Külföld

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 4711 találatból.

Illegális bevándorlás - Az olasz kormány megkezdi a nem együttműködő embermentők korlátozását

Külföld - 2017-08-02

Az olasz hatóságok megkezdik a Földközi-tengeri embermentés új magatartási kódexét elutasító nem kormányzati szervezetek (NGO) szigorú ellenőrzését, egyúttal tevékenységük korlátozását - jelentette kedden a Corriere della Sera című olasz napilap.

Az Olaszországba migránsokat szállító kilenc ngo-ból eddig kettő jelezte, hogy aláírja a római kormány 13 pontos magatartási kódexét. Többségükben nem Olaszországban bejegyzett civil segélyszervezetekről van szó, amelyek kivétel nélkül az olasz partokra szállítják a tengeren mentett migránsokat.

Londonban már karácsony van - Megnyílt a Selfridges ünnepi vására

Külföld - 2017-08-01

Londonban, legalábbis a brit főváros egyik legelőkelőbb nagyáruházában már beköszöntöttek az ünnepek, a Selfridges Oxford Street-i üzletében ugyanis megnyílt a karácsonyi vásár.A patinás áruházban minden eddiginél korábban, 147 nappal karácsony előtt kezdték meg az ünnepi kellékek, köztük jellemzően a London jelképeivel díszített portékák árusítását.

A teljes kínálat szeptember 4-től lesz elérhető, és idén először a Selfridges már nyáron úgynevezett kapszulakollekciót árusít majd legfinomabb karácsonyi ételeiből.

A német lakosság 22,5 százaléka migrációs háttérrel rendelkezik

Külföld - 2017-08-01

- Tovább nőtt tavaly Németországban az úgynevezett migrációs hátterű lakosság aránya, 2016-ban 22,5 százalék tartozott ebbe a kategóriába a szövetségi statisztikai hivatal kedden közzétett adatai szerint.

A hivatal a tavaly végzett mikrocenzus - "kis népszámlálás" - eredményére hivatkozva közölte, hogy 2016-ban 18,6 millió migrációs hátterű ember élt a 82,6 milliós lakosságú Németországban, ami 8,5 százalékos emelkedés 2015-höz képest és új rekordnak számít.

Külföldi sajtó Magyarországról - Az FAZ a kormány és Soros György viszonyáról

Külföld - 2017-07-28

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német konzervatív lap a kormány és Soros György viszonyával kapcsolatban közölt írást pénteken.

Az elképzelt összeesküvés című riportban a szerzők, Gerald Braunberger, Stephan Löwenstein és Reinhard Veser kiemelik: Orbán Viktor úgy látja, "hadban áll" Soros Györggyel. Azzal vádolja, hogy "profitszerzés céljából migránsok millióit akarja áttelepíteni Európába", de vajon "hogyan jutott erre Orbán?"

Kifejtik: Magyarország és a kormány megítélése szerint az Európa békéjét és biztonságát fenyegető "spekuláns" által működtetett "maffiahálózat" egyik központja, a Helsinki Bizottság arra példa, hogy "miként lehet egy embert és életművét egy torz politikai tükörben úgy beállítani, hogy minden mérték elvesszen, és nehéz legyen higgadtan elemezni, valójában mit is tesz és mond az illető".

Ismét leszavazták az amerikai szenátusban az Obamacare visszavonását

Külföld - 2017-07-28

- Az amerikai szenátus péntek hajnalban ismét leszavazta az Obamacare néven ismert egészségbiztosítási törvény visszavonását.

Harmadik alkalommal voksoltak a szenátorok, hogy megpróbálják visszavonni az előző amerikai elnök, Barack Obama nevével fémjelzett egészségbiztosítási törvényt, ezúttal azonban már nem is azzal próbálkoztak, hogy a teljes törvényt visszavonják, hanem csak annak egyes részleteit kívánták megsemmisíteni. A péntek hajnalig tartó szavazáson azonban ez a kísérlet is elbukott. Péntek hajnalban a demokraták egységes nemleges szavazatához csatlakozott három republikánus politikus: John McCain arizonai, Lisa Murkowski alaszkai és Susan Collins, maine-i szenátor, s így a törvényjavaslatot 51:49 arányban leszavazták.

Europol: több mint száz feltételezett embercsempészt vettek őrizetbe Európa-szerte

Külföld - 2017-07-24

- Közel száztíz feltételezett embercsempészt vettek őrizetbe huszonkét ország bűnüldöző hatóságai Európa-szerte - jelentette be hétfőn az európai rendőrségi együttműködési szervezet (Europol).

A június végén indított, egy héten át tartó művelet során körülbelül 127 ezer embert és hatezer járművet ellenőriztek több mint négyezer helyszínen.

A feltételezett embercsempészeknek nagyjából kilencszáz lehetséges áldozatát azonosították, akiket főként prostitúció céljából szállítottak bizonyos országokba.

Felmérés: Romániában a belső migrációs szándék immár kétszerese a kivándorlási szándéknak

Külföld - 2017-07-24

- Megfordult Romániában a kivándorlási, illetve a belső migrációs szándék aránya: most már több mint kétszer annyian inkább belföldön keresnének jobb megélhetést, mint külföldön, a legvonzóbb városok pedig Kolozsvár, Bukarest és Temesvár - állapította meg egy felmérés, amelyet hétfőn ismertetett a román sajtó.

A lengyel elnök megvétózza a legfelsőbb bíróságról és az országos igazságszolgáltatási tanácsról szóló törvényt

Külföld - 2017-07-24

Andrzej Duda lengyel elnök hétfőn bejelentette, hogy vétót emel a lengyel igazságügyi átalakítással kapcsolatos három törvény közül kettő, az országos igazságszolgáltatási tanácsot (KRS) és a legfelsőbb bíróságot érintő jogszabály ellen.

Duda sajtóértekezletén kifogásolta, hogy a legfelsőbb bíróságról szóló törvény előterjesztői nem konzultálták vele a jogszabálytervezetről. Az elnök a lengyel alkotmányos hagyománytól idegennek nevezte a legfelsőbb bíróságról szóló törvény azon előírásait, melyek alapján - mint mondta - "a főügyész beavatkozhatna a legfelsőbb bíróság munkájába".

Megbírságoltak egy ötéves brit kislányt, aki fesztiválozóknak árult limonádét

Külföld - 2017-07-21

Százötven fontos (51 ezer forintos) bírságot szabott ki a helyi önkormányzat egy ötéves kislányra, aki egy londoni zenei fesztivál közönségének limonádét árult - írta a BBC News pénteken.

A gyerek apja, Andre Spricer elmondta: kislánya a kelet-londoni Mile Enden állította fel asztalkáját, hogy üdítőt áruljon a Lovebox Fesztiválra igyekvő közönségnek. A gyerek 50 pohár limonádét adott el, ám a helyi önkormányzat emberei megbírságolták az engedély nélküli árusításért

Bukarest 2020 végére ígéri az autópályát Nagyváradtól Kolozsvárig

Külföld - 2017-07-21

Nagyvárad és Kolozsvár között 2020 végén lehet majd autópályán közlekedni - jelentette ki pénteken Razvan Cuc közlekedési miniszter. A tárcavezető nagyváradi látogatásán jelentette be, hogy a Bihar megyei Bors és Berettyószéplak (Suplacu de Barcau) közötti szakaszt három alszakaszra osztják, amelyek megépítésére most hirdetik meg a közbeszerzési pályázatot.

Német-török viszály - Ankara a konfliktus enyhítésére szólított fel

Külföld - 2017-07-21

A német-török viszály enyhítésére szólított fel Binali Yildirim török miniszterelnök pénteken Ankarában.A politikus újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta: óvatosnak kell lenni, a viszony megromlása nem válik sem Németország, sem Törökország hasznára. Yildirim hangsúlyozta: a török kormány továbbra is egyik stratégiai partnerének tekinti Berlint Európában. Időről időre belpolitikai eredetű megfontolásokból feszültség keletkezhet a kétoldalú kapcsolatokban - tette hozzá

Szalmakalaptól az aranytevéig - 65 év királyi ajándékai a Buckingham-palotában

Külföld - 2017-07-21

Szalmakalap és színaranyból öntött teve is látható lesz azon a nagyszabású kiállításon, amelyet a 65 éve uralkodó II. Erzsébet királynő ajándékaiból állítottak össze a Buckingham-palotában.

A brit királyi család első számú londoni rezidenciája minden nyáron több mint két hónapra megnyitja kapuit a nagyközönség előtt, és ilyenkor mindig valamilyen tematikus kiállítást is rendeznek a palota látogatható termeiben.

A globális vízválság mára fenyegető valósággá vált

Külföld - 2017-07-20

A globális vízválság mára fenyegető valósággá vált - jelentette ki Áder János köztársasági elnök csütörtökön New Yorkban, a vízzel és természeti katasztrófák csökkentésével foglalkozó magas szintű ENSZ-ülésen.Az államfő - aki a helyzet társadalmi, gazdasági, egészségügyi és szociális következményeit is sorra vette felszólalásában - arra hívta fel a figyelmet, hogy a vízzel kapcsolatos katasztrófák száma és az okozott károk mértéke is jelentősen nőtt az utóbbi időben.

Áder János számos javaslatot fogalmazott meg a tanácskozáson. Ezek között szerepel, hogy a párizsi klímamegállapodás végrehajtása során olyan rendszert kell kialakítani, amely lehetővé teszi, hogy a következő 30 évben a globális üvegházhatású gázkibocsátás 10 évente megfeleződjön.

Meg kell teremteni annak feltételeit is - folytatta -, hogy az egyezményhez ne csak a szuverén államok, hanem városok, tartományok, szövetségi államok is csatlakozhassanak, mert az komoly lendületet ad a végrehajtásnak.

Az államfő emellett a megállapodás kiterjesztését sürgette a tengeri hajózásra, továbbá felvetette a légiközlekedési szabályok szigorításának megfontolását.

Külföldi sajtó Magyarországról - Osztrák és belga lapok

Külföld - 2017-07-19

A magyar kormány számára Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök magyarországi látogatása azért olyan fontos, mert így Orbán Viktor ellenfeleinek nehéz dolga lesz, ha a magyar kormányfőt antiszemitaként akarnák megbélyegezni - emelte ki szerdai cikkében a Die Presse című osztrák konzervatív lap.

Az újság hangsúlyozza, hogy nagy médiaérdeklődés kísérte a látogatást, hiszen a rendszerváltás óta először járt izraeli kormányfő Magyarországon. A lap budapesti tudósítója, Boris Kálnoky idézte Orbán kijelentését, miszerint "Magyarország zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmussal szemben", és megjegyezte: éppen ez az, amivel a magyar kormányfőt és kormányát az utóbbi időben vádolták.


V4-Netanjahu-találkozó - A szlovák kormányfő jövő héten az élelmiszerek kettős minőségéről tárgyal az Európai Bizottság elnökével

Külföld - 2017-07-19

Robert Fico szlovák kormányfő felhatalmazást kapott a visegrádi országoktól (V4), hogy jövő héten csütörtökön az élelmiszerek kettős minőségéről tárgyaljon Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével. Ezt a szlovák miniszterelnök szerdán jelentette be Budapesten, miután a visegrádi országok megbeszélést folytattak Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel.

Robert Fico szerint a V4 országok polgárai az élelmiszerek kettős minősége miatt másodosztályú uniós állampolgárnak érzik magukat és nő a bizalmatlanságuk is emiatt.

Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök ezzel kapcsolatban azt közölte: a V4-ek európai szinten szeretnék megváltoztatni a szabályozást. Nem akarjuk, hogy a beszállítók azonos termékeket más minőségben értékesítsenek az egyes tagállamokban - hangoztatta, üdvözölve, hogy a tárgyalópartnerei egyetértettek a kérdésben. A cseh kormányfő arra is kitért: az EU és Izrael kölcsönös érdeke, hogy megerősítse kapcsolatát és elmozdítsa az együttműködés előtt álló akadályokat.


Török puccskísérlet - PEN: soha nem volt ennyi író egyszerre börtönben egyetlen országban

Külföld - 2017-07-18
cheap photo paper cheap photo paper online inkjet paper for photos best inkjet paper for photos inkjet photo paper inkjet photo paper online inkjet paper cheap inkjet paper

Az írókat, költőket, esszéírókat tömörítő PEN International szervezet csaknem 100 éves fennállása alatt még soha nem fordult elő, hogy egyetlen országban annyi író legyen egyszerre rács mögött, mint jelenleg Törökországban - állapítja meg nyilatkozatában a PEN International.

Az önkifejezés szabadsága mellett síkra szálló, hétfőn közzétett állásfoglalásában a szervezet elismeri, hogy a török hatóságoknak jogos igénye a tavalyi puccskísérlet felelőseinek megbüntetése, ám az azt követő "példátlan megtorlás" kritikus hangok tömegét hallgattatta el szinte teljesen.

"Törökország az újságírók legnagyobb bebörtönzője, Kínában és Eritreában együtt sem ül ennyi újságíró börtönben" - állapítja meg a honlapján közzétett nyilatkozatában a PEN International.

Szakértő: az osztrák választás tétje, hogy Kurz tud-e kormányt alakítani

Külföld - 2017-07-17

Az október 15-ei osztrák előrehozott parlamenti választások tétje az lesz, hogy Sebastian Kurz jelenlegi külügyminiszter, az Osztrák Néppárt elnöke tud-e kormányt alakítani - mondta Menyes Roland, Antall József Tudásközpont kutatója az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

,

cheap photo paper cheap photo paper online inkjet paper for photos best inkjet paper for photos inkjet photo paper inkjet photo paper online inkjet paper cheap inkjet paper

Spanyol lap: egyre sürgetőbb a megállapodás Gibraltárról

Külföld - 2017-07-13

A Brexit-tárgyalások jelenlegi szakaszában egyre sürgetőbb, hogy Spanyolország és Nagy-Britannia megállapodásra jusson Gibraltár ügyében - írta csütörtöki szerkesztőségi véleménycikkében az El Mundo című spanyol országos napilap.

Az újság szerint az amúgy szívélyes spanyol-brit viszonyban Gibraltár az egyetlen "tüske". Azonban most "világos lehetőség" kínálkozik arra, hogy véget érjen ez az "anakronisztikus helyzet" - állapította meg az El Mundo, utalva VI. Fülöp spanyol királynak tavaly az ENSZ-ben tett kijelentésére, miszerint ideje véget vetni a Spanyolország déli csücskén húzódó brit felségterület "gyarmati anakronizmusának".

cheap photo paper cheap photo paper online inkjet paper for photos best inkjet paper for photos inkjet photo paper inkjet photo paper online inkjet paper cheap inkjet paper

Spanyolország havi 500 menedékkérő befogadását vállalja a következő három hónapban

Külföld - 2017-07-12

- Az Európai Bizottság kérésére Spanyolország havi 500 menedékkérő befogadását vállalja a következő három hónapban - jelentette be Soraya Sáenz de Santamaría spanyol miniszterelnök-helyettes a madridi parlamentben szerdán, ahol több ellenzéki párt is bírálta a kormány menekültpolitikáját.

A Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) és a nacionalista Európai Katalán Demokrata Párt (PDeCAT) azt rótta fel a kabinetnek, hogy a menedékkérők áttelepítését szolgáló uniós mechanizmusban még 15 849 ember befogadásával adós a vállalt 17 337-ből.

Soros György antiszemita képi ábrázolásmód használatával vádolja a magyar kormányt

Külföld - 2017-07-12

A BBC brit közszolgálati médiatársaság hírportálján megjelent írás szerint Soros György azzal vádolja a magyar kormányt, hogy "antiszemita ábrázolásmódot" alkalmaz az ellene indított plakátkampányban.

"Lesújt a jelenlegi magyar rezsim szándékos dezinformációs kampányának részeként alkalmazott antiszemita képi ábrázolásmód. Bizakodással tölt el ugyanakkor, hogy a magyar zsidó közösség vezetése számtalan (magyar) állampolgárral együtt szót emelt e kampány ellen" - idézi a BBC Soros Györgyöt.

A nyilatkozatot több más külföldi médium is ismertette szerdán.

Előző nap közleményt adott ki a milliárdos szóvivője, Michael Vachon is. Eszerint "Európa legsötétebb óráit idézi" a kormány új, migrációellenes kampánya, amely Soros György képét használja plakátjain. "A magyar kormány idegengyűlölete és a menekültek démonizálása Európa-ellenes" - tette hozzá.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza