Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2592 találatból.

MNB: 58 millió forint díjat köteles visszafizetni a CIB Bank ügyfeleinek

Ajánljuk - 2022-05-25

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 10 millió forint fogyasztóvédelmi bírság kiszabása mellett arra kötelezte a CIB Bankot, hogy csaknem 58 millió forint jogtalanul felszámított díjat fizessen vissza ügyfelei számára - jelentette be szerdán a jegybank.

Új csomagolóanyag használatával 84 tonnával kevesebb a műanyag a Spar logisztikai központjaiban

Ajánljuk - 2022-05-23

A logisztikai területen használt új csomagolóanyag segítségével évente 84 tonnával csökkenti a felhasznált műanyagok mennyiségét a Spar Magyarország - közölte a társaság hétfőn.

Súlyos higiéniai hiányosságok miatt felfüggesztette egy budapesti pizzéria működését a Nébih

Ajánljuk - 2022-05-18

Azonnali hatállyal felfüggesztette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy VII. kerületi, Nefelejcs utcai pizzéria működését

SE: új eljárással gyógyítják a neuroendokrin daganatos betegeket

Ajánljuk - 2022-05-16

Új, eddig Magyarországon nem elérhető eljárással gyógyítják a neuroendokrin daganatos betegeket a Semmelweis Egyetemen (SE); az első izotópos infúziós kezelést a múlt héten végezték el az intézményben.

A belgyógyászati klinikán az első ilyen kezelést egy 80 éves neuroendokrin tumorban szenvedő férfi kapta. A beteg az első infúzióra jól reagált, négy nappal később hazamehetett. A terápia néhány hét múlva folytatódik, mivel az izotópos kezelést 8-12 hetente szükséges megismételni, összesen 3-4 alkalommal.

Emléktáblát avattak Arany Jánosnak A walesi bárdokból ismert Montgomeryben

Ajánljuk - 2022-05-15

Az emléktáblát, amely magyarul, angolul és walesi nyelven méltatja Arany Jánost és költeményét, Kumin Ferenc, Magyarország londoni nagykövete és Jill Kibble, a nem egészen 1300 lakosú walesi kisváros polgármestere avatta fel.

GKI: a lakosság a kimutatott infláció dupláját érzékeli

Ajánljuk - 2022-05-11

- A GKI Gazdaságkutató Zrt. szerint a lakosság 22 százalékos áremelkedést érzékelt.

Ezzel szemben a hivatalos, 9,5 százalékos áprilisi inflációs adat áll, ami részben statisztikai okokra, részben azonban a megfigyelési módszertanra vezethető vissza -közölte ezer háztartás körében végzett, reprezentatív felmérése eredményeit a kutatóintézet.

A kutatók megjegyezték, hogy a lakosság érzékelése nem tényeken (árfelírás, kérdőív), hanem érzékelésen alapszik, melyeket erősen torzíthatnak a közelmúlt eseményei.Az eltérésben szerepe van annak, hogy a KSH a két évvel korábbi súlyoknak megfelelően súlyozza össze a megfigyelt árakat, ami torzítást visz az eredménybe - különösen, ha egyes, nagy volumenű termékek ára gyorsan változik, például az üzemanyagé -, illetve a kiválasztott reprezentánsok (944 áru és szolgáltatás) és a ténylegesen vásárolt termékek köre eltér. További eltérést okozhat, hogy az árakat felíró munkatársak a sokféle, közel azonos termék körül melyik árát jegyzik fel. Ráadásul a felírás is a boltok egy viszonylag szűk körére terjed ki (reprezentánsonként 130 árat írnak fel).

KSH: 503 millió euró volt a termék-külkereskedelmi hiány márciusban

Ajánljuk - 2022-05-09

- Márciusban az export euróban számított értéke 8,7, az importé 22,6 százalékkal nagyobb volt az egy évvel korábbinál. A külkereskedelmi egyenleg 1,354 milliárd euróval romlott és 503 millió euró deficitet mutatott - közölte hétfőn első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Áremelésre készül a német cégek csaknem kétharmada

Ajánljuk - 2022-05-06

Minden korábbinál magasabbra emelkedett és megközelítette a kétharmadot a közeljövőben áremelést tervező vállalkozások aránya Németországban egy pénteken ismertetett felmérés szerint.

Jourová: az EU 6 millió eurót szán az ukrajnai újságírók támogatására

Ajánljuk - 2022-05-03

Az Európai Bizottság 6 millió eurót szán az ukrajnai újságírók támogatására - jelentette ki Vera Jourová értékekért és átláthatóságért felelős uniós biztos kedden az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésen.

Ukrajnai háború - Jeruzsálemben bekérették az orosz nagykövetet Lavrov szavai miatt

Ajánljuk - 2022-05-02

Jeruzsálemben bekérették a külügyminisztériumba Oroszország nagykövetét Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Adolf Hitler részleges zsidóságát hangoztató szavai miatt - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet hétfőn.

Fonogram-díjátadó: az Irie Maffia, az Ivan & The Parazol, Beton.Hofi is nyert

Ajánljuk - 2022-05-01

- Mások mellett az Irie Maffia, az Ivan & The Parazol, a Blahalouisiana, az Amoeba, a Dresch Quartet, a Góbé Zenekar és Beton.Hofi is Fonogram-díjat kapott a szombaton az interneten tartott online eseményen. Életműdíjjal a Piramis együttest, szakmai életműdíjjal Komjáthy Györgyöt ismerték el.

Magyarország megpályázta a 2025-ös méhészeti világkiállítás rendezését

Ajánljuk - 2022-05-01

Magyarország megpályázta a 2025-ös méhészeti világkiállítás rendezését - közölte az agrárminiszter szombaton közösségi oldalán.

Nagy István bejegyzése szerint a kormány támogatta az Országos Magyar Méhészeti Egyesület javaslatát, hogy Magyarország adjon otthont a rangos nemzetközi eseménynek, a 49. Apimondia kongresszusnak.

Randstad: a LEGO volt a legvonzóbb magyar munkáltató 2021-ben Magyarországon

Ajánljuk - 2022-04-29

- A LEGO lett a legvonzóbb magyar munkáltató 2021-ben Magyarországon, a tavalyi győztes Samsung most ezüstérmes, a Mercedes-Benz pedig megvédte harmadik helyezését a Randstad Hungary rangsorában - közölte a humánerőforrás tanácsadó cég pénteken.

Ukrajnai háború - A németek többsége helyesli Ukrajna támogatását nehézfegyverekkel

Ajánljuk - 2022-04-29

A németek többsége egyetért azzal, hogy hazájuk nehézfegyverekkel is támogatja az Oroszország indította háborúban védekező ukrán hadsereget - mutatta ki egy pénteken ismertetett felmérés.

A ZDF országos köztelevízió megbízásából készített kutatás szerint egy hónap alatt megváltozott a közhangulat a védekezés mellett támadásra is alkalmas eszközök - harckocsik, harcjárművek - Ukrajnába küldésének ügyében.

NMHH: közel ötmilliós bírság a TV2 szolgáltatójára helytelen korhatár-besorolás miatt

Ajánljuk - 2022-04-28

A Halálos iramban: Hobbs & Shaw és előzetesei, valamint a Nagy Ő nem megfelelő korhatár-besorolása miatt összesen több mint 4,9 millió forint bírságot rótt ki a TV2-re a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.

Uniós bíróság: a tagállamok indokolt esetben visszaállíthatják a határellenőrzést

Ajánljuk - 2022-04-26

- Az európai uniós tagállamok a közrendjüket vagy a belső biztonságukat fenyegető komoly veszély esetén visszaállíthatják a határellenőrzést a más tagállamokkal közös határaikon legfeljebb kétéves időszakra, az ezt követően szükséges újbóli intézkedés érvényessége azonban nem haladhatja meg a hat hónapot - foglalt állást az Európai Unió luxemburgi székhelyű bírósága egy Ausztriát érintő ügyben hozott ítéletében kedden.

Az ügy előzménye, hogy a migrációs válsággal összefüggésben Ausztria először 2015. szeptember közepén, majd 2017. november 11-től kezdődően saját kezdeményezésére több, egymást követő hat hónapos időszakra visszaállította a határellenőrzést a Magyarországgal és Szlovéniával közös határain.

Koronavírus - Letesztelik Peking lakosságának zömét a fertőzöttek kiszűrésére

Ajánljuk - 2022-04-26

Peking lakosságának zömét kötelezték arra, hogy a héten három körben vegyenek részt nukleinsavas koronavírus-tesztelésen a fertőzöttek mielőbbi kiszűrése érdekében.

A kínai főváros egészségügyi hatóságának hétfő esti döntése alapján Peking tíz további kerületére terjesztették ki azt a háromkörös, tömeges tesztelést, amelyet hétfőn a keleti, Csaojang kerületben kezdtek meg. Az érintett városrészeken több mint 20 millió ember él.

Trenkwalder: az első negyedévben csaknem 1500 forint volt a fizikai dolgozók átlagos órabére

Ajánljuk - 2022-04-25

- Az első negyedévben a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 1499 forint volt, ami 10,4 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakában tapasztalt 1358 forintos értéket - közölte a Trenkwalder és a Moore Hungary hétfőn.

Francia elnökválasztás - A tévénézők többsége szerint Emmanuel Macron volt a meggyőzőbb

Ajánljuk - 2022-04-21

Emmanuel Macron jelenlegi elnököt találta meggyőzőbbnek a tévénézők 59 százaléka a francia elnökjelöltek szerda esti vitájában.A jobboldali szuverenista Marine Le Pennel szemben, akire a megkérdezettek 39 százaléka szavazott - derül ki az Elabe közvélemény-kutatóintézet gyors felmérésből, amelyet a BFM hírtelevízió és L'Express című hetilap honlapja ismertetett. A megkérdezettek két százaléka nem nyilvánított véleményt.

A Lidl 81 milliárd forintnyi magyar áru exportjában működött közre

Ajánljuk - 2022-04-19

A Lidl közreműködésével a hazai vállalatok és kkv-k tavaly rekordösszegben, összesen 81 milliárd forint értékben exportáltak magyar termékeket, ez 26,5 százalékkal több az előző évinél - közölte az élelmiszerlánc kedden.

A legkeresettebb magyar termékek a tejtermékek, a kekszek és rágcsálnivalók, olajok és margarinok, fagyasztott termékek, állateledelek, a különféle kenyerek, zöldégek és gyümölcsök, a friss húsok, valamint a borok voltak.

A legnagyobb felvevőpiacnak az értéket tekintve Románia, míg a legváltozatosabb kínálat Szlovákiában volt megtalálható; kiemelkedő volt továbbá a Németországba, Csehországba, Horvátországba, Lengyelországba és az Egyesült Királyságba irányuló export is.