Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 1498 találatból.

Az LMP álláspontja a Munka törvénykönyve módosításáról: A kormány olcsó biorobotokkal akarja kiszolgálni az autóipari multikat -

A társadalmi egyeztetést megkerülve, sunyi módon nyújtotta be a fideszes Bánki Erik vezette Gazdasági bizottság azt a törvénymódosítást, amivel a kormány a munkavállalókkal szemben az autóipari lobbi érdekeit akarja kiszolgálni.

A munkaidőkeret maximális időtartamának egy évről három évre emelése egyoldalúan a munkáltatóknak kedvez, még kiszolgáltatottabbá teszi a munkavállalókat és csökkenti a bérüket. A kormány hét év után sem érti: az alacsony béreken alapuló gazdaságpolitika zsákutca.

A Jobbik aláírja az Ab-beadványt

A Jobbik-frakció minden tagja aláírja a felsőoktatási törvénnyel kapcsolatos alkotmánybírósági beadványt - közölte Szávay István, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus azzal indokolta a Jobbik országos elnökségének döntését, hogy a jogállamiság pártján állnak, és azt szeretnék, hogy az Alkotmánybíróságnak legyen lehetősége állást foglalni a kérdésben.

Szávay István értékelése szerint Magyarországon diktatúra épül, ennek egy állomása, hogy a Fidesz egy nap alatt megpróbál ellehetetleníteni egy felsőoktatási intézményt.

"Példátlan" korallfehéredés sújtja az ausztrál Nagy-korallzátony északi és középső harmadát

- Soha nem látott mértékű korallfehéredés sújtja a már amúgy is legyengült ausztrál Nagy-korallzátony északi és középső harmadát - derült ki a levegőből végzett legfrissebb vizsgálatokból.

Az immár második éve pusztító korallfehéredés a zátony 1500 kilométeres szakaszát érinti. A mostani fehéredés a koralltelep középső harmadára koncentrálódik, míg a tavalyi elsősorban az északi részre összpontosult. A szakértők szerint a két esemény időbeli közelsége miatt a koralloknak nincs esélyük regenerálódni - írta a BBC News.

A Debreceni Egyetem vezetői kiírták magukat a civilizált, felvilágosult Európából!

Míg a világ, benne Európa, az USA, jellemzően a jövőbe fektet, egyetemeket épít, addig a diktatúrák és azok barbár vezetői, félve a tudás adta szabadságtól, a gondolatok erejétől, egyetemeket rombolnak!

Origo - Orbán Viktor levelet írt a néppárt frakcióvezetőjének

- Orbán Viktor arra kérte Manfred Webert, az Európai Néppárt frakcióvezetőjét, hogy kellő körültekintéssel járjon el a magyarországi "Soros-egyetem" ügyében - tudta meg az Origo. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke megerősítette a portál információját, miszerint a kormányfő levelet küldött az ügyben a néppárti politikusnak.

ELTE: nyilatkozat a CEU mellett

Nyilatkozatban állt ki a CEU mellett hétfőn az ELTE egyetemvezetése és az intézmény doktorandusz önkormányzata. Kiemelték: az intézmény a magyar felsőoktatás pótolhatatlan része és az is kell, hogy maradjon. A dokumentumban felidézték, hogy az elmúlt több mint egy évtized során az ELTE különböző karai és szakkollégiumai folyamatos munkakapcsolatban álltak és állnak a Közép-európai Egyetem különböző tanszékeivel.

Amiért ma a románok Pestre mennek – CEU

Biztos vagyok abban, hogy a budapesti Közép-Európai Egyetem, a CEU, vagy a jól bejáratott, megbélyegzésnek szánt elnevezés szerint, a „Soros egyetem", példátlan esélyt jelentett az elmúlt évtizedekben, és jelent ma is, a magyar tudományos, politikai és kulturális élet számára. Ha van „nemzeti szempontból" fontos „stratégiai" intézmény, akkor ez az. Parászka Boróka írása.

Nehezen tudnám meghatározni, hogy a mai magyar köznyelvben mit jelent a nagyon sokszor használt „nemzeti érdek" szókapcsolat. Különösen nehezen tudnám, így a magyar kerítéstől és közélettől távol megmondani, mitől nemzeti mondjuk egy dohánybolt. Abban azonban biztos vagyok, hogy a budapesti Közép-Európai Egyetem, a CEU, vagy a jól bejáratott, megbélyegzésnek szánt elnevezés szerint, a „Soros egyetem", példátlan esélyt jelentett az elmúlt évtizedekben, és jelent ma is, a magyar tudományos, politikai és kulturális élet számára. Ha van „nemzeti szempontból" fontos „stratégiai" intézmény, akkor ez az.

Most mégis ostrom alatt áll az egyetem, és ha az Orbán kabineten múlik, akkor mennie kell Magyarországról. A magyar kormány új törvénytervezete szerint ugyanis a jövőben Magyarországon csak olyan külföldi egyetemek lehetnek jelen, amelyeknek működését kormányközi megállapodás írja elő, és amelynek az „anyaországban" is van kampuszuk. Ha ez a törvénytervezet hatályba lép, veszélyes precedenst teremthet a térségben, a magyar kormány tulajdonképpen az Erdélyben működő Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és a Partiumi Keresztény Egyetem létét veszélyezteti. Ugyanis mindkettő magyar állami támogatásból, magyar költségvetési keretből működik Románia területén, de egyik intézmény létét sem garantálja kormányközi egyezmény

ORFK: közterületi kamerákkal nem lehet objektív felelősség alapján bírságolni

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlése szerint a közterület-felügyelet kameráival nem lehet az objektív felelősség alapján bírságolni. A rendőrség kommunikációs szolgálata az MTI megkeresésére szerdán tudatta: a közterület-felügyelet által alkalmazott kamerák nem felelnek meg a külön jogszabály által támasztott követelményrendszernek, így a jármű üzembentartójának objektív felelőssége alapján történő bírságkiszabás kizárt.

Nagy Tokaji Borárverés - 16 termelő több mint 3000 palack bora a kínálatban

Kereskedelmi forgalomban nem kapható tételeket, tizenhat termelő több mint háromezer palack borát kínálják idén a Nagy Tokaji Borárverésen, amelyet április 22-én immár ötödik alkalommal rendeznek meg Tokajban.

Mint Samuel Tinon, a Tokaji Borlovagrend alelnöke az aukciót beharangozó budapesti sajtótájékoztatón elmondta, a 3293 üveg bor 20 különböző tételt képvisel, amelyekből csupán fél vagy egy gönci hordónyi mennyiséget készítettek a borászok.

EU-csúcs - Antonio Tajani: a kétsebességes Európa nem vezethet megosztottsághoz

- Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke a La Stampa című olasz napilapban közölt csütörtöki interjúban megértést szorgalmazott a határait védő Magyarország felé, és kijelentette azt is: nem támogatja a kétsebességes Európát, ha ez szakítást és megosztottságot jelent.

GKI: leginkább a kisebb cégeknek okozhat nehézséget a minimálbér-emelés

- Leginkább a kisebb cégeknek okozhat nehézséget a minimálbér emelése, de az egyes ágazatok közt is lehetnek eltérések, főleg a könnyűiparban magas - közel 40 százalék - a minimálbéren foglalkoztatottak aránya - közölte a GKI Gazdaságkutató Intézet hétfőn az MTI-vel.

A minimálbér emelésének vállalati hatásait vizsgáló elemzésben ismertették, a 20 munkavállalónál kevesebbet foglalkoztató vállalkozásoknál 29 százalék, a 21-50 munkavállaló közötti kategóriában 23 százalék, a 250 alkalmazott feletti vállalatoknál viszont csak 14 százalék a minimálbérért dolgozók aránya. A garantált bérminimum (szakmunkás minimálbér) a 20 fő alatti cégek dolgozóinak 31 százalékát érinti, a nagyvállalatoknál viszont csak 15 százalékukat - írták.

Paksi bővítés - LMP: a kormány Brüsszelbe is "exportálta a korrupciót"

Az LMP szerint a kormánynak sikerült Brüsszelbe is "exportálnia a korrupciót", mivel máig nem hozták nyilvánosságra sem a paksi bővítést érintő uniós döntések alapjául szolgáló határozatokat, sem azok részletes indokolását.

Jancsó Andrea Katalin, az ellenzéki párt országos elnökségének tagja vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Günther Oettinger uniós biztossal kapcsolatban álló Klaus Mangold német üzletembert mindig a Paks II.-vel kapcsolatos kötelezettségszegési eljárások megszüntetésekor fizette ki Magyarország. Az LMP-s politikus "az egyik legnagyobb orosz lobbistának" nevezte Klaus Mangoldot, és felidézte, hogy Günther Oettinger az ő magánrepülőgépén érkezett Budapestre.

Együtt: Orbán és társai már réges-régen tönkretették a nemzeti ünnepet

Orbán Viktor és társai már réges-régen tönkretették a nemzeti ünnepet. Orbán Viktor és társai több mint 15 éve gyűlöletben tartják az országot, szembeállították egymással mindazokat, akiknek békében kellene élniük, és békében kellene ünnepelniük.

Orbán Viktor évtizedekkel ezelőtt éppúgy kisajátította a nemzeti ünnepeket, mint ahogyan a nemzeti jelzőt: mindenkit kitagadott a nemzetből, aki nem úgy táncol, ahogyan a Fidesz akarja, mindenkit hazaárulónak tekint, aki nem támogatja a Fideszt. S most hatalmával visszaélve még a rendőrséget, az állami hatalmat is felhasználja ellenünk: az ellenzék immár kokárdát sem oszthat március 15-én.

LMP: az atomenergia veszélyes és elavult technológia

150w led corn lamp led corn bulb review cheap led corn bulbs

Az LMP szerint az atomenergia veszélyes, elavult technológia, és helyette a saját erőforrásaira kellene támaszkodnia az országnak.

Szél Bernadett, az LMP társelnök-frakcióvezetője szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján kiemelte, a párt továbbra is azt szorgalmazza, hogy tartsanak népszavazást a paksi atomerőmű bővítéséről.

A politikus felidézte, éppen hat évvel ezelőtt történt a fukushimai atomerőmű-baleset. Annak a katasztrófának kellett volna az utolsó figyelmeztetésnek lennie, hogy az atomenergia veszélyes és elavult technológia.

Újabb 60 évre garantálták az ország eladósítását

led corn bulb 100w 100w led corn lamp 150w led corn lamp

Hiába állítja Lázár János, hogy az Európai Bizottság engedélye nyomán Paks II 60 évre rendezi az ország áramellátását, a bizottsági döntés ugyanis másról szól: arról, hogy az új atomerőmű állami támogatással, a várható veszteség közpénzből történő finanszírozásával is felépíthető. Vagyis lehetséges, hogy a létesítménynek az áramellátásban is szerepe lesz, az viszont bizonyos, hogy a hitelből épülő két reaktor nem fogja tudni az áramárból visszafizetni a saját költségeit, azaz nem csak áramot, hanem újabb adósságokat is fog termelni.

Lázár János természetesen pontosan tudja, hogy mit hagyott jóvá a Bizottság: azt, hogy a piaci áramárakból soha meg nem térülő Paks II előre kalkulálható veszteségét az állami költségvetésből egyenlítsék ki. Ha lenne számszerűsíthető esély a nyereséges üzemeltetésre, akkor a támogatás szóba sem kerülne: az állami támogatás fogalma itt konkrétan veszteségfinanszírozást jelent. Ezt csak azok ünnepelhetik győzelemként, akiknek nem az energiaellátás biztonsága, hanem 4000 milliárd forint kontroll nélküli elköltése a valódi céljuk.

Szükség-helyzetek – az ombudsman a fővárosi nyilvános illemhelyek üzemeltetéséről

Az alapvető jogok biztosa szerint aggályos, hogy miközben jogosan fenyegetik szankciók azt, aki alapvető biológiai szükségleteit közterületen végzi el, a fővárosban jelenleg nem áll rendelkezésre elegendő hozzáférhető és valóban használható illemhely.

Székely László ombudsman jelentése rögzíti, hogy még az sem egyértelmű, hogy a nyilvános illemhelyek üzemeltetése pontosan mely szerv feladata, így a jogbiztonság is sérül. Kimondta azt is, hogy ellentmondó és visszás helyzetet eredményez, ha a jogrendszer olyan módon tilt meg valamit, hogy ezzel egyidejűleg nem biztosítja a jogkövetés minimális tárgyi feltételeit sem.

NAV: elkészültek az adóbevallási tervezetek

Mintegy 3,8 millió embernek készíti el adóbevallása tervezetét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - mondta a NAV adóügyi főigazgatója az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Sinkáné Csendes Ágnes kiemelte: az adózásban és adóztatásban is mérföldkőhöz érkeztek azzal, hogy a magánszemélyeknek a NAV készíti el az adóbevallás tervezetét. Az elkészült szja-bevallás tervezetéhez ügyfélkapun keresztül lehet majd hozzáférni. A webes felületet a héten a szakma tesztelte. Könyvelőknek, adótanácsadóknak, szakmai szervezeteknek, illetve cégeknek mutatták be, és pozitív volt a fogadtatása - ismertette a NAV adóügyi főigazgatója.

Paksi bővítés - Öt népszavazási kérdést nyújtott be az NVI-nek az LMP

A paksi atomerőmű bővítésének megakadályozását célzó öt népszavazási kérdést nyújtott be a Nemzeti Választási Irodának (NVI) csütörtökön az LMP.

Szél Bernadett társelnök az NVI budapesti épülete előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta: céljuk az, hogy a nép dönthessen a kérdésben, és ennek érdekében elmennek a falig, "de ha kell, annál tovább is".

Az MTI kérdésére az ellenzéki politikus közölte: meg kell változtatni az alaptörvényt, ha az nem engedi, hogy referendumot írjanak ki ebben a kérdésben. Az ország NATO- és EU-tagságáról döntő népszavazás előtt is változtattak a jogszabályokon - mondta.

Továbbra sem akarja a kormány a tanodák kiszámítható működését, leszavazta az LMP javaslatát

Az LMP sokszor felszólalt a tanodai hálózat megmentése érdekében. A tavalyi évben botrányos körülmények között zajlott a pályázati eljárás, amelyben a kormány kihagyta a régóta működő tanodákat, megfosztva őket a finanszírozástól. A pályázati rendszer kiszámíthatatlan, a kormány kénye-kedve szerint támogathatja az intézményeket. Az LMP ezért nyújtotta be a tanodák normatív finanszírozására vonatkozó javaslatát az Országgyűlésnek. Mi egy hosszú távú, kiszámítható, stabil finanszírozási rendszert képzelünk el.

Paksi bővítés - A beruházás stratégiai kérdés

Az LMP szerint stratégiai kérdés az ország által követendő energiapolitikai irány meghatározása, így a paksi bővítésről nemcsak ki lehet, hanem ki is kell írni a népszavazást.

Csárdi Antal, az ellenzéki párt fővárosi képviselője vasárnapi sajtótájékoztatója után telefonon az MTI-nek elmondta: a paksi bővítés még az olimpiai pályázatnál is sokkal súlyosabb kérdés, mivel a több ezer milliárd forint elköltésén felül ugyanekkora hitelről és az ország szuverenitásáról is szó van, a környezeti, egészségügyi kockázatokon túl.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út 18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza.