Pénzügyek

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 850 találatból.

NAV: közeledik a gépjárműadó második részletének befizetési határideje

Pénzügyek - 2021-09-10

Közeledik a gépjárműadó második részletének befizetési határideje - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-nek küldött közleményben, pénteken.

Bank360.hu: a válság előtti szinten a fedezet nélküli személyi kölcsönök kereslete

Pénzügyek - 2021-09-08

Megint a válság előtti szinten van a fedezet nélküli személyi kölcsönök iránti kereslet a Bank360.hu adatai szerint. A szakportál szerdai elemzésében kifejtette: 64,7 százalékos értéket mutatott augusztusban a Bank360 lakossági hitelkeresleti index, azaz a hitelek iránti érdeklődést kifejező mutató, amely a koronavírus-járványt megelőző 2020. januári értéket veszi bázisnak

Kamatdöntés - Elemzők: nem okozott meglepetést az MNB

Pénzügyek - 2021-08-24

A várakozásoknak megfelelt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsának döntése, amely újabb 30 bázisponttal 1,50 százalékra emelte az alapkamat mértékét - kommentálták elemzők a grémium keddi ülésén hozott határozatot.

Molnár Dániel, a Századvég Gazdaságkutató makrogazdasági elemzője az MTI-nek küldött kommentárjában megjegyezte: az emeléssel a monetáris politika nem vált szigorúvá Magyarországon, csak érdemben elmozdult az ultralaza irányultságtól. Az alacsony kamatszintek változatlanul támogatják a kilábalást, azonban a jegybank mandátumának megfelelően az infláció leszorítása és a várakozások horgonyzása érdekében elkerülhetetlen volt az újabb lépés - mutatott rá az elemző

A jelzáloghitelpiac további növekedését várja az év hátralévő hónapjaiban a Duna House

Pénzügyek - 2021-08-08

A jelzáloghitelpiac az első félévben 34 százalékkal haladta meg az előző évi volument, amely az előzetesen várt 20 százalékos növekedést is felülmúlja. A Duna House szerint a második félévben, amely szinte kivétel nélkül mindig az erősebb félév a hitelpiacon, hasonló tendenciák várhatók, és így a tavaly kihelyezett 928 milliárd forintnyi jelzáloghitel után 2021-ben szinte biztosan eléri a piac az 1000 milliárd forintos határt, illetve az előrejelzés szerint meghaladhatja az 1200 milliárd forintot is.

A jelzáloghitelpiacot az otthonteremtési támogatások intenzív kereslete mellett az ősszel várhatóan újra felfutó ingatlanpiaci adásvételek is erősíthetik.

Az MNB 32,5 milliós bírságot szabott ki a Takarék Bankcsoportra

Pénzügyek - 2021-07-07

- A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 32,5 millió forint bírságot szabott ki a Takarék Bankcsoport tagjaira hitelkockázati, IT, tőkeszámítási, adatszolgáltatási és vállalatirányítási hiányosságok miatt és kötelezte a vizsgált intézményeket azok mielőbbi kiküszöbölésére. A feltárt problémák nem veszélyeztetik a bankcsoport megbízható működését - közölte a jegybank szerdai közleményében.

MNB: a GDP 7,5 százaléka volt az államháztartás első negyedévi hiánya

Pénzügyek - 2021-06-30

Az államháztartás nettó finanszírozási igénye 862 milliárd forint, a GDP 7,5 százaléka volt az első negyedévben. A március végéig tartó négy negyedévben 4540 milliárd forint, a GDP 9,4 százaléka volt az államháztartás hiánya, az előző négy negyedév 8,1 százalékával szemben - közölte pénzügyi számlák adatai alapján szerdán a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

A központi kormányzat nettó finanszírozási igénye 639 milliárd forint, a helyi önkormányzatoké 24 milliárd forint, a társadalombiztosítási alapoké pedig 199 milliárd forint volt az első negyedévben.

A koronavírus-járvány közepette is rekordot döntött a brit milliárdosok száma

Pénzügyek - 2021-05-21
A koronavírus-járvány súlyos gazdasági és piaci hatásai ellenére is rekordra emelkedett tavaly a milliárdosok száma Nagy-Britanniában.

3332 millió forintot ad a magyar állam külhoni templomok felújítására

Pénzügyek - 2021-05-13

A magyar állam 3,332 milliárd forintos támogatásával újulhat meg 262 erdélyi, partiumi és bánsági templom. –

NAV: megszűnik az Európai Unión kívülről érkező, 22 euró alatti áruk áfamentessége

Pénzügyek - 2021-05-12

Az e-kereskedelem európai uniós szabályozásában két lényeges változás lép életbe júliustól: megszűnik az Európai Unión kívülről érkező, 22 eurót meg nem haladó értékű áruk áfamentessége, de az áfafizetés egyszerűbbé válik

Világgazdaság-Nagy-Britannia-pénzügy Példátlan mértékű hitelfelvételre kényszerült tavaly a brit kormány

Pénzügyek - 2021-04-23

- A legfrissebb adatok szerint példátlan szintre emelkedett a tavalyi pénzügyi évben a brit közfinanszírozás nettó hiteligénye, elsősorban a koronavírus-járvány súlyos reálgazdasági és költségvetési hatásai miatt, és ez hat évtizede nem mért magasságba hajtotta a hazai össztermékhez (GDP) mért brit államadósság-rátát.

PM: 1144 milliárd forint az államháztartás első negyedévi hiánya

Pénzügyek - 2021-04-09

- A járványügyi védekezés, a vakcinabeszerzések és a gazdaság újraindítását szolgáló intézkedések következtében 1144,1 milliárd forintos hiánnyal zárt március végén az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt központi alrendszere - közölte pénteken kiadott gyorstájékoztatójában a Pénzügyminisztérium (PM).

Több mint félmilliárd eurós pénzügyi támogatást javasol az Európai Bizottság vészhelyzeti intézkedésekre

Pénzügyek - 2021-03-11

Az Európai Bizottság mintegy 530 millió eurós kiegészítő pénzügyi támogatási csomagot terjesztett elő csütörtökön 17 európai uniós tagállam járványellenes vészhelyzeti intézkedéseinek segítésére.

Százmilliós jegybanki bírság a jogosulatlanul pénzkölcsönt nyújtó F-hold Kft.-nek

Pénzügyek - 2021-03-05

- A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 100 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki a budapesti székhelyű F-hold Kft.-re és véglegesen megtiltotta, hogy jogosulatlanul üzletszerűen pénzkölcsönt nyújtson. A jegybank a társasággal szemben büntetőfeljelentést is tett, illetve öt magánszemélyt összesen 7,5 millió forint eljárási bírsággal sújtott, mivel az érintett személyek olyan magatartást tanúsítottak, amely az eljárás elhúzására, akadályozására irányult, és azt eredményezte - közölte a jegybank pénteken.

Az OTP tavaly 310,268 milliárd forint adózott eredményt ért el

Pénzügyek - 2021-03-05

Az OTP Bankcsoport az egy évvel korábbinál 33 százalékkal alacsonyabb, 78,562 milliárd forint konszolidált korrigált adózott nyereséget ért el 2020 utolsó negyedévében, egész éves adózott eredménye pedig 26 százalékos csökkenéssel 310,268 milliárd forint lett 2020-ban.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján péntek hajnalban közzétett, Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerinti jelentése alapján az OTP csoport konszolidált adózott nyeresége a negyedik negyedévben 71,465 milliárd forint lett, ami 31 százalékkal elmarad az egy évvel korábbitól, és az elemzői várakozásoktól is.

Kétmilliárd font veszteséget termelt tavaly a Heathrow repülőtér

Pénzügyek - 2021-02-24

Kétmilliárd font veszteségről számolt be a tavalyi évről közzétett szerdai eredményjelentésében a londoni Heathrow repülőtér. A legforgalmasabb európai légikikötőt üzemeltető cég közölte: a koronavírus-járvány miatt öt évtizede nem mért mélypontra zuhant tavalyi utasforgalma.

Az MNB 40 millió forint bírságot szabott ki a CIB Bankra

Pénzügyek - 2021-02-10

A jegybank 40 millió forint bírságot szabott ki a CIB Bankra hibás ügyféltájékoztatás és felügyeleti adatszolgáltatási hiányosságok miatt - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) l szerdán.

Europol: amerikai bankokat megkárosító bűnözői csoportot számoltak fel, 105 embert előállítottak

Pénzügyek - 2021-02-03

) - Amerikai bankokat mintegy 12 millió euróval (közel 4,3 milliárd forint) megkárosító, csalással és pénzmosással foglalkozó, spanyolországi bázisú bűnözői csoport 105 tagját állították elő több európai országban - közölte az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezete (Europol) szerdán.

Az NBB rekord hosszúságú futamidejű kibocsátást hajtott végre

Pénzügyek - 2021-01-15

A Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) rekord hosszúságú 20 éves futamidejű, 30 millió euró értékű kibocsátással indította el a finanszírozást idén a Dublini Értéktőzsdén - közölte a pénzintézet pénteken.

PM: a kormány június 30-áig változatlan formában meghosszabbította a hitelmoratóriumot

Pénzügyek - 2021-01-04

- A világjárvány második hullámára való tekintettel a kormány június 30-ig meghosszabbította a hiteltörlesztési moratóriumot, az ügyfeleknek csak akkor kell felvenniük a kapcsolatot a bankjukkal, ha változtatni szeretnének az eddigi helyzetükön - hívta fel a figyelmet Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkár a Pénzügyminisztérium Facebook-oldalán hétfőn.

MNB: még egyszerűbb lesz a digitális ügyfél-azonosítás a pénzintézeteknek

Pénzügyek - 2020-12-14

- Jelentősen leegyszerűsíti az elektronikus ügyfél-azonosítást a pénzügyi intézmények számára egy 2022 januárjától életbe lépő törvénymódosítás, amellyel a bankok a fogyasztók főbb azonosító adatait gyorsan, ingyen átvehetik az azonosításhoz a közhiteles nyilvántartásokból - hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfői közleményében.