Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 2161 találatból.

LMP: "megdőltek a kormányzati hazugságok" az egyetemek átalakításáról

Fejlesztési forrásoktól esik el az az egyetem, amely nem vesz részt a modellváltásban, vagyis szó sincs arról, hogy az intézmények önként léptek volna be az átalakítás folyamatába - jelentette ki szerdai online sajtótájékoztatóján az LMP parlamenti frakcióvezetője.

- Operatív törzs: a schengeni belső határszakaszon március közepéig fennmarad az ellenőrzés

- A koronavírus-járvány harmadik hullámára tekintettel - a magyar állampolgárok életének és egészségének megóvása érdekében - a kormány március 15-én 24 óráig meghosszabbította az ország schengeni belső határszakaszán ideiglenesen bevezetett határforgalom-ellenőrzést és határőrizeti feladatokat - közölte a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának helyettes vezetője a testület hétfői online sajtótájékoztatóján.

Meghaladta a 20 milliót a beadott oltások száma Nagy-Britanniában

- Meghaladta a 20 milliót a koronavírus ellen beadott oltások száma Nagy-Britanniában - jelentette be vasárnap Matt Hancock brit egészségügyi miniszter. A szaktárca által nem sokkal később közzétett részletes új adatok a koronavírus-fertőzések és a halálozások számának folytatódó meredek csökkenését mutatják.

Hancock a Twitteren közzétett videóüzenetében az egész ország számára nagyszerű vívmánynak nevezte az eredményt.

Az LMP parlamenti frakciója közleménye: Kósa Lajos és sofőrje felváltva mentek a vesztegetési pénzért? - Hatósági iratok jutottak a birtokunkba -

Alkotmányos költség, vagyis vesztegetési pénz lehetett az a 68 millió forint, amit a csengeri örökösnő továbbíthatott Kósa Lajosnak. A csengeri örökösnőhöz tíz tételben érkezhetett utalás a Kiskun Tender Kft-től, amit később a címzett vagy a sofőrje vitt el készpénzben. Birtokomba jutott az erről szóló vallomás hatósági összefoglalása.

Ez már önmagában nagyon durva hír, de talán ennél is súlyosabb, hogy erről a nyomozóhatóság is tud, az ügyészség mégsem akarja kihallgatni Kósa Lajost. Rendelkezésemre áll az a nyomozóhatósági okirat, amiben feketén fehéren benne van az alábbi nyomozóhatósági megállapítás, idézem: "Elmondása szerint Kósa Lajos megkérte Sz. Gábornét, hogy egy Uniós projekt kapcsán járó pénzösszeget utalhassanak Sz. Gáborné számlájára, mert Kósa Lajos a pozíciója miatt nem kérheti a saját számlájára.

Orbán: mindenkit arra kérek, regisztráljon a vakcináért

A kormányfő mindenkit arra kért pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, hogy regisztráljon a koronavírus elleni vakcináért. Így húsvétra az összes jelentkező megkaphatja az első adagját, és ezzel pedig Magyarországon lesz messze a legmagasabb az átoltottság az unióban - tette hozzá Orbán Viktor.

Orbán: az egész járvány legnehezebb két hete jön

Az egész eddigi koronavírus-járvány legnehezebb két hete előtt áll az ország - közölte a miniszterelnök csütörtökön. Orbán Viktor a Facebook-oldalára feltöltött videóban mindenkit arra kért, regisztráljon a koronavírus elleni oltásra és oltassa be magát

Orbán: könnyítésről egyelőre nem lehet beszélni

A miniszterelnök szerint könnyítésről egyelőre nem lehet beszélni, de az idősotthonokban lakók látogatásának kérdését meg fogják fontolni - Orbán Viktor erről járványügyi konzultációjának szerdai, második fordulója után, a Facebookra feltett videójában beszélt.


Erópai Bizottság: évente többmillió ember válik bűncselekmény áldozatává az EU-ban

- Az Európai Unióban évente többmillió ember válik bűncselekmény áldozatává, ezt a tendenciát a koronavírus-járvány is felerősítette - jelentette ki Vera Jourová értékekért és átláthatóságért, valamint Didier Reynders jogérvényesülésért felelős uniós biztos a bűntények áldozatainak világnapján közzétett hétfői közleményében.

Koronavírus - A DK petíciót indít a szabad vakcinaválasztásért

A DK oltáspárti, felelősen gondolkodó szervezetként veszélyesnek és felelőtlennek tartja, amit a kormány a koronavírus elleni védőoltás és a különböző gyártású vakcinák kapcsán művel. Követhetetlen, hogy éppen mi a hivatalos protokoll, van-e szabad vakcinaválasztás, mert annyi, egymásnak ellentmondó információ hangzott már el a fideszes politikusok szájából, amivel nem csak az oltási kedvet csökkentik, de ezáltal a normális élet újraindulását is veszélyeztetik.

A Demokratikus Koalíció petíciót indít a szabad vakcinaválasztásért! Korábban már törvényjavaslatot is nyújtottunk be ennek érdekében, ám ezt a Fidesz bizottsági ülésen elutasította. Az embereknek muszáj tisztán látni, muszáj jól informáltnak lenni, az pedig nem segít, ha a kormány tagjai össze-vissza beszélnek, egymásnak ellentmondó információkat közölnek, aszerint, hogy éppen milyen hangulatban keltek fel.

Orbán: a harmadik hullám felfutóban van, mindenki oltassa be magát!

A koronavírus-járvány harmadik hulláma felfutóban van, ezért az embereknek átgondoltan, nem indulatból kell dönteniük az oltásról, hiszen az életükbe is belekerülhet - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

"Mindenkit arra kérek, hogy regisztráljon, jelentkezzen, menjen be, oltassa be magát, ha lehet, fogadja el azt, amit éppen kínálnak neki" - mondta.

EU: hétéves mélypontot ért el a menedékjogot kérelmezők száma tavaly az EU tagországaiban

- A 2013-ban feljegyzett adatok alá süllyedt, az előző évhez képest pedig 31 százalékkal esett vissza az Európai Unió tagországaiban a menedékjog iránt benyújtott kérelmek száma tavaly - közölte az Európai Menekültügyi Támogatási Hivatal (EASO) 2020-as összesítő adatokat rögzítő jelentésében csütörtökön.

Az Európai Unió máltai központú ügynökségének elemzése szerint 2020-ban 461 300-an fordultak nemzetközi védelemért az unióban, szemben a 2019-es 671 200-zal. Az ügynökség azt írta, hogy a beadott kérelmek számának jelentős csökkenése a koronavírus-járványnak, illetve a kapcsolódó rendkívüli intézkedések, köztük a határátlépést korlátozó szabályozások hatását tükrözi.

- Orbán: május végéig 3,5 millióval több embert tudnak beoltani az országban, mint egy hasonló méretű EU-s államban

Magyarországnak minden oltóanyagra szüksége van, mert a koronavírus elleni oltás menti meg az életet és a munkahelyeket.

Koronavírus - Orbán: ha a kínai vakcinával is elindulhat az oltás, húsvétig minden regisztrált beoltható

- Ha a kínai vakcinával is elkezdődhet az oltás, húsvétig minden eddig regisztráltat be lehet oltani a koronavírus ellen - mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Ismét felbukkant Magyarország közelében a veszettség

Néhány hónapon belül harmadszor diagnosztizált veszettséget a román állategészségügyi szolgálat a magyar határtérségben, Szatmár megye területén; tavaly év végén egy kutyában és egy szarvasmarhában, az idén február 1-jén pedig egy vadon élő rókában mutatták ki az emberre és állatra egyaránt veszélyes vírust - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán.

Hideg idő - Ónos eső, hó és szél miatt is adott ki figyelmeztetéseket a meteorológiai szolgálat

Ónos eső, havazás, hófúvás és szél veszélye miatt is adott ki figyelmeztetéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára. A hidegfront szerda este érkezik.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint ónos eső veszélye miatt Budapestre, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas és Veszprém megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

A pánikkormány és kiszolgálói újra és újra elismerik: Magyarországon nem lesz szabad vakcinaválasztás

Müller Cecília országos tisztifőorvos hétvégén a közmédiának nyilatkozva elmondta: kizárólag orvosi javaslatra, kivételesen fordulhat elő az, hogy előnyben részesítenek egy-egy betegnél egy bizonyos fajta koronavírus elleni vakcinát egy másik gyártmányhoz képest.

A Demokratikus Koalíció szerint a pánikkormány és annak kiszolgálói újra és újra elismerik, hogy Magyarországon nem lehet szabadon vakcinát választani. Ez pedig roppant aggasztó, hiszen az elmúlt hetekben világosan láthattuk, hogy a kormány az oltásból is politikai kérdést csinál.

. MTI/Vasvári Tamás

Az LMP diplomás bérminimum bevezetését javasolta a közszférában dolgozók számára.

Ungár Péter, az ellenzéki párt országos elnökségének titkára vasárnapi online sajtótájékoztatóján közölte: a koronavírus-járvány idején a közszférában - az egészségügyben, a szociális és egyéb szektorokban - dolgozók nagyon jelentős munkát végeznek "úgy, hogy nagyon rosszul keresnek".

DK: a kormányt nem érdekli a budapestiek, a magyarok egészségügyi ellátása

A kormányt nem érdekli sem a budapestiek, sem a többi magyar egészségügyi ellátása - jelentette ki a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke a Dél-Budára tervezett új szuperkórház építésére kijelölt területen tartott szombati online sajtótájékoztatón.

Gy. Németh Erzsébet - aki Budapest humán területekért felelős főpolgármester-helyettese is - azt mondta: még "egy követ sem raktak le", de már az eredeti tervek kétszeresébe, akár 300 milliárd forintba is kerülhet a beruházás, amely legalább három évet csúszik a tervezetthez képest.

Tanulmány: Romániában hamarosan dominánssá válhat a fertőzőbb brit vírusmutáció

- Romániában hamarosan dominánssá válhat a koronavírus Nagy-Britanniából elterjedt, sokkal fertőzőbb mutációja - állapította meg Dumitru Jardan biológus, a MedLife magánklinika-hálózat vezető kutatója, miután 90 véletlenszerűen kiválasztott minta közül 24 esetben azonosították a brit vírusvariánst.

Orbán Viktor a német Stern magazinnak: Európa szuverén nemzetekből áll

- Az Európai Unió szuverén nemzetekből áll - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök egy interjúban, amely a Stern című német hírmagazin csütörtöki számában jelent meg.