Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 2142 találatból.

Átadták a megújult Podmaniczky Frigyes teret a fővárosban

Ajánljuk - 2019-10-03

Átadták a teljen megújult Podmaniczky Frigyes teret Budapest V. kerületében csütörtökön. Az Arany János utcai metrómegállónál lévő tér avatóünnepségén Szentgyörgyvölgyi Péter kerületi polgármester elmondta, hogy a rekonstrukció során 82 új fát ültettek és 30 százalékkal növelték a zöldfelületet. "Városi viszonylatban valóságos erdőt hoztunk létre a belvárosban" - fogalmazott.

A polgármester kijelentette: mindezen felül a gyalogosbarát kifejezés valóban megállja a helyét, és a közösségi tér funkció mindenek feletti.

Magosz: négymillió földtulajdonos van Magyarországon

Ajánljuk - 2019-09-30

- Négymillió földtulajdonos van Magyarországon, de csak 200 ezer gazdálkodik, és az 50 százalékuk bérli a földet - mondta Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Európai kulturális fővárosi együttműködéseket kötöttek Veszprémben

Ajánljuk - 2019-09-28

Az Európa kulturális fővárosa programhoz kapcsolódó együttműködési megállapodásokat kötött a 2023-as győztes Veszprém a két másik magyar döntős várossal, Győrrel és Debrecennel, valamint a 2024-es győztes észt Tartuval szombaton Veszprémben.

A megállapodások lényege, hogy a városok az előkészítő évek és a kulturális főváros évében törekednek a közös munkára, közös projektek megvalósítására.

Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa köszöntőjében az Európa kulturális fővárosa cím legfontosabb céljai között említette, hogy felismerjék Európa kulturális sokszínűségét, és azt, hogy az évek során a résztvevőkből alakuljon ki egy európai kulturális térség is.

Vizsgálat indult pénzmosás gyanújával az ABN Amro holland nagybank ellen

Ajánljuk - 2019-09-26

- Vizsgálat indult pénzmosás gyanújával az ABN Amro holland nagybank ellen, a pénzintézet állítólag nem járt el kellő gondossággal az ügyfelek átvilágítása során, nem tett bejelentést bizonyos gyanús tranzakciókról.

Thomas Cook-csőd - Szakértő: semmi nem indokolja, hogy a Neckermann is csődbe menjen

Ajánljuk - 2019-09-24

Semmi nem indokolja, hogy a Thomas Cook magyar leányvállalata, a Neckermann utazási iroda is csődbe menjen - mondta Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

A szakértő szerint a Neckermann biztonságban van, hiszen erős, nagy cégről van szó, amely komoly adófizetőnek számít.

Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

Ajánljuk - 2019-09-20

Kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal, premierekkel és egyéb rendhagyó programokkal várja harmincnégy budapesti teátrum a közönséget szombaton a Színházak éjszakáján, amelyhez számos vidéki színház is csatlakozik.

Csehországban továbbra is a bevándorlás miatt nő a lakosság száma

Ajánljuk - 2019-09-19

Mintegy 19 ezer fővel 10,669 millióra nőtt Csehország lakossága az idei év első felében, elsősorban a bevándorlás miatt - közölte csütörtökön a Cseh Statisztikai Hivatal.

Idén június végéig több mint 34 ezer külföldi állampolgár telepedett le Csehországban, míg a kivándorlók száma mintegy 13 ezer volt.

Rofusz Ferenc animációs filmje díjat nyert Argentínában

Ajánljuk - 2019-09-18

A legjobb animációs rövidfilm díját nyerte Rofusz Ferenc Az utolsó vacsora című alkotása a Jesus Cine Festen, az Argentínai Nemzetközi Keresztény Film Fesztiválon - olvasható a fesztivál honlapján (jesuscinefest.com).

Szokolay Ádám nyerte az idei Bartók Világversenyt

Ajánljuk - 2019-09-16

- A 23 éves Szokolay Ádám lett a Zeneakadémia idei, ezúttal zongoristák számára rendezett Bartók Világversenyének első helyezettje - közölte a Zeneakadémia a vasárnap esti gálaestet követően. A második díjat Balogh Ádám, a harmadikat pedig Peter Klimo kapta.

A digitális kultúra áll az Eleven Ősz fesztivál középpontjában

Ajánljuk - 2019-09-15

- Koncertekkel, családi, gasztronómiai és művészeti programokkal várják az érdeklődőket szeptember 27. és 28. között a Bartók Béla úton az Eleven Ősz fesztiválon, amelynek középpontjában idén a digitális kultúra áll.

Tíztagú drogbandára csaptak le a rendőrök

Ajánljuk - 2019-09-13

Tíz helyszínen egyszerre csapott le kedden százhatvannyolc rendőr egy tíztagú drogkereskedő bűnszervezetre.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) debreceni munkatársai bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást egy tíztagú társaság ellen. Kiderült ugyanis, hogy szervezetten értékesítettek különböző csatornákon keresztül drogot, amelyet Budapesten, Pest és Hajdú-Bihar megyében szereztek be .

Az NNI egységei a keddi összehangolt akcióban Budapesten, Törökbálinton, Debrecenben és Szegeden 522 gramm amfetamint, 800 gramm marihuánát, 180 extasy-tablettát, valamint a kábítószer porciózásához, méréséhez, tárolásához, hígításához szükséges eszközöket, valamint fegyvereket is találtak, továbbá csaknem tízmillió forint értékben gépkocsit és készpénzt foglaltak le.


Az amerikai kormányzat vitatja az orosz CIA-ügynökről szóló sajtójelentéseket

Ajánljuk - 2019-09-11

- Az amerikai kormányzat - a Fehér Ház, a külügyminisztérium és a CIA is - vitatja az orosz CIA-ügynökről szóló sajtójelentéseket.

Brexit - Másodszorra sem szavazta meg az előrehozott választásokat a brit parlament

Ajánljuk - 2019-09-10

- Másodszorra sem sikerült elfogadtatni a londoni alsóházban az előrehozott parlamenti választásokról beterjesztett miniszterelnöki kezdeményezést, mivel a kedd hajnali szavazáson nem gyűlt össze az indítvány jóváhagyásához előírt kétharmados többség.

Amerikai importvámok - Az egykori hidegháborúhoz hasonlította a kereskedelmi vitát Kínával az amerikai elnök gazdasági tanácsadója

Ajánljuk - 2019-09-08

Larry Kudlow, a Fehér Ház Gazdasági Bizottságának vezetője az egykori amerikai-orosz hidegháborúhoz hasonlította a kereskedelmi vitát Kínával, amikor újságíróknak nyilatkozott Washingtonban.

Donald Trump elnök gazdasági tanácsadójának szavait az amerikai kommentátorok úgy értelmezték, hogy a kereskedelmi vita akár olyan hosszúra is nyúlhat, mint az Egyesült Államok és az egykori Szovjetunió közötti, hidegháborús időszak.

Hamis parfümköket és cipőket foglalt le az adó- és vámhivatal

Ajánljuk - 2019-09-06

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai 24 millió forint értékű hamis parfümöt és 132 pár hamis cipőt foglaltak le az M1-es autópályán - közölte a szervezet Komárom-Esztergom megyei igazgatósága pénteken.

Washington dollármilliókat ajánlott az iráni olajat szállító tanker kapitányának a hajó eltérítéséért

Ajánljuk - 2019-09-05

Washington dollármilliókat ajánlott az iráni olajat szállító tanker kapitányának a hajó eltérítéséért - ismerte el szerdán az amerikai külügyminisztérium neve elhallgatását kérő egyik tisztségviselője.

Rekordot döntött a Dior-divatházról szóló londoni kiállítás

Ajánljuk - 2019-09-04

Az elmúlt hét hónapban rekordszámú, csaknem 595 ezer látogatója volt a londoni Victoria és Albert Múzeumban megrendezett kiállításnak, amely a Christian Dior divatházat mutatta be.

Romániában 15 százalékkal emelkednek a nyugdíjak szeptember 1-től

Ajánljuk - 2019-09-01

Romániában 15 százalékkal emelkednek a nyugdíjak szeptember 1-től, ennek költségét a kormány betervezte az idei költségvetésbe.

Marius Budai munkaügyi miniszter a hétvégén megerősítette, hogy van pénz a megemelt nyugdíjak kifizetésére, így hétfőtől már az emelt öregségi járandóságokat kézbesítik az érintetteknek.

Viorica Dancila szociáldemokrata miniszterelnök pártja nyugdíjas tagozatának vasárnap tartott rendezvényén kijelentette, az idősek mindig számíthatnak arra, hogy partnerüknek tekinti őket a szociáldemokrata kormány. A kormányfő élesen bírálta azokat, akik azt állítják, hogy nincs elég pénz az államháztartásban a nyugdíjak folyósítására. Hangsúlyozta, hogy a nyugdíjak alacsonyak, sokan egyik hónaptól a másikig élnek, ezért szükség van az emelésre.

Donald Trump hivatalosan is létrehozta az Egyesült Államok űrparancsnokságát

Ajánljuk - 2019-08-31

- Donald Trump amerikai elnök a Fehér Ház Rózsakertjében tartott ünnepség keretében hivatalosan is létrehozta az Egyesült Államok űrparancsnokságát.

Liget Budapest - Hamarosan megnyílik a Városliget legrégibb épülete

Ajánljuk - 2019-08-29

Ősszel nyílik meg Millennium Háza néven a volt Olof Palme Ház, a Városliget legrégibb és egyik legimpozánsabb épülete, amely a Liget Budapest Projekt keretében újul meg - mondta el Baán László, a projekt miniszteri biztosa csütörtökön.

Felidézte, hogy a neoreneszánsz stílusú épület műemléki rekonstrukciója 2017 novemberében indult el. Kiemelte: mindez komoly értékmentés, hiszen a századforduló egyik értékes építészeti mementóját sikerült most az eredeti, Pfaff Ferenc által jegyzett tervek alapján helyreállítani.

"A Millennium Háza jelképe a Liget Budapest Projekt alapvető célkitűzésének: a régi értékek megőrzésének és egyben legkorszerűbb módon történő megújításának" - hangsúlyozta Baán László. Hozzátette: a cél az volt, hogy a Millennium Háza megtalálja a helyét a jövő Ligetében, és ne csupán a múlt fényét újra megidéző egyik ékköve, de élő, tartalmas, látogatott tere is legyen a Városligetben létrejövő új kulturális negyednek.