Külföld

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 5969 találatból.

Román miniszter: leghamarabb 2025-ben kezdődhet el a fekete-tengeri földgáz kitermelése a Neptun Deep mezőből

Külföld - 2021-02-23

Leghamarabb 2025-ben kezdődhet el a fekete-tengeri földgáz kitermelése a Neptun Deep gázmezőből - jelentette ki Virgil Popescu román energiaügyi miniszter.

Koronavírus - Megnyitották az általános iskolákat Németország nagy részén

Külföld - 2021-02-22

- Több mint két hónap járványügyi kényszerszünet után hétfőtől ismét fogadják a gyerekeket az óvodákban és az általános iskolákban Németország nagy részén.

Már 1,3 millió fertőzöttet azonosítottak Ukrajnában

Külföld - 2021-02-21

Vasárnapra mintegy 4,5 ezer, az előző napokhoz képest csaknem kétezerrel kevesebb új koronavírusos beteget jegyeztek Ukrajnában, viszont ismét nagyon sokan kerültek kórházba, és a járvány kezdete óta igazolt fertőzöttek száma mostanra meghaladta az 1,3 milliót.

- Ausztria az átfogó koronavírus tesztelésben látja az áthidaló megoldást

Külföld - 2021-02-21

- Ötpontos akciótervet dolgozott ki a húsvétig terjedő időszakra az osztrák egészségügyi tárca, hogy elkerüljék a rohamléptekkel terjedő vírusmutációk robbanásszerű elburjánzását, az osztrák védekezés a tesztelésre helyezi a fő hangsúlyt, amíg a lakosság átoltottsága nem éri el a megfelelő szintet.

Már az AstraZeneca védőoltása is elérhető Szerbiában

Külföld - 2021-02-21

Megérkezett a brit-svéd AstraZeneca gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem által kifejlesztett vakcina első szállítmánya vasárnap Szerbiába, ezzel már négyféle koronavírus elleni oltóanyag érhető el az országban.

Megnyíltak a kereskedelmi, sport- és kulturális létesítmények Izraelben

Külföld - 2021-02-21

Megnyíltak vasárnap a boltok, a bevásárlóközpontok és a piacok, valamint a kulturális- és sportintézmények, és újraindultak számos újabb településen az iskolák Izraelben.

Harry és Meghan nem vállal többé hivatalos szerepet a királyi családban

Külföld - 2021-02-19

Véglegessé vált pénteken, hogy Harry herceg és amerikai felesége, Meghan hercegnő nem vállal többé hivatalos szerepet a brit királyi családban.

Pert nyert az olasz maffiózó: hallgathat zenét a cellájában

Külföld - 2021-02-19

- Megnyerte a pert egy olasz maffiózó, aki azért fordult a bírósághoz, hogy cellája magányában joga legyen a zenehallgatáshoz - számolt be róla a The Guardian pénteken.

Moszkvában megkezdődött Szputnyik "könnyű" változatának tesztelése

Külföld - 2021-02-18

Moszkvában megkezdődött a Covid-19 elleni Szputnyik vakcina egykomponensű, "könnyű" változatának nemzetközi klinikai tesztelése - közölte blogjában hétfőn Szergej Szobjanyin, az orosz főváros polgármestere.

Brit kutatók: meredeken csökken a fertőzés elterjedtsége Angliában

Külföld - 2021-02-18

- Brit kutatók csütörtökön ismertetett vizsgálati eredményei szerint meredeken csökkent az év eleje óta a koronavírus-fertőzöttség elterjedtsége az angliai lakosságon belül.

Hágai bíróság: fel kell oldani a hollandiai kijárási tilalmat -

Külföld - 2021-02-16

A hágai illetékes bíróság a koronavírus-járvány megfékezésére januárban bevezetett éjszakai kijárási tilalom azonnali feloldására szólította fel a holland kormányt. A bíróság ugyanis keddi határozatában úgy ítélte meg, hogy a vonatkozó törvény értelmében nem volt vészhelyzet a tilalom bevezetésekor.

Nem javul a járványhelyzet Csehországban

Külföld - 2021-02-16

Nem javul a járványhelyzet Csehországban: hétfőn 8745 új koronavírus fertőzést mutattak ki a szűrések, ami majdnem ezerrel több, mint egy hete.

Hideg idő - Moszkvában 80 ezren vesznek részt a hóeltakarításban

Külföld - 2021-02-15

Moszkvában 80 ezer embert és 15 ezer hóeltakarító járművet irányított az utcákra az önkormányzat az elmúlt három nap alatt leesett rendkívüli mennyiségű csapadék eltakarítására - jelentette ki Pjotr Birjukov, az orosz főváros polgármester-helyettese újságíróknak hétfőn Moszkvában.

Beutazási tilalom lépett életbe az ausztriai Tirolból Németországba utazni szándékozók számára

Külföld - 2021-02-14

Beutazási tilalom lépett életbe vasárnap hajnaltól az ausztriai Tirolból Németországba utazni szándékozók számára, mivel az osztrák tartomány a koronavírus dél-afrikai mutációja miatt az egyik fertőzési gócponttá vált Európában. Ezzel egyidejűleg Olaszország is szigorított a beutazási feltételeken az Ausztriából érkezőkre vonatkozóan.

Hideg idő - Fennakadást okozott a moszkvai repülőtereken az erős havazás

Külföld - 2021-02-14

Több mint 85 repülőjáratot tartóztatott fel Moszkva repülőterein a harmadik napja tartó erős havazás. Domogyedovóban 67, Seremetyjevóban 13, Vnukovóban pedig öt járat késik, egyet pedig töröltek. A repterek megromlott időjárási viszonyok ellenére is fogadják és indítják az utasszállítókat.

Vasárnapra a hóréteg vastagsága eléri az 59 centimétert, ami egy centiméterrel marad el a 142 éve tartó moszkvai rendszeres meteorológiai megfigyelések abszolút rekordjától. A reggeli adatok szerint az elmúlt két nap alatt 30 milliméter csapadék esett, ami a februári átlag 85 százaléka.

Koronavírus - A fertőzöttek száma 108,5 millió, a halálos áldozatoké 2,39 millió a világon

Külföld - 2021-02-14

A világon 108 521 312 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 393 571, a gyógyultaké 60 820 741 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint vasárnap reggeli adatai szerint.

Egy nappal korábban 108 172 346 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 2 382 336 volt.

A fertőzés 192 országban és régióban van jelen.

A SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 nevű betegség az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol 27 574 202 fertőzött volt eddig a napig, és 484 200-an haltak meg.

Lavrov: Moszkva kész megszakítani a viszonyt az EU-val -

Külföld - 2021-02-12

- Oroszország és az Európai Unió kapcsolatainak megszakítását helyezte kilátásba pénteken az orosz külügyminiszter, arra az esetre, ha Brüsszel újabb szankciókat vezetne be Moszkva ellen.

"Készek vagyunk erre. Ha még egyszer azt látjuk (....), hogy egyes területeket olyan szankciókkal terhelnek, amelyek kockázatot teremtenek a gazdaságunk számára, egyebek között a legérzékenyebb ágazatokban" - mondta egy kérdésre válaszolva Szergej Lavrov a Szolovjov LIVE YouTube-csatornán.

"Mi nem akarunk elszigetelődni a világtól, de készen kell állnunk erre. Ha békét akarsz, készülj a háborúra!" - tette hozzá.

Megkezdődött Donald Trump alkotmányos felelősségre vonási tárgyalása

Külföld - 2021-02-09

Helyi idő szerint kedden délután megkezdődött Donald Trump volt amerikai elnök második alkotmányos felelősségre vonási (impeachment) tárgyalása a szenátusban.

Párizs "nagyon nyugtalanító jelnek" tartaná a Klubrádió felfüggesztését

Külföld - 2021-02-09

A francia diplomácia keddi állásfoglalása szerint a Klubrádió felfüggesztése "a médiafüggetlenség és a pluralizmus szempontjából nagyon nyugtalanító jel lenne".

"Nagy figyelemmel követjük a helyzetét ennek a független magyar rádiónak, amely komoly nehézségekbe ütközött a frekvenciára szóló jogosultság megújításának folyamatában" - mondta kedden Agnes von der Mühll francia külügyi szóvivő.

ET emberi jogi biztos a Klubrádióról: szomorú nap ez a média szabadsága számára

Külföld - 2021-02-09

"Szomorú nap ez a média szabadsága számára" - hangsúlyozta a Twitteren közzétett üzenetében kedden Dunja Mijatovic, a strasbourgi székhelyű Európa Tanács emberi jogi biztosa annak kapcsán, hogy a Fővárosi Törvényszék kedden elutasította Klubrádió keresetét a frekvenciahasználat megújítására.

"Újabb elhallgattatott hang Magyarországon. Egy újabb szomorú nap a média szabadsága számára" - fogalmazott Dunja Mijatovic.