Belföld

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 6885 találatból.

Az internetes szólás- és sajtószabadság fontosságát vizsgálta az NMHH

Belföld - 2023-01-30

Lassan, de biztosan növekszik a médiatudatosság, a fogyasztókban életszerű és erőteljes igények mutatkoznak a médiatudatosság használatában és társadalmi fejlesztésében - derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közelmúltban végzett kutatásából, amelyről az NMHH Kommunikációs Igazgatósága hétfőn közleményben tájékoztatta az MTI-t.

Karácsony Gergely a főváros és az állam viszonyáról: igazságtalan és tarthatatlan

Belföld - 2023-01-27

Igazságtalannak és tarthatatlannak minősítette Karácsony Gergely főpolgármester a főváros és az állam jelenlegi viszonyát a Facebook-oldalán pénteken közzétett bejegyzésében.

"Hol van itt az egyenlőség?" - kezdte posztját a főpolgármester, majd úgy folytatta: "kis példabeszéd főváros és állam viszonyáról, a szikár tények és a számok alapján, meg sem próbálva letagadni: ez így méltatlan, igazságtalan, tarthatatlan."

Közölte, januári fizetési előírásuk szerint a fővárosi önkormányzat pénteken önként vállalt feladata keretében 6 milliárd 348 millió forintot átutalt a kormánynak. Ez 348 millió forinttal több, mint a Lánchíd felújítására a kormány által ígért támogatási összeg - jegyezte meg Karácsony Gergely

DK: öt százalékra kell csökkenteni az alapüzemanyagok áfáját!

Belföld - 2023-01-26

A Demokratikus Koalíció (DK) azt javasolja, hogy 27 százalékról átmenetileg csökkentsék öt százalékra az alapüzemanyagok áfáját - mondta csütörtöki, online sajtótájékoztatóján a DK frakciószóvivője.

Világgazdaság: a taxisok a hatósági ár megmaradásáért fordultak a miniszterelnökhöz

Belföld - 2023-01-25

Taxis érdekképviseletek és gazdasági szereplők levélben fordultak a miniszterelnökhöz és több miniszterhez annak érdekében, hogy a budapesti taxiközlekedésben a hatósági ár megmaradjon - írta a vg.hu szerdán.

MCC-konferencia - Orbán Balázs: a média stratégiai ágazat és szuverenitási kérdés

Belföld - 2023-01-25

A média stratégiai ágazat és szuverenitási kérdés, mert aki uralja egy adott ország médiáját, az uralja annak az országnak a gondolkodását és azon keresztül az országot - hangsúlyozta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) kuratóriumi elnöke az MCC második nemzetközi médiakonferenciájának nyitónapján, szerdán Budapesten.

Orbán Balázs, aki egyben a miniszterelnök politikai igazgatója, arról beszélt, hogy a nyugati országokban az ottani média legkevesebb 70-80 százaléka van nemzeti tulajdonban. A 2010 előtti Magyarországon ez az arány kevesebb mint 24 százalék volt, ami "borzalmas kiszolgáltatottságot" jelentett, és mostanra került 50 százalék fölé - mondta, arra is kitérve, hogy Magyarországot elsősorban a nyugati liberális oldalról olyanok miatt kritizálják, ami ott "egészen természetes".

Orbán Balázs a média és az ideológia kapcsolatáról szólva szomorú helyzetnek nevezte, hogy a nyugati médiavilágon belül egy olyan trend erősödik, amit a magyarok az 1989-es rendszerváltoztatás előttről ismernek: a média elkezd "bizonyos ideológiák szolgálólánya" lenni.

Fővárosi Közgyűlés - DK: ne büntesse a kormány energiakötbérrel az ellenzéki városokat!

Belföld - 2023-01-25

- A Demokratikus Koalíció fővárosi frakciójának vezetője arra szólítja fel a kormányt, hogy ne büntesse energiakötbérrel az ellenzéki városok távhőszolgáltatóit.

DK: Újbuda önkormányzata megakadályozta, hogy megkezdődjön a Déli Körvasút építése

Belföld - 2023-01-24

Újbuda önkormányzata sikerrel akadályozta meg a bíróságon, hogy megkezdődjön a Déli Körvasút építése - jelentette be keddi, online sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció XI. kerületi polgármestere.

Az önkormányzat két civil szervezettel közösen fordult a bírósághoz, amelynek azonnali jogvédelmet elrendelő döntése meggátolta, hogy elinduljon egy "irdatlan méretű, tömeges fakivágásokkal járó természetpusztítás" a Hamzsabégi út mentén - fogalmazott László Imre. Hozzátette, hogy ez csak a kezdetét jelentette volna a Déli Körvasút építését előkészítő munkálatoknak. Ez a vonal a kínai hitelből épülő Budapest-Belgrád vasútvonal teljes teherforgalmát vezetné keresztül Újbuda sűrűn lakott központi részén, a Rákóczi-hídtól a Kelenföldi pályaudvarig - emelte ki.

DK: kire utalt Völner Pál?

Belföld - 2023-01-23

Kiknek ingott volna meg a széke, ha Völner Pál volt államtitkár beszél? - tette fel a kérdést a Demokratikus Koalíció pártigazgatója hétfői, online sajtótájékoztatóján.

Sebián-Petrovszki László elmondta, hogy a Blikk a Völner-ügyben lehallgatott telefonbeszélgetéseket hozott nyilvánosságra, és az egyik ilyen beszélgetésben a volt államtitkár azt mondta a feleségének, "tudok olyat mondani, hogy egy-két embernek meginogjon a széke".

Meteorológia: egyre nagyobb területet borít víz a vetésekben

Belföld - 2023-01-19

Az elmúlt napokban hullott csapadékot a talaj már nem tudja befogadni, így több folyón is komoly árhullám indult el és az Alföldön egyre nagyobb területeken jelenik meg a belvíz a földeken - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön közölt agrometeorológiai elemzésében.

A Sajó áradása miatt több mellékutat lezártak

Belföld - 2023-01-19

- A Sajó áradása miatt lezárták a Putnok és Sajóvelezd közötti mellékutat szerda este, csütörtök hajnalban a 26-os főút és Sajókaza közötti alsóbbrendű utat is - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

DK: el kell törölni a "hétszeres rezsiemelést"!

Belföld - 2023-01-18

A gáz világpiaci ára a tavaly augusztusi ár ötödére csökkent, el kell törölni a "hétszeres rezsiemelést" - mondta szerdai online sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció alelnöke.

Varju László úgy fogalmazott: a kormány "nem hazudhatja tovább", hogy a háború és a szankciók tehetnek a rezsiemelésről. A politikus arról beszélt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök azonban "nem hajlandó véget vetni a megszorításoknak, mert a kormány tovább nyerészkedik a rezsiszámlákra rakott Európa-rekorder áfán

BÖSZ: elfogadhatatlan a kerületek pártpolitikai szempontú megkülönböztetése

Belföld - 2023-01-17

A Budapesti Önkormányzatok Szövetségének (BÖSZ) elnöksége szerint a kormány pártpolitikai szempontok alapján tett különbséget fővárosi kerületek között az energia-többletköltségekhez nyújtott részleges támogatás szétosztása során, és ez elfogadhatatlan.

Államkincstár: megtévesztő hírek a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásáról

Belföld - 2023-01-17

A nagycsaládosok autóvásárlási támogatásáról megjelent cikkekkel ellentétben a Magyar Államkincstár a jogszabályoknak megfelelően és méltányosan jár el a támogatással kapcsolatos ügyekben, a program keretében több mint 28 ezer család autóvásárlását támogatta a kormány, ebből mindösszesen 65 esetben (0,002 százalékban) volt szükség a támogatás visszafizetésére szabálytalanságok vagy köztartozások miatt - közölte a Magyar Államkincstár kedden

DK: utoljára 1996-ban mértek ilyen magas inflációt Magyarországon

Belföld - 2023-01-13

Utoljára 1996-ban mértek ilyen magas inflációt Magyarországon - kommentálta a DK árnyék-pénzügyminisztere azt, hogy a Központi Statisztikai Hivatal jelentése szerint tavaly decemberben a fogyasztói árak átlagosan 24,5 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat.

A héten érkezik az emelt nyugdíj

Belföld - 2023-01-10

Január 12-én, csütörtökön utalják a 15 százalékkal megemelt nyugdíjakat - közölte a kormányszóvivő kedden a Facebookon.Szentkirályi Alexandra a kormány közösségi oldalán megosztott videóban azt mondta, egy átlagnyugdíj esetében a 15 százalékos emelés havonta 27 ezer, évente 353 ezer forintot jelent.

Nem szabad elfelejteni - hívta fel a figyelmet -, hogy az emelés a 13. havi nyugdíjat is érinti.


Tompos Márton: Adjuk el Kínának a tőlük kapott lélegeztetőgépeket

Belföld - 2023-01-08

Mivel Kínában újra tombol a koronavírus és a hírek szerint egészségügyi eszközökből is hiány van az országban, ezért Tompos Márton, a Momentum szóvivője és frakcióvezető-helyettese felszólította a kormányt, hogy kezdeményezzenek tárgyalásokat a kínai vezetéssel a lélegeztetőgépek értékesítéséről. Erről a szóvivő a Facebook oldalán számolt be.

"Kína elképesztő COVID-hullámot él át, és a hírek szerint eszközökből is hiány van. Mindeközben a magyar kormány több ezer lélegeztetőgépet tart raktárakban, aminek költségét persze nekünk, adófizetőknek kell állni" – emelte ki bejegyzésében a Momentum politikusa, aki hozzátette, ha már a kínai rendőrőrsök ügyében vaknak és süketnek tettette magát a kormány, a beüzemelési jegyzőkönyveket pedig nem hajlandó kiadni a külügy – jogerős ítélet ellenére sem –, legalább itt próbáljanak meg ésszel eljárni.

Árnyékkormány: Meg kell állítani a benzin és a gázolaj drágulását - 5 százalékra kell csökkenteni az üzemanyagok áfáját

Belföld - 2023-01-04

A mai napon egy újabb negatív történelmi rekordot döntött meg az orbáni infláció: a szerdai nagykereskedelmi áremelés miatt még soha nem volt ennyire drága a benzin Magyarországon. Miközben az Orbán-kormány azt hazudja, hogy a háborús szankciók miatt magasak az üzemanyagárak, valójában a világpiaci olajár már a háború előtti szintre zuhant vissza. A benzinár azonban csak nő és nő tovább.

Az Árnyékkormány szerint meg kell állítani az üzemanyagok további drágulását, ezért az alap üzemanyagokon lévő 27 százalékos áfát átmenetileg, a jelenlegi piaci helyzet fennmaradásáig 5 százalékra kellene csökkenteni, míg a jövedéki adót a benzin esetében literenként 70 forintra, a gázolaj esetében literenként 20 forintra kellene csökkenteni.

44 milliárd forint rezsitámogatást kapnak a 10 ezer lakos feletti települések

Belföld - 2023-01-03

Negyvennégy milliárd forint kormányzati támogatást kapnak rezsiköltségeikhez a 10 ezer lakos feletti települések és fővárosi kerületek - jelentette be a közép-magyarországi gazdaságfejlesztési zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Momentum: Magyarországnak felelős és hozzáértő kormányra van szüksége

Belföld - 2022-12-21

A magyar miniszterelnök ma ismét másra mutogatott és nem vállalta a felelősséget azért, hogy hazánk az elmúlt évtizedek egyik legnehezebb időszakát éli. Egyszerre megdöbbentő és kétségbeejtő, hogy Orbán Viktor hosszú percekig beszélt a szerinte “rendkívüli teljesítményekről", de egy szót sem ejtett a hazánkat sújtó gazdasági és megélhetési válságról.

Orbán Viktor: a rendszerváltás óta ez volt a legnehezebb év, mégis rendkívüli teljesítményt nyújtott Magyarország

Belföld - 2022-12-21

- A rendszerváltás óta ez volt Magyarország legnehezebb éve - jelentette ki a miniszterelnök a Kormányinfó keretében keretében tartott nemzetközi sajtótájékoztatóján szerdán Budapesten.

Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarország mégis rendkívüli teljesítményt nyújtott.

Az ország által nyújtott rendkívüli teljesítmények közé sorolta a tavaszi országgyűlési választást, az ország háborúból történő kimaradását, azt, hogy az ország a migrációval szemben "állta a sarat", képes volt finanszírozni a megemelkedett energiaárakat és ugyancsak ide sorolta a munkaalapú társadalom megőrzését, az Európai Unióval történő megállapodást.