Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 2477 találatból.

Biden hivatalba lépése óta már 150 millió oltást adtak be az Egyesült Államokban

Ajánljuk - 2021-04-07

Január 20-i hivatalba lépése óta már 150 millió koronavírus elleni oltást adtak be az Egyesült Államokban - jelentette be helyi idő szerint kedden a Fehér Házban Joe Biden amerikai elnök.

Benjámin Netanjahut kérte fel kormányalakításra az izraeli elnök

Ajánljuk - 2021-04-06

Benjámin Netanjahut, a jobboldali Likud párt elnökét kérte fel az új kormány megalakítására Izraelben Reuven Rivlin államfő kedden, a katonai rádióban egyenes adásban sugárzott beszédében, miután a frakciókkal tartott hétfői megbeszélésén a legtöbb képviselő a kormányfői tisztséget 2009 óta betöltő politikust javasolta a tisztségre.

Bejelentette 2000 milliárd dolláros fejlesztési csomagját Joe Biden

Ajánljuk - 2021-04-01

- A legnagyobb munkahelyteremtő beruházás a második világháború óta - így jellemezte szerdán, a pennsylvaniai Pittsburgh-ben Joe Biden amerikai elnök azt a 2000 milliárd dolláros gazdasági csomagot, amelynek fő célja az infrastruktúra fejlesztése és az éghajlatváltozás elleni küzdelem.

"Ma egy olyan tervet ajánlok a nemzet figyelmébe, amely a munkát jutalmazza és nem csak a gazdagságot. Egy tisztességes gazdaságot hoz létre, amely mindenkinek esélyt ad a sikerre" - fogalmazott Biden. Az elnök szerint a gazdasági csomag egy olyan mértékű befektetés, amely egyszer történik meg egy generáció életében és csak az évtizedekkel ezelőtti autópálya-rendszer építéshez és az űrversenyhez fogható.

Gazdaság-élelmiszeripar-fogyasztóvédelem Pest megyei sütőipari üzemet függesztett fel a Nébih

Ajánljuk - 2021-03-29

Egy Dunaharasztiban működő sütőipari üzemet azonnali hatállyal felfüggesztett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) súlyos élelmiszer-biztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülmények miatt.

A hatóság a forgalomból azonnali hatállyal kivont 713 kilogramm nem nyomon követhető élelmiszert.

Az ellenőrök tapasztalata szerint az egység több helyiségében a padozat, az eszközök, a berendezések szennyezettek voltak. Az alapanyagraktárban rágcsáló jelenlétére utaló nyomokat is találtak. Az üzem több helyiségében élelmiszert tároltak a padozaton - ismertette a hivatal

Teljesítőképessége határához érkezhet a német egészségügyi ellátórendszer

Ajánljuk - 2021-03-26

Teljesítőképessége határához érkezhet az egészségügyi ellátórendszer Németországban az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) járványának harmadik hulláma miatt - mondta a német szövetségi egészségügyi miniszter pénteken Berlinben.

Jens Spahn a Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) vezetőjével tartott tájékoztatóján kiemelte, hogy "a járvány utolsó, de legnehezebb szakasza" következik Németországban.

A SARS-CoV-2 új változatainak szétterjedése és a napi új fertőződések számának gyors emelkedése "különösen veszélyes" helyzetbe hozta az országot, főleg az ellátórendszert, amely áprilisban a "terhelhetőség határához" érkezhet.

Németország április 18-áig fenntartja a szigorú korlátozásokat -

Ajánljuk - 2021-03-23

A német vezetők megállapodtak, hogy legalább április 18-áig fenntartják az országban a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő korlátozásokat, és a húsvéti ünnepekre további szigorításokat vezetnek be, hogy megfékezhessék a fertőzések erősödő hullámát.Angela Merkel kancellár és a szövetségi tartományok vezetői 11 órányi egyeztetés után, kedd hajnalban jutottak megállapodásra arról, hogy miként folytassák a világjárvány elleni küzdelmet.


Tovább javul a járványhelyzet Csehországban, de a kórházak nagyon leterheltek

Ajánljuk - 2021-03-22

Csehországban a hét végén is alacsonyabb volt a napi új igazolt fertőzések száma az egy héttel ezelőttihez képest, ez a fertőzés terjedésének lassulását mutatja.

A legnagyobb gondot továbbra is a kórházak rendkívül nagy leterheltsége jelenti, amely a vártnál lassabban csökken. Vasárnap este nyolcezer körül volt a Covid-19-cel kezelt betegek száma, ezerrel kevesebb, mint egy hete.

Netanjahu-ellenes tömegtüntetéssel zárta a választási kampányt az ellenzék Izraelben

Ajánljuk - 2021-03-21

- A miniszterelnöki rezidenciánál tartott tömegtüntetéssel zárta a választási kampányt az ellenzék Izraelben - jelentette a helyi média szombaton.

Több mint kétmillió európai cég digitális átállását segítette a Visa programja

Ajánljuk - 2021-03-18

Már több mint kétmillió európai kisvállalkozás digitális átállását támogatta a Visa tavaly nyáron indított programja.A világ egyik vezető digitális fizetési vállalata, a Visa közleményében kiemelte: vállalásuk szerint Európában nyolcmillió - globálisan pedig 50 millió - kis- és középvállalkozás (kkv) számára nyújtanak segítséget az online térbe lépéshez, a járvány miatti új feltételekhez való alkalmazkodáshoz, és a vállalkozások jövőképes átalakításához.

Nyereséges maradt a Volkswagen csoport 2020-ban

Ajánljuk - 2021-03-16

- A koronavírus-világjárvány ellenére nyereséges volt tavaly a világ egyik legnagyobb autógyártó vállalkozása, a német Volkswagen csoport (VW) a kedden ismertetett üzleti beszámolójuk szerint.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége dijazottjai

Ajánljuk - 2021-03-15

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) idén is március 15-én hozta nyilvánosságra sajtónapi díjazottai: a Magyar Sajtódíj, a Földes Anna Interjúdíj, a Gazdasági Újságíró Díj és az Aranytoll Díj kitüntetettjeinek névsorát.

Több mint 200 millió fát ültettek Pekingben az elmúlt negyven évben

Ajánljuk - 2021-03-12

- Mintegy 210 millió fát ültettek Pekingben 1980 és 2020 között a kínai főváros önkéntes erdősítési programja keretében - adta hírül a Hszinhua kínai állami hírügynökség a helyi hatóságok pénteki közlésére hivatkozva.

Az EU június végéig meghosszabbítja az oltóanyagok exportkontrollját

Ajánljuk - 2021-03-11

Az Európai Bizottság csütörtökön úgy döntött, hogy június végéig meghosszabbítja a koronavírus elleni oltóanyagok ideiglenes exportkontrolljának rendszerét. Ez megköveteli az unióval szerződést kötött vakcinagyártó vállalatoktól, hogy előre értesítsék a tagállami hatóságokat a legyártott vakcinák kivitelének szándékáról.

Elfogtak egy bökönyi kábítószer-kereskedőt

Ajánljuk - 2021-03-10

- Kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt szervezett akcióban fogtak el egy 29 éves bökönyi férfit, aki az ellenőrzéskor társaival kábítószert szállított az autójában Miskolcra - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szerdán a rendőrségi honlapon.

A beoltottak maszk nélkül is találkozhatnak beltéren az Egyesült Államokban

Ajánljuk - 2021-03-09

Enyhítettek bizonyos korlátozásokon az Egyesült Államokban, mostantól kis csoportokban beltéren, maszk viselése nélkül is találkozhatnak egymással azok, akik megkapták minden szükséges oltásukat a koronavírus ellen - jelentette be hétfőn Rochelle Walensky, az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) igazgatója.

Izraelben szinte teljesen újraindították a gazdaságot és az oktatási rendszert

Ajánljuk - 2021-03-07

Izraelben megkezdődött a nyitás utolsó, harmadik szakasza, amelyben újraindult a vendéglátó- és szórakoztatóipar, valamint az oktatási rendszer a járványügyi előírások betartásának kötelezettségével, így szinte teljes egészében visszatért a normális kerékvágásba az élet - jelentette a helyi média vasárnap.

A kormány enyhítette a gyülekezési tilalmat: ezentúl zárt helyen tíz helyett húszan, a szabadban pedig 20 helyett 50-en lehetnek együtt.

A brit kormány szeptember végéig folyósítja a le nem dolgozott munkaórákra járó bérek zömét

Ajánljuk - 2021-03-03

A brit kormány szeptember végéig meghosszabbította azt a bértámogatási rendszert, amelynek alapján a koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozások miatt munka nélkül maradt, de el nem bocsátott alkalmazottak bérének nyolcvan százalékát a költségvetés folyósítja.

Csehországban a bérek száz százalékára emelik a táppénzt

Ajánljuk - 2021-03-02

A bérek szász százalékára emelik a táppénz összegét márciusban és áprilisban Csehországban - döntött hétfőn este a cseh kormány.

Jana Malácová munkaügyi és népjóléti miniszter a kabinet ülése utáni sajtótájékoztatón elmondta: a kormány célja, hogy ezzel is ösztönözze a koronavírussal fertőzött személyeket, illetve a velük kapcsolatba került embereket az otthonmaradásra és a karanténba vonulásra.

Merkely: a jelenleg cirkuláló vírus súlyos megbetegedéseket okozhat

Ajánljuk - 2021-03-01

A járvány harmadik hullámában cirkuláló vírus súlyos megbetegedéseket okozhat - hívta fel a figyelmet a Semmelweis Egyetem rektora hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Merkely Béla arról beszélt, hogy az egészségügy érzi a harmadik hullám hatását: a Covid-ellátó részlegek és az intenzív osztályok telítődnek, a lélegeztetőgépen lévők száma is folyamatosan nő.

Közlése szerint ennek oka lehet több új vírusmutáció megjelenése, amelyek elsősorban a középkorúak és a fiatalok között "talán még jobban terjednek", gyakran súlyos tüdőgyulladást okozva.

ITM: hétfőtől újra lehet pályázni az elektromos kerékpárok vásárlásának támogatására

Ajánljuk - 2021-02-28

Hétfőtől negyedik alkalommal nyílik meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) elektromobilitást ösztönző pályázata.