Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1485 találatból.

LMP: ez a béremelés nem fogja megállítani az orvoselvándorlást

Az LMP szerint a kormány egészségügyi béremelése nem fogja megállítani az orvosok elvándorlását, mert az intézkedés megkésett.

Ábrahám Júlia, az LMP egészségügyi szakszóvivője szerdai sajtótájékoztatója után az MTI-nek az mondta, hogy idén is folytatódott a kivándorlási tendencia, mintegy kilencszáz orvos és hétszáz egészségügyi szakdolgozó hagyta el az országot, az elvándorlók kétharmada 35 éven aluli volt. Ez azért is probléma a politikus szerint, mert az orvostársadalom gyorsuló ütemben öregszik.

Elmondta még, hogy az egészségügyi béremelés megkésett és koncepciótlan is volt, akadtak, akik rosszabbul jártak, és sokan semmit vagy nagyon keveset kaptak a béremelésből. A Fidesz most is azoknak adott többet, akik eleve többet kerestek - tette hozzá.

MSZP: a kormány 1,6 milliárdot vett vissza a gyerekétkeztetésből

- A kormány 1,6 milliárd forintot lopott el "a rászoruló gyerekek tányérjáról", amikor december közepén úgy döntöttek, a gyermekétkeztetésre szánt maradványt inkább "csókos önkormányzatok" támogatására, stadionépítésre költik - mondta Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: "az urizáló fideszes elit" 2014-ben "undorító hagyományt teremtett", amikor az ünnepek előtt a maradványok szétosztásakor a gyermekétkeztetésre szánt összegből 2,6 milliárd forintot vettek vissza. 2015-ben 3,7 milliárd forintot, idén december 22-én pedig 1,6 milliárd forintot "loptak el" megint az éhező, rászoruló gyerekektől - mondta.

Előrejelzés 2016-2017-re

A magyar gazdaság lényegében a szeptemberben jelzett pályán halad. Az EU-támogatások apálya miatt a 2016. évi GDP-növekedés 2%-ra, a régióban az egyik legalacsonyabbra lassul. Majd dinamikája 2017-ben, az EU-transzferek kezdődő dagálya és a gyorsuló fogyasztás-bővülés hatására 3% környékére emelkedik.

A 2017. évi jelentős béremelkedés következtében a fogyasztás a korábban gondoltnál 1 százalékponttal gyorsabban, 5%-kal emelkedik. Ugyancsak élénkül a 2017-re várt infláció is, 1,5%-ról 2%-ra. Ugyanakkor az államháztartás 2016. évi helyzete – részben egyszeri bevételek miatt – lényegesen kedvezőbb a korábban gondoltnál. Mivel az alacsony bérre alapozott növekedés kifulladásának, a versenyképesség romlásának, az EU forrásoktól való túlzott függésnek a kormányzati felismerése nem kapcsolódik össze a magyar modell felülvizsgálatával, valódi fordulat helyett csak átmeneti javulásra, az EU-források folytatódó felélésére és a régiótól való további leszakadásra számíthatunk.

Emmi: a kormány átvállalja az ORÖ adósságának jelentős részét

A kormány 1,3 milliárd forint erejéig átvállalja az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) adósságát az önkormányzat működőképességének fenntartása érdekében - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön az MTI-vel.

Gyurcsány: kiéleződik a politikai versengés 2017-ben

Kiéleződő politikai versengésre számít 2017-ben Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, aki szerint a Fidesz "totális politikai háborút kezd Magyarország ellen", míg az ellenzék az év első felében megteremti a kormánypárttal szembeni közös fellépés politikai, szervezeti és személyi kereteit.

Az ellenzéki párt vezetője szerdán Budapesten tartott évértékelő sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, 2016 Magyarországnak a reménytelenség éve volt, a Fidesznek pedig "az elvesztett népszavazás" és az elbukott alkotmánymódosítás adott "dupla pofont".

DK: a nyugdíjasok készpénzben már hetek óta megkaphatták volna a tízezer forintot

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a nyugdíjasok készpénzben már hetekkel korábban megkaphatták volna az év végi tízezer forintos segítséget, ha a kormány azt nem Erzsébet-utalványban adná nekik.

Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője hétfőn az MTI-vel közölte, a kormány döntése miatt egészen biztos, hogy nyugdíjasok százezrei idén már nem kapják meg a tízezer forintos utalványaikat, pedig az karácsony előtt jelentett volna nekik igazán nagy segítséget.

GF Faktor: erőteljesen bővül a faktoringpiac

Egyre jelentősebb a magyarországi faktoringpiac, az év első kilenc hónapjában éves szinten 40 százalékkal 1205 milliárd forintra nőtt a faktorált forgalom Magyarországon, a GF Faktor vezérigazgatója szerint leginkább a kis- és középvállalkozások (kkv-k) veszik igénybe a faktoringot.

Baltay Zsombor, a német tulajdonosi hátterű Grenke-csoporthoz tartozó GF Faktor vezérigazgatója arról tájékoztatta az MTI-t, hogy tapasztalataik szerint a vállalkozások egyre nagyobb arányban adnak be számlákat faktoring finanszírozásra.

Közleményében kiemelte: a faktoring segítségével a vállalkozások rugalmasabban kezelhetik a pénzügyeiket. A faktorálás vagy faktoring követelésvásárlást jelent, amelynek során egy vállalkozás a még ki nem egyenlített, de a jövőben befolyó számlakövetelését eladja egy pénzügyi szolgáltatónak, aki ezt az összeget előre kifizeti a cégnek. Ezáltal a vállalkozások az eladott termékeik vagy szolgáltatásaik értékéhez lényegében azonnal hozzájutnak, a faktoring konstrukciók így sokkal rugalmasabbá, tervezhetőbbé teszik egy-egy vállalkozás pénzügyeit, és ez nagyban javíthatja a likviditásukat.

A GF Faktor vezérigazgatója szerint leginkább a kereskedelemben, valamint a termelő és szolgáltató ágazatban érdekelt vállalkozások használják ki a faktoringban rejlő lehetőségeket. Baltay Zsombor szerint a jövőt a faktoring finanszírozás egyszerű és átlátható digitális platformokra átterelése jelenti, amit a Grenke leánycége stratégiai jelentőségűnek tart.

Mindenki védje adatait.

A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány felhívja minden magyar állampolgár figyelmét a személyes és banki adataik védelmének és biztonságos kezelésének fontosságára.

A személyes adatokkal való visszaélés, valamint a személyazonosság-ellopása fokozódó jelenség a kibertérben. Különösen fontos, hogy a nem várt vagy kért telefonbeszélgetésben ne adjuk ki személyes adatainkat még személyazonosítás, adat egyeztetés céljából sem.

KSH: 8,5 százalékkal nőtt a mezőgazdaság termelése 2016-ban

Ebben az évben 8,5 százalékkal nőtt a mezőgazdaság kibocsátása, és az árak 2,9 százalékos átlagos csökkenése következtében 5,3 százalékkal nagyobb értéket állított elő az ágazat, mint 2015-ben - jelentette pénteken első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A növénytermesztésben változatlan áron számolva 12,6, az állattenyésztésben 3,1 százalékkal nőtt termelés.

Médiatanács: 104,6 milliós támogatás helyi és körzeti tévéknek műsorgyártásra

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa összesen 104,6 millió forint támogatást szavazott meg helyi és körzeti televízióknak a műsorgyártását finanszírozó pályázat legújabb fordulójában - közölte az MTI-vel hétfőn az NMHH.

A tájékoztatás szerint hír-, közéleti és kulturális magazinműsorok számára ítélt meg támogatást a testület a Magyar Média Mecenatúra program keretében futó műsortámogatási pályázatának harmadik fordulójában.

DK: lenne forrás arra, hogy többet kapjanak a nyugdíjasok

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint többet kaphatnának a magyar nyugdíjasok, ha a kormány felmondaná azt az egyezményt, amely alapján ukrán és orosz nyugdíjasok kaphatnak magyar közpénzt, és az így megtakarított összeget a magyar nyugdíjasokra fordítaná - mondta Varju László, a párt alelnöke szombati sajtótájékoztatóján, Újpesten.

Hozzátette, a DK felszólítja a kormányt, hogy azonnal mondja fel a még a Kádár-rendszerben létrejött területi egyezményt az Orosz Föderációval és Ukrajnával. Az 1963. évi törvény értelmében az érintett országok állampolgárai, akik a másik ország területén tartózkodnak a munkajogi rendelkezések, szociális ellátás és a társadalombiztosítási szolgáltatások tekintetében a saját állampolgárokkal teljesen azonos elbánásban részesülnek.

Még egy évig lehet fizetni a régi húszezresekkel

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) egy évvel, 2017. december 31-ig meghosszabbítja a 2015 előtt kibocsátott 20 ezer forintosok bevonásának határnapját, így a régi címletekkel további egy évig, azaz jövő év végéig lehet fizetni - közölte a jegybank az MTI-vel.

DK: nagyobb emelés járna a nyugdíjasoknak

A közfelháborodást érzékelve Orbán Viktor bejelentette, hogy nem 0,9 százalékkal, hanem 1,6 százalékkal emelik jövőre a nyugdíjakat. A Demokratikus Koalíció szerint ez az emelés méltánytalanul alacsony, hiszen nem követi a valós inflációt, amelyet a jegybank szándékosan alacsonyabbra mér a valóságos adatnál. Ha csak a jövőre várt pénzromlással azonos arányú lenne a nyugdíjemelés, akkor is jóval 2 százalék fölött kellene kapni az idős embereknek.

Navracsics: az EU alapvető érdeke együttműködni Törökországgal

Az Európai Unió (EU) alapvető érdeke, hogy megmaradjon az együttműködés Törökországgal, ugyanakkor a török együttműködési készség gyengülni látszik - mondta Navracsics Tibor, az Európai Bizottság (EB) oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportügyért felelős tagja az Országgyűlés európai ügyek bizottságának hétfői ülésén.

Madárinfluenza: néhány hét alatt 400 ezer állatot kellett megsemmisíteni

Néhány hét alatt mintegy 400 ezer állatot kellett megsemmisíteni a madárinfluenza miatt - mondta Süth Miklós állatorvos vasárnap reggel az M1 aktuális csatornán.Az egykori országos főállatorvos szerint a betegségnek komoly gazdasági következményei vannak, hiszen máshogy nem tudják kezelni, mint a fertőzött állatállomány megsemmisítésével.

A tünetek között szerepel az idegrendszeri abnormalitás, a szárnyasok szédelegnek, koordinációs problémáik vannak, az orr- és szemfolyás és a borzolt toll.

Az LMP újra benyújtja az Isztambuli Egyezményt -

Ma van a nők elleni erőszak megszüntetésének napja, ezért újra fel kell hívni a figyelmet arra, hogy a magyar kormány évek óta nem hajlandó ratifikálni a családon belüli erőszak elleni hatékony fellépést elősegítő Isztambuli egyezményt, miközben a hazai helyzet kifejezetten aggasztó: Magyarországon átlagosan hetente szed halálos áldozatot a családon belüli és nők elleni erőszak, és több százezer azoknak a nőknek száma, akik erőszakos kapcsolatban élnek.

A Belügyminisztérium legutóbbi, LMP kérésére közölt adatai szerint egy év alatt, 2014-ről 2015-re másfélszeresére nőtt a nők elleni szexuális erőszak eseteinek a száma. Az adatok egyértelművé teszik, hogy nem lehet mentsége a kormánynak arra, hogy nem támogatja a nők elleni és családon belüli erőszak elleni küzdelmet átfogóan kezelő egyezmény végrehajtását.

Márpedig a mentegetőzésük addig fajult, hogy azt mondták, nem egyezményre van szüksége az áldozatoknak, hanem segítségre – csakhogy az Isztambuli Egyezmény ratifikálásával pont ez történne meg

Bérmegállapodás - LMP: nem lehet sikerről beszélni a minimálbér emelése kapcsán

Az LMP szerint nem lehet sikerről beszélni a minimálbér emelésével összefüggésben.

Hadházy Ákos, az ellenzéki párt társelnöke csütörtökön sajtótájékoztatón felidézte, hogy Orbán Viktor elképesztő sikerként értékelte a minimálbér 15 százalékos emelését.

Az LMP ugyanakkor nem gondolja azt, hogy siker az a bérmegállapodás, amellyel 3-4 év alatt elvileg eléri Magyarország Szlovákia és Románia bérszínvonalát - közölte. Szerinte a miniszterelnök akkor járna el helyesen, ha erről a témáról inkább nem beszélne, mert olyan ez mint a szocializmusban, ott is sokat lehetett hallani, hogy mennyire jól élünk, de nagyon sok ember mégsem hitte el.

Volner: a kormány az olcsó munkaerőben hisz

Volner János, a Jobbik frakcióvezetője szerint Orbán Viktor és kormánya az olcsó és kiszolgáltatott munkaerőben hisz.

Az ellenzéki politikus vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: sürgősen szükség van jelentős béremelésre Magyarországon, és ennek a gazdaságon belül meg is van a fedezete.

Azt mondta: más kelet-európai országokhoz képest Magyarországon emelkedtek a legkevésbé a bérek az elmúlt hat évben. A legfejlettebb nyugat-európai országok munkavállalói pedig hat-hétszer többet keresnek jelenleg, mint a magyar dolgozók - tette hozzá.

Új diplomataálláshelyek létesítéséről döntött a kormány

- A Brexittel kapcsolatos diplomáciai feladatok, valamint a migrációs és menekültügyi szakpolitikai feladatok ellátására új diplomataálláshelyek létesítéséről döntött a kormány. Az erről szóló határozatok a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelentek meg.

Ónodi-Szűcs: negyvenötmilliárdot kapnak a kórházak adósságrendezésre

Negyvenötmilliárd forintot kapnak a kórházak adósságrendezésre - jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár csütörtökön Budapesten.

Ónodi-Szűcs Zoltán elmondta: a kormány döntése értelmében a 45 milliárdot a harminc napon túli beszállítói tartozások rendezésére fordíthatják az intézmények, további 15 milliárd forintra pedig a működés hatékonyságát növelő programokkal pályázhatnak.

Az államtitkár közölte azt is, hogy további 10 milliárd forinttal emelik a gyógyító-megelőző kasszát.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út 18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza.