Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 1767 találatból.

DK: 422 háziorvosi és 255 fogorvosi praxis áll tartósan betöltetlenül

- Legalább 422 háziorvosi és 255 fogorvosi praxis áll tartósan betöltetlenül - hívta fel a figyelmet keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció (DK) egészségügyi szakpolitikusa.László Imre hangsúlyozta, hogy az Állami Egészségügyi Ellátó Központ adatai szerint az év első két hónapjában legkevesebb harminc háziorvosi és nyolc fogorvosi praxis üresedett meg. Ez azt jelenti, hogy jelenleg 630 ezer ember alapellátása és 709 ezer ember államilag finanszírozott fogorvosi ellátása bizonytalan - fűzte hozzá az ellenzéki parlamenti képviselő.

Mint mondta, aki nem jut el háziorvoshoz, az nem jut el komolyabb szűrésekre sem, ezért még többen halnak meg úgy, hogy egy időben végrehajtott kezelés megmenthette volna őket.

A kormányzat hiába ígér támogatást azoknak, akik hajlandóak betölteni a megüresedett praxisokat, ha a kezdeti támogatáson túl mással nem képesek vonzóvá tenni a háziorvosi munkát - jelentette ki László Imre, aki azonnali megoldást követelt az orvoshiány megoldására.

A Dal 2019 - Petruskát kizárták, Oláh Gergő szerepel a döntőben

Beigazolódott a plágiumgyanú, emiatt Petruskát kizárták A Dal 2019 döntőjéből, helyette Oláh Gergő szerepel a legjobb nyolc versenyző között a műsor szombati fináléjában - tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája hétfőn az MTI-t.

Alulírottak, akik korábbi kormányokban töltötték be az igazságügyi miniszteri tisztséget, az alábbiakra hívják fel az érintettek figyelmét:

Az innovációs és technológiai miniszter törvénysértést követ el, ha – a hatályos központi költségvetési törvény előírása ellenére – visszatartja a Magyar Tudományos Akadémia kutatóintézeteinek és kutatóhelyeinek a támogatását (2018. évi L. törvény 1. melléklet XVII. fejezet), és nem biztosítja az intézetek folyamatos működéséhez nélkülözhetetlen költségvetési finanszírozást.

Emellett felmerülhet a költségvetési csalás gyanúja is, ha a Magyar Tudományos Akadémia kutatóintézeteinek járó támogatásokat – újabb törvényi felhatalmazás nélkül – a jóváhagyott céltól eltérően használják föl. Különösen, ha e pénzeszközökből nem állami szervezeteknek is juttatnak, vagyoni hátrányt okozva a költségvetésnek.

A jóváhagyott céltól eltérő felhasználásra irányuló törekvések előkészületnek minősülnek, amelyek nem büntetendők. Ezzel szemben a pénzeszközök eltérő felhasználásának megkezdésével a cselekmény kísérleti szakba lép, a támogatás felhasználásával pedig befejezetté válik. A kísérletet a törvény a befejezett bűncselekménnyel azonos büntetési tétellel fenyegeti.

Csaknem 2 millió forintért kelt el a legdrágább grafika a BÁV évadnyitó aukcióján

Gulácsy Lajos Szerelem Na'Conxypanban című, vegyes technikával készült erotikus rajza 1,7 millió forintért kelt el a BÁV évadnyitó aukcióján, amelyen jól szerepeltek még többek között Mednyánszky László, Boromisza Tibor, valamint Scheiber Hugó és Aba-Novák Vilmos grafikái is - közölte az aukciósház pénteken.

Orbán Viktor Jan Olszewski haláláról: a közép-európai szabadságharcosok egy jeles alakját veszítettük el

Levélben fejezte ki részvétét Orbán Viktor Mateusz Morawiecki lengyel kormányfőnek Jan Olszewski egykori miniszterelnök halála miatt - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár szerdán az MTI-vel.

DK: Az Iparkamara fideszes elnöke kérjen bocsánatot a náci kijelentéséért!

Parragh László, az Iparkamara elnöke egy interjúban úgy fogalmazott, szerinte “keresztény gyökerű, fehér bőrű vendégmunkásokra" lenne szükség.

A Mazsihisz arra kéri a politikusokat, tartsák tiszteletben függetlenségét

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) arra kéri a politika szereplőit, hogy tartsák tiszteletben függetlenségét - olvasható a szervezet MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében. Azt írták: a Mazsihisz, mint a legjelentősebb magyarországi zsidó szervezet, feladatának tartja, hogy világos értékrendet követve képviselje a közösség érdekeit.

A Fidesz kész minden támogatást megadni a családvédelmi akcióterv végrehajtásához

A Fidesz üdvözli Orbán Viktor miniszterelnök mai bejelentéseit a családvédelmi akciótervről, amely az eddigieknél is több támogatást fog nyújtani a fiatalok életkezdéséhez, a gyermekvállaláshoz és a gyermekneveléshez.

Hat és fél év börtönt kapott két "unokázós csaló" Egerben

Hat és fél év börtönbüntetésre ítélt az Egri Járásbíróság első fokon két férfit mint különös visszaesőt, akik telefonon csaltak ki pénzt idős emberektől, arra hivatkozva, hogy az unokájuk segítségre szorul - közölte az Egri Törvényszék sajtóosztálya pénteken.

DK: hogy kaphatott letelepedési engedélyt harmincezer külföldi?

- A Demokratikus Koalíció magyarázatot kér Orbán Viktor miniszterelnöktől arra, hogy hogyan kaphatott letelepedési engedélyt Magyarországon mintegy harmincezer külföldi állampolgár.

Gréczy Zsolt, a DK frakciószóvivője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a letelepedési kötvényekkel körülbelül húszezren érkeztek Magyarországra, a Direkt36 nevű portál pedig azt írja, hogy az elmúlt két évben a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BMH) több mint 9 ezer embernek adott tartózkodási engedélyt "egyéb célból".


Csődeljárást kért maga ellen a Germania német légitársaság

- Csődeljárást kezdeményezett maga ellen a Germania német légitársaság és közölte, hogy azonnali hatállyal beszünteti tevékenységét - jelentette be a cég kedd hajnalban.

A berlini központú légitársaság mintegy 30 repülőgépet üzemeltetett, ezer főt foglalkoztatott és évente 4 millió utast szállított. Pénzügyi gondjai annyira súlyossá váltak, hogy képtelen volt kifizetni a januári béreket.

Az Alapítvány a Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért közleménye

200 kérdés, 200 válasz: átfogó tudásbázis készült az emlőrákról. A Rákgyógyítás.hu nonprofit betegtájékoztató portál közérthetően, részletesen kidolgozott cikkekben csaknem minden olyan kérdésre egy helyen válaszol az emlőrákról, ami egy betegben vagy a családtagokban a mellrák diagnózisának pillanatától felmerülhet.

A DK nagyobb kártérítést követel a vasúti késések után

- A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli, hogy a kormány fordítson nagyobb figyelmet a vasúton utazók érdekeinek védelmére, a MÁV pedig az európai szabályoknak megfelelően szolgálja ki ügyfeleit, például késések esetén.

Krónika: hátrányosan érintik a romániai kettős állampolgárokat az utazási biztosításokra vonatkozó szabályok

Hátrányosan érintik a romániai kettős állampolgárokat az utazási biztosításokra vonatkozó szabályok - írta a Krónika című erdélyi magyar napilap pénteki számában.

DK: világítsák át a szociálistűzifa-rendszert!

- A Demokratikus Koalíció (DK) a szociálistűzifa-támogatási rendszer átvilágítását követeli - közölte az ellenzéki párt szóvivője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Navracsics Tibor: a MOGYTTE angol kara precedenst teremt

Navracsics Tibor szerint a Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetem (MOGYTTE) angol nyelvű karának a létrehozása olyan precedenst teremt, amely annak a reményét hozza, hogy könnyebb lesz átlépni azokat a kulturális gátakat, amelyek eddig a magyar kar létrehozásának az útjában álltak.

Nem tervezi boltok bezárását Magyarországon a Tesco

A Tesco Magyarországon nem tervezi boltok bezárását, az áruházlánc a jövőben is folytatja az intenzív befektetést áruházaiba - közölte a Tesco-Global Áruházak Zrt. kedden az MTI-vel.

DK: a kormány tartsa be a tűzoltóknak tett béremelési ígéreteit!

- A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli a kormánytól, hogy kérjen bocsánatot a tűzoltóktól, és tartsa be a nekik tett béremelési ígéreteit - mondta Arató Gergely, a DK országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján.

MOGYE-ügy - Több száz diák tüntetett az új vizsgarendszer ellen

A Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológai Egyetem (MOGYTTE) közel háromszáz diákja tiltakozott péntek este az egyetemen bevezetett új vizsgarend ellen.

A közösségi hálón szerveződött tüntetésen a magyar diákok mellett az egyetem angol és román szakán tanulók közül is többen részt vettek.

MSZP: a kormány sürgősen javítson az egészségügy helyzetén!

Az MSZP arra szólítja fel a kormányt, hogy sürgősen javítson az egészségügy helyzetén. Bangóné Borbély Ildikó frakcióvezető-helyettes pénteki budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: évente 30 ezer beteg hal meg Magyarországon azért, mert nem kap megfelelő egészségügyi ellátást.