Külföld

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 5149 találatból.

Tizenhat európai állam- és kormányfő adott ki közös nyilatkozatot a klímaváltozás elleni küzdelem erősítésére

Külföld - 2018-11-25

- Tizenöt európai állam- és kormányfő támogatta Alexander Van der Bellen osztrák államfő kezdeményezését, amelynek célja a klímaváltozás elleni küzdelem erősítése. A nemzetközi közösséghez intézett felhívás támogatói között van Áder János magyar államfő is.

Brexit - Theresa May: "egyszer és mindenkorra" véget ér az EU-polgárok szabad bevándorlása

Külföld - 2018-11-22

Az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerét körvonalazó politikai deklaráció sok egyéb célkitűzés mellett "egyszer és mindenkorra véget vet" az EU-állampolgárok megkötések nélküli betelepülésének, ugyanakkor garantálja a már az Egyesült Királyságban élő uniós polgárok jelenlegi jogosultságainak további érvényesülését - mondta csütörtökön a brit miniszterelnök.

Manchesteri robbantás - Parlamenti bizottság: az elhárítás elismerte, hogy nem mérte fel az elkövető veszélyességét

Külföld - 2018-11-22

A brit elhárítás (MI5) elismerte, hogy nem mérte fel időben a tavalyi manchesteri öngyilkos merénylet elkövetőjének veszélyességét - áll a londoni alsóház hírszerzési és biztonsági bizottságának csütörtökön ismertetett vizsgálati jelentésében.

Egy amerikai szövetségi bíró átmeneti időre felfüggesztette Donald Trump illegális migrációt fékező rendeletét

Külföld - 2018-11-20

- Egy amerikai szövetségi bíró átmeneti időre felfüggesztette Donald Trump elnök rendeletét, amellyel megtiltotta, hogy illegális határátlépők menedékkérelmet adhassanak be.

Macedón igazságügyi miniszter: Szkopje hamarosan elküldi Budapestnek a Gruevszki kiadatására vonatkozó kérelmet

Külföld - 2018-11-20

A macedón kormány kedden vagy szerdán elküldi Budapestnek a Nikola Gruevszki volt kormányfő kiadatására vonatkozó hivatalos kérelmet - közölte kedden újságírókkal Renata Deszkoszka macedón igazságügyi miniszter.

Mint mondta: a kérelem már készen áll, és hamarosan továbbítják a magyar hatóságoknak.

Német lap: elkészült az EU-n kívülről származó képzett munkavállalók németországi bevándorlását szabályozó törvény tervezete

Külföld - 2018-11-20

Elkészült az Európai Unión kívülről származó, szakképzett munkavállalók németországi bevándorlását szabályozó törvény tervezete - írta kedden a Süddeutsche Zeitung című német lap.

Németországban első alkalommal vezetnek be törvényt az úgynevezett harmadik országokból - az EU-n kívülről - származó munkavállalók bevándorlásáról. A főszabály szerint bárki bevándorolhat, ha van munkaszerződése és elismert képzettsége.

Brexit - Brüsszelbe utazik a brit miniszterelnök

Külföld - 2018-11-20

- Brüsszelbe utazik szerdán a brit miniszterelnök. A Downing Street szűkszavú keddi tájékoztatása szerint Theresa May szerda este Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével tárgyal a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) utáni kapcsolatok keretrendszeréről.

EP-választás - Manfred Weber: a "nacionalizmus szelleme" a fő ellenfél az EP-választás kampányában

Külföld - 2018-11-19

A "nacionalizmus Európában ismét kísértő szelleme" a fő ellenfél a májusi európai parlamenti (EP-) választás kampányában - jelentette ki Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelöltje hétfőn Berlinben.

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa csúcsjelölti törekvéseit ismertető tájékoztatóján kiemelte, hogy a második világháború óta most fenyegeti a legnagyobb veszély Európát, külső és belső erők egyaránt az Európai Unió szétzilálására törekednek.

Németországban az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű ellenzéki párt politikája mutatja meg, mit is jelent a nacionalizmus - tette hozzá, kiemelve, hogy az AfD "Németország Brexit-pártja", vagyis az a politikai erő, amely szembeszáll az európai integrációval. Az AfD folyton "a nemzetek Európájáról beszél", de szavai mögött a "pőre egoizmus és nacionalizmus" húzódik meg, ezért "az Európa-párti erők központi feladata az elhatárolódás ezektől a jobboldali erőktől szerte Európában" - mondta Manfred Weber.

Hangsúlyozta, hogy az EPP "erős nemzetállamokat" akar, de az a meggyőződése, hogy a nemzetállamok "a globalizált világban csak egy erős, egyesült Európában lehetnek erősek".

Le Monde: a leszakadó Franciaország lázadt fel

Külföld - 2018-11-19

Nem Emmanuel Macron felelős azért, hogy Franciaország kettészakadt a globalizáció nyerteseire és veszteseire, de rosszul mérte fel ez utóbbiak mindennapi nehézségeit, amikor olajat öntött a tűzre az üzemanyag környezetvédelmi adójának megemelésével - írta hétfőn a Le Monde című napilap a hétvégén kezdődött lakossági tiltakozó mozgalomról.

Hasogdzsi-ügy - Németország belépési tilalmat rendel el tizennyolc szaúdi állampolgárral szemben

Külföld - 2018-11-19

Németország belépési tilalmat rendel el tizennyolc szaúdi állampolgárral szemben Dzsamál Hasogdzsi ellenzéki újságíró meggyilkolása miatt - jelentette be Heiko Maas német külügyminiszter hétfőn Brüsszelben.

Álhír, hogy megtaláltak egy hat éve ellopott Picasso-festményt

Külföld - 2018-11-19

Álhír lehet, hogy felbukkant egy hat éve ellopott Picasso-festmény: a kép megtalálását bejelentő holland írónő elmondása szerint "tréfa áldozata lett" - közölte a holland NOS televízió. Az írónő vasárnap este azonban azt mondta a tévében, hogy két belga filmrendező "performanszának" dőlt be gyanútlanul - idézte a The Guardian online kiadása.

Macron a Bundestagban: Franciaországnak és Németországnak új fejezetet kell nyitnia Európa történetében

Külföld - 2018-11-18

Franciaországnak és Németországnak új fejezetet kell nyitnia Európa történetében, mert az Európai Unió a mai állapotában nem tud megbirkózni az előtte álló kihívásokkal - hangsúlyozta Emmanuel Macron francia államfő vasárnap Berlinben a német szövetségi parlamentben (Bundestag) elmondott beszédében.

Ferenc pápa: halljuk meg a szegények kiáltását

Külföld - 2018-11-18

A világ szegényeinek kiáltása napról napra hangosabb, mégis egyre kevésbé hallatszik a kevés gazdag lármájában - mondta Ferenc pápa a szegények világnapján a római Szent Péter-bazilikában bemutatott misén vasárnap.

Ferenc pápa szavait mintegy hatezer szegény, hajléktalan, beteg hallgatta, akik az egész világból, de főleg Európából és Olaszországból érkeztek a Vatikánba az egyházfő vezette világnapra.

A mise után háromezren vettek részt a vatikáni VI. Pál audienciateremben rendezett közös ebéden, amelyet az egyik római luxus szálloda és szociális alapítványok ajánlottak fel. Százan egy asztalnál ültek Ferenc pápával. A római és más olasz plébániákon is ebéddel várták a környék szegényeit.

Andrej Babis kormányfő távozását követelték Prágában

Külföld - 2018-11-18

- Andrej Babis cseh kormányfő lemondását követelte több tízezer ember szombaton Prágában.

A civil szervezetek által megszervezett tüntetés résztvevői gyakorlatilag megtöltötték a történelmi Óvárosi teret. A kormányfő ismételten közölte: nem kíván távozni hivatalából. A bársonyos forradalom évfordulója alkalmával megtartott tüntetéseket szerinte előre betervezték, s céljuk, hogy eltávolítsák őt a közéletből.

Bírósági döntés: a CNN tudósítójának vissza kell kapnia Fehér Ház-i belépőjét

Külföld - 2018-11-16

Pénteken egy szövetségi bíróság pénteken úgy döntött, hogy a CNN tudósítójának azonnali hatállyal visszak kell kapnia Fehér Ház-i belépőjét.

Érvelésében Timothy Kelly bíró leszögezte: Jim Acosta sajtóbelépőjének visszavonásával a Fehér Ház megsértette az amerikai alkotmánynak a sajtószabadság biztosítására vonatkozó kiegészítését.

Egy jótékony hajléktalan kitalált történetével csaltak ki 400 ezer dollárt internetes adományozóktól

Külföld - 2018-11-16

Egy nemes lelkű hajléktalanról szóló szívmelengető, ám kitalált történettel csalt ki több mint 400 ezer dollárt (113 millió forint) internetes adományozóktól egy amerikai pár és egy hajléktalan férfi, akik ellen csalással elkövetett lopás miatt emelt vádat csütörtökön a New Jersey-i ügyészség.

"Az EU új Orbán-problémája"

Külföld - 2018-11-16

Tovább ronthatja az egyébként is feszült viszonyt Orbán Viktor miniszterelnök és az Európai Unió között, ha a magyar hatóságok politikai menedékjogot adnak Nikola Gruevszki korábbi macedón kormányfőnek - írta pénteken a Financial Times brit napilap európai kiadása.

"Az EU új Orbán-problémája" című cikk szerint sokan választ várnak a magyar kormánytól arra a kérdésre, hogy pontosan miként léphetett be "az Európa legszigorúbb menekültpolitikáját folytató" országba a hivatali visszaélés miatt hazájában kétéves börtönbüntetésre ítélt Gruevszki.

Brexit - Bizalmatlansági szavazást kezdeményezett Theresa May ellen a brit Konzervatív Párt keményvonalas csoportjának vezetője

Külföld - 2018-11-15

Bizalmatlansági szavazást kezdeményezett csütörtökön Theresa May miniszterelnök ellen a kormányzó brit Konzervatív Párt keményvonalas Brexit-párti frakciócsoportjának vezetője.

Amerikai külügyminisztérium: Gruevszkit a hazájában kell felelősségre vonni

Külföld - 2018-11-15

- Nikola Gruevszki korábbi macedón kormányfőt saját hazájában kell felelősségre vonni, ahol egy ügyben "alapos és átlátható" jogi eljárás során már kétéves börtönbüntetésre ítélték hivatali visszaélés miatt - közölte csütörtökön az amerikai külügyminisztérium a Politico megkeresésére.

Brexit - Theresa May: "vagy ez a megállapodástervezet lesz, vagy nem lesz megállapodás, esetleg Brexit sem"

Külföld - 2018-11-15

A brit miniszterelnök szerint csak a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló jelenlegi megállapodástervezettel képzelhető el az Egyesült Királyság zökkenőmentes kilépése az Európai Unióból.