Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1525 találatból.

LMP: az atomenergia veszélyes és elavult technológia

150w led corn lamp led corn bulb review cheap led corn bulbs

Az LMP szerint az atomenergia veszélyes, elavult technológia, és helyette a saját erőforrásaira kellene támaszkodnia az országnak.

Szél Bernadett, az LMP társelnök-frakcióvezetője szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján kiemelte, a párt továbbra is azt szorgalmazza, hogy tartsanak népszavazást a paksi atomerőmű bővítéséről.

A politikus felidézte, éppen hat évvel ezelőtt történt a fukushimai atomerőmű-baleset. Annak a katasztrófának kellett volna az utolsó figyelmeztetésnek lennie, hogy az atomenergia veszélyes és elavult technológia.

Újabb 60 évre garantálták az ország eladósítását

led corn bulb 100w 100w led corn lamp 150w led corn lamp

Hiába állítja Lázár János, hogy az Európai Bizottság engedélye nyomán Paks II 60 évre rendezi az ország áramellátását, a bizottsági döntés ugyanis másról szól: arról, hogy az új atomerőmű állami támogatással, a várható veszteség közpénzből történő finanszírozásával is felépíthető. Vagyis lehetséges, hogy a létesítménynek az áramellátásban is szerepe lesz, az viszont bizonyos, hogy a hitelből épülő két reaktor nem fogja tudni az áramárból visszafizetni a saját költségeit, azaz nem csak áramot, hanem újabb adósságokat is fog termelni.

Lázár János természetesen pontosan tudja, hogy mit hagyott jóvá a Bizottság: azt, hogy a piaci áramárakból soha meg nem térülő Paks II előre kalkulálható veszteségét az állami költségvetésből egyenlítsék ki. Ha lenne számszerűsíthető esély a nyereséges üzemeltetésre, akkor a támogatás szóba sem kerülne: az állami támogatás fogalma itt konkrétan veszteségfinanszírozást jelent. Ezt csak azok ünnepelhetik győzelemként, akiknek nem az energiaellátás biztonsága, hanem 4000 milliárd forint kontroll nélküli elköltése a valódi céljuk.

Szükség-helyzetek – az ombudsman a fővárosi nyilvános illemhelyek üzemeltetéséről

Az alapvető jogok biztosa szerint aggályos, hogy miközben jogosan fenyegetik szankciók azt, aki alapvető biológiai szükségleteit közterületen végzi el, a fővárosban jelenleg nem áll rendelkezésre elegendő hozzáférhető és valóban használható illemhely.

Székely László ombudsman jelentése rögzíti, hogy még az sem egyértelmű, hogy a nyilvános illemhelyek üzemeltetése pontosan mely szerv feladata, így a jogbiztonság is sérül. Kimondta azt is, hogy ellentmondó és visszás helyzetet eredményez, ha a jogrendszer olyan módon tilt meg valamit, hogy ezzel egyidejűleg nem biztosítja a jogkövetés minimális tárgyi feltételeit sem.

NAV: elkészültek az adóbevallási tervezetek

Mintegy 3,8 millió embernek készíti el adóbevallása tervezetét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - mondta a NAV adóügyi főigazgatója az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Sinkáné Csendes Ágnes kiemelte: az adózásban és adóztatásban is mérföldkőhöz érkeztek azzal, hogy a magánszemélyeknek a NAV készíti el az adóbevallás tervezetét. Az elkészült szja-bevallás tervezetéhez ügyfélkapun keresztül lehet majd hozzáférni. A webes felületet a héten a szakma tesztelte. Könyvelőknek, adótanácsadóknak, szakmai szervezeteknek, illetve cégeknek mutatták be, és pozitív volt a fogadtatása - ismertette a NAV adóügyi főigazgatója.

Paksi bővítés - Öt népszavazási kérdést nyújtott be az NVI-nek az LMP

A paksi atomerőmű bővítésének megakadályozását célzó öt népszavazási kérdést nyújtott be a Nemzeti Választási Irodának (NVI) csütörtökön az LMP.

Szél Bernadett társelnök az NVI budapesti épülete előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta: céljuk az, hogy a nép dönthessen a kérdésben, és ennek érdekében elmennek a falig, "de ha kell, annál tovább is".

Az MTI kérdésére az ellenzéki politikus közölte: meg kell változtatni az alaptörvényt, ha az nem engedi, hogy referendumot írjanak ki ebben a kérdésben. Az ország NATO- és EU-tagságáról döntő népszavazás előtt is változtattak a jogszabályokon - mondta.

Továbbra sem akarja a kormány a tanodák kiszámítható működését, leszavazta az LMP javaslatát

Az LMP sokszor felszólalt a tanodai hálózat megmentése érdekében. A tavalyi évben botrányos körülmények között zajlott a pályázati eljárás, amelyben a kormány kihagyta a régóta működő tanodákat, megfosztva őket a finanszírozástól. A pályázati rendszer kiszámíthatatlan, a kormány kénye-kedve szerint támogathatja az intézményeket. Az LMP ezért nyújtotta be a tanodák normatív finanszírozására vonatkozó javaslatát az Országgyűlésnek. Mi egy hosszú távú, kiszámítható, stabil finanszírozási rendszert képzelünk el.

Paksi bővítés - A beruházás stratégiai kérdés

Az LMP szerint stratégiai kérdés az ország által követendő energiapolitikai irány meghatározása, így a paksi bővítésről nemcsak ki lehet, hanem ki is kell írni a népszavazást.

Csárdi Antal, az ellenzéki párt fővárosi képviselője vasárnapi sajtótájékoztatója után telefonon az MTI-nek elmondta: a paksi bővítés még az olimpiai pályázatnál is sokkal súlyosabb kérdés, mivel a több ezer milliárd forint elköltésén felül ugyanekkora hitelről és az ország szuverenitásáról is szó van, a környezeti, egészségügyi kockázatokon túl.

NGM: lakóépületek energetikai korszerűsítésére lehet pályázni

Két uniós program jelent meg pénteken, a magyar lakosság számára összesen 115 milliárd forint fejlesztési forrás áll rendelkezésre kölcsön formájában a lakóépületek energetikai korszerűsítésére - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.

Olimpia 2024 - A kormány a budapesti olimpiai pályázat visszavonását javasolja

A kormány határozatot hozott arról, hogy javaslatot tesz a fővárosi önkormányzatnak, valamint a Magyar Olimpiai Bizottságnak a 2024. évi budapesti olimpia és paralimpia megrendezésére irányuló pályázat visszavonására - tájékoztatta a Miniszterelnöki Kabinetiroda szerda este az MTI-t.

Kiemelt turisztikai fejlesztési térség lett Tokaj, a Felső-Tisza és a Nyírség

A kormány kiemelt turisztikai térséggé nyilvánította a 105 településből álló Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség térséget - az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg. A fejlesztésekre tervezett uniós és hazai források összege 49 projektre eléri a 102 milliárd forintot.

A kormány elfogadta a Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térség 2017-2020-ra szóló stratégiai fejlesztési programját.

Jobbik: hozzák nyilvánosságra Ghaith Pharaon beutazási dokumentációját!

A Jobbik Ghaith Pharaon szaúdi üzletember beutazási dokumentációjának nyilvánosságra hozatalát kéri a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól (KKM).

Gyöngyösi Márton, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, a néhány hete elhunyt férfi beutazási körülményei továbbra is tisztázatlanok. Kifejtette, hogy Demeter Márta független parlamenti képviselő az iratok megtekintése után arról számolt be, hogy a tárca belső rendszerében rögzítették a kormányfővel tervezett találkozó tényét, ő maga ugyanakkor 1-2 napos eltéréssel ugyancsak betekintett a dokumentumokba és nem látott ilyen információt.

Stoltenberg: a NATO támogatása feltétel nélküli

A NATO támogatása, tagországainak közös védelme feltétel nélküli, abszolút és ez képezi a szövetség gyökerét - jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár csütörtökön Brüsszelben, a tagországok védelmi minisztereinek kétnapos tanácskozásán.

Stoltenberg véleménye szerint nem azon kell töprengeni, mi történne akkor a katonai szövetséggel, ha a tagállamok nem költenének többet a védelemre, hanem azt kell megfontolni, "hogyan lehet megcsinálni".

DK: ne vonják meg a tartós egészségkárosodást szenvedettek juttatását!

A Demokratikus Koalíció elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány meg akarja vonni a szociális juttatást azoktól, akik tartós egészségkárosodás miatt nem képesek dolgozni.

Gréczy Zsolt szóvivő hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az érintettek eddig tartós munkanélküliként havi 22 ezer 800 forintot kaptak az államtól, de a Fidesz most kiveszi őket a munkanélküliek köréből egyrészt "statisztikahamisítás", másrészt "megszorítás" céljából.

Kósa: komoly politikai küzdelem várható az Országgyűlésben

Komoly politikai küzdelmek, nagy viták várhatóak az Országgyűlés tavaszi ülésszakán, miközben felerősödik a politikai vita Magyarország és Brüsszel között is - mondta a Fidesz parlamenti frakcióvezetője vasárnap sajtótájékoztatón Debrecenben.

Kósa Lajos felsorolása szerint az egyik ilyen terület az adópolitika lesz: Magyarország kormánya ugyanis az adócsökkentési politikában hisz, miközben számos tagállam Brüsszelben az egységes adópolitikáért lobbizik, és e küzdelemben a kormánypártok nem számíthatnak a hazai ellenzék támogatására sem.

Évértékelő - Liberálisok: Orbán a valódi problémákról nem beszélt

A Magyar Liberális Párt szerint Orbán Viktor miniszterelnök "álomvilágban él", és az ország valódi problémáival nem foglalkozott évértékelő beszédében, amelyet "rendőrsorfal és barikádok árnyékában tartott meg".

Nyílt levél dr. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érseknek

Erdő Péter

bíboros, esztergom-budapesti érsek részére

Tisztelt Érsek Úr!

A napokban értesültem a sajtóból, hogy az Alföldi Róbert által rendezett a Passió XXI. című, profán, zenés passiójáték szabadtéri megrendezésére azért nem kerülhetett sor, mert az Ön nyomására azt végül nem engedélyezte a ferencvárosi önkormányzat. A mű producerének, Rosta Máriának az ötletet a több ezer hívő és nem hívő néző előtt Manchesterben megtartott passiójáték adta. A mű nem mellesleg elnyerte a helyi vallási vezetők tetszését.

Párbeszéd: Egyszerre fizetünk ezer milliárdokat az Olimpiáért és Paksért – Ez csődbe viszi az országot

Az olimpia és a paksi bővítés párhuzamosan nem finanszírozható, a két projekt együttes megvalósítása minden bizonnyal az adósságspirál újbóli beindulásával járna. A paksi bővítés finanszírozási igénye éppen 2021-től kezdődően lenne a legmagasabb, évente akár 800 milliárd forinttal, amihez hozzáadódna a célegyenesbe forduló olimpiai beruházások közel 1000 milliárdos költsége.

DK: A Gyurcsány-kormány óta 18 helyet esett Magyarország a korrupciós listán – El fog jönni a felelősségre vonás ideje

Van egy olyan mutató, amit az Orbán-kormánynak nem kell meghamisítania vagy fejjel lefelé mutogatnia ahhoz, hogy látható legyen a növekedés: ez a Korrupció Érzékelési Index, amit a Transparency International készített. Magyarország 2007-ben még a 39. helyen állt ebben az összevetésben, a Fidesz mérhetetlen lopásai mára 18 helyezéssel lejjebb, az 57-ik helyre süllyesztették hazánkat.

Elindította új járatát az easyJet Amszterdam és Budapest között

- Elindította új járatát az angol easyJet légitársaság Budapest és Amszterdam között hétfőn, az éves utasforgalom a két ország között 6 ezerrel is bővülhet évente.

Az angol diszkont légicég eddig hét járatot üzemeltetett Budapestről, az amszterdami járattal nyolcra bővül az úticélok listája. Az Airbus A320-as típuscsaládba tartozó gépekkel hetente háromszor, hétfőn, szerdán és pénteken teljesítik a járatokat, amelyek Schipolra, azaz a központi repülőtérre érkeznek és onnan indulnak.

DK: Nyilvános az OLAF-jelentés – Aki lop, annak a börtönben a helye

A kormány két hét titkolózás és ködösítés után ma végre nyilvánosságra hozta az EU Csalás Elleni Hivatalának 4-es metróval kapcsolatos jelentését. Az eddig feldolgozott adatokból az látszik, hogy a 2010 előtti és a 2010 utáni városvezetés is érintett lehet az ügyben, valamint felmerült Medgyessy Péter volt miniszterelnök felelőssége is.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza