Belföld

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 6269 találatból.

OGY - A debreceni honvéd-középiskolában történtekről tájékozódott a honvédelmi bizottság

Belföld - 2019-07-15

- Egyöntetűen elítélték az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának tagjai hétfői zárt ülésükön a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumban történt erőszakos cselekményt.

OGY - A jövőben feljegyzik a fesztiválozók adatait

Belföld - 2019-07-12

A jövőben a szervezőknek rögzíteniük kell a 25 ezer főnél nagyobb, belépőjegy vásárlásához kötött zenei rendezvények résztvevőinek személyes adatait - az erről szóló törvénymódosítást pénteken 128 igen, 48 nem szavazattal és kilenc tartózkodás mellett fogadta el az Országgyűlés.

Az előterjesztés az adatrögzítés céljának a biztonság növelését tekinti: a bűncselekmények, kiemelten a terrorcselekmények megelőzését és felderítésének segítését, a bűncselekmények bizonyíthatóságát és a körözött személyek azonosíthatóságát, elfogásuk elősegítését

Dunai hajóbaleset - Ma búcsúztatják a Hableány magyar kapitányát és matrózát

Belföld - 2019-07-12

Ma búcsúztatják a dunai hajóbaleset két magyar áldozatát, a Hableány kapitányát és matrózát a folyó Margit hídhoz közeli szakaszán. A tragédia helyszínén a dél-koreai áldozatokra koszorúval emlékeznek.

A Panorama Deck Hajózási Társaság tájékoztatása szerint saját halottjuknak tekintett kollégáik búcsúztatóján több hajó is részt vesz, azokon egy időben zajlik a szertartás.

A 11 órakor kezdődő hajós búcsúztatót - a matróz korábbi katonai szolgálata miatt - katonai tiszteletadás mellett tartják.

Akik részvétüket szeretnék nyilvánítani, azoktól azt kérik, hogy a Margit híd Országház felőli oldalán vegyenek részt a gyászceremónián, és kizárólag virágszirmokat szórjanak a vízbe a budapesti hajók közös kürtjelére.

Pénzbüntetésre ítélte a bíróság a Telekom rendszerét feltörő hackert első fokon

Belföld - 2019-07-11

- A Szolnoki Járásbíróság folytatólagosan elkövetett információs rendszer vagy adat megsértése bűntettében mondta ki bűnösnek, és 600 ezer forint pénzbüntetésre ítélte nem jogerős ítéletében azt a fiatalembert, aki két évvel ezelőtt feltörte a Magyar Telekom szerverét. A Magyar Telekom leszögezte, hogy a 2017-es támadás ügyfelek személyes adatait nem érintette.

Önkormányzat 2019 - Jobbik: nem adottak a tisztességes önkormányzati választás feltételei

Belföld - 2019-07-10

Bencsik János jobbikos országgyűlési képviselő szerint az őszi helyhatósági választás tisztességes lebonyolításának minimális feltételei sem adottak, "soha nem volt még ekkora esély", hogy az önkormányzati választást "elcsalják".

A kormányzati kisgömböcnek csillapíthatatlan az étvágya, mindent felfal, ami az útjába kerül - értékelte Bencsik János a T-Systems információtechnológiai cég 4iG Nyrt. általi felvásárlását.

OGY - Költségvetés - Elfogadta a parlament az összegző módosító javaslatot

Belföld - 2019-07-08

Magyarország 2020. évi költségvetése az államháztartás központi alrendszerének hiányát 367,01 milliárd forintban állapítja meg, kiadási főösszegét 21 792,993 milliárd forintban, bevételi főösszegét 21 425,983 milliárd forintban rögzíti a büdzséhez benyújtott összegző módosító javaslat alapján, amelyet hétfőn fogadott el az Országgyűlés.

A költségvetési bizottság indítványát 117 igen és 52 nem szavazattal hagyták jóvá a képviselők.

A költségvetési javaslathoz 786 érvényes ellenzéki módosító indítvány érkezett, a szakbizottság, illetve a parlament ezek egyikét sem támogatta.

Önkormányzat 2019 - Nagykanizsán közös jelöltet indít az ellenzék

Belföld - 2019-07-08

A Jobbik, az MSZP, a Momentum, az LMP és a DK az Éljen Városunk! Egyesület jelöltjét, Hári Tibor ügyvédet támogatja az őszi polgármester-választáson Nagykanizsán - jelentették be hétfőn a városháza előtt tartott sajtótájékoztatón.

Horváth Jácint, a DK választókerületi elnöke hozzátette: a város mind a tíz körzetében egyetlen ellenzéki képviselőjelölt indul.

Megjegyezte, az ellenzéki pártok fél éve azért dolgoznak, hogy olyan egységet, szövetséget hozzanak létre, amely az őszi önkormányzati választáson eséllyel indulhat; a tavasszal alakult Éljen Városunk! Egyesületet hatalmazzák fel arra, hogy jelölteket indítson.

A 2020-as költségvetés elfogadásával zárja nyári munkáját a parlament

Belföld - 2019-07-07

- Az Országgyűlés jövő héten zárja rendkívüli nyári ülésszakát. A képviselők hétfőn módosításokat hajthatnak végre a kormány jövő évi költségvetésről szóló javaslatán, majd várhatóan pénteken szavaznak annak végleges formájáról.

Önkormányzat 2019 - Karácsony: Budapesten megszületett a hatpárti ellenzéki összefogás

Belföld - 2019-07-05

Hat ellenzéki párt, az MSZP, a Párbeszéd, a DK, a Jobbik, az LMP és a Momentum megállapodott arról, hogy az őszi önkormányzati választásokon közösen támogatott jelölteket indít minden budapesti kerületben.

A Jobbik a honvédelmi bizottság összehívását kezdeményezi egy katonai középiskolában történt szexuális bántalmazásról szóló sajtóhír miatt

Belföld - 2019-07-04

A jobbikos a Varga-Damm Andrea az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának összehívását kezdeményezi azzal a sajtóhírrel kapcsolatban, amely szerint májusban szexuális bántalmazás történt egy debreceni honvéd-középiskolában.

A honvédelmi és rendészeti bizottság jobbikos alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: a testület ülésén meghallgatnák a honvédelmi minisztert, akitől arra várnak választ, hogy milyen következményei lettek a sajtóban megjelent esetnek, illetve miért csak akkor történt feljelentés, amikor a sajtó elkezdett érdeklődni az ügy iránt.


Mérgezés Szerepen - Három évre ítélték a vádlottat

Belföld - 2019-07-02

- Jogerősen három év szabadságvesztésre ítélte a Debreceni Járásbíróság kedden azt a férfit, aki a tanyáján mérgező szeszesitalt állított elő, azt eladta; a metil-alkohol-mérgezés következtében ketten meghaltak.

OGY - Elhalasztotta a közigazgatási bíróságokról szóló törvény hatálybalépését a parlament

Belföld - 2019-07-02

A közigazgatási bíróságokról szóló, tavaly decemberben megszavazott törvény hatálybalépésének elhalasztásáról döntött kedden az Országgyűlés.

A kormány kezdeményezését egyhangúlag, 187 igen szavazattal hagyták jóvá a képviselők

Az ombudsmanjelölt nyitott, közvetlen, emberséges hozzáállásra törekszik

Belföld - 2019-07-01

Nyitott, közvetlen, emberséges ombudsmani hozzáállásra törekszik megválasztása esetén az alapvető jogok biztosának jelölt Kozma Ákos, aki hétfőn az Országgyűlés igazságügyi és fenntartható fejlődés bizottságának együttes ülésén kijelentette: "ki kell jönni az elefántcsonttoronyból!"

Mindenki ombudsmanja szeretne lenni - hangoztatta bizottsági meghallgatásán a jelölt, kiemelve: megválasztása esetén elsőbbséget adna a gyermekjogok, a klímavédelem és a biológiai sokféleség ügyének.


Balaton-átúszás - Túl az egymillió kilométeren

Belföld - 2019-06-30

Idén 37. alkalommal rendezték meg a Lidl Balaton-átúszást, amelyen ezúttal 9724-en vettek részt. Mindez azt jelenti, hogy az esemény történetében az úszók összesen immár több mint egymillió kilométert tettek meg.


Az MSZP-elnökség felfüggesztette Szanyi Tibor és Fekete Zoltán párttagságát

Belföld - 2019-06-28

Az MSZP országos elnöksége felfüggesztette Szanyi Tibor alelnök, leköszönő európai parlamenti (EP-) képviselő és Fekete Zoltán, a szocialisták Pest megyei elnökének párttagságát - közölte az ellenzéki párt pénteken.

A nap folyamán tartott elnökségi ülés döntéseit ismertető közlemény szerint a két politikus tagsági viszonyát az EP- és a budapesti előválasztási kampány időszakában tanúsított, a párt megítélését nyilatkozataival, cselekedeteivel hátrányosan befolyásoló magatartása miatt függesztette fel egyhangúlag a testület.

Karácsony Gergely nyerte az ellenzéki előválasztást

Belföld - 2019-06-26

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd politikusa nyerte az ellenzék főpolgármester-jelölti előválasztását - jelentette be Magyar György, a Civil Választási Bizottság elnöke szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

68240 érvényes szavazat

Karácsony Gergely 33355 szavazat

Kálmán Olga 25093 szavazat


Századvég: átpártoltak az MSZP szavazói a Demokratikus Koalícióhoz

Belföld - 2019-06-26

A Századvég Alapítvány kutatása azt mutatja, hogy az MSZP szavazói átpártoltak a Demokratikus Koalícióhoz (DK), utóbbi párt támogatottsága ugyanis a 60 év felettiek és a nyugdíjasok körében magas, amely körökben korábban a szocialista pártnak voltak stabil támogatói.

Az alapítvány közleményében azt írta, ezt az is alátámasztja, hogy az MSZP-Párbeszéd támogatottsága erőteljesen visszaesett e szegmensben: amíg a kutatásban megkérdezett hatvan év felettiek 14 és a nyugdíjasok 13 százaléka a DK-t, az MSZP-Párbeszédet csak öt-öt százalékuk támogatja.

Hozzátették, a DK politikája jelenleg sikeres, az európai parlamenti választásokon elért eredményének köszönhetően pedig - részben a politikai környezet számukra kedvező alakulása, részben pedig tudatos taktikai döntések miatt - a párt és Gyurcsány Ferenc minden korábbinál közelebb került ahhoz, hogy stabilan a baloldal vezető, idővel pedig kizárólagos erejévé váljon.

A következő napokban ismét melegszik az idő

Belföld - 2019-06-23

A következő napokban kevesebb helyen várható csapadék. Sok lesz a napsütés és melegszik is az idő: a hét közepén már 35 fok is lehet.

Önkormányzat 2019 - Karácsony Gergely állatvédelmi chartát hirdetett

Belföld - 2019-06-23

Állatvédelmi chartát hirdetett Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje vasárnap, hogy segítse az emberek és a háziállatok "harmonikus együttélését".

Az ellenzéki politikus Budapesten, sajtótájékoztatón céljaik között említette új, korszerű állatmenhelyek létrehozását, a "kényszerszaporítókkal" szembeni fellépést, egy a zuglóihoz hasonló ivartalanítási program kiterjesztését, valamint Budapest "méhbarát" várossá alakítását.

Karácsony Gergely kitért arra is: hosszú távon át kell állni a biológiai szúnyogirtásra, valamint fel kell lépni azért, hogy a madarak, köztük a fecskék, továbbá a denevérek visszatalálhassanak a városba.

Megjegyezte, állatvédők és magánszemélyek ajánlásait is várják a chartában megfogalmazottak kiegészítéséhez.

Elutasította a bíróság a Czeglédy Csaba elleni eljárás folytatását kérő indítványt

Belföld - 2019-06-20

A Szegedi Törvényszék elutasította az ügyészség indítványát, amelyben az eljárás folytatását kérte Czeglédy Csaba ellen - közölte a bíróság szóvivője csütörtökön az MTI érdeklődésére.