Külföld

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 5367 találatból.

Feltűnően sokan haltak meg Németországban a 2018-as nyári rekordmeleg idején

Külföld - 2019-08-04

- Feltűnően sokan haltak meg Németországban a 2018-as nyári rekordmeleg idején, akár tízezer áldozata is lehetett a kánikulának a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című vasárnapi német lap jelentése szerint.

Tíz szabadkikötő létrehozását tervezi a brit kormány

Külföld - 2019-08-02

Tíz szabadkikötő létrehozását tervezi a brit kormány a brit európai uniós tagság október 31-én esedékes megszűnése után. A pénteken nyilvánosságra került tervek szerint a július 24. óta hivatalban lévő új kormányfő, Boris Johnson azt reméli, hogy a szabadkikötők kialakításával munkahelyek jöhetnek létre a hátrányos gazdasági helyzetben lévő régiókban.

A BBC által ismertetett elképzelés szerint a szabadkikötők a Brexitet követően kezdenék meg működésüket. Tengeri és a légi kikötők jelentkezhetnek a státusért.

Liz Truss, a konzervatív kormány külkereskedelmi minisztere több ezer munkahely létrejöttét várja az intézkedéstől. Nagy-Britanniában korábban is voltak szabadkikötők, az ezzel járó kedvezmények átformálták Kelet-London Docklands nevű régi kikötőnegyedét az 1980-as években, és ugyanígy lesz ez most is - mondta.

Sikeresen tesztelték Alaszkában Izrael nagy hatótávolságú rakéták elleni Nyíl-3 légvédelmi rakétáját

Külföld - 2019-07-29

Sikeresen tesztelték Alaszkában Izrael amerikai segítséggel kifejlesztett, nagy hatótávolságú rakéták megsemmisítését szolgáló Nyíl-3 légvédelmi rakétáját, amelynek célja az Iránban jelenleg fejlesztés alatt álló precíziós rakéták elleni védelem - jelentette hétfőn a helyi média.

Boris Johnson kormányfői kinevezése nyomán erősödött a kormányzó brit Konzervatív Párt népszerűsége

Külföld - 2019-07-28

Jelentős mértékben, tíz százalékponttal erősödött a kormányzó brit Konzervatív Párt népszerűsége az azóta eltelt pár napban, hogy Boris Johnson korábbi külügyminiszter, a brit európai uniós tagság akár mindenáron való megszűnéséért (Brexit) küzdő tábor zászlóvivője váltotta Theresa Mayt a kormányfői tisztségben szerdán.

Leváltották Romániában az országos rendőrfőkapitányt egy 15 éves lány meggyilkolásával összefüggésben

Külföld - 2019-07-27

Leváltotta az országos rendőrfőkapitányt Nicolae Moga román belügyminiszter, miután felmerült annak az alapos gyanúja, hogy a hatóságok sorozatos mulasztások miatt nem tudták megakadályozni egy 15 éves lány meggyilkolását..

Megszületett az ukrán parlamenti választás végeredménye

Külföld - 2019-07-26

Az ukrán Központi Választási Bizottság (CVK) feldolgozta péntekre a múlt vasárnap tartott előrehozott parlamenti választásokon leadott szavazatok száz százalékát, s eszerint a Volodmir Zelenszkij elnök mögött álló Nép Szolgája (Szluha Narodu) párt 43,16 százalékkal nyert a listájára leadott voksok alapján, továbbá 130 egyéni körzetben.

Boris Johnson átveszi a miniszterelnöki tisztséget Theresa Maytől

Külföld - 2019-07-24

Ma délutántól Boris Johnson volt brit külügyminiszter, London egykori polgármestere lesz Nagy-Britannia új miniszterelnöke a távozó Theresa May utódjaként.Johnson hivatali utódjával, Jeremy Hunt jelenlegi külügyminiszterrel versengett a Konzervatív Párt vezetői tisztségéért.Kedden bejelentett győzelme egyben a miniszterelnöki tisztség elnyerését is jelenti.

.

Franciaország beállhat Laura Codruta Kövesi mögé az európai főügyészi tisztségért folyó versenyben

Külföld - 2019-07-17

- A párizsi kormány a francia jelölt, Jean-Francois Bohnert helyett végül riválisát, a román Laura Codruta Kövesit fogja támogatni az európai főügyészi tisztségre - mondta Dacian Ciolos, az Újítsuk meg Európát (RE) nevű centrista-liberális európai parlamenti frakció vezetője.

Alan Turing matematikus portréja lesz az új 50 fontoson

Külföld - 2019-07-15

Alan Turing matematikus portréja szerepel a két év múlva forgalomba kerülő új brit 50 fontos bankjegyen.Mark Carney, a Bank of England kormányzója jelentette be hétfőn a manchesteri tudomány- és ipartörténeti múzeumban a széleskörű lakossági konzultáció eredményeként született döntést.

Lemondott a washingtoni brit nagykövet a kiszivárogtatás miatt

Külföld - 2019-07-10

Lemondott szerdán az Egyesült Királyság washingtoni nagykövete, akinek a Trump-kormányzatról szóló, gyakran igen lesújtó értékeléseket tartalmazó bizalmas diplomáciai táviratai a minap kiszivárogtak a brit sajtóhoz, diplomáciai válságot okozva a szoros szövetségesi viszonyt ápoló két ország között.

A román elnök kihirdette az új nyugdíjtörvényt, amely jelentősen emeli az öregségi járandóságokat

Külföld - 2019-07-08

Klaus Iohannis román államelnök hétfőn aláírta az új nyugdíjtörvényt, amelynek értelmében két év alatt 70 százalékkal növekednek az öregségi járandóságok.

Iohannis ezzel kihirdette a jogszabályt, amely a közlönyben való megjelenést követően hatályba lép. A román parlament június végén szavazta meg az új nyugdíjtörvényt. Az ellenzék bírálta a jogszabályt, mert szerinte hosszú távon nem tartható fenn a jelentős nyugdíjemelés, de egyetlen törvényhozó sem szavazott ellene, 70-en tartózkodtak.

A parlament június végén már másodszor fogadta el a jogszabályt, miután tavaly decemberben is megtette, de akkor a törvény nem állta ki az alkotmányossági normakontrollt, és visszakerült a törvényhozáshoz.

Johnson szerint az ország felkészült a megállapodás nélküli Brexitre, a pénzügyminiszter szerint nem

Külföld - 2019-07-05

Boris Johnson volt brit külügyminiszter szerint Nagy-Britannia felkészült arra, hogy az EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodás nélkül lépjen ki az Európai Unióból.

Újabb kínai városban vezettek be intézkedéseket az "illetlen szokások" visszaszorítására

Külföld - 2019-07-03

A kelet-kínai Santung tartomány székhelye, Csinan is csatlakozott azoknak a kínai városnak a sorához, amelyek az "illetlen szokások" elleni harc jegyében nemrégiben tiltásokat vezetett be egyes, helytelennek ítélt viselkedési formák ellen - írta szerdán az ECNS kínai hírportál.

Németország a holokauszttúlélők özvegyeinek és a szükséget szenvedő Világ Igazainak is folyósít járadékot

Külföld - 2019-07-02

Németország a holokauszttúlélők özvegyeinek is folyósít járadékot és a szükséget szenvedő Világ Igazainak is folyósít nyugdíjat 2020-tól - jelentette be helyi idő szerint hétfőn a New York-i székhelyű Németországgal Szembeni Zsidó Anyagi Követelések Konferenciája.

Peking felszólította Washingtont, hogy ne engedje a tajvani elnököt az Egyesült Államokba

Külföld - 2019-07-01

Peking felszólította Washingtont, hogy ne engedje Caj Jing-ven tajvani elnököt az Egyesült Államokba, amikor karib-tengeri szövetségeseit utazik meglátogatni - mondta Keng Suang külügyi szóvivó hétfői sajtótájékoztatóján.

EU-tisztújítás - Merkel: nem biztos, hogy érvényesül a csúcsjelölti rendszer az EB-elnöki tisztség betöltésében

Külföld - 2019-06-26

-Nem biztos, hogy érvényesül az úgynevezett csúcsjelölti rendszer az Európai Bizottság (EB) elnöki pozíció betöltésében, a helyzet sokkal összetettebb, mint öt éve, amikor Jean-Claude Junckert választották meg a tisztségre - mondta Angela Merkel német kancellár szerdán a szövetségi parlamentben (Bundestag).

A román parlament ismét elfogadta a két év alatt 70 százalékos nyugdíjemelést előirányzó jogszabályt

Külföld - 2019-06-26

A román képviselőház szerdán ismét elfogadta azt a korábban alkotmányellenesnek nyilvánított nyugdíjtörvényt, amelynek értelmében a következő két évben mintegy 70 százalékkal nőnek az öregségi járandóságok.

Putyin: a kétoldalú viszonyban sok függ Trump politikai akaratától

Külföld - 2019-06-23

Korlátozza Donald Trump cselekvési lehetőségét a Washington és Moszkva közötti kapcsolatok építésében az amerikai politikai rendszer, ám sok függ az Egyesült Államok elnökének politikai akaratától - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az NTV televíziónak ad ott nyilatkozatában.

"Azt látjuk, ez a rendszer olyan, hogy sok mindent nem lehet megtenni, amit Trump megtenne. Természetesen igaz, hogy sok minden a politikai akarattól függ" - mondta Putyin.

Úgy vélekedett, hogy mind Oroszország, mind az Egyesült Államok érdekelt a párbeszédben és a konszenzuskeresésben, valamint hogy a célok erőszakos úton való elérésére való törekvés nem vezet sikerre. Kifejezte készségét a kapcsolatok fejlesztésére, amint az amerikai fél is készen áll majd erre.

Irán elleni lépésekről tárgyal Jeruzsálemben John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó

Külföld - 2019-06-23

- Az Irán elleni lépésekről tárgyal Jeruzsálemben John Bolton, az Egyesült Államok nemzetbiztonsági tanácsadója Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet vasárnap.

Sajtóinformációk szerint előrelépés történt a szerb-koszovói párbeszédben

Külföld - 2019-06-21

Szerbia és Koszovó képviselői csütörtök este Berlinben találkoztak, hogy német közvetítéssel oldják meg a fennálló problémákat, és folytatódhasson a hat éve megkezdett szerb-koszovói párbeszéd - közölte a belgrádi és a pristinai sajtó pénteken.