Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 1911 találatból.

MNB: a következő hetekben a bankok a fix lakáshitelre váltás lehetőségéről küldenek tájékoztatókat

A következő hetekben kapja meg a változó kamatozású jelzáloghiteles ügyfelek többsége a banki tájékoztató levelét arról, hogy a kamatkockázat miatt célszerű lenne fix kamatúvá alakítania szerződését - hívta fel a figyelmet kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Diaszpóratanács - Orbán: bevándorlásellenesek vagyunk, magyart csak magyarral lehet pótolni

- Magyarországnak továbbra is bevándorlásellenes politikára van szüksége, "magyart csak magyarral lehet pótolni" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, a Várkert Bazárban, a Magyar Diaszpóra Tanács IX. plenáris ülésén.

Kocsis: A parlamentben ocsmány beszédnek, rendbontásnak nincs helye

A parlamenti képviselőkre vonatkozó fegyelmi szabályok szigorítására tett javaslatot a Fidesz-KDNP - közölte a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A Google titokban amerikaiak millióinak egészségügyi adataihoz jutott hozzá

- A Google médiaóriás titokban amerikaiak millióinak egészségügyi adataihoz jutott hozzá az Egyesült Államok 21 tagállamában - jelentette a The Wall Street Journal című amerikai lap.

A Google az Egyesült Államok második legnagyobb egészségügyi szolgáltatójával, a missouri székhelyű Ascension-hálózattal együttműködve szerzett meg a többi között laboratóriumi eredményeket, orvosi diagnózisokat, kórházi ápolási dokumentumokat.

A Google - amely tőzsdén bejegyzett részvénytársaság - azt állítja, hogy a titokban megszerzett adatokat olyan új szoftver készítésére kívánja felhasználni, amely személyre szabott egészségügyi kezelési lehetőségeket javasol majd a felhasználóknak.

Nem szerzett pontot a Loki a tavalyi bajnok ellen.

Rangadót játszott a DVSC labdarúgócsapata vasárnap délután, amikor a Ferencvárost fogadta a Nagyerdei Stadionban az OTP Bank Liga 12. fordulójában. Herczeg András ezen a találkozón eltiltás miatt nem számíthatott még Varga Kevinre, a kispadon ugyanakkor ott volt a Loki saját nevelésű labdarúgója, a brazíliai világbajnokságon gólt szerző, 17 esztendős Baráth Péter.

A mai mérkőzés első félidei kezdőrúgását Gelei József olimpiai bajnok labdarúgó és Lomnici Zoltán, az Aranycsapat Emlékév Testület elnöke végezte el.

Sajnos nem kezdtük jól a mérkőzést, az első percekben inkább a mi térfelünkön folyt a játék. A 10. percben megszerezte a vezetést a Ferencváros, Varga Roland 15 méterről nagy erővel lőtt Nagy Sándor kapujába. A bekapott gól után a mi perceink következtek, előbb Kinyik Ákos visszagurított labdája után Kusnyír tekert kapura a tizenhatos vonalától, de Gróf a léc alól szögletre ütötte a labdát, majd Adeniji közeli bombáját hárította bravúrral a zöld-fehérek kapusa.

Orbán: Törökország nélkül nem lehet megállítani a migránsáradatot

- Törökország nélkül nem lehet megállítani a Magyarország és Európa felé tartó milliós migránsáradatot, ezt azonban az ellenzék nem tudja felfogni, nem akarja megérteni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, miután előző nap Budapesten tárgyalt Recep Tayyip Erdogan török elnökkel.

Erdogan Budapesten - DK: szégyen, hogy Magyarország a félázsiai diktátorok átjáróházává vált

-A Demokratikus Koalíció szóvivője Recep Tayyip Erdogan török elnök budapesti látogatására reagálva szégyenteljesnek nevezte, hogy Magyarország a "félázsiai diktátorok átjáróházává vált", és egy "háborús bűnös szabadon grasszálhat Budapesten".

OPEC: még 2040-ben is az olaj lesz a legfontosabb energiahordozó

Nem aggódik az olaj jelentőségének a csökkenése miatt a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete, az OPEC. A szervezet kedden Bécsben publikált World Oil Outlook (WOO) közép- és hosszútávú olajpiaci prognózisa szerint az iparosodás és a felhasználási igény növekedése miatt még 2040-ben is az olaj lesz a legfontosabb energiahordozó a világon.

A szervezet prognózisa a globális GDP 2040-ig évi átlagban 3,3 százalékos növekedésére, valamint a világ népességének a jelenlegi 7,6 milliárdról 9,2 milliárdra gyarapodására alapozza az olaj iránti kereslet várható emelkedését.

Az 1,6 milliárdos népességnövekedés főként a fejlődő térségekben, ezen belül is Afrikában és a Közel-Keleten következik majd be, de a GDP-növekedés iselsősorban a fejlődő régiók termelésének lesz köszönhető, leginkább a termelékenység és a hatékonyság javulása miat

Reagálás Nagyvárad polgármesterének repülőtér-ügyében elhangzott nyilatkozatára

Az elmúlt hetek nagyváradi repülőtérrel kapcsolatos sajtóhírei arra utalnak, hogy a váradi repülőtér ügye az ottani politikai küzdelmek középpontjába került. Nem tartom sem udvariasnak, sem szerencsésnek, hogy a Debreceni Nemzetközi Repülőteret ebbe a politikai küzdelembe kívánják belerángatni. A leghatározottabban visszautasítunk minden olyan próbálkozást, amely erre tesz kísérletet és egyben hangsúlyozzuk, hogy a két repülőtér üzemeltetője között semmilyen tárgyalás nincs folyamatban.

A Debreceni Nemzetközi Repülőtér az elmúlt 7 év alatt a régió meghatározó és egyben 2019-re, a legnagyobb forgalmú regionális repülőterévé fejlődött. Az idáig vezető utat a saját stratégiánknak megfelelően jártuk végig, abban egyedül Magyarország Kormánya volt Debrecen segítségére.

Az elmúlt 5 évben minden olyan eredményt, amelynek nemzetközi relevanciája van, legyen szó gazdaságról vagy akár légi-közlekedésről versenyben ért el Debrecen.

A Fidesz-KDNP Handó Tündét jelöli alkotmánybírónak

A Fidesz-KDNP-frakciószövetség Stumpf István korábbi alkotmánybíró helyére Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal elnökét jelöli - közölték a kormánypártok hétfőn az MTI-vel.

DK: hozzák nyilvánosságra a Pénzügyminisztérium költözésének pontos költségeit!

- A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy hozza nyilvánosságra a Pénzügyminisztérium budai Várba költözésének pontos részleteit.

Debrecen az ország keleti részének természetes centruma

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának új közgyűlése 2019. október 24-én tartotta alakuló ülését. A város vezető testülete az eddigi három helyett egy negyedik alpolgármesteri tisztséggel bővült, valamint a debreceni oktatási intézmények közötti kapcsolatok koordinálásáért felelős tanácsnokot is választott a közgyűlés.

Dr. Papp László polgármester – aki immár második ciklusát kezdi – az ülésen tartott beszédében többek közt elmondta: a debreceni közgyűlés minden döntése – közvetve vagy közvetlenül – több, mint 200 ezer ember életét befolyásolja, de emellett határozatai nem egy esetben akár a régió milliós lakosságára nézve fejthetik ki hatásukat. Így tehát a város közgyűlésének tagjai nem csak Debrecen polgáraiért, hanem a régió lakosságáért is dolgoznak és vállalnak felelősséget.

Október 23. - Debreceni polgármester: a forradalom a magyarok félelmet nem ismerő szabadságvágyát bizonyította

- Debrecen polgármestere a magyarok "elpusztíthatatlan, félelmet nem ismerő szabadságvágyáról" beszélt az önkormányzat 1956-os megemlékezésén szerdán, a hajdú-bihari megyeszékhelyen.

Papp László az Egyetem téri '56-os emlékműnél rendezett szerdai koszorúzási ünnepségen emlékeztetett: 1956. október 23-án a debreceni egyetemi ifjúság az országban elsőként vonult az utcára, és a hatalom elleni megmozdulásra hívta a lakosságot.

A többi között függetlenséget, a szovjet katonák kivonását és a sztálinista vezetők leváltását követelték. A város polgárai, munkásai "egy emberként álltak a fiatalok mellé" - mondta.

Európai Bizottság: a Juncker-terv 1,1 millió munkahely létrejöttét segítette

- Körülbelül 1,1 millió munkahely létrejöttét segítette és 0,9 százalékkal járult hozzá az Európai Unió bruttó hazai termékének (GDP) növekedéséhez az Európai Stratégiai Beruházási Alap (EFSI) - közölte kedden Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.

Szálló por - Több településen rossz a levegő

A szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt egészségtelennek minősítették a levegőt Nyíregyházán és Székesfehérváron - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) Facebook-oldalán.

EU-csúcs - Jóváhagyták Christine Lagarde kinevezését az Európai Központi Bank élére

Jóváhagyták Christine Lagarde kinevezését az Európai Központi Bank (EKB) élére pénteki brüsszeli csúcstalálkozójukon az európai uniós tagállamok vezetői.

MKT-főtitkár: fontos kutatásokért, a szegénység elleni küzdelemért adták az idei közgazdasági Nobel-díjat

Kiemelkedően fontos kutatásokért, a fejlesztési közgazdaságtanért és azon belül is a szegénység elleni küzdelemért ítélték oda az idei közgazdasági Nobel-emlékdíjat. Figyelemre méltó, hogy idén Esther Duflo személyében egy fiatal közgazdásznő is a kitüntetettek között van - mondta Hegedüs Éva, a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) főtitkára, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója az MTI-nek.

Török offenzíva - Bloomberg: a török hadsereg megkezdte a behatolást Északnyugat-Szíriába

- A török hadsereg megkezdte a behatolást Északnyugat-Szíriába, hogy kiszorítsa a török határ közeléből a kurd fegyvereseket - jelentette a Bloomberg hírügynökség egy névtelenül nyilatkozó török illetékesre hivatkozva. Ankarában hivatalosan nem erősítették meg hírt.

Önkormányzat 2019 - Karácsony: kizárólag az önkormányzati autonómia jelenthet ellensúlyt a jelenlegi hatalommal szemben

Kizárólag a helyi közösségekre épülő önkormányzatok autonómiája jelenthet ellensúlyt a jelenlegi kormány hatalomkoncentrációjával szemben - mondta Karácsony Gergely szombaton, egy Budapesten tartott konferencián.

Az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje a Magyar Szolidaritás Mozgalom "Baloldali válaszok napja" című rendezvényén tartott előadásában úgy fogalmazott, a magyarországi demokratikus verseny csak messziről tűnik valódinak, a díszletek mögött ugyanis valójában rendkívül egyenlőtlen társadalmi és politikai verseny zajlik. Ebben a helyzetben a kormányoldal hatalmi koncentrációja nagyon nehezen szüntethető meg politikai eszközökkel, így a jelenlegi rendszert nyugodtan lehet állampárti működésűnek nevezni - tette hozzá.

Az amerikai kormány azt tervezi, hogy DNS-mintát vesz valamennyi elfogott illegális bevándorlótól

- A washingtoni kormány azt tervezi, hogy DNS-mintát vesz valamennyi elfogott illegális bevándorlótól - jelentette szerda este több amerikai médium is az igazságügyi minisztérium nevük elhallgatását kérő tisztségviselőire hivatkozva.