Belföld

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 6292 találatból.

Újabb látványos szakaszához ért a Poroszló és Tiszafüred közötti kerékpárút építése

Belföld - 2019-09-17

- Újabb látványos szakaszához ért a Poroszló és Tiszafüred közötti kerékpárút építése: beemelték a bicikliút Tisza-hídjának egyik utolsó nagy elemét kedden a végleges helyére; a beruházás a nyaralóhajó-programmal, új kikötők és egy rafting pálya megépítésével hatalmas lendületet adhat a térség fejlődésének az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos szerint.

Révész Máriusz kedden a híd tiszafüredi oldalán tartott sajtótájékoztatón a Tisza-tavat aktív turisztikai paradicsomnak nevezte, amelynek nagyon fontos része a kerékpározás.Míg 2016-ban mintegy 20 ezer ember biciklizte körbe a Tisza-tavat, egy évvel később 31 ezer, míg tavaly 57 ezer - mondta.

Kiemelte, hogy a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. beruházása bruttó 4,2 milliárd forintba kerül, ebből 6,5 kilométer kerékpárút és négy műtárgy épül meg a tervek szerint 2020. május végére.

Vizsgálatot indít Tarlós István a patkánymentesítés közbeszerzési eljárása ügyében

Belföld - 2019-09-17

Belső vizsgálatot indít a fővárosi patkánymentesítés közbeszerzési eljárása ügyében Tarlós István főpolgármester - tudatta Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes kedden annak kapcsán, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság érintett határozatát hatályon kívül helyezte a bíróság.

Csendes emlékezés lesz Rajk László sírjánál október 6-án

Belföld - 2019-09-16

- Csendes emlékezést, néma felállást tartanak Rajk László, a múlt héten elhunyt Kossuth-díjas építész, díszlet- és látványtervező sírjánál október 6-án 7 órától 17 óráig a Fiumei úti Sírkertben.

Matolcsy György újabb írásában vitába szállt Varga Mihály kijelentéseivel

Belföld - 2019-09-09

Miért is ne lehetne kétségbe vonni egy pénzügyminiszter szavait, ha ellentmondanak a nemzet vágyainak és a hivatalban lévő kormány terveinek? - tette fel a kérdést a jegybankelnök legújabb írásában, amelyben vitába szállt a pénzügyminiszter néhány korábbi kijelentésével.

Matolcsy György szerint Varga Mihály a múlt heti Közgazdász Vándorgyűlésen arról beszélt, hogy "vége van az új magyar Aranykornak, ennyi volt, hét évig tartott, de most vége van, mint a botnak". "Jó hírem van: nincs vége, még évtizedekig tart, és a végén sikeresen felzárkózunk a nyugati fejlettséghez és életminőséghez" - írta. Optimizmusát a gyors gazdasági bővülésre és az ezt megelőzően szavai szerint az Európai Unió leggyorsabb és legjobb válságkezelésére (2010-2012 között) alapította.

Magyarország ennek köszönhetően dinamikusan közeledett (2013-2019) a déli államokhoz, az északiakhoz, a franciákhoz, a hollandokhoz, Ausztriához és Németországhoz egyaránt - írta a növekedés.hu-n. A felzárkózás folytatható, mert "rátaláltunk a receptre és kreatívan megújítjuk a magyar modellt. Azért, mert nálunk a politika versenyelőny és nem versenyhátrány. Azért, mert jól ötvözzük az állam és a piac eszközeit, a hagyományos és a nem-hagyományos megoldásokat" - írta.

Önkormányzat 2019 - Zuglói önkormányzat: egyetlen forint hitele sincs a kerületnek

Belföld - 2019-09-08

- A zuglói önkormányzatnak egyetlen forint hitele sincs, a fizetőparkolás pedig napi egymillió forintos nyereséggel működik - közölte a XIV. kerület polgármesteri hivatala vasárnap az MTI-vel.

Önkormányzat 2019 - DK: a tanárhiány alapjaiban veszélyezteti az oktatási rendszert

Belföld - 2019-09-01

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint az "egyre nyomasztóbb pedagógushiány" alapjaiban veszélyezteti az egész oktatási rendszert - mondta Arató Gergely, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

A politikus felszólította a kormányt, ismerje be, hogy megbukott az oktatás központosított modellje. Hangsúlyozta, a korábbi, önkormányzati fenntartású időszakban elképzelhetetlen lett volna egy a jelenlegihez hasonló tanárhiány.

Arató Gergely szerint ezres nagyságrendben hiányoznak tanárok az iskolákból a szakszervezetektől kapott tájékoztatás, valamint a közszféra álláshirdetései alapján. Példaként említette, hogy információik szerint van olyan intézmény, ahol teljes tantestületet keresnek. A kormány cserben hagyja a pedagógusokat, akiknek a fizetése egyre inkább lemarad a versenyszféráétól, miközben adminisztrációs terheik növekednek - tette hozzá.

Kémiai kényszerkasztrálást vezetne be a Mi Hazánk

Belföld - 2019-08-29

- Kémiai kényszerkasztrálással büntetné a Mi Hazánk Mozgalom azokat, akik gyermekek ellen követnek el szexuális bűncselekményt - közölte a párt elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Távozik a Magyar Liberális Párt éléről Fodor Gábor

Belföld - 2019-08-27

- Lemond a Magyar Liberális Párt vezetéséről Fodor Gábor, döntését a párt hétfői küldöttgyűlésén jelentette be.

Gulyás: a felsőoktatás az ITM-hez kerül

Belföld - 2019-08-23

A kormány úgy döntött, hogy a felsőoktatás irányítása az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz (ITM) kerül - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A hétvégén is marad a kánikula

Belföld - 2019-08-22

A hétvégén is sok lesz a napsütés, csak helyenként lehetnek záporok, zivatarok. Marad a meleg is, 30 Celsius-fok körüli maximumokkal - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Augusztus 20. - Állami kitüntetéseket adott át Kásler Miklós

Belföld - 2019-08-16

Az államalapítás ünnepe, augusztus 20-a alkalmából állami kitüntetéseket adott át Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, a Pesti Vigadóban.

Kásler Miklós ünnepi beszédében azt mondta, hogy a kitüntetettek a természetet, az élővilágot, az embert, a gondolatokat, a művészeteket tanulmányozták és új utakat, megközelítéseket találtak "a gondolatok birodalmában", a tudományokban, valamint a kultúrában.

A miniszter a magyar nemzet és a kormány nevében megköszönte a hetvenöt díjazottnak a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett kimagasló, példamutató tevékenységét.

Augusztus 20. - Gulyás: Magyarország nagy teljesítményeknek köszönheti létrejöttét és fennmaradását

Belföld - 2019-08-16

- Magyarország és a magyar nemzet nagy teljesítményeknek köszönheti létrejöttét és fennmaradását - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken a budapesti Várkert Bazárban, ahol az államalapítás ünnepe alkalmából állami kitüntetéseket adott át.

Gulyás Gergely úgy fogalmazott: "a nemzeti horizont ma azért is széles, mert óriások vállain állunk".

Hangsúlyozta: "büszkék lehetünk arra, hogy Magyarország Európa egyik legősibb államaként ma is létezik, szabadon él és jövőt tervez, amelyben minden magyarnak helye kell, hogy legyen, éljen bárhol is a világon".

Önkormányzat 2019 - A nem magyar uniós állampolgárok is szavazhatnak

Belföld - 2019-08-11

Az Európai Unió magyarországi lakcímmel rendelkező, de nem magyar állampolgárai automatikusan felkerülnek az október 13-i önkormányzati választás névjegyzékébe, az Európai Parlament (EP) magyar tagjainak választásától eltérően nem kell kérniük felvételüket a névjegyzékbe.

Az EP-választáson a Magyarországon élő uniós állampolgárok dönthettek úgy, hogy anyaországuk helyett a magyarországi EP-listákra kívánnak szavazni. Ehhez azonban névjegyzékbe kellett vetetniük magukat, ezt akkor 3390-en tették meg.

Szolidaritási séta a plakátbotrány miatt

Belföld - 2019-08-11

A vasárnapi budapesti, belvárosi felvonulás résztvevői jelezni szerették volna, hogy normális országban nincs azzal baj, ha melegek vagy tolószékesek szerepelnek a plakátokon. A Clark Ádám tértől a Bazilikáig tartó sétán 23 szervezet vett részt, melegek, mozgáskorlátozottak, vagyis sok mindenki, akiket a "plakátbotrány" érintett, illetve a velük szolidaritást vállaló szervezetek.

A "plakátbotrány" egy hete pattant ki: a fideszes képviselő Boldog István észrevette, hogy a Coca-Cola reklámplakátjain már meleg párok is szerepeltek, és bojkottot hirdetett a cég ellen, mert szerinte ez veszélyezteti a közerkölcsöt. A Fidesz sem intette le képviselőjét, a kólareklámot sem, csak annyit közölt, hogy nálunk mindenki szabadon eldöntheti, hogy iszik-e kólát. A Coca-Cola azt közölte, hisznek az egyenlőségben, aztán nem sokkal később kicserélték a plakátokat semlegesebbre, és azt állították, eredetileg is ez volt a terv, mindenesetre Boldog István ezt győzelemként értékelte.

Mindenesetre közben a pártsajtó is beleállt az ügybe, és sikerült a tolószékesekről azt mondania a Pesti Srácok egyik publicistájának, hogy nem szívesen látná őket óriásplakáton. Ezért hirdették meg a Szolidaritási sétát a cikk elején idézett mottóval.

Önkormányzat 2019 - Közös jelölteket indítanak az ellenzéki pártok Sopronban

Belföld - 2019-08-09

Közös képviselőjelölteket indít a Momentum, az LMP, az MSZP, a DK, a Jobbik és a Mindenki Magyarországa Mozgalom az októberi önkormányzati választáson Sopronban - jelentették be a pártok és a civil szervezet képviselői pénteki sajtótájékoztatójukon a megyei jogú városban.

Vizsgálatot indít a Fővárosi Kormányhivatal a Ryanair szombati, ammáni járatán történtek miatt

Belföld - 2019-07-29

Azonnali vizsgálatot rendelt el a Fővárosi Kormányhivatalnál Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára a Ryanair egyik járatán történtek miatt - közölte hétfőn a Miniszterelnökség

Továbbra is országszerte első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben

Belföld - 2019-07-28

Továbbra is országszerte első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben a felhőszakadás, valamint a zivatar veszélye miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint a felhőszakadás veszélye miatt Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok,Nógrád és Tolna megyére másodfokú, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki hétfőre.

A zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Tusványos - DK: Orbán vagy hazudik, vagy nem érti a világot

Belföld - 2019-07-27

- Orbán Viktor miniszterelnök vagy hazudik, vagy nem érti a világot, amikor azt állítja, hogy az vagy keresztény, vagy liberális - jelentette ki a Demokratikus Koalíció (DK) frakciószóvivője, Gréczy Zsolt szombaton budapesti sajtótájékoztatóján.

Tusványos - Liberálisok: Orbán továbbra is a bezárkózás, a lemaradás, a félelem és gyűlölet politikáját folytatja

Belföld - 2019-07-27

A Magyar Liberális Párt (Liberálisok) szerint Magyarország biztató pályáját Orbán Viktor miniszterelnök fenyegeti a legjobban, aki "továbbra is a bezárkózás, a lemaradás, a félelem és gyűlölet politikáját folytatja".

Tusványos - Ujhelyi: Orbán a maffiaállam építését próbálta magyarázni

Belföld - 2019-07-27

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője szerint semmi más nem történt Tusnádfürdőn, minthogy Orbán Viktor miniszterelnök sikertelenül próbálta megindokolni, hogy "miért épített ki az elmúlt években egy erőszakos, tolvaj maffiaállamot Magyarországon".