Belföld

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 5710 találatból.

Szél: Az ellenzéki pártok egymással vannak elfoglalva

Belföld - 2017-10-05

A Lehet Más a Politika (LMP) elkötelezett aziránt, hogy megállítsa a gyűlöletkeltést és kormányra kerülve visszaadja a politikát a magyar embereknek - jelentette ki az LMP miniszterelnök-jelöltje csütörtökön, az ellenzéki párt országjáró körútjának első állomásán, Hatvanban. Szél Bernadett arról is beszélt, a kormány nem kormányoz, az ellenzéki pártok pedig egymással vannak elfoglalva.

Szél Bernadett a "Kezdjünk egy új korszakot!" címmel tartott sajtótájékoztatón kiemelte: az elmúlt hetek eseményei világosan rámutattak arra, hogy az ország megfeneklett. Orbán Viktor gyakorlatilag felhagyott a kormányzással, egyedül saját hatalmához ragaszkodik görcsösen, ezért nincsenek érdemi intézkedések, a kabinet folyamatosan magyarázkodik és gyűlöletkeltő kampányt indított az adófizetők pénzéből, amelyet oktatásra és egészségügyre kellene költeni - mondta.

Nem tárgyalt a költségvetési bizottság a letelepedési kötvényről

Belföld - 2017-10-02

Az Országgyűlés Költségvetési bizottsága a kormánypártok támogatásával elfogadta hétfői ülésen Szűcs Lajos, a bizottság fideszes alelnöke napirendi módosító javaslatát, így nem tárgyalták meg a letelepedési magyar államkötvényről szóló tájékoztatót, illetve az oktatási rendszert érintő szocialista önálló képviselői indítvány tárgysorozatba vételét.

Liberálisok: nincs Soros-terv, liberális megoldás viszont van

Belföld - 2017-10-02

Soros-terv nincs, liberális megoldás viszont van a bevándorlással kapcsolatosan - szögezte le hétfői sajtótájékoztatóján Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke. A politikus kijelentette: fantomokkal riogat a kormány, Soros Györgynek ugyanis nem terve, csupán véleménye van, amelynek lényegi mondanivalója megegyezik az Orbán Viktor miniszterelnök által mondottakkal.

Lemondott az MSZP miniszterelnök-jelölti posztjáról Botka László

Belföld - 2017-10-02

- Lemondott az MSZP miniszterelnök-jelölti posztjáról Botka László hétfőn. Az ellenzéki politikus tájékoztatása szerint döntéséről értesítette pártja vezetőit, és azokat a szövetségeseit is, akik már eddig felsorakoztak mellé "a kormányváltó szövetségbe".

Botka László visszalépését azzal indokolta, hibázott, mert nem gondolta, hogy a demokratikus pártok nem akarnak nyerni 2018-ban, céljuk csupán annyi, hogy néhány ellenzéki helyet szerezzenek az "Orbán-rezsim" parlamenti padsoraiban. Hozzátette: azt sem tudta, hogy a "politikai maffia" mennyire behálózta a demokratikus ellenzéket, és alulértékelte a "Fidesz aljasságát" is.

Még a jövő héten is többfelé lehetnek 20 fok körüli maximumok

Belföld - 2017-10-01

A következő napokban a leghidegebb órákban fagypont körüli minimumok, napközben viszont továbbra is többfelé lehetnek 20 fok körüli maximumok. Viszont többször lesz borús az ég, eső zápor is lehet, és a szél is megélénkül, helyenként megerősödik - derül ki az Országos Meteorológiai SzolgálaT országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn derült vagy gyengén felhős időre lehet számítani, majd késő délutántól északnyugat felől növekedni kezd a fátyolfelhőzet, de csapadék nem lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 1-6 fok között alakul, de a fagyzugokban mínusz 2, mínusz 3 fok is lehet. Talaj menti fagyra nagyobb területen kell számítani. Napközben 17-21 fokig melegszik a levegő.

Az állatvédelemben fontos a szemléletformálás

Belföld - 2017-10-01

Az állatvédelemben fontos a szemléletformálás - nyilatkozta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára vasárnap az MTI-nek, miután részt vett az állatok világnapja alkalmából rendezett budapesti felvonuláson.

Zsigó Róbert kiemelte, a kormány egyik legfontosabb célja, hogy minél több emberrel megismertesse a felelős állattartás fontosságát.

Ennek érdekében 2013-ban programot indítottak arra, hogy minden 4 hónapnál idősebb kutyát egyedi jelöléssel kell ellátni a beazonosíthatóság miatt, az intézkedés hozzájárult a kóbor kutyák számának csökkenéséhez - tette hozzá.

Nyitott Gyurcsány Ferenc személyére az MSZP

Belföld - 2017-09-27

Az MSZP nyitott azokra a tárgyalásokra, amelyek Gyurcsány Ferenc DK-elnök, volt miniszterelnök választási listán való szerepléséről szólnak. Molnár Gyula MSZP-elnök szerdai közleménye szerint erre akkor kerülhet sor, ha az ellenzéki összefogásba meghívott hat párt számára megfelel Gyurcsány Ferenc személye a listán.

Közölte továbbá: Botka László miniszterelnök-jelölt és az MSZP javaslata a választási együttműködésről továbbra is érvényes mindegyik demokratikus párt felé. Szerintük az ajánlat minden részt vevő pártnak parlamenti képviseletet, többüknek frakciót is eredményezhet. Molnár Gyula arra kérte a pártok vezető testületeit, hogy a javaslatot súlyának megfelelően kezeljék, és felelősen tárgyalják meg

Római-part - Fővárosi Közgyűlés - Az LMP elölről kezdené a tervezést

Belföld - 2017-09-27

Az LMP azt kezdeményezi, hogy a Fővárosi Közgyűlés vonja vissza eddigi döntéseit a Római-part árvízvédelme ügyében, az új tervekhez pedig végezzenek egy évig tartó vizsgálatokat.

Csárdi Antal, az ellenzéki párt budapesti képviselője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt sajtótájékoztatón azt mondta, azzal, hogy a főpolgármester megbízta Lányi Andrást egy alternatív javaslat elkészítésével, rögtön kiderült, hogy a tervezési folyamatban végig hiányoztak a megalapozó mérések.

Botka: az MSZP ajánlatot tesz a listás helyek elosztására

Belföld - 2017-09-25

Az MSZP "nagyvonalú" ajánlattal fordul "a demokratikus ellenzéki pártokhoz" a listás választási helyek elosztása érdekében - közölte az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón. Botka László azt mondta: az MSZP a listás helyek felét felajánlja a potenciális szövetségeseknek, az LMP-nek, a Demokratikus Koalíciónak, a Momentumnak, az Együttnek, a Magyar Liberális Pártnak és a Párbeszédnek.

LMP: uzsorakamattal veszik el a mozgáskorlátozottak autóvásárlásához adott állami támogatást

Belföld - 2017-09-21

Az LMP szerint a mozgáskorlátozottak autóvásárlásához adott állami támogatás jelentős része egy Garancsi István érdekeltségébe tartozó lízingcéghez folyhat át, amely "uzsorakamattal" ad hitelt - mondta Hadházy Ákos, az LMP társelnöke sajtótájékoztatóján..

MSZP: az FKF-dolgozókat megkárosító alkusz most újabb fővárosi cégekkel szerződne

Belföld - 2017-09-21

Az MSZP szerint a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. dolgozóit néhány éve belekényszerítették egy olyan életbiztosításba, amellyel jelentős összegeket buktak; az akkori alkusz most 12 fővárosi vállalattal kötne több éves biztosítást. Szaniszló Sándor szocialista fővárosi képviselő csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta, az FKF munkavállalóinak saját éves cafeteriájuk terhére havi 10 ezer forintot kellett fizetniük a biztosításra.

A szerződés ideje alatt átlagosan 360 ezer forintot fizettek be a munkavállalók, de abból csak 80-90 ezer forintot kaptak vissza, miközben az alkusz, Keszthelyi Erik 300 millió forint sikerdíjat keresett - közölte, jelezve azt: a 2700 dolgozó azóta is vár a kártalanításra.

Jobbik: önálló oktatási minisztériumra van szükség

Belföld - 2017-09-21

A Jobbik szerint elsősorban azért alakult ki pedagógushiány Magyarországon, mert a kormány sem szakmailag, sem pénzügyileg, sem politikailag nem kezeli súlyának megfelelően az oktatást - mondta Dúró Dóra, a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az Országgyűlés oktatásért is felelős bizottságának jobbikos elnöke közölte, a pártja szerint önálló oktatási minisztériumra lenne szükség vagy legalábbis arra, hogy ne egy "óriás minisztérium" keretében, kizárólag államtitkári szinten működjön ez a stratégiai ágazat

Az LMP javaslatcsomagot nyújt a Ház elé a nyugdíjasok érdekében

Belföld - 2017-09-20

Ötpontos javaslatcsomagot terjeszt az Országgyűlés elé az LMP a nyugdíjasok helyzetének javítása érdekében - számolt be szerdai budapesti sajtótájékoztatóján a párt frakcióvezető-helyettese.

Schmuck Erzsébet kifejtette: előterjesztésük tartalmazza a nyugdíj, mint tulajdonjog alkotmányos védelmét, a méltányos nyugdíjemelést, amely lehetővé teszi, hogy az idősek is részesüljenek a gazdasági növekedésből, de az öregségi minimáljáradék ötvenezer forintra emelését is a jelenlegi 28 ezer 500 forintról.

Elkezdték az aláírásgyűjtést a korrupciós bűncselekmények elévüléséről kezdeményezett népszavazáshoz

Belföld - 2017-09-17

Megkezdődött vasárnap a korrupciós bűncselekmények elévülésének meghosszabbításáról kezdeményezett népszavazás aláírásgyűjtése.

A népszavazást Vágó Gábor korábbi LMP-s parlamenti képviselő kezdeményezte, aki az aláírásgyűjtés megkezdéséről a fővárosi Lehel téri piacon tartott sajtótájékoztatót a gyűjtést segítő szervezetek - a Párbeszéd, az Együtt, az LMP, az MSZP és a Momentum Mozgalom - képviselőivel.

Jogsértéseket tárt fel az ombudsman a sajátos nevelési igényű tanulók oktatásában

Belföld - 2017-09-14

- Mulasztásokat és jogsértő gyakorlatokat tárt fel az alapvető jogok biztosa a sajátos nevelési igényű tanulók oktatáshoz való hozzáférésében. Székely László az emberi erőforrások miniszteréhez és a Klebelsberg Központ elnökéhez fordult. Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala közleményében az ombudsmani vizsgálat megállapításai közül kiemelte a szakemberhiányt, az iskolába jutás ellehetetlenülését és azt, hogy "kézbesítőnek" kérték meg a szülőket.


Ukrán oktatási törvény - Ötpárti felszólítás a törvény hatályba lépése ellen

Belföld - 2017-09-11
on the beach hotels argento outlet yoox uk mens marks and spencer discount code new look voucher

Egyhangúlag elfogadhatatlannak tartják az új ukrán oktatási törvényt a magyar parlamenti pártok, amelyek közösen felszólították Petro Porosenko ukrán elnököt, hogy ne írja alá a jogszabályt, hanem küldje vissza azt a törvényhozásnak.

Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke hétfőn, az erről szóló ötpárti egyeztetést követően az Országházban tartott sajtótájékoztatón elmondta, egy Európa-ellenes, az alapvető emberi és kisebbségi jogokat sértő törvény születhet, amely Ukrajna további instabilitását eredményezheti.

Kiemelte, az új törvény számtalan ország nemzeti kisebbségét érinené hátrányosan, amit az is mutat, hogy Románia, Bulgária és Lengyelország is a magyarral megegyező álláspontot képvisel ebben az ügyben.

Ukrán oktatási törvény - LMP: a magyar pártok együtt álljanak ki a kárpátaljai magyarokért!

Belföld - 2017-09-11
on the beach hotels argento outlet yoox uk mens marks and spencer discount code new look voucher

A magyarországi parlamenti pártok elnökeinek közös kiállását szorgalmazta az LMP társelnöke a kárpátaljai magyarok anyanyelvi oktatásáért hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.

Szél Bernadett arra kéri Orbán Viktort, a Fidesz elnökét, Vona Gábor Jobbik-elnököt, Semjén Zsolt (KDNP) valamint Molnár Gyula szocialista pártelnököket, kezdeményezésére lássák el kézjegyükkel azt a dokumentumot, amelyben az ukrán elnökhöz fordulnak és amelyben felkérik Petro Porosenkót, ne írja alá a kisebbségek anyanyelvi oktatását korlátozó az új ukrán oktatási törvényt.

LMP: biztonsági okokból megengedhetetlen a part menti gát a Római-partnál

Belföld - 2017-09-08
cheap inkjet photo paper wholesale inkjet photo paper

Csárdi Antal, az ellenzéki párt budapesti képviselője pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, Lányi András, a Védegylet egyik alapítója vezetésével készült tanulmány kimutatta, hogy egy parti nyomvonalon épített gát csökkentené a Csillaghegyi-öblözet biztonsági szintjét.

Kósa Lajos tárca nélküli miniszter lesz

Belföld - 2017-09-07
cheap inkjet photo paper wholesale inkjet photo paper

Kósa Lajos, a Fidesz jelenlegi frakcióvezetője a Modern városok program végrehajtását felügyelő és irányító tárca nélküli miniszter lesz, várhatóan október 1-jétől. A politikus erről csütörtökön nyilatkozott, megerősítve a nap folyamán megjelent sajtóhíreket.

Közölte: Orbán Viktor miniszterelnök kérte fel, hogy vegyen részt a kormány munkájában miniszterként, amire igent mondott.

A hétvégén ismét melegszik az idő

Belföld - 2017-09-07
cheap inkjet photo paper wholesale inkjet photo paper

A hétvégén többször megerősödik a szél, helyenként zápor, zivatar is lehet. Több lesz viszont a napsütés és ismét melegszik a levegő, többfelé lehetnek 30 fok körüli maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzésből.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza