Külföld

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 5005 találatból.

Amerikai pénzügyminiszter: Washington még több büntető intézkedést szabhat ki Ankarára, ha nem bocsátja szabadon a lelkipásztort

Külföld - 2018-08-17

Az Egyesült Államok még erőteljesebb büntető intézkedéseket szabhat ki Törökországra, ha nem bocsátja szabadon Andrew Brunson amerikai lelkipásztort - jelentette ki a csütörtöki kabinetülés után újságíróknak Steve Mnuchin amerikai pénzügyminiszter.

Marosvásárhelyi iskolaügy - A PNL az ombudsman révén próbálja megakadályozni az iskola újraindítását

Külföld - 2018-08-16

Az ellenzéki Nemzeti Liberális Párt (PNL) az ombudsman (romániai nevén: a nép ügyvédje) révén próbálja megakadályozni a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium újraindítását - jelentette be egy csütörtöki marosvásárhelyi sajtótájékoztatón Cristian Chirtes szenátor, a párt Maros megyei szervezetének elnöke.

Összegyűltek Romániában az aláírások a büntetett előéletűek megválaszthatóságát korlátozó alkotmánymódosító kezdeményezéshez

Külföld - 2018-08-15

- Összegyűlt az elegendő számú aláírás Romániában a "Bűnözők nélküli közéletet" elnevezésű kampányban ahhoz, hogy polgári kezdeményezésként terjesszék a parlament elé a büntetett előéletűek megválaszthatóságát korlátozó alkotmánymódosító tervezetet - jelentette be szerdán Dan Barna, a kampányt elindító ellenzéki Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke.

Házasság útján juttatott az EU-ba keleti bevándorlókat egy romániai bűnbanda

Külföld - 2018-08-15

Házasság útján juttatott az EU-ba keleti bevándorlókat egy romániai bűnbanda - közölte szerdán a román rendőrség. Három személy előzetes letartóztatását rendelte el a bukaresti törvényszék, miután a rendőrség szervezett bűnözés elleni egysége hétfőn 15 házkutatást tartott bukaresti és dél-romániai címeken egy olyan bűnbanda után kutatva, amely pénz ellenében szegény sorban élő tanulatlan romániai nőket házasított össze keleti bevándorlókkal. A fiktív házasságok révén a bevándorlók jogot szereztek az EU-n belüli tartózkodáshoz.

Pennsylvaniában háromszáz katolikus pap követett el szexuális zaklatásokat

Külföld - 2018-08-15

- Az amerikai Pennsylvania államban az elmúlt 70 évben több mint 300 katolikus pap követett el szexuális visszaéléseket, áldozataik száma meghaladja az ezret - állapítja meg jelentésében Josh Shapiro pennsylvaniai főállamügyész, aki egy keddi sajtóértekezletén hozta nyilvánosságra a dokumentumot.

Civil törvény - Svédország beavatkozik az Európai Bizottság oldalán az uniós bíróság előtti perben

Külföld - 2018-08-06

Svédország beavatkozik az Európai Bizottság oldalán a külföldről támogatott civil szervezetekre vonatkozó jogszabály miatt Magyarország ellen indított perben az Európai Bíróságon - jelentette be a stockholmi kormány.

A svéd kormány honlapján megjelent közlemény szerint a kabinet úgy határozott, hogy a felperesnek számító brüsszeli testületet támogatva be fog avatkozni a civil törvény miatti jogi eljárásba.

"A kormány szorosan figyelemmel követi a magyarországi fejleményeket, aggodalommal töltik el azok a magyar és nemzetközi jelentések, amelyek szerint az országban gyorsan romlik a civil szervezetek helyzete" - közölte Ann Linde svéd EU-ügyi miniszter, kiemelve, hogy az ellenőrző szerepet betöltő civil társadalom nélkülözhetetlen előfeltétele a demokratikus fejlődésnek és a jogállamiságnak.

Hozzátette: "a svéd kormány sürgősnek tartja, hogy támogatásáról biztosítsa az Európai Bizottság álláspontját, valamint kiálljon a civil társadalom függetlensége és a jogállamiság mellett".

Hőség - A hét közepén tetőzik a kánikula Németországban

Külföld - 2018-08-06

Tovább tart és csak a hét közepén tetőzik a kánikula Németországban, akár új melegrekordot is mérhetnek majd. A hőség és az aszály egyre súlyosabb gondokat okoz, Brandenburg tartományban már a folyók kiszáradásával fenyeget.

A Schwarze Elster 18 méter széles medrét általában két méter magas vízoszlop tölti meg a Senftenberg nevű város közelében, most viszont egy több kilométeres szakaszon porzik a meder, és itt-ott kagylóhéjak és haltetemek borítják - áll a BZ című berlini lap hétfői riportjában.

Medvegyev: katasztrofális következményei lehetnek Georgia NATO-csatlakozásának

Külföld - 2018-08-06

Katasztrofális következményei lehetnek annak, ha Georgia a NATO tagállamává válik - figyelmeztetett Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök hétfőn a Kommerszant FM rádiónak nyilatkozva. Georgia belépése a NATO-ba "szörnyű konfliktust provokálhat ki, nem világos, miért lenne erre szükség" - idézte Medvegyev rádióinterjúját a TASZSZ orosz hírügynökség.

A Wizz Air induló repülőgépei késtek a legtöbbet tavaly Nagy-Britanniában

Külföld - 2018-08-06

A Wizz Air repülőgépei indultak a legnagyobb, a brit polgári repülésügyi hatóság (CAA) adatai alapján hétfőn közölt összesítés szerint átlagosan 23 perces késéssel az Egyesült Királyság repülőtereiről tavaly.

A legpontatlanabb légitársaságok 2017-es listáján a magyar hátterű cég után a Norwegian Air Shuttle lett a második, utána pedig a Vueling Airlines, a Thomas Cook Airlines és a BMI Regional következik.

A hétfői brit sajtóban közölt összesítés során 44 olyan légitársaságot vettek figyelembe, amelyek legalább kétezer menetrendszerinti járatot indítottak az Egyesült Királyság repülőtereiről tavaly

Hőség - Csak éjjel tudnak közlekedni a svájci harckocsik, mert olvad az aszfalt

Külföld - 2018-08-06

Éjszakai szolgálatra vezényelték át a páncélos egységeket a svájci hadseregben, mert a harckocsik sok utat tönkre tennének a megolvadt aszfalt miatt - tudatta hétfőn a svájci haderő egyik szóvivője.

Megnyílt a világhírű londoni áruház karácsonyi vására

Külföld - 2018-08-03

- Bár Európa nagy része hőségtől tikkad, Londonban már megnyílt a Selfridges karácsonyi vására. A világhírű áruház 145 nappal az ünnepek előtt ötszáz darabos "kapszulakollekció" árusítását kezdte meg Oxford Street-i üzletében, szeptember 4-től pedig már 3800 termékből válogathatnak a világ minden tájáról érkező vevők.

Amerikai katolikus püspöki kar: "az egyház erkölcsi válságtól szenved"

Külföld - 2018-08-02

- "Az egyház erkölcsi válságtól szenved" - fogalmazta meg közleményében az amerikai katolikus püspöki kar, amely az elmúlt időszakban kirobbant szexuális visszaélések botrányai okán tette közzé álláspontját.

A közleményt a püspöki kar elnöke, Daniel DiNardo bíboros, a texasi Galveston-Houston érseke írta alá, aki a legutóbbi botrányra, Washington volt érsekének, Theodore McCarricknek a szexuális zaklatási ügyére reagált.

Már a díjátadón ellopták a matematika Nobel-díjának is nevezett Fields-érmet az egyik kitüntetettől

Külföld - 2018-08-02

Már a brazíliai díjátadó helyszínén ellopták a matematika Nobel-díjának is nevezett Fields-érmet az egyik kitüntetettől, Caucher Birkartól.

A Cambridge-i Egyetem professzoraként dolgozó Birkar, három másik matematikussal - Alessio Figalli, Peter Scholze és Akshay Venkatesh - megosztva vette át az elismerést szerdán, a Nemzetközi Matematikai Unió Rio de Janeiró-i nemzetközi kongresszusán - írta a BBC News.

Brit jelentés: kiterjedt a szexuális visszaélések gyakorlata a segélyszervezeteknél

Külföld - 2018-07-31

Kiterjedt a szexuális visszaélések gyakorlata a segélyszervezeteknél - állapította meg kedden ismertetett, súlyosan elmarasztaló jelentésében a brit parlament alsóházának nemzetközi fejlesztési ügyekben illetékes bizottsága az Oxfam nagy-britanniai székhelyű, globális segélycsoport körül év elején kirobbant botrány nyomán indult vizsgálatában.

Az olaszok 61 százaléka elégedett az Öt Csillag-Liga kormánnyal

Külföld - 2018-07-30

Az olaszok 61 százaléka pozitívan értékeli az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a Liga pártja által alkotott koalíciós kormány első két hónapját, amely jelenleg az olasz politika utóbbi évtizedei legnépszerűbb politikai formációjának bizonyul - derült ki az olasz sajtóban megjelent felmérésekből.

A pápa elfogadta a pedofília eltussolása miatt elítélt ausztrál bíboros lemondását

Külföld - 2018-07-30

Ferenc pápa elfogadta Philip Edward Wilson, az ausztráliai Adelaide érsekének lemondását - közölte a Vatikán hétfőn. Az érseket az ausztráliai bíróság 12 év börtönre ítélte papi pedofília eltitkolása miatt. A Szentszék szűkszavú közleményben jelentette be Wilson érsek távozását a helyi egyház éléről.

Romániai magyar média: a román sajtó támadásként értelmezte Orbán Viktor tusnádfürdői beszédét

Külföld - 2018-07-30

A romániai magyar média szerint a román sajtó támadásként értelmezte Orbán Viktor miniszterelnök tusnádfürdői beszédét, főként azt a részét, amelyben a magyar miniszterelnök azt kérte a románságtól: fogadják el, hogy a magyaroknak nincs mit ünnepelniük Erdély Romániával való egyesülése alkalmából.

A Háromszék című sepsiszentgyörgyi napilap cikkírója szerint a román sajtó árgus szemekkel követte mindazt, ami Tusványoson zajlott, és alig várta, hogy valami olyan kijelentés hangozzék el, amire lecsapva újabb magyarellenes hisztériát kelthet.

Tusványos - A román lapok szerint Orbán Viktor illiberális jövőt jósol Európának

Külföld - 2018-07-30

A román médiában többnyire sértőnek tekintették, hogy Orbán Viktor szombati tursnádfürdői beszédében, a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen leszögezte: a román centenárium (az Erdély és Románia egyesülését követelő 1918-as gyulafehérvári román nemzetgyűlés századik évfordulója) a magyarok számára nem ünnep, a hétfői lapokban azonban már árnyaltabb, a magyar miniszterelnök ideológiai és külpolitikai eszmefuttatásaira is kitérő kommentárok láttak napvilágot.

A konzervatív Romania Liberaban Marius Ghilezan arról ír, hogy Romániában mindenki csak arra figyelt, hogy Orbán Viktor számára nem ünnep a román centenárium, és nem azt kommentálta, hogy szerinte Európa jövője illiberális. A temesvári neveltetése okán magát esetleg "elfogultnak" bélyegző szerző szerint ténykérdés, hogy a székelyek a modern Románia megalakulása előtt is léteztek. A szerző úgy vélekedett, hogy a "több autonómia több demokráciát" jelent.

Külföldi sajtó Magyarországról - A The Times Orbán Viktor tusnádfürdői beszédéről

Külföld - 2018-07-30

- Orbán Viktor miniszterelnök tusnádfürdői beszédéről közölt összegzést hétfői számában a The Times. A brit napilap szerint a miniszterelnök kesztyűt dobott a politikai fősodornak szerte az Európai Unióban a jövő májusi európai parlamenti (EP-)választások előtt, amelyeket döntőnek nevezett a keresztény Európa jövője számára.Orbán Viktor páneurópai kampányt akar folytatni, hogy helyreállítsa a hagyományos konzervatív politikát, amely szerinte ellenzi a bevándorlást és a multikulturalizmust, kiáll viszont a hagyományos keresztény családmodell mellett - olvasható a konzervatív lapban.

A cikk a magyar miniszterelnök szövetségesei között említette Lengyelországot és Sebastian Kurz osztrák kancellárt.

Nigéria - Szakértő: földért és vízért harcolnak az afrikai országban

Külföld - 2018-07-30

Földért és a vízért harcolnak Nigériában, az összecsapásokért leginkább a népességrobbanás, illetve a globális felmelegedés következményei a felelősek - mondta Búr Gábor Afrika-szakértő az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Afrika a legkevésbé felelős, mégis ő szenvedi el leginkább a globális felmelegedés következményeit - tette hozzá. Elmondta: nehéz értékelni a helyzetet, mivel az évszázadokig szimbiózisban élő földművesek és állattenyésztők kerültek konfliktusba, akiknek kulturális, vallási és életmódbeli különbségei a hiányállapotokban méginkább kiéleződtek.