Külföld

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 4821 találatból.

Országszerte tiltakoztak Izraelben a Teva gyárban tervezett elbocsájtások miatt

Külföld - 2017-12-17

Vasárnap négyórás sztrájkkal és útelzárásokkal tiltakoztak a Teva gyógyszeróriásban tervezett nagyszabású elbocsájtások miatt Izraelben - jelentette a helyi média. Az izraeli szakszervezeti szövetség délig leállította a repülőtér forgalmát, a nap első felében zárva voltak az állami hivatalok, a kórházak és a rendelőintézetek, az iskolák is bezártak volna, ha nem lenne eleve hanukkai szünet. A Teva dolgozói többfelé utcákat zártak el a forgalomtól, hogy jelezzék tiltakozásukat menesztésük ellen

Horst Seehofer: új korszak kezdődik a bajor CSU történetében

Külföld - 2017-12-17

A pártelnöki és a bajor tartományi miniszterelnöki tisztség szétválasztásával új korszak kezdődik a Kerersztényszociális Unió (CSU) történetében - mondta Horst Seeehofer pártelnök-miniszterelnök szombaton Nürnbergben, a CSU tisztújító kongresszusán, amelyen ismét megválasztották a párt vezetőjének.

Hangsúlyozta, hogy vállalja a politikai felelősséget a szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson elért gyenge eredményért.

Német lapok a menekültek elosztásával kapcsolatos uniós vitákról

Külföld - 2017-12-15

A brüsszeli EU-csúccsal kapcsolatban több német lap is foglalkozott Magyarországgal pénteken.A konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) Ahol Tusknak igaza van címmel közölte Reinhard Weser kommentárját, aki kiemelte, hogy baloldali és jobboldali kormányfők, így Robert Fico és Orbán Viktor is "kézzel-lábbal védekezik" a menekültek kvóták szerinti szétosztása ellen, és ebben minden másnál nagyobb egységben sorakozik fel mögöttük országuk lakossága.

A londoni felsőbíróság megtiltotta a brit kormánynak a hajléktalan EU-állampolgárok kitoloncolását

Külföld - 2017-12-14

- A londoni felsőbíróság megtiltotta a brit belügyminisztériumnak a szabad ég alatt alvó hajléktalan külföldi EU-állampolgárok kitoloncolását.

EU-csúcs - Mogherini: a következő hetekben 15 ezer embert telepítenek haza Líbiából

Külföld - 2017-12-14

Mintegy 15 ezer, eredetileg Európába tartó migránst telepítenek haza a származási országukba a következő hetekben Líbiából - jelentette be Federica Mogherini uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő csütörtökön Brüsszelben.

Az Európai Unió, az Afrikai Unió és az ENSZ közös munkájának köszönhetően eddig 16 ezer ember önkéntes hazaszállítására került sor Líbiából - közölte Mogherini a két szervezet illetékes tisztségviselőivel folytatott tárgyalásai után, az uniós vezetők csúcstalálkozójának kezdete előtt.

A párizsi klímamegállapodás végrehajtásáról egyeztetett a magyar és a francia elnök

Külföld - 2017-12-12

A két évvel ezelőtt elfogadott párizsi klímamegállapodás végrehajtásáról egyeztetett kedden Áder János köztársasági elnök francia kollegájával, Emmanuel Macronnal a francia elnöki hivatalban a One Planet Summit elnevezésű klíma-csúcstalálkozó megnyitója előtt.

Amnesty International: az európai országok "bűnrészesek a líbiai horrorban"

Külföld - 2017-12-12

Az európai kormányok bűnrészesek a líbiai hatóságok által nyomorúságos körülmények között fogva tartott, több tízezer menekült és menedékkérő kínzásában és bántalmazásában - foglalt állást az Amnesty International nemzetközi emberi jogi szervezet kedden kiadott jelentésében.

Növekszik Csehország lakossága a bevándorlásnak köszönhetően

Külföld - 2017-12-12

Tizenkilencezerrel, 10,6 millióra nőtt Csehország lakossága az idei év első kilenc hónapjában. A Cseh Statisztikai Hivatal keddi jelentése szerint a népességnövekedés elsősorban a bevándorlásnak köszönhető..

Lengyel bíróságok - A lengyel alsóház a Brüsszel által vitatott másik bírósági törvényt is megszavazta

Külföld - 2017-12-08


A lengyel alsóház pénteken a legfelsőbb bíróságról szóló törvény után megszavazta a bírósági reformot előkészítő, Brüsszel által szintúgy vitatott jogszabályt is, mely az országos igazságszolgáltatási tanácsról szól.

A törvény szerint a 25 tagú országos igazságszolgáltatási tanács (KRS) 15 bírótagját az alsóház választaná meg, mégpedig egy olyan listából, amelyet a parlament igazságügyi bizottsága a bírói csoportosulások javaslatai alapján állítja össze, és minden parlamenti frakció legalább egy jelöltje szerepel rajta.

LIBE-ülés - Szijjártó: a bevándorláshullám hozzájárult a terrorfenyegetés növekedéséhez

Külföld - 2017-12-07
wholesale inkjet photo paper cheap inkjet paper wholesale inkjet photo paper

- Senki nem állítja, hogy minden migráns terrorista lenne, de az elmúlt évek ellenőrizetlen bevándorláshulláma igenis lehetőséget kínált a terrorcsoportoknak arra, hogy eljuttassák a tagjaikat Európába, és tény, hogy jelentősen növekedett a terrorveszély az utóbbi időben - hangsúlyozta csütörtökön Szijjártó Péter az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) ülésén.

LIBE-ülés - Több civil szervezet bírálta Magyarországot

Külföld - 2017-12-07
wholesale inkjet photo paper cheap inkjet paper wholesale inkjet photo paper

Több civil szervezet képviselője bírálta Magyarországot az alapvető jogok korlátozása miatt az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottságának (LIBE) csütörtöki ülésén, amelynek fő témája a jogállamiság magyarországi helyzete volt.

A brüsszeli meghallgatáson Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke kijelentette: az európai uniós alapértékek veszélyben vannak Magyarországon, a kormány szisztematikusan meggyengítette a fékek és ellensúlyok rendszerét.

Öböl menti viszály - Kezdetét vette az arab államok csúcsa a Katart bojkottáló országok vezetői nélkül

Külföld - 2017-12-05
cheap inkjet paper inkjet photo paper manufacturers wholesale photo paper photo paper wholesale

- Kezdetét vette kedden az Öböl menti Arab Államok Együttműködési Tanácsának (GCC) 38. csúcsértekezlete, de a Katart bojkottáló országok vezetői nem vesznek részt rajta.

A csúcstalálkozó Szaúd-Arábia, Bahrein és az Egyesült Arab Emírségek vezetőinek távollétében vette kezdetét, ezek az országok alacsonyabb szinten képviseltetik magukat. A GCC-nek az említett három ország mellett Katar, Kuvait és Omán a tagja.

Hívei kiszabadították Miheil Szaakasvilit Kijevben, és elindultak a parlament felé

Külföld - 2017-12-05
wholesale inkjet photo paper wholesale inkjet paper cheap inkjet paper cheap inkjet photo paper

Hívei kiszabadították a rendőrségi mikrobuszból kedden Kijevben Miheil Szaakasvili volt odesszai kormányzót és egykori georgiai elnököt helyszíni ukrán médiajelentések szerint.

Az UNIAN ukrán hírügynökség azt jelentette, hogy Szaakasvili támogatói feltörték annak a mikrobusznak az ajtaját, amelybe a hatóságok ültették, majd kiszabadították a járműből. Előtte a jármű több ablakát kövekkel bezúzták. A busz megpróbált kitörni a tiltakozók blokádjából, de csupán néhány métert tudott megtenni, amikor a tüntetők rárontottak.

Ferenc pápa: embertársainkra való odafigyeléssel készüljünk a karácsonyra

Külföld - 2017-12-03
wholesale inkjet photo paper cheap inkjet paper 32 lb inkjet paper

Szenvedő embertársaink segítése vezessen a közeledő karácsonyi ünnepek felé - ezt kérte Ferenc pápa, aki ázsiai útjáról visszatérve advent első vasárnapján már a Szent Péter téren mondott beszédet. A katolikus egyházfő szokásos vasárnap déli beszédében kijelentette: "figyelemmel és éberséggel" kell készülni karácsonyra.

Brit sajtó: február végén látogathat Trump Londonba, de nem a királynő vendégeként

Külföld - 2017-12-03
wholesale inkjet photo paper cheap inkjet paper 32 lb inkjet paper

Vasárnapi londoni sajtóértesülés szerint február végén várják Donald Trump amerikai elnököt Londonba, de az eredeti tervekkel ellentétben nem állami látogatásra, vagyis nem az uralkodó vendégeként.

A The Sunday Times című konzervatív vasárnapi brit lap név nélkül idézett forrásai szerint Trump február 26-án érkezne egy napra Londonba, és látogatásának időzítése egybeesne az Egyesült Államok új londoni nagykövetségének megnyitásával.

A lapnak nyilatkozó bennfentesek úgy tudják, hogy az időpont már tíz napja szerepel Trump programjában, és nem módosították azután sem, hogy az amerikai elnök a minap komoly diplomáciai vihart kavart az Egyesült Államok legszorosabb európai szövetségesének számító Nagy-Britanniában, miután a Twitter üzenőportálon újraközölte a Britain First nevű radikálisan muszlimellenes brit csoport három videóját.

A csoport egyik vezetője ellen, akinek Twitter-oldaláról Trump átvette a videókat, büntetőeljárás folyik Nagy-Britanniában szélsőséges gyűlöletkeltő kijelentései miatt.

Több tízezren tüntettek szombat este Tel-Avivban a korrupció ellen

Külföld - 2017-12-03
wholesale inkjet photo paper cheap inkjet paper 32 lb inkjet paper

Több tízezres tömeg tüntetett Tel-Avivban szombat este a kormányzati korrupció, illetve a kneszet által hozott új törvény elfogadása ellen, amely korlátozná a rendőrség hatáskörét.A szégyen menetének nevezett felvonuláson a tízes tévécsatorna becslése szerint mintegy húszezren csatlakoztak a több mint egy éve, a főügyész lakásának közelében minden szombat este tüntető "kemény maghoz".

A tiltakozók a kormányfő távozását követelték, s számos házilag készített transzparenset tartottak magasba, amelyeken megfogalmazták bírálataikat. Leggyakrabban a "szégyen" szót skandálták, a kormányfő elleni korrupciós vádakra utalva.

Eljárás indult a dzsihadistákkal való együttműködéssel gyanúsított Lafarge francia vállalat három vezetője ellen

Külföld - 2017-12-02

Eljárást indított pénteken a párizsi ügyészség az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezettel való együttműködéssel gyanúsított Lafarge svájci-francia építőipari vállalat három vezetője ellen, akik a polgárháború sújtotta Szíriában is működtették a cégük cementgyárát.

A szerdán őrizetbe vett Bruno Pescheux ellen, aki 2008 és 2014 között vezette a cementgyárat, Frédéric Jolibois ellen, aki 2014 nyarától volt az igazgató és Jean-Claude Veillard ellen, aki a Lafarge biztonsági igazgatója volt, terrorizmus finanszírozása és mások életének a veszélyeztetése a vád.

A két vezetőt rendőri felügyelet alá helyezték, a biztonsági igazgató előzetes letartóztatását kérte az ügyészség.

Macedón sajtó: Délkelet-Európa legnagyobb droglaborjára csapott le a rendőrség

Külföld - 2017-12-01

- Délkelet-Európa legnagyobb droglaborjára csapott le a rendőrség pénteken, és lefoglalt 2,5 millió euró értékű drogot, valamint hat embert letartóztatott - közölte a macedón közszolgálati televízió (MRT) a honlapján.

A macedón és a szerb hatóságok, valamint az Egyesült Államok Kábítószer-ellenes Hivatalának közös akciója keretében Szkopjéban és az északnyugat-macedóniai Tetovóban csaptak le a rendőrök. A droglabort Tetovóban találták meg. A házban 125 kilogramm szintetikus drogot találtak, amelynek becsült piaci értéke eléri a 2,5 millió eurót (784 millió forint). Az elfogottak macedón és szerb állampolgárok.

Brexit - Brit parlamenti bizottság: nem világos, hogyan kerülhető el a határellenőrzés Írország és Észak-Írország között

Külföld - 2017-12-01

A londoni alsóház illetékes szakbizottsága szerint nehéz elképzelni, hogyan kerülhető el a fizikai határellenőrzés visszaállítása az Ír Köztársaság és Észak-Írország között az Egyesült Királyság EU-tagságának megszűnése után.

Simon Coveney ír külügyminiszter a BBC rádiónak ugyanakkor pénteken azt mondta: Dublin a két hét múlva esedékes EU-csúcsig írásban szeretne megoldási javaslatokat látni London részéről a határ újbóli megjelenésének elkerülésére.

Brexit - Brit építőipar: a Brexit után is szükség lesz külföldi EU-munkaerőre

Külföld - 2017-11-29

A brit építőipar legnagyobb szakmai és érdekképviseleti szervezetei arra figyelmeztették szerdán a brit kormányt, hogy a máris súlyos munkaerőhiánnyal küszködő ágazatnak a brit EU-tagság megszűnése után is szüksége lesz az uniós országokból, köztük a közép- és kelet-európai tagországokból érkező szakképzett munkavállalókra.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza