Belföld

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 6824 találatból.

A Kúria öt évre ítélte kémkedés miatt Kovács Béla volt jobbikos politikust

Belföld - 2022-09-27

- A Kúria jogerősen öt év fegyházra ítélte kémkedés miatt Kovács Béla volt jobbikos politikust kedden - írta a mandiner.hu.

A legfelsőbb bírói fórum a harmadfokú eljárásban bűnösnek mondta ki a Jobbik egykori európai parlamenti képviselőjét az Európai Unió intézményei elleni kémkedés és költségvetési csalás, magánokirat-hamisítás miatt, s büntetését öt év fegyházra, illetve tíz év közügyektől eltiltásra súlyosította. Kovács Béla leghamarabb büntetése kétharmadának letöltése után szabadulhat feltételesen.

DK: megtartotta első ülését az árnyékkormány

Belföld - 2022-09-26

A Demokratikus Koalíció által létrehozott árnyékkormány hétfőn megtartotta első ülését - jelentette be egy budapesti, online is közvetített sajtótájékoztatón Kálmán Olga, a testület szóvivője.

A részleteket Molnár Csaba EP-képviselő, árnyék-kancelláriaminiszter ismertette, aki úgy fogalmazott, hogy a kormány egy évtizedek óta nem látott megélhetési válságba kergette Magyarországot. Az árnyékkormány ezért kilenc pontból álló határozatcsomagot fogadott el, amelyben többek között azt javasolja, hogy 2023. június 30-áig se a gázt, se az áramszolgáltatást ne lehessen kikapcsolni azoknál a lakossági fogyasztóknál, akik nem tudják kifizetni a rezsijüket. Hozzátette: indítványuk azokat érintené, akiknek idén augusztus 1-ig nem volt egyhavi számlaértéket meghaladó tartozásuk és a jövőben is képesek kifizetni az eddigi átlagos számlájuknak megfelelő összeget.

A szakértői számítások szerint a háztartások kevesebb mint fele marad a régi rezsiárban, ezért kétszeresésre kell emelni azt a fogyasztási szintet, ami alatt még a régi árat fizetik a családok - jelentette ki az árnyék-kancelláriaminiszter.

Párbeszéd: ne legyenek politikusok a közérdekű vagyonkezelő alapítványok kuratóriumaiban!

Belföld - 2022-09-23

A Párbeszéd azt javasolja, hogy a közcélú feladatokat ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványok kuratóriumainak ne lehessenek tagjai miniszterek, államtitkárok, főispánok, vezető tisztségviselők, illetve "pártitulust használó emberek".

Ingatlan.com: már milliós négyzetméteráruk van a használt budapesti garzonoknak

Belföld - 2022-09-25

- Az átlagosnál nagyobb mértékben drágultak az eladásra kínált kisebb alapterületű használt budapesti ingatlanok az elmúlt egy évben, a garzonok ára már mintegy egymillió forint négyzetméterenként - tájékoztatott az Ingatlan.com vasárnap közzétett elemzésében.

Azt írták, az átlagos négyzetméterár a panelgarzonok esetében 957 ezer forint, a téglaépítésű garzonoknál 1,04 millió forint, az árnövekedés az előbbinél 26, utóbbinál 22 százalékos.

A Párbeszéd kezdeményezi a korrupcióellenes ügyészség felállítását

Belföld - 2022-09-20

A Párbeszéd törvényjavaslatban kezdeményezi a korrupcióellenes ügyészség felállítását - jelentette be a párt frakcióvezetője.

Tordai Bence keddi, online sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormány hétfőn már benyújtott néhány törvénymódosító javaslatot annak érdekében, hogy megkapja a neki járó uniós forrásokat, de péntekre várható az a nagyobb csomag, amiből kiderül, hogy "meddig hajlandóak elmenni a korrupcióra épített kormányzás felszámolásában".

Bemutatta árnyékkormánya tagjai Dobrev Klára

Belföld - 2022-09-19

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke bemutatta árnyékkormánya tagjait hétfőn Budapesten. A politikus sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a "12 éve tartó felelőtlen kormányzás, a tudás, a szakértelem teljes hiánya, az emberek semmibevétele" oda vezetett, hogy az egyetlen kiút a válságból az, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknek és kormányának "buknia kell". Azt mondta, a kormányzás politikai tevékenység, és ő azzal ért egyet, ha a kormányt választott képviselők alkotják, mert a választóktól függő kormánytag a miniszterelnöki túlhatalom egyik legerősebb korlátja. Hangsúlyozta, árnyékkormánya tagjai választói legitimitással rendelkeznek, de emellett szakterületek elismert képviselői

Az MVM szeptember második felétől küldi az új szabályok szerinti energiaszámlákat a mikrovállalkozásoknak

Belföld - 2022-09-19

Szeptember második felétől küldi az új rezsicsökkentési szabályok szerinti számlákat az MVM a mikrovállalkozásoknak.

A vállalat hétfői közleménye szerint az augusztus elején életbe lépett rezsiszabályok miatt az elmúlt egy hónapban a számlázási informatikai rendszer gyors és teljes átalakítása vált szükségessé a lakossági és a nem lakossági ügyfelek esetében is. Az informatikai fejlesztés folyamatos, több lépcsőben történik, az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő mikrovállalkozásoknak szeptember második felében érkeznek az új rezsicsökkentési szabályoknak megfelelő számlák.

A kormány meghosszabbítja a benzin- és az élelmiszerárstopot

Belföld - 2022-09-17

A benzin- és az élelmiszerárstop meghosszabbításáról döntött a kormány - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton Budapesten, a Kormányinfón. Gulyás Gergely elmondta azt is, hogy a december 31-én lejáró kamatstopot is meg fogja hosszabbítani a kormány legalább fél évvel.

A kormányülés közben tartott sajtótájékoztatón a miniszter azt mondta, a háború és az arra adott szankciós válaszok brutális energiaáremeléshez vezettek, ez pedig általános áremelkedést, inflációt okozott, a termékek, különösen az élelmiszerek ára megemelkedett.

Ennek következtében elszabadult a benzin és a dízel ára is és rohamosan növekedtek az elmúlt hónapokban a kamatok is.

Gulyás Gergely emlékeztetett, a kormány már tavaly ősszel hozott intézkedéseket azért, hogy ezektől a káros jelenségektől meg tudja védeni a magyar családokat.

Miniszterelnökség: a többgenerációs családi házban élő családok is rezsicsökkentett áron kaphatnak gázt

Belföld - 2022-09-13

A többgenerációs családi házban élő családok is rezsicsökkentett áron kaphatnak gázt - tájékoztatta a Miniszterelnökség kedden az MTI-t.

A közlemény szerint a kedvezményt azok a családi fogyasztói közösségek is igénybe vehetik, akik olyan - társasháznak vagy lakásszövetkezetnek nem minősülő - családi házban vagy ikerházban élnek, ahol legfeljebb négy egymástól elkülönülő lakás található, de csak egy közös gázórával rendelkezik.

Két képviselőt cserél a parlamentben a Jobbik

Belföld - 2022-09-19

Lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról a Jobbik-frakció két tagja; Szabó Hajnalka és Végh Noémi helyére Ander Balázst és Dudás Róbertet delegálja az ellenzéki párt a parlamentbe.

Dobrev Klára árnyékkormányt alakít

Belföld - 2022-09-16

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője árnyékkormányt alakít - jelentette be a párt ügyvezető alelnöke.

Molnár Csaba pénteki, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Dobrev Klárát a DK elnöksége kérte fel az árnyékkormány megalakítására, a politikus pedig elvállalta a feladatot.
Az ügyvezető alelnök a döntést azzal indokolta, hogy meggyőződésük szerint nincs ma Magyarországon alkalmasabb személy erre a feladatra. Dobrev Klára dolgozott az államigazgatás minden szintjén, öt nyelven beszél, jogász és közgazdász diplomával rendelkezik, az Európai Parlament alelnökeként az ország számára kulcsfontosságú nemzetközi kapcsolatokat alakított ki, elkötelezett hazafi, igazi európai magyar demokrata - érvelt jelöltjük mellett.
Az árnyékminiszterelnök terveiről egy vasárnapi rendezvényen fog beszélni, majd egy hétfői sajtótájékoztatón bemutatja árnyékkormányának tagjai - közölte Molnár Csaba.

A DK magyarázatot vár az új abortuszszabályozásra

Belföld - 2022-09-13

- A Demokratikus Koalíció magyarázatot kér a kormánytól, hogy miért kezdett "abortuszszigorításba a Fidesz", illetve mikorra várható a következő szigorítás - közölte az ellenzéki párt elnökségi tagja kedden online sajtótájékoztatón.

Ráczné Földi Judit azt mondta, hogy Pintér Sándor belügyminiszter minden előjel és előzetes egyeztetés nélkül, egy "szélsőjobboldali ihletésű" rendeletben nyúlt hozzá az abortusztörvényhez, minden terhességmegszakításnál kötelezővé téve annak igazolását, hogy az állapotos nőnek megmutatták a magzat szívhangját.

Az önkormányzatoknak és a kkv-nak segítene az MSZP egy törvényjavaslattal

Belföld - 2022-09-12

) - Az önkormányzati közszolgáltatások fenntartása és a kis- és közepes vállalkozások megmentése érdekében nyújtott be az MSZP törvényjavaslatot az Országgyűlésnek; a rezsistopprogram tartalmazza az áram és a gáz áfakulcsának öt százalékra csökkentését is - közölte az ellenzéki párt elnökhelyettese hétfőn.

Komjáthi Imre az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta, kezdeményezik, hogy a helyi önkormányzatok és az általuk fenntartott intézmények - szociális otthonok, szakrendelők, óvodák, művelődési házak, könyvtárak, színházak, uszodák, múzeumok - , továbbá a kkv-k, valamint a közhasznú civil szervezetek újra legyenek jogosultak földgáz és villamos energia egyetemes szolgáltatásra.

Elmondta, ez azt jelenti, hogy az önkormányzati intézmények, a kkv-k nem maradnak földgáz és áram nélkül, mert az egyetemes szolgáltatónak ellátási kötelezettsége van feléjük és hatósági áron jutnának hozzá a gázhoz és villanyhoz

Főpolgármesteri Hivatal: újabb 18 lakossági ötletet valósít meg a fővárosi önkormányzat

Belföld - 2022-09-12

Újabb 18 lakossági ötletet valósít meg a fővárosi önkormányzat a közösségi költségvetésből.

A Főpolgármesteri Hivatal a budapesti közösségi költségvetés idei nyertes ötleteit ismertető közleményében azt írta: lezárult a második fővárosi közösségi költségvetés szavazása, a tavalyinál mintegy 60 százalékkal több, 21 ezer 858 szavazó vett részt az idei közösségi költségvetés - egymilliárd forintos keretének felhasználásáról - rendezett szavazáson.

LMP: ne korlátozza a kormány szélerőművek telepítését!

Belföld - 2022-09-09

- Az LMP azt követeli Orbán Viktor miniszterelnöktől és Palkovics László technológiai és ipari minisztertől, hogy azonnal szüntessen meg minden olyan értelmetlen rendelkezést, amely a szélerőművek telepítését korlátozza, és már a parlament őszi ülésszakára terjesszen be egy olyan törvénycsomagot, amely fenntartható módon elősegíti Magyarország energiafüggetlenségét - közölte az LMP szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján.

Az MSZP a megélhetési katasztrófa elkerülése érdekében tett javaslatokat

Belföld - 2022-09-03

Az MSZP-nek konkrét javaslatai vannak a megélhetési katasztrófa elkerülésére - közölte az MSZP társelnöke szombaton.Tóth Bertalan az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón elmondta, a következő hetekben javaslataikat országszerte rezsistopfórumokon fogják bemutatni.

Az első és legfontosabb, hogy "a kormány fejezze be a nyerészkedést a magyar családokon!" A hazai áramtermelésre nem hat az infláció és a háború. A paksi atomerőmű kilowattonként 12 forintért termeli az áramot. A paksi áramot adják annyiért az embereknek, amennyibe kerül! - mondta a társelnök.

Augusztus 20. - Elmarad a légi parádé

Belföld - 2022-08-19

- A várhatóan kedvezőtlen időjárási körülmények miatt a Magyar Honvédség szakértőinek döntése értelmében elmarad a szombat délelőtt 9 órára tervezett légi parádé - közölte az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője pénteken.

A Jobbik országos aláírásgyűjtést indít az "orbáni megszorítások" ellen

Belföld - 2022-07-29

A konzervatív néppárt azt javasolja, hogy legalább négy területen ne nyerészkedjen az agyonadóztatott magyar embereken a kormány: az alapvető élelmiszereken, a gyermeknevelési termékeken, a tűzifán, valamint a rezsiszámlákon. Azt kezdeményezzük, hogy az e négy területet érintő termékeken töröljék el az áfát, vagyis szállítsa le azt a kormány nulla százalékra!

Ne nyerészkedjen a kormány a válságon!

A választási kampányban végig hazudott a Fidesz, hiszen szó sem esett húsba vágó megszorításokról, a kata-rendszer felszámolásáról vagy a rezsicsökkentés lebontásáról. Éppen az ellenkezőjét ígérték, hazudták.


DK: a rezsicsökkentésnek vége, a kormányprogramot ma már rezsiemelésnek hívják

Belföld - 2022-07-27

A rezsicsökkentésnek vége, Orbán Viktor kormányprogramját ma már rezsiemelésnek hívják - jelentette ki a Demokratikus Koalíció szóvivője.

Barkóczi Balázs szerdai, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a miniszterelnök és Fidesz egy alternatív valóságban él. Az ellenzéki politikus magyarázatként hozzátette: a kormányfő azt írta ki a Facebook-oldalára, hogy "Bonyolult idők jönnek, de egy biztos: Magyarországon a rezsicsökkentés marad!".

OGY - Elfogadta a parlament a 2023-as költségvetést

Belföld - 2022-07-19

Az Országgyűlés 135 igen szavazattal, 54 ellenszavazat mellett elfogadta Magyarország 2023-as központi költségvetését kedden. A jövő évi büdzsében a kormány 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel, 3,5 százalékos hiánycéllal és 5,2 százalékos inflációval számol.

Varga Mihály pénzügyminiszter korábbi ismertetése szerint a kormány számol az ukrajnai háború elhúzódásával, amely válságot hozhat, számol a bevezetett szankciók hatásaival, a háború okozta energiaválság következményeivel, a háborús inflációval és az Európában kibontakozó gazdasági válsággal.

Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke a határozathozatal előtt elmondta, hogy a tanács szerint az egységes költségvetési javaslatban a módosítások a tervezett pénzforgalmi hányt nem változtatják meg, így az államadósság összege és az eredményszemléletű hiány sem változik. Hozzátette: az alaptörvény követelménye teljesül.