Belföld

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 6711 találatból.

DK: Orbán magyarázza meg, hogy miért magasabb az államadósság a 2010-es szintnél!

Belföld - 2021-01-11

A Demokratikus Koalíció felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy magyarázza meg, miért magasabb az államadósság a 2010-es szintnél.

Varju László, a DK alelnöke hétfői, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az államadósság összege "lassan kétszer akkora", mint 2010-ben volt. GDP-arányosan is rosszabb a helyzet, mert akkor 80,2 százalék volt az államadósság, jelenleg pedig 81,2 százalék - tette hozzá.

A politikus hangsúlyozta, a miniszterelnök 2011-ben még arról beszélt, hogy az államadósság nem közgazdasági probléma, hanem egy ellenség, amelyet "ha nem győznek le, akkor az ellenség győz le minket". Hozzátette, a kormányfő akkor azt is mondta, hogy egy nemzetet kétféleképpen lehet leigázni, karddal vagy adóssággal.

DK: a kormány semmibe veszi a nyugdíjasokat a nyugdíjminimum bebetonozásával

Belföld - 2021-01-06

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a kormány semmibe veszi a nyugdíjasokat a nyugdíjminimum bebetonozásával - mondta a párt gazdasági szakértője szerdán a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Főpolgármesteri Hivatal: egy százalék alatti fertőzöttséget mutatott a decemberi lakossági tesztelés

Belföld - 2021-01-05

Egy százalék alatti fertőzöttséget jelzett a fővárosi önkormányzat decemberi lakossági koronavírus-tesztelése - közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden.

Az ellenzék pártvezetőinek közös nyilatkozata a közös kormányzás alapelveiről

Belföld - 2021-01-05

Mi, a demokrata ellenzéki szövetség alapítói – attól a szándéktól vezérelve, hogy 2022 ne csak kormányváltás, hanem korszakváltás is legyen – azért egyesítettük erőinket, hogy minden magyar embert szolgáló kormányt alakítsunk. Szövetségünk célja az, hogy együttes erővel helyreállítsuk a demokráciát és a jogállamot, és elsöpörjük az autokratikus rendszert. Pártpolitikai különbségek felett álló közös meggyőződésünk, hogy a kormányzatnak részrehajlás nélkül, az igazságosság elve alapján minden magyar szabadságán, biztonságán és jólétén kell munkálkodnia.

Áder: legyünk hálásak 2021-ben!

Belföld - 2021-01-01

- A hagyományos újévi fogadkozások helyett "most tegyünk egyetlen komoly elhatározást": azt, hogy 2021-ben hálásak leszünk "az életekért, amiket megmenthettünk" és az "egymást segítő megható pillanatokért" - mondta Áder János köztársasági elnök újévi köszöntő beszédében.

Az államfő hangsúlyozta, a koronavírus-járvány miatt ez az évforduló nem olyan, mint a többi.

"Hagyományainkhoz képest más volt a húsvétunk, az adventünk, a karácsonyunk, és most más a szilveszterünk" - jelezte, majd felidézte, "tavaly ilyenkor még önfeledten kívánhattunk boldog új évet egymásnak", majd alig telt el néhány hét, és az újévi bizakodást félelem és bizonytalanság váltotta fel.

Kiemelte, "ma már alig van közöttünk, akit ne érintett volna közelről a járvány".

"Mindannyian vágyunk vissza vírus nélküli életünkbe, amelynek adományait, lehetőségeit, szabadságát korábban oly természetesnek vettük" - fogalmazott a köztársasági elnök.

Fabiny Tamás: Isten ott van minden emberi szenvedésben

Belföld - 2020-12-25

Isten ott van minden emberi szenvedésben, a kórházakban és az oxigénsátor alatt is - mondta a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke karácsony első napján az óbudai evangélikus templomban tartott ünnepi istentiszteleten.

Fabiny Tamás prédikációjában elmondta: a karácsonyi történet arról szól, hogy Isten nemcsak a magasságban, hanem a földi világban, az emberek otthonaiban és szívükben is otthon akar lenni.

Isten, akinek a lakóhelye a menny volna, Jézus Krisztusban "egészen mélyre jutott", mert a mélyen lévő, a szenvedő, a bűnös, az esendő, az istenkerülő embert akarja megtalálni - mondta.

Fabiny Tamás hangoztatta: Jézus nem steril körülmények között született.

A magasságban ugyan ott ragyogott a fényesség, de a földön szenvedés, mocsok és vér volt - tette hozzá.

Ujhelyi: továbbra sem világos, kik részesültek a turisztikai támogatásokból

Belföld - 2020-12-23

Továbbra sem világos, mely szállodák, szállásadók részesültek a turisztikai szektornak juttatott "mutyigyanús" állami támogatásból - mondta az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője szerdai online sajtótájékoztatóján.

Ujhelyi István emlékeztetett arra: két hete fordult a Miniszterelnökséghez, a Pénzügyminisztériumhoz, valamint a Magyar Turisztikai Ügynökséghez (MTÜ), mert felmerült a "mutyigyanú" a koronavírus-járvány miatt bajba került magyar szállodák és szállásadók állami támogatása körül.

Operatív törzs: megjelent a karácsonyi időszakra vonatkozó kormányrendelet

Belföld - 2020-12-22

Megjelent a karácsonyi időszakra vonatkozó védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese online sajtótájékoztatón, kedden.

Kiss Róbert elmondta, a kormány felfüggeszti a kijárási tilalmat szentestére, így december 24-én este 8 óra és 25-én reggel 5 óra között megengedett a lakóhely, a tartózkodási hely vagy a szálláshely elhagyása, illetve a közterületen tartózkodás. Hozzátette: a családi összejöveteleken, magánrendezvényeken - a 14 évesnél fiatalabbakat nem számítva - legfeljebb tízen vehetnek részt.

Az Alkotmánybírósághoz fordult az államfő a hulladékgazdálkodási törvény ügyében

Belföld - 2020-12-21

- Áder János köztársasági elnök az Alkotmánybírósághoz fordult az Országgyűlésben előző héten elfogadott hulladékgazdálkodási tárgyú törvénymódosítás ügyében - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal hétfőn.

Az államfő - a hivatala honlapján elérhető - indítványában hangsúlyozta, hogy bár a törvény több rendelkezése kifejezetten pozitív változást jelent, alkotmányossági szempontból több ponton aggályos.

A DK reagálása Orbán Viktor bejelentésére - A miniszterelnök ne az önkormányzatok zsebében turkáljon, hanem engedje el a társasági adót!

Belföld - 2020-12-19

A miniszterelnök mai bejelentése szerint az orbáni pánikkormány továbbra sem képes vagy hajlandó a válság kezelésére. A járvány és a válság féken tartásában hónapok óta bukdácsoló kormányfőtől ma arra futotta, hogy jó mélyen belenyúlt az önkormányzatok zsebébe, elengedve az önkormányzati bevételt jelentő iparűzési adó felét.

LMP: a kormány az árkok mélyítésére használta a járványhelyzetet

Belföld - 2020-12-18

Az LMP frakcióvezetője szerint a kormánynak a járványhelyzetben félre kellett volna tennie a pártpolitikai csatározásokat, de nem ezt tette, hanem arra használta fel a válságot, hogy mélyítse az árkokat.

Koronavírus - DK: a kormány nem készült fel a járvány elleni védekezésre

Belföld - 2020-12-18

- A Demokratikus Koalíció továbbra is úgy értékeli, hogy a magyar kormány nem készült fel a koronavírus-járvány elleni védekezésre. Varga Zoltán frakciószóvivő online sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, Magyarország jól felkészült nyáron, lefolytatták a nemzeti konzultációt, beszerezték a szükséges védőeszközöket, felkészítették az orvosokat, ápolókat, így az egészségügy el tudja látni a betegeket.

Pedagógusok Szakszervezete: a kormány tisztázza, kikre terjed ki a bejelentett ingyenes pedagógustesztelés!

Belföld - 2020-12-18

- A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) követeli a kormányzattól, hogy tisztázza: mely fenntartókra, intézménytípusokra terjed ki a köznevelési államtitkár által bejelentett januári pedagógustesztelés.

Orbán: december 27-28-án kezdődhetnek az első oltások

Belföld - 2020-12-18

December 27-én vagy 28-án kezdődhet a koronavírus elleni oltások beadása, első körben 35 ezer embernek elégséges mennyiség érkezik Magyarországra, és első helyen az egészségügyi dolgozókat oltják majd be - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.Az egészségügyi dolgozókat a Dél-pesti Centrumkórházban és a megyei kórházakban oltják majd - közölte.

Hozzátette, kérni fogja az egészségügyben dolgozókat, hogy minél nagyobb számban oltassák be magukat, de rámutatott, hogy "ez egyáltalán nem általános vágy ebben a pillanatban".

Ovádi Péter: országos szintű ivartalanítási programra van szükség

Belföld - 2020-12-10

Országos szintre kell emelni minél nagyobb állami anyagi segítséggel a négylábúak ivartalanítási programját, az állatvédelem egyik legfontosabb feladataként - közölte a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos csütörtökön Zalaegerszegen.

Önfelfüggesztés után önkizárás - A Fidesz Benny Hillt is megszégyenítő parádét folytat az Európai Parlamentben

Belföld - 2020-12-08

Idén tavasszal a Fidesz úgy előzte meg a Néppártból való kizárását, hogy önmaga függesztette fel a tagságát, most pedig úgy próbálja meg megelőzni a néppárti frakcióból történő kizárását, hogy saját maga javasol egy “lazább kötődést" a jövőre nézve. Mint egy szerencsétlenül járt fiú, aki azon kapja magát, hogy a barátnője már a szakítós beszéde felénél jár, ezért inkább közbevág, hogy szakítani akar, nehogy már őt dobják ki pillanatokon belül. Így talán a haverok még elhiszik, hogy ő szakított.

A Covid tombol, már több, mint 6000 honfitársunkat elvesztettük.

Belföld - 2020-12-08

Ez nagyban köszönhető a kormány felkészületlenségének, amelynek következményeit minden magyar család elszenvedi. De most, ha már ebbe a helyzetbe hozták az országot, a szigorítások fenntartása teljesen érthető. Viszont ez nem jelenti azt, hogy bizonytalanságban lehetne hagyni közel 10 millió embert egy olyan időszak előtt, amellyel mindenkinek tudnia kell tervezni!

Csapadékosabb idő várható a jövő héten

Belföld - 2020-12-06

- Borúsabb, csapadékosabb, esősebb idő várható a jövő héten. Komoly lehűlésre nem kell készülni a leghidegebb órákban is jellemzően fagypont körül alakul a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. A csapadékzóna lassanként kelet felé helyeződik. A szél kezdetben többfelé erős lesz, majd napközben lassanként veszít erejéből. A leghidegebb órákban 0 és plusz 8 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, de északkeleten néhol gyenge fagy is lehet. Napközben 4-12 fokig melegszik a levegő, az Északi-középhegység térségében valószínű a leghidegebb idő.

Orbán Viktor válasza Manfred Webernek

Belföld - 2020-12-04

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken válaszolt Manfred Webernek, úgy fogalmazva az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióvezetőjéhez intézett reagálásában: "a helyzet világos, kedves Manfred. Ti meg akarjátok változtatni a jelenlegi jogi helyzetet, hogy olyan eszközt hozzatok létre, amelyet azonnal Magyarország és Lengyelország ellen fordíthattok".

Jobbik: kötelezzék drogtesztre a képviselőket, kormánytagokat!

Belföld - 2020-12-02

A parlament és a kormányzat tagjainak kötelező és rendszeres drogtesztelését kezdeményezik jobbikos képviselők. Szerdai budapesti sajtótájékoztatóján egyikük, Dudás Róbert, a Jobbik alelnöke elmondta: már dolgoznak azon a törvényjavaslaton, amely szankciókat is tartalmaz arra az esetre, ha valaki nem veti alá magát a vizsgálatnak vagy tesztje pozitív lesz.