Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 2117 találatból.

Az MNB 4 millió forintra bírságolta az MKB Bankot

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 4 millió forint bírságot szabott ki az MKB Bankkal szemben az új Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP-kártya) kibocsátásának és felhasználásának szabályaira vonatkozó rendelkezések megsértése miatt, a vizsgált időszakban száz ügyfél főkártyája esetében nem, vagy a lejáratot követően késedelmesen bocsátotta rendelkezésre az új SZÉP-kártyát - közölte a jegybank szerdán.

Jobbik: cselekvési tervet a pedagógushiány enyhítésére!

Országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezte a Jobbik, hogy a parlament cselekvési terv kidolgozásával csökkentse az egyre szorítóbb pedagógushiányt. Ander Balázs, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője arról beszélt keddi budapesti sajtótájékoztatóján, hogy "hihetetlenül magas" a hazai pedagógusok átlagéletkora, a 30 évnél fiatalabbak aránya körükben alig 5, a középfokú oktatásban pedig csupán 3,5 százalék, néhány éven belül a pályakezdők duplája lesz a nyugdíjba vonulók száma.

Minden idők legjobb eredményét érte el a Debreceni Vagyonkezelő Zrt 2019-ben

Húszéves fennállásának legjobb gazdasági eredményét érte el 2019-ben a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. Az önkormányzati vállalat 2,124 milliárd forintos adózás előtti eredményt ért el, a tagvállalatok összevont, konszolidált eredménye pedig majdnem elérte a 3 milliárd forintot – jelentette be sajtótájékoztatóján Barcsa Lajos alpolgármester és Kocsik-Marossy Virág, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt vezérigazgatója.

Csütörtöki ülésén tárgyalja a városi képviselő-testület a Debreceni Vagyonkezelő Zrt 2019. évi számviteli beszámolóját. Az előterjesztésből kiderül, hogy eddigi legsikeresebb évét zárta tavaly a holding. A Debreceni Vagyonkezelő Zrt. adózás előtti eredménye 2019. évben kimagasló, 2,124 milliárd Ft volt, melyet 287 millió Ft üzemi eredményből és a 1.837 millió Ft pénzügyi eredményből, tagvállalatok által kifizetett osztalékból ért el.

A román külügyminisztérium nem kívánta kommentálni, de elrugaszkodottnak minősítette Potápi Árpád János pénteki interjúját

A román külügyminisztérium nem kívánta kommentálni, de elrugaszkodottnak minősítette Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkárnak a Krónika napilap pénteki számában közölt megállapításait.

Koronavírus - DK: hol vannak a lélegeztetőgépek?

A Demokratikus Koalíció választ vár a kormánytól arra, hogy "miért nincsenek hadrendbe állítva" a lélegeztetőgépek.

Rákellenes liga: a daganatos betegségek 30 százaléka megelőzhető lenne rendszeres szűréssel

Rendszeres szűréssel a daganatos betegségek 30 százaléka megelőzhető lenne - hívta fel a figyelmet Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke szerdán az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: a daganatos betegségeknek vannak figyelmeztető jelei, legalább két hétig fennálló testi változások, amelyek esetén mindenképpen ajánlott szakorvoshoz fordulni. Daganatos megbetegedést jelenthet egy anyajegy színének vagy nagyságának változása, több mint 10 százalékos testsúlycsökkenés racionális magyarázat nélkül, nyelési nehézségek, köhögés, illetve csomó észlelése

NYUSZET: megkésett és kevés a visszamenőleges 1,5 százalékos nyugdíjemelés

- A Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa (NYUSZET) szerint megkésett és kevés a magas infláció miatt beígért visszamenőleges 1,5 százalékos nyugdíjemelés, ami a nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülő mintegy kétmillió-hatszázezer embernek jár.

A szervezet szombati közleményében azt írták: veszélyes következményei vannak és lesznek a kormány belső fogyasztásra épülő gazdaságpolitikájának és érzéketlenségének, annak, hogy nem számol a legalacsonyabb jövedelemmel rendelkezők, így a nyugdíjasok nagy részének egyre kritikusabb helyzetével.

A vadon élő gerinces fajok populációi átlagosan kétharmaddal zsugorodtak 1970 óta

- A vadon élő gerinces fajok populációi átlagosan kétharmaddal zsugorodtak világszerte 1970 óta, az élelmiszertermelés céljából végzett erdőirtások következtében - derült ki a Természetvédelmi Világalap (WWF) csütörtökön közzétett jelentéséből, amely arra figyelmeztet, hogy az ökoszisztémák károsítása fokozza a Covid-19-hez hasonló fertőző betegségek felbukkanásának kockázatát.

500 egészségügyist ültetnének 10 ezer szurkoló közé miközben erősödik a járvány – ez a magyar védekezés

Az MLSZ a kormányra rálicitálva növeli a budapesti Szuperkupa-döntő veszélyességét. Amikor másról sem hallani, mint hogy meg kell állítani a vírus külföldről való behurcolását, akkor találja ki a Magyar Labdarúgó Szövetség, hogy 500 magyar egészségügyi dolgozót meghív a meccsre és beülteti őket több ezer külföldi közé.

Elhunyt Jirí Menzel - Bán János: mentorom és barátom volt

Jirí Menzel nem csak a mentorom, hanem a barátom is volt. Egészen kivételes kvalitás, humanizmus és mély szakmai tudás jellemezte film- és színházi rendezőként, illetve színészként egyaránt - mondta Bán János színművész hétfőn az MTI-nek a 82 éves korában elhunyt alkotóra emlékezve.

Navalnij - Német külügyminiszter: sok jel utal arra, hogy az orosz állam áll a mérgezés hátterében

Sok jel utal arra, hogy az orosz állam áll az Alekszej Navalnij ellen Novicsok harci idegméreggel elkövetett támadás mögött - mondta a német külügyminiszter egy vasárnapi lapinterjúban.

Heiko Maas a Bild am Sonntag című német lapban közölt interjúban kiemelte, hogy ha az orosz kormánynak nincs köze az orosz ellenzék vezető alakjaként számon tartott politikus megmérgezéséhez, akkor ezt a saját érdekében igazolnia kell tényekkel. Ha viszont tovább folytatja a "ködösítést", akkor csak arra lehet gondolni, hogy "van valami rejtegetni valója".

A német diplomácia vezetője aláhúzta: "az ultimátumok nem segítenek senkinek, de ha az orosz fél a következő napokban nem mozdítja előre az ügy feltárását, tárgyalnunk kell partnereinkkel a válaszról".

Rámutatott, hogy Navalnij ellen nemzetközi tiltás alá vett harci idegméreggel követtek el támadást,. Ez a "brutális" és "aljas" bűncselekmény a nemzetközi Vegyifegyver-tilalmi Egyezmény súlyos megsértése, és "nem maradhat érezhető reakció nélkül" - jelentette ki Heiko Maas.

Az orosz állam, illetve kormány közreműködésére utaló jelekről azt mondta, hogy az egykori szovjet hadsereg által kifejlesztett Novicsokhoz nagyon kevesen férnek hozzá, és "ezt a mérget használták állami szervek a volt hírszerző Szergej Szkripal elleni támadáshoz".

Koronavírus - DK: tegyék ingyenessé a teszteket!

- A Demokratikus Koalíció a koronavírus-tesztek ingyenessé tételére szólítja fel a magyar államot.

A DK szóvivője pénteki, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy meg kell növelni az állami tesztkapacitást, és azokat a vizsgálatokat is az államnak kell fizetnie, amiket a társadalombiztosítással rendelkező magyar állampolgárok a magánszolgáltatóknál végeztetnek el.

Cigarettacsempész-hálózatot számoltak fel Szabolcs-Szatmár-Beregben

- Egymilliárd forint kárt okozott a költségvetésnek az a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei cigarettacsempész- és orgazdahálózat, amelyet most számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - közölte a hatóság sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.

A DK szolidaritást vállal a Színművészeti Egyetem hallgatóival és tanáraival

A Demokratikus Koalíció kiáll a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói és tanárai mellett - közölte a párt főpolgármester-helyettese kedden.

A kormány láthatóan képtelen a biztonságos iskolakezdés megszervezésére

A kormány a növekvő esetszámok ellenére holnaptól megnyitja az iskolákat, és a körülményekhez képest normális tanév kezdődik. Azt ugyanakkor a kormánynak már nem sikerült megszerveznie, hogy a tanévkezdés biztonságos is legyen. Két dolgot tettek, mind a kettő azt szolgálta, hogy kihúzzák magukat a hagyományos iskolakezdéssel járó felelősség alól.

Egyrészt kiadtak egy életszerűtlen és a legtöbb iskolában teljesíthetetlen útmutatót, másrészt közzétettek egy felhívást, amelyben a szülőkre és a tanárokra hárítotják a felelősséget. Ez a két dolog azt jelenti, hogy a kormány alkalmatlan volt a biztonságos tanévkezdés megszervezésére, ezzel pedig tökéletesen tisztában is van.

A kormánynak fontosabb az UEFA Szuperkupa-döntő, mint a saját állampolgárai

Gulyás Gergely pénteken bejelentette, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés miatt a kormány szeptember 1-től lezárja az ország határait, így külföldieket csak különlegesen indokolt esetben engednek be, a külföldről hazatérő magyar állampolgárokat pedig 14 napos karantén várja, amit két, itthon elvégzett negatív koronavírus-teszttel lehet kiváltani.

A baj csak az, hogy a szeptember 24-én Budapesten megrendezendő UEFA Szuperkupa-döntőre érkező több ezer szurkoló ez alól is mentesül: őket a magukkal hozott, külföldön elvégzett tesztekkel is beengedik az országba, míg a kormány elől külföldre menekült magyarokat két hétre karanténba zárnák Orbánék.

Lázár János: ellehetetlenülés fenyegeti a Magyar Tenisz Szövetséget

Lázár János elnök szerint ellehetetlenülés fenyegeti a Magyar Tenisz Szövetséget (MTSZ), miután szerdán az A-Z Tenisz Produkció Kft. kezdeményezésére végrehajtók leemeltek az MTSZ négy folyószámlájáról több mint 500 millió forintot.

Fővárosi Közgyűlés - MSZP: újabb kormányzati sarcot kell átvezetni a főváros könyvein

Az MSZP szerint a Fővárosi Közgyűlésnek újabb 12 milliárd forintos kormányzati elvonást kell átvezetnie a könyvein, miután a kormány "szolidaritási sarc" címén már összesen 22 milliárd forintot vett el a várostól - mondta a szocialisták budapesti frakcióvezetője a közgyűlés csütörtöki ülése előtt tartott sajtótájékoztatón.

Horváth Csaba úgy fogalmazott, a mai nap Budapest fekete napja lesz, jövőre azonban még magasabb, 40 milliárd forintos lehet a kormányzati elvonás mértéke, ami több, mint a teljes éves útfelújítási keretösszeg ötszöröse.

Kiemelte, jövőre emiatt nagyon sok beruházás fog elmaradni és megtorpanhat a BKV járműparkjának megújítási folyamata is. "Ez egyfajta bosszú" a kormány részéről a tavaly őszi önkormányzati választás után - mondta az MSZP fővárosi frakcióvezetője.

Hangsúlyozta, miközben a kormány terveiben sok mindenre van pénz Budapesten, például vadászati kiállításra 50 milliárd forint, addig az önkormányzatokat el kívánják lehetetleníteni.

- Szakszervezet: sürgős ügyet a sztrájk előtt vagy után lehet intézni az önkormányzati hivatalokban

Kampányt indított az önkormányzati dolgozók sztrájkját szervező szakszervezet. Felhívják az emberek figyelmét: akinek sürgős elintéznivalója van az önkormányzati hivatalokban, az a szeptember eleji sztrájk előtt tegye meg vagy időzítse a sztrájk utáni napokra.

Boros Péterné, a sztrájkot szervező Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke szerdai sajtótájékoztatóján, a III. kerületi önkormányzat ügyfélszolgálati irodája előtt elmondta: az elmúlt hónapok kormányzati döntései ellehetetlenítették az önkormányzatok gazdálkodását és ezzel veszélybe sodorták több ezer önkormányzati dolgozó munkáját, biztos megélhetését, ezért szerveznek sztrájkot szeptember 2-4. között. A sztrájk fő követelése a tisztességes illetmény és életpálya a lakosság és a köz szolgálatában végzett munkáért.

A Demokratikus koalíció közleménye

Alig néhány hónapja, hogy az Orbán kormány a Covid-járvány első hullámának leple alatt, az önkormányzatokra brutális terheket vetett ki. Többek között elvonta a gépjárműadó maradék, eddig az önkormányzatoknál maradó 40%-át, eltörölte a helyi iparűzési adó úgynevezett feltöltési kötelezettségét, de százmilliós nagyságrendben okozott bevételkiesést Debrecen számára például a veszélyhelyzet idejére törvényileg bevezetett ingyenes parkolásból kieső parkolási díj is.