Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1568 találatból.

Lakossági kérésre változik a forgalmi rend 2017. június 30-án 18.00 órától Debrecen óvárosában.

A következő forgalmi rend bevezetésére kerül sor:

 • a Veres utca, Gólya és Sennyei-Oláh István utca közötti szakaszán egyirányú forgalmi rend kialakítása a Sennyei-Oláh István utca irányába;
 • a Faragó utca, Sarok és Sennyei-Oláh István utca közötti szakaszon egyirányú forgalmi rend kialakítása a Sarok utca irányába;
 • a Péczely utcában az egyirányú forgalmi rend iránya megfordul.
 • Ügyfélbarát változások a lakás-takarékpénztárak szabályozásában

  Az ügyfelek számára kedvezően változott a lakás-takarékpénztárak szabályozása - hívja fel a figyelmet a Fundamenta-Lakáskassza Zrt.. A társaság prognózisa szerint az új kihelyezések idén akár 15-20 százalékkal is nőhetnek a magyar lakáshitelpiacon.

  A Fundamenta törvényi kötelezettségének eleget téve július 1-jétől 3 hónapról 2 hónapra csökkenti újonnan kötött lakás-előtakarékossági termékének kiutalási és felmondási időszakát. Az ügyfelek így egy hónappal rövidebb várakozási idővel juthatnak hozzá állami támogatással növelt megtakarításukhoz, illetve kedvező kamatozású lakáskölcsönhöz - ismerteti szerdai közleményében a lakáskassza.

  Orbán Viktor elítélte a budakalászi szerb temető meggyalázását

  Orbán Viktor miniszterelnök elítéli a budakalászi szerb temetőben történt sírrongálást.

  Mindent meg kell tenni azért, hogy ez a tűrhetetlen cselekedet ne árnyékolja be a magyar és a szerb nép barátságát, valamint a kétoldalú kapcsolatok történelmi jelentőségű javulását, amit az elmúlt esztendőkben örömmel tapasztaltunk - ismertette a kormányfő állásfoglalását Havasi Bertalan sajtófőnök kedden az MTI-vel.

  Online szálláshely-szolgáltatás: a bérbeadó magánszemélyt számlaadásra kötelezi az áfatörvény

  Az online foglalási rendszeren, így például az Airbnb-n keresztül akár egy szobát vagy teljes ingatlant szálláshelyként bérbeadó magánszemélyeket számlaadási kötelezettség terheli - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a honlapján.

  Embertelen és törvénytelen az illiberális menekültpolitika

  A Magyar Liberális Párt az alapvető emberi jogok tiszteletben tartását kéri az Orbán-kormánytól a menekültek világnapján. A Liberálisok szerint súlyos morális károkat okoz a magyar társadalomnak, hogy a Fidesz már több mint egy éve gyűlölettel teli kampányt folytat segítségre szoruló emberek ellen. Az Orbán-kormány menekültpolitikája a hatályos magyar törvényeket és nemzetközi jogot is súlyosan sérti. Ami Magyarország déli határán folyik, az szégyen az országra és szégyen Európára nézve.

  A csillagos eget is ellopják - bezár a Planetárium

  Felháborítónak és elkeserítőnek tartja a Jobbik, hogy miközben közpénzből stadionokra és értelmetlen presztízsberuházásokra százmilliárdokat költ a kormány, addig a természettudományos oktatás háttérintézményei az utolsókat rúgják, mégsem jut a fennmaradásukra elegendő forrás.

  Mintegy hárommilliárd forintból teljesen újjávarázsolható lenne a népligeti Planetárium leharcolt épülete és berendezése. Összehasonlítva: az Orbán kabinet az MTK-stadion felújítására hatmilliárd forintot költött, pedig az ott megtartott mérkőzések nézőszáma alatta marad a Planetárium évi százezres látogatottságának.

  Az Amerikai Nagykövetség nyilatkozata

  Az Egyesült Államokat aggodalommal tölti el, hogy a magyar parlament elfogadott egy olyan jogszabályt, amely méltánytalanul sújtja a magyar civil szervezetek egy célzott csoportját, akik közül sokan a korrupció elleni harcot, valamint az emberi jogok és a polgári szabadságjogok védelmét tekintik fő feladatuknak..

  Jobbik: a kormány a felelős az egészségügy állapotáért

  A Jobbik a kormányt okolja az egészségügy állapotáért és sokkolónak tartja az Állami Egészségügyi Ellátó Központ megállapításait.Lukács László György, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: bebizonyosodott, hogy nem lehet stadionokban meggyógyulni.

  A Tanítanék mozgalom is támogatja a köznevelési törvény módosításának megsemmisítését

  A Tanítanék mozgalom is támogatja az LMP alkotmánybírósági beadványát, amellyel az ellenzéki párt megpróbálja megsemmisíttetni a köznevelési törvény közelmúltban elfogadott, a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel (BTM) küzdő gyermekeket érintő módosítását

  Párbeszéd: Elég volt a százezer fős emberkísérletből és a Tarlós-Orbán kakasviadalból – biztonságos hármas metrót a budapestieknek!

  Az immár kétszer is "jól" azaz a Fideszre szavazó budapestiek ugyanazt kapták jutalmul a Fidesztől, amit korábban a "rosszul" szavazó elődeik büntetésül: egy olyan kormányt, amely továbbra is bűnös városként és költségvetési tartalékként tekint a fővárosra.

  A Párbeszéd szerint a kormány a gondatlan veszélyeztetés minősített esetét követi el a hármas metró felújításának elhalasztásával – ha az veszélyes állapotú vonalon baleset történik,a felelős Orbán Viktor lesz, aki a saját hobbijaira herdálja a közpénzeket.

  Tarlós István főpolgármesternek – akit a korábbi választási ígéretek szerint azért kellett megválasztani, mert jóban van az ország összes fontos döntését egyedül meghozó Orbán Viktorral – ma megint nem sikerült pénzt szereznie a hármas metró felújítására.

  .A forráshiány érve különösen hamisan cseng egy olyan héten, amikor váratlanul sikerült több mint tízmilliárd forintot találni a senki által nem hiányolt margitszigeti teniszstadionra, meg húszmilliárdot az Állatkert új pálmacsarnokára.Ezek nyilván mind fontos beruházások, de ha megelőzik a sorban a naponta 200 ezer embert szállító, életveszélyes állapotú metró rendbetételét, akkor Tarlós Istvánnak le kell mondania

  Újra van NB I-es kosárcsapata Debrecennek! Bajnok lett a DEAC!

  Ahogy az várható volt, lényegében telt ház előtt rendezték meg a férfi kosárlabda NB I/B döntőjének második mérkőzését. A képlet nagyon egyszerű volt: amennyiben a hazaiak nyernek a Veszprém ellen, bajnokok, és feljutnak a legmagasabb osztályba.

  Ennek megfelelően kezdték a meccset a DEAC kosarasai, akik az első negyedet simán, 24-16-ra meg is nyerték. A második negyed aztán fordulatot hozott, a debreceniek sokat hibáztak, és ezt a veszprémiek kihasználták, fordítottak, és a félidőben 44-37-re vezettek.

  A harmadik felvonást követően ikszre álltak a felek (59-59). Az utolsó, negyedik negyedben kezdetben fej-fej mellett haladtak a csapatok, úgy tűnt, izgalmas végjáték következhet.

  Az utolsó percek azonban a DEAC-nak jobban sikerültek, Molnár Andrásék elkapták a fonalat, és így izgalmak nélkül, de annál nagyobb örömben peregtek le az utolsó másodpercek, amit aztán követhetett az igazi ünneplés.

  Az alapvető jogok biztosa az egészségügyi okokból nem foglalkoztatható személyek álláskeresői nyilvántartásból való törléséről és annak következményeiről

  Az alapvető jogok biztosa szerint a jogbiztonság követelményét, a tisztességes eljáráshoz és a szociális biztonsághoz való jogot is sérti, hogy a szociális, egészségügyi problémával küzdő álláskeresőket azért utalják foglalkoztathatósági vizsgálatra, hogy az annak nyomán kapott szakvélemény alapján – önhibájukon kívül – töröljék őket az álláskeresők nyilvántartásából. Székely László ombudsman a szaktárcák vezetőihez fordult, mert mindezek következtében az érintett tízezrek teljesen el is veszíthetik a megélhetésükhöz szükséges juttatásokat.

  Egy konkrét ügyben a panaszos azt sérelmezte, hogy a munkaügyi szerv törölte az álláskeresők nyilvántartásából, majd megszüntették a megélhetését biztosító, foglalkoztatást helyettesítő támogatás folyósítását. Álláspontja szerint erre azért került sor, mert korábban az előzetes foglalkoztatási vizsgálaton közfoglalkoztatási munkavégzésre alkalmatlannak minősítették. A vizsgálat elindulása után egy országgyűlési képviselő beadványában arra hívta fel az ombudsman figyelmét, hogy a hatóságok megszüntetik az egészségügyi okból munkavégzésre alkalmatlannak minősített álláskeresők ellátását

  Az alapvető jogok biztosának jelentése rögzíti, hogy a törvény előírása alapján a törlésre akkor kerülhet sor, ha a körülményeiben bekövetkezett változás miatt az álláskereső már nem aktív munkahelykereső

  Érettségiből elégtelen – Alkotmánysértő módon vizsgáztathatták a diákokat

  A múlt héten lezajlottak a botrányos és – okkal gyaníthatóan – súlyosan alkotmánysértő szakgimnáziumi érettségik. Legalább harmincezer, de minden érintettet beleszámítva akár ötvenezer diák is érettségizhetett úgy, hogy a vizsgákért felelős tárcák mulasztást követtek el, törvénysértő intézkedéseket hoztak. Merthogy a diákok és a tanárok csak tavaly decemberben ismerhették meg az új érettségi követelményeit, holott a vizsgára négy év alatt kellett volna felkészülniük. A Palkovics László oktatási államtitkár által gründolt köznevelési kerekasztal értelmetlenségét bizonyítja, hogy az oda meghívott tagok tiltakozása ellenére is átverték a szakgimnáziumi átalakításokat.

  Hamarosan itt a társaságiadó-bevallás határideje

  A vállalkozásoknak május 31-ig kell benyújtaniuk a társaságiadó-bevallást és gondoskodniuk a beszámoló letétbe helyezéséről és közzétételéről - emlékeztet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

  Az adóhivatal elektronikus üzenetben hívta fel a tavalyi mulasztók figyelmét a határidőre, a közelgő bevallási határidőre figyelmeztetve 67 ezer olyan vállalkozásnak küldött elektronikus levelet, amelyek tavaly nem, vagy csak késedelmesen nyújtották be társaságiadó-bevallásukat.

  Nébih: egy hét maradt a felügyeleti díj bevallására

  Május 31-ig kell beadniuk az élelmiszerláncban szereplőknek a felügyeletidíj-bevallást - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szerdai közleményében.

  A bevallás alapján megállapított felügyeleti díjat két egyenlő részletben, július 31-ig, valamint 2018. január 31-ig kell megfizetniük az érintetteknek.

  Tállai András: 430 ezren módosítás nélkül elfogadták az adóbevallásukat

  Több mint 430 ezren módosítás nélkül fogadták el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal(NAV) által készített szja-bevallás tervezetet - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára kedden az MTI-t.

  Tállai András hozzátette: idén először, a NAV kérés nélkül mintegy 3,8 millió magánszemélynek készítette el az adóbevallási tervezetét, amelyek jelentős többsége mától hivatalos bevallásnak minősül.

  Európai Bizottság: továbbra is bizonytalanságok jellemzik az európai gazdaságot

  - Az Európai Unió (EU) és az euróövezet gazdasága rugalmas marad az idén, ám folytatódik a termelékenység lassulása, megmaradnak a gazdasági válság örökségei, beleértve a tartós egyenlőtlenségeket, miközben hatnak rá a külső tényezőkből fakadó bizonytalanságok is - közölte az Európai Bizottság a 2017-es európai szemeszter hétfőn közzétett tavaszi jelentésében. A brüsszeli testület szerint a tagállamoknak ki kell használniuk a gazdasági fellendülés által felkínált lehetőséget gazdaságuk alapjainak megerősítésére azáltal, hogy megvalósítják az európai szinten meghatározott legfontosabb gazdasági és társadalmi terveket.

  Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására

  - Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására, amit az adózók még szombat délelőtt is megtehetnek a budapesti Eurocenterben - közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

  A közlemény szerint a Bécsi úti bevásárlóközpontban a NAV munkatársai várják az ügyfeleket fél 9-től délután 1 óráig a bevallási tervezetek véglegesítésére, de a szakemberek a papíralapú bevallás kitöltésében is segítenek.

  Vádat emeltek Kunbaja polgármestere ellen

  Költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt vádat emelt a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség Kunbaja polgármestere és két társa ellen - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes szóvivője kedden az MTI-t.

  Mintegy 6,5 milliárd forintot költött a szállodák korszerűsítésére a Danubius

  Összesen mintegy 6,5 milliárd forintot fordított a Danubius a Hilton Budapest, a Danubius Hotel Helia és a Radisson Blu Béke Hotel szállodák korszerűsítésére. A rekonstrukció keretében a szállodák szobái és rendezvényközpontjai, valamint egyéb vendégterek újultak meg - közölte a vállalat az MTI-vel hétfőn.

  hirdetés

  „Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

  Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza