Külföld

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 5890 találatból.

Szlovéniában egyelőre marad a zárlat

Külföld - 2020-12-10

- A szlovén kormány egyelőre nem enyhít a koronavírus-járvány megfékezésére hozott szigorú intézkedéseken, így marad a másfél hónapja tartó zárlat - írta a helyi sajtó csütörtökön.

Engedélyezte a kanadai gyógyszerfelügyelet a Pfizer/BioNTech-vakcina forgalmazását

Külföld - 2020-12-09

- Engedélyezte a Pfizer és a BioNTech vállalatok közösen kifejlesztett koronavírus-vakcinájának forgalmazását szerdán a kanadai gyógyszerfelügyeleti hatóság.

Az amerikai Pfizer és a német BioNtech november elején bejelentette, hogy oltóanyaguk hatékonysága az addigi klinikai próbák és vizsgálatok eredményei alapján 90 százalék körüli. Nem sokkal később közölték, hogy a végleges hatékonysági mutató ennél is jobb, eléri a 95 százalékot

Az olasz miniszterelnök saját kormányát is igyekszik meggyőzni a parlamentben az EU-források ügyében

Külföld - 2020-12-09

- A koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállításra szánt 209 milliárd eurós európai forráscsomag miatti viták a végsőkig mélyítették a feszültséget Olaszországban, Giuseppe Conte kormányában, amely rövidnek ígérkező "tűzszünettel" készül a szerdai kettős parlamenti szavazásra az EU-s támogatások felhasználásáról, valamint az új migrációs törvényről.

Továbbra sem találják az INA adriai-tengeri fúrótornyát, amely a viharban tűnt el még szombaton

Külföld - 2020-12-08

A kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt továbbra sem lehet megközelíteni az INA horvát olajipari vállalat eltűnt adriai-tengeri fúrótornyának helyszínét, amellyel még múlt szombaton szakadt meg minden kapcsolat - közölte a vállalat kedden.

Romániai választások - Bejelentette lemondását Ludovic Orban román miniszterelnök

Külföld - 2020-12-07

Bejelentette lemondását hétfőn Ludovic Orban román miniszterelnök, miután az általa vezetett jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) elvesztette a választásokat az ellenzéki Szociáldemokrata Párttal (PSD) szemben. Nem sokkal a bejelentés után Klaus Iohannis elnök felmentette Ludovic Orbant a kormányfői tisztségből, és Nicolae Ciuca védelmi minisztert nevezte ki ügyvivő miniszterelnökké.

Orban azt mondta: nem ragaszkodik semmilyen tisztséghez, lemondásával utat akar nyitni egy jobbközép kormánykoalíció megalakítása előtt. Kifejtette: az a célja, hogy egy PSD nélküli kormánytöbbség alakuljon, amely egyértelműen támogatja Románia euroatlanti elkötelezettségét és képes felhasználni minden, Románia rendelkezésére álló eszközt a polgárok életminőségének javítása érdekében.

Kifejezte meggyőződését, hogy a koalíciós kormány vezetőjét is a PNL adja majd.

Lankadó érdeklődés mellett folyik a tömeges tesztelés Ausztriában

Külföld - 2020-12-06

- Harmadik napja zajlanak Ausztriában a koronavírus-járvány megfékezését célzó önkéntes tömeges tesztelések, de a kezdeti érdeklődés vasárnapra szemlátomást alábbhagyott, már szombaton is jóval kevesebben járultak a tesztállomásokhoz, mint az első napon.

Ismét Netanjahu ellen tüntettek Izraelben

Külföld - 2020-12-06

- Izraelben ismét Benjámin Netanjahu miniszterelnök ellen tüntettek szombat este, több tucat tiltakozót letartóztattak - jelentette a katonai rádió.

Mintegy harminc tiltakozót őrizetbe vettek a Balfour utcai kormányfői rezidencia melletti szombat esti tüntetésen.

Incidensekkel kezdődött a nemzetbiztonsági törvény elleni újabb párizsi tüntetés

Külföld - 2020-12-06

- Ismét incidensek törtek ki Párizsban a nemzetbiztonsági törvény vitatott passzusa és általában a szociális és szabadságjogok csorbítása elleni újabb tüntetésen. Országszerte mintegy száz városban tiltakoztak szombaton, egy nappal azután, hogy Emmanuel Macron államfő visszautasította, hogy az erőszak rendszerszintű a francia rendőrségen belül.

A holland legfelsőbb bíróság elutasította a Jukosz-ügyben folyó eljárás felfüggesztését célzó orosz keresetet

Külföld - 2020-12-04

A holland legfelsőbb bíróság pénteken elutasította Moszkva azon keresetét, hogy a Jukosz (Yukos) olajvállalat kisajátítása miatt folyamatban lévő eljárás időtartamára függessze fel a vállalat részvényesei követeléseinek kifizetésére vonatkozó korábbi ítélet végrehajtását.

Koronavírus - Ukrajnában több mint 15 ezer új beteget regisztráltak egy nap alatt

Külföld - 2020-12-04

Tovább gyorsult a koronavírus-fertőzés terjedése Ukrajnában, péntekre megint több mint 15 ezer új beteget jegyeztek fel egy nap alatt, a járvány kezdete óta elhunytak száma pedig mostanra meghaladta a 13 ezret.

Nagyszabású ünnepséggel készülnek a Royal Albert Hall 150. évfordulójára

Külföld - 2020-12-03

Jövőre ünneplik a londoni Royal Albert Hall 150. évfordulóját. A március 29-i születésnapi koncerten számos híresség, köztük Eric Clapton, Patti Smith és Matthew Bourne is fellép.

Koronavírus - Jelentősen normalizálódott az élet Csehországban

Külföld - 2020-12-03

Jelentős mértékben visszatért az élet a normális kerékvágásba Csehországban, miután csütörtökön életbe lépett a kormány korábbi döntése a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások enyhítésére.

Koronavírus - Olaszországban december 21. és január 6. között leállítják a tartományok közötti mozgást

Külföld - 2020-12-03

- Az olasz kormány csütörtökre virradóra meghozott döntése értelmében az országon belüli mozgás még szigorúbb korlátozásával igyekeznek megakadályozni a nagyobb számú családi találkozásokat és tömörüléseket az ünnepek időszakában a koronavírus-járvány miatt. Az erről szóló rendelet pénteken lép életbe.

Ismét rekordot döntött a járvány halálos áldozatainak napi száma Németországban -

Külföld - 2020-12-02

- Újabb csúcsra emelkedett és megközelítette az ötszázat a koronavírus-járvány halálos áldozatainak napi száma Németországban a Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) szerdai adatai szerint.

A belga ügyészség szerint Szájer hátizsákjában drogot találtak

Külföld - 2020-12-01

Korábbi sajtóhírek arról szóltak, hogy péntek este a brüsszeli rendőrség egy 25 fős szexpartin ütött rajta egy belvárosi klubban (a belga HLN videója alapján egy melegbár épületében), a Rue des Pierres-nél. Belga sajtóhírek szerint a társaság főleg férfiakból állt, a kijárási korlátozások megszegése miatt bírságolták meg őket. Az ügyészségi közlemény nem egy bárt, hanem egy lakást említett helyszínként, az utcanév viszont azonos. A Brussels Times szerint a buli résztvevőit fejenként 250 euróra büntette a rendőrség.

A szomszédok hívták ki a rendőrséget arra a bulira, melyen részt vett Szájer József EP-képviselő is péntek este. Az ügyészség közleménye szerint péntek este fél 10-kor riasztották a rendőrséget a lakók, miután azt tapasztalták, az egyik épületben megsértették a koronavírus miatti korlátozásokat.

A 100 méterre lévő rendőrőrsről érkező rendőrök rajtaütöttek a bulin, és körülbelül húsz embert fogtak el. Két résztvevő, D. O. (1977) és P. B. (1987) diplomáciai mentelmi jogára hivatkozott. Egy járókelő jelentette a rendőrségnek, hogy látott egy férfit menekülni az esővízelvezető csatornán, akire rá is mutatott – ő volt Szájer József. Az ügyészségi közlemény szerint a képviselőnek véresek voltak a kezei, a hátizsákjában pedig kábítószert találtak. Személyi okmányokat nem tudott bemutatni, ezért hazakísérték, ahol igazolta magát.

Négy rendőr ellen emeltek vádat Párizsban a fekete bőrű férfi bántalmazása miatt, ketten letartóztatásba kerültek

Külföld - 2020-11-30

Négy rendőr ellen indított eljárást a párizsi ügyészség egy fekete bőrű zenei producernek a bántalmazása miatt, ketten előzetes letartóztatásba, ketten pedig rendőri felügyelet alá kerültek - közölte hétfőn a vádhatóság.

Ferenc pápa mérsékletes ünneplést szorgalmazott advent első vasárnapján

Külföld - 2020-11-29

A mérsékletesség, a segítségnyújtás és az imádság időszakának nevezte a koronavírus-járványban érkező karácsony előtti heteket Ferenc pápa a Szent Péter téren mondott beszédében advent első vasárnapján.

Romániai választás - Gulyás: mindenkit kérek, vegyen részt a választáson!

Külföld - 2020-11-29

Az egy hét múlva tartandó romániai parlamenti választásokon való részvételre buzdított vasárnap reggeli kolozsvári sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Enyhítik a koronavírus terjedése elleni intézkedéseket Csehországban

Külföld - 2020-11-29

Csehországban csütörtökön feloldják a koronavírusterjedése elleni óvintézkedések egy részét - jelentette be Jan Blatny egészségügyi miniszter a cseh kormány vasárnapi rendkívüli ülése utáni sajtótájékoztatón.

Átlépte az egymilliót a regisztrált fertőzöttek száma Németországban

Külföld - 2020-11-27

- Átlépte az egymilliós határt a regisztrált fertőzöttek száma, a halálos áldozatok napi száma pedig új csúcsra emelkedett Németországban a koronavírus-járvány alakulásáról pénteken megjelent hivatalos adatok szerint.