Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 2433 találatból.

Az Árnyékkormány tíz százalékos visszamenőleges nyugdíjemelést és egyszeri 100 ezer forintos támogatást javasol a nyugdíjasoknak

A nyugdíjasok minden egyes nap a bőrükön érzik az orbáni infláció borzasztó hatásait: a KSH adatai szerint mintegy 40 százalékos élelmiszerdrágulás sújtja a magyar lakosságot, ekkora inflációra pedig 1951 óta nem volt példa Magyarországon.

Ezt a megélhetési válságot az Orbán-kormány okozta azzal, hogy tönkretette a forintot. Ráadásul a kormány magára hagyta a nyugdíjasokat: az alig 5 százalékos nyugdíjemelés messze nem ellensúlyozza az orbáni inflációt.

Az Árnyékkormány ezért 10 százalékos visszamenőleges nyugdíjemelést és egy 100 ezer forintos egyszeri támogatást javasol a legnagyobb nyugdíjasszervezeteknek, akikkel hamarosan egyeztetések kezdődnek. Az Árnyékkormány ugyanis meghallgatja a nyugdíjasokat, és nem helyettük dönti el, hogy mire van szükségük.

A Párbeszéd az Alkotmánybírósághoz fordul a végrehajtási törvény miatt

- A Párbeszéd az Alkotmánybírósághoz fordul, mert alaptörvényellenesnek tartja a végrehajtási törvény egyes szakaszait - jelentette be egy keddi, budapesti, de online is közvetített sajtótájékoztatón a párt társelnöke.

Párbeszéd: nem látszik elmozdulás a zöld forradalom és a fenntarthatóság irányába

- A kormányzati átalakításból a zöld forradalmat és a fenntarthatóság felé mozdulást hiányolta hétfői online sajtótájékoztatóján Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke, a párt országgyűlési képviselője.

Azt javasolta és követelte, hogy a kormányzat hozzon létre egy önálló környezetvédelmi és klímaügyi tárcát, hozzátéve, "ideális esetben egy zöld csúcsminisztérium alá tartoznának az energiaügyek is".

Az EP támogatja Horvátország schengeni tagságát

- Az Európai Parlament szerint Horvátország minden feltételt teljesített a vonatkozó szabályok teljes körű alkalmazásához, ezért támogatja, hogy az ország a schengeni övezet teljes jogú tagjává váljon - tájékoztatott az uniós parlament csütörtökön.

Árnyékkormány: 40 százalékos élelmiszerinfláció - Azonnali áfacsökkentésre van szükség!

A Központi Statisztikai Hivatal nyilvánosságra hozta a legfrissebb inflációs adatot, ez pedig annál is drámaibb, mint amire előzetesen számítani lehetett. A KSH friss kimutatása szerint októberben 21,1% volt az infláció, míg az élelmiszerinfláció elérte a 40%-ot. Ezen belül a tojás ára 88%-kal, a kenyér ára 81%-kal, a tejtermékek és a sajt 75%-kal, a száraztészta és a margarin ára pedig 58%-kal emelkedett.

Ezek brutális, egész Európában ismeretlen inflációs adatok, ennek pedig az az oka, hogy ez nem háborús, hanem orbáni infláció. Azért kerül 120 forintba egy tojás és 4000 forintba egy kiló trappista sajt, mert a magyar forintot 12 év alatt tönkretette az Orbán-rendszer.

Az Árnyékkormány szerint egy ilyen helyzetben azonnali és drasztikus beavatkozásra van szükség: ideiglenesen legalább az év végéig el kellene törölni az alapélelmiszereket terhelő áfát!

Az EU szigorúbb szabályok bevezetésével tenné átláthatóbbá a rövid távú szálláshelykiadást

Az Európai Bizottság rendeletjavaslatot fogadott el a rövid távú szálláshelykiadás átláthatóbbá tételére és a hatóságok támogatására, hogy garantálni lehessen az ilyen típusú szálláshelyek kiadásának kiegyensúlyozott fejlődését az idegenforgalmi ágazat részeként - tájékoztatott a brüsszeli testület hétfőn.

Az uniós bizottság közleményében azt írta, az új jogszabályok javítani fogják a szállásadóktól és az online platformoktól származó adatok gyűjtését és megosztását, segítenek átláthatóbbá tenni a szálláshelyeket rövid távon bérbe adók azonosítását és tevékenységét, megkönnyíti a szükséges szabályok teljesítésének ellenérzését, valamint a szállásadók regisztrációját.

Újabb álellenzékit vetett be Rogán propagandagépezete

Ungár Péter is csatlakozott az álellenzéki kórushoz, akik napról napra mondják fel a Fidesz propagandaszövegeit. Az LMP társelnökének nyilatkozata szerint nem tudott arról, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom történelmünk legkorruptabb rendszerének leváltásához támogatást kapott az amerikai magyaroktól.

Ez egyrészt rendkívül furcsa egy aktív pártvezető részéről, hiszen a támogatás ténye nemcsak az amerikai, de a magyar sajtóban is megjelent már 2022. márciusában is. Másrészt a Fidesz korábbi vádjaival szemben megerősíti, hogy külföldi támogatás nem került és nem is kerülhetett pártokhoz.

Érdekes, hogy Ungár Péter ugyanúgy nem kritizálta az Ökotárs nyugati támogatását vagy Ron Werber kampánymenedzserkedését, ahogy a Fidesz esetében Arthur Finkelstein vagy Soros György korábbi támogatását sem. Most mégis "dermesztő amerikai pénzekről" beszél egy olyan transzparens, törvényes és példamutatóan erkölcsös kampány esetében, amely nélkül ma talán nem is ülne a parlamentben.

Árnyékkormány: Mikor kapják végre olcsón a gázt a magyarok is?

Miután az Árnyékkormány hetek óta arról beszél, hogy egyéves mélypontra jutott a gáz világpiaci ára, tegnap már Szijjártó Péter külügyminiszter is elismerte, hogy az alacsony világpiaci árak miatt Magyarország is olcsóbban fogja kapni a gázt. Arról ugyanakkor sem a külügyminiszter, sem más nem beszélt a kormányból, hogy mikor vonják vissza a hétszeres rezsiemelést.

Arról ugyanakkor sem a külügyminiszter, sem más nem beszélt a kormányból, hogy mikor vonják vissza a hétszeres rezsiemelést.

Az Árnyékkormány azonnali válaszokat vár a kormánytól: mikor vonják vissza a hétszeres rezsiemelést, mikor kapják olcsón a gázt végre a magyar emberek is, és jelenleg mekkora profitot keres az MVM a hétszeres kormányzati rezsiemelésen? Jó lenne, ha a kormány rezsipolitikája végre tervezhető és kiszámítható lenne, mert a hétszeres kormányzati rezsiemelés nagyon sok embert sodort veszélybe

Török miniszter: hat hajó indult el Ukrajna kikötőiből a gabonaegyezmény helyreállítása óta

Hat hajó indult el gabonával Ukrajna fekete-tengeri kikötőiből azóta, hogy Oroszország szerdán felújította részvételét a gabonakiviteli megállapodásban - jelentette csütörtökön az Anadolu török állami hírügynökség Hulusi Akar török védelmi miniszter szavait idézve.

Az örmény katolikus egyház vezetője kitüntette Orbán Viktort

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Karmelita kolostorban fogadta XXI. Rafael Péter örmény katolikus pátriárkát, aki átadta a magyar kormányfőnek a Szent Kereszt Hálaérem kitüntetést - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Árnyékkormány: A magyarok többszörös gázárat fizetnek amiatt, hogy Orbán Viktor ragaszkodik a drága orosz gázhoz

Napok óta arról szól a világsajtó, hogy mekkora áresésen van túl a gáz Európában. Az egy évvel ezelőtt még megawattóránként 310 euróért adott gáz világpiaci ára mostanra már a 30 euró alá is bement. Ez azt jelenti, hogy jelenleg tizedannyiba kerül a gáz, mint a rezsipánik elején, ráadásul itt nem az oroszról, hanem a nyugati gázról van szó.

Bár a technikai feltételek adottak lennének ahhoz, hogy hazánk olcsó nyugati gázt vegyen a drága orosz gáz helyett, Orbán Viktor kijelentette, hogy az ő kormánya csak orosz gázt fog venni. Ez a magyaroknak sokszoros gázszámlát, mint tudjuk, hétszeres rezsiemelést jelent.

Árnyékkormány: Elég aggasztó….

Elég aggasztó, hogy a koronavírus-járvány harmadik évében a kormány még mindig képtelen úgy kezelni a helyzetet, hogy ne legyen fennakadás az egészségügyi intézményekben.

Megugrott a koronavírusos betegek száma a Honvédkórház neurológiai osztályán, így a fekvőbetegellátást igénylő betegek számára más intézményeket jelöltek ki, az általános neurológiai ellátást igénylő betegek fogadását pedig lemondták.

Az Árnyékkormány szerint több mint aggasztó, hogy a koronavírus-járvány harmadik évében a kormányzat még mindig képtelen úgy kezelni a helyzetet, hogy ne legyen fennakadás az egészségügyi intézményekben.

Jobbik: távozzanak az egyetemi kuratóriumokból a fideszes miniszterek!

A fideszes miniszterek távozását követeli az egyetemi kuratóriumokból Brenner Koloman, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A politikus szerdán közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben azt írta: visszatetszőnek tartja, hogy a gazdasági és szociális válságban hivatalban lévő miniszterek és más állami vezetők milliós fizetést vesznek fel az egyetemi kuratóriumi tisztségükért is, miközben miniszteri, államtitkári és egyéb javadalmazásában is részesülnek.

Az alaptörvény és a jegybanktörvény módosítását kezdeményezi a Jobbik

- Az alaptörvény és jegybanktörvény módosítását kezdeményezi a Jobbik a forint védelme érdekében - jelentette be keddi budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke, országgyűlési képviselője.

Összefogunk, folytatjuk, nem félünk!

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) XXXIV. Kongresszusának közleménye

1.A PSZ követeli, hogy a kormány és a parlament azonnali hatállyal állítsa vissza az oktatásban dolgozók sztrájkjogát, fejezze be a pedagógusok megfélemlítését!

2.A PSZ ismételten követeli, hogy a sztrájkköveteléseket azonnali hatállyal teljesítse a kormány: a pedagógus-előmeneteli rendszer szerint besoroltak garantált illetménye első lépcsőben 45 százalékkal emelkedjen! A PSZ felszólítja a kormányt: ne várjon az Európai Bizottság döntésére, azonnal emelje a pedagógusok bérét, amiért évek óta jogosan harcol a szakszervezet. A követelések jogosságát már a társadalom is megértette.

3.A PSZ bérrendezést követel a nevelést-oktatást segítő munkatársaknak, a technikai dolgozóknak, a szakképzésben foglalkoztatottaknak is. A szakképzés legyen ismét a köznevelés része!

Nem szűnik meg a tulajdoni lapok ingyenes letöltésének lehetősége

Nem szűnik meg a tulajdoni lapok ingyenes letöltésének lehetősége - közölte a Miniszterelnökség pénteken az MTI-vel.

DK: hivatalnokok jutalmazása helyett a pedagógusok munkáját fizessék meg!

Nem a hivatalnokok jutalmára kell költeni, hanem a pedagógusok munkáját megfizetni - jelentette ki szerdai, online sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció szóvivője.

DK: összeférhetetlen gyakorlatot folytattak a jegybanknál

A Demokratikus Koalíció összeférhetetlenséget lát a Magyar Nemzeti Bank gyakorlatában, és annak megszüntetésére szólít fel.

Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció (DK) árnyékkormányának szóvivője hétfői, online sajtótájékoztatóján elmondta: szakértőik átfogóan elemezték az MNB 2021-es beszámolóját, és ennek során észrevették, hogy a Monetáris Tanács tagjai összesen 120 millió forint értékben kaptak kedvezményes dolgozói hiteleket.

A DK polgármesterei rezsimenedéket nyújtanak az orbáni rezsiemelés miatt kiszolgáltatott lakóknak

A Demokratikus Koalíció polgármesterei az elmúlt években számtalan esetben segítettek a településükön élőknek, amikor szükség volt rá.

A polgárokat most, a megélhetési- és energiaválság közepén sem hagyja cserben a DK közössége. A DK polgármesterei rezsimenedéket biztosítanak a hideg idő beköszöntével azoknak, akik a megemelt rezsiárak miatt már nem tudnak nappal otthon fűteni.

- Dr. Bősz Anett humán területekért felelős főpolgármester-helyettes elmondta, hogy a fővárosban megnyitnák a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár központi épületeit és fiókhálózatát, a Budapesti Történeti Múzeumot és számos fővárosi kulturális intézményt azoknak, akik a brutális rezsiárakkal már nem tudják tartani a lépést

LMP: a kormány üldözi a megújuló energiát

Az LMP követeli, hogy a kabinet vonja vissza a döntését, miszerint a jövőben telepítendő, nem erőművi napelemek által termelt villamosenergia nem táplálható be a hálózatba - mondta Kanász-Nagy Máté frakcióvezető-helyettes pénteken sajtótájékoztatón, úgy értékelve: a kormány üldözi a megújuló energiát.