Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 2117 találatból.

Koronavírus - A Nyugat-Balkánon meghaladta a 150 ezret a fertőzöttek száma

A nyugat-balkáni országokban csütörtökre meghaladta a 150 ezret a koronavírus-fertőzöttek száma, az országok újabb korlátozásokon gondolkodnak.

Az észak-macedón parlament szerda este elfogadta el a fertőzésvédelmi törvény módosítását, amely szerint zárt és szabad téren is kötelező a maszkviselés, a jogszabály megsértéséért 20 eurós (7340 forint) pénzbüntetés róható ki.

A szerb államfő bejelentette, hogy egyelőre nem lesznek újabb korlátozások, ám sokkal szigorúbban fogják ellenőrizni és szankcionálni a meglévő intézkedések betartását.

Koronavírus - Oroszországban kötelezővé tették a maszkviselés a nyilvános helyeken

- Kötelező lett a maszkviselés szerdától Oroszországban az 50 főnél több embert befogadó nyilvános helyeken, a tömegközlekedésben, a taxikban, a parkolókban és a liftekben.

EP: a tagállamoknak le kell állítaniuk az uniós útlevelek árusítását

Az uniós állampolgárság nem árucikk, a tagállamoknak ezért azonnal le kell állítaniuk az uniós útlevelek árusítását biztosító, úgynevezett aranyútlevél programjaikat - jelentették ki az Európai Parlament (EP) képviselői brüsszeli plenáris ülésüknek a témában tartott vitáján csütörtökön.

A képviselők hangsúlyozták, a programok a pénzmosás, adóelkerülés és korrupció kockázatát hordozzák. Hozzátették, a nem uniós polgároknak megfelelő ellenőrzés és átláthatóság nélkül uniós állampolgárságot adó rendszerek káros hatásai más tagállamokban is jelentkeznek, ezzel aláássák a kölcsönös bizalmat és a közös értékeket.

DK: a kormány fejezze be az értelmetlen pénzszórást!

Az "értelmetlen pénzszórás" befejezésére szólította fel a kormányt a Demokratikus Koalíció szerdai online sajtótájékoztatóján a párt szóvivője.

Barkóczi Balázs arra hivatkozott, hogy a kormány egymilliárd forintot csoportosított át a gazdaságivédelmi alapból a külügyi tárca számára, "bizonyos űrtevékenységgel kapcsolatos feladatokra". Megjegyezte, nem teljesen világos, hogy mik ezek a feladatok.

GVH: megalapozatlan a Chocolate Brown hálózat állítása a szoláriumairól

Megalapozatlanul állította szoláriumairól a Chocolate Brown hálózat, hogy azok egészségesek, ezért üzemeltetőjét a fogyasztók kompenzációjára, ismeretterjesztő kampányra kötelezték - közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) kedden.

Nébih: Magyarországon több mint 300 ezer tonna élelmiszert pazarolnak el az emberek évente

Magyarországon az emberek évente több mint 300 ezer tonna élelmiszert pazarolnak el, a veszteség pénzben kifejezett értéke meghaladja a 170 milliárd forintot, ami egy-egy emberre vetítve 18 000 forint; az élelmiszerpazarlás környezetvédelmi, gazdasági és erkölcsi probléma is - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken.

Koronavírus - Kancelláriaminiszter: Németország egy "nagyon nagy második hullám" elejénél tart

- Németország egy "nagyon nagy második hullám" felszálló ágának elején tart a koronavírus-járványban, és sokkal nagyobb óvatosságra és körültekintésre van szükség ahhoz, hogy ne váljék követhetetlenné a vírus terjedése - mondta a szövetségi kormány kancelláriaminisztere csütörtökön.

A fűtőberendezések karbantartására figyelmeztet a katasztrófavédelem

) - A fűtőberendezések karbantartására figyelmeztet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a hivatalos fűtési szezon kezdete előtt.

LeBron James és a Lakers úgy ért fel a csúcsra, ahogy soha senki

Január 26-án Kobe Bryant élete utolsó Instagram-posztjában közös képpel üzent LeBron Jamesnek: folytassa az utat. Nyolc és fél hónappal később LeBron és a Los Angeles Lakers az NBA bajnoka lett. Könnyek között, rekorddal.

Vannak olyan napok a sportban, amiket lehetetlen kitörölni a történelemkönyvekből, hisz örökre és megmásíthatatlanul beivódnak a lapok közé. Ilyen volt 2020. október 11., és nem csupán azért, mert az utóbbi húsz év két kiemelkedő világklasszisát, Michael Schumachert és Roger Federert szinte egyszerre, két órán belül érték utol (az F1-ben Lewis Hamilton 91. futamgyőzelmével, míg a férfi teniszezőknél Rafael Nadal 20. Grand Slam-sikerével került holtversenyben az örökranglista élére), hanem azért is, mert a Los Angeles Lakers 2010 után ismét bajnok lett az NBA-ben.

Koronavírus - Maruzsa: a korábban bevezetett intézkedések elegendőek a védekezéshez az iskolákban

- Az iskolákban korábban bevezetett preventív intézkedések elegendőek a koronavírus elleni védekezéshez - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Az MSZP hatpontos egészségügyi csomagját ismertette

Hat pontban foglalta össze pártja egészségügyet érintő javaslatait a szocialista Korózs Lajos pénteken.

Az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnöke az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón az első pontként említette, hogy legyen prioritás az egészségügy Magyarországon.

Hozzátette: a kormánynak több forrást kell fordítania erre a területre és szükség van önálló egészségügyi minisztériumra is.

SZFE - Elutasították a vezetés ajánlatát a hallgatók és a sztrájkbizottság

- Elutasították a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) vezetése által tett komplex ajánlatot az intézmény hallgatói és a sztrájkbizottság is - tájékoztatta Novák Emil általános rektorhelyettes és Szarka Gábor kancellár közleményben szerdán az MTI-t.

Felidézik, hogy az ajánlat része volt az egyetem dolgozói számára biztosított 10+15 százalékos béremelés és az is, hogy a korábbi munkarendben dolgozhatnak a munkavállalók. "Miután a komplex ajánlatot nem fogadták el és a sztrájk folytatódik, így az ajánlat részei sem lépnek életbe" - olvasható a közleményben.

Moszkva bejelentést tett a Cirkon hiperszonikus fegyver sikeres teszteléséről

- Sikerrel próbálták ki az orosz fegyveres erők szerdán a Cirkon manőverező robotrepülőgépet a Barents-tengeren - jelentette Valerij Geraszimov vezérkari főnök Vlagyimir Putyin elnöknek a Rosszija 24 hírtelevízióban bemutatott felvétel szerint.

Aradi vértanúk - Áder: a vértanúk hősi halálából erő lett

Az aradi vértanúk hősi halálából erő lett, örök jel, hogy a magyarok szabadságharcát túlerővel le lehet törni, de szabadságvágyukat elfojtani nem lehet - mondta Áder János köztársasági elnök kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Pedagógusok világnapja - Emmi: kiemelkedő teljesítmény, hivatás és felelősségtudat

- A pedagógusok kiemelkedő hivatás- és felelősségtudattal, maximális elkötelezettséggel végzik mindennapi munkájukat a társadalom jövőjét jelentő gyermekek nevelésében és oktatásában - írta az Emberi Erőforrások Minisztériuma a pedagógusok világnapja alkalmából hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.Kiemelték: idén a koronavírus-járvány miatt még nagyobb felelősség hárult a pedagógusokra, akik ebben a helyzetben is, mind a tavasszal bevezetett tantermen kívüli, digitális munkarend idején, mind szeptembertől, az oktatás hagyományos formában történő újraindítását követően kiemelkedő teljesítményt nyújtottak és nyújtanak.

Megkapta az engedélyt a favipiravir hatóanyagú gyógyszer a klinikai tesztekre

Az Országos Gyógyszerészeti Intézet engedélyezte a favipiravir hatóanyagú gyógyszer klinikai vizsgálatát - mondta a favipiravir hazai fejlesztésével foglalkozó konzorcium vezetője péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Keserű György Miklós akadémikus (Természettudományi Kutatóközpont) közölte: a gyógyszer további vizsgálatát az orvostudományi egyetemek és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet végzik. A klinikai tesztek célja, hogy itthon is alátámasszák a gyógyszer hatékonyságát, ezután engedélyezhetik teljes körűen a medicinát.

MSZP: az ellenzéki pártok megállapodtak a nyugdíjasokat érintő alapelvekről

Ellenzéki pártok csütörtökön a Nyugdíjas Parlament ülésén megállapodtak a nyugdíjasokat érintő alapelvekről, így a következő hónapokban megkezdődhet a szakmai program kidolgozása a 2022-es választásokra - közölte Korózs Lajos, az MSZP képviselője csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának MSZP-s elnöke elmondta: bár a kormánypártokat is meghívták az eseményre, a Fidesz és a KDNP nem vett részt a megbeszélésen. Hozzátette: az elmúlt hónapokban, években számtalan alkalommal tettek kezdeményezést a nyugdíjasokkal kapcsolatos politika kiigazítására, de ezek süket fülekre találtak a kormányoldalon.

Akadoznak, vagy egyáltalán nem működnek a magyarorszag.hu szolgáltatásai

A 2020.09.30-i határidő napján reggel még csak lassulás volt tapasztalható a magyarorszag.hu szolgáltatásai terén, de mostanra már a rendszer lényegében leállt. Folyamatosan figyeljük a működést és várjuk a tagjaink és más könyvelők visszajelzését.

Agrárminisztérium: nyilatkozatot fogadott el tizenegy ország agrárminisztere

Egy kiszámítható, megvalósítható, a gazdálkodói és tagállami pénzügyi kockázatokat csökkentő Közös Agrárpolitika irányába mutató javaslatokat tartalmazó nyilatkozatot fogadott el tizenegy ország agrárminisztere a Visegrádi Csoport kibővített agrárminiszteri ülésén Poznanban - közölte az Agrármisztérium (AM) kedden.

György István: 60 milliárd forintot fordít a kormány kastélyok és várak felújítására

A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) mintegy 60 milliárd forintot fordít a kormány kastélyok és várak megújítására - közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a komlódtótfalui Becsky-Kossuth-kúria 643 millió forintból megvalósuló felújításának pénteki alapkőletételi ünnepségén.

György István elmondta, a Nemzeti várprogram és Nemzeti kastélyprogram részeként Soprontól a magyar-román határ mellett fekvő Komlódtótfaluig 34 helyszínen újulnak meg látványosságok, köztük 19 kastély és 15 vár.

A komplex projekt nemcsak a nemzeti örökség megvédéséről szól.