Külföld

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 5940 találatból.

Mario Draghi kormánya a jobboldalt erősíti a felmérések szerint

Külföld - 2021-02-28

Az új kormányba belépett Liga, és az ellenzékben maradt Olasz Testvérek jobboldali pártok támogatottsága emelkedett a kormányváltás hatására, miközben a meggyengült Öt Csillag Mozgalom önmaga "újraalapítását" jelentett be vasárnap.

Az oltási terv átalakítását sürgetik német tartományi vezetők az elfekvő AstraZeneca-oltóanyag halmozódása miatt

Külföld - 2021-02-28

- Az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) járványának megállítására kidolgozott oltási terv átalakítását sürgette vasárnap több német tartományi miniszterelnök az AstraZeneca-féle vakcina alacsony felhasználtsága miatt.

A brit-svéd gyógyszergyártó társaság szérumából Németországba érkezett mennyiség csupán 15 százalékát sikerült felhasználni, ami elfogadhatatlan, mert a vírus elleni küzdelemben "minden nap számít" - mondta az egyik legbefolyásosabb tartomány, Bajorország miniszterelnöke.

Markus Söder a Bild am Sonntag című lapnak elmondta, hogy a felhalmozódott több százezer adag vakcina felhasználására valamennyi tartományban egységes szabályok szükségesek, ezért módosítani kell a szövetségi kormány mellett működő tanácsadó testület, az úgynevezett állandó oltási bizottság (STIKO) által kidolgozott tervet

Romániában 25 százalékkal emelkedett a héten a fertőzöttek száma az előző hetihez képest

Külföld - 2021-02-28

Romániában a héten 25 százalékkal több ember tesztje mutatta ki a koronavírus-fertőzést, mint a megelőző héten, és vasárnap - február eleje óta először - ismét meghaladta az ezret az intenzív terápián ápolt súlyos esetek száma.

Izraelben politikai elfogultsággal vádolják a ki- és belépést engedélyező bizottságot

Külföld - 2021-02-28

Izraelben a jobboldalnak kedvező politikai elfogultsággal, átláthatatlan működéssel és protekciós döntéshozatallal vádolják a lezárt légtér melletti rendkívüli ki- és belépésről döntő bizottságot, amely elsősorban a Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt támogató pártokra szavazó ultraortodoxok utazását teszi lehetővé - jelentette a helyi média vasárnap.

- Az újraoltások arányát tekintve Szerbia vezet Európában

Külföld - 2021-02-28

- Az egymillió lakosra jutó újraoltások arányát tekintve Szerbia minden más európai országot megelőzött, világszinten pedig a negyedik helyen áll - közölte a szerb kormány a legfrissebb oltási adatok alapján.

A szerbiai közszolgálati televízió vasárnap reggeli híradójának beszámolója szerint az országban eddig 1 433 055 adag vakcinát használtak fel, és 511 807-en már megkaptak valamely oltóanyag mindkét dózisát. Szerbiában egymillió lakosra 75 215 újraoltott ember jut, amivel vezetőnek számít Európában, megelőzve Máltát (52 985 em), Izlandot (36 818), Romániát (32 019) és Dániát (31 263). A világ összes országát figyelembe véve Szerbia a negyedik Izrael, a Seychelle-szigetek és az Egyesült Arab Emírségek után.

Oroszországban mintegy négymillióan kapták meg a védőoltást

Külföld - 2021-02-26

- Mintegy négymillióan kapták meg eddig a Covid-19 elleni védőoltást Oroszországban - jelentette ki Nyikolaj Briko akadémikus, az orosz egészségügyi minisztérium vezető járványügyi szakértője egy pénteki orvoskonferencián.

- Német lap: nem érkezett kérelem az EMA-hoz a Szputnyik V engedélyezésére

Külföld - 2021-02-25

Nem érkezett kérelem az Európai Gyógyszerügynökséghez (EMA) az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) ellen kifejlesztett orosz oltószer, a Szputnyik V európai uniós használatának engedélyezésére - jelentette csütörtökön a honlapján a Wirtschaftswoche című német gazdasági hetilap.

A beszámolóban kiemelték, hogy a német kormány támogatja a Szputnyik V EU-s bevezetésére irányuló törekvéseket, de a közösség gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő EMA-nál továbbra sem indították meg az engedélyeztetési eljárást.Breitling Replica Watches

A legszigorúbb óvintézkedések bevezetésére készül a cseh kormány

Külföld - 2021-02-25

) - Az eddigi legszigorúbb korlátozások bevezetését tervezi a cseh kormány. A helyi sajtóban csütörtök reggel megjelent értesülések szerint az élelmiszerboltokon, drogériákon és gyógyszertárakon kívül bezárnák az összes üzletet, a szolgáltatásokat, az iskolákat, és jelentősen korlátoznák a lakosság szabad mozgását.

- Az olasz hatóságok szerint a járványválság "aranyat ér" a maffiának

Külföld - 2021-02-24

Az új koronavírus-járvány okozta egészségügyi és gazdasági válsághoz a leggyorsabban a szervezett bűnözés alkalmazkodott területi terjeszkedésének és pénzügyi erejének növelésével - derült ki a maffiaellenes olasz nyomozó igazgatóság (Dia) szerdán közölt jelentéséből.

A maffiaellenes hatóságnak a parlament számára készített jelentése szerint egyedül a bűnszervezetek munkája nem torpant meg a betegség miatt lezárt országban.

Koronavírus - Babis: a cseh kormány kérni fogja a szükségállapot meghosszabbítását

Külföld - 2021-02-24

A cseh kormány kérni fogja a parlamenttől a hét végén lejáró szükségállapot további meghosszabbítását - jelentette ki Andrej Babis miniszterelnök a kormány szerda reggeli ülése után tartott sajtótájékoztatón.

Koronavírus - Romániában az ország felében terjed a brit vírusmutáció

Külföld - 2021-02-23

- Románia megyéinek felében megjelent már a koronavírus brit mutációja, és nagy a valószínűsége, hogy rövidesen az ország egész területén elterjed - állapította meg a román közegészségügyi intézet (INSP) az első 136 igazolt hazai esetről kedden közzétett elemzésében.

Román miniszter: leghamarabb 2025-ben kezdődhet el a fekete-tengeri földgáz kitermelése a Neptun Deep mezőből

Külföld - 2021-02-23

Leghamarabb 2025-ben kezdődhet el a fekete-tengeri földgáz kitermelése a Neptun Deep gázmezőből - jelentette ki Virgil Popescu román energiaügyi miniszter.

Koronavírus - Megnyitották az általános iskolákat Németország nagy részén

Külföld - 2021-02-22

- Több mint két hónap járványügyi kényszerszünet után hétfőtől ismét fogadják a gyerekeket az óvodákban és az általános iskolákban Németország nagy részén.

Már 1,3 millió fertőzöttet azonosítottak Ukrajnában

Külföld - 2021-02-21

Vasárnapra mintegy 4,5 ezer, az előző napokhoz képest csaknem kétezerrel kevesebb új koronavírusos beteget jegyeztek Ukrajnában, viszont ismét nagyon sokan kerültek kórházba, és a járvány kezdete óta igazolt fertőzöttek száma mostanra meghaladta az 1,3 milliót.

- Ausztria az átfogó koronavírus tesztelésben látja az áthidaló megoldást

Külföld - 2021-02-21

- Ötpontos akciótervet dolgozott ki a húsvétig terjedő időszakra az osztrák egészségügyi tárca, hogy elkerüljék a rohamléptekkel terjedő vírusmutációk robbanásszerű elburjánzását, az osztrák védekezés a tesztelésre helyezi a fő hangsúlyt, amíg a lakosság átoltottsága nem éri el a megfelelő szintet.

Már az AstraZeneca védőoltása is elérhető Szerbiában

Külföld - 2021-02-21

Megérkezett a brit-svéd AstraZeneca gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem által kifejlesztett vakcina első szállítmánya vasárnap Szerbiába, ezzel már négyféle koronavírus elleni oltóanyag érhető el az országban.

Megnyíltak a kereskedelmi, sport- és kulturális létesítmények Izraelben

Külföld - 2021-02-21

Megnyíltak vasárnap a boltok, a bevásárlóközpontok és a piacok, valamint a kulturális- és sportintézmények, és újraindultak számos újabb településen az iskolák Izraelben.

Harry és Meghan nem vállal többé hivatalos szerepet a királyi családban

Külföld - 2021-02-19

Véglegessé vált pénteken, hogy Harry herceg és amerikai felesége, Meghan hercegnő nem vállal többé hivatalos szerepet a brit királyi családban.

Pert nyert az olasz maffiózó: hallgathat zenét a cellájában

Külföld - 2021-02-19

- Megnyerte a pert egy olasz maffiózó, aki azért fordult a bírósághoz, hogy cellája magányában joga legyen a zenehallgatáshoz - számolt be róla a The Guardian pénteken.

Moszkvában megkezdődött Szputnyik "könnyű" változatának tesztelése

Külföld - 2021-02-18

Moszkvában megkezdődött a Covid-19 elleni Szputnyik vakcina egykomponensű, "könnyű" változatának nemzetközi klinikai tesztelése - közölte blogjában hétfőn Szergej Szobjanyin, az orosz főváros polgármestere.