Belföld

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 5685 találatból.

Mandiner.hu - Egy hangfelvétel szerint a holokauszt áldozatainak számán élcelődtek jobbikosok

Belföld - 2017-11-17

A holokauszton viccelődtek jobbikos politikusok egy hangfelvételen a Szent Korona Rádió Sin City című, korábban sugárzott műsorában - írja a Mandiner.hu pénteken egy hangfelvétel alapján. A cikk szerint a résztvevők között volt Hunyadi Gábor korábbi választási bizottsági delegált, Balasi András fővárosi politikus, valamint Zagyva György Gyula, a Jobbik volt parlamenti képviselője, aki jelenleg is a jobbikos vezetésű tiszavasvári önkormányzat alkalmazásában áll.

A hangfelvételen Zagyva György Gyula azt mondja: "Bocsánat, elnézést, csak nekem szervezői feladataim vannak, aztán nem olyan egyszerű. De gondolom, azért az András elszórakoztatott mindenkit a holokausztos poénjaival."

Balasi András is hallható, amint azt mondja: "Nem, most kezdtük, tehát volt ilyen mikrofonpróba, hogy egy, kettő, hatmillió, tehát nem unatkoztunk."

MSZP: jogtalan földhasználat érvényesül a Hortobágyon

Belföld - 2017-11-16

Jogtalan földhasználatnak és uniós forrásokra elkövetett csalásnak tartja a szocialista Gőgös Zoltán azt, hogy életvitelszerűen Londonban tartózkodó emberek "legeltetnek marhákat" a Hortobágyon, és évente több milliós uniós támogatást vesznek fel földjeik után.

Az MSZP országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón "újabb hungarikumként" hivatkozott erre, és két konkrét ügyet ismertetett. Elmondása szerint két Londonban élő nő összesen mintegy 200 hektáron "állat nélkül és minden tevékenység nélkül" hektáronként évente 150 ezer forintos uniós támogatásban részesül négy éve elnyert legelői után. Amikor erről a földművelésügyi miniszternél érdeklődött, azt a választ kapta, hogy az érintettek "teljesítési segédletet" vesznek igénybe - tette hozzá Gőgös Zoltán, aki ezt a törvény kijátszásának tartja, mondván, bérbe vett állami földet alhaszonbérbe továbbadni nem lehet.

Megdöbbentőnek nevezte, hogy az állam nem vizsgálja, hogy a földpályázat nyertese hol él.

OGY - Ha egy százalékot sem ér el egy párt, vissza kell fizetnie az állami kampánytámogatást

Belföld - 2017-11-14

Ha egy állami kampánytámogatásban részesülő párt az országgyűlési választáson egyszázalékos eredményt sem ér el, köteles visszafizetni az államtól kapott kampánypénzt - döntött a parlament kedden a kampányfinanszírozási törvény módosításával.

A fideszes Gulyás Gergely és Répássy Róbert - kétharmados támogatást igénylő - előterjesztését 184 kormánypárti, szocialista és jobbikos igen szavazattal, 2 nem ellenében, 4 tartózkodás mellett fogadta el a Ház.

MSZP: a Fidesznek nincs bátorsága arányos választási rendszerben megméretni magát

Belföld - 2017-11-13

Az MSZP frakcióvezetője szerint a Fidesznek nincs bátorsága ahhoz, hogy egy arányos választási rendszerben mérettesse meg magát 2018-ban.Tóth Bertalan hétfőn azt követően nyilatkozott erről újságíróknak, hogy az Országgyűlés igazságügyi bizottsága az országgyűlési képviselők választásáról szóló törvényjavaslat tárgysorozatba vételét tárgyalta. Az előterjesztést az MSZP-s politikus mellett Hadházy Ákos (LMP), Fodor Gábor, Szabó Szabolcs és Szabó Timea (mindhárman függetlenek) jegyzi előterjesztőként. Az indítványt a bizottság nem vette tárgysorozatba.

Tóth Bertalan elmondta, a törvényjavaslat alapját a Közös Ország Mozgalom javaslatai képezik, amelyet nyolc ellenzéki párt támogatott.

Az LMP javaslatokat tesz a szociális pálya megbecsültségének növelésére

Belföld - 2017-11-12

Az LMP ötpontos javaslatcsomaggal kívánja elérni a szociális pálya megbecsültségének növekedését.

Kanász-Nagy Máté, a párt szóvivője a szociális munka napja alkalmából tartott vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: 93 ezer ember dolgozik ezen a területen, ők naponta több mint 800 ezer emberről gondoskodnak. Azonban ezt a pályát rendkívüli mértékben lebecsülték az elmúlt 27 évben, a munkakörülmények és a fizetések tekintetében is "cserben hagyták a szociális dolgozókat" - vélekedett.

Fidesz-kongresszus - Kósa: a magyar a világ egyik legsikeresebb nemzete

Belföld - 2017-11-12

A világ egyik legsikeresebb népének és nemzetének nevezte a magyart a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter vasárnap Budapesten, a Fidesz tisztújító kongresszusán.

Kósa Lajos szerint a magyar titok három tényezőből áll: egyrészt Szent István óta a keresztény hitünkből, "soha fel nem adva, mindig megújulva", másrészt a magyarságunkból, "soha fel nem adva, soha el nem árulva", harmadrészt a szabadságszeretetből.

Fidesz-kongresszus - Kövér: meg kell védeni Magyarország szuverenitását, nemzeti jellegét

Belföld - 2017-11-12

- A 2018-as parlamenti választást is sorsdöntőnek tartja Kövér László házelnök, aki szerint a választás tétje az, hogy "megvédjük-e, ami a miénk".

A Fidesz országos választmányának elnöke vasárnap a kormánypárt tisztújító kongresszusán, Budapesten azt mondta: meg kell védeni a rendbeszedett pénzügyeket, a tartósan növekvő jövedelmeket, a családtámogatási rendszert, a közteherviselés új rendszerét, a nemzet határokon átívelő újraegyesítésének lehetőségét, a biztonságot, a kultúrát, a hitet, a nyelvet, Magyarország szuverenitását, nemzeti jellegét.

Semjén: ha egységesek vagyunk, győzni fogunk

Belföld - 2017-11-12

Ha egységesek vagyunk, győzni fogunk - mondta Semjén Zsolt, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Fidesz tisztújító kongresszusán vasárnap Budapesten. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke rámutatott: a nagy tanulság, amit szem előtt kell tartani, hogy 1994-ben, bár a jobboldal több szavazatot kapott, mégis a baloldalnak lett végül kétharmados mandátumtöbbsége.

AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG FELLÉPETT A KÖZFOGLALKOZTATOTTAK REJTETT DISZKRIMINÁCIÓJA ELLEN

Belföld - 2017-11-09

A testület megállapította: az alapvető jogok biztosa által támadott egyik törvényi rendelkezés diszkriminatív jelleggel, szükségtelenül korlátozza a közfoglalkoztatottak magánszférához való jogát. A közfoglalkoztatási jogviszonynak rendszeridegen – a lakókörnyezet rendezettségével összefüggő – feltételekkel való megterhelése önkényes jogalkotói döntés. Ezért az Alkotmánybíróság alaptörvény-ellenesnek találta, és megsemmisítette a támadott szabályozást.

Az alapvető jogok biztosa indítványában – többek között – kifejtette, hogy a közfoglalkoztatásról és a közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó, valamint egyéb törvények módosításáról szóló törvény alapján a közfoglalkoztatottat három hónap időtartamra ki kell zárni a közfoglalkoztatásból, ha az önkormányzati rendeletben előírt, a lakókörnyezet (kert, udvar, stb.) rendezettségének biztosítására vonatkozó kötelezettségét nem teljesíti.

Az alapvető jogok biztosának álláspontja szerint önmagában az, hogy a törvényalkotó speciális, szociális elemekkel bíró jogviszonyként kezeli a közfoglalkoztatást, nem alapozza meg általánosságban a munkaviszonytól hátrányosan eltérő szabályok alkalmazását, mindez pedig a jogállamiság követelményét sérti. Véleménye szerint a rendelkezések ellentétesek az egyenlő bánásmód követelményével is, miután azok ésszerű, alkotmányosan indokolható cél nélkül, hátrányosan különböztetik meg a közfoglalkoztatottakat más munkaviszonyban álló személyekhez képest.

Civiltörvény - Momentum: napokon belül indul a népszavazási aláírásgyűjtés

Belföld - 2017-11-07

- Bő egy héten belül elindulhat a Momentum aláírásgyűjtése annak érdekében, hogy népszavazást rendezhessenek a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló, nyáron elfogadott törvény visszavonásáról - mondta kedden Budapesten, sajtótájékoztatón Orosz Anna elnökségi tag.

Civil törvény - Kúria: lehet népszavazást tartani a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvény visszavonásáról

Belföld - 2017-11-07

Hitelesítette a Kúria a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvény visszavonásáról szóló népszavazási kérdést keddi ülésén.

A népszavazási kérdést Kádár Barnabás, a Momentum elnökségi tagja magánszemélyként nyújtotta be, és úgy szólt: "Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló 2017. évi LXXVI. törvényt?"

Kun-Mediátor-ügy - Megkezdődött a karcagi álbróker büntetőpere Szolnokon

Belföld - 2017-11-06

A vádirat ismertetésével megkezdődött a Kun-Mediátor-ügy elsőfokú tárgyalása hétfőn a Szolnoki Törvényszéken. A büntetőper egyetlen vádlottja a 64 éves karcagi D. Sándorné, volt cégvezető, aki az ügyészség szerint üzleti tevékenysége során pénzügyi jogsértések sorozatát követte el.

A vádirat felolvasásakor az ügyész közel két órán keresztül sorolta a nevét annak a 767 embernek, akiket a vádlott, kedvező pénzügyi befektetési lehetőséget kínálva, tévedésbe ejtett, és összesen több mint 12 milliárd forinttal károsított meg. A vádirat szerint az egyebek mellett csalással, sikkasztással vádolt Bróker Marcsiként ismertté vált nő a Kun-Mediátor Kft. vezetőjeként úgy tévesztette meg ügyfeleit, hogy a cégnek nem volt engedélye pénzügyi szolgáltatói tevékenység folytatására, csupán utazásszervezésre és valutaváltásra.

A plakáttörvénnyel kapcsolatos Ab-beadvány vizsgálatának gyorsítását sürgeti a Jobbik

Belföld - 2017-11-06

- Gyorsítsa fel az Alkotmánybíróság (Ab) a plakáttörvény módosításával kapcsolatos, ellenzéki képviselők által jegyzett beadvány elbírálását! - kérte hétfőn benyújtott beadványában a testület elnökét a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

Staudt Gábor az Alkotmánybíróság épülete előtt tartott sajtótájékoztatón arról beszélt: a törvénymódosítás nyári elfogadásakor felmerült az alaptörvény-ellenesség, az Ab-t azonban nem köti határidő a döntésben, ezért arra kéri Sulyok Tamás elnököt, hogy soron kívüli vagy gyorsított eljárásban tárgyalják a beadványt.

LMP: manipulálja közbeszerzéseit a kórházellátó

Belföld - 2017-10-30

Manipuláltnak, versenyszűkítőnek nevezte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) közbeszerzéseit Hadházy Ákos, az LMP társelnöke, hangsúlyozva: nyár óta összesen százmillió forintnyi bírságot kapott az intézmény a szabálytalan tenderei miatt.

A társelnök hétfőn sajtótájékoztatón közölte, kikéri az ellátó külső tanácsadókkal kötött szerződéseit azt követően, hogy a legutóbbi büntetés kiszabása után a központ közleményében azzal érvelt: külső tanácsadói szabályosnak ítélték a pályázatokat.

Hűvösen indul a jövő hét, de ismét sok lesz a napsütés

Belföld - 2017-10-29

Boux Avenue coupon code

Boux Avenue discount code

Boux Avenue discount coupons

Boux Avenue voucher code

Goddiva Vouchers

Hétfőn néhol még viharos, a hét további részében is többfelé erős lehet a szél. A hét elején mínuszokra, a hegyekben akár hózáporra is készülni kell. Emellett ismét sok lesz a napsütés, a hét második felében 15 fok feletti maximumok is lehetnek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Reformáció 500 - Átadták a reformátorok terét Budapesten

Belföld - 2017-10-29

Boux Avenue coupon code

Boux Avenue discount code

Boux Avenue discount coupons

Boux Avenue voucher code

Goddiva Vouchers

- Átadták a reformátorok terét vasárnap Budapesten. A Sashalom városrészében kialakított tér átadó ünnepségén Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője kiemelte: a reformáció és a magyarság múltja, jelene és jövője kéz a kézben jár.

Gulyás Gergely szavai szerint a magyar történelemben a protestáns hit gyakorlásáért vívott küzdelem mindig együtt járt a magyarság megmaradásáért folytatott harccal.

A fideszes politikus felidézte az 1674-ben hitük miatt gályarabságra ítélt 47 lelkész történet, hozzátéve hogy a magyar protestánsok évszázadokon keresztül nem tehettek mást, minthogy az üldöztetések közepette "konokul ragaszkodtak hitükhöz, meggyőződésükhöz, a krisztusi tanításhoz és egyházukhoz". "A kálvinista nyakasság nemzeti karakterünk részévé vált" - jegyezte meg.

A gályarabok története évszázadok óta él a magyar nép tudatában, és azt tanítja ma is, hogy keresztény és magyar ember nem tagadhatja meg sem hazáját, sem hivatását, sem vallását - mondta Gulyás Gergely.


Markáns hidegfront érkezik, többfelé viharos szélre kell számítani

Belföld - 2017-10-27

Miss Selfridge voucher code

Miss Selfridge student discount

Miss Selfridge voucher

Miss Selfridge promotion code 2017

HMV Voucher Codes

A hét végén markáns hidegfront érkezik, többfelé erős, viharos szélre kell számítani - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délután a Facebook-oldalán. Azt írták: a "hétvége időjárását meghatározó markáns, nagyon erős hidegfront nagy valószínűséggel be fog vonulni Közép-Európa köztudatába". A frontot - a vasárnapi Nárcisz névnap nyomán - Nárcisznak nevezték el a magyar meteorológusok.

Ukrán oktatási törvény - Szijjártó: Magyarország nem tudja támogatni Ukrajna integrációs törekvéseit

Belföld - 2017-10-27

Miss Selfridge voucher code

Miss Selfridge student discount

Miss Selfridge voucher

Miss Selfridge promotion code 2017

HMV Voucher Codes

Magyarország nem tudja támogatni Ukrajna integrációs törekvéseit, ezért vétózta meg a NATO-Ukrajna bizottság decemberi ülésének összehívását - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Fokozatosan emelkedik a máltai szeretetszolgálat fővárosi hajléktalanszállóinak kihasználtsága

Belföld - 2017-10-24

Hetven-nyolcvan százalékos kihasználtsággal működnek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat fővárosi hajléktalanszállói, a létszám október közepe óta fokozatosan emelkedik. A hajléktalanokat hat nappali melegedőben és három éjjeli menedékhelyen várja a szervezet, amelynek intézményei a téli időszakban nyíló ideiglenes szállásokkal együtt akár ötszáz embert is képesek befogadni éjszakánként.

Ha minden szállás megtelik, a szeretetszolgálat az országos központjának épületét is megnyitja a rászorulók előtt, ahogyan az elmúlt télen is tette. A téli időszakban a hét minden napján lesz nyitva tartó nappali melegedő, továbbá felkészült a várhatóan megnövekvő betegforgalomra a Batthány téren működő 24 órás egészségügyi centrum, és az utcán élő betegeket ellátó mozgó orvosi rendelő is.

A szeretetszolgálat működtet egy tüdőszűrő buszt is, amely évente mintegy hatezer hajléktalan embert vizsgálatát végzi el.


Az LMP hadat üzen a kiemelt beruházásoknak

Belföld - 2017-10-24

Az LMP tartós és totális "hadat üzen" a nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásoknak - mondta Sallai R. Benedek országgyűlési képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Kifejtette: pártja minden jogi lépést megtesz a kiemelt beruházások megakadályozásáért - akár Strasbourgig is elmegy -, hogy ne sérüljenek az állampolgári jogok, és ne legyenek figyelmen kívül hagyhatók a környezetvédelmi szempontok.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza