Külföld

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 5969 találatból.

Csaknem két hónapja először nem találtak új esetet Kínában

Külföld - 2021-02-08

- Csaknem két hónapja először nem találtak új koronavírus-fertőzéses esetet Kína szárazföldi részén vasárnap - jelentette hétfőn a kínai nemzeti egészségügyi bizottság.

Szerbiában már több mint száz orvos halt bele a koronavírus-fertőzés szövődményeibe

Külföld - 2021-02-08

- Szerbiában eddig 104 orvos halt bele a koronavírus-fertőzés szövődményeibe - jelentette a Nova S televízió hétfőn hivatalos adatokra hivatkozva.A nyugat-balkáni országban már több mint félmillió embert oltottak be, elsőként az egészségügyi dolgozókat, akik a leginkább ki vannak téve a fertőzés veszélyének

A középolasz Umbriában több várost lezárnak a vírusmutációk terjedése miatt

Külföld - 2021-02-07

Az új koronavírus brazíliai és angol mutációjának gyors terjedése miatt hétfőtől két hétre karantén alá helyezik Perugia és Terni város térségét, miközben Bolzano ismét vörös, vagyis kiemelten veszélyes zónába kerül át - közölték az egészségügyi hatóságok vasárnap.

.

Osztrák kancellár: az EU-s gyógyszerfelügyelet is felelős a vakcinahiányért

Külföld - 2021-02-07

- Az osztrák kancellár szerint a gyártási nehézségek mellett az Európai Unió gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő Európai Gyógyszerügynökség (EMA) is felelős azért, hogy nem megfelelő az ellátás az EU-ban az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) elleni védőoltásokból.

Hollandiában közlekedési fennakadásokat okoz a rendkívüli havazás

Külföld - 2021-02-07

- Hollandiában közlekedési fennakadásokat okozott a Darcy nevű hóvihar, az országban életbe léptették a legmagasabb szintű, vörös riasztási fokozatot - írta vasárnap a helyi sajtó.

Izrael óvatos nyitásba kezdett a magas járványügyi adatok ellenére

Külföld - 2021-02-07

- Izrael óvatos nyitásba kezdett a közel egyhónapos szigorú zárlat után, dacára a magas járványügyi adatoknak - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja vasárnap.

Vasárnap reggel hét órakor befejeződött a január 8-án bevezetett harmadik, "hermetikus" országos zárlat, amely szemben az első és második karanténnal csekélyebb eredményt hozott, szakértők szerint a koronavírus fertőzőbb brit változata és a lakosság fegyelmezetlenebb viselkedése miatt.

Időjárás - Fennakadásokat okozott a havazás és a jégeső Németországban

Külföld - 2021-02-07

Közlekedési fennakadásokat okozott a havazás és a jégeső vasárnap Németország több tartományában. A hatóságok napok óta figyelmeztettek a várható nehézségekre, így kevesen keltek útra, és elmaradt a közlekedési káosz, amelytől tartottak.

A helyenként havazással és rendkívüli erejű hófúvásokkal, máshol heves jégeső formájában érkezett kiadós csapadék annak tulajdonítható, hogy betört Németország fölé egy sarkvidéki eredetű viharfront, amely az ország középső részén találkozott egy délről érkezett fronttal.

Merkel: "nagyon távol áll a jogállamiságtól" a Navalnij-ügy oroszországi kezelése

Külföld - 2021-02-05

- Minden jogi alapot nélkülöző lépés volt kiutasítani európai diplomatákat Oroszországból, és a döntés ismét megmutatta, hogy "nagyon távol áll a jogállamiságtól" mindaz, ami Alekszej Navalnij ellenzéki politikus ügyében zajlik Oroszországban - mondta Angela Merkel német kancellár pénteken Berlinben, röviddel az után, hogy az orosz külügyminisztérium nemkívánatos személynek minősített német, svéd és lengyel külképviseleti alkalmazottakat.

Meghaladta a 450 ezret a vírus okozta halálesetek száma az Egyesült Államokban

Külföld - 2021-02-05

Meghaladta a 450 ezret a koronavírus okozta halálesetek száma az Egyesült Államokban - jelentette be csütörtökön az amerikai betegségmegelőzési és járványügyi központ (CDC).

- Brit gyógyszerfelügyelet: rendkívül biztonságosak a Pfizer és az AstraZeneca oltóanyagai

Külföld - 2021-02-05

A brit gyógyszerfelügyeleti hatóság (MHRA) pénteken közzétett hatástanulmánya szerint rendkívül biztonságos a koronavírus elleni nagy-britanniai oltási kampányban használt két vakcina, a Pfizer és a BioNTech, illetve az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca gyógyszergyár közös fejlesztésű oltóanyaga.

A jövő héttől kinyithatnak a kisebb üzletek Szlovéniában

Külföld - 2021-02-05

- A jövő héttől kinyithatnak a 400 négyzetméternél kisebb alapterületű üzletek és szolgáltatók Szlovéniában - jelentette be Zdravko Pocivalsek gazdasági miniszter pénteken.

Egy párizsi bíróság a francia állam mulasztását állapította meg a klímavédelmi intézkedések meghozatalában

Külföld - 2021-02-03

Felelősnek mondta ki szerdán a francia államot az éghajlatváltozás elleni küzdelem elmulasztásában egy francia bíróság, amelyhez négy francia civil szervezet nyújtott be keresetet egy több mint 2,3 millió ember által aláírt petíció kíséretében.

Ukrajnában már több mint 23 ezren haltak bele a betegségbe

Külföld - 2021-02-03

- Ukrajnában szerdára megint gyorsult kissé a koronavírus-fertőzés terjedése, egy nap alatt több mint háromezer új beteget jegyeztek fel, ismét sokan kerültek kórházba, a járvány eddigi halálos áldozatainak száma pedig mostanra meghaladta a 23 ezret.

Jelentősen csökken az új fertőzések és halálozások száma az Egyesült Királyságban

Külföld - 2021-01-30

- A szombaton ismertetett legújabb adatok szerint továbbra is jelentően és folyamatosan csökken az újonnan kiszűrt koronavírus-fertőzések száma az Egyesült Királyságban, és igen magas szintről ugyan, de most már egyértelműen lefelé tart a járvány miatt naponta bekövetkező halálesetek száma is.

Koronavírus - Ukrajna megtiltotta a Covid-19 elleni orosz vakcinák bejegyzését

Külföld - 2021-01-30

A kijevi parlament pénteken második olvasatban is elfogadta a gyógyszerek és védőoltások, köztük a koronavírus elleni vakcinák gyorsított bejegyzését lehetővé tevő törvénymódosítást, megtiltva egyben az Oroszországban kifejlesztett oltóanyagok bejegyzését.

zraelben 92 százalékban bizonyult hatékonynak a Pfizer és a BioNTech közös oltóanyaga

Külföld - 2021-01-28

Izraelben 92 százalékban bizonyult hatékonynak a Pfizer és a BioNTech gyógyszeripari cégek koronavírus ellen közösen kifejlesztett oltóanyaga a klinikai tesztek utáni első, ellenőrzött eredmények alapján - jelentette a The Times of Israel című, angol nyelvű hírportál csütörtökön.

Holokauszt-emléknap - Osztrák házelnök: "hatmillió okunk van az emlékezésre"

Külföld - 2021-01-27

- "Hatmillió okunk van az emlékezésre" - jelentette ki az osztrák törvényhozás alsóházának elnöke szerdán, az auschwitzi náci haláltábor felszabadításának 76. évfordulóján, a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapján.

Holokauszt-emléknap - Morawiecki: az áldozatok emlékezete a lengyel identitás részét képezi

Külföld - 2021-01-27

A lengyel identitás fontos részét képezi az auschwitzi áldozatok emlékezete, a német nácik a lágerben a világtörténelem legiszonyatosabb gépezetét hozták létre - írta szerdán, az auschwitzi haláltábor felszabadításának 76. évfordulóján Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő.

Amikor (a korábban három része feldarabolt) Lengyelország 1918-ban 123 év után visszanyerte függetlenségét, "senki sem sejtette, hogy területén a német nácik a világtörténelem legszörnyűbb halálgépezetét", az auschwitz-birkenaui koncentrációs tábort hozzák majd létre - áll Morawieckinek a Twitteren közzétett bejegyzésében.

"Az áldozatok emlékezete identitásunk fontos részét képezi" - tette hozzá a kormányfő.

Iráni atomprogram - Zaríf: Teherán visszatér az atomalku betartásához, ha Washington visszavonja szankcióit

Külföld - 2021-01-26

) - Irán visszatér a nukleáris programjáról megkötött nemzetközi megállapodás tiszteletben tartásához, ha az Egyesült Államok megszünteti a szankciós nyomást, amely akadályozza a nemzetközi együttműködést - jelentette ki Mohamed Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszter kedden Moszkvában.

Zaklatási ügyek - Harvey Weinstein áldozatai 17 millió dolláros kártérítést kaphatnak

Külföld - 2021-01-26

- Egy amerikai csődbíróság bírája elfogadta, hogy a Harvey Weinstein bukott filmmogult szexuális zaklatással vádoló nők együttesen 17 millió dolláros (5 milliárd forintos) kártérítést kapjanak.

A 68 éves Weinsteint tavaly ítélték büntetőperében 23 évi börtönre nők elleni erőszakért és szexuális zaklatásért - idézte fel a BBC News kedden.