Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2494 találatból.

Idén is megnyílik a mézeskalács-kiállítás Vácrátóton

Ajánljuk - 2021-12-05

Idén is látogatható Vácrátóton az ország egyik legrégebbi mézeskalács kiállítása, amelyet a templom kápolnájában lehet megtekinteni december 9. és 12. között - tájékoztatta Spiegelhalter László polgármester az MTI-t.

Karácsony Gergely aláírta a fővárosi közlekedés állami támogatásáról szóló megállapodást

Ajánljuk - 2021-11-29

- Karácsony Gergely aláírta a fővárosi közösségi közlekedés állami támogatásáról szóló megállapodást azt követően, hogy hétfő reggel találkozott Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel a minisztérium épületében.

A főpolgármester a megbeszélést követő sajtótájékoztatóján kifejezte reményét, hogy a 12 milliárd forint, ami a budapesti közösségi közlekedés költségeinek 7 százalékát jelenti, még ebben az évben megérkezik a főváros számlájára.

Hozzátette: nem érti, hogy ehhez miért volt szükség "látványpékségre", üzengetésre és a főváros részéről politikai nyomásgyakorlásra, hiszen a támogatás normatív kifizetése eddig évről évre automatizmus mentén történt, és az összeg szerepel az állami költségvetésben.

Közlése szerint ezek után megszüntetik a járatokon azokat a figyelemfelhívásokat, melyek szerint nem történt meg a fővárosi közösségi közlekedés állami támogatásának kifizetése.

Netrisk.hu: már csak egy hét maradt a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződések cseréjére

Ajánljuk - 2021-11-25

Már csak egy hete maradt az év végi fordulós kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással (kgfb) rendelkező autósoknak arra, hogy eldöntsék, elfogadják-e jelenlegi biztosítójuk ajánlatát a következő éves időszakra, vagy inkább szerződést váltanak - hívta fel a figyelmet a Netrisk.hu.

Ingatlan.com: Budapesten 8,5 éves átlagfizetésre van szükség egy 50 négyzetméteres lakás vásárlásához

Ajánljuk - 2021-11-24

Budapesten 8,5 éves jutó átlagfizetésre volt szükség egy 50 négyzetméteres 35,9 millió forintos ingatlan vásárlásához a második negyedévben, ezzel a vizsgált időszakban a visegrádi országok fővárosai közül a magyar fővárosban lehetett a leggyorsabban lakáshoz jutni - közölte az ingatlan.com szerdán.

Német egészségügyi miniszter: a tél végére "mindenki oltott, gyógyult vagy halott lesz"

Ajánljuk - 2021-11-22

A delta variáns miatt egyre erősödő koronavírus-járványban a tél végére "valószínűleg nagyjából mindenki beoltott, gyógyult vagy halott lesz" Németországban - jelentette ki a német szövetségi egészségügyi miniszter hétfőn Berlinben.


ITM: nem szállít a külföldi webáruház? Egy kattintásnyira az ingyenes segítség!

Ajánljuk - 2021-11-19

Az év bármely szakában kellemetlenséget okoz, ha az online rendelt termék nem érkezik meg, vagy hamar meghibásodik. Még fontosabb a megbízható szállítás és a lehető leggyorsabb garanciális ügyintézés, ha a webshopban kiválasztott árucikket karácsonyi ajándéknak szánjuk.

Észak-Macedóniában csak a teljesen átoltottak mehetnek beltéri rendezvényekre

Ajánljuk - 2021-11-15

Észak-Macedóniában hétfőtől csak azok mehetnek be a vendéglátóhelyek, bevásárló- és üzletközpontok, valamint a különböző rendezvények beltéri helyszíneire, akik felvették valamely koronavírus elleni védőoltás mindkét adagját - közölte az egészségügyi minisztérium a szkopjei sajtó hétfői beszámolói szerint.

A vártnál gyorsabban növekedett a brit gazdaság szeptemberben

Ajánljuk - 2021-11-11

0,6 százalékkal emelkedett szeptemberben Nagy-Britannia - az EU-n kívüli legnagyobb európai gazdaság - bruttó hazai terméke (GDP) havi összevetésben.

Mérséklődött a kínai export növekedése októberben

Ajánljuk - 2021-11-07

Mérséklődött a kínai export növekedése októberben, jóllehet a bővülés mértéke felülmúlta a várakozásokat.

A chiphiány miatt megugrott az igény a használt személyautók iránt

Ajánljuk - 2021-11-04

Az autópiacot sújtó chiphiány hatására októberben 6,2 százalékkal több, 12 040 használt személyautót regisztráltak az országban a tavaly ilyenkori szinthez képest - idézte a DataHouse adatait a JóAutók.hu használtautó piactér csütörtökön.

Az idén már nem várható jelentős árváltozás az albérletpiacon a Duna House szerint

Ajánljuk - 2021-10-31

- Bár az albérletpiacon szinte mindenki az őszi, egyetemi szemeszter kezdésével a diákok és a külföldiek érkezésétől várta a fellendülést, a változás elmaradt.

NAV: hétmillió forintnyi hamis parfümöt találtak egy szlovák autóban

Ajánljuk - 2021-10-26

- A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai hétmillió forint értékű parfümöt találtak az M1-es autópálya komáromi szakaszán egy Budapestről érkező szlovák rendszámú autóban.

A társadalom és a technológia jövőjével foglalkozik a Neumann Társaság idei konferenciája

Ajánljuk - 2021-10-23

A jövőt befolyásoló technológiákra, trendekre fókuszál a Neumann Társaságszokásos éves konferenciája, amelyet Deep IT alcímmel online rendeznek meg november 10-én.

A szervezők közleménye szerint a regisztráció után ingyenesen követhető eseményen szó esik majd arról, hogy milyen technológiai veszélyek (például a deep fake videók) fenyegetik a társadalmat, illetve milyen technológiák segítik azt. Az előadók arra a kérdésre keresik a választ, hogy hogyan lehet elősegíteni egy élhetőbb, biztonságosabb világ megteremtését.

Koronavírus - Brit parlamenti jelentés: a járvány korai szakaszának kezelése kudarc, az oltási kampány példátlan siker

Ajánljuk - 2021-10-12

A nagy-britanniai koronavírus-járvány kezdeti szakaszának kezelése a brit közegészségügy egyetemes történetének legnagyobb kudarcai közé tartozik, a brit oltási kampány viszont világviszonylatban is példátlan siker - áll a londoni alsóház két szakbizottságának kedden ismertetett közös jelentésében.

Az egészségügyi, valamint a tudományos és technológiai bizottság 147 oldalas tanulmánya szerint a brit kormány kezdeti hozzáállása fokozatos, lépésenkénti járványellenes intézkedések bevezetése volt, és emiatt egészen tavaly márciusi 23-ig kellett várni az első általános zárlat elrendelésére.

A jelentés kiemeli: a zárlatról szóló döntés két hónappal azután született, hogy a brit kormány készenléti helyzetekben összehívott tudományos tanácsadó testülete (SAGE) először tárgyalt a koronavírus-járvány megfékezését célzó válaszlépésekről.

Koronavírus - Az izraeli miniszterelnök vitatja a járványügyi korlátozásokat ellentétben a szakemberekkel

Ajánljuk - 2021-09-29

Naftali Bennett izraeli miniszterelnök összeütközésbe került az egészségügyi minisztérium átfogó járványügyi korlátozásokat szorgalmazó szakembereivel - jelentette a Jediót Ahronót című izraeli újság hírportálja, a ynet szerdán a kormányfővel folytatott újságírói háttérbeszélgetést ismertetve.

A veszélyhelyzet meghosszabbítását kezdik tárgyalni a képviselők

Ajánljuk - 2021-09-21

Az Országgyűlés ma kezdi tárgyalni a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet 2022. január 1-jéig történő meghosszabbításáról szóló kormányzati javaslatot.

Visszatértek a Földre a kínai űrállomás előkészítésén dolgozó űrhajósok

Ajánljuk - 2021-09-17

Visszatértek pénteken a Földre a kínai űrállomás előkészítésén dolgozó kínai űrhajósok, akik három hónapon át tartózkodtak az űrállomás központi elemében.A China Daily című kínai lap tudósítása szerint az űrhajósokat visszahozó kapszula helyi idő szerint délután 1 óra 34 perckor landolt az észak-kínai Belső-Mongólia Autonóm Területen.

Fokozottan ellenőrzik az építőanyag kivitelt a pénzügyőrök

Ajánljuk - 2021-09-12

Az építőanyagár-emelkedés megállításának egyik fontos eszköze lehet a szállítmányok vámhivatali ellenőrzése. A pénzügyőrök augusztusban több mint harminc jogsértést tártak fel az ellenőrzésekben.

Afgán konfliktus - Biden: véget ért az amerikai történelem leghosszabb háborúja

Ajánljuk - 2021-09-01

Az Egyesült Államok hétfő este véget vetett a 20 éve tartó afganisztáni háborúnak, ezzel befejeződött az amerikai történelem leghosszabb háborúja - jelentette be kedden a Fehér Házban elmondott beszédében Joe Biden amerikai elnök.

"Végrehajtottuk a történelem egyik legnagyobb, légihídon történő evakuációját, több mint 120 ezer embert mentettünk ki és helyeztünk biztonságba. Ez a szám több mint kétszerese annak, amelyet a legtöbb szakértő lehetségesnek gondolt" - mondta az elnök. Egyetlen nemzet sem csinált még hasonlót a történelem során. Csak az Egyesült Államoknak volt erre kapacitása, akarata és képessége" - tette hozzá

Kilenc díler és huszonhárom drogfogyasztó ellen javasol vádemelést a rendőrség

Ajánljuk - 2021-08-27

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) egy majdnem két évvel ezelőtti ügyben kilenc díler és huszonhárom drogfogyasztó ellen javasol vádemelést - közölte az iroda pénteken a police.hu oldalon.