Külföld

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 5217 találatból.

Hasogdzsi-ügy - Nem mehetett be az ENSZ-jelentéstevő Isztambulban a gyilkosság helyszínére

Külföld - 2019-01-29

Nem mehetett be kedden Isztambulban Agnes Callamard, az ENSZ kinevezett különleges jelentéstevője a szaúdi ellenzéki újságíró, Dzsamál Hasogdzsi ellen tavaly októberben elkövetett gyilkosság helyszínére, a szaúdi főkonzulátus épületébe - közölte az NTV török hírtelevízió.

Legalább szerdáig szünetel a termelés az Audi ingolstadti központi üzemében a győri sztrájk miatt

Külföld - 2019-01-28

Legalább szerdáig szünetel a termelés az Audi központi üzemében, a bajorországi Ingolstadtban a győri motorgyár dolgozóinak sztrájkja miatt - mondta a német autógyártó társaság szóvivője hétfőn.

Külföldi sajtó Magyarországról - WSJ: Budapest ellenáll az amerikai nyomásnak, hogy tartsa féken az orosz és a kínai befolyást

Külföld - 2019-01-28

Az Egyesült Államok azt szeretné, ha NATO-szövetségesei - köztük Magyarország - igazodna szigorúbb politikájához Oroszországgal és Kínával szemben - írta a The Wall Street Journal című amerikai lap.

Az újság szerint bár Orbán Viktor miniszterelnök tanácsadói mindig úgy nyilatkoztak, hogy Magyarország továbbra is nagyra értékeli a NATO nyújtotta védelmet, és továbbra is hozzá akar járulni katonáival a szervezet katonai erejéhez, sőt, hajlandó növelni is külföldön bevetendő katonáinak számát, a kormányfő a budapesti amerikai nagykövettel decemberben tartott találkozóján közölte: azt szeretné, ha Magyarország "semleges tudna maradni, mint Ausztria", amikor Washington keményebb irányvonalat szorgalmaz Oroszországgal és az Egyesült Államokkal szemben.

Fákat és villanyvezetékeket szakított le, közlekedési gondokat okozott az ónos eső Romániában

Külföld - 2019-01-26

- Fák, faágak százait törte le, villanyvezetékeket szakított le Románia déli megyéiben az ónos eső szombaton, a jegesedés miatt járhatatlanná vált utakat több órára lezárták.A belügyminisztérium egységeit több mint 800 leszakadt fa és 13 kidőlt villanypózna eltávolításához, 31 elakadt jármű kiszabadításához riasztották az ország 13 megyéjében - derült ki az Agerpres hírügynökség összesítéséből.

Az Európai Unió üdvözölte a Macedóniával kötött névmegállapodás görögországi parlamenti jóváhagyását

Külföld - 2019-01-25

Az Európai Unió üdvözölte a Macedóniával kötött névmegállapodás pénteki görögországi parlamenti jóváhagyását.

A Macedóniával évtizedek óta tartó névvitát rendező, "történelmi jelentőségű" szerződés athéni elfogadása kulcsfontosságú lépés a ratifikációs folyamatban - írta közös közleményében Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és Federica Mogherini uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő.

A megállapodáshoz nagy politikai bátorságra és felelősségvállalásra volt szükség mindkét fél részéről. A lépés példamutató az európai országok közötti megbékélés szempontjából, előmozdítja a nyugat-balkáni térség euroatlanti integrációját - mutattak rá.

Moszkva: Washington közölte, végleges az INF-szerződés felmondásáról szóló döntése

Külföld - 2019-01-23

Az Egyesült Államok közölte Oroszországgal, hogy véglegesen eldöntötte: felmondja a szárazföldi állomásoztatású közepes és rövid hatótávolságú nukleáris fegyverek felszámolásáról (INF) szóló szerződést - jelentette be Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes szerdán, a Moszkvához közeli Kubinkában.

Konténereket gyújtottak fel sztrájkoló taxisok Madridban

Külföld - 2019-01-23

- Konténerekből, autógumikból rögtönzött "máglyát" gyújtottak fel szerda reggel Madridban taxisok, akik az alternatív közösségi személyszállítást végző cégek (Uber, Cabify) működésének korlátozásáért sztrájkolnak már három napja.

Sikeresen vizsgázott Izrael nagy hatótávolságú rakéták elleni Nyíl-3 légvédelmi rakétája

Külföld - 2019-01-22

- Sikeresen vizsgázott az izraeli védelmi minisztérium kísérletében a Nyíl-3 nevű, nagy hatótávolságú rakéták megsemmisítésére szolgáló rakétarendszer, amelynek célja az Iránban jelenleg fejlesztés alatt álló precíziós rakéták elleni védelem - jelentette kedden a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.

Hótakaró borítja az amerikai Középnyugatot és a keleti partvidéket, fennakadások a közlekedésben

Külföld - 2019-01-20

A széles téli viharzóna a hétvégére elérte az Egyesült Államok keleti partvidékét, és az országos meteorológiai szolgálat a középnyugati Missouritól az északkeleti Maine államig húzódó térségben 15 tagállamra adott ki viharriadót.

Osztrák kancellár: megkezdődött a trendforduló az illegális migrációban

Külföld - 2019-01-20

- Megkezdődött a trendforduló az illegális migrációban, az Európai Unióba érkezők száma erősen csökken, a tagállamok pedig már nem az elosztásra összpontosítanak, hanem a határvédelemre - emelte ki Sebastian Kurz osztrák kancellár egy vasárnapi német lapinterjúban.

Fehér Ház: nem megy amerikai küldöttség a davosi világgazdasági fórumra

Külföld - 2019-01-18

Nem megy amerikai küldöttség a davosi világgazdasági fórumra - jelentette be csütörtök este Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője.

Sanders közleményéből kiderül, hogy az elnök a részleges kormányzati leállás miatt és a fizetés nélkül maradt mintegy 800 ezer kormányzati alkalmazott iránti tiszteletből mondta le a delegáció davosi útját.

Putyin: a Balkánon jelentős destabilizáló erő az Egyesült Államok politikája

Külföld - 2019-01-16

- A Balkánon jelentős destabilizációs tényezőnek számít az Egyesült Államok és néhány nyugat-európai ország politikája, amely térségbeli pozíciójuk megerősítésére irányul - hangsúlyozta Vlagyimir Putyin orosz elnök a Vecernje Novosti és a Politika című napilapoknak adott interjújában, amelyet egy nappal Belgrádba érkezése előtt, szerdán közölt a két legnagyobb példányszámú szerb újság.

Brexit - Századvég: valószínűleg elbukik a brit kormány elleni bizalmatlansági indítvány

Külföld - 2019-01-16

- A Századvég szakértője szerint valószínűleg elbukik a brit kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítvány, mivel kedden az alsóházi konzervatív párti képviselők a Brexit-megállapodás, és nem Theresa May brit miniszterelnök ellen szavaztak.

- Kreml: egy orosz-japán békeszerződés nem okozhat károkat a Kuril-szigetek lakosságának

Külföld - 2019-01-16

Az orosz-japán békeszerződésről folytatott tárgyalások semmiképpen sem sérthetik a Kuril-szigetek lakosságának érdekeit - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője az Argumenti i Fakti című orosz hetilapnak adott interjújában.

A TASZSZ hírügynökség által szerdán ismertetett interjúban Peszkov emlékeztetett rá: Vlagyimir Putyin orosz elnök és Abe Sindzó japán kormányfő abban állapodott meg, hogy olyan megoldásra fog törekedni, amely "mindkét ország népét kielégíti és amely segít átvágni ezt a gordiuszi csomót". Képtelenségnek nevezte, hogy a két ország a második világháború óta még mindig nem tudott békeszerződést kötni egymással, ami visszafogja a kétoldalú kapcsolatok fejlődését.

202-432 arányban nem támogatta a brit alsóház a Brexit-megállapodást

Külföld - 2019-01-15

Kedd este a brit miniszterelnököt még Theresa May-nek hívják és 2019. március 29-én, közép-európai idő szerint éjfélkor megszűnik az Egyesült Királyság európai uniós tagsága.

FT: hatalmas csalás történhetett a kongói elnökválasztáson

Külföld - 2019-01-15

A Financial Times brit üzleti-politikai napilapnak sikerült megszereznie két, egymástól független és a hivatalos adatoktól jelentősen eltérő választási adathalmazt a Kongói Demokratikus Köztársaságban tartott elnökválasztásról, és az adatok összevetése alapján megállapította, hogy hatalmas csalás történhetett, és valójában nem Felix Tshisekedi, hanem Martin Fayulu nyerte az elnökválasztást.

Havazás - Szükségállapotot rendeltek el a Tátrában a hó miatt

Külföld - 2019-01-15

Szükségállapotot rendelt el kedden a tátrai régióban a szlovák útkezelő vállalat a napok óta tartó havazás és a helyi utakon keletkezett hóátfúvások miatt - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.

Az izraeli hadsereg megtalálta a Libanonból induló utolsó támadóalagutat is

Külföld - 2019-01-13

- Az izraeli hadsereg megtalálta a Libanonból induló és Izrael területére vezető hatodik, egyben utolsó alagutat, amelyet a Hezbollah síita szervezet ásott ki támadások elkövetésének céljából - közölte a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet vasárnap.

Havazás - Meteorológiai szolgálat: ismét jelentős havazás várható az Alpokban

Külföld - 2019-01-11

- További jelentős mennyiségű hó várható az Alpokban - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken.Mint írták: az Alpokban pénteken reggelig 13-349 centiméteres hóréteg alakult ki. A nagyobb mennyiség a Keleti-Alpok térségében jellemző.

Egyre nagyobb a katasztrófa sújtotta terület a havazás miatt Németországban, tovább emelkedett a halálos áldozatok száma

Külföld - 2019-01-10

- Egyre nagyobb a havazás miatt természeti katasztrófa sújtotta területté minősített vidék Németország déli részén, és csütörtökön a rendkívüli időjárás halálos áldozatainak száma is tovább nőtt.

A München melletti Ayingban maga alá temetett egy kidőlő fa egy 9 éves kisfiút, újraélesztésével sikertelenül próbálkoztak a mentők. A fát az ágakra nehezedő hó súlya döntötte ki. A kisfiú a negyedik halálos áldozata a térséget csaknem egy hete sújtó rendkívüli időjárásnak.