Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 1525 találatból.

Szélsőséges csoportok mintegy 2000 propagandaanyagát leplezte le az Europol az interneten

Szélsőséges csoportok mintegy 2000, internetes felületeken terjesztett illegális propagandaanyagát azonosították be az európai uniós rendőri együttműködést koordináló szervezet, az Europol irányításával lefolytatott 48 órás művelet során - közölte az Europol kedden.

A görög, lengyel, portugál, amerikai és belga hatóságok bevonásával végzett - elsősorban az al-Kaida és az Iszlám Állam nevű terrorszervezet tevékenységére fókuszáló - művelet keretében azt is megállapították, hogy a terroristacsoportok olyan online felületeket is létrehoztak, amelyeket nem csak propagandaanyagait terjesztésére használnak, hanem tevékenységük finanszírozására is.

Az LMP kikéri a közszolgálati egyetem pályázati anyagait

Az LMP közérdekű adatigényléssel kikéri a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) valamennyi pályázati anyagát, mivel az ellenzéki párt szerint az eddig nyilvánossá vált információk komolyan felvetik a korrupció gyanúját.

Hadházy Ákos, az ellenzéki párt társelnöke csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, az "egyetemek gyilkolása és a civilek csillagozása mellett" nem kapott elég figyelmet, hogy az unió ellenőrei rendkívül súlyos visszaélések gyanúit vetették fel az NKE-nél.

Vádat emelt az ügyészség Mengyi Rolanddal szemben

A Központi Nyomozó Főügyészség vádat emelt Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselővel és hat társával szemben a Fővárosi Törvényszéken. A vádhatóság az országgyűlési képviselőt bűnsegédként különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérletével és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntettével vádolja - közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

Keresztes Imre közleményében azt írta: a vádirat szerint Mengyi Roland és társai 2015 tavaszán elhatározták, elérik azt, hogy szociális szövetkezetek számára európai uniós forrásból származó pályázatot írjanak ki azért, hogy az azon elnyerhető összeget jogellenesen, valós teljesítés nélkül, saját maguk megszerezzék.

Mabisz: 500 millió forintra becsülik az áprilisi télies időjárás miatti ingatlankárokat

A múlt heti télies időjárás miatt hétfő reggelig közel 4 ezer lakossági ingatlanban jelentettek károkat a biztosító társaságoknál, a bejelentett károk értéke meghaladja a 300 millió forintot, de a biztosítók azzal számolnak, hogy 6500 lakossági ingatlan sérülhetett meg, így a becsült kárérték végül meghaladhatja az 500 millió forintot is - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfőn .

Az Oroszországhoz való közeledés áldozata lett a Fidesz antikommunizmusa -

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a tegnapi napon a szabadságtéri szovjet megszállási emlékművet "áldozatokra emlékező emlékműnek" nevezte majd a következőt mondta: "semmilyen hülye gyerek ne dobálja meg festékkel, ne gyalázza meg". Mondta ezt válaszként arra, hogy a Fideszes képviselőkhöz is kötődő Magomed Gasszijev megfenyegetett egy magyar állampolgárt, mert ő tiltakozott a Magyarország szuverenitását veszélyeztető orosz befolyás ellen.

- Csendben kimúlt az Allergia-Parlagfű Kerekasztal.

Miután 1 év alatt senki sem tartotta fontosnak összehívni, így március 30-án az alapszabály értelmében megszűnt a Fenntartható Fejlődés Bizottsága által működtetett, 2008-ban létrehozott Kerekasztal.

Az allergiások számára a Kerekasztal egyetlen pozitív hozadéka a 2011-ben az e célból alakult ökológiai és jogi munkacsoportok által megírt javaslatcsomag volt, amelyet a Fazekas Sándor által vezetett minisztérium kommentár nélkül elsüllyesztett, majd egy ezzel szöges ellentétben álló, a magas parlagfűpollen-koncentrációt hosszútávra garantáló "stratégiát" adott ki.

Külföldi sajtó Magyarországról - Libération

A Libération című francia lapban Jean-Francois Balaudé, az Athena Nemzeti Kutatási Szövetség elnöke, a Paris-Nanterre Egyetem rektora tett közzé írást a Közép-európai Egyetem (CEU) ügyében.

A rektor a cikkben azt kérte Franciaország és Európa vezetőitől, hogy a leghatározottabban ítéljék el "a magyarországi egyetemi szabadságjogok súlyos kétségbe vonását".

Az LMP álláspontja a Munka törvénykönyve módosításáról: A kormány olcsó biorobotokkal akarja kiszolgálni az autóipari multikat -

A társadalmi egyeztetést megkerülve, sunyi módon nyújtotta be a fideszes Bánki Erik vezette Gazdasági bizottság azt a törvénymódosítást, amivel a kormány a munkavállalókkal szemben az autóipari lobbi érdekeit akarja kiszolgálni.

A munkaidőkeret maximális időtartamának egy évről három évre emelése egyoldalúan a munkáltatóknak kedvez, még kiszolgáltatottabbá teszi a munkavállalókat és csökkenti a bérüket. A kormány hét év után sem érti: az alacsony béreken alapuló gazdaságpolitika zsákutca.

A Jobbik aláírja az Ab-beadványt

A Jobbik-frakció minden tagja aláírja a felsőoktatási törvénnyel kapcsolatos alkotmánybírósági beadványt - közölte Szávay István, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus azzal indokolta a Jobbik országos elnökségének döntését, hogy a jogállamiság pártján állnak, és azt szeretnék, hogy az Alkotmánybíróságnak legyen lehetősége állást foglalni a kérdésben.

Szávay István értékelése szerint Magyarországon diktatúra épül, ennek egy állomása, hogy a Fidesz egy nap alatt megpróbál ellehetetleníteni egy felsőoktatási intézményt.

"Példátlan" korallfehéredés sújtja az ausztrál Nagy-korallzátony északi és középső harmadát

- Soha nem látott mértékű korallfehéredés sújtja a már amúgy is legyengült ausztrál Nagy-korallzátony északi és középső harmadát - derült ki a levegőből végzett legfrissebb vizsgálatokból.

Az immár második éve pusztító korallfehéredés a zátony 1500 kilométeres szakaszát érinti. A mostani fehéredés a koralltelep középső harmadára koncentrálódik, míg a tavalyi elsősorban az északi részre összpontosult. A szakértők szerint a két esemény időbeli közelsége miatt a koralloknak nincs esélyük regenerálódni - írta a BBC News.

A Debreceni Egyetem vezetői kiírták magukat a civilizált, felvilágosult Európából!

Míg a világ, benne Európa, az USA, jellemzően a jövőbe fektet, egyetemeket épít, addig a diktatúrák és azok barbár vezetői, félve a tudás adta szabadságtól, a gondolatok erejétől, egyetemeket rombolnak!

Origo - Orbán Viktor levelet írt a néppárt frakcióvezetőjének

- Orbán Viktor arra kérte Manfred Webert, az Európai Néppárt frakcióvezetőjét, hogy kellő körültekintéssel járjon el a magyarországi "Soros-egyetem" ügyében - tudta meg az Origo. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke megerősítette a portál információját, miszerint a kormányfő levelet küldött az ügyben a néppárti politikusnak.

ELTE: nyilatkozat a CEU mellett

Nyilatkozatban állt ki a CEU mellett hétfőn az ELTE egyetemvezetése és az intézmény doktorandusz önkormányzata. Kiemelték: az intézmény a magyar felsőoktatás pótolhatatlan része és az is kell, hogy maradjon. A dokumentumban felidézték, hogy az elmúlt több mint egy évtized során az ELTE különböző karai és szakkollégiumai folyamatos munkakapcsolatban álltak és állnak a Közép-európai Egyetem különböző tanszékeivel.

Amiért ma a románok Pestre mennek – CEU

Biztos vagyok abban, hogy a budapesti Közép-Európai Egyetem, a CEU, vagy a jól bejáratott, megbélyegzésnek szánt elnevezés szerint, a „Soros egyetem", példátlan esélyt jelentett az elmúlt évtizedekben, és jelent ma is, a magyar tudományos, politikai és kulturális élet számára. Ha van „nemzeti szempontból" fontos „stratégiai" intézmény, akkor ez az. Parászka Boróka írása.

Nehezen tudnám meghatározni, hogy a mai magyar köznyelvben mit jelent a nagyon sokszor használt „nemzeti érdek" szókapcsolat. Különösen nehezen tudnám, így a magyar kerítéstől és közélettől távol megmondani, mitől nemzeti mondjuk egy dohánybolt. Abban azonban biztos vagyok, hogy a budapesti Közép-Európai Egyetem, a CEU, vagy a jól bejáratott, megbélyegzésnek szánt elnevezés szerint, a „Soros egyetem", példátlan esélyt jelentett az elmúlt évtizedekben, és jelent ma is, a magyar tudományos, politikai és kulturális élet számára. Ha van „nemzeti szempontból" fontos „stratégiai" intézmény, akkor ez az.

Most mégis ostrom alatt áll az egyetem, és ha az Orbán kabineten múlik, akkor mennie kell Magyarországról. A magyar kormány új törvénytervezete szerint ugyanis a jövőben Magyarországon csak olyan külföldi egyetemek lehetnek jelen, amelyeknek működését kormányközi megállapodás írja elő, és amelynek az „anyaországban" is van kampuszuk. Ha ez a törvénytervezet hatályba lép, veszélyes precedenst teremthet a térségben, a magyar kormány tulajdonképpen az Erdélyben működő Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és a Partiumi Keresztény Egyetem létét veszélyezteti. Ugyanis mindkettő magyar állami támogatásból, magyar költségvetési keretből működik Románia területén, de egyik intézmény létét sem garantálja kormányközi egyezmény

ORFK: közterületi kamerákkal nem lehet objektív felelősség alapján bírságolni

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlése szerint a közterület-felügyelet kameráival nem lehet az objektív felelősség alapján bírságolni. A rendőrség kommunikációs szolgálata az MTI megkeresésére szerdán tudatta: a közterület-felügyelet által alkalmazott kamerák nem felelnek meg a külön jogszabály által támasztott követelményrendszernek, így a jármű üzembentartójának objektív felelőssége alapján történő bírságkiszabás kizárt.

Nagy Tokaji Borárverés - 16 termelő több mint 3000 palack bora a kínálatban

Kereskedelmi forgalomban nem kapható tételeket, tizenhat termelő több mint háromezer palack borát kínálják idén a Nagy Tokaji Borárverésen, amelyet április 22-én immár ötödik alkalommal rendeznek meg Tokajban.

Mint Samuel Tinon, a Tokaji Borlovagrend alelnöke az aukciót beharangozó budapesti sajtótájékoztatón elmondta, a 3293 üveg bor 20 különböző tételt képvisel, amelyekből csupán fél vagy egy gönci hordónyi mennyiséget készítettek a borászok.

EU-csúcs - Antonio Tajani: a kétsebességes Európa nem vezethet megosztottsághoz

- Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke a La Stampa című olasz napilapban közölt csütörtöki interjúban megértést szorgalmazott a határait védő Magyarország felé, és kijelentette azt is: nem támogatja a kétsebességes Európát, ha ez szakítást és megosztottságot jelent.

GKI: leginkább a kisebb cégeknek okozhat nehézséget a minimálbér-emelés

- Leginkább a kisebb cégeknek okozhat nehézséget a minimálbér emelése, de az egyes ágazatok közt is lehetnek eltérések, főleg a könnyűiparban magas - közel 40 százalék - a minimálbéren foglalkoztatottak aránya - közölte a GKI Gazdaságkutató Intézet hétfőn az MTI-vel.

A minimálbér emelésének vállalati hatásait vizsgáló elemzésben ismertették, a 20 munkavállalónál kevesebbet foglalkoztató vállalkozásoknál 29 százalék, a 21-50 munkavállaló közötti kategóriában 23 százalék, a 250 alkalmazott feletti vállalatoknál viszont csak 14 százalék a minimálbérért dolgozók aránya. A garantált bérminimum (szakmunkás minimálbér) a 20 fő alatti cégek dolgozóinak 31 százalékát érinti, a nagyvállalatoknál viszont csak 15 százalékukat - írták.

Paksi bővítés - LMP: a kormány Brüsszelbe is "exportálta a korrupciót"

Az LMP szerint a kormánynak sikerült Brüsszelbe is "exportálnia a korrupciót", mivel máig nem hozták nyilvánosságra sem a paksi bővítést érintő uniós döntések alapjául szolgáló határozatokat, sem azok részletes indokolását.

Jancsó Andrea Katalin, az ellenzéki párt országos elnökségének tagja vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Günther Oettinger uniós biztossal kapcsolatban álló Klaus Mangold német üzletembert mindig a Paks II.-vel kapcsolatos kötelezettségszegési eljárások megszüntetésekor fizette ki Magyarország. Az LMP-s politikus "az egyik legnagyobb orosz lobbistának" nevezte Klaus Mangoldot, és felidézte, hogy Günther Oettinger az ő magánrepülőgépén érkezett Budapestre.

Együtt: Orbán és társai már réges-régen tönkretették a nemzeti ünnepet

Orbán Viktor és társai már réges-régen tönkretették a nemzeti ünnepet. Orbán Viktor és társai több mint 15 éve gyűlöletben tartják az országot, szembeállították egymással mindazokat, akiknek békében kellene élniük, és békében kellene ünnepelniük.

Orbán Viktor évtizedekkel ezelőtt éppúgy kisajátította a nemzeti ünnepeket, mint ahogyan a nemzeti jelzőt: mindenkit kitagadott a nemzetből, aki nem úgy táncol, ahogyan a Fidesz akarja, mindenkit hazaárulónak tekint, aki nem támogatja a Fideszt. S most hatalmával visszaélve még a rendőrséget, az állami hatalmat is felhasználja ellenünk: az ellenzék immár kokárdát sem oszthat március 15-én.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza