Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 2161 találatból.

Az antitestek a fertőzést követően legalább hat hónapig kimutathatók a többségnél

- A koronavírus ellen termelt antitestek a megfertőződést követően még legalább hat hónapig kimutathatóak a szervezetben az emberek 88 százalékánál egy brit tanulmány szerint.

Orbán ne fenyegesse a vendéglátósokat, hanem segítsen nekik végre! - Nem az üzengetés fogja megmenteni a vállalkozókat

Orbán Viktor szokásos pénteki rádióinterjújában beszélt a kormány döntéséről, mellyel meghosszabbították a korlátozásokat március 1-ig, egyben üzent a vendéglátósoknak is. Mint mondta: egy járványról van szó, ezért emberek halhatnak meg azért, mert "nem bírtuk ki még néhány hétig." Azt is közölte, hogy tisztában van a vendéglátós vállalkozók nehéz helyzetével, de "amelyik hely a tiltás ellenére ki mer nyitni, azt fél évre bezárják" - fogalmazott.

Kúria: nem véleménynyilvánítás egy emlékmű megbontása kalapáccsal

- A Kúria szerint egy emlékmű kalapáccsal történő megbontása erőszakos magatartás, és nem tekinthető véleménynyilvánításnak, ezért új elsőfokú eljárás lefolytatását írta elő Novák Előd ügyében. Az akkor még jobbikos politikus 2015-ben kalapáccsal kezdte megbontani Budapesten a Szabadság téri szovjet emlékművet.

Holokauszt-emléknap - Orbán Viktor: Magyarország levonta a tanulságokat történelme sötét fejezetéből

- Orbán Viktor miniszterelnök a holokauszt nemzetközi emléknapján a legmagasabb elismerését fejezte ki Ronald S. Laudernek, a Zsidó Világkongresszus elnökének azért a munkáért, amelyet az áldozatok emlékének megőrzése érdekében, illetve az antiszemitizmus újjáéledése ellen kifejt - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár szerda délelőtt.

DK: mindenki dönthessen arról, hogy milyen vakcinával oltják be!

- A Demokratikus Koalíció törvényjavaslatot nyújt be annak biztosítása érdekében, hogy mindenki maga dönthesse el, melyik koronavírus elleni vakcinával oltatja be magát.

- Charles Michel: az EU be fogja tartatni az oltóanyaggyártókkal a szerződéses kötelezettségeket

Az Európai Unió be fogja tartatni a koronavírus elleni oltóanyaggyártókkal a velük kötött szerződésekben foglalt kötelezettségeket - jelentette ki Charles Michel, az Európai Tanács elnöke vasárnap a francia Europe 1 rádiónak nyilatkozva.

A Pfizer amerikai gyógyszergyár a múlt héten bejelentette, hogy lassítja az oltóanyag-szállítást, hogy növelni tudja a gyártókapacitásokat. Pénteken az AstraZeneca brit vállalat tájékoztatott arról, hogy gyártási problémák következtében ugyancsak lelassul a vakcina szállítása az EU-ba.

Biden elnök első döntései

Rendeletet írt alá Joe Biden új amerikai elnök az Egyesült Államok párizsi klímaegyezményhez való visszatéréséről szerdán a Fehér Ház átvétele után tett egyik első lépéseként, megsemmisítve ezzel republikánus elődje, Donald Trump egyik legsúlyosabb döntését.

Fél tucat rendeletet írt alá szerdán Biden a Trump által hozott szigorú bevándorlási intézkedés megváltoztatására is. Egy törvényt is beterjeszt a törvényhozás elé, amely lehetőséget teremtene az amerikai állampolgárság sokéves távlatban való megszerzésére az országban jogellenesen tartózkodó bevándorlók milliói számára. Az elnök aláírt egy olyan feljegyzést is, amely utasítja a belbiztonsági minisztériumot és az igazságügyi minisztert a gyerekként az Egyesült Államokba került illegális bevándorlókat a kitoloncolástól védő DACA-program folytatására, továbbá megsemmisítette Trumpnak azt az elnöki rendeletét, amely a belföldi bevándorlásügyi eljárások szigorítását írta elő.

Koronavírus - Párbeszéd: a kormánynak sem a munkahelyeket, sem az emberek egészségét nem sikerült megvédenie

A koronavírus-járvány alatt a kormánynak sem az emberek egészségét nem sikerült kellő mértékben megvédenie, sem a munkahelyeket - jelentette ki a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese.

- Ausztriában két héttel meghosszabbítják a teljes zárlatot

Ausztriában másodszor is meghosszabbítják a koronavírus-járvány terjedésének megfékezését célzó teljes zárlatot - jelentette be Sebastian Kurz kancellár vasárnap.

A karácsony után, december 26-tól bevezetett zárlatot eredetileg január 18-ig tervezték, majd 25-ig meghosszabbították. A mostani döntés alapján február 8-ig tart az országos karantén Ausztriában. Ennek elsődleges célja, hogy megelőzzék a koronavírus brit mutációjának robbanásszerű terjedését. Eddig 5 fertőzött esetében azonosították a brit vírust, további 100 gyanús esetet még vizsgálnak.

- DK: a kormány ne akarja politikai utasítással engedélyeztetni a kínai vakcinát!

A magyar miniszterelnök ma reggeli rádióinterjújában bejelentette, hogy engedélyeztetni, majd használni akarja az EU gyógyszerügynöksége által nem engedélyezett kínai vakcinát. Orbán Viktor, mintha ő lenne a nemzet első számú vakcinaszakértője, kijelentette, hogy a kínai vakcina biztonságos, majd nyomást helyezett a magyar hatóságra, hogy mihamarabb engedélyezzék a vakcinát. Ez nem egyszerűen bűn, ez veszélyes és csak tovább növeli az oltással szembeni bizalmatlanságot.

Harmadik éve csökkentek az autóeladások Kínában tavaly

A harmadik egymást követő évben csökkentek az autóeladások Kínában 2020-ban, jóllehet az év végére a szektor helyreállást tükröző adatokat produkált - derült ki a Kínai Autógyártók Szövetségének szerdán közzétett adataiból.

Jobbik: a közvetlen államfőválasztás erősítené a polgári demokráciát

A Jobbik szerint a közvetlen államfőválasztás erősítené a polgári demokráciát - mondta a párt országgyűlési képviselője hétfőn, a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatón.

Brenner Koloman hangsúlyozta, a közjogi berendezkedésen alapvetően nem kívánnak változtatni, egy közvetlen úton megválasztott köztársasági elnök ugyanakkor szerintük komoly ellensúlyt képezhetne a mindenkori miniszterelnökkel szemben.


Szerbia három szakaszban a lakosság felét tervezi beoltani a koronavírus ellen

A közegészségügyi intézet közlése szerint Szerbiában három szakaszban a lakosság felét, 3,7 millió embert terveznek beoltani a koronavírus ellen a következő hónapokban - jelentette az RTS szerb közszolgálati televízió vasárnap.

Koronavírus - DK: az Állami Egészségügyi Ellátó Központ nem árulja el, hogy mi lett közel 1,5 millió teszttel

- A Demokratikus Koalíció bírósághoz fordul, mert az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) nem árulja el nekik, hogy mi lett közel másfél millió koronavírus-teszt sorsa.

- Ökumenikus segélyszervezet: ötvenmilliós támogatás a hátrányos helyzetű gyerekeknek

Sikeresen zárult az év végén a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és az E.ON Hungária Csoport közös programja, amelynek célja a digitális oktatásból tavasszal kimaradt gyerekek felzárkóztatása volt, és 50 millió forinttal segítették a nehéz helyzetben élő családokat.

Krónika: Román főszerkesztőt neveztek ki Kolozsváron a kisebbségi tévéadások élére

A Krónika napilap szerdai számában közölt összeállítás szerint megdöbbenéssel fogadták a román közszolgálati televízió (TVR) kolozsvári stúdiójában a magyar adás szerkesztői, hogy nem magyar újságírót neveztek ki a kisebbségi szerkesztőség élére.

Harminc film száll versenybe az idei BIDF-en

Nyilvánossá vált a 7. Budapest International Documentary Festival (BIDF) versenyprogramja: ebben az évben 30 film száll versenybe március 1-je és 7. között.

A fesztivál egy hete alatt 30 versenyfilm több mint 100 vetítése lesz látható párhuzamosan a Cinema City Mammut termeiben.

Az idei BIDF a világ legrangosabb és legújabb nemzetközi sikerfilmjeit vonultatja fel

Koronavírus - A Pedagógusok Szakszervezete követeli, hogy az oktatásban dolgozók is szerepeljenek az oltási tervben

Követeli a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), hogy az oktatásban dolgozók is szerepeljenek az oltási tervben. A szakszervezet közleményében azt írta: megdöbbenve fogadták a nyilvánosságra hozott koronavírus-oltási tervet, amelyből nem derül ki, hogy az oktatásban foglalkoztatottak mely kategóriába tartoznak.

- DK: miért nincs még nyilvános oltási terv?

- A Demokratikus Koalíció (DK) magyarázatot követel a kormánytól, hogy miért nincs még mindig nyilvános koronavírus elleni oltási terv.

Varga Zoltán, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője, az Országgyűlés népjóléti bizottságának tagja vasárnap online sajtótájékoztatóján arról beszélt, miközben Európa legtöbb országában már elindult a tömeges oltás, vagy legalábbis küszöbön áll, addig Magyarországon továbbra sem történik semmi.

Orbán Viktor: Manfred Weber csatlakozott a baloldali elitklubhoz

Manfred Weber csatlakozott a baloldali elitklubhoz, ahol a jobboldalnak csak széle, a baloldalnak pedig csak közepe van - írta Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti (EP) frakcióvezetőjének válaszolva szerdán. A levélről a Miniszterelnöki Sajtóiroda közleményben tájékoztatta az MTI-t.