Külföld

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 6016 találatból.

"Az évszázad adományával" gazdagodott két dél-koreai múzeum Li Kun Hi hagyatékából

Külföld - 2021-07-21

"Az évszázad adományát" kapta a Samsung néhai elnöke, Li Kunk Hi hagyatékából két dél-koreai múzeum - számolt be róla a CNN online kiadása.

Li Kun Hi hatalmas műkincsgyűjteménnyel rendelkezett, családja a halála után felmerült óriási adóbefizetési kötelezettség egy részét rendezte azzal, hogy a műgyűjtemény mintegy 23 ezer darabját adományozta a Koreai Nemzeti Múzeumnak és a koreai Modern és Kortárs Művészetek Nemzeti Múzeumának (MMCA).

Koronavírus - Horvátország ismét szigorításokat vezethet be az újonnan fertőzöttek növekvő száma miatt

Külföld - 2021-07-21

- A növekvő koronavírus-esetszámok miatt Horvátország még azelőtt újabb szigorításokat vezethet be, hogy lejárnának a július 31-ig érvényben lévő korlátozások - írta a Jutarnji List című horvát napilap szerdán a nemzeti válságstábra hivatkozva.

Bekerül a cseh alkotmányba a fegyveres önvédelemhez való jog

Külföld - 2021-07-21

Bekerül a cseh alkotmányba az ország állampolgárainak fegyveres önvédelemhez való joga.

A cseh parlament felsőháza, a szenátus szerdán jóváhagyta, hogy az alkotmány részét képező Emberi Jogok Listáját kibővítsék egy bekezdéssel, mely szerint "az állampolgárnak a törvényben megállapított feltételek szerint joga van fegyverrel védelmeznie saját és más emberek életét".

Koronavírus - Montenegró szigorításokat tervez a fertőzöttek számának növekedése miatt

Külföld - 2021-07-21

- Két hónapos folyamatos csökkenés után Montenegróban szerdára jelentősen megugrott a koronavírus-fertőzöttek napi száma, 24 óra alatt 65-öt regisztráltak, ezért a hatóságok újabb korlátozások bevezetését tervezik - közölte a montenegrói közszolgálati televízió a honlapján.

Koronavírus - Izraelben meredeken növekszik az újonnan fertőzöttek száma a súlyos betegek számának lassú emelkedése mellett

Külföld - 2021-07-21

- Izraelben meredeken emelkedik a koronavírussal újonnan megfertőződöttek száma, de a súlyos betegek száma csak lassan növekszik az átoltottságnak köszönhetően - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet szerdán.

Koronavírus - Hollandia ismét az otthoni munkavégzésre szólította fel állampolgárait

Külföld - 2021-07-19

- A továbbra is meredeken emelkedő holland koronavírus-fertőzési adatok miatt a hágai kormány hétfőn arra szólította fel állampolgárait, amennyiben megoldható dolgozzanak újra otthonról. Az ország egésze várhatóan sötétvörös besorolást kap az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) vonatkozó, a fertőzöttséget mutató térképén.

A terrorizmus vádjával elítélt székelyek szabadon bocsátásáról döntött a törvényszék

Külföld - 2021-07-19

Szabadon bocsátották hétfő délután a terrorizmus vádjával elítélt székelyföldi Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt, miután a Brassó Megyei Törvényszék jogerős ítéletben hagyta jóvá a terrorizmus vádjával elítélt székelyföldiek feltételes szabad lábra helyezését - közölte az MTI-vel Kulcsár Terza József, a Magyar Polgári Párt (MPP) parlamenti képviselője.

Hosszan tartó heves esőzés sújtja Németország több térségét

Külföld - 2021-07-14

Károkat és közlekedési fennakadásokat okoz Németország több térségében a hosszan tartó heves esőzés, amelyre másfél évtizede nem volt példa a Deutschlandfunk országos közszolgálati rádió szerdai összeállítása szerint.

Izraelben jelentősen megugrott az új fertőzések száma

Külföld - 2021-07-13

Izraelben jelentősen megugrott az új fertőzések száma, de nem nőtt a súlyos betegeké - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet kedden.

Észak-Macedóniában megkezdődött a tömeges oltás

Külföld - 2021-07-13
- Tömeges oltás kezdődött Észak-Macedóniában kedden, a szakemberek már nemcsak az egészségügyi intézményekben, hanem kilencven település sportlétesítményeiben, vásárcsarnokaiban várják a koronavírus elleni védőoltásra jelentkezőket.

Dominánssá vált a delta változat Németországban

Külföld - 2021-07-08

- Németországban is egyre inkább kiszorítja az új típusú koronavírus (SARS-Cov-2) első változatait a delta jelzésű mutáció, az új fertőződések csaknem kétharmada ennek a variánsnak tulajdonítható a Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) csütörtökön ismertetett vizsgálata szerint.

Donald Tusk átveszi a lengyel ellenzéki Polgári Platform irányítását

Külföld - 2021-07-03

- Visszatér a lengyel belpolitikába, és "teljes állásban" átveszi az ellenzéki Polgári Platform (PO) irányítását Donald Tusk volt lengyel miniszterelnök, az Európai Néppárt (EPP) jelenlegi elnöke - jelentették be szombaton Varsóban a párt országos tanácsának kongresszusán.

Egyre gyorsabban terjed a járvány, de alig vannak súlyos betegek Izraelben

Külföld - 2021-06-30

Egyre gyorsabban terjed a koronavírus-járvány negyedik, indiai eredetű, delta nevű variánsa, de továbbra is alig vannak súlyos betegek Izraelben - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet szerdán.

Koronavírus - Ukrajnában megint gyorsult a járvány terjedése

Külföld - 2021-06-30

Ukrajnában az elmúlt napokban tapasztalt fokozatos lassulás után szerdára kismértékben ismét felgyorsult a koronavírus-járvány terjedése, több mint hatszáz új beteget és negyven halálos áldozatot jegyeztek fel.

Koronavírus - Oroszországban egy nap alatt a legtöbben haltak meg Covid-19-ben

Külföld - 2021-06-30

Oroszországban az elmúlt egy nap alatt 669-en haltak meg a Covid-19 következtében a szerdai hivatalos adatok szerint, ez a legmagasabb napi veszteségszám a járvány kezdete óta.

Kedden az orosz operatív törzs 652 halottról számolt be, ami szintén abszolút rekordnak számított.

Német lap: informatikai támadás érte Németországot Oroszországból

Külföld - 2021-06-30

Nagyszabású informatikai támadás érte Németországot Oroszországból - jelentette szerdán a Bild című német lap a hírportálján. A szövetségi informatikai biztonsági hivatal (BSI) megerősítette a támadás tényét - írták.

Értesüléseik szerint az utóbbi napokban történt kibertámadást az APT28 és a Fancy Bear néven is ismert hackercsoport hajtotta végre, amely az orosz katonai hírszerzéshez (GU) kötődik.

A művelet célpontja az úgynevezett kritikus infrastruktúra és a bankrendszer volt.

Hőség - Rendkívüli hőség van Olaszországban

Külföld - 2021-06-29

Negyvenhat Celsius-fokot mutatott a hőmérő a szicíliai Siracusa térségében, és egész Olaszországot az évszakhoz képest is rendkívüli hőség uralja keddtől. Mostanáig a legmelegebbet a tengerparti Siracusa városában mérték, de az olasz csizma orrában található Calabriában is megdőlt a rekord, Cosenzában negyven fok feletti volt a hőmérséklet már hétfőn.

A calabriai és szicíliai tengerpartokat megrohamozták a hűsölésre vágyó emberek. A strandüzemeltetők szerint az utóbbi évekhez képest rekordot dönt a vendégszám. Annál is inkább, mivel az olaszok jelentős többsége, főleg ha tengerpart közelében él, a legközelebbi strandra megy az idén nyáron távolabbi célállomás helyett.

Merkel: a magyar törvény hátrányosan különbözteti meg a homoszexuális fiatalkorúakat

Külföld - 2021-06-28

- Az új magyar jogszabály hátrányosan különbözteti meg a homoszexuális fiatalkorúakat - mondta a német kancellár hétfőn Berlinben.

Angela Merkel a német-francia parlamenti közgyűlés meghallgatásán egy német szociáldemokrata képviselőnek a jogállamiság érvényesítésének EU-s lehetőségeiről szóló kérdésére válaszolva kifejtette, hogy kormányának véleménye szerint az új magyar törvényben "felismerhető a homoszexuális fiatalkorúak hátrányos megkülönböztetése".

A jogszabályról folytatott "nagyon átfogó" vitában az Európai Tanács tagjainak túlnyomó többsége aláhúzta, hogy az EU nemcsak egy belső piac, hanem rendelkezik egy értékekből összeálló alappal is, és ezen értékeket nem lehet megkérdőjelezni - közölte.

Koronavírus - Német miniszter: többen kapták meg az első oltást Németországban, mint Nagy-Britanniában

Külföld - 2021-06-27

- Többen kapták meg az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegségtől (Covid-19) védő oltás első adagját Németországban, mint Nagy-Britanniában - közölte a hét végén a német szövetségi egészségügyi miniszter.

Sajtóértesülés: az Iszlám Államhoz köthető anyagokat találtak a würzburgi késelés gyanúsítottjánál

Külföld - 2021-06-27

- A magát Iszlám Államnak (IÁ) nevező terrorszervezetet népszerűsítő anyagokat találtak a németországi Würzburgban pénteken történt késes támadás feltételezett elkövetőjénél - jelentette a Bild am Sonntag című vasárnapi német lap.