Belföld

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 6401 találatból.

Atlétikai vb 2023 - Karácsony feltételekhez köti a főváros hozzájárulását

Belföld - 2019-11-25

Öt feltételhez köti a főpolgármester azt, hogy Budapest hozzájárulását adja a 2023-as atlétikai világbajnoksághoz szükséges stadion megépítéséhez.

- Hatan kaptak Junior Prima-díjat magyar sajtó kategóriában

Belföld - 2019-11-25

- Átadták a Junior Prima-díjakat magyar sajtó kategóriában hétfőn Budapesten, a harminc évnél fiatalabb tehetségeket elismerő kitüntetésben az idén hatan részesültek.

Díjat vehetett át Bánlaki Dalma Stella (Forbes), Csabai Máté (fidelio.hu), Huszák Dániel (portfolio.hu), Koltay Anna (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, MTVA - Petőfi TV), Nagy Kristóf (Magyar Nemzet), valamint Nemes Anna (ATV)

Pedagógusdemonstráció lesz november 30-án Budapesten

Belföld - 2019-11-22

"A gyermekek jövője érdekében" demonstrációt tart november 30-án Budapesten a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), több, az oktatás területén érdekképviseletet ellátó szervezet támogatásával - jelentette be a PSZ elnöke pénteken a fővárosban, sajtótájékoztatón.

Mi Hazánk: alaptörvény ellenes az országgyűlési törvény módosítása

Belföld - 2019-11-14

A Mi Hazánk Mozgalom szerint ellentétes az alaptörvénnyel az országgyűlési törvény Fidesz által tervezett módosítása - jelentette ki a párt elnökhelyettese csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Ebben a helyzetben arra kérik Áder János köztársasági elnököt, hogy a módosítás elfogadása esetén, a jogszabály aláírása előtt kérjen normakontrollt az Alkotmánybíróságtól - közölte Dúró Dóra.

Ugyanakkor, azt javasolják, hogy az Országgyűlés törölje el a törvény előtti egyenlőség elvét sértő mentelmi jogot, így a képviselőknek az igazságszolgáltatás előtt kellene felelniük a cselekedeteikért - tette hozzá

MSZP: elfogadhatatlan a képviselők korlátozása

Belföld - 2019-11-13

Az MSZP elfogadhatatlannak tart minden szigorítást, amely tovább korlátozza a képviselők szabad véleménynyilvánítását és a végrehajtó hatalmat ellenőrző jogosítványait, ezért egyeztetne a többi ellenzéki erővel, hogy az ügyben közösen lépjenek fel - közölte a párt elnök-frakcióvezetője szerdán.

Közös fellépést sürget a Jobbik az országgyűlési törvény módosítása miatt

Belföld - 2019-11-13

Közös ellenzéki fellépést kezdeményez a Jobbik a Fidesz-KDNP által az országgyűlési törvény módosítására előterjesztett, a "véleménynyilvánítás szabadságát sárba tipró, az ellenzéki képviselők ellehetetlenítésére irányuló" javaslata miatt - közölte a Jobbik frakcióvezető-helyettese szerdán.

DK: az országgyűlési törvény módosítása újabb lépés a diktatúra felé

Belföld - 2019-11-13

A Demokratikus Koalíció a parlamenti rendszer megszüntetése és a diktatúra kialakítása felé tett újabb lépésként értékeli az országgyűlési törvény javasolt módosítását.

A DK frakcióvezető-helyettese keddi, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a kormánypárti politikusok által benyújtott indítvány alapján a házelnök vagy a levezető elnök politikai értelemben "élet-halál urává válik". A képviselőket akár hónapokra ki lehet tiltani az Országgyűlés és a Képviselői Irodaház épületéből, amivel lehetetlenné tehetik a munkájukat - hangsúlyozta Arató Gergely.

- Török elnök: továbbra is ilyen jó kapcsolatokra van szükség Magyarországgal

Belföld - 2019-11-07

Nagyon jók a magyar-török kapcsolatok, és a jövőben is ilyen jó együttműködésre van szükség - jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török elnök csütörtökön Budapesten.

A török elnök Orbán Viktor kormányfővel tárgyalt, majd közös sajtótájékoztatójukon kiemelte: csaknem 4 millió menekült tartózkodik Törökországban, közülük sokan mennének tovább Európába, de "az együttműködés miatt mi türelmesen feltartóztattuk ezt a tömeget". Biztonsági zónára van szükség, hogy visszaküldhessék őket a hazájukba - közölte.

Csaba László: Orbán Sztálingrádja

Belföld - 2019-11-06

Az önkormányzati választásokon nem sikerült kiütni a Fideszt, de megrendítő erejű ütést kapott. Olyan fordulópont ez, mint a sztálingrádi csata volt.

Komoly, tájékozott szakértőket is meglepett a választások eredménye, de Csaba László közgazdász akadémikus szerint nem volt azért annyira váratlan. A fák nem nőnek az égig – jegyezte meg a CEU és a Corvinus Egyetem professzora. A kormányzás tartalma és stílusa már sokaknál elérte az ingerküszöböt. A stílus, a hangvétel nagyon fontos, kár fölösleges sérelmeket okozni. Annak hangoztatása pedig, hogy ezen a helyzeten nem lehet változtatni, örökre, de legalábbis nagyon sokáig így marad, no az sokaknál kiverte a biztosítékot.

A Fidesznél, már 2002-ben lehetett látni a túlzott magabiztosságot. 2018-ban még inkább, viszont az ellenzéknek még idő kellett, hogy felfedezze: ez egy kétpólusú választási rendszer, össze kell fogni. A választók pedig megértették, hogy itt nem szerelemről van szó, ezért szavaztak okosan.

Gulyás: a kormány partnernek tekinti a főváros új vezetését

Belföld - 2019-11-06

- A kormány partnernek tekinti a főváros új vezetését - mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter Karácsony Gergely főpolgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján. A főpolgármester, aki Orbán Viktor miniszterelnök meghívására vett részt a szerdai kormányülésen, úgy vélekedett: szakmai kérdésekben sokkal könnyebb lesz megegyezésre jutni a kormánnyal, mint a nagypolitikai ügyekben.

Gulyás Gergely közlése szerint a kormányülésen megegyeztek, hogy azokat a "csatornákat", amelyeket Tarlós István korábbi főpolgármesterrel működtettek, a jövőben is használják, utalt a közfejlesztési tanácsra.

A miniszter beszámolója szerint Karácsony Gergely világossá tette, hogy a folyamatban lévő legfontosabb beruházások közül melyek azok, amelyeket támogat, és melyeket nem. Gulyás Gergely előbbiek között említette a Budapest Honvéd FC számára épülő Bozsik-standion befejezését. A kézilabda multicsarnok megépítését szintén támogatja Karácsony Gergely, az atlétikai stadionról a november végi Fővárosi Közgyűlést követően tud állást foglalni a főpolgármester - ismertette a miniszter.

Önkormányzat 2019 - Győri ellenzék: Borkai lemondása jó hír, de megkésett

Belföld - 2019-11-06

Jó hírnek, de megkésettnek tartja Borkai Zsolt lemondását Győr polgármesteri posztjáról Glázer Tímea, a DK városi szervezetének elnöke, korábbi polgármesterjelölt.

Borkai Zsolt lemondása jó a városnak, azonban akkor lett volna tisztességes, ha még a választások előtt, de legalább a választást követően azonnal visszalép - mondta szerdán a megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón az ellenzéki összefogás képviseletében a politikus.

Glázer Tímea arra reagált, hogy Borkai Zsolt nyílt levélben jelentette be, lemond polgármesteri tisztségéről péntek 16 órai határidővel.

Álláspontja szerint amit Borkai Zsolt most csinál, az trükk: azért az alakuló közgyűlés után mond le, hogy a fideszes alpolgármestereket meg tudják választani. "Borkai ezzel megint bebizonyította, hogy nem a várost, hanem a Fideszt szolgálja. Kilépése a pártból is csak színjáték volt, mert most is a Fidesz érdekében cselekedett" - mondta.

Lemond polgármesteri tisztségéről Borkai Zsolt

Belföld - 2019-11-06

"A morális helyzetre való tekintettel" lemond polgármesteri tisztségéről Borkai Zsolt. A politikus a győriekhez szerdán írt nyílt levelében jelentette be, hogy a győri közgyűlés csütörtöki alakuló ülése után, péntek 16 órai határidővel megválik tisztségétől.

Az MTI-hez is eljuttatott levelében azt írta, a folyamatos vádaskodás ellenére azért nem mondott le eddig, mert szerette volna, hogy a városnak olyan polgármestere legyen, akit a győriek megválasztottak és képes Győrt vezetni.

Hozzátette: szereti Győrt, ezért nem szeretné a személyével és a vele történtekkel hátráltatnia város további fejlődését, így lemond polgármesteri tisztségéről. "Levonom a konzekvenciákat és vállalom a felelősséget" - hangsúlyozta a politikus.

Úgy fogalmazott: kívánja, hogy a jövőben olyan ember vegye át a polgármesteri széket, aki "érdemes szeretett városunk vezetésére".

Fővárosi Közgyűlés - Karácsony: tíz alapérték határozza meg a következő öt évet

Belföld - 2019-11-05

Karácsony Gergely főpolgármester tíz, Budapest elkövetkező öt évét meghatározó alapértéket határozott meg a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén kedden.

A nagy érdeklődéssel kísért alakuló ülésen, az eskütétel után mondott beszédében Karácsony Gergely úgy fogalmazott: tíz olyan alapértéket tart fontosnak, amelyekhez foggal-körömmel ragaszkodni fog.

Az általa felsorolt tíz érték: Budapestnek nincsenek első- és másodrangú polgárai; a város vezetőinek az ittlakók érdkeit kell szolgálnia; a lakhatást alapvető jognak tekintik; kiveszik részüket a klímaváltozás elleni küzdelemből; óvják a város épített és természeti örökségét; előnyben részesítik a fenntartható közlekedési formákat; biztosítani kell a belső és a külső kerületek egyenletes fejlődését; támogatják a kulturális sokszínűséget; a fővárosaik véleményét minden fontos kérdésben ki kell kérni; Budapestnek nyitottan, átláthatóan és korrupciótól mentesen kell működnie.

- Putyin Budapesten: Magyarország fontos partner a gázszállításban

Belföld - 2019-10-30

- Oroszország fontos partnernek tekinti Magyarországot az Európába irányuló gázszállításban - hangsúlyozta az orosz elnök szerdán Budapesten.

Vlagyimir Putyin az Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott megbeszélését követő közös sajtótájékoztatón kiemelte: már több éve működik a két ország közötti együttműködést a legmagasabb szinten lehetővé tevő mechanizmus, amely sikeres, főleg a kereskedelmi és a gazdasági kapcsolatok tekintetében. Hozzátette: törekszenek a gazdasági kapcsolatok diverzifikálására, bár továbbra is az energetika van az első helyen.

Fenyő-gyilkosság - A Fővárosi Ítélőtábla elrendelte, hogy perújításban vizsgálhatják Portik Tamás felbujtói szerepét a Fenyő-gyilkosságban

Belföld - 2019-10-29

A Fővárosi Ítélőtábla elrendelte a perújítást a Fenyő-gyilkosság ügyében, az eljárásban azt vizsgálják, hogy Portik Tamás volt-e a felbujtó. A Fővárosi Ítélőtábla keddi közleményében azt írta: a táblabíróság megalapozottnak találta a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség perújítási indítványát, és az iratokat megküldte a Fővárosi Törvényszéknek az eljárás lefolytatásához.

Botka László kilépett az MSZP-ből Botka László kilépett az MSZP-ből

Belföld - 2019-10-28

Botka László szegedi polgármester hétfőn kilépett az MSZP-ből. A politikus az MTI-nek megerősítette a kilépés tényét, de a részletekről nem kívánt nyilatkozni.

Szabó Sándor, a párt megyei elnöke sajnálattal vette tudomásul Botka László döntését. A szegedi országgyűlési képviselő köszönetet mondott Botka Lászlónak az MSZP-ben végzett eddigi munkájáért.

Hangsúlyozta: a városi összefogásban, az MSZP - mint a legnagyobb szegedi baloldali szervezet - továbbra is együttműködik a település sikeres fejlődéséért a polgármesterrel és a többi résztvevő párttal. Hozzátette: továbbra is a térségért, Szegedért, a szűkebb és tágabb közösségért dolgoznak.

Vasárnap kezdődik a téli időszámítás

Belföld - 2019-10-25

Vasárnap kezdődik a téli időszámítás, hajnali 3 órakor 2 órára kell az órákat visszaállítani. Az átállás érinti a közösségi közlekedés egyes járatait is.

A Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító(Mavir) Zrt. szerint évtizedek óta mérik és elemzik az óraátállítás körüli napok fogyasztási adatait, az 1980 óta működő rendszer segítségével eddig csaknem 4000 gigawattórára becsülhető az energiamegtakarítás, amely az ország közel 5 heti átlagfogyasztásával egyenlő. Az óraátállítás haszna ugyanakkor a környezetvédelem területén is megmutatkozik: az alacsonyabb fogyasztás kevesebb károsanyag-kibocsátással jár.

A megtakarítás jellemzően a háztartásokban, az építkezéseken, a hosszan nyitva tartó intézményekben és szolgáltatóknál, valamint a középületek díszkivilágítása kapcsán keletkezik - olvasható a közleményben.

Bíróság: jogszerű volt a Bige Holding szolnoki kénsavüzemének bezárása

Belföld - 2019-10-24

A Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság jogszerűnek találta a Bige Holding szolnoki kénsavüzemének bezárását, a bíróság szerint a teljes gyár leállítása viszont jogszerűtlen volt - közölte csütörtökön a Debreceni Törvényszék.

OGY - A tavalyi zárszámadásról tárgyal a Ház

Belföld - 2019-10-24

Az Országgyűlés ma tartja meg a 2018-as költségvetés zárszámadásáról szóló általános vitát. A parlament aktuális ülésének harmadik napja reggel 9 órakor kezdődik, a zárszámadás tárgyalása jelenti az egyetlen napirendi pontot.

A kabinet korábbi tájékoztatása alapján a tavalyi zárszámadásból nemcsak az derül ki, hogy az adócsökkentések és adókedvezmények több százmilliárd forintot hagytak a gyermekes családoknál, a lakosságnál és a vállalkozásoknál, hanem az is, hogy az öt százalék feletti gazdasági növekedésnek köszönhetően a tervezettnél alacsonyabb, 2,3 százalék lett a költségvetés hiánya, miközben az államadósság mutatója 70,2 százalékra mérséklődött.

Ismét megdőltek a napi melegrekordok

Belföld - 2019-10-23

- Ismét megdőltek a napi melegrekordok, szerdán a Békés megyei Dombegyházán 28,2 fokot mértek - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán. Azt írták: ez már sorozatban a negyedik rekorddöntő nap.