Belföld

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 6508 találatból.

Budapesten a jövő hétfőtől az üzletekben, boltokban, piacokon, taxikban is kötelező lesz az arc eltakarása

Belföld - 2020-04-21

Jövő hétfőtől a fővárosi közösségi közlekedés járatai mellett a budapesti üzletekben, boltokban, piacokon, bevásárlóközpontokban, valamint a taxikban is kötelező lesz az arc eltakarása a koronavírus-járvány megfékezés érdekében - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester kedden a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Koronavírus - Intézményvezető: mindvégig volt orvosa a Pesti úti idősotthonnak

Belföld - 2020-04-20

A Főpolgármesteri Hivatal közlése szerint a Pesti úti idősotthon vezetője a fővárosi főjegyzőhöz címzett e-mailjében "cáfolja az orvosi ellátással kapcsolatban megfogalmazott hamis vádakat".

Skultéti József intézményvezető - a koronavirus.budapest.hu oldalon hétfőn közzétett - e-mailjében azt írta: "intézményünknek a járványveszélyt megelőzően és a járvány időszakában is mindvégig volt főállású orvosa", "az ellátottak ápolása, a szolgáltatóval kötött szerződésnek megfelelően az orvosi felügyelet mindvégig biztosított volt".

DK: a kormány pótolja a kieső helyi iparűzésiadó-bevételeket!

Belföld - 2020-04-19

A Demokratikus Koalíció (DK) és a Magyar Liberális Párt (Liberálisok) felszólítja a kormányt, hogy pótolja az önkormányzatok koronavírus-járvány miatt kieső helyi iparűzésiadó-bevételeit - mondta Bősz Anett, a DK frakcióvezető-helyettese, a Liberálisok elnöke vasárnap online sajtótájékoztatón.

Érettségi:május 4-től írásban

Belföld - 2020-04-16

A kormány az érettségi vizsgák időpontját a járványügyi szempontok alapján határozta meg, ezért döntött a mielőbbi, május 4-i kezdés mellett - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön.

MSZP: a GDP 3 százalékát sem éri el a kormány gazdaságélénkítő csomagja

Belföld - 2020-04-09

A kormány állításával szemben nem érik el a GDP három százalékát sem a koronavírus-járvány miatt bejelentett gazdaságpolitikai intézkedések - mondta az MSZP elnökhelyettese csütörtökön.

Szakács László a pártja Facebook-oldalán követhető online sajtótájékoztatón azt mondta, elégtelen a kormány gazdaságpolitikai csomagja, nem vonatkozik például a nyugdíjasokra és a munkanélküliekre sem.

Költségvetési átcsoportosítások a vidéki önkormányzatoknál

Belföld - 2020-04-07

Zalaegerszegen Balaicz Zoltán polgármester - minden párttal, frakcióval és képviselővel egyeztetve - módosította a város idei költségvetését. A városvezető kedden a közösségi oldalán számolt be arról, hogy a városi fesztiválokra és rendezvényekre szánt összegekből 50 millió forintos járványügyi védekezési költségvetési alapot hozott létre, továbbá április 1-jéig visszamenőleg 50 százalékkal csökkentette az önkormányzati tulajdonban lévő üzlethelyiségek bérleti díját a korlátozások miatt érintett bérlőknek, vállalkozóknak. A polgármester jelezte azt is, hogy a koronavírus-járvány következményeként bezáró üzletek és leálló gyárak miatt jelentősen csökken az iparűzésiadó-bevétel, ez pedig egy teljesen új, lecsupaszított városi költségvetés készítését teszi hamarosan indokolttá.

Debrecenben is megkezdődött a város idei költségvetésének az átdolgozása - közölte az önkormányzat szóvivője. Iván Aurél példaként említette, hogy csupán a gépjárműadó elvonása miatt 720 millió forinttal csökken a költségvetés bevétele. Az átdolgozás fontos szempontjának nevezte, hogy nem csökkenhetnek a városüzemeltetésre tervezett kiadások, az út- és közterület-fejlesztések, és a zöldváros-program a korábbi tervek szerint folytatódik

Koronavírus - MSZP: a kormány folyamatosan 2-3 hetes késésben van

Belföld - 2020-04-07

Az MSZP szerint a kormány folyamatosan 2-3 hetes késéssel reagál a koronavírus-járvány okozta gazdasági válságra, ami miatt már mintegy 100 ezer magyar munkavállaló vesztette el állását.

Palkovics: az akcióterv legfontosabb eleme a munkahelyek védelme

Belföld - 2020-04-06

Az Orbán Viktor miniszterelnök által hétfőn bejelentett gazdaságvédelmi akcióterv legfontosabb eleme a meglévő munkahelyek védelme a koronavírus-járvány idején - jelentette ki Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az M1 aktuális csatornán hétfő este.

Kevesli a gazdaságvédelmi intézkedéseket az ellenzék

Belföld - 2020-04-06

Az ellenzéki pártok egységesen bírálták, kevésnek és gyengének nevezték a kormány eddigi, a koronavírus-járvány elleni fellépést szolgáló gazdaságvédelmi intézkedéseit. Hétfőn az MSZP, a DK, a Jobbik, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum közösen tartott sajtótájékoztatót a témában.

Lukács László György, a Jobbik képviselője azt mondta, hogy a parlament egy olyan salátatörvényt fog tárgyalni, aminek számos eleme nem kapcsolódik a koronavírus-járványhoz. Semmi köze a védekezéshez annak, hogy hogyan titkosítanak egy hatalmas beruházást, hogy hogyan kaphatnak a "földesurak" lehetőséget a birtokaik kiterjesztésére, vagy az, hogy egy kormányközeli embernek ingatlanokat akarnak adni - jelentette ki.

Orbán: annyi munkahelyet kell létrehozni, amennyit a vírus tönkretesz

Belföld - 2020-04-06

A kormány által kidolgozott gazdaságvédelmi akcióterv célja, hogy annyi munkahelyet hozzanak létre, amennyit a koronavírus tönkretesz - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az M1 aktuális csatornán sugárzott nyilatkozatában. Hangsúlyozta: egyetlen magyar sincs egyedül. Bejelentett továbbá egy bértámogatási programot, a 13. havi nyugdíj visszaépítését, a kiemelt nemzetgazdasági ágazatok újraindítását, valamint azt, hogy több mint 2000 milliárd forint értékben biztosítanak támogatott hitelt vállalatok finanszírozására.

A cél az, hogy amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, annyi munkahelyet hozzunk létre - mondta Orbán Viktor, úgy fogalmazva: nehéz időket élünk, de egyetlen magyar sincs egyedül. "Sikerülni fog, ha vigyázunk egymásra" - hangoztatta.

Közölte, a gazdaságvédelmi akciótervet három ütemben hajtják végre. Az első ütemen már túl vagyunk - emlékeztetett -, ide tartoztak a tb-járulék-csökkentések, a katásoknak nyújtott segítség és a bankhitelek törlesztésének felfüggesztése is.

Hétfőn megindítják a második szakaszt

Jobbik: sarcolás helyett támogatni kell az önkormányzatokat

Belföld - 2020-04-05

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy sarcolás helyett támogassa az önkormányzatokat, amelyek oroszlánrészt vállalnak a koronavírus-járvány elleni védekezésben - mondta a párt alelnöke vasárnap, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.

Dudás Róbert úgy fogalmazott, a települések joggal várják az állam támogatását a járvánnyal összefüggésben, hiszen saját költségvetésük terhére vállalják a közterületek fertőtlenítését, védőfelszerelések beszerzését, készítését, valamint szociális ellátásokat.

Meghalt két beteg és 733-ra emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

Belföld - 2020-04-05

Meghalt két 80 év feletti idős beteg, és 733-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - írta a koronavirus.gov.hu vasárnap reggel.Azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, de 66-ra emelkedett a gyógyultak száma is.

Orbán Viktor: annyi munkahelyet fogunk létrehozni, amennyit a koronavírus elpusztít

Belföld - 2020-04-04

A magyar munkaalapú gazdaságra, a munkahelyek megvédésében szerzett magyar tapasztalatokra hívta fel a figyelmet Orbán Viktor miniszterelnök abban a válaszlevélben, melyet az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) főtitkárának írt - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton.

Luca Visentini a napokban egy nyílt levélben aggodalmát fejezi ki azokkal az intézkedésekkel kapcsolatban, amelyekkel a magyar kormány enyhítené a koronavírus-járvány miatt várható gazdasági károkat.

Gulyás: a kormány elvon és átcsoportosít a tárcáktól 1345 milliárd forintot

Belföld - 2020-04-04

A kormány magán kezdte a koronavírus-járvány miatt szükséges takarékosságot, így elvon és átcsoportosít a minisztériumoktól összesen 1345 milliárd forintot - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton az online kormányinfón.

663 milliárd forint kerül a járványügyi alapba

Belföld - 2020-04-04

A koronavírus-járvány elleni védekezési alapba 663 milliárd forintot tesz a kormány, abba be kell fizetni az idei párttámogatások 50 százalékát, a multinacionális láncokat terhelő kereskedelmi adót, a pénzügyi szektor hozzájárulását és a gépjárműadó önkormányzatoknak járó részét - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton az online kormányinfón.

Gulyás Gergely ismertetése szerint a párttámogatások 1,2 milliárd forintot tesznek ki, a multinacionális láncokat terhelő adó 36 milliárd forintot jelent, a bankoktól 55 milliárd forintot várnak.

Orbán: ne adjuk fel céljainkat!

Belföld - 2020-04-03

- Idén minden egészségügyi dolgozónak 500 ezer forintos pluszjuttatást biztosítanak - jelentette be Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A Párbeszéd válságkezelő alapjövedelem bevezetését javasolja

Belföld - 2020-04-03

A Párbeszéd egy válságkezelő alapjövedelem bevezetését követeli annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány alatt senkinek ne kelljen havi 100 ezer forintnál kevesebb jövedelemből élnie - mondta az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese pénteken, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.

- Párbeszéd: a kormány ne adjon be olyan törvényeket, amelyeknek nincs közük a járvány elleni védekezéshez!

Belföld - 2020-04-02

A Párbeszéd arra szólította fel a kormányt, hogy ne nyújtson be olyan törvényeket a parlamentnek, amelyeknek semmi közük sincsen a koronavírus-járvány elleni védekezéshez.

Az MNB 250 milliárd forint osztalékot befizet a költségvetésbe

Belföld - 2020-04-02

- Kiemelkedő, 254,7 milliárd forint nyereséget ért el 2019-ben a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Logisztikai szervezetek intézkedéseket kérnek az árufuvarozás érdekében

Belföld - 2020-04-01

- A logisztikai szervezeteket tömörítő Logisztikai Egyeztető Fórum (LEF)szerint sürgős intézkedésekre van szükség annak érdekében, hogy a védekezésben, a lakosság ellátásában, valamint a gazdasági működés fenntartásában nélkülözhetetlen szerepet betöltő logisztikai ágazat ne kerüljön már rövidtávon az összeomlás szélére.

Közleményében a LEF közölte, hogy öt pontban foglalta össze a legégetőbb feladatokat, megoldási lehetőségeket.

Rámutattak arra, hogy a kifizetetlen számlák által okozott körbetartozás, a sofőrök csoportos felmondása, a határellenőrzés miatti többórás várakozás, a gépjárművezetők karanténba zárása körüli anomáliák már most súlyos problémákat okoznak az iparágnak, miközben a létfontosságú szállítmányok - élelmiszer, gyógyszer, védőfelszerelés - mennyisége folyamatosan nő.