Külföld

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 5320 találatból.

Franciaország beállhat Laura Codruta Kövesi mögé az európai főügyészi tisztségért folyó versenyben

Külföld - 2019-07-17

- A párizsi kormány a francia jelölt, Jean-Francois Bohnert helyett végül riválisát, a román Laura Codruta Kövesit fogja támogatni az európai főügyészi tisztségre - mondta Dacian Ciolos, az Újítsuk meg Európát (RE) nevű centrista-liberális európai parlamenti frakció vezetője.

Alan Turing matematikus portréja lesz az új 50 fontoson

Külföld - 2019-07-15

Alan Turing matematikus portréja szerepel a két év múlva forgalomba kerülő új brit 50 fontos bankjegyen.Mark Carney, a Bank of England kormányzója jelentette be hétfőn a manchesteri tudomány- és ipartörténeti múzeumban a széleskörű lakossági konzultáció eredményeként született döntést.

Lemondott a washingtoni brit nagykövet a kiszivárogtatás miatt

Külföld - 2019-07-10

Lemondott szerdán az Egyesült Királyság washingtoni nagykövete, akinek a Trump-kormányzatról szóló, gyakran igen lesújtó értékeléseket tartalmazó bizalmas diplomáciai táviratai a minap kiszivárogtak a brit sajtóhoz, diplomáciai válságot okozva a szoros szövetségesi viszonyt ápoló két ország között.

A román elnök kihirdette az új nyugdíjtörvényt, amely jelentősen emeli az öregségi járandóságokat

Külföld - 2019-07-08

Klaus Iohannis román államelnök hétfőn aláírta az új nyugdíjtörvényt, amelynek értelmében két év alatt 70 százalékkal növekednek az öregségi járandóságok.

Iohannis ezzel kihirdette a jogszabályt, amely a közlönyben való megjelenést követően hatályba lép. A román parlament június végén szavazta meg az új nyugdíjtörvényt. Az ellenzék bírálta a jogszabályt, mert szerinte hosszú távon nem tartható fenn a jelentős nyugdíjemelés, de egyetlen törvényhozó sem szavazott ellene, 70-en tartózkodtak.

A parlament június végén már másodszor fogadta el a jogszabályt, miután tavaly decemberben is megtette, de akkor a törvény nem állta ki az alkotmányossági normakontrollt, és visszakerült a törvényhozáshoz.

Johnson szerint az ország felkészült a megállapodás nélküli Brexitre, a pénzügyminiszter szerint nem

Külföld - 2019-07-05

Boris Johnson volt brit külügyminiszter szerint Nagy-Britannia felkészült arra, hogy az EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodás nélkül lépjen ki az Európai Unióból.

Újabb kínai városban vezettek be intézkedéseket az "illetlen szokások" visszaszorítására

Külföld - 2019-07-03

A kelet-kínai Santung tartomány székhelye, Csinan is csatlakozott azoknak a kínai városnak a sorához, amelyek az "illetlen szokások" elleni harc jegyében nemrégiben tiltásokat vezetett be egyes, helytelennek ítélt viselkedési formák ellen - írta szerdán az ECNS kínai hírportál.

Németország a holokauszttúlélők özvegyeinek és a szükséget szenvedő Világ Igazainak is folyósít járadékot

Külföld - 2019-07-02

Németország a holokauszttúlélők özvegyeinek is folyósít járadékot és a szükséget szenvedő Világ Igazainak is folyósít nyugdíjat 2020-tól - jelentette be helyi idő szerint hétfőn a New York-i székhelyű Németországgal Szembeni Zsidó Anyagi Követelések Konferenciája.

Peking felszólította Washingtont, hogy ne engedje a tajvani elnököt az Egyesült Államokba

Külföld - 2019-07-01

Peking felszólította Washingtont, hogy ne engedje Caj Jing-ven tajvani elnököt az Egyesült Államokba, amikor karib-tengeri szövetségeseit utazik meglátogatni - mondta Keng Suang külügyi szóvivó hétfői sajtótájékoztatóján.

EU-tisztújítás - Merkel: nem biztos, hogy érvényesül a csúcsjelölti rendszer az EB-elnöki tisztség betöltésében

Külföld - 2019-06-26

-Nem biztos, hogy érvényesül az úgynevezett csúcsjelölti rendszer az Európai Bizottság (EB) elnöki pozíció betöltésében, a helyzet sokkal összetettebb, mint öt éve, amikor Jean-Claude Junckert választották meg a tisztségre - mondta Angela Merkel német kancellár szerdán a szövetségi parlamentben (Bundestag).

A román parlament ismét elfogadta a két év alatt 70 százalékos nyugdíjemelést előirányzó jogszabályt

Külföld - 2019-06-26

A román képviselőház szerdán ismét elfogadta azt a korábban alkotmányellenesnek nyilvánított nyugdíjtörvényt, amelynek értelmében a következő két évben mintegy 70 százalékkal nőnek az öregségi járandóságok.

Putyin: a kétoldalú viszonyban sok függ Trump politikai akaratától

Külföld - 2019-06-23

Korlátozza Donald Trump cselekvési lehetőségét a Washington és Moszkva közötti kapcsolatok építésében az amerikai politikai rendszer, ám sok függ az Egyesült Államok elnökének politikai akaratától - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az NTV televíziónak ad ott nyilatkozatában.

"Azt látjuk, ez a rendszer olyan, hogy sok mindent nem lehet megtenni, amit Trump megtenne. Természetesen igaz, hogy sok minden a politikai akarattól függ" - mondta Putyin.

Úgy vélekedett, hogy mind Oroszország, mind az Egyesült Államok érdekelt a párbeszédben és a konszenzuskeresésben, valamint hogy a célok erőszakos úton való elérésére való törekvés nem vezet sikerre. Kifejezte készségét a kapcsolatok fejlesztésére, amint az amerikai fél is készen áll majd erre.

Irán elleni lépésekről tárgyal Jeruzsálemben John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó

Külföld - 2019-06-23

- Az Irán elleni lépésekről tárgyal Jeruzsálemben John Bolton, az Egyesült Államok nemzetbiztonsági tanácsadója Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet vasárnap.

Sajtóinformációk szerint előrelépés történt a szerb-koszovói párbeszédben

Külföld - 2019-06-21

Szerbia és Koszovó képviselői csütörtök este Berlinben találkoztak, hogy német közvetítéssel oldják meg a fennálló problémákat, és folytatódhasson a hat éve megkezdett szerb-koszovói párbeszéd - közölte a belgrádi és a pristinai sajtó pénteken.

Donald Trump 2020-ban újra indul az elnökségért

Külföld - 2019-06-19

Donald Trump a 2020-as elnökválasztáson újra indul az elnökségért - ezt maga az amerikai elnök jelentette be kedden este a floridai Orlandóban, ahol több tízezres nagygyűlésen kezdte meg újraválasztási kampányát.

Venezuelai válság - EU: a humanitárius helyzet további tömeges elvándorláshoz vezethet

Külföld - 2019-06-18

Az Európai Unió súlyos aggodalmát fejezi ki a venezuelai politikai és humanitárius helyzet romlása miatt, amely további tömeges elvándorlásához vezethet. A válságból kizárólag politikai úton lehet kilábalni, szabad és hiteles elnökválasztáson keresztül - jelentette ki rövid közleményében az EU külügyi szolgálata (EEAS) kedden.

Merkel: az Oroszország elleni szankciók feloldásához előre kell lépni a kelet-ukrajnai válság rendezésében és vissza kell csatolni a Krím félszigetet

Külföld - 2019-06-18

A kelet-ukrajnai Donyeck és Luhanszk megyében kialakult fegyveres konfliktus miatt Oroszország ellen bevezetett büntetőintézkedések visszavonásának feltétele az előrelépés a válság kezelésében, az ukrajnai Krím félsziget Oroszországhoz csatolása miatt kivetett szankciókat pedig csak akkor lehet visszavonni, ha Ukrajna visszakapja a területet - jelentette ki Angela Merkel német kancellár kedden Berlinben.

A törvényesség mellett tüntettek Moszkvában az oknyomozó újságíró hamis megvádolása nyomán

Külföld - 2019-06-16

Mintegy kétezer tüntető követelt törvényességet és méltányosságot mindenkinek vasárnap Moszkvában.

A fővárosi hatóságok által engedélyezett tüntetésen, amelynek eredeti célja a kábítószerrel való üzérkedés címén, hamis bizonyítékok alapján átmenetileg őrizetbe vett Ivan Golunov újságíró szabadon bocsátásának kikövetelése volt, petíciót fogadtak el. Ennek aláírói követelték a Golunov elleni törvénytelen fellépés kivizsgálását és az abban szerepet vállaló rendőrök felelősségre vonását, az orosz büntető törvénykönyv kábítószer vásárlásáról és birtoklásáról rendelkező 228. cikkének enyhítését, valamint azt, hogy dolgozzanak ki szabályozást a rendőrök és az újságírók nyilvános rendezvényeken tanúsítható magatartására.

Hárman estek ki a brit Konzervatív Párt vezetőválasztásának első fordulójában, Johnsoné a legtöbb voks

Külföld - 2019-06-13

- Hárman estek ki a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetőválasztási szavazássorozatának csütörtökön tartott első fordulójában, amelyben a legesélyesebbnek tartott jelölt, Boris Johnson volt külügyminiszter kapta messze a legtöbb voksot.

Putyin felmentett két rendőrtábornokot egy orosz újságíró alaptalan megvádolása miatt

Külföld - 2019-06-13

Felmentett két rendőrtábornokot csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök, miután beosztottjaik megkísérelték hamis bizonyítékok alapján rács mögé juttatni Ivan Golunov tényfeltáró újságírót.

Szentpéterváron 400 kilogramm kokaint foglaltak le

Külföld - 2019-06-11

- Négyszáz kilogramm kokaint foglaltak le a szentpétervári kikötőben egy Ecuadorból érkezett, halkonzervvel megrakott konténerben - közölte szerdán az orosz vámhatóság sajtószolgálata.