Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 2541 találatból.

LMP: garantálni kell a vízbázisok védelmét

Meg kell teremteni a garanciákat a vízbázisok védelmére, hiszen soha nem lehet nemzeti cél a természeti környezet és a vízkészlet feláldozása az idegen akkumulátorgyártók érdekében - mondta az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke Pécsen hétfőn.

Keresztes László Lóránt az interneten is közvetített sajtótájékoztatón azt mondta: a kormány Pécs fontos vízbázisainak közvetlen közelében, Bicsérd településnél óriási mezőgazdasági területeket minősített beruházási területté azzal a céllal, hogy azon egy hatalmas ipari parkot hozzanak létre.

MOKK: az albérleteknél sok múlhat azon, van-e bérlői kötelezettségvállalás

- A felvételi ponthatárok kihirdetésével indul a roham az albérletekért az egyetemi városokban, a felek közötti problémák esetén sok múlhat azon, van-e bérlői kötelezettségvállalás - közölte a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) vasárnap.

MNB: bírság és tiltás a jogosulatlanul pénzkölcsönt nyújtó Rosby Property Kft.-nek

- Azonnali hatállyal megtiltotta a budapesti székhelyű Rosby Property Kft.-nek a Magyar Nemzeti Bank (MNB), hogy jogosulatlanul pénzkölcsönt nyújtson, emellett 14 millió forint piacfelügyeleti bírságot is kiszabott a társaságra - közölte a jegybank az MTI-vel pénteken.

Az MNB hivatalból indított piacfelügyeleti eljárása feltárta, a Rosby Property nyereség, illetve vagyonszerzési céllal több személy részére kamat kikötése mellett nyújtott kölcsönöket, hozzávetőlegesen egy éven át, összesen több száz millió forint összegben.

Ursula von der Leyen: karnyújtásnyira az EU-Mercosur szabadkereskedelmi megállapodás

Karnyújtásnyira van az EU és a Dél-amerikai Közös Piac (Mercosur) közötti szabadkereskedelmi megállapodás megkötése.

Az EU a még fennálló nézeteltérések rendezésére törekszik - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, az uniós tagállamok és a Latin-amerikai és Karibi Államok Közössége vezetőinek hétfőn kezdődő, kétnapos brüsszeli tanácskozására érkezve.

MSZP: felelőtlen és átgondolatlan a CT- és az MR-vizsgálatok államosítása

- Felelőtlennek és átgondolatlannak tartja az MSZP frakcióvezető-helyettese a CT- és MR-vizsgálatok államosításával kapcsolatos kormányzati döntést, amely szerinte növelheti a várólistákat és ronthatja a betegek gyógyulási esélyeit.

Gurmai Zita az MSZP Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatón felidézte, hogy a jövő évi költségvetést megalapozó törvény alapján - néhány kivételtől eltekintve - 2024 novemberétől csak az állami intézményekben lesz lehetőség közfinanszírozott CT- és MR-vizsgálatok elvégzésére.

Júliustól az önkormányzatok is örökölhetnek a helyi lakosok után

Július 1-jétől, ha nincs fellelhető örököse az elhunytnak, akkor a belföldi ingatlanja és az ott található ingóságok is a települési önkormányzaté lesznek - közölte a Magyar Országos Közjegyzői Kamara hétfőn .

A szombaton hatályba lépett új szabályokról azt írták, örökös híján nem az állam, hanem az ingatlan fekvése szerinti települési önkormányzat örököl. Hozzátették: aki szeretné megelőzni, hogy a hagyatéka később jogvitákat okozzon, végintézkedéssel maga döntheti el, kinek szánja az egyes vagyontárgyakat.

A kiemelt beruházásokról szóló törvény megsemmisítését kéri a Párbeszéd

A Párbeszéd arra kéri az Alkotmánybíróságot, hogy semmisítse meg a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásokról szóló törvényt - közölte csütörtökön online sajtótájékoztatón az ellenzéki párt társelnöke.

Szabó Rebeka azt mondta, hogy a 2006-ban elfogadott jogszabályt 2010-ig 24 esetben alkalmazták, 2010 óta azonban a kormány több mint háromezer beruházást nyilvánított kiemeltté.

LMP: hatályon kívül kell helyezni a kiemelt beruházásokról szóló törvényt

Az LMP országos népszavazási kérdést nyújtott be a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások gyorsításáról szóló törvény hatályon kívül helyezése érdekében.

"Nincs szükség arra, hogy a beruházásokat az emberek fölé emeljék, nem előzheti meg a profit az embert" - jelentette ki Csárdi Antal, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese hétfői, a Nemzeti Választási Iroda budapesti épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján.

DK: csak egy összetartó ország tud jólétet teremteni

Csak egy összetartó ország tud sikert elérni és jólétet teremteni - mondta egy hétfői, budapesti konferencián a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője.

Dobrev Klára "A tisztességes díjazáshoz való jog, európai minimálbér-szabályozás Magyarországon" című rendezvényen arról beszélt, hogy a kormány az elmúlt 12 évben több célt is megfogalmazott, köztük a GDP-növekedését, a teljes foglalkoztatást, illetve az olcsó államot.

Dávid Ferenc: Elszegényedett a magyarok több mint fele az orbáni infláció miatt, ezért megalkottuk a béremelések költségvetését

Tömeges elszegényedést okoz az orbáni infláció a G7 gazdasági portál által közölt kutatás szerint: a felnőtt magyar lakosság több mint fele sokkal kevesebb élelmiszert tud venni a fizetéséből vagy a nyugdíjából, kénytelen drasztikusan kevesebb áramot, gázt és vizet használni, sokaknak pedig csak álom marad egy pár napos nyaralás is.

Donáth Anna elküldte a státusztörvény benyújtott szövegét az Európai Bizottságnak

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője elküldte az Európai Bizottságnak a státusztörvény parlamentnek benyújtott szövegének összefoglalóját.

"A magyar kormány újra és újra megpróbálja átverni az Európai Bizottságot: míg belföldön antidemokratikus eszközökkel lép fel olyan társadalmi csoportok ellen is, mint a pedagógusok, az EB felé gyakran a jó tanulót próbálja játszani.

Ezért tájékoztatásként elküldtem a Bizottságnak, és külön Vera Jourová EB-alelnöknek a státusztörvény összefoglalóját, hogy a kormány még véletlenül se tudja átverni őket a kettős beszéddel. Legyen világos az Európai Unió vezetésének számára is: a magyar kormány a kilátástalan helyzetük miatt tüntető pedagógusokon készül bosszút állni a törvénnyel, amelynek következménye az lesz, hogy több ezer tanár hagyja ott a pályát."

A Magyar Orvosi Kamara közleménye

- A Magyar Orvosi Kamara 2023. június 3-án tartotta ez évi második küldöttközgyűlését, amely határozatképtelenség miatt eredménytelen volt.

Erről június 7-én, a szokásos heti beszámolónkban honlapunkon hírt is adtunk. A küldöttközgyűlést bizonytalan jogi helyzetben kellett megtartani, a Kamara ellen meghozott törvénymódosítás ugyanis a február 25-én megkezdett választási folyamatot megszakította.

Szégyen és gyalázat! -

A státusztörvény benyújtásával veszélybe került a közoktatás, mivel az nem kezeli az oktatási rendszer alapproblémáit, mindezek mellett béremelést is alig fognak kapni a pedagógusok.

A kormány felelőssége és hibája lesz, ha több ezer pedagógus hagyja el a szakmát. Az össztársadalmi felháborodás ellenére a kormány nem változtatott a jogfosztó, pedagógusokat büntető törvényen. A kormány annak ellenére nyújtotta be a státusztörvényt, hogy a tanárok, a diákok és a szülők ezrei is tiltakoztak ellene.

Komáromi Zoltán: Válaszokat követelünk az Országos Mentőszolgálat statisztikahamisítása után

Trükkös statisztikával veri át a magyarokat az Országos Mentőszolgálat főigazgatója és az Orbán-kormány.

Rétvári Bence államtitkár, majd az OMSZ főigazgatója is beismerte, hogy nem a hívástól számítva érkeznek ki a mentők a betegekhez 10-15 percen belül, hanem csupán a riasztástól, azaz a mentőkocsi indulásától mérve. Pedig az embereket nem az érdekli, hogy hány perc alatt megy át a mentőkocsi városon, hanem hány percen belül számíthatnak segítségre.

Az Árnyékkormány válaszokat követel: valójában hány perc alatt ér ki a mentő onnantól, hogy felhívtuk? Miközben az orbáni infláció a megélhetésünket teszi tönkre, addig az Orbán-kormány hagyta úgy lepusztulni a mentőszolgálatot, amivel már az életünket is veszélyezteti.

LMP: komoly nemzetbiztonsági kérdéseket vetnek fel a kínai beruházások

Az LMP szerint a Fidesz gyarmatosító törekvések helyszínévé degradálja Magyarországot; Tetlák Örs, az LMP országos elnökségének tagja, Érd alpolgármestere vasárnapi online sajtótájékoztatóján komoly nemzetbiztonsági kockázatnak nevezte a folyamatban lévő kínai beruházásokat.


Ismét éveket csúszhat az M0 északi szektorának megépítése – derítette ki Bedő Dávid

Ismét éveket csúszhat az M0 északi szektorának megépítése, derült ki Lázár János Bedő Dávidnak megküldött válaszából.

Történelmi bűn: a kormánynak továbbra sem számítanak a magyar kis- és közepes vállalkozások

A magyar nemzeti érdek elárulása az, amit a magát nemzetinek hazudó Orbán-kormány művel!

Miközben a magyar családi, kis- és közepes vállalkozásokat a multikkal ellentétben nemhogy nem tekinti stratégiai partnernek a Fidesz, de válogatott módokon ellehetetleníti őket, a külföldi befektetőkkel egészen más a helyzet.

A DK pert indít az orosz gázszerződés nyilvánosságra hozataláért

- A Demokratikus Koalíció pert indít, hogy kiderüljön, pontosan mennyiért "kapjuk Európa legdrágább gázát az oroszoktól" - jelentette be keddi online sajtótájékoztatóján a DK ügyvezető alelnöke.

Molnár Csaba úgy fogalmazott: Vlagyimir Putyin orosz elnök "csúnyán átverte" Orbán Viktor miniszterelnököt, amikor az állította egy közös moszkvai sajtótájékoztatójukon, hogy a magyarok a piaci ár ötödéért kapják majd az orosz gázt.

Így emelné a béreket az Árnyékkormány

Árakban az elsők, a bérekben az utolsók lettünk Európában.

Az árak elszálltak, a bérek és a nyugdíjak pedig nem tudták követni az áremeléseket. Ez egyértelmű feladatot jelent az Orbán-rendszer utáni kormánynak: ahhoz, hogy jobban éljünk, emelni kell a béreket és a nyugdíjakat is. Ennek érdekében az Árnyékkormány szerint ezt az 5 intézkedést kellene végrehajtani:

1. Be kell vezetni az európai minimálbér-szabályozást. Ezzel a lépéssel legalább 50 ezer forinttal emelkedne a magyar minimálbér és ennyivel tolná feljebb a többi fizetést is.

2. Az államnak példát kell mutatnia: béremelést kell végrehajtani az állami alkalmazottak esetében; a pedagógusok, ápolók, szociális munkások, rendőrök, tűzoltók, mentősök, óvodai és bölcsődei dolgozók, közigazgatásban dolgozók béremelése azért is fontos, mert az állam így közvetlenül tudja emelni a bérszínvonalat.