Külföld

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 5404 találatból.

Brit választások - Belügyminiszter: a konzervatív kormány véget vet a szabad betelepülésnek

Külföld - 2019-11-14

Nagy-Britannia 2021-től véget vet az EU-állampolgárok szabad betelepülésének, ha a kormányzó Konzervatív Párt megnyeri a december 12-ére kiírt előrehozott választásokat - közölte csütörtökön a brit belügyminiszter.

A német parlament történetében először leváltottak egy bizottsági elnököt

Külföld - 2019-11-13

A tisztséghez méltatlannak ítélt tevékenység miatt visszahívták a német szövetségi parlament (Bundestag) egyik bizottságának elnökét, a szerdán hozott döntésre nincs példa az intézmény történetében.

Riasztást rendeltek el Olaszország több a rossz időjárás miatt

Külföld - 2019-11-12

A legmagasabb fokozatú, vörös színű riasztás lépett életbe kedden a dél-olaszországi Basilicata, Calabria és Szicília tartomány területén a nagy mennyiségű csapadék, viharok miatt, de majdnem egész Olaszországban készültséget rendeltek el a rossz időjárás miatt.

Koalíciós kormány létrehozásáról állapodott meg a spanyol szocialista párt és az Unidas Podemos

Külföld - 2019-11-12

- Koalíciós kormány létrehozásáról állapodott meg a Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) és az Unidas Podemos (Együtt képesek vagyunk) baloldali párttömörülés kedden Madridban.

Brit választások - Vezetnek a konzervatívok, vita a pártok között a költekezési tervekről

Külföld - 2019-11-10

A legfrissebb felmérés szerint jelentős támogatottsági előnnyel kezdi a december 12-ére kiírt előrehozott parlamenti választás kampányának második teljes hetét a kormányzó brit Konzervatív Párt. A hétvégén a pártok gazdasági programjainak költségeiről szóló vita került a kampány középpontjába.

A legnagyobb brit közvélemény-kutató cég, a YouGov vasárnap ismertetett vizsgálata szerint a Boris Johnson miniszterelnök vezette konzervatívokra jelenleg a választók 39 százaléka voksolna.

A legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt támogatottsága 26 százalékos, vagyis a Konzervatív Párt 13 százalékponttal vezet első számú választási vetélytársa előtt.

Az 1598 választópolgár bevonásával elvégzett felmérés szerint a harmadik legnagyobb országos pártra, a Liberális Demokratákra 17 százaléknyian szavaznának.

Uniós vezetők: A berlini fal leomlása mérföldkő a világpolitika számára, és egyben mai Európa kezdőfejezete

Külföld - 2019-11-08

- A berlini fal leomlása mérföldkő a világpolitika számára és egyben egy új fejezet kezdete az európai kontinensen - írja Jean Claude Juncker, az Európai Bizottság ügyvivő elnöke pénteken a berlini fal leomlásának 30. évfordulója alkalmából közzétett nyilatkozatában.

Juncker a nyilatkozatban a fal megszűnését élete egyik meghatározó időszakához köti, mivel az esemény előtt súlyos autóbalesetet szenvedett és háromhetes kóma után, éppen ezen a napon 1989. november 9-én tért magához. A fal leomlása saját életében és az világpolitikában is új kezdetet jelentett-vallja.

Skót miniszterelnök: jövőre újabb függetlenségi népszavazást kell tartani

Külföld - 2019-11-08

Skóciában jövőre újabb függetlenségi népszavazást kell tartani, ha a skótok nem akarják, hogy Londonban döntsenek a sorsukról - mondta pénteken a skót miniszterelnök.

A néppárt és a Zöldek a hét végén dönthetnek Ausztriában arról, hogy koalíciós tárgyalásokat kezdenek-e

Külföld - 2019-11-06

Vasárnap várhatóan összehívják Ausztriában a Zöldek országos választmányát, hogy döntést hozzon arról: ha a párt felkérést kap, megkezdi-e a koalíciós tárgyalásokat a választási győztes Osztrák Néppárttal (ÖVP) - jelentették be a két párt delegációjának hetedik egyeztetése után.

. Az ÖVP a tervek szerint a hét végén vitatja meg, hogy melyik párttal kezdik meg a koalíciós tárgyalásokat, és a döntést hétfőn jelentik be.

.

Spanyolországban 98 ezerrel lett több munkanélküli októberben

Külföld - 2019-11-05

Spanyolországban októberben 3,2 százalékkal, mintegy 98 ezerrel nőtt a munkanélküliek száma - tájékoztatott a spanyol munkaügyi tárca kedden a munkaügyi központok nyilvántartása alapján.

Brit választások - Jelentős előnnyel indul a Konzervatív Párt

Külföld - 2019-10-31

- A legfrissebb felmérés szerint jelentős támogatottsági előnnyel kezdi a december 12-én tartandó előrehozott parlamenti választás kampányát a kormányzó brit Konzervatív Párt.

Ferenc pápa: a szegények adnak reményt az egyháznak

Külföld - 2019-10-27

A "ragadozó fejlődési modellben" peremre szoruló szegényeket helyezte a mai egyház szolgálatának középpontjába Ferenc pápa, aki az Amazonas-térség püspöki találkozója vasárnapi zárómiséjén mondott beszédet a Szent Péter-bazilikában.

A katolikus egyházfő szerint az Amazóniáról szóló szinódus a "szegények szavát volt hivatott meghallani, és elgondolkodni életük bizonytalanságán, amelyet ragadozó fejlődési modellek fenyegetnek".

Megalakult az új osztrák parlament

Külföld - 2019-10-23

Megalakult az új osztrák parlament szerdán. Az alakuló ülésen 183 parlamenti képviselő tette le a hivatali esküt.

Az eskü szövegét Michaela Steinacker, az Osztrák Néppárt (ÖVP) képviselője olvasta fel. "Önök fogadalmat tesznek arra, hogy megingathatatlanul hűek lesznek a köztársasághoz, valamint az alkotmányhoz és az összes többi törvényhez; és lelkiismeretesen betartják kötelezettségeiket" - idézte.

Bolgár kamion - Belgiumban is vizsgálat indult

Külföld - 2019-10-23

- Belgiumban is vizsgálat indult szerdán az Angliában talált, 39 ember holttestét rejtő bolgár kamion ügyében, a jármű konténerét ugyanis friss értesülések szerint Zeebrugge kikötőjéből szállították komppal az Egyesült Királyságba - jelentette a helyi sajtó.

Fájdalmai miatt az eutanáziát választotta Marieke Vervoort belga paralimpikon

Külföld - 2019-10-23

- Elviselhetetlen fájdalmai miatt az eutanáziát választotta a gyógyíthatatlan, degeneratív gerincbetegségben szenvedő Marieke Vervoort belga paralimpikon. A sportolót kedden, 40 éves korában "segítették halálba" - jelentette a helyi sajtó szerdán.

Holtan találták az erdélyi Bihar-hegységben az öt napja eltűnt magyar túrázót

Külföld - 2019-10-22

- Holtan találták kedden az erdélyi Bihar-hegységben azt a magyarországi túrázót, akit immár ötödik napja kerestek a romániai hatóságok.

Brexit - Az alsóház elnöke nem engedélyezte a hétfői szavazást a Brexit-megállapodásról

Külföld - 2019-10-21

Nem engedélyezte a londoni alsóház elnöke, hogy a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeiről szóló megállapodást a kormány hétfőn szavazásra terjessze a ház elé.

Boris Johnson miniszterelnök már szombaton beterjesztette a kormányindítványt a csütörtök-pénteki EU-csúcson véglegesített új megállapodás általános jóváhagyására.

Ez lett volna az első lépés az egyezmény részletes vitája és törvénybe iktatása felé.

Netanjahu és Pompeo megerősítette az Egyesült Államok és Izrael szoros szövetségét

Külföld - 2019-10-18

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter és Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő megerősítette az Egyesült Államok és Izrael szoros szövetségesi kapcsolatát és a közel-keleti régió stabilitásáról tárgyalt Jeruzsálemben - jelentette a helyi média pénteken.

- Erdogan: a szíriai kurd fegyveresek hagyják el a határ menti sávot -

Külföld - 2019-10-16

- Recep Tayyip Erdogan török elnök szerdán felszólította a szíriai kurd fegyvereseket, hogy azonnal, még szerda éjjel hagyják el azt a sávot Észak-Szíriában, ahol Ankara a jelenlegi hadműveletét követően biztonsági övezetet akar kialakítani.

Török offenzíva - Merkel: a NATO-ban is tárgyalni kell Törökország szíriai műveletéről

Külföld - 2019-10-15

A NATO-ban is tárgyalni kell Törökország szíriai katonai műveletéről, és kívánatos, hogy a szövetség valamennyi tagországa hasonló következtetéseket vonjon le, mint az Európai Unió - mondta Angela Merkel német kancellár kedden Berlinben, a norvég miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után.

A politikus az Erna Solberggel tartott tájékoztatóján kérdésre válaszolva fontosnak nevezte az EU-s külügyminiszterek hétfői tanácskozásán hozott döntéseket, és kiemelte: örvendetes, hogy a tagállamok között egyetértés volt.

A német kancellár ismét felszólította Törökországot szíriai katonai műveletének leállítására. Mint mondta, már most látszik, hogy az offenzíva "nagyon sok emberi szenvedést okoz" és elbizonytalanítja a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet elleni küzdelmet.

Orbán Azerbajdzsánban: Magyarország az Európához kapcsolódást adhatja a Türk Tanácsnak

Külföld - 2019-10-15

Magyarország az Európához és az Európai Unióhoz kapcsolódást adhatja a Türk Tanácsnak - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Bakuban, a Türk Tanács VII. csúcstalálkozóján.

A kormányfő közölte: Magyarország jelenleg azért harcol, hogy a hamarosan felálló új Európai Bizottságban a bővítés- és szomszédságpolitika portfólióját kapja.

"Az esélyek nem rosszak, de ez egy éles csata. Ha sikerülne (...) megszerezni, akkor a keleti partnerség ügyében szoros együttműködésünk lesz Azerbajdzsánnal, és a tagsági tárgyalások ügyében pedig Törökországgal" - mondta, úgy fogalmazva: ha sikerül megszerezni ezt a portfóliót, akkor "örömmel állunk az önök rendelkezésére".