Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 2055 találatból.

Drágultak az üzemanyagok

Ajánljuk - 2019-05-01

A Mol Nyrt. bruttó 5 forinttal emelte a 95-ös benzin és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán. Az emeléssel a benzin literenkénti átlagára 405 forintra, a gázolajé 411 forintra nőtt.

Egy tinédzser minden idők legjobb amerikai középiskolás idejét futotta 100 méteren

Ajánljuk - 2019-04-30

- A 18 éves Matthew Boling 9.98 másodperccel minden idők leggyorsabb középiskolai 100 méteres futását produkálta.A houstoni jezsuita középiskolában tanuló, fehér bőrű atléta a hétvégén egy területi versenyen nyerte óriási fölénnyel a klasszikus sprintszámot.

Május 1-jétől ingyenesen elérhető az interneten az M3 csatorna

Ajánljuk - 2019-04-29

Május 1-jétől ingyenesen elérhető az interneten az M3 csatorna, a nézők így akkor nézhetik azt a műsort, amelyikhez kedvük van, amikor idejük van rá - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap archívumi osztályának vezetője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Grigorij Szokolov ad zongoraestet a Müpában

Ajánljuk - 2019-04-28

- Beethoven és Brahms műveit szólaltatja meg Grigorij Szokolov zongoraművész hétfőn a budapesti Müpában az MVM Koncertek - A Zongora sorozatban.

Azerbajdzsáni Nagydíj - Törölni kellett az első szabadedzést

Ajánljuk - 2019-04-26

Félbe kellett szakítani, majd teljes egészében törölték a Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíj pénteki első szabadedzését, miután a gyakorlás közben kiderült, hogy a bakui városi pályán nincsenek megfelelően rögzítve a csatornafedelek, amelyek így könnyen károkat okozhatnak a versenyautók padlólemezében.

Elkezdődött Pekingben az Egy Övezet, Egy Út Kezdeményezés második nemzetközi fóruma

Ajánljuk - 2019-04-25

Csütörtökön Pekingben kezdetét vette az Egy övezet, egy út kezdeményezésről második alkalommal megrendezett nemzetközi fórum, amelyen a 2013-ban Hszi Csin-ping kínai elnök által előterjesztett, új selyemút néven is emlegetett terv résztvevői a több- és kétoldalú együttműködésekről folytatnak tárgyalásokat.

A háromnapos rendezvény első napján az üzleti szféra vezetőinek konferenciáját és 12 tematikus fórumot tartanak.

Kutatóállomást építene Kína a Hold déli sarkvidékén

Ajánljuk - 2019-04-24

Tudományos kutatóállomás kiépítését tervezi Kína a Hold déli sarkvidékén, és embereket küldene a Hold felfedezésére hozzávetőleg 10 éven belül - jelentette ki Csang Ko-csian, a Kínai Nemzeti Űrügynökség (CNSA) vezetője szerdán.

Netrisk: egyre többen vesznek fel egyre nagyobb összegű személyi hitelt

Ajánljuk - 2019-04-23

A Netrisk.hu pénzügyi összehasonlító oldalának adatai szerint jelentősen erősödött a lakosság hitelfelvételi kedve, az internetes cég az idei első negyedévben 26 százalékkal több személyihitel-igényt továbbított, ezek átlagos nagysága 1,48 millió forint volt, ami 16 százalékkal haladja meg az elmúlt év hasonló időszakában mért 1,28 millió forintos átlagot.

Húsvét - Bogárdi Szabó: csak a keresztyének vihetik el Krisztus feltámadásának örömhírét a világnak

Ajánljuk - 2019-04-21

- Csak mi, keresztyének vihetjük el Krisztus feltámadásának örömhírét a világnak - mondta Bogárdi Szabó István püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke húsvétvasárnap ünnepi istentiszteleten, Budapesten.

Húsvéti fesztivál a világörökségi Hollókőn

Ajánljuk - 2019-04-18

- Már pénteken elkezdődik és idén négy napig tart a húsvéti fesztivál a világörökségi Hollókőn. A Nógrád megyei faluban gazdag folklórprogram, palóc gasztronómia, népszokások, koncertek, családi és gyermekprogramok várják a látogatókat - mondta a szervező Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A hollókői húsvét a hagyományok és az életöröm ünnepe, az ófalu parasztházaival és köves utcájával visszarepít az időbe - fogalmazott Kelecsényi Péter.

Nagypénteken kézműves kirakodóvásárt, tojásfestő foglalkozást szerveznek az ófaluban, a Csalogató Táncházban felidézik a hollókői böjti szokásokat, az esti igeliturgia előtt pedig a torinói lepel történetével ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

A négy nap rendezvényei párhuzamosan zajlanak az ófaluban, a várban és a színpadon. Utóbbi helyszínen szombaton Szalonna és bandája ad koncertet, vasárnap a Kerekes Band mellett fellép a Nógrád Táncegyüttes, a Dűvő zenekar, népzenei koncertet ad az Aurevoir. A nap locsoló táncházzal zárul.

Notre-Dame - Ezerháromszáz normadiai tölgyet ajánlottak fel a Notre-Dame gerendázatának helyreállításához

Ajánljuk - 2019-04-17

- Ezerháromszáz normandiai tölgyet ajánlott fel a Groupama biztosító, Franciaország harmadik legnagyobb magán erdőtulajdonosa a Notre-Dame tetőszerkezetének helyreállításához - jelentette a France3 televízió internetes oldalán.

Notre-Dame - Művészettörténész: a székesegyházhoz kapcsolódik a gótika születése

Ajánljuk - 2019-04-16

- A gótika születése kapcsolódik a párizsi Notre-Dame-hoz, amelyben hétfő este tűzvész pusztított. Erről beszélt az M1 aktuális csatornának Szirbek István művészettörténész kedden.

A szakember délután Párizsból, a helyszínről nyilatkozott. Azt mondta: a franciák "melankolikus fájdalommal" sétálnak a környéken. Úgy értékelt: a Notre-Dame minden francia ember számára "családtag", a történteket úgy élik meg, mintha egy családtagot ért volna fájdalom.

Három díjat nyert Bogdán Árpád filmje Olaszországban

Ajánljuk - 2019-04-15

- Három zsűri is díjazta Bogdán Árpád rendezését, a Genezis című filmdrámát a hétvégén, az idén 20. alkalommal megrendezett európai filmek fesztiválján az olaszországi Leccében.

A film fényképezéséért Dobos Tamás kapta a legjobb operatőr díját a fesztivál zsűrijétől, melyet Marco Müller producer elnökölt.

BTF - Koncertszínházi előadás készül a Tizenkét székből

Ajánljuk - 2019-04-13

- Závada Péter dalszövegeivel, Vecsei H. Miklós szövegkönyve alapján koncertszínházi előadás készül Ilf és Petrov Tizenkét szék című regényéből.

Brexit - Újabb népszavazást sürget Manfred Weber

Ajánljuk - 2019-04-12

Újabb népszavazást kellene tartani az Egyesült Királyságban az európai uniós tagság megszüntetésének (Brexit) kérdéséről az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti (EP-) választási csúcsjelöltje, Manfred Weber szerint. A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa az Augsburger Allgemeine című bajor regionális lap csütörtök esti fórumán kiemelte, hogy 2019 történelmi jelentőségű választási év az EU számára, de a Brexit ügye eltereli a figyelmet erről.

Illegális bevándorlás - Frontex: tovább csökkent az Európába érkezők száma márciusban

Ajánljuk - 2019-04-10

Tovább csökkent márciusban az illegálisan Európába érkező bevándorlók száma az előző havi adatokhoz képest - írta szerdán közzétett jelentésében az Európai Unió part- és határvédelmi ügynöksége (Frontex).

A friss értékelés szerint januárban 4600-an érkeztek a négy fő migrációs útvonalon keresztül az EU-ba, ez 7 százalékos csökkenést jelent a februári adatokhoz képest. Az év első három hónapjában regisztráltak száma összesen 17 900 volt, 13 százalékkal kevesebb, mint tavaly.

A 90-es évek művészetét bemutató kiállítás látható Szentendrén

Ajánljuk - 2019-04-09

Publikus magánügyek címmel az 1990-es évek kortárs képzőművészetét bemutató kiállítás látható a szentendrei MűvészetMalomban. A tárlat anyaga harminc magyarországi magángyűjteményből nyújt válogatást.

A génekben is nyomot hagy a szegénység

Ajánljuk - 2019-04-08

- A génekben is nyomot hagy a szegénység az amerikai Északnyugati Egyetem kutatása szerint, amelynek eredményei megváltoztatják a génekről alkotott azon elképzelést, miszerint azok az emberi test fogantatáskor rögzült, állandósult jellemzőit hordozzák magukban.

Nyolc ismeretterjesztő filmet mutatnak be az MTA székházában

Ajánljuk - 2019-04-07

- Ebben az évben április 10-től május 30-ig rendezik meg az akadémiai filmklubot, a vetítéssorozat keretében nyolc alkalommal mutatnak be egy-egy ismeretterjesztő filmet a közönségnek az Magyar Tudományos Akadémia (MTA) székházában - közölte az MTA.

Klaus Iohannis határozott fellépést sürget az antiszemitizmus ellen

Ajánljuk - 2019-04-05

Klaus Iohannis román államelnök határozott fellépést vár az illetékes román hatóságok részéről a közelmúltbeli antiszemita megnyilvánulások elkövetőivel szemben - olvasható a román elnöki hivatal pénteki közleményében.