Belföld

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 5818 találatból.

Választás 2018 - Több mint háromezren regisztráltak eddig külképviseleti szavazásra

Belföld - 2018-02-04

Eddig 3187-en vetették föl magukat a külképviseleti névjegyzékbe az április 8-i országgyűlési képviselő-választásra, a legtöbben, 427-en Londonban szeretnének szavazni.

Azok a magyarországi lakhellyel rendelkező választópolgárok, akik a választás idején nem tartózkodnak Magyarországon, az ország külképviseletein voksolhatnak, ehhez március 31-én 16 óráig kell a magyarországi lakóhelyük szerinti jegyzőtől kérniük felvételüket a külképviseleti névjegyzékbe.

Választás 2018 - A Jobbik eltörölné a nyelvvizsga-követelményt a felsőoktatási felvételinél

Belföld - 2018-02-01

A Jobbik eltörölné a nyelvvizsga-követelményt a felsőoktatási felvételinél, és azt csak akkor állítaná vissza, ha az oktatási rendszer képes lesz mindenkit megfelelően idegen nyelvekre tanítani.

Dúró Dóra, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatón példaként említette, hogy az angol nyelv tanulását mindenki előtt elérhetővé tennék kis csoportokban, kommunikációs központú oktatással.

A Jobbik politikusa szerint erre azért is szükség lenne, mert egy OECD-felmérés szerint Magyarországon tovább romlott a szegény gyermekek oktatási rendszeren keresztüli felemelkedésének esélye.

OBT-elnök: az új bírói tanácsot a változás igénye hozta létre

Belföld - 2018-01-30

Az új összetételű Országos Bírói Tanácsot (OBT) a változás igénye hozta létre - mondta Hilbert Edit, a testület elnöke az OBT keddi budapesti alakuló ülésén, amelyen számos felszólaló hangsúlyozta a bírói függetlenség és a hatalommegosztás fontosságát.

A testület elnöke kiemelte: az OBT-nek rendkívül fontos hatáskörei vannak, így például felügyeli a központi bírósági igazgatást, a - Handó Tünde által vezetett - Országos Bírósági Hivatalt és maga is közreműködik a bírósági igazgatásban. A hatalommegosztás tehát a bírói szervezetben is érvényre jut - mutatott rá.

Átlátható, kiszámítható, nyugodt, stabil bírósági működésre van szükség - fűzte hozzá Hilbert Edit, aki a Budapest Környéki Törvényszék elnöke, az új OBT választott tagja és leghosszabb bírói szolgálati viszonya révén első soros elnöke. (A 15 tagú testület tagjai félévenként, bírói szolgálati viszonyuk hosszának sorrendjében váltják egymást az elnöki székben.)

DK: hány bűnöző kapott magyar állampolgárságot?

Belföld - 2018-01-29

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul Pintér Sándor belügyminiszterhez, hogy megtudja, az egyszerűsített honosítás révén hány külföldi bűnöző jutott magyar állampolgársághoz.

Varju László, a párt alelnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kormányzati bejelentések szerint az új magyar állampolgárok száma meghaladja az egymilliót. Az egyszerűsített honosítás révén viszont tízezrével érkezek olyanok, akiknek soha semmi közük nem volt a magyarsághoz - állította a független képviselő.


Jövő csütörtökre ismét összehívja a nemzetbiztonsági bizottságot a testület elnöke

Belföld - 2018-01-29

Jövő csütörtökre ismét összehívja az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke.

Az ellenzéki politikus hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta, a bizottság napirendjén olyan kérdések szerepelnek majd, amelyek a teljes magyar közéletet érintik, segítik a tisztán látást a magyar állampolgároknak.

Kifejtette: a testület előző ülésére nem ment el Orbán Viktor miniszterelnök, hogy bemutassa bizonyítékait a "Soros-terv" létezéséről, és nem sokat tudni az 1300 Magyarországra befogadott emberről sem.

Modern városok: 327 milliárd forint jut Miskolc és térsége fejlesztésére

Belföld - 2018-01-29

Ipari, idegenforgalmi, közbiztonsági és infrastrukturális fejlesztések valósulnak meg állami forrásból a Modern városok program keretében Miskolcon és térségében, mintegy 327 milliárd forint értékben - közölte Kósa Lajos a diósgyőri várban tartott sajtótájékoztatón, hétfőn.

A megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter elmondta: a programnak köszönhetően elkészül Miskolctól a magyar-szlovák államhatárig az M30-as autópálya, amely közvetlen összeköttetést jelent a borsodi megyeszékhely és Kassa között, miután Kassától a határig már megépült a sztráda szlovákiai szakasza.

A nemzetstratégiai szempontból kiemelt fontosságú, 2022-ig elkészülő gyorsforgalmú út kivitelezése összességében 240 milliárd forintba kerül - tette hozzá.

A Fidesznek fontosabb a pluszszavazat és a pénz, mint a magyarok biztonsága

Belföld - 2018-01-28

Ha valóban egy szó sem igaz tegnapi közleményünkből, akkor néhány kérdést meg kell válaszolnia a Fidesznek, a Belügyminisztériumnak és Orbán Viktornak, aki újabb levélben hazudja azt a magyaroknak, hogy mindent megtesz a biztonságuk érdekében.

Miért mondta Altusz Kristóf helyettes államtitkár, hogy a kormány titokban befogadott 1300 menekültet?

Miért adott ki a Rogán Antal vezette propagandaminisztérium olyan pénzügyi beszámolókat, amelyek szerint 75 milliárdot költöttek el gyűlöletkampányra?

Miért adott ki olyan statisztikát a Pintér Sándor vezette Belügyminisztérium, amely szerint 20 ezer gazdasági bevándorló kapott letelepedési engedélyt pénzért?

Egyre kétségbeesettebbek a szocialisták - reagálás az MSZP közleményére

Belföld - 2018-01-27

A szocialisták reménytelen helyzetükben egyre kétségbeesettebb és hazug akciókkal próbálkoznak. Közleményükből egy szó sem igaz. A Fidesz-kormány a bevándorlás kezdete óta elkötelezett az ország biztonságának megvédésében, nem fogadott be egyetlen migránst sem, ukrán és orosz bűnözőket pláne nem

Választás 2018 - ÁSZ: 472 médium jelezte, hogy politikai hirdetést tenne közzé

Belföld - 2018-01-26

- Az országgyűlési képviselők április 8-ai választása előtti kampányban 472 médium tehet közzé politikai hirdetést, ennyien juttatták el ugyanis a törvényben meghatározott határidőig árjegyzéküket az Állami Számvevőszékhez (ÁSZ) - közölte a számvevőszék pénteken.

Választás 2018 - Az NVB elfogadta az országos lista kiesésével kapcsolatos iránymutatását

Belföld - 2018-01-26

- Elfogadta az országos lista kiesésével kapcsolatos iránymutatását pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). A testület jogértelmezése szerint törölni kell a párt országos listáját, ha egy vagy több jelölt kiesése miatt a szavazás megkezdéséig bármikor nem éri el a törvényben foglalt minimumot.

Az április 8-ai parlamenti választáson országos pártlistát az a párt állíthat, amely legalább kilenc megyében és a fővárosban, legalább 27 egyéni választókerületben önálló jelöltet állított.

OGY - Kivonultak a kormánypárti képviselők a nemzetbiztonsági bizottság üléséről

Belföld - 2018-01-25

- Kivonultak a kormánypárti képviselők az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának csütörtöki rendkívüli üléséről, így a testület határozatképtelen volt.

Szél Bernadett szerint a kormánypárti politikusok "megpuccsolták" a testület munkáját. Azt mondta, Kövér László házelnökhöz fordul az ügyben, és szeretné, ha az igazságügyi bizottság is véleményezné a nemzetbiztonsági bizottságban történteket.

Jobbik: a kormánypártok megpróbálják ellehetetleníteni a parlamenti munkát

Belföld - 2018-01-24

A Jobbik frakcióvezetője szerint a kormánypártok megpróbálják ellehetetleníteni a parlamenti munkát.Volner János erről szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, a Házbizottság ülését követően beszélt.

Modern városok - Kósa: 224 milliárd forint értékű a Szolnokot érintő fejlesztés

Belföld - 2018-01-23

Mintegy 224 milliárd forint értékű a Szolnokot érintő Modern városok program (MVP), ebből a legnagyobb az M4-es gyorsforgalmi úthálózat fejlesztése - mondta a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter kedden, a terveket bemutató országjárása szolnoki állomásán.

Modern városok - Kósa: a megyei jogú városok fejlesztése a vidéki Magyarország programja

Belföld - 2018-01-23

A vidéki Magyarország programjának nevezte a megyei jogú városok fejlesztését célzó Modern Városok Programot Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter kedden Debrecenben, a terveket bemutató országjárásának első állomásán.

A miniszter utalt arra, hogy a 23 megyei jogú városban kétmillió ember él, de a települések környezetét tekintve sokkal több embert érintenek a fejlesztések, ezért a Modern Városok Programja a vidéki Magyarország programja.

A programban 250 projektet támogatnak összesen 3500 milliárd forint fejlesztési forrással, amiből eddig - tervezésre, projekt-előkészítésre - 600 milliárdot már megkaptak az önkormányzatok - mondta Kósa Lajos, hozzátéve: ez azt jelenti, hogy időarányosan jól áll a program végrehajtása.

Papp László, Debrecen polgármestere hozzátette: a rendszerváltás óta először fordult elő, hogy az önkormányzatok maguk határozhatták meg a fejlesztési elképzeléseiket, amiért köszönetet mondott a kormánynak.

Kósa Lajos és Papp László is kiemelte a debreceni program elsőként megvalósult elemét, a helyi menekülttábor 2015 decemberi bezárását.

A miniszter szerint a Modern Városok Programban az egyetemi innováció-fejlesztési programok vannak a legjobb helyzetben, a Debreceni Egyetem (DE) például 18 projektre az elnyert 21 milliárd forintból 20 milliárdot már megkapott, további 3,7 milliárdot pedig az innovációs pláza infrastrukturális beruházására utaltak át.

Hozzátette: a programban a legnagyobb fejlesztési értéket a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. beruházásában megvalósuló debreceni főpályaudvar jelenti. Mivel az építőanyagok árának emelkedése miatt a kivitelezői ajánlat magasabb a tervezettnél, a kormány új értékbecslést kért, változatlan műszaki tartalommal - magyarázta Kósa Lajos.

A tárca nélküli miniszter a

Minimálbért ígér a közmunkásoknak a DK

Belföld - 2018-01-23

A Demokratikus Koalíció azt ígéri, hogy kormányra kerülve a minimálbér szintjére emeli a közmunkások fizetését.

Varju László keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterre hivatkozott, aki korábban azt mondta, hogy a minimálbér és a közmunkások bére közötti különbség arra fogja ösztönözni a közmunkásokat, hogy a versenyszektor irányába mozduljanak el.

A független képviselő szerint azonban a közmunka jelenlegi formájában nem alkalmas arra, hogy visszavezesse az embereket a munkaerőpiacra.

Vona: összeomlott a Fidesz migrációs politikája

Belföld - 2018-01-22

A Jobbik elnöke szerint összeomlott a Fidesz migrációs politikája.

Vona Gábor hétfői budapesti sajtótájékoztatóján hazugsággal vádolta a kormányt az elmúlt három évben oltalmazotti státuszt kapó 2300 emberrel kapcsolatban. Az internetes N1 televízióra hivatkozva azt mondta: kiderült, hogy az érintettek nem koptok, nem gyerekek, "nem illedelmesen kopogtak", nem is világították át őket. Nem kevés számban van köztük a társadalomra veszélyes bűnöző, aki alkalmatlan a beilleszkedésre - tette hozzá.

Választás 2018 - Az Együtt visszalépteti egyéni jelöltjeit Szél Bernadett és Hadházy Ákos javára

Belföld - 2018-01-22

Egyoldalúan visszalépteti egyéni jelöltjeit az LMP két társelnöke, Szél Bernadett és Hadházy Ákos javára az Együtt - tudatta az ellenzéki párt hétfőn.

Közleményükben úgy fogalmaztak, Szél Bernadett és Hadházy Ákos már bebizonyította, hogy hiteles kihívója a fideszes jelöltnek, képes legyőzni, ezért nem szabad a választókerületükben más jelöltet indítania az ellenzéknek. Az Együtt arra kér minden demokratikus ellenzéki pártot és civil szervezetet, hogy a Fidesz ellen induló egyetlen jelöltként támogassák Szél Bernadettet és Hadházy Ákost.

A DK-Szolidaritás az NGM előtt tiltakozott az ukrán állampolgároknak adott nyugdíj ellen

Belföld - 2018-01-21

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) épülete előtt tiltakozott vasárnap a DK-Szolidaritás szövetség az ellen, hogy - állításuk szerint - több tízezer ukrán állampolgár kap magyar nyugdíjat.

Székely Sándor, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke, a DK-Szolidaritás országgyűlési képviselőjelöltje sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a folyamat 2010 óta gyorsult fel és a betelepülők nagy része csak papíron él Magyarországon.

Diákok ezrei tüntettek Kossuth téren

Belföld - 2018-01-19

Több mint 10 ezren jelezték vissza, hogy részt vesznek a diáktüntetésen. A szervezők, és több fővárosi gimnázium diákja délelőtt még egy fórumon találkoztak, ahol megvitatták a legfontosabb kérdéseket. Két forgatókönyvet látnak ugyanis maguk előtt, a kormány vagy meghallgatja a követeléseiket, és meghozza szükséges jogszabályi intézkedéseket, vagy nyíltan felvállalják, hogy nem kíváncsiak a diákok véleményére, de már erre az esetre is van tervük.

Az egész napos tüntetés három diák ötlete volt, a kezdeményezést a Független Diákparlament karolta fel azután, hogy tavasszal 80 pontos javaslatcsomagokat küldtek az Emberi Erőforrások Minisztériumának, de érdemi választ nem kaptak. Most arra kérik társaikat, pénteken ne menjenek iskolába

Átadták a Raoul Wallenberg-díjakat

Belföld - 2018-01-17

Átadták a Raoul Wallenberg-díjakat szerdán Budapesten. A vészkorszakban magyar zsidók ezreit a deportálástól megmentő svéd diplomatáról nevezett elismerést azok vehették át, akik bátor kiállásukkal, életútjukkal példát tudnak mutatni a közéletben.

Az idei díjazottak: Déri Ildikó, a Gandhi Gimnázium korábbi igazgatója, Fritz Zsuzsa, a Bálint Ház Igazgatója, Incze Zsuzsa, a Csellengők című tévéműsor szerkesztője, Kamarás István író, szociológus, Landauer Attila kisebbségkutató, nyelvész, Rózsahegyiné Juhász Éva, a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium vezetője és Pusztadobos önkormányzata.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza