Belföld

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 6401 találatból.

Gulyás: a kormány 79,4 milliárd forintos egészségügyi finanszírozási csomagról döntött

Belföld - 2019-12-19

- A kormány szerdán úgy döntött, hogy összesen 79,4 milliárd forintot bocsát a kórházak részére egészségügyi fejlesztések megvalósítása és az adósságállomány csökkentése érdekében - közölte a Miniszterelnökség vezetője csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Gyurcsány Ferenc : az önkormányzat az ellenzéki politizálás új színtere

Belföld - 2019-12-18

- Az önkormányzatok az ellenzéki politizálás új színterei, sokan már azt figyelik, mennyire felkészült az ellenzék a kormányzásra - mondta Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, a párt főpolgármester-helyettesének és polgármestereinek évzáró sajtóbeszélgetésén Budapesten szerdán.

Áder János:”…. a mai napon elrendeltem a törvény kihirdetését".

Belföld - 2019-12-18

Az Országgyűlés december 11-én fogadta el a társadalombiztosítás ellátásaira jogosultakról, valamint ezen ellátások fedezetéről szóló törvényt. Az elmúlt napokban élénk vita alakult ki az új rendelkezések társadalmi hatásáról - olvasható a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján szerdán megjelent közleményben.

Néhányan azt vizionálták, hogy 700 000 ember "eshet ki" az egészségügyi ellátó rendszerből.

"Mi az igazság? Az új szabályozás alapján - úgy, mint eddig - teljes körű természetbeni egészségügyi ellátásra jogosult minden kiskorú, minden tanuló, minden nyugdíjas és minden biztosított munkavállaló" - írta az államfő. A hatályos törvények ma is biztosítják a szociálisan rászorultak, hajléktalanok egészségügyi ellátását. Ezen a most elfogadott törvény nem változtatott.

DK: "fideszes bűnszervezetek" kaptak kulturális támogatást

Belföld - 2019-12-16

A nyilvánosságra került adatok szerint milliárdokat kaptak fideszes kötődésű, sok esetben arra jogosulatlan szervezetek a kulturális tao-t helyettesítő támogatásból - jelentette ki a Demokratikus Koalíció (DK) elnökségi tagja hétfőn sajtótájékoztatóján Budapesten.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség az új tb-törvény visszavonását követeli

Belföld - 2019-12-15

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) embertelennek, a szolidaritás sárba tiprásának tartja a társadalombiztosítási (tb) ellátásról szóló, előző héten elfogadott új törvényt és ezért annak visszavonását követeli - közölte a szervezet vasárnap.

A MASZSZ közleményében kifejtette, hogy a kormány az új jogszabállyal csaknem félmillió embertől készül megvonni az orvosi ellátást. Ez a törvény beteget az orvos ellen, munkavállalót a munkáltató ellen, egészséges embert a beteg ellen fordítja - fogalmaznak, hozzátéve, Áder János köztársasági elnököt is felszólítják, ne írja alá törvényt.

Iszapömlés - Súlyosította az ítélőtábla a Győri Törvényszék ítéletét

Belföld - 2019-12-13

Hét vádlott esetében súlyosította a Győri Ítélőtábla pénteken az első fokon eljáró Győri Törvényszék ítéletét a vörösiszapperben. A táblabíróság ítélete jogerős.

Az ellenzék tiltakozik a szerdán elfogadott kulturális törvénycsomag ellen

Belföld - 2019-12-11

Négy parlamenti ellenzéki frakció - az MSZP, a DK, az LMP és a Párbeszéd - közös sajtótájékoztatón tiltakozott a szerdán a kormány kezdeményezésére elfogadott kulturális témájú törvénymódosítás ellen, amely a színházak működését is érinti.

A szocialista Hiller István a művészeti szabadság és a kulturális autonómia csorbításáról beszélt. Az Országgyűlés alelnöke, aki a törvény tárgyalásának módját méltánytalannak nevezte, úgy fogalmazott: a magyar kulturális élet fontos részleteit szabályozó törvény vitáját az este sötétjébe dugták el. Ebben van valami stílusos, mert a jogszabály "elég sötét" - értékelt.

Kijelentette, aki a színházi életet ismeri, és meg kívánja őrizni a magyar színházi élet színvonalát, az csak elutasíthatja a törvényt.

Fővárosi Közgyűlés - MSZP: nem kezdődhetnek új építkezések a Városligetben

Belföld - 2019-12-11

A fővárosi vezetés nem járul hozzá semmilyen még el nem kezdett épület megépítéséhez a Városligetben - mondta az MSZP budapesti frakcióvezetője szerdán.

Horváth Csaba a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt, sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a budapestiek az októberi önkormányzati választáson úgy döntöttek, nem támogatják a Városliget "tönkretételét", azt továbbra is közparkként kívánják megőrizni.

A szocialista politikus szólt arról is, a már megkezdett építkezések esetében hatástanulmányokat végeznek arról, hogy a teljes, vagy részleges befejezés, illetve a visszabontás jelent-e kisebb környezeti terhelést. Horváth Csaba ezzel kapcsolatban arra kérte a kormányt, ne nehezítse ezeket a vizsgálatokat és engedje be az építési területekre a főváros műszaki szakembereit.

Gy. Németh Erzsébet felügyelőbizottsági vizsgálatot rendelt el az Újszínházat érintő zaklatási ügyben

Belföld - 2019-12-10

Felügyelőbizottsági vizsgálatot rendelt el az Újszínházat érintő zaklatási ügyben a humán és kulturális területekért felelős főpolgármester-helyettes. Gy. Németh Erzsébet kedden, Facebook-bejegyzésében azt is közölte, hogy erről a lépésről tájékoztatta a színház igazgatóját, Dörner Györgyöt is.

Az Alkotmánybírósághoz fordul a Párbeszéd az országgyűlési törvény és a házszabály módosítása miatt

Belföld - 2019-12-10

A Párbeszéd arra kéri az Alkotmánybíróságot, hogy semmisítse meg az Országgyűlés működését és a képviselők jogállását érintő törvények valamint a házszabály kedden elfogadott módosításait.

OGY - A parlament bevezette a nagyszülői gyedet

Belföld - 2019-12-10

Az Országgyűlés kedden lehetővé tette, hogy a még nem nyugdíjas nagyszülők a jövő év első napjától jogosulttá válhassanak a gyermekgondozási díjra. A képviselők 189 igen szavazattal, egyhangúlag fogadták el az emberi erőforrások miniszterének erről szóló, május végén benyújtott javaslatát.

Országgyűlés-napirend előtt

Belföld - 2019-12-09

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) volt elnökéről, a nyugdíjasok helyzetéről és a nap folyamán a parlament elé került, a színházakat is érintő kulturális törvénymódosításról volt szó napirend előtt az Országgyűlésben hétfőn.

DK: Handó Tünde a bírói függetlenségének elárulója

Vadai Ágnes (DK) a bírósági vezetők az Országos Bírósági Hivatal éléről távozó Handó Tündének írott köszönőlevélből idézett, úgy értékelve: Handó Tünde a rendszerváltás utáni Magyarország bírói függetlenségének elárulója,nem dicséretet érdemelne, főleg nem alkotmánybírói széket.

Közölte, amikor ez a rendszer elbukik nem lesz vádalku, amnesztia és ejnye-bejnye.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint egy szervezeten, a bíróságon belül kizárt az árulás, a belső konfliktusokat semmiképpen sem lehet annak nevezni. Azt mondta, a bírói függetlenség azt jelenti, hogy a bírók befolyástól mentesen döntenek az egyes ügyekben. Szerinte a bírói függetlenség sérelmét az jelentené, ha a bíróság ítéletét megkísérelné valaki befolyásolni.

Felmondott Gothár Péternek a Színház- és Filmművészeti Egyetem

Belföld - 2019-12-09

- Felmondott Gothár Péternek a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE), miután az intézmény etikai bizottsága a Kossuth-díjas rendező oktatói szerződésének azonnali hatályú megszüntetését javasolta - közölte az intézmény az MTI-vel hétfőn.

Bősz Anett csatlakozik a DK parlamenti frakciójához

Belföld - 2019-12-09

Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt elnöke csatlakozik a Demokratikus Koalíció parlamenti frakciójához. A döntést az érintett Vadai Ágnessel, a DK frakcióvezető-helyettesével közösen jelentette be hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

OGY - Több mint harminc javaslat elfogadásával zárhatja idei munkáját a parlament

Belföld - 2019-12-08

Az Országgyűlés háromnapos üléssel zárja ez évi munkáját. A képviselők kedden és szerdán összesen több mint harminc javaslat elfogadásáról dönthetnek, emellett megválaszthatják az Országos Bírósági Hivatal (OBH) új elnökét és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa tagjait is.

A házelnök - parlamenti honlapon elérhető - napirendi javaslata alapján az ülés a szokásosnál korábban, hétfőn 10 órakor kezdődik napirend előtti felszólalásokkal. Szintén eltér a megszokottól, hogy az első napon kizárólag szavazásra váró előterjesztések módosító javaslatairól tárgyalnak.

Kedden ugyancsak napirend előtti felszólalásokkal indul az ülésnap, majd tizenkilenc indítványról tartanak szavazást. Ekkor várható döntés az Alaptörvény nyolcadik módosításáról, amellyel a közigazgatási bíróságok felállításának lehetőségét szüntethetik meg ellenzéki kezdeményezésre.

Dézsi Csaba Andrást jelöli Győr polgármesterének a Fidesz és a KDNP

Belföld - 2019-12-06

Dézsi Csaba András kardiológus főorvost, önkormányzati képviselőt jelöli Győr polgármesterének a január 26-i időközi polgármester-választásra a Fidesz és a KDNP - jelentette be Simon Róbert Balázs (Fidesz) országgyűlési képviselő pénteken Győrben.

Pollreisz Balázs a győri ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje

Belföld - 2019-12-04

Pollreisz Balázs, az MSZP győri szervezetének elnöke a szocialisták, a DK, a Momentum, az LMP, a Párbeszéd és a Jobbik által alkotott győri ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje - jelentették be a pártok képviselői szerdán sajtótájékoztatón, Győrben. A megyeszékhelyen január 26-án tartanak megismételt polgármester-választást, miután Borkai Zsolt polgármesteri megbízatása november 8-án lemondással megszűnt.

Pollreisz Balázs azt mondta: az ellenzéki összefogás civil jelöltet keresett, de a civil jelöltek nem merték, vagy tudták elvállalni a jelöltséget. A jelöltséget azzal vállalta el - tette hozzá -, hogy megválasztása esetén nem az MSZP, hanem az ellenzéki összefogás és a győriek érdekeit képviseli majd.

Hangoztatta, hogy programjukkal a város becsületén esett foltot szeretnék tisztára mosni.

Béremelésért és a munkaterhek csökkentéséért demonstráltak pedagógusok Budapesten

Belföld - 2019-11-30

Béremelésért és a munkaterhek csökkentéséért tartott demonstrációt a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), több az oktatás területén érdekképviseletet ellátó szakszervezet támogatásával szombaton Budapesten.

A Kossuth Lajos téren, a Parlament előtt összegyűlt tüntetők a többi között követelték a pedagógusok béremelését, a tanárok, oktatók óraszámának, munkaterheinek csökkentését, a pályakezdő pedagógusok támogatását, a hatéves gyermekek kötelező beiskolázásáról szóló szabályozás visszavonását, illetve a szakképzési törvény visszavonását.

Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke a demonstráción elmondott beszédében hangsúlyozta: amennyiben a kormány nem teljesíti a követeléseiket, januárban országos pedagógussztrájkot tartanak.

A szakszervezeti vezető elmondta: hónapokig küzdöttek, mert bíztak abban, hogy a kormánnyal folytatott tárgyalásaik eredményre vezetnek. Ám, a sikertelenség ellenére sem adhatják fel, mert a gyermekek, vagyis a nemzet jövője a tét - fűzte hozzá

Illegális bevándorlás - Negyvennyolc embert találtak egy román kamion rakterében Nagylaknál

Belföld - 2019-11-27

- Negyvennyolc személyt találtak román határrendészek egy román rendszámú kamion rakterében kedd este a nagylaki közúti határátkelőhelyen - közölte honlapján a hatóság.

Végrehajtót és közjegyzőt ítéltek fegyházra vesztegetés és okirat-hamisítás miatt

Belföld - 2019-11-27

- Egy bírósági végrehajtót négy év, egy közjegyzőt pedig három év fegyházra ítéltek vesztegetés és közokirat-hamisítás miatt. A Budapest Környéki Törvényszék 2016 decemberétől tárgyalta a 62 vádlottas, pénzmosás és más bűncselekmények miatt indult pert.