Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2086 találatból.

Lassult Svájc óraexport növekedése

Ajánljuk - 2019-11-19

- Jelentősen lassult Svájc óraexportja októberben éves összevetésben, részben amiatt, hogy csaknem harmadával esett az értékesítése egyik fő piacán, Hongkongban.

John Legend lett 2019 legszexibb férfija a People magazin szerint

Ajánljuk - 2019-11-13

John Legend amerikai zenész lett 2019 legszexibb férfija a People magazin szerint - írta a The Hollywood Reporter.

"Örültem neki, de kicsit meg is ijedtem, mert nagy nyomást jelent ez, félek, mostantól mindenki figyelni fogja, elég szexi vagyok-e a díjhoz. Ráadásul Idris Elba volt az elődöm, ami nem fair" - viccelődött a 40 éves énekes, színész és zongorista a hír hallatán a People riporterének.

Legendet első albuma, a 2004-es Get Lifted óta Emmy-, Grammy-, Oscar- és Tony-díjjal is kitüntették, ezzel a egyike lett annak a 13 hírességnek, akik mind a négy trófeát hazavihették.

Ma kezdődik a 16. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál

Ajánljuk - 2019-11-12

Alexander Nanau Emmy-díjas román rendező Colectív című filmjének vetítésével ma veszi kezdetét a Trafó Kortárs Művészetek Házában a 16. Verzió Nemzetközi Filmfesztivál, amelyen vasárnapig 46 ország 75 dokumentumfilmjét láthatja a magyar közönség.

Az idei mustra három kiemelt szekciója az Antropocén, A 4. hatalmi ág és az Így növünk fel nevet kapta.

Több neves dokumentumfilmes érkezik az idei Verzióra: sok más mellett Alexander Nanau Emmy-díjas német-román rendezővel, Saeed Al Batallal, a Fipresci-díjas Még mindig forog című dokumentumfilm alkotójával és Askold Kurovval, a Novaya orosz rendezőjével is találkozhat a magyar közönség

Vádat emelt az ügyészség a várpalotai hintabaleset ügyében

Ajánljuk - 2019-11-07

- Maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat az ügyészség a várpalotai hintabaleset ügyében a szerkezet üzemeltetője és megfelelőségi tanúsítványának kiállítója ellen - közölte a Veszprémi Járási Ügyészség csütörtökön.

Hatalmas ókori fellegvárat tártak fel Görögországban

Ajánljuk - 2019-11-06

Hatalmas ókori fellegvárat tártak fel a közép-görögországi Boiótiában, a mükénéi civilizáció idejében virágzó Gla városában. A görög kulturális minisztérium keddi bejelentése szerint Gla hajdani akropolisza hétszer akkora volt, mint maga Mükéné.

Az Apple 2,5 milliárd dollárt adományoz a kaliforniai lakhatási válság enyhítésére

Ajánljuk - 2019-11-05

Az Apple 2,5 milliárd dollárt adományoz a kaliforniai lakhatási válság enyhítésére, csatlakozva ezzel a Google, a Facebook és a Microsoft hasonló erőfeszítéseihez - jelentette be hétfőn este a kaliforniai székhelyű cég.


Az irodai dolgozók 90 százaléka nem bírja az egyterű irodát egy felmérés szerint

Ajánljuk - 2019-11-02

- Az irodai dolgozók 90 százalékának nem jön be a nyitott terű iroda, csak 10 százalékuk gondolja úgy, hogy vannak előnyei - derült ki abból az októberi felmérésből, amelyet a november 20-i Big Office Day szervezői készítettek csaknem 1000 válaszadó megkérdezésével.

A kérdéssort a legkülönbözőbb hátterű és méretű cégek hazai munkavállalói - köztük számos közép- és felsővezető - töltötték ki.

A felmérés szerint elfogadhatóbbnak tartják azt, amikor a dolgozóknak nincs saját fix asztaluk, ez a válaszadók csaknem egyharmada szerint megszokható, 24 százalékuk pedig hatékony megoldásnak tartja abban az esetben, ha a munkavállalók az otthonról történő munkavégzés miatt nem járnak be minden nap.

A megkérdezettek egyharmada heti plusz egy nap otthoni munkavégzésért 5 százalékot, míg 15 százalékuk akár 10 százalékot is engedne a fizetéséből. A válaszadók csaknem 20 százaléka nem is menne olyan céghez dolgozni, ahol nincs lehetőség otthoni munkavégzésre.

Ma van a reformáció emléknapja

Ajánljuk - 2019-10-31

Ma van a reformáció emléknapja, országszerte ünnepségeket tartanak a protestáns gyülekezetek.

A reformáció emléknapján, október 31-én világszerte arról emlékeznek meg, hogy Luther Márton német Ágoston-rendi szerzetes, a reformáció elindítója a hagyomány szerint 1517-ben e napon tűzte ki 95 tételét a wittenbergi vártemplom kapujára.

Növelte bevételét és nyereségét a Volkswagen csoport, de lassulásra számít

Ajánljuk - 2019-10-30

- Növelte árbevételét és nyereségét a Volkswagen (VW) német járműgyártó csoport az idén a január-szeptemberi időszakban, de szerdán kiadott beszámolója szerint nem számít arra, hogy az év egészében több járművet ad el, mint tavaly.

Prima Primissima - Kihirdették az idei jelölteket

Ajánljuk - 2019-10-29

- Nyilvánosságra hozták kedden az idei Prima Primissima Díjak tíz kategóriájának három-három jelöltjét.

A 17 éves elismerés jelöltjeinek listáján idén is a magyar tudomány, művészet, kultúra és sport példaértékű teljesítményt nyújtó képviselői szerepelnek. A közönség ismét lehetőséget kap a szavazásra, a Prima és a Junior Prima jelöltekre is lehet majd voksolni - közölte a díjat finanszírozó OTP Bank kedden.

Brexit - Szakértő: gazdasági és védelempolitikai értelemben is jelentősen gyengül az EU

Ajánljuk - 2019-10-27

Nagy-Britannia kiválásával gazdasági és védelempolitikai értelemben is jelentősen gyengül az Európai Unió (EU) - vélekedett Berzi Gergely külpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Önkormányzat 2019 - Megváltoztatta a fehérvárcsurgói polgármester-választás eredményét a Győri Ítélőtábla

Ajánljuk - 2019-10-25

Megváltoztatta a fehérvárcsurgói polgármester-választás eredményét a Győri Ítélőtábla, Schmidtné Cser Viktória (Fidesz-KDNP) helyett Temesvári Krisztián (független) a megválasztott településvezető - közölte a bíróság pénteken.

NAV: az adóbírság fele megspórolható

Ajánljuk - 2019-10-24

- A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) törölheti az adóbírság felét, ha az adózó a megállapított adókülönbözetet nem vitatja, azt határidőre befizeti, és lemond a fellebbezés jogáról - közölte a hivatal csütörtökön.

Nem bűncselekmény többé az abortusz Észak-Írországban

Ajánljuk - 2019-10-22

Nem számít bűncselekménynek keddtől az abortusz Észak-Írországban, és a jövő év elejétől az azonos neműek házassága elől is elhárulnak a jogi akadályok.

Jogi szakértő: jogosítványhoz kellene kötni az elektromos rollerek használatát

Ajánljuk - 2019-10-19

Jogosítványhoz és biztosításhoz kellene kötni az elektromos rollerek használatát - mondta Szatmári-Margitai Gergely jogi szakértő az M1 aktuális csatornán.

Közölte, az elektromos rollerek Magyarországon jelenleg nem minősülnek járműnek, ezért a használóját gyalogosnak tekintik, miközben egyes rollerek akár óránként 75 kilométeres sebességre képesek.

NAV: milliárdos áfacsalás mobiltelefon-kereskedelemmel

Ajánljuk - 2019-10-18

Majdnem négymilliárd forint áfát csalt el egy mobiltelefon-kereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet, amelyet nemrégiben egy nemzetközi akcióban számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Gazdag programmal magyar napok kezdődtek Tel-Avivban

Ajánljuk - 2019-10-16

Gazdag programokkal megkezdődött Tel-Avivban kedd este a magyar kulturális évadot lezáró Magyar napok rendezvénysorozat.

Brexit - A brit kormány szabadkereskedelmi viszonyt akar az EU-val, törvényben garantálja az EU-állampolgárok jogait

Ajánljuk - 2019-10-14

A brit kormány szabadkereskedelmi kapcsolatrendszert kíván kialakítani az Európai Unióval a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után, és törvényt alkot az Egyesült Királyságban élő külföldi EU-állampolgárok jogosultságairól.

Sára Sándor hét emblematikus filmjét szabadon elérhetővé teszi a Filmalap

Ajánljuk - 2019-10-11

A közelmúltban elhunyt Sára Sándor Kossuth-nagydíjas rendező, operatőr, fotográfus hét emblematikus filmjét péntektől október 31-ig szabadon elérhetővé teszi a Magyar Nemzeti Filmalap (MNF).

A Filmalap pénteki közleménye szerint a hét film - a Cigányok (1962), a Sodrásban (1963), a Vízkereszt (1967), a Feldobott kő (1968), a Szindbád (1971), a Holnap lesz fácán (1974) és a Magyar nők a Gulagon (1992) című háromrészes dokumentumfilm - a Filmarchívum oldaláról (filmarchiv.hu) érhető el. Az alkotások mindegyike restaurált, illetve digitális felújításon esett át.

Sára Sándor gazdag életművének megőrzése, eljuttatása a jelen és a jövő generációihoz alapvető feladatunk - idézi a közlemény a Ráduly Györgyöt, a Magyar Nemzeti Filmalap - Filmarchívum igazgatóját.

Orosz szakértő: Oroszországban 12 millió migráns él

Ajánljuk - 2019-10-10

A migránsok Oroszország 145 milliós lakosságának több mint 8 százalékát teszik ki, számuk meghaladja a 12 milliót - jelentette ki Jelena Jegorova, az Oroszországi Gazdasági Egyetem kvantitatív regionális fejlődéskutatási laboratóriumának vezetője csütörtökön az RIA Novoszti hírügynökségnek, az ENSZ és a Világbank adataira hivatkozva.