Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1901 találatból.

Két hidegfront miatt jelentősen visszaesik a hőmérséklet jövő hétre

Ajánljuk - 2018-09-21

Két hidegfront is eléri az országot a következő napokban - hétvégén és a jövő hét elején -, ami miatt jelentősen visszaesik a hőmérséklet - mondta Pintér Ferenc meteogyógyász péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Új pályázat a munkaerőpiaci alkalmazkodóképesség fejlesztésére

Ajánljuk - 2018-09-19

Megjelent a munkaerőpiaci alkalmazkodóképesség fejlesztését célzó tematikus projektek pályázati felhívása 4 milliárd forintos keretösszeggel - mondta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Dietetikus: kevesebb édességre, mogyorófélére és finompékárura van szükség a gyerekek étrendjében

Ajánljuk - 2018-09-17

Javult a gyerekek menzai étrendje, de csökkenteni kellene az édességek, a mogyorófélék és a fimopékáruk mennyiségét - mondta Varga Anita, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet dietetikusa hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Csak kisebb, átmeneti enyhülés várható a hétvégén

Ajánljuk - 2018-09-13

Átmenetileg csapadékosra fordul az időjárás, de aztán ismét visszatér a száraz, napsütés idő. Csak kisebb, átmeneti enyhülés várható, többfelé így is 25 fok felett alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Okosszélvédő fejlesztésén dolgoznak a salgótarjáni Salgglas Zrt.-nél

Ajánljuk - 2018-09-12

- Okosszélvédő fejlesztésén dolgozik a salgótarjáni Salgglas Zrt. vezette konzorcium, a közel másfél milliárd forint összköltségű projektet a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) támogatja.

Javult a gazdasági hangulat Németországban és az euróövezetben

Ajánljuk - 2018-09-11

- Javult a gazdasági hangulat Németországban és az euróövezetben szeptemberben a mannheimi ZEW (Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschung) gazdaságkutató intézet felmérése szerint annak nyomán, hogy enyhültek az Egyesült Államokkal való teljes körű kereskedelmi háború esetleges kirobbanása miatti aggodalmak.

Jelölési hiányosságokat talált a Nébih a diákcsemegéknél

Ajánljuk - 2018-09-10

Jelölési hiányosságokat talált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a diákcsemegék ellenőrzésekor, a ropogtatnivalók élelmiszerbiztonsági szempontból megfeleltek a teszteken - közölte a Nébih hétfőn.

Kisebbségekhez tartozó hallgatókat támogat nagy értékű díjából egy brit asztrofizikus

Ajánljuk - 2018-09-07

- Jocelyn Bell Burnell brit asztrofizikus csütörtökön elnyert 2,3 millió fontos (830 millió forintos) tudományos díjából alapítványt hoz létre női, kisebbségekhez tartozó és menekült diákok fizikai tanulmányainak támogatására - számolt be róla a BBC News.

Több, mint egymilliónyian vettek részt a New York Brooklyn negyedében rendezett karibi karneválon

Ajánljuk - 2018-09-04

Több mint egymilliónyian vettek részt hétfőn a New York Brooklyn negyedében rendezett hagyományos karibi karneválon.A felvonulással, parádéval, többféle kulturális rendezvénnyel gazdagított karnevált az 1930-as évek óta minden évben megrendezik, mindig a munka ünnepén, amelyet az Egyesült Államokban szeptember első hétfőjén tartanak.

A Vándorszínészek című magyar film nyerte a várnai fesztivál fődíját

Ajánljuk - 2018-09-02

A Vándorszínészek című magyar alkotás nyerte a várnai nemzetközi filmfesztivál fődíját, az Arany Aphroditét - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap.

Sándor Pál műve egy maroknyi csepűrágó megható és szórakoztató története, Martinovics Dorina, Mohai Tamás, ifjabb Vidnyánszky Attila, Nagy-Kálózy Eszter, Gáspár Sándor, Hegedűs D. Géza és Rudolf Péter szereplésével készült.

Kisjátékfilmeket és filmfesztivált támogat a médiatanács

Ajánljuk - 2018-08-31

- Tizennégy kisjátékfilm készítőjét összesen 75,5 millió forinttal, a budaörsi Primanima Nemzetközi Animációs Filmfesztivált pedig másfél millió forinttal támogatja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa - közölte az NMHH Kommunikációs Igazgatósága pénteken.

Haydn-vonósnégyes Fesztivál - 3 nap alatt 5 koncert Fertődön

Ajánljuk - 2018-08-28

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg szeptember 21. és 23. között a Haydn-vonósnégyes Fesztivált a fertődi Esterházy-kastélyban, ahol három nap alatt öt koncertet tartanak - hangzott el a programot bemutató sajtótájékoztatón kedden Fertődön.

A Sberbank rontott az orosz GDP-növekedési előrejelzésén

Ajánljuk - 2018-08-27

A Sberbank, a Magyarországon is érdekelt legnagyobb orosz pénzintézet rontotta az idei és a jövő évi orosz GDP-növekedési előrejelzését és az eddiginél nagyobb inflációra számít.

Több mint 20 könyvkiadó kínálata a 16. Budavári Könyvünnepen

Ajánljuk - 2018-08-25

- Huszonkét könyvkiadó kínálata mutatkozik be a 16. Budavári Könyvünnepen, amelyet augusztus 31. és szeptember 2. között rendeznek meg a budai Várban.Az idei fesztivál a júniusban elhunyt Kányádi Sándor Kossuth-díjas költő, író, műfordító emléke előtt tiszteleg, de megemlékezik Buda 1686-os visszafoglalásáról, valamint programokkal kapcsolódik a Mátyás király-emlékévhez is.

A 16. Budavári Könyvünnep díszvendége Székelyudvarhely lesz. A fesztivál minden napján udvarhelyszéki és kalotaszegi táncokat mutat be a Boróka Néptáncegyüttes, és többek között fellép a székelyföldi Evilági Együttes is.

Profession.hu: a magyarok 44 százaléka nem a legmagasabb iskolai végzettségének megfelelő helyen dolgozik

Ajánljuk - 2018-08-24

A magyar munkavállalók 44 százaléka nem azon a területen dolgozik, amelyben a legmagasabb végzettségét szerezte, ráadásul további 44 százalék, főként a magasabb kereseti lehetőségek miatt aktívan gondolkodik a pályaváltáson - derül ki a Proffession.hu 1000 ember bevonásával készített online reprezentatív felméréséből.

A válaszadók legnagyobb részének, 19 százalékának a szakképesítés a legmagasabb iskolai végzettsége, a felmérés résztvevőinek azonban csupán a 9 százaléka nyilatkozta azt, hogy jelenleg szakmunkásként dolgozik. A megkérdezettek 12 százalékának a legmagasabb iskolai végzettsége az adminisztrációval, illetve irodai munkával áll összefüggésben, míg ezen a területen a munkavállalóknak a 14 százaléka dolgozik a felmérés szerint.

Az EU az iráni gazdaságot segítő pénzügyi csomagot fogadott el

Ajánljuk - 2018-08-23

Az Európai Bizottság 18 millió euró (mintegy 5,7 milliárd forint) értékű pénzügyi csomagot fogadott el Irán gazdasági és társadalmi fejlődésének előmozdítására irányuló kezdeményezések támogatására - közölte az uniós bizottság csütörtökön.

CIG Pannónia: egymilliárd forint felett a féléves adózott eredmény

Ajánljuk - 2018-08-22

A CIG Pannónia Csoport 1,155 milliárd forint első féléves adózott eredményről számolt be a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán közzétett gyorsjelentésében. A tavalyi első félévet 30 millió forint adózás utáni veszteséggel zárta a csoport az egyszeri hatásoktól megtisztítva.

A népességmozgás lesz a fő témája a református konferenciának

Ajánljuk - 2018-08-19

Az ország határain belüli népességmozgással és a migrációval is foglalkoznak majd a református konferencián, amelyet Balatonszárszón rendeznek meg a jövő héten - mondta Zila Gábor, a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány titkárságvezetője vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Scarlett Johansson a világ legjobban fizetett színésznője a Forbes szerint

Ajánljuk - 2018-08-17

- Scarlett Johansson hollywoodi filmcsillag lett a világ legjobban fizetett színésznője 2018-ban a Forbes magazin szerint.

NAV: megszűnt a magánszemélyek 75 százalékos különadója

Ajánljuk - 2018-08-16

Július 26-tól megszűnt a magánszemélyek 75 százalékos mértékű különadója, már a 2018. január 1-jétől megszerzett jövedelmekre sem kell alkalmazni - hívja fel a figyelmet az adóhatóság a honlapján szerdán közzétett tájékoztatóban.