Belföld

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 6687 találatból.

Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltként indul az ellenzéki előválasztáson

Belföld - 2021-05-15

A budapesti főpolgármester szombat reggel a Facebook-oldalán jelentette be döntését. A politikus gyermekkori lakhelyéről, Nyírtassról jelentkezett be.

Karácsony Gergely úgy fogalmazott, "egy életünk van és egy hazánk", ő pedig az élete elmúlt bő tíz évét igyekezett a hazája szolgálatába állítani.

Mostani döntését azzal indokolta, hogy úgy érzi, a hazája nagy bajban van, és a sok baj közül talán az a legfontosabb, hogy Magyarországot "egyre kevésbé érezzük a közös hazánknak". Egyre kevésbé érezzük azt, hogy Magyarország egy és oszthatatlan, egyre inkább azt érezzük, hogy a hazánk végletekig megosztott - jelentette ki a főpolgármester, hozzátéve: elsősorban azt a célt szeretné szolgálni, hogy Magyarországot újraegyesítsék.

Az MSZP Karácsony Gergelyt támogatja miniszterelnök-jelöltként az előválasztáson

Belföld - 2021-05-16

Az MSZP Karácsony Gergelyt támogatja miniszterelnök-jelöltként az ellenzéki előválasztáson.

A párt azt írta közleményében: országos elnöksége egyhangú döntésével Karácsony Gergelyt támogatja az MSZP és a Párbeszéd Magyarországért közös miniszterelnök-jelöltjeként a 2022. évi országgyűlési választást megelőző előválasztáson.

Hozzátették, azért támogatják Karácsony Gergelyt, mert modern, fiatal, 21. századi miniszterelnöke lehet Magyarországnak. Olyan kormányfő, aki elkötelezetten támogatja és meg is valósítja az MSZP korszakváltó programját

Nyílt levélben tiltakoznak a budapesti DK-s polgármesterek a lakástörvény módosítása ellen

Belföld - 2021-05-15

Nyílt levélben tiltakoznak a Demokratikus Koalíció (DK) fővárosi polgármesterei a lakástörvény módosítása ellen.

A fideszes polgármestereknek szóló, az MTI-hez szombaton eljuttatott levélben az aláírók - Gy. Németh Erzsébet, humán területekért felelős főpolgármester-helyettes, Kiss László (III.), Niedermüller Péter (VII.), László Imre (XI.), Cserdiné Németh Angéla (XV.) és Szaniszló Sándor (XVII.) - közölték: kedd éjszaka a Fidesz egyik képviselője olyan törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűléshez, amely arra kötelezi az önkormányzatokat, hogy a piaci ár töredékéért "árusítsák ki" bérlakásaikat

Karácsony Gergely a Párbeszéd Magyarországért Párt miniszterelnök-jelöltje

Belföld - 2021-05-14

A Párbeszéd Magyarországért Párt küldöttgyűlése felkérte Karácsony Gergely társelnököt, Budapest főpolgármesterét, hogy miniszterelnök-jelöltként széles körű társadalmi koalíciót létrehozva képviselje a párt programját, a zöld és szociális fordulat esélyét az ellenzéki előválasztáson.

Horváth Csaba: a kormány folytatja Zugló kifosztását

Belföld - 2021-05-13

LMP), Zugló polgármestere csütörtökön, online sajtótájékoztatón kijelentette, a kormány folytatja a XIV. kerület kifosztását, a kerületi önkormányzat, ha forrásait elvonják, nem képes eleget tenni kötelességeinek.

LMP: a kormány politikai irányítás alá vonná az atomenergia hivatalt

Belföld - 2021-05-13

Az LMP szerint a kormány politikai irányítás alá akarja vonni az Országos Atomenergia Hivatalt - mondta az ellenzéki párt frakcióvezetője csütörtökön, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Megállapodtak az ellenzéki pártok az előválasztás módjáról

Belföld - 2021-05-12

Az online regisztrációra és az internetes szavazásra is lehetőség lesz az ellenzéki pártok előválasztásán - a többi között erről állapodtak meg a Jobbik, a DK, az MSZP, az LMP, a Párbeszéd és a Momentum vezetői keddi ülésükön az előválasztás kulcskérdései között.

A miniszterelnök-jelöltet két fordulóban választják meg a pártok, a második fordulóba a legtöbb szavazatot kapott három jelölt jut tovább - olvasható a hat párt közös közleményében.

Az első fordulót idén szeptember 18. és 26. között tartják, míg a másodikat október 4. és 10. között.

A választókerületi jelöltekről egy fordulóban döntenek, az első forduló időpontjában.

Az egyetemek visszavételét ígéri Dobrev Klára a magánalapítványoktól

Belföld - 2021-05-11

A magánalapítványok felügyelete alá került egyetemek visszavételét ígéri Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltje, amennyiben az ellenzék alakíthat kormányt 2022-ben.

Dobrev Klára keddi, online sajtótájékoztatóján arról beszélt, az új kormány megalakítását követően az első dolguk az lesz, hogy visszaveszik az egyetemeket, újra közvagyont csinálnak a magánvagyonból, hogy megkaphassák az európai uniós fejlesztéseket ezek az intézmények.

Hozzátette: nem engedhetik meg, hogy "fideszes pártkatonák és oligarchák gazdagodjanak a köz vagyonából".

Dobrev Klára a DK miniszterelnök-jelöltje az ellenzéki előválasztáson

Belföld - 2021-05-02

- A Demokratikus Koalíció Dobrev Klárát, a párt EP-képviselőjét indítja miniszterelnök-jelöltként az ellenzéki pártok őszre tervezett előválasztásán.A kormányfő-jelölt személyét hivatalosan vasárnap jelentették be online közvetített rendezvényen.


Koronavírus - DK: hetente teszteljék azokat az óvodásokat és iskolásokat, akiknek a szülei ezt kérik!

Belföld - 2021-04-27

A Demokratikus Koalíció (DK) arra kéri a kormányt, hogy minden héten biztosítson ingyenes koronavírus-tesztet azoknak az óvodásoknak és kisiskolásoknak, akiknek a szülei ezt igénylik.

- A kormány közzétette az újraindítás lépéseit 4 millió beoltottnál

Belföld - 2021-04-26

Véglegesítette a kormány azokat az új szabályokat tartalmazó rendeleteket, amelyek azután lépnek érvénybe, hogy a koronavírus ellen beoltottak száma eléri a négymilliót.

A kormany.hu oldalra hétfőn feltöltött közlemény szerint a magyar oltási program európai összehasonlításban is kiemelkedően eredményes. "Ez lehetővé teszi, hogy újabb lépéseket tegyünk a mindennapi élet és a gazdaság újraindítása érdekében" - írták.

Koronavírus - Orbán: szombaton nyithatnak a teraszok

Belföld - 2021-04-23

Megvan a 3,5 millió beoltott, így a teraszok szombat reggeltől kinyithatnak - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

Felelős állattartást elősegítő ivartalanítási program indul

Belföld - 2021-04-19

- Félmilliárd forintos keretösszeggel jelent meg pályázat kutyák azonosító chippel való ellátására, veszettség elleni oltásra, valamint kutyák és macskák ivartalanítására hétfőn falvak önkormányzatai számára - jelentette be az Etyek-Botpusztai állatmenhelyen a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Gyopáros Alpár elmondta, a Magyar falu programon belül meghirdetett pályázaton egy-egy önkormányzat legfeljebb másfél millió forint támogatási összeget igényelhet.

Karácsony Gergely kitart a diákváros ügye mellett

Belföld - 2021-04-17

- Kitart Karácsony Gergely főpolgármester a diákváros, vagyis "több mint tízezer magyar fiatal olcsó lakhatásának ügye" mellett, és "nem enged".

Meghosszabbodnak a védelmi intézkedések, de a teraszok már készülhetnek a nyitásra

Belföld - 2021-04-15

- A járvány megfékezése érdekében a kormány meghosszabbítja a jelenleg is érvényben lévő védelmi intézkedéseket, április 19. után is kötelező lesz a közterületeken a maszkviselés, a távolságtartás, valamint érvényben marad az este 10 órakor életbe lépő esti kijárási tilalom is - közölték a kormany.hu oldalon csütörtökön.

A kormányzati portálon azt írták: az oltási program előrehaladásával párhuzamosan közeledik a védelmi intézkedések feloldásának második fokozata is: a teraszok, az óvodák és az iskolák alsó tagozatai is készülhetnek a nyitásra.

A vendéglátóhelyek teraszainak, kerthelyiségeinek nyitása az azt követő napon történhet meg, amikor a beoltottak száma eléri a 3,5 milliót. Ez várhatóan a jövő héten bekövetkezik, hiszen mostanra már 3 millió 90 ezernél is többen kaptak oltást - tájékoztattak.

Úgy fogalmaztak: a vendéglátósok már készülhetnek a teraszok nyitására. A jogszabály szerint a teraszok, kerthelyiségek reggel 5 óra és este fél 10 között lehetnek nyitva. Az itt tartózkodó vendégeknek nem kell maszkot viselni, de a felszolgálóknak igen.

Ellenzék: nemet mondunk az egyetemek átszervezésére

Belföld - 2021-04-09

Az ellenzék közösen utasítja el az egyetemek - általa hatalomátmentésnek tekintett - alapítványokba szervezését - hangoztatták ellenzéki pártok képviselői pénteken online sajtótájékoztatón.

Arató Gergely (DK) arról beszélt: az átalakítás egyik célja a pénzügyi hatalom megszerzése, hiszen 6 ezer milliárdos uniós támogatás érkezik a felsőoktatásba a következő években; ezt osztogatnák szerinte a mostani kormányoldal embereivel feltöltött kuratóriumokon keresztül közbeszerzéseken.

Brenner Koloman (Jobbik) minden magyar polgár jóléte és szabadsága elleni merényletnek, Keresztes László Lóránt (LMP) a felsőoktatás és egyúttal az érintett nagyvárosok, régiók elleni támadásnak nevezte az átalakítást.

Koronavírus - Orvosi kamara: korai még a nyitás

Belföld - 2021-04-07

A korlátozások feloldásának jelenleg egészségügyi, járványügyi alapon nyugvó szakmai indoka nincs - írta a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöksége szerdai közleményében.

"A nyitás megkezdését korainak tartjuk. Változatlanul nem a jelenlegi oltottsági szintet, hanem a járványadatok javulását és az ellátórendszer terhelésének csökkenését tekintjük a nyitás feltételének" - közölték.

Kedden csúcsot döntött a koronavírusban elhunytak száma, a lélegeztetőgépen lévők száma magas szinten stagnál, egyre több a kórházakban a beteg. Jelenlegi ismeretek szerint a járvány harmadik hullámának jó esetben a platóját értük el. A koronavírus elleni oltás csak a második oltást követő 7. nap után nyújt járványügyi szempontból is megnyugtató, bizonyítottan magas szintű védettséget. Ennél korábban csak részleges védettség áll fenn, ami lehetővé teszi a fertőzés terjedését és hamis biztonságérzetet nyújt - írták.

Koronavírus - Operatív törzs: hatályba lépett a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozata

Belföld - 2021-04-07

Hatályba lépett a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozata - közölte a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a szerdai online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes elmondta: ehhez kapcsolódóan több új rendelkezés lépett érvénybe. A kijárási tilalom este 10 és reggel 5 óra közötti időszakra módosul.

A március 8-án ideiglenes bezárt üzletek ismét megnyithatnak, ha az üzlet tulajdonosa, illetve üzemeltetője vállalja az új védelmi intézkedések betartását. A személyes megjelenést igénylő szolgáltatásokra korábban elrendelt intézkedések megszűnnek. Az üzleteket érintő négyzetméteralapú korlátozás a szolgálatásokra nem vonatkozik - tette hozzá.

Az alezredes azt is elmondta, hogy továbbra is érvényben maradnak a maszkviselésre, vendéglátóüzletekre, szabadidős létesítményekre, szolgáltatási helyekre, szálláshelyekre, felsőoktatási intézményekre és a rendezvénytartásra vonatkozó intézkedések, ahogy a valamennyi schengeni belső határszakaszra ideiglenesen bevezetett határforgalom-ellenőrzés és határőrizet is - fejtette ki.

Ellenzéki pártszövetség: mindenki oltassa be magát!

Belföld - 2021-04-05

Az ellenzéki pártszövetség arra kér mindenkit hétfőn, a Facebookon nyilvánosságra hozott videójában, hogy éljen a védőoltás lehetőségével. Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke a videóban hangsúlyozta: "minden magyar kapja meg az oltást!".

"Ez az egyetlen módja annak, hogy legyőzzük a koronavírust, és visszakapjuk az életünket" - tette hozzá.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke azt mondta: "a korlátlan felhatalmazással rendelkező Orbán-kormány a felelős azért, ami a koronavírus-járvány alatt bekövetkezett Magyarországon. A Fidesz a felelős azért, hogy a járvány közepette több mint négyezer egészségügyi szakdolgozó hagyta ott a kórházakat".

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke szerint Orbán Viktor a felelős azért, hogy az utóbbi időben a világon lakosságarányosan Magyarországon halnak meg a legtöbben a koronavírus-fertőzés következtében.

Orbán Viktor ahelyett, hogy gyors és hatékony intézkedéseket hozott volna a járvány terjedésének megfékezéséért, az "éj leple alatt privatizálta az egyetemeket, és százmilliárdokat lapátolt ki a haverok zsebébe, magánalapítványokba, sportra, dubaji világkiállításra, vagy éppen Semjén vadászkiállítására" - mondta.

Koronavírus - DK: kapjanak gyógyszerekre váltható utalványt a nyugdíjasok!

Belföld - 2021-04-01

A Demokratikus Koalíció arra kéri a kormányt, hogy minden nyugdíjas kapjon egy egyszeri, tízezer forint értékű, gyógyszerekre váltható utalványt