Belföld

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 5823 találatból.

Választás 2018 - MSZP-Párbeszéd: egészségügyi vészhelyzet van Magyarországon

Belföld - 2018-02-28

Az MSZP-Párbeszéd szerint egészségügyi vészhelyzet van Magyarországon, a szakdolgozókat meg kell becsülni, bérüket azonnal emelni kell 50 százalékkal. Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, független országgyűlési képviselő szerdán Budapesten, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, Orbán Viktor és kormánya az elmúlt nyolc évet végighazudta az egészségügy állapotáról.

Sürgető a lakossági fűtés okozta légszennyezés csökkentése

Belföld - 2018-02-27

A szakértők sürgetőnek tartják a lakossági fűtés, égetés által okozott légszennyezés csökkentését - hangzott el A lakossági fűtés okozta levegőszennyezés - az európai és hazai jogszabályok végrehajtása című budapesti nemzetközi konferenciát követő sajtótájékoztatón, kedden.

Az eseményt az Alapvető Jogok Biztosa Hivatala (AJBH) és a Levegő Munkacsoport rendezte a német Deutsche Umwelthilfe civil szervezet és a Dán Ökológiai Tanács közreműködésével.

Választás 2018 - Jobbik: Magyarországnak részt kell vennie az európai konzultációban

Belföld - 2018-02-27

- A Jobbik szerint Magyarországnak részt kell vennie az európai konzultációban, amelyet Emmanuel Macron francia elnök kezdeményezett - mondta Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje keddi sajtótájékoztatóján.

A politikus közölte: Vona Gábor, a Jobbik elnöke kedden nyílt levélben fordult Emmanuel Macronhoz, amelyben jelezte, hogy a 2018. áprilisi választásokat követően felálló új, Jobbik által vezetett kormány csatlakozna az európai konzultációhoz.

Hangsúlyozta: a francia elnök kezdeményezését minden demokratikus politikai közösség üdvözölte, még azok is, akik az EU-val szemben erős kritikát fogalmaznak meg.

Választás 2018 - Fekete-Győr András: a Momentum bárkivel kész együttműködni

Belföld - 2018-02-27

A Momentum Mozgalom bárkivel kész együttműködni a jelenlegi rendszer leváltása érdekében - jelentette ki Fekete-Győr András, az ellenzéki párt elnöke keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Szerinte az együttműködéshez három feltételnek kell teljesülnie: legyen hiteles, őszinte és integratív az ellenzéki jelölt, legyen matematikai esélye legyőzni a fideszes jelöltet, továbbá a többi párt lépjen vissza az esélyes javára.

Az ellenzék alternatív vizsgálóbizottságot alakított Elios-ügyben

Belföld - 2018-02-26

Az MSZP, az LMP és a Jobbik alternatív vizsgálóbizottságot hozott létre az Elios-ügyben - közölték hétfőn Budapesten a pártok képviselői.

Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője azzal indokolta a kezdeményezést, hogy szerinte a nyomozóhatóságok a "fülük botját sem mozdítják", a nyilvánosság pedig egy közös ellenzéki fellépés igényét fogalmazta meg.

Mint mondta, azért ezt a formát választották, mert parlamenti képviselőként a törvény erejénél fogva választ kell kapniuk a hivataloktól és a hatóságoktól.

Havazás - Kedden lehet a legtéliesebb nap

Belföld - 2018-02-26

Kedden országszerte várható havazás, helyenként akár 20 centiméter körüli friss hó is hullhat, emellett az erős szél hófúvást is okozhat majd - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Kiemelték: kedden a hideghez egy mediterrán ciklon "jóvoltából" az ország nagy részén havazás is társul. Ezért - elsősorban hangulatát tekintve - országos viszonylatban is "kemény téli nap elé nézünk" - fogalmaztak, hozzátéve: "mindezt tetézi majd a jeges és élénk, a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten erős szél, tovább nehezítve az útnak indulók dolgát".

A havazás miatt hétfőre is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Baranya, Somogy és Zala megyére. Emellett a hófúvás veszélye miatt jelenleg is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében.


Legyőzte az ellenzék a Fideszt Hódmezővásárhelyen

Belföld - 2018-02-25

90 százalékos feldolgozottságnál 20 049 szavazat megszámlálása után gyakorlatilag kijelenthető, hogy Márki-Zay Péter 11 444 szavazattal 57.47 százalékkal megnyerte a hódmezővásárhelyi időközi polgármester választást - írja a hvg.hu.

Hegedűs Zoltán a FIDESZ-KDNP jelöltje 8 286 szavazatot kapott , 41.61 százalékot , Hernádi Gyula független jelölt 183 voksot kapott 0.92 százalékot. Az eredménynek azért nagy a jelentősége, mert sokan az április 8-i országgyűlési választás főpróbájaként tekintenek a voksolásra.

Hódmezővásárhelyen Almási István halála miatt kellett kiírni az időközi polgármester-választást. Hárman indultak a posztért. A Fidesz és a KDNP jelöltje Hegedűs Zoltán alpolgármester. Független jelöltként indult Hernádi Gyula orvos.

Választás 2018 - Karácsony: az MSZP-Párbeszéd meghallgatná a tanárok és diákok követeléseit

Belföld - 2018-02-25

Az MSZP-Párbeszéd kormányra kerülése esetén meghallgatná a pedagógusok, diákok és szülők oktatási követeléseit - mondta Karácsony Gergely, az ellenzéki pártszövetség miniszterelnök-jelöltje vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke kifejtette, olyan oktatáspolitikát folytatnának, amely nem elzárkózik, hanem kifejezetten keresi a párbeszédet az érintettekkel.

Megerősítette, hatalomra kerülve visszaállítanák a 18 éves korig tartó tankötelezettséget, ingyenessé tennék az első diploma megszerzését, az oktatási kiadásokat pedig legalább a GDP 6 százalékáig emelnék.

Választás 2018 - Nyilvántartásba vették az első országos listát, az MSZP-Párbeszédét

Belföld - 2018-02-23

Nyilvántartásba vette az első országos listát az áprilisi országgyűlési választásra pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB); az MSZP-Párbeszéd közös listáját Karácsony Gergely vezeti.

Az MSZP 16 megyében és a fővárosban 36 közös jelöltet állított, vagyis az MSZP-Párbeszéd megfelelt az országoslista-állítás feltételeinek. Az országgyűlési képviselők választásán ugyanis az a párt állíthat országos listát, amely legalább kilenc megyében és a fővárosban legalább huszonhét egyéni választókerületben állított jelöltet; két párt közös egyéni választókerületi jelöltek alapján közös pártlistát állíthat.

Választás 2018 - Vona: a Jobbik az egyetlen erő, amelyik alkalmas a kormányváltásra

Belföld - 2018-02-20

A Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje szerint pártja az egyetlen olyan ellenzéki erő, amelyik alkalmas a kormányváltásra, az elszámoltatásra és "Magyarországot egy nyugodtabb, szabadabb, sikeresebb és boldogabb jövő felé vezetni".

Vona Gábor erről kedden Budapesten, sajtótájékoztatón beszélt, amelyen bemutatták az ellenzéki párt Magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel címet viselő választási programját.

A politikus a program főbb pontjait kiemelve elszámoltatást, korrupcióellenes ügyészség, valamint a határőrség felállítását, a magyar fizetéseket az európai átlaghoz felhúzó béruniót, a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásokkal kötendő stratégiai szerződést, a fiatalok itthon tartása érdekében 10-10 ezer új és használt lakásra kiterjedő otthonteremtési és bérlakásprogram elindítását ígérte.

Vona Gábor céljaik között említette a devizahitelesek problémájának orvoslását, negyven év munkaviszony után a nyugdíjba vonulás lehetőségének megadását a férfiaknak is, a nyugellátások "magyar indexálásának" bevezetését, az egészségügy fejlesztését, valamint korszerű oktatási rendszer megteremtését

Választás 2018 - Az állami földbérletek felülvizsgálatát ígérte Karácsony Gergely

Belföld - 2018-02-20

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje azt ígérte, hogy amennyiben kormányra kerülnek, akkor az összes állami földbérleti szerződést felülvizsgálják valamint visszaveszik a "spekulációs célból" megvásárolt állami területeket.

A hétfői, budapesti sajtótájékoztató apropóját Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese ismertette. A politikus azt mondta, hogy a Honvédelmi Minisztérium egy száz éves tradíciót szakít meg azzal, hogy nem hajlandó bérbe adni gazdáknak olyan, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Bököny mellett található földterületeket, amelyeken azok családjai már generációk óta gazdálkodnak.

Az ombudsman szerint nem érvényesülnek a sürgősségi pszichiátrián az ellátottak jogai

Belföld - 2018-02-19

Továbbra sem tartja megfelelőnek a sürgősségi pszichiátriai gyógykezelés elrendelésével kapcsolatos jogorvoslatot az alapvető jogok biztosa, aki speciális eljárásrendet sürget.

Székely László jelentésében megállapította, hogy a sürgősségi pszichiátriai gyógykezelés elrendelésével kapcsolatos jogorvoslat feltételeit tavalyi vizsgálata után ugyan módosították, de továbbra sem érvényesülnek megfelelően az érintettek alapvető jogai.

Évértékelő - MSZP-Párbeszéd: hazugságbeszéd volt

Belföld - 2018-02-18

Hazugságbeszédként jellemezte a kormányfő évértékelőjét az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje vasárnap Budapesten. Karácsony Gergely sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: "soha még ilyen nyolc évet Magyarországnak".

A Párbeszéd társelnöke szerint a Fidesznek nem Magyarország, hanem a magyar emberek pénze az első.

Ha valóban Magyarország sorsa lenne fontos a kormánynak, akkor Orbán Viktor számba vette volna, hogy az elmúlt nyolc évben hova jutott az ország gazdasága, oktatása és egészségügye - közölte, rámutatva, hogy siralmas adatok jellemzik ezeket a területeket.

Karácsony Gergely ismét felszólította Orbán Viktort, hogy ne bújjon el a vita elől.

Évértékelő - Együtt: a magyar válság elhúzódott

Belföld - 2018-02-18

Az Együtt szerint a magyar válság elhúzódott, a szociális szolgáltatásokat leépítették, az oktatás, az egészségügy szétesett, és ma azt kell megélni, hogy Románia, Szlovákia és Csehország gazdaságilag lehagyja Magyarországot.

Szigetvári Viktor, az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje vasárnap a kormányfő évértékelő beszéde előtt, annak helyszíne, a Várkert Bazár közelében tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, az elmúlt nyolc év elszalasztott nyolc év volt, felélték a nyugdíj-megtakarításokat, nőtt az államadósság, és nem erősödött meg a középosztály sem. "Nincs magyar gazdasági csoda, akár mit is fog mondani Orbán Viktor" - hangoztatta a politikus.

Választás 2018 - Növelné a bölcsődei férőhelyek számát az LMP

Belföld - 2018-02-16

Növelné a bölcsődei férőhelyek számát az LMP, de a gondozók bérét, valamint az intézmények forrásait is megemelné a párt - mondta Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, miután a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnökével (BDDSZ) egyeztetett.

Szakszervezet: megkezdődött az önkormányzati köztisztviselők sztrájkja

Belföld - 2018-02-15

Csütörtökön reggel nyolc órakor megkezdődött az önkormányzati köztisztviselők sztrájkja: 112 hivatalban 7312 munkavállaló tart munkabeszüntetést - közölte a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke sajtótájékoztatón, Budapesten.Boros Péterné elmondta, a sztrájk törvényesen zajlik; mindenki, aki a sztrájkban részt vesz, megjelent a munkahelyén, de a munkát nem vette fel.

DK: mondják fel az ukránok nyugdíjas szerződését!

Belföld - 2018-02-13

A Demokratikus Koalíció alelnöke ismét arra szólította fel a kormányt, hogy mondja fel azt a szerződést, amelynek alapján ukrán állampolgárok magyar nyugdíjat kaphatnak.Varju László keddi, budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy Helmeczy László, a DK nyíregyházi képviselőjelöltje az ügyben közokirat-hamisítás, költségvetési csalás, választás rendje elleni bűncselekmény és hivatali visszaélés gyanúja miatt tett feljelentést a Legfőbb Ügyészségen.

A politikus megjegyezte, a hírek szerint a rendőrség 21 nyomozást indított és jelenleg is több mint 1400 fiktívnek tartott állampolgárságot vizsgálnak. Kelet-Magyarországon találtak olyan falusi házat, ahol papíron 340-en élnek - hozott példát.

Szakszervezet: csütörtökön folytatódik az önkormányzati dolgozók sztrájkja

Belföld - 2018-02-12

Csütörtökön folytatódik az önkormányzati köztisztviselők sztrájkja, amely ezúttal öt napon keresztül tart majd - jelentette be a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.


Corvin-lánc kitüntetéseket adott át Áder János a Parlamentben

Belföld - 2018-02-12

- "Hitelesség, megfontoltság és kitartó munkával megszerzett bizonyosság. Ez önbecsülésünk alapja." - mondta Áder János államfő hétfőn, a Corvin-lánc kitüntetések átadásakor, a Parlamentben elmondott beszédében.

A köztársasági elnök Kövér László házelnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen Huszti Péter színművésznek, Maróth Miklós orientalista akadémikusnak, Martonyi János korábbi külügyminiszternek, Ritoók Zsigmond klasszikafilológus akadémikusnak, Sótonyi Péter orvos akadémikusnak valamint Sir George Radda biokémikusnak nyújtotta át az elismerést.

DK: valamennyi magyar nyugdíjat kapó ukrán iratait vizsgálják meg!

Belföld - 2018-02-06

A Demokratikus Koalíció arra kéri a belügyminisztert, hogy vizsgálják felül az összes olyan ukrán állampolgár dokumentumait, akik magyarországi nyugdíjat kapnak.

A párt alelnöke keddi, budapesti sajtótájékoztatóján a Magyar Nemzet keddi cikkére hivatkozott, amely szerint hamis okiratok megszerzésében segíthetett ukrán magánszemélyeket az a két kormányhivatali alkalmazott, akiket január 24-én vettek őrizetbe Hajdúdorogon, két másik magyarral együtt. Az ügyben eljáró Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a lappal azt közölte: a négy embert hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás gyanúja miatt vették őrizetbe.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza