Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1911 találatból.

Tucatnyi műtétet kell még elvégezni a szétválasztott bangladesi sziámi ikreken

Tucatnyi műtétet kell még elvégezni a fejüknél összenőtt és augusztus elején sikeresen szétválasztott bangladesi sziámi ikreken, de ezek kisebb beavatkozások lesznek - közölte a teljes egészében magyar tervezésű és kivitelezésű, Operation Freedomnak elnevezett műtétsorozat fő koordinátora szerdán az M1 aktuális csatornán.

Áder János köztársasági elnök ünnepi beszéde a Kossuth téren rendezett tisztavatáson

Tisztelt esküt tett Honvédek!

Ünneplő Magyarország!

Harminc esztendővel ezelőtt – 1989-ben – egy kora nyári este a titkosrendőrség vezetői összeállították szokásos napi jelentésüket. A szocialista diktatúra napjai ugyan már meg voltak számlálva, de a napi rutin még működött – megfigyelés, adatgyűjtés, napi zárójelentés elkészítése.

Hamisított parfümöket és kozmetikumokat foglalt le a NAV Budapesten

- Nagy mennyiségben hamis márkajelzésű parfümöket, napszemüvegeket, kozmetikai termékeket és hangszórókat foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Budapesten, a jogtulajdonosoknak okozott kár csaknem eléri az egymilliárd forintot - közölte az adóhatóság csütörtökön az MTI-vel.

A debreceni ellenzék szövetsége készen áll felszabadítani Debrecent

A debreceni ellenzék – DK, MSZP, Szolidaritás, Párbeszéd – szövetsége készen áll felszabadítani Debrecent a több mint 20 éve tartó Fidesz-uralom alól. Egy olyan nyüzsgő, modern, szabad és felvilágosult nagyvárost kívánunk teremteni, amely büszke múltjára, azt nem rombolja, hanem megóvja. Egy olyan európai régióközpontot, ahol nem csak az idelátogató turisták, de a város polgárai is jól érzik magukat, ahol nem annak vezető politikusai, azok családtagjai gazdagodnak szürreális módon, hanem az polgárainak, a város lakóinak boldogulását szolgálja.

Tudjuk, a feladat hatalmas.

Városunk minden választókerületében indulnak képviselőjelöltjeink, akik az ott élőkkel szövetkezve teremtik meg végre egy olyan polgári világ lehetőségét, ami támaszt nyújthat az ott élőknek, legyenek azok pályakezdő fiatalok, kisgyerekes családok, idős, elesett emberek, vagy akár kisvállalkozók is.

Brexit - Brit lapok: az EU szerint a brit kormány megállapodás nélküli kilépésre készül

- Az Európai Unió szerint a Boris Johnson vezette konzervatív brit kormány "első számú forgatókönyve", hogy megállapodás nélkül szűnik meg az Egyesült Királyság EU-tagsága (Brexit) - jelentették kedden egybehangzóan brit lapok uniós forrásokra hivatkozva.

Jogszabály-módosítások révén lényegében megszűnik a repülőgépek okozta éjszakai zajterhelés Budapesten

A jogszabályi változásoknak köszönhetően éjfél és reggel öt óra között, a mélyalvási időszakban szinte teljesen megszűnik a repülőgép-forgalom Budapest felett, a Liszt Ferenc-repülőtéren tervezetten nem szállhatnak fel és le repülőgépek - jelentette be Tarlós István főpolgármester és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Orbán Viktor beszéde a XXX. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban

Jó napot kívánok, tisztelt Hölgyeim és Uraim! Tisztelt és kedves Barátaim!
Egyetlen szóban összefoglalva az érzéseimet és a gondolataimat azt mondhatom, hogy megtiszteltetés. Megtiszteltetés volt, hogy harminc éven keresztül mindig itt lehettem ebben a táborban Önökkel együtt. Megtiszteltetés volt, hogy Tőkés László püspök urunk mellett szólalhattam meg harminc éven keresztül.
Megragadom az alkalmat, és a püspök úrnak megköszönöm az európai parlamenti szolgálatot, amelyet hosszú-hosszú éveken keresztül ellátott, és köszönöm, hogy vállalt bennünket, és a Fidesz színeiben is képviselte az egyetemes magyarságot. És egyúttal, miután európai parlamenti választások után vagyok, vagyunk, megragadom az alkalmat, és az RMDSZ-nek is gratulálok a két megszerzett mandátumhoz. Magam is részt vettem a kampányban, és tudom, hogy milyen kutya nehéz körülmények között kellett ezt az eredményt elérni.
Zsolt azt az utasításszerű kérdést és kérést intézte hozzám, hogy 20 percben, na jó, ha nagyon muszáj, 30 percben összegezzem a mögöttünk hagyott harminc évet. Egy mondatban is meg tudom ezt tenni, csak 20-30 perc sem kell hozzá. Egy mondatban azt mondhatom, hogy az a jó, hogy ez a harminc év mögöttünk van, és nem előttünk.

NAV: továbbra is sok a szabálytalanság a fővárosi bulinegyedben

A fővárosi bulinegyedben még mindig gyakori a zárjegy nélküli alkoholtermékek forgalmazása vagy a gyengébb minőségű italok prémium kategóriás üvegbe való áttöltése - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatósága szerdán az MTI-t.

Annegret Kramp-Karrenbauer átvette miniszteri kinevezését

- Ursula von der Leyen hivatalos lemondását követően szerda délelőtt átvette védelmi miniszteri kinevezését a berlini államfői palotában Annegret Kramp-Karrenbauer.

Stoltenberg: Európa biztonsága forog kockán

Európa biztonsága forog kockán, miután Oroszország kilépett a közepes hatótávolságú nukleáris fegyverek leszereléséről szóló nemzetközi megállapodásból, az INF-szerződésből, és ha Moszkva nem enged, akkor az kevesebb mint egy hónapon belül a szerződés végét jelenti - figyelmeztet a Frankfurter Allgemeine Zeitung című német lap hétfői kiadásában megjelent írásában Jens Stoltenberg NATO-főtitkár.

Az INF-szerződés a norvég politikus szerint a nemzetközi fegyverzetkorlátozás egyik legjelentősebb vívmánya. A főtitkár idézi a szerződést 1987-ben aláíró Mihail Gorbacsov akkori szovjet pártfőtitkárt, aki szerint "büszkének kell lenni arra, hogy ha ezt a fácskát nevelgetjük, akkor egy nap a béke hatalmas fája terebélyesedik ki belőle".

A kormány létrehozza a Pénzmosás Elleni Koordinációs Tanácsot

A kormány létrehozza a Pénzmosás Elleni Koordinációs Tanácsot az európai parlamenti és tanácsi irányelvnek megfelelően a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelem koordinálása jegyében.

DK: a magyar tudományosság gyásznapja a mai

A magyar tudományosság és Magyarország gyásznapjáról beszélt keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció (DK) frakcióvezető-helyettese a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) kutatóintézeti hálózatának átalakításáról szóló parlamenti döntést kommentálva.

Arató Gergely a változtatást az akadémiai kutatóintézetek államosításának, megszállásénak nevezte. A tét szerinte nem az intézetek működésének szervezeti rendje, hanem az, "ki felügyelje a magyar tudományt és ki felügyelje azokat az uniós forrásokat, amelyek a magyar tudományba érkeznek".

Az amerikai nagykövet nyitotta meg Kelet-Jeluzsálemben a helyreállított kétezer éves zarándokutat

- David Friedman, az Egyesült Államok izraeli nagykövete nyitotta meg a néhány éve felfedezett és helyreállított, kétezer éves jeruzsálemi zarándokutat - jelentette a helyi média vasárnap.

A hőség sem kedvez a méhészetnek

Az extrém hőség sem kedvez a méhészetnek, mert rövidebb ideig virágoznak a növények, és a méheknek a kaptár hűtésével is foglalkozniuk kell - közölte az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke pénteken az M1 aktuális csatornán.

Bross Péter azt mondta, a növények virágzási időszaka körülbelül felére csökken, emiatt a méheknek kevesebb idejük van nektárt gyűjteni.

Tovább csökkenti ezt az is, hogy a méhek nektár helyett vizet hordanak, amellyel a kaptárt hűtik, hogy az ne hevüljön fel. A kaptár állandó hőmérséklete nyáron 30-35 fok között van, de a napsütés miatt akár ötven fokra is felmelegedhet - ismertette.

Ujhelyi a magyar korrupciós jelentés nyilvánosságra hozatalát kezdeményezte az Európa Tanácsnál

A magyar korrupciós jelentés nyilvánosságra hozatalát kezdeményezte az Európa Tanácsnál szerdán Ujhelyi István.


Pszichológus: egyedül hagyni nyolcéves kor alatt nem szabad a gyerekeket

Nyolcéves kor alatt semmiképpen nem szabad egyedül hagyni a gyermekeket - mondta Oszik Márta pszichológus vasárnap az M1 aktuális csatornán.

A szakember szerint biztonsággal 12 év felett hagyhatók egyedül, a nyári szünet alatt azonban előfordul, hogy a család sehogy sem tudja biztosítani a felügyeletet, ezért sokszor ennél fiatalabb gyerekeknek is el kell látniuk magukat.

Szijjártó: kikötőt és logisztikai bázist létesít Magyarország Triesztben

- Kikötőt és logisztikai bázist létesít Magyarország Triesztben, hogy a tengerentúlra exportáló magyar vállalatok gyorsan és akadálymentesen szállítmányozhassanak - mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken, Mogyoródon.

Szijjártó Péter a V4+ Logisztikai Fórum megnyitó ünnepségén bejelentette, hogy Magyarország az olaszországi Triesztben 32 hektáros területen kikötőt és logisztikai bázist hoz létre. A 60-100 millió euró közötti beruházással megteremtik a megfelelő infrastrukturális feltételeket ahhoz is, hogy a magyar cégek 24 órán belül eljuthassanak közúton vagy vasúton a tengeri kijárathoz. Hozzátette, hogy az adásvételi szerződést július elején írhatja alá a kormány.

Kormány: megmarad az ismétlések utáni jogdíj

Megmarad az ismétlések utáni jogdíj - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ csütörtökön az MTI-vel.Az Országgyűlés elé benyújtott médiatörvény szerzői jogi részét úgy módosítják, hogy az ismétlések utáni jogdíj megmarad - áll a közleményben.

A kormány az elmúlt napokban több neves magyar előadóművésszel konzultált, és az ő véleményüket figyelembe véve módosítja a törvényjavaslatot - írták.

A közlemény szerint a jogkezelő szervezet díjat, illetve költséget csak egyszer számolhat fel, minden ismétlés utáni jogdíjat teljes egészében az előadóművészeknek és jogtulajdonosoknak kell folyósítani.

Az MNB 50 millió forintra bírságolta a Providentet

- Ötvenmillió forintra bírságolta a Provident Pénzügyi Zrt.-t a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a jövedelemarányos törlesztőrészlet-mutató (JTM) meghatározására és felső korlátjára, az ezzel kapcsolatos ügyfél-tájékoztatásra, illetve a központi hitelinformációs rendszerbe történő adatszolgáltatásra vonatkozó jogszabályi előírások megsértése miatt.

Jobbik: Handó Tünde alkalmatlan és méltatlan posztjára

Handó Tünde alkalmatlan és méltatlan az Országos Bírósági Hivatal (OBH) vezetésére, ezért a Jobbik arra kéri az ellenzéki és a kormánypártokat is, hogy szavazzák meg a felfüggesztéséről szóló indítványt - javasolta keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Jobbik frakcióigazgatója.