Belföld

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 6711 találatból.

Koronavírus - Operatív törzs: hatályba lépett a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozata

Belföld - 2021-04-07

Hatályba lépett a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozata - közölte a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a szerdai online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes elmondta: ehhez kapcsolódóan több új rendelkezés lépett érvénybe. A kijárási tilalom este 10 és reggel 5 óra közötti időszakra módosul.

A március 8-án ideiglenes bezárt üzletek ismét megnyithatnak, ha az üzlet tulajdonosa, illetve üzemeltetője vállalja az új védelmi intézkedések betartását. A személyes megjelenést igénylő szolgáltatásokra korábban elrendelt intézkedések megszűnnek. Az üzleteket érintő négyzetméteralapú korlátozás a szolgálatásokra nem vonatkozik - tette hozzá.

Az alezredes azt is elmondta, hogy továbbra is érvényben maradnak a maszkviselésre, vendéglátóüzletekre, szabadidős létesítményekre, szolgáltatási helyekre, szálláshelyekre, felsőoktatási intézményekre és a rendezvénytartásra vonatkozó intézkedések, ahogy a valamennyi schengeni belső határszakaszra ideiglenesen bevezetett határforgalom-ellenőrzés és határőrizet is - fejtette ki.

Ellenzéki pártszövetség: mindenki oltassa be magát!

Belföld - 2021-04-05

Az ellenzéki pártszövetség arra kér mindenkit hétfőn, a Facebookon nyilvánosságra hozott videójában, hogy éljen a védőoltás lehetőségével. Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke a videóban hangsúlyozta: "minden magyar kapja meg az oltást!".

"Ez az egyetlen módja annak, hogy legyőzzük a koronavírust, és visszakapjuk az életünket" - tette hozzá.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke azt mondta: "a korlátlan felhatalmazással rendelkező Orbán-kormány a felelős azért, ami a koronavírus-járvány alatt bekövetkezett Magyarországon. A Fidesz a felelős azért, hogy a járvány közepette több mint négyezer egészségügyi szakdolgozó hagyta ott a kórházakat".

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke szerint Orbán Viktor a felelős azért, hogy az utóbbi időben a világon lakosságarányosan Magyarországon halnak meg a legtöbben a koronavírus-fertőzés következtében.

Orbán Viktor ahelyett, hogy gyors és hatékony intézkedéseket hozott volna a járvány terjedésének megfékezéséért, az "éj leple alatt privatizálta az egyetemeket, és százmilliárdokat lapátolt ki a haverok zsebébe, magánalapítványokba, sportra, dubaji világkiállításra, vagy éppen Semjén vadászkiállítására" - mondta.

Koronavírus - DK: kapjanak gyógyszerekre váltható utalványt a nyugdíjasok!

Belföld - 2021-04-01

A Demokratikus Koalíció arra kéri a kormányt, hogy minden nyugdíjas kapjon egy egyszeri, tízezer forint értékű, gyógyszerekre váltható utalványt

A szabad tájékoztatás életeket menthet – 28 szerkesztőség nyílt levele

Belföld - 2021-03-31

Tisztelt Döntéshozók!

Az egészségügyi dolgozók után önök tudják a leginkább, hogy a koronavírus-járvány életeket veszélyeztető hatása a kórházak falain belül látszik legjobban. Erről azonban a jelenlegi szabályok szerint az orvosok, ápolók nem beszélhetnek szabadon a nyilvánosság előtt; miközben a sajtó munkatársait nem engedik be a kórházakba, így nem tudunk beszámolni arról, mi történik azok falai között. Miért gond ez?

A járvány alatti a kórházi munka bemutatásának fontosságát több országban is felismerték. Forgattak, illetve készítettek számos írásos riportot Covid-osztályokon – a teljesség igénye nélkül – az Egyesült Királyságban, az USA-ban, Írországban, Németországban, Romániában, Szlovákiában, Kínában, Olaszországban, Spanyolországban, Portugáliában és Ausztráliában.

Külön megjegyzendő, hogy mi, magyarok magyar nyelven eddig csak a Székelyudvarhelyi Városi Kórház, illetve a dunaszerdahelyi kórház munkáját bemutató riportokon keresztül alkothattunk valós képet egy Covid-osztály működéséről. Magyarországon azonban továbbra is csak falakba ütközik minden szerkesztőség, amely felelősen, a társadalmi érdeknek megfelelően szeretne beszámolni a járványhelyzetről és a kórházak leterheltségéről.

Az információhiánynak súlyos következményei vannak. Mivel ezeket az információkat – a kórházban tapasztalható valós állapotokat bemutató anyagok elkészülésének megakadályozásával – elzárja a kormány és az operatív törzs az emberektől, sokan még mindig lekicsinylik a járvány veszélyeit, nem tartják be a védelmi intézkedéseket, ez pedig csak még több megbetegedéshez, ezen keresztül pedig a járvány súlyosbodásához vezet

DK: tegyék egyértelművé, mi számít krónikus betegségnek az oltásnál!

Belföld - 2021-03-30

- A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, tegye egyértelművé, hogy mi számít krónikus betegségnek a koronavírus elleni oltások rendjében.

Az iparkamara után a Magyar Orvosi Kamarával kellene tárgyalni!

Belföld - 2021-03-23

Orbán Viktor ma a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara képviselőivel tárgyalt arról, hogy hogyan alakítanák át a jelenlegi korlátozásokat.

A Demokratikus Koalíció szerint a miniszterelnöknek a legújabb, egyben legdrámaibb halálozási rekord napján inkább a Magyar Orvosi Kamarával kellene tárgyalnia. Ha az orvosi kamara azt mondja, hogy a magyar egészségügyben komoly kapacitásgondok vannak, és a védekezésben dolgozó orvosoknak és ápolóknak naponta kell dönteniük arról, hogy két beteg közül melyik kerüljön lélegeztetőgépre és melyik haljon meg, akkor arra nem az a válasz, hogy hazudnak.

DK: milliós fizetéseket talicskáznak ki a kiszervezett egyetemekről

Belföld - 2021-03-21

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a "kiszervezett egyetemek alapítványaitól milliós fizetéseket" talicskáznak haza "azok a fideszes csókos haverok, akiket beültettek a készbe" - mondta az ellenzéki párt országgyűlési képviselője vasárnap, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

MSZP: nem lehet hagyományos az érettségi, ha a felkészülés sem volt hagyományos

Belföld - 2021-03-18

Kizárólag az írásbeli érettségi vizsgák megtartása mellett érvelt csütörtökön a szocialista Hiller István, ugyanis szerinte az elmúlt három félévben a diákok nem tudtak a hagyományos módon felkészülni a vizsgákra.

Országos tisztifőorvos: rendkívüli mértékben nőhet a fertőzöttek száma

Belföld - 2021-03-18

A Magyarországon terjedő brit vírusmutáció miatt rendkívüli mértékben nőhet a fertőzöttek száma - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.


- "Mentőcsomagot" nyújt be a Jobbik

Belföld - 2021-03-18

- "Mentőcsomagot" nyújt be a Jobbik a magyar emberek és vállalkozások segítése érdekében - közölte az ellenzéki párt csütörtökön. A Jobbik úgy értékeli, megbukott a kormány válságkezelése.

Március 15. - Kitüntetések - Kossuth-díj

Belföld - 2021-03-15

Magyarország köztársasági elnöke a nemzeti ünnep, március 15. alkalmából kitüntetéseket adományozott. A lista a Magyar Közlöny hétfői számában jelent meg.

Kossuth-nagydíjat kapott:

MÉCS KÁROLY a nemzet művésze, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja Magyarország számára kivételesen értékes, példaértékű művészi pályafutása során nyújtott, a színházi szakma nagyrabecsülését és a közönség szeretetét egyaránt elnyerő színpadi szerepformálásai, valamint szépirodalmi klasszikusaink filmes adaptációiban nyújtott felejthetetlen, generációk számára meghatározó élményt jelentő alakításai elismeréseként.

Március 15. - Ellenzék: legyen béke, szabadság és egyetértés!

Belföld - 2021-03-15

Legyen béke, szabadság és egyetértés! címmel osztottak meg közös videoüzenetet ellenzéki pártok a Facebook-oldalaikon a március 15-ei ünnep alkalmából.

A felvételen elsőként megszólaló Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke elmondta, az elmúlt 173 év azt mutatja, hogy a demokráciáért minden generációnak minden társadalomban újra meg újra meg kell harcolnia. "Megharcolunk veled együtt!" - jelentette ki.

Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke úgy fogalmazott: "Amikor a nemzet nem szabad, akkor nem az számít, hogy miben különbözünk egymástól, hanem az, hogy mi köt össze minket."

"A mi közös feladatunk most (...) félretenni az apró vitákat és nézetkülönbségeket, hogy együtt összehangoltan és szervezetten vegyük fel a kesztyűt, amelyet a hatalom dobott elénk" - hangsúlyozta Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője.

Orosz Anna, a Momentum elnökségi tagja azt mondta, Magyarország jövőjében nincs helye cenzúrának, szétvert szerkesztőségeknek, elhallgatott rádióknak vagy bezárt napilapoknak, mert ahol nem szabad a sajtó, ott nem szabad a nemzet sem

A Klubrádió magyar és nemzetközi bíróságokon is megtámadja a Médiatanács döntését

Belföld - 2021-03-12

A Klubrádió gazdálkodása "a valóságban tisztességes, átlátható és minden elemében megfelel az erkölcsi- és jogi normáknak", a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának határozatát pedig "valamennyi szóba jöhető magyar és nemzetközi bírósági fórum előtt" támadni fogják

Ab: nem lehet visszamenőleges hatályú az anyakönyvinem-változtatás tilalma

Belföld - 2021-03-12

Az Alkotmánybíróság alaptörvény-ellenesnek nyilvánította és megsemmisítette az anyakönyvi eljárásról szóló törvény azon bekezdését, amelynek értelmében a folyamatban lévő eljárásokra is alkalmazni kell az anyakönyvben szereplő nem megváltoztatásának tilalmát.

Koronavírus - DK: összeomlott a védőoltási rendszer, le kell mondatni a felelőst

Belföld - 2021-03-05

A Demokratikus Koalíció szerint összeomlott a koronavírus elleni védőoltási rendszer, ezért a párt arra szólítja fel a miniszterelnököt, hogy nevezze meg és mondassa le az ügy személyi felelősét.

A DK szóvivője pénteki, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: folyamatosan arról érkeznek a hírek, hogy "az elmúlt egy évben megismert kormányzati fejetlenség maga alá gyűrte" a hétvégére tervezett tömeges oltást. Barkóczi Balázs kiemelte, voltak, akik annak ellenére kaptak sms-t az oltásról, hogy azt korábban már beadták nekik, és voltak, akiknek a lakóhelyüktől akár több mint száz kilométerre jelöltek ki oltópontot.

Meghalt 152 beteg, 6278-cal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Belföld - 2021-03-04

Meghalt 152, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 6278 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.

A kormányzati portálon azt írták: 446 178-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 15 476-ra emelkedett, a gyógyultak száma 328 136.

Az aktív fertőzöttek száma 102 566-ra nőtt. Kórházban 6554 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 639-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 41 440-en vannak, a mintavételek száma 3 749 907-re nőtt.

Közölték: folyamatos az oltás, eddig 785 440 embert oltottak be, közülük 267 153-an már a második dózist is megkapták. "A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma" - írták, kiemelve: ezért továbbra is érvényben vannak a védelmi intézkedések, szigorúbbak lettek az utazási szabályok, és módosították az oltási stratégiát, hogy minél többen minél hamarabb megkaphassák az első oltást

Bezárkózik Magyarország: a bejelentett döntésekkel kapcsolatos részletszabályok pénteken jelennek meg

Belföld - 2021-03-04

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön jelentette be az üzletek és a szolgáltatások március 8-tól március 22-ig tartó bezárását, illetve szüneteltetését, továbbá az óvodák és az általános iskolák április 7-ig tartó bezárását. A koronavírus-járvány terjedésének csökkentéséért meghozott szigorításokról elmondta, az üzletek március 8-tól március 22-ig lesznek zárva, kivéve az élelmiszerboltokat, a patikákat, a drogériákat és a benzinkutakat. Március 8-tól március 22-ig minden szolgáltatás szünetel a magánegészségügy kivételével - tette hozzá.

Országos átlagban ismét nőtt a szennyvízmintákban az örökítőanyag koncentrációja

Belföld - 2021-03-01

- Az elmúlt héten országos átlagban ismét nőtt a szennyvízmintákban a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn.

Koronavírus - DK: a kormány az oltást is alárendelte az EU-ellenes kampányának

Belföld - 2021-02-28

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a kormány a koronavírus-járvány elleni oltást is pártpolitikai célokra használja és azt is alárendelte saját EU-ellenes kampányának - mondta az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese vasárnap, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

LMP: 18 ezer 500 milliárd forint elköltése nem lehet a Fidesz magánügye

Belföld - 2021-02-24

- Politikai vitanapot kezdeményez az LMP az Országgyűlésben a többi ellenzéki párttal egyetértésben a következő hétéves uniós költségvetési ciklusban Magyarországnak biztosított, mintegy 18 ezer 500 milliárd forintos fejlesztési és válságkezelési forrás felhasználásáról.