Belföld

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 6177 találatból.

Kiadta az NVB a lemondott jobbikos képviselők mandátumát

Belföld - 2019-02-06

- A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdán kiadta a Szávay István és Staudt Gábor lemondása miatt megüresedett országgyűlési képviselői mandátumokat, Csányi Tamás és Bencsik János a határozatok jogerőre emelkedése után teheti le képviselői esküjét.

Iszapömlés - Jobbik: a társadalom nem tartja igazságosnak az ítéletet

Belföld - 2019-02-04

A Jobbik szerint az igazságosabb ítélet felé tett apró lépés, hogy a vörösiszapper megismételt eljárásában kimondták a Mal Zrt. vezetőinek felelősségét, de a társadalom igazságérzetével nem esik egybe az elsőfokú ítélet.

Kepli Lajos jobbikos országgyűlési képviselő hétfői budapesti sajtótájékoztatóján kiemelte: a 2010-es iszapömlés körülményeinek vizsgálatára létrehozott, általa vezetett parlament bizottság már több mint fél évtizede megállapította a Mal Zrt. vezetőinek felelősségét. Hozzátette: az üzem működésében "benne volt a katasztrófa lehetősége".

Rendőrség: a sebességellenőrzés előzetes bejelentés nélkül is törvényes

Belföld - 2019-02-04

A rendőrség nem jár el törvénytelenül, amikor nem közli előre a közúti sebességellenőrzések helyét és idején - jelentette ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti főosztályvezetője hétfőn Budapesten.

A kormány kivérezteti az MTA-t ellenzéki képviselők egy csoportja szerint

Belföld - 2019-02-04

Elfogadhatatlan a Magyar Tudományos Akadémiával (MTA) szembeni kormányzati politika, amely a köztestület kivéreztetésére irányul - jelentette ki közös sajtótájékoztatón ellenzéki képviselők egy csoportja hétfőn Budapesten.

Az ellenzéki képviselők közös kezdeményezéssel próbálták összehívni az Országgyűlés Kulturális bizottságát az MTA helyzetének megvitatására, azonban a bizottság kormánypárti többsége elzárkózott ettől - mondta el Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció (DK) képviselője. A politikus hozzátette, hogy Orbán Viktor láthatóan az MTA kivéreztetésével, az akadémiai kutatóhelyek tönkretételével bízta meg Palkovics László innovációs és technológiai minisztert. A képviselő szerint az MTA éppen elveszíti függetlenségét és nemzetközi kapcsolatait, tudományos műhelyek mennek tönkre

Országos kampányt indított a Jobbik a munka törvénykönyve módosításának visszavonása érdekében

Belföld - 2019-02-03

Országos aláírásgyűjtési akcióba kezdett a Jobbik a munka törvénykönyve módosításának visszavonása érdekében, a kezdeményezéssel akarják felerősíteni a magyar nemzet hangját, hiszen a "túlóratörvénnyel" a magyar társadalom, azon belül a Fidesz szavazók jelentős többsége sem ért egyet - mondta a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón.

Jobbik-elnök: harc a végsőkig

Belföld - 2019-02-03

Végsőkig tartó harcot ígért hallgatóságának az idei évre a Jobbik budapesti évadnyitó rendezvényén Sneider Tamás pártelnök.

A Jobbiknak óriási felelőssége van abban, hogy a 21. századi pártokat egységbe forrassza - jelentette ki, hangsúlyozva: ez nem megszűnést, hanem közös munkát jelent a jelenlegi rendszer felszámolásában.

Hozzátette, hogy csak azokkal a parlamenti pártokkal hajlandóak együttműködni, amelyek elfogadják a parlamenti demokrácia működését, valamint támogatják az elmúlt harminc évet átvilágító törvény létrehozását.

A három évtizeddel ezelőttihez hasonlítva a jelenlegi helyzetet, azt mondta: nem csupán kormányváltásra van szükség, hanem "új rendszert kell létrehoznunk".A Jobbik lelke egyetlen egy szó: az igazság - fogalmazott, hozzátéve, ő harminc éve is az igazságért küzdött és harminc év múlva is azt teszi;" nem fogunk meghátrálni; harcra fel!" - zárta beszédét.

A szorgalomra és tudásra alapozott jövő fontosságát hangsúlyozva Sneider Tamás kijelentette, hogy Skandinávia és a nyugati világ államait kell például vennünk, ahol a hibák dacára is sokkal jobban működik a társadalom, mint Magyarországon.

- Karácsony Gergely nyerte a baloldali pártok fővárosi előválasztását

Belföld - 2019-02-03

Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje nyerte a baloldali pártok, az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK), a Párbeszéd és a Szolidaritás fővárosi előválasztását.

A pártok által felkért választási szakértő, Szigeti Péter, az Országos Választási Bizottság volt elnöke vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón jelentette be: az előválasztáson 34 214-en szavaztak, 81 érvénytelen szavazat volt, így az érvényes szavazatok száma 34 133.

Karácsony Gergely 27 598, Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje 6535 szavazatot kapott - közölte Szigeti Péter.

Rendkívüli kongresszust tart a Jobbik

Belföld - 2019-02-01

Rendkívüli kongresszust tart a párt újabb számvevőszéki büntetése miatt a Jobbik - jelentette be pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Sneider Tamás elnök. Közölte: a két-négy héten belül megrendezendő tanácskozás két napirendi pontja "a Jobbik megszűnésének lehetősége", ami a parlamenti frakció végét is jelentené, a másik "a nemzeti ellenállás folytatásának megtárgyalása".

MSZP: Magyarországon ma nincs köztársaság

Belföld - 2019-02-01

Az MSZP elnöke szerint nincs mit ünnepelni a köztársaság napján, mert ma Magyarországon nincs köztársaság.Tóth Bertalan pénteken a XIII. kerületben a "magyar köztársaság kövénél" tartott rendezvényen azt mondta: attól, hogy elnöke van az országnak és nem királya, s hogy egy papírra leírják, hogy az államforma köztársaság, még nincs köztársaság.

Az ellenzéki politikus szerint Magyarországon olyan rendszer épült ki, amely a köztársaság alapintézményeit tagadja azzal, hogy bár fenntartja, kizárólag a saját érdekében működteti azokat. "Nincs más utunk, küzdenünk kell a köztársaságért" - hangoztatta.

Alkotmánybírósághoz fordul az ellenzék a közigazgatási bíróságok miatt

Belföld - 2019-02-01

Közös beadványt nyújt be az ellenzék az Alkotmánybírósághoz a közigazgatási bíróságokról szóló törvényekkel kapcsolatban, mert szerintük alkotmányellenes lenne az alkalmazásuk - közölte a Jobbik pénteken.

A közlemény szerint azt kérik az Alkotmánybíróságtól, állapítsa meg, hogy a közigazgatási bíróságokról szóló, valamint annak a hatálybalépéséről és átmeneti szabályairól szóló törvények egyes rendelkezései ellentétesek az alaptörvénnyel, és ezért visszamenőlegesen semmisítse meg őket.

Tábornokok vesztegetési pere - Tizenhárman börtönbüntetést kaptak, négy embert felmentettek

Belföld - 2019-01-31

Tizenhárom vádlottat - közülük tizenegyet felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélt, négyet felmentett a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa a tábornokperként elhíresült ügy megismételt elsőfokú eljárásában csütörtökön.

Az ügyészség tizenhét ember ellen emelt vádat költségvetési szerv önálló intézkedésre jogosult dolgozója által bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények miatt.

A Nagy László hadbíró ezredes vezette katonai tanács L. István Attila dandártábornokot, az elsőrendű vádlottat három év, O. János dandártábornokot, a tizenhatodrendű vádlottat pedig két év börtönre ítélte, és elrendelt 27 millió, illetve 50 millió forint vagyonelkobzást.

A tábornokper további tizenegy vádlottját két-két év, három évre felfüggesztett börtönre ítélték. Négy vádlottat - köztük Fapál Lászlót, a Honvédelmi Minisztérium volt közigazgatási államtitkárát - minden vád alól felmentették.

Melegszik az idő február első napjaiban

Belföld - 2019-01-31

Melegszik az idő február első napjaiban, néhol 15 fok körüli meleg is lehet. Emellett változékony idő várható, napsütésre, esőre, havazásra is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.


Karácsony: a demokrácia új minősége az előválasztás

Belföld - 2019-01-28

- A demokrácia új minőségeként beszélt a baloldali pártok hétfőn indult főpolgármester-jelölti előválasztásáról Karácsony Gergely, a Párbeszéd jelöltje, aki - elmondása szerint - olyan főpolgármester-jelölt, majd főpolgármester szeretne lenni, aki "együtt lélegez", együtt gondolkodik a várossal, és azt a programot valósítja meg, amelyet közösen alkotott meg a fővárosiakkal.

Varga Mihály: a kitelepített svábok magukkal vitték magyarságukat

Belföld - 2019-01-27

A második világháború után Magyarországról elűzött svábok magukkal vitték német földre magyarságukat is - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter, a II. és III. kerület fideszes országgyűlési képviselője a német ajkú lakosság kitelepítésének emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen vasárnap Békásmegyeren.

Varga Mihály kiemelte: a Németországba kitelepítettek halálukig kettős identitásúak maradtak, őrizték és ápolták kapcsolataikat Magyarországgal. A nyolcvanas években pedig - amikor javult a két ország közötti viszony - testvérvárosi kapcsolatok tucatjai születtek: a "Magyarországról egykor elűzött német-magyarok" összekapcsolták "kinti településeiket az óhazában lévő, kényszerből elhagyott településükkel"

Holokauszt-emléknap - Fidesz: elfogadhatatlan az antiszemitizmus bátorítása

Belföld - 2019-01-27

Elfogadhatatlan az antiszemitizmus bátorítása Európában, így Magyarországon is - hangsúlyozta a Fidesz az MTI-hez a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából, vasárnap eljuttatott közleményében.

Azt írták: egyetlen nemzedék sem felejtheti a holokausztot, amely a 20. században több millió ember, köztük több százezer magyar megsemmisítéséhez vezetett. Úgy fogalmaztak: "A szabadjára engedett antiszemitizmus terrort, népirtást, és totális háborút hozott Európára és a világra."

Karácsony Gergely: Budapestnek szolidárisabbnak, kreatívabbnak, zöldebbnek kell lennie

Belföld - 2019-01-26

- Budapestnek szolidárisabbnak, kreatívabbnak és zöldebbnek kell lennie, ehhez közös döntéshozatal és közös főváros kell - hangsúlyozta Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje szombaton programbemutató rendezvényén.

A politikus tízpontos javaslatot állított össze, amelyet társadalmi vitára is bocsát, mert - mint fogalmazott - olyan városvezető akar lenni, aki képviseli a közös akaratot, de nem hiszi, hogy azt neki egyedül kell kitalálnia.

Karácsony Gergely programjában első helyen szerepel a demokratikus működés erősítése, amelynek érdekében a Fővárosi Közgyűlés állampolgári javaslatokat is tárgyalna, és létrehozná a városháza lakók felé való kinyitásával, közpark létrehozásával a Budapest Agórát.

"A nyitott városháza azt üzeni, hogy nyitott a városvezetés" - mondta. Kiemelte még a megkötött szerződések, közérdekű adatok átláthatóságának biztosítását is

Elkészült a belvárosi templom Mátyás-oratóriumának restaurálása

Belföld - 2019-01-25

Befejeződött a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom XV. századi Mátyás-oratóriumának (kegyúri imatermének) a restaurálása.

A feltárási, felújítási munkálatokról tartott pénteki sajtótájékoztatón Osztie Zoltán plébános elmondta: a szűk lépcsőn megközelíthető kis emeleti tér felújítása és az eredeti, reneszánsz kori falfestés feltárása 16 hónapig tartott.

Kiemelte: a királyi oratórium egyrészt fontos adalék a templom történetének megértéséhez, másrészt az egyetlen terem Budapesten, ahol ilyen nagy területen megmaradt az eredeti, Mátyás korabeli színező falfestés.

Gulyás: a kormány nem vesz részt az EP-vitán

Belföld - 2019-01-24

Az újabb vita Magyarországról az Európai Parlamentben (EP) minden indokot nélkülöz, és a kormány nem vesz részt rajta - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatóján.

Zarándokvonat indul a csíksomlyói pápai misére

Belföld - 2019-01-24

- Zarándokvonatot indít Ferenc pápa június 1-jei csíksomlyói szentmiséjére a MÁV-Start Zrt. és a Misszió Tours utazási iroda - közölték a szervezők csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Budai László, a Misszió Tours ügyvezető igazgatója elmondta: május 31-én három városból, Budapestről, Szombathelyről és Miskolcról indulnak vonatok, amelyeket Püspökladányban összekapcsolnak. A zarándokvonat innentől egy 17 kocsiból álló szerelvényként folytatja útját. A vonat másnap reggel ér Csíksomlyóra, ahol a zarándokok részt vesznek Ferenc pápa latin nyelvű szentmiséjén, majd délután visszaindulnak Magyarországra.

DK: ne a külföldi, hanem a magyar kórházakra költsön a kormány!

Belföld - 2019-01-23

- A Demokratikus Koalíció törvénymódosításban kezdeményezi, hogy ne lehessen külföldi templomokra vagy kórházakra költeni a magyar adófizetők pénzét, amíg egyetlen magyar kórháznak is tartozása van - közölte Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt parlamenti frakciójának szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján.