Belföld

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 6453 találatból.

Orbán: ne adjuk fel céljainkat!

Belföld - 2020-04-03

- Idén minden egészségügyi dolgozónak 500 ezer forintos pluszjuttatást biztosítanak - jelentette be Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A Párbeszéd válságkezelő alapjövedelem bevezetését javasolja

Belföld - 2020-04-03

A Párbeszéd egy válságkezelő alapjövedelem bevezetését követeli annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány alatt senkinek ne kelljen havi 100 ezer forintnál kevesebb jövedelemből élnie - mondta az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese pénteken, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.

- Párbeszéd: a kormány ne adjon be olyan törvényeket, amelyeknek nincs közük a járvány elleni védekezéshez!

Belföld - 2020-04-02

A Párbeszéd arra szólította fel a kormányt, hogy ne nyújtson be olyan törvényeket a parlamentnek, amelyeknek semmi közük sincsen a koronavírus-járvány elleni védekezéshez.

Az MNB 250 milliárd forint osztalékot befizet a költségvetésbe

Belföld - 2020-04-02

- Kiemelkedő, 254,7 milliárd forint nyereséget ért el 2019-ben a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Logisztikai szervezetek intézkedéseket kérnek az árufuvarozás érdekében

Belföld - 2020-04-01

- A logisztikai szervezeteket tömörítő Logisztikai Egyeztető Fórum (LEF)szerint sürgős intézkedésekre van szükség annak érdekében, hogy a védekezésben, a lakosság ellátásában, valamint a gazdasági működés fenntartásában nélkülözhetetlen szerepet betöltő logisztikai ágazat ne kerüljön már rövidtávon az összeomlás szélére.

Közleményében a LEF közölte, hogy öt pontban foglalta össze a legégetőbb feladatokat, megoldási lehetőségeket.

Rámutattak arra, hogy a kifizetetlen számlák által okozott körbetartozás, a sofőrök csoportos felmondása, a határellenőrzés miatti többórás várakozás, a gépjárművezetők karanténba zárása körüli anomáliák már most súlyos problémákat okoznak az iparágnak, miközben a létfontosságú szállítmányok - élelmiszer, gyógyszer, védőfelszerelés - mennyisége folyamatosan nő.

Gulyás Gergely: változatlanok maradnak a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben

Belföld - 2020-04-01

Továbbra is az eddigiek szerint lesznek gyakorolhatók a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben, a kormány eltekint az erre vonatkozó módosítási szándékától - nyilatkozta Gulyás Gergely szerdán az MTI-nek.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt közölte: az elmúlt hetekben éppen az ellenzék részéről érték kritikák azt a gyakorlatot, amely a polgármestereket jogosítja fel arra, hogy veszélyhelyzetben a védekezés érdekében a képviselő-testület jogaival éljenek.

A kedden benyújtott törvényjavaslat ezt a helyzetet kívánta orvosolni - mondta.

Koronavírus - A kormány meghosszabbította a veszélyhelyzeti intézkedéseket

Belföld - 2020-03-31

- A kormány az Országgyűléstől kapott hétfői felhatalmazása alapján elrendelte a március 11-én kihirdetett veszélyhelyzettel összefüggő rendkívüli intézkedések meghosszabbítását - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ kedden.

OGY - Koronavírus - Elfogadta a védekezésről szóló törvényt a parlament

Belföld - 2020-03-30

- Elfogadta a parlament hétfőn a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt. A veszélyhelyzet idején a kormány a jogszabályoktól eltérő rendkívüli intézkedéseket hozhat az emberek egészsége, a jogbiztonság és a gazdaság stabilitása érdekében.

Koronavírus - Jobbik: garantálja a kormány a kieső bér legalább négyötödét!

Belföld - 2020-03-30

Garantálja a kormány a koronavírus-válság miatt veszélybe került állásokban dolgozó magyarok kieső bérének legalább négyötödét - sürgette hétfői online sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

Koronavírus - Szakszervezetek: a kormány függessze fel a Nemzeti alaptanterv bevezetését!

Belföld - 2020-03-30

Közös levélben kéri a Pedagógusok Szakszervezete, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Civil Közoktatási Platform, valamint több civil és szakmai szervezet a kormánytól, hogy a koronavírus-járvány miatt függessze fel a Nemzeti alaptanterv (Nat) szeptemberi bevezetését és átmenetileg a szakképzés átalakítását is.

Koronavírus - Orbán: az idei költségvetés radikális átalakítására van szükség

Belföld - 2020-03-30

A válságkezelés és a gazdaság újraindítása érdekében az idei költségvetés radikális átalakítására van szükség - jelentette ki a miniszterelnök hétfőn Budapesten.

Orbán Viktor a kormány és a gazdasági kamarák vezetőivel tartott videokonferencián úgy fogalmazott, hozzá kell igazítani az idei költségvetést a jelenlegi helyzethez és az év végéig előrejelzett változásokhoz.

A kormányfő Palkovics László innovációs és technológiai miniszter társaságában a jegybank, a gazdasági kamarák, valamint vállalkozói érdekképviseletek vezetőinek kifejtette, jelenleg nincs értelme új költségvetést készíteni, hiszen nem tudni, mi fog történni a közeljövőben, és lehet, hogy két hónap múlva egy újabb büdzsét kellene összeállítani. Hozzátette: a jogszabályok azonban lehetőséget adnak az eltérésre az elfogadott költségvetéstől.

Koronavírus - Időkorlátot kér a koronavírus-járvány elleni törvénybe az ellenzék

Belföld - 2020-03-30

Az ellenzéki pártok abban az esetben hajlandóak támogatni a koronavírus-járvány elleni védekezésről szóló törvényt, ha abba időkorlátot építenek. Ezt az álláspontot az MSZP, a Párbeszéd, a Jobbik, a DK, az LMP és a Momentum politikusai is megerősítették hétfői, budapesti sajtótájékoztatójukon.

Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezetője azt mondta, az ellenzék csak bizonyos időkeretek között hajlandó a kormánynak az alaptörvényben meglévőnél jóval szélesebb körű felhatalmazást adni. Az ellenzék abban is partner, hogy szükség esetén a felhatalmazást meg lehessen hosszabbítani, de a veszélyhelyzetben meghozott döntéseknek kell, hogy legyen záróidőpontja - közölte.

Kijárási korlátozást vezetnek be Magyarországon

Belföld - 2020-03-27

Kijárási korlátozást vezetnek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között a koronavírus-járvány miatt. Így két héten keresztül az otthonokat, a lakóhelyeket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából lehet elhagyni - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs kora reggeli tanácskozása után.

Orbán Viktor az intézkedést észszerűnek, arányosnak nevezte, jelezve, hogy nemzetközi példák alapján állították össze, és a magyar elsősorban a bajor megoldásból indul ki, de kicsit szigorúbb. Megpróbálják ugyanis "elviselhető módon" elválasztani a veszélyeztetett időseket a fiataloktól - magyarázta -, így a továbbra is nyitva tartó élelmiszerboltok, drogériák, patikák esetében olyan speciális szabály lép életbe, hogy a 65 év felettiek délelőtt 9 és 12 óra között látogathatják ezeket az üzleteket. Ebben az időszakban más nem mehet be ezekbe.

Koronavírus - MSZP: akár már szerdán szavazni lehetne a veszélyhelyzet meghosszabbításáról

Belföld - 2020-03-24

- Az MSZP kész akár már szerdán megszavazni a koronavírus elleni védekezésről szóló kormányzati törvényjavaslatot, ha abban szerepel a veszélyhelyzet határideje és az Országgyűlés elektronikus ülésezésének lehetősége - közölte az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese kedden online sajtótájékoztatóján.

Harangozó Tamás az MSZP Facebook-oldalán látható videóban közölte, határozottan visszautasította Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető vádaskodását.

Koronavírus - Megjelentek a közterhekkel kapcsolatos szabályok

Belföld - 2020-03-24

- Megjelentek a Magyar Közlönyben a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésére hozott azonnali intézkedések.Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn jelentette be, hogy a taxisok után további kisvállalkozóknak ad június 30-ig mentességet a kormány a kata átalányadó-fizetési kötelezettség alól a koronavírus-járvány miatt. A március 1-je előtt keletkezett kata-tartozásokra haladékot adnak; a turizmushoz és a vendéglátáshoz hasonlóan a magyarországi médiaszolgáltatások mentességet kapnak a kieső reklámbevételek miatt;

Megjelentek a családtámogatások meghosszabbításáról szóló rendeletek

Belföld - 2020-03-24

Megjelentek a koronavírus-járvány elleni védekezéssel összefüggő, a családtámogatások meghosszabbításáról szóló rendeletek a Magyar Közlöny legfrissebb számában.

Az erre vonatkozó rendelet módosítása szerint a veszélyhelyzet megszűnéséig meghosszabbodik a gyermek gondozására, nevelésére nyújtott - kormányrendeletben meghatározott - egészségbiztosítási és családtámogatási ellátásokra való jogosultság.

Nem járult hozzá az ellenzék a koronavírus-törvény házszabálytól eltérő tárgyalásához

Belföld - 2020-03-23

Nem járult hozzá az ellenzék, így az Országgyűlés elutasította a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslat házszabálytól eltérő tárgyalását hétfőn, ezért az előterjesztést sürgősséggel, legkorábban hat nap múlva fogadhatja el a Ház.

A házszabálytól eltérő tárgyalást 137 igen, 52 nem szavazattal utasította el a parlament. Igennel szavaztak a Fidesz és a KDNP képviselői, a nemzetiségi képviselő, illetve négy, a Mi Hazánk színeiben politizáló független képviselő, elutasították a házszabálytól eltérést a Jobbik-, az MSZP-, a DK-, az LMP-, a Párbeszéd-frakció jelenlévő képviselői, valamint hat független képviselő.

A sürgősségi javaslatot kétharmados támogatással 152 igen, 31 nem szavazattal hagyta jóvá az Országgyűlés. Támogatta a javaslatot a Fidesz, a Jobbik- és a KDNP-frakció, valamint a nemzetiségi képviselő, illetve négy, a Mi Hazánk színeiben politizáló független képviselő. Nemmel szavaztak az MSZP-, a DK-, a Párbeszéd-frakció jelenlévő képviselői, valamint hat független képviselő. Az LMP-sek nem szavaztak.

- Védőmaszkokat ajándékozott egy kínai bank Magyarországnak

Belföld - 2020-03-23

Húszezer maszkot adományoztak a China Construction Bank (Europe) S.A. magyarországi fióktelepének képviselői Magyarországnak a koronavírus-járvány miatt; az adományt szállító kamion hétfőn érkezett meg - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK).

A kínai nagykövetség, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium megállapodását követően a kamion Párizsból, Németországon és Ausztrián keresztül szállította a maszkokat az ÁEEK központi épületéhez..

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége a kormányzati kommunikáció súlyos zavarairól

Belföld - 2020-03-23

Vészhelyzetben a korrekt, gyors, pontos információ életeket ment. A tévinformáció, az elhallgatás és a cenzúra emberéleteket veszélyeztet. A kormánykommunikáció jelenlegi formája nem segítség, hanem veszélyforrás.

1. Egy országban, ahol az adófizetők évi 130 milliárd forintot fizetnek a közmédia működtetéséért, megengedhetetlen, hogy a miniszterelnök kizárólagos csatornaként a Facebookot használja a vészhelyzeti kommunikációra.

A munkavállalókkal is szolidáris intézkedéseket kér négy szakszervezeti konföderáció

Belföld - 2020-03-22

Négy szakszervezeti konföderáció támogatja a járvány terjedése ellen, az emberéletek megóvása és a megélhetések hosszú távú biztosítása érdekében hozott intézkedéseket, ugyanakkor kérik a kormányt, minden eszközt használjon fel annak érdekében, hogy a világjárvány gazdasági terheit ne csak a munkavállalóknak, a nyugdíjasoknak, a szegénységben élőknek kelljen viselniük.