Külföld

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 5494 találatból.

A német alkotmánybíróság megerősítette az internetes elfeledtetés jogát

Külföld - 2019-11-27

A német alkotmánybíróság megerősítette az interneten nyilvánosan hozzáférhető személyes adatok töröltetéséhez fűződő jogot, szerdán ismertetett döntése szerint az úgynevezett elfeledtetési jog súlyos bűncselekmények elkövetőit is megilleti, ha a törvénysértés a távoli múltban történt.

Oleh Szencov átvette a tavalyi évi Szaharov-díjat az Európai Parlamentben

Külföld - 2019-11-26

Átvette a tavalyi évi Szaharov-díjat Oleh Szencov az Európai Parlament (EP) keddi plenáris ülésén, köszönőbeszédében az oroszországi fogságából nemrég szabadult ukrán filmrendező a moszkvai kormány "militarista" hozzáállását bírálta.

Ukrán elnöki képviselő: a Krím elcsatolása óta félmillió orosz költözött a félszigetre

Külföld - 2019-11-26

Jogvédő szervezetek adatai szerint a Krím félszigetre mintegy 500 ezer orosz állampolgár települt át azóta, hogy a területet Oroszország 2014-ben önkényesen elcsatolta Ukrajnától - közölte Tamila Taseva, az ukrán elnök krími állandó képviselőjének helyettese kedden az RBK-Ukrajina hírportálnak adott interjújában.

Brit választások - December 17-én ül össze az új parlament

Külföld - 2019-11-25

December 17-én tartja alakuló ülését az új brit parlament - közölte hétfőn a londoni miniszterelnöki hivatal.A konzervatív párti brit kormány december 12-ére előrehozott parlamenti választást írt ki.

London nem hosszabbítja meg az Uber szolgáltatási engedélyét

Külföld - 2019-11-25

Nem hosszabbítja meg az illetékes londoni közlekedési hatóság az Uber taxiszolgáltatási engedélyét. A londoni tömegközlekedést irányító városházi szervezet, a Transport for London (TfL) hétfőn közölte, hogy nem állít ki az Uber számára új szolgáltatási engedélyt, miután a cég jelenlegi jogosítványa hétfőn lejár.

Michael Bloomberg közleményben erősítette meg, hogy indul a 2020-as elnökválasztáson

Külföld - 2019-11-24

Michael Bloomberg amerikai milliárdos üzletember vasárnap közleményben erősítette meg, hogy a Demokrata Párt jelöltjeként indulni kíván a 2020-as amerikai elnökválasztáson. A Twitteren közzétett közleményben a 77 éves vállalkozó leszögezte: azért indul a demokraták elnökjelöltségéért, hogy legyőzze Donald Trump jelenlegi és újrainduló elnököt, és "újraépítse Amerikát".

Az előzetes becslések szerint az Osztrák Néppárt győzött a stájerországi tartományi választásokon

Külföld - 2019-11-24

Az Osztrák Néppárt (ÖVP) nyerte meg a vasárnapi stájerországi tartományi választásokat az előzetes becslések szerint, az eddig kormányzó Szociáldemokrata Párt (SPÖ) a második helyen végzett, míg az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) lett a harmadik - közölte az ARGE Wahlen osztrák választáselemző intézet.

Történelmi rekordot döntött a hongkongi helyhatósági választásokon szavazók száma

Külföld - 2019-11-24

Történelmi rekordot döntött a hongkongi helyhatósági választásokon szavazók száma, vasárnap estére ugyanis mintegy 2,7 millió ember adta le a voksát a különleges közigazgatási státusszal bíró városban - olvasható a South China Morning Post (SCMP) hongkongi lap internetes oldalán.

Helyi idő szerint este fél kilencig, két órával az urnazárás előtt ezzel a szavazásra jogosultak 66,5 százaléka élt szavazati jogával. Volt olyan körzet, ahol a részvételi arány elérte a 78 százalékot. A négy évvel ezelőtti helyhatósági választásokon ezzel szemben csupán 1,47 millió szavazó vett részt.

Illegális bevándorlás - Orvosok Határok Nélkül: összeomlott az uniós-török menekültügyi egyezmény

Külföld - 2019-11-22

Összeomlott az Európai Unió és Törökország között 2016-ban megkötött menekültügyi egyezmény, amelynek célja az volt, hogy feltartóztassa az Európa felé tartó menekültáradatot - vélekedett az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nevű segélyszervezet pénteken.

"Négy évvel a megállapodás után 35 ezer ember él teljes zűrzavarban és méltóság nélkül a görög szigeteken" - mutatott rá a szervezetet vezető Krisztosz Krisztu Athénban.


Brit választások - Új Brexit-megállapodást és újabb népszavazást ígér a Munkáspárt választási programja

Külföld - 2019-11-21

- A Munkáspárt új megállapodást kíván kötni az Európai Unióval a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről, és ezt az egyezményt népszavazásra bocsátja - áll a legnagyobb brit ellenzéki erő csütörtökön ismertetett választási programjában, amely automatikus tartózkodási jogot is ígér az Egyesült Királyságban élő külföldi EU-állampolgároknak.

Brit választások - Belügyminiszter: a konzervatív kormány véget vet a szabad betelepülésnek

Külföld - 2019-11-14

Nagy-Britannia 2021-től véget vet az EU-állampolgárok szabad betelepülésének, ha a kormányzó Konzervatív Párt megnyeri a december 12-ére kiírt előrehozott választásokat - közölte csütörtökön a brit belügyminiszter.

A német parlament történetében először leváltottak egy bizottsági elnököt

Külföld - 2019-11-13

A tisztséghez méltatlannak ítélt tevékenység miatt visszahívták a német szövetségi parlament (Bundestag) egyik bizottságának elnökét, a szerdán hozott döntésre nincs példa az intézmény történetében.

Riasztást rendeltek el Olaszország több a rossz időjárás miatt

Külföld - 2019-11-12

A legmagasabb fokozatú, vörös színű riasztás lépett életbe kedden a dél-olaszországi Basilicata, Calabria és Szicília tartomány területén a nagy mennyiségű csapadék, viharok miatt, de majdnem egész Olaszországban készültséget rendeltek el a rossz időjárás miatt.

Koalíciós kormány létrehozásáról állapodott meg a spanyol szocialista párt és az Unidas Podemos

Külföld - 2019-11-12

- Koalíciós kormány létrehozásáról állapodott meg a Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) és az Unidas Podemos (Együtt képesek vagyunk) baloldali párttömörülés kedden Madridban.

Brit választások - Vezetnek a konzervatívok, vita a pártok között a költekezési tervekről

Külföld - 2019-11-10

A legfrissebb felmérés szerint jelentős támogatottsági előnnyel kezdi a december 12-ére kiírt előrehozott parlamenti választás kampányának második teljes hetét a kormányzó brit Konzervatív Párt. A hétvégén a pártok gazdasági programjainak költségeiről szóló vita került a kampány középpontjába.

A legnagyobb brit közvélemény-kutató cég, a YouGov vasárnap ismertetett vizsgálata szerint a Boris Johnson miniszterelnök vezette konzervatívokra jelenleg a választók 39 százaléka voksolna.

A legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt támogatottsága 26 százalékos, vagyis a Konzervatív Párt 13 százalékponttal vezet első számú választási vetélytársa előtt.

Az 1598 választópolgár bevonásával elvégzett felmérés szerint a harmadik legnagyobb országos pártra, a Liberális Demokratákra 17 százaléknyian szavaznának.

Uniós vezetők: A berlini fal leomlása mérföldkő a világpolitika számára, és egyben mai Európa kezdőfejezete

Külföld - 2019-11-08

- A berlini fal leomlása mérföldkő a világpolitika számára és egyben egy új fejezet kezdete az európai kontinensen - írja Jean Claude Juncker, az Európai Bizottság ügyvivő elnöke pénteken a berlini fal leomlásának 30. évfordulója alkalmából közzétett nyilatkozatában.

Juncker a nyilatkozatban a fal megszűnését élete egyik meghatározó időszakához köti, mivel az esemény előtt súlyos autóbalesetet szenvedett és háromhetes kóma után, éppen ezen a napon 1989. november 9-én tért magához. A fal leomlása saját életében és az világpolitikában is új kezdetet jelentett-vallja.

Skót miniszterelnök: jövőre újabb függetlenségi népszavazást kell tartani

Külföld - 2019-11-08

Skóciában jövőre újabb függetlenségi népszavazást kell tartani, ha a skótok nem akarják, hogy Londonban döntsenek a sorsukról - mondta pénteken a skót miniszterelnök.

A néppárt és a Zöldek a hét végén dönthetnek Ausztriában arról, hogy koalíciós tárgyalásokat kezdenek-e

Külföld - 2019-11-06

Vasárnap várhatóan összehívják Ausztriában a Zöldek országos választmányát, hogy döntést hozzon arról: ha a párt felkérést kap, megkezdi-e a koalíciós tárgyalásokat a választási győztes Osztrák Néppárttal (ÖVP) - jelentették be a két párt delegációjának hetedik egyeztetése után.

. Az ÖVP a tervek szerint a hét végén vitatja meg, hogy melyik párttal kezdik meg a koalíciós tárgyalásokat, és a döntést hétfőn jelentik be.

.

Spanyolországban 98 ezerrel lett több munkanélküli októberben

Külföld - 2019-11-05

Spanyolországban októberben 3,2 százalékkal, mintegy 98 ezerrel nőtt a munkanélküliek száma - tájékoztatott a spanyol munkaügyi tárca kedden a munkaügyi központok nyilvántartása alapján.

Brit választások - Jelentős előnnyel indul a Konzervatív Párt

Külföld - 2019-10-31

- A legfrissebb felmérés szerint jelentős támogatottsági előnnyel kezdi a december 12-én tartandó előrehozott parlamenti választás kampányát a kormányzó brit Konzervatív Párt.