Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1767 találatból.

Horgászszövetségi elnök: kiváló a magyar hal minősége

Kiváló a Magyarországon termelt, kifogható és elfogyasztható halak minősége a sajtóban sugalmazott álláspontoktól eltérően - közölte Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) elnöke pénteken az MTI-vel.

A fideszes országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy a sajtóban több cikk címe tévesen azt sugallta, hogy Magyarország természetes vizeinek minősége nem megfelelő, és az ott nevelt halak húsa növényvédő szereket és gyógyszermaradványokat tartalmaz.

Bonnban nyílik tárlat a Szépművészeti Múzeum és a Nemzeti Galéria műveiből

- Az egyik legrangosabb németországi kiállítóhelyen, a bonni Bundeskunsthalle épületében 2019. január 27-ig látogatható a Malerfürsten (Festőfejedelmek) című kiállítás, amelyre tizennégy mű érkezett a Szépművészeti Múzeum-Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményeiből.

Több ügyvédet is előállítottak egy kiterjedt ingatlancsalási ügyben

Tíz embert - köztük négy ügyvédet - állítottak elő egy kiterjedt ingatlancsalási ügyben tartott akció során; a gyanúsítottak idős, vagy szellemileg leépült embereket tévesztettek meg - közölte a Fővárosi Főügyészség főügyésze szerdán.

Hasogdzsi-ügy - NYT: újabb nyom köti össze a szaúdi trónörököst a gyilkossággal

Szakértői értékelések szerint újabb nyom köti össze Mohammed bin Szalmán szaúd-arábiai trónörököst Dzsamál Hasogdzsi szaúdi újságíró meggyilkolásával - írta a The New York Times (NYT) című amerikai napilap helyi idő szerint hétfőn.

DK: az OLAF vizsgálja ki az uniós támogatást, amit Kósa Lajos édesanyjának cége nyert!

A Demokratikus Koalíció (DK) az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálatát kéri annak az uniós támogatásnak az ügyében, amit a fideszes Kósa Lajos édesanyjának résztulajdonában álló cég nyert el.

Tény: az elnyomó hatalom először megalázta, majd törvényellenesen elvette a rokkantnyugdíjakat

A mai napon bebizonyosodott, amit már régóta mondtunk, hogy az elnyomó hatalom aljas eszközökkel vette el a rászorulóktól az állami ellátásukat azért, hogy több pénzre tegyen szert és kozmetikázza a statisztikákat.

Az illetékes EP-bizottság elnöke meglepőnek nevezte az Elios-ügyben a nyomozás megszüntetését

- Meglepő, hogy bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást az Elios Innovatív Zrt. ügyében Magyarországon, mivel az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentése "meggyőző bizonyítékokat" tartalmazott a szabálytalanságokra - közölte az Európai Parlament költségvetési ellenőrzési bizottságának (CONT) elnöke szerdán.

A DK büntető tényállássá tenné a kormányzati álhírterjesztést

- A Demokratikus Koalíció (DK) azt javasolja, hogy a büntető törvénykönyv módosításával tegyék büntethetővé a "közpénzből folytatott kormányzati álhírterjesztést".

A DK frakciószóvivője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján egy, az oxfordi egyetemen végzett kutatásra hivatkozva azt mondta, hogy a kabinet 2010 óta tudatosan terjeszt hazugságokat, ellenzéki politikusokat lejárató álhíreket és félelmet keltő, hamis videókat. Gréczy Zsolt hozzátette, a kormány kitervelten félemlíti meg a magyarokat, hogy elhitesse, az ország védelemre szorul, amit csak a fideszes politikusok tudnak garantálni.

Kettős állampolgársági vita - DK: a kiutasított konzul számoljon be, hány kárpátaljai magyar van veszélyben!

- A Demokratikus Koalíció (DK) kezdeményezi, hogy az Ukrajnából kiutasított beregszászi magyar konzul a parlament honvédelmi és rendészeti bizottsága előtt számoljon be arról, hány Kárpátalján élő magyar állampolgárt fenyeget veszély.

Vadai Ágnes, a bizottság DK-s alelnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a Mirotrovec elnevezésű szélsőséges ukrán honlap több száz, magyar állampolgárságot felvett ember adatait hozta nyilvánosságra, akiket hazaárulónak tart és deportálna.

Ötvenmilliós kokainfogás Budapesten

Jelentős - több mint ötvenmillió forintot érő - mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomoznak egy bolgár, egy szerb és egy magyar férfi ellen - közölte honlapján a rendőrség szerda reggel.

DK: Magyarok százait ölték meg a kórházi fertőzések a kormány miatt

Az ÁNTSZ honlapjáról derült ki, hogy tavaly több, mint 15 ezren betegedtek meg kórházi fertőzések miatt, 440-en pedig bele is haltak. Hiába veri az asztalt hosszú évek óta az ellenzék, a civilek és a szakma, a kormány semmit sem tett az elkerülhető halálesetek megakadályozásáért.

Ha egy kormánynak nem elég egyetlen olyan hír, hogy többen halnak meg kórházi fertőzésben, mint autóbalesetben ahhoz, hogy növelje a kórházak higiéniára fordított forrásait, akkor közvetlen felelősévé válik az ilyen haláleseteknek.

DK: Ausztriában a magyar lett a “migráns" - Bekérettük már az osztrák nagykövetet a magyarok családi pótlékának csökkentése miatt?

Az osztrák kormány csökkentette az Ausztriában élő magyarok családi pótlékát. Orbán Viktor szövetségesei ráadásul muszlim embereket raktak az intézkedésről szóló új kampányuk plakátjaira, pedig nyilvánvaló, hogy az leginkább az ott élő magyarokat sújtja.

A Demokratikus Koalíció választ vár a kormánytól: bekérettük már az osztrák nagykövetet az Ausztriában élő magyarok családi pótlékának csökkentése miatt? És amiatt, hogy az osztrák kormány az ott élő magyarokat tekinti "migránsnak"?

DK: A kormány elüldözte a legjobb hazai egyetemet, a CEU-t

A CEU mai sajtótájékoztatója szerint a nemzetközi összevetésekben messze legjobb hazai egyetem a következő tanévtől elhagyja Magyarországot, ha a kormány nem adja meg egy hónapon belül a teljeskörű működéséhez szükséges engedélyeket. Pedig a CEU minden olyan feltételt is teljesített, amelyeket a kormány kifejezetten csak arra talált ki, hogy megnehezítse velük az egyetem működését.

DK: Nem leszünk biodíszlet Pintér álegyeztetésén

Hétpárti egyeztetésre hívta Pintér Sándor a parlamenti frakciókat egyes belügyi tárgyú törvények módosításával kapcsolatban.

A Demokratikus Koalíció nem vesz részt a Pintér Sándor által kezdeményezett egyeztetésen. A belügyminiszter már benyújtotta a módosító javaslatait, ezért értelmetlen lenne utólag egyeztetni ezekről

Orbán Viktor: Európa a nemzetek hazája

Európa nagyságát, erejét és dicsőségét az egymással egyszerre versenyző és együttműködő nemzetállamok adták - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti Terror Háza Múzeumnál mondott beszédében az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján.

Ujhelyi: novemberben újra indul az ingyenes InterRail-program

- Novembertől tizenkétezer európai fiatal számára nyílik meg az a lehetőség, hogy az Európai Unió ingyenes InterRail bérletprogramjában körbeutazza Európát - közölte Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében szerdán.

A Magyar Bírói Egyesület közleménye

A Magyar Bírói Egyesület választmányi tagjainak 2018. október 14-i ülése állást foglalt az Országos Bírói Tanács póttagjainak választási eljárásával, illetve az elnöki értekezlet nyilatkozatával kapcsolatban.

Az Országos Bírói Tanács 2018. október 9-i póttagválasztó küldöttértekezlete nem választott póttagokat, így nem tett eleget a bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló 2011. évi CLXI. törvényben foglalt kötelezettségének. A közzétett küldöttértekezleti jegyzőkönyvből és a csatolt küldötti nyilatkozatokból számos eljárási szabály megsértésére lehet következtetni. Annak érdekében, hogy a póttagok választása törvényesen megtörténjen, a póttagválasztó küldöttértekezletet haladéktalanul ismételten össze kell hívni, és az erre vonatkozó szabályok maradéktalan megtartásával kell lebonyolítani.

Szijjártó: hazugság, hogy az ukrán államnak nincs köze a kettős állampolgárokat listázó honlaphoz

Hazugság, hogy az ukrán államnak nincs köze a feltételezett ukrán-magyar kettős állampolgárokat listázó honlaphoz - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában csütörtökön.

Szijjártó Pétert a Mirotrovec elnevezésű szélsőséges ukrán honlap listájával kapcsolatban kérdezték, amelyen már háromszáz olyan kárpátaljai magyar állami vagy önkormányzati tisztviselő adatai szerepelnek, akikről azt állítják, hogy kettős állampolgárok.

A külügyi tárca bekérette az ukrán nagykövetet

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) bekérette az ukrán nagykövetet, miután "minőségileg új szintre lépett Ukrajna magyarellenes politikája" - közölte a tárca parlamenti államtitkára szerdán Budapesten újságírókkal.

Megölte feleségét egy férfi Szentpéterszegen

Megkéselte feleségét egy szentpéterszegi férfi hétfőn saját házukban, az asszony a helyszínen belehalt sérüléseibe - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrségi honlapon.