Belföld

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 7055 találatból.

Voks 24 - Több mint 20 ezer mandátumról döntenek a választók június 9-én

Belföld - 2024-05-20

Június 9-én több mint 20 ezer mandátumról döntenek a választók a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az európai parlamenti képviselők választásán.

A választásra jogosult 7,8 millió választópolgár mindegyike szavazhat lakóhelye polgármesterére, 3177 mandátum sorsáról döntenek a választók.

A főpolgármester személyéről és a Fővárosi Közgyűlés összetételéről 1 millió 327 ezer budapesti szavazhat.

Voks 24 - Az NVB nyilvántartásba vett öt listát az EP-választásra

Belföld - 2024-05-06

Nyilvántartásba vett öt pártlistát a június 9-ei európai parlamenti (EP-) választásra hétfőn a Nemzeti Választási Bizottság (NVB), így várhatóan 11 pártlista szerepel majd a szavazólapon.

Mivel a bejelentések megfeleltek a feltételeknek és a pártok összegyűjtötték a listaállításhoz szükséges 20 ezer érvényes ajánlást, az NVB nyilvántartásba vette - sorrendben - az LMP-Magyarország Zöld Pártja, a Második Reformkor Párt, a Momentum Mozgalom, a Jobbik-Konzervatívok, valamint a Mindenki Magyarországa Néppárt listáját.

Vasárnap tartják az Élet menetét

Belföld - 2024-05-02

Vasárnap tartják az Élet menetét Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező menet 15 órakor indul a Dohány utcai zsinagóga elől a Keleti pályaudvarhoz - közölték a szervezők az eseményt beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón, Budapesten.

Gordon Gábor, az Élet Menete Alapítvány kuratóriumának elnöke ismertette: a program a Dohány utcai zsinagóga előtt a holokauszt 80. évfordulója alkalmából elhelyezett emléktábla avatásával kezdődik.

Fővárosi Közgyűlés - MSZP: 180 napja nem tudjuk, mi készül Rákosrendezőn

Belföld - 2024-04-24

- Már 180 napja "nem tudunk semmit" a Rákosrendezőre tervezett, arab beruházóval készülő nagyberuházásról; "továbbra is ragaszkodunk ahhoz", hogy az információkat Zugló széles közönségének biztosítsák - mondta Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatón.

MSZP: a gyermekvédelmi rendszer egészét kell megújítani

Belföld - 2024-04-17

A gyermekvédelmi rendszer egészének megújítása mellett érvelt az MSZP alelnöke szerdán.

Korózs Lajos az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta, tévúton jár a kormány a gyermekvédelem ügyében, csak a több szigorban tud gondolkodni, holott a büntető törvénykönyv szigorításával nem fog tudni megoldani semmit, a gyerekek ott maradnak az intézményekben

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Belföld - 2024-04-15

Ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat! - szólított fel Tetlák Örs, az LMP országos elnökségi tagja, Érd LMP-s alpolgármestere online is követhető sajtótájékoztatón hétfőn, Budapesten.

MSZP: a kormány nyugdíjpolitikája elhibázott

Belföld - 2024-04-12

Nagy bajban van a magyar gazdaság, a kormány nyugdíjpolitikája pedig elhibázott - mondta az MSZP alelnöke pénteken.

Korózs Lajos a pártja Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatón a költségvetés rossz helyzetéről beszélt és arról, hogy idén nem lesz nyugdíjprémium, hiszen ahhoz legalább 3,5 százalékos gazdasági növekedés kellene, erre viszont alig van remény

A pénzügyminiszter bizottsági meghallgatását kezdeményezi a DK

Belföld - 2024-04-09

- A Demokratikus Koalíció (DK) kezdeményezi, hogy az Országgyűlés költségvetési bizottsága hallgassa meg Varga Mihály pénzügyminisztert.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese keddi, online sajtótájékoztatóján sajtóhírekre hivatkozva arról beszélt: a Pénzügyminisztérium 54 tisztségviselőjét, köztük osztályvezetőket, főosztályvezetőt és egy volt helyettes államtitkárt is "azzal vádolnak, hogy iparszerűen lopták el az uniós pénzeket".

Bedő Dávid: lekerül a parlamenti napirendről a kastélytörvény, ez jól mutatja, hogy széles társadalmi összefogással lehet nyomást gyakorolni a hatalomra

Belföld - 2024-04-04

Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője a Facebookon reagált arra, hogy a törvényalkotási bizottság levette a parlamenti napirendről Lázár János kastély-privatizációs törvényét

LMP: baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, a párt feljelentést tesz

Belföld - 2024-04-01

Feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen az LMP a komáromi akkumulátorgyárban vasárnap történt baleset miatt - közölte az ellenzéki párt hétfőn. Közleményükben azt írták: egy helyi televízió tudósítása szerint március 31-én este több sérültet kórházba vittek a komáromi SK Batteries akkumulátorgyárból, mert a gyártás során hidrogén-cianid kerülhetett a levegőbe.

A katasztrófavédelem közleménye szerint nem mértek határérték feletti veszélyes anyagot a mobillaborral tették hozzá.

Fővárosi Közgyűlés - V. Naszályi Márta szerint Sára Botond főispán törvénysértő döntéseket hoz, ezért a legfőbb ügyészhez fordul

Belföld - 2024-03-27

V. Naszályi Márta (Párbeszéd) I. kerületi polgármester úgy látja, hogy Sára Botond, Budapest Főváros Kormányhivatalának főispánja törvénysértő döntéseket hoz, ezért a legfőbb ügyészhez fordul.

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján V. Naszályi Márta azt mondta: Sára Botond sorozatos törvénysértései miatt úgy döntött, a legfőbb ügyészhez fordul. Hozzátette: a főispán folyamatosan figyelmen kívül hagyja a polgármester és a kerület jegyzőjének jelzéseit a képviselő-testület fideszes többségének törvénysértései miatt, és eltűri, hogy a szociális ellátásra fordítandó összeget "átlapátolják egy fideszes közalapítványba", amelynek működése nem átlátható.

DK: hogy került szabadlábra a Nemzeti Földügyi Központ volt vezetője?

Belföld - 2024-03-21

A Demokratikus Koalíció (DK) választ vár arra a kérdésre, hogyan kerülhetett "szabadlábra" a Nemzeti Földügyi Központ pedofil bűncselekményekkel gyanúsított korábbi vezetője - mondta csütörtöki, online sajtótájékoztatóján a párt frakcióvezető-helyettese.

Arató Gergely arról beszélt, hogy a férfinak 397 pedofil felvételt találtak a laptopján, köztük olyanokat, amelyek 12 év alatti gyermekekről készültek.

Komjáthi Imre a repülő forintok nyomában. Számoljanak el a pénzünkkel!

Belföld - 2024-03-20

Egy TV műsorban Szijjártó Péter külügyminisztert komoly zavarba hozták azzal a kérdéssel, hogy egy korábbi kairói útja során, ahová 49 üzletembert vitt magával, mi került 5,5 millióba, azaz személyenként 110 ezer forintba egy vacsorán.

A külügyminiszter szerint is sok ez a pénz, és nem tudja, hogy mi kerülhetett 5,5 millió forintba a szalámis szendvicseken, amit ettek.

Március 15. - Állami kitüntetéseket adtak át a Pesti Vigadóban

Belföld - 2024-03-14

- Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár állami elismeréseket adott át március 15-e alkalmából a Pesti Vigadóban csütörtökön.

Az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett tevékenysége elismeréseként Magyar Érdemrend Tisztikereszt és Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetéseket vehetett át:

DR. BATA-CSÖRGŐ ZSUZSANNA orvos, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, egyetemi tanár, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központja Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikájának igazgatóhelyettese,

BISZAK SÁNDOR, az Arcanum Adatbázis Kft. ügyvezető igazgatója,

DR. BUDA JÓZSEF orvos, a Pécsi Tudományegyetem professor emeritusa,

Pénzügyminiszter: a kormány megtárgyalta a jegybanktörvény módosítását

Belföld - 2024-03-14

A kormány szerdai ülésén megtárgyalta a jegybanktörvény módosítását - jelentette be csütörtöki Facebook-bejegyzésében Varga Mihály pénzügyminiszter.

Ötszázmilliárd forintos költségvetési módosító javaslatot nyújtott be a parlamentnek a DK

Belföld - 2024-03-13

- A Demokratikus Koalíció (DK)ötszázmilliárd forintos "gyermekvédelmi" költségvetési módosító javaslatot nyújtott be a parlamentnek - jelentette be szerdai, online sajtótájékoztatóján a párt frakcióvezető-helyettese.

Arató Gergely a részleteket ismertetve elmondta, hogy százmilliárd forintból létrehoznának egy úgynevezett gyermekvédelmi alapot. Ebből az alapból egyebek között a gyermekvédelmi és gyermekjóléti rendszer átalakítását, a szféra dolgozóinak béremelését, a szakellátások és a pénzbeli támogatások növelését, a bentlakásos gyermekvédelmi intézmények és a hátrányos helyzetű gyermekek iskoláztatásának támogatását, valamint a nevelőszülői hálózat megerősítését finanszíroznák - sorolta elképzeléseiket az ellenzéki képviselő.

A DK vizsgálatot akar a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián

Belföld - 2024-03-12

A Demokratikus Koalíció (DK) azt kéri, induljon vizsgálat a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián sportoló gyermekek védelmében - erről keddi, online sajtótájékoztatóján beszélt a párt országgyűlési képviselője.

A DK lemondásra szólította fel Balog Zoltánt

Belföld - 2024-03-08

) - A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel Balog Zoltán református püspököt, hogy mondjon le az egyházi tisztségeiről.

Kálmán Olga, a DK frakciószóvivője pénteki, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy Balog Zoltán a Dunamelléki Református Egyházkerület vezetőjeként jelenleg 23 egyházi fenntartású óvodáért és 23 általános iskoláért felelős.

Hétfőtől ismét sztrájk lesz a pécsi helyi közösségi közlekedésben

Belföld - 2024-03-01

- Továbbra sem voltak eredményesek a pécsi helyi közösségi közlekedési vállalat, a Tüke Busz Zrt. és az érdekképviselet közötti bértárgyalások, így jövő héten ismét - idén már harmadszor - tart munkabeszüntetést a társaságnál működő Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ).

Sulyok Tamás: kölcsönös meghallgatás és megértés révén szeretnék bizalmat építeni

Belföld - 2024-02-26

- Bizalmat szeretne építeni az előítéletektől mentes kölcsönös meghallgatás és megértés révén Sulyok Tamás megválasztott köztársasági elnök, aki hétfőn az Országgyűlésben azt mondta, bizonyos hatáskörökben - például a kitüntetések, a kegyelmezés esetén - a lehető legszélesebb transzparencia híve.

Megválasztása után elmondott beszédében az új államfő, aki az Alkotmánybíróság elnöke, azt ígérte, a köztársasági elnöki székből is az alkotmányos alapjogok és értékek méltányos kiegyenlítésén fog munkálkodni.

Azt mondta, az állam, a nemzet létének alapfeltétele a kölcsönös bizalom az egyének és társadalmi csoportok között egyaránt. Az előítéletektől mentes kölcsönös bizalom a nemzet egységének alapja - tette hozzá.