Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1870 találatból.

Diaszpóratanács - Orbán: bevándorlásellenesek vagyunk, magyart csak magyarral lehet pótolni

- Magyarországnak továbbra is bevándorlásellenes politikára van szüksége, "magyart csak magyarral lehet pótolni" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, a Várkert Bazárban, a Magyar Diaszpóra Tanács IX. plenáris ülésén.

Kocsis: A parlamentben ocsmány beszédnek, rendbontásnak nincs helye

A parlamenti képviselőkre vonatkozó fegyelmi szabályok szigorítására tett javaslatot a Fidesz-KDNP - közölte a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A Google titokban amerikaiak millióinak egészségügyi adataihoz jutott hozzá

- A Google médiaóriás titokban amerikaiak millióinak egészségügyi adataihoz jutott hozzá az Egyesült Államok 21 tagállamában - jelentette a The Wall Street Journal című amerikai lap.

A Google az Egyesült Államok második legnagyobb egészségügyi szolgáltatójával, a missouri székhelyű Ascension-hálózattal együttműködve szerzett meg a többi között laboratóriumi eredményeket, orvosi diagnózisokat, kórházi ápolási dokumentumokat.

A Google - amely tőzsdén bejegyzett részvénytársaság - azt állítja, hogy a titokban megszerzett adatokat olyan új szoftver készítésére kívánja felhasználni, amely személyre szabott egészségügyi kezelési lehetőségeket javasol majd a felhasználóknak.

Nem szerzett pontot a Loki a tavalyi bajnok ellen.

Rangadót játszott a DVSC labdarúgócsapata vasárnap délután, amikor a Ferencvárost fogadta a Nagyerdei Stadionban az OTP Bank Liga 12. fordulójában. Herczeg András ezen a találkozón eltiltás miatt nem számíthatott még Varga Kevinre, a kispadon ugyanakkor ott volt a Loki saját nevelésű labdarúgója, a brazíliai világbajnokságon gólt szerző, 17 esztendős Baráth Péter.

A mai mérkőzés első félidei kezdőrúgását Gelei József olimpiai bajnok labdarúgó és Lomnici Zoltán, az Aranycsapat Emlékév Testület elnöke végezte el.

Sajnos nem kezdtük jól a mérkőzést, az első percekben inkább a mi térfelünkön folyt a játék. A 10. percben megszerezte a vezetést a Ferencváros, Varga Roland 15 méterről nagy erővel lőtt Nagy Sándor kapujába. A bekapott gól után a mi perceink következtek, előbb Kinyik Ákos visszagurított labdája után Kusnyír tekert kapura a tizenhatos vonalától, de Gróf a léc alól szögletre ütötte a labdát, majd Adeniji közeli bombáját hárította bravúrral a zöld-fehérek kapusa.

Orbán: Törökország nélkül nem lehet megállítani a migránsáradatot

- Törökország nélkül nem lehet megállítani a Magyarország és Európa felé tartó milliós migránsáradatot, ezt azonban az ellenzék nem tudja felfogni, nem akarja megérteni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, miután előző nap Budapesten tárgyalt Recep Tayyip Erdogan török elnökkel.

Erdogan Budapesten - DK: szégyen, hogy Magyarország a félázsiai diktátorok átjáróházává vált

-A Demokratikus Koalíció szóvivője Recep Tayyip Erdogan török elnök budapesti látogatására reagálva szégyenteljesnek nevezte, hogy Magyarország a "félázsiai diktátorok átjáróházává vált", és egy "háborús bűnös szabadon grasszálhat Budapesten".

OPEC: még 2040-ben is az olaj lesz a legfontosabb energiahordozó

Nem aggódik az olaj jelentőségének a csökkenése miatt a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete, az OPEC. A szervezet kedden Bécsben publikált World Oil Outlook (WOO) közép- és hosszútávú olajpiaci prognózisa szerint az iparosodás és a felhasználási igény növekedése miatt még 2040-ben is az olaj lesz a legfontosabb energiahordozó a világon.

A szervezet prognózisa a globális GDP 2040-ig évi átlagban 3,3 százalékos növekedésére, valamint a világ népességének a jelenlegi 7,6 milliárdról 9,2 milliárdra gyarapodására alapozza az olaj iránti kereslet várható emelkedését.

Az 1,6 milliárdos népességnövekedés főként a fejlődő térségekben, ezen belül is Afrikában és a Közel-Keleten következik majd be, de a GDP-növekedés iselsősorban a fejlődő régiók termelésének lesz köszönhető, leginkább a termelékenység és a hatékonyság javulása miat

Reagálás Nagyvárad polgármesterének repülőtér-ügyében elhangzott nyilatkozatára

Az elmúlt hetek nagyváradi repülőtérrel kapcsolatos sajtóhírei arra utalnak, hogy a váradi repülőtér ügye az ottani politikai küzdelmek középpontjába került. Nem tartom sem udvariasnak, sem szerencsésnek, hogy a Debreceni Nemzetközi Repülőteret ebbe a politikai küzdelembe kívánják belerángatni. A leghatározottabban visszautasítunk minden olyan próbálkozást, amely erre tesz kísérletet és egyben hangsúlyozzuk, hogy a két repülőtér üzemeltetője között semmilyen tárgyalás nincs folyamatban.

A Debreceni Nemzetközi Repülőtér az elmúlt 7 év alatt a régió meghatározó és egyben 2019-re, a legnagyobb forgalmú regionális repülőterévé fejlődött. Az idáig vezető utat a saját stratégiánknak megfelelően jártuk végig, abban egyedül Magyarország Kormánya volt Debrecen segítségére.

Az elmúlt 5 évben minden olyan eredményt, amelynek nemzetközi relevanciája van, legyen szó gazdaságról vagy akár légi-közlekedésről versenyben ért el Debrecen.

A Fidesz-KDNP Handó Tündét jelöli alkotmánybírónak

A Fidesz-KDNP-frakciószövetség Stumpf István korábbi alkotmánybíró helyére Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal elnökét jelöli - közölték a kormánypártok hétfőn az MTI-vel.

DK: hozzák nyilvánosságra a Pénzügyminisztérium költözésének pontos költségeit!

- A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy hozza nyilvánosságra a Pénzügyminisztérium budai Várba költözésének pontos részleteit.

Debrecen az ország keleti részének természetes centruma

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának új közgyűlése 2019. október 24-én tartotta alakuló ülését. A város vezető testülete az eddigi három helyett egy negyedik alpolgármesteri tisztséggel bővült, valamint a debreceni oktatási intézmények közötti kapcsolatok koordinálásáért felelős tanácsnokot is választott a közgyűlés.

Dr. Papp László polgármester – aki immár második ciklusát kezdi – az ülésen tartott beszédében többek közt elmondta: a debreceni közgyűlés minden döntése – közvetve vagy közvetlenül – több, mint 200 ezer ember életét befolyásolja, de emellett határozatai nem egy esetben akár a régió milliós lakosságára nézve fejthetik ki hatásukat. Így tehát a város közgyűlésének tagjai nem csak Debrecen polgáraiért, hanem a régió lakosságáért is dolgoznak és vállalnak felelősséget.

Október 23. - Debreceni polgármester: a forradalom a magyarok félelmet nem ismerő szabadságvágyát bizonyította

- Debrecen polgármestere a magyarok "elpusztíthatatlan, félelmet nem ismerő szabadságvágyáról" beszélt az önkormányzat 1956-os megemlékezésén szerdán, a hajdú-bihari megyeszékhelyen.

Papp László az Egyetem téri '56-os emlékműnél rendezett szerdai koszorúzási ünnepségen emlékeztetett: 1956. október 23-án a debreceni egyetemi ifjúság az országban elsőként vonult az utcára, és a hatalom elleni megmozdulásra hívta a lakosságot.

A többi között függetlenséget, a szovjet katonák kivonását és a sztálinista vezetők leváltását követelték. A város polgárai, munkásai "egy emberként álltak a fiatalok mellé" - mondta.

Európai Bizottság: a Juncker-terv 1,1 millió munkahely létrejöttét segítette

- Körülbelül 1,1 millió munkahely létrejöttét segítette és 0,9 százalékkal járult hozzá az Európai Unió bruttó hazai termékének (GDP) növekedéséhez az Európai Stratégiai Beruházási Alap (EFSI) - közölte kedden Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.

Szálló por - Több településen rossz a levegő

A szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt egészségtelennek minősítették a levegőt Nyíregyházán és Székesfehérváron - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) Facebook-oldalán.

EU-csúcs - Jóváhagyták Christine Lagarde kinevezését az Európai Központi Bank élére

Jóváhagyták Christine Lagarde kinevezését az Európai Központi Bank (EKB) élére pénteki brüsszeli csúcstalálkozójukon az európai uniós tagállamok vezetői.

MKT-főtitkár: fontos kutatásokért, a szegénység elleni küzdelemért adták az idei közgazdasági Nobel-díjat

Kiemelkedően fontos kutatásokért, a fejlesztési közgazdaságtanért és azon belül is a szegénység elleni küzdelemért ítélték oda az idei közgazdasági Nobel-emlékdíjat. Figyelemre méltó, hogy idén Esther Duflo személyében egy fiatal közgazdásznő is a kitüntetettek között van - mondta Hegedüs Éva, a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) főtitkára, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója az MTI-nek.

Török offenzíva - Bloomberg: a török hadsereg megkezdte a behatolást Északnyugat-Szíriába

- A török hadsereg megkezdte a behatolást Északnyugat-Szíriába, hogy kiszorítsa a török határ közeléből a kurd fegyvereseket - jelentette a Bloomberg hírügynökség egy névtelenül nyilatkozó török illetékesre hivatkozva. Ankarában hivatalosan nem erősítették meg hírt.

Önkormányzat 2019 - Karácsony: kizárólag az önkormányzati autonómia jelenthet ellensúlyt a jelenlegi hatalommal szemben

Kizárólag a helyi közösségekre épülő önkormányzatok autonómiája jelenthet ellensúlyt a jelenlegi kormány hatalomkoncentrációjával szemben - mondta Karácsony Gergely szombaton, egy Budapesten tartott konferencián.

Az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje a Magyar Szolidaritás Mozgalom "Baloldali válaszok napja" című rendezvényén tartott előadásában úgy fogalmazott, a magyarországi demokratikus verseny csak messziről tűnik valódinak, a díszletek mögött ugyanis valójában rendkívül egyenlőtlen társadalmi és politikai verseny zajlik. Ebben a helyzetben a kormányoldal hatalmi koncentrációja nagyon nehezen szüntethető meg politikai eszközökkel, így a jelenlegi rendszert nyugodtan lehet állampárti működésűnek nevezni - tette hozzá.

Az amerikai kormány azt tervezi, hogy DNS-mintát vesz valamennyi elfogott illegális bevándorlótól

- A washingtoni kormány azt tervezi, hogy DNS-mintát vesz valamennyi elfogott illegális bevándorlótól - jelentette szerda este több amerikai médium is az igazságügyi minisztérium nevük elhallgatását kérő tisztségviselőire hivatkozva.

Fidesz-kongresszus - Orbán: jogunk van a keresztény szabadság törvényei szerint berendezni az életünket

Megegyezésre kell jutni Európa két fele között, de ennek világos feltételei vannak, például az, hogy "nekünk jogunk van a keresztény szabadság törvényei szerint berendezni az életünket" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Budapesten, a Fidesz 28., tisztújító kongresszusán, ahol újraválasztották őt a kormánypárt elnökévé.

A kormányfő hangsúlyozta, Magyarország már nem egyedül áll a küzdőtéren, hanem egy tekintélyes hadoszlop tagjaként: lengyelek, csehek, szlovákok, reményei szerint vasárnap estétől az osztrákok ismét, és csak idő kérdése, hogy az olasz szabadság is újra zászlót bontson.

Ezek azok az országok, amelyek nem brüsszeli birodalmat, hanem az európai nemzetek szövetségét akarják, amelyek nem bevándorlótársadalmat akarnak, hanem meg akarnak maradni a keresztény kultúrából kisarjadt büszke európai nemzeteknek - mondta Orbán Viktor.

Arról is szólt, hogy megegyezésre kell jutni Európa két fele között, de ennek világos feltételei vannak: Nyugaton el kell fogadniuk, hogy "nekünk jogunk van a keresztény szabadság törvényei szerint berendezni az életünket, és fel kell hagyniuk az államaink és kormányaink elleni nyílt támadásokkal". "Nem vagyunk hajlandóak többé európai pénzből finanszírozni a velünk szemben ellenséges, Soros-féle álcivil szervezetek garmadáját" - jelentette ki a pártelnök-miniszterelnök, távozásra szólítva fel őket Közép-Európából.