Külföld

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 4755 találatból.

Kvótaper - Merkel: van esély a menekültek elosztására

Külföld - 2017-09-10
on the beach holidays argento sale yoox uk marks and spencer voucher new look voucher

Van esély a menekültek európai uniós tagállamok közötti szolidáris elosztására - mondta Angela Merkel egy vasárnapi lapinterjúban. A német kancellár a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung című lapban megjelent interjúban az Európai Bíróság kvótaperben hozott ítéletéről szólva kiemelte: "nagyon üdvözlöm a bíróság döntését".

Brit védelmi miniszter: "London közelebb van Észak-Koreához, mint Los Angeles"

Külföld - 2017-09-10
on the beach holidays argento sale yoox uk marks and spencer voucher new look voucher

- A brit védelmi miniszter szerint az észak-koreai válság közvetlenül érint Nagy-Britanniát is, mivel "London közelebb van Észak-Koreához és rakétáihoz, mint Los Angeles".

Sir Michael Fallon a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában kijelentette, hogy Észak-Koreának "még nincs" olyan ballisztikus rakétája, amellyel csapást mérhet Londonra, de egyértelmű, hogy a phenjani rezsim folyamatosan gyorsítja rakétafejlesztési programját, és rakétáinak hatótávolsága egyre növekszik. A miniszter szerint ezért el kell érni e fejlesztési program leállítását.

Hurrikánok - Másfélmilliónyian áram nélkül Floridában, Trump kormányzókkal egyeztetett

Külföld - 2017-09-10
cheap inkjet photo paper wholesale inkjet photo paper

Több mint másfélmillió háztartás és üzlet maradt áram nélkül Floridában vasárnap, Donald Trump elnök az Irma hurrikán által veszélyeztetett több szövetségi állam kormányzójával egyeztetett.

Az Irma hurrikán - a floridai Keys-szigetek után - vasárnap helyi idő szerint a kora délutáni órákban elérte Miamit és az állam délnyugati vidékét. A vihar óránkénti 210 kilométeres széllökésekkel tombolt, Miami tengerparti utcái víz alá kerültek. A trópusi ciklon már az Egyesült Államokban is szedett áldozatokat: három ember az erős széllökések miatti autóbalesetekben vesztette életét a hét végén.

Miami belvárosában felhőkarcolókat rongált meg a szél, a városközpont - amely alig kétszáz méternyire esik a tengerparttól - víz alatt állt, egyes részeken derékig ért a víz, és a vízszint várhatóan még emelkedik is, a széllökések ugyanis tízméteresre korbácsolják a tenger hullámait. A Keys-szigetcsoporthoz vezető országút teljesen eltűnt a víz alatt.

Külföldre menekült egy ismert orosz ellenzéki újságírónő

Külföld - 2017-09-10
cheap inkjet photo paper wholesale inkjet photo paper

Életét féltve külföldre menekült Julija Latinyina, a Novaja Gazeta című orosz ellenzéki lap újságírónője. Döntését Latinyina a hétvégén az Eho Moszkvi rádióban jelentette be, miután ismeretlenek szeptember elején felgyújtották kocsiját a főváros közelében lévő házánál. Az újságírónőt az utóbbi hónapok során több atrocitás érte. Egyebek között valaki júliusban mérgező folyadékot locsolt a házára, tavaly pedig őt magát öntötték le szúrós szagú anyaggal.

Marosvásárhelyi iskolaügy - A Bolyai Farkas Gimnázium ernyője alá sorolták a Római Katolikus Gimnázium osztályait

Külföld - 2017-09-08
cheap inkjet photo paper wholesale inkjet photo paper

A Bolyai Farkas Gimnázium ernyője alá sorolta pénteken a Maros megyei tanfelügyelőség igazgatótanácsa a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnáziumot - közölte az Agerpres hírügynökség.

Ioan Macarie Maros megyei főtanfelügyelő az Agerpresnek elmondta: a Római Katolikus Gimnázium diákjai abban az épületben folytatják a tanulmányaikat, amelyben eddig is tanultak, csupán az iskola adminisztratív ügyei kerülnek át a Bolyai Farkas Gimnáziumhoz mindaddig, amíg lezárulnak az iskola létrehozásával kapcsolatos perek.

Kvótaper - Német belügyminiszter: jó és fontos jel az Európai Bíróság ítélete

Külföld - 2017-09-06
on the beach hotels argento outlet yoox uk mens marks and spencer discount code new look voucher

- Jó és fontos jel az Európai Bíróság ítélete a menedékkérők uniós tagállamok közötti elosztását szolgáló mechanizmusról, azt mutatja, hogy a menekültek ügyét csak európai szolidaritással lehet megoldani - mondta szerdán Berlinben a német belügyminiszter.

Kvótaper - Német külügyminiszter: mindenkinek be kell tartani az ítéletet

Külföld - 2017-09-06
on the beach hotels argento outlet yoox uk mens marks and spencer discount code new look voucher

Németország valamennyi európai partnertől elvárja, hogy betartsa az Európai Bíróság ítéletét a menedékkérők uniós tagállamok közötti elosztását szolgáló mechanizmusról - közölte szerdán Berlinben a német külügyminiszter.

Sigmar Gabriel hangsúlyozta: a bíróság végérvényesen tisztázta, hogy a menedékkérők elosztásának ügyében az "európai szolidaritásról" szóló döntés "nemcsak európai értékeinkkel, hanem az európai joggal is teljes mértékben összhangban van".

Marosvásárhelyi iskolaügy - Fidesz: a román kormány biztosítsa a marosvásárhelyi katolikus gimnázium működését!

Külföld - 2017-09-06
wholesale inkjet photo paper cheap inkjet paper cheap inkjet photo paper wholesale inkjet paper

A Fidesz "a leghatározottabban tiltakozik" a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum működésének ellehetetlenítése ellen és felszólítja a román kormányt és az azt alkotó pártokat, hogy haladéktalanul tegyék lehetővé az iskola működését, és vessenek véget az erdélyi magyarság elleni támadásoknak - közölte a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója szerdán.

Hidvéghi Balázs közleményében azt írta, a Fidesz egyetért mindazon egyházi, szülői és tanulói törekvésekkel, amelyek az iskolában zajló oktatási munka folytatására irányulnak.

Hangsúlyozta, a marosvásárhelyi katolikus iskola hiánypótló, régen várt intézménye a marosvásárhelyi magyar közösségnek. Románia rendszerváltás utáni demokratizálódásának egyik jelentős lépcsőfoka volt a kommunista időszakban elkobzott egyházi ingatlanok visszaszolgáltatása és a kisebbségi felekezeti oktatás kereteinek biztosítása - tette hozzá.

Érthetetlen és elfogadhatatlan, hogy ez a pozitív folyamat visszafordulni látszik - fogalmazott.

Merkel: az EU-nak át kell gondolnia kapcsolatait Törökországgal

Külföld - 2017-09-05

- Az Európai Uniónak át kell gondolnia Törökországgal folytatott kapcsolatát, mert Ankara egyre gyorsabban távolodik a jogállamiságtól - jelentette ki Angela Merkel német kancellár kedden a szövetségi parlamentben (Bundestag).

A törvényhozási ciklus utolsó ülésén elmondott beszédében kiemelte: az októberi EU-csúcson napirendre kell venni azt a kérdést, hogy az EU felfüggessze vagy végleg leállítsa Törökország csatlakozási tárgyalásait. Az ügyben egységesen kell dönteni, mert a megosztottság erősítené Recep Tayyip Erdogan török államfőt.

Belgium ezer szíriai menekült áttelepítését tervezi az év végéig

Külföld - 2017-09-05

- Idén mintegy ezer szíriai menekült áttelepítése valósulhat meg, akiket az EU-török menekültügyi megállapodás és egyéb nemzetközi programok keretében telepítenek át a közel-keleti országgal szomszédos államokból Belgiumba - jelentette kedden a La Libre Belgique című belga napilap.

Német-török viszály - Szabadlábra helyeztek Törökországban egy német állampolgárt

Külföld - 2017-09-04
best inkjet paper online inkjet paper cheap inkjet paper inkjet photo paper

- Szabadlábra helyezték Törökországban a napokban politikai okok miatt őrizetbe vett két német állampolgárt egyikét - jelentették be hétfőn Berlinben.

A német külügyminisztérium tájékoztatása szerint az illetőt feltétel nélkül helyezték szabadlábra. Társát nem engedték el, így 11 német állampolgár van őrizetben vagy előzetes letartóztatásban politikai bűncselekmények gyanújával, többnyire a tavalyi puccskísérlettel összefüggésben

Milliós tüntetést rendeztek Groznijban a mianmari rohingják mellett

Külföld - 2017-09-04
best inkjet paper online inkjet paper cheap inkjet paper inkjet photo paper

Több mint egy millióan tüntettek hétfőn Groznijban a mianmari rohingják üldöztetése ellen, a "muszlimok elleni népirtásnak" minősítve az ottani eseményeket - közölte belügyi forrásokra hivatkozva a RIA Novosztyi orosz hírügynökség.

A grozniji megmozdulás részvevői arra szólították fel Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy vesse latba befolyását a mianmari erőszak leállítása érdekében. Videoüzenetében Ramzan Kadirov csecsen vezető a rohingják elleni katonai fellépést a holokauszthoz hasonlította.

Észak-koreai válság - Brit külügyminiszter: London a diplomáciai megoldást részesíti előnyben -

Külföld - 2017-09-03
wholesale inkjet photo paper wholesale inkjet paper cheap inkjet photo paper cheap inkjet paper

Boris Johnson brit külügyminiszter szerint az észak-koreai válságra adható katonai válaszlépések "egyike sem jó", mindenekelőtt azért, mert a phenjani rezsimnek megvan a lehetősége dél-koreaiak tömegeinek elpusztítására, Kína viszont többet is tehetne Észak-Korea megfékezése végett. Theresa May brit miniszterelnök szerint is fokozni kell a nyomást Phenjanra.

Johnson a Sky News brit hírtelevíziónak adott vasárnapi nyilatkozatában felelőtlen provokációnak nevezte az észak-koreai nukleáris kísérleti robbantást. Kijelentette: a jelek szerint Észak-Korea egyre közelebb jut a hidrogénbomba kifejlesztéséhez, és ha ezt sikerül működőképes rakétára felszerelnie, az a fenyegetés "új nagyságrendjét" jelentené.


Egyszerűbb adórendszert és alacsonyabb adókat tervez az amerikai elnök

Külföld - 2017-08-31

Egyszerűbb adórendszert és alacsonyabb adókat tervez az amerikai elnök, aki szerdán Missouriban felvázolta a javasolt adóreform fő vonalait.

Donald Trump a Missouri államban lévő Springfield városában, egy üzemben elmondott beszédében "Amerika-barátnak" nevezte az adóreform tervezetét. A vállalati és a személyi jövedelemadók jelentős mértékű csökkentését helyezte kilátásba, ám a részletekről csak annyit mondott, hogy ezek kidolgozása majd a kongresszusra vár.

Barcelonai gázolás - A spanyolok többsége elégedett a rendőri fellépéssel

Külföld - 2017-08-28

A spanyolok többsége elégedett azzal, ahogyan a katalán rendőrök semlegesítették a terroristákat a két héttel ezelőtti, katalóniai merényleteket követően - derült ki hétfőn az NC Report nevű közvélemény-kutató cég felméréséből, amelyet a La Razón című spanyol napilap megbízásából készített.

Az antiszemitizmus veszélyeire figyelmeztetett Izraelben António Guterres ENSZ-főtitkár

Külföld - 2017-08-28

António Guterres ENSZ-főtitkár elítélte az Izrael-ellenes, modern antiszemitizmust, noha Izrael bírálhatóságát is hangsúlyozta Reuven Rivlin izraeli államelnöknél tett látogatásán, és a Jad Vasem holokausztmúzeumban is figyelmeztetett az antiszemitizmus veszélyeire - jelentette a helyi közszolgálati rádió hétfőn.

Ausztria megkezdte a menekültek Olaszországból történő átvételét

Külföld - 2017-08-25
wholesale inkjet paper inkjet paper manufacturers inkjet photo paper manufacturers cheap photo paper cheap inkjet photo paper wholesale inkjet photo paper best inkjet paper online

Ausztria az uniós menekültelosztási program keretében megkezdte menedékkérők Olaszországból történő átvételét - számolt be róla pénteken a Die Presse című osztrák napilap.

Olaszországból egyelőre ötven menekültet visznek át Ausztriába, csütörtökön már átszállították az első 15 embert. Közöttük egy szíriai származású személy és egy újszülött van, a többiek jellemzően húsz év körüliek és Eritreából jöttek. A menekülteket korábban regisztrálták már az olasz hatóságok és biztonsági szempontból is ellenőrizték őket. Miután megérkeztek Bécsbe, az alsó-ausztriai Traiskirchenben lévő menekültelosztó központba vitték őket, ahol majd eldöntik, hogy jogosultak-e védelemre

Törökországban újabb több száz állami alkalmazottat bocsátottak el

Külföld - 2017-08-25

Újabb 928 állami alkalmazottat bocsátottak el munkaköréből Törökországban a kormányzati közlönyben pénteken megjelent törvényerejű rendelet értelmében.

A menesztettek a török Nemzetbiztonsági Tanács szerint terrorszervezetek vagy a nemzetbiztonságot veszélyeztető csoportok tagjai, illetve azokkal kapcsolatban álló emberek.

Iszlám Állam - További támadásokkal fenyegeti Spanyolországot a terrorszervezet

Külföld - 2017-08-24

- További támadásokkal fenyegette meg Spanyolországot csütörtökön nyilvánosságra hozott videójában a barcelonai és cambrilsi merényleteket magára vállaló Iszlám Állam dzsihadista szervezet - írta az El País című spanyol napilap, amely a videofelvételt is közzétette.

Osztrák választások - A szabadságpárti koalíció veszélyeire figyelmeztet az Ausztriai Mauthausen Bizottság

Külföld - 2017-08-23

I) - Az Osztrák Szabadságpárttal (FPÖ) kötendő kormánykoalíció veszélyeire figyelmeztetett szerdán kiadott közleményében az Ausztriai Mauthausen Bizottság (MKÖ). Indoklása szerint a párt "határozottan közel" áll a náci ideológiához.

"A mi felelősségünk, hogy tanuljunk a történelemből" - idézte a közlemény Willi Mernyi, a bizottság elnökének szavait.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza