Pénzügyek

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 913 találatból.

MBH Bank: megvalósult a magyarországi banktörténelem legnagyobb fúziója

Pénzügyek - 2023-05-03

Megvalósult a magyarországi banktörténelem legnagyobb fúziója, az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. fúziója, május 1-jétől a létrejött hitelintézet MBH Bank Nyrt. néven, új, egységes arculattal folytatja tevékenységét - közölte a pénzintézet szerdán.

A fúzióhoz kapcsolódó technikai és informatikai átállás sikeresen lezajlott. Május 1-jétől az MBH Bank szolgáltatásai már zavartalanul működnek, május 2. reggel óta pedig a bankfiókok is a szokásos nyitva tartás szerint várják az ügyfeleket. Ezzel lezárult a Magyar Bankholding keretében több mint két éve tartó fúziós folyamat, amely révén létrejött Magyarország második legnagyobb, tisztán magyar tulajdonú hitelintézete - írták.

GFM: több mint 1 milliárd dollárt vont be a globális pénzügyi piacról az Exim

Pénzügyek - 2023-04-27

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó Magyar Export-Import Bank Zrt. szerdán, jelentős sikerrel, 5 éves futamidejű devizakötvény-aukciót hajtott végre, amelynek során 1,25 milliárd dollár összegű forrást gyűjtött közel 150 európai és amerikai befektetőtől.

A GFM csütörtöki közleménye szerint a kötvények iránt jelentős kereslet mutatkozott, melynek eredményeképp az előzetesen várt hozamszintnél kedvezőbb, 6,32 százalékos, euróban kifejezve 5,7 százalékos kamat mellett jutott forráshoz az Exim.

Enyhült az infláció az euróövezetben

Pénzügyek - 2023-04-19

- Az előzetes becslésnek megfelelően lassult márciusban az infláció az euróövezetben - közölte az Európai Unió statisztikai hivatala szerdán.

Az Eurostat végleges adatai szerint márciusban az előzetes becslésnek megfelelően 6,9 százalékra csökkent az éves infláció az euróövezetben a februári 8,5 százalékról, miután októberben még rekordszinten, 10,6 százalékon állt. A márciusi adat a legalacsonyabb euróövezeti inflációs ráta 2022 februárja óta, azonban jóval meghaladja az Európai Központi Bank 2,0 százalékos inflációs célját.

A végrehajtás elkerülésének lehetőségeire hívja fel a figyelmet az adóhivatal

Pénzügyek - 2023-04-15

Elkerülhető a végrehajtás, ha az adós időben megteszi a szükséges lépéseket a tartozás rendezése érdekében - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleményében.

A tájékoztatás szerint a lejárt tartozás esetén bekövetkező jövedelemletiltás, inkasszó vagy helyszíni végrehajtás is megelőzhető, a végrehajtási eljárásban részletfizetés vagy fizetési halasztás, de adott esetben akár a tartozás mérséklése is kérhető.

A horvát kormány jóváhagyta az ország egyetlen műtrágyagyára többségi részesedésének eladását

Pénzügyek - 2023-04-07

A zágrábi kormány csütörtöki ülésén jóváhagyta az INA horvát olajipari vállalat és a horvát földgáz-értékesítő vállalat, a PPD többségi részesedésének eladását Horvátország egyetlen műtrágyagyárában, a kutinai Petrokemijában - írta a Polsovni Dnevnik című horvát gazdasági napilap.

Megkapták a versenyhatósági engedélyeket az Alteo többségi tulajdonrészét megvásárlók

Pénzügyek - 2023-03-13

A szerb versenyhatóság is kiadta engedélyét, így valamennyi meghatározott versenyhatósági engedélyt megkapott a Mol RES, a Főnix Magántőkealap és a Riverland Magántőkealap az illetékes versenyhatóságoktól - tette közzé az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn.

A külföldi leányvállalatok nagyrészt kompenzálták azt a veszteséget, amelyet a háború és a magyar kormányzati intézkedések okoztak az OTP csoportnak

Pénzügyek - 2023-03-10

Így mindössze 24 százalékkal - 347 milliárd forintra - esett vissza az adózott eredmény tavaly az egy évvel korábbihoz viszonyítva - mondta Bencsik László vezérigazgató-helyettes az OTP Csoport tavalyi jelentését ismertető sajtótájékoztatón pénteken.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar egység nyeresége a leányvállalatoktól kapott osztalék nélkül 27 milliárd forintot tett ki tavaly, ami 84 százalékos visszaesés az egy évvel korábbihoz képest.

Az orosz-ukrán háború negatív hatása 94 milliárd forint volt, a magyar kormányzati intézkedésekkel összefüggő tételeké pedig - különadó, extraprofit adó, moratórium, kamatstop, Sberbank-végelszámolás - 138 milliárd forint - fejtette ki.

Az OTP adózás utáni eredménye némileg magasabb lett a vártnál

Pénzügyek - 2023-03-10

Az OTP-csoport az elemzői várakozásokat valamivel meghaladó, 153,421 milliárd forint konszolidált korrigált adózás utáni eredményt ért el az utolsó negyedévben, ami az előző negyedévinél 19 százalékkal kisebb, az egy évvel korábbihoz képest 24 százalékkal magasabb.

Eredményes évet zárt tavaly az Erste

Pénzügyek - 2023-03-08

- Eredményes évet zárt 2022-ben az Erste Bank; bővült a hitelezés, a működési bevételek nőttek, a nyereség azonban az előző évinél alacsonyabb lett az egyszeri adó- és szabályozási terhek miatt - mondta Jelasity Radován, az Erste elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

A K&H Bank nyeresége 10 százalékkal csökkent tavaly

Pénzügyek - 2023-02-20

Tíz százalékkal, 67,6 milliárd forintra csökkent 2022-ben a K&H Bank adózás utáni nyeresége - közölte Gombás Attila, a K&H Bank pénzügyi divízió vezetője online sajtótájékoztatón hétfőn.

MNB: 2022-ben a GDP 6,3 százaléka volt az államháztartás nettó finanszírozási igénye

Pénzügyek - 2023-02-20

Az államháztartás nettó finanszírozási igénye 2022-ben a GDP 6,3 százalékát tette ki, 4223 milliárd forint volt, az Eximbank egyenlegét is figyelembe véve a nettó finanszírozási igény a GDP 6,1 százaléka, 4093 milliárd forint volt - jelentette hétfőn a pénzügyi számlák előzetes adatai alapján a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Az államháztartás bruttó, konszolidált, névértéken számított adóssága a GDP 70,6 százalékát érte el 2022 végén, 47 296 milliárd forint volt. Az Eximbank adósságát is figyelembe véve a szektor adóssága 48 840 milliárd forint, a GDP 72,9 százaléka volt.

Az előzetes adatok szerint a háztartások nettó finanszírozási képessége 2022-ben 2640 milliárd forint a GDP 3,9 százaléka volt.

Magyar Bankholding: az MNB jóváhagyta a Takarékbank Zrt. és az MKB Bank Nyrt. fúziójának végrehajtását

Pénzügyek - 2023-02-07

A Magyar Nemzeti Bank hétfőn engedélyezte a Magyar Bankholding fúziós menetrendjének záró lépését, ezzel az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. április 30-án összeolvad és MBH Bank Nyrt. néven, egységes márkanévvel és arculattal folytatja működését - közölte a pénzintézet kedden.

Több mint 100 milliárd koronát utal át a CEZ a cseh államnak

Pénzügyek - 2023-02-02

Több mint 100 milliárd koronát (1670 milliárd forint) utal át a Cseh Energetikai Művek (CEZ), a legnagyobb cseh energetikai cég az idén az államnak - közölte Ladislav Kríz, a CEZ szóvivője csütörtökön Prágában.

MNB: csak szigorú törvényi keretek közt változtathatják a számladíjakat a bankok

Pénzügyek - 2023-01-26

- Az MNB kiemelt figyelmet fordít a hitelintézetek számladíj-módosításaira, és jogsértés esetén azonnal intézkedik - figyelmeztetett csütörtöki közleményében a Magyart Nemzeti Bank (MNB) azzal összefüggésben, hogy január végéig valamennyi lakossági folyószámlával rendelkező ügyfelet tájékoztatja bankja a tavalyi bankszámla- és kártyaköltségeiről.

Száz százalék közelében a brit államadósság-ráta

Pénzügyek - 2023-01-24

- A kedden ismertetett legfrissebb közfinanszírozási adatok szerint 2022 végére száz százalék közvetlen közelébe emelkedett a hazai össztermékhez (GDP) mért brit államadósság-ráta, amely hat évtizede nem mért csúcson jár.

Gazdaságfejlesztési miniszter: januárban megszűnik a hiteltörlesztési moratórium

Pénzügyek - 2022-12-13

A kormány nem hosszabbítja meg a fizetési moratórium év végével lejáró hatályát - jelentette be keddi közleményében Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.

Visszafogott harmadik negyedévet zártak a magyarországi kockázati- és magántőkebefektetők

Pénzügyek - 2022-12-12

Visszafogott harmadik negyedévet zártak a magyarországi kockázati- és magántőkebefektetők - közölte a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) az Ernst&Younggal közösen készített legfrissebb jelentése alapján hétfőn.

A közlemény szerint idén július és szeptember között 31 tranzakció során 31 vállalkozás jutott összesen 12,712 milliárd forint kockázati tőkéhez.

MNB: 12 millió forint bírság az MKB Bank befektetési szolgáltatási hiányosságai miatt

Pénzügyek - 2022-12-06

- A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 12 millió forint bírságot szabott ki az MKB Bankra, egyebek közt az ügyfeleknek nyújtott befektetési tanácsadás gyakorlatához, egyes értékpapírok nyilvántartásához, a bennfentes kereskedelem lehetőségét megakadályozó szűrőrendszerhez kötődő hiányosságok miatt. A feltárt problémák nem veszélyeztetik a hitelintézet megbízható működését - közölte az MNB kedden.


Az MNB ötmillió forintos bírságot szabott ki a Molra

Pénzügyek - 2022-12-05

A jegybank ötmillió forint felügyeleti bírságot szabott ki a Mol Nyrt.-re, mert a cég a vecsési kőolajmező feltárásával kapcsolatos hírt nem a tőkepiaci működés szempontjából irányadó jogszabálynak megfelelően és felületeken tette közzé - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn.

Netrisk: 14 százalékkal drágultak a gépjárművek kötelező biztosításai

Pénzügyek - 2022-12-01

Tavalyhoz képest 14 százalékkal emelkedve 27 631 forintra nőtt a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) átlaga - közölte a Netrisk. A biztosítási portál adatai alapján novemberben több mint 19 ezer új kötelező szerződés jött létre, 4 százalékkal kevesebb a tavalyinál.

Az érintett járművek átlagos életkora 20 év, a rangsort a Suzuki vezeti az Opel és a Volkswagen előtt - írták.

A drágulás oka az alkatrészek árának emelkedése, valamint a több baleset, ami növelte a kárkifizetések összegét.