Belföld

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 6295 találatból.

Tusványos - DK: Orbán vagy hazudik, vagy nem érti a világot

Belföld - 2019-07-27

- Orbán Viktor miniszterelnök vagy hazudik, vagy nem érti a világot, amikor azt állítja, hogy az vagy keresztény, vagy liberális - jelentette ki a Demokratikus Koalíció (DK) frakciószóvivője, Gréczy Zsolt szombaton budapesti sajtótájékoztatóján.

Tusványos - Liberálisok: Orbán továbbra is a bezárkózás, a lemaradás, a félelem és gyűlölet politikáját folytatja

Belföld - 2019-07-27

A Magyar Liberális Párt (Liberálisok) szerint Magyarország biztató pályáját Orbán Viktor miniszterelnök fenyegeti a legjobban, aki "továbbra is a bezárkózás, a lemaradás, a félelem és gyűlölet politikáját folytatja".

Tusványos - Ujhelyi: Orbán a maffiaállam építését próbálta magyarázni

Belföld - 2019-07-27

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője szerint semmi más nem történt Tusnádfürdőn, minthogy Orbán Viktor miniszterelnök sikertelenül próbálta megindokolni, hogy "miért épített ki az elmúlt években egy erőszakos, tolvaj maffiaállamot Magyarországon".


Tusványos - Jobbik: Orbán Viktor elszigetelte a magyarokat Európában

Belföld - 2019-07-27

- A Jobbik szerint Orbán Viktor miniszterelnök "szó szerint a nemzet mészárosa lett", akit "csak a saját hatalmi tébolya érdekel, és ennek oltárán kész feláldozni Magyarországot is" - közölte Jakab Péter, az ellenzéki párt frakcióvezetője szombaton az MTI-vel.

Húsz év fegyházat kapott a barátnője előző élettársát meggyilkoló férfi

Belföld - 2019-07-24

Emberölés miatt jogerősen húsz év fegyházra ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt a férfit, aki megölte régi-új barátnőjének előző élettársát. Másodfokon ezzel enyhítették a Pécsi Törvényszék életfogytiglani szabadságvesztésről szóló elsőfokú ítéletét, helybenhagyták ugyanakkor a barátnőre kiszabott három év börtönt, amelyet bűnpártolás miatt kapott - közölte a táblabíróság szerdán.

Mintegy száz kilogrammnyi robbanótest került elő az V. kerületi Erzsébet téren

Belföld - 2019-07-24

Mintegy száz kilogrammnyi, különböző típusú második világháborús robbanótest került elő földmunkák során az V. kerületi Erzsébet téren szerda délelőtt - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje.

OGY - A debreceni honvéd-középiskolában történtekről tájékozódott a honvédelmi bizottság

Belföld - 2019-07-15

- Egyöntetűen elítélték az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának tagjai hétfői zárt ülésükön a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumban történt erőszakos cselekményt.

OGY - A jövőben feljegyzik a fesztiválozók adatait

Belföld - 2019-07-12

A jövőben a szervezőknek rögzíteniük kell a 25 ezer főnél nagyobb, belépőjegy vásárlásához kötött zenei rendezvények résztvevőinek személyes adatait - az erről szóló törvénymódosítást pénteken 128 igen, 48 nem szavazattal és kilenc tartózkodás mellett fogadta el az Országgyűlés.

Az előterjesztés az adatrögzítés céljának a biztonság növelését tekinti: a bűncselekmények, kiemelten a terrorcselekmények megelőzését és felderítésének segítését, a bűncselekmények bizonyíthatóságát és a körözött személyek azonosíthatóságát, elfogásuk elősegítését

Dunai hajóbaleset - Ma búcsúztatják a Hableány magyar kapitányát és matrózát

Belföld - 2019-07-12

Ma búcsúztatják a dunai hajóbaleset két magyar áldozatát, a Hableány kapitányát és matrózát a folyó Margit hídhoz közeli szakaszán. A tragédia helyszínén a dél-koreai áldozatokra koszorúval emlékeznek.

A Panorama Deck Hajózási Társaság tájékoztatása szerint saját halottjuknak tekintett kollégáik búcsúztatóján több hajó is részt vesz, azokon egy időben zajlik a szertartás.

A 11 órakor kezdődő hajós búcsúztatót - a matróz korábbi katonai szolgálata miatt - katonai tiszteletadás mellett tartják.

Akik részvétüket szeretnék nyilvánítani, azoktól azt kérik, hogy a Margit híd Országház felőli oldalán vegyenek részt a gyászceremónián, és kizárólag virágszirmokat szórjanak a vízbe a budapesti hajók közös kürtjelére.

Pénzbüntetésre ítélte a bíróság a Telekom rendszerét feltörő hackert első fokon

Belföld - 2019-07-11

- A Szolnoki Járásbíróság folytatólagosan elkövetett információs rendszer vagy adat megsértése bűntettében mondta ki bűnösnek, és 600 ezer forint pénzbüntetésre ítélte nem jogerős ítéletében azt a fiatalembert, aki két évvel ezelőtt feltörte a Magyar Telekom szerverét. A Magyar Telekom leszögezte, hogy a 2017-es támadás ügyfelek személyes adatait nem érintette.

Önkormányzat 2019 - Jobbik: nem adottak a tisztességes önkormányzati választás feltételei

Belföld - 2019-07-10

Bencsik János jobbikos országgyűlési képviselő szerint az őszi helyhatósági választás tisztességes lebonyolításának minimális feltételei sem adottak, "soha nem volt még ekkora esély", hogy az önkormányzati választást "elcsalják".

A kormányzati kisgömböcnek csillapíthatatlan az étvágya, mindent felfal, ami az útjába kerül - értékelte Bencsik János a T-Systems információtechnológiai cég 4iG Nyrt. általi felvásárlását.

OGY - Költségvetés - Elfogadta a parlament az összegző módosító javaslatot

Belföld - 2019-07-08

Magyarország 2020. évi költségvetése az államháztartás központi alrendszerének hiányát 367,01 milliárd forintban állapítja meg, kiadási főösszegét 21 792,993 milliárd forintban, bevételi főösszegét 21 425,983 milliárd forintban rögzíti a büdzséhez benyújtott összegző módosító javaslat alapján, amelyet hétfőn fogadott el az Országgyűlés.

A költségvetési bizottság indítványát 117 igen és 52 nem szavazattal hagyták jóvá a képviselők.

A költségvetési javaslathoz 786 érvényes ellenzéki módosító indítvány érkezett, a szakbizottság, illetve a parlament ezek egyikét sem támogatta.

Önkormányzat 2019 - Nagykanizsán közös jelöltet indít az ellenzék

Belföld - 2019-07-08

A Jobbik, az MSZP, a Momentum, az LMP és a DK az Éljen Városunk! Egyesület jelöltjét, Hári Tibor ügyvédet támogatja az őszi polgármester-választáson Nagykanizsán - jelentették be hétfőn a városháza előtt tartott sajtótájékoztatón.

Horváth Jácint, a DK választókerületi elnöke hozzátette: a város mind a tíz körzetében egyetlen ellenzéki képviselőjelölt indul.

Megjegyezte, az ellenzéki pártok fél éve azért dolgoznak, hogy olyan egységet, szövetséget hozzanak létre, amely az őszi önkormányzati választáson eséllyel indulhat; a tavasszal alakult Éljen Városunk! Egyesületet hatalmazzák fel arra, hogy jelölteket indítson.

A 2020-as költségvetés elfogadásával zárja nyári munkáját a parlament

Belföld - 2019-07-07

- Az Országgyűlés jövő héten zárja rendkívüli nyári ülésszakát. A képviselők hétfőn módosításokat hajthatnak végre a kormány jövő évi költségvetésről szóló javaslatán, majd várhatóan pénteken szavaznak annak végleges formájáról.

Önkormányzat 2019 - Karácsony: Budapesten megszületett a hatpárti ellenzéki összefogás

Belföld - 2019-07-05

Hat ellenzéki párt, az MSZP, a Párbeszéd, a DK, a Jobbik, az LMP és a Momentum megállapodott arról, hogy az őszi önkormányzati választásokon közösen támogatott jelölteket indít minden budapesti kerületben.

A Jobbik a honvédelmi bizottság összehívását kezdeményezi egy katonai középiskolában történt szexuális bántalmazásról szóló sajtóhír miatt

Belföld - 2019-07-04

A jobbikos a Varga-Damm Andrea az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának összehívását kezdeményezi azzal a sajtóhírrel kapcsolatban, amely szerint májusban szexuális bántalmazás történt egy debreceni honvéd-középiskolában.

A honvédelmi és rendészeti bizottság jobbikos alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: a testület ülésén meghallgatnák a honvédelmi minisztert, akitől arra várnak választ, hogy milyen következményei lettek a sajtóban megjelent esetnek, illetve miért csak akkor történt feljelentés, amikor a sajtó elkezdett érdeklődni az ügy iránt.


Mérgezés Szerepen - Három évre ítélték a vádlottat

Belföld - 2019-07-02

- Jogerősen három év szabadságvesztésre ítélte a Debreceni Járásbíróság kedden azt a férfit, aki a tanyáján mérgező szeszesitalt állított elő, azt eladta; a metil-alkohol-mérgezés következtében ketten meghaltak.

OGY - Elhalasztotta a közigazgatási bíróságokról szóló törvény hatálybalépését a parlament

Belföld - 2019-07-02

A közigazgatási bíróságokról szóló, tavaly decemberben megszavazott törvény hatálybalépésének elhalasztásáról döntött kedden az Országgyűlés.

A kormány kezdeményezését egyhangúlag, 187 igen szavazattal hagyták jóvá a képviselők

Az ombudsmanjelölt nyitott, közvetlen, emberséges hozzáállásra törekszik

Belföld - 2019-07-01

Nyitott, közvetlen, emberséges ombudsmani hozzáállásra törekszik megválasztása esetén az alapvető jogok biztosának jelölt Kozma Ákos, aki hétfőn az Országgyűlés igazságügyi és fenntartható fejlődés bizottságának együttes ülésén kijelentette: "ki kell jönni az elefántcsonttoronyból!"

Mindenki ombudsmanja szeretne lenni - hangoztatta bizottsági meghallgatásán a jelölt, kiemelve: megválasztása esetén elsőbbséget adna a gyermekjogok, a klímavédelem és a biológiai sokféleség ügyének.


Balaton-átúszás - Túl az egymillió kilométeren

Belföld - 2019-06-30

Idén 37. alkalommal rendezték meg a Lidl Balaton-átúszást, amelyen ezúttal 9724-en vettek részt. Mindez azt jelenti, hogy az esemény történetében az úszók összesen immár több mint egymillió kilométert tettek meg.