Pénzügyek

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 704 találatból.

A Budapest Bank 14,7 milliárd forint adózott nyereséget ért el tavaly

Pénzügyek - 2016-03-31

- Az állami tulajdonban lévő Budapest Bank (BB) csoport 14,7 milliárd forint adózott nyereséget ért el 2015-ben a magyar számviteli szabályok szerint készült konszolidált, előzetesen auditált adatok szerint - közölte a hitelintézet csütörtökön.

Bankmonitor.hu: az előtörlesztés drágább, a hitelkiváltás olcsóbb lett

Pénzügyek - 2016-03-23
Március 21-től megváltozott a jelzálog fedezetű lakáscélú és szabad felhasználású hitelek elő- és végtörlesztésére vonatkozó szabályozás, amit a korábban megkötött hitelszerződések esetében a bankok eltérő módon ültetnek át saját gyakorlatukba. A Bankmonitor.hu piacfelmérése szerint az előtörlesztés drágább, a hitelkiváltás pedig olcsóbb lett

Elégedett a tavalyi üzleti év eredményeivel az osztrák Raiffeisen vezérigazgatója

Pénzügyek - 2016-03-16

Ismét nyereséges a Raiffeisen Bank International (RBI), és sikeres volt a bank tőkehelyzetét javító kiigazítási program is - ismertette Karl Sevelda, az RBI vezérigazgatója a bank 2015-ös  eredményeit bemutató sajtótájékoztatón szerdán Bécsben.

Paksi bővítés - Osztrák zöldek tüntettek a bécsi magyar nagykövetség előtt

Pénzügyek - 2016-03-10

- A paksi atomerőmű kibővítése ellen tüntetett a bécsi magyar nagykövetség előtt csütörtökön délelőtt az osztrák Zöldek pártjához tartozók egy csoportja. Ewa Glawischnig pártelnök ezt követően megbeszélést folytatott Perényi János nagykövettel.

 A tiltakozó akciót a fukusimai atomerőmű-baleset ötödik évfordulójára emlékezve tartották. A nagykövetség épülete előtt nagyjából 25-en gyűltek össze a katasztrófára emlékeztető táblákkal.

Nyereséges évet zárt az Erste Group

Pénzügyek - 2016-02-26

Közel egymilliárd euró nyereséget ért el tavaly az Erste Group az előző évi veszteség után, növekedett a hitelállománya és javult a tőkemegfelelési mutatója is.

Az Erste Group bevétele 2015-ben 6,771 milliárd euróra csökkent a 2014-es 6,877 milliárd euróról. Ezen belül a kamatbevétel tavaly 4,444 milliárd euró volt, alacsonyabb az előző évi 4,495 milliárd eurónál.

 Az MNB tízmilliós bírságot szabott ki a Közép-európai Gázterminál Nyrt.-re

Pénzügyek - 2016-02-25

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 10 millió forintos felügyeleti bírságot szabott ki a KEG Közép-európai Gázterminál Nyrt.-re, mert a cég több esetben nem tett maradéktalanul eleget a jogszabályokban előírt rendszeres és rendkívüli tájékoztatási kötelezettségének - közölte a jegybank csütörtökön.

Az MNB tavalyi nyeresége 95 milliárd forint volt

Pénzügyek - 2016-02-22

A Magyar Nemzeti Bank 2015-ben rekordmértékű, 95 milliárd forintos nyereséget ért el. A teljes összeg az eredménytartalékot fogja majd növelni, amely ezzel 150 milliárd forintra emelkedik - jelentette be az MNB hétfőn honlapján.

Az MNB 4 millió forintra bírságolta a Groupama Biztosítót

Pénzügyek - 2016-02-18

A Magyar Nemzeti Bank négymillió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a Groupama Biztosítóra, mert a biztosító rosszul tájékoztatta ügyfeleit a kötelező biztosítás megszűnéséről.A  Groupama nem az adott kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb)-szerződés megszűnésének tényleges dátumát, hanem több nappal későbbi időpontot közölt 2013 októberétől egy negyedévet meghaladó időszakon át négyezernél is több fogyasztóval.

UniCredit Bank: 38,7 milliárd forint adózott eredmény 2015-ben

Pénzügyek - 2016-02-18

Az UniCredit Bank tavaly, az alapítását követő 25. évben története legsikeresebb évét zárta Magyarországon, adózott eredménye 38,7 milliárd forintra nőtt az egy évvel korábbi 16 milliárd forintról.

 A  nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerint készült konszolidált mérleg- és eredménykimutatás szerint a bank mérlegfőösszege 2015 végén újabb történelmi csúcsra, 2710 milliárd forintra emelkedett.

NAV: a felszámolás alatt lévő cégek által kiadott eszközök után nem kell adózni

Pénzügyek - 2016-02-14

A felszámolás alatt álló befektetési vállalkozásoknál vezetett nyugdíj-előtakarékossági számlákon (nyesz) és tartós befektetési számlákon (tbsz) lévő eszközök kiadásával, illetve a Befektető-védelmi Alap (Beva) által fizetett kártalanítással kapcsolatban nincs adófizetési kötelezettség - derül ki az adóhatóság tájékoztatójából.

Az Európai Bizottság meghosszabbítaná a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelv bevezetésének határidejét

Pénzügyek - 2016-02-10

Az Európai Bizottság javaslata szerint egy évvel meg kell hosszabbítani az átdolgozott pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelv (MiFID II.) alkalmazásának határidejét - írta közleményében az uniós bizottság szerdán.

Az Európai Bizottság javaslata szerint engedélyezni kellene az illetékes nemzeti hatóságok és a piaci szereplők számára, hogy a MiFID II. alkalmazását a korábbi határidőhöz képest 2018. január 3-i határidővel teljesítsék.

MNB: március 3-ig kell az Astra Biztosító egyes ügyfeleinek a román hatóságoknál jelentkezni

Pénzügyek - 2016-02-07

Március 3-ig kell postai úton jelentkezni a román pénzügyi felügyeletnél a felszámolás alatt lévő Astra Biztosító azon ügyfeleinek, akiknek nem kötelező gépjárműfelelősség-biztosításuk (kgfb) volt - mondta Binder István, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője vasárnap az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

A GVH 88 millió forintra bírságolta a MasterCardot

Pénzügyek - 2016-02-01

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 88 millió forint bírságot szabott ki a MasterCard Europe SA-ra gazdasági erőfölénnyel visszaélés miatt.

   A versenyhivatal szerint a MasterCard visszaélt gazdasági erőfölényével, amikor 2011. február 8. és 2013. december 31. között úgy állapította meg bankközi jutalékának mértékét, hogy az alkalmas volt versenytársak kiszorítására a piacról.

Görög adósság - A jövő héten elkezdődik a görög reformintézkedések felülvizsgálata

Pénzügyek - 2016-01-29

- Görögország nemzetközi hitelezői a jövő hét elején elkezdik a görög reformprogramok eddig elért eredményeinek felülvizsgálatát - jelentette be Brüsszelben Margaritis Schinas, az Európai Bizottság szóvivője pénteken.

  Görögország nemzetközi hitelezőinek képviselői már a hétvégén megérkeznek Athénba, hogy a megígért görög reformok első hat hónapban elért eredményeiről tájékozódjanak.

Továbbra is sokan tartoznak tartósan az adóhatóságnak

Pénzügyek - 2016-01-27

Továbbra is sok tartós adósa van a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV): 2015 végén 3624 magánszemély és egyéni vállalkozó tartozott egyenként több mint 10 millió forinttal, valamint 2899 szervezet egyenként több mint 100 millió forinttal folyamatosan, 180 napon keresztül az adóhatóságnak - derül ki a NAV honlapján közzétett adatokból.

Bamosz: decemberben enyhén emelkedett a befektetési alapok vagyona

Pénzügyek - 2016-01-18

Decemberben 12 milliárd forinttal, 0,2 százalékkal nőtt a befektetési alapok vagyona, amely a hónap végén elérte az 5721 milliárd forintot - közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) hétfőn.

    A legnagyobb vagyongyarapodást az év utolsó hónapjában is a származtatott alapok érték el, de jelentős növekedést könyvelhettek el az ingatlan- és a pénzpiaci alapok is. Ezzel szemben a kötvényalapokból és a részvényalapokból kiáramlott a tőke.

Rekordösszegű hitelt helyezett ki tavaly az Európai Beruházási Bank

Pénzügyek - 2016-01-14

- Rekordösszegű hitelt helyezett ki tavaly az Európai Beruházási Bank (EIB), ami elsősorban a stratégiai infrastruktúra fejlesztését, a kis- és középvállalkozások támogatását, valamint a környezetvédelmi és innovációs projektek előmozdítását célozta Európában és világszerte - közölte friss jelentésében a luxembourgi székhelyű intézmény.

MNB: jelentősek a különbségek a bankok karácsonyi hitelköltségeinél

Pénzügyek - 2015-12-14

A kis összegű karácsonyi fogyasztási hiteleknél a hitelkamatokon és díjakon túl a kötelezően kapcsolódó pénzügyi termékek, kiegészítő szolgáltatások és a késedelmes fizetés is jelentős többletköltséggel járhat - hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn.

MNB: technikai okok, és a hamisítás hatékonyabb megelőzése az oka a húszezresek megújításának

Pénzügyek - 2015-12-14

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) technikai okokból, például a gépek és automaták igényeinek kielégítése, illetve a hamisítás hatékonyabb megelőzése érdekében döntött a húszezresek megújításáról - mondta Pataki Tibor, az MNB készpénzlogisztikai igazgatója az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Tizennyolcmillió forintos bírság az NN Biztosítónak

Pénzügyek - 2015-12-07

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 18 millió forintos felügyeleti és fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki az NN Biztosító Zrt.-re az életbiztosítási szerződések kezelése során tapasztalt nem megfelelő eljárások és a szerződések hiányos tartalmi elemei, illetve az ügyfél-tájékoztatásra és panaszkezelésre vonatkozó jogsértések miatt - közölte a jegybank a honlapján hétfőn.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza