Külföld

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 5367 találatból.

Donald Trump 2020-ban újra indul az elnökségért

Külföld - 2019-06-19

Donald Trump a 2020-as elnökválasztáson újra indul az elnökségért - ezt maga az amerikai elnök jelentette be kedden este a floridai Orlandóban, ahol több tízezres nagygyűlésen kezdte meg újraválasztási kampányát.

Venezuelai válság - EU: a humanitárius helyzet további tömeges elvándorláshoz vezethet

Külföld - 2019-06-18

Az Európai Unió súlyos aggodalmát fejezi ki a venezuelai politikai és humanitárius helyzet romlása miatt, amely további tömeges elvándorlásához vezethet. A válságból kizárólag politikai úton lehet kilábalni, szabad és hiteles elnökválasztáson keresztül - jelentette ki rövid közleményében az EU külügyi szolgálata (EEAS) kedden.

Merkel: az Oroszország elleni szankciók feloldásához előre kell lépni a kelet-ukrajnai válság rendezésében és vissza kell csatolni a Krím félszigetet

Külföld - 2019-06-18

A kelet-ukrajnai Donyeck és Luhanszk megyében kialakult fegyveres konfliktus miatt Oroszország ellen bevezetett büntetőintézkedések visszavonásának feltétele az előrelépés a válság kezelésében, az ukrajnai Krím félsziget Oroszországhoz csatolása miatt kivetett szankciókat pedig csak akkor lehet visszavonni, ha Ukrajna visszakapja a területet - jelentette ki Angela Merkel német kancellár kedden Berlinben.

A törvényesség mellett tüntettek Moszkvában az oknyomozó újságíró hamis megvádolása nyomán

Külföld - 2019-06-16

Mintegy kétezer tüntető követelt törvényességet és méltányosságot mindenkinek vasárnap Moszkvában.

A fővárosi hatóságok által engedélyezett tüntetésen, amelynek eredeti célja a kábítószerrel való üzérkedés címén, hamis bizonyítékok alapján átmenetileg őrizetbe vett Ivan Golunov újságíró szabadon bocsátásának kikövetelése volt, petíciót fogadtak el. Ennek aláírói követelték a Golunov elleni törvénytelen fellépés kivizsgálását és az abban szerepet vállaló rendőrök felelősségre vonását, az orosz büntető törvénykönyv kábítószer vásárlásáról és birtoklásáról rendelkező 228. cikkének enyhítését, valamint azt, hogy dolgozzanak ki szabályozást a rendőrök és az újságírók nyilvános rendezvényeken tanúsítható magatartására.

Hárman estek ki a brit Konzervatív Párt vezetőválasztásának első fordulójában, Johnsoné a legtöbb voks

Külföld - 2019-06-13

- Hárman estek ki a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetőválasztási szavazássorozatának csütörtökön tartott első fordulójában, amelyben a legesélyesebbnek tartott jelölt, Boris Johnson volt külügyminiszter kapta messze a legtöbb voksot.

Putyin felmentett két rendőrtábornokot egy orosz újságíró alaptalan megvádolása miatt

Külföld - 2019-06-13

Felmentett két rendőrtábornokot csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök, miután beosztottjaik megkísérelték hamis bizonyítékok alapján rács mögé juttatni Ivan Golunov tényfeltáró újságírót.

Szentpéterváron 400 kilogramm kokaint foglaltak le

Külföld - 2019-06-11

- Négyszáz kilogramm kokaint foglaltak le a szentpétervári kikötőben egy Ecuadorból érkezett, halkonzervvel megrakott konténerben - közölte szerdán az orosz vámhatóság sajtószolgálata.

Az ukrán elnök menesztett 15 kormányzót

Külföld - 2019-06-11

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedden 15 megye kormányzóját menesztette hivatalából, köztük Kárpátaljáét - közölte Ruszlan Rjabosapka, az elnöki hivatal helyettes vezetője keddi kijevi sajtótájékoztatóján.

Peking kifogásolta, hogy Washington állást foglalt a hongkongi kiadatási törvényjavaslatról

Külföld - 2019-06-11

- Peking kedden elítélte az Egyesült Államok állásfoglalását arról a hongkongi kiadatási törvényjavaslatról, amely ellen vasárnap százezrek tiltakoztak.

Peking kifogásolta, hogy Washington állást foglalt a hongkongi kiadatási törvényjavaslatról

Külföld - 2019-06-11

- Peking kedden elítélte az Egyesült Államok állásfoglalását arról a hongkongi kiadatási törvényjavaslatról, amely ellen vasárnap százezrek tiltakoztak.

Macront támogató kiáltványt tettek közzé francia jobboldali polgármesterek

Külföld - 2019-06-09

A francia jobbközép Köztársaságiak (LR) támogatásával megválasztott hetvenkét polgármester kiáltványt tett közzé vasárnap, Emmanuel Macron köztársasági elnököt támogatva, két héttel azután, hogy pártjuk, az Európai Néppárthoz tartozó LR alig 8,5 százalékos támogatottsággal a negyedik helyen végzett az európai parlamenti választásokon, a pártvezető Laurent Wauquiez pedig lemondott tisztségéről.

"Mi azok vagyunk, akik Franciaország sikerét szeretnék, ezért a köztársasági elnök és a kormány sikerét akarjuk, mivel az ő kudarcukon semmi nem fog felépülni" - írták a jobboldali polgármesterek a Le Journal du Dimanche című hetilapban vasárnap megjelent kiáltványukban.

Az önkormányzati vezetők úgy látják, hogy a kormány gazdaságpolitikája ellen féléve tüntető és az államfő lemondását követelő sárgamellényes mozgalom követeléseiről rendezett nemzeti vitasorozatban "fény derült azoknak a franciáknak a jogos vágyaira, akik elhagyatva, képviselet nélkül érzik magukat, s (a vita) kihangsúlyozta a polgármesterek és az önkormányzati képviselők meghatározó szerepét a köztársaságunkban".

"A franciák mindennapjaival közvetlen kapcsolatban lévő képviselők szeretnénk kivenni részünket az újjáépítésből" - hangsúlyozták, elutasítva a kormánnyal szembeni szisztematikus ellenállást, amely szerintük a szélsőségeknek kedvez.

Ferenc pápa vezette a hagyományos pünkösdi virrasztást a Szent Péter téren

Külföld - 2019-06-08

A nagyvárosokban élő szegények, rászorulók segélykiáltásának meghallására szólított fel Ferenc pápa a pünkösdi virrasztáson mondott beszédében a Szent Péter téren szombat este.

Brexit - Theresa May távozott a Konzervatív Párt éléről

Külföld - 2019-06-07

Előzetes bejelentésének megfelelően távozott a kormányzó brit Konzervatív Párt éléről Theresa May miniszterelnök pénteken. Ez miniszterelnöki tisztségének megszűnésével is jár, de utódja megválasztásáig, vagyis várhatóan még legalább másfél hónapig ügyvezető minőségben ellátja a kormányfői és a pártvezetői feladatokat.

Macron köszönetet mondott a veteránoknak Franciaország felszabadításáért a normandiai partraszállás évfordulóján

Külföld - 2019-06-06

Emmanuel Macron francia államfő angolul mondott köszönetet Franciaország felszabadításáért az amerikai veteránoknak, és a legjelentősebb állami kitüntetést, a Becsületrendet adományozta nekik a nyugati szövetségesek normandiai partraszállásának 75. évfordulóján az északnyugat-franciaországi Colleville-sur-Mer amerikai katonai temetőjében rendezett ünnepségen.

"Tudjuk, hogy mit köszönhetünk önöknek, veteránoknak. A szabadságunkat. A hazám nevében egyszerűen csak köszönetet szeretnék önöknek mondani" - mondta csütörtökön Emmanuel Macron a nagyszabású megemlékezésen, amelyen az ötszáz veterán mellett részt vett Donald Trump amerikai elnök, Theresa May brit és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök.

Illegális bevándorlás - A német kormánypártok megállapodtak valamennyi vitatott menekültügyi és migrációs kérdésben

Külföld - 2019-06-05

- A menekültügy és a migráció törvényi szabályozásának valamennyi vitatott kérdésében megállapodtak a német kormánypártok, így napokon belül elfogadhatnak egy nyolc jogszabályból álló csomagot a szövetségi parlamentben (Bundestag) - írták szerdán német lapok.

Brexit - Csökkenni kezdett a brit gyáripar teljesítménye

Külföld - 2019-06-03

A legfrissebb aktivitási mérőszámok szerint csökkenésnek indult a múlt hónapban a brit gyáripar teljesítménye, egyértelműen a brit EU-tagság megszűnését (Brexit) övező bizonytalanságok hatására.

Turistahajónak ütközött egy tengerjáró hajó Velencében, többen megsérültek

Külföld - 2019-06-02

- Egy lehorgonyzott turistahajónak ütközött egy irányíthatatlanná vált tengerjáró luxushajó Velencében, a kikötői hatóságok szerint legalább négyen könnyebben megsérültek.

Tovább erősödtek a német Zöldek az EP-választás óta

Külföld - 2019-06-02

Tovább emelkedett a német Zöldek választói támogatottsága az európai parlamenti (EP-) választás óta a hét végén megjelent közvélemény-kutatások szerint, az egyik felmérés alapján a baloldali irányultságú ökopárt Németország első számú politikai ereje.

Pápalátogatás - Ferenc pápa: ma is fel kell lépni a romboló ideológiák ellen

Külföld - 2019-06-02

Ferenc pápa szerint - amiként a kommunizmus idején az erdélyi görögkatolikus püspökök tették -, úgy ma is fel kell lépni a romboló ideológiák ellen.

A katolikus egyházfő közel százezres tömeg előtt beszélt erről az erdélyi Balázsfalván (Blaj), ahol a vasárnap tartott szentmisén boldoggá avatta a romániai görögkatolikus egyház kommunista börtönökben elhunyt hét püspökét.

Kijelentette: ma is olyan ideológiák születnek, amelyek alattomos módon próbálnak érvényre jutni, és megpróbálják elszakítani az embereket a leggazdagabb kulturális és vallási örökségüktől.

Távozik a német szociáldemokraták vezetője

Külföld - 2019-06-02

Távozik a kormányzó Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnöki és szövetségi parlamenti (Bundestag-) frakcióvezetői tisztségéből Andrea Nahles, a politikus ezt vasárnap közölte.