Külföld

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 6388 találatból.

Csaknem háromévi mélyponton a brit gazdaság aktivitása, elemzők recessziót várnak

Külföld - 2023-09-22

Jelentős visszaeséssel csaknem háromévi mélypontra süllyedtek a brit gazdaság aktivitási mérőszámai, elsősorban a szolgáltatási szektor gyengülő teljesítménye miatt. Szakértők szerint az új mutatók recessziót valószínűsítenek.

III. Károly a francia szenátusban: új antant kell a klímavédelem terén

Külföld - 2023-09-21

Egy új "antantot" sürgetett a klímavédelem terén csütörtökön III. Károly brit uralkodó a francia szenátusban elmondott beszédében, valamint Ukrajna támogatását illetően London és Párizs "megrendíthetetlen elszántságáról" biztosította a hallgatóságát.

Koronavírus - Gyorsan nő a betegek száma Izraelben

Külföld - 2023-09-18

Jelentősen nő a koronavírus-betegek száma Izraelben, de nincs ok pánikra - jelentette hétfőn a 12-es kereskedelmi TV hírportálja.

A Munkáspárt a Brexit-megállapodás jelentős átdolgozását tervezi

Külföld - 2023-09-18

- A brit Munkáspárt kormányra kerülése esetén a konzervatívok által Brüsszellel kötött Brexit-megállapodás jelentős mértékű átdolgozására törekedne - mondta hétfőn megjelent nyilatkozatában a legnagyobb brit ellenzéki erő vezetője.

Sir Keir Starmer a Financial Times című londoni üzleti napilapnak megerősítette ugyanakkor azt a többször hangoztatott álláspontját, hogy a Munkáspárt nem léptetné vissza Nagy-Britanniát az Európai Unióba, sem az EU egységes belső piacára és vámuniójába.

Illegális bevándorlás - Németország felfüggeszti a menedékkérők önkéntes átvételét Olaszországból

Külföld - 2023-09-14

Németország felfüggeszti az Európai Uniót Olaszországban elérő menedékkérők önkéntes befogadását - írták német lapok csütörtökön a szövetségi kormány tájékoztatása alapján.

A belügyminisztérium egyelőre nem folytatja az önkéntes európai szolidaritás keretében Olaszország támogatására indított programot, amelyben 3500 menedékkérő átvételét tervezték, és több mint 1700 kérelmezőt már be is fogadtak.

Felmérés: a britek relatív többsége szerint belátható időn belül egyesülhet Írország és Észak-Írország

Külföld - 2023-09-12

A kedden ismertetett legfrissebb felmérés szerint a britek relatív többsége valószínűnek tartja, hogy a több mint egy évszázada megosztott Ír Köztársaság és Észak-Írország a belátható jövőben újraegyesül.

A legnagyobb brit közvéleménykutató csoport, a YouGov 2272 fős reprezentatív választói csoport bevonásával elvégzett országos vizsgálata kimutatta, hogy a britek 13 százaléka nagyon valószínűnek, 26 százalék meglehetősen valószínűnek tartja az ír sziget egyesülését a következő ötven évben, vagyis Nagy-Britannia lakosságának 39 százaléka valószínűsíti valamilyen mértékben Írország és Észak-Írország újbóli egyesülését.

Az EP megszavazta a közös uniós védelmi beszerzéseket lehetővé tevő jogszabályt

Külföld - 2023-09-12

Az európai parlamenti képviselők keddi strasbourgi plenáris ülésükön megszavazták az európai védelmi ipar közös beszerzések révén történő megerősítéséről szóló uniós jogszabálytervezetet.

A szabályozás segíteni fogja a tagállamokat abban, hogy "önkéntes és együttműködésen alapuló módon" fedezzék a legsürgősebb és legfontosabb védelmi szükségleteiket, amelyeket a hadászati termékek Ukrajnának történő átadása növelt meg - áll az uniós képviselőtestület sajtóközleményében

Felmérés: a brit Konzervatív Párt tagjai között is alig van olyan, aki győzelemre számít a következő választáson

Külföld - 2023-09-11

- A hétfőn ismertetett legfrissebb belső felmérés szerint a 2010 óta kormányzó brit Konzervatív Párt tagjai között is alig vannak olyanok, akik arra számítanak, hogy a párt megnyerheti a jövőre esedékes parlamenti választást.

Egyre több az autó Németországban

Külföld - 2023-09-05

Minden korábbinál magasabbra, 583-ra emelkedett Németországban az ezer lakosra jutó személygépkocsik száma - mutatta ki egy kedden ismertetett felmérés.

Putyin és Erdogan Ukrajnáról, a gabonakereskedelemről és az energetikai együttműködésről tárgyal

Külföld - 2023-09-04

Ukrajnáról, a fekete-tengeri gabonaszállítások felújításáról, valamint a kétoldalú energetikai együttműködésről kezdett tárgyalásokat Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn Szocsiban.

Putyin török hivatali partnerét üdvözölve a kamerák előtt kijelentette, hogy nyitott a gabonaszállítás ügyének megvitatására, és hozzátette, nem fogják megkerülni az Ukrajna ellen indított orosz "különleges hadművelettel" kapcsolatos kérdéseket sem.

Korrupció gyanújával letartóztatták a kínai vallási ügyekért felelős testület vezetőjét

Külföld - 2023-09-04

A kínai hatóságok letartóztatták a vallási ügyeket felügyelő hatóság korábbi vezetőjét kenőpénz elfogadásának gyanújával - jelentette hétfőn a Hszinhua kínai hírügynökség Kína legfelsőbb vádhatóságára, a kínai népi legfelsőbb ügyészségre hivatkozva.

Kétezernyolcszáz éves rejtélyes csatornarendszert találtak a régészek Jeruzsálemben

Külföld - 2023-08-30

- Az első Szentély idejében épített, mintegy 2800 éves rejtélyes csatornarendszer maradványait találták meg izraeli régészek Jeruzsálemben - jelentette az Izraeli Régészeti Hatóság (IAA) szerdán.

A rendőrség mentette ki Izraelben az ultraortodoxok haragja elől a polgármesternőt

Külföld - 2023-08-30

A rendőrség mentette ki Izraelben az ultraortodox szélsőségesek haragja elől, egy "ostromlott" épületből a polgármesternőt Bét-Semesben kedd este - jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli hírportál.

A rasszizmus elleni cselekvést sürgetett Joe Biden a King-beszéd 60. évfordulóján

Külföld - 2023-08-29

- A rasszizmus és az erőszak elleni cselekvést sürgetett Joe Biden amerikai elnök hétfőn, amikor fogadta ifj. Martin Luther King Jr. családtagjait és emberi jogi aktivistákat a Nobel-békedíjas lelkész híres beszéde elhangzásának 60. évfordulóján.

Martin Luther King Jr. 1963. augusztus 28-án, Washington belvárosában, a Lincoln-emlékműnél, 250 ezer ember előtt mondta elnevezetes beszédét, melynek legismertebb mondata ez volt: "Van egy álmom".

Roszkoszmosz: 2025-26-ban indulhat újra orosz szonda a Holdra

Külföld - 2023-08-25

- A Roszkozmosz mérlegeli annak lehetőségét, hogy a Luna-25 lezuhanása után 2025-2026-ban újabb kísérletet tegyen egy automata állomás sikeres landoltatására a Hold déli pólusán - közölte az orosz állami űrvállalat pénteken.

"A program folytatásának egyik opciójaként mérlegelni lehet a Hold déli pólusára történő leszállásra irányuló küldetés megismétlésének lehetőségét 2025-2026-ban" - állt a közleményben.

A Roszkozmosz vezérigazgatója, Jurij Boriszov pénteken munkamegbeszélést tartott a Luna-25 automata állomás vezető fejlesztőjénél, a Lavocskin Kutató- és Ipari Társaságnál. Boriszov azt mondta, hogy az orosz tervezők és tudósok "égnek a Hold-projekt folytatásának gondolatától".

Orosz hatóság: Prigozsin rajta volt a lezuhant repülőgépen

Külföld - 2023-08-24

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner zsoldoscsoport alapítója rajta volt a tveri régióban lezuhant Embraer Legacy magánrepülőgépen - közölte szerda este a Roszaviacija orosz légiügyi hatóság. A Roszaviacija MNT-Aero légitársaságra hivatkozó közleménye szerint a gépen háromfős személyzet és hét utas tartózkodott, köztük Prigozsin és a csoport parancsnoka, Dmitrij "Wagner" Utkin is.

Lezuhant egy magángép Oroszországban, az utaslistán Jevgenyij Prigozsin is szerepelt

Külföld - 2023-08-23

Lezuhant egy magánrepülő szerdán az oroszországi Tver megyében, az orosz hatóságok tájékoztatása szerint az utaslistán Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magánvállalat alapítójának neve is szerepelt.

Az MNT-Aero tulajdonában álló Embraer Legacy típusú gépen tíz ember utazott, mindnyájan életüket vesztették - közölte az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának sajtószolgálata.

A repülőgép a moszkvai Seremetyjevo repülőtérről tartott Szentpétervárra. A fedélzeten három fős személyzet és hét utas tartózkodott. Túlélő nincs - értesült a tárcától a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

A német kormány az állampolgárság megszerzésének könnyítését javasolja a törvényhozásnak

Külföld - 2023-08-23

Az állampolgárság megszerzésének könnyítéséről és a kettős állampolgárság intézményének kiterjesztéséről szóló törvényjavaslatot fogadott el a német szövetségi kormány szerdán.

Egy izraeli nőt agyonlőttek, egy férfit súlyosan megsebesítettek Ciszjordániában

Külföld - 2023-08-21

Egy izraeli nőt agyonlőttek, egy férfit pedig súlyosan megsebesítettek egy elhaladó járműből Hebron mellett, Ciszjordániában hétfő délelőtt - jelentette a helyi média hétfőn.

Ukrajnai háború - Holland védelmi miniszter: az Egyesült Államok jóváhagyta F-16-os vadászgépek átadását Ukrajnának

Külföld - 2023-08-18

Az Egyesült Államok jóváhagyta, hogy Hollandia F-16-os vadászgépeket szállítson Ukrajnának - közölte pénteken Kajsa Ollongren holland védelmi miniszter.

Ollongren a korábban Twitterként ismert X közösségi oldalon üdvözölte az amerikai kormány döntését, amely lehetővé teszi, hogy Hollandia teljeskörűen kiképezze az ukrán pilótákat. "A következő lépésekről az európai partnerekkel szoros együttműködésben fogunk dönteni" - tette hozzá.