Külföld

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 5969 találatból.

Ferenc pápa új püspököt nevezett ki a pedofília eltussolásával gyanúsított kaliszi megyés püspök helyére

Külföld - 2021-01-25

- Damian Bryl eddigi poznani segédpüspök személyében új püspököt nevezett ki Ferenc pápa a nyugat-lengyelországi, Kalisz központú egyházmegye élére - közölte hétfőn a varsói apostoli nunciatúra. A korábbi megyés püspököt pedofília eltussolásával gyanúsítják.

Koronavírus - Oroszországban 20 ezer alá csökkent a kimutatott új fertőzöttek száma

Külföld - 2021-01-25

Oroszországban az elmúlt napon 19 290 új esettel 3 738 690-re emelkedett az igazolt koronavírusos fertőzöttek száma a hétfőn közzétett hivatalos adatok szerint.

Ausztriában is meginoghat az oltási terv az AstraZeneca bejelentése miatt

Külföld - 2021-01-24

- Ausztriában is meginoghat az oltási kampány, miután a svéd-brit AstraZeneca gyógyszergyártó cég bejelentette, hogy az első negyedévben nem tudja vállalni a megígért oltóanyag leszállítását - írták a hét végén az osztrák lapok.

Brit egészségügyi miniszter: megállt a fertőzések számának emelkedése

Külföld - 2021-01-24

Nagy-Britanniában megállt a koronavírus-fertőződések számának emelkedése, és sok országrészben már csökken az újonnan bekövetkező fertőzések száma, de még nincs itt az ideje a járvány megfékezését célzó korlátozások feloldásának - mondta vasárnap Matt Hancock brit egészségügyi miniszter.

Kijev már szervezi a Zelenszkij-Biden-találkozót

Külföld - 2021-01-21

Az ukrán diplomácia már dolgozik Joe Biden frissen beiktatott amerikai elnök meghívásán Ukrajnába, illetve Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek egy esetleges egyesült államokbeli látogatásán - jelentette ki Volodimir Jelcsenko, Ukrajna washingtoni nagykövete csütörtökön az Ukrinform hírügynökségnek.

Joe Biden letette elnöki esküjét:ggységet és a sebek begyógyítását ígérte

Külföld - 2021-01-20

Beszédében egységet ígért, illetve fellépést a klímaváltozás, a hazai terrorizmus, a rasszizmus, illetve a koronavírus ellen. Üzent a világ országainak is: azt ígérte, hogy Amerika ismét dialóguspárti lesz és azonnal hozzáfog szövetségi rendszereinek helyreállításához.

"Ma nem egy jelölt, hanem egy ügy győzelmét ünnepeljük. A demokrácia ügyét" - mondta Joe Biden beiktatási beszéde során.

"A demokrácia törékeny, de a demokrácia győzedelmeskedett" - fogalmazott. Biden beszélt a január 6-án, a Capitoliumot ért támadásról is és örömét fejezte ki azzal kapcsolatosan, hogy ahogy 200 éve mindig, most is békés lett végül a hatalomátadás.

"Még mindig hosszú út áll előttünk. Haladunk előre, gyors tempóban, mert még sok dolgunk van. Rengeteg a veszély és rengeteg a lehetőség. Sokat kell javítanunk, gyógyítanunk és sokat nyerhetünk" - mondta Joe Biden.

Koronavírus - Izraelben tíz nappal meghosszabbították a szigorú zárlatot

Külföld - 2021-01-20

Izraelben a kormány tíz nappal meghosszabbította a szigorú zárlatot a koronavírus-járvány mérséklése érdekében - jelentette a helyi média szerdán.

Az izraeli kormány kedd este szavazta meg a zárlat tíznapos meghosszabbítását január 31. éjfélig. A korlátozások tiltják az oktatási intézmények megnyitását a tanulók előtt.

Csehországban csak a kórházi helyzet javulása esetén mérséklik az óvintézkedéseket

Külföld - 2021-01-19

A cseh kormány képviselői jelezték, hogy az érvényben lévő óvintézkedések esetleges mérséklését alapvetően a kórházi betegek számának jelentős csökkenésétől teszik függővé, de mivel ez nőtt, egyelőre nem lehet számítani enyhítésekre.

Február közepéig hosszabbíthatják meg a zárlatot Németországban

Külföld - 2021-01-19

Február közepéig hosszabbíthatják meg Németországban a koronavírus-járvány második hulláma miatt a gazdasági és társadalmi élet legtöbb területét befagyasztó zárlatot keddi sajtóértesülések szerint.

Tucatnyi elnöki rendelet aláírását tervezi Joe Biden már beiktatása napján

Külföld - 2021-01-18

Tucatnyi elnöki rendeletet tervez aláírni már beiktatása napján Joe Biden hivatalba lépő amerikai elnök, hogy visszafordítsa Donald Trump távozó elnök legvitatottabb intézkedéseit, és lépéseket tesz a koronavírus-járvány kezelésére is - jelentette be leendő kabinetfőnöke, Ron Klain.

A Fehér Ház stábjának vezető tisztségviselőihez intézett körlevelében Klain vasárnapi médiabeszámolók szerint azt írta, az első rendeletek között szerepelni fog a távozó republikánus elnök által egyes iszlám országokkal szemben elrendelt beutazási tilalom feloldása, a párizsi klímamegállapodáshoz való újbóli csatlakozás és a diákhitel-visszafizetések szüneteltetésének meghosszabbítása is.

A szombati keltezésű feljegyzés szerint Joe Biden azt tervezi, hogy kötelezővé teszi a maszkviselést minden szövetségi intézményben és az államok közötti utazásokra vonatkozóan, emellett a megválasztott demokrata párti elnök az éghajlatváltozással és az egészségügyi ellátás bővítésével kapcsolatos rendeleteket is alá fog írni.

Norvégia alaposan vizsgálja a Pfizer vakcinájának biztonságosságát az idős betegek esetében

Külföld - 2021-01-17

- A norvég hatóságok alaposan vizsgálják a Pfizer és a BioNTech gyógyszercégek koronavírus elleni vakcinájának biztonságosságát a súlyos alapbetegségben szenvedő idősek esetében, mert legújabb becslésük szerint a korábban véltnél több ilyen beteg halhatott meg azután, hogy megkapta az oltást - jelentette a Bloomberg hírügynökség vasárnap hajnalban megjelent egyik tudósításában.

Szlovénia enyhíthet, Horvátország várhatóan február közepéig meghosszabbítja a korlátozásokat

Külföld - 2021-01-17

- Szlovénia enyhíthet a szigorításokon, Horvátország várhatóan február közepéig meghosszabbítja a koronavírus-járvány megfékezésére hozott korlátozásokat - írta a helyi sajtó vasárnap.A Ljubljana által közzétett adatok szerint szombaton 569-cel, 149 ezer 131-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma Szlovéniában. Elhunyt újabb 40 beteg, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 3180-ra emelkedett. A koronavírusos betegek közül 1220-an vannak kórházban, 188-an intenzív osztályon. Az aktív fertőzöttek száma 23 ezer 851

Lemondott a holland kormány a családtámogatási botrány miatt

Külföld - 2021-01-15

A Mark Rutte kormányfő vezette holland koalíciós kormány bejelentette lemondását a hónapok óta nagy port kavaró családtámogatási botrány miatt. Rutte és miniszterei március 17-ig, a parlamenti választások napjáig ügyvivői minőségben látják el feladataikat - jelentette be a kormány a miniszteri tanács pénteki ülését követően.

Izraelben a beoltottaknál mintegy felére csökkent a megfertőződés már két héttel az első dózis után

Külföld - 2021-01-14

- Izraelben már két héttel a koronavírus elleni Pfizer/BioNTech-vakcina első dózisának beadása után mintegy felére csökkent a fertőzöttség a beoltottaknál - írta a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli hírportál csütörtökön.

Koronavírus - Szlovénia további két hónappal meghosszabbította a járványhelyzetet

Külföld - 2021-01-14

A szlovén kormány az egész országra vonatkozóan további két hónappal, március 17-ig meghosszabbította a járványhelyzetet - közölte Jelko Kacin kormányszóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Ukrajnában csaknem nyolcezer új beteget regisztráltak

Külföld - 2021-01-14

Ukrajnában tovább gyorsult a koronavírus-járvány terjedése, csütörtökre csaknem nyolcezer új fertőzöttet jegyeztek fel, és ismét több mint kétezren kerültek kórházba.

Koronavírus - MSZP: bízzák a háziorvosokra az oltás beadását

Külföld - 2021-01-13

- Felejtse el a kormány a központi regisztrációt a koronavírus elleni oltásra, bízza a feladatot a háziorvosi rendszerre! - mondta az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője szerdán.

Koronavírus - Péntektől kötelező elektronikus regisztrációval lehet csak belépni Ausztriába

Külföld - 2021-01-13

A koronavírus-járvány megfékezését célzó intézkedések részeként január 15-étől kötelező előzetes elektronikus regisztrációval lehet csak belépni Ausztriába - áll az egészségügyi minisztériumközleményében.

Lemondhat a holland kormány a családtámogatási botrány miatt

Külföld - 2021-01-13

- Pénteken dönt a holland kormány arról, hogy lemond-e a hónapok óta nagy port kavaró családtámogatási botrány miatt - írta szerdán a helyi sajtó.2012-től kezdődően több száz család került súlyos anyagi helyzetbe, miután a holland adóhatóság csalóként kezelte őket és megvonta tőlük a gyermekgondozási támogatást, valamint számos esetben több ezer euró visszafizetésére kötelezte az érintetteket.

Koronavírus - Belgiumban március 1-ig érvényben maradnak a rendkívüli intézkedések

Külföld - 2021-01-13

A koronavírus terjedésének visszaszorítását célzó, november elején bevezetett intézkedések a korábban bejelentett január 15. helyett március 1-ig érvényben maradnak Belgiumban - közölte Alexander De Croo belga miniszterelnök tájékoztatását ismertetve a helyi sajtó szerdán.