Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 1724 találatból.

ÁSZ: nem volt szabályszerű a hulladékgazdálkodási szolgáltató gazdálkodása és vagyongazdálkodása

Az NHSZ Nemzeti Hulladékgazdálkodási Szolgáltató Kft. működésének szabályozottsága nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak, a társaság gazdálkodása és vagyongazdálkodása sem volt szabályszerű a 2013. december 18. és 2016. december 31. közötti időszakban - állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ).

MNB: október 31-ig lehet fizetni a régi 1000 forintos bankjegyekkel

- Már csak egy hónapig, október 31-ig lehet használni a készpénzes vásárlásoknál a régi - 2017 előtt kibocsátott - 1000 forintos bankjegyeket, mert október végén a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bevonja azokat - közölte az MNB hétfőn az MTI-vel.

Ujhelyi: a magyar EP-képviselők is kapjanak szót a Sargentini-jelentés vitájában!

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője felszólította Kövér László házelnököt, tegye lehetővé, hogy a magyar EP-képviselők is felszólalhassanak a Sargentini-jelentésre válaszul született kormánypárti javaslat szerdai parlamenti vitájában.

Az MSZP-s politikus vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján felidézte: Orbán Viktor miniszterelnök a Sargentini-jelentés vitájában arról beszélt, soha nem vetemednének arra, hogy elhallgattassák, aki nem ért velük egyet. Mint mondta, a jelentés egyik legfőbb pontja éppen az, hogyan hallgattatja el a miniszterelnök a vele egyet nem értőket.

Meteorológiai szolgálat: elkezdődött a fagyszezon

Elkezdődött a fagyszezon - írta honlapján kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mint írták: a múlt heti nyárias idő után rögtön itt a fagy. Ráadásul nem csak talajmenti fagy volt az országban. A Nógrád megyei Zabar település mellett a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található Nyírlugoson is fagypont alá hűlt a levegő hajnalra.

Szakértő: nem sértett ukrán törvényt a magyar konzul az állampolgársági eskütételről kiszivárogtatott felvételen

- Nem sértette meg Ukrajna egyetlen törvényét sem a beregszászi magyar konzul azon a videofelvételen, amelyet múlt szerdán szivárogtatott ki az Ukrinform ukrán állami hírügynökség kárpátaljai magyarok eskütételéről - jelentette ki Tóth Mihály, az Ukrán Nemzeti Tudományos Akadémia Koreckij Állam- és Jogtudományi Intézetének nyugalmazott tudományos főmunkatársa hétfőn az MTI-nek nyilatkozva.

- Sokmilliárd eurót bukik Magyarország az orbáni rezsim miatt

Önnek mennyit ér meg a Fidesz országlása? Ezt a kérdést mindenki tegye fel magának: elfogult ellenzéki, bizonytalan politikakerülő és hithű kormánypárti egyaránt. Orbán Viktor rendszerének fennmaradása ugyanis súlyos eurómilliárdoktól foszt, illetve foszthat meg mindannyiunkat.

És ezúttal nem azokra a milliárdokra gondolok, amelyek megkérdőjelezhető közbeszerzések útján nem a magyar embereknél, hanem a kormányfői rokonságnál vagy a fideszes baráti körnél landoltak. A miniszterelnök ugyanis - hiába próbálja szánalmas lakájmédiájával ennek ellenkezőjét felfesteni - egy sarokba szorított ember lett Európában. Soha nem volt az Unió erős embere, de most már papírja is van arról, hogy egy megbélyegzett kormány pozícióvesztett figurája.

Moszkva egyik körzetével kötött testvérvárosi megállapodást Debrecen

Egyebek mellett a turisztikai együttműködés erősödését várja Debrecen a Moszkva egyik körzetével kötött testvérvárosi megállapodástól - tudatta az önkormányzat sajtószolgálata csütörtökön az MTI-vel.

EU-csúcs - Megállapodást sürget a menedékkérők elosztásáról az Európai Parlament elnöke

Megállapodásra szólította fel az Európai Unió (EU) kormány-, illetve államfőit a menedékkérők elosztásának ügyében Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke egy szerdai nyilatkozatában.

A kormánnyal szembeni ellenállást hirdetett meg a DK

- Magyarországon diktatúra van, ezért a Demokratikus Koalíció arra törekszik, hogy az ellenállás kicsiny lángjából nagy tűz gyúljon - jelentette ki a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke pártja keddi budapesti demonstrációján.

Gyurcsány Ferenc az Alkotmány utca és Kossuth tér találkozásához "Ellenállás" elnevezéssel meghirdetett tüntetésen hangsúlyozta: az ellenállásnak nem lehet más célja, nem lehet kevesebbel megelégedni, mint új választási szabályok alapján kiírt, új, tisztességes választások kikényszerítése.

"Harcolni azért kell, hogy a kormány jusson oda ahová való, a magyar történelem poklára" - fogalmazott az ellenzéki politikus.

Időközi polgármester-választást tartanak Bihartordán

Időközi polgármester-választást tartanak vasárnap a Hajdú-Bihar megyei Bihartordán, a tisztségért hárman indulnak.

Nézőpont: a magyar választók 19 százaléka nem tudja, kihez köthető az őszödi beszéd

A 12 éve kiszivárgott őszödi beszédet a magyar választók döntő többsége, 78 százaléka köti Gyurcsány Ferenchez, 19 százalékuk viszont nem tudott megnevezni olyan politikust, aki a hangfelvételhez köthető - olvasható a Nézőpont Intézet kutatási eredményében, amelyet hétfőn közöltek az MTI-vel.

A közvélemény-kutatás szerint a legfiatalabb, 18-29 éves választókat tömörítő korcsoport négytizede nem tudja az egykori kormányfőt kapcsolatba hozni a beszéddel, de a nyolc általánost végzettek 43, illetve a községekben élők 31 százalékát is érinti a "politikai feledékenység".

Vasárnapra tüntetést szervez a DK

A Demokratikus Koalíció vasárnapra tüntetést szervez az "európai Magyarországért". A DK a szintén tüntetésre készülő MSZP-vel is egyeztet, hogy közösen szervezzenek demonstrációt - jelentette be csütörtökön a párt frakciószóvivője.

Oscar-díj - A Napszállta a hivatalos magyar nevezés

A Napszálltát, Nemes Jeles László filmjét nevezi Magyarország a legjobb idegen nyelvű Oscar-díjért - tájékoztatta a Magyar Nemzeti Filmalap kedden az MTI-t.

A magyar nevezettről döntő testületben a filmalap Filmszakmai Döntőbizottságának tagjai - Havas Ágnes vezérigazgató; Hegedűs Bálint forgatókönyvíró; Kálmán András forgalmazási szakember;, Kovács András Bálint egyetemi oktató és Andy Vajna kormánybiztos - mellett Deák Kristóf, az Oscar-díjas Mindenki című rövidfilm rendezője és Szabó Gábor operatőr vett részt.

DK: a kormány orosz kémeket engedett be az ország területére

A Demokratikus Koalíció az Európai Bizottsághoz fordul, mert a párt szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelent, hogy a "magyar kormány terroristákat, bűnözőket és kémeket engedett be az országba és az Európai Unió területére".

DK: Orbán és a flamand szélsőségesek találkozója újabb ok a Sargentini-jelentés elfogadására

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Orbán Viktor és a flamand Schild & Vrienden (Pajzs és barátok) szervezet tagjainak nyári találkozója újabb ok arra, hogy támogassák a Sargentini-jelentés elfogadását.

A DK adókedvezménnyel és albérlet-támogatással javítana a diákok lakáshelyzetén

- A Demokratikus Koalíció (DK) adókedvezménnyel és albérlet-támogatással enyhítene a felsőoktatásban tanulók lakhatási problémáin. Az ellenzéki párt szóvivője csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy miközben Budapesten és vidéken is kevés a kollégiumi férőhely, az albérletárak az elmúlt években a másfél-kétszeresükre drágultak.

Elhunyt kollégánk, Bene Kornélia

Elveszítettünk egy kiváló kollégát.

Nellit elragadta egy olyan erő, amely fölött nincs hatalma az embernek. Hirtelen, előjel nélkül következett be a tragédia, amely mindegyikünket, a rádióban dolgozó összes kollégát mélyen megrázott. Hiszen Nellit mindenki szerette.

Csendes, szorgalmas és kedves volt. Nagyon tapasztalt rádiós, kiváló szakember. Szeretettel mesélt a hallgatóknak, nagy nyitottsággal és finom figyelemmel készített interjút. Házigazdája volt a Nagy Falon túl című műsorunknak, amelyben a Magyarország és Kína között létező ezerféle köteléket találta meg és dolgozta fel. És ő volt a Klasszasiker szerkesztő-műsorvezetője is, amelyben azokkal készített interjút, akik hazánk sikertörténetei mögött állnak.

A Magyar Jazz Szövetség ismét meghirdeti tehetségkutató versenyét

A Magyar Jazz Szövetség negyedik alkalommal hirdeti meg "Az év fiatal jazz-zenésze" tehetségkutató versenyét, melyre olyan 25 év alatti fiatalok jelentkezését várják, akik közép- vagy felsőfokú dzsessz oktatási intézmény hallgatói - hangzott el az M5 kulturális csatorna Hétvégi Belépő című műsorában szombat délelőtt.

Van egy felesleges ceruzád? Add oda egy nélkülöző kisgyermeknek!

A Mátrix Közhasznú Alapítvány támogatói programja révén rászoruló, nehéz sorban élő gyermekek kapnak tanévkezdéskor ceruzát, tollat, zsírkrétát, vízfestéket. A tanévkezdést az alapítvány olyan családoknál és iskolákban támogatja, ahol a rászoruló 6-12 év közötti kisgyermekek anyagi helyzetük révén hátrányos helyzetben vannak.

A program sikeresebbé tételéhez a cégek, a lakosság segítő együttműködésére is számítanak a szervezők!

Az Öt Csillag Mozgalom elhatárolta magát a Salvini-Orbán találkozótól, a baloldal tüntetésre készül

Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter és Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedden esedékes megbeszélése csak és kizárólag politikai eszmecsere és nem intézményes vagy kormánytalálkozónak számít - szögezte le az Öt Csillag Mozgalom (M5S) olasz kormánypárt parlamenti frakcióvezetőinek szombati közleménye. Az olasz baloldal bejelentette, hogy tüntetést tart a Salvini-Orbán találkozóval egy időben.

Az M5S szenátusi és képviselőházi frakcióvezetője közös nyilatkozata hangsúlyozza: "azoknak az országoknak, amelyek nem csatlakoznak a menekültek áthelyezésekhez, és mindazoknak, akik válaszra sem méltatják Olaszország segélykérelmét, véleményünk szerint nem kellene több európai forrásban részesülnie. És ezen országok között jelenleg Magyarország is szerepel".