Külföld

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 6520 találatból.

Brit katonai hírszerzés: elérhette a 70 ezret az orosz fegyveres erők embervesztesége

Külföld - 2023-12-04

Valószínűleg elérte a 70 ezret az ukrajnai hadszíntéren elesett orosz katonák száma a háború tavaly februári kezdete óta - áll a brit katonai hírszerzés hétfőn ismertetett helyzetértékelésében.

Jemenből kilőtt rakéták három kereskedelmi hajót találtak el, amelyeknek amerikai hadihajó nyújtott segítséget a Vörös-tengeren

Külföld - 2023-12-04

Három kereskedelmi hajó ellen Jemen felől végrehajtott négy rakéta- és dróntámadás semlegesítésében nyújtott segítséget az amerikai haditengerészet Vörös-tengeren szolgálatot ellátó hajója.

Josep Borrell: a civil társadalom elfojtását jelenti a nemzetközi LMBT mozgalom oroszországi betiltása

Külföld - 2023-12-01

- A szexuális kisebbségek, valamint a civil társadalom és az emberi jogok bátor védelmezőinek elfojtását jelenti, hogy az orosz legfelsőbb bíróság szélsőséges szervezetnek minősítette és betiltotta Oroszországban a nemzetközi LMBT társadalmi mozgalmat - jelentette ki az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője pénteken.

Evakuálásokkal és légicsapásokkal folytatódott a Hamász elleni háború pénteken

Külföld - 2023-12-01

- Evakuálásokkal és légicsapásokkal folytatódott a Gázai övezetet uraló Hamász palesztin szélsőséges szervezet elleni háború, miután lejárt a tűzszünet - közölte egy izraeli katonai szóvivő.

A Hamász által felügyelt egészségügyi minisztérium adatai szerint a harcok reggeli kiújulása óta legkevesebb 54 palesztin meghalt és többtucatnyian megsebesültek.

Josep Borrell: Henry Kissinger kitörölhetetlen nyomot hagyott a világot érintő ügyekben

Külföld - 2023-11-30

Henry Kissinger korábbi külügyminiszter, tanácsadó, akadémikus és Nobel-békedíjas tettei és jövőbe tekintő szempontjai máig hatóan alakították az amerikai külpolitikát, és kitörölhetetlen nyomot hagytak a világot érintő ügyekben - jelentette ki az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője csütörtökön.

"Ma tisztelettel adózunk egy kiemelkedő személyiség és egy igazi államférfi előtt" - fogalmazott Josep Borrell a volt amerikai külügyminiszterre emlékező közleményében.

Henry Kissinger igazi diplomata és mély gondolkodó volt - mondta. Noha megközelítése esetenként kritikát és vitákat váltott ki, hangját mindig figyelmesen hallgatták szerte a világon. Újító megközelítése hatással volt a diplomáciára és a közvetítői tevékenységre az elkövetkező generációk számára - tette hozzá az uniós diplomácia vezetője.

Az amerikai haditengerészet Jemenből Izrael felé irányított drónt semmisített meg

Külföld - 2023-11-30

Jemenből indított katonai drónt semmisített meg az amerikai haditengerészet hajója az Arab-öbölben - közölték szerdán amerikai katonai tisztségviselők. A beszámoló szerint a USS Carney romboló egy iráni gyártmányú, pilóta nélküli légieszközt lőtt le, amelyet a húti lázadók indítottak. Az eset nem járt károkkal, vagy sérülésekkel.

Illegális migráció - Bild: a bíróság nem ítélte el a 15 éves lányt megerőszakoló migránsokat

Külföld - 2023-11-29

- Óriási felháborodás keltett Németországban, hogy a bíróság nem ítélte el a migránsokat, akik megerőszakoltak egy 15 éves lányt - írta a német Bild című lap.

A lap felidézte: 2020 szeptemberében egy fiatal férfiakból álló banda csoportosan támadott meg egy ittas, akkor 15 éves lányt éjszaka egy városi parkban, és megerőszakolták. A nyomozók legalább kilenc különböző elkövetőtől származó spermiumnyomokat találtak.

Két nappal meghosszabbították a tűzszünetet és további foglyok elengedéséről is megállapodtak

Külföld - 2023-11-27

Izrael és a Hamász megállapodott, hogy két nappal meghosszabbítják a tűzszünetet és további túszokat, foglyokat engednek el - jelentette be a katari külügyminisztérium.

Madzsed al-Anszari hozzátette, országa abban reménykedik, hogy a hétfőn már negyedik napja tartó ideiglenes fegyverszünet végleges tűzszünethez vezet majd a Gázai övezetben.

A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet is megerősítette, hogy megállapodás született. Hivatalos közleményükben azt írták, hogy megegyeztek a fegyverszünet további két nappal történő meghosszabbításáról, "a korábbi fegyverszünetéhez hasonló feltételekkel". A 13-as kereskedelmi tévé szerint Izrael is elismerte a tűzszünet kétnapos folytatását.

Vatikán: Ferenc pápa jobban van

Külföld - 2023-11-27

Ferenc pápa állapota jó és stabil, nincsen láza és légzési nehézségei is enyhültek - közölt új információkat az egyházfő egészségének javulásáról Matteo Bruni szentszéki szóvivő hétfőn.

Csaknem kétmillió ember áramellátását vágta el vihar a déli orosz régiókban

Külföld - 2023-11-27

- Csaknem kétmillió ember maradt áramszolgáltatás nélkül Oroszország déli és Ukrajnától elcsatolt régióiban, Dagesztánban, a Krasznodari területen, a Krímben, Rosztov, Herszon és Zaporizzsja megyében, valamint a Donyecki és a Luhanszki "Népköztársaságban" - közölte hétfőn az orosz energiaügyi minisztérium a Telegram-csatornáján.

Átadta a Hamász az első izraeli túszokat

Külföld - 2023-11-24

A Gázai övezetet uraló, palesztin iszlamista Hamász szervezet átadta a Nemzetközi Vöröskereszt képviselőinek az október 7-i terrortámadásban elhurcolt izraeli túszok első csoportját, 13 gyereket, illetve nőt, a Vöröskereszt átadta őket az izraeli hadseregnek, amely pedig egy izraeli légitámaszpontra szállította őket. Erről a hadsereg számolt be pénteken este.

Nem sokkal korábban 11 thaiföldi vendégmunkást is elengedett fogságából a Hamász, ezt időközben megerősítette a thaiföldi miniszterelnök.

A Vöröskereszt a túszokat Hán-Júniszban, a Gázai övezet déli részén vette át, és onnan az Egyiptomba vezető rafahi határátkelőhöz vitte, ahol az izraeli hadsereg egyik egysége már várta őket, és a dél-izraeli Hacerim légitámaszpontjára repült velük. Ott már átestek egy első egészségügyi vizsgálaton, de legalább két napra kórházba viszik őket megfigyelésre. Ott találkozhatnak családtagjaikkal is.

A Vöröskereszt szerint a szabadon engedett túszok azonosak a csütörtökön átadott névsorban szereplőkkel, és senkinek az egészségi állapota nem súlyos. Személyazonosságukat már az egyiptomi hatóságok ellenőrizték Rafahban.

Elsőként a thaiföldi túszokat szállítják az ország központi részén található Aszaf Harofe kórházba. Az izraeli anyákat gyermekeikkel a Schneider Gyerekkórházba viszik Petah Tikvára, a szintén kiszabadult idős nőket pedig a Wolfson Kórházba.

Szicíliában figyelmeztetést adtak ki az Etna fokozott vulkáni tevékenysége miatt

Külföld - 2023-11-24

Riasztás előtti fokozatra emelték az Etna vulkánkitörése miatti készültséget - jelentette be a szicíliai katasztrófavédelem pénteken.

A több mint háromezer méter magas vulkán egyik délkeleti kráterből hajnali fél ötkor kezdett kilövellni az izzó láva.

A világ legnagyobb jéghegye harminc év után mozgásba lendült

Külföld - 2023-11-24

Mozgásba lendült a világ legnagyobb jéghegye, amely az Antarktiszról való leszakadását követően több mint három évtizedre megfeneklett - számolt be róla a BBC News pénteken.

Gáza - Péntek reggel hétkor kezdődik a tűzszünet, délután 4-kor adják át az első túszokat

Külföld - 2023-11-23

Helyi idő szerint péntek reggel hétkor kezdődik a tűzszünet a Gázai övezetben, és délután 4-kor adják át az első izraeli túszokat - közölte a katari külügyminisztérium szóvivője csütörtökön izraeli médiajelentések szerint.

A Geert Wilders vezette Szabadságpárt a szavazatok 25 százalékát szerezte meg a holland választásokon

Külföld - 2023-11-23

A Geert Wilders vezette Szabadságpárt (PVV) a voksok legkevesebb 25 százalékát szerezte meg a Hollandiában szerdán tartott előrehozott parlamenti választásokon - derül ki a szavazatok 98 százalékos feldolgozottsága mellett közölt részeredményekből, amelyet a Dutch News című angol nyelvű holland hírportál ismertetett csütörtökön reggel.

Jens Stoltenberg: a NATO tartósan növelné koszovói haderejét

Külföld - 2023-11-20

Koszovói haderejének tartós növelését mérlegeli a NATO - jelentette be Jens Stoltenberg, a szervezet főtitkára hétfőn Pristinában.

A NATO-főtitkár szerint a nyugat-balkáni haderő létszámának a növelése segítene a térségbeli feszültségek kezelésében. "Azt vizsgáljuk, hogy szükség van-e a haderő tartósabb növelésére annak érdekében, hogy ez (a koszovói helyzet) ne csússzon ki az irányítás alól, és ne hozzon létre újabb erőszakos konfliktust Koszovóban vagy a tágabb régióban" - magyarázta.

Izraeli-palesztin - Belgium 1 millió euró értékű orvosi segélycsomagot küld a Gázába

Külföld - 2023-11-20

Belgium november végéig 1 millió eurós orvosi segélycsomagot küld a Gázai övezetbe - jelentette be Caroline Gennez belga fejlesztési együttműködési miniszter hétfőn.

Hollandia jövőre kétmilliárd eurót szán Ukrajna támogatására

Külföld - 2023-11-17

Hollandia jövőre több mint kétmilliárd eurót különít el Ukrajna támogatására - közölte pénteken Kajsa Ollongren ügyvivő védelmi miniszter.

A keret túlnyomó többségét a holland kormány az Oroszország elleni háborúban védekező ország katonai támogatására szánja, de a helyreállításra, az újjáépítésre és a kiberbiztonságra is elkülönítenek összegeket.

Izrael engedélyezte üzemanyag mindennapi szállítását a Gázai övezetbe

Külföld - 2023-11-17

Izrael hadikabinetje a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet elleni háború közepette engedélyezte napi két tartály dízelolaj szállítását a Gázai övezetbe - jelentette a helyi média pénteken.

Navalnij - Terroristaként vették nyilvántartásba az elítélt orosz ellenzéki három ügyvédjét

Külföld - 2023-11-16

A terroristák és szélsőségesek nyilvántartásába vette csütörtökön Alekszej Navalnij elítélt orosz ellenzéki politikus három ügyvédjét, Vagyim Kobzevet, Igor Szergunint és Alekszej Lipcert az orosz pénzügyi felügyelet (Roszfinmonitoring).

Navalnij három jogi képviselőjét október 13-án vették őrizetbe "szélsőséges közösségben való részvétel címén". A három ügyvéd az ellenzékit az úgynevezett Yves Rocher-ügyben képviselte, amelyben Navalnijt csalásban találták bűnösnek.