Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 2433 találatból.

25,7% - Vagyunk már olyan mélyen, hogy a kormány végre tegyen is valamit?

A mindennapi élet kerül nagyon sokba. Brutális drágaságot robbantott rá az országra a Fidesz: a KSH adatai alapján a januári infláció már 25,7%, a nyugdíjas infláció 27,4%, míg az élelmiszerek ára több mint 44%-kal nőtt egyetlen év alatt, ezen belül is 78-80%-kal drágultak az alapvető élelmiszerek.

Párbeszéd: hol és hogyan dolgozzák fel majd az akkumulátorokat?

A Párbeszéd adatigénylést nyújt be, hogy kiderüljön, hol és hogyan fogják majd feldolgozni és újrahasznosítani az akkumulátorokat - jelentette be egy keddi sajtótájékoztatón a párt társelnöke.

A Fejér vármegyei Iváncsán felvett, de online közvetített eseményen Szabó Rebeka úgy fogalmazott, hogy Iváncsa is egy olyan település, ami "kénytelen elszenvedni az Orbán-kormány teljesen őrült akkumulátorgyárépítési terveit".

A képviselő arról beszélt, hogy Magyarország éves áramtermelésének jelentős részét ezek a gyárak fogják elhasználni, miközben az is kérdés, hogy mi lesz az ország vízkincsével? Emellett a helyieket érinti a durva zaj- és forgalomterhelés is - mutatott rá a politikus.

DK: negyedévente nyugdíjkorrekcióra van szükség

- Negyedévente visszamenőleges nyugdíjfizetésre, azaz nyugdíjkorrekcióra van szükség, amelynek első részletét már áprilisban ki kellene fizetni - ismertette a Demokratikus Koalíció (DK) elképzelését a párt országgyűlési képviselője.

DK: törvényesen dolgoznak a végrehajtók?

- A Demokratikus Koalíció (DK) kérdésesnek tartja, hogy törvényesen dolgoznak-e a Schadl György letartóztatása óta kinevezett végrehajtók.

Sebián-Petrovszki László, a DK pártigazgatója hétfői, online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy Schadl Györgyöt 2021 novemberében tartóztatták le, de azóta sem fosztották meg a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöki tisztétől, és új elnököt sem választottak a helyére.

Sebián-Petrovszki László hangsúlyozta: a bírósági végrehajtásról szóló törvény úgy rendelkezik, hogy a végrehajtó a kinevezését követő egy hónapon belül a kar elnöke előtt esküt tesz. Ennek hiányában a végrehajtói szolgálat megszűnik, és a törvény az eskütételt az elnök kizárólagos jogkörébe utalja - hívta fel a figyelmet.

Koronavírus - Ujhelyi: botrányos volt az adatkezelés a járvány alatt

- Bizonyítottan botrányos volt az adatkezelés a koronavírus-járvány alatt - mondta Ujhelyi István európai parlamenti (EP-) képviselő csütörtökön, miután kézhez kapta a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) vizsgálati jelentését.

Az EP közegészségügyi bizottságának tagja a Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón elmondta, közel egy éve fordult a NAIH-hoz, mert az illetékes kormányzati intézmények a sokadik közérdekű igénylése ellenére is visszatartották koronavírus-adatokat.

Pártok-LMP LMP: a kormány nem tud válaszolni az emberek kérdéseire az akkumulátorgyárakról

) - Az LMP szerint a kormány nem képes válaszolni a lakosság akkumulátorgyárakkal kapcsolatos kérdéseire.

Annyira nem akarja kiadni Tompos Mártonnak a külügy a lélegeztetőgép-biznisz dokumentumait, hogy a Kúriánál fellebbeznek

Tompos Márton, a Momentum szóvivője és frakcióvezető-helyettese, a Facebookon számolt be róla, hogy a másfél éves huzavona és két elvesztett per után sem hajlandó a Külügy kiadni a lélegeztetőgépekkel kapcsolatos nyilvános adatokat, hanem inkább a Kúriához fordulnak fellebbezéssel.

Miután az egekig magasztalta az alapítványi modellt, Navracsics Tibor öt perc alatt futamodott meg Brüsszelben

Tegnap Navracsics Tibor példás megfutamodást mutatott be Brüsszelben.

Miután Orbán több minisztere is az egekig magasztalta az alapítványi modellt, esküdözve, hogy ennél jobbat ki sem találhattak volna, Navracsics öt perc alatt elengedett mindent két uniós biztossal szemben egy tárgyaláson.

Az Árnyékkormány szerint ezzel Orbán Viktor csak magát teszi nevetségessé. Itthon az Európai Unió ellen hergeli a magyarokat, eljátssza a nagy szabadságharcost, miközben Brüsszelben a képviselői semmiben sem mernek ellent mondani az uniós vezetőknek. Erasmus-ügyben öt perc sem kellett, hogy Navracsics Tibor fejét behúzva ígérjen meg mindent, amit csak elvártak tőle az uniós biztosok.

DK: A ló néz, a csikó lát, eltüntették a Fidesz új "Borkai-videóját"?

Mindent megtesz a Fidesz által uralt ügyészség, hogy eltüntesse a Völner Pál volt igazságügyi államtitkár és az őt a gyanú szerint lefizető végrehajtó-vezér, Schadl György közös korrupciós ügyének lehetséges bizonyítékait.

Az RTL híre szerint a vádhatóság megsemmisítette a Schadl páncélszekrényében talált videofelvételeket és fotókat, amelyeken az látható, hogy több ember folytat szexuális aktust.

Országos népszavazást kezdeményezett az LMP az akkumulátorgyárak létesítéséről

Országos népszavazást kezdeményezett az LMP annak érdekében, hogy csak ott épülhessen Magyarországon akkumulátorgyár, ahol ehhez a helyi lakosság hozzájárul.

A kezdeményezést tartalmazó dokumentum leadása után, a Nemzeti Választási Iroda épülete előtt tartott hétfői sajtótájékoztatóján Keresztes László Lóránt, az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke elmondta: súlyos válságokat élünk át, és ilyen időkben rendkívül fontos feladat természeti értékeink megóvása és az önállóságot erősítő gazdaságpolitika érvényesítése.

Mindezen szempontokkal és célokkal ellentétes, hogy a kormány egy politikai döntéssel Magyarországból akkumulátorgyártó nagyhatalmat akar csinálni - fogalmazott a politikus, hozzátéve, ez az ipari tevékenység rendkívül víz- és energiaigényes, miközben kihívásos az ország ellátása ezekkel az erőforrásokkal.

DK: ez a párt tudja, hogyan hozza haza az európai uniós támogatásokat

- A Demokratikus Koalícó (DK) "pontosan tudja", hogyan hozza haza a Magyarországnak járó európai uniós támogatásokat - jelentette ki a párt árnyékkormányának szóvivője szombaton online sajtótájékoztatóján.

Kálmán Olga kifejtette: meg kell szüntetni a 12 éven át tartó korrupciót, csatlakozni kell az európai ügyészséghez, függetleníteni kell a bíróságokat, helyre kell állítani a jogállamiságot és a sajtószabadságot.

A Nyugaton a helyzet változatlan kapta a legtöbb BAFTA-jelölést

Csütörtökön hozta nyilvánosságra a Brit Film- és Televíziós Akadémia (BAFTA) az idei díjjelöltjeit: a Nyugaton a helyzet változatlan 14 jelöléssel vezeti a listát.

A sziget szellemei és a Mindenki, mindenhol, mindenkor 10-10 jelölést kapott, az Elvis kilencet, a Tár pedig ötöt gyűjtött.

A BAFTA-díjkategóriáiban összesen 45 filmet jelöltek valamely díjra.

LMP: rendszeresen ellenőrizni kell az akkumulátorgyárak vízmintáit

- Az LMP jogszabályban írná elő a rendszeres vízmintavételt az akkumulátorgyárakban, ellenőrzés céljából, az energiaügyi minisztert pedig bizottságban hallgatná meg a párt a gödi gyárban történtek miatt.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: a haderő személyi állományának is meg kell újulnia

A haderő személyi állományának is meg kell újulnia, a kedden megjelent kormányrendelet a több évtizedes katonai szolgálat kiemelten méltányos elismerése mellett utat nyit egy fiatal parancsnoki generáció felemelkedéséhez - idézte a honvédelmi minisztert a tárca az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben.

Meghalt Tamás Gáspár Miklós

Ma került ki a "Mi a teendő?" podcastja a netre, meg is osztottam. Másfél hete beszélgettünk, akkor vettük fel. Egy ilyen műsorban persze Gazsi is szóba került. Nem lehetett, hogy ne kerüljön szóba. Hosszú évek óta vitatkoztunk, sokban (alapvető dolgokban) egyetértve, némely dolgokban nem.

"Ha hallod ezt, Gazsi...", mondtam a beszélgetésben, ahol amúgy arról volt szó, hogy nem tudok nem rábólintani legutóbbi írásai mély pesszimizmusára. Hogy a helyzet tragikus. Az utolsó cikkei és interjúi nagyon pontosak és nagyon kétségbeesettek voltak. Nagyszerű írások. Lezárások, számvetések - persze, tudtuk. Ő meg, persze, még jobban tudta.

"Ha hallod ezt, Gazsi...". Már nem hallhatta, bár akkor még azt hittem, igen, és kerekedhet ebből is egy jófajta vita.

Lezárult egy korszak, nemigen tudom ezt most másként gondolni. Egy fokkal könnyebb lesz most hülyének lenni, baromságokat mondani, írni. És ez nem jó. Ez rémes.


Huszonegy év fegyházbüntetést kapott egy férfi, aki éveken át bántalmazta családját

Huszonegy év fegyházbüntetésre ítélt a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla egy férfit, aki közel 14 éven keresztül fizikailag bántalmazta és szexuálisan is molesztálta feleségét, valamint nevelt és saját gyermekeit - közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség pénteken.

A közlemény szerint az első fokon eljáró Veszprémi Törvényszék szexuális erőszak bűntette és további 22 rendbeli bűncselekmény miatt 18 év fegyházbüntetésre ítélte a férfit azzal a kikötéssel, hogy feltételesen sem bocsátható szabadságra, továbbá eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amelyben tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását vagy gyógykezelését végzi.

Mondjon le minden fideszes politikus az egyetemi alapítványokban betöltött kuratóriumi posztjáról, hogy újra részt vehessenek a magyar hallgatók az Erasmus programban!

Hétfőn érkezett a hír, hogy az Európai Bizottság kizárta az alapítványi egyetemeket az Erasmus programból.

A Fidesz hibájából nő az elszegényedés kockázata, az MSZP szerint elkerülhetetlen az áfacsökkentés

A TÁRKI legfrissebb elemzéséből kiderült, hogy a társadalom egyre szélesebb rétegeit veszélyezteti az elszegényedés; már nem csak az alacsony nyugdíjjal rendelkezők tartoznak ide, hanem megjelentek a csoportban a diplomások és a fővárosiak, a szegénységi kockázatnak kitettek csoportjában a gyereküket egyedül nevelők állnak az élen.

2022-ben a dolgozók kétharmada nem kapott béremelést a magas infláció ellentételezésére, ráadásul annyival rosszabb a magyarok helyzete uniós honfitársaikhoz képest, hogy a magyar lakosság többségének nincsenek olyan felesleges kiadásai, amiből lefaraghatna.
Az MSZP továbbra is fenntartja azt a javaslatát, hogy az alapvető élelmiszerek áfája 0 százalékra csökkenjen!

DK: Orbán és Putyin piszkos alkuja miatt ürülnek ki a magyar gáztározók

Bár még a tél közepén sem járunk és egyelőre enyhe volt az időjárás, az európai gázellátást felügyelő GIE adatai szerint folyamatosan csökken a magyar gáztározók töltöttsége, miközben más uniós országok gáztartaléka nő.

Közpénzből kényezteti fűtött pályával a felcsúti focistákat Orbán, közben a rezsiemelés miatt fagyoskodik az ország

Miközben egy ország spórol kétségbeesetten a fűtésen a hétszeresére drágult gázár miatt, miközben a hivatalokban a dolgozók, az iskolákban a gyerekek fagyoskodnak, addig Orbán Viktor ismét elkényezteti kedvenc felcsúti focistáit.