Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 2433 találatból.

Aretha Franklin lett minden idők legnagyobb énekese

Aretha Franklin minden idők legnagyobb énekese a rangos amerikai Rolling Stone magazin listáján. A válogatás máris vihart kavart azzal, hogy hiányzik róla Céline Dion.

A 200 legnagyobb énekest felsoroló, újévkor közzétett lista első tíz helyét soul és R&B énekesek uralják, Franklin mögött Whitney Houston lett a második, Sam Cooke a harmadik.

"Minden határt túllép, hogy a listán nem szerepel Céline Dion, aki minden idők legjobb énektechnikájú előadója" - idézte Jamie Lambert producer, promóter és előadó tweetjét a cnn.com.

Ez volt Magyarország legnehezebb éve a rendszerváltás óta, az Orbán-kormány miatt

A mai Kormányinfó előrevetítette, mire számíthatunk a magyar kormánytól a 2023-as évben: hazugságra és még több hazugságra, felelős kormányzásra, döntéshozatalra pedig továbbra sem.

Aki arra számított, hogy a kormányfő az év végéhez közeledve számot vet, szembenéz azzal a ténnyel, hogy a kudarcos válságkezelésük, az elhibázott gazdaságpolitikájuk csődközelbe juttatta az országot és a magyar embereket, annak csalódnia kellett.

Árnyékkormány: Megalázóan kicsi juttatással büntetik a tanárokat a rendőrtábornoki kioktatás után

Miután a forrongó iskolák megfegyelmezésével megbízott rendőrtábornok, Pintér Sándor belügyminiszter zárt ajtók mögött kioktatta és megfélemlítette a pedagógusokat, következett az Orbán-kormány büntetése: elmaradt a januári béremelés, és csak a pedagógusok szakmai pótlékán változtattak.

Az Egyesült Államok szerint történelmi döntést hozott az ENSZ Irán kizárásával a nőügyi bizottságból

Az Egyesült Államok szerint történelmi szavazás történt szerdán az ENSZ-ben, amikor a világszervezet gazdasági és szociális tanácsa kizárta Iránt a Nők helyzetével foglalkozó bizottságból (Commission on the Status of Women).

Advent - Ferenc pápa karácsonyi gyűjtést kezdeményezett Ukrajna megsegítésére

A karácsonyi költekezés visszafogását, valamint az ukrajnai nép támogatását kérte a hívőktől Ferenc pápa a vatikáni audienciateremben mondott beszédében szerdán.

Az esős idő miatt a szokásos általános meghallgatást nem a Szent Péter téren tartották.

Ferenc pápa advent harmadik hetében az éberségről, a világ eseményei és az embertársaink felé fordított figyelem szükségességéről beszélt.

- Navracsics: megvalósultak a magyar kormány által kitűzött célok

- Megvalósultak a magyar kormány által júniusban kitűzött célok - jelentette ki Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter kedden Budapesten.

Az uniós tagállamok nagykövetei hétfőn pozitívan értékelték a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítást segítő uniós források lehívását lehetővé tevő magyar helyreállítási tervet és annak hivatalos elfogadását javasolták az Európai Unió Tanácsának.

A miniszter sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, az volt a céljuk, hogy december 31-ig megállapodjanak az Európai Bizottsággal (EB) a kohéziós pénzekről annak érdekében, hogy Magyarország a forrásvesztést elkerülje, továbbá az Európai Tanácsnak jóvá kell hagyni a magyar helyreállítási tervet.

Oktatási nemzeti kerekasztal összehívását kezdeményezi a Pedagógusok Szakszervezete

Oktatási nemzeti kerekasztal összehívását kérte hétfőn a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ)a kormánytól.Az érdekképviseleti szervezet MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a tiltakozók közös álláspontjával megegyezően úgy gondolja, az oktatás nemzeti ügy, hosszú évek alatt kialakult súlyos válságát csak nemzeti egyetértéssel lehet megoldani.

NAV: kockázatelemzés alapján tártak fel feketemunkát

- A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kockázatelemzés alapján bukkant egy olyan társaságra, amelynek partnere úgy vállalt el építőipari munkát, hogy a kivitelezéshez nem volt elegendő alkalmazottja, a partnercégnél 130 millió forintnyi áfatartozást tártak fel - közölte az adóhatóság csütörtökön.

Jobbik: újra lehessen hideg élelmiszert vásárolni SZÉP-kártyával!

A Jobbik azt javasolja, hogy ismét lehessen hideg élelmiszert is vásárolni SZÉP-kártyával.

Dudás Róbert, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője keddi online sajtótájékoztatóján azt mondta, két hete javasolta az Országgyűlés gazdasági bizottságában, hogy töröljék el vagy tegyék átjárhatóvá a SZÉP-kártya zsebeit, ezt akkor a bizottság nem támogatta, egy nappal később azonban bejelentette a kormány, hogy eltörlik a zsebeket.

Káoszkormányzás: kitálalt Matolcsy - a Fidesz a felelős a gazdasági válságért

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke ma elismerte, hogy a kormány nem terelhet tovább hazugságaikkal ellentétben nem háborús vagy szankciós infláció van, hanem Orbánék elhibázott gazdaságpolitikájának eredménye a válság, a csődközeli helyzet és az elképesztő mértékű áremelkedés.

A Demokratikus Koalíció tiltakozik az ellen, hogy a kormány állami tulajdonba vegye az önkormányzatoktól a szakrendelőket

A DK tiltakozik az ellen, hogy a kormány elvegye az önkormányzatoktól a szakrendelőket - jelentette ki Arató Gergely (DK) Kőbánya-Kispesti országgyűlési képviselője vasárnap.

A párt frakcióvezető-helyettesi posztját is betöltő politikus a Kispesti Egészségügyi Intézet épülete előtt tartott, online közvetített sajtótájékoztatón azt mondta, a szakrendelők a helyi polgároké, így a Kispesti Egészségügyi Intézet a kispestieké.

Árnyékkormány: A belügyminisztérium "szülői elégedettségi felméréssel" hergeli a szülőket a tanárok ellen

Több szülő tájékoztatása szerint egy "szülői elégedettségi felmérés" elnevezésű kérdőív várta őket a Kréta rendszerében, aminek az utolsó kérdése úgy szólt: "Kérjük, jelölje, hogy egyetért-e Ön azzal, hogy a pedagógusok a tanulókat is bevonják a bérezésükkel kapcsolatos demonstrációkba?"

Ukrajnát támogató és a tagállamok védelmét garantáló nyilatkozatot fogadtak el a NATO külügyminiszterei

A NATO külügyminiszterei kétnapos bukaresti tanácskozásukon Ukrajnát támogatásukról biztosító, a tagállamok védelmét garantáló, és a nyitott kapuk politikájának folytatását ígérő közös nyilatkozatot fogadtak el, amelyet szerdán ismertetett a román sajtó.

A dokumentum egyértelműen Oroszországot teszi felelőssé a háborúért, amely az euro-atlanti térség békéjét, biztonságát és jólétét is veszélyezteti. A nyilatkozat elítéli az ukrán civil energetikai infrastruktúra ellen intézett támadásokat, amelyek ukránok millióit fosztja meg az alapvető közszolgáltatásoktól.

EMNT: Javítaná Románia schengeni csatlakozásának esélyeit, ha a kormányzat a magyar sorskérdések rendezését is elfogadná

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) állásfoglalásban rögzítette, hogy támogatja Románia csatlakozását a schengeni térséghez , de a testület szerint nagyban javítaná a csatlakozási esélyeket, ha a kormányzat a magyarság szempontjából fontos sorskérdések rendezését is elfogadná.

DK: a kormány embert küldene az űrbe, miközben megélhetési válság van

- Elfogadhatatlan, hogy Orbán Viktor 40 milliárd forintért küldene embert az űrbe, miközben pedagógusbér-emelésre és rezsitámogatásra nincs pénz - jelentette ki Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

A DK EP-képviselői megszavazzák az Európai Parlament orbáni rendszerszintű korrupciót megakadályozó határozatát

Az Orbán-kormány 12 év lopás után soha nem látott bajban van.

Az EU pénze nélkül a magyar gazdaság az összeomlás szélére került, ezért Orbán mindent elkövet, hogy megszerezze az uniós támogatásokat. Látszatintézkedések sorát vezeti be, amelyekre a DK képviselői mind nemmel szavaztak a magyar Országgyűlésben, mert ez mind üres szemfényvesztés, ami csak az Európai Bizottság átverését szolgálja.

Ha Orbán Viktor tényleg azt akarná, hogy az uniós pénzek ne csak az oligarcháinál és a családtagjainál landoljanak, akkor csatlakoztatná Magyarországot az Európai Ügyészséghez.

A Demokratikus Koalíció EP-képviselői megszavazzák az Európai Parlament orbáni rendszerszintű korrupciót megakadályozó határozatát, mert hazafiként, a magyar emberek érdekeit védő népképviselőkként ez a kötelességünk. Mert Orbán Viktor nem a jogállamot állítja vissza, hanem a jogállam látszatát szeretné megteremteni, hogy folytathassa a lopást. Ebben ránk ne számítson, senki sem lophatja el a magyarok pénzét, Orbán Viktor sem.

Bodnár Zoltán: Orbánék szemet vethetnek az emberek bankban őrzött pénzére

Váratlan és ijesztő bejelentést tett az Orbán-kormány gazdaságfejlesztési minisztere: megtiltották a bankoknak, hogy magasabb kamatot adjanak egyes ügyfeleiknek a bankbetétjeik után, mint amekkorát a három hónapos lejáratú állampapírokra lehet kapni.

Vagyis arra akarják rászorítani a betéteseket, hogy a bankok helyett a kormánynak adják a pénzüket, az állami költségvetést finanszírozzá

Turisztikai ügynökség: 30 milliárd forinttal támogatják a turisztikai vállalkozásokat a kormányzati intézkedések

Történelmi jelentőségűek a kormányzati turisztikai támogatások, mert az intézkedések 30 milliárd forintot hagynak mintegy százezer turisztikai kis- és középvállalkozásnál a következő fél évben - jelentette ki a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

DK: a kormány megfizethetetlenné teszi a krónikus betegek ápolását

A kormány megfizethetetlenné teszi a krónikus betegek ápolását - jelentette ki Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció képviselője hétfőn sajtótájékoztatón.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: a kabinet "egy borzasztóan embertelen lépésre készül", mert egy törvényjavaslattal a krónikus betegek kórházi ápolásának feladatát az egészségügytől a "már most is ezer sebből vérző, alulfinanszírozott szociális ellátásba lökik át". Szakorvosi döntés alapján a krónikus betegeket a kórházakból ápolási intézményekbe, például idősotthonokba vihetik - tette hozzá.

Mi Hazánk: felesleges és álságos a nemzeti konzultáció

Fordítsa a komoly bajban lévő szociális ágazat megsegítésére a kormányzat azokat a milliárdokat, amelyeket a jelen formájukban "felesleges és álságos" nemzeti konzultációkra költ - sürgette pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Halász Géza, a Mi Hazánk család- és szociális ügyi szakpolitikusa.