Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 1767 találatból.

A MÚOSZ felajánlja a segítségét a miniszterelnöki sajtótájékoztató megszervezéséhez.

A miniszterelnök a nyár folyamán ígéretet tett rá, hogy egy év végi sajtótájékoztató keretében válaszol a tőle egyébként jellemzően elzárt újságírók kérdéseire. Amennyiben ez a szándék még mindig fönnáll, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) örömmel biztosítja a helyszínt, a szervezést és a lebonyolítást a várhatóan nagy érdeklődésre számot tartó eseményhez.

A Magyar Református Szeretetszolgálat Közhasznú Alapítvány közleménye

A Debreceni Református Nagytemplomban ajándékozta meg a Magyar Református Szeretetszolgálat a Kelet-magyarországi Református Nevelőszülői Hálózat több száz gyermekét és családját. Örömmel érkeztek a gyermekek, hogy átvegyék a számukra előkészített Nyilas Misi Pakkokat a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársaitól.

Az Orvostechnikai Szövetség (OSZ) fontosnak tartja, hogy a közvélemény hiteles információkhoz jusson a gyógyászati segédeszköz ellátásról.

Az OSZ az elmúlt napokban a gyógyászati segédeszköz ellátásról megjelent téves információk miatt a következők közzétételét tartja fontosnak:

A támogatott gyógyászati segédeszközök Magyarországon egymillió ember rehabilitációjához, életminőségének javításához járulnak hozzá.

A támogatott gyógyászati segédeszközöket jellemzően a járóbeteg-ellátás keretében, kisebb részben a kórházakban, de vényre írják fel. Ezért a támogatott gyógyászati segédeszközök és a kórházi adósság között semmilyen összefüggés nincs.

A támogatott gyógyászati segédeszközök gyakorlatilag hatósági áras termékek, mivel az áruk emeléséhez az egészségbiztosító jóváhagyása szükséges. A támogatott gyógyászati segédeszközök ára tizenöt éve változatlan. Így nincs semmilyen alapja annak a kijelentésnek, hogy a gyógyászati segédeszközöknek "egy év alatt is jelentősen megemelkedett az ára".

A segédeszközök támogatására fordított költségvetési források növekedése elsősorban az igénybe vevők számának bővülésével magyarázható.

DK: Kósa Lajos hazudik a rabszolgatörvényről

Kósa Lajos óriásit hazudott a rabszolgatörvény kapcsán elmondott záróvitában. Azt állítja, hogy az ellenzék, benne a DK nem tett javaslatot, a rabszolgatörvény kapcsán. Kezdettől az egyetlen a munkavállalók érdekeinek megfelelő dolgot javasoltuk: a Fidesz vonja vissza ezt a botrányos és felháborító javaslatot.

Hazudik Kósa Lajos akkor is, amikor azt állítja, hogy jobb lett a javaslat a bizottsági módosításokkal. A támogatott módosítások semmit sem javítanak a dolgozók kiszolgáltatottságán és kizsigerelésén.

A DK minden eszközzel tiltakozik a rabszolgatörvény ellen!

Újra felháborító módon, a házszabály szerint is törvénytelenül mindössze három perces határidővel hívták össze az Igazságügyi bizottság ülését, hogy mondvacsinált indokokkal akadályozzák meg, hogy az Országgyűlés szabályosan szavazhasson az ellenzéki pártok napirendi javaslatairól.

A bizottság elnöke nem volt hajlandó elárulni, hogy milyen indítványokra vonatkozik az bizottsági állásfoglalás, ezt még kormánypártiak se tudták.

EP-választás - Hivatalosan is Frans Timmermans lett az Európai Szocialisták Pártjának csúcsjelöltje

Egyedüli jelöltként hivatalosan is Frans Timmermanst, az Európai Bizottság első alelnökét választotta listavezetőjévé szombati lisszaboni kongresszusán az Európai Szocialisták Pártja (PES).

A pénteken kezdődött kétnapos találkozó résztvevői egyhangúlag szavazták meg Frans Timmermanst, miután egyedüli riválisa, Maros Sefcovic, az Európai Bizottság energiaunióért felelős alelnöke a párt egységének erősítése céljából novemberben visszalépett.

Palkovics: a kormány a kutatók mellett áll

A kormány fontosnak tartja, hogy a hazai kutatás-fejlesztési és innovációs rendszer átalakításakor az átmeneti időszakban is lehetővé tegye a Magyar Tudományos Akadémia zavartalan működését, hiszen alapelvünk, hogy értek nem veszhet el - mondta Palkovics László innovációs és technológia miniszter az MTA csütörtöki rendkívüli közgyűlése kapcsán tartott sajtótájékoztatón Budapesten.

Ombudsman: nem kérhető díj a szülőtől, aki beteg gyereke mellett marad a kórházban

Székely László alapjogi biztos szerint olykor súlyosan aggályos, indokolatlan korlátozásokat tartalmaznak a kórházakban kezelt gyermekek mellett tartózkodó szülő elhelyezésének feltételei, díjat kérni ezért pedig törvénytelen.

DK: a kormány elüldözte a CEU-t

A DK szerint a magyar kormány "elüldözte" Budapestről a CEU-t. Arató Gergely frakcióvezető-helyettes hétfői budapesti sajtótájékoztatóján az egyetem közleményére reagált, amelyben bejelentették, hogy minden amerikai akkreditációjú programjukat Bécsben indítják el 2019 szeptemberében.

Magyar kormánytámogatással felújított óvodákat adtak át Kárpátalján

- A Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretében mintegy 170 millió forint összértékben felújított újabb négy magyar óvodát adott át ünnepélyesen Grezsa István miniszteri biztos csütörtökön Kárpátalján.

Szávay lemond a parlamenti jegyzőségről és a frakcióvezető-helyettességről

Azonnali hatállyal lemond országgyűlési jegyzői és a Jobbik frakcióvezető-helyettesi tisztségéről Szávay István; a politikus ezt csütörtökön jelentette be Facebook-oldalán.

Közlése szerint döntéséről már tájékoztatta Gyöngyösi Márton frakcióvezetőt, aki döntését elfogadta.

Új tagokat választottak a Széchenyi Akadémia szakosztályaiba

- Új tagokat választott szakosztályaiba a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) által alapított Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia éves, rendes közgyűlésén.

Az irodalmi osztály rendes tagjává választották Bari Károlyt, szenior tagjává Szakonyi Károlyt, tiszteleti tagjává pedig Bruck Edithet.

Az építőművészeti osztály tagja lett Nagy Iván (rendes tag), Lázár Antal (szenior tag) és Ján Stempel (tiszteleti tag)

.A képző- és iparművészeti osztály új tagjai: Erdélyi Dániel (rendes tag), Nemes Judit (szenior tag), Sárváry Katalin (szenior tag), Zoltán Mária Flóra (szenior tag).

A mozgókép-és színházművészeti osztály tagja lett Alföldi Róbert (rendes tag) és Szász János (rendes tag).

Ostoba hazugsággal érvel Kósa a rabszolgatörvény mellett

A Fidesz teljesen hülyének nézi a magyar munkavállalókat. Kósa Lajos a kormány rabszolgatörvényéről azt hazudta: "Szó sincs arról, hogy a jövőben hagynánk kiszolgáltatni a magyar munkavállalókat... Sokkal inkább lehetőséget kapnak, hogy erősödjön az alkupozíciójuk a bérek és a munkavégzés feltételrendszerének kialakításában a cégekkel való tárgyalások során."

A Fidesz javaslata nem szól másról, mint, hogy teljesen kiszolgáltatottá, rabszolgává silányítja a munkavállalókat a túlórakeret emelésével és elszámolásának kitolásával, a pihenőnapok csökkentésével.

A BMW szeretné megőrizni vezető pozícióját a szabadidőautók piacán

- A BMW szeretné megőrizni vezető pozícióját a szabadidőautók piacán X5-ös modelljének legújabb változatával - közölte Massimiliano Di Silvestre, a BMW Magyarország ügyvezető igazgatója, az új modell pénteki, magyarországi bemutatóján.

Az Agrárminisztérium nem támogatja a Csarna-völgyi kisvasutat

Nem támogatja az Agrárminisztérium a kisvasút építését a fokozott védelmet élvező, különleges természeti értékekkel rendelkező börzsönyi Csarna-völgyben.

Csütörtöki közleményében a környezetügyért is felelős szaktárca hangsúlyozza, hogy a Csarna-völgyben a jogszabályok csak természetvédelmi céllal, a természeti folyamatok működésének biztosítása és elősegítése érdekében engedik a beavatkozást.

Tajani uniós megegyezést sürget a migrációs politikában még a jövő évi EP-választások előtt

Még a jövő évi európai parlamenti (EP-) választások előtt megegyezésre van szükség az Európai Unió migrációs- és menekültpolitikájában, az úgynevezett dublini reform ügyében - hangoztatta Antonio Tajani, az EP elnöke szerdán Bukarestben.

Tajani a román elnöki hivatalban tett látogatása alkalmával arra hivatkozott: a választásokat a román uniós elnökség idején rendezik meg, és fontosnak ítélte, hogy a polgárok "pozitív jelzéseket" kapjanak az EP munkájáról. Úgy vélekedett: Klaus Iohannis román elnöknek fontos szerepe lesz abban, hogy az Európai Tanáccsal - az uniós tagországok állam- és kormányfőit tömörítő fórummal - is előrelépést érjen el az EP által kulcsfontosságúnak tartott két-három ügyben.

Nikola Gruevszki megerősítette, hogy megkapta a menekültstátust Magyarországon

Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök kedden a Facebook-oldalán megerősítette, hogy megkapta a menekültstátust Magyarországon. Az erről szóló értesülést először a Magyar Idők közölte kedden, a hírt pedig a magyar és a macedón médián kívül a világsajtó is közölte.

Nikola Gruevszki a közösségi portálon azt írta, az európai uniós és NATO-tag Magyarország pozitívan bírálta el politikai menedékkérelmét, amelyet azért adott be, mert Macedóniában politikai üldöztetésnek van kitéve.

Közölte, kérelme átadásakor beszámolt arról, hogy hazájában az új, szociáldemokrata kormány üldöztetésének van kitéve. A kormány - nem demokratikus eszközöket használva és visszaélve a macedón ügyészségi és bírói rendszerrel - meg akarja fosztani a szabadságától. Emlékeztetett arra, hogyan kezdődött az ellene folyó eljárás: először megjelentették az illegálisan lehallgatott telefonbeszélgetéseket, aztán kineveztek egy különleges ügyészt, aki a bírósághoz hasonlóan a szociáldemokraták eszközévé vált.

Vádat emeltek egy idős férfi halálát okozó, a börtönbe bekiabáló nő ellen

- Vádat emeltek egy budapesti nő ellen, aki megütött egy börtönnél, a nyílt utcán egy idős embert, mert az szóvá tette hangos bekiabálását; a 75 éves férfi később belehalt sérüléseibe - közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn az MTI-vel

Teljesen megsemmisültek a DK irodái

A Demokratikus Koalíció azt a tájékoztatást kapta, hogy a mai Teréz körúti tűz az épületnek elsősorban a DK irodáinak is helyet adó 5. emeletet érintette. A tető beomlott, falak dőltek ki, a berendezés elégett; a DK irodái teljesen megsemmisültek.

Bige Holding: zavartalan a termelés a szolnoki műtrágyagyárban

Zavartalanul folyik tovább a termelés a szolnoki műtrágyagyárban - közölte a működtető Bige Holding Kft. pénteken az MTI-vel, miután a rendőrség a héten kétnapos akciót tartott a gyár területén. A cég a közleményben azt írta: "a társaság továbbra is törvényesen működik, a szabályokat, előírásokat maximálisan betartva".

A kft. tájékoztatása szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztályának kiemelt ügyek osztálya tartott a cégnél kétnapos intézkedést. A hatóság szerintük "indokolatlan nagyszámú" - 250-300 - emberrel jelent meg a gyárban, hogy ismeretlen tettes ellen eljárást indítson a hulladékgazdálkodás rendjének veszélyes hulladék elhelyezésével elkövetett megsértése gyanúja miatt.