Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1611 találatból.

Februárban mutatják be az első magyar cirkuszfilmet

Ajánljuk - 2017-01-15

Február 2-ától látható a magyar mozikban a valóság és a fikció határán egyensúlyozó Mi ez a cirkusz? című mozifilm, amely nem mindennapi bepillantást ad hat fiatal artista és a Recirquel nevű magyar újcirkuszi társulat életébe, egy előadás születésébe.

A több mint három éven át készült egész estés film sajátos, emberközeli nézőpontból mutatja be a produkciók szereplőit - áll a film kommunikációjával megbízott ügynökség közleményében.

A fellépők kedvenc fesztiválja lett a Sziget

Ajánljuk - 2017-01-12

- A Sziget lett a fellépők kedvenc fesztiválja az European Festival Awards versenyén, így a korábbi elismerésekkel együtt a Sziget már minden kategóriában megnyerte a fődíjat. Szerdán késő este, a hollandiai Groningenben jelentették be a 2016-os év legjobb európai fesztiváljait versenyre hívó European Festival Awards győzteseit.

George Lucas egymilliárd dolláros múzeuma Los Angelesben épül fel

Ajánljuk - 2017-01-11

Los Angelesben épül fel és 2020 májusában nyílik meg George Lucas múzeuma, amelyben a filmguru Star Wars-relikviái mellett hatalmas művészeti gyűjteménye is helyet kap.

A Lucas Museum of Narrative Arts elnevezésű múzeum egymilliárd dolláros (293 milliárd forintos) beruházással jön létre. George Lucas évek óta keresi a megfelelő helyet a kiállítótér számára, sokáig Chicago volt a kiszemelt helyszín, ám ott egy helyi természetvédő csoport megakadályozta az építkezést. Ezt követően San Francisco és Los Angeles versengett a nagyszabású terv megvalósításáért és végül az utóbbi került ki győztesként.

Eric Garcetti, a város polgármester bejelentése szerint az intézmény 2020. május 4-én nyitja meg kapuit, mely a csillageposz rajongóinak kultikus dátuma.

NAV: az adózók a napokban kapják meg az idei szja-bevallás változásairól szóló tájékoztató leveleket

Ajánljuk - 2017-01-10

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a napokban postázza a lakosságnak a 2017-es személyi jövedelemadó (szja) bevallás változásairól szóló tájékoztató leveleket, ezekből minden érintett megtudhatja, hogy kinek, hogyan kell adóznia, az adóhivatal 3,8 millió levelet küldött ki - mondta Kiss Péter András, a NAV adószakmai szóvivője kedden az M1 aktuális csatornán.

Változtak a családi kedvezményre vonatkozó szabályok

Ajánljuk - 2017-01-08

Januártól bővült a családi kedvezményre jogosultak köre, módosult az eltartottak körének meghatározása, emelkedett a két eltartott után járó családi kedvezmény, továbbá változtak az igénybevétel szabályai is - derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közzétett tájékoztatóból.


Távozik posztjáról a budapesti amerikai nagykövet

Ajánljuk - 2017-01-06

Megbízatása végeztével, január 20-án távozik posztjáról Colleen Bell budapesti amerikai nagykövet. A nagykövetség Facebook-oldalán péntek délelőtt magyarul és angolul is közzétett bejegyzésben az amerikai diplomata azt írta: "január 20-án, amerikai nagyköveti megbízatásom végeztével, elutazom Budapestről".


Melescanu kötelességének tartja, hogy fejlessze Románia és Magyarország kapcsolatait

Ajánljuk - 2017-01-04

A román diplomáciára élére jelölt Teodor Melescanu "erkölcsi kötelességének" nevezte, hogy külügyminiszterként fejlessze Románia és Magyarország kapcsolatait, mivel 1996-ban román részről ő írta alá Temesváron a magyar-román alapszerződést.

A beiktatásra váró új román szociálliberális kormány külügyminiszter-jelöltje szerdai parlamenti meghallgatása alkalmával beszélt szomszédságpolitikai terveiről.A szabadelvű ALDE-ben politizáló, 75 éves Melescanu harmadik alkalommal készül átvenni a román diplomácia irányítását, korábban két évig a román Külföldi Hírszerző Szolgálatot (SIE) is vezette.

Melescanu a parlamenti szakbizottságok előtt kifejtette: Románia külpolitikáját koncentrikus köröknek tekinti, amelyek között az első és legfontosabb kör a szomszédokkal ápolt viszony. Úgy vélekedett, jelenleg nem a legjobbak Románia kapcsolatai szomszédaival, és - a térség militarizálása miatt - már az a mondás sem állja meg a helyét, hogy "Románia legjobb szomszédja a Fekete-tenger".

Magyarországgal kapcsolatban a politikus felidézte, hogy két évtizede, amikor előkészítették és aláírták a két ország közti alapszerződést, ő volt Románia külügyminisztere (1992-1996). Megjegyezte, fontos dokumentum volt a stratégiai partnerségi megállapodás is, amely "sajnos csak dokumentum szintjén maradt".

Golden Globe - Sylvester Stallone és Viola Davis is a díjátadók között lesz

Ajánljuk - 2017-01-03

Sylvester Stallone, Viola Davis és Matt Damon is gazdagítja azoknak a sztároknak a listáját, aki részt vesznek a Golden Globe-díjak átadásában január 8-án Los Angelesben.

A The Hollywood Reporter beszámolója szerint a Golden Globe-díjátadót szervező Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szövetsége (HFPA) már két tucatnyi sztár nevét hozta nyilvánosságra, akik díjátadóként lépnek vasárnap este színpadra a hollywoodi Beverly Hilton Hotelben.

Az ingatlanpiac szempontjából 2017 az áttörés éve lehet

Ajánljuk - 2017-01-02

Az ingatlanpiac szempontjából 2017 az áttörés éve lehet, ugyanis több ezer új építésű lakás kerül majd a piacra, Budapest mellett Győrben, Székesfehérváron, Kecskeméten, Miskolcon és Debrecenben is - mondta az Otthontérkép elemzője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Mester Nándor hozzátette: a piacon megjelenő új lakások száma azonban eltörpül a valós igényekhez képest.

Néprajzkutató: a gonosz elűzésében gyökereznek a szilveszteri népszokások

Ajánljuk - 2017-01-01

- A Debreceni Egyetem néprajzkutatója szerint a gonosz elűzésében gyökereznek a szilveszteri népszokások, ennek szól a zajos ünneplés.

Lovas Kiss Antal az M1 aktuális csatorna műsorában elmondta, hogy e népszokás gyökerei nem ismertek, de az év végi ünneplés e jellege a mai napig megmaradt. Ma petárdával, tűzijátékkal, dudával keltenek zajt, korábban ostort csattogtattak - tette hozzá.

A helyi sajátos ünnepi szokások közül a hajdúszoboszlói csergetést említette, amikor a város főterén gyűlnek össze az ott élők zajos ünneplésre. A hagyományt magyarázó mondák egyike szerint a helyi asszonyok így űzték ki a törököt a városból, a másik szerint a török martalócok elkergetése után sűrű köd telepedett a tájra, az asszonyok nagy zajt csapva jelezték a visszatérő férfiaknak, hogy merre van a település.

Hamarabb kelnek útra a költöző madarak a globális átlaghőmérséklet emelkedése miatt

Ajánljuk - 2016-12-29

Hamarabb érkeznek meg párzási helyükre a vándorló madarak a globális átlaghőmérséklet emelkedése miatt - állapították meg az Edinburghi Egyetem kutatói.

A Journal of Animal Ecology című folyóiratban közölt eredmények szerint a költöző madarak minden egy Celsius-foknyi globális átlaghőmérséklet-emelkedés miatt átlagosan egy nappal korábban érkeznek meg a nyári párzási helyükre - írta a BBC News.

December 31. több biztosítás esetében is fontos határidő

Ajánljuk - 2016-12-28

A nyugdíjbiztosításoknál és a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások egy részénél is fontos határnap az év utolsó napja.

Az idei évre járó maximum 130 ezer forint adókedvezmény kihasználása miatt az elmúlt hetekben 10-15 ezren köthettek új nyugdíjbiztosítási szerződést, az adójóváírás megszerzésének azonban feltétele, hogy az idei évre szánt díj 2016 végéig be is érkezzen a számlára - figyelmeztet az Union Biztosító.

Rámutatnak: a nyugdíjbiztosítás a biztosítási piac egyik húzóterméke. Míg 2014-ben 70 ezer, tavaly már 120 ezer adókedvezményes szerződés szerepelt a biztosítók állományában, az Union szakemberei szerint 2016 végére ez a szám 200 ezer fölé emelkedhet.

Időjárás-jelentés

Ajánljuk - 2016-12-27

Várható időjárás az ország területén szerda estig:

Kedden késő délután, este észak felől több felhő érkezik, majd hajnalra csökken nagy területen a felhőzet, a Dunántúl nyugati felén és néhol északkeleten lesz több a felhő. Este, éjszaka északkeleten néhol hószállingózás, a Dunántúlon szórványosan eső, délnyugaton helyenként ónos eső, a Bakonyban kisebb havazás lehet.

Szerdán az ország legnagyobb részén napos idő valószínű, a nyugati határnál lesznek felhős körzetek, ott eleinte ónos eső, majd eső, havas eső fordulhat elő, a Kőszegi-hegységben havazhat. Az északnyugati szél többször viharossá fokozódik, a legerősebb a Dunántúl északi felén és a középső területeken lesz, de szerdán már északkeleten is számíthatunk viharos széllökésekre. Szerda estétől mérséklődik jelentősebben a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 2 és 6 fok között várható.

A megsemmisüléstől mentették meg Kohán György több festményét

Ajánljuk - 2016-12-25

Az utolsó pillanatban, a megsemmisüléstől mentették meg a restaurátorok Kohán György (1910-1966) Kossuth-díjas festőművész több alkotását - mondta Durkó Károly, a gyulai önkormányzat oktatási és kulturális bizottságának elnöke.

A művész halálának ötvenedik évfordulója alkalmából kiállítást és konferenciát rendeztek, továbbá saját forrásból felújítottak 26 festményt és grafikát.

Azokat a képeket válogatták ki, amelyek vagy olyan színgazdagok, amelyek kivételesnek számítanak a Kohán-életműben, vagy egy későbbi, már kiállított főmű tanulmányának tekinthetőek, esetleg olyan rossz állapotban voltak, hogy szükség volt az azonnali restaurációra - mondta Durkó Károly.

Átadták az idei Gábor Dénes-díjakat

Ajánljuk - 2016-12-22

Tizenhárom tudóst és kutatót, fejlesztőt és feltalálót tüntettek ki kiemelkedő teljesítményének elismeréséül a Gábor Dénes-díjjal csütörtökön, az Országházban.

"Tudósaink eredményei világra szólók, de látni kell mögötte a nemzeti tehetségbe ágyazott alkotó géniuszt és azt a környezetet, amiből erőt lehetett meríteni, ami intellektuálisan képes volt inspirálni őket" - hangsúlyozta Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke.

Kiemelte: a múltat sosem szabad figyelmen kívül hagyni, mert a korábbi évszázadok során felhalmozott tudásbázis megfelelő hasznosítása teszi csak lehetővé, hogy Magyarország ne olcsó munkaerejével, hanem fejlesztéseinek köszönhetően legyen versenyképes.

Az alelnök rámutatott arra, hogy ezek a fejlesztések és a bennük rejlő innováció nélkülözhetetlen a minőségi fejlesztéshez és fejlődéshez, mint mondta, "hiába a zseniális gondolat, az alkotó géniusz nagysága, ha nincs meg az a szellemi és gazdasági közeg, amelyben igazán kibontakozni, alkotni lehet".

Egy lengyel bíróság bocsánatkérésre kötelezte a ZDF német televíziót

Ajánljuk - 2016-12-22

Nyilvános bocsánatkérésre kötelezte a krakkói fellebbviteli bíróság a ZDF német közszolgálati televíziót amiatt, hogy egyik műsora beharangozásakor a "lengyel haláltáborok" kifejezést használta.

A német tévécsatornát Karol Tendera, az auschwitzi náci német koncentrációs tábor egyik volt lengyel foglya perelte be, miután a ZDF 2013 júliusában egy dokumentumfilm műsorra tűzését úgy jelentette be, hogy közben "a Majdanek és Auschwitz lengyel haláltáborok" kifejezést használta.

Emelkedett az üzemanyagok ára

Ajánljuk - 2016-12-16

- Emelte bruttó 3-3 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

Az emeléssel a benzin átlagára 360 forintra, a gázolajé 375 forintra nőtt.

Legutóbb múlt pénteken változott az üzemanyagok ára, akkor a 95-ös benzin és a gázolaj ára is bruttó 6 forinttal emelkedett.

A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint

A hétvégén még hidegebb lehet

Ajánljuk - 2016-12-15

A hétvégén még hidegebb lehet, helyenként akár mínusz 13 Celsius-fokig is hűlhet a levegő, ugyanakkor napsütéses, száraz időre lehet számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken hajnalra a szélcsendes Észak- és Nyugat-Dunántúlon, a főváros térségében, valamint a nógrádi völgyekben foltokban zúzmarás köd képződik, amely délelőtt mindenütt feloszlik, és általában derült, száraz, napos idő várható. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 3 fok között alakul, de az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben és a Tiszántúl vékony, hóborította területein akár mínusz 13 fok is lehet. Napközben 0-5 fokig melegszik majd a levegő.

Konyhamalac - Megjelentek Vinkó József új gasztrotörténetei

Ajánljuk - 2016-12-14

Konyhamalac címmel jelent meg a Vinkó József újságíró, szerkesztő, műsorvezető hetvenöt gasztrotörténeti tárcát, kritikát tartalmazó, legújabb kötete, amelyből kiderül, miért barátfüle a barátfüle, ki készített először vargabélest, kiről nevezték el a székelykáposztát vagy a Rákóczi-túróst, honnan jön a léhűtő elnevezés és kik a sörkoptatók.

A Modern Art Orchestra ad koncertet a Budapest Music Centerben

Ajánljuk - 2016-12-13

A Modern Art Orchestra lép színpadra vasárnap a Budapest Music Centerben, ahol délelőtt interaktív ifjúsági programmal, este karácsonyi koncerttel várják a közönséget.

A Zenehajó elnevezésű program humorral, dzsesszzenével és kipróbálható hangszerekkel várja az érdeklődőket. Ez alkalommal a zongora áll majd a műsor középpontjában, s a közönség nemcsak az adott hangszert, hanem a rajta játszó muzsikust is közelebbről megismerheti.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út 18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza.