Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2408 találatból.

Pártok-LMP LMP: a kormány nem tud válaszolni az emberek kérdéseire az akkumulátorgyárakról

) - Az LMP szerint a kormány nem képes válaszolni a lakosság akkumulátorgyárakkal kapcsolatos kérdéseire.

Annyira nem akarja kiadni Tompos Mártonnak a külügy a lélegeztetőgép-biznisz dokumentumait, hogy a Kúriánál fellebbeznek

Tompos Márton, a Momentum szóvivője és frakcióvezető-helyettese, a Facebookon számolt be róla, hogy a másfél éves huzavona és két elvesztett per után sem hajlandó a Külügy kiadni a lélegeztetőgépekkel kapcsolatos nyilvános adatokat, hanem inkább a Kúriához fordulnak fellebbezéssel.

Miután az egekig magasztalta az alapítványi modellt, Navracsics Tibor öt perc alatt futamodott meg Brüsszelben

Tegnap Navracsics Tibor példás megfutamodást mutatott be Brüsszelben.

Miután Orbán több minisztere is az egekig magasztalta az alapítványi modellt, esküdözve, hogy ennél jobbat ki sem találhattak volna, Navracsics öt perc alatt elengedett mindent két uniós biztossal szemben egy tárgyaláson.

Az Árnyékkormány szerint ezzel Orbán Viktor csak magát teszi nevetségessé. Itthon az Európai Unió ellen hergeli a magyarokat, eljátssza a nagy szabadságharcost, miközben Brüsszelben a képviselői semmiben sem mernek ellent mondani az uniós vezetőknek. Erasmus-ügyben öt perc sem kellett, hogy Navracsics Tibor fejét behúzva ígérjen meg mindent, amit csak elvártak tőle az uniós biztosok.

DK: A ló néz, a csikó lát, eltüntették a Fidesz új "Borkai-videóját"?

Mindent megtesz a Fidesz által uralt ügyészség, hogy eltüntesse a Völner Pál volt igazságügyi államtitkár és az őt a gyanú szerint lefizető végrehajtó-vezér, Schadl György közös korrupciós ügyének lehetséges bizonyítékait.

Az RTL híre szerint a vádhatóság megsemmisítette a Schadl páncélszekrényében talált videofelvételeket és fotókat, amelyeken az látható, hogy több ember folytat szexuális aktust.

Országos népszavazást kezdeményezett az LMP az akkumulátorgyárak létesítéséről

Országos népszavazást kezdeményezett az LMP annak érdekében, hogy csak ott épülhessen Magyarországon akkumulátorgyár, ahol ehhez a helyi lakosság hozzájárul.

A kezdeményezést tartalmazó dokumentum leadása után, a Nemzeti Választási Iroda épülete előtt tartott hétfői sajtótájékoztatóján Keresztes László Lóránt, az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke elmondta: súlyos válságokat élünk át, és ilyen időkben rendkívül fontos feladat természeti értékeink megóvása és az önállóságot erősítő gazdaságpolitika érvényesítése.

Mindezen szempontokkal és célokkal ellentétes, hogy a kormány egy politikai döntéssel Magyarországból akkumulátorgyártó nagyhatalmat akar csinálni - fogalmazott a politikus, hozzátéve, ez az ipari tevékenység rendkívül víz- és energiaigényes, miközben kihívásos az ország ellátása ezekkel az erőforrásokkal.

DK: ez a párt tudja, hogyan hozza haza az európai uniós támogatásokat

- A Demokratikus Koalícó (DK) "pontosan tudja", hogyan hozza haza a Magyarországnak járó európai uniós támogatásokat - jelentette ki a párt árnyékkormányának szóvivője szombaton online sajtótájékoztatóján.

Kálmán Olga kifejtette: meg kell szüntetni a 12 éven át tartó korrupciót, csatlakozni kell az európai ügyészséghez, függetleníteni kell a bíróságokat, helyre kell állítani a jogállamiságot és a sajtószabadságot.

A Nyugaton a helyzet változatlan kapta a legtöbb BAFTA-jelölést

Csütörtökön hozta nyilvánosságra a Brit Film- és Televíziós Akadémia (BAFTA) az idei díjjelöltjeit: a Nyugaton a helyzet változatlan 14 jelöléssel vezeti a listát.

A sziget szellemei és a Mindenki, mindenhol, mindenkor 10-10 jelölést kapott, az Elvis kilencet, a Tár pedig ötöt gyűjtött.

A BAFTA-díjkategóriáiban összesen 45 filmet jelöltek valamely díjra.

LMP: rendszeresen ellenőrizni kell az akkumulátorgyárak vízmintáit

- Az LMP jogszabályban írná elő a rendszeres vízmintavételt az akkumulátorgyárakban, ellenőrzés céljából, az energiaügyi minisztert pedig bizottságban hallgatná meg a párt a gödi gyárban történtek miatt.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: a haderő személyi állományának is meg kell újulnia

A haderő személyi állományának is meg kell újulnia, a kedden megjelent kormányrendelet a több évtizedes katonai szolgálat kiemelten méltányos elismerése mellett utat nyit egy fiatal parancsnoki generáció felemelkedéséhez - idézte a honvédelmi minisztert a tárca az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben.

Meghalt Tamás Gáspár Miklós

Ma került ki a "Mi a teendő?" podcastja a netre, meg is osztottam. Másfél hete beszélgettünk, akkor vettük fel. Egy ilyen műsorban persze Gazsi is szóba került. Nem lehetett, hogy ne kerüljön szóba. Hosszú évek óta vitatkoztunk, sokban (alapvető dolgokban) egyetértve, némely dolgokban nem.

"Ha hallod ezt, Gazsi...", mondtam a beszélgetésben, ahol amúgy arról volt szó, hogy nem tudok nem rábólintani legutóbbi írásai mély pesszimizmusára. Hogy a helyzet tragikus. Az utolsó cikkei és interjúi nagyon pontosak és nagyon kétségbeesettek voltak. Nagyszerű írások. Lezárások, számvetések - persze, tudtuk. Ő meg, persze, még jobban tudta.

"Ha hallod ezt, Gazsi...". Már nem hallhatta, bár akkor még azt hittem, igen, és kerekedhet ebből is egy jófajta vita.

Lezárult egy korszak, nemigen tudom ezt most másként gondolni. Egy fokkal könnyebb lesz most hülyének lenni, baromságokat mondani, írni. És ez nem jó. Ez rémes.


Huszonegy év fegyházbüntetést kapott egy férfi, aki éveken át bántalmazta családját

Huszonegy év fegyházbüntetésre ítélt a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla egy férfit, aki közel 14 éven keresztül fizikailag bántalmazta és szexuálisan is molesztálta feleségét, valamint nevelt és saját gyermekeit - közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség pénteken.

A közlemény szerint az első fokon eljáró Veszprémi Törvényszék szexuális erőszak bűntette és további 22 rendbeli bűncselekmény miatt 18 év fegyházbüntetésre ítélte a férfit azzal a kikötéssel, hogy feltételesen sem bocsátható szabadságra, továbbá eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amelyben tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását vagy gyógykezelését végzi.

Mondjon le minden fideszes politikus az egyetemi alapítványokban betöltött kuratóriumi posztjáról, hogy újra részt vehessenek a magyar hallgatók az Erasmus programban!

Hétfőn érkezett a hír, hogy az Európai Bizottság kizárta az alapítványi egyetemeket az Erasmus programból.

A Fidesz hibájából nő az elszegényedés kockázata, az MSZP szerint elkerülhetetlen az áfacsökkentés

A TÁRKI legfrissebb elemzéséből kiderült, hogy a társadalom egyre szélesebb rétegeit veszélyezteti az elszegényedés; már nem csak az alacsony nyugdíjjal rendelkezők tartoznak ide, hanem megjelentek a csoportban a diplomások és a fővárosiak, a szegénységi kockázatnak kitettek csoportjában a gyereküket egyedül nevelők állnak az élen.

2022-ben a dolgozók kétharmada nem kapott béremelést a magas infláció ellentételezésére, ráadásul annyival rosszabb a magyarok helyzete uniós honfitársaikhoz képest, hogy a magyar lakosság többségének nincsenek olyan felesleges kiadásai, amiből lefaraghatna.
Az MSZP továbbra is fenntartja azt a javaslatát, hogy az alapvető élelmiszerek áfája 0 százalékra csökkenjen!

DK: Orbán és Putyin piszkos alkuja miatt ürülnek ki a magyar gáztározók

Bár még a tél közepén sem járunk és egyelőre enyhe volt az időjárás, az európai gázellátást felügyelő GIE adatai szerint folyamatosan csökken a magyar gáztározók töltöttsége, miközben más uniós országok gáztartaléka nő.

Közpénzből kényezteti fűtött pályával a felcsúti focistákat Orbán, közben a rezsiemelés miatt fagyoskodik az ország

Miközben egy ország spórol kétségbeesetten a fűtésen a hétszeresére drágult gázár miatt, miközben a hivatalokban a dolgozók, az iskolákban a gyerekek fagyoskodnak, addig Orbán Viktor ismét elkényezteti kedvenc felcsúti focistáit.

Aretha Franklin lett minden idők legnagyobb énekese

Aretha Franklin minden idők legnagyobb énekese a rangos amerikai Rolling Stone magazin listáján. A válogatás máris vihart kavart azzal, hogy hiányzik róla Céline Dion.

A 200 legnagyobb énekest felsoroló, újévkor közzétett lista első tíz helyét soul és R&B énekesek uralják, Franklin mögött Whitney Houston lett a második, Sam Cooke a harmadik.

"Minden határt túllép, hogy a listán nem szerepel Céline Dion, aki minden idők legjobb énektechnikájú előadója" - idézte Jamie Lambert producer, promóter és előadó tweetjét a cnn.com.

Ez volt Magyarország legnehezebb éve a rendszerváltás óta, az Orbán-kormány miatt

A mai Kormányinfó előrevetítette, mire számíthatunk a magyar kormánytól a 2023-as évben: hazugságra és még több hazugságra, felelős kormányzásra, döntéshozatalra pedig továbbra sem.

Aki arra számított, hogy a kormányfő az év végéhez közeledve számot vet, szembenéz azzal a ténnyel, hogy a kudarcos válságkezelésük, az elhibázott gazdaságpolitikájuk csődközelbe juttatta az országot és a magyar embereket, annak csalódnia kellett.

Árnyékkormány: Megalázóan kicsi juttatással büntetik a tanárokat a rendőrtábornoki kioktatás után

Miután a forrongó iskolák megfegyelmezésével megbízott rendőrtábornok, Pintér Sándor belügyminiszter zárt ajtók mögött kioktatta és megfélemlítette a pedagógusokat, következett az Orbán-kormány büntetése: elmaradt a januári béremelés, és csak a pedagógusok szakmai pótlékán változtattak.

Az Egyesült Államok szerint történelmi döntést hozott az ENSZ Irán kizárásával a nőügyi bizottságból

Az Egyesült Államok szerint történelmi szavazás történt szerdán az ENSZ-ben, amikor a világszervezet gazdasági és szociális tanácsa kizárta Iránt a Nők helyzetével foglalkozó bizottságból (Commission on the Status of Women).

Advent - Ferenc pápa karácsonyi gyűjtést kezdeményezett Ukrajna megsegítésére

A karácsonyi költekezés visszafogását, valamint az ukrajnai nép támogatását kérte a hívőktől Ferenc pápa a vatikáni audienciateremben mondott beszédében szerdán.

Az esős idő miatt a szokásos általános meghallgatást nem a Szent Péter téren tartották.

Ferenc pápa advent harmadik hetében az éberségről, a világ eseményei és az embertársaink felé fordított figyelem szükségességéről beszélt.