Belföld

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 5918 találatból.

Választás 2018 - LMP: egy szűk kör kezében van a választási informatikai rendszer

Belföld - 2018-04-23

Az LMP szerint egy egymással összejátszó kör tartja kezében a választási informatikai rendszert, amelyen komoly biztonsági rések is vannak. Szél Bernadett társelnök és Demeter Márta országgyűlési képviselő hétfőn Budapesten osztotta meg újságírókkal tapasztalatait, miután április 9-e óta informatikusok, adatelemzők és jogászok segítségével áttekintette a választás lebonyolításában érintett intézmények, cégek, és a használt technikai háttér hálózatát.

A politikusok "megdöbbentő összefonódásokról" beszéltek, és a feltárt kapcsolati hálók, illetve a kérdéseikre kapott válaszok alapján kijelentették: mind a választási informatikai rendszer, mind a teljes közigazgatási informatikai és intézményrendszer manipulálható, miután azt egy szűk kör kezébe szervezte ki a kormányzat. Demeter Márta úgy fogalmazott: a cégháló szervezett bűnözői logikán szerveződő mintázatot mutat.

A Nemzeti Választási Iroda és a Belügyminisztérium is vizsgálatot folytat a választási rendszer leállásával kapcsolatban, erre hivatkozva nem kaptak választ számos kérdésükre - közölték az ellenzéki politikusok.

A biztonsági kockázatok közül kiemelték: marokkói kézben van az integrált választási szolgáltatási rendszer korábbi változatának alap forráskódja, s bár arra nincs bizonyítékuk, hogy ennek továbbfejlesztése a mostani rendszer, ez szerintük feltételezhető.

Mészáros Lőrinc visszavonul a közélettől

Belföld - 2018-04-23

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester lemond tisztségéről, hogy kizárólag gazdasági érdekeltségeire koncentráljon - erről maga az üzletember tájékoztatta hétfőn közleményben az MTI-t.

A dokumentum szerint Mészáros Lőrinc döntéséről április 20-án írásban is tájékoztatta Felcsút község alpolgármesterét és jegyzőjét. Az időközi polgármester-választás időpontjáról a helyi választási bizottság határoz majd, miután keddi ülésén a képviselőtestület is hivatalos tájékoztatást kap Mészáros Lőrinc lemondásáról.

Ellenzéki tárgyalás - Több egyeztetést tartanak a jövőben a pártok

Belföld - 2018-04-23

Egy fal dőlt le azzal, hogy az Országgyűlés ellenzéki pártjai egyeztettek egymással a jövőbeli ellenzéki munkáról - vélte Szél Bernadett, az LMP társelnöke hétfői sajtótájékoztatóján, azt követően, hogy pártja kezdeményezésére tárgyalóasztalhoz ültek a Jobbik, az MSZP, az LMP, a DK és a Párbeszéd politikusai.

A megbeszélésről Szél Bernadett részleteket nem árult el, mint fogalmazott, azért, hogy nagyobb eséllyel valósulhassanak meg az elhangzott javaslatok. Csupán annyit közölt: a tárgyalás konstruktív volt, és a jövőben több egyeztetést tartanak majd, hogy minél eredményesebben dolgozhassanak a választókért.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke újságíróknak azt mondta, konstruktív volt a hangulat az egyeztetésen, a tárgyalásokat kedden folytatják.

Távozik az Emmi éléről Balog Zoltán

Belföld - 2018-04-23

Orbán nem kíván változtatni a minisztériumi struktúrán, ez nem tetszett Balognak, aki így a távozás mellett döntött. Nem megy messzire, a Polgári Magyarországért Alapítványnál dolgozik tovább az Origón megjelent interjú szerint.

Egy, a kormányközeli szócsővé lett Origón megjelent interjúban derült fény arra, hogy távozik az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője és minisztere, Balog Zoltán, miután nem tudott közös nevezőre jutni Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Az interjú szerint Balog két, a jövőről szóló hosszabb beszélgetésen is átesett Orbánnal, aki nem kíván változtatni az Emmi struktúráján, az a mostani összeállításban marad. Balognak ezzel kapcsolatban voltak változtatási javaslatai, de ezeket nem fogadta el a miniszterelnök, aki így felajánlotta, hogy válasszon: Balog ebben a formában folytatja a munkáját, vagy más ajánlatot fogad el, és azzal lényegében távozik az Emmi éléről.

Választás 2018 - Külön frakciót alakít az MSZP és a Párbeszéd

Belföld - 2018-04-21

- Az MSZP és a Párbeszéd külön frakciót alakít, és frakciószövetségként dolgozik az Országgyűlésben - jelentették be a két párt vezetői szombaton Budapesten, a szocialista párt választmányának szünetében tartott sajtótájékoztatón. Az MSZP június 17-én tartja tisztújító kongresszusát.


Választás 2018 - A demokráciáért tüntetnek Budapesten

Belföld - 2018-04-21

A demokráciáért kezdődött felvonulásos tüntetés a Mi vagyunk a többség Facebook-közösség szervezésében szombat kora este Budapesten.

A múlt szombati tüntetés folytatásaként "2.0 Mi vagyunk a többség - újabb tüntetés a demokráciáért!" címmel meghirdetett demonstráció részvevői az Országháztól, a Kossuth Lajos térről a Szabad sajtó útra vonultak, ahol majd beszédek hangzottak el.

A szervezők azt írták, hogy a demokráciáért és a sajtószabadságért tüntetnek. A Fidesz leépítette a jogállamot, "beszántotta a sajtót", és ennek is köszönhető a kétharmad - tudatták.

Hozzátették, az ellenzéki pártokra is jut feladat, amelyek szintén "sárosak abban, hogy idáig jutottunk". Velük együtt kell kiharcolnunk egy új, igazságos és tisztességes választási törvényt és a korrupciós esetek kivizsgálását. "Mi (...) egy rendszert akarunk leváltani, Orbán velejéig korrupt, és végtelenül aljas rendszerét, a NER-t" - fogalmaztak.

Többek között Móra Veronika, az Ökotárs Alapítvány vezetője szólalt fel. – Itt vagyok, magyar vagyok, civil vagyok, nő vagyok. Egész életemben azért dolgoztam, hogy Magyarország egy jó hely legyen – kezdi a beszédét. Ezért dolgozunk mi, civilek, és ezért akarnak minket tönkretenni évek óta. De vajon meddig? Megemlíti a Stop Sorost, amire a tömeg elkezdi skandálni: Nem hagyjuk! – A civilek elleni támadás célja a gondolkodók, a függetlenek elhallgattatása. Ha a civileket megfojtják, nem lesz, aki segítsen az elesetteknek A tömeg ismét: Nem hagyjuk!

Móra Veronika arra szólít, hogy együtt védjük meg a védelemre szorulókat., a civileket és a civil szervezeteket is. Aktivizálódást kér. A demokráciát a hétköznapokban fogjuk felépíteni, együtt fogjuk megcsinálni.

Fenyő-gyilkosság - A volt főügyész védője: a gyanúsítás minden pontját cáfolni fogják

Belföld - 2018-04-20

A gyanúsítás minden pontját cáfolni fogjuk - mondta el az MTI-nek Papp Gábor, Ihász Sándor volt fellebbviteli főügyész védője pénteken arra reagálva, hogy a volt főügyészt a nap folyamán hivatalos személy által elkövetett bűnpártolással gyanúsította meg a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF).

Papp Gábor úgy fogalmazott: "abszurd, ténybelileg és jogilag megalapozatlan" a gyanúsítás.

Fenyő-gyilkosság - Lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el Gyárfás Tamás ellen

Belföld - 2018-04-20

Nyomkövetővel ellenőrzött lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság pénteken a Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében felbujtóként meggyanúsított Gyárfás Tamás ellen - közölte Madarasi Anna, a Fővárosi Törvényszék sajtószóvivője.

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra rendelte el a kényszerintézkedést.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) múlt kedden tette közzé, hogy 2017. október 31. óta folytatják a nyomozást a Fenyő János ellen 1998. február 11-én előre kitervelten elkövetett emberölés ügyében.

Egy héttel később azt közölték: az ügyben Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnököt és médiavállalkozót a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) munkatársai Budapesten elfogták, majd előállították.

Fenyő-gyilkosság - Bűnpártolással gyanúsítanak egy volt főügyészt

Belföld - 2018-04-20

Hivatalos személy által elkövetett bűnpártolással gyanúsította meg a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban I. S. P. volt főügyészt a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) pénteken - tudatta közleményben a KNYF.

Kihirdették az új budapesti Duna-híd nemzetközi tervpályázat eredményét

Belföld - 2018-04-20

Az UNStudio és a Buro Happold Engineering tervezőiroda közös terve alapján épülhet meg a Dél-Budát és Csepelt összekötő új híd Budapesten. Az új Duna-híd nemzetközi tervpályázatának eredményét péntek délután hirdették ki a fővárosban. A tervpályázatra 17 pályamű érkezett, és az első díjat a rotterdami Erasmus-hidat is megálmodó UNStudió és a Buro Happold Engineering alkotta konzorcium terve nyerte el.

A zsűri értékelése szerint a kétszer három forgalmi sávos, villamosközlekedésre is alkalmas, kétpilonos, ferdekábeles híd terve statikailag a legátgondoltabb, esztétikailag kedvező kialakítású, elegáns, karcsú, harmonikus, és városképileg a legkedvezőbb.

Tarlós István főpolgármester az eredményhirdetést megelőzően arról beszélt, hogy Budapest hídjain 24 óra alatt több mint 600 ezer jármű és többszázezer ember képes átkelni. A belvárosban kialakuló torlódások oka nemcsak a hidak "viszonylag csekély" átbocsátó képessége, hanem a belváros környező utcáinak befogadó képessége - mutatott rá.

A főpolgármester azt mondta: Budapest északi és déli szakaszán nincs elegendő átkelési pont. Csepel és Budapest egyesülése óta, csaknem hetven éve nincs a városhatáron belül közvetlen összeköttetés a budai kerületek és a XXI. kerület között.

Holokauszt-emléknap - Miniszterelnökség: kegyelettel emlékezünk a csaknem hatszázezer magyarra

Belföld - 2018-04-16

A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján a Miniszterelnökség kegyelettel emlékezik a csaknem hatszázezer magyar, többségében zsidósága miatt üldözött és meggyilkolt áldozatra.

A Miniszterelnökség közleménye szerint erkölcsi kötelesség az emlékezés, a mártírok és az embermentő hősök szellemének ébren tartása, példaként állítása a jövő nemzedéke elé.

Egész Európa közös felelősséggel tartozik azért, hogy az utánunk jövő nemzedékek tanuljanak a múlt bűneiből, megértsék a hátterét és elgondolkozzanak a következményein. Fontos szerepet játszik ebben az oktatás, amelyhez jelentős forrásanyagot nyújt a Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség által kidolgozott oktatási irányelv - írták.

A hét második felében visszatér a napsütéses, tavaszias idő

Belföld - 2018-04-15

Kedden is többnyire erősen felhős lesz az ég. Nyugaton több helyen, másutt elszórtan várható eső, zápor, egy-egy zivatar. Többfelé megélénkül, néhol megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet 10-15, a maximumhőmérséklet 17-23 fok között valószínű.


Választás 2018 - 100 százalékos feldolgozottság - Országos listás összesítés

Belföld - 2018-04-15

Az országos listákra leadott szavazatok 100 százalékos feldolgozottságánál a pártlistákra leadott szavazatok száma a következő:

Választás 2018 - Országos listás mandátumok

Belföld - 2018-04-15

- A leadott szavazatok szombati összesítése után az országos listáról a következő képviselők kerültek a parlamentbe a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint:

Választás 2018 - Befejezték a szavazatok számolását, a Fidesz-KDNP-nek kétharmados többsége van

Belföld - 2018-04-15

Befejezték a múlt vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson leadott összes szavazat megszámolását, valamennyi egyéni választókerületben megszületett a nem jogerős végeredmény. A Fidesz-KDNP kétharmados többséggel rendelkezik majd az új Országgyűlésben.

Választás 2018 - A DK nyilvánossá teszi a szavazóköri jegyzőkönyveket

Belföld - 2018-04-11

A Demokratikus Koalíció kikérte és szerda délután nyilvánossá teszi az összes szavazókör kézzel írt jegyzőkönyveit, hogy azokat össze lehessen vetni az interneten közzétett eredményekkel.

A párt szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, továbbra sem fogadják el a választás eredményét, mert több körzetben is előfordulhattak csalások. Azt sem lehet kizárni, hogy a kormány és a Fidesz tudatosan csalásra készült - fogalmazott Gréczy Zsolt.

Választás 2018 - Gyurcsány: a DK nem fogadja el a választás eredményét

Belföld - 2018-04-10

A Demokratikus Koalíció (DK) nem fogadja el a választás végeredményét, mert elképzelhetőnek tartja, hogy vasárnap "előre kitervelt, tudatos, rosszindulatú" csalás történt.

Gyurcsány Ferenc pártelnök keddi, budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette, a DK az összes kézzel írt választókerületi jegyzőkönyvet kikéri, hogy azokat összevethessék az interneten közzétett hivatalos választási adatokkal.

Választás 2018 - Orbán: az emberek a magyar szuverenitás mellett törtek lándzsát

Belföld - 2018-04-10

Az emberek a magyar szuverenitás mellett törtek lándzsát a vasárnapi parlamenti választáson - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban tartott nemzetközi sajtótájékoztatón. A kormányalakításról azt közölte: nagy részben új emberekkel és részben új struktúrákkal készül kabinetet alakítani.

A választást értékelve a kormányfő, a Fidesz elnöke úgy fogalmazott: a magyarok kijelölték a legfontosabb témákat, így a bevándorlás és a nemzeti szuverenitás kérdését, és úgy határoztak, csak ők dönthetik el, kikkel kívánnak együtt élni Magyarországon, "ez a döntés kötelez bennünket"

Magyarország egy olyan európai nemzet, amely erős tagállamokból álló erős Európát akar - jelentette ki Orbán Viktor

Konferencia: a gazdaság sikere, a migrációs helyzet és az ellenzék széthúzása támogatta a Fidesz győzelmét

Belföld - 2018-04-10

A gazdaság sikere, a migrációs helyzet és az ellenzék széthúzása támogatta a Fidesz győzelmét - hangsúlyozták a Danube Institute keddi panelbeszélgetésének résztvevői.

Orbán Balázs, a Századvég Alapítvány kutatási igazgatója arról beszélt: maguk is meglepődtek azon, hogy - bár a korábbi közvélemény-kutatások is ezt ígérték - a Fidesz kétharmadot szerzett, "a saját közvélemény-kutatásunknak sem hittünk", mondta.

Választás 2018 - 98,5 százalékos feldolgozottság - Országos listás összesítés

Belföld - 2018-04-09

Az országos listákra leadott szavazatok 98,5 százalékos feldolgozottságánál a pártlistákra leadott szavazatok száma a következő:

1. FIDESZ-KDNP (48,51 százalék, 2 540 970 szavazat)

2. JOBBIK (19,51 százalék, 1 021 857 szavazat)

3. MSZP-PÁRBESZÉD (12,33 százalék, 646 004 szavazat)