Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 2021 találatból.

Brexit - Újabb népszavazást sürget Manfred Weber

Ajánljuk - 2019-04-12

Újabb népszavazást kellene tartani az Egyesült Királyságban az európai uniós tagság megszüntetésének (Brexit) kérdéséről az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti (EP-) választási csúcsjelöltje, Manfred Weber szerint. A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa az Augsburger Allgemeine című bajor regionális lap csütörtök esti fórumán kiemelte, hogy 2019 történelmi jelentőségű választási év az EU számára, de a Brexit ügye eltereli a figyelmet erről.

Illegális bevándorlás - Frontex: tovább csökkent az Európába érkezők száma márciusban

Ajánljuk - 2019-04-10

Tovább csökkent márciusban az illegálisan Európába érkező bevándorlók száma az előző havi adatokhoz képest - írta szerdán közzétett jelentésében az Európai Unió part- és határvédelmi ügynöksége (Frontex).

A friss értékelés szerint januárban 4600-an érkeztek a négy fő migrációs útvonalon keresztül az EU-ba, ez 7 százalékos csökkenést jelent a februári adatokhoz képest. Az év első három hónapjában regisztráltak száma összesen 17 900 volt, 13 százalékkal kevesebb, mint tavaly.

A 90-es évek művészetét bemutató kiállítás látható Szentendrén

Ajánljuk - 2019-04-09

Publikus magánügyek címmel az 1990-es évek kortárs képzőművészetét bemutató kiállítás látható a szentendrei MűvészetMalomban. A tárlat anyaga harminc magyarországi magángyűjteményből nyújt válogatást.

A génekben is nyomot hagy a szegénység

Ajánljuk - 2019-04-08

- A génekben is nyomot hagy a szegénység az amerikai Északnyugati Egyetem kutatása szerint, amelynek eredményei megváltoztatják a génekről alkotott azon elképzelést, miszerint azok az emberi test fogantatáskor rögzült, állandósult jellemzőit hordozzák magukban.

Nyolc ismeretterjesztő filmet mutatnak be az MTA székházában

Ajánljuk - 2019-04-07

- Ebben az évben április 10-től május 30-ig rendezik meg az akadémiai filmklubot, a vetítéssorozat keretében nyolc alkalommal mutatnak be egy-egy ismeretterjesztő filmet a közönségnek az Magyar Tudományos Akadémia (MTA) székházában - közölte az MTA.

Klaus Iohannis határozott fellépést sürget az antiszemitizmus ellen

Ajánljuk - 2019-04-05

Klaus Iohannis román államelnök határozott fellépést vár az illetékes román hatóságok részéről a közelmúltbeli antiszemita megnyilvánulások elkövetőivel szemben - olvasható a román elnöki hivatal pénteki közleményében.

Brexit - Rendezetlen Brexit esetén sem kell távozniuk a briteknek Németországból

Ajánljuk - 2019-04-04

- Nem kell távozniuk Németországból az ott élő vagy oda utazó brit állampolgároknak akkor sem, ha rendezetlen módon szűnik meg hazájuk európai uniós tagsága (Brexit) - mondta a német belügyminisztérium szóvivője csütörtökön Berlinben.

ÁSZ: nem volt megfelelő 17 kórház gazdálkodása

Ajánljuk - 2019-04-03

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) által ellenőrzött 17 kórház egyikének sem volt teljesen megfelelő a gazdálkodása a vizsgált időszakban, azaz 2016 és 2018 között - hangzott el az ÁSZ szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Pillepalack-tutajokon utaznak végig a Maroson gyergyószentmiklósi tűzoltók

Ajánljuk - 2019-04-02

A környezetszennyezés veszélyeire hívja fel a figyelmet az a nyolc gyergyószentmiklósi tűzoltó, aki pillepalackokból épített tutajokon teszi meg az utat végig a Maroson, egészen a Tiszáig.

Héber feliratos 2600 éves pecsétnyomót találtak Jeruzsálemben

Ajánljuk - 2019-04-01

Héber feliratos, 2600 éves, kőből készült pecsétnyomót találtak a régészek Jeruzsálemben egy ásatáson - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.

Jeruzsálem mai óvárosának közvetlen közelében, a Dávid városa nevű dombon, a mai Giváti parkoló helyén folyó ásatásokon tárták fel az ókori kincset.

Több mint 80 ország alkotásaiból válogat az idei Cinemira Gyerekfilm Fesztivál

Ajánljuk - 2019-03-30

Több mint 80 ország gyerekeknek szóló alkotásaiból válogat élőszereplős, animációs és dokumentumfilmeket az idei Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál, amelyet április 12. és 14. között rendeznek meg az Akvárium Klubban.Az ország egyetlen, kifejezetten gyerekeknek szóló seregszemléjén a vetítések mellett filmes, animációs, sminkes és kaszkadőrfoglalkozásokon is részt vehetnek az érdeklődők - olvasható a szervezők közleményében.

A filmezni vágyó gyerekek találkozhatnak olyan ismert mesehősöknek hangjukat kölcsönző színészekkel, mint Für Anikó (Fiona hercegnő), Mikó István (Micimackó) és Szalay Csongor (a Toy story Andyje).

Új módszerrel küzdenek a vérmérgezés ellen

Ajánljuk - 2019-03-29

- Új módszerrel, az úgynevezett patronos vértisztítással küzdenek a szepszis ellen - mondta Molnár Zsolt, a Szegedi Tudományegyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetének vezetője péntek reggel az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió közös műsorában.

Áprilisban még járhatnak vonatok Debrecen és Balmazújváros között

Ajánljuk - 2019-03-28

A Debrecen-Füzesabony vasútvonalon áprilisban, a korábbi hírekkel szemben, még járnak a vonatok, egyelőre nem kell pótlóbuszokkal utazni - közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága csütörtökön.


Fővárosi Közgyűlés - Hét új díszpolgárt választottak a képviselők

Ajánljuk - 2019-03-27

A Fővárosi Közgyűlés szerdán zárt ülésen döntött hét új budapesti díszpolgár személyéről. A képviselők a főváros díszpolgára címet adományozták Béres Ilona színművésznőnek, Csókay András idegsebésznek, Darnyi Tamás úszónak, Hargitay András úszónak, állatorvosnak, Kállai Kiss Ernő klarinétművésznek és Korda György énekesnek.

Megállapodtak az EU intézményei az általános járműbiztonsági rendelet felülvizsgálatáról

Ajánljuk - 2019-03-26

Megállapodtak az általános járműbiztonsági rendelet felülvizsgálatáról kedden az Európai Unió társjogalkotó szervei, és így több új biztonsági technológiát is kötelezővé tesznek 2022-től a kontinensen piacra bocsátott járművekben.


Deep Purple-koncert lesz decemberben Budapesten

Ajánljuk - 2019-03-25

) - Hat év után visszatér koncertezni Magyarországra a Deep Purple. A hard rock zene történetének kiemelkedő brit zenekara december 9-én a Papp László Budapest Sportarénában játszik - közölte a szervező Live Nation hétfőn.

Art Capital - Régi és új álmok címmel rendezik meg idén a fesztivált

Ajánljuk - 2019-03-20

Régi és új álmok címmel nyílik meg május 25-én Szentendrén a 4. Art Capital képzőművészeti fesztivál, amelyen 14 helyszínen 16 tematikusan összekapcsolódó, kiemelt tárlat látható szeptember 1-ig

Gémosz: akár tízezerrel is több autó fogyhat a nagycsaládosok autótámogatásának köszönhetően

Ajánljuk - 2019-03-19

Akár tízezerrel is több autó fogyhat a nagycsaládosok autótámogatásának köszönhetően 2019-ben - mondta Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének (Gémosz) elnöke az M1 aktuális csatornán kedden.

A cseljabinszki óta a legnagyobb meteorit égett el a Bering-tenger fölött

Ajánljuk - 2019-03-18

Az oroszországi Cseljabinszk fölött hat évvel ezelőtt felrobbant meteorit óta a legnagyobb űrszikla égett el a közelmúltban a Bering-tenger fölött Kamcsatka félszigete közelében.

Március végén ismét megrendezik a Bohém Ragtime & Jazz Fesztivált

Ajánljuk - 2019-03-17

Március utolsó hétvégéjén Kecskeméten ismét megrendezik a Bohém Ragtime & Jazz Fesztivált - hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában. Ittzés Tamás, a Bohém Ragtime Jazz Band vezetője elmondta, kezdetben hazai résztvevőkkel szervezték, de 1992-ben már nemzetközi volt a fesztivál.