Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1498 találatból.

Alanis Morissette menedzsere beismerte, hogy több millió dollárt lopott a popsztártól

Alanis Morissette üzleti menedzsere beismerte, hogy több mint hétmillió dollárt (kétmilliárd forintot) lopott a popsztártól és más amerikai hírességektől - közölte csütörtökön az amerikai ügyészség. Jonathan Schwartz ellen azért emeltek vádat, mivel a bizonyítékok szerint az énekes pénzét a saját számlájára utalta át. Schwartz eleinte tagadott, és azt állította, hogy a pénzt egy illegális marihuánaültetvényre fordította - számolt be róla a BBC News.

Schwartz 2009 és 2016 között kezelte Morissette pénzügyeit: ő szedte be a bevételeit, kezelte a folyószámláját és fizette be a számláit.

Oroszország meghosszabbította Snowden tartózkodási engedélyét

- Oroszország két évvel meghosszabbította Edward Snowden, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) lehallgatási programját leleplező amerikai informatikus tartózkodási engedélyét - közölte szerdán az orosz külügyi szóvivő.

Marija Zaharova szóvivő Facebook-bejegyzésében Mike Morellnek, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) volt igazgatóhelyettesének arra a kijelentésére reagált, amely szerint Oroszországnak most Snowden kiadatásával "kitűnő alkalma nyílik" arra, hogy megajándékozza Donald Trump megválasztott elnököt.

Matteo Renzi: ordító tévedést követtem el

- Ordító tévedésnek nevezte a december 4-i népszavazáshoz fűzött reményeit Matteo Renzi, a több mint egy hónapja lemondott olasz kormányfő a La Repubblica napilapban vasárnap megjelent interjúban. Ezzel egy időben az ellenzéket vezető Silvio Berlusconi is nyilatkozott.

Matteo Renzi elismerte, hogy a referendum elvesztését "égető kudarcként" élte meg. Kezdetben még a politikai visszavonulás is felmerült benne, most viszont készen áll a visszatérésre, "mivel csak a gyáva menekül a nehéz pillanatokban" - hangoztatta.

LMP: mennyibe kerül az országnak a német cégek idecsábítása?

Mennyibe kerül a magyar adófizetőknek annak a mintegy harminc német autóipari és elektronikai cégeknek a Magyarországra csábítása, amelyekről a külgazdasági és külügyminiszter beszél? - tette fel a kérdést pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján az LMP parlamenti frakcióvezetője.

Schmuck Erzsébet arra mutatott rá, hogy míg az elmúlt hat év során egy multinacionális vállalat által létrehozott munkahelyhez mintegy 25 millió forinttal járult hozzá a kormány, a hazai kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) ennek mindössze tizedét kapták ugyanezen célra.

ÁKK: befejeződik a letelepedési kötvény értékesítése

Lezárja a Letelepedési Magyar Államkötvények (LMÁK) értékesítését az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) - közölte az ÁKK csütörtökön az MTI-vel. Az ÁKK az elmúlt évben kialakult kedvező finanszírozási helyzettel indokolta az értékesítés lezárását.

A tájékoztatás szerint a kötvények vásárlására a 2017. március 31-ig benyújtott kérelmek esetében még lesz lehetőség.

Kommerszant: az orosz kibererők benne lehetnek a világ ötös élmezőnyében

Fejlettségüket tekintve az orosz kibererők - a hadsereg és a hírszerzés kiberbiztonságért felelős egységei - a világ ötös élmezőnyéhez tartozhatnak, az Egyesült Államok, Kína, Nagy-Britannia és Dél-Korea hasonló rendeltetésű alakulatai után következve - írta a Kommerszant című napilap kedden a Zecurion Analytics orosz informatikai biztonsági cég felmérésére hivatkozva.

Vádat emeltek a marcali "kalapácsos" rablók ellen

- Vádat emelt a Marcali Járási Ügyészség két férfi ellen, akik tavaly nyáron kalapáccsal próbáltak kirabolni egy ékszerboltot Marcaliban - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség az MTI-t hétfőn.

A Horváth Szilárd megyei főügyész által jegyzett közlemény szerint az ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérlete miatt emelt vádat az előzetes letartóztatásban lévő, zalahalápi illetőségű vádlottakkal szemben, és azt indítványozta a bíróságnak, hogy végrehajtandó fegyházbüntetéssel és közügyektől eltiltással sújtsa őket.

Egy szarmata és egy avar kori települést tárnak fel a régészek Kecskemét határában

Az M5-ös autópálya nyugati oldalán egy szarmata, a keleti oldalán pedig egy avar kori település maradványait találták meg a régészek Kecskemét határában. A feltárások azt mutatják, hogy jóval jelentősebb élet volt a szűkebb térségben az avar korban, mint azt a szakemberek korábban feltételezték - tájékoztatta Wilhelm Gábor ásatásvezető régész az MTI-t.

Liget Budapest - Megszüntette a bíróság a Ligetvédők ellen indított szabálysértési eljárásokat

- Megszüntette a Pesti Központi Kerületi Bíróság az eddig elbírált mintegy félszáz ügyben a Ligetvédők ellen a jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt indított szabálysértési eljárásokat - közölte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön.

A közlemény szerint a rendőrség a szabálysértési eljárásokat a tavaly nyáron a Városligetben tartott gyülekezéseken történtek miatt indította. 2016. június 28-án a Liget Projekt ellen tiltakozó aktivisták közül többen a Közlekedési Múzeum előtti szakaszon, a biztonsági szolgálat által lezárt térségben tartózkodtak, július 6-án pedig a városligeti Olof Palme sétányon, a Kertem nevű szórakozóhely elkerített bontási területén akadályozták a területen dolgozó gépjármű elhaladását.

Dr. Majtényi László közleménye az államfői jelölés elfogadásáról

Elnökjelöltség a köztársaságért

Január másodikán hozták nyilvánosságra tekintélyes magyar polgárok javaslatukat, amelyben köztársasági elnöki felkérésem mellett érvelnek. Megtisztelő bizalom. Nincsenek olyan személyes érdemek, amelyek alapján bárki önmagát alkalmasnak tarthatná erre a tisztségre.

A magyar közjogi rendszerben a jelölés nem a polgárok, hanem az országgyűlési képviselők feladata, az elnököt az Országgyűlés választja meg idén tavasszal. Tisztában vagyok az esélyekkel, de azzal is, hogy az esetleges jelöltség lehetőségeket nyit meg és különös felelősséggel jár közös ügyeink megvitatásában.

Azokat a szervezeteket és személyeket, amelyek, illetve akik pozíciójuknál fogva a jelölés ügyében döntési helyzetben vannak, arra kérem, hogy támogatásukkal akkor tiszteljenek meg, ha az alábbiakkal egyetértenek.

1. Alkotmányos hagyományainkhoz visszatérve helyre kell állítani a köztársaságot, amelyben független intézmények biztosítják a közhatalom gyakorlásának alkotmányos korlátait és alapvető jogainkat. Olyan alkotmányra van szükség, amelyet népszavazás erősít meg, kifejezi a társadalom vitában álló csoportjainak közös értékeit és békét teremt.

2. A demokratikus nyilvánosság intézményrendszerének teljes érvényesülésével és a szabad és tisztességes választásokkal biztosítani kell, hogy a választópolgároknak valódi lehetőségük legyen időről időre leváltani a kormányzati hatalom gyakorlóit.

3. A szegénység elviselhetetlen. A Magyar Köztársaságnak gondoskodnia kell arról, hogy minden tagja emberhez méltó életet élhessen.

A Cinema City nem vonul ki Magyarországról

A Cinema City nem vonul ki Magyarországról, továbbra is maximális szolgáltatást nyújt a nézőknek - hangoztatta kedden Buda Andrea marketing és PR-igazgató.

Az MTI azt követően kereste a céget, hogy az Index megírta: a MOM Park pláza elveszi az üzemeltetési jogot a Cinema Citytől, és átadja egy másik cégnek, amely még csak most jön be Magyarországra.

Buda Andrea az MTI-nek kiemelte: a MOM Park Bevásárlóközpontban, illetve a Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központban a mozik üzemeltetése a két cég közötti határozott idejű szerződés alapján történik, illetve történt, mivel a Mammutban tavaly októberben lejárt szerződést nem hosszabbították meg. A MOM-mal hónapok óta folynak a tárgyalások, és Buda Andrea hangsúlyozta, hogy azok még nem zárultak le.

LMP: a kormány nem törődik a nemzettel

Az LMP frakcióvezetője szerint a kormány nem törődik a társadalom széles rétegeivel, vagyis a magyar nemzettel. Schmuck Erzsébet hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: nem lehet életképes az a nemzet, amelyben a középosztály szűkül és tömegek nyomorodnak el.

Úgy ítélte meg: a Fidesz-KDNP-kormány a 2010-es hatalomra kerülésekor elhatározta, hogy létrehozza "saját nemzeti burzsoáziáját", a saját gazdasági elitjét, amihez jelentős jövedelmeket csoportosított át az alsóbb rétegektől a felsőhöz.

Kifejtette: az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetésével több mint 500 milliárd forintot tett a kabinet a felső tíz százalék zsebébe, míg a legrosszabbul keresőktől összesen százmilliárdot vett el, emellett a nyugdíjasokat elzárta a gazdasági növekedés hasznától, nem emelte a közszféra béreit és jelentős forrásokat vont el az oktatástól és az egészségügytől.

Kihívásokkal, nagy feladatokkal teli évet kezd Debrecen

Papp László, Debrecen polgármesterének Nagytemplomban elmondott újévi köszöntője

"Főtiszteletű Püspök Úr!

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Kedves Debreceniek, Kedves Vendégek!

Mindenek előtt engedjék meg, hogy sikeres, boldog új esztendőt kívánjak Önöknek, rögtön az év első napján, a Kodály Filharmonikusok várhatóan csodálatos koncertje előtt.

A mai nappal a múlt részévé tettük 2016-ot és megkezdtünk egy kihívásokkal, nagy feladatokkal teli évet, 2017-et. Visszatekintve a mögöttünk hagyott esztendőre elmondhatjuk, hogy olyan évet tudhatunk magunk mögött, amely egy távlatos, dinamikusan fejlődő, városunk polgárainak jövőt és lehetőséget adó Debrecent szolgált.

A világ bármely részét nézzük, kétséget kizáróan megállapíthatjuk, hogy a fejlődés nyugalom és biztonság nélkül elképzelhetetlen. Ezek nélkül nincs sem gazdasági, sem szellemi gyarapodás. Az elmúlt év azonban Európa számára korábban szinte elképzelhetetlen változásokat hozott, hiszen a kontinens ma nem a nyugodt és biztonságos arcát mutatja. Párizs, Nizza, Brüsszel, Isztambul, Ankara és legutóbb Berlin áldozatai arra figyelmeztetnek bennünket, hogy az egyik legfontosabb értéknek tekintsük a biztonságot. A terrorizmus és a migráció közötti összefüggés ma már kétséget kizáróan bizonyos. Magyarország és ezzel együtt Debrecen az illegális bevándorlásra adott válaszával tudja garantálni polgárai biztonságát. Az október 2-ai népszavazáson részt vevők több, mint 98 százalékának egyértelmű támogatása pedig felhatalmazást ad arra, hogy ne engedjünk Brüsszel nyomásának és saját biztonságunk érdekében is tartsuk fenn határozott álláspontunkat az illegális bevándorlás ügyében. Meggyőződésem, hogy 2017, Európában - ebben a kérdésben - a fordulat éve lesz.

A nyugalom és a biztonság, amit közösen értünk el, feltétele volt annak, hogy a gazdaság területén a rendszerváltás óta a legsikeresebb évet zárjuk. 2016-ban szinte nem múlt el hónap, hogy ne számoltunk volna be vállalatok beruházásairól vagy bővítéséről.

LMP: ez a béremelés nem fogja megállítani az orvoselvándorlást

Az LMP szerint a kormány egészségügyi béremelése nem fogja megállítani az orvosok elvándorlását, mert az intézkedés megkésett.

Ábrahám Júlia, az LMP egészségügyi szakszóvivője szerdai sajtótájékoztatója után az MTI-nek az mondta, hogy idén is folytatódott a kivándorlási tendencia, mintegy kilencszáz orvos és hétszáz egészségügyi szakdolgozó hagyta el az országot, az elvándorlók kétharmada 35 éven aluli volt. Ez azért is probléma a politikus szerint, mert az orvostársadalom gyorsuló ütemben öregszik.

Elmondta még, hogy az egészségügyi béremelés megkésett és koncepciótlan is volt, akadtak, akik rosszabbul jártak, és sokan semmit vagy nagyon keveset kaptak a béremelésből. A Fidesz most is azoknak adott többet, akik eleve többet kerestek - tette hozzá.

MSZP: a kormány 1,6 milliárdot vett vissza a gyerekétkeztetésből

- A kormány 1,6 milliárd forintot lopott el "a rászoruló gyerekek tányérjáról", amikor december közepén úgy döntöttek, a gyermekétkeztetésre szánt maradványt inkább "csókos önkormányzatok" támogatására, stadionépítésre költik - mondta Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: "az urizáló fideszes elit" 2014-ben "undorító hagyományt teremtett", amikor az ünnepek előtt a maradványok szétosztásakor a gyermekétkeztetésre szánt összegből 2,6 milliárd forintot vettek vissza. 2015-ben 3,7 milliárd forintot, idén december 22-én pedig 1,6 milliárd forintot "loptak el" megint az éhező, rászoruló gyerekektől - mondta.

Előrejelzés 2016-2017-re

A magyar gazdaság lényegében a szeptemberben jelzett pályán halad. Az EU-támogatások apálya miatt a 2016. évi GDP-növekedés 2%-ra, a régióban az egyik legalacsonyabbra lassul. Majd dinamikája 2017-ben, az EU-transzferek kezdődő dagálya és a gyorsuló fogyasztás-bővülés hatására 3% környékére emelkedik.

A 2017. évi jelentős béremelkedés következtében a fogyasztás a korábban gondoltnál 1 százalékponttal gyorsabban, 5%-kal emelkedik. Ugyancsak élénkül a 2017-re várt infláció is, 1,5%-ról 2%-ra. Ugyanakkor az államháztartás 2016. évi helyzete – részben egyszeri bevételek miatt – lényegesen kedvezőbb a korábban gondoltnál. Mivel az alacsony bérre alapozott növekedés kifulladásának, a versenyképesség romlásának, az EU forrásoktól való túlzott függésnek a kormányzati felismerése nem kapcsolódik össze a magyar modell felülvizsgálatával, valódi fordulat helyett csak átmeneti javulásra, az EU-források folytatódó felélésére és a régiótól való további leszakadásra számíthatunk.

Emmi: a kormány átvállalja az ORÖ adósságának jelentős részét

A kormány 1,3 milliárd forint erejéig átvállalja az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) adósságát az önkormányzat működőképességének fenntartása érdekében - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön az MTI-vel.

Gyurcsány: kiéleződik a politikai versengés 2017-ben

Kiéleződő politikai versengésre számít 2017-ben Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, aki szerint a Fidesz "totális politikai háborút kezd Magyarország ellen", míg az ellenzék az év első felében megteremti a kormánypárttal szembeni közös fellépés politikai, szervezeti és személyi kereteit.

Az ellenzéki párt vezetője szerdán Budapesten tartott évértékelő sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, 2016 Magyarországnak a reménytelenség éve volt, a Fidesznek pedig "az elvesztett népszavazás" és az elbukott alkotmánymódosítás adott "dupla pofont".

DK: a nyugdíjasok készpénzben már hetek óta megkaphatták volna a tízezer forintot

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a nyugdíjasok készpénzben már hetekkel korábban megkaphatták volna az év végi tízezer forintos segítséget, ha a kormány azt nem Erzsébet-utalványban adná nekik.

Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője hétfőn az MTI-vel közölte, a kormány döntése miatt egészen biztos, hogy nyugdíjasok százezrei idén már nem kapják meg a tízezer forintos utalványaikat, pedig az karácsony előtt jelentett volna nekik igazán nagy segítséget.

GF Faktor: erőteljesen bővül a faktoringpiac

Egyre jelentősebb a magyarországi faktoringpiac, az év első kilenc hónapjában éves szinten 40 százalékkal 1205 milliárd forintra nőtt a faktorált forgalom Magyarországon, a GF Faktor vezérigazgatója szerint leginkább a kis- és középvállalkozások (kkv-k) veszik igénybe a faktoringot.

Baltay Zsombor, a német tulajdonosi hátterű Grenke-csoporthoz tartozó GF Faktor vezérigazgatója arról tájékoztatta az MTI-t, hogy tapasztalataik szerint a vállalkozások egyre nagyobb arányban adnak be számlákat faktoring finanszírozásra.

Közleményében kiemelte: a faktoring segítségével a vállalkozások rugalmasabban kezelhetik a pénzügyeiket. A faktorálás vagy faktoring követelésvásárlást jelent, amelynek során egy vállalkozás a még ki nem egyenlített, de a jövőben befolyó számlakövetelését eladja egy pénzügyi szolgáltatónak, aki ezt az összeget előre kifizeti a cégnek. Ezáltal a vállalkozások az eladott termékeik vagy szolgáltatásaik értékéhez lényegében azonnal hozzájutnak, a faktoring konstrukciók így sokkal rugalmasabbá, tervezhetőbbé teszik egy-egy vállalkozás pénzügyeit, és ez nagyban javíthatja a likviditásukat.

A GF Faktor vezérigazgatója szerint leginkább a kereskedelemben, valamint a termelő és szolgáltató ágazatban érdekelt vállalkozások használják ki a faktoringban rejlő lehetőségeket. Baltay Zsombor szerint a jövőt a faktoring finanszírozás egyszerű és átlátható digitális platformokra átterelése jelenti, amit a Grenke leánycége stratégiai jelentőségűnek tart.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út 18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza.