Pénzügyek

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 710 találatból.

Offshore-botrány - Ügyészi vizsgálat az egyik legnagyobb francia banknál

Pénzügyek - 2016-04-10

Házkutatást tartottak a francia hatóságok a Société Générale, az egyik legnagyobb francia bank irodáiban, miután a panamai offshore-botrányban nyilvánosságra került dokumentumok szerint a Mossack Fonseca panamai ügyvédi iroda közreműködésével közel ezer offshore céget alapított a francia pénzintézet - közölték vasárnap rendőrségi források.

Az Európai Központi Bank továbbra is figyelemmel kíséri az MNB finanszírozási tevékenységét

Pénzügyek - 2016-04-07

- Az Európai Központi Bank (EKB) továbbra is szorosan figyelemmel kíséri a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tevékenységét a monetáris finanszírozás tilalmáról szóló uniós rendelkezések betartása érdekében - írta csütörtökön kiadott éves jelentésében a frankfurti pénzintézet.

Varga: Magyarország visszafizette az IMF-EU hitel utolsó részletét

Pénzügyek - 2016-04-06

Magyarország visszafizette a 2008-ban felvett IMF-EU hitel utolsó részletét - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. A politikus közölte: a magyar állam már egy hete kifizette az utolsó, 1,5 milliárd eurós részletet, amelyet az EU pénzügyileg most írt jóvá.

Az MKB 76,402 milliárd forint veszteséget könyvelt el tavaly

Pénzügyek - 2016-04-06

Az MKB bankcsoport 76,402 milliárd forint auditált veszteséget könyvelt el tavaly adózás után az egy évvel korábbi 148,110 milliárd forint veszteség után, míg az egyedi reorganizációs tételektől megtisztított eredmény csaknem nullszaldós, 1,243 milliárd forint veszteség lett 2015-ben.

A jegybank felfüggesztette a Norbi Update részvényeinek kereskedését

Pénzügyek - 2016-04-05

A jegybank felfüggesztette kedden a Norbi Update Nyrt. részvényeinek tőzsdei kereskedését a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírások megsértése miatt - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden.

  Az MNB előző nap 1 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki a cégre, szintén a nem megfelelő kommunikációs gyakorlata miatt.

MNB: egymillió forint bírság a Norbi Update Nyrt.-nek

Pénzügyek - 2016-04-04

- A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 1 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki a Norbi Update Lowcarb Nyrt.-re, mivel az több esetben nem tett maradéktalanul eleget a jogszabályokban előírt rendkívüli tájékoztatási kötelezettségének - közölte az MNB ahétfőn.

  A jegybank figyelmeztette a társaságot a tőkepiac biztonságos és átlátható működését garantáló tájékoztatási kötelezettségei jövőbeni betartására.

A Budapest Bank 14,7 milliárd forint adózott nyereséget ért el tavaly

Pénzügyek - 2016-03-31

- Az állami tulajdonban lévő Budapest Bank (BB) csoport 14,7 milliárd forint adózott nyereséget ért el 2015-ben a magyar számviteli szabályok szerint készült konszolidált, előzetesen auditált adatok szerint - közölte a hitelintézet csütörtökön.

Bankmonitor.hu: az előtörlesztés drágább, a hitelkiváltás olcsóbb lett

Pénzügyek - 2016-03-23
Március 21-től megváltozott a jelzálog fedezetű lakáscélú és szabad felhasználású hitelek elő- és végtörlesztésére vonatkozó szabályozás, amit a korábban megkötött hitelszerződések esetében a bankok eltérő módon ültetnek át saját gyakorlatukba. A Bankmonitor.hu piacfelmérése szerint az előtörlesztés drágább, a hitelkiváltás pedig olcsóbb lett

Elégedett a tavalyi üzleti év eredményeivel az osztrák Raiffeisen vezérigazgatója

Pénzügyek - 2016-03-16

Ismét nyereséges a Raiffeisen Bank International (RBI), és sikeres volt a bank tőkehelyzetét javító kiigazítási program is - ismertette Karl Sevelda, az RBI vezérigazgatója a bank 2015-ös  eredményeit bemutató sajtótájékoztatón szerdán Bécsben.

Paksi bővítés - Osztrák zöldek tüntettek a bécsi magyar nagykövetség előtt

Pénzügyek - 2016-03-10

- A paksi atomerőmű kibővítése ellen tüntetett a bécsi magyar nagykövetség előtt csütörtökön délelőtt az osztrák Zöldek pártjához tartozók egy csoportja. Ewa Glawischnig pártelnök ezt követően megbeszélést folytatott Perényi János nagykövettel.

 A tiltakozó akciót a fukusimai atomerőmű-baleset ötödik évfordulójára emlékezve tartották. A nagykövetség épülete előtt nagyjából 25-en gyűltek össze a katasztrófára emlékeztető táblákkal.

Nyereséges évet zárt az Erste Group

Pénzügyek - 2016-02-26

Közel egymilliárd euró nyereséget ért el tavaly az Erste Group az előző évi veszteség után, növekedett a hitelállománya és javult a tőkemegfelelési mutatója is.

Az Erste Group bevétele 2015-ben 6,771 milliárd euróra csökkent a 2014-es 6,877 milliárd euróról. Ezen belül a kamatbevétel tavaly 4,444 milliárd euró volt, alacsonyabb az előző évi 4,495 milliárd eurónál.

 Az MNB tízmilliós bírságot szabott ki a Közép-európai Gázterminál Nyrt.-re

Pénzügyek - 2016-02-25

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 10 millió forintos felügyeleti bírságot szabott ki a KEG Közép-európai Gázterminál Nyrt.-re, mert a cég több esetben nem tett maradéktalanul eleget a jogszabályokban előírt rendszeres és rendkívüli tájékoztatási kötelezettségének - közölte a jegybank csütörtökön.

Az MNB tavalyi nyeresége 95 milliárd forint volt

Pénzügyek - 2016-02-22

A Magyar Nemzeti Bank 2015-ben rekordmértékű, 95 milliárd forintos nyereséget ért el. A teljes összeg az eredménytartalékot fogja majd növelni, amely ezzel 150 milliárd forintra emelkedik - jelentette be az MNB hétfőn honlapján.

Az MNB 4 millió forintra bírságolta a Groupama Biztosítót

Pénzügyek - 2016-02-18

A Magyar Nemzeti Bank négymillió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a Groupama Biztosítóra, mert a biztosító rosszul tájékoztatta ügyfeleit a kötelező biztosítás megszűnéséről.A  Groupama nem az adott kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb)-szerződés megszűnésének tényleges dátumát, hanem több nappal későbbi időpontot közölt 2013 októberétől egy negyedévet meghaladó időszakon át négyezernél is több fogyasztóval.

UniCredit Bank: 38,7 milliárd forint adózott eredmény 2015-ben

Pénzügyek - 2016-02-18

Az UniCredit Bank tavaly, az alapítását követő 25. évben története legsikeresebb évét zárta Magyarországon, adózott eredménye 38,7 milliárd forintra nőtt az egy évvel korábbi 16 milliárd forintról.

 A  nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerint készült konszolidált mérleg- és eredménykimutatás szerint a bank mérlegfőösszege 2015 végén újabb történelmi csúcsra, 2710 milliárd forintra emelkedett.

NAV: a felszámolás alatt lévő cégek által kiadott eszközök után nem kell adózni

Pénzügyek - 2016-02-14

A felszámolás alatt álló befektetési vállalkozásoknál vezetett nyugdíj-előtakarékossági számlákon (nyesz) és tartós befektetési számlákon (tbsz) lévő eszközök kiadásával, illetve a Befektető-védelmi Alap (Beva) által fizetett kártalanítással kapcsolatban nincs adófizetési kötelezettség - derül ki az adóhatóság tájékoztatójából.

Az Európai Bizottság meghosszabbítaná a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelv bevezetésének határidejét

Pénzügyek - 2016-02-10

Az Európai Bizottság javaslata szerint egy évvel meg kell hosszabbítani az átdolgozott pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelv (MiFID II.) alkalmazásának határidejét - írta közleményében az uniós bizottság szerdán.

Az Európai Bizottság javaslata szerint engedélyezni kellene az illetékes nemzeti hatóságok és a piaci szereplők számára, hogy a MiFID II. alkalmazását a korábbi határidőhöz képest 2018. január 3-i határidővel teljesítsék.

MNB: március 3-ig kell az Astra Biztosító egyes ügyfeleinek a román hatóságoknál jelentkezni

Pénzügyek - 2016-02-07

Március 3-ig kell postai úton jelentkezni a román pénzügyi felügyeletnél a felszámolás alatt lévő Astra Biztosító azon ügyfeleinek, akiknek nem kötelező gépjárműfelelősség-biztosításuk (kgfb) volt - mondta Binder István, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője vasárnap az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

A GVH 88 millió forintra bírságolta a MasterCardot

Pénzügyek - 2016-02-01

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 88 millió forint bírságot szabott ki a MasterCard Europe SA-ra gazdasági erőfölénnyel visszaélés miatt.

   A versenyhivatal szerint a MasterCard visszaélt gazdasági erőfölényével, amikor 2011. február 8. és 2013. december 31. között úgy állapította meg bankközi jutalékának mértékét, hogy az alkalmas volt versenytársak kiszorítására a piacról.

Görög adósság - A jövő héten elkezdődik a görög reformintézkedések felülvizsgálata

Pénzügyek - 2016-01-29

- Görögország nemzetközi hitelezői a jövő hét elején elkezdik a görög reformprogramok eddig elért eredményeinek felülvizsgálatát - jelentette be Brüsszelben Margaritis Schinas, az Európai Bizottság szóvivője pénteken.

  Görögország nemzetközi hitelezőinek képviselői már a hétvégén megérkeznek Athénba, hogy a megígért görög reformok első hat hónapban elért eredményeiről tájékozódjanak.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza