Külföld

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 4937 találatból.

Olasz kormányalakítás - Olasz államfő: eredmény nélkül zárultak a kormányalakítási konzultációk

Külföld - 2018-04-13

Nem történt előrelépés a pártokkal tartott kormányalakítási egyeztetéseken - jelentette be Sergio Mattarella olasz államfő pénteken, hangsúlyozva, hogy néhány napos gondolkodási idő után hozza meg döntését a további teendőkről.

Olasz kormányalakítás - Luigi Di Maio: Berlusconi álljon félre és tegye lehetővé az Öt Csillag-Liga kormányt

Külföld - 2018-04-12

Silvio Berlusconi álljon félre és tegye lehetővé, hogy olyan kormány alakuljon, amely meg tudja változtatni Olaszországot - jelentette ki az Öt Csillag Mozgalom (M5S) miniszterelnök-jelöltje a kormányalakítási egyeztetések után a sajtónak csütörtökön.

Izraelben két percre megállt az élet a holokauszt borzalmaira emlékezve

Külföld - 2018-04-12

A jom hasoán, vagyis holokauszt-napon idén is megszólaltak két percig a szirénák, és megállt az élet csütörökön Izraelben, megemlékezve a második világháborúban megölt hatmillió zsidóról.

A helyi média szerda este óta a holokausztra emlékező műsorokat és megemlékezéseket közvetít, és az ország vezetői hivatalos állami rendezvényeken vesznek részt, fejet hajtva a náci népirtás áldozatai előtt.

Nemzetközi sajtó: Le Monde, Le Figaro, Corriere della Sera, La Repubblica....

Külföld - 2018-04-10

A francia Le Monde szerkesztőségi írása szerint egy évvel az európai parlamenti választások előtt a Fidesz elsöprő győzelme két fontos eseményt jelent: az európai populista pártoknak erős biztatást, Brüsszelnek pedig komoly figyelmeztetést.

A magyar választás kampánytémái, a bevándorlás, a sokszínűség és az iszlám miatti félelmek kiaknázása teljesen újak voltak Magyarországon. Ezek és a Soros-féle civil szervezetek ellen indított offenzíva az identitási jobboldal európai vezetőjévé tették Orbánt. Az Európai Uniónak mostantól egyértelmű: az alapértékeit nyíltan megkérdőjelezi a magyar vezetés. Brüsszel eddig azért nem támadta Magyarországot a lap szerint, mert kis ország és mert a Fidesz az európai jobbközép pártokat tömörítő Európai Néppárt (EPP) tagja.

A nemzetközi sajtó a választási eredményekről

Külföld - 2018-04-10

A külföldi sajtó kedden is nagy terjedelemben foglalkozott a vasárnapi országgyűlési választással, elsősorban a kormánypártok elsöprő győzelmének következményeit boncolgatva.

A konzervatív német Frankfurter Allgemeine Zeitung címoldalán Orbán erős mandátuma címmel közölt kommentárt, amelyben a szerző, Stephan Löwenstein kiemelte: Magyarországnak és a többi EU-tagállamnak is az az érdeke, hogy ne mélyüljék tovább az árok a felek között.

Szkripal-ügy - Julija Szkripalt kiengedték a kórházból

Külföld - 2018-04-10

Kiengedték a kórházból Julija Szkripalt, aki édesapjával, Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettős ügynökkel együtt idegméreg-hatóanyagtól szenvedett súlyos mérgezést március elején a délnyugat-angliai Salisbury városában.

Münsteri gázolás - Seehofer: nincs terrorizmusra utaló jel a münsteri gázolás ügyében

Külföld - 2018-04-08

Nincs terrorizmusra utaló jel a Münsterben történt tömeges gázolás ügyében - jelentette ki Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter vasárnap az előző nap történt bűncselekmény helyszínén.

Herbert Reul észak-rajna-vesztfáliai tartományi belügyminiszter hozzátette, hogy a gázoló nagy valószínűség szerint "egyedüli tettes volt, és német, nem pedig menekült".

Seehofer hangsúlyozta: , hogy "nagyon erős" jelek utalnak arra, hogy az eset nincs kapcsolatban a "terrorista színtérrel", és a gázoló egyedül hajtotta végre "a gyáva és brutális bűncselekményt". Azonban továbbra is minden lehetséges irányban nyomoznak.

A szövetségi miniszter kiemelte, hogy a német sajtó "nagyon felelősségteljesen" végezte a munkáját.

Herbert Reul szerint köszönet illeti a sajtó képviselőit, amiért a hatóságok kérését megfogadva "csak a tényekről számoltak be, és nem spekuláltak".

New Yorkban kigyulladt a Trump-torony

Külföld - 2018-04-08

- Kigyulladt az a New York-i toronyház szombaton, amelyben Donald Trump amerikai elnök otthona és vállalatbirodalmának irodái is vannak.

New York város tűzoltósága Twitter-üzenetben jelentette be a tűzesetet. Egy ember súlyosan megsebesült, az anyagi károk felmérése egyelőre tart, a tűz okát vizsgálják.


Teherhajó zúzott össze egy Boszporusz partján álló történelmi műemléket Isztanbulban

Külföld - 2018-04-07

Lezárták szombaton a Boszporusz-szorost, mert egy kormányozhatatlanná vált teherhajó belecsapódott Isztambul egyik híres történelmi műemlékébe, súlyos károkat okozva az épületben - adta hírül a Daily Sabbah Istanbul című török napilap.

Az Ukrajnából Egyiptomba tartó 225 méter hosszú, máltai zászló alatt közlekedő Vitaspirit nevű hajó kormánylapátja romlott el és a hajó a szoros partján álló Hekimbasi Salih Efendi udvarház épületét összezúzta.

Cseh kormányalakítás - Megrekedtek a tárgyalások az új kormánykoalícióról

Külföld - 2018-04-06

A Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD) nagy valószínűséggel beszünteti tárgyalásait az új kormánykoalíció létrehozásáról az ANO mozgalommal, és ellenzékben marad - közölte Jan Hamácek pártelnök csütörtökön késő este, azt követően, hogy a CSSD és az ANO vezetői nem tudtak megegyezésre jutni az új kormány személyi összetételéről.

Amerikai és német lap a választásokról, francia lap Orbán Viktor euroszkepticizmusáról

Külföld - 2018-04-04

A The Wall Street Journal című amerikai és a Frankfurter Allgemeine Zeitung című német napilap a közelgő parlamenti választásokkal, míg a Libération című francia napilap Orbán Viktor politikájának euroszkepticizmusával összefüggésben foglalkozott Magyarországgal.

Külföldi sajtó Magyarországról - A The Wall Street Journal és a Süddeutsche Zeitung a választásokról

Külföld - 2018-04-03

Az április 8-i magyarországi választáson ki fog derülni, hogy a migrációs áradat visszaesése mellett még mindig elegendő politikai potenciál rejlik-e Orbán Viktor miniszterelnök bevándorlásellenes kampányüzenetében - írta kedden a The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai napilap.

Szkripal-ügy - Lavrov: a Nyugatnak kell leállnia a diplomaták kiutasításával

Külföld - 2018-04-02

Nem Oroszországtól függ, hogy milyen messzire mehet el a diplomaták kölcsönös kiutasítása, ebben a kérdésben a Nyugatnak kell elsőként leállnia - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hétfőn Moszkvában.

Lavrov rámutatott, hogy Moszkva továbbra is a kölcsönösség elve alapján fog eljárni. Szavai szerint a nyugati országok az orosz diplomaták "kitalált ürüggyel" történő kiutasítása révén szűkítik az Oroszországgal való párbeszéd lehetőségét.

Brüsszeli hírportál és német lapok a közelgő választásokról

Külföld - 2018-04-02

A Politico című brüsszeli hírportál és a Süddeutsche Zeitung című német liberális lap a parlamenti választásokkal, a Bild című német lap pedig a kormány nemzetközi migrációról szóló tájékoztatási kampányával kapcsolatban foglalkozott az elmúlt napban Magyarországgal.

Szkripal-ügy - Kreml: Moszkva kész lenne elfogadni Bécs közvetítését

Külföld - 2018-03-29

Oroszország kész lenne elfogadni Ausztria közvetítését a Nagy-Britanniával kialakult viszályában - jelezte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak nyilatkozva csütörtökön Moszkvában.

Peszkov Karin Kneissl osztrák külügyminiszter közvetítési ajánlatára reagált. Az EU-tag, semleges Ausztria a Szkripal-üggyel kapcsolatban eddig egyetlen diplomatát sem utasított ki.

Brexit - Theresa May: "erős és egységes" marad az ország a Brexit után

Külföld - 2018-03-29

Theresa May konzervatív párti brit miniszterelnök szerint az Egyesült Királyság erős és egységes ország marad a brit EU-tagság éppen egy év múlva esedékes megszűnése után is. May egyik munkáspárti elődje, Tony Blair volt kormányfő szerint viszont "még mindig nincs késő" a kilépési folyamat visszafordításához.

Szkripal-ügy - Kreml: Moszkva időben válaszol majd diplomatái kiutasítására

Külföld - 2018-03-28

Oroszország időben és a saját érdekeinek megfelelően válaszol majd diplomatáinak nyugati és nyugati orientációjú országokból történt kiutasítására - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerdán Moszkvában újságíróknak nyilatkozva.

Egyre több gyerek születik Németországban

Külföld - 2018-03-28

Egyre több gyerek születik Németországban, a születések száma 2016-ban sorban az ötödik éve emelkedett a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) szerdán közölt adatai szerint.

Németországban 2016-ban 792 131 gyerek született, ami 54 556 fős, 7 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. A születések száma megszakítás nélkül az ötödik éve emelkedett és elérte az 1996-os szintet - áll a Destatis közleményében, amely szerint valamennyi tartományban növekedést regisztráltak.

Cambridge Analytica - Zuckerberg valamelyik helyettesét küldi a brit parlament meghallgatására

Külföld - 2018-03-27

Mark Zuckerberg, a Facebook alapító vezérigazgatója nem kíván megjelenni a londoni alsóház illetékes bizottságának meghallgatásán, amelyen arról kérdezték volna, hogy a Cambridge Analytica nevű brit-amerikai politikai elemző és tanácsadó cég miként használhatott fel több tízmillió Facebook-profilt a 2016-os amerikai elnökválasztási kampányban. Zuckerberg kedden közölte, hogy technológiai vagy termékfejlesztési ügyekért felelős helyettesét küldené Londonba.

Szkripal-ügy - Az Egyesült Államok kiutasít 60 orosz diplomatát

Külföld - 2018-03-26

Az Egyesült Államok kiutasít 60 orosz diplomatát és bezáratja az északnyugati Seattle városában lévő orosz konzulátust. A döntést Donald Trump elnök hozta meg, válaszul Szergej Szkripal volt orosz kettős ügynök és lánya Dél-Angliában ideggázzal történt megmérgezésére.