Belföld

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 5559 találatból.

Ombudsman: nem egyértelmű a családi pótlék szüneteltetésére vonatkozó szabályozás

Belföld - 2017-05-29

Az alapvető jogok biztosa szerint a családi pótlék szüneteltetésére vonatkozó szabályozás nem kellően egyértelmű a jogalkalmazók számára, ezért az ombudsman az emberi erőforrások miniszteréhez fordult.

Az ombudsman hivatala közleményében azt írta, Székely Lászlóhoz szülők fordultak panasszal, mivel szerintük jogsértő módon nem kezdték meg újra folyósítani a nekik járó, korábban megszüntetett családi pótlékot.

Paksi bővítés - LMP: a kormány egyetlen célja a saját oligarchák finanszírozása

Belföld - 2017-05-29

Az LMP társelnöke a paksi bővítés leállítására szólította fel a kormányzatot, a beruházásnak ugyanis szerinte az az egyetlen célja, hogy az uniós pénzek elfogyta után is legyen miből "etetnie" saját oligarcháit.

Szél Bernadett, az ellenzéki párt társelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján összegezte az MVM, az atomerőmű és a Paks II. Zrt. bővítéshez kapcsolódó média- és reklámköltéseit. Azt mondta: többek között Habony Árpád összesen több mint 1,3 milliárd forintot kapott, Csetényi Csabához 480 millió, míg Andy Vajnához 324 millió forint jutott el.

Mabisz: tavaly 6585 tűzkárra 3,5 milliárd forintot fizettek ki a biztosítók

Belföld - 2017-05-29

Tavaly a biztosított lakóingatlanokban 6585 tűzkár keletkezett, ezek kártérítésére 3,5 milliárd forintot fizettek ki a biztosítók, 2010 óta 47 564 tűzeset történt a biztosított ingatlanokban, ezekre összesen 35,3 milliárd forintot fizettek ki a társaságok - mondta Bérczi László tűzoltó dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) hétfői sajtóbeszélgetésén.

Bérczi László elmondta: az elmúlt hét évben 2012-ben volt a legrosszabb a helyzet, amikor 7698 biztosított ingatlanban 9,1 milliárd forint kár keletkezett. A lakástüzek egyik leggyakoribb oka a nyílt láng használata, fokozottan ügyelni kell arra, hogy a tűzhelyek, kandallók, kályhák közelében véletlenül se tároljanak a lakók gyúlékony anyagot. A konyha az egyik leginkább tűzveszélyes terület, második helyen azonban a lépcsőházak állnak, mivel például a közös hulladékledobó kedvez a tűz kialakulásának és gyors terjedésének - mondta a dandártábornok.

MSZP-kongresszus - Botka: az elégedettek és az elégedetlenek között dől el a 2018-as választás

Belföld - 2017-05-28

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerint a 2018-as választás az elégedett és az elégedetlen szavazók között fog eldőlni.

Botka László szegedi polgármester szombaton, Budapesten pártja kongresszusán elmondott beszédében azt mondta, a jövő évi választás előtt mindenkinek fel kell tennie a kérdést: elégedett-e Magyarország helyzetével. Aki elégedett annak Orbán, aki elégedetlen annak pedig Botka a választása - tette hozzá.

Úgy fogalmazott: nem elég az, ha ő maga "felszántja a pályát", ha "gőzhengerként" a falon is átmegy, ha a legjobb kormányprogramot teszi le az asztalra. Minden baloldali, minden demokrata, minden elégedetlen támogatására, szavazatára szükség van - hangsúlyozta.

LMP: évi ötszázmilliót veszít a főváros egy szemétfeldolgozási szerződés miatt

Belföld - 2017-05-25

Az LMP hűtlen kezelés miatt ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést, mert egy birtokukba jutott belső ellenőri jelentés szerint a főváros évente körülbelül ötszáz milliót forintot veszít a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. egyik szemétfeldolgozási szerződésén.

A párt társelnöke szokásos csütörtöki, korrupcióinfó elnevezésű sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy a szemétlerakókat üzemeltető cégeknek minden tonna hulladék után hatezer forintot kell fizetniük az államnak. A korábbi tervek alapján ez az illeték 2015. után 12 ezer forintra emelkedett volna, de végül továbbra is hatezer forint maradt - hívta fel a figyelmet Hadházy Ákos.

MMA-közgyűlés - Átadták a köztestületi díjakat

Belföld - 2017-05-25

- Átadták a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) köztestületi állandó díjait a csütörtöki közgyűlésen.

Az MMA Életműdíjat Sára Sándor filmrendező; a Nagydíjat Törőcsik Mari színművész; az Aranyérmet Osskó Judit építész, újságíró; a Művészeti Írói Díjat Bertha Zoltán irodalomtörténész; a Kováts Flórián Emlékérmet Balázs Bécsi Gyöngyi, a Kallós Alapítvány elnöke kapta.

Családok világtalálkozója: tovább növeli a kormány a családi adókedvezmény mértékét

Belföld - 2017-05-25

Budapest, 2017. május 25., csütörtök (MTI) - A kormány tovább emeli a családi adókedvezmény mértékét, ennek "középpontjába a kétgyermekes családokat állítják" - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Családok budapesti világtalálkozójának első napján megrendezett demográfiai fórumon, ahol ismertette a kormány előző napi ülésén elfogadott, a gyermekvállalást ösztönző akciótervet.

Kiemelte: a kormány döntése szerint a jelzáloghitellel rendelkező családok a harmadik és további gyermekek esetén egy-egy millió forintot leírhatnak a tartozásukból, az állam át fogja tőlük vállalni.

A kormányfő hangsúlyozta: 2018 a családok éve lesz.

A program részeként a diákhitel-tartozással rendelkező fiatal nőknek két gyermek esetén a tartozás 50 százalékát, három vagy több gyermek esetén a teljes adósságot elengedik - ismertette. Azt is bejelentette, hogy a diplomás gyed időtartamát kitolják egy évvel, így a gyermek kétéves koráig meghosszabbodik az egyetemisták esetében is.

Liberálisok: a kormány fizesse ki a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek megítélt kárpótlást!

Belföld - 2017-05-24

A Magyar Liberális Párt arra szólítja fel a kormányt, hogy fizesse ki azt a kártérítést, amit az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) az új magyar egyházjogi törvénnyel kapcsolatban korábban megállapított jogsértések miatt ítélt meg a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) számára.

Fodor Gábor pártelnök és Bősz Anett ügyvivő szerdán találkozott Iványi Gáborral, a MET vezetőjével, akitől azt a tájékoztatást kapták, hogy egyelőre nem utalták el nekik a hárommillió eurót (mintegy 935 millió forintot).

A Fidesz-kormányzat jelenleg olyan politikát folytat, amelyben vannak kivételezett egyházak és vannak olyanok - például az Evangéliumi Testvérközösség -, amelyek hátrányokat szenvednek el, a Liberálisok szerint azonban kis és nagy egyházakra egyaránt szüksége van a társadalomnak, méghozzá úgy, hogy mindegyikük számára egyenlő feltételeket biztosítanak - mondta a független képviselő.Bősz Anett megismételte: két százalékra javasolják emelni a vallási tevékenységet végző szervezetek számára felajánlható szja összegét, és megszüntetnék a "kormánynak tetsző" egyházak "privilégiumait".

Iványi Gábor arról beszélt, hogy a jelenlegi diszkriminatív helyzet több felekezetet is érint. Hiába döntött úgy 2013-ban az Alkotmánybíróság, hogy vissza kell állítani az attól megfosztott egyházak korábbi státuszát, ez egyelőre nem történt meg - tette hozzá. A MET vezetője közölte, hogy az állam tavaly - a kiegészítő támogatásokon felül - a "számára kedves" egyházaknak 150-200 milliárd forint közötti támogatást adott.

Paksi bővítés - Zöld szervezetek bíróságon támadták meg Paks II környezetvédelmi engedélyét

Belföld - 2017-05-24

Zöld szervezetek (a Greenpeace Magyarország és az Energiaklub) bíróságon támadták meg Paks II környezetvédelmi engedélyét, amely 2017 márciusában emelkedett jogerőre, mert úgy vélik, hogy az atomerőmű a lakosságot és a környezetet is veszélyeztetheti. Ráadásul az engedély számos kérdést nem tisztáz megfelelően, így a nukleáris és radioaktív hulladékok kezelésének sorsát sem - olvasható a szervezetek közös közleményében.

MSZP: hazudik a magyar kormány a CEU ügyében

Belföld - 2017-05-24

Az MSZP szerint hazudik a magyar kormány, nem is akarja megoldani a CEU ügyét. Kunhalmi Ágnes, az Országgyűlés kulturális bizottságának szocialista alelnöke szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón azt is követelte, jöjjön létre független vizsgálóbizottság, hogy megállapítsa a felelősséget a veronai buszbaleset ügyében.

Az ellenzéki politikus szerint világosan kiderült, hogy a CEU kapcsán hazudik a kormány, meghazudtolja és becsapja az Egyesült Államokat és a magyar embereket.

Ombudsman: elodázhatatlan a gödi Topház kiváltása

Belföld - 2017-05-18

- Székely László ombudsman szerint elodázhatatlan a gödi Topház Speciális Otthon kiváltása kisebb férőhelyű, fogyatékosoknak kialakított otthonokkal, mert túlzsúfoltsága, leromlott állapota, személyi és tárgyi feltételeinek hiánya folyamatosan sérti az ellátottak emberi méltósághoz való jogát. A biztos az emberi erőforrások miniszteréhez, az intézmény fenntartójához, valamint az otthon vezetőjéhez fordult - közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala csütörtökön.

A gödi Topház Speciális Otthon gondozóinak beadványai alapján az ombudsman munkatársai előre be nem jelentett helyszíni vizsgálatot tartottak az intézményben. A 220 fogyatékkal élőt ellátó otthonban 2015-ben hatósági, 2016-ban fenntartói ellenőrzések történtek.

Dobrev: Lázárnak minden dokumentum rendelkezésre áll, hogy megvédje a magyar érdekeket az EMIR-ügyben

Belföld - 2017-05-18

Dobrev Klára, az Altus Zrt. vezérigazgatója szerint Lázár Jánosnak minden dokumentum a rendelkezésére áll, hogy az EMIR-rendszer (Egységes Monitoring- és Informatikai Rendszer) ügyében megvédje Magyarország érdekeit, de a Miniszterelnökséget vezető miniszter "alantas politikai szándékból" inkább "sutba dob" 18 milliárd forintot.

Köztársasági Elnöki Hivatal: hatvanhatan küldték vissza a korábban átvett kitüntetésüket

Belföld - 2017-05-18

A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) tájékoztatása szerint tavaly augusztus 20. és november 21. között hatvanhatan küldték vissza a korábban átvett kitüntetésüket. Ezen túlmenően 1 személy kizárólag az oklevelét és a kitüntetéshez kapott igazolványát juttatta el a hivatalhoz - áll a KEH csütörtöki közleményében.

A hivatal megfogalmazása szerint a Fővárosi Ítélőtábla 2017. május 17-én szóban kihirdetett, de írásba még nem foglalt ítélete annak írásbeli közlésére kötelezte a KEH-et, hogy 2016. augusztus 20. napjától 2016. november 21-ig hány személy juttatta vissza ténylegesen az állami kitüntetését a Köztársasági Elnöki Hivatal részére.

LMP: "pénzlenyúlást" leplezhet az iparkamara

Belföld - 2017-05-18

Az LMP társelnöke "gigantikus pénzlenyúlást" sejt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Modern Vállalkozások programja mögött, amiért - közlése szerint - a 2 milliárd forintos projekt költéseiről Parragh László kamarai elnök megtagadta az információnyújtást.

Hadházy Ákos csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: az uniós költségvetésből megvalósított program keretében - amely kis- és közepes vállalkozások számára nyújt segítséget a korszerű informatikai megoldások alkalmazásához - eddig 93 rendezvényt tartottak, jellemzően luxusszállodákban.

Bemutatták a Miss World Hungary jelöltjeit

Belföld - 2017-05-18

Bemutatták csütörtökön Budapesten a Miss World Hungary jelöltjeit, akik közül a június 18-án megválasztott nyertes képviseli Magyarországot a Miss World decemberi világdöntőjén Kínában.

Idén a Duna televízió és a Duna World műsorán megújult díszletek között, egy nagyszabású élő műsorban választják meg az ország legszebbjét, aki egy éven át viseli a Miss World Hungary címet - hangzott el a megmérettetésről tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Budapesten.

A győztes Miss World Hungary udvarhölgyei a Miss Earth Hungary és a Top Model of the World Hungary cím birtokosai lesznek. Őket a 16 tagú zsűri választja ki, de idén is tartanak közönségszavazást, voksolni a korábbi évekhez hasonlóan egy alapdíjas telefonszámon lehet majd.

LMP: a semmire fizetett ki 900 millió forintot a Klik

Belföld - 2017-05-11

- Az LMP szerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) a semmire fizetett ki 900 millió forintot, amikor egy európai uniós támogatás részeként megvett egy mai napig nem használt számítógépes programot.

Hadházy Ákos, az ellenzéki párt társelnöke csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, belső információk alapján úgy tudják, a fiókba került a Köznevelés az iskolákban nevű, összesen 10 milliárd forintos EU-s projekt szoftvere

Költségvetés - Jobbik: 600 milliárd forint felesleges tétel van a javaslatban

Belföld - 2017-05-09

A Jobbik szerint több mint 600 milliárd forint felesleges vagy homályos tétel van a 2018-as költségvetési javaslatban, az ellenzéki párt ennek egy részét otthonteremtésre és áfacsökkentésre javasolja átcsoportosítani.

Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a "talált" forrásokból önerőből indíthatna értelmes programokat az ország, a kormány mégis elszabotálja a lehetőségeket, hogy választási költségvetést vihessen keresztül.

Áder az 1867-es kiegyezést ajánlotta a politikusok figyelmébe

Belföld - 2017-05-08

Drámai mértékűnek nevezte a politikai közbeszéd állapotának romlását Áder János köztársasági elnök, ezért az 1867-es kiegyezést ajánlotta követendő történelmi példaként az újraválasztását követő ünnepélyes eskütétele alkalmából elmondott beszédében hétfőn az Országgyűlésben.

Áder János az elmúlt hónapok politikai közbeszédéről szólva úgy fogalmazott: meggyőződése, "ha így megy tovább, mindent lerombolunk abból, amit 1990 óta közösen felépítettünk. Mindent megkérdőjelezünk. Minden - akárcsak hallgatólagos - megállapodást semmibe veszünk. Minden határt átlépünk."

Hűtlen kezelés bűnsegédként Püspökladányban

Belföld - 2017-05-04

Előzmények: A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának Gazdaságvédelmi Osztálya jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miattindított eljárást. A Berettyóújfalui Járási Ügyészség vádirata szerint a vádlott a néhai A.S.által elkövetett bűncselekményhez nyújtott segítséget. A.S. 2006-2010 között Püspökladány polgármestere volt, illetve 2008-tól országgyűlési képviselő. A város képviselőtestülete felhatalmazta arra, hogy több pályázat felelőse legyen.

A vádirat szerint A.S. 2008. március 3-án kötött vállalkozási szerződést a K. Zrt-vel, amelyet az ügyvezető felhatalmazása alapján a vádlott írt alá. A szerződés szerint 5 000 000 Ft + áfa megbízási díj fejében, 2008. március 14-i teljesítési határidővel a Püspökladányi Gyógyfürdő III. fejlesztési üteméhez kapcsolódóan előzetes megvalósíthatósági tanulmányt kellett a cégnek elkészítenie.

A.S. 2008. március 14-én kiállította a teljesítési igazolást, a K. Zrt. 2008 szeptember 15-én számlázott az önkormányzat részére, szeptember 22-én elkészült az érvényesítési nyomtatvány, a polgármester aláírta a kifizetéshez szükséges utalványt és még aznap a hivatal át is utalta a bruttó 6 000 000 forintot.

A vádirat azt tartalmazza, hogy a tanulmányt valójában az önkormányzat két dolgozója készítette el, már a vállalkozási szerződés aláírását megelőzően.

Több mint 9 milliárdot fordíthatnak jövőre hajléktalanellátásra

Belföld - 2017-05-03

- Hajléktalanellátásra a jövő évi költségvetési törvényjavaslatban több mint 9 milliárd forint szerepel - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkársága szerdán az MTI-vel.

Az államtitkárság a javaslat keddi benyújtását követően közölte: 8 milliárd forint jut az ellátórendszer működtetésére, 540 millió pedig az utcai szolgálatok fenntartására.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út 18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza.