Belföld

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 5641 találatból.

Botka: az MSZP ajánlatot tesz a listás helyek elosztására

Belföld - 2017-09-25

Az MSZP "nagyvonalú" ajánlattal fordul "a demokratikus ellenzéki pártokhoz" a listás választási helyek elosztása érdekében - közölte az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón. Botka László azt mondta: az MSZP a listás helyek felét felajánlja a potenciális szövetségeseknek, az LMP-nek, a Demokratikus Koalíciónak, a Momentumnak, az Együttnek, a Magyar Liberális Pártnak és a Párbeszédnek.

LMP: uzsorakamattal veszik el a mozgáskorlátozottak autóvásárlásához adott állami támogatást

Belföld - 2017-09-21

Az LMP szerint a mozgáskorlátozottak autóvásárlásához adott állami támogatás jelentős része egy Garancsi István érdekeltségébe tartozó lízingcéghez folyhat át, amely "uzsorakamattal" ad hitelt - mondta Hadházy Ákos, az LMP társelnöke sajtótájékoztatóján..

MSZP: az FKF-dolgozókat megkárosító alkusz most újabb fővárosi cégekkel szerződne

Belföld - 2017-09-21

Az MSZP szerint a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. dolgozóit néhány éve belekényszerítették egy olyan életbiztosításba, amellyel jelentős összegeket buktak; az akkori alkusz most 12 fővárosi vállalattal kötne több éves biztosítást. Szaniszló Sándor szocialista fővárosi képviselő csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta, az FKF munkavállalóinak saját éves cafeteriájuk terhére havi 10 ezer forintot kellett fizetniük a biztosításra.

A szerződés ideje alatt átlagosan 360 ezer forintot fizettek be a munkavállalók, de abból csak 80-90 ezer forintot kaptak vissza, miközben az alkusz, Keszthelyi Erik 300 millió forint sikerdíjat keresett - közölte, jelezve azt: a 2700 dolgozó azóta is vár a kártalanításra.

Jobbik: önálló oktatási minisztériumra van szükség

Belföld - 2017-09-21

A Jobbik szerint elsősorban azért alakult ki pedagógushiány Magyarországon, mert a kormány sem szakmailag, sem pénzügyileg, sem politikailag nem kezeli súlyának megfelelően az oktatást - mondta Dúró Dóra, a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az Országgyűlés oktatásért is felelős bizottságának jobbikos elnöke közölte, a pártja szerint önálló oktatási minisztériumra lenne szükség vagy legalábbis arra, hogy ne egy "óriás minisztérium" keretében, kizárólag államtitkári szinten működjön ez a stratégiai ágazat

Az LMP javaslatcsomagot nyújt a Ház elé a nyugdíjasok érdekében

Belföld - 2017-09-20

Ötpontos javaslatcsomagot terjeszt az Országgyűlés elé az LMP a nyugdíjasok helyzetének javítása érdekében - számolt be szerdai budapesti sajtótájékoztatóján a párt frakcióvezető-helyettese.

Schmuck Erzsébet kifejtette: előterjesztésük tartalmazza a nyugdíj, mint tulajdonjog alkotmányos védelmét, a méltányos nyugdíjemelést, amely lehetővé teszi, hogy az idősek is részesüljenek a gazdasági növekedésből, de az öregségi minimáljáradék ötvenezer forintra emelését is a jelenlegi 28 ezer 500 forintról.

Elkezdték az aláírásgyűjtést a korrupciós bűncselekmények elévüléséről kezdeményezett népszavazáshoz

Belföld - 2017-09-17

Megkezdődött vasárnap a korrupciós bűncselekmények elévülésének meghosszabbításáról kezdeményezett népszavazás aláírásgyűjtése.

A népszavazást Vágó Gábor korábbi LMP-s parlamenti képviselő kezdeményezte, aki az aláírásgyűjtés megkezdéséről a fővárosi Lehel téri piacon tartott sajtótájékoztatót a gyűjtést segítő szervezetek - a Párbeszéd, az Együtt, az LMP, az MSZP és a Momentum Mozgalom - képviselőivel.

Jogsértéseket tárt fel az ombudsman a sajátos nevelési igényű tanulók oktatásában

Belföld - 2017-09-14

- Mulasztásokat és jogsértő gyakorlatokat tárt fel az alapvető jogok biztosa a sajátos nevelési igényű tanulók oktatáshoz való hozzáférésében. Székely László az emberi erőforrások miniszteréhez és a Klebelsberg Központ elnökéhez fordult. Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala közleményében az ombudsmani vizsgálat megállapításai közül kiemelte a szakemberhiányt, az iskolába jutás ellehetetlenülését és azt, hogy "kézbesítőnek" kérték meg a szülőket.


Ukrán oktatási törvény - Ötpárti felszólítás a törvény hatályba lépése ellen

Belföld - 2017-09-11
on the beach hotels argento outlet yoox uk mens marks and spencer discount code new look voucher

Egyhangúlag elfogadhatatlannak tartják az új ukrán oktatási törvényt a magyar parlamenti pártok, amelyek közösen felszólították Petro Porosenko ukrán elnököt, hogy ne írja alá a jogszabályt, hanem küldje vissza azt a törvényhozásnak.

Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke hétfőn, az erről szóló ötpárti egyeztetést követően az Országházban tartott sajtótájékoztatón elmondta, egy Európa-ellenes, az alapvető emberi és kisebbségi jogokat sértő törvény születhet, amely Ukrajna további instabilitását eredményezheti.

Kiemelte, az új törvény számtalan ország nemzeti kisebbségét érinené hátrányosan, amit az is mutat, hogy Románia, Bulgária és Lengyelország is a magyarral megegyező álláspontot képvisel ebben az ügyben.

Ukrán oktatási törvény - LMP: a magyar pártok együtt álljanak ki a kárpátaljai magyarokért!

Belföld - 2017-09-11
on the beach hotels argento outlet yoox uk mens marks and spencer discount code new look voucher

A magyarországi parlamenti pártok elnökeinek közös kiállását szorgalmazta az LMP társelnöke a kárpátaljai magyarok anyanyelvi oktatásáért hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.

Szél Bernadett arra kéri Orbán Viktort, a Fidesz elnökét, Vona Gábor Jobbik-elnököt, Semjén Zsolt (KDNP) valamint Molnár Gyula szocialista pártelnököket, kezdeményezésére lássák el kézjegyükkel azt a dokumentumot, amelyben az ukrán elnökhöz fordulnak és amelyben felkérik Petro Porosenkót, ne írja alá a kisebbségek anyanyelvi oktatását korlátozó az új ukrán oktatási törvényt.

LMP: biztonsági okokból megengedhetetlen a part menti gát a Római-partnál

Belföld - 2017-09-08
cheap inkjet photo paper wholesale inkjet photo paper

Csárdi Antal, az ellenzéki párt budapesti képviselője pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, Lányi András, a Védegylet egyik alapítója vezetésével készült tanulmány kimutatta, hogy egy parti nyomvonalon épített gát csökkentené a Csillaghegyi-öblözet biztonsági szintjét.

Kósa Lajos tárca nélküli miniszter lesz

Belföld - 2017-09-07
cheap inkjet photo paper wholesale inkjet photo paper

Kósa Lajos, a Fidesz jelenlegi frakcióvezetője a Modern városok program végrehajtását felügyelő és irányító tárca nélküli miniszter lesz, várhatóan október 1-jétől. A politikus erről csütörtökön nyilatkozott, megerősítve a nap folyamán megjelent sajtóhíreket.

Közölte: Orbán Viktor miniszterelnök kérte fel, hogy vegyen részt a kormány munkájában miniszterként, amire igent mondott.

A hétvégén ismét melegszik az idő

Belföld - 2017-09-07
cheap inkjet photo paper wholesale inkjet photo paper

A hétvégén többször megerősödik a szél, helyenként zápor, zivatar is lehet. Több lesz viszont a napsütés és ismét melegszik a levegő, többfelé lehetnek 30 fok körüli maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzésből.

Kvótaper - Szijjártó: az igazi csata most kezdődik

Belföld - 2017-09-06
on the beach hotels argento outlet yoox uk mens marks and spencer discount code new look voucher

A magyar kormány szerint az Európai Bíróságon, a kvótaperben született döntés felháborító és felelőtlen - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, "az igaz csata csak most kezdődik el", Magyarország minden jogorvoslati lehetőséget igénybe vesz, hogy a magyar emberek akarata ellenére ne lehessen az országba telepíteni senkit.

A miniszter értékelése szerint a bíróság döntése veszélyezteti egész Európa jövőjét, biztonságát, és ellentétes az európai nemzetek, így a magyar nemzet érdekeivel. Véleménye szerint az Európai Bíróságon politikai döntés született, "a politika megerőszakolta az európai jogot".

A DK megszavaztatja tagjait az ellenzéki összefogásról

Belföld - 2017-09-05

- A Demokratikus Koalíció (DK) pártszavazást tart arról, hogy a jövő évi választáson összefogjanak-e más ellenzéki pártokkal - jelentette be a DK ügyvezető alelnöke. A pénteken kezdődő internetes voksoláson minden párttag részt vehet, a szavazás hat napig tart, a végeredményt pedig jövő hét pénteken jelentik majd be.

Molnár Csaba keddi, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, két kérdést tesznek majd fel, az egyik arról szól, hogy az általuk demokratikusnak tartott ellenzék mind a 106 egyéni körzetben indítson közös jelöltet. A másik a közös lista elutasításáról, ha azon nem szerepelhet Gyurcsány Ferenc.

Az LMP reakciója a kötcsei beszédre

Belföld - 2017-09-03

Orbán Viktor azért gyötri a magyarokat az Európa hanyatlásáról szóló apokalipszis-víziókkal, mert ő és a kormánya elszigetelődött a nyugati szövetségi rendszeren belül. A kormányfő azért beszél Európa problémáiról, mert az elmúlt hét év bebizonyította, hogy a magyar emberek húsbavágó problémáira, a fokozódó bérválságra, az összeomló egészségügyre és a kivéreztetett oktatásra nincsen megoldása. Márpedig a jövő évi választásokon nekünk elsősorban Magyarország és nem az Unió vagy a világ problémáit kell megoldani.

Gyurcsány: a DK Európát választja, ehhez kéri a szavazók támogatását

Belföld - 2017-09-03

A jövő évi választás igazi kérdése az lesz, hogy "Orbán vagy Európa", a Demokratikus Koalíció pedig Európát választja és ehhez kéri a választók támogatását - mondta a párt szombati, fővárosi kampánynyitó rendezvényén a DK elnöke.

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: hét hónapjuk van arra, hogy bebizonyítsák, Magyarország lehet egy békésebb, nyugodtabb, európai, polgári ország. A politikus megígérte hallgatóságának, hogy kormányzóképességgel, emberi tehetséggel és tisztességgel képesek lesznek ezt bebizonyítani.

A volt miniszterelnök azt mondta, a jelenlegi kabinettel szemben ők úgy gondolják, hogy az állam ereje nem a kormány erőszakosságában, hanem szabad polgárainak és azok szabad gyülekezeteinek szabadságában van.

A magyar politika egy része a múlt fogságában él, a DK viszont a jövő felé szeretné fordítani figyelmét és energiáit - jelentette ki. A hazafias szolidaritás politikája nem állítja szembe egymással a különböző társadalmi rétegeket, ezért a sikeres embereket becsülni, a polgári életet élőket védeni, a legszegényebbeket pedig támogatni kell - szögezte le.

Az LMP a költségvetési bizottság alelnöki posztját adná Demeter Mártának

Belföld - 2017-09-01

Demeter Mártára bízná az Országgyűlés Költségvetési bizottságának alelnöki posztját az LMP - nyilatkozta a pozíciót jelenleg betöltő Schmuck Erzsébet az MTI-nek. A párt frakcióvezető-helyettese elmondta: a képviselőcsoportjukba szeptember 1-jén belépő Demeter Márta szintén a testület tagja, így jelenleg két LMP-s ül a bizottságban.

Mivel frakciójuk hatfősre bővül, kérvényezni fogják, hogy az LMP a gazdasági bizottságban kapjon egy helyet az egyik költségvetési helyett, hogy Schmuck Erzsébet annak tagja lehessen.

Index - Demeter Márta csatlakozik az LMP frakciójához

Belföld - 2017-09-01
cheap inkjet paper cheap inkjet photo paper wholesale inkjet photo paper best inkjet photo paper inkjet photo paper online

Az LMP-frakcióban folytatja munkáját Demeter Márta országgyűlési képviselő, aki januárban lépett ki az MSZP képviselőcsoportjából. A politikus ezt az Indexen pénteken megjelent interjúban mondta el.

Közölte, hogy egyelőre az LMP-be nem lép be, de - mint fogalmazott - "a most hivatalossá váló közös munka értelemszerűen elvezethet a pártba való belépéshez is".

Elmondta: 2018 után is szeretne aktív szerepet vállalni a politikai életben, de az, hogy ez milyen formában történik majd pontosan, az LMP testületeinek döntésén és a választók támogatásán múlik.

LMP: a kormány a kórházi beszerzésekben is a haverokat engedi a húsosfazékhoz

Belföld - 2017-08-31
cheap inkjet paper cheap inkjet photo paper wholesale inkjet photo paper best inkjet photo paper inkjet photo paper online

Az LMP szerint a kormány azért vette el a kórházi beszerzéseket az önkormányzatoktól, hogy a "haverokat" engedje a húsosfazékhoz.

Ötlépcsős tanügyi reformot ígér a DK

Belföld - 2017-08-31
cheap inkjet paper cheap inkjet photo paper wholesale inkjet photo paper best inkjet photo paper inkjet photo paper online

A Demokratikus Koalíció (DK) kormányváltás esetén öt lépésben reformálná meg a magyar oktatást - közölte csütörtökön a párt alelnöke.Niedermüller Péter azt mondta, hogy először megszüntetnék a Klebelsberg Központot és visszaadnák az iskolák szakmai autonómiáját.

Ezután differenciált béremelést hajtanának végre. Ez mindenképpen meghaladná a hat százalékot, de a pályakezdők, a régóta a pályán lévők és a hátrányos helyzetű térségekben dolgozók esetében az emelkedés 10-15 százalékos is lehetne - közölte.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza