monroe életéről szóló Szöszi című film kapta a legtöbb, nyolc jelölést a legrosszabb produkciókat díjazó Arany Málnára. Tom Hanks három díjra is esélyes.

A Szöszit egyebek mellett a legrosszabb film, forgatókönyv és rendező kategóriában is jelölték - számolt be róla a BBC News.

A díj honlapja szerint a legrosszabb film-mezőnyben a Szöszi kihívója a Pinokkió, a Good Mourning, A sellő és a Napkirály, valamint a Morbius.

Elkezdődött a holtágak feltöltése a Kötivizig működési területén

Ajánljuk - 2023-01-21

Megkezdődött a holtágak vízpótlása a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) működési területén a múlt év végén, felkészülve ezzel az aszályos nyári időszakra - közölte az igazgatóság közleményben a honlapján.

A Tiszaugi Holt-Tiszát 116 centiméteres vízszintről 191 centiméterre, a Szajoli Holt-Tiszát 191 centiméterről 276 centiméterre töltötték fel - írták. A Tehenesi- és a Csongrád-Mámai-holtág vízpótlása december közepén kezdődött meg. A Gyova-Mámai- és a Csongrád-Mámai-holtágrendszer feltöltését az önkormányzat végezte, előbbi holtágrész vízutánpótlása már be is fejeződött. A Rázsonyi Holt-Körös töltése 85 centiméteres vízállásnál indult, a vízszint jelenleg 89 centiméter - olvasható a közleményben.

Nem sikerült megbuktatni az ellenzéknek a cseh kormányt

Ajánljuk - 2023-01-19

Nem sikerült megbuktatni a cseh ellenzéknek a Petr Fiala miniszterelnök vezette jobbközép ötpárti koalíciós kormányt.

Az ellenzéki ANO mozgalom kedden benyújtott kormány elleni bizalmatlansági indítványát a parlamenti alsóházban a csütörtökre virradóra megtartott szavazáson a teremben jelenlévő 183 képviselőből csak 81 támogatta, míg 102-en ellene szavaztak. Az ANO indítványát a mozgalom képviselőin kívül csak a szintén ellenzéki Szabadság és Közvetlen Demokrácia (SPD) mozgalom képviselői szavazták meg.

Jelentősen javult a gazdasági hangulat Németországban

Ajánljuk - 2023-01-17

Jelentősen javult a gazdasági hangulat Németországban a mannheimi ZEW gazdaságkutató intézet kimutatása alapján

.A ZEW hat hónapra előretekintő gazdasági hangulatindexe (economic sentiment index, ESI) 16,9 pontra ugrott januárban a decemberi mínusz 23,3 pontról.

Szakszervezeti szövetség: vonja vissza a kormány a pedagógusok rendkívüli felmondásáról szóló rendeletet!

Ajánljuk - 2023-01-15

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) felszólítja a kormányt, sürgősen vonja vissza a pedagógusok rendkívüli felmondásáról szóló, "egyértelműen zsarolási és megfélemlítési céllal készült" új rendeletét - írta a szervezetvasárnapi közleményében.

Zlati Róbertet, a MASZSZ elnökét idézve azt írták: ágazattól függetlenül minden szakszervezetet megdöbbent és "végtelenül felháborít a kormányrendelet, amely megengedi, hogy a munkáltató hónapokig pallosként lógassa a rendkívüli felmondás ódiumát az akár csak egyszer is nyíltan tiltakozó tanár feje felett".

Australian Open - Djokovic a favorit, öt magyar a főtáblán

Ajánljuk - 2023-01-13

A férfiaknál a kilencszeres győztes Novak Djokovic a favorit, a nőknél pedig biztosan nem lesz címvédés a hétfőn kezdődő 111. ausztrál nyílt teniszbajnokságon, melynek 128-as főtábláján magyar részről Fucsovics Márton, Bondár Anna, Gálfi Dalma, Udvardy Panna, továbbá párosban Babos Tímea kapott helyet.

Minősített iratokat találtak Joe Biden évekkel korábbi washingtoni irodájában

Ajánljuk - 2023-01-10

- Az amerikai igazságügyi minisztérium vizsgál több "minősített jelzéssel" ellátott dokumentumot.

Azokat Joe Biden elnök még hivatali idejét megelőzően használt irodájában találták novemberben - közölte Fehér Ház hétfőn.

Lantos Csaba: Európában és Magyarországon is magas a gáztárolók töltöttsége

Ajánljuk - 2023-01-08

Az energiaszuverenitás erősítését nevezte kiemelt feladatnak az energiaügyi miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, ahol arról is beszélt, hogy az enyhe tél miatt nem sok gáz fogyott, ezért nagyon magas a gáztárolók töltöttsége Európában és így Magyarországon is.

Lantos Csaba közölte, ugyan még érkezik Európába orosz gáz, de nem lehet kizárni, hogy a háború sokáig tart, valamint azt sem, hogy a gázárak emelkedni fognak

Minden eddiginél többen váltak milliomossá, illetve milliárdossá a Szerencsejáték Zrt. játékaival tavaly

Ajánljuk - 2023-01-06

Rekordszámú, több mint 4 ezer ember vált milliomossá, öten pedig milliárdossá a Szerencsejáték Zrt. játékaival 2022-ben - közölte a nemzeti lottótársaság.


Szálló por - Szinte mindenhol kitisztult a levegő

Ajánljuk - 2023-01-05

Szinte mindenhol kitisztult a levegő az országban, már csak két mérőállomáson mértek a szálló por miatt kifogásolható levegőminőséget - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön közzétett, az előző napi méréseket ismertető térképének adataiból.

Negyvenötéves melegrekord dőlt meg Romániában a Fogarasi-havasokban

Ajánljuk - 2023-01-04

- Negyvenötéves melegrekord dőlt meg az új év első napjaiban a romániai Fogarasi-havasokban, ahol a hóréteg sem volt még soha annyira vékony, mint most - jelentette az Agerpres román hírügynökség.

Az izraeli nemzetbiztonsági miniszter ellátogatott a Templom-hegyre

Ajánljuk - 2023-01-03

- Itamár Bengvír, az ultranacionalista Zsidó Erő (Ocma Jehudit) pártot vezető izraeli nemzetbiztonsági miniszter beváltotta számos tiltakozást kiváltó ígéretét.

Kedden reggel ellátogatott a vallási szempontból nagyon kényes helynek számító jeruzsálemi Templom-hegyre - jelentette a Jediót Ahornót című újság hírportálja, az ynet.

Aláírták a jövő évi minimálbér-megállapodást

Ajánljuk - 2022-12-21

Aláírták munkaadói és munkavállalói érdekképviseletek vezetői a jövő évi minimálbérről és garantált bérminimumról szóló megállapodást a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fórumának szerdai budapesti ülésén.

A megegyezés értelmében január 1-jétől a kötelező legkisebb munkabér 16 százalékkal 232 ezer forintra, a garantált bérminimum 14 százalékkal 296 400 forintra nő.

.A megállapodást a munkaadók képviseletében az Általános Fogyasztási Szövetkezetek és Kereskedelmi Társaságok Országos Szövetsége (ÁFEOSZ-COOP Szövetség, KÉSZ), a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége, valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, a munkavállalói oldal képviseletében pedig a Független Szakszervezetek Demokratikus Liga, a Magyar Szakszervezeti Szövetség és a Munkástanácsok Országos Szövetségének vezetői írták alá.

Biden 500 millió dollár új fejlesztési támogatást jelentett be

Ajánljuk - 2022-12-15

Az Egyesült Államok nemzetközi fejlesztési szervezete 500 millió dollár (mintegy 200 milliárd forint) támogatást nyújt afrikai gazdasági fejlesztések megvalósításához.

Ezt jelentette be az amerikai elnök szerdán az Egyesült Államok-Afrika csúcstalálkozó egyik üzleti fórumán.

Kissé lassult, de még 10 százalék felett a brit infláció

Ajánljuk - 2022-12-14

- Valamelyest lassult, de továbbra is 10 százalék felett, négy évtizedes rekordja közelében járt novemberben az éves brit infláció.