Belföld

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 5608 találatból.

Dobrev: Lázárnak minden dokumentum rendelkezésre áll, hogy megvédje a magyar érdekeket az EMIR-ügyben

Belföld - 2017-05-18

Dobrev Klára, az Altus Zrt. vezérigazgatója szerint Lázár Jánosnak minden dokumentum a rendelkezésére áll, hogy az EMIR-rendszer (Egységes Monitoring- és Informatikai Rendszer) ügyében megvédje Magyarország érdekeit, de a Miniszterelnökséget vezető miniszter "alantas politikai szándékból" inkább "sutba dob" 18 milliárd forintot.

Köztársasági Elnöki Hivatal: hatvanhatan küldték vissza a korábban átvett kitüntetésüket

Belföld - 2017-05-18

A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) tájékoztatása szerint tavaly augusztus 20. és november 21. között hatvanhatan küldték vissza a korábban átvett kitüntetésüket. Ezen túlmenően 1 személy kizárólag az oklevelét és a kitüntetéshez kapott igazolványát juttatta el a hivatalhoz - áll a KEH csütörtöki közleményében.

A hivatal megfogalmazása szerint a Fővárosi Ítélőtábla 2017. május 17-én szóban kihirdetett, de írásba még nem foglalt ítélete annak írásbeli közlésére kötelezte a KEH-et, hogy 2016. augusztus 20. napjától 2016. november 21-ig hány személy juttatta vissza ténylegesen az állami kitüntetését a Köztársasági Elnöki Hivatal részére.

LMP: "pénzlenyúlást" leplezhet az iparkamara

Belföld - 2017-05-18

Az LMP társelnöke "gigantikus pénzlenyúlást" sejt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Modern Vállalkozások programja mögött, amiért - közlése szerint - a 2 milliárd forintos projekt költéseiről Parragh László kamarai elnök megtagadta az információnyújtást.

Hadházy Ákos csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: az uniós költségvetésből megvalósított program keretében - amely kis- és közepes vállalkozások számára nyújt segítséget a korszerű informatikai megoldások alkalmazásához - eddig 93 rendezvényt tartottak, jellemzően luxusszállodákban.

Bemutatták a Miss World Hungary jelöltjeit

Belföld - 2017-05-18

Bemutatták csütörtökön Budapesten a Miss World Hungary jelöltjeit, akik közül a június 18-án megválasztott nyertes képviseli Magyarországot a Miss World decemberi világdöntőjén Kínában.

Idén a Duna televízió és a Duna World műsorán megújult díszletek között, egy nagyszabású élő műsorban választják meg az ország legszebbjét, aki egy éven át viseli a Miss World Hungary címet - hangzott el a megmérettetésről tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Budapesten.

A győztes Miss World Hungary udvarhölgyei a Miss Earth Hungary és a Top Model of the World Hungary cím birtokosai lesznek. Őket a 16 tagú zsűri választja ki, de idén is tartanak közönségszavazást, voksolni a korábbi évekhez hasonlóan egy alapdíjas telefonszámon lehet majd.

LMP: a semmire fizetett ki 900 millió forintot a Klik

Belföld - 2017-05-11

- Az LMP szerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) a semmire fizetett ki 900 millió forintot, amikor egy európai uniós támogatás részeként megvett egy mai napig nem használt számítógépes programot.

Hadházy Ákos, az ellenzéki párt társelnöke csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, belső információk alapján úgy tudják, a fiókba került a Köznevelés az iskolákban nevű, összesen 10 milliárd forintos EU-s projekt szoftvere

Költségvetés - Jobbik: 600 milliárd forint felesleges tétel van a javaslatban

Belföld - 2017-05-09

A Jobbik szerint több mint 600 milliárd forint felesleges vagy homályos tétel van a 2018-as költségvetési javaslatban, az ellenzéki párt ennek egy részét otthonteremtésre és áfacsökkentésre javasolja átcsoportosítani.

Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a "talált" forrásokból önerőből indíthatna értelmes programokat az ország, a kormány mégis elszabotálja a lehetőségeket, hogy választási költségvetést vihessen keresztül.

Áder az 1867-es kiegyezést ajánlotta a politikusok figyelmébe

Belföld - 2017-05-08

Drámai mértékűnek nevezte a politikai közbeszéd állapotának romlását Áder János köztársasági elnök, ezért az 1867-es kiegyezést ajánlotta követendő történelmi példaként az újraválasztását követő ünnepélyes eskütétele alkalmából elmondott beszédében hétfőn az Országgyűlésben.

Áder János az elmúlt hónapok politikai közbeszédéről szólva úgy fogalmazott: meggyőződése, "ha így megy tovább, mindent lerombolunk abból, amit 1990 óta közösen felépítettünk. Mindent megkérdőjelezünk. Minden - akárcsak hallgatólagos - megállapodást semmibe veszünk. Minden határt átlépünk."

Hűtlen kezelés bűnsegédként Püspökladányban

Belföld - 2017-05-04

Előzmények: A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának Gazdaságvédelmi Osztálya jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miattindított eljárást. A Berettyóújfalui Járási Ügyészség vádirata szerint a vádlott a néhai A.S.által elkövetett bűncselekményhez nyújtott segítséget. A.S. 2006-2010 között Püspökladány polgármestere volt, illetve 2008-tól országgyűlési képviselő. A város képviselőtestülete felhatalmazta arra, hogy több pályázat felelőse legyen.

A vádirat szerint A.S. 2008. március 3-án kötött vállalkozási szerződést a K. Zrt-vel, amelyet az ügyvezető felhatalmazása alapján a vádlott írt alá. A szerződés szerint 5 000 000 Ft + áfa megbízási díj fejében, 2008. március 14-i teljesítési határidővel a Püspökladányi Gyógyfürdő III. fejlesztési üteméhez kapcsolódóan előzetes megvalósíthatósági tanulmányt kellett a cégnek elkészítenie.

A.S. 2008. március 14-én kiállította a teljesítési igazolást, a K. Zrt. 2008 szeptember 15-én számlázott az önkormányzat részére, szeptember 22-én elkészült az érvényesítési nyomtatvány, a polgármester aláírta a kifizetéshez szükséges utalványt és még aznap a hivatal át is utalta a bruttó 6 000 000 forintot.

A vádirat azt tartalmazza, hogy a tanulmányt valójában az önkormányzat két dolgozója készítette el, már a vállalkozási szerződés aláírását megelőzően.

Több mint 9 milliárdot fordíthatnak jövőre hajléktalanellátásra

Belföld - 2017-05-03

- Hajléktalanellátásra a jövő évi költségvetési törvényjavaslatban több mint 9 milliárd forint szerepel - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkársága szerdán az MTI-vel.

Az államtitkárság a javaslat keddi benyújtását követően közölte: 8 milliárd forint jut az ellátórendszer működtetésére, 540 millió pedig az utcai szolgálatok fenntartására.

Pártok-LMP LMP: már a parlamentben is küzdeni kell a véleményszabadságért

Belföld - 2017-05-03

- Őrületnek minősítette az LMP frakcióvezetője a parlamenti felszólalások szemléltető elemeivel kapcsolatos vitákat. Szél Bernadett szerint ezek azt bizonyítják: az ellenzéki képviselőknek már a parlamenten belüli véleményszabadságukért is meg kell küzdeniük.

Szél Bernadett szerdai budapesti sajtótájékoztatóján közölte: az Országgyűlés Igazságügyi bizottságától kér állásfoglalást a házszabály, valamint az országgyűlési törvény azon értelmezésére, mi minősül szemléltetésnek. Azt szeretné, a bizottság mondja meg Kövér László házelnöknek, hogy "hol vannak a határok", hogy a képviselői szólásszabadságot csak a feltétlenül szükséges mértékben, az alapvető jogok tiszteletben tartásával lehessen korlátozni.

Szerinte erre azért is szükség van, mert az adózók nem azért fizetik a képviselőket, hogy felesleges dolgokról vitázzanak. Felidézett egy házbizottsági ülést, amelynek témái csupán arra szorítkoztak: felmutatható-e egy felszólalás során Puskás Öcsi szurkolói sálja, illetve Áder János államfő elhelyezheti-e a képviselők asztalán az ötéves tevékenységéről szóló beszámolóját.

Emlékeztetett arra is, amikor az LMP előzetes kérése ellenére Kövér László nem engedélyezte illusztráció felmutatását a budapesti fakivágásokról. Ezzel a házelnök előzetesen cenzúrázta felszólalásukat, amelyhez nincs joga - jelentette ki Szél Bernadett.

Négy magyar projekt nyert támogatást egy bécsi magánalapítvány pályázatán

Belföld - 2017-05-02

Négy magyar szociális program nyert egyenként kétezer eurós, azaz mintegy 624 ezer forintos támogatást a társadalmi innovációt támogató bécsi Unruhe magánalapítvány SozialMarie pályázatán - közölte a szervezet kedden.

Az alapítvány 2005 óta minden évben 15 projektet díjaz. A pályázat szakértői zsűrije idén 190 Ausztriából, Magyarországról, Csehországból és Szlovákiából benyújtott projektből választotta ki az elismerésre jelölt 33 kezdeményezést. A díjra a beadás határidejéig már megvalósult, ám még nem lezárult programokkal lehetett pályázni.

Május 1. - Botka: megélhetési minimumot kell bevezetni

Belföld - 2017-05-01

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerint megélhetési minimum bevezetésére van szükség. Botka László pártja május 1-jei rendezvényén hétfőn Budapesten azt mondta, "itt az idő, hogy elzavarjuk a kormányt!", "Orbán országlásának legyen végre vége, szüntessük meg a nemzeti nyomor rendszerét!"

Szeged polgármestere szerint a jelenlegi kormány nem a nép kormánya, nem becsüli meg a melósokat, "magas ívben tesz" a bérből és fizetésből élőkre. Baloldali fordulatra, baloldali kormányzásra van szükség - hangoztatta.

Május 1. - Gyurcsány: jövőre minden választókerületben egy demokratikus ellenzéki jelölt indul

Belföld - 2017-05-01

Gyurcsány Ferenc szerint a jövő évi választáson a demokratikus ellenzéki pártok együtt fognak működni és a Fidesznek minden választókerületben csak egy demokratikus ellenfele lesz, "ha törik, ha szakad".

A Demokratikus Koalíció elnöke a párt városligeti majálisán azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnök téved, ha azt gondolja, az ellenzéki pártok közötti viták lehetetlenné teszik, hogy közös erővel forduljanak szembe vele.

Május 1. - LMP: meg fogjuk akadályozni a Városliget beépítését!

Belföld - 2017-05-01

Az LMP szerint egy közparkban nincs helye gigantikus betonépületeknek, az ellenzéki párt ezért meg fogja akadályozni a Városliget beépítését - jelentette ki a párt két fővárosi, kerületi önkormányzati képviselője hétfőn, a május 1-jei városligeti rendezvényükön tartott sajtótájékoztatón.

Moldován László VII. kerületi LMP-s képviselő, a párt ligettel kapcsolatos népszavazási kérdésének benyújtója elmondta: bebizonyítják, hogy a népszavazás nem a Fidesz kiváltsága, az embereknek joguk van dönteni az olyan horderejű kérdésekről, mint Paks II. vagy a Városliget beépítése.

Párbeszéd: a kormány törvénybe iktatja a pedagógushiányt

Belföld - 2017-04-27

A Párbeszéd Magyarországért véleménye szerint a kormány "törvénybe iktatja" a pedagógushiányt azzal a javaslattal, amelynek alapján képesítés nélküli tanárok is taníthatnának az iskolákban.

Erőss Gábor, a párt oktatási szakpolitikusa csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján külön sérelmezte, hogy a sajátos nevelési igényű gyermekeknek gyógypedagógusi képzettség nélküli tanárok oktathatnának akár készségtárgyakat is.

Nyolc és fél évre ítéltek egy magát földönkívülinek kiadó csalót

Belföld - 2017-04-27

Nyolc és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy férfit, aki magát földönkívülinek kiadva csalt ki összesen mintegy 400 millió forintot több sértettől

A táblabíróság csalás bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a jelenleg 54 esztendős vádlottat.

A 2012-es letartóztatása előtt egyéni vállalkozóként dolgozó vádlott 2000 őszén költözött Szegedre. Régiséggel kereskedett, vendéglátó ipari egységek, játékgépek üzemeltetésével is foglalkozott, majd érdekelni kezdte a bányászati tevékenység is.Bár 2004 nyarától nem rendelkezett bányászati joggal, befektetőket keresett meg a fiktív tevékenység finanszírozására. Másoknak valótlanul azt állította, hogy a Mátrában rendelkezik nagy erdőrészekkel, ott állítása alátámasztására be is mutatott területeket, de kért pénzt - egyebek mellett - falusi turizmus beindítására, halastó kialakítására, és hivatalos személyek állítólagos lefizetésére is.

Tárgyalásai során felfigyelt olyan személyekre, akik fogékonyságot mutattak spirituális tevékenységek, ezotériás kezelések és gyógymódok iránt. Nekik olyan hamis világképet vázolt fel, mely szerint ő túlvilági, illetve Földön kívüli erőkkel van kapcsolatban.

Jobbik: a kormány csak a kommunikációs térben védi a nemzeti érdeket

Belföld - 2017-04-27

A Jobbik szerint a kormány és Orbán Viktor miniszterelnök csak a kommunikációs térben lép fel a magyar érdekek mellett, a valóságban azt nem védelmezi azokat.

Bana Tibor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője beszélt erről csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján, hangsúlyozva, hogy a kormányoldal "ismét kettős beszédet folytat".

Enyhítették a halálra éheztetett agárdi kisfiú ügyében hozott elsőfokú ítéletet

Belföld - 2017-04-27

Az első fokon eljáró Székesfehérvári Törvényszék tavaly májusban tizenöt év börtönre ítélte a 2013-ban halálra éheztetett, másfél éves agárdi kisfiú anyját, apját és anyai nagyszüleit. Az elsőfokú bíróság a szülőket és a nagyszülőket társtettesként, különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölésben találta bűnösnek.

delmagyar.hu: Tíz kérdésre vár választ Lázár János az NFM-től tramtrain-ügyben

Belföld - 2017-04-26

Tíz kérdésre vár választ Lázár János a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő tramtrain-projekt megdrágulása miatt a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól (NFM), amely a MÁV-val "karöltve" készítette elő a beruházást - írta szerdán a delmagyar.hu.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt kéri a fejlesztési tárcától, hogy tisztázzák, támogatják-e a beruházást. A Hódmezővásárhely és térségének fideszes országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus kíváncsi arra, mi okozza a beruházás költségének jelentős mértékű emelkedését, illetve mi az oka az árkülönbségnek.

A miniszter választ vár arra, mennyibe kerül végül a beruházás, és ennek fedezeteként az NFM mennyi európai uniós és mennyi hazai forrással számol.

Reformáció 500 - Megnyílt az emlékév központi kiállítása a Magyar Nemzeti Múzeumban

Belföld - 2017-04-26

Ige-idők címmel megnyílt a reformáció emlékévének központi kiállítása szerdán Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeumban. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere beszédében kiemelte: hálás, hogy azokkal együtt nyithatja meg a reformáció ötszáz évét bemutató kiállítást, akik harcostársai voltak az elmúlt évtizedekben.

Az együttlét hálára kötelez, de felelősség is, hogy "ebből a jóból csináljunk együtt valami még jobbat" - fogalmazott a miniszter.

Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke arról beszélt, hogy a rendszerváltás idején "azzal a boldog reménységgel egyesültünk újra az elvesztett Európával, hogy megtaláljuk benne a kommunizmus évtizedei alatt hiányolt" európai identitást. Ehhez képest még "mindig keressük azt a mély és erős, jó értelemben radikális keresztyénséget", ami a reformáció célkitűzése is volt a forrásokhoz való visszatéréssel és a keresztyénség külső formáinak megújításával.

Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke kiemelte: a kiállítás címe jelzi, hogy Isten igéje mindig a konkrét időben szólal meg. Nem időtlen igazságok tárháza a Szentírás, Isten szava időről időre "belehasít a hömpölygő idő folyamába", mint ahogy történt 1517-ben, a reformáció kezdetén és sok más alkalommal is.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű replica watches földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, omega replica vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza