Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 1485 találatból.

Nemcsak vonzó, hanem taszító hatás is éri a Tejútrendszert

Nemcsak egy hatalmas galaxishalom vonzása, hanem egy gigantikus, üres régió taszítása is hatással van a Tejútrendszerrel - állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport.

Erre a Föld kozmikus környezetében lévő galaxisok mozgásának eddigi legátfogóbb és legpontosabb elemzése révén jutottak a szakértők

A DK betekintést kér a főpolgármestertől a 4-es metróról készült OLAF-jelentésbe

Betekintést kér Tarlós István főpolgármestertől a Demokratikus Koalíció (DK) az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) a 4-es metró beruházásáról szóló jelentésébe - közölte Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi képviselője hétfőn budapesti sajtótájékoztatóján.

Töretlenül folytatja útját a Hold felé a Puli Space

Annak ellenére, hogy már nem vesz részt a világ egyik legjelentősebb technológiai versenye, a 30 millió dollár összdíjazású Google Lunar Xprize fődíjáért vívott harcban, a Puli Space magyar űrprojekt töretlenül folytatja útját a Hold felé: a jelenlegi állás szerint a Puli 2019-ben indul útnak az Astrobotic nevű amerikai vállalat Peregrine leszállóegységén.

Orbán: újra naggyá tesszük Európát

- Brüsszelben rosszul mennek a dolgok, még az irány is hibás, mindezek ellenére van lehetőség megreformálni és "újra naggyá tenni az Európát" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az Antall József Tudásközpont és a Konrad Adenauer Alapítvány csütörtöki brüsszeli rendezvényén mondott beszédében.

A magyar kormányfő úgy vélekedett, hogy új politikai időszak kopogtat Európa ajtaján, a nyílt társadalmak helyett demokratikus társadalmakat szeretnének az emberek.

Arra emlékeztetett, hogy Európa két évtizede még nagyratörő célokat tűzött ki maga elé, de ezek közül egyiket sem valósította meg. Orbán Viktor példaként említette a közös európai-ázsiai gazdasági térség létrehozásának vagy a független európai biztonságpolitikának a tervét, amelyek kudarcot vallottak.

- Transparency International: Magyarország az 57. a korrupciós rangsorban

Magyarország az 57. a Transparency International (TI) korrupció érzékelési indexe alapján összeállított világranglistán, a tavalyihoz viszonyítva hét helyet csúszott vissza - mondta Martin József Péter, a TI Magyarország ügyvezető igazgatója a szervezet jelentését bemutatva szerdán Budapesten.

Martin József Péter kiemelte: tavaly Magyarország az elmúlt hat év leggyengébb értékét érte el a listán, korrupció elleni teljesítménye "szembetűnően visszaesett" az EU-n és a kelet-közép-európai régión belül.

Lázár János a biztonságos betegellátást veszélyezteti

Végleg megszűnik több jelentős, az egészségügy szakmai irányítása szempontjából kiemelten fontos háttérintézmény. Az átszervezésekkel megint a betegek járnak rosszul, ezért a Párbeszéd közérdekű adatigényléssel kéri ki azokat a döntéselőkészítő dokumentumokat, amelyek indokolják ezen intézmények bezárását.

Veronai baleset - A busztársaság vezetőjét is megrázta a baleset

Szörnyű tragédia a péntek éjjeli veronai baleset, a történtekre nincsenek szavak - mondta a járművet biztosító Pizolit Személyszállító Kft. ügyvezetője vasárnap délelőtt az MTI-nek, és megerősítette, hogy két magyar sofőr volt a buszon.

Czakó Tibort szombaton hajnalban, fél kettő körül egyik ismerőse hívta fel telefonon, így értesült a tragédiáról. A körülményekről és a részletekről azonban csak a hírekből tudott tájékozódni - mondta a megtört, még mindig a sokk hatása alatt álló férfi.

Alanis Morissette menedzsere beismerte, hogy több millió dollárt lopott a popsztártól

Alanis Morissette üzleti menedzsere beismerte, hogy több mint hétmillió dollárt (kétmilliárd forintot) lopott a popsztártól és más amerikai hírességektől - közölte csütörtökön az amerikai ügyészség. Jonathan Schwartz ellen azért emeltek vádat, mivel a bizonyítékok szerint az énekes pénzét a saját számlájára utalta át. Schwartz eleinte tagadott, és azt állította, hogy a pénzt egy illegális marihuánaültetvényre fordította - számolt be róla a BBC News.

Schwartz 2009 és 2016 között kezelte Morissette pénzügyeit: ő szedte be a bevételeit, kezelte a folyószámláját és fizette be a számláit.

Oroszország meghosszabbította Snowden tartózkodási engedélyét

- Oroszország két évvel meghosszabbította Edward Snowden, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) lehallgatási programját leleplező amerikai informatikus tartózkodási engedélyét - közölte szerdán az orosz külügyi szóvivő.

Marija Zaharova szóvivő Facebook-bejegyzésében Mike Morellnek, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) volt igazgatóhelyettesének arra a kijelentésére reagált, amely szerint Oroszországnak most Snowden kiadatásával "kitűnő alkalma nyílik" arra, hogy megajándékozza Donald Trump megválasztott elnököt.

Matteo Renzi: ordító tévedést követtem el

- Ordító tévedésnek nevezte a december 4-i népszavazáshoz fűzött reményeit Matteo Renzi, a több mint egy hónapja lemondott olasz kormányfő a La Repubblica napilapban vasárnap megjelent interjúban. Ezzel egy időben az ellenzéket vezető Silvio Berlusconi is nyilatkozott.

Matteo Renzi elismerte, hogy a referendum elvesztését "égető kudarcként" élte meg. Kezdetben még a politikai visszavonulás is felmerült benne, most viszont készen áll a visszatérésre, "mivel csak a gyáva menekül a nehéz pillanatokban" - hangoztatta.

LMP: mennyibe kerül az országnak a német cégek idecsábítása?

Mennyibe kerül a magyar adófizetőknek annak a mintegy harminc német autóipari és elektronikai cégeknek a Magyarországra csábítása, amelyekről a külgazdasági és külügyminiszter beszél? - tette fel a kérdést pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján az LMP parlamenti frakcióvezetője.

Schmuck Erzsébet arra mutatott rá, hogy míg az elmúlt hat év során egy multinacionális vállalat által létrehozott munkahelyhez mintegy 25 millió forinttal járult hozzá a kormány, a hazai kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) ennek mindössze tizedét kapták ugyanezen célra.

ÁKK: befejeződik a letelepedési kötvény értékesítése

Lezárja a Letelepedési Magyar Államkötvények (LMÁK) értékesítését az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) - közölte az ÁKK csütörtökön az MTI-vel. Az ÁKK az elmúlt évben kialakult kedvező finanszírozási helyzettel indokolta az értékesítés lezárását.

A tájékoztatás szerint a kötvények vásárlására a 2017. március 31-ig benyújtott kérelmek esetében még lesz lehetőség.

Kommerszant: az orosz kibererők benne lehetnek a világ ötös élmezőnyében

Fejlettségüket tekintve az orosz kibererők - a hadsereg és a hírszerzés kiberbiztonságért felelős egységei - a világ ötös élmezőnyéhez tartozhatnak, az Egyesült Államok, Kína, Nagy-Britannia és Dél-Korea hasonló rendeltetésű alakulatai után következve - írta a Kommerszant című napilap kedden a Zecurion Analytics orosz informatikai biztonsági cég felmérésére hivatkozva.

Vádat emeltek a marcali "kalapácsos" rablók ellen

- Vádat emelt a Marcali Járási Ügyészség két férfi ellen, akik tavaly nyáron kalapáccsal próbáltak kirabolni egy ékszerboltot Marcaliban - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség az MTI-t hétfőn.

A Horváth Szilárd megyei főügyész által jegyzett közlemény szerint az ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérlete miatt emelt vádat az előzetes letartóztatásban lévő, zalahalápi illetőségű vádlottakkal szemben, és azt indítványozta a bíróságnak, hogy végrehajtandó fegyházbüntetéssel és közügyektől eltiltással sújtsa őket.

Egy szarmata és egy avar kori települést tárnak fel a régészek Kecskemét határában

Az M5-ös autópálya nyugati oldalán egy szarmata, a keleti oldalán pedig egy avar kori település maradványait találták meg a régészek Kecskemét határában. A feltárások azt mutatják, hogy jóval jelentősebb élet volt a szűkebb térségben az avar korban, mint azt a szakemberek korábban feltételezték - tájékoztatta Wilhelm Gábor ásatásvezető régész az MTI-t.

Liget Budapest - Megszüntette a bíróság a Ligetvédők ellen indított szabálysértési eljárásokat

- Megszüntette a Pesti Központi Kerületi Bíróság az eddig elbírált mintegy félszáz ügyben a Ligetvédők ellen a jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt indított szabálysértési eljárásokat - közölte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön.

A közlemény szerint a rendőrség a szabálysértési eljárásokat a tavaly nyáron a Városligetben tartott gyülekezéseken történtek miatt indította. 2016. június 28-án a Liget Projekt ellen tiltakozó aktivisták közül többen a Közlekedési Múzeum előtti szakaszon, a biztonsági szolgálat által lezárt térségben tartózkodtak, július 6-án pedig a városligeti Olof Palme sétányon, a Kertem nevű szórakozóhely elkerített bontási területén akadályozták a területen dolgozó gépjármű elhaladását.

Dr. Majtényi László közleménye az államfői jelölés elfogadásáról

Elnökjelöltség a köztársaságért

Január másodikán hozták nyilvánosságra tekintélyes magyar polgárok javaslatukat, amelyben köztársasági elnöki felkérésem mellett érvelnek. Megtisztelő bizalom. Nincsenek olyan személyes érdemek, amelyek alapján bárki önmagát alkalmasnak tarthatná erre a tisztségre.

A magyar közjogi rendszerben a jelölés nem a polgárok, hanem az országgyűlési képviselők feladata, az elnököt az Országgyűlés választja meg idén tavasszal. Tisztában vagyok az esélyekkel, de azzal is, hogy az esetleges jelöltség lehetőségeket nyit meg és különös felelősséggel jár közös ügyeink megvitatásában.

Azokat a szervezeteket és személyeket, amelyek, illetve akik pozíciójuknál fogva a jelölés ügyében döntési helyzetben vannak, arra kérem, hogy támogatásukkal akkor tiszteljenek meg, ha az alábbiakkal egyetértenek.

1. Alkotmányos hagyományainkhoz visszatérve helyre kell állítani a köztársaságot, amelyben független intézmények biztosítják a közhatalom gyakorlásának alkotmányos korlátait és alapvető jogainkat. Olyan alkotmányra van szükség, amelyet népszavazás erősít meg, kifejezi a társadalom vitában álló csoportjainak közös értékeit és békét teremt.

2. A demokratikus nyilvánosság intézményrendszerének teljes érvényesülésével és a szabad és tisztességes választásokkal biztosítani kell, hogy a választópolgároknak valódi lehetőségük legyen időről időre leváltani a kormányzati hatalom gyakorlóit.

3. A szegénység elviselhetetlen. A Magyar Köztársaságnak gondoskodnia kell arról, hogy minden tagja emberhez méltó életet élhessen.

A Cinema City nem vonul ki Magyarországról

A Cinema City nem vonul ki Magyarországról, továbbra is maximális szolgáltatást nyújt a nézőknek - hangoztatta kedden Buda Andrea marketing és PR-igazgató.

Az MTI azt követően kereste a céget, hogy az Index megírta: a MOM Park pláza elveszi az üzemeltetési jogot a Cinema Citytől, és átadja egy másik cégnek, amely még csak most jön be Magyarországra.

Buda Andrea az MTI-nek kiemelte: a MOM Park Bevásárlóközpontban, illetve a Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központban a mozik üzemeltetése a két cég közötti határozott idejű szerződés alapján történik, illetve történt, mivel a Mammutban tavaly októberben lejárt szerződést nem hosszabbították meg. A MOM-mal hónapok óta folynak a tárgyalások, és Buda Andrea hangsúlyozta, hogy azok még nem zárultak le.

LMP: a kormány nem törődik a nemzettel

Az LMP frakcióvezetője szerint a kormány nem törődik a társadalom széles rétegeivel, vagyis a magyar nemzettel. Schmuck Erzsébet hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: nem lehet életképes az a nemzet, amelyben a középosztály szűkül és tömegek nyomorodnak el.

Úgy ítélte meg: a Fidesz-KDNP-kormány a 2010-es hatalomra kerülésekor elhatározta, hogy létrehozza "saját nemzeti burzsoáziáját", a saját gazdasági elitjét, amihez jelentős jövedelmeket csoportosított át az alsóbb rétegektől a felsőhöz.

Kifejtette: az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetésével több mint 500 milliárd forintot tett a kabinet a felső tíz százalék zsebébe, míg a legrosszabbul keresőktől összesen százmilliárdot vett el, emellett a nyugdíjasokat elzárta a gazdasági növekedés hasznától, nem emelte a közszféra béreit és jelentős forrásokat vont el az oktatástól és az egészségügytől.

Kihívásokkal, nagy feladatokkal teli évet kezd Debrecen

Papp László, Debrecen polgármesterének Nagytemplomban elmondott újévi köszöntője

"Főtiszteletű Püspök Úr!

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Kedves Debreceniek, Kedves Vendégek!

Mindenek előtt engedjék meg, hogy sikeres, boldog új esztendőt kívánjak Önöknek, rögtön az év első napján, a Kodály Filharmonikusok várhatóan csodálatos koncertje előtt.

A mai nappal a múlt részévé tettük 2016-ot és megkezdtünk egy kihívásokkal, nagy feladatokkal teli évet, 2017-et. Visszatekintve a mögöttünk hagyott esztendőre elmondhatjuk, hogy olyan évet tudhatunk magunk mögött, amely egy távlatos, dinamikusan fejlődő, városunk polgárainak jövőt és lehetőséget adó Debrecent szolgált.

A világ bármely részét nézzük, kétséget kizáróan megállapíthatjuk, hogy a fejlődés nyugalom és biztonság nélkül elképzelhetetlen. Ezek nélkül nincs sem gazdasági, sem szellemi gyarapodás. Az elmúlt év azonban Európa számára korábban szinte elképzelhetetlen változásokat hozott, hiszen a kontinens ma nem a nyugodt és biztonságos arcát mutatja. Párizs, Nizza, Brüsszel, Isztambul, Ankara és legutóbb Berlin áldozatai arra figyelmeztetnek bennünket, hogy az egyik legfontosabb értéknek tekintsük a biztonságot. A terrorizmus és a migráció közötti összefüggés ma már kétséget kizáróan bizonyos. Magyarország és ezzel együtt Debrecen az illegális bevándorlásra adott válaszával tudja garantálni polgárai biztonságát. Az október 2-ai népszavazáson részt vevők több, mint 98 százalékának egyértelmű támogatása pedig felhatalmazást ad arra, hogy ne engedjünk Brüsszel nyomásának és saját biztonságunk érdekében is tartsuk fenn határozott álláspontunkat az illegális bevándorlás ügyében. Meggyőződésem, hogy 2017, Európában - ebben a kérdésben - a fordulat éve lesz.

A nyugalom és a biztonság, amit közösen értünk el, feltétele volt annak, hogy a gazdaság területén a rendszerváltás óta a legsikeresebb évet zárjuk. 2016-ban szinte nem múlt el hónap, hogy ne számoltunk volna be vállalatok beruházásairól vagy bővítéséről.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út 18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza.