Külföld

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 5689 találatból.

Romániában megközelítette a hétszázat az egy nap alatt diagnosztizált fertőzöttek száma

Külföld - 2020-07-11

Romániában újabb napi esetszám-rekordot jelentettek szombaton: az utóbbi 24 óra alatt 698 új koronavírus-fertőzöttek azonosítottak. Az országban az utóbbi két napon is meghaladta, illetve megközelítette a 600-at az egy nap alatt diagnosztizált fertőzések száma.

Koronavírus - Ismét bezárnak az iskolák és az óvodák Hongkongban

Külföld - 2020-07-10

Ismét bezárnak az iskolák és óvodák Hongkongban, miután a városban az elmúlt napokban újabb, belföldi fertőzésből eredő koronavírusos eseteket azonosítottak - adta hírül internetes oldalán a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap.

Meghaladta a 44 ezret Ukrajnában az azonosított fertőzöttek száma

Külföld - 2020-06-30

- A múlt hetihez képest mérsékeltebb ütemben, de még mindig viszonylag gyorsan terjed Ukrajnában a koronavírus-fertőzés, az eddig azonosított fertőzöttek száma keddre meghaladta a 44 ezret - derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közétett adatokból, amelyeket az egészségügyi minisztérium is megerősített.

A korlátozások feloldásánál többet várnak az olasz kiskereskedelmi kisvállalkozások

Külföld - 2020-06-29

A járványvédelmi korlátozások feloldása kevés lesz ahhoz, hogy az olaszországi kiskereskedelmi és gasztronómiai kisvállalkozások behozzák a zárlat idején elszenvedett veszteségeiket, sőt, néhánynak közülük még a működés újraindítása is gondot okoz. Szakmai képviseletük ezért áfacsökkentést vár a kormánytól.

A Confesercenti kiskereskedelmi szakmai képviseleti szervezet felmérése szerint a vendéglátási ágazatban a kisvállalkozások 51,3 százaléka szenvedett el forgalomcsökkenést az év első felében, és 61,5 százalékuk jelenleg is likviditási problémákkal küzd. Nyolc százalékuk pedig nem tudta újraindítani üzletét a járványvédelmi korlátozások feloldását követően sem.

Mérséklődött Ukrajnában a vírus terjedése

Külföld - 2020-06-29

A korábbiakhoz képest jóval kevesebb új koronavírusos fertőzöttet, 646-ot regisztráltak Ukrajnában az elmúlt egy napban, a halálos áldozatok száma viszont 18-cal nőtt, míg csupán 93-an gyógyultak meg - derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által hétfőn közétett adatokból, amelyeket az egészségügyi minisztérium is megerősített.

ENSZ jelentés: a járvány miatt egyre többen foglalkoznak drogkereskedelemmel és nőtt a kábítószer fogyasztók száma is

Külföld - 2020-06-25

- Az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatalának csütörtökön közzétett jelentése szerint a koronavírus-járvány miatt a világban egyre többen foglalkoznak drogkereskedelemmel, és nőtt a kábítószer fogyasztók száma is.

A pápa apostoli kormányzót nevezett ki egy pedofília eltussolásával gyanúsított lengyel püspök helyébe

Külföld - 2020-06-25

- Ferenc pápa helyettes apostoli kormányzót nevezett ki a nyugat-lengyelországi, Kalisz központú egyházmegye élére, a helyettesítés összefügg a helyi püspök ellen felmerült gyanúval, hogy gyermekekkel szemben elkövetett visszaéléseket tussolt el - közölte csütörtökön a Szentszék varsói képviselete.

A kaliszi egyházmegye püspökét, Edward Janiakot a Tomasz és Marek Sekielski által készített, májusban bemutatott dokumentumfilmben vádolták pedofil esetek eltussolásával. A filmre a lengyel prímás - egyben a lengyel püspöki konferencia gyermekvédelmi megbízottja - Wojciech Polak reagált, kezdeményezve a megyés püspöknek tulajdonított mulasztások vizsgálatát a varsói apostoli nunciatúránál.

Világszerte több mint 9,4 millió a fertőzöttek száma, a gyógyultaké meghaladta a 4,7 milliót

Külföld - 2020-06-25

- Világszerte 9 408 757 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 482 184, a gyógyultaké pedig 4 729 511 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem csütörtök reggeli összesítése szerint.

Koronavírus - Júliustól tovább enyhítenek a korlátozásokon Ausztriában

Külföld - 2020-06-24

Júliustól tovább enyhítenek a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokon Ausztriában - jelentette be Sebastian Kurz osztrák kancellár, Werner Kogler alkancellár és Rudolf Anschober egészségügyi miniszter szerdán egy bécsi sajtótájékoztatón.

Jövő szerdától a pincérek számára sem lesz kötelező a szájmaszk viselése; továbbra is viselni kell viszont a maszkot a tömegközlekedési eszközökön, az egészségügyi intézményekben, illetve azoknál a szolgáltatóknál, ahol nem lehetséges a legalább egy méteres távolság megtartása.

A vendéglátóhelyek az eddigi reggel 6 óra helyett már 5 órakor kinyithatnak; és ismét üzemelhetnek az önkiszolgáló büfék. A kisebb éjszakai bárokban pedig júliustól ismét lehetőség lesz a pultnál történő italmérésre.

A német húsiparban dolgozó honfitársai jobb védelmi követeli a berlini román nagykövet

Külföld - 2020-06-24

A német húsiparban dolgozó román állampolgárok jobb védelmét követelte egy szerdán ismertetett nyilatkozatában Románia berlini nagykövete a németországi húsüzemekben történt tömeges koronavírus-fertőzésekkel kapcsolatban.

Oroszországban száz alá csökkent a halottak napi száma

Külföld - 2020-06-22

- Oroszországban május 25. óta először csökkent száz alá a Covid-19-járvány miatt egy nap alatt elhunytak száma a hétfőn közzétett hivatalos adatok szerint.

Franciaországban hétfőn újranyithatnak a mozik

Külföld - 2020-06-20

Párizs, 2020. június 20., szombat (MTI) - A koronavírus-járvány miatti korlátozások újabb enyhítéseként Franciaországban hétfőn újranyithatnak a mozik, a szabadidőközpontok, a kaszinók, és ismét engedélyezett a csapatjátékok űzése, július 11-től pedig a stadionokban is megengedett maximum 5 ezer főt vonzó rendezvények szervezése.A kormány szombaton kiadott közleménye szerint a Covid-19 fertőzés okozta járványügyi helyzet javulása miatt újabb korlátozások feloldását rendeli el "a szigorú egészségügyi szabályok betartása mellett".

Koronavírus - Karantén alá helyeztek több ezer embert Németországban egy húsüzemi járványkitörés miatt

Külföld - 2020-06-19

Kéthetes otthoni karanténra köteleztek több ezer embert a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban az új típusú koronavírus terjedésének megállítására, miután járványgóc alakult ki egy húsfeldolgozó üzemben.

Koronavírus - Világszerte 8 349 519 a fertőzöttek száma, és csaknem 449 ezren haltak meg

Külföld - 2020-06-18

- Világszerte 8 349 519 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 448 958, a gyógyultaké pedig 4 065 733a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerda reggeli összesítése szerint.

Egy nappal korábban a fertőzöttek száma még 8 173 940, a halálos áldozatoké 443 685, a gyógyultaké pedig 3 955 169 volt.

Legalább háromezer sértettje van a francia katolikus egyházon belüli pedofil ügyeknek

Külföld - 2020-06-17

Legalább háromezer sértettje van a francia katolikus egyházon belüli pedofil ügyeknek 1950 óta a francia püspöki konferencia által a kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális visszaélések kivizsgálásával megbízott független bizottság vezetője szerint.

Szijjártó: 2022-re elkészül a Szeged-Szabadka vasútvonal

Külföld - 2020-06-17

A járvány legyőzése után a gazdasági védekezés időszaka következik, és ezt sikertörténetek fogják jellemezni, amelyek az infrastrukturális fejlesztésekre és beruházásokra is vonatkoznak, ebbe kapcsolódik bele a Szeged-Szabadka vasútvonal felújítása, és annak 2022-es megnyitása - hangsúlyozta a magyar határhoz közeli Palicson Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán.

Szijjártó: a Vajdaság Szerbia és Magyarország közös sikertörténete

Külföld - 2020-06-17

A Vajdaság egy különleges sikertörténet, Szerbia és Magyarország közös sikertörténete, és minél jobban megy a Vajdaságnak, az annál jobb a magyaroknak és annál jobb a szerbeknek is - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Bácsfeketehegyen, ahol a magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programjának keretében létrehozott fagyasztottzöldség-feldolgozó üzemet adta át.

Tovább csökkent az új esetszám Belgiumban

Külföld - 2020-06-15

Belgiumban tovább csökkent az új esetszám, az elmúlt 24 órában 71 ember esetében lett pozitív a koronavírus-teszt. Hollandiában a fertőzöttek száma több mint egy hete lényegében azonosnak mondható. A luxemburgi egészségügyi minisztérium harmadik hete nem jelentett a koronavírushoz köthető halálesetet.

Változatlanul gyors a fertőzés terjedése Ukrajnában

Külföld - 2020-06-15

Ukrajnában továbbra sem mutat számottevő lassulást a koronavírus-fertőzés terjedése, az elmúlt egy napban 656 új fertőzöttet azonosítottak. Közben hétfőtől újraindul néhány nemzetközi légi járat - számoltak be hétfőn a helyi híradások.

Spanyolország június 21-től korlátozások nélkül fogadja az uniós állampolgárokat

Külföld - 2020-06-14

Spanyolország június 21-től korlátozások nélkül fogadja az Európai Unió tagállamaiból érkezőket - jelentette be Pedro Sánchez miniszterelnök madridi sajtótájékoztatóján vasárnap.