Pénzügyek

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 761 találatból.

Idén is Bill Gates vezeti a leggazdagabbak Forbes-listáját

Pénzügyek - 2017-03-20

Idén is Bill Gates a világ leggazdagabb embere a Forbes listáján, jelenlegi vagyonát 86 milliárd dollárra becsüli az amerikai üzleti magazin.

A 61 éves üzletember, a Microsoft szoftveróriás társalapítója a 4. egymást követő évben vezeti a világ leggazdagabbjainak listáját, amelynek élén összesen 18 alkalommal állt az elmúlt 22 évben.

Warren Buffett amerikai tőzsdeguru, a Berkshire Hathaway holding vezetője, Bill Gates jó barátja, a harmadikról a második helyre rukkolt előre 75,6 milliárd dollárra becsült vagyonnal.

Mintegy 42,7 milliárd forint értékben adott el nem teljesítő jelzáloghiteleket az UniCredit

Pénzügyek - 2017-03-20

Mintegy 42,7 milliárd forint (138,9 millió euró) értékű, teljes egészében magyarországi, nem teljesítő lakossági jelzáloghitelekből álló portfóliót adott el az UniCredit Bank Hungary - közölte a pénzintézet hétfőn.

A tájékoztatás szerint a tranzakciót az adós nem teljesítéséért való felelősség kizárásával (pro-soluto) kötötte a bank egy erre engedéllyel rendelkező magyarországi pénzügyi vállalkozással.

Az MNB eladja az Eiffel Palace irodaházat

Pénzügyek - 2017-03-09
led corn bulb 100w 100w led corn lamp 150w led corn lamp

A Magyar Nemzeti Bank nyilvános pályázatot ír ki az Eiffel Palace értékesítésére - közölte a jegybank csütörtökön. Azt írták, a nyílt pályázat lehetővé teszi, hogy valamennyi érdeklődő belföldi és nemzetközi befektető ajánlatot tegyen, illetve azok is kifejezhessék vételi szándékukat, akik 2014. óta új, komoly szereplőként jelentek meg a magyar ingatlanpiacon.

Felfüggesztették a Konzum Nyrt. részvényeivel a kereskedést a tőzsdén

Pénzügyek - 2017-03-03

- Felfüggesztették a Konzum Nyrt. részvényeivel a kereskedést a tőzsdén péntekre, mert a kibocsátó érdemi bejelentésre készül.

A felfüggesztésről szóló határozatot pénteken tőzsdenyitás után tették közzé a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján, miután a Konzum Nyrt. arról tájékoztatta a BÉT-et, hogy pénteken "olyan döntésről kíván tájékoztatást közzétenni, amely az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja", ezért kérelmezi részvényei kereskedésének felfüggesztését.

MNB: tisztességtelen díjemelések miatt közel 4 milliárd forintot fizettek vissza a bankok az ügyfeleknek

Pénzügyek - 2017-02-22

A bankszámláknál, bankkártyáknál történt tisztességtelen díjemelések miatt közel 4 milliárd forintot fizettek vissza az ügyben érintett hitelintézetek 995 ezer ügyfélnek - mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője szerdán az M1 aktuális csatornán.

Binder István felidézte: a jegybank 2014 tavaszán 142 pénzügyi intézménnyel szemben összesen 1,86 milliárd forint bírságot szabott ki, mivel azok jogsértően módosították egyes bankszámláik, kártyáik jutalékait, költségeit

Élelmiszeripari és kapacitást bővítő fejlesztéshez hitellel kombinált támogatásra lehet pályázni szerdától

Pénzügyek - 2017-02-15

cheap jerseys

cheap nfl jerseys

wholesale nfl jerseys

cheap jerseys free shipping

cheap jerseys from china

Szerdától nyújthatják be a kérelmeket 212,5 milliárd forint fejlesztési forrásra - amely részben vissza nem térítendő támogatásból, részben kedvezményes hitelből áll - a kis- és középvállalatok élelmiszeripari és kapacitásbővítő beruházások esetén - mondta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

- Lízingszövetség: 2016-ban az új kihelyezések összege 9 százalékkal 518 milliárd forintra emelkedett

Pénzügyek - 2017-02-14

cheap jerseys

cheap nfl jerseys

wholesale nfl jerseys

cheap jerseys free shipping

cheap jerseys from china

A Magyar Lízingszövetség adatai szerint az elmúlt évben az új kihelyezések összege 518 milliárd forintra rúgott, ami 9 százalékkal magasabb az előző évinél - mondta Tekse Kálmán, a szövetség alelnöke kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Tóth Zoltán főtitkár elmondta: a lízingcégek teljes kintlévősége 2015-höz képest tavaly 6 százalékkal, 66 milliárd forinttal 1138 milliárd forintra emelkedett, legutóbb 2010-ben volt példa arra, hogy a lízingcégek kintlévősége az előző évhez képest többlettel zárjon.

Londoni elemzők: 2 százalék fölé gyorsulhatott a magyar infláció januárban

Pénzügyek - 2017-02-13

cheap jerseys

cheap nfl jerseys

wholesale nfl jerseys

cheap jerseys free shipping

cheap jerseys from china

Londoni pénzügyi elemzők várakozása szerint 2 százalék fölé gyorsulhatott a múlt hónapban az éves magyarországi infláció.A JP Morgan globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni befektetési részlegének elemzői a keddi adatismertetés előtti előrejelzésükben 2,2 százalékos tizenkét havi inflációt valószínűsítettek januárra a decemberben mért 1,8 százalék után.

A ház szerint az előző hónapokhoz hasonlóan ezúttal is az energiahordozó-árakban jelentkező komoly mértékű éves bázishatás adhatta a legnagyobb felhajtóerőt a teljes kosárra számolt éves magyarországi inflációnak.

CIB Alapkezelő: idén a magyar gazdasági növekedés éves szinten 3 százalék fölött lesz

Pénzügyek - 2017-02-08

cheap jerseys

cheap nfl jerseys

wholesale nfl jerseys

cheap jerseys free shipping

cheap jerseys from china

A CIB Alapkezelő szerint az idén a magyar gazdasági növekedés 3 százalék fölött, az infláció 2-3 százalék között lesz.

Hajdu Egon befektetési igazgató a cég szerdai budapesti sajtóbeszélgetésén kiemelte: a forint az euróhoz viszonyítva a 305-315 forint közötti sávban helyezkedik majd el. A jegybanki alapkamat 2017-ben a mostani, 0,9 százalékos szinten marad. A magyar tőzsde indexe tovább emelkedhet 2017-ben. A magyar kötvények mozgását a globális trendek mellett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) laza monetáris politikája is befolyásolja - jelezte Hajdu Egon.

Pénztárszövetség: tavaly rekordösszegű befizetés, 6 százalék feletti reálhozam az önkéntes nyugdíjkasszáknál

Pénzügyek - 2017-02-07

cheap jerseys

cheap nfl jerseys

wholesale nfl jerseys

cheap jerseys free shipping

cheap jerseys from china

Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségével (Pénztárszövetség) együttműködő önkéntes nyugdíjpénztárak tavaly átlagosan 6,31 százalékos, infláció feletti, azaz reálhozamot értek el, az együttes vagyonuk éves összevetésben 9 százalékkal 1166 milliárd forintra nőtt - mondta Kravalik Gábor elnök a Pénztárszövetség keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Kiemelte: az egy pénztártagra jutó átlagos vagyon tavaly december végén meghaladta az 1,1 millió forintot, ez 10 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest.

A Széchenyi Kártya Program a legeredményesebb évét zárta 2016-ban

Pénzügyek - 2017-02-05

A Széchenyi Kártya Program fennállásának legeredményesebb évét zárta 2016-ban, amikor az elmúlt 15 év legmagasabb hitelkihelyezése valósult meg mintegy 180 milliárd forint értékben - mondta Krisán László, a programot koordináló Kavosz Zrt. vezérigazgatója.

A program keretében tavaly év végéig összesen 325 ezer igénylést fogadtak be, és közel 250 ezer hitelügylet jött létre több mint 1700 milliárd forint értékben. Ebből 2016-ban több mint 21 000 hiteligénylés mellett közel 180 milliárd forint összegű támogatott hitelhez jutottak a kkv-szektor vállalkozásai.

Radikálisan csökkentek a befektetési életbiztosítások költségei az MNB ajánlása nyomán

Pénzügyek - 2017-02-03

Jelentősen, átlagosan negyedével csökkentek az újonnan kínált befektetési életbiztosítások ügyfélköltségei a Magyar Nemzeti Bank (MNB) januártól hatályba lépett ajánlásának köszönhetően. A termékpaletta a felére csökkent, a magasabb költségű befektetési életbiztosítások kiszorultak a piacról - mondtaWindisch László, a jegybank felügyeleti alelnöke pénteken.

Magyarországon is elindult a PayPal.Me személyek közötti pénzküldő szolgáltatás

Pénzügyek - 2017-02-02

Magyarországon is elérhető a PayPal személyek közötti elektronikus fizetési megoldása, a PayPal.Me, a szolgáltatással egyszerűen és biztonságosan küldhetnek és fogadhatnak pénzösszegeket egy személyre szóló link segítségével, amelyet bármilyen webes felületen, de akár sms-ben is eljuttathatnak a címzettnek. A PayPal.Me szolgáltatás segítségével bárkitől egyszerűen igényelhetünk pénzt egy általunk létrehozott egyedi link elküldésével. A biztonságos link küldése minden webes felületen működik, így a fizetési igény emailben, chat ablakban, vagy például közösségi média posztban is eljuttatható a címzettnek. A fogadó félnek a fizetéshez nincs más dolga, mint a kapott linkre kattintani és belépni a PayPal fiókjába

Hatalmas betéteket tettek félre a cégek és a háztartások is tavaly decemberben

Pénzügyek - 2017-01-31

- A lakosság és a vállalatok is hatalmas összeggel növelték betétállományukat a múlt év utolsó hónapjában, amihez képest a hitelfelvételük eltörpült - derül ki a hitelintézetek összevont mérlegének az MNB honlapján kedden közzétett legfrissebb adataiból.

A lakossági betétek növekedését az előrehozott kifizetések és az év végén kiosztott prémiumok, a vállalatoknál az uniós kifizetésekkel is magyarázható a betétnövekedés jelentős része. A vállalatok 6584 milliárd forintos betétállománya 593 milliárddal haladta meg év végi hiteladósságukat.

Megbírságolta a jegybank a Magyar Cetelem csoportot

Pénzügyek - 2017-01-27

Összesen 18,5 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Magyar Cetelem Bankot és az ONEY Magyarország Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-t a hitelkockázati, tőkeszámítási, számviteli, adatszolgáltatási, valamint informatikai biztonsági tevékenységet érintő egyes hiányosságok miatt.

MNB: 2017 végéig lehet fizetni a régi húszezresekkel

Pénzügyek - 2017-01-02

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2017. december 31-ig meghosszabbította a 2015 előtt kibocsátott 20 ezer forintosok bevonásának határnapját, így a régi címletekkel ez év végéig lehet fizetni - hívta fel a figyelmet az MNB.

A jegybank a korábbiaknak megfelelően széleskörű tájékoztató kampánnyal - sajtóközleményekkel, szóróanyagokkal, írásbeli és szóbeli szakértői nyilatkozatokkal - törekszik felhívni a változásra a lakosság figyelmét.

Kitértek arra, hogy ennek ellenére lehetnek olyan kiskereskedelmi egységek, akikhez nem jutott el a bevonási határnap meghosszabbításáról szóló információ.

MNB: 675 milliós bírság jogosulatlan szolgáltatásnyújtás miatt

Pénzügyek - 2016-12-28

- Engedély nélküli befektetési szolgáltatási tevékenység és bejelentés hiányában végzett közvetítői tevékenység miatt összesen 675 millió forint bírságot szabott ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az Új-Zélandon bejegyzett 3TG FX Ltd.-re és a Perfecto FX Ltd.-re, és véglegesen megtiltotta, hogy Magyarországon jogosulatlanul tevékenységet végezzenek.

Díjazásukról is tájékoztatni kell a legtöbb pénzügyi közvetítőnek a fogyasztókat januártól

Pénzügyek - 2016-12-22

- Január elsejétől változnak a pénzügyi szolgáltatást közvetítők tájékoztatási szabályai, a függő közvetítőknek, a többes kiemelt közvetítőknek és a többes ügynököknek közvetítői díjazásukról is be kell számolniuk a szolgáltatást igénybe vevő fogyasztóknak.

A nemzetgazdasági miniszter szerdán a Magyar Közlönyben megjelent rendelete szerint a független közvetítőknek a pénzügyi szolgáltatás közvetítése előtt tájékoztatniuk kell a fogyasztót egyebek mellett arról, hogy többes kiemelt közvetítőként, többes ügynökként a pénzügyi intézmény megbízásából járnak-e el, és fel kell tüntetniük a pénzügyi intézmény vagy a pénzügyi intézmények nevét, címét, felügyeleti hatóságát. Azt is közölni kell, ha alkuszként, a pénzügyi szolgáltatást igénybe venni szándékozó fogyasztó megbízásából járnak el.

Óvatosságra int az MNB az irreálisan magas hozamokat kínálókkal szemben

Pénzügyek - 2016-12-16

Jogosulatlan pénzügyi tevékenységre utalhat, ha a szolgáltató irreálisan magas hozamot, betéti kamatot ígér, vagy nem tud felmutatni tevékenységi engedélyt - figyelmeztetett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője az M1 aktuális csatornán pénteken.

Binder István elmondta: közös jellemzőik ezeknek a jogosulatlan szolgáltatóknak, hogy sem jegybanki engedéllyel, sem regisztrációval nem rendelkeznek, továbbá nagyon magas, akár évi 20 százalék fölötti, vagy havi 1,5 százalékos hozamokat kínálnak. Ezek a hozamok irreálisak, nincs olyan típusú tevékenység, amely ezt hosszú távon, megbízhatóan ki tudná termelni - szögezte le.

MNB: a 10 millió forint alatti átutalások másodpercek alatt lebonyolíthatóak lesznek

Pénzügyek - 2016-12-14

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pénzügyi Stabilitási Tanácsa (PST) jóváhagyta az azonnali fizetési szolgáltatás működési modelljét, ezzel a rendszerrel a fogyasztók által kezdeményezett 10 millió forint alatti átutalások másodpercek alatt lebonyolíthatóak lesznek, szemben a jelenlegi néhány órás, illetve hétvégén néhány napos átfutási idővel.