Külföld

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 6552 találatból.

A Hezbollah több mint száz rakétát lőtt ki Izrael északi részére

Külföld - 2024-06-12

A libanoni síita Hezbollah több mint százhatvan rakétát lőtt ki Izrael északi részére szerda délelőtt - közölték az izraeli hatóságok.

- A román kormány 12 százalékkal megemelte a minimálbért csütörtöki ülésén - írja az Agerpres.

Külföld - 2024-06-06

A július 1-jén hatályba lépő rendelet értelmében a romániai országos bruttó minimálbér a jelenlegi 3300 lej (1 lej=78,76 forint forint) helyett 3700 lej (mintegy 290 ezer forint) lesz. A minimálbér nettó összege 2363 lejre nő.

Hollandiában tíz év alatt megkettőződött a más uniós országból érkezett lakosok száma

Külföld - 2024-06-04

Tíz év alatt kétszeresére nőtt a Hollandiában élő, az Európai Unió valamely másik tagállamának állampolgárságával rendelkező lakosok száma - közölte a holland statisztikai hivatal, a CBS kedden.

Az NL Times című, angol nyelvű holland napilapban idézett CBS-adatok azt mutatják, hogy január 1-jén Hollandiában 745 500 más uniós tagállam állampolgárságával rendelkező lakos élt, míg 2014 elején számuk körülbelül 360 ezer volt.

Petr Fiala: legkésőbb 2025 közepére megszűnik Csehország függősége az orosz kőolajtól

Külföld - 2024-06-04

- Legkésőbb a jövő év közepére teljesen megszűnik Csehország függősége az orosz kőolajtól - jelentette ki Petr Fiala cseh miniszterelnök kedden a közép-csehországi Nelahozevesben, miután találkozott az ország vezetékhálózatát üzemeltető Mero állami cég vezetőségével.

Egyiptomi külügyminiszter: bármilyen megállapodásnak tartalmaznia kell a rafahi átkelő működését

Külföld - 2024-06-03

Az Egyiptom és Izrael közötti rafahi határátkelő működését tartalmaznia kell bármely megállapodásnak, amelyet a felek aláírnak - jelentette ki Számeh Sukri egyiptomi külügyminiszter hétfőn Madridban, a spanyol kollégájával folytatott megbeszélését követő sajtótájékoztatón.

Zelenszkij: az oroszok nevetnek rajtunk a nyugati fegyverhasználati korlátozások miatt

Külföld - 2024-06-01

- Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint az orosz hadvezetés "nevet" az ukránokon, amiért a korlátozások miatt nem tudják bevetni a nyugati fegyvereket orosz területeken lévő célpontok ellen.

Zelenszkij a The Guardian című baloldali brit napilapnak adott, szombaton megjelent interjúban úgy fogalmazott: a békében élő nyugati országoknak "más prioritásaik" vannak, és "érthető módon nem osztják" Ukrajna sürgető egzisztenciális meggondolásait.

Az elnök szerint Oroszország az Ukrajnának szánt nyugati fegyverszállításoknál gyorsabban pótolja hadseregének fegyverveszteségét.

Eurojust: luxusautó-tolvajok Európa-szerte tevékenykedő bűnözői hálózatát számolták fel

Külföld - 2024-05-31

- Luxusautó-tolvajok nagyszabású, Európa-szerte tevékenykedő bűnözői hálózatát számolták fel több európai országban, tizenhárom gyanúsítottat állítottak elő csalás, okmányhamisítás és pénzmosás vádjával - tájékoztatott az Európai Unió tagállamai közötti igazságügyi együttműködésért felelős, hágai székhelyű uniós ügynökség, az Eurojust pénteken.

Hazaszállították a kórházból a szlovák miniszterelnököt

Külföld - 2024-05-31

A besztercebányai kórházból pozsonyi otthonába szállították csütörtök este a hónap közepén merényletben súlyosan megsebesült Robert Fico szlovák kormányfőt, ott lábadozik tovább - jelentette pénteken a helyi média Miriam Lapuníkovára, a besztercebányai Roosevelt kórház vezetőjére hivatkozva.

Izraeli miniszterelnök: Palesztina európai elismerése a terror jutalmazása

Külföld - 2024-05-22

- A palesztin állam elismerésével az európai államok a terrort jutalmaznák - jelentette ki Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök az X-re feltöltött videónyilatkozatában.

A kormányfő a "terrorizmus által elnyert díjnak" nevezte Írország, Norvégia és Spanyolország szerdai bejelentését, miszerint hamarosan elismerik a palesztin államot.

"Ciszjordániában (Júdeában és Szamáriában) a palesztinok nyolcvan százaléka támogatja az október 7-i szörnyű mészárlást. Az ilyen gonoszságnak tilos államot adni" - hangoztatta Netanjahu.

"Ez egy terrorista állam lesz, mely újra és újra megpróbálja végrehajtani az október 7-i mészárlást, és mi ebbe nem fogunk beleegyezni"- mondta az izraeli kormányfő az iszlamista fegyveresek őszi terrortámadására utalva, mely nyomán kitört a gázai háború.

- Intenzív harcok folynak a Gázai övezetben és Ciszjordániában

Külföld - 2024-05-22

- Intenzív harcok folynak szerdán a Gázai övezetben és Ciszjordániában az izraeli hadsereg (IDF) jelentése szerint.

Egyiptomi források szerint Izrael már ellenőrzés alá vette az övezet déli részén Rafahnál az Egyiptom és a Gázai övezet közötti határövezet mintegy felét. A gázaiak különösen erős bombázásokról is beszámoltak, az izraeli egységek drónok, helikopterek, repülőgépek és tankok tüze mellett haladtak előre.

Hollandia leállítja a külföldről történő örökbefogadást

Külföld - 2024-05-22

Hollandia azonnali hatállyal leállítja a külföldről történő örökbefogadást, a továbbiakban nem fogadnak el új kérelmeket, a folyamatban lévő eljárások azonban lezárulhatnak - jelentette be Franc Weerwind jogvédelemért felelős ügyvivő miniszter a parlamentnek írt feljegyzésében.

Izraelben újra megnyitják az 1-es terminált a Ben Gurion repülőtéren

Külföld - 2024-05-20

- Izraelben a nyári forgalomnövekedésre számítva ismét megnyitják a régi, 1-es terminált a Tel-Aviv melletti Ben Gurion repülőtéren - jelentette a helyi reptéri hatóság hétfő reggel

A vártnál korábban, már május 27-én megnyitják a belföldi, június 2-án pedig a nemzetközi járatok számára a hónapok óta üzemen kívül helyezett régi, kisebb terminált.

Fico elleni merénylet - Megerősítik a szlovák parlament és a képviselők védelmét

Külföld - 2024-05-15

A Robert Fico szlovák miniszterelnök ellen szerdán elkövetett lőfegyveres merényletre reagálva megerősítik a pozsonyi parlament és képviselőinek védelmét - jelentette a törvényhozás kommunikációs irodájára hivatkozva a TASR, szlovák közszolgálati hírügynökség szerdán.

Élesen elítélték a Robert Fico elleni fegyveres támadást vezető szlovák politikusok

Külföld - 2024-05-15

- Élesen elítélték, sokkolónak nevezték a Robert Fico szlovák kormányfő ellen szerdán elkövetett lőfegyveres támadást szlovák vezető politikusok.

Zuzana Caputová szlovák államfő sokkolónak és brutálisnak nevezte a támadást, és sok erőt és gyógyulást kívánt a miniszterelnöknek.

Az EU egy évvel meghosszabbította az ukrán és a moldáv termékek vámok és mennyiségi korlátozások nélküli uniós behozataláról szóló szabályokat

Külföld - 2024-05-13

Az Európai Unió Tanácsa további egy évvel meghosszabbította annak az ideiglenes kereskedelmi rendeletnek a hatályát, amely szerint Ukrajna és Moldova túlnyomórészt vámok és mennyiségi korlátozások nélkül hozhatja be az Európai Unióba a termékeit, köztük a mezőgazdasági termékeket további egy éven át - tájékoztatott az uniós tanács hétfőn.

Izraelben vasárnap este kezdődik az Emlékezés napja

Külföld - 2024-05-12

- Izraelben vasárnap este kezdődik és hétfő estig tart az Emlékezés napja, amelyen fejet hajtanak az elesett katonák és a terror áldozatai előtt.

Az idei emléknapon elsősorban a Hamász palesztin terrorszervezet október 7-i támadásának mintegy ezerkétszáz áldozatára, majd az ezután kitört háborúban elesettekre emlékeznek. A Gázai övezetben a szárazföldi harcok októberi megindítása óta kétszázhetvenkét izraeli katona vesztette életét.

Megszavazta az orosz alsóház Mihail Misusztyin miniszterelnöki kinevezését

Külföld - 2024-05-10

Megszavazta az orosz parlament alsóháza pénteken Mihail Misusztyin miniszterelnöki kinevezését, amelyet Vlagyimir Putyin elnök már alá is írt.

Illegális bevándorlás - Brit Munkáspárt: a ruandai áttelepítés helyett terrorellenes módszerekkel kell megállítani a csónakokat

Külföld - 2024-05-10

- A brit Munkáspárt vezetője szerint a Nagy-Britanniába illegálisan érkező menedékkérők ruandai áttelepítése helyett terrorellenes módszerekkel kell megakadályozni, hogy az embercsempészek útnak indíthassák az európai kontinensről a határsértőket szállító csónakokat.

Szlovén külügyminiszter: a kormány kezdeményezi Palesztina államként történő elismerését

Külföld - 2024-05-09

A szlovén kormány csütörtökön kezdeményezte Palesztina államként való elismerését - közölte Tanja Fajon külügyminiszter az X-en.

Kiemelte: ez az első és visszafordíthatatlan lépés. Az elismerési indítványt egy hónapon belül vagy legkésőbb június 13-ig benyújtják a parlamentnek - tette hozzá.

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Külföld - 2024-05-08

) - Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén - emelte ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az X közösségi portálon közzétett bejegyzésében, amelyben beszámolt Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott szerdai telefonos megbeszélésükről.