Belföld

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 6711 találatból.

- DK: eddig egymillió adag EU-s vakcina érkezett Magyarországra

Belföld - 2021-02-24

Eddig egymillió adag, az EU által jóváhagyott vakcina érkezett Magyarországra, ami a kínai beszerzésnek mintegy a duplája - mondta a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője szerdán online sajtótájékoztatón.

Varga Zoltán arról beszélt, hogy "Orbánék (.) erőből a kínai vakcinát tolják", miközben a kormány azt próbálja elhitetni, hogy az Európai Unióból nem érkezik elegendő, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által jóváhagyott oltóanyag.

- Megadta a Ház a felhatalmazást a veszélyhelyzeti rendeletek hosszabbítására

Belföld - 2021-02-22

Megszavazta az Országgyűlés hétfőn a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot, felhatalmazva ezzel a kormányt a veszélyhelyzetben alkotott rendeletei hatályának meghosszabbítására.

Varga Judit igazságügyi miniszter előterjesztését 133 igen szavazattal, 55 nem ellenében, egy tartózkodás mellett fogadta el a parlament.

Az Országgyűlés által most megerősített kormányrendeletek hatálya 90 napra hosszabbítható meg, de a parlament ennél korábban is visszavonhatja felhatalmazását.

A megerősítéssel kapcsolatban az előterjesztés indoklása hangsúlyozza: e megerősítés által az Országgyűlés politikailag elismeri a járvány megakadályozására tett eddigi kormányzati lépéseket.

Az Országgyűlés külön jóváhagyta azt a kormánydöntést, amellyel a tavaly november elején kihirdetett veszélyhelyzet ideje alatt kiadott egyes kormányrendeleteket a 2021. február 7-én hatályos szövegükkel újból hatályba léptették.

Nem várható télies idő a meteorológiai tél utolsó hetében

Belföld - 2021-02-21

- Nem várható télies idő a meteorológiai tél utolsó hetében. Számottevő csapadék helyett napsütés várható, de sokszor lesz sűrű köd. Hajnalban még előfordulhatnak mínuszok, de napközben néhol akár 18 fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Keddre virradóra és délelőtt is sokfelé számítani lehet ködre, de ez napközben feloszlik és az ország nagyobb részén hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. Este ismét többfelé képződik köd. Számottevő csapadék nem valószínű, de néhol előfordulhat szitálás. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között valószínű. A maximumok a napos területeken 11-17 fok között várhatók, de a tartósabban felhős, ködös tájakon hidegebb lesz.

- Országos tisztifőorvos: a kínai vakcina megfelel a gyártói minősítésnek az NNK vizsgálata szerint

Belföld - 2021-02-19

- A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vizsgálata szerint a kínai Sinopharm-vakcina megfelel a gyártói leírásnak, magyarországi felhasználásának megkezdéséhez az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezésegészségügyi Intézet engedélye van hátra - mondta az országos tisztifőorvos a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján pénteken.

Koronavírus - MSZP: halasszák el a praxisközösségek létrehozását!

Belföld - 2021-02-17

A háziorvosok praxisközösségbe történő beléptetésének elhalasztását javasolta szerdán az MSZP egészségügyi kabinetjének tagja.

Koronavírus - Teljes kompenzációt kér a kormánytól az iparűzési adó kiesése miatt a Magyar Önkormányzatok Szövetsége.

Belföld - 2021-02-16

Gémesi György, a MÖSZ elnöke, kedden a szövetség elnökségének tatabányai ülése előtti online sajtótájékoztatón kijelentette: teljes kompenzációra tartanak igényt. "Adják vissza azt a pénz, amivel mi eddig gazdálkodtunk, hogy a településeink lakói biztonságban és komfortérzéssel tudják a mindennapjaikat élni!" - fogalmazott Gödöllő polgármestere.

Karácsony: Budapest több adót fizet, mint amennyi támogatást kap a kormánytól

Belföld - 2021-02-15

- Budapest több adót fizet, mint amennyi támogatást kap a kormánytól, és a 2019 októberében megválasztott új városvezetésnek a koronavírus-járvány okozta válság idején közel négyszer annyi önkormányzati adót kell fizetnie, mint a Tarlós István előző főpolgármester vezette fővárosi önkormányzatnak - reagált Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn a Facebook-oldalán Orbán Viktor miniszterelnök szavaira.

A DK reagálása Orbán Viktorra - Ha tovább erőlteti a kínai vakcinát, egymillió beoltott sem lesz, nem hogy hat

Belföld - 2021-02-12

Orbán Viktor azt mondta ma reggel a Kossuth Rádióban, hogy “ha a kínai vakcinával is elkezdünk oltani – ami nincs messze –, akkor minden olyan embert, aki eddig regisztrált, azt be tudjuk oltani húsvétig", nyárra pedig akár hatmillió ember is megkaphatja a vakcinát

Huth Gergely helyreigazító közleménye a Komjáthi Imrével kötött egyezség alapján

Belföld - 2021-02-12

Huth Gergely, a PestiSrácok.hu főszerkesztője, a Pesti TV programigazgatója a Pesti Központi Kerületi Bíróság 5.Bpk.51.178/2020/3. számú, 2020. szeptember 24-i határozata alapján, a Komjáthi Imrével kötött perbeli egyezség keretében az alábbi sajtó-helyreigazítást teszi közzé, helyesbítve az általa az Echo TV Sajtóklub című műsorában tett megállapítását:

- DK: ki fogja beoltani azokat, akiknek nincs háziorvosuk?

Belföld - 2021-02-07

A Demokratikus Koalíció kérdésesnek tartja, hogy ki fogja beoltani a koronavírus elleni vakcinával azokat a százezreket, akiknek nincs háziorvosuk, ezért felszólította a kormány, hogy hozzon létre erre mobil oltóegységeket és minden járásban legalább egy oltópontot.

Komáromi Zoltán, az ellenzéki párt egészségügyi szakpolitikusa vasárnapi online sajtótájékoztatóján azt mondta, a 6500 háziorvosi praxisból több mint 600 betöltetlen, emiatt mintegy 800 ezer ember ellátatlan, ráadásul csaknem 400 kistelepülésen egyáltalán nincs háziorvos.

Gazdasági évnyitó - Orbán: elindult a gazdaság-újraindítási akcióterv

Belföld - 2021-02-04

A gazdaság-újraindítási akcióterv részeként döntött a kormány egy új hitelkonstrukció bevezetéséről a koronavírus-járvány miatt bajba került kis- és középvállalkozásoknak: így ők 10 évre 10 millió forint erejéig kamatmentes kölcsönt vehetnek igénybe, amelyet csak 3 év után kell elkezdeni törleszteni - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évadnyitóján.

DK: a kormány felkészülés, oltási terv nélkül vágott neki az évnek

Belföld - 2021-02-04

- A kormány felkészülés, oltási terv nélkül vágott neki a második koronavírusos évnek - mondta a Demokratikus Koalíció (DK) főpolgármester-helyettese.

Koronavírus - Karácsony: kapjanak elsőbbséget az oltás során a nyugdíjasházakban lakók és dolgozók!

Belföld - 2021-02-03

Karácsony Gergely főpolgármester levélben kérte Müller Cecília tisztifőorvostól, hogy a nyugdíjasházakban lakók és dolgozók a szociális intézményekhez hasonlóan kapjanak elsőbbséget a koronavírus elleni védőoltások beadása során - tudatta közleményben a Főpolgármesteri Hivatal szerdán.

LMP: az uniós kutatási forrásokért is folyik az egyetemek "kiszervezése"

Belföld - 2021-01-28

- A Fidesz az Európai Unióból várható jelentős kutatás-fejlesztési források felett is gyakorolni akarja a hatalmat, még akkor is, ha elveszíti a következő választást - mondta csütörtöki online sajtótájékoztatóján az LMP frakcióvezetője, aki szerint az ezen források feletti döntési jogért is folyik az egyetemek "kiszervezése".

Március 1-jéig meghosszabbodnak a jelenlegi szabályok

Belföld - 2021-01-28

A kormány a koronavírus-járvány miatt november óta érvényben lévő szabályok hatályát újabb egy hónappal, március 1-jéig meghosszabbítja - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön online sajtótájékoztatón.

A miniszter a Kormányinfón közölte: a kabinet szerdai ülésén meghallgatta az operatív törzs beszámolóját, és azt állapította meg, hogy a novemberben hatályba lépett intézkedésekkel sikerült megfékezni, kordában tartani a járvány terjedését. A szakértők ugyanakkor egyetértettek abban, hogy oltás hiányában bármilyen enyhítés újbóli járványhullámhoz és még radikálisabb későbbi szigorításokhoz vezethetne.

Ezért a kormány úgy gondolja, hogy a jelenlegi szabályokat fenn kell tartani - mondta. Hozzátette: ehhez a rendkívüli jogrend meghosszabbítása is szükséges, amelyet saját hatáskörben a kormány 15 napra rendel majd el február 7-én éjféltől, ezt követően pedig az Országgyűlést fogja arra kérni, hogy 90 nappal hosszabbítsa meg a rendkívüli jogrendet.

Ellenzéki pártok vizsgálóbizottságok létrehozását kezdeményezik

Belföld - 2021-01-25

Országgyűlési vizsgálóbizottságok létrehozását kezdeményezi a hat ellenzéki párt a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kormányzati döntésekkel kapcsolatban.

OKF: főleg Borsod-Abaúj-Zemplénben okozott kárt a havazás

Belföld - 2021-01-25

- Főként Borsod-Abaúj-Zemplén megyében okozott kárt a havazás, a tűzoltókhoz hétfő késő délelőttig mintegy ötven bejelentés érkezett az időjárás miatt - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósághelyettes szóvivője.Dóka Imre telefonon elmondta, a bejelentések több mint kilencven százaléka Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből érkezett, a környező megyékből általában csak két-három hívás érkezett.

Főként a szél és a felázott talaj miatt, a hó súlya alatt kidőlt fák eltávolításához kérik a tűzoltók segítségét - tette hozzá.

Egyebek mellett Miskolc-Diósgyőr, Kishuta, Nyíri, Monok, Ózd, Rakaca és Aggtelek környékéről érkezett bejelentés.

Ab: alkotmányellenes a hulladékgazdálkodási törvény

Belföld - 2021-01-20

Alkotmányellenes a hulladékgazdálkodási törvény egyik rendelkezése, mert sérti a tulajdonhoz való jogot - mondta ki az Alkotmánybíróság (Ab) Áder János köztársasági elnök indítványa nyomán született határozatában, melyet szerdán tett közzé a testület a honlapján.

Az Országgyűlés december 15-én szavazta meg a törvényt, ám a köztársasági elnök nem írta alá a jogszabályt, hanem előzetes normakontrollra az Ab-hoz küldte.

Az államfő indítványában három ponton vetette fel a törvény alkotmányellenességét. Ezek közül az egyik szerint a megszavazott, de még ki nem hirdetett törvény elvonja a termelési és ipari hulladékok tulajdonjogát, kártalanításról azonban nem gondoskodik, sőt még fizetési kötelezettséget is kilátásba helyez a termelőknek, amivel duplán kárt okozhat.

DK: a kerületi polgármesterek tételesen tájékoztatnak a kormányzati megszorításokról

Belföld - 2021-01-17

A Demokratikus Koalíció (DK) fővárosi kerületi polgármesterei tételes tájékoztatást adnak a lakosoknak arról, hogy az Orbán-kormány milyen megszorításokkal sújtja az önkormányzatukat - mondta Gy. Németh Erzsébet, Budapest humán területekért felelős főpolgármester-helyettese.

Melegszik a levegő a jövő héten

Belföld - 2021-01-17

A következő napokban is havazhat, de emellett esőre, ónos esőre is készülni kell. Mindeközben fokozatosan melegszik majd a levegő, a hét második felében néhol plusz 10 Celsius-fok körüli csúcsértékek is lesznek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.