Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 2637 találatból.

Josep Borrell: Ukrajnának sürgősen lőszerekre van szüksége

Ki kell pótolni az ukrajnai háborúban szemben álló felek között a tűzképesség tekintetében mutatkozó rendkívüli aránytalanságokat.

Ukrajnának sürgősen lőszerekre van szüksége - jelentette ki az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője Brüsszelben szerdán.

Aláírták a jövőbeli szegedi BYD-gyár telkének adásvételi előszerződése

Aláírásra került a világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító, kínai BYD jövőbeli szegedi üzemének helyszínt biztosító telek adásvételi előszerződése - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető arról számolt be, hogy a magyar gazdaságtörténet egyik legfontosabb beruházásáról van szó, ugyanis a világ legnagyobb elektromos autógyártó vállalata érkezik hazánkba, amely immár a Tesla számainál is jobb adatokat tud produkálni.

Jobbik-alelnök: népszavazást a kötelező kamarai hozzájárulás eltörléséről!

- Elindul az aláírásgyűjtés annak érdekében, hogy népszavazáson dönthessenek a magyarok a kötelező kamarai hozzájárulás eltörléséről - jelentette be pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Lukács László György, a Jobbik-Konzervatívok alelnöke, parlamenti frakcióvezetője.

A politikus elmondta: az általa indított, de pártja által is támogatott kezdeményezés tavaly "átverekedte magát az összes jogi buktatón", azaz a bírósági szintet és az Alkotmánybíróságot is megjárta. Nemrég pedig arról kapott hivatalos tájékoztatást, hogy január 22-vel kezdődik az a 120 napos időszak, amelyben összegyűjtheti a referendum kiírásához szükséges 200 ezer támogatói aláírást.

LMP: "százmilliárdokkal" tartozik a kormány a fővárosnak

Az LMP számításai szerint "százmilliárdokkal" tartozik a kormány a fővárosnak.

Csárdi Antal, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese csütörtöki, online is követhető sajtótájékoztatóján hivatkozott az önkormányzati törvényre, majd arra hívta fel a figyelmet, hogy Budapest kötelező feladatként látja el a közösségi közlekedés megszervezését, ennek okán pedig jár költségvetési támogatás a fővárosnak.

A politikus idézte az alaptörvényt is és kijelentette: az adott önkormányzat jogosult a kötelező feladata ellátásához az arányos költségvetési forrásra. Vagyis az összeg nyújtása nem lehetőség.A magyar főváros ilyet arányosan nem kap - állapította meg.

Donáth Anna Orbánnak: Aki a NATO-t gyengíti, Magyarországot gyengíti

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője a Facebookon reagált arra, hogy a magyar kormány halogatja a svéd NATO-csatlakozás ratifikálását.

"Most sem tartotta a szavát a magyar miniszterelnök, Magyarország utolsóként fogja ratifikálni Svédország NATO-csatlakozását. Erdogan szívfájdalom nélkül hagyta cserben illiberális szövetségesét, a svéd külügyminiszter pedig világossá tette, nem hajlandóak tárgyalni, nem fogadták el a magyar miniszterelnök meghívását. A kalandor, elvek nélküli külpolitika mindig ide vezet. Elszigeteltséghez, megvetéshez, az utolsó csatlós státuszához. Miközben a nemzeti érdek világos.

DK: az európai minimálbért a mediánbér hatvan százalékához kell igazítani

- Ha Magyarországon is bevezetik az európai minimálbért, akkor annak minimumát a mediánbér hatvan, illetve a bruttó átlagbér ötven százalékához kell igazítani, és mindig a magasabb összeget kell figyelembe venni - ismertette a Demokratikus Koalíció javaslatát az ellenzéki párt ügyvezető alelnöke kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Molnár Csaba az árnyékkormányinfó elnevezésű eseményen indítványozta, hogy egy országos minimálbér-megállapodás vagy kollektív szerződés csak felfelé térhessen el az így kiszámolt minimálbértől.

LMP: ne lehessen reklámozni, ami egészségtelen!

Budapest, 2024. január 19., péntek (MTI) - Az LMP szeretné elérni, hogy 2027. január 1-jétől ne lehessen reklámozni azt, ami egészségtelen, az ellenzéki párt ezért határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek az ultrafeldolgozott élelmiszerekről.

Az EP szerint védeni kell az uniós intézményeket, értékeket és forrásokat a magyar uniós elnökség idején

- Az Európai Parlament szerint a magyar kormány veszélyezteti az uniós értékeket, intézményeket és forrásokat, azért ezek uniós szintű védelmére van szükség az Európai Unió Tanácsának július elsején kezdődő, féléves magyar elnökségének ideje alatt - tájékoztatott az uniós parlament csütörtökön.

A DK a magyarok munkahelyeinek megvédését ígéri

- Ha a Demokratikus Koalíció alakíthat kormányt, meg fogja védeni a magyarok munkahelyeit és a magyar családok megélhetését - mondta Varga Ferenc, az ellenzéki párt politikusa szerdai online sajtótájékoztatóján.

Varga Ferenc azt mondta, hogy Makó és Gyöngyös után Salgótarjánban rúgta ki a magyar dolgozóit egy cég, hogy EU-n kívüli vendégmunkásokat vegyen fel a helyükre.

A Fidesz EP-képviselői nemmel szavaztak

Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője Facebook-bejegyzésében hívta rá fel a figyelmet, hogy a Fidesz EP-képviselői leszavazták az Európai Parlamentben azt a jelentést, mely felszólította a magyar kormányt, hogy hajtsa végre az Erasmus+ hazai eléréshez szükséges jogállamisági reformokat.

Donáth úgy fogalmaz:
"Úgy tűnik, a magyar kormánynak egyáltalán nem kellenek az Erasmus+ program pénzei. A Fidesz EP-képviselői épp most szavazták le az Európai Parlamentben azt a javaslatunkat, ami arra szólítja fel a kormányt, hogy hajtsák végre a szükséges jogállamisági reformokat a források megérkezése érdekében.

A Cseh Katalinnal és két másik Renew Europe-os képviselőtársunkkal közös módosító javaslatunk célja az volt, hogy felhívja a kormány figyelmét: az Erasmus+ pénzeinek hazahozatalához sürgősen végre kell hajtania a Bizottság által kért reformokat. Ezt nagy többséggel, a fideszes képviselők ellenszavazata mellett fogadta el az EP.

Ferenc pápa korrupcióellenes intézkedéseket vezetett be a Vatikánban

- A szentszéki hivatalok csak meghatározott összegig dönthetnek szabadon a rendelkezésükre álló finanszírozásról - rendelte el Ferenc pápa a kedden közölt apostoli leveleiben. Új szabályokat vezettek be a Vatikán területét érintő közbeszerzési pályázatokra is.

Szembesítés a Karmelitánál: a kormány új migránspolitikája tévút

A Karmelitánál emlékeztették a Jobbik-Konzervatívok politikusai Orbánt és kormányát: tévúton járnak. Tisztán látszik ugyanis, hogy szembementek korábbi politikájukkal, és zöld lámpát adtak a bevándorlásnak.

Krónika: nagyon megnehezíti az egyházi ingatlanok visszaszolgáltatását a román legfelsőbb bíróság új rendelkezése

- Nagyon megnehezíti az erdélyi magyar történelmi egyházak ingatlanjainak visszaszolgáltatását a román legfelsőbb bíróság egy új jogegységi határozata - írta csütörtökön a Krónika erdélyi közéleti portál.

DK: csak az árnyékkormány állíthatja meg a gazdaság további hanyatlását

- A Demokratikus Koalíció (DK) szerint csak a Dobrev Klára EP-képviselő vezette árnyékkormány szociáldemokrata fordulata állíthatja meg a magyar gazdaság további hanyatlását a kormányváltás után - ismertette a párt álláspontját a DK szóvivője szerdai online sajtótájékoztatóján.

LMP: a kormány tartozik a budapestieknek

A központi költségvetés feladata lenne finanszírozni a közösségi közlekedést, a kormány azonban évi 150 milliárd forintot vesz el a budapestiektől - mondta hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese.

2023 legnagyobb pofonát a magyarországi egyházak és a kormány egyházpolitikája kapták

2023 legnagyobb pofonját a magyarországi egyházak és a kormány egyházpolitikája kapták: A nép 40%-a megtagadta a népszámláláson, hogy megvallja az államnak a vallását, és 16% felvállalta, hogy vallástalan. Ők együtt a társadalom 56%-át képviselve egyértelművé tették, hogy a kormány vallás párti és a bevett egyházakat kiemelten finanszírozó politikájának nincsen társadalmi legitimációja. A keresztény egyházhoz tartozásukat felvállalók 43%-nyi kisebbségbe kerültek.

A pedagógusbérek emelését szorgalmazza az LMP

A pedagógusok és a munkájukat segítő szakemberek bérének emelését szorgalmazza az LMP.

Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szerdán sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a pedagógusbér-emelés kizárólag a kormány akaratán és döntésén múlik.

A Demokratikus Koalíció közleménye:Hűtlen kezelés és hivatali visszaélés bűncselekményi gyanúja miatt teszünk feljelentést

Az ukrán Korrupciómegelőzési Ügynökség szerint az Orbán-kormány közel 350 millió forintnyi ukrán hrivnyát adhatott a hazaárulással és terrorista szervezetek támogatásával vádolt Petro Porosenko volt ukrán elnöknek.

A nemzeti szuverenitásról papoló Orbán-rendszer tehát magyar közpénzekből mutatja be, hogy hogyan lehet semmibe venni egy háborúban álló szomszédos ország szuverenitását a háborús agresszor embereinek támogatásával.

Élet és halál!

A 24 kórházigazgató és más egészségügyi szakemberek – köztük az OKFŐ vezetőjének - kirúgása tovább fogja súlyosbítani az egészségügyi rendszer katasztrófáját.

Az igazgatók kirúgása mögött egyértelműen hatalmi érdekek húzódnak meg. Egy ilyen rendszernek most olyan emberekre van szüksége, akik nem szólalnak fel és cinkosok lehetnek a statisztikák manipulálásában.

Árnyékkormány: Nem akarunk atomkatasztrófát, azonnal állítsák le Paks II építését!

Súlyos problémákat titkolhatott el a Roszatom az egyik belorusz reaktorában, amely akár a mag leolvadását is okozhatta volna. A tervek szerint ugyanez a típus érkezne Paks II-re is.