Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1498 találatból.

Ipari körülmények között készült kábítószer Felsődobszán

- Ipari körülmények között, ipari mennyiségben állított elő kábítószert több magyar és ukrán férfi Felsődobszán, ellenük jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség - közölte a vádhatóság szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Martossy György főügyészhelyettes tájékoztatása szerint a vádlottak ipari mennyiségben szereztek be mákszalmát, amelyből "cola" fantázianevű kábítószer gyártásába kezdtek.

Újpesti címervita - Az újpesti polgármester jogi lépéseket kezdeményez

Wintermantel Zsolt, a IV. kerület polgármestere jogi lépéseket kezdeményez az Újpest FC labdarúgócsapatának új címere miatt.

"A mai napon utasítottam Újpest jegyzőjét, hogy haladéktalanul vizsgálja meg és ha szükséges, kezdeményezze jogi lépések megtételét a Roderick Duchatelet 100 százalékos tulajdonában lévő Újpest Labdarúgó Kft. (a felnőtt labdarúgó csapatot működtető Újpest 1885 Kft. többségi tulajdonosa), valamint a cég tulajdonában lévő, így szintén Duchatelet érdekeltségű, labdarúgó-utánpótlást működtető, Jobsforward Kft. jogosulatlan Újpest név használata ügyében. Kértem, hogy a jogosulatlan névhasználat mellett vizsgálja meg az anyagi kártérítés lehetőségét is." - írta Facebook-oldalán Wintermantel Zsolt, aki a szurkolókkal együtt korábban többször is tiltakozott a címer megváltoztatása miatt.

Szigetvári: felháborító, hogy Orbán Viktor és kormánya bármit megtehet kampányidőszakon kívül

Az Együtt elnöke szerint felháborító, hogy Orbán Viktor és kormánya bármit megtehet kampányidőszakon kívül, és jogi korlátok hiányában nincs lehetőség a miniszterelnök politikai propagandájának betiltására.

Így reagált az MTI-hez eljuttatott közleményében Szigetvári Viktor a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) csütörtöki döntésére, amelyben az NVB érdemi vizsgálat nélkül elutasította az ellenzéki politikus magánszemélyként beadott kifogását.

Uruguayban a patikák nem gyógyászati célra is árulhatnak marihuánát

Uruguayban a világon elsőként elkezdték a marihuána nem gyógyászati, "rekreációs célú" értékesítését a gyógyszertárakban.

A hatóságok által regisztrált fogyasztók hetente legfeljebb tíz grammot vásárolhatnak a könnyűdrogból a forgalmazási engedéllyel rendelkező, egyelőre csak 16 gyógyszertárban. Kétfajta marihuánát árusítanak teatasakokhoz hasonló, 5 grammos kiszerelésben, grammonkénti 1,3 dollárért (345 forint), olcsóbban, mint az illegális drogpiacon.

cheap photo paper cheap photo paper online inkjet paper for photos best inkjet paper for photos inkjet photo paper inkjet photo paper online inkjet paper cheap inkjet paper

Netanjahu-látogatás - Izraeli miniszterelnök: a jövőbe kell tekintenie a két országnak

Izrael és Magyarország a múlttal tisztában van, de a jövőbe tekint, és az ilyen országoké a jövő - mondta Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök kedden az Országházban, miután Orbán Viktor magyar kormányfővel tárgyalt.

Az izraeli kormányfő magyar kollégájával közösen tett sajtónyilatkozatában kiemelte: a találkozón megvitatták azokat az aggályokat, amelyeket a helyi zsidó közösség felvetett, és nagyon fontosnak nevezte azokat a szavakat, amelyeket Orbán Viktor most ezzel kapcsolatban mondott.

cheap photo paper cheap photo paper online inkjet paper for photos best inkjet paper for photos inkjet photo paper inkjet photo paper online inkjet paper cheap inkjet paper

Az elemzők nem számítanak a Moody's-tól felminősítésre

A magyar adósságbesorolás kilátásnak javítására látnak kis esélyt, felminősítésre azonban egyelőre nem számítanak a Moody's-tól pénteken este az MTI által megkérdezett elemzők.

Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője úgy vélte, nagyobb az esélye annak, hogy a hitelminősítő egyelőre nem változtat a besoroláson, de a következő, október 20-ai felülvizsgálat során már számítani lehet a kilátás javítására. Felminősítést a jövő év második felében valószínűsítenek, "ha nem száll el a költségvetés", amire azonban nem is számítanak - közölte.

V4-Egyiptom-csúcs - Egyiptomi elnök: meg kell erősíteni a partnerséget a V4-gyel

A visegrádi országok (V4) különleges helyzetben vannak az EU-ban és a világban, ezért Egyiptomnak érdemes megerősítenie a partnerségét a csoporttal - mondta Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök a V4 miniszterelnökei és az egyiptomi államfő találkozóján kedden Budapesten. A V4-es kormányfők Egyiptom illegális migráció elleni küzdelmét méltatták.

DK: ne közpénzből fizessék a miniszterelnök "bosszúhadjáratát"!

A Demokratikus Koalíció alelnöke - a nemzeti konzultációhoz kapcsolódó kormányzati plakátkampánnyal összefüggésben - arra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy ne közpénzből finanszírozza a "volt szövetségeseivel" szembeni "kicsinyes bosszúhadjáratát".

Erőszakkal akarja a kormány ellehetetleníteni a gimnáziumokat

Az NGM napvilágra került tervét, amelyben a gimnáziumok működését kívánják ellehetetleníteni, az Értelmiségi Szakszervezeti Szövetség (ÉSZT) Magyarország egyik legsötétebb tervének tartja a tankötelezettség leszállítása óta!

A magyar kormány 2010-es győzelme óta szisztematikusan dolgozik az oktatás leépítésén, az általános iskolától a felsőoktatásig. Ez sajnos nem újdonság. A kormány, és a magyar oktatás sírásója, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke számtalanszor bebizonyította, hogy félnek a tudástól, félnek a tanult, világra nyitott, önállóan gondolkodni képes állampolgároktól!

Jobbik: a Fidesz hozza nyilvánosságra korábbi plakátkampányai költségeit

A Jobbik felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy hozza nyilvánosságra a Fidesz 2010-es választási plakátkampányának költségeit és egyéb részleteit.
Jakab Péter, az ellenzéki párt szóvivője pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, sajtóhírek szerint a Fidesz 2010-ben nagyságrendileg fele annyiért kapott plakáthelyeket Simicska Lajos cégétől, mint a Jobbik az előző hónapokban.
A jobbikos politikus azt mondta, ha a kormányfő nem tudja tisztázni pártját, akkor elismeri, hogy az elmúlt két alkalommal tisztességtelen eszközökkel nyert és a jövőben is úgy akar.

Lakossági kérésre változik a forgalmi rend 2017. június 30-án 18.00 órától Debrecen óvárosában.

A következő forgalmi rend bevezetésére kerül sor:

 • a Veres utca, Gólya és Sennyei-Oláh István utca közötti szakaszán egyirányú forgalmi rend kialakítása a Sennyei-Oláh István utca irányába;
 • a Faragó utca, Sarok és Sennyei-Oláh István utca közötti szakaszon egyirányú forgalmi rend kialakítása a Sarok utca irányába;
 • a Péczely utcában az egyirányú forgalmi rend iránya megfordul.
 • Ügyfélbarát változások a lakás-takarékpénztárak szabályozásában

  Az ügyfelek számára kedvezően változott a lakás-takarékpénztárak szabályozása - hívja fel a figyelmet a Fundamenta-Lakáskassza Zrt.. A társaság prognózisa szerint az új kihelyezések idén akár 15-20 százalékkal is nőhetnek a magyar lakáshitelpiacon.

  A Fundamenta törvényi kötelezettségének eleget téve július 1-jétől 3 hónapról 2 hónapra csökkenti újonnan kötött lakás-előtakarékossági termékének kiutalási és felmondási időszakát. Az ügyfelek így egy hónappal rövidebb várakozási idővel juthatnak hozzá állami támogatással növelt megtakarításukhoz, illetve kedvező kamatozású lakáskölcsönhöz - ismerteti szerdai közleményében a lakáskassza.

  Orbán Viktor elítélte a budakalászi szerb temető meggyalázását

  Orbán Viktor miniszterelnök elítéli a budakalászi szerb temetőben történt sírrongálást.

  Mindent meg kell tenni azért, hogy ez a tűrhetetlen cselekedet ne árnyékolja be a magyar és a szerb nép barátságát, valamint a kétoldalú kapcsolatok történelmi jelentőségű javulását, amit az elmúlt esztendőkben örömmel tapasztaltunk - ismertette a kormányfő állásfoglalását Havasi Bertalan sajtófőnök kedden az MTI-vel.

  Online szálláshely-szolgáltatás: a bérbeadó magánszemélyt számlaadásra kötelezi az áfatörvény

  Az online foglalási rendszeren, így például az Airbnb-n keresztül akár egy szobát vagy teljes ingatlant szálláshelyként bérbeadó magánszemélyeket számlaadási kötelezettség terheli - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a honlapján.

  Embertelen és törvénytelen az illiberális menekültpolitika

  A Magyar Liberális Párt az alapvető emberi jogok tiszteletben tartását kéri az Orbán-kormánytól a menekültek világnapján. A Liberálisok szerint súlyos morális károkat okoz a magyar társadalomnak, hogy a Fidesz már több mint egy éve gyűlölettel teli kampányt folytat segítségre szoruló emberek ellen. Az Orbán-kormány menekültpolitikája a hatályos magyar törvényeket és nemzetközi jogot is súlyosan sérti. Ami Magyarország déli határán folyik, az szégyen az országra és szégyen Európára nézve.

  A csillagos eget is ellopják - bezár a Planetárium

  Felháborítónak és elkeserítőnek tartja a Jobbik, hogy miközben közpénzből stadionokra és értelmetlen presztízsberuházásokra százmilliárdokat költ a kormány, addig a természettudományos oktatás háttérintézményei az utolsókat rúgják, mégsem jut a fennmaradásukra elegendő forrás.

  Mintegy hárommilliárd forintból teljesen újjávarázsolható lenne a népligeti Planetárium leharcolt épülete és berendezése. Összehasonlítva: az Orbán kabinet az MTK-stadion felújítására hatmilliárd forintot költött, pedig az ott megtartott mérkőzések nézőszáma alatta marad a Planetárium évi százezres látogatottságának.

  Az Amerikai Nagykövetség nyilatkozata

  Az Egyesült Államokat aggodalommal tölti el, hogy a magyar parlament elfogadott egy olyan jogszabályt, amely méltánytalanul sújtja a magyar civil szervezetek egy célzott csoportját, akik közül sokan a korrupció elleni harcot, valamint az emberi jogok és a polgári szabadságjogok védelmét tekintik fő feladatuknak..

  Jobbik: a kormány a felelős az egészségügy állapotáért

  A Jobbik a kormányt okolja az egészségügy állapotáért és sokkolónak tartja az Állami Egészségügyi Ellátó Központ megállapításait.Lukács László György, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: bebizonyosodott, hogy nem lehet stadionokban meggyógyulni.

  A Tanítanék mozgalom is támogatja a köznevelési törvény módosításának megsemmisítését

  A Tanítanék mozgalom is támogatja az LMP alkotmánybírósági beadványát, amellyel az ellenzéki párt megpróbálja megsemmisíttetni a köznevelési törvény közelmúltban elfogadott, a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel (BTM) küzdő gyermekeket érintő módosítását

  Párbeszéd: Elég volt a százezer fős emberkísérletből és a Tarlós-Orbán kakasviadalból – biztonságos hármas metrót a budapestieknek!

  Az immár kétszer is "jól" azaz a Fideszre szavazó budapestiek ugyanazt kapták jutalmul a Fidesztől, amit korábban a "rosszul" szavazó elődeik büntetésül: egy olyan kormányt, amely továbbra is bűnös városként és költségvetési tartalékként tekint a fővárosra.

  A Párbeszéd szerint a kormány a gondatlan veszélyeztetés minősített esetét követi el a hármas metró felújításának elhalasztásával – ha az veszélyes állapotú vonalon baleset történik,a felelős Orbán Viktor lesz, aki a saját hobbijaira herdálja a közpénzeket.

  Tarlós István főpolgármesternek – akit a korábbi választási ígéretek szerint azért kellett megválasztani, mert jóban van az ország összes fontos döntését egyedül meghozó Orbán Viktorral – ma megint nem sikerült pénzt szereznie a hármas metró felújítására.

  .A forráshiány érve különösen hamisan cseng egy olyan héten, amikor váratlanul sikerült több mint tízmilliárd forintot találni a senki által nem hiányolt margitszigeti teniszstadionra, meg húszmilliárdot az Állatkert új pálmacsarnokára.Ezek nyilván mind fontos beruházások, de ha megelőzik a sorban a naponta 200 ezer embert szállító, életveszélyes állapotú metró rendbetételét, akkor Tarlós Istvánnak le kell mondania

  hirdetés

  „Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

  A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út 18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

  Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza.