Belföld

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 6603 találatból.

MSZP: a kormány elhallgatja az Európai Bizottság szociális konzultációját

Belföld - 2020-10-25

A kormány elhallgatja az Európai Bizottság szociális konzultációját, amelyben november végéig várják az önkormányzatok, szakszervezetek, civilszervezetek és polgárok véleményét - mondta az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője vasárnap, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.


Az egyetemistákkal együtt ma is küzdenünk kell a szabadságunkért! - A Demokratikus Koalíció Nagy Imre szobránál emlékezett 1956 hőseire

Belföld - 2020-10-23

A Demokratikus Koalíció Nagy Imre szobránál tartotta meg október 23-i megemlékezését, melyen Varju László, a DK alelnöke elmondta: ezen a napon emlékezünk azokra a névtelen emberekre, akik közösen vonultak az utcára a szabadságért, az igazukért. "Egyetemisták, és hozzájuk csatlakozó munkások, értelmiségiek, idősek, fiatalok, szülők és gyerekek gyújtották meg a lángot, és ők mondták ki először, hogy elég volt a zsarnokságból.

Október 23. - Gulyás Gergely miniszter állami kitüntetéseket adott át

Belföld - 2020-10-23

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a köztársasági elnök megbízásából állami kitüntetéseket adott át pénteken Budapesten.

A Magyar Érdemrend középkeresztje (polgári tagozat) kitüntetésben részesült Michael O'Sullivan történész, író a magyar történelem eseményeinek, különösen Trianon, illetve a két világháború közötti és utáni Magyarország történetének kutatása, valamint külföldi megismertetése érdekében végzett munkája elismeréseként.

A Magyar Érdemrend tisztikeresztje (polgári tagozat) kitüntetést kapta Gazdag Ferenc, az MTA doktora, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem professor emeritusa; Locsmándi Béla, a Vajda és Társa Ügyvédi Iroda ügyvédje, volt közigazgatási államtitkár és helyettes államtitkár; Toldy-Schedel Emil kardiológus, a budapesti Szent Ferenc Kórház főigazgatója; Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank volt alelnöke.

Völner Pál: a kormány az áldozatok pártján áll

Belföld - 2020-10-20

- A kormány továbbra is az áldozatok pártján áll, az elkövetőkkel szemben - mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón, azzal kapcsolatban, hogy a parlament szigorította a feltételes szabadságra bocsátás feltételeit.

Médiatanács: a Klubrádió jó eséllyel pályázhat a 92,9 MHz-re

Belföld - 2020-10-12

- A Klubrádió jó eséllyel pályázhat a Budapest 92,9 MHz frekvenciapályázatán - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa hétfőn.

Négy új hosszú CAF-villamos áll forgalomba Budapesten

Belföld - 2020-10-12

Négy új CAF-villamos áll forgalomba Budapesten, az alacsonypadlós, 56 méteres szerelvények hétfőtől közlekednek az 1-es villamosvonalon.

Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn, a villamosok átadásán arról beszélt, a főváros új vezetése azt az elvet követi, hogy minden, ami jó volt az előző ciklus politikájában, azt viszik tovább, és amin szükséges, azon változtatnak. Az elmúlt években elindult intenzív járműpark fejlesztés nagyon sokat javított a budapesti közösségi közlekedés színvonalán - mondta.

Nem támogatta a bírói tanács Varga Zsolt András kúriai elnökké választását

Belföld - 2020-10-09

) - Nem támogatta az Országos Bírói Tanács (OBT) Varga Zsolt András kúriai elnökké választását, mert nincs tárgyalótermi tapasztalata, továbbá megválasztását csak két, közelmúltban elfogadott törvénymódosítás teszi lehetővé - közölte az OBT a honlapján pénteken.

Darák Péter jelenlegi kúriai elnök megbízatása 2021. január 1-jén jár le, Áder János köztársasági elnök hétfőn hozta nyilvánosságra, hogy Varga Zsolt András alkotmánybírót jelöli a posztra. Csütörtökön a parlament igazságügyi bizottságának kormánypárti többsége támogatta a jelöltet, pénteken pedig az OBT hallgatta meg.

Aradi vértanúk - Felvonták, majd félárbócra engedték a nemzeti lobogót a Parlament előtt

Belföld - 2020-10-06

Katonai tiszteletadás mellett, Benkő Tibor honvédelmi miniszter jelenlétében ünnepélyesen felvonták a nemzeti lobogót az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján, az aradi vértanúk emléknapján kedd reggel a Parlament előtti Kossuth Lajos téren. A kegyelet kifejezéseként Magyarország lobogója egész nap félárbócon marad a nemzeti gyásznapon.

A nemzeti lobogó felvonását a Himnusz, majd félárbócra eresztését a Szózat hangjai kíséretében a 32. Nemzeti Honvéd Díszegység katonái végezték. A ceremónián közreműködött a Magyar Honvédség Központi Zenekara és a Nemzeti Lovas Díszegység is.

Karácsony: a kormány újranyitja a "Városliget-csatát"

Belföld - 2020-09-30

- A kormány újranyitja a "Városliget-csatát", megpróbálja felülírni a budapesti választói akaratot és a miniszterelnök adott szavát - reagált Karácsony Gergely főpolgármester szerdán a Facebook-oldalán a Városligetre vonatkozó, kedd este megjelent kormányrendeletre.

Orbán: a nagy dolgok gondolatai nem csak Budapesten születnek

Belföld - 2020-09-27

Miközben az ország fontos átalakuláson megy keresztül, a tartós dolgok gondolata nem csak Budapesten születik meg, ennek egyik iskolapéldája a szabad pálinkafőzés megteremtésének lehetősége - jelentette ki Orbán Viktor vasárnap a Zala megyei Becsehelyen.

Költségvetési Tanács: célzott gazdaságvédelmi intézkedésekkel elkerülhető a gazdaság további visszaesése

Belföld - 2020-09-22

A Költségvetési Tanács (KT) megítélése szerint az államháztartás augusztus végén módosított finanszírozási tervében erre az évre előirányzott 3600 milliárd forint éves pénzforgalmi hiány mozgásteret ad újabb gazdaságvédelmi intézkedések bevezetésére, amelyeket -, ha megfelelően célzottak - a tanács indokoltnak tart a gazdaság további visszaesésének elkerülése érdekében.

Koronavírus - DK: a kormány még mindig a focira költi az emberek pénzét

Belföld - 2020-09-22

A Demokratikus Koalíció (DK) tiltakozik az ellen, hogy a koronavírus-járvány közepén és a válság ellenére a kormány "a focira költi a magyarok pénzét".

A DK elnökségi tagja keddi, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy miközben megszűnt az állami bértámogatás, a kabinet 11,5 milliárd forintot költ a sportakadémiákra.

Ezen túl 2,8 milliárd forintot kap a Nemzeti Olimpiai Központ, 2,6 milliárdot a Nemzeti Sportközpontok, ráadásul ezeket a pénzeket az "úgynevezett" gazdaságvédelmi alapból fizetik ki - mondta Ráczné Földi Judit.

Súlyos következményekkel jár az országra nézve, ha a kormány még a válság közepén is a "korrupció melegágyaként működő" sportakadémiákat pénzeli - jelentette ki a politikus.

Jobbik: a miniszterelnök nem képes demokrataként működni

Belföld - 2020-09-21

Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke szerint Orbán Viktoron érezhető, hogy diktatúrában szocializálódott, "ezért nem képes demokrataként gyakorolni a közhatalmat".

Dobrev Klára: közös ellenzéki listára és közös jelöltekre van szükség!

Belföld - 2020-09-20

A Demokratikus Koalíció politikusai az ellenzéki pártok összefogását és közös választási indulását sürgették a DK vasárnapi, "Közös győzelem, közös Magyarország" című online rendezvényén.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője úgy fogalmazott: a pártoknak most nem az a dolguk, hogy versengjenek egymással, hanem az, hogy megmutassák, "az orbáni önkény egy évtizede után" megszületett az országot kormányozni tudó, felelős, köztársaságpárti, Európa-párti ellenzék.

Hangsúlyozta, az összefogás során a DK partnernek és nem vezetőnek képzeli magát. Közös ajánlatot kell tenni Magyarországnak és közös programot adni a választóknak - szögezte le. Egy közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltre, egy közös listára és valamennyi választókerületben egy közös ellenzéki jelöltre van szükség - érvelt.

A jövő hét második felében fordul ősziesebbre az időjárás

Belföld - 2020-09-20

A jövő hét elején is sok lesz a napsütés és marad a meleg, többfelé 30 Celsius-fok közeli értékekkel, a hét második felében viszont csapadékosabb idő várható. A hétvégére hűl is az idő, egyre inkább 20 fok körül alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Koronavírus - Orbán: az idősek és a betegek érdekében tartsuk be a szabályokat

Belföld - 2020-09-16

Van egy haditervünk arról, hogyan védjük meg az időseket és közben hogyan tartsuk fenn az ország működőképességét - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Facebook-oldalán közzétett videóban, amelyben beszámolt a kormányülésen hozott döntésekről.

Orbán Viktor elmondta, a kormány döntött többek között a szórakozóhelyek este 11 órakor történő bezárásáról és a koronavírustesztek hatósági árának megállapításáról, így egy tesztért semmilyen jogcímen nem lehet majd 19 500 forintnál többet elkérni.

Szociális államtitkár: bővül az egyházi szociális ellátórendszer

Belföld - 2020-09-16

A kormány kétmilliárd forint hazai forrással támogatja az egyházi szociális ellátórendszer bővítését - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára szerdán Debrecenben.

Koronavírus - Azonnali tömeges és ingyenes tesztelést sürget az MSZP

Belföld - 2020-09-12

Arra kéri az MSZP az országos tisztifőorvost, hogy rendelje el az azonnali tömeges és ingyenes tesztelést a szociális ágazatban dolgozók, a bentlakásos idősotthonokban élők és a magyar munkavállalók számára.

Átadták az egykori bencés rendház felújított műemléki épületét Kőszegen

Belföld - 2020-09-07

Átadták hétfőn Kőszegen az egykori bencés rendház felújított műemléki épületét, amely továbbra is a szerzetesrend tulajdonában áll, de megújult közösségi tereivel együtt a jövőben idegenforgalmi szálláshelyként is szolgál.

A felújítást a kőszegi Kreatív város - fenntartható vidék (KRAFT) programban 1 milliárd 435 millió forinttal támogatta a magyar kormány.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára avatta fel az 1677-1680-ban épült, kívül-belül teljesen megújult épületet.

Az államtitkár azt mondta: ahhoz, hogy a jezsuita szerzetesek a török hódoltság idején felépítették a rendházukat, a jövő iránti óriási bizalom és békés lelkület kellett, és ezt folytatták az évszázadok során a piarista és a bencés szerzetesek.A rendház felújítása és új funkcióval bővülése jól illeszkedik abba a pozitív folyamatba, amelynek során megújul a gazdag történelmi múlttal és idegenforgalmi látványosságokkal, de határozott jövőképpel rendelkező és egyre inkább iskolavárossá váló Kőszeg - tette hozzá Soltész Miklós.

A köztársasági elnök tevékenysége ellen tiltakozott a DK és a Magyar Liberális Párt

Belföld - 2020-09-03

A Demokratikus Koalíció (DK)és a Magyar Liberális Párt Áder János köztársasági elnöki tevékenysége ellen tiltakozott a Sándor-palota előtt.