Külföld

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 5149 találatból.

Kercsi-szoros - Kijev: több mint száz hajó vesztegel a Kercsi-szorosnál

Külföld - 2018-12-10

Oroszország továbbra is akadályozza az ukrán kikötők közötti közlekedést a Kercsi-szoroson keresztül, jelenleg 104 hajó vár átengedésre - mondta el hétfőn Oleh Szlobogyan, az ukrán határőrszolgálat parancsnokának tanácsadója az UNIAN ukrán hírügynökségnek.

Francia zavargások - A kormány a nemzeti egység helyreállítását ígérte a tiltakozónap végén

Külföld - 2018-12-09

Édouard Philippe francia miniszterelnök szerint eljött a párbeszéd ideje a kormány szociális és adópolitikája ellen tüntető sárgamellényesekkel a szombati negyedik országos tiltakozónap után. Emmanuel Macron államfő a jövő hét elején megszólal, és konkrét intézkedéseket fog javasolni - ígérte meg a kormányfő.

Szövetséget hozott létre Románia négy nyugati nagyvárosa

Külföld - 2018-12-08

A Nyugat Szövetsége (AVE) néven szövetségre lépett szombaton Románia négy nyugati nagyvárosa: Arad, Kolozsvár, Nagyvárad és Temesvár, hogy közösen segítsék elő a térség fejlődését, és hívjanak le európai uniós forrásokat - közölték a romániai hírügynökségek.

Tömegdemonstrációt tart a Liga és az Öt Csillag Mozgalom is szombaton Rómában

Külföld - 2018-12-08

- Róma központjába várja híveit Matteo Salvini a Liga vezetője a pártnak az olasz fővárosban először rendezett országos megmozdulására szombaton, miközben Torinóban az Öt Csillag Mozgalom (M5S) hívei tüntetnek, akikhez a francia sárgamellényesek delegációja is csatlakozik.

Brexit - Brit kormány: fél évig tartó kikötői felfordulást is okozhatna a megállapodás nélküli Brexit

Külföld - 2018-12-07

- A brit kormány pénteki figyelmeztetése szerint akár fél évig tartó felfordulást is okozhat a legnagyobb forgalmú brit kikötőkben, ha az Egyesült Királyság az EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló megállapodás nélkül lép ki az Európai Unióból.

- Iohannis: Romániának nincs miniszterelnöke, a kormányt egy bűnöző vezeti a háttérből

Külföld - 2018-12-07

Romániának nincs miniszterelnöke, a kormányt a "bűnöző" Liviu Dragnea (szociáldemokrata pártelnök) vezeti a háttérből közvetítőkön keresztül - jelentette ki Klaus Iohannis államfő pénteken.

- A baloldali ellenzék bizalmatlansági indítványt terjeszt be a kormány ellen, a szakszervezetek nyugalomra intenek

Külföld - 2018-12-06

Bizalmatlansági indítványt terjeszt be hétfőn a francia kormány ellen három baloldali ellenzéki párt - jelentette be csütörtökön Olivier Faure, a szocialisták főtitkára.

Botrányba fulladt a román képviselőház ülése, miután az ellenzék a házelnök leváltását kezdeményezte

Külföld - 2018-12-05

- Botrányba fulladt a román képviselőház ülése szerdán, miután az ülést vezető Florin Iordache alelnök a házszabályra hivatkozva megtagadta, hogy szavazásra bocsássa a Liviu Dragnea szociáldemokrata házelnök leváltását célzó ellenzéki kezdeményezést.

Oroszország részlegesen feloldotta az ukrán kikötők blokádját az Azovi-tengeren

Külföld - 2018-12-04

Oroszország részlegesen feloldotta az Azovi-tenger partján fekvő ukrajnai, bergyanszki és a mariupoli kikötők blokádját - jelentette be kedden Volodimir Omeljan ukrán infrastrukturális miniszter a tárca sajtószolgálatának közleménye szerint.Hétfőn már közlekedtek hajók a Kercsi-szoroson át mindkét irányba. Az orosz fél továbbra is megállítja a hajókat, átvizsgálja azokat, mint korábban, de legalább részlegesen helyreállt a közlekedés - idézte a sajtóosztály a minisztert.

Omeljan szavai szerint jelenleg még 17 hajó vár behajózásra az Azovi-tengerre, 1 pedig kihajózásra onnan, és további 9 hajó áll bent a kikötőkben.

Omeljan szerint a helyzet javulásához az ukrán vezetés koordinált intézkedései mellett nagymértékben hozzájárult a kemény és egyértelmű nemzetközi reakció, valamint a külföldi sajtó figyelme. "Előző nap Anatolij Petrenko védelmi miniszterhelyettessel és az ukrán kikötővárosok helyi adminisztrációinak vezetőivel közösen sajtótájékoztatót tartottunk a külföldi média számára, amelyen beszéltünk a nemzetközi jog Oroszország általi megsértéséről, az azovi kikötők blokádjának gazdasági és geopolitikai veszélyeiről, továbbá felhívtuk a nemzetközi közösséget, hogy egyhangúlag lépjen fel a demokrácia, a béke és a szabadság védelmében Ukrajnában" - fejtette ki.

Román média: a szociálliberális koalíció elvesztette többségét a képviselőházban

Külföld - 2018-12-03

A román parlament négy szociáldemokrata (PSD) képviselője bejelentette hétfőn, hogy átigazol a Victor Ponta volt miniszterelnök vezette Pro Romania párthoz, az ellenzéki média számításai szerint a PSD-ALDE szociálliberális koalíció ezzel elvesztette többségét a képviselőházban.

Kercsi incidens - Porosenko az ukrán-orosz barátsági szerződés megszüntetését javasolja

Külföld - 2018-12-03

Petro Porosenko ukrán elnök törvényjavaslatot terjesztett a parlament elé hétfőn az ukrán-orosz barátsági szerződés megszüntetéséről - írta az Ukrajinszka Pravda hírportál.

Brexit - Kormánypárti és ellenzéki képviselők kezdeményeznek újabb népszavazást

Külföld - 2018-12-02

Kormánypárti és ellenzéki brit politikusok közösen kezdeményeztek vasárnap újabb népszavazást a brit EU-tagságról.

A kormányzó Konzervatív Párt, valamint a két legnagyobb országos ellenzéki erő, a Munkáspárt és a Liberális Demokraták összesen 17 alsóházi képviselője a The Observer című vasárnapi baloldali brit lapban megjelent közös felhívásban hangsúlyozta, hogy a 2016-ban tartott referendum óta - amelyen a kilépésre voksolók kerültek szűk, 51,89 százalékos többségbe - Nagy-Britannia a hét legnagyobb fejlett ipari hatalom csoportjának (G7) leglassabban növekvő gazdaságai közé került, jóllehet korábban az országcsoport éllovasa volt növekedési szempontból.

A képviselők szerint választóik - akár a bennmaradásra, akár a kilépésre voksoltak - nem arra szavaztak, hogy rosszabbul éljenek, sem arra, hogy munkahelyük veszélybe kerüljön, arra pedig végképp nem, hogy Nagy-Britanniának 40 milliárd fontot kelljen fizetnie "válási díjként" az uniós tagságából eredő pénzügyi kötelezettségei gyanánt, úgy, hogy közben nem lehet tudni, milyen formát öltenek majdani kereskedelmi kapcsolatai az Európai Unióval.

Nagyszabású katonai parádéval ünnepelték Bukarestben Erdély és a Román Királyság "nagy egyesülését"

Külföld - 2018-12-01

Az ország utóbbi időben beszerzett és a szövetséges NATO-országok Romániában állomásoztatott haditechnikáját is felvonultató nagyszabású katonai parádéval ünnepelték szombaton Bukarestben a "nagy egyesülés" centenáriumát, Erdély és a Román Királyság egyesülését kikiáltó 1918-as gyulafehérvári román nemzetgyűlés 100. évfordulóját.

A díszszemlén a román hadsereg, a belügyminisztérium, a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) és az állami testőrszolgálat (SPP) mintegy négyezer fegyverese, valamint Albánia, Bulgária, Kanada, Csehország, Horvátország, Észtország, Franciaország, Németország, Görögország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Portugália, az Egyesült Királyság, Moldova, Szlovákia, az Egyesült Államok, Törökország és Ukrajna hadseregének mintegy 500 katonája vett részt.

Elhunyt George H.W. Bush volt amerikai elnök

Külföld - 2018-12-01

- Elhunyt pénteken késő este George H.W. Bush volt amerikai elnök - jelentette be közleményben a Bush-család szóvivője. Az egykori elnök kilencvennégy éves volt.

Az Európai Unió 500 millió euró pénzügyi támogatás kifizetését hagyta jóvá Ukrajna számára

Külföld - 2018-11-30

Jóváhagyták az Ukrajnának nyújtandó új makroszintű pénzügyi támogatási program legelső, 500 millió eurós kifizetését - jelentette be pénteken az Európai Bizottság.

Brexit - Hatévi mélyponton az EU-bevándorlás Nagy-Britanniában

Külföld - 2018-11-29

Hatévi mélypontra csökkent a júniussal zárult egy évben az Európai Unió társállamaiból érkezők nagy-britanniai bevándorlása, nem kis részben a közép-európai EU-országok állampolgárainak most már tömeges elvándorlása miatt. A brit statisztikai hivatal (ONS) csütörtökön ismertetett becslése szerint a vizsgált tizenkét hónapban nettó 74 ezer volt a tartós letelepülési szándékkal Nagy-Britanniába érkező külföldi EU-állampolgárok száma.

Román centenárium - Megtakarítási számlát nyit minden romániai gyermeknek a kormány

Külföld - 2018-11-29

A román kormány minden romániai gyermek számára a magyarországi babakötvényhez hasonló megtakarítási számlát nyit, amely a szülők és az állam befizetéseit gyűjti össze a felnövő gyermek számára.

A 2019-ben induló "Junior Centenar" megtakarítási programról a gyulafehérvári ünnepi kihelyezett ülésén döntött csütörtökön a Dancila-kabinet.

Seehofer: a muszlimok hozzátartoznak Németországhoz

Külföld - 2018-11-28

A Németországban élő iszlám vallású emberek hozzátartoznak az országhoz, ugyanolyan jogaik és kötelességeik vannak, mint bármelyik állampolgárnak - jelentette ki Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter szerdán Berlinben a kormány és a mintegy 4,5 milliós vallási közösség egyeztető fórumán, a Német Iszlám Konferencián (DIK).

Macron: az üzemanyagok adója igazodni fog az áringadozáshoz

Külföld - 2018-11-27

Az üzemanyagokra kivetett környezetvédelmi adó január 1-jétől tervezett emelését a kormány háromhavonta felülvizsgálja, és az üzemanyagárak változásának függvényében módosítja - jelentette be Emmanuel Macron francia államfő kedden.

Brexit - Theresa May nyílt levélben kéri a brit lakosság támogatását

Külföld - 2018-11-25

Nyílt levélben kérte a nemzet támogatását a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről kidolgozott megállapodástervezethez Theresa May.

A brit miniszterelnök hivatala által vasárnap hajnalban - a megállapodástervezet aláírására összehívott soron kívüli EU-csúcstalálkozó előtt néhány órával - közzétett terjedelmes levél leszögezi, hogy az Európai Unióval elért egyezség az Egyesült Királyság nemzeti érdekeit szolgálja, és mindenki számára megfelelő, azoknak is, akik az EU-tagságról tartott népszavazáson a kilépésre voksoltak, és azoknak is, akik a bennmaradásra szavaztak.