Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2169 találatból.

Római főpolgármester: Róma ismét nyitott város lesz

Ajánljuk - 2020-04-03

- Az olasz fővárost eddig jórészt sikerült megvédeni az új koronavírus-fertőzés terjedésével szemben, de a teljesen megüresedett Róma látványára még a második világháborút megélt lakosok sem emlékeznek - mondta Virginia Raggi római főpolgármester a nemzetközi sajtónak adott nyilatkozatában.

Trump: az Egyesült Államok megerősíti a drogkartellek elleni védelmét

Ajánljuk - 2020-04-02

Az Egyesült Államok megerősíti a drogkartellek elleni védelmét - jelentette be Donald Trump amerikai elnök a koronavírus elleni intézkedéseket összehangoló kormányzati munkacsoport szokásos napi sajtókonferenciáján szerdán.

Florida egyelőre nem engedi kikötni a halottakat és betegeket is szállító üdülőhajót

Ajánljuk - 2020-03-31

Egyelőre nem engedélyezik annak a holland üdülőhajónak a kikötését Floridában, amelyen halottak és az új típusú koronavírus okozta Covid-19 fertőzésben szenvedő betegek is vannak - jelentette be Ron DeSantis, floridai kormányzó hétfőn este.

Koronavírus - Kínában további korlátozásokat enyhítettek a járvány mérséklődésének köszönhetően

Ajánljuk - 2020-03-30

Bevásárlóközpontok és üzletek nyithattak ki hétfőn a közép-kínai Vuhanban, ahonnan az új koronavírus a múlt év végén terjedni kezdett; miután az egyre kedvezőbb járványügyi adatoknak köszönhetően a helyi kormányzat fokozatosan enyhíti a kór megfékezésére életbe léptetett, szigorú óvintézkedéseket.

Vuhanból hétfőn már hatodik napja nem jelentettek egyetlen újabb fertőzöttet sem. A január 23-án vesztegzár alá helyezett városban a hét végén újraindulhatott a földalatti- és vasúti közlekedés, valamint egyes buszjáratok is közlekedtek. A vesztegzár teljes feloldását április 8-ára tűzte ki a helyi kormányzat.

A rendkívüli jogrend meghosszabbításáról dönt a parlament

Ajánljuk - 2020-03-29

- Az Országgyűlés hétfőn meghosszabbíthatja azoknak a rendkívüli intézkedéseknek a hatályát, amelyeket a kormány vezetett be a koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében és lehetővé teheti, hogy a kabinet további, a törvényektől eltérő rendeleteket alkosson a veszélyhelyzet ideje alatt.


Michel: az EU 15 napot ad a gazdasági krízis megelőzését célzó uniós szintű válasz kidolgozására

Ajánljuk - 2020-03-27

Az Európai Unió 27 tagországának vezetői csütörtökön, éjszakába nyúló tanácskozásukon abban állapodtak meg, 15 napot adnak az euróövezet pénzügyminisztereinek, hogy közös uniós szintű választ találjanak a koronavírus-járvány okozta gazdasági krízis megelőzésére - közölte Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben, a tagállami vezetők videokonferencia keretében tartott csúcsértekezletét követően.

Koronavírus - Német miniszter: legalább húsvétig fenn kell tartani a korlátozó intézkedéseket Németországban

Ajánljuk - 2020-03-26

Legalább húsvétig fenn kell tartani Németországban az emberek mozgását és egymás közötti közvetlen fizikai kapcsolatait korlátozó intézkedéseket a koronavírus-járvány megfékezéséhez - mondta a német szövetségi egészségügyi miniszter csütörtökön Berlinben.

ITM: lélegeztetőgépeket is hozott a Kínából érkezett újabb repülőgép

Ajánljuk - 2020-03-24

Közel 70 tonnányi orvosi eszközt és egészségügyi védőfelszerelést szállított Budapestre a kedden, a kora reggeli órákban megérkezett járat.

Koronavírus - A brit hadsereg bekapcsolódik a legveszélyeztetettebbek napi ellátásába

Ajánljuk - 2020-03-22

A Downing Street vasárnap bejelentette, hogy a brit hadsereg bekapcsolódik a legveszélyeztetettebbek napi ellátásába. A védelmi minisztérium húszezer tartalékost mozgósított annak érdekében, hogy segítsenek eljuttatni az idős, beteg emberekhez az élelmiszert és egyéb alapvető napi szükségleti cikkeket.

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint ha az ország nem fog össze az új koronavírus okozta járvány megfékezése végett, Nagy-Britanniában is olyan helyzet alakulhat ki, mint Olaszországban.

Koronavírus - NMHH: postára csak akkor menjünk, ha muszáj!

Ajánljuk - 2020-03-21

- A koronavírus-járvány a postát is terheli, ezért aki teheti, csekkbefizetés helyett utaljon, hagyományos levél helyett írjon e-mailt, a webáruházakat pedig érdemes ellenőrizni rendelés előtt és használni a küldemények nyomon követését - ajánlja a postapiacot is felügyelő Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szombati közleményében.

Koronavírus - A művészek átmenetileg lemondanak a jogdíjakról a vendéglátóiparban

Ajánljuk - 2020-03-20

Április végéig lemondanak a vendéglátóiparból származó gépzenei és élőzenei jogdíjaikról a szerzők, előadók és kiadók.

Koronavírus - Szerbiában jelenleg a több tízezer hazatérő okozza a legnagyobb gondot

Ajánljuk - 2020-03-19

Szerbiában jelenleg a külföldről hazatérők nagy száma jelenti a legnagyobb gondot a koronavírus-járvány elleni küzdelemben - jelentette ki szerda este Ana Brnabic miniszterelnök.

Hitelbiztosító: drámai veszteség várható a világkereskedelemben

Ajánljuk - 2020-03-18

Negyedévente 320 milliárd dollár veszteséget okoz a világkereskedelemben a koronavírus-járvány, ebből az európai turizmus 53 milliárd dollár kiesést szenved el, a helyzet az év második felében javulhat - prognosztizálja az Euler Hermes hitelbiztosító szerdai közleményében.

Koronavírus - Megugrott a fertőzöttek száma Spanyolországban, szálloda karanténban Madeirán, fertőzés a WHO-nál

Ajánljuk - 2020-03-17

- Spanyolországban meghaladta a tizenegyezret a koronavírus-fertőzöttek száma, egy nap alatt kétezer új esetet regisztráltak, ami csaknem 18 százalékos növekedést jelent - közölte Fernando Simón, a spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatója kedden Madridban

Hívők nélküli húsvéti szertartásokat rendelt el a Vatikán

Ajánljuk - 2020-03-15

A húsvéti szenthét szertartásait a hívők jelenléte nélkül mutatják be a Vatikánban - derült ki a pápai állam liturgiai hivatalának rendelkezéséből vasárnap, amelyet az olaszországi egyházmegyékben is követnek majd a koronavírus terjedése miatti rendkívüli egészségügyi óvintézkedések értelmében.

Koronavírus - A Wall Streeten 1987 óta nem volt ilyen rossz a helyzet, a Fed pénzt pumpál a piacokba

Ajánljuk - 2020-03-13

A Wall Streeten 1987 óta nem volt ilyen rossz a helyzet, mint most, a koronavírus-járvány miatt, a Fed 1500 milliárd dollárt pumpál a piacokba - jelentette csütörtök este a The Wall Street Journal című lap.

A Wall Streeten az irányadó indexek értéke napközben 10 százalékot zuhant, és ebben szerepe volt annak is, hogy Donald Trump elnök szerdán este bejelentette: a külföldi utasok beutazási tilalmát kiterjesztik 26 európai országra is.

"Ez volt a legköltségesebb beszéd a történelemben" - idézett az amerikai közszolgálati rádió (NPR) egy tőzsdepiaci szereplőt.

Kórházszövetség: a kórházak legfontosabb feladata a vírus terjedésének megelőzése

Ajánljuk - 2020-03-12

A magyar kórházak aktuálisan legfontosabb feladata a koronavírus terjedésének megelőzése, ezért az egészségügyi ágazaton belül szigorú intézkedések bevezetésére van szükség - közölte a Magyar Kórházszövetség (MKSZ) csütörtökön.

Közleményében a szervezet kiemeli, hogy az elkövetkezendő időszak az egészségügyben dolgozóktól a megszokottnál is nagyobb erőfeszítést igényel.

Az MKSZ minden segítséget és támogatást megad tagkórházai részére, hogy betegségmegelőzési és betegellátási feladataikat minél hatékonyabban el tudják látni.

Koronavírus - Egyes vállalatok ismét megkezdhetik a tevékenységüket a közép-kínai Vuhanban

Ajánljuk - 2020-03-11

- Egyes vállalatok ismét megkezdhetik a tevékenységüket a közép-kínai Vuhanban, amelyet január 23-án helyeztek vesztegzár alá az új típusú koronavírus terjedésének megfékezésére.

Amerikai előválasztás - Hat tagállamban szavaznak kedden az amerikaiak

Ajánljuk - 2020-03-10

Az Egyesült Államokban a demokraták hat, a republikánusok pedig öt tagállamában tartanak kedden előválasztásokat. Idahóban, Michiganben, Mississippiben, Missouriban és az északnyugati Washington államban a demokraták és a republikánusok egyaránt voksolnak, Észak-Dakotában azonban csak a demokraták tartanak előválasztást.

Gulyás: Esterházy János öröksége egyszerre egyetemes és nemzeti

Ajánljuk - 2020-03-08

Esterházy János felvidéki politikus öröksége egyszerre egyetemes és nemzeti, mindenütt és mindenkitől főhajtás illeti, ahol és akinek megkérdőjelezhetetlen érték a szabadság és az emberi méltóság - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a mártír sorsú politikus emlékére rendezett ünnepségen vasárnap, az Országház felsőházi termében.

Gulyás Gergely kiemelte: Esterházy János politikája racionális számítások szerint kudarcra volt ítélve a kommunizmus idején. "Ő azonban nem a sikeresség, hanem tetteinek örök mérce szerinti helyessége alapján cselekedett " - mondta.