Külföld

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 5069 találatból.

Kevés kivétellel az orosz kormánypárt jelöltjei győztek a regionális választásokon

Külföld - 2018-09-10

Az előzetes eredmények szerint csaknem az összes régióban a kormányzó Egységes Oroszország jelöltjei győztek az oroszországi választásokon - derült ki a Központi Választási Bizottság által hétfőn Moszkvában nyilvánosságra hozott eredményekből.

Szkripal-ügy - Brit belügyminiszter: az orosz katonai hírszerzés az orosz állam legmagasabb szintjeitől kapja a parancsokat

Külföld - 2018-09-09

A brit belügyminiszter szerint az orosz katonai hírszerzés (GU) az orosz állam legmagasabb szintjeitől kapja utasításait.

A brit vádhatóság és a Scotland Yard a héten közölte, hogy a GU két ügynökét, Alekszandr Petrovot és Ruszlan Bosirovot gyanúsítja Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettős ügynök és lánya, Julija Szkripal tavaszi angliai megmérgezésével, bár a rendőrség meggyőződése szerint az ügynökök álnevekre kiállított útlevelekkel léptek be Nagy-Britanniába.

Ténylegesen is birtokba vette a nagyváradi római katolikus püspökség a 70 éve államosított püspöki palotát

Külföld - 2018-09-07

A püspöki palota kulcsát Pásztor Sándor, a Bihar megyei önkormányzat elnöke adta át csütörtökön Böcskei László megyéspüspöknek azt követően, hogy az épületből kiköltözött a megyei tanács alárendeltségében működő Körösvidéki múzeum.

Az ünnepségen Pásztor Sándor elmondta: az elmúlt két évben, amióta a megyei önkormányzat élére került, kiemelt fontosságú ügyként kezelte az egykori királyi hadapródiskola épülete felújításának a befejezését, ahová a múzeum költözhetett.

Több ezer utórengés is követheti a csütörtöki japán földrengést

Külföld - 2018-09-07

Több ezer utórengés is követheti a Japán északi részén fekvő Hokkaidó szigetén történt 6,7-es erősségű csütörtöki földrengést - közölte Varga Péter szeizmológus az M1 aktuális csatornán pénteken.A sekélyfészkű földrengéseket több száz, akár több ezer utórengés követheti, ezek közül néhányat a lakosság is megérezhet, sőt akár további rombolások forrása is lehet - fűzte hozzá.

A földrengést egy tájfun előzte meg, a nagy esőzések miatt fellazult talajt a földrengés földcsuszamlás formájában zúdította rá a lakott területekre - magyarázta a szakértő.

Elmondta: Japán egy földrengések által veszélyeztetett területen fekszik, főképp az ország Csendes-óceán felőli részén tapasztalhatók erős földmozgások. A csendes-óceáni tábla nyomást gyakorol az eurázsiai kéreglemezre, és ennek hatására tapasztalhatók az erős földrengések.

A Facebook és a Twitter vezetői elismerték, hogy nem voltak felkészülve az orosz dezinformációs hadjáratra

Külföld - 2018-09-05

- A Facebook és a Twitter vezetői szerdai szenátusi meghallgatásukon elismerték, hogy az általuk irányított közösségi médiumok nem voltak felkészülve a 2016-os választási kampányba való orosz dezinformációs hadjáratra.

A médiaóriások vezetőit a szenátus hírszerzési bizottságában hallgatták meg. A törvényhozók várták volna a Google-t működtető Alphabet vállalat vezetőjét is, Larry Page vezérigazgató azonban lemondta a részvételt.

Külföldi sajtó Magyarországról - Politico, Spiegel

Külföld - 2018-09-05

- "Halálos veszély" fenyegeti az európai projektet belső és külső ellenfelek részéről egyaránt - jelentette ki a Politico brüsszeli hírportál szerdai cikke szerint Günther Oettinger uniós költségvetési biztos, többek között Magyarországot, Lengyelországot és Oroszországot említve példaként.

"Véleményem szerint a projekt halálos veszélyben van. Európán belül egyesek a meggyengítésére vagy akár a lerombolására törekszenek: Lengyelország, Magyarország, Románia, az olasz kormány" - mondta Oettinger egy brüsszeli rendezvényen.

Lódarázstámadás Németországban, 18 sérült

Külföld - 2018-09-03

- Megvadult lódarazsak támadtak egy csoport kirándulóra a hétvégén a németországi Karlsruhe közelében, 18 ember megsérült. A csípések miatt 13 sérültet kórházba szállítottak. Gyerekek nincsenek közöttük, és egyikük állapota sem életveszélyes - jelentette hétfőn a Der Westen című hírportál.

Hőség - Az idei volt Hollandia legmelegebb nyara az elmúlt 300 évben

Külföld - 2018-09-03

Az idei volt a legmelegebb nyár Hollandiában az elmúlt több mint 300 évben, az időjárási feljegyzések hivatalos kezdete óta - közölte a holland királyi meteorológiai intézet (KNMI). A nyári átlaghőmérséklet 18,9 Celsius-fok volt az átlagosnak számító 17 helyett, amivel megdőlt a 2003-ban regisztrált, 18,6 fokos rekord, illetve az azt megelőző, 1826-os csúcs.

A genti bíróság engedélyezte a burkini viseletét a városi uszodákban

Külföld - 2018-09-02

A belgiumi Gent bírósága határozatában engedélyezte a burkini viseletét a város nyilvános uszodáiban - közölte a La Libre Belgique című belga napilap honlapja.

Merkel elítélte a chemnitzi tüntetéseken történt erőszakos cselekményeket

Külföld - 2018-08-28

Élesen elítélte Angela Merkel német kancellár kedden a Szászország tartományi Chemnitzben előző nap tartott tüntetéseken történt erőszakos cselekményeket, Horst Seehofer belügyminiszter pedig felajánlotta a szövetségi hatóságok segítségét a szászországi rendőrségnek.

A kancellár Berlinben egy más ügyben tartott tájékoztatón hangsúlyozta, hogy Németország jogállam, ahol nem fordulhat elő erőszak az utcákon

Hó esett Ausztriában és Olaszországban

Külföld - 2018-08-26

Harminc centiméter vastagságot is meghaladó hó esett vasárnapra virradóra az osztrák Alpokban és Olaszország északi részében - jelentették az időjárási szolgálatok.

Leégett a Nagyvárad főterén álló görög-katolikus püspöki palota

Külföld - 2018-08-26

Szombaton késő este kigyulladt, és szinte teljesen leégett a Nagyvárad főterén álló görög-katolikus püspöki palota - közölték a romániai hírtelevíziók, hírügynökségek.

A tűzoltóságot este 22 órakor riasztották a tűzesethez. Ötven tűzoltó kilenc tűzoltókocsival és két létrás kocsival két és fél órát dolgozott a lángok megfékezésén. A tűzoltók a közeli Sebes Körösből szivattyúzták a vizet az oltáshoz. A tűzvésznek nincs halálos áldozata. Az oltás fél órával éjfél után fejeződött be, addig azonban teljesen leégett az épület mintegy 1300 négyzetméteres tetőzete, ledőlt az egyik torony, és beszakadt az első emeleti mennyezet.

Nem született egyezség az olasz mentőhajó ügyében a brüsszeli migrációs találkozón

Külföld - 2018-08-24

Nem sikerült megoldást találni az olasz parti őrség Diciotti nevű járőrhajójának fedélzetén tartózkodó menedékkérők ügyére az egyes uniós tagállamok pénteki brüsszeli migrációs találkozóján - közölték diplomáciai források.

Névtelenséget kérő illetékesek arról számoltak be, hogy a korábbi hírekkel ellentétben nem tizenkettő, hanem csak tíz ország képviselői voltak jelen az ülésen.

Tovább csökkent Németországban az állami támogatásból élő menedékkérők száma

Külföld - 2018-08-23

- Tovább csökkent Németországban az állami támogatásban részesített menedékkérők száma - jelentette csütörtökön a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis).

Német külügyminiszter: ellensúlyt kell képezni Amerikával szemben a multilaterális rend védelmében

Külföld - 2018-08-22

- A német külügyminiszter szerint országának az Európai Unióval együtt ellensúlyt kell képeznie az Egyesült Államokkal szemben a többoldalú, méltányos megállapodásokon alapuló multilaterális rend védelmében.

Manafort-per - Donald Trump volt kampánymenedzserét nyolc rendbeli csalásban bűnösnek találta az esküdtszék

Külföld - 2018-08-22

Nyolc rendbeli csalásban bűnösnek találta az esküdtszék Donald Trump amerikai elnök volt kampánymenedzserét, Paul Manafortot. A múlt csütörtök óta tanácskozó esküdtszék kedden közölte döntését, miszerint 18 vádpontból nyolcban döntést hozott, de tízben nem sikerült megegyezésre jutnia. A volt kampánymenedzsert öt rendbeli adócsalásban, két rendbeli banki csalásban, továbbá külföldön tartott bankszámlák eltitkolásában mondták ki bűnösnek.

Az orosz védelmi miniszter afrikai országokkal írt alá katonai együttműködési megállapodást

Külföld - 2018-08-21

Kormányközi katonai együttműködési megállapodást írt alá Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter közép-afrikai köztársasági és a Burkina Fasó-i hivatali partnerével kedden a Moszkva melletti Kubinkában rendezett Armija-2018 haditechnikai fórum alkalmából.

Hídomlás - Olasz kormányfő: állami alternatívát kell találni a rossz privatizációra Sárközy Júlia az MTI tudósítója jelenti:

Külföld - 2018-08-21

Rossz gyakorlatnak nevezte az olaszországi autósztrádák privatizációs rendszerét és állami alternatívát szorgalmazott Giuseppe Conte olasz miniszterelnök az egy hete történt genovai hídomlás kapcsán a Corriere della Sera olasz napilapban kedden. Conte szerint a sztrádatársaságnak négyszeres kártérítést kellene fizetnie.

Az Európa Tanács a fogva tartottak helyzetének javítására szólította fel Oroszországot és Ukrajnát

Külföld - 2018-08-21

Az Európa Tanács emberi jogi biztosa azonnali intézkedések meghozatalára szólította fel Oroszországot és Ukrajnát a bebörtönzöttek és fogva tartottak helyzetének javítása érdekében.

Dunja Mijatovic Szergej Lavrov orosz, és Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszternek küldött levelében aggodalmát fejezte ki az orosz és ukrán börtönökben fogva tartottak körülményei miatt.

Elhunyt Uri Avneri, az izraeli békemozgalom alapítója

Külföld - 2018-08-20

- Kilencvennégy éves korában, szélütés nyomán elhunyt Tel-Avivban Uri Avnirei újságíró és békeharcos, volt parlamenti képviselő, az első izraeli, aki személyesen találkozott Jasszer Arafattal, a Palesztinai Felszabadítási Szervezet (PFSZ) vezetőjével - jelentette a helyi média hétfőn.