Külföld

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 4589 találatból.

FUEN-kongresszus - A kisebbségvédelem uniós szabályozását kérték a magyar kormány képviselői

Külföld - 2017-05-18

A kisebbségvédelem uniós szabályozásának a szükségességét hangsúlyozták az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) kolozsvári kongresszusán a magyar kormány képviselői.

Német lap Horst Mahler soproni elfogásáról

Külföld - 2017-05-16

- A Németországban körözött Horst Mahler soproni elfogásával kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal a Spiegel Online című német liberális hírportál kedden.

Az Orbán eldorádója a szélsőjobboldaliaknak című írásában a szerző, KenoVerseck kiemelte, hogy Magyarország "gyülekezőhellyé vált a keletről és nyugatról érkező szélsőjobboldaliak számára".

Mégsem Soros? Az olasz maffia keresett a menekülttáborokkal

Külföld - 2017-05-15

-Hatvannyolc személyt vett őrizetbe az olasz maffia-ellenes hatóság hétfőn a déli Calabria tartományban, ahol az ügyészség szerint a 'ndrangheta helyi bűnszervezete tartotta kézben a migránstábort, milliókat keresve a központnak juttatott EU-s finanszírozásokból.

Az őrizetbe vett személyek többsége a calabriai Arena-klán tagja. A 'ndranghetának ez a csoportja szerezte meg a tábori szolgáltatások közbeszerzési pályázatait, többek között ami a migránsközpont menzájának ellátását, valamint a mosodai szolgáltatást illeti. "A migránsoknak disznóknak való moslékot adtak, ha egyáltalán jutott nekik enni" - mondta Nicola Gratteri a dél-olaszországi Catanzaro államügyésze, aki hazájában a 'ndranghetával szembeni küzdelem egyik jelképének számít.

A calabriai Crotone közelében található Isola di Capo Rizzuto migránstábora (CARA) a legnagyobb Európában. 2006 és 2015 között az EU 103 millió euróval finanszírozta a migránstábort.Az ügyészség szerint az összegből 36 millió euró az Arena-klán zsebébe került. A migránstáborból származó üzlet érdekében az Arena-klán még azokkal a helyi családokkal is békét kötött, például a Nicoscia és a Grande Aracra klánnal, amelyekkel korábban véres harcot folytatott.

A bűnszervezet élén a hatóságok szerint Leonardo Sacco az úgynevezett Irgalmasság Testvérisége vezetője állt. Ez a szervezet pályázta meg és nyerte el a migránstábor szolgáltatásaira kiírt pályázatokat.

Edouard Philippe az új francia kormányfő

Külföld - 2017-05-15

A normandiai Le Havre jobboldali polgármesterét, Edouard Philippe-et nevezte ki az új francia államfő, Emmanuel Macron kormányfőnek - jelentette be hétfőn Alexis Kohler, az elnöki hivatal új vezetője.

A 46 éves Edouard Philippe a kormányfői tisztséget december óta betöltő szocialista Bernard Cazeneuve-öt követi a miniszterelnöki székben. Első feladata az új francia kormány összeállítása lesz, ennek tagjait kedden nevezi meg az elnöki hivatal.

Merkel: az észak-rajna-vesztfáliai győzelemmel elkezdődik a felkészülés a Bundestag-választásra

Külföld - 2017-05-15

A németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban tartott helyi törvényhozási (Landtag-) választáson aratott győzelemmel új szakasz kezdődik a Kereszténydemokrata Uniónál (CDU), a párt megkezdi a felkészülést a szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választásra - mondta Angela Merkel német kancellár, a CDU elnöke hétfőn Berlinben.

Emmanuel Macron átvette az elnöki hatalmat Franciaországban

Külföld - 2017-05-14

Emmanuel Macron megválasztott francia államfő vasárnap délelőtt ünnepélyesen átvette az elnöki hatalmat Francois Hollande távozó államfőtől. A szigorú protokoll szabályoknak megfelelően az Elysée-palota lépcsőjén Francois Hollande fogadta a gépkocsin érkező Emmanuel Macront, aki kamerák kereszttűzében vörös szőnyegen vonult át az elnöki hivatal díszudvarán.

Franciaország búcsúzó és érkező elnöke hosszan kezet rázott, majd egyórás megbeszélésre félrevonultak az elnöki irodába. Ennek során Hollande egyebek mellett a francia nukleáris erő titkos kódját és az azzal kapcsolatos bizalmas információkat adta át utódának

Szijjártó: az Egy övezet, egy út stratégia komoly lehetőségeket jelent Európának

Külföld - 2017-05-14

A kínai elnök Egy övezet, egy út stratégiája nagyon komoly lehetőségeket jelent Európának, amiket a kontinensnek ki kell használnia - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Pekingben zajló Egy övezet, egy út nemzetközi fórumon a közmédiának. A helyi idő szerint vasárnap délelőtt - 28 állam- és kormányfő részvételével - megnyitott tanácskozáson Orbán Viktor miniszterelnök is jelen van.

Szijjártó Péter nyilatkozatában hangsúlyozta: az Egy övezet, egy út stratégia az eurázsiai együttműködés infrastruktúráját teremti meg.

Mivel az Európai Unió versenyképessége folyamatosan csökken, olyan stratégiákra van szüksége, amelyek lehetővé teszik ennek megállítását, illetve a versenyképesség visszaszerzését - mondta a tárcavezető, aki szerint ehhez a világ leggyorsabban fejlődő térségével, az ázsiai, délkelet-ázsiai térséggel a lehető legszorosabb kapcsolatot kell fenntartani.

Cseh kormányválság - A szociáldemokraták számára elfogadhatatlanok az államfő javaslatai

Külföld - 2017-05-12

A Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD) továbbra is azt követeli az államfőtől, hogy fogadja el Bohuslav Sobotka miniszterelnök javaslatát Andrej Babis kormányfőhelyettes, pénzügyminiszter menesztésére. Milos Zeman javaslatai a kormányválság megoldására, amelyek Sobotka leváltásával is számolnak, a CSSD számára elfogadhatatlanok - döntött a párt vezetése pénteken délelőtt Prágában.

Stoltenberg Londonban: Nagy-Britannia példát mutat a közös teherviselésből

Külföld - 2017-05-10

A NATO főtitkára szerint Nagy-Britannia példát mutat a szövetség tagjai számára a közös védelem anyagi terheinek megosztásában, és remélhető, hogy e példát más tagországok is követik.

Jens Stoltenberg, aki Theresa May brit miniszterelnöknél tett látogatást szerdán Londonban, a május végi brüsszeli NATO-csúcsot előkészítő tárgyalás előtti sajtónyilatkozatában felidézte, hogy Nagy-Britannia teljesíti a hazai össztermék (GDP) 2 százalékában meghatározott védelmi kiadási célt. "Ez nagyon is üdvözlendő, és remélem, hogy a többi szövetséges is hozzákezd védelmi tehervállalásának növeléséhez" - mondta a NATO főtitkára.

Négy szövetségi állam pert indít, mert a Trump-kormány újraindítja a bányászati bérleti jogok eladását

Külföld - 2017-05-10

Négy amerikai szövetségi tagállam pert indít, mert a Trump-kormány úgy döntött: újraindítja a bányászati jogok bérbeadási programját a szövetségi tulajdonban lévő területeken. Kalifornia, Új-Mexikó, Washington és New York államok képviselői kedden este közösen jelentették be, hogy pert indítanak, mert szerintük a bányászati jogok bérbeadási programjának újraindítását nem előzte meg környezetvédelmi felmérés, és a döntés

Folytatódik a nyilvános kötélhúzás a cseh államfő és a kormányfő között

Külföld - 2017-05-09

Folytatódik a nyilvános kötélhúzás a cseh államfő és a kormányfő között, Milos Zeman köztársasági elnök szerdán szóvivője útján közölte: egyelőre nem tesz eleget Bohuslav Sobotka kormányfő javaslatának, hogy május 9-i hatállyal mentse fel Andrej Babis kormányfőhelyettest, pénzügyminisztert tisztségéből.

Obama volt amerikai elnök: bátorság kell az új egészségbiztosítási törvény leszavazásához

Külföld - 2017-05-08

Barack Obama, az Egyesült Államok volt elnöke arra buzdította az amerikai törvényhozókat, hogy tanúsítsanak "politikai bátorságot", és ne szavazzák meg a szenátusban az új egészségbiztosítási törvényt.

Francia elnökválasztás - Merkel: Emmanuel Macron "nagyszerű győzelmet" aratott

Külföld - 2017-05-08

Emmanuel Macron "nagyszerű győzelmet" aratott a franciaországi elnökválasztáson - hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár hétfőn Berlinben.

Sajtótájékoztatóján a német kormányfő hangsúlyozta, hogy a megválasztott francia elnök nemcsak hazájában testesíti meg "milliók reménységét", hanem Németországban és egész Európában is sok ember bízik benne.

A volt szocialista gazdasági miniszter "bátran Európa-párti" választási kampányt folytatott, és kiáll a világ iránti nyitottság és a szociális piacgazdaság mellett - emelte ki Angela Merkel

Norvég miniszterelnök: Budapestnek és Varsónak engedélyeznie kell a civil szervezetek független finanszírozását

Külföld - 2017-05-08

Erna Solberg norvég miniszterelnök szerint Magyarországnak és Lengyelországnak engedélyeznie kell a civil szervezetek független finanszírozását az egymilliárd eurós, jelenleg meghosszabbításra váró norvég segélyprogram keretében - írta hétfőn az EUObserver.

Az uniós ügyekkel foglalkozó hírportál azt írja, Lengyelország és Magyarország azt akarja elérni, hogy Norvégia álljon el attól a követelésétől, hogy a civil szféra támogatására szánt úgynevezett EGT Alapok szétosztása olyan adminisztratív testületen keresztül történjék, amely független lenne, de Solberg ezt elutasította.

Magyar fiatalok felvették a harcot Orbán eurofób kilengése ellen

Külföld - 2017-05-05

Ezzel a címmel közölt írást a Momentum mozgalomról pénteken a Le Monde.

A francia balliberális napilap szerint a külföldről hazatérő fiatal diplomások által alapított politikai szervezet, amelynek vezetője nagyon emlékeztet a fiatal Orbán Viktorra, a miniszterelnök nacionalizmusát bírálja. Fekete-Győr András be akarja bizonyítani a magyaroknak, hogy nem kell félni a rendszertől.

A lap megjegyezte, hogy a harc már nem a kommunista rendszer ellen folyik, hanem Orbán Viktor ellen, aki felhagyott saját korábbi liberális értékeivel és sorozatosan sérti meg a jogállamot és támadja Európát. A Momentum vezetője viszont olyannyira Európa-párti, hogy május 1-jére EU-barát tüntetést is szervezett.

Francia elnökválasztás - Közvélemény-kutatók: Biztos Macron győzelme, nincs rejtőzködő szavazat

Külföld - 2017-05-03

A francia közvélemény-kutatóintézetek egyöntetű álláspontja szerint az elnökválasztás vasárnapi második fordulójáig a szuverenista Marine Le Pen nem tudja behozni 19-20 százalékpontos lemaradását a centrista Emmanuel Macronhoz képest. Az elemzők arra is felhívták a figyelmet, hogy a radikális jobboldali Nemzeti Front rendelkezik a legstabilabb szavazótáborral, a választók nyíltan vállalják véleményüket, az úgynevezett rejtőzködő szavazat már régóta nem létezik.

The Wall Street Journal: Magyarország illiberális fordulata

Külföld - 2017-05-03

Érdemi változást hozhatna a magyar felsőoktatási törvény ügyében, ha Donald Trump amerikai elnök is felemelné a szavát a vitatott szabályozás ellen, amely sokak szerint bezárással fenyegeti a budapesti Közép-európai Egyetemet (CEU) - írta a The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai üzleti-politikai lap.

A Magyarország illiberális fordulata című cikk szerint a felsőoktatási törvény áprilisi módosítása azt a célt szolgálja, hogy "felszítsa a külföldiekkel szembeni félelmeket" a jövő évi választások előtt.

Mint írták, "Orbán Viktornak az amerikai egyetem és a liberális értékek ellen irányuló támadása megérdemelné Donald Trump figyelmét".

A kétoldalú viszonyról, Ukrajnáról és Szíriáról tárgyal Putyin és Merkel

Külföld - 2017-05-02

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden Szocsiban fogadta Angela Merkel német kancellárt, és megbeszélésük előtt elmondta, hogy elsősorban a kétoldalú kapcsolatokról, valamint regionális krízisekről, köztük kiemelten az ukrajnai válságról és a szíriai konfliktusról kívánnak tárgyalni.

"Ki kell használnunk a lehetőséget, hogy a kapcsolatainkról tárgyaljunk és a legproblematikusabb olyan kérdésekről, mint Ukrajna és Szíria, és talán más régiókról is" - mondta az orosz elnök.

Bejelentette kormánya lemondását a cseh miniszterelnök

Külföld - 2017-05-02

A kormánykoalíción belüli ellentétekre hivatkozva Bohuslav Sobotka szociáldemokrata cseh miniszterelnök kedden bejelentette, hogy még a héten benyújtja kormánya lemondását.

Döntését Sobotka azzal indokolta, hogy nem tudja tovább vállalni kormányában Andrej Babis kormányfőhelyettest, pénzügyminisztert, a koalíciós partnerpárt ANO elnökét, akit adócsalással vádolnak és Sobotka szerint a gyanút mindeddig nem tudta eloszlatni.

Val Kilmer elismerte, hogy rákbetegségből lábadozik

Külföld - 2017-05-01

Val Kilmer amerikai színész az egyik közösségi média portálján elismerte, hogy rákbetegségből lábadozik.

Az 58 éves színész először nyilatkozott nyíltan betegségéről. A Reddit közösségi portálon válaszolt kérdésekre, ahol közölte: valóban rákos volt, de már gyógyulóban van, bár a kezelés néhány következményével még küszködik.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út 18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza.