Belföld

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 6397 találatból.

Párbeszéd: nem tartható a 2,8 százalékos infláció alapján tervezett költségvetés

Belföld - 2020-01-15

- A Párbeszéd szerint nem tartható a kormány 2,8 százalékos inflációs várakozása alapján tervezett költségvetés. A párt országgyűlési képviselője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy már a Magyar Nemzeti Bank (MNB) is lényegesen magasabb, 3,8 százalékos inflációt prognosztizál erre az évre. Hangsúlyozta, hogy az infláció hét éve nem volt olyan magas, mint tavaly decemberben, amikor elérte a négy százalékot.

Országos főállatorvos: megkezdődött a Hajdú-Bihar megyei fertőzött kacsatelep felszámolása

Belföld - 2020-01-15

Megkezdődött a Hajdú-Bihar megyei Létavértesen a kacsatelep felszámolása, mivel madárinfluenza vírussal fertőzött baromfiállományt találtak itt kedden - mondta Bognár Lajos országos főállatorvos szerdán az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.

A madárinfluenza vírus hétfőn ütötte fel a fejét a Komárom-Esztergom megyei Ácson, egy nagy létszámú pulykát tartó gazdaságban - emlékeztetett, megjegyezve, hogy a hatóságok felszámolták a telep szárnyas állományát.

Elmondta: mindkét helyen az emberre nem veszélyes, H5N8 vírustörzset állapították meg, amelyhez nagyon hasonló vírustörzs jelent meg 2016-2017-ben is Magyarországon, illetve az elmúlt napokban Szlovákiában, Lengyelországban, decemberben pedig Nagy-Britanniában.

Felfüggesztették a lakcímnyilvántartási adatok kiadásáról szóló ítélet végrehajtását

Belföld - 2020-01-13

A Kúria felfüggesztette a 2018-as országgyűlési választás előtt lakcímet létesítettek adatainak kiadásáról szóló fővárosi ítélőtáblai határozat végrehajtását - közölte a Belügyminisztérium (BM) hétfőn.

Orbán: Lázár János feladata, hogy szerezze vissza Hódmezővásárhelyt

Belföld - 2020-01-09

- Lázár Jánosnak most az a dolga, hogy visszaszerezze Hódmezővásárhelyt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kérdésre válaszolva csütörtöki évindító sajtótájékoztatóján, Budapesten.

MSZP: Orbánnak az egészségügy, az oktatás fejlesztéséről kellett volna beszélnie

Belföld - 2020-01-09

Orbán Viktor miniszterelnöknek inkább az egészségügy, az oktatás fejlesztéséről kellett volna beszélnie, és jobban oda kellene figyelnie párttársai megjegyzéseire - értékelte az MSZP frakcióvezető-helyettese a kormányfő évindító sajtótájékoztatóját csütörtökön Budapesten.

Harangozó Tamás közölte: a miniszterelnök "mai mutatványa stand-up comedynek csillagos ötös volt", de inkább arról kellett volna beszélnie, hogy miként lesz Magyarországon az oktatás, az egészségügy Európa legjobbja, hogyan lesz fenntartható a környezeti fejlődés, miként működtetik a közszolgáltatásokat.

Orbán: cél, hogy 2030-ra a magyar gazdaság elérje az európai unió átlagának 85 százalékát

Belföld - 2020-01-09

A magyar gazdaság fejlettsége folyamatosan nő, a kormány célja, hogy 2030-ra elérje az uniós átlag 85 százalékát - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtöki nemzetközi sajtótájékoztatóján.

Orbán: a kormány vissza fog térni a korábbi politikai stílusához

Belföld - 2020-01-09

Orbán Viktor igazat ad azoknak, akik szerint a Fidesz politizálása az elmúlt két évben harciasabb volt, mint korábban, de csütörtöki budapesti évindító nemzetközi sajtótájékoztatóján arra emlékeztetett, hogy ez egy kétéves, folyamatos kampány része volt.

Orbán: fel kell számolni a kórházak adósságát

Belföld - 2020-01-09

Véget kell vetni a kórházak adósságfelhalmozásának - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök évindító sajtótájékoztatóján csütörtökön Budapesten.

A kormányfő hangsúlyozta: az Állami Számvevőszék súlyos jelentést fogadott el a kérdésről, az adósságfelhalmozás nem bocsánatos bűn, hanem komoly ügy, ez fedezet nélküli kötelezettségvállalás.

Ezt a gyakorlatot fel kell számolni, egyetlen kórház sem halmozhat fel adósságot - hangoztatta, hozzátéve: ezért arra kérték az illetékes minisztert, hogy a kórházak gazdálkodásának ellenőrzéséhez és irányításához szükséges eszközökre tegyen javaslatot. Minden eszközt megadnak a kórházi adósságok felszámolására - közölte.

Programot hirdetett az ellenzéki polgármesterjelölt Győrben

Belföld - 2020-01-08

Tiszta város, tiszta jövő mottóval programot hirdetett az összellenzéki, a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és az MSZP által is támogatott polgármesterjelölt szerdán Győrben.

Szálló por - Többfelé -Debrecenben is - rossz a levegő

Belföld - 2020-01-08

Többfelé rossz a levegő a magas szálló por (PM10) tartalma miatt - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ szerdán. Egészségtelen a levegő minősége Kazincbarcikán, Miskolcon, Putnokon és Sajószentpéteren. Tizenegy településen kifogásolt a levegőminőség, ezek: Budapest, Debrecen, Eger, Kecskemét, Nyíregyháza, Salgótarján, Százhalombatta, Szolnok, Tököl, Vác és Várpalota.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ felhívja az érintett térségekben (főleg az ország északkeleti részén) élők figyelmét, hogy egészségtelen levegőminőség esetén a gyermekek, idősek, krónikus betegségben szenvedők számára nem javasolt a hosszabb ideig szabadban történő tartózkodás, aktív fizikai tevékenység végzése. Gyakori tünetek lehetnek a köhögés, a légúti irritáció vagy a nehézlégzés

DK: újabb 12 milliárdot költ a kormány propagandára

Belföld - 2020-01-07

A DK szerint a kormánynak nem propagandára, hanem kórházakra és iskolákra, valamint munkahelyteremtésre kellene több pénzt fordítania.

Barkóczi Balázs DK-szóvivő keddi budapesti sajtótájékoztatóján kifogásolta, hogy újabb 12 milliárd forint értékben kötött szerződést a kabinet két, "a Fidesz-közeli Balásy Gyula érdekeltségébe tartozó céggel" a kormányzati intézkedések népszerűsítését szolgáló kommunikációs feladatokra.

Úgy fogalmazott: elég volt abból, hogy a kormány "horribilis összegeket szór el évente uszításra és agymosási kísérletekre". Megjegyezte: 2016 - az első nagy plakátkampány éve - óta összesen 72 milliárd forintot költöttek el "a hazug állami propaganda építésére".

Kilépett az MSZP-ből Szanyi Tibor

Belföld - 2020-01-06

- Megszüntette MSZP-tagságát Szanyi Tibor. A párt volt alelnöke és európai parlamenti (EP-) képviselője döntését hétfőn azzal indokolta: az MSZP nem eléggé baloldali és jelenleg nincs is rendszerkritikus baloldali párt a magyar politikai palettán, ennek az űrnek a betöltésével kíván foglalkozni.

A politikus - aki Twitter-oldalán jelentette be kilépését - az MTI-nek úgy nyilatkozott, fél éve érleli magában a döntést, amelynek nincs köze a nyáron ellene indult fegyelmi eljáráshoz. Szanyi Tibor kilépése okai között említette, hogy hiányérzetként jelentkezett nála, hogy nem tudta az MSZP-t rávenni a rendszerkritikus gondolkodásra.

Hozzátette: a világ változik, "nyakra-főre" alakulnak az országban a baloldali műhelyek, amelyek közös jellemzője a rendszerkritikusság mellett a klímavédelem. A feladat az, hogy ezeket a csoportokat egy közösséggé formálják - mondta.

A vészkorszak áldozataira emlékeztek Budapesten

Belföld - 2020-01-06

A vészkorszak áldozataira emlékeztek Jákov Hadasz-Handelszman, Izrael új magyarországi nagykövete részvételével hétfőn Budapesten, a Cipők a Duna-parton elnevezésű holokauszt-emlékműnél.

Az izraeli diplomata első magyarországi nyilvános szerepléseként a hazai zsidó felekezetek képviselőivel és meghívott vendégeivel közösen fejezte ki tiszteletét a holokauszt magyarországi áldozatai előtt.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) képviseletében Radnóti Zoltán, a dél-budai Bét Sálom zsinagóga főrabbija mondott imát az áldozatokért, majd Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezetője, az óbudai zsinagóga rabbija vezetésével mondták el a kaddist a jelenlévők.

​Áder János: mindannyiunk felelőssége a teremtett világ megőrzése

Belföld - 2020-01-01

Honfitársaim!

Magyarok határon innen és túl!

Az elmúlt percekben a Himnusz alatt Magyarország szépséges tájai tárultak a szemünk elé. A fenséges Dunakanyar, a Badacsony bazaltorgonái, a Hortobágy, a kérészek tánca a Tiszán, a fodrozódó Balaton.

Szabó Zoltán írja Szerelmes földrajz című könyvében: „Az ember… a táj szülöttje is… egy sajátos és másutt a világon fel nem található fénytörés gyermeke.”

Megindító vallomás egy írótól, akinek élete jelentős részét a szülőföldjétől távol kellett töltenie.

Az ismerős táj épp úgy hozzánk tartozik, ahogy mi tartozunk ehhez a vidékhez. Ezek a hegyek, völgyek, síkságok és vizek – mind itt voltak, akár évmilliókkal ezelőtt. Menedéket adtak, táplálták az előttünk járókat, történelmünk színterévé váltak. Az otthont jelentették szüleinknek, nagyszüleinknek.

Száraz lesz az idő a következő napokban

Belföld - 2019-12-29

Hétfőn lesz a leghidegebb, utána ismét enyhül a hideg. A következő napokban száraz lesz az idő, a hétvégén lehet havas eső, hózápor - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Győri gyerekgyilkosság - Az ügyészség szerint mindent megtettek a bűntény megelőzése érdekében

Belföld - 2019-12-20

Az ügyészség minden törvényes eszközzel fellépett annak érdekében, hogy a győri gyermekgyilkossághoz vezető láncolat ne következhessen be - közölte a Legfőbb Ügyészség pénteken.

A férfi 2016 májusában kalapáccsal és egy papírvágó szikével életveszélyes sérüléseket okozott a feleségének, ezért emberölés kísérlete és kiskorú veszélyeztetése miatt 2017 decemberében 5 év fegyházra ítélték. Az idén szeptember 11-én pártfogó felügyelet elrendelése mellett feltételesen szabadlábra helyezték; a másodfokú bíróság helybenhagyta a döntést.

Gulyás: a kormány 79,4 milliárd forintos egészségügyi finanszírozási csomagról döntött

Belföld - 2019-12-19

- A kormány szerdán úgy döntött, hogy összesen 79,4 milliárd forintot bocsát a kórházak részére egészségügyi fejlesztések megvalósítása és az adósságállomány csökkentése érdekében - közölte a Miniszterelnökség vezetője csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Gyurcsány Ferenc : az önkormányzat az ellenzéki politizálás új színtere

Belföld - 2019-12-18

- Az önkormányzatok az ellenzéki politizálás új színterei, sokan már azt figyelik, mennyire felkészült az ellenzék a kormányzásra - mondta Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, a párt főpolgármester-helyettesének és polgármestereinek évzáró sajtóbeszélgetésén Budapesten szerdán.

Áder János:”…. a mai napon elrendeltem a törvény kihirdetését".

Belföld - 2019-12-18

Az Országgyűlés december 11-én fogadta el a társadalombiztosítás ellátásaira jogosultakról, valamint ezen ellátások fedezetéről szóló törvényt. Az elmúlt napokban élénk vita alakult ki az új rendelkezések társadalmi hatásáról - olvasható a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján szerdán megjelent közleményben.

Néhányan azt vizionálták, hogy 700 000 ember "eshet ki" az egészségügyi ellátó rendszerből.

"Mi az igazság? Az új szabályozás alapján - úgy, mint eddig - teljes körű természetbeni egészségügyi ellátásra jogosult minden kiskorú, minden tanuló, minden nyugdíjas és minden biztosított munkavállaló" - írta az államfő. A hatályos törvények ma is biztosítják a szociálisan rászorultak, hajléktalanok egészségügyi ellátását. Ezen a most elfogadott törvény nem változtatott.

DK: "fideszes bűnszervezetek" kaptak kulturális támogatást

Belföld - 2019-12-16

A nyilvánosságra került adatok szerint milliárdokat kaptak fideszes kötődésű, sok esetben arra jogosulatlan szervezetek a kulturális tao-t helyettesítő támogatásból - jelentette ki a Demokratikus Koalíció (DK) elnökségi tagja hétfőn sajtótájékoztatóján Budapesten.