Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2205 találatból.

A világon a skandinávok isszák a legtöbb kávét, a magyarok negyedannyit fogyasztanak

- A statisztikák szerint a világon naponta több mint 2 millió csésze kávét isznak az emberek, a legtöbbet a skandinávok, miközben Afrikában és Közép-Amerikában alig fogyasztják; a magyarok a mezőny közepe táján találhatók, közülük minden második a munkahelyén is kávézik.

Afgán konfliktus - Hollandia még 21 ezer embert menekíthet ki Afganisztánból

Az elmúlt hetekben a holland külügyminisztérium több mint 40 ezer e-mailt kapott az erre a célra létrehozott címre, és a kérelmezők több mint fele jogosult lehet arra, hogy kimenekítsék Afganisztánból - jelentette szerdán a helyi sajtó.

Sigrid Kaad külügyminiszter és Ank Bijleveld honvédelmi miniszter kedd este a holland parlamentben arról számolt be, hogy a külügyminisztérium által létrehozott e-mail-címre beküldött kérelmek száma a valóságban magasabb, mivel egy megkeresés több ember menedékkérelmét is tartalmazza. A kérelmek többsége szorosan kapcsolódik ahhoz a holland parlament által augusztus közepén elfogadott indítványhoz, miszerint Hollandiának kötelessége mindenkit befogadni Afganisztánból, aki az ország érdekeiért dolgozott és a holland kontingens munkáját segítette.

Orbán: az EU-ban az egyetlen megoldás a migráció kezelésére, ha visszaadjuk ezt a jogot a tagországoknak

Az Európai Unióban az egyetlen megoldás a migráció kezelésére, ha visszaadjuk ezt a jogot a tagországoknak - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a szlovéniai Bledben, az úgynevezett nemzetközi stratégiai fórum (BSF) csúcsszintű kerekasztal-beszélgetésén.

Elemzők: a feszes munkaerőpiacon kibontakozó bérverseny inflációs kockázatokat is hordoz

A harmadik hullám korlátozásainak feloldása és a szolgáltató szektor helyreállása mellett szezonális tényezők is segítették júliusban a történelmi rekordnak számító foglalkoztatási szint elérését. Az MTI-nek nyilatkozó elemzők azonban arra is figyelmeztetnek, hogy a feszes munkaerőpiacon kibontakozó bérverseny inflációs kockázatokat is hordoz, miközben segíti a GDP növekedését.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteki jelentése szerint júliusban 4 millió 704 ezer volt a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos havi létszáma, 12 ezerrel több az előző havinál és 94 ezerrel az egy évvel korábbinál.

A május-júliusi időszakra vonatkozó háromhavi mozgóátlag 4 millió 647 ezres foglalkoztatotti létszámot jelez, ami 62 ezerrel több, mint az előző év azonos időszakában volt. A munkanélküliek száma 189 ezer volt júliusban, a 3,9 százalékos munkanélküliségi ráta 0,1 százalékponttal csökkent az előző hónaphoz és 0,6 százalékponttal az egy évvel korábbihoz mérve.

DK: ha nincs Diákváros, nem lesz atlétikai vb sem!

A Demokratikus Koalíció fővárosi frakciója azt üzeni a kormánynak: "ha nincs Diákváros, akkor nincs atlétikai vb sem!" - mondta a párt budapesti képviselőcsoportjának vezetője, főpolgármester-helyettese csütörtökön, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Gy. Németh Erzsébet emlékeztetett, a kormány és a főváros megállapodott, hogy a kabinet megépíti a Diákvárost, cserében Budapest rendezi a 2023-as atlétikai világbajnokságot.

A kormány ezt a megállapodást megszegte, amikor a "Diákváros helyét átadta a Fudan kínai kommunista egyetemnek" - jelentette ki az ellenzéki politikus.

Koronavírus - Orbán: mindenki vegyen rá egy embert az oltásra!

- Mindenki vegyen rá legalább egy, eddig be nem oltott embert a családjában, a munkahelyén arra, hogy kérje a koronavírus elleni védőoltást, ötszáz beoltottból ugyanis egy fertőződik meg és a betegség lefolyása nála is enyhébb, mint az oltatlanoknál - mondta a miniszterelnök a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Az Európai Unió elítéli a humanitárius munkások ellen elkövetett támadásokat

Az Európai Unió elítéli a humanitárius dolgozók ellen elkövetett támadásokat, az életek mentése soha nem kerülhet mások életébe - írta Josep Borrell, az unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője Janez Lenarcic válságkezelésért felelős uniós biztossal a nemzetközi humanitárius világnap alkalmából közösen kiadott szerdai sajtóközleményében.

MSZP: kormányváltás mentheti meg a Velencei-tavat

Az MSZP szerint Karácsony Gergely miniszterelnökké választására van szükség ahhoz, hogy megoldás szülessen a Velencei-tó problémáira - mondta a szocialisták társelnöke vasárnap a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón

Eurostat: az EU-ban minden tizenkettedik felnőtt naponta fogyaszt alkoholt

- Az Európai Unióban az összlakosság 8,4 százaléka, minden tizenkettedik felnőtt naponta fogyaszt alkoholt - derül ki az unió luxemburgi székhelyű statisztikai hivatalának a 2019-es adatokon alapuló, pénteken közzétett felméréséből.

Liverpool elvesztette világörökségi státuszát

Elvesztette világörökségi státuszát Liverpool történelmi tengeri kereskedelmi városrésze az arculatában és látképében visszafordíthatatlan károkat okozó beruházások miatt.

Azonnali magyarázatot vár a MÚOSZ az újságírók titkos megfigyeléséről

A MÚOSZ elnöksége megdöbbenve értesült arról, hogy Magyarországon egy kémszoftver segítségével magyar újságírókat és közéleti személyiségeket figyeltek meg. Ha ez így történt, az elfogadhatatlan, felháborító, törvénysértő, azonnali nyilvános, teljeskörű tájékoztatás szükséges.

A nemzetközi tényfeltáró újságírók – köztük a magyar Direkt36 – összegzése szerint már évekkel ezelőtt elkezdték használni magyar célszemélyek ellen is az NSO nevű izraeli kibercég okostelefonok feltörésére alkalmas kémprogramját, a Pegasust. A célpontként kiválasztott emberek között pedig voltak tényfeltáró újságírók, valamint médiacéget is tulajdonló vagyonos üzletemberek, illetve az ő szűkebb környezetük – írja Direkt36 cikke egy nemzetközi tényfeltáró projekt következtetéseként. A kutatás során elmondásuk szerint közvetett bizonyítékokat találtak, amelyek arra utalnak, hogy a titkos megfigyelések mögött magyar állami szervek állnak.

A NAV több ezer cégtemetős ügyet vizsgál

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) több ezer olyan céget vizsgál, amelyet tulajdonosaik a jelek szerint cégtemetőnek játszottak át, annak reményében, hogy ne kelljen a vállalkozások tetemes tartozásait megfizetni - közölte a hivatal az MTI-vel szerdán.

A közleményben kiemelték: az elmúlt években országosan mintegy 3 ezer per indult a saját cégüket "cégtemetőknek" továbbadó tisztségviselőkkel szemben.

LMP: Orbán Viktor 70 milliárd forinttal tartozik a magyar álláskeresőknek

Orbán Viktor legalább 70 milliárd forinttal tartozik a magyar álláskeresőknek - jelentette ki Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke szombaton. Az ellenzéki politikus a Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatóján azt mondta, arra szólítják fel a miniszterelnököt, hogy ezt a legalább 70 milliárd forintot adja oda a magyar munkavállalóknak.

Indoklása szerint mindenki havonta a jövedelmének 1,5 százalékát befizeti munkaerőpiaci járulék formájában a magyar államnak. Ezekből a befizetésekből lesz az álláskeresési járadék, vagy más támogatási formák. Az elmúlt időszakban, a válság idején is, mindössze 3 hónapig járt az álláskeresési járadék - mondta. Az államnak 2012 és 2020 között 1100 milliárd forint többlete keletkezett ezekből a munkavállalói befizetésekből. Azokból levonva a közmunkaprogramok költségét, tavaly 70 milliárd forint többlete keletkezett az államnak.

Koronavírus - Főpolgármesteri Hivatal: hamar beteltek a regisztrációs helyek az újabb antitestszint-vizsgálatra is

Másfél óra alatt elfogyott az újabb ezer regisztrációs időpont a Városháza parkba szervezett ingyenes antitestszint-vizsgálatra - közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön az MTI-vel.

Három áfacsaló bűnszervezetet számolt fel a NAV

- Felszámolt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) három, mobiltelefonok és más elektronikai eszközök kereskedelmével foglalkozó bűnszervezetet, amelyek az árukat bonyolult céghálón átfuttatva kerülték el az áfafizetést - közölte a hivatal szóvivője szerdán.

MSZP: mikor lesznek nyilvánosak háziorvosi sürgősségi ügyelet átalakításának tervei?

- Mikor tájékoztatja az embereket a kormány a háziorvosi sürgősségi ügyelet átalakításáról, és mikor lesznek nyilvánosak ennek tervei - tette fel a kérdést az MSZP országgyűlési képviselője szombati online sajtótájékoztatóján.

LMP: az autópályák kiszervezése a nemzetárulás minősített esete

A nemzetárulás minősített esetének tartja az autópályák kiszervezésének kormányzati tervét az LMP frakcióvezetője. Keresztes László Lóránt csütörtöki online sajtótájékoztatóján kijelentette: "ebben cinkos minden olyan kormányzati képviselő, aki most nem emeli fel a szavát".

Az ellenzéki politikus azt mondta: a kormány több ezer milliárd forintos közvagyon kiszervezésére készül, ráadásul a terveket titkosítja. Mindezzel megfosztja az országot attól, hogy a saját sorsát irányítsa. Ehelyett a kabinet - szerinte - több ezer milliárd forintnyi profitot "ajándékoz oda" olyan szereplőknek, akiket néhány hét alatt választ ki.

Kormányszóvivő: viszlát, műanyag pohár, evőeszköz, tányér, zacskó és társaik!

- A magyar kormány nemcsak beszélt a klíma- és természetvédelemről, hanem cselekedett is. Viszlát, műanyag pohár, evőeszköz, tányér, zacskó és társaik! - mondta a kormányszóvivő a közösségi oldalára csütörtökön feltöltött videóban.

Július végén Debrecenben lesz a Csillagpont református ifjúsági találkozó

Július 27. és 31. között Debrecenben tartják a Csillagpont református ifjúsági találkozót. A szervezők több mint száz hitéleti, lelkiségi, kulturális programmal várják a fiatalokat.

Matolcsy szerint nem érdeke a magyar gazdaságnak az euró gyors bevezetése

A jövő évi választás valójában arról szól, hogy képesek lesznek-e az Európai Unió intézményei - az Európai Egyesült Államokban hívő, balliberális magyar vezető csoporttal közösen - arra, hogy Magyarországot rövid úton bevigyék az euróövezetbe - erről ír a Magyar Nemzet internetes oldalán megjelent e heti cikkében Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke.