Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2509 találatból.

LMP: Magyarország nem klímabajnok

- Az LMP azt üzeni a miniszterelnöknek, hogy Magyarország nem klímabajnok - mondta szerdai budapesti sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt társelnöke szigorúbb klímacélok kitűzését szorgalmazva.

Szlovákiai választások - Politológus: a sikerhez a magyar pártoknak meg kell megszólítaniuk a bizonytalan szavazókat

- A magyarok szempontjából kedvező lenne az alacsony részvétel a szeptember 30-i szlovákiai parlamenti választáson, de a sikerhez szükség van arra is, hogy a magyar pártok megszólítsák a bizonytalan szavazókat - mondta Öllős László politológus az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

A szlovákiai magyar elemző az M1 aktuális csatornán Somorjáról bejelentkezve annak a véleményének adott hangot, hogy Szlovákiában a korábban "meglehetősen sok bizonytalan szavazó bizonytalan is maradt", "a sorozatos verekedések" - köztük Robert Kalinák, a Fico-kormány belügyminiszterének és Igor Matovic volt kormányfőnek a tettlegességig fajuló vitája - nem lelkesíti őke

A DK válaszokat követel a Fidesztől: hány helyen próbáltak lefizetni ellenzéki politikusokat, hogy megosszák az ellenzéki szavazókat?

Választási csalás kísérletének gyanúját veti fel az a titkos hangfelvétel, amelyen a Fidesz választókerületi elnöke, Lévai István Zoltán ötmillió forintot ajánlott fel a Kétfarkú Kutyapárt politikusának, sőt a politikus elmondása szerint már több ilyen kísérlet is történt a Fidesz részéről.

Ha ugyanis a politikus Budapest 18. kerületében elindulna a polgármester-választáson, azzal veszélyeztetné Szaniszló Sándor, a DK 18. kerületi polgármesterének újraválasztási esélyeit, mert megosztaná az ellenzéki szavazatokat.

Illegális bevándorlás - Brit munkáspárti vezető: úgy kell bánni az embercsempészekkel, mint a terroristákkal

- A legnagyobb brit ellenzéki erő, a Munkáspárt vezetője szerint az embercsempész bűnszervezetekkel ugyanúgy kell bánni, mint a terroristákkal.

Sir Keir Starmer - akinek pártja a jelenlegi közvéleménykutatási adatok szerint a jövőre esedékes brit parlamenti választások esélyese - csütörtökön Hágába utazott, ahol az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezetének (Europol) vezetőivel tárgyal az embercsempészet elleni közös fellépés lehetséges módjairól.

Miért nem tájékoztatják megfelelően az ácsiakat a tervezett katódgyárral kapcsolatban?

Szijjártó Péter a nyáron jelentette be, hogy egy 520 milliárd forintos beruházás keretében az akkumulátorokhoz szükséges katódot gyártó üzem megépítését tervezik Ács közelében.

Az itt élők azonban nem rendelkeznek megnyugtató információkkal a gyárban felhasznált veszélyes anyagok környezetre és egészségre gyakorolt hatásáról, sőt, a helyi önkormányzat sem.

Gábor György: Lázár János, avagy a mindent elborító sötétség

L. Simon László is szólásra emelkedett, miután Lázár János „kivételes államfőnek”, „igaz magyar hazafinak” nevezte Horthy Miklóst. Szerinte figyelembe kell venni zsidó származású honfitársaink érzékenységét. Nos, zsidó származású honfitársaink érzékenysége mellett más érzékenységeket is említhetett volna, mondjuk, hogy világossá tegye, érdemes volna nem zsidó aspektusból is szemügyre venni a kormányzó tevékenységét.

Azt olvasom, hogy „Lázár János válaszolt a Horthy Miklós dicséretét nehezményező főrabbinak”.

A hír téves, Lázár János nem válaszolt a főrabbinak, legfeljebb úgy tett, csupán azt a látszatot keltette, de hisz ehhez ért ő igazán.

DK: a kormány a schengeni tagságot kockáztatja az embercsempészek elengedésével

Súlyosnak és veszélyesnek tartja a Demokratikus Koalíció (DK) politikusa, hogy a kormány tömegesen engedi el az elítélt embercsempészeket, és ezzel azt kockáztatja, hogy kizárják Magyarországot a schengeni övezetből.

Mustó Géza a DK Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón közölte, az embercsempészek tömeges szabadon engedésével az Orbán-kormány súlyos, veszélyes lépést tett. Nem véletlen, hogy Ausztria már bevezette a határellenőrzést a magyar határon - jegyezte meg.

Ha Orbán Viktor kormánya még több embercsempészt engedi ki a börtönökből, azt kockáztatatja, hogy kizárják Magyarországot a schengeni övezetből - hangoztatta.

Pénzügyminiszter: az Európai Központi Bank elfogadta a jegybanktörvény módosítását

Az Európai Központi Bank (EKB) elfogadta a kormány javaslatát a magyar jegybanktörvény módosítására - jelentette be hétfői Facebook-bejegyzésében Varga Mihály pénzügyminiszter.

SE: innovatív módszert fejlesztenek a fogágybetegségek kezelésére

A fogászatban teljesen újnak számító módszert fejlesztenek a fogágybetegségek kezelésére a Semmelweis Egyetemen (SE)

A közlemény szerint a fogakon a nem megfelelő és nem rendszeres tisztításkor néhány nap alatt réteg képződik, az ebből kialakuló fogkő baktériumtartalma és felszíne irritációt okoz, amelyre a szervezet ínygyulladással reagál. A folyamat eleinte visszafordítható: a fogkő eltávolításával megszüntethető a gyulladás, azonban ha tartósan fennáll az irritáció, az íny és a csont visszahúzódását is okozhatja. Ha nem kezelik, a fogágybetegség évtizedek alatt a fog elvesztésével is járhat.

Meghekkelték az iskolaigazgatók a Belügyminisztérium mestertervét

A Belügyminisztérium alá besuvasztott oktatásügy idei nagy terve volt a pedagógusokra és intézményvezetőkre vonatkozó éves szintű teljesítményértékelési rendszer (TÉR) bevezetése, ami idén januárban került nyilvánosságra, és hatalmas felháborodás kísérte.

A Pintér Sándor által vezetett minisztérium tervének lényege az volt, hogy a külső minősítés mellé elindítanának egy évente elvégzendő belső értékelési folyamatot is. Az új értékelési folyamatban 10 szempont alapján 70 pontot lehet kapni, amire a munkaközösség vezetői tesznek javaslatot. A pedagógusoknak ezenkívül vállalnia kell három célt, például versenyeztetést, korrepetálást vagy tanórán kívüli programok szervezését, amikre 30 pontot lehet kapni.

Így összesen 100 pontot lehet elérni; a végső pontszámról az intézményvezető dönt. Már ebben az első tervben szerepelt a bérdifferenciálás koncepciója: a legjobban teljesítő pedagógusok felső 25 százaléka jutalmul béremelést kapna, míg a legrosszabbul teljesítő 25 százaléknak csökkentenék a fizetését – igaz, ez utóbbi ötletet később elvetették.

DK: alakítsák át az új napelemesekre vonatkozó elszámolási tervet!

A Demokratikus Koalíció azt követeli, a szakmai szervezetek bevonásával a kormányzat alakítsa át az új napelemesekre vonatkozó elszámolási tervet úgy, hogy senkit se érhessen hátrány.

Kocsis-Cake Olivio, a párt környezetvédelmi ügyekkel foglalkozó árnyékkormánybiztosa szombati online sajtótájékoztatóján azt mondta: megengedhetetlen, hogy az új napelemeseket "százszoros rezsiemeléssel" sújtják, miközben a kormány miatt a régi napelemeseknek sem fog megtérülni a milliós befektetés.

Mi Hazánk: a Fidesz becsapta a választókat

A Fidesz durván becsapja a választóit, amikor azt állítja, hogy nem támogatja a migrációt - jelentette ki a Mi Hazánk munkaügyi kabinetének elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Lantos János azt mondta, a külföldi, jellemzően harmadik világból érkező vendégmunkások száma már elérte a százezret, ami lenyomja a magyar munkavállalók bérét és felgyorsítja elvándorlásukat Nyugat-Európába.

Mennyibe került a guruló Szent István? Adatigénylési pert nyert a Demokratikus Koalíció a 2021-es augusztus 20-i költségek kapcsán

Első fokon pert nyert a Kúria döntése miatt megismételt eljárásban, így már második éve folytatja a jogi harcot a Demokratikus Koalíció, hogy végre kiderüljön: mennyibe került a magyar adófizetőknek a 2021. augusztus 20-i állami ünnepség, az akkori nevetséges budapesti giccsfelvonulás, az aranyozott, guruló Szent Istvánnal és az óriási, kötelekkel húzott fémturullal?

A Demokratikus Koalíció nem fogja feladni és ki fogja deríteni, hogy kik és mekkora hasznot húztak az ízléstelen, a nemzeti ünnepet meggyalázó, 2021. augusztus 20-i állami rendezvényből. Az Orbán-kormány azért titkolózik még két év után is az akkori költségekről, mert a magyar adófizetők pénzének pazarlása, Fidesz-közeli cégeken keresztül zajló ellopása sajnos hozzá tartozik az állami ünnepségekhez.

LMP: hozza nyilvánosságra az MNB a magántőkealapok tulajdonosait!

- Az LMP-Magyarország Zöld Pártja törvénymódosítást nyújt be, hogy a magántőkealapokra is vonatkozzon az adatközzétételi kötelezettség.

Ám addig is szeretné biztosítani az átláthatóságot ezeknél az "offshore jellegű" cégeknél - közölte a párt szóvivője vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

MSZP: a magyarok sokat dolgoznak és nagyon keveset keresnek

Az MSZP szerint a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kereseti, foglalkoztatási és munkanélküliségi adatai arról tanúskodnak, hogy a magyarok sokat dolgoznak, nagyon keveset keresnek és nagyon rosszul élnek - erről Korózs Lajos, az ellenzéki párt alelnöke beszélt pénteki, online sajtótájékoztatóján.

Zéró tolerancia Franciaországban: kemény büntetést kap, aki a társait bántja az iskolában

Míg korábban általában az áldozatok kényszerültek iskolaváltásra, hogy megszabaduljanak az őt piszkáló diáktól, Franciaország most törvénybe foglalta, hogy zaklatás esetén a zaklatót helyezik át másik iskolába.

Új rendeletet hozott a francia kormány az iskolai zaklatást elszenvedő diákok érdekében - írta meg az Euronews. A rendelet értelmében azokat a diákokat, akik a társaikat az iskolában vagy akár az interneten zaklatják másik iskolába helyezhetik át, ezzel is megelőzve azt, hogy a bántalmazott diákoknak kelljen iskolát és közösséget váltani, ami a zaklatáson túl is egyfajta extra stresszfaktort jelent.

Életbe lépett a másodfokú hőségriasztás Magyarország egész területén

Másodfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére hétfő 14 órától csütörtök éjfélig az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ szakmai ajánlását figyelembe - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közös közleményében hétfőn.

A kormány próbálja leplezni, hogy Paks 2 megbukott -

Szijjártó Péter bejelentette, hogy aláírták Paks 2 kivitelezési szerződésének módosítását, miután a finanszírozási szerződés módosítása augusztus 16-án hatályba lépett. A miniszter szerint ezzel mérföldkőhöz ért a beruházás, az előkészítő szakaszból átlépett az építkezési szakaszba. Valójában szó nincs erről, a kormány csak próbálja leplezni, hogy Paks 2 megbukott.

Gulyás Gergely korábban azt ígérte, hogy a két szerződésmódosítást nyilvánosságra hozzák, azonban Szijjártó Péter arról semmit nem mondott, hogy mi változott. Az LMP írásbeli kérdést nyújt be a módosítások tartalmára, hiszen Magyarország egyik legnagyobb állami beruházásának részletei nem maradhatnak titokban.

Az, hogy Paks 2 átkerült volna az építkezési fázisba nem is lehetne távolabb a valóságtól. A beruházás hétéves csúszásban van, még a tervek sincsenek készen, és a szankciók miatt a megvalósíthatóság erősen kérdéses. A létesítési engedélyt az OAH csak feltételesen adta ki, továbbra is hiányzik a lényegi biztonsági elemeket tartalmazó előzetes biztonsági jelentés. Ennek híján pedig semmilyen, a biztonságot érintő építkezés nem indulhat el, vagyis a reaktorok építése sem. Még a résfalazás is egy évet késik. A Paksi Atomerőmű üzemidejének tervezett meghosszabbításával maga a kormány ismerte el, hogy nem bízik Paks 2 megépülésében.

A Fidesz-kormány a hazai KKV-k helyett az ázsiai migránstelepeket támogatja

Az Opten céginformációs szolgáltató legutóbbi közlése szerint idén eddig minden hónapban csökkent a Magyarországon bejegyzett cégek száma.

Tavaly decemberben még 10.000 vállalkozással több volt Magyarországon, csak júniusban több mint 3000 cég szűnt meg. 2023-ban pedig csak eddig rekordmennyiségű, 11 ezernél is több cég felszámolását kezdeményezték.

NAV: a balatoni és velencei-tavi ellenőrzések negyedénél talált szabálytalanságot az adóhatóság

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) revizorai idén is ellenőrzik a Balaton és a Velencei-tó környékén a vendéglátóhelyeket, a strandokon árusítókat és a szálláshelyeket, eddig a vizsgálatok csaknem negyede mutatott ki valamilyen szabálytalanságot.

A NAV szerdai közleménye szerint a revizorok augusztus első hetéig több mint 1800 esetben vizsgálták egyebek mellett a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését és a jövedéki termékek árusítását.