Pénzügyek

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 696 találatból.

UniCredit Bank: 38,7 milliárd forint adózott eredmény 2015-ben

Pénzügyek - 2016-02-18

Az UniCredit Bank tavaly, az alapítását követő 25. évben története legsikeresebb évét zárta Magyarországon, adózott eredménye 38,7 milliárd forintra nőtt az egy évvel korábbi 16 milliárd forintról.

 A  nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerint készült konszolidált mérleg- és eredménykimutatás szerint a bank mérlegfőösszege 2015 végén újabb történelmi csúcsra, 2710 milliárd forintra emelkedett.

NAV: a felszámolás alatt lévő cégek által kiadott eszközök után nem kell adózni

Pénzügyek - 2016-02-14

A felszámolás alatt álló befektetési vállalkozásoknál vezetett nyugdíj-előtakarékossági számlákon (nyesz) és tartós befektetési számlákon (tbsz) lévő eszközök kiadásával, illetve a Befektető-védelmi Alap (Beva) által fizetett kártalanítással kapcsolatban nincs adófizetési kötelezettség - derül ki az adóhatóság tájékoztatójából.

Az Európai Bizottság meghosszabbítaná a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelv bevezetésének határidejét

Pénzügyek - 2016-02-10

Az Európai Bizottság javaslata szerint egy évvel meg kell hosszabbítani az átdolgozott pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelv (MiFID II.) alkalmazásának határidejét - írta közleményében az uniós bizottság szerdán.

Az Európai Bizottság javaslata szerint engedélyezni kellene az illetékes nemzeti hatóságok és a piaci szereplők számára, hogy a MiFID II. alkalmazását a korábbi határidőhöz képest 2018. január 3-i határidővel teljesítsék.

MNB: március 3-ig kell az Astra Biztosító egyes ügyfeleinek a román hatóságoknál jelentkezni

Pénzügyek - 2016-02-07

Március 3-ig kell postai úton jelentkezni a román pénzügyi felügyeletnél a felszámolás alatt lévő Astra Biztosító azon ügyfeleinek, akiknek nem kötelező gépjárműfelelősség-biztosításuk (kgfb) volt - mondta Binder István, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője vasárnap az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

A GVH 88 millió forintra bírságolta a MasterCardot

Pénzügyek - 2016-02-01

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 88 millió forint bírságot szabott ki a MasterCard Europe SA-ra gazdasági erőfölénnyel visszaélés miatt.

   A versenyhivatal szerint a MasterCard visszaélt gazdasági erőfölényével, amikor 2011. február 8. és 2013. december 31. között úgy állapította meg bankközi jutalékának mértékét, hogy az alkalmas volt versenytársak kiszorítására a piacról.

Görög adósság - A jövő héten elkezdődik a görög reformintézkedések felülvizsgálata

Pénzügyek - 2016-01-29

- Görögország nemzetközi hitelezői a jövő hét elején elkezdik a görög reformprogramok eddig elért eredményeinek felülvizsgálatát - jelentette be Brüsszelben Margaritis Schinas, az Európai Bizottság szóvivője pénteken.

  Görögország nemzetközi hitelezőinek képviselői már a hétvégén megérkeznek Athénba, hogy a megígért görög reformok első hat hónapban elért eredményeiről tájékozódjanak.

Továbbra is sokan tartoznak tartósan az adóhatóságnak

Pénzügyek - 2016-01-27

Továbbra is sok tartós adósa van a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV): 2015 végén 3624 magánszemély és egyéni vállalkozó tartozott egyenként több mint 10 millió forinttal, valamint 2899 szervezet egyenként több mint 100 millió forinttal folyamatosan, 180 napon keresztül az adóhatóságnak - derül ki a NAV honlapján közzétett adatokból.

Bamosz: decemberben enyhén emelkedett a befektetési alapok vagyona

Pénzügyek - 2016-01-18

Decemberben 12 milliárd forinttal, 0,2 százalékkal nőtt a befektetési alapok vagyona, amely a hónap végén elérte az 5721 milliárd forintot - közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) hétfőn.

    A legnagyobb vagyongyarapodást az év utolsó hónapjában is a származtatott alapok érték el, de jelentős növekedést könyvelhettek el az ingatlan- és a pénzpiaci alapok is. Ezzel szemben a kötvényalapokból és a részvényalapokból kiáramlott a tőke.

Rekordösszegű hitelt helyezett ki tavaly az Európai Beruházási Bank

Pénzügyek - 2016-01-14

- Rekordösszegű hitelt helyezett ki tavaly az Európai Beruházási Bank (EIB), ami elsősorban a stratégiai infrastruktúra fejlesztését, a kis- és középvállalkozások támogatását, valamint a környezetvédelmi és innovációs projektek előmozdítását célozta Európában és világszerte - közölte friss jelentésében a luxembourgi székhelyű intézmény.

MNB: jelentősek a különbségek a bankok karácsonyi hitelköltségeinél

Pénzügyek - 2015-12-14

A kis összegű karácsonyi fogyasztási hiteleknél a hitelkamatokon és díjakon túl a kötelezően kapcsolódó pénzügyi termékek, kiegészítő szolgáltatások és a késedelmes fizetés is jelentős többletköltséggel járhat - hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn.

MNB: technikai okok, és a hamisítás hatékonyabb megelőzése az oka a húszezresek megújításának

Pénzügyek - 2015-12-14

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) technikai okokból, például a gépek és automaták igényeinek kielégítése, illetve a hamisítás hatékonyabb megelőzése érdekében döntött a húszezresek megújításáról - mondta Pataki Tibor, az MNB készpénzlogisztikai igazgatója az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Tizennyolcmillió forintos bírság az NN Biztosítónak

Pénzügyek - 2015-12-07

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 18 millió forintos felügyeleti és fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki az NN Biztosító Zrt.-re az életbiztosítási szerződések kezelése során tapasztalt nem megfelelő eljárások és a szerződések hiányos tartalmi elemei, illetve az ügyfél-tájékoztatásra és panaszkezelésre vonatkozó jogsértések miatt - közölte a jegybank a honlapján hétfőn.

Vége a liechtensteini bankszámlák titkos kezelésének

Pénzügyek - 2015-12-03

Az Európai Unió és Liechtenstein 2018-tól automatikusan megosztja egymással az állampolgáraik bankszámláival kapcsolatos információkat - erről az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén született döntés. A liechtensteini bankok jelenleg titkosan kezelik az uniós állampolgárok számláit.

Alig nőtt a bankszektor nyeresége a harmadik negyedévben

Pénzügyek - 2015-11-27

Alig nőtt a bankszektor nyeresége a harmadik negyedévben; a hitelintézetek összesített adózott eredménye 141,3 milliárd forint volt az első háromnegyed évben, a harmadik negyedévben csak 1,3 milliárddal nőtt. Tavaly az első kilenc hónapban még 333,7 milliárd forint vesztesége volt a bankszektornak.

Csütörtöktől hatályos több pénzügyi törvény módosítása

Pénzügyek - 2015-11-26

Részben a tájékoztatási kötelezettségről, valamint az azok megszegése esetén kiszabható bírságról szóló uniós irányelvet ültette át a parlament - még októberben - azokba a pénzügyi törvényekbe, amelyek módosított szabályait csütörtöktől kell alkalmazni.

A jegybanki devizatartalékok 2017 végére akár 22 milliárd euróra is mérséklődhetnek

Pénzügyek - 2015-11-19

A jegybanki devizatartalékok 2017 végére a mostani szintről akár 10 milliárd euróval, 22 milliárd euróra is mérséklődhetnek - jelentette be Hoffmann Mihály, a Magyar Nemzeti Bank igazgatója a jegybank csütörtöki szakmai háttérbeszélgetésén.

Ukrán válság - Oroszország feltételekkel átütemezné az ukrán adósságot

Pénzügyek - 2015-11-19

- Oroszország feltételekkel kész átütemezni a vele szemben fennálló, és december végén lejáró 3 milliárd dolláros ukrán adósságot - jelentette be a Manilában tartózkodó orosz kormányfő.

 Dmitrij Medvegyev szerint a feltételek között szerepel, hogy Kijev ismerje el: állami hitelről van szó és nem magánhitelről,  ahogy ezt most állítja.

Az MNB felfüggesztette a KÖBE kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási termékértékesítését

Pénzügyek - 2015-11-13

Felfüggesztette a jegybank a KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) termékértékesítését, korlátozta a biztosító eszközei feletti rendelkezési jogát és pénzügyi terv elkészítését írta elő a hiányosságok megszüntetésére - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken.

Lízingkonferencia - Erste: a forintosítás a veszteség mellett is erősítette a pénzügyi rendszert

Pénzügyek - 2015-11-05

A jelzáloghitelek forintosítása okozta a bankrendszer múlt évi 483 milliárd forintos veszteségének jelentős részét, de egyúttal erősítette is a pénzügyi rendszert - mondta Jelasity Radovan, az Erste Bank Hungary vezérigazgatója csütörtökön a kecskeméti lízingkonferencián.

Nagy Márton: nem konvencionális eszközökkel hajtja végre a monetáris enyhítést a jegybank

Pénzügyek - 2015-11-04

Mivel az irányadó alapkamat jelentősége csökken, a jegybank egyéb, nem konvencionális eszközökkel kívánja enyhíteni a monetáris kondíciókat - mondta Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) sajtó-háttérbeszélgetésén szerdán, Budapesten.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út 18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza.