Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 2213 találatból.

Kórházszövetség: a kórházak legfontosabb feladata a vírus terjedésének megelőzése

Ajánljuk - 2020-03-12

A magyar kórházak aktuálisan legfontosabb feladata a koronavírus terjedésének megelőzése, ezért az egészségügyi ágazaton belül szigorú intézkedések bevezetésére van szükség - közölte a Magyar Kórházszövetség (MKSZ) csütörtökön.

Közleményében a szervezet kiemeli, hogy az elkövetkezendő időszak az egészségügyben dolgozóktól a megszokottnál is nagyobb erőfeszítést igényel.

Az MKSZ minden segítséget és támogatást megad tagkórházai részére, hogy betegségmegelőzési és betegellátási feladataikat minél hatékonyabban el tudják látni.

Koronavírus - Egyes vállalatok ismét megkezdhetik a tevékenységüket a közép-kínai Vuhanban

Ajánljuk - 2020-03-11

- Egyes vállalatok ismét megkezdhetik a tevékenységüket a közép-kínai Vuhanban, amelyet január 23-án helyeztek vesztegzár alá az új típusú koronavírus terjedésének megfékezésére.

Amerikai előválasztás - Hat tagállamban szavaznak kedden az amerikaiak

Ajánljuk - 2020-03-10

Az Egyesült Államokban a demokraták hat, a republikánusok pedig öt tagállamában tartanak kedden előválasztásokat. Idahóban, Michiganben, Mississippiben, Missouriban és az északnyugati Washington államban a demokraták és a republikánusok egyaránt voksolnak, Észak-Dakotában azonban csak a demokraták tartanak előválasztást.

Gulyás: Esterházy János öröksége egyszerre egyetemes és nemzeti

Ajánljuk - 2020-03-08

Esterházy János felvidéki politikus öröksége egyszerre egyetemes és nemzeti, mindenütt és mindenkitől főhajtás illeti, ahol és akinek megkérdőjelezhetetlen érték a szabadság és az emberi méltóság - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a mártír sorsú politikus emlékére rendezett ünnepségen vasárnap, az Országház felsőházi termében.

Gulyás Gergely kiemelte: Esterházy János politikája racionális számítások szerint kudarcra volt ítélve a kommunizmus idején. "Ő azonban nem a sikeresség, hanem tetteinek örök mérce szerinti helyessége alapján cselekedett " - mondta.

Felszámolt egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei bűnszervezetet a NAV

Ajánljuk - 2020-03-06

Felszámolt egy - a többi között költségvetési csalással és jogosulatlan pénzügyi tevékenységgel gyanúsított - Jász-Nagykun-Szolnok megyei bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága közleményében azt írta, hogy az akcióban a NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói, járőrei, informatikusai, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség ügyészei és a Terrorelhárítási Központ (TEK) egységei vettek részt.

Koronavírus - Az amerikai képviselőház 8,3 milliárd dollárt szavazott meg a vírusellenes harcra

Ajánljuk - 2020-03-05

A voksolás után Mike Pence amerikai alelnök, aki a vírus elleni országos intézkedéseket koordinálja, közölte: az összeget a szövetségi kormányzat és a tagállami kormányok vírusellenes intézkedéseinek kiterjesztésére fordítják.

A francia nemzetgyűlés első olvasatban jóváhagyta a vitatott nyugdíjreformot

Ajánljuk - 2020-03-04

- A francia nemzetgyűlés szerdára virradóra első olvasatban jóváhagyta a vitatott nyugdíjreformot, miután a bal és a jobboldali ellenzék által a kormány ellen beterjesztett mindkét bizalmatlansági indítvány elbukott.

Már hét Michelin-csillagos étterme van Horvátországnak

Ajánljuk - 2020-03-02

A Pag szigetén található novaljai Boskinac és a korculai LD Terrace étterem kapott újonnan egy-egy Michelin-csillagot a híres gasztronómia kalauz ítészeitől idén, és ezzel már hét Michelin-csillagos étterem van Horvátországban - adta hírül a horvát sajtó.

Koronavírus - A világ leggazdagabbjai 444 milliárd dollárral lettek szegényebbek a héten

Ajánljuk - 2020-03-01

A világ ötszáz leggazdagabb emberének a vagyona mintegy 444 milliárd dollárral csökkent a világ tőzsdéin a héten, részben a koronavírus hatására bekövetkezett visszaesés miatt.

Magyarország rendezheti a 2027-es női kézilabda-vb-t

Ajánljuk - 2020-02-28

Magyarország rendezheti a 2027-es, olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságot - döntött kairói ülésén a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) tanácsa.A hírt a magyar szövetség (MKSZ) közölte péntek délelőtt Facebook-oldalán.

Amerikai előválasztás - Közvélemény-kutatás: egyre többen gondolják, hogy Sanders legyőzheti Trumpot

Ajánljuk - 2020-02-27

- Egyre többen gondolják úgy az Egyesült Államokban, hogy a magát demokratikus szocialistának valló Bernie Sanders vermonti szenátor a Demokrata Párt színeiben legyőzheti a republikánusok jelöltjét, Donald Trump elnököt a novemberi választáson - derül ki az Ipsos közvélemény-kutató cég és a Reuters hírügynökség közös felméréséből, amelyet szerdán hoztak nyilvánosságra.

Elfogadta a brit parlament a terrorcselekményekért elítéltek automatikus próbaidőre bocsátását megszüntető módosítást

Ajánljuk - 2020-02-25

- Elfogadta a brit parlament azt a sürgősséggel beterjesztett törvénymódosítást, amelynek alapján a terrorcselekményekért elítélteket a jövőben nem lehet büntetésük felének letöltése után automatikusan szabadlábra helyezni.

A tervezetet - amelyet az alsóház február 12-én közfelkiáltással, ellenindítvány nélkül hagyott jóvá - a felső kamara, a Lordok Háza hétfőn késő este szintén ellenjavaslat és módosítás nélkül fogadta el. Az indítvány így törvényerőre emelkedik, amint II. Erzsébet királynő formálisan kihirdeti az új jogszabályt.

Hároméves mélyponton maradt a GKI konjunktúraindexe

Ajánljuk - 2020-02-24

A januárival csaknem azonos szinten, 40 hónapos mélyponton maradt a GKI konjunktúraindexe, miután a februári üzleti várakozások kissé romlottak, a fogyasztói várakozások pedig majdnem ugyanennyivel javultak - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt.

- Brexit - Skót miniszterelnök: az új bevándorlási szabályozás "pusztító" hatást gyakorolhat Skóciában

Ajánljuk - 2020-02-23

"Pusztító" hatású lehet Skóciában a brit kormány által felvázolt jövőbeni bevándorlási szabályozás - mondta vasárnap a skót miniszterelnök. Nicola Sturgeon a BBC televíziónak nyilatkozva kijelentette: demográfiai helyzete miatt Skóciának továbbra is szüksége van a külföldi munkavállalókra.

Sturgeon vasárnap hivatalos levelet is küldött az ügyben Boris Johnson brit miniszterelnöknek. Ebben kifejtette: a skót üzleti munkáltatók fele, a szociális ellátást nyújtó szervezetek 90 százaléka nem tudja teljesíteni az új brit bevándorlási rendszer által a külföldi munkavállalók alkalmazásához megszabott éves bérminimumot.

Brexit - Állásajánlat, szakképzettség és angol nyelvtudás kell a nagy-britanniai munkavállaláshoz 2021-től

Ajánljuk - 2020-02-19

A szerdán ismertetett részletek szerint megfelelő állásajánlathoz, az állásajánlatnak megfelelő szakképesítéshez és angol nyelvtudáshoz köti a brit kormány a jövő évtől a külföldiek nagy-britanniai munkavállalásának engedélyezését. Az új rendszer kimondott célja az alacsony szakképzettségű külföldi munkaerő foglalkoztatásának megszüntetése.

A konzervatív párti brit kormány az ausztráliai pontozásos elbíráláshoz hasonló, egységes - vagyis az Európai Unióból (EU) és az unión kívüli országokból érkezőkre egyformán érvényes - bevándorlási szabályozást kíván életbe léptetni a brit EU-tagság január 31-i megszűnése után kezdődött 11 havi átmeneti időszak lejártával, vagyis 2021 januárjától.

Tizenegy éves rekordot ért el a lízingpiac tavaly

Ajánljuk - 2020-02-18

Tizenegy éves rekordot döntöttek a magyarországi lízingvállalatok, a kihelyezett összeg tavaly csaknem 740 milliárd forintot tett ki, ami 7 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit - mondta Tóth Zoltán, a Magyar Lízingszövetség főtitkára sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

Hozzátette: a lízingpiaci növekedéséhez a 3,5 tonna feletti teherautók kivételével minden részpiac hozzájárult, különösen a mezőgazdasági gépek és az építőgépek szerepeltek jól. Személy- és kisteherautók finanszírozásában 11 százalékkal 273 milliárd forintra nőtt a kihelyezett összeg.

Nyikos Katalin, a szövetség elnöke arról beszélt, hogy a kiemelkedő tavalyi év után az idén a kedvezőtlenebb gazdasági környezet és a járművek piacán várható szűkülés miatt inkább stagnálásra számítanak a finanszírozott összeget tekintve.

Jóval több élelmiszert dobnak ki a világon, mint korábban gondolták

Ajánljuk - 2020-02-13

- A korábbi kutatások mind alábecsülték a kidobott élelmiszer mennyiségét, holland kutatók szerint a világon minden emberre naponta 500 kalóriányi elpocsékolt élelmiszer jut.

Amerika után Európában terjeszkedik a magyar Starchema big data cég

Ajánljuk - 2020-02-13

Amerika után Európában terjeszkedik a magyar Starchema big data cég, amely közel 25 százalékos árbevétel-növekedést ért el 2019-ben. A budapesti székhelyű kft.-nek így közel 4 milliárd forint volt a tavalyi forgalma.

Amerikai előválasztás - Bernie Sanders nyert New Hampshire-ben

Ajánljuk - 2020-02-12

- Bernie Sanders vermonti szenátor nyerte meg a demokraták előválasztását az északkeleti New Hampshire államban kedden. A választók 26,1 százaléka voksolt a vermonti politikusra, míg a második helyen Pete Buttigieg, az indianai South Bend városka volt polgármestere végzett 24,2 százalékos szavazati aránnyal.

Schiff András az Izraeli Filharmonikus Zenekar első állandó vendégművésze

Ajánljuk - 2020-02-11

- Schiff András zongoraművész és karmester lett a legendás Izraeli Filharmonikus Zenekar történetének első állandó vendégművésze (Artist-in-Residence) - jelentette a helyi média.

Az Izraeli Filharmonikus Zenekar rezidens művésze tavasszal több sorozatban, elsősorban az 1770-ben, kétszázötven évvel ezelőtt született Beethoven műveit fogja bemutatni a Tel-Aviv-i közönségnek.