Külföld

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 5005 találatból.

Nyugat-németországi városok önként befogadnak menekülteket

Külföld - 2018-07-27

Észak-Rajna-Vesztfália több városa, Köln, Bonn és Düsseldorf is önként befogad olyan embereket, akiket a Földközi-tengeren mentenek ki a vízből - tudatták pénteken a városok vezetői.

Henriette Reker kölni, Thomas Geisel düsseldorfi és Ashok Sridharan bonni főpolgármester közös levélben tudatta szándékát Angela Merkel kancellárral - jelentette az n-tv német hírcsatorna.

"Az emberségesség, az oltalomhoz való jog és az integráció üzenetét szeretnénk küldeni azoknak, akik menekülni kényszerülnek" - írták a városvezetők.

A nemzetközi stabilitáshoz is fontosnak tartja a vallásszabadság előmozdítását a washingtoni nemzetközi konferencián kiadott zárónyilatkozat

Külföld - 2018-07-27

Nyilatkozattal és akciótervvel zárult csütörtökön a vallásszabadságról szóló háromnapos nemzetközi konferencia Washingtonban. A Potomac Nyilatkozatnak nevezett dokumentum - az amerikai külügyminisztérium közleménye szerint - híven tükrözi az amerikai kormány álláspontját, miszerint a vallásszabadság és az egyetemleges emberi jogok előmozdítása eszköz a nemzetek közötti békesség és stabilitás biztosításához, a Potomac Akcióterv pedig javaslatokat fogalmaz meg a nemzetközi közösségnek arra, hogyan és mit tegyen a vallásszabadság előmozdítása és a hitük miatt üldöztetést szenvedők megsegítése, illetve az ilyen jellegű erőszak visszaszorítása érdekében.

Külföldi sajtó Magyarországról - Román lap Németh Zsolt előadásáról, német lap Orbán Viktor balkáni törekvéseiről

Külföld - 2018-07-26

- Az Evenimentul Zilei című román lap Németh Zsolt tusványosi előadását kifogásolva foglalkozott Magyarországgal csütörtökön, míg a Die Presse című osztrák napilap Orbán Viktor miniszterelnök balkáni törekvéseiről közölt cikket.

Az Evenimentul Zilei "magyar revizionizmus perverz támadásának" nevezte tusnádfürdői tudósítása címében Németh Zsoltnak a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen elhangzott előadását.

Ryanair-sztrájk - Spanyolországban napi 200 járatot érint a munkabeszüntetés

Külföld - 2018-07-25

panyolországban napi 200 járatot érint a Ryanair dolgozóinak több európai országra kiterjedő, szerdán kezdődött 48 órás sztrájkja. A La Vanguardia című napilap szerint ebben a két napban az ír légitársaság menetrendjében 1260 spanyolországi járat szerepel, amelyből 76 százalék közlekedik majd.

A munkabeszüntetés mintegy 75 ezer utast érint a spanyolországi viszonylatokon, de a légitársaság állítja: 90 százalékuk esetében vagy megoldották utazásukat más járatokkal, vagy visszatérítették a jegy árát.

Hat évtizede nem tapasztalt szárazság és hőhullám sújtja Nagy-Britanniát

Külföld - 2018-07-24

- 1961 óta nem tapasztalt szárazság és hőhullám sújtja Nagy-Britanniát, az ország egyes részein éjszaka sem csökken a hőmérséklet a nyári nappalokon amúgy megszokott 21-24 Celsius-fok alá, a lakosságot pedig figyelmeztették: kerüljék a napsütést, főleg a délelőtt 11 és a délután 3 közötti órákban. Keddi előrejelzések szerint a hőség csütörtökön vagy pénteken 35 fok felett tetőzhet.

Szerb lap: a Balkán állig fel van fegyverezve

Külföld - 2018-07-24

- A délkelet-európai országokban, Albániában, Bosznia-Hercegovinában, Montenegróban, Macedóniában és Szerbiában átlagban 30 fegyver jut száz lakosra, ami 15 százalékkal van a világátlag felett - közölte a NIN című szerb hetilap legfrissebb számában a kézifegyverek elterjedését kutató belgrádi központ összesítésére hivatkozva.

A vizsgálat szerint egyes országokban a fegyverek 75 százaléka van az állampolgárok birtokában, a többivel a rendőrség és a katonaság rendelkezik. A régióban félmillió és 1,6 millió közé tehető azoknak a háztartásoknak a száma, amelyek rendelkeznek lőfegyverrel, legtöbb esetben fegyvertartási engedély nélkül. Ebben a tekintetben Szerbia és Montenegró vezet a térségben, ott száz lakosra átlagban 40 könnyűfegyver jut. Csak Szerbiában illegálisan 1,5 millió, míg legálisan 1,1 millió lőfegyver van a polgárok birtokában - tették hozzá.

Az amerikai szenátus megszavazta az új veteránügyi minisztert

Külföld - 2018-07-24

Az amerikai szenátus hétfőn délután elsöprő többséggel megszavazta, hogy Robert Wilkie legyen az új veteránügyi miniszter.

A szenátus 86:9 arányban meghozott döntéssel hagyta jóvá a Donald Trump által előterjesztett jelölt megbízatását.

Volt diplomaták kérik az amerikai külügyminisztert, hogy ne szüntesse meg a menekültekkel foglalkozó hivatalt

Külföld - 2018-07-24

Volt diplomaták levélben kérték Mike Pompeo amerikai külügyminisztert, hogy ne szüntesse meg a tárca menekültekkel foglalkozó részlegét - adta hírül a Politico című lap internetes kiadása hétfőn.

Tízezrek vonultak utcára Münchenben a bajor konzervatívok ellen tiltakozva

Külföld - 2018-07-22

Több tízezer tiltakozó vonult az utcára vasárnap Münchenben, hogy a Keresztényszociális Unió (CSU) bajor konzervatív párt jobbra tolódása és a közbeszéd eldurvulása ellen tiltakozzanak.

A rendőrségi jelentés és Süddeutsche Zeitung című müncheni lap legalább 20 ezer résztvevőről ír, de a szervezők ötvenezresre becsülik a tömeget.

Olasz belügyminiszter: meg kell akadályozni, hogy a migránsok Afrikából útnak induljanak Európába

Külföld - 2018-07-20

- Meg kell akadályozni, hogy a migránsok útnak induljanak Afrikából Európába - jelentette ki a The Washington Post című lapnak adott pénteki interjújában Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter, aki beszélt a többi között az Oroszország elleni szankciókról is.

Merkel: a transzatlanti viszony kulcsfontosságú Németország számára

Külföld - 2018-07-20

Az Egyesült Államokhoz fűződő transzatlanti kapcsolat kulcsfontosságú Németország számára - hangoztatta Angela Merkel német kancellár pénteki berlini sajtótájékoztatóján.

"A rend, melyet megszoktunk, nagy nyomás alá került" - mondta a kancellár a német-amerikai viszonyról.

Brexit - Theresa May: London soha nem fogadná el az ír-északír határ ellenőrzését

Külföld - 2018-07-20

- London soha nem fogadna el olyan megoldást, amely a brit EU-tagság megszűnése után visszaállítaná a fizikai ellenőrzést Észak-Írország és az Ír Köztársaság határán - mondta pénteken Belfastban a brit miniszterelnök.

Theresa May megerősítette ugyanakkor azt a brit álláspontot is, hogy olyan megoldás sem lehetséges, amely a Brexit után Észak-Írország és az Egyesült Királyság többi országrésze közé emel vámhatárt.

Kilencezer eurót kell fizetnie egy német blognak, mert meg nem történt terrortámadásról írtak

Külföld - 2018-07-19

- Kilencezer euró pénzbüntetést kell fizetnie egy német blognak, mert márciusban azt az álhírt kezdte terjeszteni, hogy "apokaliptikus méretű" terrortámadás történt Mannheimben - jelentette csütörtökön a n-tv német hírtelevízió.

A Rheinneckarblog 136 halottról és ötven támadóról számolt be, valamint azt írta, hogy a rendőrség hírzárlatot rendelt el. Mindebből egy szó sem volt igaz. A terrortámadás soha nem történt meg. A mannheimi rendőrség közölte, hogy kitalációról van szó.

Több mint 200 ezer font kártérítést nyert a BBC-től és a rendőrségtől Cliff Richard

Külföld - 2018-07-18

Több százezer font kártérítést nyert a BBC-től és a rendőrségtől Cliff Richard, akit négy évvel ezelőtt gyermekmolesztálási vád ért.

Hamis útjelzésekkel próbálják elterelni a zarándokokat az El Camino útvonaláról

Külföld - 2018-07-18

Hamis útjelzésekkel próbálják elterelni a zarándokokat az El Camino útvonaláról kereskedők, vendéglátósok az északkelet-spanyolországi Ponferrada településnél - adta hírül több spanyol lap.

A kalózútvonal célja, hogy az eredeti, a városkát megkerülő út helyett, a zarándokok áthaladjanak rajta és esetleg betérjenek üzleteikbe, vendéglátóhelyekre - magyarázta Roger De La Cruz, a Camino de Santiago del Bierzo Barátai Egyesület elnöke.

"Az El Camino jelzése szent, nem szabad kereskedelmi vagy személyes érdekek miatt módosítani" - fogalmazott, hangsúlyozva, hogy mindez ráadásul rontja a település imázsát is.

Putyin-Trump csúcstalálkozó - Az amerikai elnök nem tekint "nagy várakozással" a találkozóra

Külföld - 2018-07-15

- Donald Trump nem tekint "nagy várakozással" a Putyinnal tartandó csúcstalálkozóra - ezt maga az amerikai elnök mondta vasárnap a CBS televíziónak Skóciában adott interjújában.

A hétvégét a skóciai golfklubjában töltő amerikai elnök a CBS Szemben a nemzettel című, vasárnapi politikai vitaműsorának adott interjúban némileg lehűtötte az amerikai-orosz csúcstalálkozóval kapcsolatos várakozásokat, sőt, arról sem nyilatkozott, hogy mit kíván egyáltalán elérni a tárgyaláson. A CBS riporterének kérdésére, aki a csúcstalálkozó céljairól faggatta, Trump csak annyit válaszolt: "majd tudatom a találkozó után".

Angliai mérgezés - A rendőrség megtalálta a méreganyagot tartalmazó palackot

Külföld - 2018-07-13

Megtalálta a rendőrség azt a tárolóeszközt, amely a június végén súlyos mérgezéses tünetekkel kórházba szállított két brit állampolgár megbetegedését okozó Novicsok típusú idegméreg-hatóanyagot tartalmazta. A Scotland Yard péntek esti bejelentése szerint egy kisméretű palackról van szó, amelyet az egyik beteg, a 45 éves Charlie Rowley házában találtak a délnyugat-angliai Amesbury kisvárosban.

Illegális bevándorlás - Az olasz államfő engedélyezte a migránscsoport partra szállását

Külföld - 2018-07-13

- Sergio Mattarella olasz államfő engedélyezte annak a 67 fős migránscsoportot szállító hajónak az olaszországi kikötését, amelynek beengedésére korábban Matteo Salvini belügyminiszter nemet mondott - jelentette a sajtó pénteken. A migránscsoport az olasz pénzügyőrség Diciotti nevű hajóján csütörtök este érkezett meg a szicíliai Trapani kikötőjébe.

Theresa May: London szabadkereskedelmi megállapodást szeretne az Egyesült Államokkal

Külföld - 2018-07-13

A brit miniszterelnök szerint London a brit EU-tagság megszűnése után szabadkereskedelmi megállapodást szeretne kötni az Egyesült Államokkal.

Theresa May csütörtök este a Londontól száz kilométerre északnyugatra, Oxfordshire megyében emelkedő Blenheim-palotában, Sir Winston Churchill néhai brit kormányfő és családja egykori otthonában látta vendégül díszvacsorán a hivatalos nagy-britanniai látogatáson tartózkodó Donald Trump amerikai elnököt és feleségét.

NATO-csúcs - Trump: az Egyesült Államoknak szilárd a NATO melletti elkötelezettsége

Külföld - 2018-07-12

.A NATO lényegesen erősebb, mint két nappal ezelőtt volt, az Egyesült Államok elkötelezettsége továbbra is szilárd - jelentette ki csütörtökön Donald Trump amerikai elnök az észak-atlanti szövetség kétnapos brüsszeli csúcstalálkozóját követően.

"Hiszek a NATO-ban" - hangoztatta sajtótájékoztatóján Trump, hozzátéve, hogy jelentős előrelépést sikerült elérni az értekezleten, a védelmi szervezet tagállamai lényegesen emelni fogják védelmi költségvetésüket. Ezt személyes sikereként értékelte, mondván, egyik hivatali elődje sem tudott hasonló eredményeket felmutatni, a korábbi vállalások most váltak valódi kötelezettséggé.

Az amerikai elnök leszögezte: a NATO az Egyesült Államok számára is előnyös, azonban kulcsfontosságú az igazságosabb tehermegosztás.