Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 2117 találatból.

Orbán Viktor a nyomor vámszedője! -

Az Orbán-kormány ismételten bebizonyította, hogy nem a járványkezelés és a valódi védekezés a célja, hanem kizárólag a haverok zsebeinek kitömése és a bukott önkormányzati választások után az emberek, a közösségek büntetése.

A pánikkormány tehetetlenségét mutatja, hogy mostanra már több mint 300 ezren fertőződtek meg koronavírussal Magyarországon

Ősszel Orbán Viktor még azt hazudta a magyaroknak, hogy "mindenkit meg fognak gyógyítani", hiszen "az egészségügy kapacitása szinte végtelen", és "teljes fegyverzetben" várjuk a második hullámot.

Tizedére csökkent novemberben a német repülőterek utasforgalma

- Novemberben a tizedére, az év eleje óta pedig a negyedére csökkent a németországi polgári repülőterek utasforgalma a reptérüzemeltető társaságok szakmai képviseleti szervezete, a Flughafenverband ADV pénteken publikált legfrissebb havi jelentése alapján.

Von der Leyen: az EU új mechanizmusa képes megvédeni a költségvetést a jogállamiság sérüléseivel szemben

- Az Európai Unió olyan új mechanizmussal szerelkezett fel, amellyel képes megvédeni költségvetését, pénzügyi érdekeit és értékeit a jogállamiság sérüléseivel szemben - jelentette ki az Európai Bizottság elnöke, az Európai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülésén, abban a vitában, amelyet a múlt heti uniós csúcstalálkozó eredményeiről tartottak szerdán.

OGY - Semjén: ötszörösére nőtt az egyházak támogatása

Az elmúlt évtizedben ötszörösére nőtt az egyházak támogatása és Szent István-i mértékű templomépítési program keretében 130 templom épült - mondta el a nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes, tárca nélküli miniszter az Országgyűlés igazságügyi bizottságában tartott éves meghallgatásán hétfőn.

Orbán történelmi vereséget szenvedett vétó-ügyben

Orbán történelmi vereséget szenvedett vétó-ügyben - "Egy külön kiegészítést nem fogunk elfogadni" - mondta a miniszterelnök, majd elfogadta

Tegnap Orbán Viktor és a fideszes propagandagépezet egy történelmi vereség után lejtett örömtáncot és hirdetett győzelmet. Valójában Orbán Viktor múlt hét pénteken még ezt mondta: “egy külön kiegészítést nem fogunk elfogadni", mert a jogállamisági mechanizmus “nem olyan, mint egy “tacepao", amire bármit ki lehet tűzni". A jogállamisági mechanizmus azonban változatlan maradt, Orbán pedig kapott egy tacepaót, egy külön kiegészítést, amire egy hete még azt mondta, hogy nem fogja elfogadni.

Szász Attila Örök tél című filmjét mutatják be egy európai parlamenti filmszemlén

- Szász Attila Örök tél című filmjét is bemutatják az Európa emlékezete elnevezésű háromnapos, kedd este kezdődött filmszemlén, amelyet egy népszerű lengyelországi filmfesztivál társrendezvényeként szerveznek az Európai Parlamentben.

Brexit - A tárgyalások folytatásáról állapodott meg a brit kormányfő és az Európai Bizottság elnöke

Az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről folyó, a jelentős nézetkülönbségek miatt felfüggesztett tárgyalások folytatásáról állapodott meg szombaton Boris Johnson brit miniszterelnök és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.

Michel Barnier, az Európai Bizottság tárgyalóküldöttségének vezetője stábjával együtt egy hete érkezett Brüsszelből Londonba, és a két delegáció azóta szinte folyamatosan tárgyalt.

A vétó fenntartása Magyarország egészének káros -

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy ne vétózza tovább - immár egyedül - az európai gazdasági mentőcsomagot és költségvetést, legalább a lengyel lépést kövesse, és ne menjen szembe a józan ésszel, az ország és egész Európa érdekeivel.

Színpadot állítottunk Orbán Viktornak a Karmelita-kolostor elé

Az elmúlt napokban csak sokasodtak a kérdések Szájer József illegális, drogos csoportos szexorgiájával kapcsolatban, amelyekre még mindig nem kaptunk választ. Pedig a Fidesz alapítójáról, az Alaptörvény írójáról, Orbán egyik legrégebbi és legfontosabb harcostársáról van szó. A miniszterelnöktől mégis csak egy szűkszavú közleményre futotta, ami nem tisztáz egy sor olyan kérdést, amit az embereknek joguk van tudni.

EP-Fidesz-KDNP: Kárpátalján polgárháborús helyzetet alakított ki az ukrán hatalom

"Kárpátalján polgárháborús helyzetet alakított ki az ukrán hatalom. Gyalázatosnak tartjuk és mélységesen elítéljük, hogy az ukrán hatóságok fegyveres erővel rárontottak a kárpátaljai magyar közösség vezetőire és szervezeteire" - jelentették ki a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselői szerdai sajtóközleményükben.

A fideszes Szájer József próbált elmenekülni egy ereszcsatornán a hatóságok elől, mert tetten érték egy illegális, drogos szexorgián?

Egy belga lap szerint egy azóta lemondott magyar EP-képviselő lehet az érintettje annak az ügynek, amelyben a hatóságok egy Brüsszelben megtartott illegális szexpartit számoltak fel. A belga sajtóinformációk szerint az orgián drogot is találtak, az érintett EP-képviselő pedig egy ereszcsatornán próbált meg elmenekülni. Az elmúlt napokban csak egyetlen magyar EP-képviselő mondott le mandátumáról: Szájer József.

Szájer József megkövette családját és választóit

.A belga sajtóban ma megjelent egy újsághír egy pénteki brüsszeli házibuliról, amelyen jelen voltam. A rendőrségi igazoltatás után jeleztem, hogy képviselő vagyok, mert igazolvány nem volt nálam, a rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítettek, majd hazavittek.

Kábítószert nem fogyasztottam, a rendőrségnek helyben felajánlottam, hogy készüljön hivatalos teszt, de ezt nem tették. A rendőrség szerint extasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem.

Sajnálom, hogy megsértettem a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, ez felelőtlenség volt részemről, az ezért járó szankciókat vállalom.

Koronavírus - Operatív törzs: szabálytalan maszkviselés miatt 683 emberrel szemben intézkedtek a hétvégén

Hétvégén a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 683 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a hétfői online sajtótájékoztatón.

Demeter Szilárd közleménye

Függetlenül attól, hogy mit gondolok az igazamról, és függetlenül attól, hogy az Alaptörvény által garantált vélemény- és szólásszabadságot ahogy eddig is, ezután is védeni fogom, a Sor(o)s című publicisztikámat ezennel visszavonom. A Facebook egy Kertész Imre-idézet miatt letiltott három napra, onnan nem tudom törölni a posztot, tehát a Facebook-oldalamat törlöm.

Mentsük meg a karácsonyt! - A kormány teszteljen le mindenkit ingyen, aki kéri!

A DK a járvány kezdete óta azt követeli a kormánytól, hogy tegye ingyenessé és tömegessé a koronavírus-teszteket, és teszteljenek le mindenkit állami költségre, aki kéri. Mindeddig hiába figyelmeztettük a kormányt, hogy ha nincs tömeges tesztelés, előbb-utóbb pánikszerűen le fogják zárni az országot, és el fog szabadulni a járvány.

A kormány nem hallgatott ránk, ennek pedig most egy ország issza a levét. Most az a kérdés, hogy meg tudjuk-e még menteni a karácsonyt, és biztonságban össze tudnak-e majd ülni azok a családok, akik együtt szeretnének karácsonyozni.

Gyurcsány Ferenc: Történelmi zsákutcába vezeti az országot a miniszterelnök a vétóval

A magyar miniszterelnök mai rádióinterjújában háborúba hívta a nemzetét, bebizonyította, hogy tisztességes, partneri konzultáció helyett háborúban gondolkodik, amelyben túszként szeretné felhasználni saját nemzetét. Orbán azonban téved: nem az Európai Unió a túsz, hanem a magyarok, akik legalább 14 ezer milliárd forinttól esnek el a kormányfő vétója miatt. Ez 4-5 év öregségi nyugdíj értékével egyenlő, sokkal több, mint amennyit egy évben valamennyi magyar bérként hazavisz.

Már a járvány harmadik hullámára készülnek Izraelben

- Már a koronavírus-járvány harmadik hullámára készülnek Izraelben - jelentette a helyi média pénteken.

Merkely Béla: a személyes találkozások csökkentése a legfontosabb

A higiéniai szabályok betartása mellett a legfontosabb, hogy a személyes találkozások számát 60-90 százalékban csökkentsük - mondta a Semmelweis Egyetem rektora csütörtök reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Uniós biztos: Az LMBTQI-emberek jogegyenlősége prioritás az Európai Bizottság száma

- A leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszexuális (LMBTQI) emberek jogegyenlősége prioritás az Európai Bizottság számára - jelentette ki Helena Dalli egyenlőségért felelős uniós biztos az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén, a testület LMBTQI-stratégiájával kapcsolatos vita keretében.