Külföld

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 5320 találatból.

Az EJEB elmarasztalta Oroszországot Alekszej Navalnij jogainak megsértése miatt

Külföld - 2019-04-09

Ismét elmarasztalta Oroszországot kedden a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) Alekszej Navalnij ügyében. Az ítélet szerint az orosz hatóságok 2014-ben jogszerűtlenül helyeztek több hónapra házi őrizetbe az ellenzéki politikust.

Washington több milliárdos vámot vetne ki az Európai Unió termékeire

Külföld - 2019-04-09

Washington 11 milliárd dollár értékű vámot kíván kivetni az Európai Uniós termékeire abban az esetben, ha az EU nem hagy fel az Airbus repülőgépgyártó vállalatnak nyújtott támogatással - jelentette be hétfő esti közleményében Robert Lighthizer, az Egyesült Államok kereskedelmi főtárgyalója.

Brexit - Theresa May lemondatását kezdeményezi a tory Brexit-tábor egyik vezetője

Külföld - 2019-04-08

- Theresa May miniszterelnök lemondatását kezdeményezte hétfőn a kormányzó brit Konzervatív Párt keményvonalas Brexit-táborának egyik prominens alsóházi képviselője, aki szerint ha May szerdáig távozik, az Egyesült Királyság már pénteken kiléphet az Európai Unióból.

Az összes delfint szabadon fogják engedni az "orosz cetbörtönből"

Külföld - 2019-04-08

- Megállapodás született az orosz cetbörtönben fogva tartott összes delfin szabadon engedéséről - jelentette ki Oleg Kozsemjako, az orosz Távol-Kelet Tengermellék régiójának kormányzója hétfőn a Szrednyaja-öbölnél.

Donald Trump bejelentette, hogy távozik posztjáról Kirstjen Nielsen belbiztonsági miniszter

Külföld - 2019-04-08

Donald Trump amerikai elnök bejelentette vasárnap, hogy távozik posztjáról Kirstjen Nielsen belbiztonsági miniszter.

Az amerikai elnök Twitter-üzenetében tájékoztatott Nielsen távozásáról. Közölte azt is, hogy Kevin McAleenan, a vám- és határőrizeti szervek (CBP) vezetője lesz a belbiztonsági tárca ügyvivő minisztere.

Francia zavargások - Békés felvonulásokon tüntettek a sárgamellényesek az adóoptimalizálás ellen

Külföld - 2019-04-07

A francia kormány adó- és gazdaságpolitikája ellen ötödik hónapja tiltakozó sárgamellényes tüntetők 21. alkalommal vonultak utcára országszerte szombaton, nagyobb incidensek nélkül.

Visszavonta Washington a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság főügyészének amerikai vízumát

Külföld - 2019-04-05

Az Egyesült Államok visszavonta Fatou Bensouda, a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyészének amerikai vízumát - erősítette meg a bírói hivatal szóvivője egy rövid nyilatkozatban pénteken.

Pedofíliáért jogerősen elítélt egy püspököt a vatikáni bíróság

Külföld - 2019-04-04

- Megfosztották hivatalától és eltávolították székhelyéről Anthony Sablan Apuront, a csendes-óceáni Guam szigetének püspökét, akit a Vatikáni Bíróság fellebbviteli testülete is bűnösnek talált kiskorúakkal szembeni szexuális visszaélések miatt - jelentette be a Vatikán csütörtökön.

A Vatikán honlapján most közölt, de még februárban született bírósági ítélet szerint a püspököt megfosztották hivatalától, és örökre megtiltották neki, hogy akár ideiglenesen is a sziget fővárosa, Hagatna érsekségének területén tartózkodjon. Hasonlóképpen örökre tilos számára a püspöki hivatali felségjelek használata. Az ítélet szövege szerint a püspök a hatodik parancsolat ellen vétett, mégpedig kiskorúakkal szemben.

A Vatikáni Bíróság ezzel lezártnak tekinti az ügyet, az ítélet nem fellebbezhető meg.

Az EP lerövidítené a schengeni övezetben bevezethető ideiglenes határellenőrzések hatályát

Külföld - 2019-04-04

Az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén olyan állásfoglalást fogadott el csütörtökön, amely szerint az ideiglenes határellenőrzéseket először csak két hónapra lehetne bevezetni - szemben e jelenlegi hat hónappal -, meghosszabbításukat pedig a jelenlegi két év helyett csak legfeljebb egy évre lenne szabad engedélyezni.

Isztambul több kerületében újraszámolják a szavazatokat a török helyhatósági választás után

Külföld - 2019-04-03

szavazatait, miután a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) kedden szabálytalanságokra hivatkozva fellebbezett az ellenzék helyi főpolgármester-jelöltjének győzelme ellen - közölte szerdán újságírókkal a török Legfőbb Választási Tanács (YSK) elnöke, Sadi Güven.

Újabb vádat készít elő Carlos Ghosn ellen a tokiói ügyészség

Külföld - 2019-04-03

Újabb vádemelést készít elő a Nissan Motor Co. egykori elnöke, Carlos Ghosn ellen a tokiói kerületi ügyészség a japán Kyodo hírügynökség belső forrástól származó információra támaszkodó szerdai beszámolója szerint.

Az orosz háztartások csaknem egynegyede nem csatlakozik szennyvízhálózathoz

Külföld - 2019-04-02

Az orosz háztartások 22,6 százaléka nem kapcsolódik központi szennyvízcsatorna-hálózathoz - derült ki az Roszsztat állami statisztikai hivatalnak az RBK gazdasági lap által kedden ismertetett adataiból.

Szlovák elnökválasztás - Szlovákiai sajtó: Caputová győzelmével elkezdődött a parlamenti választás előtti küzdelem

Külföld - 2019-04-01

- Nagyok a várakozások a politikai újonc Zuzana Caputovával szemben, de elnökválasztási győzelme leginkább a jövő évi parlamenti választást megelőző küzdelem kezdetét jelzi, az alacsony részvételi arány pedig azt, hogy a választók jelentős részének a jelöltek egyike sem volt elfogadható - írták az államfőválasztás eredményeiről a szlovákiai lapok hétfőn.

Caputovának az államfőválasztás óriási győzelmet hozott, nagyok a vele szembeni elvárások, de meg kell őrizni a józanságot, mert az ország "karakteréért folytatott küzdelem csak most kezdődik" - írta a Sme című pozsonyi liberális napilapban Jakub Filo.

Ukrán elnökválasztás - Választási bizottság: már biztos, hogy lesz második forduló

Külföld - 2019-04-01

A szavazatok több mint hatvan százalékának feldolgozása után biztossá vált, hogy egyik jelölt sem szerezte meg a voksok több mint felét az ukrajnai elnökválasztás vasárnapi első fordulójában, így biztosan második fordulót kell tartani - jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Jevhen Radcsenko, a Központi Választási Bizottság (CVK) helyettes vezetője.

Tetjana Szlipacsuk, a CVK elnöke hozzáfűzte, hogy a bizottság a lehető legrövidebb időn belül kihirdeti az első forduló hivatalos végeredményét, és kiírja a második fordulót április 21-re. Radcsenko elmondta még, hogy a második fordulóra új területi, illetve helyi választási bizottságokat kell alakítani. A második fordulóba bejutott két jelöltnek joga van egyenlő arányú képviseletre valamennyi testületben - hangsúlyozta.

A szavazatok több mint 70 százalékának összeszámlálása után továbbra is Volodimir Zelenszkij humorista vezet 30,45 százalékos eredménnyel, a második helyen Petro Porosenko jelenlegi államfő áll 16,19 százalékkal. Julija Timosenko, a Haza (Batykivscsina) párt jelöltje a részeredmény szerint a szavazatok 13,15 százalékát szerezte meg.

Ukrán elnökválasztás - Viszonylag magas részvétel mellett zajlik a választás

Külföld - 2019-03-31

A választásra jogosultaknak 45 százaléka adta le szavazatát Ukrajnában az elnökválasztás első fordulójában helyi idő szerint délután három óráig - tájékoztatott vasárnap a Központi Választási Bizottság (CVK) hivatalos honlapján.

Szlovák elnökválasztás - Zuzana Caputová nyerte a voksolást

Külföld - 2019-03-31

Jelentős előnnyel megnyerte az ötödik közvetlen szlovák elnökválasztás szombati, második, döntő fordulóját Zuzana Caputová, az ellenzéki liberális pártok jelöltje a szavazatok 97 százalékos feldolgozottsága alapján.

Az este tíz órakor befejeződött voksoláson leadott szavazatok 97 százalékos feldolgozottsága alapján Zuzana Caputová a voksok 58,27 százalékát kapta. A részeredmények szerint Maros Sefcovicra a voksolók 41,72 százaléka szavazott.

A legutolsó támogatottsági felmérés a választás második körében Zuzana Caputovának 60,5 százalékot, Maros Sefcovicnak pedig 39,5 százalékot jósolt.

Caputová Szlovákia történetének első női elnöke lesz.

Brexit - Elutasította a londoni alsóház a Brexit-megállapodást

Külföld - 2019-03-29

- Harmadszor is elutasította pénteken a londoni alsóház a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodást, bár az előző két elutasító szavazásnál jóval kisebb többséggel.

Az EU meghosszabbította a földközi-tengeri Sophia missziót, de felfüggesztette a hajók részvételét

Külföld - 2019-03-29

- Meghosszabbította földközi-tengeri Sophia misszióját pénteken az Európai Unió, azonban egyúttal felfüggesztette az utóbbi években menedékkérők tízezreit kimentő hajók járőrözését.

Az uniós tagországok kormányai jóváhagyták a jelenlegi mandátuma szerint március végéig tartó művelet hat hónappal történő meghosszabbítását.Ugyanakkor az egyetértés hiánya miatt felfüggesztették a hivatalosan az embercsempész-hálózatok felderítését végző hajók járőrözését, ameddig nem sikerül megoldásra jutni a kérdésben. A misszió így a légi támogatásra, a líbiai parti őrség kiképzésére és a Líbiával szembeni fegyverembargó betartásának ellenőrzésére fog korlátozódni.

Brexit - Német miniszter: gyógyszerhiányhoz vezethet a rendezetlen Brexit

Külföld - 2019-03-28

Ellátási nehézségekhez és hiányhoz vezethet számos gyógyszernél, gyógyszerészeti készítménynél és egészségügyi eszköznél, ha a huszonhetekkel kötött megállapodás nélkül, rendezetlenül szűnik meg a brit európai uniós (EU-) tagság (Brexit) - figyelmeztette az Európai Bizottságot a német egészségügyi miniszter a Handelsblatt című német üzleti lap csütörtöki beszámolója szerint.

A létfenntartáshoz szükséges minimumjövedelem bevezetését ígérik a spanyol szocialisták választási győzelmük esetén

Külföld - 2019-03-27

A létfenntartáshoz szükséges minimumjövedelem bevezetése, a társadalombiztosítási hiány megszüntetése, a nők esélyegyenlőségét és a társadalmi igazságosság növelését célzó javaslatok szerepelnek egyebek mellett a Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) választási programjában, amelyet Pedro Sánchez miniszterelnök, a párt főtitkára ismertetett Madridban szerdán.