Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 2055 találatból.

Vera Jourová uniós biztos a legbefolyásosabb cseh nő a Forbes szerint

Ajánljuk - 2019-06-06

Vera Jourová, az Európai Bizottság jogérvényesülésért, fogyasztópolitikáért és a nemek közötti esélyegyenlőségért felelős biztosa a legbefolyásosabb nő Csehországban - írja az amerikai Forbes magazin cseh kiadása csütörtöki közleményében.

Visszavonul a politizálástól Hegedűs Zoltán, a Fidesz hódmezővásárhelyi frakcióvezetője

Ajánljuk - 2019-06-05

- Visszavonul a politizálástól, nem indul az ősszel esedékes helyhatósági választásokon Hegedűs Zoltán, a Fidesz hódmezővásárhelyi közgyűlési frakciójának vezetője, a párt korábbi polgármesterjelöltje - jelentette be a politikus szerdán a közösségi oldalán.

Ragasztószalag helyett csempészcigarettát szállított

Ajánljuk - 2019-06-03

Több mint 84 millió forint értékű csempészcigarettát szállított az a román kisteherautó, amelyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Zala megyei munkatársai tartóztattak fel a 86-os főúton - közölte a NAV Zala megyei sajtófőreferense hétfőn.

A munkaerőhiány a mérnökök, a fizikai dolgozók és az orvosok körében jelentkezik leginkább egy felmérés szerint

Ajánljuk - 2019-06-02

A munkaerőhiány a versenyszférában a mérnöki tevékenységnél, az ipari ágazaton belül a fizikai munkát igénylő állásokban, a közszférában pedig az orvos, a szakápoló és a közegészségügyi szakértői pozícióban jelentkezik leginkább - derül ki a Szent István Egyetem kutatásából, amelyet a BDO Magyarország támogatott.

Fővárosi Közgyűlés - Karácsony: vizsgálóbizottság tisztázza a fővárosi patkányhelyzetet!

Ajánljuk - 2019-05-29

Egy a patkányhelyzet feltárását célzó fővárosi vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte szerdán az MSZP-Párbeszéd és a Demokratikus Koalíció (DK) - jelentette be Karácsony Gergely, a három ellenzéki párt által támogatott főpolgármester-jelölt a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Fehér oroszlán született a Szegedi Vadasparkban

Ajánljuk - 2019-05-24

Világos, szinte fehér oroszlán született a Szegedi Vadasparkban, a ritka színváltozathoz tartozó kölyök gondozóitól a Szonja nevet kapta.

Veprik Róbert igazgató a kölyök pénteki orvosi vizsgálatát követően elmondta, hogy az állatkert nőstény oroszlánja, Nadja május 15-én hozta világra utódját.

Az anyaállat, miután a gondozók készültek az ellésre, már napok óta a ház biztonságában várta a szülést, ami rendben zajlott le. A nőstény kölyök szépen gyarapszik, másfél kilósan születhetett, és azóta csaknem megduplázta tömegét.

A kölyök néhány hetes koráig az apát, Timbát elkülönítik a kölykétől és párjától, de azt követően az egész családot láthatja a közönség az oroszlánok tágas kifutójában. Addig az érdeklődők az oroszlánházban figyelhetik meg a kölyköt, akinek lépéseit kamera is követi, így egy monitoron és az állatkert honlapján akkor is látható, ha nincs az üvegfal közelében.

Az Audi kivezeti a Győrben gyártott TT sportautó modellt a kínálatából

Ajánljuk - 2019-05-23

Az Audi kivezeti a Győrben gyártott TT sportautó modellt a kínálatából, és egy elektromos meghajtású modellt vezet be helyette - mondta a német autógyártó társaság vezetője csütörtökön Neckarsulmban, a részvényesek közgyűlésén.

Másfél kilós aranyrögöt talált egy ausztrál hobbikutató

Ajánljuk - 2019-05-20

Csaknem másfél kilós, százezer ausztrál dollárt (20 millió forintot) érő aranyrögöt talált egy hobbikutató az Ausztrália nyugati részén fekvő Kalgoorlie környékén.

Cannes - A Napszállta nyerte el a France Culture diákzsűrijének díját

Ajánljuk - 2019-05-19

- Nemes Jeles László Napszállta című filmje nyerte el a France Culture francia kulturális közrádió diákzsűrijének díját, amelyet a 72. cannes-i fesztiválon adtak át vasárnap.

Cannes - Elton John jelenlétében mutatták be a róla készült életrajzi filmet a fesztiválon

Ajánljuk - 2019-05-18

A kötelező szmoking helyett a hátán ezüst strasszokkal díszített zakóban és szív alakú napszemüvegben érkezett Elton John csütörtök este Cannes-ba a róla készült életrajzi film, a Rocketman bemutatójára, a művet versenyen kívül vetítették a fesztiválon.

EP-választás - Nem jogsértő a szavazóköri eredmények pártok általi közzététele

Ajánljuk - 2019-05-15

- Nem jogsértő, ha az európai parlamenti (EP-) választás napján a szavazóköri eredményeket a pártok közzéteszik még a hivatalos előzetes tájékoztató eredmények megjelenése előtt, mert a tiltás csak a Nemzeti Választási Irodára (NVI) vonatkozik.

Több mint 300 új kötet az idei, jubileumi Ünnepi Könyvhéten

Ajánljuk - 2019-05-13

Több mint háromszáz kötet jelenik meg az idei jubileumi, 90. Ünnepi Könyvhétre. A legnagyobb múltú könyves esemény új helyszínen, a Duna-korzón várja június 13-tól öt napon át várja az érdeklődőket.

A kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri eseményéhez a 2001-es Olvasás Éve óta 18. alkalommal kapcsolódnak a Gyermekkönyvnapok eseményei. Az Ünnepi Könyvhét ebben az évben június 13-tól 17-ig zajlik - közölte a szervező Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése hétfőn

Az európai lízingpiac tavaly 7,3 százalékkal nőtt, a magyar bővülési ütem ennek kétszerese volt

Ajánljuk - 2019-05-12

Folytatta a növekedést az európai lízingpiac 2018-ban, a végleges adatok szerint a kihelyezett összeg 7,3 százalékkal 355 milliárd euróra emelkedett, a tőkekintlévőség pedig 3 százalékkal 512 milliárd euróra gyarapodott.

Csillagászat napja - Országszerte távcsöves bemutatókkal várják az érdeklődőket szombaton

Ajánljuk - 2019-05-09

Szombaton lesz a csillagászat napja, ebből az alkalomból országszerte járdacsillagászati bemutatókkal és ismeretterjesztő programokkal várják a csillagászat iránt érdeklődőket.

Ab: választási kampányban nem csak jelöltállítás céljából lehet aláírást gyűjteni

Ajánljuk - 2019-05-08

A választási eljárásról szóló törvény nem tiltja a jelölő szervezetek számára, hogy választási kampányban a jelöltállításon kívül más célra aláírást gyűjtsenek - mondta ki az Alkotmánybíróság (Ab) szerdán közzétett határozatában.

Áder: Magyarország megduplázta erdőterületeinek nagyságát

Ajánljuk - 2019-05-07

Magyarország megduplázta erdőterületeinek nagyságát 1921 óta, ami világviszonylatban is egyedülálló - hangsúlyozta Áder János köztársasági elnök kedden a Soproni Egyetem hallgatóinak tartott előadásában.

Áder János elmondta, hogy a trianoni szerződés következtében Magyarország erdőterületeinek mintegy nyolcvankilenc százalékát veszítette el, de a fenntartható erdőgazdálkodásnak köszönhetően 11-ről 21 százalékra nőtt mára az erdőterületek nagysága.

Munkácsy Mihály korai remekműve a BÁV művészeti aukcióján

Ajánljuk - 2019-05-07

- Munkácsy Mihály A bogrács című, korai remekműve mellett Szinyei Merse Pál, Márffy Ödön, Patkó Károly alkotásaira, valamint ékszerekre és ezüst műtárgyakra licitálhatnak az érdeklődők a BÁV művészeti aukcióján, amelyet május 14-én és 15-én tartanak Budapesten a MOM Kulturális Központban.

Felfüggesztette egy baranyai húsüzem működését a Nébih

Ajánljuk - 2019-05-06

- Felfüggesztette egy Baranya megyei húsüzem működését és a cég több mint huszonnyolc tonna termékét kivonta a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - közölte a hatóság hétfőn.

Műtárgyak éjszakája - Több mint száz programra várják a közönséget

Ajánljuk - 2019-05-05

- Workshopok, műhelylátogatások és filmvetítések is várják a Műtárgyak éjszakája látogatóit május 30-án 50 fővárosi helyszínen több mint 100 programmal.A sorozat célja, hogy bemutassa a műtárgyak sokszínűségét és közelebb hozza a műtárgyak, valamint a műkereskedelem világát a közönséghez - olvasható a szervezők közleményében.

Az OMV-Petrom szerint a romániai jogbizonytalanság nem teszi lehetővé a Fekete-tengeri gáz kitermelését

Ajánljuk - 2019-05-03

A jelenlegi romániai törvényi feltételek nem tesznek lehetővé egy több milliárd eurós beruházásról szóló döntést, amely a Fekete-tengeri Neptun-térség földgáztartalékainak kitermelését célozná - állapította meg az osztrák OMV-Petrom vállalat pénteken közzétett első negyedéves jelentésében.