Belföld

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 5818 találatból.

Az LMP az ombudsmanhoz fordul az "újabb cenzúra" bevezetése miatt

Belföld - 2018-01-08

Cenzúrának tartja az LMP azt, hogy előzetes engedélyhez kötik a pedagógusok, iskolaigazgatók önálló nyilatkozattételét. Az ellenzéki párt ezért az ombudsmanhoz fordul a Nemzetgazdasági Minisztérium háttérintézményének erről szóló körlevele miatt, amelyet a szakképző iskoláknak küldtek.

A nappali melegrekord is megdőlt

Belföld - 2018-01-07

A nappali országos melegrekord is megdőlt vasárnap - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa.Jenki Szilvia elmondta: mostanáig ezen a napon 17,6 Celsius-fok volt a legmagasabb maximumérték, amelyet 2001-ben Kiskunhalason mértek. Most ennél 1 tized fokkal melegebb volt Mohácson, így az új január 7-ei melegrekord 17,7 fok lett.

Együtt: a családtámogatások nem jelentenek valódi segítséget

Belföld - 2018-01-07

Az Együtt szerint a kormány családtámogatásai nem jelentenek igazi segítséget, a családok éve pedig valójában a családok megvesztegetésére tett kísérlet.

Hajdu Nóra, az Együtt alelnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a párt szerint elsősorban nem a harmadik vagy negyedik gyerek megszületésének támogatására van szükség, hanem azt kellene elérni, hogy az emberek egyáltalán elgondolkodjanak a szülővé váláson, vagyis legalább egy-két gyereket vállaljanak.

Ismét megdőlt a hajnali melegrekord

Belföld - 2018-01-07

Vasárnapra virradóra 10 foknál magasabb hőmérsékletet is mértek, így ismét megdőlt az országos napi hajnali melegrekord.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint eddig ezen a napon 9,9 Celsius-fok volt a legenyhébb hőmérsékletet, amelyet Pápán mértek 1994-ben. Most viszont Dunaújvárosban csak 10,2 fokig hűlt le a levegő, így ez lett az új január 7-ei legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord.

LMP: jogtalan az ÁSZ büntetése

Belföld - 2018-01-05

Az LMP szerint az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jogtalanul helyezett kilátásba büntetést pártjuk irodabérlésével kapcsolatban.

Kanász-Nagy Máté, a párt szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján számolt be arról: megküldték észrevételeiket a számvevőszéknek azon jelentéstervezetről, amelyben a párt gazdálkodását vizsgálta, és amelyben 8,8 millió forint bírságot helyezett kilátásba. Mint mondta, tételesen cáfolták a számvevők megállapításait arról, hogy alacsony lenne az LMP 400 ezer forintos irodabérlési költsége.

DK: iparszerűvé vált az uniós pénzek lenyúlása

Belföld - 2018-01-05

- A Demokratikus Koalíció (DK) szerint iparszerűvé vált az uniós pénzek lenyúlása, amit egy közelmúltban visszavont pályázat is példáz.Nagy-Huszein Tibor, az ellenzéki párt alelnöke pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, a Miniszterelnökség arra hivatkozva törölt egy vidéki fejlesztésről szóló uniós pályázatot, hogy a beérkezett pályázatok fele csalásra épült.

A DK politikusa szerint ezzel a kormány átlépett egy határt, ugyanis a csalók kizárása és szankcionálása helyett legalább 7 ezer tisztességes pályázót büntetett, akik közül több mint ezren, összesen 13,8 milliárd forintos támogatást kaphattak volna.

MSZP: több ezer gyereknek továbbra sincs diákigazolványa

Belföld - 2018-01-04

Az MSZP szerint több ezer gyereknek továbbra sincs diákigazolványa. Bangóné Borbély Ildikó, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten, a Miniszterelnökség Kossuth Lajos téri épülete előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, újra több ezer diáknak és családjuknak okozott problémát a január 3-i iskolakezdés, mert a nyáron átalakított, a diákigazolványok igénylését kezelő informatikai rendszer továbbra sem működik.

DK: újabb 200 milliárdot osztott szét a kormány a hozzá közel állók támogatására

Belföld - 2018-01-04

A kormány az ünnepek előtt újabb 200 milliárd forintot osztott szét a hozzá közel álló határon túli szervezetek, egyházak, illetve a labdarúgás támogatására - jelentette ki a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Ez is azt bizonyítja, hogy az Orbán-kormány a közpénzeket nem a közjó érdekében, a szociális rendszer, az egészségügy és az oktatás fejlesztésére, az ország modernizálására, hanem önös érdekei mentén használja fel - közölte Niedermüller Péter.

DK: a V4 országok nevüket adják az Európa jövője konferencia botrányához?

Belföld - 2018-01-03

A Demokratikus Koalíció (DK) azt kérdezi a többi visegrádi ország kormányától, hajlandóak-e a nevüket adni a január végén Budapesten megrendezendő Európa jövője című konferencia "botrányához" annak ismeretében, hogy a rendezvényen szélsőséges előadók is felszólalnak majd - mondta Vadai Ágnes, a párt alelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus közölte, pártja levélben keresi meg a másik három visegrádi ország kormányát, arra kérve őket, foglaljanak állást az ügyben.

Azt mondta, a konferenciát kiemelt tudományos, kulturális eseményeként reklámozza a magyar kormány, azon több képviselője is felszólal. A meghívott előadók listáját a kormány váratlanul hozzáférhetetlenné tette a nyilvánosság számára, ám a megismert listát a DK "gyalázatosnak, a demokrácia, az emberi jogok, a jogállam, és az Európában, a 2. világháború óta töretlenül érvényesülő antifasiszta és náciellenes hagyomány szempontjából elfogadhatatlannak tartja" - fogalmazott Vadai Ágnes.

A Jobbik kézzel fogható előnyöket ígér a magyar vállalkozásoknak

Belföld - 2018-01-02

A Jobbik ismételten arra tett ígéretet, hogy kormányra kerülésük esetén kézzel fogható előnyöket kapnak a magyar kis- és középvállalkozások. Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezetője kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, míg a Fidesz az elmúlt években kizárólag a nagy multinacionális cégekkel kötött stratégiai megállapodásokat, addig Vona Gábor, a Jobbik elnöke a magyar vállalkozásokkal kíván hasonló együttműködéseket kötni.

Valósítsuk meg a sokat emlegetett fülkeforradalmat, de végre az egész ország jóakaratú többsége javára!

Belföld - 2018-01-01

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége közleménye

Boldogabb újévet nem kívánnunk és várnunk, hanem létrehoznunk kell! Amennyiben komolyan gondolnánk, ez 2018-ban nem is lenne olyan nehéz. Annyit azonban el kell érnünk, hogy kezelni tudjunk egy közismert jelenséget, a "fejétől bűzlik a hal!" problémáját.

Ünnepek - Országszerte több mint háromezerszer riasztották a mentőket

Belföld - 2018-01-01

Országszerte több mint háromezer - ebben csak a fővárosban több mint ezer - riasztásuk volt a mentőknek a mostani szilveszteren.

A mentők 3189 esetet láttak el szilveszterkor, ebből a fővárosi feladat 1107 volt. Budapesten és az ország nagyvárosaiban idén is az éjfél és a hajnali 4 óra közötti időszak volt különösen nehéz, a mentőegységek folyamatosan dolgoztak. A mentőket országszerte 15 pirotechnikai eszközzel összefüggő balesethez riasztották, általában kéz-, arc-, és szemsérülteket kellett ellátni. Példaként említette, hogy egy 20 év körüli férfi kezében robbant fel a petárda, ő roncsolt ujjsérüléseket szenvedett, máshol egy férfi arcába csapódó pirotechnikai eszköz súlyos szemsérülést okozott.

Közlekedési balesetek, verekedések, szén-monoxid-mérgezések és belgyógyászati rosszullétek mellett idén is csaknem 300 részeg, esetleg valamilyen drog hatása alatt álló embert kellett kórházba vinni, mintegy 15 százalékuk kiskorú volt.

Mától változik több, a családokat érintő jogszabály

Belföld - 2018-01-01

- Több, a családokat érintő jogszabály változik január 1-jével, így egyebek mellett nő a gyermekgondozási díj (gyed), valamint a diplomás gyed maximális összege, a gyermek várásakor az édesanya diákhitelének törlesztését felfüggesztik, a második gyermek vállalása esetén a tartozás felét, a harmadik vagy további gyermek vállalásánál pedig a teljes tartozást elengedik.

Liberálisok: jelöljenek ki petárdamentes övezeteket!

Belföld - 2017-12-28

A Liberálisok mértékletességet kér a szilveszteri pirotechnikai eszközök használatában, tekintettel a más háztartásban élő háziállatokra is.

Sermer Ádám, az ellenzéki párt elnökhelyettese csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján - a Liberálisok politikusainak kutyái jelenlétében - kiállt a háziállatok védelme mellett, és arra hívta fel a figyelmet, hogy a petárdák, tűzijátékok veszélyforrást jelentenek számukra.

Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője "petárdamentes övezetek" létrehozását javasolta, kifejtve: egy olyan online térkép jöhetne létre, amelyen bárki bejelölheti, ha kutyája érzékeny az ilyen hangokra, és ezekben a zónákban szigorúbbak lennének az ellenőrzések.

A politikus azt is kiemelte: a Magyarországon élő 2,5 millió kutya jelentős hányadának még nincs chipje, noha annak segítségével percek alatt meg lehet találni az elszökött állat tulajdonosát.

Egyszerűbbé válik jövőre a kezességvállalás

Belföld - 2017-12-27

- Új mérföldkövet jelent a kezességvállalásban jövő januártól az úgynevezett portfóliógarancia bevezetése, amely jelentősen egyszerűsíti az ügyintézést, hiszen a bankok saját maguk dönthetnek a garanciaintézmény bevonásáról, amelyről csak egy egyszerű adatszolgáltatást kell küldeniük - közölte a Garantiqa Hitelgarancia Zrt.

Meghosszabbította 20 évvel a paksi atomerőmű 4. blokkjának üzemeltetési engedélyét az Országos Atomenergia Hivatal

Belföld - 2017-12-22

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kérelmére 20 évvel meghosszabbította a paksi atomerőmű 4. blokkjának üzemeltetési engedélyét az Országos Atomenergia Hivatal (OAH).

Az OAH honlapján pénteken közzétett határozat szerint az atomerőmű 4. blokkja 2037. december 31-ig üzemelhet.

A határozat indoklása szerint nincs olyan körülmény és ismert kockázati tényező, amely kizárná a tervezett üzemidőn túli üzemeltetést és veszélyeztetné a hosszú távú biztonságot. Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. rendelkezik a biztonságos üzemeltetéshez szükséges, jogszabályban előírt dokumentumokkal és folyamatosan fenntartotta a 4. blokk biztonságos üzemeltethetőségét a jogszabályokkal összhangban, a hatósági előírásoknak megfelelően - írták.

Az OAH megállapította, hogy az erőmű öregedéskezelési dokumentumai teljesítik a jogszabályi követelményeket, a biztonsági osztályba sorolt rendszerelemek állapota lehetővé teszi az üzemidő-hosszabbítás engedélyezését, az üzemidő-hosszabbítási program végrehajtásával pedig megvalósultak azok a feltételek, amelyek lehetővé teszik a 4. blokk biztonságos üzemeltethetőségét a meghosszabbított üzemidő végéig.

A Jobbik 25 oldalas kifogáslistát készített az ÁSZ jelentéstervezetéről

Belföld - 2017-12-21

A Jobbik 25 oldalas észrevétel-, illetve kifogáslistát készített az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ) az ellenzéki pártot több mint 660 millió forinttal sújtó jelentéstervezetéről. Az ÁSZ-nak harminc napja van az észrevételek megválaszolására.

Volner János Jobbik-frakcióvezető az észrevételeik átadásakor, az ÁSZ budapesti székháza előtt tartott sajtótájékoztatón, csütörtökön ismételten jogsértőnek, szakmaiatlannak és minden valóságot nélkülözőnek nevezte a számvevőszék megállapításait.

Az ÁSZ nem követett el mindent azért, hogy törvényes keretek között folytassa le ellenőrzését - hangsúlyozta, példaként említve, hogy az "öt munkanapos törvényes határidő helyett mindössze két munkaóra" állt a rendelkezésükre az adatszolgáltatásra.

Az ellenzéki politikus azt kérte a számvevőszéktől, vessék össze a Fidesz korábbi kampányköltéseit a Jobbikéval, és akkor megbizonyosodnak a párt törvényes gazdálkodásáról.

Az LMP elképesztőnek tartja az ÁSZ eljárását

Belföld - 2017-12-21

Elképesztőnek nevezte az LMP társelnöke, Hadházy Ákos az Állami Számvevőszék (ÁSZ) eljárását, amelynek keretében 8 + 8 millió forintos bírságot helyezett kilátásba az ellenzéki párt számára, mert kevesli székházuk bérleti díját.

Hadházy Ákos csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, a bírság ugyan még nem lehetetlenítené el a pártot, mégis komoly összeg számukra, az eljárás pedig szerinte csak arra jó, hogy egyes médiumok hatalmas visszaélésekről számolhassanak be velük kapcsolatban.

Több mint 33 milliárd forintból szerzett be új gépkocsikat a rendőrség

Belföld - 2017-12-21

Mintegy 33,7 milliárd forint értékben több mint 2600 új szolgálati gépkocsit szerzett be a rendőrség 2017-ben - jelentette be az országos rendőrfőkapitány a Készenléti Rendőrség új szolgálati gépjárműinek budapesti átadásán csütörtökön.

Papp Károly kiemelte: az új gépjárművek megérkezésével a rendőri személygépkocsik átlagos életkora 6,4 évről 2,4 évre csökkent.

Mint mondta, a határrendészeti feladatok ellátásának támogatására 300, a határvadász bevetési osztályoknak az állomány növekedése miatt pedig 457 jármű beszerzésére nyílt lehetőségük 15,6 milliárd forint értékben.

A rendőri szolgálati gépkocsik amortizációs cseréjeként 1837, a bűnügyi és az ügyintézői gépjárművek cseréjére pedig 595 gépkocsival bővül a gépjárműpark 22,2 milliárd forint értékben. Utóbbiak beszállítása 2018. március 31-ig történik meg - tette hozzá.

MSZP-DK: egyéniben van, listában nincs megállapodás

Belföld - 2017-12-20

Az MSZP és a Demokratikus Koalíció (DK) megállapodott arról, hogy a 106 egyéni választókerületben nem indul egymással szemben a 2018-as országgyűlési választásokon - jelentette be a két párt elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke közölte, hatvan körzetben az MSZP jelöltje, 46 körzetben a DK jelöltje indul a választáson. Jelezte azt is, hogy az MSZP elnöksége megerősítette, hogy Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke a szocialisták miniszterelnök-jelöltje is.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke azt mondta, a DK az elmúlt hónapokban kiszámítható, megbízható, világos politikai irányt követett. Megerősítette, hogy pártja önálló listát állít, amelyet ő vezet és a DK nem támogat olyan miniszterelnök-jelöltet, aki más párt listáján rajta van.

Emlékeztetetett arra, hogy a DK listájának első harminc helyéről már döntött a párt elnöksége.

A pártelnökök elmondták, az a céljuk, hogy az összes választókörzetben egyetlen jelöltet indítson a demokratikus ellenzék. Molnár Gyula azt mondta, nyitottak arra, hogyha további együttműködő partnerek jelentkeznek, velük is tárgyaljanak, például a közös indulásról is.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza