Belföld

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 6096 találatból.

Közjegyzői kamara: a magyarok kilencven százalékának nincs végrendelete

Belföld - 2018-11-06

A magyarok kilencven százalékának nincs végrendelete, aki pedig rögzítené végakaratát, nincs tisztában az erre vonatkozó szabályokkal - ez derül ki a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK megbízásából készített online felmérésből.

Lemondott a Zöld Hidat tulajdonló önkormányzati társulás éléről Gémesi György

Belföld - 2018-11-05

Lemondott Gémesi György (Gödöllői Lokálpatrióta Klub) a Zöld Híd B.I.G.G Nonprofit Kft.-t tulajdonló Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás elnöki posztjáról hétfőn.

Jobbik: hatpárti javaslat a magyar-székely összetartozás napjáról

Belföld - 2018-11-05

Hatpárti javaslatként kerülhet a törvényhozás elé a magyar-székely összetartozás napjáról szóló jobbikos indítvány, miután a kormánypártok is jelezték, hogy csatlakoznak ahhoz - mondta el hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a Jobbik nemzetpolitikai kabinetjét vezető parlamenti képviselő.

November 4. - Trócsányi: a nemzeti gyásznap a hálaadás napja is

Belföld - 2018-11-04

November 4. nemzeti gyásznap, és egyben a hálaadás napja is - emelte ki az igazságügyi miniszter a nemzeti gyásznapon vasárnap, Budapesten.

Trócsányi László a Rákoskeresztúri új köztemető nemzeti gyászparkjában tartott megemlékezésen hangsúlyozta: 1956 hőseire, mártírjaira emlékezni és emlékeztetni kell, hálával kell gondolni rájuk, akik a szabadságunkat megalapozták.

A miniszter azt mondta: 1956 Európa és a világ lelkiismeretéhez is szólt, semmi más nem mozgatta úgy meg a szabad világ lelkiismeretét, mint a magyar forradalom.

1956. október 23-át a remény szülte, és ezt ölték meg november 4-én - mondta.

November 4. - Ma van a nemzeti gyásznap

Belföld - 2018-11-04

Országszerte számos megemlékezést, koszorúzást, mécsesgyújtást tartanak ma az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének és a szovjet csapatok bevonulásának 62. évfordulóján, a nemzeti gyásznapon.A központi rendezvények a Parlament előtti Kossuth Lajos téren kezdődnek, ahol a hagyományoknak megfelelően katonai tiszteletadás mellett felvonják, majd félárbócra eresztik Magyarország lobogóját.

Ezt követően a Rákoskeresztúri új köztemető nemzeti gyászparkjában tartanak megemlékezést, ahol Trócsányi László igazságügyi miniszter mond beszédet. Majd a Kisfogházban tartanak koszorúzást, valamint leleplezik Fónay Jenő 1956-os halálraítélt, a Politikai Foglyok Szövetsége (Pofosz) alapítójának és örökös elnökének emléktábláját. Ott Boross Péter korábbi miniszterelnök, a Szabadságharcosokért Közalapítvány elnöke mond beszédet.

A maximumhőmérsékleti rekordok is megdőltek szombaton

Belföld - 2018-11-03

Újabb fővárosi és országos melegrekord dőlt meg szombaton - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.

Az 1970. november 3-án mért 23,5 Celsius-foknál több településen is melegebb volt. A legmagasabb értéket, 24,4 fokot Sarkadon rögzítették.

Budapesten több mint 1 fokkal dőlt meg a napi melegrekord. Mostanáig ezen a napon 1924-ben volt a legmelegebb, akkor 20,5 fok volt. Most viszont 21,6 fokot is mértek a fővárosban.

Szombatra virradóra is 1970-es országos és fővárosi legmagasabb minimumhőmérsékleti rekordok dőltek meg. Tatabányán 15,8, míg Budapesten 15,1 fokig hűlt le csupán a levegő.

DK: felháborító a különbség a határon túli és inneni magyarok lakástámogatása között

Belföld - 2018-10-30

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint felháborító, hogy míg itthon már nem lehet államilag támogatott lakástakarék-pénztári szerződést kötni, addig határon túliaknak 3,3 millió forintot ad a kormány házvásárlásra.

Az országos és a fővárosi napi melegrekord is megdőlt hétfőn

Belföld - 2018-10-29

- Az országos és a fővárosi napi melegrekord is megdőlt hétfőn. Egy Csongrád megyei településen 27 foknál is melegebb volt, és több mint 10 fokkal melegebb volt az országban az ilyenkor szokásosnál - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn Facebook-oldalán.

Eddig október 29-én Szerepen volt a legmelegebb, ahol 1923-ban 25,9 Celsius-fokot mértek. Most több mint egy fokkal melegebb volt, a Csongrád megyei Kübekházán 27,1 fokra melegedett a levegő.

A fővárosban 90 éves rekord dőlt meg. 1928 óta 23,5 fok volt a napi fővárosi rekord. Most Budapesten két mérőhely - a II. kerületben és Újpesten - is 24,3 fokig emelkedett a hőmérséklet.

A meteorológiai szolgálat kitért arra is, hogy hétfőn az országos átlagos maximum 24 fok körül alakult, ami 11 fokkal magasabb az ilyenkor szokásos 13 foknál.

Sok eső várható a Duna vízgyűjtő területén

Belföld - 2018-10-26

A Duna vízgyűjtő területének térségében jelentősebb mennyiségű eső várható - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán pénteken.

Az előrejelzés szerint a következő napokban az Alpok térségében egy markáns hidegfront és egy mediterrán ciklon hatására helyenként akár 300 milliméternél is több csapadék hullhat. Ez - írták - "egyfelől jó hír", hiszen az elmúlt időszak szárazsága miatt nagyon hiányzott már ez a csapadékmennyiség a folyók vízgyűjtőiről. Előreláthatóan a Duna vízszintje is emelkedik.

Jobbik: semmit nem tett a kormány az egészségügy válságának leküzdéséért

Belföld - 2018-10-26

- A Jobbik szerint semmit nem tett a kormányzat az egészségügy válságának leküzdéséért; erről pénteki budapesti sajtótájékoztatóján beszélt Lukács László György országgyűlési képviselő, a párt szakpolitikusa.

Kiáll a Jobbik az európai ügyészséghez csatlakozás mellett

Belföld - 2018-10-25

A parlamentben, valamint a csalások és az uniós forrásokkal való visszaélés elleni európai kezdeményezés támogatásával is kiáll Magyarország európai ügyészséghez csatlakozása mellett a Jobbik - mondta Bana Tibor alelnök csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

DK: a határon túl élők ne szavazhassanak a magyar EP-választáson!

Belföld - 2018-10-24

A Demokratikus Koalíció (DK) határozottan ellenzi, hogy az Európai Unión kívül élő magyar állampolgárok szavazhassanak a jövő évi európai parlamenti (EP-) választáson.

Október 23. - Az Európai Ügyészséghez csatlakozásért tüntettek Budapesten

Belföld - 2018-10-23

Az Európai Ügyészséghez csatlakozásért tüntettek ellenzéki pártok és civilek kedden, az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján Budapesten, a Bem József téren.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a rendezvényen szervezőként felszólalva elmondta, ha sikerül egymillió támogató aláírást összegyűjteniük, a kormány csatlakozni fog az Európai Ügyészséghez. Ez nem az uniós támogatások leállítását, hanem a korrupció visszaszorítását eredményezi majd - tette hozzá.

Az ellenzéki képviselő bejelentette, hogy az aláírásgyűjtő standokon hamarosan a kilakoltatások leállításáért is támogatásokat gyűjtenek majd.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármestere szerint csak összefogással lehet megdönteni az "Orbán-rendszert". "Háromezer-kétszáz Hódmezővásárhelyre van szükség a pártállam legyőzéséhez a jövö évi önkormányzati választáson" - mondta.

Hűvösebb és szelesebb idő várható a jövő héten

Belföld - 2018-10-21

- Hűvösebb, szelesebb idő várható a jövő héten. Napsütés is lehet, de többször várhatóak záporok is. Helyenként 0 fok is lehet majd, s napközben is csak 10 fok körül alakulnak a maximumok, de a hétvégén néhol ismét 20 fokig melegedhet a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

MSZP: az oktatás az ország gazdasági ereje és kulturális szintje alatt teljesít

Belföld - 2018-10-21

Az MSZP szerint a magyar oktatás mélyen az ország gazdasági ereje és kulturális szintje alatt teljesít.

Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő, a párt választmányának elnöke vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a tudásválságon túl olyan mély morális válságot okozott az oktatásban az Orbán-kormány, amelyben "nem hogy tanítani és nevelni nem lehet, hanem már létezni is szinte lehetetlen".

Példaként egy budafoki gimnázium 12 tanárának felmondását és a budapesti Farkasréti Általános Iskola igazgatójának lemondását említette, továbbá a válságtünetek között említette a tanárhiányt is.

Kunhalmi Ágnes egy friss felmérésre hivatkozva azt mondta: tíz családból négy el szeretné vinni gyermekét az állami oktatásból.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc

Belföld - 2018-10-21

- 1956 októberében Magyarországon békés tüntetéssel kezdődő, fegyveres felkeléssel folytatódó forradalom bontakozott ki a Rákosi Mátyás nevével összefonódó kommunista diktatúra és a szovjet megszállás ellen. 1990 májusa óta a forradalom október 23-i kezdőnapja Magyarország nemzeti ünnepe. Az MTVA Sajtóadatbankjának összeállítása:

A budapesti műegyetemisták 1956. október 22-i nagygyűlésükön 16 pontban foglalták össze követeléseiket, másnapra pedig tüntetést szerveztek akaratuk nyomatékosítására és a lengyel munkástüntetések iránti szolidaritás kinyilvánítására. A követelések között szerepelt a szovjet csapatok kivonása Magyarországról, új kormány létrehozása Nagy Imre vezetésével, a magyar-szovjet kapcsolatok felülvizsgálata, általános, titkos, többpárti választások, teljes vélemény- és szólásszabadság, szabad rádió.

A Magyar Nemzeti Bankot (MNB) bírálták az ellenzéki vezérszónokok

Belföld - 2018-10-18

A jegybank 2017-es üzleti jelentésének és beszámolójának vitájában csütörtökön az Országgyűlésben éles vita alakult ki.

Trócsányi: a Sargentini-jelentés miatt az Európai Unió Bíróságához fordult a kormány

Belföld - 2018-10-17

A kormány az Európai Unió Bíróságához fordult szerdán, mert vitatja a Sargentini-jelentés európai parlamenti (EP) elfogadásának szabályszerűségét - jelentette be Trócsányi László igazságügy-miniszter Budapesten, sajtótájékoztatón.

Benyújtotta népszavazási kezdeményezéseit az MSZP és a Párbeszéd

Belföld - 2018-10-17

Benyújtotta a miniszterelnök, a miniszterek és az államtitkárok kiemelt egészségügyi ellátásának megszüntetéséről szóló népszavazási kezdeményezéseit az MSZP és a Párbeszéd szerdán.

Korózs Lajos, az MSZP országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón felidézte, a múlt héten a népjóléti bizottságban amellett érvelt, hogy "amikor ilyen gyalázatos helyzetben van az egészségügy", ne járjon VIP-ellátás a kormánytagoknak, de javaslatát a fideszes többség leszavazta.

Kövér László kizárta a parlamenti ülésről az LMP képviselőit

Belföld - 2018-10-15

Ungár Péter a felsőoktatás fizetőssé tétele ellen szólalt fel, párttársai pedig Orbán-idézetekkel tiltakoztak.

Orbán Viktor korábbi, tandíjellenes mondatait tették táblákra az LMP-sek, ezt emelték a magasba, miközben Ungár beszélt. Ezek az idézetek emelkedtek a magasba többek között:

„A tandíjnak ellensége vagyok és az is maradok." (Orbán Viktor 2012-ben.)

„Beszéljünk ismét egyenesen. A tandíj a magunkfajtákat kirekeszti az egyetemekről. (Orbán 2008-ban.)