Külföld

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 4647 találatból.

Franciaország ismét rekordszámú turistára számít

Külföld - 2017-07-11

Franciaország az idén ismét rekordszámú turistára számít a terrorfenyegetettség miatti tavalyi visszaesés után, de a kormány továbbra is a hosszú távú erőfeszítésekre koncentrál, azaz, hogy 2020-ban évi 100 millió külföldit fogadjon az ország.

"Az előrejelzéseink szerint Franciaországba 2017-ben 88-89 millió turista látogat, ami 5-6 százalékos emelkedés 2016-hoz képest" - mondta Jean-Yves Le Drian, az idegenforgalomért is felelős külügyminiszter hétfő este a Párizshoz közeli Givernyben egy konferencián.

"Az év első felében visszatértünk a 2015-ös látogatottsági szinthez", ami az előző rekord volt - emlékeztetett a tárcavezető.

Szigorúan büntetik a meztelenkedést és helytelen viselkedést a horvátországi Hvar szigetén

Külföld - 2017-07-10

Szigorúan büntetik a meztelenkedést és helytelen viselkedést a horvátországi Hvar szigetén, ahol a hétvégén már angol nyelvű táblák figyelmeztették a turistákat, amennyiben hiányos öltözetben vagy az arra nem kijelölt helyen fogyasztanak alkoholos italt, akár 700 euró (212 ezer forint) büntetést is fizethetnek.

Rikardo Novak nemrég megválasztott független polgármester le akar számolni a féktelen turistákkal, hogy megvédje Hvar hírnevét, amely gazdag hagyományos és kulturális értékekkel rendelkezik - írta a Jutarnji List című horvát napilap hétfőn.

Rendkívüli hőség van a Nyugat-Balkánon

Külföld - 2017-07-09

Rendkívüli hőség tapasztalható a Nyugat-Balkánon, vasárnap Szerbiában 37 Celsius-fok is lehet, de Montenegróban és Bosznia-Hercegovinában a 40 fokot is megközelíti a hőmérő higanyszála.

A szerbiai meteorológiai szolgálat tájékoztatása szerint vasárnap az északi országrészben 33-34 Celsius-fokra lehet számítani, délen pedig 35-37 fokot is mérhetnek. Kivételt csupán a Kopaonik-hegység jelent, ahol viharok is előfordulhatnak, és a hőmérséklet sem emelkedik 23 fok fölé. A szerb fővárosban, Belgrádban már a reggeli órákban 22 fokot mértek, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 35 fok lehet

Szerb miniszterelnök: ha választania kell Moszkva és az EU között, Szerbia az utóbbit fogja választani

Külföld - 2017-07-04

Szerbia hagyományosan jó kapcsolatokat ápol Oroszországgal, a vallás és a kultúra által megalapozott érzelmi kapcsolat fűzi Moszkvához, amennyiben viszont választania kell Oroszország és az Európai Unió között, az utóbbit fogja választani - jelentette ki Ana Brnabic szerb miniszterelnök a Bloomberg amerikai hírügynökségnek adott interjújában, amelyet a szerbiai közszolgálati televízió (RTS) kedden ismertetett.

Extrém hőség tombol Izrael több vidékén

Külföld - 2017-07-03

- Szélsőséges hőhullám tombol Izrael több vidékén: a Jordán folyó völgyében, a Holt-tengernél és az attól délre eső Arava-sivatagban még a Közel-Keleten is szokatlanul magas, 47 Celsius fokos hőmérsékletet mértek hétfőn - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.

A meteorológusok arra is rámutattak, hogy noha Tel-Avivban és a Földközi-tenger parti sávjában csak 32-33 Celsius fok a jellemző, a különlegesen magas páratartalom miatt azonban az ott élők ezt is negyvenfokos hőségnek érzékelik.

LMP: elvtelen a magyar kormány külpolitikája

Külföld - 2017-07-03

- Az LMP megengedhetetlennek és Magyarország számára károsnak tartja, hogy a kormány ahelyett, hogy az Európai Unió védelmi és közös külpolitikájának erősítésére törekedne, egyre inkább katonai diktátorokat és emberi jogokat lábbal tiprókat fogad - reagált az ellenzéki párt elnökségi tagja arra, hogy hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök tárgyalt a hivatalos látogatáson Budapesten tartózkodó Abdel-Fattáh esz-Szíszi, egyiptomi elnökkel.

Külföldi sajtó Magyarországról - Izraeli lap a Horthy Miklós megítélése körüli vitáról

Külföld - 2017-07-02

A Háárec című izraeli napilap a Horthy Miklós megítélése körüli vitával kapcsolatban címlapján közölt cikket vasárnap, Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök közelgő magyarországi látogatásával összefüggésben.

A Háárec szerint Izrael csak enyhén tiltakozott, és elfogadta a "gyenge magyarázatot" azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök kivételes államférfiúnak nevezte "a nácikat segítő Horthy Miklós kormányzót", nem akarta ugyanis megzavarni Benjámin Netanjahu két és fél hét múlva esedékes budapesti látogatását.

Elnézést kért a helyi lakosoktól a turisták viselkedése miatt a horvátországi Novalja polgármestere

Külföld - 2017-07-02

Ante Dabo, a Pag szigeti Novalja polgármestere a horvát város hivatalos honlapján kért elnézést a helyi lakosoktól egyes turisták "barbár" viselkedése miatt - jelentette a horvát sajtó a hétvégén.

A horvát Ibizának is nevezett Zrce Beachen már hetek óta rengeteg fiatal bulizik. Az ittas, félmeztelen és bedrogozott turisták miatt a helyiek már többször is panaszt tettek a városi hivatalnál. A fiatalok törnek-zúznak, lármáznak, nem tisztelnek senkit és semmit, ott vizelnek, ahol akarnak, és félmeztelenül ülnek be bárokba vagy éttermekbe - mondták.

Elérte a viharos ítéletidő Kijev környékét Ukrajnában, 17 sérült

Külföld - 2017-07-02

- Ukrajna középső részét, a fővárost és környékét is elérte a heves széllökésekkel kísért esős ítéletidő a hétvégén, aminek következtében 17-en sérültek meg, s amely a héten halálos áldozatokat szedett az ország nyugati részében - jelentette vasárnap az UNIAN ukrán hírügynökség a katasztrófavédelmi szolgálatra hivatkozva.

Németországban törvényt fogadtak el az online gyűlölködés és álhírterjesztés ellen

Külföld - 2017-06-30

Hónapokig tartó viták után a német szövetségi parlament (Bundestag) pénteken elfogadta a közösségi portálokon megjelenő jogsértő gyűlölködés és álhírterjesztés visszaszorításáról szóló törvényt.
Az ellenzéki pártok, civil és szakmai szervezetek és informatikai vállalkozások által bírált jogszabály szerint a portálok üzemeltetői akár ötmillió euró (1,5 milliárd forint) pénzbüntetést kaphatnak, ha nem távolítják el időben a jogsértő tartalmakat.A törvény alapján az üzemeltetőknek könnyen és közvetlenül elérhető panaszkezelő szolgálatot kell működtetniük, és a felhasználói bejelentéstől számított egy héten belül törölniük vagy elérhetetlenné kell tenniük a jogsértő tartalmakat, a "nyilvánvalóan jogsértő tartalmakat" pedig 24 órán belül kell eltávolítani vagy elérhetetlenné tenni

Magyar-török csúcs - Orbán: az EU-nak szüksége van Törökországra

Külföld - 2017-06-30

Orbán Viktor miniszterelnök szerint az Európai Uniónak szüksége van Törökországra. Orbán Viktor pénteken Ankarában több miniszterével együtt részt vett a felső szintű stratégiai tanács ülésén, amely a gyakorlatban magyar-török "kormányülést", kormányzati csúcstalálkozót jelent.
A kormányfő az ülést követő sajtótájékoztatón a török uniós csatlakozási tárgyalások ügyét firtató kérdésre válaszolva azt mondta: ha elkezdünk egy tárgyalást, azt tisztességesen végig kell vinni. Magyarország nem támogat semmilyen felfüggesztést, megszakítást, álláspontja szerint nagy történelmi megállapodást kell kötni Törökországgal - hangsúlyozta.
Úgy vélte, ha kellő higgadtsággal vetünk egy pillantást a helyzetre, azt látni, hogy Törökország "pillanatok alatt" a legnagyobb erő lesz az európai térségben, "optimista, növekvő nemzet", ezzel szemben Európa legtöbb országában csökken a népesség. Törökország célja, hogy 2023-ra a világ tíz legerősebb gazdasága közé kerüljön, és a világ egyik legerősebb hadereje is itt van - sorolta.

A Politico Orbán Viktor és Simicska Lajos viszonyáról

Külföld - 2017-06-28

Orbán Viktor miniszterelnök és korábbi szövetségese, Simicska Lajos viszonyáról közölt terjedelmes cikket szerdán a Politico brüsszeli híroldal, amely szerint a jövő évi parlamenti választások előtt a kormányfő legnagyobb aggodalmát nem a demokráciapárti tüntetések vagy az európai uniós bírálatok jelentik, hanem az őt szinte mindenkinél jobban ismerő "milliárdos oligarcha" befolyása.

A cikk szerint a Fidesz számára "létfontosságú" a harc az ellen az az üzletember ellen, aki az "Orbán-Simicska háború" 2015-ös kirobbanása óta a Jobbikot támogatja.

Mint írták, az utóbbi időben az uniós menekültkvóták elleni küzdelem került Orbán stratégiájának középpontjába, ami segített megelőzni a baloldali és liberális ellenzék megerősödését, de ez a politika hatástalan a szintén menekültellenes szélsőjobboldali párttal szemben.

"A korrupciós botrányokkal sújtott, hét éve kormányon lévő Fidesz sebezhető a magukat kívülállóként bemutató erők számára" - hangsúlyozták.

A szerző szerint "vannak jelei Orbán nyugtalanságának", minthogy a Fidesz népszerűsége csökkent a felmérések szerint, a Jobbik pedig a kormánypárt hitelességét támadja. Bár a Fidesz ma még nagy valószínűséggel nyerne a választásokon, a miniszterelnök tisztában van vele, hogy a bizonytalan szavazók aránya nagy, mintegy 30 százalék.

Tarthatatlanná vált az Olaszországba érkező migránsok áradata

Külföld - 2017-06-28

Tarthatatlannak nevezte az olaszországi partokra érkező bevándorlók számát Matteo Renzi volt kormányfő, a balközép miniszterelnök-jelöltje szerdán, miután az utóbbi négy nap alatt több mint tízezer embert mentettek ki a Líbia és Olaszország közötti tengerszakaszon. Sajtóértesülések szerint az olasz kormány a kikötők lezárását tervezi.

Külföldi sajtó Magyarországról - Német lap a Horthy Miklós megítélése körüli vitáról

Külföld - 2017-06-27

- A Spiegel Online című német hírportál a Horthy Miklós megítélése körüli vitával kapcsolatban közölt cikket.

Orbán tabutörésre merészkedik című írásában Keno Verseck kiemelte, hogy Magyarországon kezdődik a választási kampány, és Orbán Viktor miniszterelnök a "szélsőjobboldalon vadászik" szavazatokra: kivételes államférfiúnak nevezte Horthy Miklóst, holott a kormányzó "sokáig Adolf Hitler hűséges szövetségese" és "vállaltan antiszemita" volt, és "súlyos bűncselekményekért felelős".

Megállapodott a kormányzati együttműködésről a brit Konzervatív Párt és a DUP

Külföld - 2017-06-26

Megállapodott hétfőn a kormányzati együttműködésről a brit Konzervatív Párt és a legnagyobb észak-írországi protestáns erő, a Demokratikus Unionista Párt (DUP). Az egyezséget több mint kétheti tárgyalássorozat után a Downing Streeten írták alá a két párt képviselői Theresa May brit miniszterelnök és Arlene Foster, a DUP vezetője jelenlétében.

A június 8-án tartott előrehozott parlamenti választások eredményeként a konzervatívoké lett a legnagyobb frakció a londoni alsóházban, de a párt elvesztette abszolút többségét, így kisebbségi kormányzásra kényszerül.

Bukaresti kormányalakítás - Mihai Tudose gazdasági minisztert javasolják kormányfőnek

Külföld - 2017-06-26

Mihai Tudose gazdasági minisztert javasolja miniszterelnöknek a bukaresti szociálliberális koalíció az elnöki hivatalban tartandó kormányalakítási tárgyalásokon - jelentették be hétfőn a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a liberális ALDE vezetői.

A PSD végrehajtó bizottságában csaknem egyhangúlag (négy tartózkodással) fogadták el a Tudose kormányfő-jelöltségét, amelyet a koalíció kisebb pártja, az ALDE is jóvá hagyott így a politikus nevét közös javaslatként terjesztik az államfő elé.

A francia kormány beemeli a szakszervezi javaslatokat a munkajogi reformba

Külföld - 2017-06-25

A francia kormány beemeli a szakszervezeti javaslatokat a munkajogi reformba, amelynek egyeztetései június elején megkezdődtek - mondta Muriel Pénicaud munkaügyi miniszter a Journal du dimanche című vasárnap megjelenő hetilapnak adott interjúban.

A kormány szerdán vitatja meg azt a törvénytervezetet, amelyben a nemzetgyűlés felhatalmazást ad a kormánynak arra, hogy rendeletekben vezesse be a munkaerőpiac rugalmassá tételét célzó reformcsomagot. Az egyeztetések egész nyáron folytatódnak a szakaszervezetekkel a tartalmi kérdésekről, a csomagot várhatóan szeptember 21-én lépteti életbe a kormány.

Leváltotta a román parlament Sorin Grindeanu kormányfőt

Külföld - 2017-06-21

- Megszavazta a bukaresti parlament a szociálliberális koalíció bizalmatlansági indítványát szerdán, így Sorin Grindeanu miniszterelnöknek megszűnt a megbízatása, és Romániában új kormány alakul.

A kabinet leváltásához 233 szavazatra volt szükség. A bizalmatlansági indítványt 241 törvényhozó támogatta. Tíz honatya ellene szavazott.

Közép-olaszországi földrengés - Olasz sajtó: a romok több mint kilencven százalékát még nem takarították el

Külföld - 2017-06-21

- Késik az olasz kormány által ígért újjáépítés, a Közép-Olaszországot tavaly sújtott földrengéshullámban összedőlt épületek romjainak több mint kilencven százalékát még nem takarították el, és a karácsonyra ígért faházaknak is csak alig nyolc százalékát sikerült eddig átadni - jelentette az olasz sajtó szerdán.


Brexit - Bank of England-kormányzó: a kereskedelmi akadályok a legszegényebbeket sújtják

Külföld - 2017-06-20

A nemzetközi kereskedelem elé emelt akadályok aránytalanul nagy mértékben sújtják a társadalom legkevésbé tehetős tagjait, mivel inflációt gerjesztenek és szűkítik az érvényesülési lehetőségeket - közölte a brit jegybank kormányzója, Mark Carney, aki a londoni City polgármesterének kedden rendezett hagyományos éves bankettjén tartott előadást, és mondandója jelentős részében a brit EU-tagság megszűnésének várható következményeivel foglalkozott.

Mark Carney egyenes utalást tett arra is, hogy nem látja elérkezettnek az időt a monetáris szigorításra.

A Bank of England vezetője alig burkoltan hangot adott annak a véleményének, hogy nagyon kedvezőtlen hatásokkal járna a brit gazdaság 85 százalékát adó szolgáltatási szektorra, ha a kilépés után vámhatárok emelkednének Nagy-Britannia és az Európai Unió közé.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út 18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza.