Belföld

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 6602 találatból.

Főpolgármesteri Hivatal: elindult a főváros CT-, MR-programja

Belföld - 2020-11-22

Elindult a főváros CT-, MR-programja, amitől rövidebb várólistát és gyorsabb diagnózist várnak - közölte a Főpolgármesteri Hivatal vasárnap.

A főváros és a kormány korábban megállapodott abban, hogy megépülhet az atlétikai stadion, amelyért cserébe a főváros öt év alatt 50 milliárd forintot kap egészségügyi fejlesztésekre a központi költségvetésből.

Ennek részeként érkezett meg a Fővárosi Önkormányzat számlájára az aktuális kétmilliárd forintos támogatás, amelyet a főváros egyből a diagnosztikai vizsgálatok számának növelésére, és ezzel együtt a budapesti daganatos betegséggel beutalt betegek várólistájának csökkentésére költ - írták

Főpolgármesteri Hivatal: offshore hátterű cég nem indulhat közbeszerzésen

Belföld - 2020-11-20

Karácsony Gergely főpolgármester arra hívta fel a fővárosi önkormányzat tulajdonában álló gazdasági társaságokat, hogy - a hatályos jogszabályoknál szigorúbb mércét érvényesítve - a közbeszerzéseiket úgy írják ki, hogy offshore hátterű cégek egyáltalán ne adhassanak be ajánlatot - tudatta a Főpolgármesteri Hivatal pénteken

Koronavírus - DK: a kormány ne kísérletezzen a magyarokon az orosz vakcinával!

Belföld - 2020-11-19

- A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel a kormányt, hogy ne akarjon "emberkísérleteket" végezni a magyarokon a koronavírus elleni orosz vakcinával.

LMP: a magyar kormány életeket is feláldozna a hatalomért az uniós vétóval

Belföld - 2020-11-18

Történelmi bűnnek tartja az LMP társelnöke, hogy a magyar és a lengyel kormány megvétózta az uniós költségvetést és helyreállítási alapot. Schmuck Erzsébet szerdai online sajtótájékoztatóján azt mondta: a büdzsé "túszul ejtésével" a magyar kormány életeket is hajlandó feláldozni a hatalomért.

Bár a lengyel és a magyar kormány teljes hozzáférést kíván az uniós finanszírozáshoz, el akarja kerülni a jogállamiság megsértésének ellenőrzését - mondta a politikus. Szerinte ezen kormányok ellentmondanak az uniós szerződéseknek, és "önző módon ártanak a családoknak, a vállalkozásoknak és az állampolgároknak egész Európában, így Magyarországon is".

MSZP, Párbeszéd: ne sarcolja a kormány az önkormányzatokat járványhelyzetben!

Belföld - 2020-11-17

- A jelenlegi járványhelyzetben ne sarcolja a kormány az önkormányzatokat, hanem adja vissza a településektől elvont forrásokat! - sürgették keddi online sajtótájékoztatójukon az MSZP és a Párbeszéd politikusai.

Kikapcsolási moratóriumot hirdet az ünnepi időszakban az NKM Energia

Belföld - 2020-11-16

Önkéntes kikapcsolási moratóriumot vállal az NKM Energia Zrt. november 29. és 2021. január 8. között, az MVM csoport részeként működő energiaszolgáltató a lakossági ügyfeleinél felfüggeszti a kikapcsolásokat az áram- és a földgázszolgáltatás területén is.

Függesszék fel a járvány idejére a kamarai hozzájárulásokat és kárpótolják az önkormányzatokat a bevételkiesésért!

Belföld - 2020-11-15

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke azt javasolta, hogy egy évre függesszék fel az iparűzési adót, ami elég nagy felháborodást keltett az önkormányzatoknál. A kamara elnöke tavasszal nyilatkozott a kamarai hozzájárulás befizetéséről is - ez éves szinten 5000 forint -, hogy a válság miatt nem indítanak eljárást az ellen, aki nem fizeti be ezt március 31-ig. Most azonban hiába van ismét veszélyhelyzet, mégis elkezdte behajtani a NAV ezeket a késedelmes hozzájárulásokat.

Ellenzéki pártok: Orbán vonja vissza törvényjavaslatait!

Belföld - 2020-11-11

Az alaptörvény-módosítás, a választási tárgyú törvények módosítása, valamint több, kedden benyújtott módosító javaslat visszavonására szólították fel az ellenzéki pártok Orbán Viktor miniszterelnököt. A Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd és a Momentum az előterjesztéseket közös közleményben bírálta, amelyet a pártok az MTI-hez is eljuttattak.

"Orbán Viktor retteg attól, hogy 2022-ben elveszíti a választást, miközben továbbra is embertelen, aljas kormányzást folytat" - írták.

Az ellenzéki pártok szerint ezt üzenték a kormánypártok módosító javaslatai, amelyekben "a közpénzek ellopása, valamint a közpénzekkel kitömött cégek, alapítványok bebetonozása és elrejtése érdekében" tettek lépéseket.

Gyurcsány: a kormány elveszítette az irányítást a történések felett

Belföld - 2020-11-11

A kormány elveszítette az irányítást a történések felett, nem készítette fel az országot, nem készítette fel az egészségügyet, nem kezelte a válságot - értékelte a hazai járványhelyzetet Gyurcsány Ferenc.

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerdai, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a miniszterelnök kedd este azt mondta, "ötven százalék esélye van annak, hogy az egészségügy összeomlik". Az elmúlt 24 óra történései azonban azt bizonyítják, hogy a kormány még az egészségügynél is hamarabb omolhat össze. A hét elején a kabinetben a fejvesztett kapkodás, a káosz és a pánikkormányzás időszaka kezdődött el - szögezte le.

- Meghosszabbította az Országgyűlés a veszélyhelyzetet

Belföld - 2020-11-10

- Meghosszabbította az Országgyűlés a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet hatályát, miután kedden megszavazta a járvány második hulláma elleni védekezésről szóló törvényt.

A képviselők 180 igen szavazattal, 1 nem ellenében fogadták el Varga Judit igazságügyi miniszter előterjesztését.

Az Országgyűlés ezzel felhatalmazta a kormányt, hogy a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzettel összefüggésben hozott kormányrendeletek hatályát a most megszavazott törvény hatályvesztéséig - azaz a kihirdetését követő 90. napig - meghosszabbítsa. A parlament egyúttal megerősítette ezeket a kormányrendeleteket.

A Országgyűlés ugyanakkor a törvény hatályvesztését megelőzően is visszavonhatja e felhatalmazását.

A kormánynak a járvány következményeinek elhárítása érdekében megtett intézkedéseiről rendszeresen tájékoztatást kell adnia az Országgyűlés ülésén, annak hiányában a házelnöknek és a frakcióvezetőknek.

Koronavírus - Az ellenzék 11 pontos határozati javaslatot nyújt be a parlamentnek

Belföld - 2020-11-09

Az ellenzéki frakciók 11 pontból álló, közös határozati javaslatot nyújtanak be az Országgyűlésnek, amivel a koronavírus-járvány, valamint a válság elleni védekezést akarják segíteni - jelentették be az érintett pártok politikusai.

Varju László a DK, a Jobbik, a Párbeszéd, az MSZP és az LMP közös, hétfői, online is közvetített budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, világos számukra, hogy a kormány nem képes megállítani a vírus terjedését, és nem tudja kezelni a válságot.

DK: a kormány ösztönözze a cégeket, hogy biztosítsák az otthoni munkavégzés lehetőségét!

Belföld - 2020-11-06

A Demokratikus Koalíció kormányzati ösztönzést sürget az ügyben, hogy a cégek, ha tudják, biztosítsák az otthoni munkavégzés lehetőségét. A DK fővárosi elnökségének tagja pénteki, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kabinet az ígéretével ellentétben még mindig nem alkotta meg az otthoni munkavégzésről szóló törvényt.

Több mint 50 éves szélrekord dőlt meg a fővárosban

Belföld - 2020-11-01

Több mint ötvenéves szélrekord dőlt meg a fővárosban szombaton - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap a honlapján.

A DK kiperelte Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadó reprezentációs számláit

Belföld - 2020-10-30

A Demokratikus Koalíció (DK) kiperelte a kormánytól Hegedűs Zsuzsa reprezentációs költéseinek számláit, amikből kiderül, hogy a miniszterelnöki főtanácsadó többek között drága italokat is vásárolt - mondta a DK pártigazgatója pénteki, online sajtótájékoztatóján.

Sebián-Petrovszki László arról beszélt, hogy a számlák alapján a főtanácsadó az egyik alkalommal egyetlen üveg borért 35 ezer 990 forintot fizetett "az adófizetők pénzéből". Emellett négy alkalommal vásárolt francia "luxuspezsgőt", palackonként 14 ezer 990 forintért - tette hozzá.

Koronavírus - DK: a kormány alkalmatlansága már a mentőszolgálat működését is veszélyezteti

Belföld - 2020-10-29

A kormány alkalmatlansága már a mentőszolgálat működését is veszélyezteti - állítja a Demokratikus Koalíció (DK).

A DK szóvivője csütörtöki, online sajtótájékoztatóján a Népszava hírére hivatkozott, mert a lap úgy tudja, hogy a mentők hétfőn több mint nyolcezer, szerdán pedig újabb 4-5 ezer közötti helyszínre nem értek oda mintát venni a koronavírus-gyanús emberektől.

Koronavírus - Operatív törzs: a szórakozóhelyeken és a vendéglátásban is kötelező lesz a maszkhasználat

Belföld - 2020-10-29

A kormány hétfőtől a vendéglátásra és a szórakozóhelyekre is kiterjeszti a kötelező maszkhasználatot - jelentette be a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

Újabb kilenc évre kinevezték Péterfalvi Attilát a NAIH elnökének

Belföld - 2020-10-28

- Újabb kilenc évre nevezte ki Áder János köztársasági elnök Péterfalvi Attilát a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnökének.

Péterfalvi Attila a január elsejétől hatályos kinevezését szerdán a Sándor-palotában vette át a köztársasági elnöktől.

Hatvan új autóbusz áll forgalomba a budapesti és elővárosi közlekedésben

Belföld - 2020-10-27

A budapesti közösségi közlekedés fejlesztésének részeként a kormány százszázalékos finanszírozásával 60 új, korszerű autóbusz áll forgalomba a budapesti és elővárosi közlekedésben - mondta a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár kedden Budapesten, a Mercedes-Benz Conecto G típusú buszok sajtóbemutatóján.

Fürjes Balázs közölte: a kormány 6 milliárd forintot biztosít a 60 akadálymentes, alacsonypadlós, légkondicionált, környezetbarát csuklós busz beszerzésére.

A hathengeres, 360 lóerős dízel motorok a legmagasabb környezetvédelmi követelményt támasztó EURO 6 D környezetvédelmi normának is megfelelnek - ismertette.

A buszok a menetrendszerű fővárosi közlekedés részei, többek között a 169-es, a 84-es, a 89-es és a 94-es buszok vonalain közlekednek a XVII., a XVIII. és a XXI. kerületben, és kiszolgálják Pécel, Gyál és Szigetszentmiklós agglomerációs vonalait is.

A járművekben magyar hozzáadott érték is van, a biztonsági, a diagnosztikai és az utastájékoztatási rendszert, valamint a zárt vezetőfülkét Debrecenben, a magyar szállítónál építik be - tette hozzá az államtitkár.

Szolnoki általános iskolát fertőtlenít a honvédség

Belföld - 2020-10-26

A szolnoki Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolát fertőtlenítik a Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár katonái hétfőn. Az intézményben pedagógusoknál és tanulóknál is igazolták a koronavírust.

MSZP: a kormány elhallgatja az Európai Bizottság szociális konzultációját

Belföld - 2020-10-25

A kormány elhallgatja az Európai Bizottság szociális konzultációját, amelyben november végéig várják az önkormányzatok, szakszervezetek, civilszervezetek és polgárok véleményét - mondta az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője vasárnap, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.