Belföld

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 6786 találatból.

Orbán: megvédjük a rezsit és elvesszük az extraprofitot

Belföld - 2022-05-25

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán.

A kormányfő a Facebook-oldalán közzétett videóban elmondta: kötelezik a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedőcégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be.

Ebből a két alapból fogják finanszírozni a rezsicsökkentés és a honvédség megerősítésének költségét - tette hozzá.

Ismertette azt is, hogy az intézkedések időben korlátozottak: két évre, 2022-re és 2023-ra vonatkoznak.

A DK reagálása Orbán Viktor bejelentésére: A törvénytelen kormány a magyar emberekkel fizetteti meg elhibázott politikájának és féktelen korrupciójának árát

Belföld - 2022-05-25

Orbán Viktor szerda délután jelentette be, hogy minden Magyarországon lévő energetikai cég, telekommunikációs cég, bank, légitársaság köteles lesz befizetni a rezsivédelmi és a honvédelmi alapba. A Demokratikus Koalíció felhívja mindenki figyelmét, hogy ez nem jelent mást, minthogy végső soron a törvénytelen kormány a magyar emberekkel fizetteti meg az elhibázott politikája, a mértéktelen lopás és az esztelen költekezések árát

Szakszervezetek: ne korlátozzák a pedagógusok sztrájkjogát!

Belföld - 2022-05-23

Öt magyar szakszervezeti konföderáció azt követeli, hogy ne korlátozzák a pedagógusok sztrájkjogát. A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, a LIGA Szakszervezetek, a Munkástanácsok Országos Szövetsége és a Magyar Szakszervezeti Szövetség közös közleményében azt írta: "megdöbbenéssel értesültek arról, hogy a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő szabályozási kérdésekről szóló törvényjavaslathoz olyan módosító javaslat került benyújtásra, amely az eddigiekhez képest jelentősen korlátozná a pedagógusok sztrájkjogát".

LMP: az inflációt be kell építeni a közalkalmazotti béremelésbe

Belföld - 2022-05-23

Az LMP azt javasolja, hogy a nyugdíjhoz hasonlóan a közalkalmazotti bérekbe is épüljön be az infláció. Így nem fordulna elő, hogy az államnak dolgozók a jövedelmükből idén kevesebbet tudnak vásárolni, mint tavaly ilyenkor - mondta Ungár Péter, az ellenzéki párt frakcióvezetője.

PM: áprilisban 326,2 milliárd forint volt a központi alrendszer hiánya

Belföld - 2022-05-23

Az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt, úgynevezett központi alrendszere 326,2 milliárd forint hiánnyal zárt áprilisban, ezzel a négyhavi deficit 2635,6 milliárd forintra nőtt, ami a 3152,7 milliárd forintos éves előirányzat 83,6 százaléka - derül ki a Pénzügyminisztérium (PM) hétfőn kiadott részletes tájékoztatójából.

Januárban 151,3 milliárd forintos többlettel, februárban 1585 milliárd forint, márciusban 875,7 milliárd forint pénzforgalmi hiánnyal zárt a központi alrendszer.

A központi alrendszer első négyhavi 2635,6 milliárd forintos hiánya több mint két és félszerese az egy évvel korábbinak, 152,5 százalékkal magasabb annál. Ezen belül a központi költségvetés 2669,7 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 18,7 milliárd hiányt, az elkülönített állami pénzalapok 52,8 milliárd forintos többletet mutattak. A központi költségvetés deficitje éppen háromszorosa lett a tavalyi 890 milliárd forintnak, a tb-alapok hiánya viszont mindössze 13,4 százaléka a tavalyi 139,1 milliárd forintos összegnek.

Megválasztották miniszterelnöknek Orbán Viktort

Belföld - 2022-05-16

Ez az évtized a veszélyek, a bizonytalanság és a háborúk korszaka lesz - jelentette ki Orbán Viktor hétfőn az Országgyűlésben, miután a parlament újraválasztotta miniszterelnöknek.

A kormányfő beszédében emlékeztetett: az évtized a koronavírus-járvánnyal kezdődött és háborúval folytatódott. A háború és a válaszként adott európai szankciós politika energiaválságot idézett elő, az energiaválság és az amerikai kamatemelések együtt elhozták a magas infláció korszakát, és mindez együtt el fogja hozni a recesszió, a gazdasági visszaesés időszakát, amikor a gazdasági teljesítmény csökkenése, stagnálása és csekély emelkedésének évei váltogatják majd egymást Európában - fejtette ki.

Kövér Lászlót választották az Országgyűlés elnökévé a képviselők a parlament alakuló ülésén hétfőn.

Belföld - 2022-05-02

Kövér Lászlót választották az Országgyűlés elnökévé. Az egyedüli jelöltre érvényes szavazatot 183 képviselő adott le, közülük 170-en igennel, 13-an nemmel szavaztak - ismertette Turi-Kovács Béla korelnök. Kövér László megválasztását követően esküt tett a plénum előtt.
Turi-Kovács Béla bejelentette: a képviselőcsoportok közös indítványa hiányában a házelnök javaslatban kezdeményezte, hogy az Országgyűlés hat alelnököt és tizenkét jegyzőt válasszon. A javaslatot Bakos Bernadett (LMP) korjegyző ismertette, majd a jelöltekről egyenként szavazott az Országgyűlés.
Alelnöknek megválasztották Jakab Istvánt (Fidesz), Lezsák Sándort (Fidesz), Latorcai János (KDNP), Oláh Lajost (DK), Dúró Dórát (Mi Hazánk), törvényalkotásért felelős alelnöknek pedig Hende Csabát (Fidesz).

Bencsik János szülői nyugdíj bevezetését kezdeményezi

Belföld - 2022-05-01

- Bencsik János független országgyűlési képviselő a felnevelt gyermekek számát és iskolai végzettségét figyelembe vevő szülői nyugdíj bevezetését kezdeményezi az újonnan alakuló parlamentben.

MEKH: zavartalan Magyarország földgázellátása

Belföld - 2022-04-28

- Zavartalan Magyarország földgázellátása, az országba továbbra is a megszokott rendben érkezik földgáz, a hazai tárolókban 1,24 milliárd köbméter földgáz van - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) csütörtökön.

A hivatal folyamatosan figyelemmel kíséri az Európába irányuló földgáz-szállításokkal kapcsolatos fejleményeket. A MEKH naprakész információkkal rendelkezik a Magyarországra irányuló gázforgalom adatairól, és a felhasználók biztonságos ellátása érdekében folyamatos kapcsolatot tart a szállítási rendszerüzemeltetővel, valamint az iparági szereplőkkel.

Magyarország ellátása továbbra is zavartalan, a földgáz a szokásos üzletmenetnek megfelelően - több irányból - érkezik. A határkeresztező vezetékek jelenleg is teljes kapacitással rendelkezésre állnak, így Magyarország Szlovákia, Ausztria, Horvátország, Szerbia, Románia és Ukrajna irányából is tud földgázt importálni. A megkötött szerződések teljesítése folyamatos, a hazai piac megfelelően működik, esetleges fennakadásról, ellátási zavarról nem érkezett információ az iparági szereplők részéről.

- Megállapította a népszavazás eredményét az NVB, mind a négy kérdésben érvénytelen volt a szavazás

Belföld - 2022-04-25

Megállapította a gyermekvédelmi kérdésekről tartott országos népszavazás eredményeit a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hétfői ülésén; a referendum mind a négy kérdésben érvénytelen volt.

Az NVB a magyarországi szavazóköri jegyzőkönyvek és a levélben leadott szavazatok megszámlálásának eredményét megállapító jegyzőkönyv alapján állapította meg a népszavazás végeredményét, a négy kérdésben külön-külön határozattal.

Ujhelyi István vállalna vezető szerepet az MSZP-ben

Belföld - 2022-04-25

- Kész vezető szerepet vállalni és elindulni a társelnöki tisztségért az MSZP tisztújításán Ujhelyi István, a párt európai parlamenti (EP-) képviselője, ha a párt a radikális átalakulás mellett dönt. Ezt a politikus hétfőn tudatta közleményben az MTI-vel.

Választás 2022 - Az NVB megállapította a pártok költségvetési támogatási arányát

Belföld - 2022-04-20

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdán megállapította a pártok működésére fordítható állami költségvetési források elosztási arányát.

Koronavírus - Tovább csökken a szennyvizekben a vírus koncentrációja

Belföld - 2022-04-20

Az országos átlagot tekintve további csökkenést mutat a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a vizsgált szennyvízmintákban - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a koronavirus.gov.hu szerdán.

Választás 2022 - A szavazatszámláló bizottság tagjai nem használhatnak adatrögzítésre alkalmas eszközöket a szavazás alatt

Belföld - 2022-04-03

- A szavazatszámláló bizottságok tagjai reggel 6 óra és a szavazás lezárása között nem használhatnak adatrögzítésre vagy adattovábbításra alkalmas eszközt - például mobiltelefont, diktafont, laptopot - a szavazóhelyiségben az országos népszavazáson.

Választás 2022 - Több mint 231 ezren először élhetnek választójogukkal

Belföld - 2022-04-03

Több mint 231 ezer választó élhet első alkalommal a választójogával vasárnap az országgyűlési választáson és a vele egy napon rendezett népszavazáson.

Választás 2022 - Feljelentést tett az NVI a kidobott levélszavazatok miatt

Belföld - 2022-03-31

Feljelentést tett a Nemzeti Választási Iroda (NVI) csütörtökön a sajtóhírekben szereplő, útszélre dobott levélszavazatokkal kapcsolatban. Az NVI közleményében azt írta: ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést, miután a sajtóban csütörtökön megjelent, hogy Marosvásárhely mellett több, már kitöltött szavazólapot dobtak ki az útszélre. További tájékoztatás várhatóan az eljárás későbbi szakaszában adható - tették hozzá.

Az NVI felhívta a levélben szavazásra jogosultak figyelmét, hogy a választási eljárásról szóló törvény szerint a szavazási levélcsomagot a személyes kézbesítés mellett egyéb - meghatalmazással nem rendelkező - személy általi kézbesítéssel is le lehet adni.

"Ezért a levélcsomag átadásakor a választónak kiemelt figyelmet kell fordítania a bizalmas küldeményre, hogy az iratok biztonságban vissza is érkezzenek a későbbiekben az NVI-hez" - írták.

Választás 2022 - Európai színvonalú béreket ígér a DK

Belföld - 2022-03-31

Európai színvonalú béreket, európai munkakörülményeket és tisztességes érdekképviseletet ígér egy kormányváltás esetére a Demokratikus Koalíció (DK).

Tizenhat tonna élelmiszert adományozott a Porsche Hungária

Belföld - 2022-03-26

- Nagy értékű adományt adott át a Porsche Hungária szombaton az Ökumenikus Segélyszervezetnek, a tizenhat tonnányi élelmiszert és higiénés cikket Ukrajnába szállítják a rászorulóknak, illetve a Magyarországra érkező menekültek ellátásában is használják majd. A cég emellett három nagyméretű teherautót és egy mikróbuszt is használatba adott a segélyszervezetnek.

Az adományt a CBA logisztikai központjában rakodták be szombat reggel a szállító járművekbe, amelyek az Ökumenikus Segélyszervezet budafoki központjába vitték.

Vakcinaregisztrációs e-mail címekre küldött levelekben kampányol a kormány az ellenzék és az Európai Unió ellen

Belföld - 2022-03-22

A Kormányzati Tájékoztatási Központ újabb Európai unió-ellenes, brüsszelező, baloldalozó, valótlanságot állító propagandahírlevelet küldött azokra az email címekre, amiket azért adtak meg az emberek még tavaly, hogy a koronavírus elleni oltással kapcsolatos tájékoztatást kapjanak a kormánytól

- MSZP: fel kell mondani a debreceni oltóanyaggyár orosz szerződéseit!

Belföld - 2022-03-20

Az MSZP azt követeli a kormánytól, hogy mondja fel a debreceni oltóanyaggyár orosz szerződéseit és ott az Európai Gyógyszerügynökség engedélyével rendelkező vakcinákat állítsanak elő - közölte a szocialisták európai parlamenti (EP-) képviselője vasárnap az MTI-vel.