Belföld

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 5562 találatból.

Áder az 1867-es kiegyezést ajánlotta a politikusok figyelmébe

Belföld - 2017-05-08

Drámai mértékűnek nevezte a politikai közbeszéd állapotának romlását Áder János köztársasági elnök, ezért az 1867-es kiegyezést ajánlotta követendő történelmi példaként az újraválasztását követő ünnepélyes eskütétele alkalmából elmondott beszédében hétfőn az Országgyűlésben.

Áder János az elmúlt hónapok politikai közbeszédéről szólva úgy fogalmazott: meggyőződése, "ha így megy tovább, mindent lerombolunk abból, amit 1990 óta közösen felépítettünk. Mindent megkérdőjelezünk. Minden - akárcsak hallgatólagos - megállapodást semmibe veszünk. Minden határt átlépünk."

Hűtlen kezelés bűnsegédként Püspökladányban

Belföld - 2017-05-04

Előzmények: A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának Gazdaságvédelmi Osztálya jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miattindított eljárást. A Berettyóújfalui Járási Ügyészség vádirata szerint a vádlott a néhai A.S.által elkövetett bűncselekményhez nyújtott segítséget. A.S. 2006-2010 között Püspökladány polgármestere volt, illetve 2008-tól országgyűlési képviselő. A város képviselőtestülete felhatalmazta arra, hogy több pályázat felelőse legyen.

A vádirat szerint A.S. 2008. március 3-án kötött vállalkozási szerződést a K. Zrt-vel, amelyet az ügyvezető felhatalmazása alapján a vádlott írt alá. A szerződés szerint 5 000 000 Ft + áfa megbízási díj fejében, 2008. március 14-i teljesítési határidővel a Püspökladányi Gyógyfürdő III. fejlesztési üteméhez kapcsolódóan előzetes megvalósíthatósági tanulmányt kellett a cégnek elkészítenie.

A.S. 2008. március 14-én kiállította a teljesítési igazolást, a K. Zrt. 2008 szeptember 15-én számlázott az önkormányzat részére, szeptember 22-én elkészült az érvényesítési nyomtatvány, a polgármester aláírta a kifizetéshez szükséges utalványt és még aznap a hivatal át is utalta a bruttó 6 000 000 forintot.

A vádirat azt tartalmazza, hogy a tanulmányt valójában az önkormányzat két dolgozója készítette el, már a vállalkozási szerződés aláírását megelőzően.

Több mint 9 milliárdot fordíthatnak jövőre hajléktalanellátásra

Belföld - 2017-05-03

- Hajléktalanellátásra a jövő évi költségvetési törvényjavaslatban több mint 9 milliárd forint szerepel - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkársága szerdán az MTI-vel.

Az államtitkárság a javaslat keddi benyújtását követően közölte: 8 milliárd forint jut az ellátórendszer működtetésére, 540 millió pedig az utcai szolgálatok fenntartására.

Pártok-LMP LMP: már a parlamentben is küzdeni kell a véleményszabadságért

Belföld - 2017-05-03

- Őrületnek minősítette az LMP frakcióvezetője a parlamenti felszólalások szemléltető elemeivel kapcsolatos vitákat. Szél Bernadett szerint ezek azt bizonyítják: az ellenzéki képviselőknek már a parlamenten belüli véleményszabadságukért is meg kell küzdeniük.

Szél Bernadett szerdai budapesti sajtótájékoztatóján közölte: az Országgyűlés Igazságügyi bizottságától kér állásfoglalást a házszabály, valamint az országgyűlési törvény azon értelmezésére, mi minősül szemléltetésnek. Azt szeretné, a bizottság mondja meg Kövér László házelnöknek, hogy "hol vannak a határok", hogy a képviselői szólásszabadságot csak a feltétlenül szükséges mértékben, az alapvető jogok tiszteletben tartásával lehessen korlátozni.

Szerinte erre azért is szükség van, mert az adózók nem azért fizetik a képviselőket, hogy felesleges dolgokról vitázzanak. Felidézett egy házbizottsági ülést, amelynek témái csupán arra szorítkoztak: felmutatható-e egy felszólalás során Puskás Öcsi szurkolói sálja, illetve Áder János államfő elhelyezheti-e a képviselők asztalán az ötéves tevékenységéről szóló beszámolóját.

Emlékeztetett arra is, amikor az LMP előzetes kérése ellenére Kövér László nem engedélyezte illusztráció felmutatását a budapesti fakivágásokról. Ezzel a házelnök előzetesen cenzúrázta felszólalásukat, amelyhez nincs joga - jelentette ki Szél Bernadett.

Négy magyar projekt nyert támogatást egy bécsi magánalapítvány pályázatán

Belföld - 2017-05-02

Négy magyar szociális program nyert egyenként kétezer eurós, azaz mintegy 624 ezer forintos támogatást a társadalmi innovációt támogató bécsi Unruhe magánalapítvány SozialMarie pályázatán - közölte a szervezet kedden.

Az alapítvány 2005 óta minden évben 15 projektet díjaz. A pályázat szakértői zsűrije idén 190 Ausztriából, Magyarországról, Csehországból és Szlovákiából benyújtott projektből választotta ki az elismerésre jelölt 33 kezdeményezést. A díjra a beadás határidejéig már megvalósult, ám még nem lezárult programokkal lehetett pályázni.

Május 1. - Botka: megélhetési minimumot kell bevezetni

Belföld - 2017-05-01

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerint megélhetési minimum bevezetésére van szükség. Botka László pártja május 1-jei rendezvényén hétfőn Budapesten azt mondta, "itt az idő, hogy elzavarjuk a kormányt!", "Orbán országlásának legyen végre vége, szüntessük meg a nemzeti nyomor rendszerét!"

Szeged polgármestere szerint a jelenlegi kormány nem a nép kormánya, nem becsüli meg a melósokat, "magas ívben tesz" a bérből és fizetésből élőkre. Baloldali fordulatra, baloldali kormányzásra van szükség - hangoztatta.

Május 1. - Gyurcsány: jövőre minden választókerületben egy demokratikus ellenzéki jelölt indul

Belföld - 2017-05-01

Gyurcsány Ferenc szerint a jövő évi választáson a demokratikus ellenzéki pártok együtt fognak működni és a Fidesznek minden választókerületben csak egy demokratikus ellenfele lesz, "ha törik, ha szakad".

A Demokratikus Koalíció elnöke a párt városligeti majálisán azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnök téved, ha azt gondolja, az ellenzéki pártok közötti viták lehetetlenné teszik, hogy közös erővel forduljanak szembe vele.

Május 1. - LMP: meg fogjuk akadályozni a Városliget beépítését!

Belföld - 2017-05-01

Az LMP szerint egy közparkban nincs helye gigantikus betonépületeknek, az ellenzéki párt ezért meg fogja akadályozni a Városliget beépítését - jelentette ki a párt két fővárosi, kerületi önkormányzati képviselője hétfőn, a május 1-jei városligeti rendezvényükön tartott sajtótájékoztatón.

Moldován László VII. kerületi LMP-s képviselő, a párt ligettel kapcsolatos népszavazási kérdésének benyújtója elmondta: bebizonyítják, hogy a népszavazás nem a Fidesz kiváltsága, az embereknek joguk van dönteni az olyan horderejű kérdésekről, mint Paks II. vagy a Városliget beépítése.

Párbeszéd: a kormány törvénybe iktatja a pedagógushiányt

Belföld - 2017-04-27

A Párbeszéd Magyarországért véleménye szerint a kormány "törvénybe iktatja" a pedagógushiányt azzal a javaslattal, amelynek alapján képesítés nélküli tanárok is taníthatnának az iskolákban.

Erőss Gábor, a párt oktatási szakpolitikusa csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján külön sérelmezte, hogy a sajátos nevelési igényű gyermekeknek gyógypedagógusi képzettség nélküli tanárok oktathatnának akár készségtárgyakat is.

Nyolc és fél évre ítéltek egy magát földönkívülinek kiadó csalót

Belföld - 2017-04-27

Nyolc és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy férfit, aki magát földönkívülinek kiadva csalt ki összesen mintegy 400 millió forintot több sértettől

A táblabíróság csalás bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a jelenleg 54 esztendős vádlottat.

A 2012-es letartóztatása előtt egyéni vállalkozóként dolgozó vádlott 2000 őszén költözött Szegedre. Régiséggel kereskedett, vendéglátó ipari egységek, játékgépek üzemeltetésével is foglalkozott, majd érdekelni kezdte a bányászati tevékenység is.Bár 2004 nyarától nem rendelkezett bányászati joggal, befektetőket keresett meg a fiktív tevékenység finanszírozására. Másoknak valótlanul azt állította, hogy a Mátrában rendelkezik nagy erdőrészekkel, ott állítása alátámasztására be is mutatott területeket, de kért pénzt - egyebek mellett - falusi turizmus beindítására, halastó kialakítására, és hivatalos személyek állítólagos lefizetésére is.

Tárgyalásai során felfigyelt olyan személyekre, akik fogékonyságot mutattak spirituális tevékenységek, ezotériás kezelések és gyógymódok iránt. Nekik olyan hamis világképet vázolt fel, mely szerint ő túlvilági, illetve Földön kívüli erőkkel van kapcsolatban.

Jobbik: a kormány csak a kommunikációs térben védi a nemzeti érdeket

Belföld - 2017-04-27

A Jobbik szerint a kormány és Orbán Viktor miniszterelnök csak a kommunikációs térben lép fel a magyar érdekek mellett, a valóságban azt nem védelmezi azokat.

Bana Tibor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője beszélt erről csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján, hangsúlyozva, hogy a kormányoldal "ismét kettős beszédet folytat".

Enyhítették a halálra éheztetett agárdi kisfiú ügyében hozott elsőfokú ítéletet

Belföld - 2017-04-27

Az első fokon eljáró Székesfehérvári Törvényszék tavaly májusban tizenöt év börtönre ítélte a 2013-ban halálra éheztetett, másfél éves agárdi kisfiú anyját, apját és anyai nagyszüleit. Az elsőfokú bíróság a szülőket és a nagyszülőket társtettesként, különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölésben találta bűnösnek.

delmagyar.hu: Tíz kérdésre vár választ Lázár János az NFM-től tramtrain-ügyben

Belföld - 2017-04-26

Tíz kérdésre vár választ Lázár János a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő tramtrain-projekt megdrágulása miatt a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól (NFM), amely a MÁV-val "karöltve" készítette elő a beruházást - írta szerdán a delmagyar.hu.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt kéri a fejlesztési tárcától, hogy tisztázzák, támogatják-e a beruházást. A Hódmezővásárhely és térségének fideszes országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus kíváncsi arra, mi okozza a beruházás költségének jelentős mértékű emelkedését, illetve mi az oka az árkülönbségnek.

A miniszter választ vár arra, mennyibe kerül végül a beruházás, és ennek fedezeteként az NFM mennyi európai uniós és mennyi hazai forrással számol.

Reformáció 500 - Megnyílt az emlékév központi kiállítása a Magyar Nemzeti Múzeumban

Belföld - 2017-04-26

Ige-idők címmel megnyílt a reformáció emlékévének központi kiállítása szerdán Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeumban. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere beszédében kiemelte: hálás, hogy azokkal együtt nyithatja meg a reformáció ötszáz évét bemutató kiállítást, akik harcostársai voltak az elmúlt évtizedekben.

Az együttlét hálára kötelez, de felelősség is, hogy "ebből a jóból csináljunk együtt valami még jobbat" - fogalmazott a miniszter.

Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke arról beszélt, hogy a rendszerváltás idején "azzal a boldog reménységgel egyesültünk újra az elvesztett Európával, hogy megtaláljuk benne a kommunizmus évtizedei alatt hiányolt" európai identitást. Ehhez képest még "mindig keressük azt a mély és erős, jó értelemben radikális keresztyénséget", ami a reformáció célkitűzése is volt a forrásokhoz való visszatéréssel és a keresztyénség külső formáinak megújításával.

Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke kiemelte: a kiállítás címe jelzi, hogy Isten igéje mindig a konkrét időben szólal meg. Nem időtlen igazságok tárháza a Szentírás, Isten szava időről időre "belehasít a hömpölygő idő folyamába", mint ahogy történt 1517-ben, a reformáció kezdetén és sok más alkalommal is.

LMP: a Kúria döntése értelmében nyilvános a stratégiai partneri adókedvezmény

Belföld - 2017-04-26

A Kúria szerdai döntése értelmében nyilvánosságra kell hozni a kormánnyal stratégiai megállapodást kötött nagyvállalatoknak nyújtott adókedvezményeket. A jogi eljárás kezdeményezője, az LMP társelnöke, Szél Bernadett közleményében úgy fogalmaz: az LMP szerint az első- és másodfokú bíróság döntésének fenntartásával precedens értékű ítélet született, a kormány ugyanis nem hivatkozhat többé adótitokra a társasági adóból nyújtott adókedvezmények esetén.

Iványi Gábor: a jövő továbbra is bizonytalan

Belföld - 2017-04-25

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség még mindig "a senki földjén van", mert a technikai számát, az egyházi státuszát továbbra sem kapta vissza, a jövője bizonytalan - közölte Iványi Gábor, a testvérközösség vezetője kedden az MTI-vel, miután az Emberi Jogok Európai Bírósága hárommillió eurós (mintegy 935 millió forintos) kártérítést ítélt meg a kisegyháznak.

Az új egyházügyi törvény miatt 2012-ben kilenc Magyarországon bejegyzett kisegyház is keresetet indított. A strasbourgi törvényszék 2014-ben megállapította: a szabályozás sérti az Emberi Jogok Európai Egyezményének 9. cikkelyét - amely a gondolat-, a lelkiismereti és a vallásszabadság kérdéskörét szabályozza -, valamint a gyülekezés és egyesülés szabadságával foglalkozó 11. cikkelyben foglaltakat, de a kártérítés mértékéről akkor még nem született döntés.

"Egyik szemem sír, a másik nevet" - írta Iványi Gábor a testvérközösség számára kedvező keddi döntésre reagálva. A közleményében kifejti: egyrészt örül annak, hogy várhatóan ez év végéig a magyar állam átutalja a megítélt összeget, ugyanakkor a jövőjük továbbra is bizonytalan.

Véleménye szerint az ő sikerük a többi zsidó, keresztény és más vallású, jogfosztott egyházak számára is bátorítás lehet: van értelme küzdeniük a jogaikért.

A Jobbik elutasítja a munka törvénykönyvének módosítását

Belföld - 2017-04-24

A Jobbik elutasítja a munka törvénykönyvének tervezett módosítását - közölte Ander Balázs, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus aljasnak és munkavállaló-ellenesnek nevezte a parlament gazdasági bizottságának előterjesztését, amely szerinte a nemzetközi nagytőke érdekeit szolgálja

Szél Bernadett: az LMP meg akarja védeni a városok önállóságát

Belföld - 2017-04-23

Az LMP célja, hogy megvédje Magyarország városainak önállóságát - jelentette ki a párt társelnök-frakcióvezetője az ellenzéki párt XXXVIII. kongresszusán szombaton, Székesfehérváron.


Molnár Gyula: aki nem tüntet, azt a Fidesz fogja eltüntetni

Belföld - 2017-04-23

Az MSZP elnöke szerint Magyarországon "mindenkinek megvan a saját CEU-ja", és aki nem megy ki az utcára tüntetni, azt a Fidesz fogja előbb-utóbb eltüntetni. Molnár Gyula szombaton, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a CEU ellehetetlenítése miatt indult tüntetések mára kormányellenes tüntetésekké váltak.

Rendkívül sok az elégedetlen ember, megvan a kritikus többség ahhoz, hogy Magyarországon belátható időn belül kormányváltás legyen - jelentette ki.

Demonstrációt tartott a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Budapesten

Belföld - 2017-04-23

- Demonstrációt tartott a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Budapesten. A résztvevők az Oktogontól a Blaha Lujza téren és az Astorián keresztül az Erzsébet térre vonultak.

A "Békemenet a kormányért és Oroszországért. És minden más ellen" jelszóval meghirdetett - végig ironikus hangvételű - eseményen orosz nemzeti színű molinó mögött vonultak a résztvevők, a molinón a felirat magyar és orosz nyelven "Nem leszünk gyarmat!" volt.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út 18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza.