Belföld

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 5918 találatból.

Választás 2018 - LMP: négy év alatt alig derült ki valami az Öveges-program "lenyúlásáról"

Belföld - 2018-03-29

- Egy négy évvel ezelőtti sajtótájékoztatóját elevenítette fel csütörtökön Hadházy Ákos, az LMP társelnöke a 12 milliárd forintos Öveges-program szerinte "horribilis lenyúlásáról", jelezve: az eltelt idő alatt nem sok dolog történt a visszaélések kivizsgálásával kapcsolatban.

Választás 2018 - Az internet áfájának megszüntetését ígéri a DK

Belföld - 2018-03-29

- A Demokratikus Koalíció (DK) azt ígéri, hogy kormányra kerülve nullára csökkenti az internet áfáját, járulékcsökkentéssel segíti a kis- és közepes vállalkozásokat, valamint növeli az egy gyerek után járó családi pótlékot.

Gyurcsány Ferenc DK-elnök csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján ismertette pártja gazdasági elképzeléseit. Elöljáróban leszögezte, hogy támogatják az EU közös pénzügyi és adópolitikáját, az energiauniót, a digitális közös piacot, valamint az euró minél előbbi bevezetését.

Az LMP az NVB-hez fordul a kormány plakátjai miatt

Belföld - 2018-03-28

Tiltott kampányfinanszírozás "vádjával" tesz bejelentést a kormány ellen az LMP a Nemzeti Választási Bizottságnál (NVB) - jelenttette be szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Szél Bernadett, az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje.

A politikus ismertette: soron kívüli eljárást követelve azt akarják elérni, hogy távolítsák el a kormány embertömeget és Stop táblát ábrázoló plakátjait. Szerinte már az is a választás tisztaságának problémáira utal, hogy a kormány választási plakátjairól lehet beszélni.

Rámutatott: ugyanazon a napon, szinte ugyanazzal az üzenettel jelentek meg a Fidesz és a kormány plakátjai, utóbbival pedig a kabinet tiltott kampányfinanszírozást hajtott végre a nagyobbik kormánypárt javára

Választás 2018 - Karácsony: át kell rendezni az adórendszert

Belföld - 2018-03-27

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint át kell rendezni az adórendszert, a nettó bérszínvonal megőrzése mellett csökkenteni kell a munkáltatók foglalkoztatáshoz kapcsolódó adóterheit, továbbá az európai átlag szintjére kell emelni a társasági adót.

Meghalt Demján Sándor

Belföld - 2018-03-27

Életének 75. évében elhunyt Demján Sándor üzletember - közölte a Gránit Pólus kedden. Demján Sándor a Gránit Pólus Csoport alapító elnöke, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége ügyvezető elnöke, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnöke volt.

Demján Sándor 1943. május 14-én született Börvelyen. Szakmai karrierjét 1965-ben, a Fejér Megyei ÁFÉSZ-nél kezdte. Pályája során számos cég létrehozásánál bábáskodott: 1973-ban ő indította a Skála áruházláncot, 1986-ban megalapította a Magyar Hitelbankot. Nevéhez fűződik a Gránit Pólus Csoport, a Gránit Bank, a TriGránit Csoport megalapítása.

Nagyvállalkozóként feladatának tekintette a kultúra támogatását, 2003-ban létrehozta a Prima Primissima Díjat.

Budapest városfejlesztésében betöltött kiemelkedő munkásságáért 2003 óta Budapest Díszpolgára.

Választás 2018 - Karácsony: az EU-s pénzek nélkül nem Orbán lenne a miniszterelnök

Belföld - 2018-03-26

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint az európai uniós források nélkül ma nem Orbán Viktor lenne Magyarország kormányfője.

Karácsony Gergely a Liberális Magyarországért Alapítvány európai források felhasználásáról rendezett hétfői, budapesti konferenciabeszélgetésén azt mondta: Orbán Viktor úgy tekint az európai uniós forrásokra, mint "Putyin az orosz gázra", azaz egy olyan "kvázi ingyen pénzként", amelyből "természetesen valamit adni kell az embereknek is", de leginkább a nem hatékony, oligarchikus gazdasági rendszert kell finanszírozni belőle, amely az országlás gazdasági hatalmát biztosítja.

Választás 2018 - Jobbik: összeállt a súlyos ügyek mozaikja

Belföld - 2018-03-26

A Jobbik országgyűlési képviselője szerint összeállt az elmúlt időszak súlyos korrupciógyanús ügyeinek mozaikja azzal, hogy hírek szerint az Egyesült Államokban élvez tanúvédelmet egy magyar férfi, akit a magyar kormányhoz köthető korrupciós pénzek tisztára mosásával vádolnak.

A független Nagy Imre Attiláné nyerte meg az időközi polgármester-választást a szabolcsi Érpatakon

Belföld - 2018-03-25

A független Nagy Imre Attilánét választották meg Érpatak vezetőjének a vasárnap megtartott időközi polgármester-választáson - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei község jegyzője.

A 955 érvényesen leadott szavazatból az új polgármester 689 szavazatot szerzett meg, kihívója, az Érpatakot eddig vezető független Orosz Mihály Zoltán pedig 266 voksot kapott.

A választáson mintegy 1300 választásra jogosult szavazhatott, a részvételi arány csaknem hetven százalékos volt - tette hozzá a jegyző.

Választás 2018 - Karácsony koalíciós kormányzást ajánlott a DK-nak és az LMP-nek

Belföld - 2018-03-25

- Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje felajánlotta a közös koalíciós kormányzás lehetőségét a Demokratikus Koalíciónak (DK) és az LMP-nek vasárnap Budapesten. A Párbeszéd társelnöke abból az alkalomból állt a nyilvánosság elé, hogy a párt honlapján vasárnap közzéteszik az MSZP-Párbeszéd szövetség száz pontból álló kormányprogramját.

Közlése szerint a kormányprogramot, amelyet a következő országgyűlésben a demokratikus ellenzéki pártokkal közösen kíván megvalósítani, elküldi a DK-nak és az LMP-nek.

"Azt a sorsfordító programot, ami vissza akarja adni az embereknek a szociális demokrácia Magyarországán a sorsválasztás szabadságát" - fogalmazott Karácsony Gergely.

Választás 2018 - MSZP: el kell rendelni az aláírásgyűjtő ívek országos vizsgálatát!

Belföld - 2018-03-23

Az MSZP szerint a választókerületek több mint 10 százalékában választási csalásra utaló jelet lehet tapasztalni, ezért a szocialisták ismét felszólították a Nemzeti Választási Bizottságot (NVB), rendelje el az aláírásgyűjtő ívek vizsgálatát mind a 106 egyéni választókerületben.

Választás 2018 - Az NVB a befolyással üzérkedés miatt indult büntetőügyben is felfüggesztette Szepessy Zsolt mentelmi jogát

Belföld - 2018-03-23

A befolyással üzérkedés miatt indult büntetőügyben is felfüggesztette Szepessy Zsolt (Összefogás Párt) képviselőjelölt mentelmi jogát a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

Választás 2018 - Gyurcsány: a nyomozóhatóságok vizsgálják ki az ukrán állampolgárok ügyét!

Belföld - 2018-03-23

A Demokratikus Koalíció elnöke arra kéri a nyomozóhatóságokat, hogy még a választások előtt vizsgálják ki a szabolcsi falvakba fiktíven bejelentett ukrán állampolgárok ügyét.

Választás 2018 - A DK az adatvédelmi hatósághoz fordul kéretlen e-mailek miatt

Belföld - 2018-03-22

A Demokratikus Koalíció (DK) arra kéri Péterfalvi Attilát, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnökét, hogy vizsgálja ki, hogyan juthatott hozzá választók e-mail címeihez a Fidesz.

OGY - Határozatképtelen volt a nemzetbiztonsági bizottság

Belföld - 2018-03-20

A kormánypárti képviselők távolmaradása miatt határozatképtelen volt keddi ülésén az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága.

A napirendi szavazás előtt Molnár Zsolt (MSZP), a testület elnöke elmondta: Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter ügyéről, amely szerint a politikus egy közjegyzői okirat szerint 1300 milliárd forint felett rendelkezhetett, valamint Hódmezővásárhely nemrég megválasztott polgármesterének számítógépére telepített kémszoftverről kértek volna tájékoztatást a kormány és a szolgálatok képviselőitől.

Muszlim egyházi vezető: összeegyeztethetetlen az iszlámmal erőszakos terjesztése

Belföld - 2018-03-19

Az iszlámmal teológiailag összeegyeztethetetlen a vallás erőszakos terjesztése, hiszen követése csak belső meggyőződésből fakadhat - hangsúlyozta Sulok Zoltán, a Magyarországi Muszlimok Egyházának (MME) elnöke hétfőn Budapesten, az Iszlám kihívások címmel rendezett konferencián.

Eltörölte a kisebb építmények utáni ingatlanadót a hódmezővásárhelyi közgyűlés

Belföld - 2018-03-19

A 101 négyzetméternél kisebb ingatlannal rendelkező hódmezővásárhelyi magánszemélyek ingatlanadójának megszüntetéséről döntött hétfői ülésén az alföldi város közgyűlése.

A döntés értelmében az érintettek január 1-jéig visszamenőleg mentesülnek az adó megfizetése alól. Az ülésen elhangzott, az adócsökkentés az idei évben mintegy 134 millió forint bevételkiesést eredményez.

Havazás-hóvihar : több száz esethez riasztották a tűzoltókat

Belföld - 2018-03-18

Országszerte alakultak ki magas hótorlaszok, csúszós útszakaszok, többfelé vezetékszakadásokat okozott az intenzív havazás, hófúvás, illetve az ónos eső - derül ki az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) összesítéséből. Az ország hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóegységeit néhány óra leforgása alatt több mint háromszáz helyszínre riasztották.

Rendőrök és katonák is segítik az áramszolgáltatás helyreállítását Hajdú-Bihar megyében - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálata vasárnap délben. A debreceni rendőrök szolgálati gépkocsijukkal vezetik fel a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár Rába típusú teherautóját, illetve BTR típusú páncélozott szállító harcjárművét. A rendőrök és a katonák járműveikkel abban segítenek az áramszolgáltató munkatársainak, hogy a Látókép település közelében leszakadt villanyvezeték tartóoszlopához - a nehéz terepviszonyok ellenére - oda tudjanak jutni, és az áramszolgáltatás minél gyorsabban helyreálljon.

Hóvihar - Jelentősen nőttek a menetidők Kelet-Magyarország vasútvonalain

Belföld - 2018-03-18

A havazás és a jegesedés felsővezetéki, illetve váltóműködési hibákat okoz, ezért Kelet-Magyarország vasútvonalain 30-90 perccel hosszabb menetidővel közlekednek a személyszállító vonatok - közölte vasárnap reggel a Mávinform.

Választás 2018 - Szél: nem kérünk értékközösséget az ellenzéki pártoktól, de sorsközösséget látunk

Belföld - 2018-03-18

- "Senkivel értékközösséget nem kérünk, a sorsközösséget viszont látjuk" - mondta az LMP kormányfőjelöltje Budapesten tartott sajtótájékoztatóján az ellenzéki pártok együttműködésével kapcsolatban.

Szél Bernadett hozzátette: mostantól az a minimum, hogy az ellenzéki pártok szóba állnak egymással.

Az LMP társelnöke arra kérte a többi ellenzéki pátot, hogy hozzájuk hasonlóan mozduljanak ki komfortzónájukból, mivel kormányváltás csak akkor várható, ha valamilyen formában megegyeznek egymással.

Orbán: újra és újra győzni fogunk, mert Magyarország a magyaroké

Belföld - 2018-03-15

Aki magyar, velünk tart, újra és újra győzni fogunk, mert Magyarország a magyaroké - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön az Országház előtti díszünnepségen.

A kormányfő szerint gyáva népnek nincs hazája, s a magyarok összeszedték a bátorságukat, ha kellett, pedig sosem volt könnyű. Felidézte, hogy Andrássy Gyula miniszterelnököt halálra ítélte a bécsi császár, II. Rákóczi Ferenc fejedelem száműzetésben halt meg, Kossuth Lajost elűzték a labancok, Tisza István miniszterelnököt lelőtték a kommunisták.