Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 2422 találatból.

Koronavírus - Elmaradnak a karácsonyra remélt enyhítések Ausztriában

Ajánljuk - 2020-12-12

Az osztrák kormány péntek este döntött a karácsonyi és szilveszteri ünnepek járványügyi szabályairól.Ezek szerint marad az este 8 és reggel 6 óra közötti idősávra vonatkozó kijárási korlátozás, és a találkozásokat két különböző háztartás között 12 főben (6 felnőtt és 6 gyerek) maximálták.

Ez alól kivételt csak szenteste és karácsony első napja jelent majd, amikor 10 felnőtt és a hozzájuk tartozó gyerekek találkozása két napig megengedett lesz. "Minél kisebb körben ünnepelünk idén, annál jobb" - fogalmazott Sebastian Kurz osztrák kancellár.

Újabb űrszondák Holdra küldését terveik Izraelben

Ajánljuk - 2020-12-10

- Csaknem két évvel a kudarccal végződött első kísérlet után újabb űrszondák Holdra juttatását tervezi Izrael - írta a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet.

Advent - Karácsonyról szóló ismeretterjesztő zsebkönyv jelent meg a Szépművészeti Múzeum gondozásában

Ajánljuk - 2020-12-09

A karácsony ábrázolástörténetének és szimbólumrendszerének alakulását mutatja be az európai művészetben a Karácsony a múzeumban című ismeretterjesztő zsebkönyv, amely a Szépművészeti Múzeum gondozásában jelent meg.

Koronavírus - Megkezdődik az oltási kampány az Egyesült Királyságban

Ajánljuk - 2020-12-08

- Megkezdődik kedden az új típusú koronavírus elleni tömeges oltási kampány az Egyesült Királyságban. A brit gyógyszerfelügyeleti hatóság (MHRA) a múlt héten jelentette be, hogy engedélyezte a Pfizer és a BioNTech vállalatok által közösen kifejlesztett oltóanyag forgalmazását. Az Egyesült Királyság a világon elsőként adott hatósági jóváhagyást egy koronavírus-vakcina alkalmazására.

Az LMP támogatja a közös ellenzéki listát

Ajánljuk - 2020-12-06

Az LMP országos politikai tanácsa szombaton támogatta, hogy az ellenzéki pártok egy közös listán induljanak, valamint közös egyéni jelölteket és miniszterelnök-jelöltet állítsanak a 2022-es országgyűlési választáson.

Nagy-Britannia 2030-ig 68 százalékkal akarja csökkenteni károsanyag-kibocsátását az 1990-es szinthez képest

Ajánljuk - 2020-12-04

- Nagy-Britannia a következő tíz évben 68 százalékkal akarja csökkenteni az 1990-ben mért szinthez képest az üvegházhatást okozó szennyezőanyagok kibocsátását.

Csaknem három évtizede lefagyasztott embrióból született egészséges kislány

Ajánljuk - 2020-12-03

- Rekordhosszú ideig, 27 évig lefagyasztott embrióból született egészséges gyerek októberben az Egyesült Államokban.

Szerbia hétvégi zárvatartást vezet be a vendéglátóhelyek számára

Ajánljuk - 2020-12-02

A vendéglátóhelyek, a szórakozóhelyek, az edzőtermek, a játszóházak, a fogadóirodák, valamint a szépségszalonok péntektől hétvégente nem nyithatnak ki Szerbiában - ez a koronavírus-járvány kezelésével megbízott válságstáb legújabb intézkedése, amelyet a belgrádi sajtó szerdán ismertetett nagy terjedelemben.

Csehországban ezerre csökkent a napi fertőzések száma

Ajánljuk - 2020-11-30

Csehországban vasárnap 1074 új igazolt koronavírus-fertőzést mutattak ki a szűrések, ami szeptember 20-a óta a legalacsonyabb napi esetszám és mintegy 400-zal kevesebb, mint egy hete - derült ki a legfrissebb, hétfőn reggel megjelent kimutatásokból.

Tudni kell azonban, hogy a munkaszüneti napokon a tesztek száma is mindig alacsonyabb, mint hétköznap. A vasárnapi tesztek számát hétfő este hozzák nyilvánosságra.

Új bíborosok kreálásával ismét átalakítja az egyházi testületet Ferenc pápa

Ajánljuk - 2020-11-29

Tizenhárom új bíborost kreál Ferenc pápa szombaton a Vatikánban járványidőszakban tartott konzisztóriumon, amely ismételten átalakítja a bíborosi testület földrajzi összetételét, növelve a pápaválasztók számát.

Koronavírus - Szerbiában egy héten belül kiegyenesedhet a járványgörbe szakértők szerint

Ajánljuk - 2020-11-27

December elejére kiegyenesedhet a járványgörbe Szerbiában, ha mindenki betartja a szükséges elővigyázatossági intézkedéseket - véli a koronavírus-járvány kezelésével megbízott válságstáb.

- Szerbiában újra virtuális oktatásra állnak át, hosszabb lesz a téli szünet

Ajánljuk - 2020-11-26

A jövő héttől ismét virtuális oktatásra állnak át az általános iskolák felső tagozatai, valamint a középiskolák Szerbiában, és a koronavírus-járvány kezelésével megbízott válságstáb javaslatára a téli szünet is hosszabb lesz, december 21-től január 18-ig tart majd - írta a helyi sajtó csütörtökön.

Biden: a beiktatás után két hónapon belül állampolgárságot kapnak az illegális bevándorlók

Ajánljuk - 2020-11-25

Elnöki beiktatása után két hónapon belül állampolgárságot kapnak az illegális bevándorlók - jelentette be Joe Biden, az Egyesült Államok várható elnöke az NBC televíziónak kedden este adott interjújában.

Amerikai elnökválasztás - Michiganben hitelesítették Joe Biden választási győzelmét

Ajánljuk - 2020-11-24

- Michigan állam négytagú választási bizottsága hétfőn délután hitelesítette Joe Biden demokrata párti elnökjelölt választási győzelmét. A négytagú bizottság egyik republikánus tagja tartózkodott a hitelesítés megszavazásakor.

Amerikai elnökválasztás - Bloomberg - Biden Antony Blinkent nevezi meg külügyminiszteréül

Ajánljuk - 2020-11-23

- Joe Biden demokrata párti elnökjelölt várhatóan Antony Blinkent nevezi majd meg külügyminiszter-jelöltjéül - jelentette a Bloomberg News hírügynökség vasárnap későn este.

Megerősített többfokozatú készenléti rendszer lép életbe Angliában decembertől

Ajánljuk - 2020-11-22

A londoni miniszterelnöki hivatal vasárnapi tájékoztatója szerint a korábbihoz hasonló, de egyes elemeiben megerősített többfokozatú készenléti rendszer lép életbe Angliában a koronavírus-járvány megfékezését célzó jelenlegi zárlat december eleji lejárta után.

Észak-Macedónia válsághelyzetet hirdetett

Ajánljuk - 2020-11-20

- Egy hónapos válsághelyzetet hirdetett péntektől az észak-macedón államfő. Sztevo Pendarovszki bejelentette, hogy az ország északi és déli határsávjában az illegális migráció miatt hónapok óta válsághelyzet van érvényben, ezt azonban most, a koronavírus-járvány miatt az ország egész területére kiterjesztették

Babis: nem fenntarthatók a külföldi turistákra alapozott idegenforgalmi kapacitások

Ajánljuk - 2020-11-19

Csehország külföldi turistákra alapozott idegenforgalmi kapacitásai túl vannak méretezve, és fenntartásuk állami támogatással hosszabb távon lehetetlen - jelentette ki Andrej Babis cseh kormányfő a Mladá Fronta Dnes című lapban csütörtökön megjelent interjúban.

Minőségi hibákat tárt fel a Nébih a száraz macskaeledeleknél

Ajánljuk - 2020-11-18

- Minőségi hibákat tártak fel a száraz macskaeledeleknél a Szupermenta programban végzett laboratóriumi teszten a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei.

Vádat emeltek egy droghálózat tagjai ellen

Ajánljuk - 2020-11-17

- Az utolsó vádemelés is megtörtént a több megyét átszövő droghálózat tagjai ellen - közölte a Pest Megyei Főügyészség kedden. A hálózatot 2019 novembere és 2020 májusa között több megyében megtartott rendőri akciók során számolták fel, most pedig az utolsó vádiratot is benyújtotta a Ceglédi Járási Ügyészség az ügy kapcsán.