Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 2652 találatból.

DK: az európai minimálbért a mediánbér hatvan százalékához kell igazítani

- Ha Magyarországon is bevezetik az európai minimálbért, akkor annak minimumát a mediánbér hatvan, illetve a bruttó átlagbér ötven százalékához kell igazítani, és mindig a magasabb összeget kell figyelembe venni - ismertette a Demokratikus Koalíció javaslatát az ellenzéki párt ügyvezető alelnöke kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Molnár Csaba az árnyékkormányinfó elnevezésű eseményen indítványozta, hogy egy országos minimálbér-megállapodás vagy kollektív szerződés csak felfelé térhessen el az így kiszámolt minimálbértől.

LMP: ne lehessen reklámozni, ami egészségtelen!

Budapest, 2024. január 19., péntek (MTI) - Az LMP szeretné elérni, hogy 2027. január 1-jétől ne lehessen reklámozni azt, ami egészségtelen, az ellenzéki párt ezért határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek az ultrafeldolgozott élelmiszerekről.

Az EP szerint védeni kell az uniós intézményeket, értékeket és forrásokat a magyar uniós elnökség idején

- Az Európai Parlament szerint a magyar kormány veszélyezteti az uniós értékeket, intézményeket és forrásokat, azért ezek uniós szintű védelmére van szükség az Európai Unió Tanácsának július elsején kezdődő, féléves magyar elnökségének ideje alatt - tájékoztatott az uniós parlament csütörtökön.

A DK a magyarok munkahelyeinek megvédését ígéri

- Ha a Demokratikus Koalíció alakíthat kormányt, meg fogja védeni a magyarok munkahelyeit és a magyar családok megélhetését - mondta Varga Ferenc, az ellenzéki párt politikusa szerdai online sajtótájékoztatóján.

Varga Ferenc azt mondta, hogy Makó és Gyöngyös után Salgótarjánban rúgta ki a magyar dolgozóit egy cég, hogy EU-n kívüli vendégmunkásokat vegyen fel a helyükre.

A Fidesz EP-képviselői nemmel szavaztak

Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője Facebook-bejegyzésében hívta rá fel a figyelmet, hogy a Fidesz EP-képviselői leszavazták az Európai Parlamentben azt a jelentést, mely felszólította a magyar kormányt, hogy hajtsa végre az Erasmus+ hazai eléréshez szükséges jogállamisági reformokat.

Donáth úgy fogalmaz:
"Úgy tűnik, a magyar kormánynak egyáltalán nem kellenek az Erasmus+ program pénzei. A Fidesz EP-képviselői épp most szavazták le az Európai Parlamentben azt a javaslatunkat, ami arra szólítja fel a kormányt, hogy hajtsák végre a szükséges jogállamisági reformokat a források megérkezése érdekében.

A Cseh Katalinnal és két másik Renew Europe-os képviselőtársunkkal közös módosító javaslatunk célja az volt, hogy felhívja a kormány figyelmét: az Erasmus+ pénzeinek hazahozatalához sürgősen végre kell hajtania a Bizottság által kért reformokat. Ezt nagy többséggel, a fideszes képviselők ellenszavazata mellett fogadta el az EP.

Ferenc pápa korrupcióellenes intézkedéseket vezetett be a Vatikánban

- A szentszéki hivatalok csak meghatározott összegig dönthetnek szabadon a rendelkezésükre álló finanszírozásról - rendelte el Ferenc pápa a kedden közölt apostoli leveleiben. Új szabályokat vezettek be a Vatikán területét érintő közbeszerzési pályázatokra is.

Szembesítés a Karmelitánál: a kormány új migránspolitikája tévút

A Karmelitánál emlékeztették a Jobbik-Konzervatívok politikusai Orbánt és kormányát: tévúton járnak. Tisztán látszik ugyanis, hogy szembementek korábbi politikájukkal, és zöld lámpát adtak a bevándorlásnak.

Krónika: nagyon megnehezíti az egyházi ingatlanok visszaszolgáltatását a román legfelsőbb bíróság új rendelkezése

- Nagyon megnehezíti az erdélyi magyar történelmi egyházak ingatlanjainak visszaszolgáltatását a román legfelsőbb bíróság egy új jogegységi határozata - írta csütörtökön a Krónika erdélyi közéleti portál.

DK: csak az árnyékkormány állíthatja meg a gazdaság további hanyatlását

- A Demokratikus Koalíció (DK) szerint csak a Dobrev Klára EP-képviselő vezette árnyékkormány szociáldemokrata fordulata állíthatja meg a magyar gazdaság további hanyatlását a kormányváltás után - ismertette a párt álláspontját a DK szóvivője szerdai online sajtótájékoztatóján.

LMP: a kormány tartozik a budapestieknek

A központi költségvetés feladata lenne finanszírozni a közösségi közlekedést, a kormány azonban évi 150 milliárd forintot vesz el a budapestiektől - mondta hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese.

2023 legnagyobb pofonát a magyarországi egyházak és a kormány egyházpolitikája kapták

2023 legnagyobb pofonját a magyarországi egyházak és a kormány egyházpolitikája kapták: A nép 40%-a megtagadta a népszámláláson, hogy megvallja az államnak a vallását, és 16% felvállalta, hogy vallástalan. Ők együtt a társadalom 56%-át képviselve egyértelművé tették, hogy a kormány vallás párti és a bevett egyházakat kiemelten finanszírozó politikájának nincsen társadalmi legitimációja. A keresztény egyházhoz tartozásukat felvállalók 43%-nyi kisebbségbe kerültek.

A pedagógusbérek emelését szorgalmazza az LMP

A pedagógusok és a munkájukat segítő szakemberek bérének emelését szorgalmazza az LMP.

Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szerdán sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a pedagógusbér-emelés kizárólag a kormány akaratán és döntésén múlik.

A Demokratikus Koalíció közleménye:Hűtlen kezelés és hivatali visszaélés bűncselekményi gyanúja miatt teszünk feljelentést

Az ukrán Korrupciómegelőzési Ügynökség szerint az Orbán-kormány közel 350 millió forintnyi ukrán hrivnyát adhatott a hazaárulással és terrorista szervezetek támogatásával vádolt Petro Porosenko volt ukrán elnöknek.

A nemzeti szuverenitásról papoló Orbán-rendszer tehát magyar közpénzekből mutatja be, hogy hogyan lehet semmibe venni egy háborúban álló szomszédos ország szuverenitását a háborús agresszor embereinek támogatásával.

Élet és halál!

A 24 kórházigazgató és más egészségügyi szakemberek – köztük az OKFŐ vezetőjének - kirúgása tovább fogja súlyosbítani az egészségügyi rendszer katasztrófáját.

Az igazgatók kirúgása mögött egyértelműen hatalmi érdekek húzódnak meg. Egy ilyen rendszernek most olyan emberekre van szüksége, akik nem szólalnak fel és cinkosok lehetnek a statisztikák manipulálásában.

Árnyékkormány: Nem akarunk atomkatasztrófát, azonnal állítsák le Paks II építését!

Súlyos problémákat titkolhatott el a Roszatom az egyik belorusz reaktorában, amely akár a mag leolvadását is okozhatta volna. A tervek szerint ugyanez a típus érkezne Paks II-re is.

Kálmán Olga: Ez volt a tíz legnagyobb orbáni megszorítás 2023-ban

Hamarosan itt az év vége, de sajnos nincs mit ünnepelnünk: 2023 az orbáni megszorítások éve volt. Miközben a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány kidolgozta a szociáldemokrata fordulat programját, amely megszorítások helyett európai fizetéseket és nyugdíjakat, erős állami egészségügyet és oktatást kínál a magyaroknak, Orbán Viktor kormányának megszorításai egymás után sújtottak le az emberekre. Adóemelések, áremelések, rezsiemelések, pénzelvonások, bezárt közszolgáltatások követték egymást. Ezek közül mutatjuk be a 10 legnagyobb 2023-as megszorítást:

- Az év legnagyobb megszorítása az orbáni infláció volt, amely Európa legnagyobb áremeléseit hozta el.

- Súlyos rezsiemelést jelentett a 400 százalékos extraprofit, amit az Orbán-kormány keresett a földgáz árán. A valós világpiaci ár ötszöröséért adták el a magyaroknak az oroszoktól vásárolt gázt.

Az MNB 13 millió forint bírságot szabott ki az UniCredit Bankra

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 13 millió forint bírságot szabott ki az UniCredit Bankra a folyósítási kontrollfolyamataiban és a felügyeleti adatszolgáltatásaiban feltárt hiányosságok miatt.

Az MTI-nek küldött közleményében a jegybank kiemelte: a hitelintézetet kötelezték a jogsértések megszüntetésére, az azonosított problémák nem hordoznak rendszerkockázatot, nem veszélyeztetik a bank megbízható működését.

DK: a miskolci polgármester fejezze be a Fidesszel való együttműködést!

A Demokratikus Koalíció felszólítja Veres Pál miskolci polgármestert, hogy fejezze be a Fidesszel való együttműködést, a kormány kiszolgálását és a miskolciak vagyonának kiárusítását - mondta az ellenzéki párt országgyűlési képviselője kedden online sajtótájékoztatón.

Az MSZP az állami gázszolgáltató számlázási gyakorlatának átalakítását kezdeményezi

Az állami gázszolgáltató igazságos, tisztességes és méltányos számlázási gyakorlatának kialakítását kezdeményezte az MSZP frakcióvezetője hétfőn.

Tóth Bertalan az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón elmondta, a számlázási gyakorlat átalakítása érdekében országgyűlési határozati javaslatot nyújtott be.

A legfőbb ügyészhez és a belügyminiszterhez fordul a DK a szigetszentmiklósi olajszennyezés ügyében

- A legfőbb ügyészhez és a belügyminiszterhez fordul a Demokratikus Koalíció (DK), hogy megtudja, ki a felelőse a három éve történt szigetszentmiklósi olajszennyezésnek - jelentette be vasárnapi online sajtótájékoztatóján Kocsis-Cake Olivio, a párt környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminisztere és Kocsis Éva, a DK szigetszentmiklósi polgármesterjelöltje.