Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 2477 találatból.

A két egyetlen - Online bemutatót tart a Madách Színház

Ajánljuk - 2021-02-27

- A két egyetlen - Karinthy Frigyes nagy szerelmei címmel online bemutatót tart a Madách Színház március 13-án, szombaton. Az előadást Szirtes Tamás rendezésében, Fekete Ernő, Jordán Adél és Fekete Réka-Thália szereplésével láthatja a közönség.

A darabot a Madách Színház Online színházában mutatják be, amelynek célja, hogy a nézők közelebb kerüljenek az irodalomhoz és a színészekhez - olvasható a színház közleményében.

Mint írják, a produkció az online színház sajátosságait szem előtt tartva készül. A közönség olyan művet láthat, amelyet a rendező, Szirtes Tamás minden elemében úgy álmodott meg, hogy a képernyők előtt ülőknek a legteljesebb színházi élményben legyen részük.

Operatív törzs: megkezdődött az utazási szabályok szigorításának előkészítése

Ajánljuk - 2021-02-26

- Orbán Viktor miniszterelnök felkérésére megkezdődött az utazási szabályok, határforgalom-ellenőrzési rendelkezések szigorításának előkészítése, tekintettel az egész Európát érintő koronavírus-járvány harmadik hullámára - jelentette be a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a pénteki online sajtótájékoztatón.

Együttműködik a KórházSuli és a debreceni gyermekgyógyászati klinika

Ajánljuk - 2021-02-25

- A Debreceni Egyetem (DE) gyermekgyógyászati klinikáján működő bázisintézménye fejlesztésére törekszik a KórházSuli (KS) Alapítvány - közölte a szervezet. Az együttműködés célja egy olyan jól működő rendszer kiépítése, amely egyaránt segíti a tartósan beteg, gyakran halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek gyógyászati és oktatási rehabilitációját.

Ideiglenes parkolási pályára állt a kínai marsszonda

Ajánljuk - 2021-02-24

- Ideiglenes parkolási pályára állt szerdán a Tienven-1 nevű kínai marsszonda annak előkészítésére, hogy a következő hónapokban a marsjáró landolhasson a vörös bolygón - jelentette be a kínai nemzeti űrhatóság.

Minőségi okok miatt kivont a forgalomból két barackpálinkát az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal

Ajánljuk - 2021-02-23

Élelmiszerbiztonsági szempontból megfelelt az előírásoknak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által vizsgált 23 barackpálinka, de minőségi okok miatt két terméket kivontak a forgalomból.

Johnson: március 8-án kezdődhet a korlátozások enyhítése Angliában

Ajánljuk - 2021-02-22

Március 8-án kezdődhet a koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozások enyhítése Angliában - közölte hétfőn Boris Johnson brit miniszterelnök. Johnson egyenes utalást tett arra, hogy a nyitás első lépéseként a diákok visszatérhetnek az iskolákba.

Johnson: az új cél az, hogy július végére minden brit felnőtt megkapja az oltást

Ajánljuk - 2021-02-21

A brit kormány új célkitűzése az, hogy július végére a teljes brit felnőtt lakosság megkapja a koronavírus elleni oltást - közölte vasárnap Boris Johnson brit miniszterelnök.

Johnson: száz napra kellene csökkenteni az új vakcinák kifejlesztésének időtartamát

Ajánljuk - 2021-02-19

- Boris Johnson brit miniszterelnök szerint a világ hét vezető ipari hatalmának (G7) támogatnia kell azokat az erőfeszítéseket, amelyek célja, hogy akár száz nap alatt új oltóanyagokat lehessen kidolgozni a jövőben felbukkanó fertőző betegségek ellen.

Az olasz parlament felsőháza bizalmat szavazott Mario Draghi kormányának

Ajánljuk - 2021-02-18

- Széles többséget szerzett az olasz szenátusban Mario Draghi miniszterelnök kormánya a szerda éjszakára húzódott szavazásban. A hosszúra nyúlt felszólalások és az ülésterem többszörös fertőtlenítése miatt a szenátusi voksolás éjjel tizenegykor kezdődött.

Az eredmény szerint a 315 fős felsőházban 304-en vettek részt a szavazáson: 262-en voksoltak igennel, 40 szenátor nemmel, ketten tartózkodtak.Az olasz köztársaság történetében a közgazdász vezette mostani kormány bír a második legszélesebb többséggel

GKI: 2010 óta nem csökkentek a jövedelmi különbségek Magyarországon

Ajánljuk - 2021-02-17

A magyar lakosság jövedelmeinek koncentrációja az elmúlt 10 év alatt a gazdasági növekedés ellenére nem változott - hívta fel a figyelmet a GKI Gazdaságkutató Zrt.

Tokió 2020 - A japán cégek több mint fele nem akar idén olimpiát

Ajánljuk - 2021-02-16

- A japán cégek több mint fele amellett van, hogy a kedvezőtlen járványügyi helyzet miatt az idén nyárra tervezett tokiói olimpiát el kell halasztani, vagy törölni kell - egy friss tanulmány eredménye szerint.

Kulturális szervezetek javaslatcsomagot állítottak össze a turizmus és vendéglátás megsegítésére

Ajánljuk - 2021-02-15

Szakértői javaslatcsomagot állított össze a magyarországi turizmusban és vendéglátásban működő ágazatok megsegítésére a Music Hungary Szövetség, a Magyar Fesztivál Szövetség és a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége. A javaslatban a kulturális áfa bevezetését is szorgalmazzák.

Rekordmértékben zuhant tavaly a brit gazdaság teljesítménye

Ajánljuk - 2021-02-12

- Korábban soha nem mért éves mértékben, átlagosan 9,9 százalékkal zuhant tavaly a brit hazai össztermék (GDP) - közölte pénteken ismertetett első becslésében a brit statisztikai hivatal (ONS).

A kimutatás szerint a brit GDP-érték 2020 végére a 2013-ban regisztrált szintre esett vissza.

Ausztriában szerdán életbe léptek a szigorított beutazási korlátozások

Ajánljuk - 2021-02-10

- Ausztriában a koronavírus-járvány megfékezését célzó hathetes teljes zárlat után újra kinyitottak az üzletek és a szolgáltatók, a belső lazítást ellensúlyozandó azonban szerdán az eddiginél is szigorúbb beutazási korlátozások léptek életbe.

A palesztin pártok megállapodtak az idei választások szervezési kérdéseiben

Ajánljuk - 2021-02-10

A palesztin pártok megállapodtak a május végi parlamenti és július végi elnöki választások szervezési kérdéseiben -jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet.

Kilenc szakaszon van belvízvédelmi készültség a Körös árterében

Ajánljuk - 2021-02-09

Tízből kilenc szakaszon van belvízvédelmi készültség a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖVIZIG) területén: három szakaszon másod-, hat szakaszon elsőfokú.

A nomádok földje a londoni és a torontói kritikusok szerint is az év filmje

Ajánljuk - 2021-02-08

Chloé Zhao A nomádok földje című filmje vasárnap a Londoni Filmkritikusok Körének és a Torontói Filmkritikusok Szövetségének fődíját is elnyerte.

A Londoni Filmkritikusok Köre 41. alkalommal hirdette ki díjazottjait. Az év filmje A nomádok földje lett. A film főszerepét alakító Frances McDormand az év színésznője, a produkció forgatókönyvíró-rendezőjének, Chloé Zhaónak pedig az év forgatókönyvírója díjat ítélték oda - számolt be róla a Variety.com.

Kevesebb pénz folyt be árverésekből az adóhivatalhoz tavaly a járvány miatt

Ajánljuk - 2021-02-07

Lefoglalt ingatlanok és ingóságok árverezéséből 865 millió forint folyt be a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) tavaly, míg 2019-ben több mint 2 milliárd forint, a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet alatt ugyanis nem voltak árverések.

Kokainkereskedőket fogtak el Kecskeméten

Ajánljuk - 2021-02-06

- Kokainkereskedőket leplezett le és fogott el a rendőrség Kecskeméten - tette közzé szombat reggel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a police.hu oldalon.

Az NNI miskolci nyomozói kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt eljárást folytatnak két férfi ellen, aki Kecskeméten és Budapesten árulta a drogot - írták.

Vasárnap reggelig meghosszabbították a zárlatot Izraelben

Ajánljuk - 2021-02-05

- Viharos, éjszakába hajló ülésen vasárnap reggel 7 óráig hosszabbították meg az országos zárlatot Izraelben, ahol 5000 fölé emelkedett a járvány során a SARS-CoV-2 koronavírus okozta betegségekben elhunytak száma - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet pénteken.