Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 1498 találatból.

NGM: lakóépületek energetikai korszerűsítésére lehet pályázni

Két uniós program jelent meg pénteken, a magyar lakosság számára összesen 115 milliárd forint fejlesztési forrás áll rendelkezésre kölcsön formájában a lakóépületek energetikai korszerűsítésére - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.

Olimpia 2024 - A kormány a budapesti olimpiai pályázat visszavonását javasolja

A kormány határozatot hozott arról, hogy javaslatot tesz a fővárosi önkormányzatnak, valamint a Magyar Olimpiai Bizottságnak a 2024. évi budapesti olimpia és paralimpia megrendezésére irányuló pályázat visszavonására - tájékoztatta a Miniszterelnöki Kabinetiroda szerda este az MTI-t.

Kiemelt turisztikai fejlesztési térség lett Tokaj, a Felső-Tisza és a Nyírség

A kormány kiemelt turisztikai térséggé nyilvánította a 105 településből álló Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség térséget - az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg. A fejlesztésekre tervezett uniós és hazai források összege 49 projektre eléri a 102 milliárd forintot.

A kormány elfogadta a Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térség 2017-2020-ra szóló stratégiai fejlesztési programját.

Jobbik: hozzák nyilvánosságra Ghaith Pharaon beutazási dokumentációját!

A Jobbik Ghaith Pharaon szaúdi üzletember beutazási dokumentációjának nyilvánosságra hozatalát kéri a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól (KKM).

Gyöngyösi Márton, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, a néhány hete elhunyt férfi beutazási körülményei továbbra is tisztázatlanok. Kifejtette, hogy Demeter Márta független parlamenti képviselő az iratok megtekintése után arról számolt be, hogy a tárca belső rendszerében rögzítették a kormányfővel tervezett találkozó tényét, ő maga ugyanakkor 1-2 napos eltéréssel ugyancsak betekintett a dokumentumokba és nem látott ilyen információt.

Stoltenberg: a NATO támogatása feltétel nélküli

A NATO támogatása, tagországainak közös védelme feltétel nélküli, abszolút és ez képezi a szövetség gyökerét - jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár csütörtökön Brüsszelben, a tagországok védelmi minisztereinek kétnapos tanácskozásán.

Stoltenberg véleménye szerint nem azon kell töprengeni, mi történne akkor a katonai szövetséggel, ha a tagállamok nem költenének többet a védelemre, hanem azt kell megfontolni, "hogyan lehet megcsinálni".

DK: ne vonják meg a tartós egészségkárosodást szenvedettek juttatását!

A Demokratikus Koalíció elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány meg akarja vonni a szociális juttatást azoktól, akik tartós egészségkárosodás miatt nem képesek dolgozni.

Gréczy Zsolt szóvivő hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az érintettek eddig tartós munkanélküliként havi 22 ezer 800 forintot kaptak az államtól, de a Fidesz most kiveszi őket a munkanélküliek köréből egyrészt "statisztikahamisítás", másrészt "megszorítás" céljából.

Kósa: komoly politikai küzdelem várható az Országgyűlésben

Komoly politikai küzdelmek, nagy viták várhatóak az Országgyűlés tavaszi ülésszakán, miközben felerősödik a politikai vita Magyarország és Brüsszel között is - mondta a Fidesz parlamenti frakcióvezetője vasárnap sajtótájékoztatón Debrecenben.

Kósa Lajos felsorolása szerint az egyik ilyen terület az adópolitika lesz: Magyarország kormánya ugyanis az adócsökkentési politikában hisz, miközben számos tagállam Brüsszelben az egységes adópolitikáért lobbizik, és e küzdelemben a kormánypártok nem számíthatnak a hazai ellenzék támogatására sem.

Évértékelő - Liberálisok: Orbán a valódi problémákról nem beszélt

A Magyar Liberális Párt szerint Orbán Viktor miniszterelnök "álomvilágban él", és az ország valódi problémáival nem foglalkozott évértékelő beszédében, amelyet "rendőrsorfal és barikádok árnyékában tartott meg".

Nyílt levél dr. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érseknek

Erdő Péter

bíboros, esztergom-budapesti érsek részére

Tisztelt Érsek Úr!

A napokban értesültem a sajtóból, hogy az Alföldi Róbert által rendezett a Passió XXI. című, profán, zenés passiójáték szabadtéri megrendezésére azért nem kerülhetett sor, mert az Ön nyomására azt végül nem engedélyezte a ferencvárosi önkormányzat. A mű producerének, Rosta Máriának az ötletet a több ezer hívő és nem hívő néző előtt Manchesterben megtartott passiójáték adta. A mű nem mellesleg elnyerte a helyi vallási vezetők tetszését.

Párbeszéd: Egyszerre fizetünk ezer milliárdokat az Olimpiáért és Paksért – Ez csődbe viszi az országot

Az olimpia és a paksi bővítés párhuzamosan nem finanszírozható, a két projekt együttes megvalósítása minden bizonnyal az adósságspirál újbóli beindulásával járna. A paksi bővítés finanszírozási igénye éppen 2021-től kezdődően lenne a legmagasabb, évente akár 800 milliárd forinttal, amihez hozzáadódna a célegyenesbe forduló olimpiai beruházások közel 1000 milliárdos költsége.

DK: A Gyurcsány-kormány óta 18 helyet esett Magyarország a korrupciós listán – El fog jönni a felelősségre vonás ideje

Van egy olyan mutató, amit az Orbán-kormánynak nem kell meghamisítania vagy fejjel lefelé mutogatnia ahhoz, hogy látható legyen a növekedés: ez a Korrupció Érzékelési Index, amit a Transparency International készített. Magyarország 2007-ben még a 39. helyen állt ebben az összevetésben, a Fidesz mérhetetlen lopásai mára 18 helyezéssel lejjebb, az 57-ik helyre süllyesztették hazánkat.

Elindította új járatát az easyJet Amszterdam és Budapest között

- Elindította új járatát az angol easyJet légitársaság Budapest és Amszterdam között hétfőn, az éves utasforgalom a két ország között 6 ezerrel is bővülhet évente.

Az angol diszkont légicég eddig hét járatot üzemeltetett Budapestről, az amszterdami járattal nyolcra bővül az úticélok listája. Az Airbus A320-as típuscsaládba tartozó gépekkel hetente háromszor, hétfőn, szerdán és pénteken teljesítik a járatokat, amelyek Schipolra, azaz a központi repülőtérre érkeznek és onnan indulnak.

DK: Nyilvános az OLAF-jelentés – Aki lop, annak a börtönben a helye

A kormány két hét titkolózás és ködösítés után ma végre nyilvánosságra hozta az EU Csalás Elleni Hivatalának 4-es metróval kapcsolatos jelentését. Az eddig feldolgozott adatokból az látszik, hogy a 2010 előtti és a 2010 utáni városvezetés is érintett lehet az ügyben, valamint felmerült Medgyessy Péter volt miniszterelnök felelőssége is.

Nemcsak vonzó, hanem taszító hatás is éri a Tejútrendszert

Nemcsak egy hatalmas galaxishalom vonzása, hanem egy gigantikus, üres régió taszítása is hatással van a Tejútrendszerrel - állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport.

Erre a Föld kozmikus környezetében lévő galaxisok mozgásának eddigi legátfogóbb és legpontosabb elemzése révén jutottak a szakértők

A DK betekintést kér a főpolgármestertől a 4-es metróról készült OLAF-jelentésbe

Betekintést kér Tarlós István főpolgármestertől a Demokratikus Koalíció (DK) az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) a 4-es metró beruházásáról szóló jelentésébe - közölte Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi képviselője hétfőn budapesti sajtótájékoztatóján.

Töretlenül folytatja útját a Hold felé a Puli Space

Annak ellenére, hogy már nem vesz részt a világ egyik legjelentősebb technológiai versenye, a 30 millió dollár összdíjazású Google Lunar Xprize fődíjáért vívott harcban, a Puli Space magyar űrprojekt töretlenül folytatja útját a Hold felé: a jelenlegi állás szerint a Puli 2019-ben indul útnak az Astrobotic nevű amerikai vállalat Peregrine leszállóegységén.

Orbán: újra naggyá tesszük Európát

- Brüsszelben rosszul mennek a dolgok, még az irány is hibás, mindezek ellenére van lehetőség megreformálni és "újra naggyá tenni az Európát" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az Antall József Tudásközpont és a Konrad Adenauer Alapítvány csütörtöki brüsszeli rendezvényén mondott beszédében.

A magyar kormányfő úgy vélekedett, hogy új politikai időszak kopogtat Európa ajtaján, a nyílt társadalmak helyett demokratikus társadalmakat szeretnének az emberek.

Arra emlékeztetett, hogy Európa két évtizede még nagyratörő célokat tűzött ki maga elé, de ezek közül egyiket sem valósította meg. Orbán Viktor példaként említette a közös európai-ázsiai gazdasági térség létrehozásának vagy a független európai biztonságpolitikának a tervét, amelyek kudarcot vallottak.

- Transparency International: Magyarország az 57. a korrupciós rangsorban

Magyarország az 57. a Transparency International (TI) korrupció érzékelési indexe alapján összeállított világranglistán, a tavalyihoz viszonyítva hét helyet csúszott vissza - mondta Martin József Péter, a TI Magyarország ügyvezető igazgatója a szervezet jelentését bemutatva szerdán Budapesten.

Martin József Péter kiemelte: tavaly Magyarország az elmúlt hat év leggyengébb értékét érte el a listán, korrupció elleni teljesítménye "szembetűnően visszaesett" az EU-n és a kelet-közép-európai régión belül.

Lázár János a biztonságos betegellátást veszélyezteti

Végleg megszűnik több jelentős, az egészségügy szakmai irányítása szempontjából kiemelten fontos háttérintézmény. Az átszervezésekkel megint a betegek járnak rosszul, ezért a Párbeszéd közérdekű adatigényléssel kéri ki azokat a döntéselőkészítő dokumentumokat, amelyek indokolják ezen intézmények bezárását.

Veronai baleset - A busztársaság vezetőjét is megrázta a baleset

Szörnyű tragédia a péntek éjjeli veronai baleset, a történtekre nincsenek szavak - mondta a járművet biztosító Pizolit Személyszállító Kft. ügyvezetője vasárnap délelőtt az MTI-nek, és megerősítette, hogy két magyar sofőr volt a buszon.

Czakó Tibort szombaton hajnalban, fél kettő körül egyik ismerőse hívta fel telefonon, így értesült a tragédiáról. A körülményekről és a részletekről azonban csak a hírekből tudott tájékozódni - mondta a megtört, még mindig a sokk hatása alatt álló férfi.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út 18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza.