Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2196 találatból.

Liverpool elvesztette világörökségi státuszát

Elvesztette világörökségi státuszát Liverpool történelmi tengeri kereskedelmi városrésze az arculatában és látképében visszafordíthatatlan károkat okozó beruházások miatt.

Azonnali magyarázatot vár a MÚOSZ az újságírók titkos megfigyeléséről

A MÚOSZ elnöksége megdöbbenve értesült arról, hogy Magyarországon egy kémszoftver segítségével magyar újságírókat és közéleti személyiségeket figyeltek meg. Ha ez így történt, az elfogadhatatlan, felháborító, törvénysértő, azonnali nyilvános, teljeskörű tájékoztatás szükséges.

A nemzetközi tényfeltáró újságírók – köztük a magyar Direkt36 – összegzése szerint már évekkel ezelőtt elkezdték használni magyar célszemélyek ellen is az NSO nevű izraeli kibercég okostelefonok feltörésére alkalmas kémprogramját, a Pegasust. A célpontként kiválasztott emberek között pedig voltak tényfeltáró újságírók, valamint médiacéget is tulajdonló vagyonos üzletemberek, illetve az ő szűkebb környezetük – írja Direkt36 cikke egy nemzetközi tényfeltáró projekt következtetéseként. A kutatás során elmondásuk szerint közvetett bizonyítékokat találtak, amelyek arra utalnak, hogy a titkos megfigyelések mögött magyar állami szervek állnak.

A NAV több ezer cégtemetős ügyet vizsgál

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) több ezer olyan céget vizsgál, amelyet tulajdonosaik a jelek szerint cégtemetőnek játszottak át, annak reményében, hogy ne kelljen a vállalkozások tetemes tartozásait megfizetni - közölte a hivatal az MTI-vel szerdán.

A közleményben kiemelték: az elmúlt években országosan mintegy 3 ezer per indult a saját cégüket "cégtemetőknek" továbbadó tisztségviselőkkel szemben.

LMP: Orbán Viktor 70 milliárd forinttal tartozik a magyar álláskeresőknek

Orbán Viktor legalább 70 milliárd forinttal tartozik a magyar álláskeresőknek - jelentette ki Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke szombaton. Az ellenzéki politikus a Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatóján azt mondta, arra szólítják fel a miniszterelnököt, hogy ezt a legalább 70 milliárd forintot adja oda a magyar munkavállalóknak.

Indoklása szerint mindenki havonta a jövedelmének 1,5 százalékát befizeti munkaerőpiaci járulék formájában a magyar államnak. Ezekből a befizetésekből lesz az álláskeresési járadék, vagy más támogatási formák. Az elmúlt időszakban, a válság idején is, mindössze 3 hónapig járt az álláskeresési járadék - mondta. Az államnak 2012 és 2020 között 1100 milliárd forint többlete keletkezett ezekből a munkavállalói befizetésekből. Azokból levonva a közmunkaprogramok költségét, tavaly 70 milliárd forint többlete keletkezett az államnak.

Koronavírus - Főpolgármesteri Hivatal: hamar beteltek a regisztrációs helyek az újabb antitestszint-vizsgálatra is

Másfél óra alatt elfogyott az újabb ezer regisztrációs időpont a Városháza parkba szervezett ingyenes antitestszint-vizsgálatra - közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön az MTI-vel.

Három áfacsaló bűnszervezetet számolt fel a NAV

- Felszámolt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) három, mobiltelefonok és más elektronikai eszközök kereskedelmével foglalkozó bűnszervezetet, amelyek az árukat bonyolult céghálón átfuttatva kerülték el az áfafizetést - közölte a hivatal szóvivője szerdán.

MSZP: mikor lesznek nyilvánosak háziorvosi sürgősségi ügyelet átalakításának tervei?

- Mikor tájékoztatja az embereket a kormány a háziorvosi sürgősségi ügyelet átalakításáról, és mikor lesznek nyilvánosak ennek tervei - tette fel a kérdést az MSZP országgyűlési képviselője szombati online sajtótájékoztatóján.

LMP: az autópályák kiszervezése a nemzetárulás minősített esete

A nemzetárulás minősített esetének tartja az autópályák kiszervezésének kormányzati tervét az LMP frakcióvezetője. Keresztes László Lóránt csütörtöki online sajtótájékoztatóján kijelentette: "ebben cinkos minden olyan kormányzati képviselő, aki most nem emeli fel a szavát".

Az ellenzéki politikus azt mondta: a kormány több ezer milliárd forintos közvagyon kiszervezésére készül, ráadásul a terveket titkosítja. Mindezzel megfosztja az országot attól, hogy a saját sorsát irányítsa. Ehelyett a kabinet - szerinte - több ezer milliárd forintnyi profitot "ajándékoz oda" olyan szereplőknek, akiket néhány hét alatt választ ki.

Kormányszóvivő: viszlát, műanyag pohár, evőeszköz, tányér, zacskó és társaik!

- A magyar kormány nemcsak beszélt a klíma- és természetvédelemről, hanem cselekedett is. Viszlát, műanyag pohár, evőeszköz, tányér, zacskó és társaik! - mondta a kormányszóvivő a közösségi oldalára csütörtökön feltöltött videóban.

Július végén Debrecenben lesz a Csillagpont református ifjúsági találkozó

Július 27. és 31. között Debrecenben tartják a Csillagpont református ifjúsági találkozót. A szervezők több mint száz hitéleti, lelkiségi, kulturális programmal várják a fiatalokat.

Matolcsy szerint nem érdeke a magyar gazdaságnak az euró gyors bevezetése

A jövő évi választás valójában arról szól, hogy képesek lesznek-e az Európai Unió intézményei - az Európai Egyesült Államokban hívő, balliberális magyar vezető csoporttal közösen - arra, hogy Magyarországot rövid úton bevigyék az euróövezetbe - erről ír a Magyar Nemzet internetes oldalán megjelent e heti cikkében Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke.

Hőség - Emmi: továbbra is érvényben a vörös kód

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) várhatóan pénteken 20 óráig meghosszabbítja a hétfőn országosan életbe lépett vörös kódot, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, csütörtökön és pénteken is meghaladja a 27 Celsius-fokot a napi középhőmérséklet.

A vörös kód célja egyrészt, hogy felhívja a társadalom figyelmét a rendkívüli helyzetre, valamint a speciális eljárásrend alatt a szociális szektorban a diszpécser jelzése alapján minden intézménynek fogadnia kell a hajléktalanokat attól függetlenül, hogy kiknek nyújtanak szolgáltatást - közölte a tárca csütörtökön az MTI-vel.

Több mint 1,9 milliárd forintos beruházással nyitott és újított fel üzleteket a Spar

Két új szupermarketet nyitott és két áruházát felújította a Spar Magyarország, a fejlesztések összértéke meghaladja az 1,9 milliárd forintot - közölte a vállalat csütörtökön az MTI-vel.

Négy ellenzéki párt is bojkottálta a keddi parlamenti szavazásokat

A DK, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP is bojkottálta a keddi parlamenti szavazásokat.

A négy ellenzéki párt és a Momentum közös, a Parlament előtt tartott, de online is közvetített sajtótájékoztatóján a DK-s Arató Gergely azt mondta, hogy ez a "szégyen napja" az Országgyűlés életében. Olyan javaslatok sorát szavazzák meg, amelyek nem felelnek meg a parlamenti demokrácia szabályainak, az alapvető emberi jogoknak, a jogállamiságnak, miközben a beterjesztésük módja és a tartalmuk egyaránt felháborító - közölte.

A benyújtók összekötnek egymással olyan törvényeket, amelyeknek semmi közük nincs egymáshoz - szögezte le. Összekötik a pedofília elleni küzdelmet, a meleg közösség megbélyegzésével, a veszélyhelyzet idején hozott szükséges intézkedések meghosszabbítását pedig azzal, hogy újabb állami vagyont adjanak alapítványoknak - sorolta kifogásait. Egy olyan költségvetési törvényt fogad el a parlament, amelyben egyetlen ellenzéki javaslat sincs, de szabad kezet ad a kormánynak sok százmilliárd forint elköltésére és létrehozzák a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványt, miközben azt ígérték, hogy 2023-ig nem lesz döntés - emelte ki.

A DK a külügyminisztert bírálja

- A Demokratikus Koalíció (DK) szerint míg a külügyminiszter azzal "büszkélkedik", hogy neki telik nyaralásra a Cote d'Azurtől a Maldív-szigeteken keresztül a Bahamákig gyakorlatilag bárhol, egy felmérés azt mutatja, hogy a magyarok 84 százaléka semmiféle nyaralást nem engedhet meg magának.

Barkóczi Balázs, a párt szóvivője hétfői, online sajtótájékoztatóján felidézte, hogy Szijjártó Pétert egy interjúban arról kérdezték, hová megy a családjával nyaralni, mire a miniszter azt felelte: reménykednek, hogy lesz idő pihenésre, addig még igyekszik jónéhány megállapodást megkötni, és a "végén majd kitesszük a térképet, beszínezzük, ahová lehet menni, és abból majd kiválasztunk egyet".

Figyelmeztető sztrájk a GE Aviation veresegyházi gyárában

)- Kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak a veresegyházi GE Aviation üzemének dolgozói csütörtökön, mivel nem sikerült az üzem vezetőivel a béremelés mértékéről megegyezni.

A március közepén tapasztalt szintre emelkedett a fertőzések száma Oroszországban

Oroszországban csaknem 10 ezerrel nőtt az újonnan kimutatott új koronavírusos fertőzöttek száma, ami a legmagasabb szám március 14. óta.

DK: a magyar kis- és közepes vállalkozásokkal kell stratégiai megállapodást kötni

A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje azt ígéri, hogy ha ő alakíthat kormányt 2022-ben, akkor nem a multinacionális cégekkel, hanem a magyar kis- és közepes vállalkozásokkal köt stratégiai megállapodást..

Nemzeti összetartozás napja - Országszerte és a határokon túl is megemlékezik a magyarság

- Országszerte és a határokon túl is megemlékezéseket tart a magyarság ma, a nemzeti összetartozás napján, az első világháborút lezáró trianoni békeszerződés aláírásának 101. évfordulóján. Budapesten, az Országháznál kültéri fotókiállítás nyílik, este pedig a Nemzeti Színházban díszelőadást tartanak.

Kétezer éves bazilikát tártak fel Izraelben

Kétezer éves, lenyűgözően hatalmas bazilikát tártak fel Izrael földközi-tengeri tengervidékének déli részén, Askelonban - jelentette hétfőn a The Jerusalem Post című angol nyelvű izraeli újság hírportálja.