Pénzügyek

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 919 találatból.

Több mint félmilliárd eurós pénzügyi támogatást javasol az Európai Bizottság vészhelyzeti intézkedésekre

Pénzügyek - 2021-03-11

Az Európai Bizottság mintegy 530 millió eurós kiegészítő pénzügyi támogatási csomagot terjesztett elő csütörtökön 17 európai uniós tagállam járványellenes vészhelyzeti intézkedéseinek segítésére.

Százmilliós jegybanki bírság a jogosulatlanul pénzkölcsönt nyújtó F-hold Kft.-nek

Pénzügyek - 2021-03-05

- A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 100 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki a budapesti székhelyű F-hold Kft.-re és véglegesen megtiltotta, hogy jogosulatlanul üzletszerűen pénzkölcsönt nyújtson. A jegybank a társasággal szemben büntetőfeljelentést is tett, illetve öt magánszemélyt összesen 7,5 millió forint eljárási bírsággal sújtott, mivel az érintett személyek olyan magatartást tanúsítottak, amely az eljárás elhúzására, akadályozására irányult, és azt eredményezte - közölte a jegybank pénteken.

Az OTP tavaly 310,268 milliárd forint adózott eredményt ért el

Pénzügyek - 2021-03-05

Az OTP Bankcsoport az egy évvel korábbinál 33 százalékkal alacsonyabb, 78,562 milliárd forint konszolidált korrigált adózott nyereséget ért el 2020 utolsó negyedévében, egész éves adózott eredménye pedig 26 százalékos csökkenéssel 310,268 milliárd forint lett 2020-ban.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján péntek hajnalban közzétett, Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerinti jelentése alapján az OTP csoport konszolidált adózott nyeresége a negyedik negyedévben 71,465 milliárd forint lett, ami 31 százalékkal elmarad az egy évvel korábbitól, és az elemzői várakozásoktól is.

Kétmilliárd font veszteséget termelt tavaly a Heathrow repülőtér

Pénzügyek - 2021-02-24

Kétmilliárd font veszteségről számolt be a tavalyi évről közzétett szerdai eredményjelentésében a londoni Heathrow repülőtér. A legforgalmasabb európai légikikötőt üzemeltető cég közölte: a koronavírus-járvány miatt öt évtizede nem mért mélypontra zuhant tavalyi utasforgalma.

Az MNB 40 millió forint bírságot szabott ki a CIB Bankra

Pénzügyek - 2021-02-10

A jegybank 40 millió forint bírságot szabott ki a CIB Bankra hibás ügyféltájékoztatás és felügyeleti adatszolgáltatási hiányosságok miatt - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) l szerdán.

Europol: amerikai bankokat megkárosító bűnözői csoportot számoltak fel, 105 embert előállítottak

Pénzügyek - 2021-02-03

) - Amerikai bankokat mintegy 12 millió euróval (közel 4,3 milliárd forint) megkárosító, csalással és pénzmosással foglalkozó, spanyolországi bázisú bűnözői csoport 105 tagját állították elő több európai országban - közölte az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezete (Europol) szerdán.

Az NBB rekord hosszúságú futamidejű kibocsátást hajtott végre

Pénzügyek - 2021-01-15

A Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) rekord hosszúságú 20 éves futamidejű, 30 millió euró értékű kibocsátással indította el a finanszírozást idén a Dublini Értéktőzsdén - közölte a pénzintézet pénteken.

PM: a kormány június 30-áig változatlan formában meghosszabbította a hitelmoratóriumot

Pénzügyek - 2021-01-04

- A világjárvány második hullámára való tekintettel a kormány június 30-ig meghosszabbította a hiteltörlesztési moratóriumot, az ügyfeleknek csak akkor kell felvenniük a kapcsolatot a bankjukkal, ha változtatni szeretnének az eddigi helyzetükön - hívta fel a figyelmet Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkár a Pénzügyminisztérium Facebook-oldalán hétfőn.

MNB: még egyszerűbb lesz a digitális ügyfél-azonosítás a pénzintézeteknek

Pénzügyek - 2020-12-14

- Jelentősen leegyszerűsíti az elektronikus ügyfél-azonosítást a pénzügyi intézmények számára egy 2022 januárjától életbe lépő törvénymódosítás, amellyel a bankok a fogyasztók főbb azonosító adatait gyorsan, ingyen átvehetik az azonosításhoz a közhiteles nyilvántartásokból - hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfői közleményében.

MNB: 23 milliós bírság közel száz, a piacot manipuláló tőzsdei ügylet miatt

Pénzügyek - 2020-11-27

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 23 millió forint bírságot szabott ki a Bonatrevi Sales a.s cseh székhelyű társaságra a piaci manipulációt tiltó jogszabályi rendelkezések és a szavazati jog mértékének bejelentésére vonatkozó jogszabályi előírások megsértése miatt - közölte a jegybank pénteken. Az MNB tiltott piacbefolyásolás gyanújával feljelentést is tett az ügyészségen.

Tizenötéves mélypontra süllyedtek Törökország devizatartalékai

Pénzügyek - 2020-11-20

Tizenötéves mélypontra süllyedt Törökország devizatartalékainak értéke, ami arra vezethető vissza, hogy a jegybank és állami bankok hatalmas összegeket költöttek a nemzeti fizetőeszköz árfolyamának támogatására.

Csökkent az ATM-ek készpénzkifizetési forgalma, a bankautomatákat folyamatosan fertőtlenítik

Pénzügyek - 2020-11-14

A pandémia miatt csökkent az ATM-ek forgalma a készpénzkifizetési oldalon, miközben a bankkártyás vásárlások száma és értéke folyamatosan emelkedik; a pénzintézetek az azt is közölték: többször is fertőtlenítik naponta a fiókokban található automatáikat.


Létrejött a Közös Agrárpolitikáról szóló megállapodás

Pénzügyek - 2020-10-21

Megszületett amegállapodás az új Közös Agrárpolitikáról a Mezőgazdasági és Halászati Tanácsban szerda hajnalban - közölte Nagy István agrárminiszter. Az egyezség nagy csatában, két és fél napos tárgyalássorozat után jött létre a testület október 19-21-i ülésén, Luxemburgban - tette hozzá a miniszter.

Több millió dolláros tőzsdei csalás gyanúja miatt vettek őrizetbe 15 embert Hongkongban

Pénzügyek - 2020-09-10

Több millió dolláros tőzsdei csalás gyanúja miatt vettek őrizetbe 15 embert Hongkongban csütörtökön - számolt be csütörtökön a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap.

PM: 2261,3 milliárd forint volt az államháztartás központi alrendszerének nyolchavi hiánya

Pénzügyek - 2020-09-09

Az év első nyolc hónapjában az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt úgynevezett központi alrendszere 2261,3 milliárd forintos hiánnyal zárt. Ezen belül a központi költségvetés 1873,1 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 385,9 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok pedig 2,3 milliárd forintos hiánnyal zártak - közölte szerdán előzetes jelentésében a Pénzügyminisztérium (PM).

Megbírságolta és intézkedésekre kötelezte az MNB a Takarék Jelzálogbankot

Pénzügyek - 2020-08-30

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) megbírságolta 2 millió forintra és intézkedésekre kötelezte a hitelkockázat és az informatikai biztonság területén feltárt hiányosságok miatt a Takarék Jelzálogbankot - közölte a hitelintézet a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Az MNB 50 millió forintra bírságolta a K&H Biztosítót

Pénzügyek - 2020-07-29

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 50 millió forint bírságot szabott ki a K&H Biztosító Zrt.-re, egyebek mellett a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási és az életbiztosítási területek problémás állománykezelése, valamint az informatikai biztonsági és a vállalatirányítási területet érintő hiányosságok miatt, a feltárt problémák a biztosító megbízható működését nem veszélyeztetik.

MNB: három év alatt meghódították a piacot a fogyasztóbarát lakáshitelek

Pénzügyek - 2020-07-10

A 2017. évi indulás óta több mint 1000 milliárd forint értékben, mintegy 80 ezer hitelfelvevő kapott Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelt (MFL), amelyek piaci részesedése az új folyósításokon belül 2020 májusára elérte a 75 százalékot - olvasható a Magyar Nemzeti Bank honlapján közzétett szakmai elemzésben.

Rámutatnak arra, az MFL termékek térnyerésükkel megalapozták, hogy az új lakáshitel folyósításon belül a legalább 5 évre fixált kamatú termékek váljanak meghatározóvá, és hozzájárultak a lakáshitelek kamatfelárának jelentős csökkenéséhez.

Az MFL termékek népszerűségére építve az MNB döntött a fogyasztóbarát minősítés további termékekre való kiterjesztésről, köztük bevezetve a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítást, és várhatóan 2021 januárjától a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt - emlékeztetnek az elemzésben.

Nőtt a világ dollármilliomosainak összesített vagyona tavaly

Pénzügyek - 2020-07-10

- A világ dollármilliomosainak összesített vagyona tavaly 8,6 százalékkal 74 ezer milliárd dollárra nőtt a Capgemini pénzügyi tanácsadó cég éves jelentése szerint.

Csúcsgázsiért bokszolhat Fury és Joshua

Pénzügyek - 2020-06-13

Fejenként legalább 100 millió fontos fellépti díjra számíthat Anthony Joshua és Tyson Fury első mérkőzésén, amelyet a két brit nehézsúlyú profi bokszvilágbajnok 2021 nyarán vív egymással.