Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 2433 találatból.

DK: a kormány nem halasztott fizetést kapott, hanem hitelt vett fel a Gazpromtól

A kormány nem halasztott fizetést kapott a Gazpromtól, hanem hitelt vett fel az orosz cégtől - állítja a Demokratikus Koalíció EP-képviselője.

Euronews: A civil infrastuktúra elleni nagyszabású támadás lett a várt orosz eszkaláció útja

Legalább tizenegy halottja és 64 sebesültje van az ukrán nagyvárosokat hétfőn ért orosz rakétacsapásoknak.

A leghosszabb légiriadó volt Kijevben a háború kezdete óta, Vlagyimir Putyin pedig nyilvánvalóvá tette, hogy az egyértelműen civil célpontokat célba vevő csapások válaszok a kercsi híd elleni támadásra, amelyet Oroszország az ukrán titkosszolgálatnak tulajdonít.

Hétfő reggel orosz rakéta csapódott be Kijevben a Tarasz Sevcsenko Egyetem előtti kereszteződésbe, egy közeli parkba és az ott lévő játszótérbe, egy kijevi gyaloghídba, illetve a kijevi német konzulátus által használt, de jelenleg üres irodába. Az ukrán miniszterelnök, Denisz Smyhal közlése szerint 11 infrastrukturális létesítményt ért rakétatámadás összesen nyolc ukrán régióban.

LMP: kormányzati segítségre szorulnak a szociális intézmények

Kormányzati segítségre szorulnak a szociális intézmények, hogy túlélhessék a következő hónapokat - mondta szombati sajtótájékoztatóján, Budapesten az LMP népjóléti és családügyi szakszóvivője.

Hohn Krisztina azonnali intézkedéseket sürgetett, mert az élelmiszerek "robbanásszerű" drágulása, a többszörösére nőtt villany- és gázszámlák ellehetetlenítik a szociális intézményeket.

Karácsony: kétszázezer forintos rezsitámogatást kapnak a fővárosi cégek és intézmények dolgozói

Kétszázezer forintos rendkívüli rezsitámogatást kapnak a fővárosi cégek és intézmények dolgozói - jelentette be a főpolgármester pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Karácsony Gergely elmondta, péntek hajnalban helyreállt a hulladékszállítás megszokott rendje, miután sikerült megállapodni a sztrájkoló dolgozókkal.
Hozzátette: igyekeznek ledolgozni a lemaradást, és azt kérte, mindenki a megszokott időben tegye ki a kukákat.
A hulladékszállításban kialakult krízishelyzet azzal a szociális válsághelyzettel függ össze, amely a legtöbb magyar háztartásban jelentkezik. A krízis felhívta a figyelmet arra, hogy megbecsült munkavállalók nélkül nem lehet a közszolgáltatásokat ellátni - mondta a főpolgármester

Egy holland bíróság a menekültközpontok körülményeinek javítására kötelezte az államot

Egy holland bíróság arra kötelezte az államot, hogy tegyen lépéseket a menedékkérők elhelyezésének javítására, különösen a Ter Apel-i regisztrációs központban, ahol elfogadhatatlan körülmények uralkodnak - írta csütörtökön a Dutchnews hírportál.

Fischer Iván: a közönségtől kaptuk a rangos díjat

Az év zenekara díjat a nemzetközi közönségtől kaptuk, és ennél nincs fontosabb. Erről Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) zeneigazgatója szerdán egy online sajtóbeszélgetésen.

DK: kilenc hónapra kell emelni az álláskeresési járadék folyósítási idejét!

A Demokratikus Koalíció (DK) azt javasolja, hogy a válság alatt a jelenlegi háromról emeljék kilenc hónapra az álláskeresési járadék folyósítási idejét - közölte hétfői, online sajtótájékoztatóján a párt EP-képviselője.

Jogerősen is uniós jogot sért egy magyar menekültügyi eljárás

A magyar hatóságok egy szír menekülttől visszavonták a menekültstátuszát, mert veszélyt jelent a nemzetbiztonságra, de ezt nem indokolták meg részletesen, sőt az érintett sem tudhatta meg, mi alapján fosztották meg szerzett jogosultságától. Vélhetően azért, mert korábban bűncselekmény miatt elítélték – ugyanakkor ez már ismert tény volt, amikor menekültnek nyilvánították. Az Európai Bíróság szerint a magyar hatóságok sokszorosan megsértették a vonatkozó uniós jogot.

A magyar menekültügyi rendszert működését és jogi alapjait tekintve is többször elmarasztalták európai bírói fórumok. Az EU bíróságaként működő Európai Bíróság és az Európa Tanács keretein belül ítélkező Emberi Jogok Európai Bírósága is hozott Magyarországra nézve elmarasztaló döntéseket. Megállapították, hogy az úgynevezett tranzitzónákban jogellenesen tartanak fogva embereket, akiknek menekültügyi eljárása is sérti a nemzetközi jogot.

Robban a távhő-bomba is, Budapesten már tragédiáról beszélnek

„Tragédia. A lakosságot nem érinti, de mindenki mást kidobtak a prérire. A távhővel fűtött önkormányzati óvodák, bölcsődék, színházak, szociális intézmények számára tízszer annyiba kerül majd a fűtés az idén, mint az előző télen” – háborgott a fővárosi önkormányzat egyik illetékese a Népszavának, miután pénteken megjelent az ipari miniszter távhőrendelete.

Ebben egyrészt a döntően önkormányzati tulajdonban lévő távhőszolgáltatóknak értékesített távhő árát, másrészt a távhőszolgáltatási támogatás új értékeit szabályozza a tárca. (A lakossági ár változatlan maradt, gigajoulonként 2850 forintot kell fizetniük a felhasználóknak. Korábban megírtuk, hogy a kormány ugyan begyűjtötte az adatokat a lakossági felhasználókról is, de a több tízezer mérhetetlen fogyasztású lakás miatt nem merték feloldani a 2014-ben bevezetett hatósági árat.)

Az MNB rontotta növekedési és inflációs prognózisait

Az MNB idén a korábban vártnál magasabb, 13,5-14,5 százalék közötti inflációval és az előző Inflációs jelentésében szereplőnél gyengébb, 3,0-4,0 százalék közötti gazdasági növekedéssel számol legfrissebb Inflációs jelentésében, amelynek fő számait kedden közölte a jegybank.

A DK benyújtja az Országgyűlésnek a jogállam helyreállítását célzó javaslatcsomagját

Az Orbán-kormány leépítette a 2010 előtt még működő demokratikus magyar jogállamot. Többek között ez az egyik oka annak, hogy Magyarország nem jut hozzá az uniós pénzekhez.

Az Orbán-kormány bűnei miatt kialakult drámai helyzetben a DK részletes javaslatcsomagot készített, amely garancia lenne arra, hogy helyreállítsuk a jogállamot, hogy az Európai Unió vezetői elhiggyék, hogy nem sunnyogás, látszat-intézkedések történnek az ellopható pénz reményében - mint ahogy az a Fidesz által az Országgyűlés elé benyújtott javaslatok esetében történik.

Az MNB megtiltotta, hogy a SAFIS EVO Inc. engedélyhez kötött tevékenységet végezzen

- A Magyar Nemzeti Bank jogosulatlan befektetési alapkezelési tevékenység gyanúja miatt folytat vizsgálatot a SAFIS EVO Inc.-nél, és azonnali hatállyal megtiltotta, hogy a cég jegybanki engedélyhez kötött tevékenységet végezzen.

MSZP: az Orbán-rendszer meghátrált

Az európai Magyarország győzelmének és az Orbán-rendszer meghátrálásának tartja a szocialista Ujhelyi István a magyar kormány és az Európai Bizottság közötti, az uniós források lehívása érdekében kötött megállapodást.

Mártha Imre a Vodafone-vásárlásról: Ez így használhatatlan, az tuti

Erőseket mondott Mártha Imre, egykori MVM-vezér, jelenleg a főváros egyesített közműcégének vezetője a Partizánnak adott tegnap esti interjújában a rezsicsökkentésről, Paks II. esélyeiről és a Vodafone megvételéről.

Nem kevesebbet állított, minthogy a rezsicsökkentést az új, orosz gázszerződés ütötte agyon .Ezt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kötötte tavaly, és Orbán Viktor miniszterelnök felső fokon beszélt róla. Korábban, még a Mol által kötött szerződésben az olajéhoz volt rögzítve a gázár. A gázszerződések részletei üzleti titoknak számítanak, de az oknyomozó cikkekből, a külkereskedelmi adatokból az derül ki, hogy a mértékadó holland gáztőzsde, a TTF ára, plusz 8 százalék a Magyarország által fizetendő ár – utalt Mártha Imre Marnitz Istvánnak a Népszavában közölt cikkére. A TTF-hez kötött árral az a baj Mártha szerint, hogy a szállító – mint láthatjuk – egyoldalúan tudja mozgatni az árat, akár 100-szorosára is emelheti.

Az olaj viszont globális termék, a piac megérzi természetesen, ha valamelyik szereplő csökkenti a kitermelését, de akkor mások emelik a kitermelést, így nem emelkedik az égig az ár. Sokkal jobban jártunk volna, ha marad az olajhoz kötött ár – mondta a vezérigazgató

Az EU a kényszermunkával előállított termékek uniós piacon való betiltását javasolja

- Az Európai Bizottság javaslatot tett szerdán arra, hogy az Európai Unió piacain tiltsák be a kényszermunkával előállított termékeket.

LMP: nem szabad átadni a víziközmű vagyont az államnak

- Az önkormányzatoknak ellen kell állniuk, nem szabad átadni a vízközmű-vagyont az államnak - jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke. Keresztes László Lóránt szerint ugyanis a kormány arra készül, hogy kiszervezi az ágazatot.

NAV: szeptember végéig nyilatkozniuk kell a régi katásoknak

- A régi katásoknak a kataalanyiság megszűnése miatt szeptember 30-ig nyilatkozniuk kell a bevételeikről, és az esetleges 40 százalékos mértékű adót is be kell vallaniuk - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-nek eljuttatott közleményében hétfőn.

EU: több mint 4,6 millió ember keresett menedéket Európában 2022 közepéig

Az év első felében több mint 4,6 millió ember keresett biztonságot Európában, közülük legkevesebb 4,2 millióan az ukrajnai háború elől menekültek az Európai Unió területére - közölte az Európai Unió Menekültügyi Ügynöksége (EUAA) pénteken.

Koronavírus - NNK: csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

- Az országos átlagot tekintve csökkenésnek indult a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján szerdán.

Online szolgáltatást indított az LMP az erdők védelmében

Online erdővédő szolgáltatást indított az LMP - közölte az ellenzéki párt frakcióvezetője vasárnapi budapesti, a párt Facebook-oldalán is közvetített sajtótájékoztatóján.