Külföld

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 4728 találatból.

Szíria - Az orosz javaslat is kudarcot vallott az ENSZ BT vegyifegyver-vizsgálati bizottságának mandátumáról

Külföld - 2017-11-17

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) nem hagyta jóvá Moszkva javaslatát, amelyben feltételeket szabott a világszervezet vegyi fegyverek Szíriában történt bevetését vizsgáló bizottsága mandátumának meghosszabbításához.

Az ENSZ és a Vegyifegyer-tilalmi Szervezet (OPCW) szakembereiből álló vizsgálóbizottság (JIM) mandátuma november 17-én jár le.

Kolumbia legnagyobb drogfogása: 12 tonna tiszta kokaint foglaltak le

Külföld - 2017-11-09

A kolumbiai hatóságok 12 tonna tiszta kokaint foglaltak le egy nagyszabású rendőrségi razziában. Ez az ország történelmének legnagyobb drogfogása, az elkobzott kábítószer piaci értéke 360 millió dollárra (csaknem százmilliárd forintra) rúg.

A hatósági akció sikeréről Juan Manuel Santos államfő és Luis Carlos Villegas Echeverri védelmi miniszter tájékoztatta szerdán sajtót. A kábítószer-ellenes hatóságok négyszáz tisztje az Antioguia megyei Chigorodo és Carepa városokban rajtaütött egyszerre négy banánfarmon, ahol a bűnözők a földben, banánlevelekkel letakarva tárolták a hatalmas mennyiségű drogot.

Az amerikai trösztellenes hivatal a CNN tévé eladását kéri az AT&T-től a Time Warner felvásárlásának engedélyezéséhez

Külföld - 2017-11-09

Az amerikai trösztellenes hivatal a CNN hírtelevízió eladását kéri az AT&T telekommunikációs vállalattól a Time Warner médiaóriás felvásárlásának engedélyezéséhez.

A döntést az igazságügyi minisztérium részeként működő trösztellenes hivatal új vezetője, Makan Delrahim hozta. Ennek értelmében a 84.5 milliárd dolláros üzlet engedélyezéséhez az AT&T-nek el kellene adnia a megvásárlandó Time Warner portfoliójából a Turner Broadcasting médiaszogáltatót. Ennek a része a CNN hírtelevízió és a DirectTV.A várható üzlet részleteiről ellentmondásos információk kerültek napvilágra szerdán, különösen azután, hogy a brit Financial Times című lap amerikai minisztériumi forrásokra hivatkozva kiszivárogtatta, hogy az AT&T felajánlotta a CNN eladását.

Klímaegyezmény - Évente 25 millióan válnak földönfutóvá a klímaváltozás miatt

Külföld - 2017-11-08

Évente 25 millióan kényszerülnek elmenekülni otthonukból az éghajlat változása miatt, a "klímamenekültek" száma így nagyságrendekkel meghaladja a háborús menekültekét - figyelmeztetett az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) a bonni nemzetközi klímavédelmi konferencián.

Áder János Jordániában - Tudomány Világfóruma megnyitó: az élelmiszer és a víz hiánya a társadalmi békét is veszélyezteti

Külföld - 2017-11-07

Áder János szerint ha nincsen elegendő víz és élelmiszer, akkor a társadalmi béke is veszélybe kerül A magyar köztársasági elnök erről kedden a néhai Husszein királyról elnevezett jordániai konferenciaközpontban beszélt a Holt-tengernél, a Tudomány Világfórumának (WSF) megnyitóján.

A nyolcadik alkalommal - ezúttal Jordániában - megrendezett világfórum fő témái közé tartoznak az élelmiszerbiztonság, a víz és az energia kérdései.

A tudomány világévében, 1999-ben rendezett budapesti tudományos világkonferencián Magyarország kezdeményezte a Tudomány Világnapjának megtartását. Erről 2001-ben határozott az UNESCO, az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos, Kulturális Szervezete. A világnapot első alkalommal 2002. november 10-én tartották meg.

A kétévenként sorra kerülő rendezvény a világ egyetlen olyan tudományos fóruma, amelyen a tudomány képviselői intézményes keretek között összetett szempontrendszer szerint folytathatnak párbeszédet a döntéshozókkal és a társadalommal. A WSF azért is különleges tanácskozási alkalom, mert nem egyetlen tudományos szakpolitikai téma köré szerveződik.

A keddi jordániai megnyitón a magyar államfő hangsúlyozta, hogy a XXI. századi társadalmak békéje alapvetően függ az energiaellátástól, mert mindazt az infrastruktúrát, amelyet az elmúlt években létrehoztak, nem lehet energia nélkül működtetni

Milos Zeman indul a januári csehországi elnökválasztáson

Külföld - 2017-11-06

Milos Zeman cseh köztársasági elnök hétfőn Prágában bejelentette, hogy januárban újraindul az államfőválasztáson. Az ehhez szükséges támogatói aláírásokat már megszerezte, és délután átadja a belügyminisztériumnak, amely elnökjelöltségét hivatalosan bejegyzi.

"Ismét megpályázom az elnöki tisztséget, mert nem akarok csalódást okozni támogatóimnak, akik ezt elvárják tőlem" - mondta Zeman újságíróknak sajtótájékoztatóján. "Ha nem venném figyelembe akaratukat, gyávának érezném magam. A másik ok pedig az, hogy szeretném folytatni ezt a szép és érdekes munkát" - szögezte le.

Katalán válság - A spanyol kormány tiszteletben tartja a belga igazságszolgáltatás döntését

Külföld - 2017-11-06

A spanyol kormány tiszteletben tartja a belga igazságszolgáltatás döntését - közölte a spanyol miniszterelnök-helyettes hétfőn újságíróknak nyilatkozva Madridban.

"Mivel egy olyan demokratikus rendszerről beszélünk, mint a spanyol, maximális tisztelet jár a bírói döntéseknek Spanyolországban, Belgiumban és minden államban, amelyben tiszteletben tartjuk a hatalmi ágak szétválasztását és a bírói függetlenséget" - mondta Soraya Sáenz de Santamaría.

Újabb halálos fenyegetéseket kapott a Charlie Hebdo francia szatirikus lap

Külföld - 2017-11-06

Feljelentést tett hétfőn a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap, amely újabb halálos fenyegetéseket kapott, miután múlt heti számának címlapján a szexuális zaklatással megvádolt Tariq Ramadan iszlamológusról közölt karikatúrát.

Riss lapigazgató az Europe1 rádióban elmondta, hogy a szerkesztőség ellen 2015. január 7-én elkövetett, 12 áldozatot követelő iszlamista merénylet óta - amelyet az al-Kaida terrorszervezet magára vállalt - nem szűntek meg a halálos fenyegetések a lap ellen.

Magyarország megvétózta a NATO-Ukrajna Bizottság ülését

Külföld - 2017-10-27

Miss Selfridge voucher code

Miss Selfridge student discount

Miss Selfridge voucher

Miss Selfridge promotion code 2017

HMV Voucher Codes

Magyarország megvétózta a NATO-Ukrajna Bizottság ülését az ukrán oktatási törvény miatt - írta az Origo pénteken. December 6-án hívták volna össze a NATO-Ukrajna Bizottságot a NATO külügyminiszteri szintű találkozója alkalmából, Magyarország azonban megvétózta a tárgyalásokat.

A lap szerint a döntés mögött az ukrán oktatási törvény van, amely ellen Magyarország eddig is "határozottan tiltakozott és ezután is tiltakozni fog".

Mol-INA-ügy: Horvátország ismét vesztett a perben

Külföld - 2017-10-27

Miss Selfridge discounts

Miss Selfridge discount code

Miss Selfridge promotional code

Miss Selfridge coupons

Jacamo Discounts

A svájci szövetségi bíróság elutasította Horvátország kérelmét, hogy helyezze hatályon kívül a genfi Nemzetközi Kereskedelmi Jogi Bizottságnak (UNCITRAL) az Ivo Sanader volt horvát kormányfő korrupciós ügyében hozott döntését és Zágrábra nézve kedvezőtlen határozatát - közölte az N1 horvát hírcsatorna pénteken.

Német-török viszály - Berlin ragaszkodik a Törökországban politikai okokból fogva tartott németek szabadon engedéséhez

Külföld - 2017-10-26

A német kormány üdvözli az Amnesty International (AI) nemzetközi jogvédő szervezet Törökországban letartóztatott német munkatársának szabadon engedését, de továbbra is ragaszkodik a politikai okokból fogva tartott többi német szabadlábra helyezéséhez. Sajtóértesülések szerint Peter Steudtner kiszabadításában fontos szerepe volt Gerhard Schröder volt német kancellárnak, aki Recep Tayyip Erdogan török államfővel tárgyalt az ügyről.

Legfőbb szlovák közjogi méltóságok: az európai és atlanti irányultság megőrzése Szlovákia stratégiai érdeke

Külföld - 2017-10-23

- "Az európai és atlanti irányultság egyértelmű megőrzése Szlovákia stratégiai érdeke, az Európai Uniós és NATO tagság pedig alapvető keretet jelent az ország biztonsága, stabilitása és erősödése tekintetében" - jelentette ki Robert Fico, szlovák kormányfő hétfőn Pozsonyban.

Robert Fico abból a közös állásfoglalásból idézett, amelyet hétfői pozsonyi találkozóján fogadott el a három legfőbb szlovák közjogi méltóság, miután az ország stratégiai külpolitikai céljairól tárgyalt a pozsonyi Cartier Replica Breitling Replica Omega Replica Repliche Orologi várban.

Külföldi sajtó Magyarországról - Financial Times

Külföld - 2017-10-20

A Financial Times című brit üzleti napilap a közép- és kelet-európai Cartier Replica Breitling Replica Omega Replica Repliche Orologi régió "ígéretes gazdasági kilátásaival", valamint a térség országainak politikai problémáival foglalkozott. A cikkszerző szerint Közép- és Kelet-Európa országainak erőteljes gazdasági növekedése a politikai kockázatok ellenére is reménykeltő.

Barack Obama volt amerikai elnök visszatér a politikába

Külföld - 2017-10-19

- Barack Obama, az Egyesült Államok volt elnöke visszatér a politikába, és demokrata párti kormányzójelöltek mellett kampányol.

A volt elnök csütörtökön New Jerseyben és Virginiában szólal fel pártja kormányzó-jelöltjei mellett. Mindkét szövetségi államban ugyanis november 7-én lesznek a voksolások, s pillanatnyilag mindkét államban a Demokrata Párt jelöltjeinek előnyét jelzik a felmérések.

Fico: az új Duna híd jelképezi a szlovák-magyar kapcsolatok javulását

Külföld - 2017-10-17

- Korábban soha nem voltak olyan jók a szlovák-magyar kapcsolatok, mint most, és az új Duna híd jelképe lehet annak, hogy ezeknek a kapcsolatoknak a jobbá tételét mindkét fél komolyan veszi - jelentette ki Robert Fico szlovák kormányfő a Komáromot a felvidéki Révkomárommal összekötő új Duna híd építésének megkezdése alkalmából rendezett ünnepségen Komáromban kedden.

Franciaországban törvény készül az utcai szexuális zaklatás büntetésére

Külföld - 2017-10-17

Nők százezrei emeltek szót Franciaországban a közösségi oldalakon a szexualitás zaklatás és erőszak témájában Harvey Weinstein amerikai filmproducer botránya óta, a kormány pedig törvénytervezetet készít elő az utcai molesztálás büntetésére, a szexualitás zaklatás elévülési idejének meghosszabbítására és a gyerekek jobb védelmére.

Emberi Jogok Európai Bírósága: önkényesen ítélték el Alekszej Navalnijt és fivérét Oroszországban

Külföld - 2017-10-17

Önkényesen ítélték el Alekszej Navalnij ellenzéki politikust és testvérét, Oleget 2014-ben Oroszországban; az ellenük csalás és pénzmosás miatt indított eljárás túlzó, tisztességtelen és észszerűtlen volt, a hatóságok kifejezetten a vádlottak kárára alkalmazták a büntetőjogot - mondta ki kedden az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB).

Világméretű megállapodást sürgetett Ferenc pápa a biztonságos és szabályozott migrációért

Külföld - 2017-10-16

Világméretű megállapodást sürgetett a biztonságos, szabályozott és rendezett migráció érdekében Ferenc pápa az éhezés és a migráció kapcsolatáról mondott beszédében az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) római székházában hétfőn.

Osztrák választás - Az osztrák sajtó szerint valószínű kancellárként nehéz időszak vár Kurzra

Külföld - 2017-10-16

A vasárnapi választáson győztes Osztrák Néppártot (ÖVP) vezető Sebastian Kurz sikerét emelték ki kommentárjaikban az osztrák lapok, de arra is kitértek, hogy nem lesz könnyű az Osztrák Szabadságpárttal (FPÖ) várható koalícióalakítás.

A konzervatív néppárt a becsült végeredmény szerint a szavazatok 31,6 százalékát szerezte meg a választáson, míg a tőle jobbra álló FPÖ 26,3 százalékot kapott. Kettejük közé futott be - 26,9 százalékkal - az eddigi legnagyobb párt, az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ), amely eddig nagykoalíciót alkotott az ÖVP-vel, de a legtöbb elemzői várakozás szerint most ellenzékbe szorul, és helyét a szabadságpárt veszi át a koalícióban.

A választás kimenetelét értékelve valamennyi lap kiemelte, hogy Kurz a legfiatalabb európai kormányfő lehet.

A Der Standard című liberális lap megjegyezte, hogy az ország jobbra tolódott, de úgy vélte, ez nem meglepetés, mint ahogy az sem, hogy Kurz megnyerte a választást. Kurz precíz felkészüléssel és terveinek pontos kivitelezésével rajt-cél győzelmet aratott, alig vétett hibát a kampány során, és az ÖVP-FPÖ koalíció azért is valószínű, mert a szociáldemokraták és a szabadságpártiak túlságosan gyűlölködő kampányt folytattak egymás ellen. Ugyanakkor "riasztó" a választási eredmény abból a szempontból, hogy a két párt együttesen nincs messze az alkotmánymódosításra képes többségtől.

- Mindhárom vezető párt elnöke elégedett a részeredményekkel, Kurz vállalja a győzelemmel járó felelősséget

Külföld - 2017-10-15

Elégedetten nyilatkoztak az első helyeken végzett pártok vezetői a voksolás kimenetelével kapcsolatban, a még nem végleges eredmények ismeretében.

A szavazatok több mint háromnegyedének megszámlálása után Sebastian Kurz, a választást biztosan megnyerő Osztrák Néppárt (ÖVP) vezetője, a legvalószínűbb új kancellár bejelentette, hogy a győzelemmel járó felelősséget "nagy alázattal" felvállalja. Megismételte, hogy Ausztriának fontos reformokra, változásokra van szüksége, és pártja legnagyobb parlamenti erőként teljes egészében ezt a célt fogja szolgálni.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza