Külföld

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 5572 találatból.

Koronavírus - Romániában rendkívüli állapotot vezettek be

Külföld - 2020-03-16

- Rendkívüli állapotot vezettek be 30 napra Romániában az új típusú koronavírus-járvány megfékezése érdekében, az erről szóló elnöki rendeletet hétfőn adta ki Klaus Iohannis államfő.

A rendkívüli állapot idejére felfüggesztik valamennyi oktatási intézmény tevékenységét, egyszerűsítik az egészségügyi felszerelések beszerzésének szabályait, korlátozzák az ügyfélfogadást a közintézményekben, az igazságszolgáltatás pedig csak a sürgős ügyeket tárgyalja.

A rendkívüli állapot felhatalmazza a hatóságokat, hogy azonnal vagy - a járványügyi helyzetnek megfelelően - fokozatosan korlátozzák a polgárok szabadságjogait, befagyasszák az alapélelmiszerek, egészségügyi készítmények és energiahordozók árát.

Koronavírus - Egyre több nyugat-balkáni ország vezet be szigorú intézkedéseket

Külföld - 2020-03-16

Egyre több nyugat-balkáni ország vezet be szigorú intézkedéseket az új típusú koronavírus-járvány megfékezése érdekében, a fertőzöttek száma azonban napról napra tovább nő.

Koronavírus - Sorra állnak le a légitársaságok

Külföld - 2020-03-16

A kormányok által a koronavírus miatt bevezetett kényszerintézkedések miatt egyre több légitársaság függeszti fel üzemelését, a még járatokat teljesítő cégek pedig jelentős kapacitás-csökkentést hajtottak végre. Az érdekükben felszólaló Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség csődhullám lehetőségére figyelmeztet.

Koronavírus - Tizennégyen haltak meg Nagy-Britanniában egy nap alatt

Külföld - 2020-03-15

Egy nap alatt tizennégyen haltak meg az új típusú koronavírus okozta fertőzésben Nagy-Britanniában - közölte vasárnap délután a brit egészségügyi minisztérium.

- Sajtóértesülés szerint Németország lezárja Ausztriával, Franciaországgal és Svájccal közös határát hétfőtől

Külföld - 2020-03-15

Németország lezárja Ausztriával, Franciaországgal és Svájccal közös határát hétfő reggel 8 órától a koronavírus-járvány miatt - jelentette be Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter vasárnap este, megerősítve a döntésről szóló sajtóértesüléseket. Ugyancsak vasárnap arról is döntöttek, hogy a német-dán határt is lezárják.

Koronavírus - A brit kormány a 70 éven felüliek otthoni elkülönítését tervezi

Külföld - 2020-03-15

A brit kormány a 70 éven felüliek egészségvédelmi célú otthoni elkülönítésére dolgoz ki cselekvési tervet az új típusú koronavírus okozta járvány elleni fellépés jegyében, de ezt az intézkedést "a megfelelő időpontban" kívánja életbe léptetni - mondta a brit egészségügyi miniszter vasárnap.

l.

A nyugat-balkáni országokban napról napra egyre szigorúbb intézkedéseket vezetnek be

Külföld - 2020-03-15

Újabb szigorításokat vezettek be a nyugat-balkáni országok is az új típusú koronavírus-járvány megfékezése érdekében: megtiltották a belépését a veszélyesnek ítélt országokból érkezőknek, repülőtereket zártak le, Észak-Macedóniában pedig szükségállapotot hirdettek.

Román kormányalakítás - Bizalmat szavazott a parlament Ludovic Orban jobbközép kormányának

Külföld - 2020-03-14

A koronavírus-válság miatt hozott rendkívüli óvintézkedések közepette bizalmat szavazott a román parlament szombaton a február elején megbuktatott Ludovic Orban változatlan összetételű kormányának.

Koronavírus - Londoni elemzők: egész éves visszaesés lesz a brit gazdaságban

Külföld - 2020-03-14

Londoni makrogazdasági elemzők várakozása szerint mínuszban lesz a brit gazdaság teljesítménye az idei év egészében az új típusú koronavírus okozta járvány átgyűrűző hatásai miatt. Az új előrejelzések szerint a világgazdaság más erőcentrumaiban növekszik a pénzügyi válság kialakulásának kockázata is.

Koronavírus - Lezárják Csehország határait

Külföld - 2020-03-13

Az új típusú koronavírus terjedése miatt külföldi állampolgárok vasárnap éjféltől nem léphetnek be Csehországba, a cseh állampolgárok pedig nem utazhatnak külföldre - közölte Andrej Babis cseh miniszterelnök a kormány rendkívüli ülése után pénteken Prágában.

Több német tartományban bezárják az iskolákat és az óvodákat

Külföld - 2020-03-13

- A koronavírus-járvány lassítása céljából bezárják az iskolákat és az óvodákat több német tartományban - jelentették be pénteken.

Merkel: időt kell nyerni, mert az emberek 60-70 százaléka megfertőződhet

Külföld - 2020-03-11

Az emberek 60-70 százaléka megfertőződhet, ezért időt kell nyerni, hogy ne terhelődjék túl az egészségügyi ellátórendszer - jelentette ki Angela Merkel német kancellár szerdán Berlinben a koronavírus-járványról tartott rendkívüli nemzetközi sajtótájékoztatóján.

Illegális bevándorlás - Erdogan a nácikhoz hasonlította a görög határrendészeket

Külföld - 2020-03-11

Recep Tayyip Erdogan török elnök szerdán Ankarában a nácikhoz hasonlította a görög határrendészeket, akik fellépnek a Törökországból az Európai Unióba igyekvő illegális migránsokkal szemben.

Koronavírus - Lengyelországban is felfüggesztik az iskolai oktatást

Külföld - 2020-03-11

A Covid-19-fertőzés terjedését megelőző intézkedésként Lengyelországban felfüggesztik az oktatást az alsó-, közép- és felsőfokú tanintézményekben egyaránt - jelentette be Mateusz Morawiecki kormányfő a koronavírus-helyzet kezelésére létrehozott válságstáb szerdai tanácskozása után.

Illegális bevándorlás - Cavusoglu: a török-EU migrációs megállapodást az új körülmények "fényében" kell frissíteni

Külföld - 2020-03-10

A Törökország és az Európai Unió (EU) közötti 2016-os migrációs megállapodást a migránsok jelenlegi szükségletei és a mostani szíriai helyzet fényében "frissíteni kell" - jelentette ki Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter kedden Ankarában az Anadolu török állami hírügynökségnek, egy nappal azután, hogy Recep Tayyip Erdogan török elnök az EU központi intézményeinek vezetőivel tárgyalt Brüsszelben a kérdésről.

Illegális bevándorlás - A török elnök továbbra sem gondol arra, hogy lezárják országa nyugati határait

Külföld - 2020-03-10

Törökország továbbra sem gondol arra, hogy lezárja nyugati határait az Európai Unióba vágyó migránsok előtt - írta a török sajtó Recep Tayyip Erdogan elnök szavaira hivatkozva kedden, egy nappal az után, hogy az államfő az európai uniós központi intézmények vezetőivel tárgyalt Brüsszelben a kérdésről.

Erdogan jelezte azt is, hogy március 17-én Isztambulban Angela Merkel német kancellárral és Emmanuel Macron francia elnökkel folytat megbeszélést az ügyben. Hozzátette, lehet, hogy Boris Johnson brit miniszterelnök is részt vesz a találkozón.

Illegális bevándorlás - Von der Leyen: Görögországnak is és a migránsoknak is segítségre van szükségük

Külföld - 2020-03-09

Görögországnak is és a migránsoknak is segítségre van szükségük a török határnál jelenleg kialakult helyzetben - hangsúlyozta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hétfőn Brüsszelben, a vezetése alatt álló testület első 100 napjáról szóló sajtótájékoztatón.

Elmondta, hogy a görög-török határon csökkenteni kell a feszültségeket, és fenntartható politikai megoldást kell találni az akut válsághelyzet kezelésére. Nyomatékosította, hogy állandó kapcsolatban áll Kiriákosz Micotakisz görög miniszterelnökkel, és az Európai Bizottság folyamatosan figyelemmel követi az eseményeket.

Recep Tayyip Erdogan török elnökkel hétfő estére tervezett hétfői megbeszélésével kapcsolatban Ursula von der Leyen kijelentette, hogy az Európai Bizottság elismeri Törökország erőfeszítéseit a migrációs kérdésekben, és a mostani tárgyalás csak a kezdete egy új párbeszédnek az unió és Törökország között. Kiemelte továbbá, hogy a határvédelem ugyanannyira fontos az EU-ban, mint az alapjogok, az egyén jogainak védelme.

Koronavírus - Ausztria: vírusellenőrzést vezetnek be az olasz-osztrák határon

Külföld - 2020-03-09

Koronavírusra tesztelik az olasz-osztrák határon átkelő utasokat - jelentette az osztrák sajtó hétfőn. Az intézkedés kedden lép életbe.

Koronavírus - Tömegek "menekülnek" délre Észak-Olaszországból, a déli tartományok vissza akarják őket fordítani

Külföld - 2020-03-08

A dél-olaszországi Puglia tartomány elnöke azonnali megállásra szólította fel azokat, akik az északi tartományokban elrendelt szigorú óvintézkedések bejelentését követően elindultak Olaszország déli térségeibe vasárnap. Az északon elrendelt mozgáskorlátozás ellenőrizhetetlen helyzetet teremtett az egész országban.

Illegális bevándorlás - Erdogan azt javasolta Görögországnak, nyissa meg ő is "kapuit"

Külföld - 2020-03-08

Recep Tayyip Erdogan török elnök vasárnap Isztambulban azt javasolta Görögországnak, hogy Törökországhoz hasonlóan nyissa meg "kapuit" a migránsok előtt, mondván az emberek csak keresztülhaladnának rajta Európa más országai felé.