Külföld

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 5075 találatból.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat nem vonhatja felelősségre a kettős állampolgárságú tisztviselőket

Külföld - 2018-10-10

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) nem vonhatja felelősségre a kettős állampolgárságú tisztviselőket - közölte Olena Hitljanszka, az SZBU szóvivője, az UNIAN ukrán hírügynökséggel."Az ukrán törvények alapján nem vonhatók felelősségre a kettős állampolgárok" - mondta Hitljanszka azzal kapcsolatban, hogy a Mirotvorec (Béketeremtő) nacionalista ukrán szervezet hétfőn több mint 300 kárpátaljai ukrán-magyar kettős állampolgár tisztviselő és helyi önkormányzati képviselő személyes adatait tette közzé weboldalán.

A francia elnök elhalasztotta a kormányátalakítást

Külföld - 2018-10-10

Emmanuel Macron francia államfő legalább a hétvégéig elhalasztotta a kormányátalakítást, amelyet a belügyminisztere és egyik legfőbb politikai szövetségese, Gérard Collomb lemondását követően tartott szükségesnek, az átalakítást a sajtó a hét elejére várta.

Török hírtelevízió videofelvételeket mutatott be az Isztambulban eltűnt szaúdi újságíró ügyével kapcsolatban

Külföld - 2018-10-10

- A 24 török hírtelevízió a hatósági nyomozással párhuzamosan szerdán bemutatott több videofelvételt a múlt hét elején Isztambulban eltűnt, Rijáddal szemben kritikus szaúdi újságíró, Dzsamál Hasogdzsi ügyével kapcsolatban.

EU-ET: minden körülmények között és minden esetben tilos a halálbüntetés kiszabása

Külföld - 2018-10-09

- Az Európai Unió és az Európa Tanács minden körülmények között és minden esetben határozottan elítéli a halálbüntetést, mert sérti az emberi méltóságot, és olyan kegyetlen, embertelen és megalázó bánásmódot jelent, amely ellentétes az élethez való joggal - jelentette ki az Európai Unió (EU) külügyi és biztonságpolitikai főképviselője és az Európa Tanács (ET) főtitkára kedden.

Kettős állampolgársági vita - Kárpátalján több száz állami tisztviselőt és képviselőt világítanak át magyar útlevél birtoklása kapcsán

Külföld - 2018-10-09

- Kárpátalján a hatóságok több száz állami tisztviselőt és önkormányzati képviselőt fognak átvilágítani kettős állampolgárság ügyében annak a több mint 300 fős listának az alapján, amit a Mirotvorec (Béketeremtő) ukrán portál tett közzé hétfő este magyar útlevéllel rendelkező kárpátaljai lakosokról - közölte Jaroszlav Halasz, Kárpátalja humán ügyekért felelős helyettes kormányzója.

A török hatóságok átkutatják Szaúd-Arábia isztambuli főkonzulátusát

Külföld - 2018-10-09

A török hatóságok átkutatják Szaúd-Arábia isztambuli főkonzulátusát, miután nyomozást folytatnak a múlt hét elején Isztambulban rejtélyes körülmények között eltűnt, Rijáddal szemben kritikus szaúdi újságíró, Dzsamál Hasogdzsi ügyében - tudatta keddi közleményében a török külügyminisztérium szóvivője.

A török hatóságok engedélyt kértek Szaúd-Arábia isztambuli konzulátusának átkutatására

Külföld - 2018-10-08

- A török hatóságok engedélyt kértek Szaúd-Arábia isztambuli konzulátusának átkutatására, miután nyomozást folytatnak a múlt hét elején Isztambulban rejtélyes körülmények között eltűnt, Rijáddal szemben kritikus szaúdi újságíró, Dzsamál Hasogdzsi ügyében - jelentette hétfőn az NTV török hírtelevízió.

Külföldi sajtó Magyarországról - Lengyel lap: Orbán és Kaczynski alapvető partnerséget várnak el az EU-tól

Külföld - 2018-10-08

- A lengyel és a magyar kormánypártok vezetői, Orbán Viktor és Jaroslaw Kaczynski nem "hunexitet vagy polexitet" akarnak, hanem alapvető partnerséget várnak el uniós partnereiktől - állapítja meg hétfői kommentárjában a DoRzeczy című lengyel konzervatív hetilap.

A belügyminiszter lemondása után Macron átalakítja a teljes francia kormányt

Külföld - 2018-10-07

Emmanuel Macron francia államfő új lapot kíván nyitni a kormányzásban a belügyminisztere és egyik legfőbb politikai szövetségese, Gérard Collomb lemondását követően, ezért előrehozza a jövő tavaszra tervezett kormányátalakítást - értesült a Le Journal du dimanche (JDD) című vasárnap megjelenő hetilap.

Wolfgang Schäuble: biztos Angela Merkel megerősítése a CDU elnöki tisztségében

Külföld - 2018-10-07

Biztosan megerősíti pártelnöki tisztségében Angela Merkel német kancellárt a Kereszténydemokrata Unió (CDU) a decemberi kongresszusán - jelentette ki a CDU egyik legtekintélyesebb politikusa, Wolfgang Schäuble egy vasárnapi interjúban.

Német bíboros: a cölibátus eltörlése nem megoldás a szexuális visszaélésekre

Külföld - 2018-10-05

A pedofiliára nem a papai cölibátus eltörlése a megoldás, de a szexuális visszaélések botránya vezethetne igazi reformhoz a katolikus egyházban - mondta a Vatikánban zajló szinóduson résztvevő Marx Reinhard bíboros, müncheni érsek, a német katolikus pürpöki konferencia elnöke.

Denis Mukwege és Nadia Murad kapja meg az idei Nobel-békedíjat

Külföld - 2018-10-05

Denis Mukwege kongói sebész-nőgyógyásznak és Nadia Murad iraki kurd emberi jogi aktivistának ítélte oda az idei Nobel-békedíjat a norvég parlament által kinevezett bizottság - jelentették be pénteken Oslóban. A jelöltek "a nemi erőszak mint háborús fegyver alkalmazása elleni" küzdelmükért kapták meg a díjat - olvasható a bizottság indoklásában.

Ősi kardot talált egy svédországi tóban egy nyolcéves kislány

Külföld - 2018-10-05

Ősi, a viking kor előtti időkből származó kardot talált egy svédországi tóban egy nyolcéves kislány. A svéd-amerikai kislány, Saga Vanecek a Tannőben lévő Vidöstern-tóban nyáron bukkant az 1500 éves ereklyére.

"Kint voltam a víznél, botokat és köveket dobáltam, hogy lássam, milyen messzire jutnak, aztán valamilyen furcsa botot találtam. Felvettem és vissza akartam dobni, de aztán láttam, hogy nyele van, kicsit hegyes a vége és mindenütt rozsdás" - mondta a TheLocal.se című hírportálnak.

Hídomlás - Kinevezték a genovai híd újjáépítésének kormánybiztosát

Külföld - 2018-10-05

Legfeljebb másfél év alatt megépül Genova új hídja - jelentette be Marco Bucci, az északkelet-olaszországi város polgármestere, akit az olasz kormány pénteken nevezett ki az augusztus 14-én leomlott híd helyén építendő új hídért felelős rendkívüli biztosnak.

Évtizedes mélypontra süllyedt a bajor CSU választói támogatottsága

Külföld - 2018-10-05

Évtizedes mélypontra süllyedt a Bajorországot egyedül kormányzó Keresztényszociális Unió (CSU) támogatottsága az október 14-i törvényhozási (Landtag-) választásra készülő német tartományban pénteken ismertetett közvélemény-kutatási adatok szerint.

A Bayerntrend elnevezésű kutatássorozatnak a Süddeutsche Zeitung című müncheni lapban közölt új adatai szerint a CSU 33 százalékon áll, ami 2 százalékpontos csökkenés az előző, szeptember közepén végzett méréshez képest, és csaknem 15 százalékpontos visszaesés az előző, 2013-ban tartott Landtag-választáson szerzett 47,7 százalékhoz viszonyítva.

Kiutasítottak négy orosz hírszerzőt Hollandiából, miután megpróbáltak betörni az OPCW informatikai rendszerébe

Külföld - 2018-10-04

Kiutasítottak négy orosz hírszerzőt Hollandiából még áprilisban, miután megpróbáltak betörni a hágai Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) informatikai rendszerébe - jelentette be csütörtökön a holland védelmi miniszter.

Alkotmányosnak bizonyult Romániában az etnikai arányok megváltoztatását tiltó törvénytervezet

Külföld - 2018-10-03

Kiállta az előzetes alkotmányossági kontroll próbáját Romániában az a törvénytervezet, amely megtiltja, hogy a nemzeti kisebbségek arányát megváltoztató módon módosítsák a megyék, városok és községek közigazgatási határait.

Az alkotmánybíróságnál panaszolta be a legfelsőbb bíróságot a román kormányfő

Külföld - 2018-10-02

Az alkotmánybíróságnál panaszolta be a legfelsőbb bíróságot Viorica Dancila román kormányfő kedden egy olyan jogvitában, amely többek között a bukaresti kormányt háttérből irányító Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök bírósági ügyének kimenetelét is befolyásolhatja.

A Le Monde a Fidesz EPP-tagságáról

Külföld - 2018-10-01

Nem valószínű, hogy az Európai Néppárt (EPP) kizárja tagjai közül a Fideszt - jelentette ki Sylvain Kahn, európai kérdésekkel foglalkozó francia politológus a Le Monde című napilapnak adott interjúban.

Brexit - Párizs a Londonból tevékenységeket áttelepítő pénzügyi szolgáltatók kedvence

Külföld - 2018-10-01

- Párizs a legkedveltebb letelepedési helyszíne azoknak a pénzügyi szolgáltató csoportoknak, amelyek a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) miatt EU-piaci tevékenységek áttelepítését tervezik Londonból a kontinensre.