Külföld

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 4647 találatból.

A négy legnagyobb olasz párt megegyezett az új olasz választási rendszerről

Külföld - 2017-06-05

Megszületett a megállapodás az új olasz választási rendszerről a jelenlegi kormánykoalíciót vezető balközép Demokrata Párt (PD), valamint az ellenzéki Öt Csillag Mozgalom (M5S), a Hajrá Olaszország (FI) és az Északi Liga között. A törvénytervezet kedden kerül a parlament elé - jelentette az olasz sajtó hétfőn.

Az olasz parlament alkotmányügyi bizottsága egész hétvégén késő estig dolgozott a négy párt által benyújtott választási tervezeten, és az ezt kísérő több száz módosító javaslaton.

Londoni merénylet - Új biztonsági protokoll lép életbe Olaszországban a londoni merénylet miatt

Külföld - 2017-06-05

Új biztonsági rendszert dolgoznak ki a hatóságok a nyári hónapokban Olaszországba érkező több millió turista, valamint a nyári fesztiválokon, koncerteken és strandokon tartózkodó olaszok védelmére - jelentették be az olasz nemzetbiztonsági tanácsnak a londoni merényletet követő ülésén vasárnap este.

Ferenc pápa: az egyházban egységre és sokszínűségre egyaránt szükség van

Külföld - 2017-06-04

Az egyházban egységre és sokszínűségre egyaránt szükség van - hangsúlyozta Ferenc pápa a római Szent Péter téren pünkösd vasárnap kora délelőtt bemutatott szentmisén.

A mise után, a Mennyek Királynője (Regina Coeli) - imádságot kísérő rövid beszédében Ferenc pápa elítélte a londoni merényletet. Kijelentette, ismét ártatlan civilek voltak az áldozatok.

A pünkösdi misén mondott homíliájában Ferenc pápa azt mondta, hogy a Szentlélek "kreatív", mivel mindig új dolgokat teremt.

Megjegyezte, hogy az egyházban az egymástól való különbözőség egység nélkül nem vezet eredményre. Ha mindenki másképpen gondolkodik, akkor egyesek azt hiszik, egyedül ők a múlt "hajthatatlan" letéteményesei, csak ők birtokoljak az igazságot, mások viszont "avantgardisták" és kizárólag a jövőbe tekintenek - hangsúlyozta Ferenc pápa.

Londoni merénylet - Heten haltak meg a merényletben

Külföld - 2017-06-04

A rendőrség vasárnap délelőtti adatai szerint heten haltak meg a szombat éjjeli londoni merényletben.

Az első beszámolók hat halálos áldozatról szóltak, de Cressida Dick, a Scotland Yard főparancsnoka vasárnapi sajtótájékoztatóján közölte, hogy a halálos áldozatok száma hét. Megerősítette, hogy a London hídon, illetve a közeli piac, a Borough Market környékén elkövetett gázolásos és késeléses merényletben 48-an megsérültek.

Londoni merénylet - Halálos áldozatokkal járó terrorcselekmény történt Londonban

Külföld - 2017-06-04

A London hídon (London Bridge) egy fehér furgon nagy sebességgel felhajtott a járdára és több gyalogost elütött, majd a járműből szemtanúk beszámolója szerint három vagy négy ember kiugrott és késsel támadt a járókelőkre a közeli piac, a Borough Market környékén.

Korábbi hírek szerint a közeli Vauxhall városrészben is történt egy késeléses incidens, de a rendőrség nem sokkal később közölte, hogy az nincs összefüggésben a London hídon történt gázolással és az utána elkövetett késeléses támadással. A Scotland Yard vasárnap hajnalban hivatalosan terrorcselekménynek nyilvánította a hídon és a Borough Market mellett elkövetett merényletet.

A londoni rendőrség bejelentése előtt nem sokkal Theresa May miniszterelnök is utalt a terrortámadás lehetőségére, közölve: a hatóságok "potenciális terrorcselekményként" kezelik a történteket. A Scotland Yard korábban bejelentette, hogy a támadásban többen életüket vesztették és lövések is eldördültek. Az áldozatok számát egyelőre nem közölték.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy a rendőrök használtak fegyvert egy környékbeli étterem mellett és két tettest lelőttek.

Német sajtó: Merkel "sörsátras beszéde" a választási kampány része, de mélyreható változás kezdete is lehet

Külföld - 2017-05-30

A szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választást felvezető kampány részeként érdemes értékelni Angela Merkel vasárnapi beszédét, azonban a Bajorországban egy sörsátorban kifejtett gondolat az Egyesült Államoktól és Nagy-Britanniától függetlenedő Európáról mélyreható változások kezdete is lehet - emelték ki keddi német lapkommentárok.

The Wall Street Journal a jogállamiság térségbeli és magyarországi helyzetéről

Külföld - 2017-05-29

- A Duna jelenti az új törésvonalat az Európai Unióban, a folyótól keletre fekvő országok egy részében a korrupció és a független intézmények elleni politikai támadások aláássák a jogállamiságot - írta hétfői cikkében a The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai politikai-üzleti lap.

Korrupciós ügyben hallgatják ki az izraeli belügyminisztert

Külföld - 2017-05-29

Az izraeli rendőrség korrupciógyanús ügyekben berendelte kihallgatásra Arije Deri belügyminisztert és feleségét, és reggel váratlanul beidéztek tizennégy, velük kapcsolatban álló további gyanúsítottat - jelentette hétfő reggel az izraeli tízes tévécsatorna.

Merkel: Európának saját kezébe kell vennie sorsát

Külföld - 2017-05-28

- Európának saját kezébe kell vennie sorsát - emelte ki egy vasárnapi beszédében Angela Merkel német kancellár.

A jobbközép CDU elnöke a München melletti Truderingben pártja és a testvérpárt bajor CSU közös rendezvényén a világ legfejlettebb ipari államait összefogó G7 csoport előző nap véget ért csúcstalálkozójára utalva hangsúlyozta: az utóbbi napokban megtapasztalta, hogy egyre inkább véget ér az a korszak, amelyben Németország és az Európai Unió teljes mértékben támaszkodhatott partnereire.

Kamerát visel hamarosan minden izraeli rendőr

Külföld - 2017-05-28

- Kamerát visel hamarosan minden izraeli rendőr, mert kiderült, hogy kevesebb a panasz a kamerával felszerelt rendőrök ellen - értesült a Háárec című újság honlapja vasárnap.

Már az idei év közepétől a szolgálatban lévő rendőrök felszerelése közé tartozik majd a testükön hordott kamera, miután egy hosszan tartó kísérlet bebizonyította, hogy "jelentősen pozitív hatást lehet elérni segítségével a nagyközönséggel való viselkedésben és a bíróságok bizonyítási eljárásaiban".

A kísérletben részt vevő rendőrőrsökön negyedével kevesebb panaszt emeltek a többi poszthoz képest a rendfenntartókkal szemben. A rendőrtisztek is elégedettek voltak a kamerákkal a próba idején, mert előnyösen változtatta meg beosztottjaik hozzáállását.

Tizenötezren tüntettek Tel-Avivban a békekötésért a palesztinokkal

Külföld - 2017-05-28

Tizenötezren tüntettek szombat este Tel-Avivban a békekötésért a palesztinokkal, a Palesztin Állam megteremtéséért - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.

Több baloldali párt és szervezet közösen szervezte Tel-Aviv legnagyobb, Jichák Rabin meggyilkolt miniszterelnökről elnevezett terére "Két állam, egy remény" jelszóval a demonstrációt, amelyet a palesztin területeket elfoglaló, 1967-es, úgynevezett hatnapos háború héber naptár szerinti ötvenedik évfordulójára időzítettek.

A késő estig tartó béketüntetésen a palesztin-izraeli viszály kétállami megoldásáért, vagyis Izrael szomszédságában egy Palesztin Állam megteremtéséért szálltak síkra a szónokok.

Becslések szerint 23 millió amerikai maradhat egészségbiztosítás nélkül 2026-ig

Külföld - 2017-05-25

Az amerikai Kogresszusi Költségvetési Bizottság (CBO) közzétette szerdán számításait Donald Trump egészségbiztosítási terveivel kapcsolatban, s arra jutott, hogy 2026-ig mintegy 23 millió amerikai veszítené el egészségbiztosítását, ha megszavazzák a republikánusok törvénytervezetét.

Harminc százalékkal nőtt a romániai repülőterek utasforgalma az első negyedévben

Külföld - 2017-05-23

Az első negyedévben 30 százalékkal nőtt a romániai repülőterek utasforgalma a tavalyi azonos időszakhoz képest - derült ki a romániai repülőterek egyesületének kimutatásából.

A január-március közötti időszakban a romániai légikikötők több mint 4 millió utast fogadtak. A repülővel utazók csaknem kétharmada, 2,6 millió utas a bukaresti Otopeni Henri Coanda nemzetközi repülőteret vette igénybe, ami 21 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest - írta a Ziarul Financiar című román gazdasági napilap kedden.

Manchesteri robbantás - Theresa May: a biztonsági szolgálatok tudják, ki követte el a merényletet

Külföld - 2017-05-23

Theresa May brit miniszterelnök szerint a biztonsági szolgálatok tudják, hogy ki követte el a hétfő éjszakai öngyilkos merényletet Manchesterben.

May, aki kedden a brit kormány válsághelyzeti tanácskozó testülete, a COBRA értekezletén elnökölt, az ülés után tartott Downing Street-i tájékoztatóján kijelentette: a nyomozás jelenlegi szakaszában még nem fedheti fel az öngyilkos merénylő kilétét.

Manchesteri robbantás - Rendőrség: 19 halott, 50 sérült a robbanásban

Külföld - 2017-05-23

A manchesteri rendőrség kedd hajnali tájékoztatása szerint legalább tizenkilencen életüket veszették, ötvenen megsérültek a Manchester Arena rendezvényközpontban előző éjjel történt robbanásban. A rendőrség közölte azt is, hogy terrorcselekményként kezeli a történteket.Hajnalban a terrorelhárító szolgálatok a közelben egy gyanús tárgyat is találtak, amelyet ellenőrzött robbantással megsemmisítettek. Később tudatták: a gyanús tárgy nem robbanószerkezet volt.

A merénylet Ariana Grande amerikai énekesnő teltházas koncertjének végén történt, a 21 ezer férőhelyes Manchester Arena bejárati csarnokában, a jegypénztárak közelében.

A koncertről távozó tömegben a robbanás után pánik tört ki. A rendezvényen nagyon sok fiatal, köztük gyerekek is voltak.

Török puccskísérlet - Megkezdődött 221 állítólagos összeesküvő, köztük Gülen pere Ankarában

Külföld - 2017-05-22

A tavaly júliusi törökországi puccskísérlet 221 állítólagos résztvevője állt bíróság elé hétfőn Ankara Sincan nevű külvárosában - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

Azzal vádolják őket, hogy részt vettek a török források szerint 248 halálos áldozatot követelő hatalomátvételi kísérletben, tagjai az összeesküvésért felelőssé tett Fethullah Gülen muzulmán hitszónok irányította nemzetközi mozgalomnak - amelyet Törökország terrorszervezetnek nyilvánított -, valamint megsértették az alkotmányt. A vádlottak között van 26 tábornok és 12 civil is.

Külföldi sajtó Magyarországról - Lapvélemények az Európai Parlament döntéséről

Külföld - 2017-05-18

Több külföldi lap is foglalkozott csütörtökön az Európai Parlament (EP) előző napi, Magyarországgal kapcsolatos határozatával.

A konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) Kiüresített demokrácia címmel közölte az online kiadásában Reinhard Veser kommentárját, amely szerint Orbán Viktor kormányfő "taktikailag túl ügyes ahhoz, hogy frontális támadást indítson a demokratikus intézmények és az alapjogok ellen, de egyre inkább kiüresíti őket", és "például a kritikus médiumokkal szemben olyan eszközöket használ, amelyekkel Putyin és Erdogan is élt, mielőtt áttért a nyílt elnyomásra".

FUEN-kongresszus - A kisebbségvédelem uniós szabályozását kérték a magyar kormány képviselői

Külföld - 2017-05-18

A kisebbségvédelem uniós szabályozásának a szükségességét hangsúlyozták az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) kolozsvári kongresszusán a magyar kormány képviselői.

Német lap Horst Mahler soproni elfogásáról

Külföld - 2017-05-16

- A Németországban körözött Horst Mahler soproni elfogásával kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal a Spiegel Online című német liberális hírportál kedden.

Az Orbán eldorádója a szélsőjobboldaliaknak című írásában a szerző, KenoVerseck kiemelte, hogy Magyarország "gyülekezőhellyé vált a keletről és nyugatról érkező szélsőjobboldaliak számára".

Mégsem Soros? Az olasz maffia keresett a menekülttáborokkal

Külföld - 2017-05-15

-Hatvannyolc személyt vett őrizetbe az olasz maffia-ellenes hatóság hétfőn a déli Calabria tartományban, ahol az ügyészség szerint a 'ndrangheta helyi bűnszervezete tartotta kézben a migránstábort, milliókat keresve a központnak juttatott EU-s finanszírozásokból.

Az őrizetbe vett személyek többsége a calabriai Arena-klán tagja. A 'ndranghetának ez a csoportja szerezte meg a tábori szolgáltatások közbeszerzési pályázatait, többek között ami a migránsközpont menzájának ellátását, valamint a mosodai szolgáltatást illeti. "A migránsoknak disznóknak való moslékot adtak, ha egyáltalán jutott nekik enni" - mondta Nicola Gratteri a dél-olaszországi Catanzaro államügyésze, aki hazájában a 'ndranghetával szembeni küzdelem egyik jelképének számít.

A calabriai Crotone közelében található Isola di Capo Rizzuto migránstábora (CARA) a legnagyobb Európában. 2006 és 2015 között az EU 103 millió euróval finanszírozta a migránstábort.Az ügyészség szerint az összegből 36 millió euró az Arena-klán zsebébe került. A migránstáborból származó üzlet érdekében az Arena-klán még azokkal a helyi családokkal is békét kötött, például a Nicoscia és a Grande Aracra klánnal, amelyekkel korábban véres harcot folytatott.

A bűnszervezet élén a hatóságok szerint Leonardo Sacco az úgynevezett Irgalmasság Testvérisége vezetője állt. Ez a szervezet pályázta meg és nyerte el a migránstábor szolgáltatásaira kiírt pályázatokat.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út 18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza.