Külföld

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 5890 találatból.

Horvátországi földrengés - Horvátországban több nagyobb utórengést mértek szerdán

Külföld - 2020-12-30

Horvátországban a keddi, 6,3-as erősségű földrengés után több utórengést, köztük három nagyobb, egy 4,7-es, majd tizenöt percen belül egy 4,8-as és egy 3,9-es magnitúdójú földmozgást regisztráltak szerdán kora reggel - közölte a horvát szeizmológiai szolgálat.

Manfred Weber: Orbán Viktor politikája a téves út

Külföld - 2020-12-27

Orbán Viktor politikája a téves út címmel közölt írást a Welt am Sonntag című konzervatív német vasárnapi lap Manfer Webertől, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti (EP) frakcióvezetőjétől a magyar miniszterelnökkel a lap előző, egy héttel ezelőtti számában közölt interjúval kapcsolatban.

A német politikus válaszcikkében kifejtette, hogy 2021 nagy változások kezdetének éve lesz pártjának, a bajor Keresztényszociális Uniónak (CSU), a testvérpárt Kereszténydemokrata Uniónak (CDU) és az EPP többi kereszténydemokrata és keresztényszociális pártjának.

Mint írta, ki kell tölteni a német kancellár és korábbi CDU-elnök Angela Merkel távozásával keletkező űrt, mindenekelőtt pedig meg kell birkózni a politikai programot, irányvonalat illető kihívással, amelynek nagyságát jelzi, hogy tizenkét hónapja nem lehetett sejteni, hogy megkérdőjeleződik az államháztartási egyensúly fontossága, és hogy a gazdaság jövője orvostudományi újításokon múlik majd.

- Brit és lengyel katonák, francia tűzoltók segítik az Angliában várakozó kamionosok tesztelését

Külföld - 2020-12-25

Brit és lengyel katonák, valamint francia tűzoltók is bekapcsolódtak pénteken a hét eleji francia határzár miatt Angliában feltorlódott több ezer kamion sofőrjeinek koronavírus-tesztelésébe.


Német lap: visszaesett az EU-ba érkező menedékkérők száma

Külföld - 2020-12-25

Több mint 30 százalékkal csökkent az Európai Unióba (EU) érkező menedékkérők száma a január-szeptemberi időszakban az egy évvel korábbihoz képest - írta hírportálján a Berliner Morgenpost című német lap pénteken az EU statisztikai hivatala (Eurostat) egy még nem nyilvános kimutatása alapján.

Belgiumban a kórházban ápoltak száma csökken, az új fertőzötteké növekszik

Külföld - 2020-12-25

Az elmúlt napokban tapasztalt növekedést követően ismét csökkenésnek indult a koronavírus-fertőzéssel kórházban kezelt betegek száma Belgiumban, az új fertőzöttek száma azonban a hét elején feljegyzett adatoknál 9 százalékkal magasabb. A belga közegészségügyi hatósá tájékoztatása szerint a hét elején feljegyzett adatokhoz képest közel kétszázzal kevesebben, 2473-an részesülnek kórházi ellátásban.

Athén egy történelmi dohánygyárát kulturális centrummá változtatják

Külföld - 2020-12-25

- Kulturális központtá változtatnak Athénban egy nagy múltú görög dohánygyárat az Oszmán Birodalomtól való függetlenség 200. évfordulójára.

Karácsony - Félig megtelt templomokkal ünnepelnek Izraelben és a Palesztin Hatóság területén

Külföld - 2020-12-25

Járványügyi korlátozásokkal, félig megtelt templomokkal ünneplik idén a karácsonyt Izraelben és a Palesztin Hatóság területén

Koronavírus - Montenegró szigorít, Szerbia enyhít a korlátozásokon az ünnepekre

Külföld - 2020-12-22

Montenegró szigorított a határátlépési feltételeken, keddtől csak 72 óránál nem régebbi PCR-teszttel lehet beutazni az országba, Szerbia meghosszabbította az üzletek nyitvatartási idejét - közölte az RTS szerb közszolgálati televízió kedden.

Spiegel: beismerte tettét a Navalnij elleni merényletet végrehajtó orosz különítmény egyik tagja

Külföld - 2020-12-21

Véletlenül beismerte tettét az Alekszej Navalnij elleni mérgezéses merényletet végrehajtó orosz titkosszolgálati különítmény egyik tagja, a vegyész szakember a magát telefonon kormányzati embernek kiadó orosz ellenzéki politikusnak beszélt a félresikerült műveletről - írta hétfőn a Der Spiegel.

Olaszországban megkezdődött az ünnepi zárlat a tartományhatárok lezárásával

Külföld - 2020-12-21

- Olaszországban leállították a tartományok közötti közlekedést a koronavírus terjedésének lassítása érdekében hétfőn nulla órakor. A karácsonyi ünnepre és az újévre bevezetett korlátozások január 6-áig maradnak érvényben.

Az eddiginél is szigorúbb korlátozások lépnek érvénybe az új koronavírustörzs által érintett angliai térségekben

Külföld - 2020-12-19

- Az eddigi legmagasabb járványkészültségi fokozatnál is szigorúbb korlátozások lépnek életbe vasárnaptól Londonban és Délkelet-Angliában, miután ezekben a térségekben az eddigieknél sokkal gyorsabban terjedő új koronavírus-törzs jelent meg - közölte szombat este Boris Johnson brit miniszterelnök.

Johnson és Sir Patrick Vallance professzor, a brit kormány tudományos főtanácsadója egyaránt hangsúlyozta a Downing Streeten tartott sajtóértekezleten, hogy egyetlen vizsgálati adat sem utal olyan változásokra, amelyek az Angliában e hét elején azonosított, de már más országokban is észlelt új koronavírus-mutációt a korábbi változatoknál súlyosabb megbetegedések előidézésére tennék alkalmassá, és semmi nem utal arra sem, hogy az eddig kifejlesztett védőoltások kevésbé lennének hatékonyak az új törzzsel szemben.

Egy hét alatt csaknem 140 ezren kapták meg az oltást az Egyesült Királyságban

Külföld - 2020-12-16

- Egy hét alatt csaknem 140 ezren kapták meg az új típusú koronavírus elleni oltást az Egyesült Királyságban - közölte szerdán a brit oltási program irányításáért felelős államtitkár.

Ukrajnában ismét tízezer fölé emelkedett a napi új fertőzöttek száma

Külföld - 2020-12-16

- Ukrajnában ismét tovább nőtt, és szerdára meghaladta a 10 és fél ezret az egy nap alatt feljegyzett új fertőzöttek száma, emellett rekordmagas számú, több mint háromezer beteg került kórházba.

Izraelben folyamatosan emelkedik a fertőzöttek száma, sokan nem akarják beoltatni magukat

Külföld - 2020-12-14

Folyamatosan emelkedik a fertőzöttek száma Izraelben, miközben a lakosság közel harmada nem akarja beoltatni magát a koronavírus elleni vakcinával.

A bevándorlásnak köszönhetően tovább nőtt Csehország lakossága

Külföld - 2020-12-14

- Csehország lakosságának száma az idei év első kilenc hónapja alatt 13 900-zal 10,71 millióra emelkedett - közölte a Cseh Statisztikai Hivatal (CSÚ) hétfőn Prágában.

- Alacsony az oltási hajlandóság Ausztriában, közzétették a kormány oltási stratégiáját

Külföld - 2020-12-14

- Alacsony az osztrákok hajlandósága arra, hogy beoltassák magukat a világjárványt okozó új koronavírus ellen - állapítja meg a Peter Hajek közvélemény-kutató intézet legújabb felmérése, miközben osztrák politikusok az oltás esetlegesen kötelezővé tételéről vitáznak.

- Újabb teljes zárlatot vezetnek be Németországban

Külföld - 2020-12-13

A koronavírus-járvány gyorsulása miatt a tavaszi első fertőzéshullám után ismét bevezetik Németországban a társadalmi és gazdasági élet legtöbb területét befagyasztó országos zárlatot - jelentették be vasárnap Berlinben.

Az új korlátozásokat december 16-án vezetik be és legkorábban január 10-én vonják vissza - mondta Angela Merkel kancellár a tartományi kormányfőkkel folytatott megbeszélése után.

Izrael vállalta a fosszilis üzemanyagok használatának megszüntetését 2050-ig

Külföld - 2020-12-13

Izrael vállalta a fosszilis üzemanyagok használatának megszüntetését 2050-ig - jelentette a Háárec című újság honlapja. Izrael ígéretével a nyugati nemzetek többségéhez csatlakozott, de a nyilatkozatot nem kísérte a cél eléréséhez szükséges konkrét terv bemutatása, sem olyan jogszabály-javaslat, amely tiltaná a fosszilis üzemanyagok használatát

Szlovéniában még egy hétig zárva maradnak az üzletek

Külföld - 2020-12-13

Mivel nem javul a járványhelyzet az országban, a szlovén kormány újabb egy hétre meghosszabbította az üzletek és szolgáltatások zárva tartására vonatkozó rendeletét - közölte a közszolgálati televízió vasárnap.

Osztrák egészségügyi miniszter: Ausztriában a járvány legnehezebb heteivel számolnak

Külföld - 2020-12-10

- A közel három hétig tartó teljes zárlat következtében ugyan javultak a koronavírus-járvány számadati Ausztriában, de ez ne tévesszen meg senkit - jelentette ki Rudolf Anschober egészségügyi miniszter csütörtökön. "A járvány talán legnehezebb négy hete van előttünk" - utalt a karácsonyi ünnepekre és az oltás megkezdéséig tartó időszakra a miniszter.