Külföld

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 4711 találatból.

Feloszlatta magát az alsó-szászországi parlament

Külföld - 2017-08-21
inkjet photo paper inkjet photo paper online inkjet paper cheap inkjet paper inkjet photo paper manufacturers best inkjet photo paper cheap inkjet paper wholesale inkjet paper

Feloszlatta magát hétfőn az alsó-szászországi parlament, így szabaddá vált az út a kormányválság miatt szükségessé vált előrehozott választások előtt.

Az ülésen jelenlévő képviselők közül csak egy ember szavazott a feloszlatás ellen, 134-en támogatták az előterjesztést.

Több száz háztartás van áram nélkül-Dél-Csehországban

Külföld - 2017-08-20
inkjet photo paper inkjet photo paper online inkjet paper cheap inkjet paper inkjet photo paper manufacturers best inkjet photo paper cheap inkjet paper wholesale inkjet paper

Továbbra is több száz háztartás van áram nélkül Dél-Csehországban a hatalmas esővel kísért szélvihar következtében, amely szombatra virradóra söpört végig a térségen.

Vladimír Vácha, az E.ON áramszolgáltató szóvivője a cseh közszolgálati hírtelevíziónak (CT24) azt mondta, hogy elsősorban Cesky Krumlov városának környékén és a cseh-osztrák határon elterülő Sumava hegységben vannak problémák

Német-török viszály - Erdogan felszólította a németországi törököket, hogy ne szavazzanak Merkelre és Schulzra

Külföld - 2017-08-18

Recep Tayyip Erdogan török államfő a péntek déli muzulmán ima után Isztambulban újságíróknak nyilatkozva arra szólította a Németországban élő törököket, hogy a szeptember 24-i német parlamenti választáson ne szavazzanak olyan pártra, amely "Törökország ellensége" - számolt be róla az NTV török hírtelevízió.

Lemondatta a román ortodox egyház zsinata a szexbotrányba keveredett huszvárosi püspököt

Külföld - 2017-08-18

Lemondatta a román ortodox egyház zsinata püspöki tisztségéről pénteken Corneliu Barladeanu huszvárosi (Husi) püspököt, akinek egy teológus hallgatóval létesített szexuális érintkezéséről közmegbotránkozást keltő videofelvételt hozott nyilvánosságra a román bulvársajtó.

Obama Twitter-üzenete rekordot döntött

Külföld - 2017-08-16

Rekordot döntött Barack Obama volt amerikai elnök szombati Twitter-üzenete, melyet a Charlottesville-i atrocitásokra reagálva írt a mikroblogra, szerda délelőttig már hárommillió felhasználó nyomta meg a like gombot.

Obama Nelson Mandelától idézett a három tweetből álló üzenetben: "Senki sem születik úgy, hogy egy másik embert bőrszíne, származása vagy vallása miatt utál, embereknek tanulniuk kell a gyűlöletet, de ha gyűlölni meg tudnak tanulni, akkor szeretni is meg lehet tanítani őket. Mert a szeretet természetesebben fakad az emberi szívből az ellentéténél".

Továbbra is Melbourne a világ legélhetőbb városa londoni elemzők szerint

Külföld - 2017-08-16

Továbbra is Melbourne a világ legélhetőbb helye londoni elemzők szerint. Az ausztrál város sorozatban a hetedik alkalommal végzett az Economist Intelligence Unit (EIU) szerdán ismertetett listájának élén, ezzel megelőzte Vancouvert, amely eddig hatszor szerepelt a rangsor élén. Budapest a harminchatodik.

"Melbourne minden lakója rendkívül büszke lehet ma" - mondta a rekordra utalva Robert Doyle polgármester, aki szerint sikerük még vonzóbbá teszi a várost, különösen a külföldi diákok számára.

Amerikai ENSZ-nagykövet: Irán "nem ejtheti túszul" a világot az atomalkuval

Külföld - 2017-08-16

Irán "nem ejtheti túszul" a világot az atomalkuval - jelentette ki Nikki Haley, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete kedden. Nikki Haley az iráni elnök, Haszan Róháni nyilatkozatára válaszul adta ki közleményét az ENSZ székházában, New Yorkban.

A nagykövet szerint Iránt felelősségre kell vonni "a rakétakísérleteiért, a terrorizmus támogatásáért, az emberi jogok figyelmen kívül hagyásáért és az ENSZ Biztonsági Tanácsa határozatainak megsértéséért".

Haley leszögezte: Irán nem használhatja fel a többhatalmi nukleáris megállapodást arra, hogy "túszul ejtse a világot". A közleményben a diplomata felhívta a figyelmet arra is, hogy a legutóbbi, Irán-ellenes szankciókat nem az atomalkunak is nevezett többhatalmi megállapodással összefüggésben hozták.

Közép-európai "füstfelhőkről" ír a cseh Hospodárské Noviny

Külföld - 2017-08-15

- Közép-Európa politikusai az utóbbi időben "füstfelhőket" alakítanak ki olyan témákból, amelyek célja eltakarni a kormánypártok igazi céljait vagy kudarcait - írta kedden a Hospodárské Noviny című cseh gazdasági és politikai napilap.

Martin Ehl, a tekintélyes napilap külpolitikai rovatvezetője A német jóvátétel mint menekülés a valóságból című jegyzetében úgy látja, hogy a füstfelhők kibocsátásában elsősorban a mai lengyel és magyar vezetés "jeleskedik".

Egymilliárd dolláros kárt okozott a hőség Szerbiában

Külföld - 2017-08-15

- Az utóbbi évek átlagához képest körülbelül egymilliárd dollárral kevesebb haszonra számíthat a szerb mezőgazdaság az utóbbi hetek hősége és szárazsága miatt - hangsúlyozták mezőgazdasági szakértők a Danas című szerb napilap keddi mezőgazdasági összefoglalójában.

Egyre nagyobb gondot jelentenek a részeg utasok a brit repülőtereken és -járatokon

Külföld - 2017-08-14

- Egyre nagyobb gondot jelentenek a részegeskedő emberek a brit repülőtereken és -járatokon, egy év alatt csaknem 50 százalékkal nőtt az őrizetbe vett ittas utasok száma hétfőn ismertetett adatok szerint.

2016 februárja és 2017 februárja között 387 utast tartóztattak le a brit repülőtereken. Egy évvel korábban még csak 255 ilyen esetet jegyeztek fel - közölte kutatásai eredményeit a BBC.

Brüsszeli portál a Fidesz és a Jobbik közötti "helycseréről", spanyol lap az EU kettős mércéjéről

Külföld - 2017-08-14

A magyar jobboldalról közölt kommentárt hétfőn a Politico című brüsszeli hírportál, az El País című spanyol baloldali napilap egyik vendégkommentátora pedig kettős mércét alkalmazónak találta az Európai Uniót a közép-európaiak sorozatos bírálata miatt.

A Politico oldalán megjelent kommentárban az olvasható, hogy egyes szakemberek szerint jelenleg "helycsere" zajlik a Fidesz és a Jobbik között a magyar jobboldalon: miközben a nagyobbik kormánypárt olyan retorikát használ, amely korábban a politikai spektrum jobbszéle számára volt fenntartva, a Jobbik az ellenkező irányba látszik elmozdulni, a centrista szavazók felé.

Négy évre elhallgat a Big Ben, a londoni parlament óratornyának nagyharangja

Külföld - 2017-08-14

Felújítás miatt négy évre elhallgat a Big Ben, London egyik jelképe. A parlament óratornyának nagyharangja augusztus 21-én délben szólal meg egy ideig utoljára. Kivételes alkalmakkor, például az új év beköszöntekor a munkálatok alatt is elüti majd az órát, de a briteknek és a Londonba látogató turistáknak nélkülözniük kell a jól ismert, E-hangú játékot. A nagyharangot négy kisebb segíti, ezek szólalnak meg 15 percenként.

Iohannis: a szászok a románokkal együtt ünneplik meg Erdély és Románia egyesülésének centenáriumát

Külföld - 2017-08-13

Klaus Iohannis szerint a romániai szászok a románokkal együtt ünneplik meg 2018-ban Erdély és Románia egyesülésének centenáriumát.


Külföldi sajtó Magyarországról - Financial Times

Külföld - 2017-08-10

A magyar miniszterelnök Európa-politikájáról közölt "Nehezen győzedelmeskedhet Orbán új Európáról alkotott víziója" címmel csütörtöki számában a Financial Times című brit üzleti lap. A szerző, Ivan Krastev bolgár politológus szerint a magyar miniszterelnök szavai alátámasztják a félelmeket attól, hogy egy nyersebb és sovinisztább politika alakul ki Közép-Európa egykori szocialista országaiban, ami instabilitáshoz vezethet az Európai Unióban.

Illegális bevándorlás - Egy év alatt hétezer menekült kapott munkát Németországban

Külföld - 2017-08-10

- Németországban egy éve könnyítették a menekültek munkavállalásának feltételeit, ennek köszönhetően tavaly augusztus óta több mint hétezer ember talált magának munkát. A hiányos nyelvtudás azonban továbbra is nagy gondot okoz az elhelyezkedésnél - mondta el csütörtökön Andrea Nahles szövetségi munkaügyi miniszter.

Felmondta a koalíciós szerződést a Szlovák Nemzeti Párt elnöke

Külföld - 2017-08-07

Felmondta a tavaly szeptemberben kötött koalíciós szerződést a kormányzó szövetségben részt vevő második legerősebb szlovák tömörülés, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke hétfőn - jelentette az SNS sajtóosztályának közlésére hivatkozva a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség. A politológus véleménye szerint az SNS mostani lépésével nem előrehozott választások kikényszerítését célozza.

A hőség után vihar söpört végig Erdélyen, és súlyos károkat okozott

Külföld - 2017-08-07

Súlyos károkat okozott az Erdélyen vasárnap délután és este végigsöpört vihar, amely a múlt heti szélsőséges hőség után érte el a térséget - jelentette a helyi média. Amint a Digi24 hírtelevízió hétfői híradásában beszámolt róla, hogy a nagy erejű szél számos erdélyi megyében fákat csavart ki, épületek tetőzetét tépte le, és megrongálta a villanyvezetékeket. Az Arad megyei Kisjenőben (Chisineu Cris) a vihar a városnapra felállított sátrakat sodorta el. Bihar megyében fákat és villanyoszlopokat döntött ki a heves szél.

Az amerikai kormány harci repülőgépeket ad el Nigériának terrorellenes harchoz

Külföld - 2017-08-05

Az amerikai kormány pénteken jóváhagyta harci repülőgépek eladását Nigériának a Boko Haram nevű terrorszervezet elleni harchoz. A 600 millió dolláros fegyverüzlet keretében Washington tizenkét A-29 Super Tucano könnyű harci-kiképző repülőgépet, továbbá lőszereket és hadfelszereléseket ad el a nyugat-afrikai országnak.

Állóháborúba torkollhat ősszel a brit parlament munkája

Külföld - 2017-08-03

Állóháborúba torkollhat ősszel a brit parlament munkája, lapértesülések szerint ugyanis egyelőre nem született megállapodás a kormány, illetve az ellenzék legfőbb ereje között az úgynevezett "pairing" rendszeréről, vagyis arról, hogy ha kevésbé fontos kérdésekben egy-egy szavazást ki kell hagynia egy képviselőnek, a másik oldal is visszavonja egyik emberét.

Hőség - A nagy meleg miatt "kimenőt" kaptak a bécsi belvárosban közlekedő fiakerek lovai

Külföld - 2017-08-02

"Kimenőt" kaptak a bécsi belvárosban közlekedő fiakerek lovai a fővárosban kedden mért nagy meleg miatt. Amennyiben a héten újra 35 fok fölé kúszik a hőmérő higanyszála Bécsben, úgy a lovakat ismét az istállókban helyezik el.

Egy tavaly meghozott szabályzás értelmében a bécsi Szent István téren (Stephansplatz) és a Hofburgnál lévő Michaelerplatzon lévő fogatok lovait már kedden délután visszavitték a hűvösebb istállókba. A szolgáltatást ideiglenesen leállították és a bécsi közlekedésért felelős osztály is ellenőrizte az új szabályzat betartását.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza